Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Υπάρχει κάποια μηχανή αναζήτησης...
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τεχνολογία και www
NBAholic
..., η οποία, στην αναζήτηση μιας συγκεκριμένης πληροφορίας (εγκυκλοπαιδικής, κυρίως) να βρίσκει μόνο την πρωτότυπη πηγή και να αποκλείει όλο τον οχετό των Copy-Paste άλλων διευθύνσεων που θέλουν να θεωρούνται "πηγές"; Δε με πειράζει αν βρίσκω την ίδια πληροφορία/άποψη σε 10 διαφορετικές διευθύνσεις, αλλά με πειράζει αφόρητα να τη βρίσκω με την ίδια ακριβώς διατύπωση (ακόμη και τα ορθογραφικά λάθη). 3-4 πηγές περικλείονται αυτούσιες σε 50 ή 100 διευθύνσεις και τρων το διαθέσιμο χρόνο μας.

Το πιο κοντινό πράγμα που υπάρχει είναι το advanced search σε μερικές μηχανές που σου δίνει τη δυνατότητα να αποκλείεις συγκεκριμένες λέξεις, αλλά εγώ ψάχνω κάτι πιο πρακτικό...Υπάρχει;
dizzy_fingers
Αμφιβάλλω αν υπάρχει.
Τα ψαχτήρια ψάχνουν λέξεις και όχι πηγές.

Ίσως η επόμενη γενιά search engines να μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημά σου, αλλά και πάλι, ποιός θα καθορίζει το ποιά πηγή είναι η πρωτότυπη και ποιά η μαϊμού?
NBAholic
Οκ, βασικά, με ενδιαφέρει να βρίσκω κάθε πηγή μια και μόνο φορά, χωρίς να είναι απαραίτητα η γνήσια. Ας είναι το τελευταίο copy-paste για παράδειγμα, αλλά όχι ο συρφετός αυτός. Ψάχνοντας προχθές μια πληροφορία βρήκα ίσα με 100 copy-paste επί συνόλου 110 διευθύνσεων. Έλεος... 68.gif
saintpetros
δοκιμασε με τo askjeeves.com
δεν ειναι αυτο που ψαχνεις
αλλα μπορει να σε βοηθησει
γιατι προσπαθει να βρει site τα οποια σε ενδιαφερουν
και οχι απαραιτητα λεξεις-φρασεις
φανταζομαι οτι ετσι θα γλιτωνεις
καποια copy-paste
δεν εχει ομως ελληνικα
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.