Ε Ε νόμιζω ότι το παρατραβάτε λίγο.
QUOTE(panos75 @ Jun 21 2007, 11:51 AM)

Νομίζω πως έχει ήδη αποδείξει πως είναι σταρ και πως δεν τον επέλεξαν άδικα οι Ρόκετς στο Νο 1. Αυτή τη στιγμή είναι μακράν ο καλύτερος σέντερ του κόσμου
Ε, δεν υπάρχουν και πολλοί (καθαρόαιμοι) σέντερ στο ΝΒΑ. Στην δεκαετία του 90 ή του 80 θα πέρναγε απαρατήρητος.
Για το αν είναι ο καλύτερος, το εξηγώ πιο κάτω.

και ο μόνος που μπορεί να συγκριθεί με τους παλαιότερους γίγαντες της θέσης (Σαμπόνις, Ράτζα, Βράνκοβιτς, Ντίβατς).
Γιατί δίπλα στην λέξη "γίγαντες" έβαλες
μόνο ευρωπαίους ?

Το πρόβλημα είναι πως τραυματίζεται συχνά
Αυτό ακούγεται λίγο υπερβολικό. Πέντε χρόνια που παίζει στο ΝΒΑ, μόνο τα δύο τελευταία έχασε παιχνίδια από τραυματισμούς.

και δεν αξιοποιείται αρκετά λόγω της παρουσίας του Μακ Γκρέιντι. Με τον Άντελμαν στον πάγκο πιθανώς να ενισχυθεί ο ρόλος του.
Δεν είναι έτσι. Θα σου φανεί περίεργο αλλά ο Yao Ming αξιοποιείται το ίδιο αν όχι και περισσότερο από τον McGrady. Οι εντολές που έδινε φέτος ο Van Gundy ήταν οι παίκτες να προσπαθούν πρώτα να περνάνε την μπάλα στον Υαο και μετά οπουδήποτε αλλού.
QUOTE(grigoris @ Jun 21 2007, 01:44 PM)

Το πρόβλημα με τον Γιάο εκτός από τους τραυματισμούς είναι και οι τεράστιες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από την πρώτη μέρα του στο ΝΒΑ,στις οποίες νομίζω πως μόνο την χρονιά που μας πέρασε ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό.
Εκτός από αυτό με τους τραυματισμούς, στα υπόλοιπα συμφωνώ.

Προσδοκίες που δημιουργήθηκαν κατ'αρχάς από τα φυσικά του προσόντα (2.24 είναι αυτά) σε συνδυασμό με την τεχνική του κατάρτιση.
Δεν ξέρω αν το είπες ειρωνικά αλλά και τα φυσικά προσόντα μεσά στο παιχνίδι είναι.

Όσο για το αν είναι ο καλύτερος σέντερ του κόσμου αυτή τη στιγμή,αυτό δεν το ξέρω αλλά όταν βελτιώσει το παιχνίδι του με πλάτη στο καλάθι και γίνει καλύτερος ριμπάουντερ τότε σίγουρα θα είναι
Αν ο Yao είναι ο καλύτερος σέντερ του κόσμου τότε είναι προφανές ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Σωστές οι παρατηρήσεις σου. Να προσθέσω μόνο πως ένας σέντερ θα πρέπει να τρομάζει την αντίπαλη ομάδα και ο Yao δεν είναι τέτοιος. Πως γίνεται να είναι σχεδόν κάτω από το καλάθι και να κάνει ένα βήμα πίσω για σουτάρει ? Οι αντίπαλοι είναι αυτοί που πρέπει να (τον) φοβούνται, όχι αυτός. Δεν έχει μάθει ακόμη πώς να εκμεταλεύεται το ύψος του στο 100% . Όταν θα γίνει αυτό, το ξανασυζητάμε.