colonel gomelsky
Aug 25 2009, 20:32
QUOTE(parthenon @ Aug 25 2009, 21:24 )

Αποτελει βαρομετρο με τα τωρινα δεδομενα. Αν ο Φωτσης εβγαζε ματια ,θα ελεγα τον Φωτση. Στα παιχνιδια που εχω παρακολουθησει(Λετονια,Σερβια) ο Σοφο ξεχωριζει απο τους υπολοιπους. Φαινεται σαν να μην εχει λειψει μερα και οι υπολοιποι να εχουν να παιξουν μπασκετ 2 χρονια. Ο Σπανουλης δεν ειναι καθαρος 1 ουτε καθαρο 2αρι. Δεν εχει τις οργανωτικες ικανοτητες των Παπαλουκα,Διαμαντιδη ,αλλα και ουτε το δολοφονικο σουτ του Ναβαρο, Ρακοσεβιτς και ουτε την εγκρατεια του Χαλπεριν.
Τότε τι είναι 3 σαν τον Κλέιζα;
Δεν τον σύγκρινα με κανέναν pg. Απλά σου λέω ότι έχει περισσότερες οργανωτικές ικανότητες από άλλα πρωτοκλασάτα 2αρια. Συμφωνώ για τα δολοφονικά σουτ.
ΥΓ. Αυτή "η εγκράτεια" του Χαλπερίν έγραψε!!! Μαζί με το άλλο για το μαύρισμα του Πρίντεζη δείχνουν φέρελπι ατακαδόρο.

QUOTE(john morisson @ Aug 25 2009, 21:24 )

Αυτό μάλιστα. Αλλά με το Σταύρακα δεν ξέρω κάτι παθαίνω
thrylos7
Aug 25 2009, 21:20
Ρε τον Jonas... Τί username να έχει άραγε;
Ρε παιδια αφου 3αρι παιζει ο ανθρωπος σε αυτην την ομαδα.Τι θελατε να τον δειτε;;
Το θεμα ειναι οτι τα χαρακτηριστικα του σαν παικτης ειναι τελεια για το συγχρονο 4αρι Ευρωπαικης ομαδας.Στον Ολυμπιακο που θα παιζει μονο σαν 4αρι προφανως δεν θα κανει τα ιδια πραγματα που κανει σε αυτην την Λιθουανια και θα φαινεται 4αρι.
morrison
Aug 25 2009, 22:42
QUOTE(apkat @ Aug 25 2009, 22:27 )

Ρε παιδια αφου 3αρι παιζει ο ανθρωπος σε αυτην την ομαδα.Τι θελατε να τον δειτε;;
Το θεμα ειναι οτι τα χαρακτηριστικα του σαν παικτης ειναι τελεια για το συγχρονο 4αρι Ευρωπαικης ομαδας.Στον Ολυμπιακο που θα παιζει μονο σαν 4αρι προφανως δεν θα κανει τα ιδια πραγματα που κανει σε αυτην την Λιθουανια και θα φαινεται 4αρι.
Aντιγραφω απο προηγουμενο μου ποστ για να μην τα ξαναγραφω...
''Εγω προτεινω κατι αλλο:αν ρωτησουμε τον ιδιο τον Κλειζα ποια θεση προτιμαει,τι πιστευετε οτι θα απαντησει;Eγω πιστευω οτι προτιμαει να παιζει 3,αυτο μου δειχνει ο τροπος παιχνιδιου του.
Στην ουσια προκειται για την κλασσικη περιπτωση παιχτη που ειναι αρκετα μεγαλος και δυνατος για 3 αλλα ισως καπως κοντος και ελαφρυς για 4.Τετοιες περιπτωσεις μπορω να θυμηθω πολλες:ο Φωτσης,ο Πριντεζης,ο Βασιλοπουλος,ο Κακιουζης,ο Καραγκουτης στο ξεκινημα του,ο Πασπαλιε,ο Ταπουτος κα.Ολοι αυτοι αναλογα με τις περιστασεις δηλαδη σε τι κατασταση ηταν και που τους ηθελε ο εκαστοτε προπονητης τους εχουν παιξει και τις 2 θεσεις.Ειναι forward που καλυπτουν ευκολα και τις 2 θεσεις απλα,ετσι και ο Κλειζα...
Πολυ σωστα αναφερεις οτι για τα σημερινα δεδομενα ειναι εντελως 4αρι.Γιατι τα σημερινα δεδομενα στην Ευρωπη θελουν τα 4αρια αθλητικα,γρηγορα,με καλο σουτ κτλ.Με αυτο δεν μπορω να διαφωνησω και υποστηριζω οτι καλιστα μπορει να παιζει στο 4 αποκλειστικα αν θελει ο προπονητης του.
Ομως εδω συζηταμε μπασκετικα ποια ειναι η φυσικη του θεση...Αναφερεις εχει το σωμα να παιξει την θεση 4,εχει ομως και το σωμα να παιξει στο 3(ταχυτητα).Ειναι καλος ριμπαουντερ οπως θα πρεπει να ειναι ο sf.Για μενα ειναι καλυτερος και προτιμα να παιζει με προσωπο παρα με πλατη δειγμα οτι ειναι περισσοτερο περιφερειακος παιχτης.Εχει καλη τριπλα και μπορει να δημιουργησει φασεις με αυτη για τον ευατο του πραγμα που δεν κανει για παραδειγμα ο Φωτσης που αναφερθηκε.Οταν ο Φωτσης προσπαθουσε να δημιουργησει με τριπλα προσπαθουσε να παιξει και 3αρι...
Μπορει να ειναι ο δημιουργος του πικ'ν'ρολ και οχι μονο ο αποδεκτης,ποιος μη περιφερειακος μπορει να το κανει αυτο;Το εκανε σημερα δυο φορες...
Τελειωνοντας,στην πραγματικοτητα δεν εχει και τοση σημασια να βρουμε αν ειναι περισσοτερο 3 ή 4.Ειναι forward που στο ΝΒΑ ειναι χρησιμοτερος στο 3 και στην Ευρωπη στο 4.Αν ομως κατ'αναγκη πρεπει να πουμε ποια ειναι η φυσικη του θεση τοτε θα ελεγα οτι ειναι στο 3.''
Nαι βρε το ποστ αυτο το ειχα ξαναδιαβασει αφου ηταν και απαντηση σε δικο μου ποστ και συμφωνω..Απλα επειδη σημερα ξαναρχισε η κουβεντα οτι ειναι 3αρι.Μεχρι τον Οκτωβρη θα τον βλεπουμε μονο στο 3 και αυτο ειναι δεδομενο γιατι σε αυτην την ομαδα μονο εκει θα παιζει..Δεν χρειαζεται μετα α΄πο καθε ματς να βγαινουμε να λεμε οτι παιζει στο 3.
morrison
Aug 25 2009, 22:52
QUOTE(apkat @ Aug 25 2009, 23:47 )

Nαι βρε το ποστ αυτο το ειχα ξαναδιαβασει αφου ηταν και απαντηση σε δικο μου ποστ και συμφωνω..Απλα επειδη σημερα ξαναρχισε η κουβεντα οτι ειναι 3αρι.Μεχρι τον Οκτωβρη θα τον βλεπουμε μονο στο 3 και αυτο ειναι δεδομενο γιατι σε αυτην την ομαδα μονο εκει θα παιζει..Δεν χρειαζεται μετα α΄πο καθε ματς να βγαινουμε να λεμε οτι παιζει στο 3.
Νομιζα οτι υπαρχει το ερωτημα ποια ειναι η φυσικη του θεση...
Η γνωμη μου σε αυτο ειναι οτι παιζει και τις δυο θεσεις το ιδιο ή σχεδον το ιδιο καλα αλλα αν οπωσδηποτε πρεπει να τον καταταξω σε μια θα διαλεγα το 3.
Οκ,τελος η συζητηση περι θεσης Κλειζα,αναμενουμε απο Οκτωβρη να τον δουμε πιο πολυ στο 4 οπου και εγω πιστευω οτι θα τα παει θαυμασια.
QUOTE(thrylos7 @ Aug 25 2009, 20:20 )

Ρε τον Jonas... Τί username να έχει άραγε;

και εγω αυτο σκεφτηκα βλεποντας το ματς...Ο Jonas διαβαζει basketforum..
Περα απο την πλακα ο Λιθουανος εκανε το απολυτως φυσικο δηλαδη εδωσε χρονο σε ολους τους παικτες(επαιξε ομως λιγο ο Σοφο)...Ειναι νομιζω πλεον προφανες οτι ο κυριοτερος λογος που χθες με την Σερβια μικρυνε το rotation ειναι οτι ηθελε παση θεσια την νικη...οντως δευτερη σερι ηττα θα μου κακοφαινοταν και μενα..!
Θετικοι σημερα Καιμακογλου,Γλυνιαδακης,Παπανικολαου και Καλαμποκης...Ο Καλαμποκης για μενα ειναι προτιμοτερος απο τον Τσαλδαρη...Κανει τα παντα σχεδον καλυτερα εκτος του σουτ,και ειναι παικτης με προσωπικοτητα...
Νομιζω οτι η τελευταια θεση παιζεται μεταξυ Γλυνιαδακη και Παπανικολαου..Ο Καιμακογλου μαλλον δεδομενος ειναι!
petrovic
Aug 25 2009, 23:11
-Πολύ θετικό το ότι παίξαμε και σήμερα πολύ καλή άμυνα. Η άμυνα σε κρατάει πάντα μέσα στα παιχνίδια. (Για την υπέρβαση,να νικήσουμε δηλαδή την Ισπανία, θα χρειαστεί βέβαια και πολύ καλύτερη επίθεση. Αυτό όμως δε βγαίνει φέτος, με τίποτα.)
- νομίζω ότι το καλύτερο δίδυμο για να καθαρίστεί το πρόβλημα με το αμυντικό ριμπαουντ είναι οι Μπουρούσης-Κουφός. Ο μεν Μπουρούσης το έχει λόγω αθλητικότητας και τσαμπουκά, ο δε Κουφός ξέρει πολύ καλά να κάνει μπλοκ άουτ. ο Σόφο δυστυχώς εξακολουθεί να εχει πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ και αυτό μας κοστίζει
-τεράστιο το βάρος που κουβαλάει ο ρούκι Καλάθης ως ο πιο καθαρός στην πραγματικότητα άσος. Το παλεύει όμως. εάν μπορούσε να κόψει και αυτά τα λάθη....
-ξεφτίλα αυτό το σκηνικό με τους Αμερικάνους (Χόλντεν, Μακάρτι, Μάσει κλπ.)
- Πολύ θετικό το ότι έδωσε χρόνο σε Παπανικολάου-Καιμακόγλου. Ελ΄πίζω να γίνει το ίδιο και αύριο. Ο Παπ μεγάλη αδυναμία
-Γιατί τόσος λίγος κόσμος;
thrylos7
Aug 25 2009, 23:22
Αρκετά πιο αδύναμοι από τα προηγούμενα χρόνια οι Ρώσοι, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία, ίσως και ...υποχρέωση, να δοκιμαστούν περισσότερα πράγματα και παίκτες σήμερα. Ούτε να διάβαζε το τόπικ ο Καζλάουσκας.
Μέχρι και σχήμα με 3 γκαρντ (χωρίς Καλαμπόκη νομίζω) είδαμε για ελάχιστα.
Να πω την αλήθεια πάντως, πιο πολύ μου άρεσε ο Καϊμακόγλου σήμερα από τον Παπανικολάου, παρά τη διαφήμιση των εκφωνητών. Το τριάρι βέβαια είναι ο δεύτερος κι αυτός ήταν απλά ένας αγώνας.
Επίσης, το πείραμα με τον Πρίντεζη στο 3 αποδείχθηκε λάθος. Αρκετά πιο θετικός σήμερα, αν και στις βολές τα 'σπασε. Νομίζω πως όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για τη συμμετοχή του στη 12άδα, σχεδόν εξανεμίστηκαν, όπως θεωρώ ισχύει και για τον Καλαμπόκη, εξ' αρχής, ο οποίος θα έχει πιο σημαντικό ρόλο απ' ότι ίσως φαίνεται μέχρι στιγμής στα φιλικά, ειδικά εφόσον ο υπερηχητικός Καλάθης δεν μπορεί να είναι για μεγάλο συνεχόμενο χρονικό διάστημα στο παρκέ αξιόπιστος, όταν έχει ν' αντιμετωπίσει πιο "ευρωπαϊκές" άμυνες.
Ο Τσαλδάρης φαίνεται να μην υπολογίζεται πάντως... αλλά τι διάολο, με 4 γκαρντ θα πάμε; Όχι τίποτα άλλο, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει επιθετικό ρόλο ανάλογο του Περπέρογλου, ο οποίος αξιοποιείται περισσότερο με το σουτ, μέχρι στιγμής.
DON-basketblog
Aug 25 2009, 23:35
QUOTE(petrovic @ Aug 26 2009, 00:11 )

-Γιατί τόσος λίγος κόσμος;
Δική μου γνώμη (φυσικά αιρετική κτλ και θα λοιδωρηθώ σίγουρα) είναι γιατί οι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΙ είναι ακόμα και στην "μπασκετομάνα ελλάδα" ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ή έστω ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ. Οι μπασκετικοί οπαδοί (αυτοί που βάζουν ΠΑΝΩ απο όλα την εθνική ή την ομάδα ΜΠΑΣΚΕΤ) είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.
Οι 7-8 στους 10 ολυμπιακούς ή παναθηναικούς θα πάνε καραισκάκη και ΟΑΚΑ. Φυσικά τώρα θα μου απαντήσουν οι Παναθηναικοί "τι λες ρε φίλε εμείς γεμίζουμε κτλ"....Εγώ απαντάω "καλά ας μην είχατε 15 χρόνια πίκρα στην μπάλα και υπερομάδα στο μπάσκετ θα σας έλεγα εγώ". Απο την άλλη θα βγούνε και Ολυμπιακοί να πούνε τα δικά τους...Εγώ θα τους απαντήσω πως τώρα είναι ΕΥΚΟΛΑ. Όταν παίζαμε με όβτσινα και ήμασταν ακόμα και με τον ΠΑΟ 2.000 χιλ κόσμος ΤΟ ΠΟΛΥ στον κορυδαλλό δεν ήτανε έτσι όμως.
Σήμερα λοιπόν είχε ΠΑΟ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ. Η εθνική ήτανε και τυχερή γιατί ο ΠΑΟ δεν είχε ούτε 1 στο εκατ. να περάσει και μερικοί απο το να πικραθούν κιάλλο είπανε "πάμε ρε εθνική?"...Και έτσι...Αύριο να δείς που το καραισκάκη θα έχει 33.000 και το ΟΑΚΑ 3.
NikRag15
Aug 25 2009, 23:35
Διάβασε τις γκρίνιες και αντεδρασε ο ανθρωπος!! Τους έβαλε όλους!!
nikefalin
Aug 25 2009, 23:44
QUOTE(thrylos7 @ Aug 26 2009, 00:22 )

Ο Τσαλδάρης φαίνεται να μην υπολογίζεται πάντως... αλλά τι διάολο, με 4 γκαρντ θα πάμε; Όχι τίποτα άλλο, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει επιθετικό ρόλο ανάλογο του Περπέρογλου, ο οποίος αξιοποιείται περισσότερο με το σουτ, μέχρι στιγμής.
δηλώσεις Γιόνας...πάμε 14 στη Λιουμπλιάνα, είναι αναποφάσιστος. Επίσης είπε πως στο 3 και ο Παπ και ο Καιμακόγλου ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στην άμυνα...
Δεν ξέρω αν ο Γιόνας παρακολουθεί φόρουμ, πράγμα απίθανο, αλλά κάποιος από τους 3 συνεργάτες του(Σφαιρόπουλος, Πρίφτης,Ελευθεριάδης) δεν αποκλείεται. Αυτά που επισημέναμε χτες τα είδαμε σήμερα με το καλημέρα. Καιμακόγλου στο παρκέ 5δάτος, χρόνος στον Καλαμπόκη , χρόνος στον Παπ, 7 λεπτά στον Γλυνιαδάκη ( που αξίζει περισσότερα, είναι έτοιμος παίκτης , βάζει το κορμί του εργάτης με τα όλα του), ξεκούραση Σπανούλη & Σόφο.
Μάλιστα είπε και κάτι που δεν το γνώριζε ο μαστρο Γιόνας . Οτί οι Ελληνες παίκτες παίρνουν ρυθμό με τους αγώνες κάτι που δε συμβαίνει με Λιθουανούς και Ρώσσους.
Στα αγωνιστικά παίξαμε μέτρια στην επίθεση και στην άμυνα δεν πιέσαμε όσο θα έπρεπε τον ένα και μοναδικό καθαρό άσσο , τον Μπίκοφ ( πράγμα που έκαναν με επιτυχία οι Ρώσσοι). Τα καρφώματα που φάγαμε ήταν ο ορισμός της απουσίας βοήθειας, των άσχημων αμυντικών περιστροφών. Ναι Ο Μπουρούσης δίνει ρημπάουντ, αλλά όταν βγαίνει να εμποδίσει σουτ χάνουμε 3 στις 4 φορές το ρημπάουντ... Α και κάτι ακόμα για τον Μπουρούση, έχει απαράδεκτη συμπεριφορά προς τους διαιτητές. Στο τέλος ειδικά ( δεν ξέρω αν ακούστηκε στην τηλεοπτική μετάδοση στη φάση με το καλάθι του Καουν που χτύπησε και αντικατασταθηκε) είπε επί λέξει " Βαζει αγκώνα, δεν είναι επιθετικό" και αφού δεν πήρε απάντηση πέταξε ένα " καλά δεν το βλέπεις γαμώ την πουτάνα μου?" . Μάλιστα συνέχισε όταν έφυγε από τον παγκο πηγαίνωντας προς τα αποδυτήρια, πριν το τέλος του αγώνα να τα "χώνει" στον διαιτητή. Κάποιος ( Κολοκυθάς, Ελληνιάδης κλπ) να τον μαζέψει !
το δίδυμο Κουφού Μπουρούση τα πήγε καλά.
ο γιόνας δοκίμασε αρκετά πράγματα, δεν έδειξε ενδιαφέρον για το σκορ παρά μόνο για την απόδοση της ομάδας , έτσι λογίζονται τα φιλικά.
Οι Ρώσσοι καλύτεροι από χτες, ικανοί στο τρανζίσιον με σούπερ Βοροντσεβιτς, ταλέντο έχουν αν βρουν χώρο και άνεση στο να μεταφέρουν τη μπάλα.
Λίγα λόγια και για το Σερβία - Λιθουανία, ο Ντούντα αθόρυβα φτιαχνει ομάδα για 4αδα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, με δύναμη , με γνώση των βασικών , με ισορροπία με με με! Οι Λιθουανοί αφόσον δεν τράβηξαν κουπί οι Λαβρίνοβιτς τα περιμεναν όλα από τον Κλέιζα, που εκνεθρίστηκε στο τέλος. Είχε αρκετό αγωνιστικό ξύλο το παιχνίδι. Θέλω να δω αν και πως θα πιέσουμε αύριο την περιφέρεια τους για να μην φτάνει εύκολα η μπάλα στους ψηλούς τους.
edit : Δεν αλλάζω γνώμη ακόμα και μακάρι να "γίνω ρόμπα". την 1η φάση θα την περάσουμε με άγχος και τη 2η με φοβερή αγωνία .Ας μπούμε 8άδα και βλέπουμε...
xristos_metal
Aug 25 2009, 23:47
Η ομαδα εμενα δε μου αρεσει.Παιζουμε πολυ κακο μπασκετ.
nikefalin
Aug 26 2009, 00:05
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 26 2009, 00:57 )

Όντως ακούστηκε και όπως μου είπαν όντως φάνηκε και στην οθόνη της τηλεόραση. Αλλά δεν ξέρω αν είδες του ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ο Καούν. Τι να πεί στον Βορεάδη?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ???Αφού έγινε ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΡΥ τι να κάνει ο μπούρου??? να κάνει τουμπεκί? Τι σημαίνει "άσχημη συμπεριφορά στους διαιτητές"???Υπάρχει savoir vivre για διαιτητές???Άλλωστε είμαι σίγουρος πως με τον συγκεκριμένο ο Μπουρούσης έχει "ευαισθησία" απο το ελληνικό πρωτάθλημα.
ελεος ! "μου ειπαν", "βορεάδης"
κομμένα τα οπαδικά και τα υπονοούμενα στην Εθνική και σε όποιον αρέσει
Δεν υπάρχει "savoir vivre" υπάρχει κανονισμός που δεν εφαρμόστηκε λόγω φιλικού ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ!
Ντισκαλιφιέ είναι τέτοια συμπεριφορά! ( του Μπουρούση)
α, επίσης ο Βορεάδης σφύριξε Σερβία - Λιθουανία σήμερα.. ελεος με την γραφικότητα και την ασχετοσύνη, έλεος!
thrylos7
Aug 26 2009, 00:08
Κάποιος ( Κολοκυθάς, Ελληνιάδης κλπ) να τον μαζέψει !
+100!
Δεν αλλάζω γνώμη ακόμα και μακάρι να "γίνω ρόμπα". την 1η φάση θα την περάσουμε με άγχος και τη 2η με φοβερή αγωνία .Ας μπούμε 8άδα και βλέπουμε...
Όσο αντιμετωπίζουμε το Ισραήλ, αγωνία θα υπάρχει.

Αλλά είναι μάλλον αδύναμοι οι όμιλοι αυτοι.
big_sofo7
Aug 26 2009, 00:43
Παιδια επειδη δεν ειδα το ματς σημερα, μπορει να μου πει καποιος αν επαιξε ο Σοφο??? Σε οσες φασεις κ αν βρηκα δεν τον εχουν... Αν ναι ποση ωρα επαιξε περιπου???
nikefalin
Aug 26 2009, 00:45
QUOTE(big_sofo7 @ Aug 26 2009, 01:43 )

Παιδια επειδη δεν ειδα το ματς σημερα, μπορει να μου πει καποιος αν επαιξε ο Σοφο??? Σε οσες φασεις κ αν βρηκα δεν τον εχουν... Αν ναι ποση ωρα επαιξε περιπου???
4-5 λεπτά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πήρε χρόνο ο γλυνιαδάκης και ο Κουφός, δοκιμάστηκε ο Μπουρούσης στο 4
Tretiak
Aug 26 2009, 08:01
Βελτιωμένη παρουσιάστηκε χθες η εθνική. Πριν το ματς φοβόμουνα για σαραντάρα. Πάλι καλά. Ελπίζω ο Κριάπα να μην έχει κάτι σοβαρό και να επιστρέψει σε μια βδομάδα όπως είναι η αρχική διάγνωση. Σήμερα ένα ματς που θα μας ξυπνίσει πολλές αναμνήσεις από τα παλιά. Ρωσία - Σερβία . Κουβαλάνε τεράστια παράδοση και ιστορία. Ο,τι απέμεινε από τις πάλαι ποτέ θρυλικές μάχες ΕΣΣΔ - Γιουγκοσλαβίας συνήθως σε τελικούς ή ημιτελικούς μεγάλων διοργανώσεων. Στις 18:45 ο αγώνας και νομίζω πρέπει όλοι να είμαστε εκεί .
sir-elric
Aug 26 2009, 08:43
καποιος πρεπει να μαθει στον καλαθη πως να παιζει αμυνα! δεν ειναι κακο να του πει καποιος 2 πραγματα και στο πικ ν ρολ και οταν κινηται ο αντιπαλος πλαγια. φαινεται οτι δεν ξερει τι να κανει.
τον κουφο τον εφαγε η γιουτα επειδη ο σλοαν δεν γουσταρε τα σουτακια απο μεση αποσταση. τον πλακωσαν να παρει ογκο και εχει μπερδευτει το παλικαρακι! ας δει πως παιζει ο νοβιτσκι και ας μην ακουει λαλακιες
γιατι οταν βλεπω τον πριντεζη να σουταρει με ποιανουν τα νευρα μου!και ειναι καθαρα θεμα στυλ γιατι επαφη εχει με το καλαθι.ας του εξηγησει καποιος οτι σουτ δεν ειναι πεταω την μπαλα
ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι ο παπανικολαου παιζεται να ειναι στην 12αδα. απο τον περπερογλου καλητερος ειναι.
ο καϊμακογλου μαρεσει πολυ και στροφαρει απιστευτα να τον βοηθουσε και το σωμα του λιγο θα εκανε παπαδες.
η καλη πενταδα θα ξεκιναει και θα τελειωνει τα παιχνιδια στο μεσο διαστημα θα αναλαμβανει ο χοντρος. για αυτο και ο τσαρδαρης ειναι προτιμοτερος του καλαμποκη -που εχει ποιο μπασκετικο κορμι.
και τα δυο αυτα τα παιδια ειναι επιτομη της αποδοσης της εργατικοτητας. να τους βλεπουν ολες οι ταλενταρες να χτυπανε το κεφαλι τους στον τοιχο.
ο σακοτα θα ηταν πολυ ποιο χρησιμος απο τον πριντεζη σε πενταδα με τον χοντρο μεσα. μαλλων τον εφαγε η αγωνιστικη απραξια
vastravoud
Aug 26 2009, 08:45
Μήπως είσαι ο Λιακόπουλος; :-P
Αστειεύομαι φυσικά

Κατά τα λοιπά, χαίρομαι που ο Καζλάουσκας έκανε επιτέλους πειράματα. Νομίζω ότι 1-2 φιλικά ακόμα και μετά το rotation θα κλείνει σταδιακά, οριστικοποιουμενο στους 8-9 "βασικούς" + 3/4 ρολιστες
Dwyane ''the flash'' Wade
Aug 26 2009, 09:18
το διδυμο κουφος-μπουρουσης δουλεψε καλυτερα απο καθε αλλο στους ψηλους.με αυτους τους δυο μαζι εξανεμιζεται το προβλημα των αμυντικων ριμπαουντ.ο μπορουσης θα πρεπει να προσεχει ομως την συμπεριφορα του και τα νευρα του.ο κουφος να αποκτησει λιγο περισσοτερο τσαμπουκα.
πιστευω οτι ο καλαθης εχει μια αδυναμια στην αμυνα αλλα στην επιθεση φαινεται πολλες φορες οτι οι συμπαικτες του δεν τον ''προλαβαινουν''!!χαρακτηριστικα στο παιχνιδι με τους σερβους εδωσε τρεις ασσιστ α λα ματζικ στον σοφο ο οποιος δεν τις περιμενε με αποτελεσμα να του φευγει η μπαλα απο τα χερια κατω απο το καλαθι!!ισως ο νικ θα πρπει να αρχισει να παιζει λιγο πιο ''ευρωπαικα''...
το πικ 'ν' ρολ παντως ξερει να το παιζει παρα πολυ καλα.
ο καιμακογλου ειναι πολυ φιλοτιμος,χρησιμοποιει πολυ καλα το μυαλο και παιζει ωριμα.ειναι οντως μεγαλο το διλημα αυτος ή ο παπανικολαου.
χαιρομαι που ο ζησης αρχιζει να βρισκει τον προ βαρεχαο εαυτο του με καλα και σιγουρα σουτ και σκυλισια αμυνα.ο καλοπς ζησης μπορει να εξελιχθει σε ηγετη.
ο καλαμποκης θεωρω πως υπερτερει σε σχεση με τον τσαλδαρη.οχι τοσο στο σουτ οσο στο ντραιβ,την αμυνα και το τσαγανο του.
ο πριντεζης δεν πρεπει με τιποτα να παιξει τρια.ειναι μια θεση που εχει να παιξει χρονια και ειναι οφθαλμοφανεστατο πως δεν του ταιριαζει!
ο γλυνιαδακης ειναι πολυ καλος αμυντικα(ο καλυτερος στην αμυνα απο ολους τους υπολοιπους ψηλους) αλλα χρειαζονται κι αλλα πραγματα.επιθετικα μου φαινεται ανυπαρκτος.
ο σοφο θα πρπει να βελτιωσει τις επιστροφες του στην αμυνα και την αδυναμια του στο αμυντικο ριμπαουντ.
Ευμένης
Aug 26 2009, 10:14
Αν και ο Κάζλα φαίνεται αναποφάσιστος, μάλλον θα κοπούν Τσαλδάρης, Καϊμακόγλου. Άλλωστε η δήλωσή του ότι Ο παπανικολάου βοήθησε μακριά από το καλάθι, ενώ ο Καϊμακόγλου κοντά εκεί οδηγεί. Χρειάζεται η Εθνική άλλον ένα παίκτη να βοηθά κοντά στο καλάθι; Πάντως και οι δύο που θα κοπούν αξίζουν το χειροκρότημά μας.
Ο μόνος ενδοιασμός που ίσως υπάρχει αφορά τους περιφερειακούς. Αν κοπεί ο Τσαλδάρης πάει με 4 μόνο και ένας τραυματισμός μπορεί να αφήσει γυμνή την ομάδα. Από την άλλη ποιον να κόψει; Τον Γλυνιαδάκη ίσως για να πάρει και τον Τσαλδάρη. Ίσως και τον Κουφό αν προτιμήσει Γλυνιαδάκη, αλλά αυτό μού φαίνεται λάθος και μάλλον δεν θα το κάνει.
Συμπερασματικά φαίνεται πως οι δέκα θα είναι:
Σπανούλης, Ζήσης, Καλάθης, Καλαμπόκης, Περπέρογλου, Πρίντεζης, Φώτσης, Κουφός, Σόφο, Μπορούσης και μένουν ανοικτές άλλες δύο θέσεις. Την μία φαίνεται να παίρνει ο Παπανικολάου και να μένει έξω ο Καϊμακόγλου και για την άλλη παίζουν Γλυνιαδάκης ή Τσαλδάρης, με τον Κάζλα να φαίνεται να προτιμά τον ψηλό, αλλά να συνυπολογίζει και το ρίσκο να πάει στην Πολωνία με 4 περιφερειακούς μόνο. Νομίζω ότι η όλη προσπάθεια να παίξει ο Πρίντεζης στο 3 είχε να κάνει με την δυνατότητα επιλογής Γλυνιαδάκη και Τσαλδάρη αφήνοντας έξω τον Παπανικολάου, αλλά ο Πρίντεζης δεν φαίνεται να τα καταφέρνει και η επιλογή του Παπανικολάου για μπακ-απ στο 3 μοιάζει μονόδρομος.
Ρε λέτε να κοπεί ο Πρίντεζης??? Ο Καιμακόγλου είναι καλύτερος σαν 3άρι κι έχει και καλύτερο σουτ...
Timemaster
Aug 26 2009, 11:14
μόλις παρακολούθησα το χτεσινό παιχνίδι με την Ρωσία!!!
τελικά είμαι σίγουρος πως κάποιος από το προπονητικό τιμ διαβάζει αυτά που γράφουμε!!!
έξω ο Περπέρογλου μέσα Παπανικολάου και Καιμακόγλου!!!
Μπόλικος χρόνος σε Γλυνιαδάκη και Κουφό αναλογικά.
Αρκετό χρόνο σε Καλαμπόκη και πολλά ορθολογικά σχήματα!!!
τα λάθη είναι πολλά που κάνει η ομάδα Ζήσης και Καλάθης έχουν τα 10/20 λάθη της εθνικής
και μάλιστα και οι δύο τους έχουν ποιο πολλά λάθη από το άθροισμα ασιστ με κλεψίματα.
Ενώ όλοι οι παίχτες πλην του Σπανούλη είχαν τα ίδια ή περισσότερα λάθη από το παραπάνω άθροισμα!!!!
το θετικό είναι πως κερδίσαμε την μάχη των σκουπιδιών όπου παίρναμε πολλές διεκδικήσημες μπαλιές
και 10 παραπάνω ριμπάουντ με τον Καλάθη και τα τριάρια να βοηθάνε...
επίσης οι ψιλοί κάνανε πάρτι στην επίθεση σε καταστάσεις έναν εναντίων ενός όμως θα ήθελα να δω αν θα τα καταφέρουν έτσι και σήμερα με τους Λιθουανούς.
αν και ο Καζλάουσκας είπε πως θα διαλέξει την αποστολή μετά από την Σλοβενία
και εφόσον δεν έχουμε αναγκαστική αποχώρηση πιστεύω πως:
αυτοί που έχουν εξασφαλισμένοι το εισητήριο είναι οι Σπανούλης,Ζήσης,Καλάθης,Περπέρογλου,
Κουφός,Μπουρούσης,Φώτσης,Σχορτσιανίτης,
από εκεί και πέρα σίγουρα θα είναι τουλάχιστον ένας εκ των Τσαλδάρη-Καλαμπόκη
αν ο Πρίντεζης δε θα μπορέσει να παίξει στο τρία θα είναι ο Καιμακόγλου στην θέση του
ενώ ανάλογα με τους παραπάνω θα πάει και ο Παπανικολάου.Νομίζω πως αν προτιμηθεί ο Καιμακόγλου θα ταξιδέψουν οι Τσαλδάρης και Καλαμπόκης και θα μείνει εκτός ενώ αν πάει ο Πρίντεζης θα μείνει εκτός ένας εκ των γκαρντ
ενώ για σίγουρα εκτός έχω μόνο τον Γλυνιαδάκη μιας και με άλλους 3 παίχτες να μπορούν να παίξουν σέντερ
είναι δύσκολο να βρεθεί και αυτός
Marciulionis
Aug 26 2009, 11:34
Χθές πρώτη φορά είδα ολόκληρο ματς της εθνικής και οι εντυπώσεις μου δεν είναι καθόλου καλές.
Εξωαγωνιστικά με χάλασε πάρα πολύ το σπρώξιμο των διαιτητών προς την εθνική (λες κι έχει μεγάλη σημασία να πάρουμε το ακρόπολις...) και τα συνεχή σφυρίγματα σε ένα φιλικό.
Αγωνιστικά:
- Ο Σπανούλης είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, τόσο εκτελεστικά, όσο και οργανοτικά! Ο Καλάθης ήταν χθές πολύ συχνά χωρίς ουσία και δεν απειλούσε καθόλου μετά το πικ ψάχνοντας ΜΟΝΟ τη πάσα.
- Ο Σόφο μοιάζει ανανεωμένος, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει άλλα δεν δικαιολόγησε τους διθύραμβους που γράφονται εδώ σε κανένα σημείο. Είναι κακός στην άμυνα και χειρότερος στο ριμπάουντ. Είχαμε πρόβλημα και στα 2 όσο έπαιζε.
- Δεν εκμεταλλευτήκαμε σε κανένα σημείο το πολύ καλό σουτ του Κουφού και την ικανότητά του στο παιχνίδι με πρόσωπο από το χάι-πόστ. Παίξαμε πολύ ώρα με Κουφό 5 - Μπουρούση 4. Θα ήθελα πολύ στην επίθεση να δώ το ανάποδο έστω και για λίγο κι ας ξανα-αλλάζουν θέση στην άμυνα με το Κουφό να μαρκάρει το αντίπαλο 5άρι. Πάντως ο Κουφός είναι αρκετά νωθρός, ψαρωμένος και πολύ κακός στην άμυνα.
- Το σουτ δεν μοιάζει να είναι τόσο πρόβλημα. Πολλά καλάθια μπήκαν-βγήκαν κι αυτό δείχνει πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Γι αυτό φταίει σε μεγάλο βαθμό ο προπονητής.
- Ο Παπανικολάου μοιάζει πολύ πιο έτοιμος (λόγο μικρών εθνικών μάλλον) από τους υπολοιπους, άλλα ενδέχεται το γεμάτο καλοκαίρι ακολουθούμενο από μία γεμάτη χρονιά να τον κάψει... Μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις.
- Οι Καλαμπόκης, Καϊμακόγλου αν και φιλότιμοι φαίνονται πολύ λίγοι για την ομάδα, ο Τσαλδάρης μοιάζει να μην υπολογίζεται και ο Γλυνιαδάκης είναι η 4η λύση στο 5 (μετά Κουφό, Μπουρούση, Σόφο). Αν μπορούσε ο Γιόνας θα τους έκοβε και τους τέσσερις και μάλλον γι αυτό δυσκολεύεται να αποφασίσει...
- Ο Μπουρούσης καμία σχέση με αυτόν του χειμώνα και φάνηκε πιστεύω ότι δεν μπορεί να σταθεί στο 4. Έχει πρόβλημα τόσο στην άμυνα λόγο ταχύτητας όσο και στην επίθεση λόγο έλλειψης ντριπλας - σουτ - ταχύτητας.
- Γενικά παίξαμε κακό μπάσκετ, κακή άμυνα και είχαμε πολύ σπρώξιμο από τη διαιτησία για να πάρουμε ένα ανούσιο ματς. Οι Ρώσσοι δε είναι ακόμα χειρότεροι...
Στα επίσημα πιστεύω Σπανούλης, Ζήσης, Καλάθης, Περπέρογλου, Φώτσης, Μπουρούσης θα τραβήξουν όλο το κουπί με τους Σόφο, Κουφό να αποτελούν τις πρώτες εναλλακτικές λύσεις, τους Πρίντεζη, Παπανικολάου επίσης να παίρνουν αρκετό χρόνο και τους υπόλοιπους απλά να δίνουν κάποιες ανάσες στους βασικούς.
Με τη χθεσινή εικόνα χτυπάμε από 5-8 θέση και αν... Ελπίζω πάντως ότι θα εμφανιστούμε πολύ βελτιωμένοι στα επίσημα και θα καταφέρουμε την είσοδο στη τετράδα...
parthenon
Aug 26 2009, 12:22
QUOTE(Marciulionis @ Aug 26 2009, 12:34 )

Χθές πρώτη φορά είδα ολόκληρο ματς της εθνικής και οι εντυπώσεις μου δεν είναι καθόλου καλές.
Εξωαγωνιστικά με χάλασε πάρα πολύ το σπρώξιμο των διαιτητών προς την εθνική (λες κι έχει μεγάλη σημασία να πάρουμε το ακρόπολις...) και τα συνεχή σφυρίγματα σε ένα φιλικό.
Αγωνιστικά:
- Ο Σπανούλης είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, τόσο εκτελεστικά, όσο και οργανοτικά! Ο Καλάθης ήταν χθές πολύ συχνά χωρίς ουσία και δεν απειλούσε καθόλου μετά το πικ ψάχνοντας ΜΟΝΟ τη πάσα.
- Ο Σόφο μοιάζει ανανεωμένος, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει άλλα δεν δικαιολόγησε τους διθύραμβους που γράφονται εδώ σε κανένα σημείο. Είναι κακός στην άμυνα και χειρότερος στο ριμπάουντ. Είχαμε πρόβλημα και στα 2 όσο έπαιζε.
- Δεν εκμεταλλευτήκαμε σε κανένα σημείο το πολύ καλό σουτ του Κουφού και την ικανότητά του στο παιχνίδι με πρόσωπο από το χάι-πόστ. Παίξαμε πολύ ώρα με Κουφό 5 - Μπουρούση 4. Θα ήθελα πολύ στην επίθεση να δώ το ανάποδο έστω και για λίγο κι ας ξανα-αλλάζουν θέση στην άμυνα με το Κουφό να μαρκάρει το αντίπαλο 5άρι. Πάντως ο Κουφός είναι αρκετά νωθρός, ψαρωμένος και πολύ κακός στην άμυνα.
- Το σουτ δεν μοιάζει να είναι τόσο πρόβλημα. Πολλά καλάθια μπήκαν-βγήκαν κι αυτό δείχνει πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Γι αυτό φταίει σε μεγάλο βαθμό ο προπονητής.
- Ο Παπανικολάου μοιάζει πολύ πιο έτοιμος (λόγο μικρών εθνικών μάλλον) από τους υπολοιπους, άλλα ενδέχεται το γεμάτο καλοκαίρι ακολουθούμενο από μία γεμάτη χρονιά να τον κάψει... Μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις.
- Οι Καλαμπόκης, Καϊμακόγλου αν και φιλότιμοι φαίνονται πολύ λίγοι για την ομάδα, ο Τσαλδάρης μοιάζει να μην υπολογίζεται και ο Γλυνιαδάκης είναι η 4η λύση στο 5 (μετά Κουφό, Μπουρούση, Σόφο). Αν μπορούσε ο Γιόνας θα τους έκοβε και τους τέσσερις και μάλλον γι αυτό δυσκολεύεται να αποφασίσει...
- Ο Μπουρούσης καμία σχέση με αυτόν του χειμώνα και φάνηκε πιστεύω ότι δεν μπορεί να σταθεί στο 4. Έχει πρόβλημα τόσο στην άμυνα λόγο ταχύτητας όσο και στην επίθεση λόγο έλλειψης ντριπλας - σουτ - ταχύτητας.
- Γενικά παίξαμε κακό μπάσκετ, κακή άμυνα και είχαμε πολύ σπρώξιμο από τη διαιτησία για να πάρουμε ένα ανούσιο ματς. Οι Ρώσσοι δε είναι ακόμα χειρότεροι...
Στα επίσημα πιστεύω Σπανούλης, Ζήσης, Καλάθης, Περπέρογλου, Φώτσης, Μπουρούσης θα τραβήξουν όλο το κουπί με τους Σόφο, Κουφό να αποτελούν τις πρώτες εναλλακτικές λύσεις, τους Πρίντεζη, Παπανικολάου επίσης να παίρνουν αρκετό χρόνο και τους υπόλοιπους απλά να δίνουν κάποιες ανάσες στους βασικούς.
Με τη χθεσινή εικόνα χτυπάμε από 5-8 θέση και αν... Ελπίζω πάντως ότι θα εμφανιστούμε πολύ βελτιωμένοι στα επίσημα και θα καταφέρουμε την είσοδο στη τετράδα...
Επαιξε ο Σοφο χθες? Δεν το ειδα ουτε εγω το παιχνιδι. Απ'οτι ακουσα επαιξε 3-4 λεπτα(δηλαδη δεν μπορει να κριθει)
Dwyane ''the flash'' Wade
Aug 26 2009, 12:33
QUOTE(Marciulionis @ Aug 26 2009, 10:34 )

Αγωνιστικά:
o σπανουλης ειναι ο κορυφαιος εκτελεστικα αλλα πολλες φορες κραταει παρα πολυ τη μπαλα και κανει καταχρηση.δεν νομιζω οτι ο καλαθης δεν ειχε ουσια απλα οπως ειπα και πριν εφτανε σε σημειο να μην εχει που να δωσει τη μπαλα ή οι ψηλοι(μπουρουσης,σοφο κυριως και οχι ο κουφος)να μην προλαβαινουν τις πασες του!
ο παπανικολαου οντως μπορει να προσφερει και φαινεται πιο ετοιμος απο τους υπολοιπους λογω γεματου καλοκαιριου με τις αλλες εθνικες.
ο πριντεζης μου φαινεται λιγος και ειναι πλεον σιγουρο οτι στο 3 δεν μπορει να ανταπεξελθει.
Marciulionis
Aug 26 2009, 12:54
QUOTE(ronin @ Aug 26 2009, 13:33 )

o σπανουλης ειναι ο κορυφαιος εκτελεστικα αλλα πολλες φορες κραταει παρα πολυ τη μπαλα και κανει καταχρηση.
Το ίδιο έκανε κι ο Καλάθης χθές σε μεγαλύτερο βαθμό μάλιστα. Έπαιξε και περισσότερο όμως νομίζω.
δεν νομιζω οτι ο καλαθης δεν ειχε ουσια απλα οπως ειπα και πριν εφτανε σε σημειο να μην εχει που να δωσει τη μπαλα ή οι ψηλοι(μπουρουσης,σοφο κυριως και οχι ο κουφος)να μην προλαβαινουν τις πασες του!
Και είναι και οι 3 ψηλοί κακοί στην εφαρμογή του πικ εν ρολ αργόντας πάρα πολύ να ρολάρουν μετά το σκριν...
QUOTE(parthenon @ Aug 26 2009, 13:22 )

Επαιξε ο Σοφο χθες? Δεν το ειδα ουτε εγω το παιχνιδι. Απ'οτι ακουσα επαιξε 3-4 λεπτα(δηλαδη δεν μπορει να κριθει)
Ναι έπαιξε. Γιατί όποιος παίζει λίγο δε μπορεί να κριθεί?
parthenon
Aug 26 2009, 13:12
QUOTE(Marciulionis @ Aug 26 2009, 13:54 )

Το ίδιο έκανε κι ο Καλάθης χθές σε μεγαλύτερο βαθμό μάλιστα. Έπαιξε και περισσότερο όμως νομίζω.
Και είναι και οι 3 ψηλοί κακοί στην εφαρμογή του πικ εν ρολ αργόντας πάρα πολύ να ρολάρουν μετά το σκριν...
Ναι έπαιξε. Γιατί όποιος παίζει λίγο δε μπορεί να κριθεί?
Αν επαιξε 3 λεπτα οχι δεν μπορει να κριθει. Εκτος και αν τον κρινεις σε 2 φασεις. Στα προηγουμενα παιχνιδια επαιξε 20 λεπτα. Εκει τον κρινεις
Marciulionis
Aug 26 2009, 13:20
QUOTE(parthenon @ Aug 26 2009, 14:12 )

Αν επαιξε 3 λεπτα οχι δεν μπορει να κριθει. Εκτος και αν τον κρινεις σε 2 φασεις. Στα προηγουμενα παιχνιδια επαιξε 20 λεπτα. Εκει τον κρινεις
Τέλος πάντων... Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, αν κι έχω την εντύπωση ότι έπαιξε παραπάνω από 4 λεπτά. Πάντως όλα όσα έγραψα αναφέρονται στο χθεσινό παιχνίδι και νομίζω ότι είναι σαφές αυτό.
sir-elric
Aug 26 2009, 13:28
και ομως τα 5 λεπτα που επαιξε φανηκε η διαφορα που κανει. με εναν σακοτα μεσα θα γινοταν μακελιο. τωρα πρεπει να παιζει με τον φωτση. αν η τεχνικη ηγεσια ειναι σωστη πρεπει απο τωρα να δουλεψουν τα play οταν θα του κανουν double team.
παντως ειναι παζλ για δυσκολους το ποιοι θα μεινουν.
ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ? ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ?
QUOTE(Marciulionis @ Aug 26 2009, 12:34 )

O Σοφο αυτην την στιγμη ειναι μακραν του δευτερου ο καλυτερος αμυντικος ψηλος της Εθνικης στο πικ ν ρολ.Εχει καλη αντιληψη και γρηγορα ποδια και σε συνδυασμο με το τεραστιο σωμα του αν αγκαζει τους αντιπλαους κοντους αμυντικους μετα το σκριν να κουτουλανε πανω του και συνηθως να κανουν λαθος.Εχει γινει το ιδιο πραγμα πανω απο 10 φορες στα τελευταια 3 παιχνιδια.Χθες δεν τον ειδα καθολου για να εχω αποψη αλλα στα προηγουμενα 3 παιχνιδια της ομαδας που παρακολουθησα απο κοντα ηταν παραπανω απο σαφες.Γενικα εχει παρα πολυ διαθεση στην αμυνα, δεν κανει φαουλ επειδη χρησιμοποιει πιο σωστα το σωμα του, στα αμυντικα ριμπαουντ ειναι απο τους λιγους που κανουν σωστα μπλοκ αουτ και στο επιθετικο ριμπαουντ λογω ογκου ειναι ετσι κι αλλιως καλος.Εχει και 6-7 ταπες στα προηγουμενα 3 φιλικα..
Επιθετικα σιγουρα δεν ειναι οσο ντομιναντ ηταν πριν 3 χρονια αλλα αυτο ειναι ισως και θεμα ρυθμου θα φανει.Παντως ειναι βελτιωμενος και στις βολες κατι πολυ αισιοδοξο.
Γενικα ειναι οντως παρα πολυ καλος και αν σκεφτεις οτι αυτος ο ανθρωπος πριν 2 μηνες επαιζε 5λεπτα τωρα ειναι απιστευτη η εξελιξη.
Στο ριμπαουντ ετσι κι αλλιως εχει η ομαδα προβλημα ανεξαρτητα απο τον Σοφο.
5 λεπτα για να κρινεις εναν παικτη 99% οδηγει σε βιαστικο και ισως λανθασμενο συμπερασμα.
Marciulionis
Aug 26 2009, 13:52
QUOTE(apkat @ Aug 26 2009, 14:45 )

5 λεπτα για να κρινεις εναν παικτη 99% οδηγει σε βιαστικο και ισως λανθασμενο συμπερασμα.
Μόνο που έκρινα τη χθεσινή του εμφάνιση κι όχι το παίκτη και έβγαλα κάποια συμπεράσματα σε αντιπαραβολή με αυτά που γνωρίζω ως δεδομένα γι αυτόν...
QUOTE(Marciulionis @ Aug 26 2009, 14:52 )

Μόνο που έκρινα τη χθεσινή του εμφάνιση κι όχι το παίκτη και έβγαλα κάποια συμπεράσματα σε αντιπαραβολή με αυτά που γνωρίζω ως δεδομένα γι αυτόν...
Αν εγραφες ηταν κακος στο ριμπαουντ και στην αμυνα θα αναφεροσουν στα χθεσινα.Εσυ εγραψες ειναι κακος στο ριμπαουντ και στην αμυνα.Που σημαινει οτι αναφερεσαι γενικα..
pamatsou
Aug 26 2009, 14:49
QUOTE(apkat @ Aug 26 2009, 14:56 )

Αν εγραφες ηταν κακος στο ριμπαουντ και στην αμυνα θα αναφεροσουν στα χθεσινα.Εσυ εγραψες ειναι κακος στο ριμπαουντ και στην αμυνα.Που σημαινει οτι αναφερεσαι γενικα..

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ???
ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕ ΛΕΤΟΝΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΤΛ ΚΟΣΤΙΖΑΝ 10ΕΥΡΩ...ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΔΩ?
T.W.Is.M.
Aug 26 2009, 15:07
QUOTE(pamatsou @ Aug 26 2009, 15:49 )

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ???
ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕ ΛΕΤΟΝΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΤΛ ΚΟΣΤΙΖΑΝ 10ΕΥΡΩ...ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΔΩ?
Νομιζω πως κανουν 15 ευρω.
greeneyes13
Aug 26 2009, 15:45
τα εισητήρια κοστίζουν 15 ευρώ και μπορείς να παρακολουθήσεις και τους 2 αγώνες της ημέρας
xristos_metal
Aug 26 2009, 22:43
Οσον αφορα το τουρνουα ειχα να δω παρα πολυ καιρο τοσο χαλια μπασκετ.Το μονο που με παρηγορει για τη συνεχεια ειναι οτι και οι αλλοι ειναι το ιδιο χαλια με εμας ή και χειροτερα.Θεωρω απιθανο να δουμε κατι διαφορετικο απο την εθνικη.Λογικα τετοιο μπασκετ θα δουμε και στη Πολωνια,εκτος και αν αλλαξει κατι στο τουρνουα της Σλοβενιας.Παντως το τουρνουα ηταν δυσκολο,γιατι και οι 3 ομαδες μας βγαζουν την ψυχη ειτε εχουμε καλη ομαδα ειτε οχι.
Στα της εθνικης,δειχνει μπερδεμενη και ασυνδετη.Εχει προβλημα στο 5 εναντιον 5,εχει φλυαρο πασσινγκ γκειμ,κανει πολλα λαθη και οι περισσοτερες επιθεσεις βγιανουν απο προσωπικες ενεργειες και οχι βαση πλανου.Πιεση σε ολο το γηπεδο δε μπορουμε να κανουμε λογω ελλειψης γκαρντ.Γενικα πολυ διαφορετικη η εθνικη,σιγουρα χειροτερη απο τη περσυνη.
Η Ισπανια ειναι 3 επιπεδα πιο πανω απολους.Αν το χασουν και φετος θα ειναι ο ορισμος των λουζερς.
ΕΛΛΑΔΑ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 75-73
Τα δεκάλεπτα: 14-15, 34-34, 50-59, 75-73.
ΕΛΛΑΔΑ (Καζλάουσκας): Καλάθης 5, Μπουρούσης 10 (1), Ζήσης 10 (1), Σπανούλης 12 (1), Τσαλδάρης, Φώτσης 17 (2), Πρίντεζης 4, Καϊμακόγλου 4, Κουφός 5, Περπέρογλου 2, Σχορτσιανίτης 6.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Μπουτάουτας): Μαζούτις 2, Κάλνιετις, Μασιούλις, Ντ. Λαβρίνοβιτς 13 (1), Λουκάουσκις 6 (1), Ντελινικάιτις, Γιασάιτις 4, Κλέιζα 15 (1), Κσ. Λαβρίνοβιτς 15, Γιομάντας 3, Πετραβίτσιους 13, Γιαβτόκας 2.
σημερα θετικό ήταν οτι είχαμε 4 παίχτες με διψήφιο αριθμό πόντων.
καλή εμφάνιση απο φώτση, καιμακόγλου, κουφό.
κακή εμφάνιση για μια ακόμα φορά απο πρίντεζη.
πάλι black out αυτή τη φορά στο 3ο δεκάλεπτο. το πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού δεν πρόκειται να λυθεί.
απο τις άλλες ομάδες αυτο που είδα ήταν οτι η ρωσία θα αποκλειστεί νωρίς. πρέπει να είναι η χειρότερη ομάδα που έχουν κατεβάσει ποτέ.
η σερβία έχει καλούς αλλά νέους παίχτες αλλά έχει και ίβκοβιτς στον πάγκο. νομίζω οτι θα πάνε καλά και θα είναι και στο παγκόσμιο.
η λιθουανία στηρίζεται στα αδέρφια και στον κλέιζα. αν κάποιοι απο αυτούς δεν πάνε καλά θα έχει σοβαρό πρόβλημα. και για αυτούς νομίζω οτι είναι η χειρότερη ομάδα που έχουν κατεβάσει.
η εθνική μας πιστεύω οτι είναι στην ίδια μοίρα με τη σερβία. μακάρι να είμαστε στο παγκόσμιο.
περιμένω να δω σλοβενία και κροατία, με δεδομένο οτι η ισπανία είναι εκτός συναγωνισμού φέτος.
οι ομάδες που πιστεύω οτι θα διεκδικήσουν μετάλλια και θέσεις για παγκόσμιο είναι σλοβενία, γαλλία, κροατία, σερβία, λιθουανία, τουρκία και ελλάδα.
ασχετο. τσαρτσαρής: «Του χρόνου επιστρέφω…στην εθνική.
AZ1980
Aug 26 2009, 23:27
QUOTE(GMlls @ Aug 26 2009, 21:57 )

ασχετο. τσαρτσαρής: «Του χρόνου επιστρέφω…στην εθνική.
Χμμμ... Αν το χειμώνα παίξει όπως έπαιξε πέρσι... Ίσως η Εθνική αρνηθεί να "επιστρέψει" σε αυτόν...
petrovic
Aug 26 2009, 23:57
ο Πρίντεζης πολύ αρνητικός και στο 4, τη φυσική του θέση. νομίζω ότι πρόκειται για περίπτωση βεβιασμένης ανανέωσης. ο Ντικούδης ακόμα θα πρόσφερε περισσότερα σαν μπακ απ του Φώτση στο 4.
Για την ακρίβεια, ο Τσαρτσαρής δήλωσε: "Απο του χρόνου θα είμαι στην διάθεση του προπονητή".
Στα συν σήμερα ήταν η εμφάνιση του Φώτση.
Η τριάδα που θα κρίνει την φετινή εθνική είναι οι Φώτσης, Σπανούλης, Μπουρούσης.
Είναι ότι πιο ποιοτικό έχουμε και μπορούν να τραβήξουν κουπί για μία θέση στο παγκόσμιο.
Δεδομένου ότι υπάρχουν οι τρεις αυτοί παίκτες στην Εθνική, οι δηλώσεις του Καζλάουασκας περί ηγέτη, είναι άστοχες.
AZ1980
Aug 27 2009, 00:37
QUOTE(Flexo @ Aug 26 2009, 22:03 )

Για την ακρίβεια, ο Τσαρτσαρής δήλωσε: "Απο του χρόνου θα είμαι στην διάθεση του προπονητή".
Η τριάδα που θα κρίνει την φετινή εθνική είναι οι Φώτσης, Σπανούλης, Μπουρούσης.
Είναι ότι πιο ποιοτικό έχουμε και μπορούν να τραβήξουν κουπί για μία θέση στο παγκόσμιο.
Δεδομένου ότι υπάρχουν οι τρεις αυτοί παίκτες στην Εθνική, οι δηλώσεις του Καζλάουασκας περί ηγέτη, είναι άστοχες.
Aν το πε έτσι, κυριλέ...
Γιατί, τι είπε πάλι ο Κάζλα?
QUOTE(petrovic @ Aug 26 2009, 21:57 )

ο Πρίντεζης πολύ αρνητικός και στο 4, τη φυσική του θέση. νομίζω ότι πρόκειται για περίπτωση βεβιασμένης ανανέωσης. ο Ντικούδης ακόμα θα πρόσφερε περισσότερα σαν μπακ απ του Φώτση στο 4.
+1
QUOTE(AZ1980 @ Aug 27 2009, 01:37 )

Aν το πε έτσι, κυριλέ...
Γιατί, τι είπε πάλι ο Κάζλα?
Καζλάουσκας: «Ψάχνουμε ακόμη τον ηγέτη»
http://www.sport-fm.gr/article/191795Εγω αναφέρομαι στο:
"Η Εθνική έχασε δύο παίκτες-ηγέτες μέσα και έξω από το γήπεδο, όπως τον Παπαλουκά και τον Διαμαντίδη. Για να είσαι ηγέτης δεν αρκεί να είσαι καλός παίκτης, αλλά και να είσαι μεγάλη προσωπικότητα και να έχεις το σεβασμό όλων. Είμαστε ακόμη στην αναζήτηση για το ποιος θα είναι αυτός ο παίκτης."
Δεν είναι σχόλια αυτά όταν έχεις στην ομάδα Σπανούλη, Φώτση και Μπουρούση.
Με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του δείχνει φοβισμένος για την αντιμετώπιση των ελληνικών ΜΜΕ(τα οποία έχει ζήσει), σε περίπτωση αποτυχίας.
Άδικα κατα την γνώμη μου καθώς όλοι ξέρουμε ότι η Εθνική βρίσκεται σε ένα πειραματικό επίπεδο.
Hakeem Olajuwon
Aug 27 2009, 01:09
Πρώτον κάνει μπαμ ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στην επίθεση αυτό το βλέπει και ο πιο αδαής. Τα συστήματα λίγα, απλοϊκά, προβλέψιμα και στατικά.Σαφές πρόβλημα στο 5-5 και βέβαια απόλυτη ευθύνη του προπονητή.
Τα συστήματα είναι για προετοιμασια 5 ημερών όχι ένα μήνα.Ας παίζουν σωστά και ας τα χανουν και τότε η ευθύνη ανήκει στους παίχτες.Αλλά δεν παίζουν και η ευθύνη είναι αποκλειστικά του προπονητή.
Στην άμυνα καλοί, όχι τέλειοι, κυριως χωρις διαρκεια, αλλα οι ελληνες είναι καλοι στην αμυνα ισως οι καλυτεροι στην ευρωπη και στα κρίσιμα σημεία δεν θα είναι το πρόβλημα της ομάδας.
Πάμε στην επίθεση. Ποιος είναι ο καλύτερος σέντερ της εθνικης με πλατη στο καλαθι;
Κουφος με διαφορά εδώ από τις βολές σχεδον σκοραρε με χουκ πολύ καλη επαφη με το καλαθι και τα ποσοστα του στα φιλικα με πλατη πολύ καλά.Ο Σοφο δυνατος αλλα κανει βηματα (2 φορες σημερα δεν δοθηκαν), μπερδευεται,δεν πασαρει όταν κλεινεται δεν τελειωνει τις φασεις γενικως με υψηλα ποσοστα και αξιοπιστα.Μπουρουσης δεν είναι το φορτε του όχι τοσο καλος οσο ο κουφος.
Και σήμερα ο κουφός εκτός rotation.Τραυματίζεται ο σοφο και ξαναβάζει τον μπουρουση είναι εύλογο να υποθέσουμε, οτι αν δεν τραυματιζόταν ο χοντρός ο κουφος δεν θα έπαιζε ούτε ένα λεπτο. Και ως δια μαγείας αφού και ο μπουρουσης ψόφησε ως λύση έσχατης αναγκης βάζει τον κουφο και του γυριζει το ματς στο τελος μαλιστα ηθελε να βγει και δεν τον εβγαζε!
Συμπέρασμα ο τραυματισμός του σοφο ξεβράκωσε και εξέθεσε τον καζλαουσκας και την κακιστη διαχειριση υλικου που κανει που πηγαζει από την αγνοια των δυνατων και αδυνατων σημειων του κάθε παικτη αλλα και της ομαδας.
Όταν λοιπον εχεις προβλημα στην επιθεση δινεις περισσοτερο χρονο στον κουφο
Και ας μην είναι τοσο καλός στην αμυνα εκτος του ότι και ο σοφοκλης εχει πολλες αδυναμιες στην αμυνα.
Αυτό είναι ένα παράδειγμα μπορω να φερω κι αλλα.Και γενικως θα παρεις παικτες στην 12αδα αλλα θα δωσεις και χρονο που θα είναι καλοι στην επιθεση γιατι εκει εχεις το μεγαλο προβλημα π.χ. παπανικολαου και όχι ο καιμακογλου αν και ο πρωτος δεν επαιξε σημερα.Άλλη μια αθλιότητα του Καζλαουσκας σε φιλικά να μην χρησιμοποιεί και τους 12 παίκτες.
Ακομη οι παίκτες δείχνουν να μην έχουν καλή φυσική κατάσταση και να είναι σφιγμένοι αν και αυτό είναι μια μονο εντύπωση.Επισης οι πολλες χαμενες βολες δειχνουν προβλημα ψυχολογιας και αυτοπεποιθησης
Που ισως να μεταφερει ο κοουτς που και αυτος δειχνει τρακαρισμενος.Συμπερασμα η ομαδα είναι κακά οργανωμένη και προετοιμασμενη, με κακή ψυχολογία και κακή φυσική κατασταση. Η μεγαλύτερη ευθύνη για όλα αυτά ανήκει στον κοουτς αν και οι παικτες έχουν ευθυνη μικροτερη εστω.
Και αν δεν υπηρχαν οι απουσιες η εικονα δεν θα ηταν ριζικα διαφορετικη όπως λενε πολλοι.
Πρωτον γιατι οι ΔΔ και παπαλουκας δεν είναι σουπερ επιθετικοι και δευτερον το επιθετικο προβλημα πηγαζει κυριως από τον λαθος τροπο αναπτυξης αλλα και από τα αλλα προβληματα που εθεσα.
Με όλα αυτά ευχομαι να παμε οσο το δυνατον χειροτερα στο ευρωμπασκετ (μιας και στο παγκοσμιο θα παμε ετσι κι αλλιως) μπας και ο βασιλακοπουλος αποφασισει να διώξει τον προπονητη και πάμε με κανένα καλύτερο στην τουρκια.
Ο οποιος βασιλακοπουλος σε συνέντευξη κατά τη διάρκεια του ακροπολις δήλωσε
‘'Η εθνικη βρισκεται σε καλο δρομο’’.
Αλήθεια τόσο πολύ έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα;
AZ1980
Aug 27 2009, 01:41
QUOTE(Flexo @ Aug 26 2009, 22:49 )

Καζλάουσκας: «Ψάχνουμε ακόμη τον ηγέτη»
http://www.sport-fm.gr/article/191795Εγω αναφέρομαι στο:
"Η Εθνική έχασε δύο παίκτες-ηγέτες μέσα και έξω από το γήπεδο, όπως τον Παπαλουκά και τον Διαμαντίδη. Για να είσαι ηγέτης δεν αρκεί να είσαι καλός παίκτης, αλλά και να είσαι μεγάλη προσωπικότητα και να έχεις το σεβασμό όλων. Είμαστε ακόμη στην αναζήτηση για το ποιος θα είναι αυτός ο παίκτης."
Δεν είναι σχόλια αυτά όταν έχεις στην ομάδα Σπανούλη, Φώτση και Μπουρούση.
Με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του δείχνει φοβισμένος για την αντιμετώπιση των ελληνικών ΜΜΕ(τα οποία έχει ζήσει), σε περίπτωση αποτυχίας.
Άδικα κατα την γνώμη μου καθώς όλοι ξέρουμε ότι η Εθνική βρίσκεται σε ένα πειραματικό επίπεδο.
Συμφωνώ... Σαλάτα τα έχει κάνει με τις δηλώσεις ο Λιθουανός... Πρέπει να εκνευρίστηκε πολύ που δεν τέθηκαν τελικά στη διάθεσή του οι ΔΔ και Παπ, αλλά με τα ..."κουφά" που ξεστομίζει χάνει κάθε δίκιο και σκάβει ο ...ίδιος το λάκκο του.
Δύσκολα θα γινόταν αυστηρή κριτική σε ένα οποιοδήποτε προπονητή της Εθνικής μετά το συγκεκριμένο Ευρωμπάσκετ των τόσο σημαντικών απουσιών, όσο και αν η προπονητολογία είναι το αγαπημένο σπορ των περισσοτέρων φιλάθλων... Σε ένα κόουτς όμως που "απέτυχε" να φέρει διάκριση, έχοντας πρώτα φροντίσει να "αποθαρρύνει" τους παίκτες του δημόσια σε κάθε ευκαιρία και έχοντας επανειλημμένα καταδείξει με τη συμπεριφορά και τα λεγόμενά του την ανύπαρκτη εμπιστοσύνη του στους αθλητές που ο ίδιος επέλεξε, η αρνητική κριτική από τα ΜΜΕ και από τον κόσμο θα είναι φυσική και επόμενη.
panos75
Aug 27 2009, 01:52
QUOTE(AZ1980 @ Aug 27 2009, 00:27 )

Χμμμ... Αν το χειμώνα παίξει όπως έπαιξε πέρσι... Ίσως η Εθνική αρνηθεί να "επιστρέψει" σε αυτόν...

Κοροϊδεύουμε τον Ρεχάγκελ αλλά πλάκα, πλάκα, μήπως είναι καλύτερη η κατάσταση στην Εθνική μπάσκετ;
Ξεχάσαμε τι συνέβαινε στην προηγούμενη δεκαετία, όταν έμενε έξω ο Κορώνιος προκειμένου να παίξει το βαλσαμωμένο πτώμα του Γιαννάκη και ο κουμπάρος Μπακατσιάς;
Ή μήπως ξεχάσαμε ότι μέχρι το 2004 ο Σιγάλας θεωρούνταν βασικός και αναντικατάστατος, ανεξαρτήτως απόδοσης κατά τη διάρκεια τηε χρονιάς;
nikefalin
Aug 27 2009, 01:56
QUOTE(panos75 @ Aug 27 2009, 02:52 )

Κοροϊδεύουμε τον Ρεχάγκελ αλλά πλάκα, πλάκα, μήπως είναι καλύτερη η κατάσταση στην Εθνική μπάσκετ;
Ξεχάσαμε τι συνέβαινε στην προηγούμενη δεκαετία, όταν έμενε έξω ο Κορώνιος προκειμένου να παίξει το βαλσαμωμένο πτώμα του Γιαννάκη και ο κουμπάρος Μπακατσιάς;
Ή μήπως ξεχάσαμε ότι μέχρι το 2004 ο Σιγάλας θεωρούνταν βασικός και αναντικατάστατος, ανεξαρτήτως απόδοσης κατά τη διάρκεια τηε χρονιάς;
διαχρονικός panos75! κάθε καλοκαίρι ε ?
δεν διαφωνούμε σε πολλά , ούτε με τον hakim , μόνο στις εκφράσεις, στην ουσία καθόλου, αλλά ας παίξουμε και στη Σλοβενία να δούμε και τη 12κάδα και μετά έχουμε καιρό .
panos75
Aug 27 2009, 02:01
QUOTE(nikefalin @ Aug 27 2009, 02:56 )

διαχρονικός panos75! κάθε καλοκαίρι ε ?
Τι να γίνει, πρέπει να κάνουμε φροντιστήριο στους καινούργιους οι οποίοι έχουν απορίες.
AZ1980
Aug 27 2009, 02:26
QUOTE(panos75 @ Aug 26 2009, 23:52 )

Καλά, πολύ τραγικά αυτά που θυμήθηκες...
Και, δυστυχώς, πολύ αληθινά...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.