Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Π.Α.Ο.Κ. - Playoffs 2014-2015
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
SteelGandalf
Basket League Playoffs 2015

3η Φάση (Μικροί Τελικοί - 3η-4η Θέση) - 4ος Αγώνας

Τετάρτη, 17/6/2015, 19:30 (novasports2 & 2HD)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ.


Η σειρά βρίσκεται στο 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος με νίκη ολοκληρώνει την χρονιά κατακτώντας την 3η θέση της βαθμολογίας και το επίσημο εισιτήριο για την συμμετοχή στο Εurocup της επόμενης περιόδου.

Αν ο Άρης καταφέρει να κερδίσει αυτό το παιχνίδι, θα φέρει την σειρά στο 2-2, οπότε και το Σάββατο θα κριθούν όλα στο 5ο και οριστικά τελευταίο παιχνίδι της σειράς.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Νέα προβλήματα στο Παλέ! Εκτός ο Ριντ, ενοχλήσεις ο Βεζένκοφ!

Η κούραση αφήνει τα σημάδια της πάνω στην ομάδα του Άρη… Η προετοιμασία των κίτρινων για τον αγώνα της Τετάρτης ξεκίνησε με δύο νέα προβλήματα, καθώς εκτός προπόνησης έμειναν και οι Λαμάρκους Ριντ και Σάσα Βεζένκοφ.


Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ “απών από τη σημερινή (15/6) προπόνηση ήταν ο ΛαΜάρκους Ριντ, Ο Αμερικανός γκαρντ – φόργουορντ νιώθει ενοχλήσεις στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού του και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση της Τετάρτης κρίνεται αμφίβολη. Την ίδια ώρα, μέρος της προπόνησης ακολούθησε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον ώμο. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αύριο Τρίτη (16/6).

Μικρό μέρος του προγράμματος ακολούθησε ο Άντριου Νέιμικ, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από το πρόβλημα το οποίο ξεκινά από τη μέση του και δυσκολεύεται να προσφέρει αυτά που μπορεί. Απόντες, φυσικά, ήταν και οι Όγκο Αντεγκμπόγιε, Γιάννης Καραθανάσης.

Πριν από την προπόνηση οι παίκτες του Άρη είδαν σε βίντεο τον τρίτο αγώνα της σειράς με τον ΠΑΟΚ. Η προετοιμασία της ομάδας θα ολοκληρωθεί αύριο με μία προπόνηση, της οποίας θα προηγηθεί επίσης προβολή βίντεο”.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Προληπτικά εκτός ο Μπρέμερ

Χωρίς τον Τζέι Αρ Μπρέμερ συνέχισε ο ΠΑΟΚ την προετοιμασία του για τον αγώνα με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού του και έμεινε προληπτικά εκτός προπόνησης.


Ο Σούλης Μαρκόπουλος τον υπολογίζει κανονικά για τον αγώνα της Τετάρτης στο Παλέ. Πέραν του Μπρέμερ, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ προπονήθηκαν κανονικά.
hagi
Τί γίνεται με αυτούς τους τραυματισμούς επιτέλους ;; Πόσο καλά γυμνάζονται οι παίχτες.. Γιατί καταλαβαίνω ότι ο τραυματισμός είναι και θέμα τύχης αλλά είναι και θέμα προπόνησης του σώματος.. Αν είσαι καλά γυμνασμένος δύσκολα τραυματίζεσαι.
Βέβαια υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο της κούρασης του σώματος αλλά δεν ξέρω τί γίνεται.. Κλατάρανε εντελώς οι δικοί μας.

Ελπίζω σήμερα να παίξουν όλοι όσο μπορούν και να πάρουμε τη νίκη.
SteelGandalf
QUOTE(hagi @ Jun 17 2015, 09:14 ) *
Τί γίνεται με αυτούς τους τραυματισμούς επιτέλους ;; Πόσο καλά γυμνάζονται οι παίχτες.. Γιατί καταλαβαίνω ότι ο τραυματισμός είναι και θέμα τύχης αλλά είναι και θέμα προπόνησης του σώματος.. Αν είσαι καλά γυμνασμένος δύσκολα τραυματίζεσαι.
Βέβαια υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο της κούρασης του σώματος αλλά δεν ξέρω τί γίνεται.. Κλατάρανε εντελώς οι δικοί μας.

Ελπίζω σήμερα να παίξουν όλοι όσο μπορούν και να πάρουμε τη νίκη.


Μετά από μια ολόκληρη περίοδο τόσων μηνών, είναι λογικό να επέρχεται και κούραση και να αυξάνονται οι πιθανότητες τραυματισμού. Πέραν όμως των προπονήσεων, πάντα υπάρχουν και ατυχείς στιγμές ή χρόνια προβλήματα τα οποία έρχονται στο προσκήνιο πιο εύκολα όταν το σώμα είναι καταπονημένο.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Δεν τελειώνει σήμερα η χρονιά, μια γροθιά όλος ο Άρης για το 2-2! (PRESSARIS – LIVE, 19:30)

17 Ιουνίου, μετά από σχεδόν 10 μήνες αγωνιστικής δραστηριότητας, σε έναν αγώνα που για τον Άρη είναι νοκ άουτ δεν μετράει ούτε το ταλέντο, ούτε η τακτική. Μετρούν άλλα πράγματα, όπως η θέληση, η αυταπάρνηση, το πάθος, η καρδιά για να μην τελειώσει η χρονιά. Είναι στοιχεία που οι κίτρινοι έδειξαν σε μεγάλες ποσότητες φέτος, είναι βέβαιο ότι θα το κάνουν και σήμερα (19:30) για να ισοφαρίσουν τη σειρά των μικρών τελικών σε 2-2.


Το δήλωσε ξεκάθαρα χθες και ο Δημήτρης Πρίφτης. Πλέον δεν μετρούν οι τακτικές. Μετράει πόσο μπορεί ο κάθε παίκτης ατομικά και όλοι μαζί σαν ομάδα να αφήσουν στην άκρη την σωματική και (κυρίως αυτή) ψυχολογική κούραση, πόσο εύκολα θα προσαρμοστούν στα προβλήματα που υπάρχουν με τους τραυματισμούς ή με το άδειο γήπεδο, πόσο δυνατά θα βάλουν τα κορμιά τους στις διεκδικούμενες φάσεις. Αυτά τα… μικρά στοιχεία μέσα σε μια μακρά αγωνιστική περίοδο, μετατρέπονται σήμερα σε παράγοντες που θα κρίνουν ένα παιχνίδι.

Για τον Άρη αυτό το παιχνίδι είναι δίχως αύριο. Συνήθως τέτοια παιχνίδια τα κέρδισε φέτος η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, που κατάφερε μέχρι και την αντίσταση του Ολυμπιακού να κάμψει, παρότι αγωνίστηκε ελλιπής. Αυτός ο Άρης, των πολλών μικρών υπερβάσεων, μπαίνει σήμερα στο παρκέ για να κάνει άλλη μία, αλλά όχι την τελευταία. Είναι βέβαιο ότι όλοι το πιστεύουν. Είναι βέβαιο ότι όλοι το θέλουν. Είναι βέβαιο ότι το μπορούν γιατί το έχουν ξανακάνει.

Τεχνικά οι κίτρινοι πρέπει να κερδίσουν μέσα από την άμυνά τους, που είναι σταθερά καλή, αλλά από μόνη της δεν αρκεί για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Χρειάζεται και σκοράρισμα, που έλειψε στους δύο αγώνες της Πυλαίας.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 24-24

Πολύ ανοιχτό το παιχνίδι, με χαλαρές άμυνες, αρκετά σουτ εκατέρωθεν και έτσι όπως το βλέπω θα είναι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους.
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 44-45

Οι χαλαρές άμυνες, συμβάλλουν στο να υπάρχουν υψηλά ποσοστά ευστοχίας και από τις δύο ομάδες, οι οποίες έχουν αρκετή ισορροπία σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

ΑΡΗΣ : 11/18 2p FG - 6/12 3p FG - 4/5 FT - 15 rebs (4 off) - 9 assists - 2 steals - 1 block - 8 turnovers

ΠΑΟΚ : 9/17 2p FG - 5/12 3p FG - 12/16 FT - 14 rebs (6 off) - 7 assists - 4 steals - 1 block - 5 turnovers
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 61-62

Με αρκετές εναλλαγές στο σκορ, το παιχνίδι συνεχίζει να παραμένει αμφίρροπο και θα κριθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 76-77

Ήττα στις λεπτομέρειες, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, με τον Άρη, εκτός των χιλίων προβλημάτων του, να αποκτά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ακόμη περισσότερα (τραυματισμός Σίμτσακ από πριν το ημίχρονο, τραυματισμός Pasalic λίγο πριν το τέλος, αποβολή με 5 φάουλ του Χαρίση χωρίς να υπάρχει αντικαταστάτης αφού ο Naymick δεν είναι καλά και αυτό φαίνεται).

Όλα τα παραπάνω, σαφώς και δεν χρησιμοποιούνται ως δικαιολογίες, αφού το παιχνίδι θα μπορούσε να κερδιθεί, όμως για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα πια σε ανατροπή στον 5ο αγώνα της σειράς. Η ευκαιρία χάθηκε στον 1ο αγώνα, το είδαμε, το επισημάναμε και σήμερα αποδείχθηκε περίτρανα. Τελικά αντί να κάνουμε το break εμείς, χάσαμε και παιχνίδι στην έδρα μας, οπότε το 3-1, υπέρ του ΠΑΟΚ, είναι γεγονός, στις λεπτομέρειες μεν, αλλά "καθαρά" και δίκαια.

Θεωρώ κομβικής σημασίας ένα λάθος του Τσιάρα, όταν απέμεναν 35 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και είχε τη μπάλα στην κατοχή του, με την ομάδα μας να προηγείται με δύο πόντους στο σκορ (76-74). Σε εκείνο το σημείο, από την πίεση του αντιπάλου του, έκανε λάθος πάσα, την πήρε ο Odum κάτω απ' το καλάθι μας και δέχθηκε αντιαθλητικό φάουλ από τον Reed. Πέτυχε τη μία από τις δύο βολές (76-75, εδώ το video των τελευταίων δευτερολέπτων) και στην επόμενη φάση, μετά την επαναφορά, ο ίδιος παίχτης, πέτυχε ένα πολύ δύσκολο καλάθι (76-77), αφήνοντας στον Άρη περιθώριο 4.2 δευτερολέπτων να αντιδράσει. Στην επαναφορά που έγινε, μετά από time-out, δεν μπόρεσε να τροφοδοτηθεί ο καλά κλεισμένος Βεζένκοφ, η μπάλα πήγε στον Reed, αλλά υπό την πίεση των αντιπάλων του, κατάφερε μόλις και μετά βίας να σουτάρει από πολύ μακριά και κάτω από απίστευτα δύσκολες συνθήκες, με αποτέλεσμα να αστοχήσει και να ολοκληρωθεί η χρονιά για τις δύο ομάδες.

Σε ό,τι αφορά τον Τσιάρα, περίμενα πολλά περισσότερα να δώσει στην ομάδα μας, ειδικά από την στιγμή που δεν θα είχε θέμα προσαρμογής, έχοντας πρόσφατα βρεθεί στο ρόστερ της, αλλά με διέψευσε πανηγυρικά, αφού φάνηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών μας και των περιστάσεων. Σήμερα υπέπεσε σε 4 λάθη (με το 4ο να στοιχίζει την ήττα). Προφανώς και δεν λέω πως χάσαμε μόνο εξαιτίας του, αλλά σίγουρα δεν μπόρεσε να δώσει τις βοήθειες που η ομάδα μας θα περίμενε από αυτόν. Θα τον χαρακτήριζα νωχελικό και άνευρο και σε τέτοιο επίπεδο αγώνων, αυτά τα δύο χαρακτηριστικά μετράνε πολύ.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Αγαπώ τον Άρη, θέλω να μείνω του χρόνου»

Την επιθυμία του να παραμείνει και την επόμενη χρονιά στον Άρη εξέφρασε ο Δημήτρης Πρίφτης, τονίζοντας ότι έχει αγαπήσει την ομάδα σ' αυτά τα δυο χρόνια που εργάστηκε στους κίτρινους.


Ο τεχνικός των κίτρινων επεσήμανε: «Τελειώνουμε μία πολύ μεγάλη σε μάκρος χρονιά, με μία ήττα. Παρόλα αυτά, ήταν μία υπέροχη χρονιά για τον Άρη γενικότερα και για εμένα προσωπικά. Ηταν μία χρονιά που όλοι όσοι εργάστηκαν γύρω από την ομάδα, το βασικό συστατικό ήταν η συνοχή και η αγάπη μεταξύ μας, από οποιοδήποτε πόστο συνέβαλε ο καθένας, στην προσπάθεια που έγινε. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συμπαίκτες-παίκτες μου, για τα όμορφα συναισθήματα που μοιραστήκαμε φέτος.

Πολύ έντονες στιγμές, μεγάλες χαρές και αρκετές δυσκολίες. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση Αρβανίτη, που μου έδωσε την δυνατότητα να βρεθώ στον Άρη. Να βρεθώ σε μία μεγάλη ομάδα και και να συμμετέχω στην φετινή προσπάθεια.

Επίσης, θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία σε δύο ανθρώπους, τους κ.κ. Πλιάκη και Παπαϊωάννου, που μας βοήθησαν οικονομικά. Ιδιαίτερη μνεία και στον Νίκο Γκάλη, που ήταν πάντα δίπλα μας. Η έλευση του Νίκου Λάσκαρη παράλληλα, έδωσε άλλη πνοή σε εμένα και τους παίκτες».

Ο Πρίφτης δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του κόσμου: «Είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ και υπάρχει αυτή η ομάδα. Ήταν στο πλευρό μας όλη την χρονιά. Κρίμα που δεν τον είχαμε στο τέλος. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Υπήρχαν στιγμές που γίναμε ένα μέσα στο γήπεδο».

Ερωτηθείς για το αν επιθυμεί να παραμείνει στον Άρη και τη νέα σεζόν είπε: «Υπάρχει μία οψιόν για την νέα χρονιά, η οποία ενεργοποιήθηκε με την είσοδο στην τετράδα, αλλά δεν σημαίνει κάτι. Είναι σε εκκρεμότητα η κατάληξη του ιδιοκτησιακού. Οταν γίνει, θα κάνουμε μία συζήτηση. Εγώ θέλω να συνεχίσω. Πίστευα πάντα ότι ο Άρης είναι ομάδα-προορισμός για έναν προπονητή. Αυτή είναι η δική μου επιθυμία, αλλά θα το συζητήσουμε.

Αγαπώ την ομάδα. Θα είναι η τρίτη μου χρονιά αν συνεχίσω. Εχω υπάρξει και σαν βοηθός εδώ. Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Θέλω να παραμείνω. Υπάρχει ένα συμβόλαιο, πρέπει όμως να συζητηθούν και κάποια άλλα δεδομένα, για να κρίνω ότι θα εργαστώ, όπως επιθυμώ. Επομένως, θα ξεκουραστούμε λίγο και μετά θα συζητήσουμε».

Σχετικά με τον αγώνα σχολίασε: «Σήμερα έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Το χάσαμε και από δικά μας λάθη. Έχω παράπονα, αλλά δεν είναι του παρόντος».

Για το αν είναι πρόκληση να διαχειριστεί μεγαλύτερο μπάτζετ την ερχόμενη χρονιά σε σχέση με φέτος είπε: «Είχαμε να διαχειριστούμε ένα μικρό μπάτζετ φέτος, αλλά το κάναμε με σωστό τρόπο. Κρατήσαμε τις ισορροπίες και αντισταθήκαμε σε κακές στιγμές. Για το αν το μπάτζετ θα είναι μεγαλύτερο, είναι μία συζήτηση που θα γίνει με την ομάδα. Για μένα, κάθε χρονιά είναι πρόκληση και θα κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά, ανεξάρτητα με το μπάτζετ, βάζοντας πάνω από όλα διάθεση συνεργασίας και συναίσθημα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ομάδας στην Ευρώπη είπε: «Αναμφίβολα θα είναι σημαντικό να παίξει στην Ευρώπη. Για αυτό παλεύαμε. Θα ήταν δύσκολη αποστολή στην Πυλαία. Δεν ξέρω καν ποιοι θα ήταν ετοιμοπόλεμοι. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε και το παλέψαμε. Γι' αυτό τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Για το θέμα της παραμονής του Βεζένκοφ είπε: «Πρέπει να ξέρω τα δεδομένα που θα κινηθούμε και την πρόθεση του παίκτη. Σίγουρα κάποια στιγμή θα μιλήσω μαζί του, αλλά δεν θα μπω στην διαδικασία να τον επηρεάσω, εφόσον δεν επιθυμεί να μείνει στην ομάδα. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία και νομίζω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα».


Box Score



Key facts of the match

hagi
Πάρα πολύ κακοί σε πολλά σημεία του αγώνα.. Περάσαμε μπροστά τόσες φορές και δεν μπορέσαμε ποτέ να κρατήσουμε την διαφορά ούτε για λίγο.Ενώ ο Πάοκ όταν πέρασε την κράτησε αρκετά. Νευρίασα σε πολλά σημεία του αγώνα με τα λάθη που κάναμε.. Παιδικά εντελώς. Για επαγγελματίες είναι απαράδεκτα..
Ο Τσιάρας για μένα έπρεπε να μην πάει καν στα αποδυτήρια, σπίτι του κατευθείαν. Μπορεί να είναι βαρύ αυτό που λέω αλλά πραγματικά δεν συγχωρούνται τέτοια λάθη για έναν επαγγελματία παίχτη που παίζει κάθε μέρα μπάσκετ και είναι 2 μέτρα παλικάρι.

Δεν θέλω όμως να βγάζω κακία. Συγχαρητήρια για όλη την πορεία της ομάδας.Πήραμε την τέταρτη θέση και κοντράραμε στα ίσα τον καλύτερο για μένα Παοκ. Στις λεπτομέρειες χάσαμε και σήμερα αλλά πιστεύω ότι με όλους αυτούς του τραυματισμούς καλύτερα που δεν πήγαμε σε πέμπτο παιχνίδι γιατί μπορεί να ερχόταν διασυρμός.

Πάμε τώρα να δούμε τί θα γίνει με τα Διοικητικά μας θέματα και ελπίζω να δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα του χρόνου.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.