Help - Search - Members - Calendar
Full Version: οι καλύτεροι σκόρερ ever
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > History
morfi
Αυτή είναι η λίστα μου με τους καλύτερους σκόρερ όλων των εποχών. Αναφέρομαι με βάση μόνο το σκοράρισμα και όχι γενικά σε επιθετικά στοιχεία. Πωωωωω... γενικά επιθετικά στοιχεία... μου άρεσε...

1) Γουίλτ Τσάμπερλαιν (ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών υπήρξε επίσης και ο καλύτερος σκόρερ. Τα νούμερα του είναι μυθικά. 50,4 πόντους τη τρίτη σεζόν του, 44,8 την αμέσως επόμενη, ο μοναδικός που έχει σκοράρει πάνω από 4000 πόντους, ο πρώτος που σκόραρε 3000 πόντους, έφτα συνεχόμενες φορές πρώτος σκόρερ, το παιχνίδι των 100 πόντων και αμέτρητα scoring records. Δεν χρειάστηκε ποτέ ένα καλό πασέρ για να σκοράρει)
2) Μάικλ Τζόρνταν (ότι καλύτερο έχουμε δει ποτέ. Ο Τζόρνταν υπήρξε από τους καλύτερους συνδυασμούς άμυνας-επίθεσης που έχουν υπάρξει και ο καλύτερος επιθετικός γκαρντ. Τα νούμερα του εκπληκτικά. Εφτά συνεχόμενες φορές πρώτος σκόρερ, δέκα στο σύνολο, πρώτος σκόρερ στη ρούκι σεζόν του σε συνολικούς πόντους, ακατάριπτο ρεκόρ πόντων στα πλέι οφ)
3) Κόμπι Μπράιαντ (περίεργο; Καθόλου. Εννιά συνεχόμενους αγώνες με 40+ πόντους, τέσσερεις συνεχόμενους αγώνες με 50+ πόντους, 62 πόντους σε 32:53 και 81 πόντους. Επιτεύγματα που μόνο οι Μάικλ Τζόρνταν και Γουίλτ Τσάμπερλαιν κατέχουν)
4) Έλτζιν Μπέιλορ (δεν βγήκε ποτέ πρώτος σκόρερ κάθως έπεσε στην εποχή του Τσάμπερλαιν αλλά ποιος νοιάζεται; Οι επιδόσεις του δεν απέχουν και πολύ από αυτές του Γουίλτ ενώ ορισμένες φορές ξεπερνούσαν και αυτές των Τζόρνταν και Μπράιαντ. Ο καλύτερος σκόρερ της εποχής του)
5) Τζέρι Γουέστ (κατέχει μόλις ένα τίτλο πρώτου σκόρερ αλλά είναι από τους καλύτερους που έχουμε δει ποτέ. Το ντράιβ του ήταν ασταμμάτητο και το μακρινό του σουτ σχεδόν πάντα κατέληγε στο διχτάκι. Θα είχε περισσότερους τίτλους πρώτου σκόρερ αν δεν έπεφτε στη καλύτερη scoring decade και αν αφοσιωνότανε περισσότερο στο σκοράρισμο χωρίς να έχει στο μυαλό του όλα τα υπόλοιπα που έκανε)
6) Μπομπ Μάκαντου (ο τρεις φορές πρώτος σκόρερ της λίγκας είναι μέσα στους τρεις καλύτερους σκόρερ της δεκαετίας του ’70. Καταπληκτικό παιχνίδι στο ποστ και σουτ από τη μέση απόσταση)
7) Τίνι Άρτσιμπαλντ (ο καλύτερος σκόρερ πόιντ γκαρντ όλων των εποχών, ο μοναδικός που έχει βγει πρώτος σκόρερ και πρώτος πασέρ σε μία σεζόν. Θα ήταν μερικές θέσεις πιο πάνω αν ήταν λίγο πιο σταθερός και τα νούμερα του δεν απείχαν τόσο πολύ μεταξύ τους)
8) Τρέισι ΜακΓκρέιντι (ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ της εποχής του πίσω μόνο από το Μπράιαντ. Κατέχει δύο τίτλους πρώτου σκόρερ και μάλιστα άνετα τον έναν από αυτούς ενώ παράλληλα έκανε και όλες τις άλλες δουλείες μέσα στο γήπεδο)
9) Άλεξ Ίνγκλις (ίσως ο καλύτερος σκόρερ της δεκαετίας του ’80, υπήρξε ασταμμάτητος και μπορούσε να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Σύνθεσαν με το Κίκι Βαντεγουέκ ένα από τα καλύτερα δίδυμα σκόρερ ever και χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχαν οι θρυλικοί Νάγκετς των 80’s)
10) Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ σέντερ όλων των εποχών, κυριάρχησε τη δεκαετία του ’70 κατακτώντας δύο συνεχόμενους τίτλους πρώτου σκόρερ. Αν και μονοδιάστατος επιθετικά, εφάρμοζε τη πιο ασταμμάτητη κίνηση που έχουμε δει ποτέ)
11) Ρικ Μπάρι (ο καλύτερος φόργουορντ σκόρερ της εποχής του, όσο στενόμυαλος και δύσκολος ήτανε αλλό τόσο μπορούσε να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Παίκτης πολύ δυνατός με καλές κινήσεις στο ποστ)
12) Άντριαν Ντάντλει (ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ της δεκαετίας του ’80, με το σκοράρισμα του και μόνο ανέδειξα του Γιούτα Τζαζ σαν τη νέα δύναμη στη Δύση για να καταλήξει η ομάδα που όλοι γνωρίσαμε αργότερα)
13) Ντομινίκ Γουίλκινς (ο τρίτος καλύτερος σκόρερ της δεκαετίας του ’80 έκανε ότι ήθελε και σκόραρε όπως και όποτε ήθελε. Υπήρξε από τους πιο θεαματικούς σκόρερ όλων των εποχών)
14) Μπομπ Πετίτ (ο καλύτερος φόργουορντ σκόρερ μαζί με το Μπέιλορ, ο Πετίτ ήταν ασταμάτητος κάτω από το καλάθι. Οι κινήσεις με τη πλάτη και το γλυκό του σουτ έμπαιναν σχεδόν πάντα μέσα)
15) Τζορτζ Τζέρβιν (μέσα στους τρεις καλύτερους γκαρντ σκόρερ που έχουμε δει ποτέ, ο Τζέρβιν υπήρξε η ήρεμη δύναμη στη περιφέρεια. Διέθετε πολύ καλό σουτ και ακόμη καλύτερο ντραιβ)
16) Άλλεν Άιβερσον (από τους μεγαλύτερους ηγέτες που έχουμε δει ποτέ, ο Άιβερσον υπήρξε ο τρίτος καλύτερος σκόρερ της εποχής του. Το μικρό του εκτόπισμα και η εκρηκτικότητα του ήταν θανατηφόρος και ασταμάτητος συνδυασμός)
17) Μπερνάρντ Κινγκ (γνωστός για της επιδόσεις του στο σκοράρισμα, ο Μπερνάρντ Κινγκ κυριάρχησε τη δεκαετία του ’80)
18) Τζορτζ Μάικαν (ο πρώτος μεγάλος εμπορικός σταρ υπήρξε και ο καλύτερος σκόρερ της εποχής του. Με το χουκ του, το παιχνίδι του στο ποστ και το πικ εν ρολ με το Τζιμ Πόλλαρντ ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης που κυκλοφορούσε)
19) Νέιλ Τζόνστον (κυριάρχησε την εποχή του Μάικαν, αν και γερασμένος πλέον και κατέκτησε όχι έναν, ούτε δύο αλλά τρεις τίτλους πρώτου σκόρερ. Ο καλύτερος ψηλός σκόρερ της εποχής του μόνο πίσω από το Μάικαν)
20) Λάρυ Μπερντ (χαμηλά στη λίστα αλλά θυμηθείτε ότι εδώ μιλάμε για σκόρερ. Από τα καλύτερα τριάρια σκόρερ που έχουμε δει ποτέ, ο Μπερντ διέθετε ένα θανατηφόρο μακρινό σουτ)
21) Σακίλ Ο'Νιλ (από τους καλύτερους σκόρερ της εποχής του, ο Σακίλ Ο'Νιλ υπήρξε κυρίαρχος κάτω από τη ρακέτα με... ή χωρίς τόσο ανταγωνισμό)
22) Πιτ Μάραβιτς (αν και δεν διακρίθηκε σαν σκόρερ τόσο όσο στο κολλέγιο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Κατέχει ένα τίτλο πρώτου σκόρερ και είναι από τους λίγους παίκτες που έχουν σκοράρει 60+ πόντους)
23) Πολ Άριζιν (από τους καλύτερους σκόρερ της γενιάς του, έκλεψε ένα τίτλο πρώτου σκόρερ από το Μάικαν ενώ μαζί με το Νέιλ Τζόνστον σύνθεσαν ένα από τα καλύτερα δίδυμα όλων των εποχών)
24) Κίκι Βάντουεκε (έφτιαξε τον Άλεξ Ίνγκλις ένα από τα καλύτερα δίδυμα της ιστορίας ενώ στους Μπλέιζερς υπήρξε το ίδιο αποτελεσματικός)
25) Τζο Φαλκς (ο πρώτος αληθινός σταρ του ΝΒΑ κατέχει ένα τίτλο πρώτου σκόρερ, το πρώτο του πρωταθλήματος ενώ κυριάρχησε και τις επόμενες χρονιές. Θα είχε παραπάνω τίτλους αν δεν έπεφτε στην εποχή του Μάικαν)
dimitris 5
Πολυ ωραια λιστα!!!Πραγματικα ωρες-ωρες αναρωτιεμαι πως ο Τσαμπερλαιν εβαζε τοσους ποντους σε καθε αγωνα...Ειχε το ενστικτο του σκορερ( shot.gif ) ή οι αμυνες δεν ηταν τοσο καλες οσο ειναι τωρα(ποιο συγχρονο μπασκετ...
morfi
QUOTE(dimitris 5 @ Jul 1 2011, 03:44 ) *
Πολυ ωραια λιστα!!!

Thanks boy. smile.gif

QUOTE(dimitris 5 @ Jul 1 2011, 03:44 ) *
Πραγματικα ωρες-ωρες αναρωτιεμαι πως ο Τσαμπερλαιν εβαζε τοσους ποντους σε καθε αγωνα...Ειχε το ενστικτο του σκορερ( shot.gif ) ή οι αμυνες δεν ηταν τοσο καλες οσο ειναι τωρα(ποιο συγχρονο μπασκετ...

Η άμυνες της εποχής εκείνης ήταν αρκετά σκληρές. Μάλιστα φήμες ήθελαν το Τσάμπερλαιν να σκέφτεται την αποχώρηση από τη δεύτερη κι'όλας σεζόν του στο πρωτάθλημα γιατί δεν άντεχε τα χτυπήματα. Ο Τσάμπερλαιν αντιμετώπισε μερικούς από τους καλύτερους σέντερ όλων των εποχών και αμυντικά και επιθετικά.
Murdoc
Πολυ σωστη η λιστα σου morfi για το τοπ 5!!
Το μονο που θα αλλαζα ηταν να εβαζα ισως αρκετα πιο ψηλα τον Αλλεν Αιβερσον αλλα και τον Σακ o Artsibald δεν ηταν τοσο σταθερος σκορερ εχει ενα 34ppg μονο καμια αλλη τοσο μεγαλη επιδοση και ενα 26,5 ολες οι αλλες σεζον του ειναι απο 24 και 20 και κατω δεν ηταν κατι τρελο κοινως!!!
Ο Αλλεν Αιβερσον ειχε πιο σταθερη αποδοση και πολλες σεζον απο 25+ ποντους Μ.Ο(10 σεζον η 4 απο αυτες με 30+ ποντους)!!!
Εχεις ξεχασει εναν τεραστιο παικτη τον Οσκαρ Ρομπερτσον αυτος ειναι το κορυφαιο πλειμεικερ σκορερ βεβαια επαιζε και σαν SG!!!
Δεν ξερω τοσο καλα τους πιο παλιους απο 80s παικτες παρα μονο τους πιο γνωστους οποτε ισως εχεις δικιο για να τους εχεις βαλει πιο μπροστα καποιους αλλα τον Αρτσιμπαλντ που ειδα απο το basket reference.com δεν ειχε καθολου σταθερη επιδοση σκοραρισματος τουλαχιστον τετοια που να μπορει να μπει μπροστα απο Αιβερσον και Οσκαρ σιγουρα!!!
Πολυ ψηλα πιστευω εχεις και τον Τ- mac(απο τους αγαπημενους μου παικτες) εκανε κορυφαιες επιδοσεις 32,1 ποντους σεζον 02-03 και σιγουρα ειναι ενας χαμενος απο τους τραυματισμους σκορερ αλλα παιζει ρολο και η διαρκεια οποτε δε θα τον εβαζα στο τοπ10 τοπ 15 ισως!!Τοπ 15-20 ισως χωραει και ο Βινς Καρτερ που δεν εχει τοσο μεγαλες διακυμανσεις στο σκοραρισμα οσο ο Τ-mac!!

duncan21
Εμενα προσωπικα δε μ' επεισε ποτε ο AI.Eνταξει ηταν ο ''κοντος'' μεσα στα θηρια αλλα το γεγονος οτι εχει κανει χρονιες με 38-39% στα σουτ χτυπαει καπως ασχημα στο ματι(στο δικο μου τουλαχιστον) Συν τοις αλλοις ο μ.ο των 26.6 ποντων δεν λεει ακριβως την αληθεια γιατι επαιζε μ.ο 41.1 λεπτα.Στα play offs ειχε 29.7 ποντους αλλα με 40.1% στα σουτ.Οσο να' ναι τα νουμερα αυτα δειχνουν οτι επασχε καπως στο shot selection.Συνεπως για μενα δεν ειναι καν top20... wink.gif
kurtz
Πιστεύω πως σε μια τέτοια λίστα έχει θέση και ο ταχυδρόμος αν και ποτέ δεν τον συμπαθούσα. Πολλές καλές χρονιές και σχετικά σταθερός δημιούργησε με τον Στοκτον μια συνεργασία σχεδόν ασταμάτητη.
Gas8
QUOTE (kurtz @ Jul 1 2011, 20:59 ) *
ταχυδρόμος


Συμφωνώ για ταχυδρόμο, διαφωνώ με τον προηγούμενο που είπε για τον ΑΙ (φαίνεται και στους αγαπημένους μου παίκτες κιόλας).

Θα είχε θέση και ο έτερος αγαπημένος μου Grand Hill αν δεν είχε τραυματιστεί τόσες φορές.
concluse
Μα τι λετε?Επαιζαν σκληρη αμυνα τοτε στον τσαμπερλαιν?Καταρχας μιλαμε για αστεια σωματοτυπα.Εχω δει στο youtube φασεις του τσαμπερλαιν και ειναι λες και παιζουμε street basketball σε 3 οn 3.Δεν υπηρχε τριποντο επισης νομιζω τοτε.Επισης αμα δειτε πως βαραγαν βολες θα πεσετε απο τα γελια.Απλα το μπασκετ τοτε ηταν το παιχνιδι των ψηλων.Σημερα με τη δυναμη και τα συστηματα απλα δεν γινεται να εισαι ουτε στα 2/3 απο αυτο που ηταν ο τσαμπερλαιν.
morfi
QUOTE(concluse @ Jul 1 2011, 22:14 ) *
Μα τι λετε?Επαιζαν σκληρη αμυνα τοτε στον τσαμπερλαιν?

Όχι απλά σκληρή αλά στα όρια του αντιαθλητικού. Ο Μπομπ Πετίτ έσπαγε το ένα κόκκαλο μετά το άλλο ενώ ο Τσάμπερλαιν όπως έγραψα και πιο πριν σκεφτόταν από τη δεύτερη σεζόν του να αποσυρθεί λόγω του σκληρού παιχνιδιού.

QUOTE(concluse @ Jul 1 2011, 22:14 ) *
Δεν υπηρχε τριποντο επισης νομιζω τοτε.

Ε και;

QUOTE(concluse @ Jul 1 2011, 22:14 ) *
Απλα το μπασκετ τοτε ηταν το παιχνιδι των ψηλων.Σημερα με τη δυναμη και τα συστηματα απλα δεν γινεται να εισαι ουτε στα 2/3 απο αυτο που ηταν ο τσαμπερλαιν.

Αν έπαιζε σήμερα ο Τσάμπερλαιν θα έκανε ακριβώς τα ίδια. Οι σωματοδομές για το Τσάμπερλαιν δεν παίζουν ρόλο αφού και οι αντίπαλοι του τότε είχαν πολύ καλή σωματοδομή (δες Γουόλτ Μπελαμί) και ο ίδιος είναι κατά πολλούς ο πιο δυνατός παίκτης που έχει παίξει ποτέ μπάσκετ.
concluse
QUOTE (morfi @ Jul 2 2011, 14:19 ) *
Όχι απλά σκληρή αλά στα όρια του αντιαθλητικού. Ο Μπομπ Πετίτ έσπαγε το ένα κόκκαλο μετά το άλλο ενώ ο Τσάμπερλαιν όπως έγραψα και πιο πριν σκεφτόταν από τη δεύτερη σεζόν του να αποσυρθεί λόγω του σκληρού παιχνιδιού.


Ε και;


Αν έπαιζε σήμερα ο Τσάμπερλαιν θα έκανε ακριβώς τα ίδια. Οι σωματοδομές για το Τσάμπερλαιν δεν παίζουν ρόλο αφού και οι αντίπαλοι του τότε είχαν πολύ καλή σωματοδομή (δες Γουόλτ Μπελαμί) και ο ίδιος είναι κατά πολλούς ο πιο δυνατός παίκτης που έχει παίξει ποτέ μπάσκετ.


ρε παιδια μην συγκρινουμε τωρα πραγματα που δεν χωρανε συγκριση.Εκεινη την εποχή ανακαλυπταν σιγα σιγα πως παιζεται το μπασκετ απ'οπου και ως που ολα αυτά που λετε?Δειτε βιντεο στο youtube το πρωτο που θα βρειτε περι τσαμπερλαιν και πειτε αν οι παιχτες δεν επαιζαν αστεια αμυνα.
nikolas12
Πολυ καλη δουλεια morfi. Εγω ισως τον Μαγκρειντι τον εβαζα 1-2 θεσεις πιο κατω για να βαλω εκει τον Τζαμπαρ, αλλα ειναι πραγματικα μια πολυ ωραια λιστα.
morfi
QUOTE(Murdoc @ Jul 1 2011, 11:52 ) *
Εχεις ξεχασει εναν τεραστιο παικτη τον Οσκαρ Ρομπερτσον αυτος ειναι το κορυφαιο πλειμεικερ σκορερ βεβαια επαιζε και σαν SG!!!

Έχεις δίκιο. Το ξέχασα. Όταν ενημερώσω τη λίστα μου θα το βάλω μέσα.
Murdoc
Εδω και καιρο ηθελα να ξαναγραψω εδω αλλα λογω καλοκαιριου βαριομουνα!!
Περαν του Καρλ Μαλοουν που δεν υπαρχει καν στη λιστα και αξιζει θεση μεταξυ 10 εως 15 και του Τζαμπαρ οπως ειπε καποιος παραπανω!
Ως Ανταξιο του Jerry West και καλυτερο σε καποιους τομεις θα εβαζα και ενα αλλο κορυφαιο SG της ιστοριας τον George Gervin ειναι παρα πολυ χαμηλα η θεση 15 για αυτα που εχει κανει!!!
4 φορες πρωτος σκορερ και τις 2 μαλιστα με τρελα νουμερα 33,1 και 32,3 ποντους με πολυ καλα ποσοστα ευστοχιας μιας και καποιοι δινετε ιδιαιτερη σημασια και σε αυτο για την θεση του, 52% ακομα και 54,5%!!!!Αξιζει να ειναι στανταρ μεσα στο τοπ10 παρεουλα με τους Μαικλ,Κομπε,Αλλεν!!!
Οσον αφορα τον Αλλεν Αιβερσον θεωρω αδικια να μην μπει στην κορυφαια δεκαδα των καλυτερων σκορερ και να μπει ο Τ-mac με μονο μια χρονια πανω απο 30 ποντους μ.ο και αλλες 4 πανω απο 25 ενω ο Answer εχει 4 με 30+ και 5 με 25+ το FG του δεν ειναι τραγικο και ειδικα αυτες τις χρονιες ειχε 42-44% για την δουλεια του τον τροπο παιχνιδιου του αλλα και το ποσο υψος του λειπει εν συγκριση με αλλα σουτινγκ γκαρντ και αλλους υπερσκορερ πρεπει να θεωρειται μεγαλο πλεονεκτημα υπερ του για να μπει σε μια τετοια λιστα, με αλλες προυποθεσεις σουταρεις απεναντι σε αντιπαλο οντας 2.11 2.16 και κοντα στα 2.0 και με αλλες οταν εισαι 1.83!!!
Θα αλλαζα τη λιστα του morfi ως εξης στο 7 θα εβαζα Καριμ
Στο 8 Αλλεν Αιβερσον
9 τον Τζορτζ Γκερβιν
10 Κarl Malone 31 ποντους καλυτερη επιδοση και πολλες σεζον με οριακα κατω απο 30 και πανω απο 25 αξιζει δικαιωματικα την εισοδο εδω
11O Alex English με κορυφαια επιδοση το 29,8 και 28,6 28,4 τις 2 επομενες καλυτερες μαζευει καποιες καλυτερες επιδοσεις απο τον T-Mac επισης πολλες σεζον με 25+
12 T mac μακαρι να μην ειχε τα προβληματα τραυματισμων αυτος ο παικτης ,σιγουρα η καταληξη του θα ηταν αρκετα πιο πανωω αν ειχε μεινει υγιης μιας και ηταν τεραστιο ταλεντο!!!
13 Tiny Archibald klp klp.....
phoenix_93
Ο μαύρος Γκάλης, Andrew Toney. Τους Lakers του Magic (προ -Scott) τους έκανε γιο-γιο σε 2 σειρές τελικών.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.