QUOTE(rankin @ Feb 23 2009, 02:09 )
Απο εκεί και πέρα, στο σημερινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός, καθαρά μπασκετικά, ήταν καλύτερος απο τον παναθηναϊκό και όποιος θέλει ας διαφωνήσει μαζί μου. Με τρίποντα απο τα 8 μέτρα, το κύπελλο θα το έπαιρνε ο Ολυμπιακός.. Ο πιο εύστοχος σημαίνει ότι έπαιξε και διαστημικό μπάσκετ;; Δεν νομίζω.. Ο Ολυμπιακός και το ρυθμό έλεγξε, και τα ριμπάουντ πήρε, και στους ψηλούς ήταν κλάσεις ανώτερος και τα πικ&ρολ αντιμετώπισε αρκετά καλά.. Που έχασε; Στο ότι έχασε σε κάποιες φάσεις περιφερειακών σουτ, τα οποία σχεδόν όλα μπήκαν, όπως φαίνεται και απο το 50% του παναθηναϊκού. Αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο. Είναι θέμα ταλέντου και προσωπικότητας. Ο Διαμαντίδης ήταν καταπληκτικός και πήρε το παιχνίδι μόνος του. Κανένας Ομπράντοβιτς και κανένας Γιαννάκης δεν μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα όταν ένας παίχτης έχει απόδοση τόσο ανώτερη των υπολοίπων που αγωνίστηκαν και σε τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή μάλιστα!
Εγώ σήμερα είμαι ευχαριστημένος απο την προσπάθεια για 35 λεπτά.. Μπορεί το πράγμα να έμεινε ημιτελές, αλλά έγινε προσπάθεια.. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Το παλέψαμε, αλλά ο αντίπαλος -εμπειρότερος γαρ- στα κρίσιμα σημεία ήταν πιο ψύχραιμος και πιο εύστοχος
**Επειδή αναφέρθηκε ο Ιωαννίδης και το υπερμπάσκετ της ομάδας που έφτιαξε κάποτε (μαγκιά του), αλλά αυτόν και αν τον έκανε γιο-γιο ο Ομπράντοβιτς, όχι με ομάδες γεμάτες ταλέντο και χρόνια δουλεμένες, αλλά με ομαδούλες της σειράς σαν την Μπανταλόνα..
Δεν νομιζω οτι ηταν καλυτερος ο ΟΣΦΠ.
Συμφωνω πως ελεγξε τον ρυθμο κ τα ρημπαουντ(αν δεν ανανεωνε τις επιθεσεις με τα επιθετικα,δεν θα ελεγχε κ τον ρυθμο..),καθως κ οτι απεσωβησε τους ποντους των ψηλων του ΠΑΟ μες το ζωγραφιστο..
Απο κει κ περα δεν συμφωνω οτι οι ψηλοι του ΟΣΦΠ ηταν κλασεις ανωτεροι...αν κ ο Πριντεζης οντως εκανε πολυ καλη δουλεια..ουτε οτι αντιμετωπισε καλα τα pick n'roll..
Το σχεδον 50% στα τριποντα,δημιουργηθηκε κυριως στο 4ο δεκαλεπτο..με τον ΠΑΟ οντως, οτι σουταρε να το εβαζε κ τον ΟΣΦΠ για 8' λεπτα να μην εχει ομαδικο φαουλ...δηλαδη,στην πιο συχνη επιθετικη εκδηλωση του ΠΑΟ(μιας κ οι ψηλοι σημερα δεν συνεισφεραν..),ο ΟΣΦΠ δεν αντιπαρεταξε το αυτονοητο..δηλαδη πιεστικη περιφερειακη αμυνα,δινοντας κ φαουλ αν χρειαστει,προκειμενου ο ΠΑΟ να μην βρει τον ρυθμο του...παρα μονο στο τελος,ο Γκριρ να κοιταει τον Ζαβλανο σαν να του λεει''ρε φιλε,δεν θα το σφυριξεις'',στην προσπαθεια(αργοπορημενη πλεον..),να αποκτησει ο ΠΑΟ δικαιωμα βολων..
Οντως ο ΟΣΦΠ για 35' ηταν αξιομαχος κ μεσα στο ματς.Ομως οι μικρες λεπτομερειες,κανουν, στο να διαφερουν ο καλος απ τον καλυτερο..
***Ομαδα που κατακτα το πρωταθλητριων,δεν ειναι ομαδουλα της σειρας..Η Μπανταλονα,ηταν το αουτσαιντερ που κερδισε το μεγαλο φαβορι..