Help - Search - Members - Calendar
Full Version: WTF movies
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τέχνες και θεάματα
dizzy_fingers
Αυτός είναι ένας ιδιαίτερος κατάλογος ταινιών που μας άφησαν μία απορία, ένα αίσθημα ξενερώματος, οργής, αηδίας...ταινίες που μπορεί να είναι από τις πιο βραβευμένες και ευρέως αποδεκτές, μέχρι underground ανεξάρτητες δημιουργίες που χωρίς την πίεση ενός μεγάλου στούντιο από πίσω έθεσαν νέα όρια στο πόσο προκλητικές μπορούν να γίνουν.
Κοινώς, είναι ταινίες που μας έκαναν να αναφωνούμε είτε κατά τη διάρκεια, είτε στο τέλος τους "Τί στο καλό...? ohmy.gif" (WTF)



Sheitan
(ούτε το εξώφυλλο της ταινίας δε βρήκα, να φανταστείτε 71.gif ...)
Θα αναρωτιέστε γιατί πήγα και την νοίκιασα, έτσι? Ε, είδα Βινσέντ Κασέλ στο εξώφυλλο που τον συμπαθώ, είχα όρεξη για ένα mainstream θριλεράκι...υπέθεσα ότι θα έβλεπα κάτι παρόμοιας ανατριχίλας-έξαψης(rush) με τα πορφυρά ποτάμια ή τα συναφή hollyfrance blockbuster που παράγουν κάθε τόσο οι φίλοι μας οι πετεινοί.
Αμ δε. Σαν 12χρονος μπροστά σε τηλεόραση στις 3 το πρωί που περιμένει να δεί λίγο γυμνό για να...πάει σόλο, έτσι κι εγώ ήμουν στην άκρη του καθίσματος όλη την ώρα, όχι λόγω φόβου αλλά πιέζοντας τον εαυτό μου να φοβηθεί με το παραμικρό...κάτι.
Αυτό το κάτι, δυστυχώς, δεν ήρθε ποτέ. Η, και καλά, κορύφωση της ταινίας ήταν χειρότερη κι από σκηνή καταδίωξης του παρά 5 και το τέλος με άφησε με ένα μεγάλο WTF (give me back my 2 #!@#*%^@ wasted hours!)
Σαν να μην έφτανε αυτό, είδα και τον Κασέλ ντυμένο γυναίκα να γεννάει όρθιος και η ανατριχίλα μεταφέρθηκε στο στομάχι μου (πιο πολύ σπασμοί ήταν).
WTF Meter: 7/10




The Cell

Αυτή ανήκει στην κατηγορία Sheitan, πήγα και την είδα στο σινεμά γιατί το MI2 δεν είχε εισιτήρια στη δίπλα αίθουσα ( laugh.gif ). Αν τη δείτε σε dvd ή τηλεόραση πιθανότατα θα την ξεχάσετε με το που θα τελειώσει.
Αλλά εγώ, δεν ξέρω γιατί, τρόμαξα ή μάλλον αήδιασα τρομερά μαζί της.
Κύρια λόγω των όσων έκανε ο serial killer στα θύματά του, εκεί πιστεύω πως ο ανθρώπινος νους που τα έγραψε αυτά χτύπησε κόκκινο στη διαστροφή και δε θέλω να σκέφτομαι την πιθανότητα να θέλει κάποιος να τα κάνει έστω και στο ελάχιστο, στον συνάνθρωπό του.
Για λόγους λογοκρισίας δε μπορώ να αναφέρω τί είδα...
(σημείωση: τα όσα έκανε ο δολοφόνος στη Σιωπή των Αμνών δεν τα γνώριζα καθώς δεν είχα δει ακόμα την ταινία, ίσως γι'αυτό μου φάνηκαν "κάπως")
WTF Meter: 6/10




8ΜΜ

Κατηγορία Cell. Δηλαδή τρομάζω όχι τόσο με αυτά που είδα αλλά με την πιθανότητα κάτι από αυτά να είναι αληθινό.
Snuff, η μόνη λέξη που σας μένει από αυτήν την ταινία και σας στοιχειώνει κάθε φορά που ακούτε για κάποιο όμορφο κορίτσι που χάθηκε και μπλέχτηκε στον κόσμο της πορνείας, των ναρκωτικών και X-ταινιών.
Αξίζει να γίνει μνεία στην κλειστοφοβική σκηνοθεσία του Σουμάχερ.
WTF Meter: 6/10






Mullholland Dr

Άλλο ένα "αριστούργημα" το οποίο εγώ δεν κατάλαβα.
Βέβαια την είδα μία φορά την ταινία και λίγο νυσταγμένος, αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό για την απορία μου για την τραγόφατσα στην αρχή, τον μάγο στο μέσο και το...τέλος που δε θυμάμαι.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν το WTF μπαίνει για το ακατανόητο της ταινίας ή για το ότι ένιωθα τόσο περίεργα που δε διέκρινα αυτό το αριστούργημα που λέγανε όλοι.
Ά ρε Λυντς, λυντσάρισμα κινηματογραφικό που το θέλεις...
WTF Meter: 8/10



Tetsuo:Iron Man

Ο νικητής της κατηγορίας. Προκαλώ τον NBAholic να τη δει και βάζω στοίχημα ότι το αποδεδειγμένα σκληρό στομάχι του θα παραδώσει πνεύμα στα θεάματα που θα αντικρύσει σε αυτήν την ταινία.
Η ιστορία έχει ως εξής:
Ένας γιάπης στην Ιαπωνία σκοτώνει έναν φετιχιστή που του αρέσει να βάζει κομμάτια μετάλλου στο σώμα του, στην κάψα του να "oink oink" την ερωμένη του, με αποτέλεσμα το πνεύμα του ψυχάκια Νο1 να εισέρχεται στο σώμα του ψυχάκια Νο2 και να αρχίζουν να φυτρώνουν μέταλλα από όλο του το σώμα.
Όπως καταλαβαίνετε, το stoyryline δεν κάνει ούτε για Β'διαλογής βατόμουρο...και η αλήθεια δεν πολυδιαφέρει, αλλά το "ατού" της ταινίας δεν είναι το σενάριο. Ούτε καν οι (ελάχιστοι) διάλογοι αλλά οι σκληρές σεξουαλικές σκηνές(drill penetration για όποιον την έχει δει), η ομολογουμένως πρωτοποριακή σκηνοθεσία που θυμίζει εκκωφαντικές ταινίες πλύσης εγκεφάλου και η ξεδιάντροπη παράδοση του ανθρώπινου γένους στις μηχανές...
Ώπα, εδώ ακούστηκα σαν τους Δανίκες που εξυμνούν αυτήν την ταινία ώς μία από τις καλύτερες στην ιστορία.
Προσωπικά δεν πιστεύω κάτι τέτοιο (αν και παραδέχομαι πως τον σκοπό της τον πετυχαίνει θαυμάσια), αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να αναστατωθείτε όσο καλή διάθεση και να έχετε.
Στο τέλος αυτού του φιλμ, δεν είχα ούτε τη δύναμη να ψελλίσω WTF.
Υποθέτω πως κάπως έτσι θα νιώθουν όσοι βλέπουν κάτι φριχτό (live δολοφονία, ατύχημα, νεκρό) για πρώτη φορά στη ζωή τους...
WTF Meter: 9/10



Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να σκεφτώ άλλες, είμαι σίγουρος όμως ότι θα επανέλθω στο μέλλον με παρόμοια δείγματα. Εσείς έχετε δει κάτι παρόμοιο τελευταία?
NBAholic
Δεν έχω δει όλες αυτές που αναφέρω, αλλά ανήκουν σίγουρα στην ίδια κατηγορία και τις περισσότερες τις κατεβάζεις εύκολα:

Ichi the Killer
Begotten (από τις πλέον περίεργες και συμβολικές)
Tetsuo (άθλιοι Ιάπωνες...)
Eraserhead (Ντέιβιντ Λιντς στα καλύτερά/χειρότερά του. Χειρότερο του Μαλχόλαντ, ΙΜΟ)
Combat Shock (Προϊόν της Troma...Από τις πλέον νιχιλιστικές ταινίες που θα δείτε ποτέ)
I stand Alone
Pink Flamingos (Ραψωδία κακού γούστου)
Visitor Q (Να μη ξαναπούμε για τους Ιάπωνες)
Last house on the edge of the park/La Casa sperduta nel parco (Ντεοντάτο. Nuff said)
Premutos - Der gefallene Engel (Gore movie με "πλοκή". Του μετρ του γένους, Ίττενμπαχ. Σφοδρό φινάλε...)
Das Komabrutale Duell (Δεν υπάρχει στο imdb, αλλά την έχω δει. Πνιγμένη στο αίμα+τόσο χαμηλής ποιότητας που βάζεις τα γέλια...)

Kαι τα λινκς στο imdb:

http://www.imdb.com/title/tt0296042/
http://www.imdb.com/title/tt0101420/
http://www.imdb.com/title/tt0096251/
http://www.imdb.com/title/tt0074486/
http://www.imdb.com/title/tt0090866/
http://www.imdb.com/title/tt0157016/
http://www.imdb.com/title/tt0069089/
http://www.imdb.com/title/tt0290329/
http://www.imdb.com/title/tt0080503/
http://www.imdb.com/title/tt0144555/


Υπάρχουν κι άλλες. Όρεξη μόνο για ψάξιμο να έχει κανείς...



QUOTE
The Cell


Αυτή είναι η ταινία που μια γυναίκα "ταξιδεύει" στα όνειρά του;
NBAholic
Τώρα διάβασα το τελευταίο και παρατήρησα ότι έχεις τον Tetsuo. Όντως, ωραίο πράμα (υπάρχει στο youtube ολόκληρο).

Η λίστα μου όμως ήταν για τις 40 τρομακτικότερες σκηνές, όχι τις αηδιαστικότερες. wink.gif
Zmac
Αυτες στις οποιες παιζουν οι Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ,Κριστοφ Λαμπερ,Τσακ Νορις(οχι ολες του) και μερικες αθλιες του Σταλονε("Βαρομετρικο Χαμηλο","Stop or My Mom Will Shoot ",Ραμπο 3)



Α, ριξτε και μια ματια στη διαρκεια της ακολουθης ταινιας:


http://imdb.com/title/tt0284020/
NBAholic
Α, ναι, το ξέρω αυτό. Δεν έχω δει τις 3 τελευταίες ώρες της. Έχασα κάτι;!


Να και μερικές σκηνές του Τέτσουο που αναφέρει ο Ντίζι:

Zmac
QUOTE(NBAholic @ Apr 3 2007, 06:48 PM) *
Να και μερικές σκηνές του Τέτσουο που αναφέρει ο Ντίζι:



Τέτσουο---->Ελεεινη και τρισαθλια
dizzy_fingers
Μήπως ήθελες να πεις WTF? smiley.gif

Παρεπιπτόντως, το part3 που είναι και το πιο shocking το έχουν κατεβάσει από το youtube.

Σκέτος εφιάλτης...
NBAholic
Κακώς. Γι'αυτό υπάρχουν οι περιορισμοί για τους κάτω των 18 (νομίζω το 2ο μέρος ανήκει στην κατηγορία, αλλά μάλλον όταν ποστάρεται με τον τρόπο αυτό, το βλέπεις χωρίς περιορισμό).

(Θέλω και να κατεβάσω το ολοκληρωμένο script...tongue.gif)

Από τις υπόλοιπες ταινίες που ανέφερα, είδες καμιά;


QUOTE
Τέτσουο---->Ελεεινη και τρισαθλια


Μπαίνεις στο νόημα. smile.gif
dizzy_fingers
Δεν έχω δει καμία από αυτές, αλλά διαβάζοντας περιλήψεις και reviews μου κίνησαν το ενδιαφέρον ("...I couldn't believe that anyone could do that stuff with his butt..." blink.gif ) και μάλλον θα κάνω κάποια έρευνα στο ytb.
NBAholic
Bump, για να ποστάρει και ο morfi μας. Ο morfi όλων των Ελλήνων.
Air Kef
Θυμηθηκα μια πραγματικη ελεεινη και τρισαθλια που ελεγες WTF απο τα 5 λεπτα.


Παω στο dvdαδικο μου στη Ναξο και πεφτει το ματι μου πανω σε ενα εξωφυλλο με μπαλα του μπασκετ.Ελεγε πισω πως εκει που παιζουν κατι φιλοι μπασκετ γινεται ενας φονος και στηνεται ενα δικαστηριο μεσα στο γηπεδο επι τοπου για να βρουν ποιος το εκανε.Βαριομουν να ψαξω αλλη και την πηρα.

Πανε δυο μαυροι σε ενα κλειστο γυμν και σε ολη την διαδρομη Fuck και ξανα Fuck ηταν.Ηταν ενας αλλος μαυρος παππους,ενας λευκος δικηγορος που ειχε παιξει και Ευρωπη ειπε,μια γυναικα και κατι αλλοι τελειωμενοι.Μετα το διπλο που επαιξαν γινεται ενας φονος σε μια τουαλετα και μετα κυνηγιουνται γυρω γυρω για να αποφασισουν ποιος το εκανε.
Για 1+ ωρα εβλεπα εναν μαυρο να λεει "Fuck you man" "I didnt do it",μπασκετ επαιξαν 5 λεπτα και ηταν σαν να βλεπεις παραλυτους να παιζουν,μουσικη σαν τσοντα,πλανα σαν...τα δικα μου στο tribute ,ερμηνιες σαν θεατρο δημοτικου για το Πολυτεχνειο.Η ταινια τελειωνει με εναν καταμαυρο 40αρη με μαυρη καμπαρντινα και χρυσα δοντια(τον ειχε ξαναδειξει για 2 δευτερολεπτα να περναει με το αυτοκινητο του οταν πηγαιναν οι δυο μαυροι στο γηπεδο) να γελαει βαρετα.Αυτο.

WTF

To "δωστε μου τα 2 ευρω και την μιαμιση μου ωρα πισω δν φτανει".Βαλτε αυτον που το εφτιαξε αυτο το πραγμα στην φυλακη,ισως.


Λεγοταν justice in court η κατι τετοιο.2003 ή 2004 πρεπει να βγηκε.
Δν θυμαμαι καν πως την ελεγαν την ταινια.
NBAholic
Ίσως όχι "WTF" ταινία με τον κλασικό όρο, αλλά η ταινία με τη χαμηλότερη βαθμολογία στο imdb αυτή τη στιγμή είναι μπασκετική:

http://www.imdb.com/title/tt0473024/

Mια λίστα με μπασκετικές ταινίες του imdb ίσως βοηθήσει (oτιδήποτε έχει μπάσκετ, εξού και ταινίες, όπως η Φωλιά του Κούκου):

http://www.imdb.com/keyword/basketball/
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.