Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Αναντολου Εφες-Ολυμπιακος
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2
T.W.Is.M.
vs

Πεμπτη 29/1 21:45 Nova Sports 2

Επιστροφη στον τοπο πολλων θριαμβων. Στην Κωνσταντινουπολη με αντιπαλο αυτη τη φορα την Αναντολου Εφες του Ιβκοβιτς. Προκειται για αλλο ενα ντερμπι κορυφης στον ομιλο, που ενδεχομενως να κρινει πολλα για τη συνεχεια, μπορει ομως και να αφησει ολα τα ενδεχομενα ανοιχτα. Το ροστερ της Εφες:

# Player Pos. H.
4 BALBAY, DOGUS G 1.85
6 OSMAN, CEDI F 2.04
7 PERPEROGLOU, STRATOS F 2.03
8 BATUK, BIRKAN F 1.96
9 SARIC, DARIO F 2.07
10 DRAPER, DONTAYE G 1.81
12 KRSTIC, NENAD C 2.12
13 LASME, STEPHANE F 2.03
21 ULUBAY, OKBEN F 2.00
22 KORKMAZ, FURKAN G 1.97
23 JANNING, MATT G 1.93
31 HEURTEL, THOMAS G 1.89
32 KILICLI, DENIZ F 2.06
41 KOSUT, EMIRCAN C 2.16
51 BJELICA, MILKO F 2.07
Head coach: IVKOVIC, DUSAN

Οπως ξερουμε, η Εφες ενισχυθηκε στη διακοπη μεταξυ των ομιλων με τον Τομας Ερτελ απο τη Λαμποραλ Κουτσα. Ετσι καλυψε το μεγαλυτερο κενο που ειχε στη θεση του πλει μεικερ. Παρολα αυτα παραμενει μια ομαδα χωρις μεγαλο βαθος παγκου και αυτο θα πρεπει να εκμεταλλευτει ο Ολυμπιακος. Να μην απογοητευτει απο ενδεχομενα καλα διαστηματα των Τουρκων οταν εχουν καποια απο τις καλες τους πενταδες στο παρκε, να προσπαθησει να αναγκασει τον Ιβκοβιτς να χρησιμοποιησει καποιες απο τις δευτερες επιλογες του, αλλα και να αφησει το παιχνιδι στα χερια του ασταθους Ντρειπερ και του απειρου σε υψηλο επιπεδο Μπαλμπαι. Η Εφες εχει δειξει ασταθης αμυντικα και αυτο ειναι κατι ακομα που πρεπει να εκμεταλλευτει ο Ολυμπιακος. Την περασμενη μολις εβδομαδα δεχτηκε 109 ποντους στη Ρωσια απο τη Νιζνι! Παρολα αυτα εχει καταφερει να πετυχει ανατροπες τοσο με τη Λαμποραλ, οσο κυριως με τη Μαλαγα(οπου γυρισε απο το -15) ανεβαζοντας την αμυντικη της ενταση.
Οπως εγραψα και παραπανω, ο αγωνας αυτος μπορει να κρινει πολλα, μπορει και τιποτα. Αυτο ειναι κατι θετικο, γιατι αν κριθουν πολλα, θα ειναι υπερ του Ολυμπιακου. Μια νικη θα μας φερει σε θεση ισχυος για μια απο τις 2 πρωτες θεσεις(τοσο που αν ακολουθησει κι αλλη μια νικη την επομενη αγωνιστικη με την ΤΣΣΚΑ, θα πρεπει μετα να παρουμε μονο τα εντος προγραμματος για να μεινουμε στην πρωτη δυαδα). Μια ηττα βαζει για τα καλα στο παιχνιδι την Εφες, αλλα δε φερνει την καταστροφη. Σε καθε περιπτωση θα ειναι σημαντικο το παιχνιδι της επομενης εβδομαδας με την ΤΣΣΚΑ, οπου μια νικη φερνει τον Ολυμπιακο σε πλεονεκτικη θεση εναντι των 2 τουρκικων ομαδων, που ηδη εχουν χασει απο τους Ρωσους εντος εδρας.
Στο καθιερωμενο βιντεο που δεν ειναι και τοσο ρετρο εχω το φιλικο του Σεπτεμβριου για το Gloria Cup:


και το περσινο παιχνιδι στο top 16:
Conan1982
Και ίσως ήρθε η ώρα που φοβόμασταν να μην μπορεί να παίξει ο ένας εκ των Ντάνστον-Χάρντεν. Ο Χάρντεν φαντάζομαι μπορεί να βγάλει ένα 30λεπτο αν δεν φορτωθεί με φάουλ αλλά θα χρειαστεί ανάσες και δεν ξέρω αν όταν ο Χάρντεν είναι εκτός θα παίξει με τον Καβαδά ή θα το αναπληρώσει με τα τεσσάρια μας.
bbplayer
To ματσάκιον είναι διπλόν από εδώ ίσαμε την μΠόλη.

Θα ήμουν 100% γι αυτό που γράφω εάν ο Ολυμπιακός καιγόταν για τη νίκη πράγμα το οποίο δε συμβαίνει, οπότε αφήνω ενα 10% για τους Τούρκοι
PanosIlio
QUOTE(Conan1982 @ Jan 28 2015, 09:35 ) *
Και ίσως ήρθε η ώρα που φοβόμασταν να μην μπορεί να παίξει ο ένας εκ των Ντάνστον-Χάρντεν. Ο Χάρντεν φαντάζομαι μπορεί να βγάλει ένα 30λεπτο αν δεν φορτωθεί με φάουλ αλλά θα χρειαστεί ανάσες και δεν ξέρω αν όταν ο Χάρντεν είναι εκτός θα παίξει με τον Καβαδά ή θα το αναπληρώσει με τα τεσσάρια μας.


Πότε πήραμε τον Μούσια ρε παιδιά? smiley.gif
SEF7
Με Ντανστον τι γινεται τελικα θα παιξει? Οχι τιποτα αλλο να ξερω αν θα το παιξω το 2λο στο στοιχημα smiley.gif
TakeshyKurosawa
Λογικά θα παίξει ο Ντάνστον. Δύσκολο ματς πάντως αν το χάσει η Εφές θα μείνει πολύ πίσω.
akratacity
πριν το παιχνιδι με τη φενερ ειχα πει οτι μου μοιαζει πιο πιθανο να κερδισουμε την εφες στην τουρκια παρα τη φενερ

βεβαια τωρα εχουν αλλαξει καπως τα δεδομενα για την εφες γτ οι δυο σερι ηττες απο τσσκα και κυριως απο τη νιζνι κανουν το παιχνιδι τελικο για αυτους

σε σχεση με τη φενερ ειναι πιο κατω σε ποιοτητα αλλα ειναι πολυ καλυτερο συνολο και με πολυ καλυτερες αμυντικες επιδοσεις (τουλαχιστον μεχρι τον πρωτο γυρο)

πρεπει να εκμεταλλευτουμε τις αμυντικες αδυναμιες των κρστιτς περπε και ερτελ

περιμενω εμφανιση αναλογη με το ντερμπι απο τον νταρντεν απεναντι σε περπε οσμαν
frenchman7
Εγώ πάντως βλέπω καθαρό άσσο. Δύσκολο να κάνουμε δεύτερη σερί συγκεντρωμένη και σταθερή εμφάνιση στην Τουρκία.
Μακάρι να πέσω έξω γιατί αν κάνουμε 3ο διπλό βάζουμε πλέον τις 2 τούρκικες για τα καλά από κάτω..
Reggie Miller #31
όπως λέτε όλοι το ματσάκι μοιάζει δύσκολο,αλλά νομίζω πως περισσότερο μετράει πως θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός,γιατί η Εφές είναι πολύ ασταθής φέτος και δεν εντυπωσιάζει και προέρχεται και από 100 κατά κέφαλα...
Να δούμε κιόλας σε τι κατάσταση θα είναι και ο Ντάνστον.Πάντως νομίζω ότι οι Τούρκοι το θέλουν περισσότερο και θα το κυνηγήσουν περισσότερο,γιατί με ήττα μένουν πολύ πίσω,ενώ εμείς με νίκη πάμε φουλ για τις θέσεις 1-2,άρα δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.Πάμε χαλαρά να κάνουμε το παιχνιδάκι μας.
Weekendman
Η Εφες έχει αμυντικά στοιχεία που ταιριάζουν αρκετά καλά με τον Ολυμπιακό, πέρα από τις γενικότερες καλές αμυντικές επιδόσεις της. Γιατί η τριάδα των Μιλκο Μπιέλιτσα, Σάριτς και Λάσμε είναι ευέλικτοι ψηλοί, και ο Ολυμπιακός ταυτόχρονα δεν φημίζεται για την διεισδυτικότητα των περιφερειακών παικτών του η το παιχνίδι με πλάτη των ψηλών του.

Προκαλώντας σε ένα τέτοιο θεωρητικό σενάριο ,που περιέχει αλλαγές στα σκριν, τον Ολυμπιακό να νικήσει σε ατομικές ενέργειες την Εφές, αποκόπτοντας τον όσο το περισσότερο από σημαντικές πηγές επιθετικού σκοραρίσματος του , όπως το weak side παιχνίδι του Λοζέτσκι , η τα pnr , τα όποια ολοκληρώνει με όλο και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ο Οθέλο Χάντερ.

Μακάρι ο Ίβκοβιτς να επιλέξει ως αμυντική τακτική, να ανεβαίνει ψηλά ο Κρστιτς για να δώσει βοήθεια στον περιφερειακό ,και να βάλει 20 πόντους ο Χάντερ, αλλά, δεν τον κόβω τον Ντούντα για τόσο κορόιδο, ειδικά με τα όσα έπαθε από τον Παραχούσκι και όχι μόνο την περασμένη εβδομάδα…
yorgos
QUOTE
Μακάρι ο Ίβκοβιτς να επιλέξει ως αμυντική τακτική, να ανεβαίνει ψηλά ο Κρστιτς για να δώσει βοήθεια στον περιφερειακό


Αποκλείεται. Και βλέπω να χρησιμοποιείται πολύ ο Λάσμε και το Σπανούλη να κάνει κακό ματς. Αν παίξουν στοιχειωδώς καλά οι περιφερειακοί της Εφές, θα κερδίσει. Φαβορί η Εφές για μένα, οι στοιχηματατζήδες διαφωνούν, έστω και οριακά.

SEF7
Για μενα τα πραγμα ειναι απλα.Παιζει ο Ντανστον το 60% απο αυτο που μπορει -> κερδιζουμε ευκολα.
Δεν παιζει->εχουμε μεγαλο προβλημα αυριο..Ισως ηρθε η ωρα για την 1η μας ηττα στο τοπ-16.
Weekendman
QUOTE(yorgos @ Jan 28 2015, 20:04 ) *
Αποκλείεται. Και βλέπω να χρησιμοποιείται πολύ ο Λάσμε και το Σπανούλη να κάνει κακό ματς. Αν παίξουν στοιχειωδώς καλά οι περιφερειακοί της Εφές, θα κερδίσει. Φαβορί η Εφές για μένα, οι στοιχηματατζήδες διαφωνούν, έστω και οριακά.


Δεν ξέρω αν πάρει την νίκη στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά η Εφές είναι τυχερή ,που ο Ολυμπιακός, δεν είναι απαραίτητα η ομάδα του 1 εναντίον 1. Γιατί από τα 4 προηγούμενα τέσσερα ματς του φετινού ΤΟΠ-16 , το εντός έδρας με την Μάλαγα ήταν το μοναδικό στο όποιο δεν είχε μεγάλα προβλήματα σκοραρίσματος από ατομικές προσπάθειες των αντιπάλων …
basket72
Φαβορί ξεκάθαρο η Εφές πρωτίστως λόγω κινήτρου και των δικών μας τραυματισμών. Σημαντικό να μην κυνηγάμε από νωρίς διαφορές μεγάλες και να προσπαθησούμε να ακολουθούμε από κοντά μέχρι το τέλος, εκεί που το δικό τους άγχος και η δικιά μας εμπειρία μπορούν να αποβούν καθοριστικά για το "διπλό"- χρυσάφι.

Υ.Γ Από χθες κυκλοφορεί ελεύθερος ο Ραντούλιτσα, μέρες που είναι τώρα τον βλέπω να τον τσιμπάει καμιά ομάδα για τον β' γύρο των 16. Αν και δεν είναι όπως πέρυσι και πρόπερσι νομίζω ότι μπορεί να φανεί καθοριστικός. bball.gif
SEF7
http://www.sport-fm.gr/article/me-ntanston...o-video/1508629

Πως να χασει αυτη η ομαδα με τετοιο κλιμα?

Ειχα μια μικρη αμφιβολια για το τελικο αποτελεσμα λογω Ντανστον.Ειμει πεπεισμενος οτι θα κερδισουμε σημερα.Και ας μην το επαιξα στο στοιχημα smiley.gif
Weekendman
Νομίζω πάντως ότι η επίθεση , παρά ότι δεν είναι τόσο ισχυρό όπλο όσο η άμυνα , και είναι λίγο δυσκοίλια με βάση τα μέχρι τώρα φετινά ευρωπαϊκά δείγματα της στην κανονική περίοδο και στο ΤΟΠ-16, χρειάζεται και αυτήν την προσοχή της. Kαι αυτό όχι μόνο γιατί ήρθε ο Ερτέλ να καλύψει την ελλιπή περιφερειακή και pnr δημιουργία ,η όποια πριν ήταν υπόθεση 2 ατόμων Ντρέιπερ και Τζάνιγκ, αλλά και γιατί.


-Το low post παιχνίδι της είναι ίσως το πιο δυνατό από όλες τις ομάδες αυτού του ομίλου, έχοντας την δυνατότητα να απειλήσει ταυτόχρονα ακόμα και με τρείς παίκτες στην ίδια πεντάδα τους Περπέρογλου, Μπιέλιτσα και Νέναντ Κριστς

-Έχει επιπλέον 3 ψηλούς που μπορούν να ολοκληρώσουν με pnr και με pnp συνεργασία τους Λάσμε, Μπιέλιτσα Κρστιτς,

-Και βέβαια υπάρχει και ο Σάριτς με σουτ από την αδύνατη πλευρά ,το ατομικό παιχνίδι με πρόσωπο, και την δημιουργία του με πλάτη, στο όποιο είναι ίσως ο αποτελεσματικότερος, παρόλο που όσο αφορά το σκοράρισμα επιλέγει να επιτίθεται συνήθως με πρόσωπο!
Zephyr
Δεν μας θεωρώ φαβορί λόγω των τραυματισμών/ ελλείψεων. Αν Λαφαγιέτ και Ντάνστον έπαιζαν υγιείς θα ήταν τα πράγματα αλλιώς, τώρα δύσκολα, με 2ο ψηλό τον Καββαδά που να πας? Πάντως η ομάδα έχει μπει σε ένα die hard πνεύμα και πιστεύω ότι θα το παλέψουμε το ματς αν ο Σπανούλης συνεχίσει τα ηρωικά του ή αν η Εφές δεν είναι υπερβολικά εύστοχη (δεν την έχω δει φέτος και δεν έχω ιδέα να παίζει περισσότερο post ή αν κυνηγάει τα 3ποντα).
manj13
Θα πω μεγαλη κουβεντα κι ας διακινδυνευω να με ''σκισετε'' μετα.....Νομιζω ότι ο Σοφος ΔΕΝ μπορει να χασει από κανεναν Σφαιροπουλο στην εδρα του....
Weekendman
QUOTE(Zephyr @ Jan 29 2015, 19:28 ) *
Δεν μας θεωρώ φαβορί λόγω των τραυματισμών/ ελλείψεων. Αν Λαφαγιέτ και Ντάνστον έπαιζαν υγιείς θα ήταν τα πράγματα αλλιώς, τώρα δύσκολα, με 2ο ψηλό τον Καββαδά που να πας? Πάντως η ομάδα έχει μπει σε ένα die hard πνεύμα και πιστεύω ότι θα το παλέψουμε το ματς αν ο Σπανούλης συνεχίσει τα ηρωικά του ή αν η Εφές δεν είναι υπερβολικά εύστοχη (δεν την έχω δει φέτος και δεν έχω ιδέα να παίζει περισσότερο post ή αν κυνηγάει τα 3ποντα).


Προφανώς έχει η Εφές παιχνίδι κοντά στο καλάθι , αλλά τα 2 κερδισμένα ματς της με Λαμποράλ και Μάλαγα, τα γύρισε χάρη στην σκληρή άμυνα της, και στα τρίποντα της στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων αυτών, οπότε παίζει σημαντικό ρόλο και το σουτ στο παιχνίδι της!
Zephyr
Άρα στον Σπαν θα πέσουν τα double team της αρκούδας, με τον Λαφαγιέτ εκτός (?) μένει ο Σλούκας να δώσει σοβαρή επιθετική και οργανωτική βοήθεια. Ενδιαφέροντα και τα match up των Ντάρντεν- Λοτζέσκι με Σάριτς- Πέρπε.
SEF7
Εντελως επιπολαιη αμυνα και πολυ χαλαρη επιθεση στο α' δεκαλεπτο.Σε σχεση με Φενερ 2 σκαλες κατω η Εφες κατ'εμε.

Μεχρι τα μεσα του 2ου δεκαλεπτου που βρισκομαστε,ειναι το χειροτερο παιχνιδι της ομαδας φετος σε Ελλαδα και Ευρωπη οσο τους εχω δει.Αργησε να παρει ταιμ αουτ ο Σφαιροπουλος,γενικως μοιαζουν υπνωτισμενοι και ανευροι.
Manu7
QUOTE(SEF7 @ Jan 29 2015, 21:59 ) *
Εντελως επιπολαιη αμυνα και πολυ χαλαρη επιθεση στο α' δεκαλεπτο.Σε σχεση με Φενερ 2 σκαλες κατω η Εφες κατ'εμε.

Μεχρι τα μεσα του 2ου δεκαλεπτου που βρισκομαστε,ειναι το χειροτερο παιχνιδι της ομαδας φετος σε Ελλαδα και Ευρωπη οσο τους εχω δει.Αργησε να παρει ταιμ αουτ ο Σφαιροπουλος,γενικως μοιαζουν υπνωτισμενοι και ανευροι.

Kαλά ηρέμησε. Δεν παίζουμε και με τσίρκο. Μας λείπει η συγκέντρωση αμυντικά αλλά έχουμε καλά διαστήματα.
Ilias7
QUOTE(SEF7 @ Jan 29 2015, 21:59 ) *
Εντελως επιπολαιη αμυνα και πολυ χαλαρη επιθεση στο α' δεκαλεπτο.Σε σχεση με Φενερ 2 σκαλες κατω η Εφες κατ'εμε.

Μεχρι τα μεσα του 2ου δεκαλεπτου που βρισκομαστε,ειναι το χειροτερο παιχνιδι της ομαδας φετος σε Ελλαδα και Ευρωπη οσο τους εχω δει.Αργησε να παρει ταιμ αουτ ο Σφαιροπουλος,γενικως μοιαζουν υπνωτισμενοι και ανευροι.


Ευτυχως που βλεπω το παιχνιδι γιατι αλλιως θα νομιζα πως χανουμε με 20 ποντους..

Θελει βελτιωση η αμυνα αλλα ο ρυθμος του παιχνιδιου ειναι πολυ γρηγορος οποτε λογικο να εχουμε δεχτει και ευκολα καλαθια..

Ο Σπανουλης δεχεται μεγαλη πιεση αλλα επιθετικα παρουσιαζουμε πολυ καλη εικονα..

Ελπιζω να μπουμε πιο συγκεντρωμενοι στο δευτερο ημιχρονο οπως συνηθως κανουμε..
Reggie Miller #31
Αν σκεφτούμε ότι δεν έχουμε πάρει καθόλου σκορ από Σπανούλη και τα 4άρια μας(γενικότερα από τους ψηλούς πλην Χάντερ)Και πάλι καλά είμαστε,αλλά επειδή το ματσάκι πάει πολύ στη δύναμη,θα χρειαστούμε και καλές άμυνες...
SEF7
QUOTE (Manu7 @ Jan 29 2015, 22:16 ) *
Kαλά ηρέμησε. Δεν παίζουμε και με τσίρκο. Μας λείπει η συγκέντρωση αμυντικά αλλά έχουμε καλά διαστήματα.


Ηρεμος ειμαι εσυ εισαι οκ?...

QUOTE (Ilias7 @ Jan 29 2015, 22:26 ) *
Ευτυχως που βλεπω το παιχνιδι γιατι αλλιως θα νομιζα πως χανουμε με 20 ποντους..

Θελει βελτιωση η αμυνα αλλα ο ρυθμος του παιχνιδιου ειναι πολυ γρηγορος οποτε λογικο να εχουμε δεχτει και ευκολα καλαθια..

Ο Σπανουλης δεχεται μεγαλη πιεση αλλα επιθετικα παρουσιαζουμε πολυ καλη εικονα..

Ελπιζω να μπουμε πιο συγκεντρωμενοι στο δευτερο ημιχρονο οπως συνηθως κανουμε..


Μια ομαδα μπορει να κανει τραγικο παιχνιδι ακομη και αν κερδισει παντως,οχι μονο αν χανει με 20...

Reggie Miller #31
Αρκετά κακοί επιθετικά,σκληρή άμυνα από την Εφές(με ανοχή βέβαια) και πρέπει να πάρουμε σκορ οπωσδήποτε...
Manu7
QUOTE(SEF7 @ Jan 29 2015, 22:56 ) *
Ηρεμος ειμαι εσυ εισαι οκ?...

Δεν ειρωνεύτηκα. Θεώρησα ότι ήσουν υπερβολικός.

Σφίξανε οι Τούρκοι στην άμυνα, βέβαια πήρανε και 2 αμφισβητούμενες φάσεις υπέρ τους αλλά δίκαιο το +5.

Με τόσο κακούς Σπανούλη και Πρίντεζη δεν πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες.

Ο Ντούντα με τον Μπαλμπάι έβγαλε λαγό από τον καπέλο.
Ilias7
QUOTE(SEF7 @ Jan 29 2015, 22:56 ) *
Μια ομαδα μπορει να κανει τραγικο παιχνιδι ακομη και αν κερδισει παντως,οχι μονο αν χανει με 20...


Σε καμια περιπτωση δεν ημασταν τραγικοι στο πρωτο ημιχρονο.Στο δευτερο μπορω να πω οτι ειμαστε..

Πλεον εχουν ψυχολογια και πανε ολα μεσα..
Manu7
Καλά δεν έχουν χάσει σουτ από ενα σημείο και μετά... Ενώ εμείς χάνουμε 2-3 ελεύθερα.

Τέλος πάντων. Δίκαιη ηττα. Βέβαια ο Ντούντα έλεγε στο ημίχρονο ότι Μάντζαρης Λαφαγιέτ έχουν 5-5 αλλά ο Ντρέιπερ δεν χάνει σουτ...
Johnnys
Πολλα ελευθερα χαθηκαν οχι 3-4...



4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ 4ΑΡΙ

Αλλοι ενισχυονται εμεις καθομαστε
AKRG
Αυτή η ήττα μπορεί να σας βγει σε μεγάλο κέρδος .. αν την "διαβάσετε" σωστά ..
Manu7
Πάει και ο Χάντερ?
Reggie Miller #31
Ήττα λοιπόν,κακή εμφάνιση,αλλά δεν χάθηκε ο κόσμος.Νομίζω ότι το κίνητρο της Εφές φάνηκε και από την πολλή καλή άμυνα που έπαιξαν και έβγαλαν ενέργεια.Συνεχίζουμε,γιατί έχει πολύ δρόμο ακόμα.Σημαντικό το ματς με ΤΤΣΣΚΑ όπως και να έχει το πράγμα και φυσικά καμία έκπληξη με Νίζνι...

Από την αρχή της χρονιάς πιστεύω ότι Εφές και Φενέρ μόνο με πολύ σπρώξιμο θα πάνε Final4.Ακόμα το πιστεύω...
Johnnys
Καλα στο δευτερο τα σουτ τους μπορει να ειναι και 85% tongue.gif Χρειαζονται πραματα ρε παιδια..Ας παρουμε κατι στην frontline κατα τ αλλα η ηττα δεν πειραζει τοσο, αν το διαχειριστουν σωστα μπορει να αποδειχτει ανευ σημασιας..Θα ερχοταν και αυτη..Ας δουνε αρκετα πραματα που εγιναν λαθος και να αναλυθυον σωστα..Απο κει και περα αν ερθει η νικη με την Τσσκα την επομενη αγωνιστικη που ειναι το σημαντικοτατο δεν θα μας πειραζει το σημερινο..Αντε να δουμε.
manj13
Noμιζω ότι ο Σοφος για μια ακομη φορα απεδειξε ότι στην προσαρμογή σ ένα ματς είναι 8/10 κομπιουτερ...Η αμυνα και η αχρηστευση των ατου του Ολυμπιακου στο β μερος είναι ταχυδακτυλουργικη και δειχνει ευκολη αλλα δεν είναι....Δεν ερχεσαι στον Παναθηναικο να παρεις καμμια ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ με...Μποχωριδη και Χαραλαμποπουλο icon_drunk.gif να τις κοψω τελειως τις ρημαδες???? w00t.gif w00t.gif
Johnnys
Καλα τωρα μην συγκρινουμε και τελειως ανομοια πραματα..Μιλαμε και για ενα απο τα 5 δυνατοτερα ροστερ της Ευρωπης και εδω και ας εγινε για την ωρα που νικουσαμε ......σαφως 3επιπεδα χειροτερη απο την Φενερ που αν διαβασουμε οταν παιζαμε με την Φενερ το τοπικ ειναι ομαδα που δεν αξιζει να παιζει ουτε Ευρωλιγκα γιατι αυτο που παιζει δεν ειναι μπασκετ και ειναι αισχρη ομαδα φετος smiley.gif smiley.gif
anton2
Η Εφές έχει φτιάξει καταρχήν πολύ καλή ομάδα και έχει και πολύ καλή έδρα. Ο Παππούς δεν λέει να το βάλει κάτω. Πάντα πίστευα ότι είναι πολύ καλύτερος από τον πολυδιαφημισμένο Ομπράντοβιτς. Και πράγματι, με την πρώτη έφτιαξε ομαδάρα,

Το δεύτερο σημαντικό θέμα είναι ότι η ομάδα ΚΛΑΤΑΡΕ. Εννοώ σωματικά, από άποψη αντοχής. Το είχα γράψει και σε προηγούμενο μου σχόλιο για την Λαμπροράλ που και εκεί φανήκαμε κουρασμένοι.

Προφανώς πληρώνουμε τη νίκη επί της Φενέρ με κούραση που κορυφώθηκε στο 2ο ημίχρονο σήμερα και είναι πλέον γεγονός ότι κάναμε μια μικροκοιλιά μέσα στο τοπ 16.

Έτσι είναι αυτά δεν μπορούμε να αδικήσουμε τους παίκτους εφόσον τα δίνουν όλα. Η ομάδα μας είναι πολύ καλή αλλά δεν είναι ομάδα υπερανθρώπων ούτε έχει 12 ισάξιους παίκτες. Ούτε είναι τόσο νεανική και φρέσκια όσο ήταν πριν 3 χρόνια.

Ο Λαφαγιέτ δείχνει πράγματι να είναι και αυτός λίρα 100.

Βλέπω όμως με την ΕΦΕΣ όπως το είδα και με την Φενέρ ότι οι παίκτες μας σε κάθε φάση ήταν πιο κοντοί, πιο αδύναμοι, μας πόσταραν συνέχεια, ήταν πιο ψηλοί κοντά στο καλάθι, και γενικά φαινόταν σαν συνέχεια να έχουμε μις-ματς. Δεν το έχω μελετήσει το θέμα και δεν ξέρω αν αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά έτσι φαίνεται όλο και περισσότερο.

Και αυτές οι σωματικές αδυναμίες απαιτούν έξτρα προσπάθεια μετά γι' αυτό οι παίκτες μας για να νικήσουν μεγάλα παιχνίδια δίνουν το 120% των δυνάμεών τους και μετά μένουν με την γλώσσα έξω.

Οι 2 Σέρβοι δείχνουν να έχουν υιοθετήσει - λαντσάρει ένα άλλο μοντέλο παικτών φέτος (βασικά και πέρισυ ο Ομπρα αλλά φέτος φαίνεται να λειτουργεί καλά και σ' αυτόν και άσχετα που τους νικήσαμε).

Σήμερα εκτός των άλλων είδαμε και μια στρατηγική στρατηγού ολοκληρωτικού μπάσκετ από τον Ίβκοβιτς.

Ilias7
Καταφεραν να μας βαλουν στο ρυθμο και σε συνδιασμο με τη καλη αμυνα πανω στο Σπανουλη ηρθε το αποτελεσμα της ηττας..Θα επρεπε να ειμαστε λιγακι πιο προσεκτικοι με τη διαφορα..Αν και τα ποσοστα τους στο δευτερο ημιχρονο ηταν πολυ υψηλα..Αν εχανε σημερα η Εφες θα εμενε αρκετα πισω για τις δυο πρωτες θεσεις οποτε ειχαν πολυ μεγαλο κινητρο και αυτο φαινοταν απο την αμυνα του..Το παιχνιδι στο ΣΕΦ θα ειναι διαφορετικο..

Στο παιχνιδι με τη Φενερ τραυματηστηκε ο Λαφαγιετ και ο Πετγουει..Σημερα ο Νταστον επαιξε ενω δυο πριν ητσν στο Νοσοκομειο και ο Λαφαγιετ μετα απο δυο βδομαδες αποχη..Ειμαστε λιγο ατυχοι στο συγκεκριμενκ θεμα..

Ακομα και αν χρειαζεται προσθηκη θεωρω οτι δε θα γινει..Υπαρχει εμπιστοσυνη στο ροστερ και θα συνεχισει οπως εχει..

Ο Χαντερ πλεον ειναι σταθερα πολυ καλος..
SEF7
QUOTE (Manu7 @ Jan 29 2015, 23:01 ) *
Δεν ειρωνεύτηκα. Θεώρησα ότι ήσουν υπερβολικός.

Σφίξανε οι Τούρκοι στην άμυνα, βέβαια πήρανε και 2 αμφισβητούμενες φάσεις υπέρ τους αλλά δίκαιο το +5.

Με τόσο κακούς Σπανούλη και Πρίντεζη δεν πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες.

Ο Ντούντα με τον Μπαλμπάι έβγαλε λαγό από τον καπέλο.


Aποδειχτηκε οτι δεν ημουν υπερβολικος δυστυχως και τα ειπα πολυ νωρις στο ματς.

Η αμυνα ηταν τραγικη και η επιθεση αλλου για αλλου.Το συστημα ηταν να παιρνουν την μπαλα και να ψαχνουν στο ντραιβ να βρουν την ασιστ λιγο πριν το λευ απ.
Μου θυμισε το κλασικο μπασκετακι αλανας οταν παιζουμε με τους φιλους μας και μπει δεν μπει το καλαθι ενα και το αυτο..

Κακη ηττα απο μια ομαδα ξαναλεω 2 σκαλες κατω απο την Φενερ κατα τη γνωμη μου.Απλως ο Ιβκοβιτς ειναι μεγαλη γατα.

Ο Σφαιροπουλος σημερα ξεχασε τι παει να πει ταιμ αουτ μου θυμισε Μπαρτζωκα στις κακες του βραδυες.Πισωγυρισμα αυτη η ηττα πρεπει να γεμισουμε το Σεφ την αλλη βδομαδα και να νικησουμε την ΤΣΣΚΑ για πολλους λογους και κυριως για ψυχολογικους για την συνεχεια.
TakeshyKurosawa
Με ανύπαρκτους τους 2 καλύτερους παίχτες της ομάδας δεν κερδίζονται τέτοια παιχνίδια. Μπράβο στην Εφές για τη σημερινή εμφάνιση. Ωστόσο θα καλοπεράσουν στο ΣΕΦ. Εδώ θα μαστε.
akratacity
ηττα εντος προγραμματος νομιζω οτι και η διαφορα δεν θα μετρησει γτ ειναι στο χερι μας να μην ισοβαθμησουμε με τους τουρκους νικωντας τα επομενα δυο παιχνιδια με ομαδες που εχουν κερδισει την εφες

οσο για το παιχνιδι στο πρωτο ημιχρονο μου αρεσε πολυ η ομαδα κυριως στην επιθεση οπου εβρισκε συνεχως τροπους να σκοραρει παρα την πιεστικη αμυνα

στο 2ο μερος σιγουρα μετρησε και η φρεσκαδα που δεν ειχαμε σε συνδυασμο με την ακομα πιο πιεστικη αμυνα και ετσι ηρθε η ηττα με αυτο τον τροπο

οι μονοι που διασωθηκαν ηταν οι λαφαγιετ μαντζαρης σλουκας ενω νομιζω οτι ο νταρντεν επρεπε να παιξει περισσοτερο

salonikatasos
τα πράγματα είναι ολοφάνερα για τις 2 ελληνικές ομάδες. αν δεν τραβήξουν διαμαντίδης-σπανούλης στα μεγάλα ματς θα διασύρονται και θα δυσκολεύονται ή θα χάνουν και στα πιο εύκολα ματς
natouralistis
Σε ένα déjà vu ΟΑΚίσιου παιχνιδιού, είδαμε το ίδιο έργο. Ομάδα που καταφέρνει να μας κόψει το pick n' roll, μας διαλύει επιθετικά και απλά πετάμε τις μπάλες.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει πλουραλισμό, είναι μονοδιάστατος στη δημιουργία. Όλες μα όλες οι επιθέσεις του βασίζονται στο pick n' roll, αυτό και τίποτα άλλο. Ξέχασα και το τρανζίσιον αλλά αυτό δεν αφορά κατάσταση 5-5.

Ομάδα που θέλει όλους τους τίτλους σε όλες τις τις διοργανώσεις που συμμετέχει δεν γίνεται να τα καταφέρει παίζοντας τόσο μονοδιάστατα. Όταν θα βρίσκεις ομάδες όπως η Εφές ή ο Πάο στο ΟΑΚΑ, που σου σπάνε τη δημιουργία από pick n' roll κατάσταση, απλά θα παραιτείσαι και θα χάνεις άσχημα γιατί η ομάδα δεν έχει τα υλικά να παίξει και κάτι διαφορετικό.

Η Εφές, όπως και η Φενέρ έχουν τουλάχιστον 4 παίχτες η καθεμιά που μπορούν να ποστάρουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Τα ίδια η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα, όλες οι τοπ ομάδες έχουν ένα στοιχειώδη πλουραλισμό. Αυτό το ίδιο λάθος του Μπαρτζώκα συνεχίζεται, 1 παίχτης σε ολόκληρο το ρόστερ μπορεί να δημιουργήσει φάση για τον εαυτό του χωρίς αυτή να προέρχεται απο πικ και αυτός δεν είναι σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του.

Στις θέσεις των γκαρντ έχουμε τη πληρέστερη ομάδα στην Ευρωλίγκα, στο small forward είμαστε αρκετά καλά και σε ποσότητα και σε ποιότητα, μια ψηλή πινελιά λείπει να μας κάνει ομάδα για κούπα στη Μαδρίτη.
manj13
QUOTE(salonikatasos @ Jan 30 2015, 00:01 ) *
τα πράγματα είναι ολοφάνερα για τις 2 ελληνικές ομάδες. αν δεν τραβήξουν διαμαντίδης-σπανούλης στα μεγάλα ματς θα διασύρονται και θα δυσκολεύονται ή θα χάνουν και στα πιο εύκολα ματς



Με τη διαφορα ότι ο Διαμαντίδης εχει ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ να κανει ΚΑΛΟ ματς.... sad.gif
SEF7
QUOTE (natouralistis @ Jan 30 2015, 01:00 ) *
Σε ένα déjà vu ΟΑΚίσιου παιχνιδιού, είδαμε το ίδιο έργο. Ομάδα που καταφέρνει να μας κόψει το pick n' roll, μας διαλύει επιθετικά και απλά πετάμε τις μπάλες.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει πλουραλισμό, είναι μονοδιάστατος στη δημιουργία. Όλες μα όλες οι επιθέσεις του βασίζονται στο pick n' roll, αυτό και τίποτα άλλο. Ξέχασα και το τρανζίσιον αλλά αυτό δεν αφορά κατάσταση 5-5.

Ομάδα που θέλει όλους τους τίτλους σε όλες τις τις διοργανώσεις που συμμετέχει δεν γίνεται να τα καταφέρει παίζοντας τόσο μονοδιάστατα. Όταν θα βρίσκεις ομάδες όπως η Εφές ή ο Πάο στο ΟΑΚΑ, που σου σπάνε τη δημιουργία από pick n' roll κατάσταση, απλά θα παραιτείσαι και θα χάνεις άσχημα γιατί η ομάδα δεν έχει τα υλικά να παίξει και κάτι διαφορετικό.

Η Εφές, όπως και η Φενέρ έχουν τουλάχιστον 4 παίχτες η καθεμιά που μπορούν να ποστάρουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Τα ίδια η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα, όλες οι τοπ ομάδες έχουν ένα στοιχειώδη πλουραλισμό. Αυτό το ίδιο λάθος του Μπαρτζώκα συνεχίζεται, 1 παίχτης σε ολόκληρο το ρόστερ μπορεί να δημιουργήσει φάση για τον εαυτό του χωρίς αυτή να προέρχεται απο πικ και αυτός δεν είναι σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του.

Στις θέσεις των γκαρντ έχουμε τη πληρέστερη ομάδα στην Ευρωλίγκα, στο small forward είμαστε αρκετά καλά και σε ποσότητα και σε ποιότητα, μια ψηλή πινελιά λείπει να μας κάνει ομάδα για κούπα στη Μαδρίτη.


Μην σου πω και 2 πινελιες...Κριμα να τους πιανουν τα καβουρια οταν τους εχουν βγει ενα καρο φτηνες επιλογες παικτων.
Για μενα θελουμε παικτη τοσο στο 4 οσο και στο 5.
επαθα λαστιχο
Δεν έχω δει το παιχνίδι πάντως πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια της β φάσης το να κάνει ένα έστω διπλό στα 2 Πολίτικα θα ήταν ευχής έργον.Λογικά μια κακή παρένθεση σε ένα σερί καλών και κυρίως πειστικών εμφανίσεων.Ο Draper τα έβαλε μαζεμένα ή όχι?
yorgos
O Ντρέιπερ εκτός από την επίθεση ήταν και πολύ καλός στην άμυνα πάνω στο Σπανούλη, από τον οποίο περίμενα άθλιο ματς (το' δες; το' παιξες; το'παιξα) γιατί και τη γνώση και το υλικό έχει ο Ντούντα για να τον μπλοκάρει αλλά και θα ήταν αφύσικο να κάνει συνεχώς ματσάρες.

Αυτός ο Λαφαγέτ που τόσο κράξιμο έχει φάει, μάλλον θα πρέπει να δικαιώνει τον Μπαρτζώκα.

Αποκλείω να μην κάνουν προσθετική οι Αφοι. Πρέπει να απαντήσουν στον κύριο Δημήτρη, η ομάδα το αξίζει με τα όσα πετύχει και τέλος πάντων δε γίνεται νέος προπονητής να πορευθεί αποκλειστικά με το υλικό άλλου.
TakeshyKurosawa
Τώρα βρισκόμαστε σε ύπουλη περίοδο που μπορεί το 3-0 που είχαμε να γίνει 3-3. Ελπίζω να ενισχυθεί η ομάδα με ένα 4-5άρι και όχι στοίχημα σε τιμή τυρόπιτας. Η cska κάποια στιγμή θα κάνει μία γκέλα. Ίσως ήρθε η στιγμή αν και το βλέπω χλωμό. Η Νίζνι κόντεψε να κάνει το διπλό μέσα στη Μόσχα και στον μεθεπόμενο αγώνα στην έδρα τους θα έχουμε δύσκολο έργο, ειδικά αν τύχει να μην είμαστε πλήρεις...
SEF7
Παντως και η Φενερ προσπαθησε να αντιμετωπισει τα πικ εν ρολ με τον ιδιο τροπο οταν παιξαμε μαζι της.Μαλιστα θα ελεγα οτι αμυντικα ηταν ακομη καλυτερη απο την χθεσινη Εφες.Απλως ηταν σε τεραστια μερα ο Σπανουλης,ημαστε και λιγο τυχεροι και φυγαμε με ενα τεραστιο διπλο εκεινη την μερα.

Αυτο που με ξινιζει πιο πολυ σε οσα ματς εχω δει φετος,ειναι η εικονα του Ντανστον.Οκ εχει ταλαιπωρηθει απο κατι θεματακια υγειας,αλλα γενικα διακρινω μια χαρακτηριστικη αδιαφορια στις κινησεις του.Αντι να παλεψει στην αμυνα,τραβαει ενα δυνατο φαουλ και τελειωνει...

Για μενα οπως προειπα θελουμε 2 παικτες για να δυναμωσουμε ουσιαστικα οχι μονο 1.
str
QUOTE(yorgos @ Jan 30 2015, 02:31 ) *
Αποκλείω να μην κάνουν προσθετική οι Αφοι. Πρέπει να απαντήσουν στον κύριο Δημήτρη, η ομάδα το αξίζει με τα όσα πετύχει και τέλος πάντων δε γίνεται νέος προπονητής να πορευθεί αποκλειστικά με το υλικό άλλου.


ειπαμε να ειμαστε ευγενικοι στο φορουμ και να μη βριζουμε αλλα εσυ το παρακανες....

smiley.gif smiley.gif smiley.gif smiley.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.