Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ο καλυτερος παικτης σε προσφορα & καριερα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Versus & Polls
Pages: 1, 2
a bullet for your head
Ελπιζω τωρα να πετυχε..
Αν ναι,καποιος απ τους μοντ,ας διαγραψει το προηγουμενο..
Και επανερχομαι και λεω:
Ποιον θεωρειται καλυτερο,απο αποψη προσφορας,καριερας,αλλα κ ατοφιου ταλεντου?
Η ιδεα για την δημιουργια του συγκεκριμμενου poll,ηταν ενος φιλου..
captain charisma
δυο παικτες θρυλοι σακιλ ο'νιλ και τιμ ντανκαν οι οποιοι στη μετα τζορνταν εποχη πηραν τα 8 απο τα 10 πρωταθληματα της τρεχουσας δεκαετιας.οτι και να πω για αυτους ειναι λιγο
a bullet for your head
QUOTE(big dirk @ Mar 26 2009, 02:16 ) *
δυο παικτες θρυλοι σακιλ ο'νιλ και τιμ ντανκαν οι οποιοι στη μετα τζορνταν εποχη πηραν τα 8 απο τα 10 πρωταθληματα της τρεχουσας δεκαετιας.οτι και να πω για αυτους ειναι λιγο

Μπιγκ Ντιρκ,εκανες την αρχη,αλλα δεν μας ειπες ποιον ψηφισες.. rolleyes.gif (εκτος βεβαια,αν η μοναδικη ψηφος εως τωρα,δεν ειναι δικη σου.. smiley.gif ).
Σιγουρα,οι Σακ κ Ντανκαν,εχουν γραψει ιστορια.
Απο προσφορα κ καριερα ειναι ''μεγιστανες''..
Παντως εβαλα κ μια επιπλεον παραμετρο,του πιο ''ατοφιου'' ταλεντου..η οποια θα ηθελα να προσμετρηθει κ αυτη,στην τελικη επιλογη.
j-kidd13
Εγω θα ψηφισω τον Σακ(ο οποιος πιστευω οτι πλησιαζει περισσοτερο αυτο το διπτυχο προσφορας και καριερας),γιατι βρισκεται στα τελειωματα οποτε εχουμε σφαιρικη αποψη γι αυτον.Πηγε στους Ματζικ και απο μετρια ομαδα τους πηγε τελικους,μετα απο καιρο οι Λεικερς πηραν 3 σερι πρωταθληματα με τον Σακ,ενω και οι Χιτ πηραν το μοναδικο(αν δεν κανω λαθος....) πρωταθλημα τους με τον Σακ.Αν και Λεμπρον,Ουειντ εχουν ακομα χρονια καριερας μπροστα τους και στην παρουσα φαση δεν μπορουν να συγκριθουν με τον Σακ...
Pantel
θα πάω κι εγώ με τον Σακ. Φοβερός παίκτης που έκανε αμέσως αίσθηση στο ΝΒΑ. Τα πρωταθλήματα που πήρε, η ικανότητα του να ανεβάζει 2 σκαλιά όποια ομάδα που πήγαινε, η κυριαρχία του αλλά και η εξωαγωνιστική του εικόνα με τις κορυφαίες δηλώσεις του, το Superman tatoo, η γενικότερη εικόνα του, ένας πραγματικός showman που ανέβασε την εικόνα του αθλήματος .

Στη 2η θέση για μένα ο Ντανκαν, στον οποίο έλειπε αυτό το εξωαγωνιστικό μιας και είναι "καλό παιδί"!
a bullet for your head
Εβαλα τους Λεμπρον & Ουειντ σε αυτη την ψηφοφορια,αν κ εχουν μπροστα τους, ανετα μια δεκαετια ακομα,ως τους πιο ''φρεσκους εκπροσωπους''..
Απο αποψη συνολικης προσφορας κ καριερας,δεν μπορουν να κριθουν ακομα εξ'ολοκληρου.
Ο μεν Ουειντ,εχει ενα δακτυλιδι πρωταθλητη κ ενα χρυσο στην προσφατη ολυμπιαδα,ο δε Λεμπρον,μια συμμετοχη στους τελικους συν το χρυσο της ολυμπιαδας.
Ομως ''ειναι μεσα'' στο 3ο κριτηριο που εθεσα,του ατοφιου ταλεντου.
Ο Σακ,σιγουρα μπορει να κριθει καλυτερα,μιας κ οδευει προς το τελος της καριερας του.
Θα ηθελα να συνεκτιμηθουν κ οι 3 παραμετροι που εθεσα αρχικα.
reignman
Χωρις σκεψη και χωρις πολλα λογια Σακ.
Air and King
Καταρχας να συμφωνησω με αυτο που λεει o bigdirk που αναφερει,τα πρωταθλημα.Ετσι ειναι!"All about the Rings".
H ψηφος μου ηταν αναμεσα στον Ντανκαν και τον Σακιλ.Τελικα την εδωσα στον Ντανκαν.
Τον θεωρω τον κορυφαιο Παουερ Φουοργορντ ολων των εποχων ασχετα αν δεν εκανε ποτε τα νουμερα του Μαλοουν η δεν ειχε το σταριλικι εντος και εκτος παρκε του Μπαρκλει(ημουν πιο φαν αλλα ο Ντανκαν ειναι ανωτερος).Εχει αφησει πισω και τον παλιο Θρυλο Μποπ Πετιτ κατα την αποψη μου.
4 πρωταθληματα 2 φορες MVP του πρωταθληματος 3 φορες MVP των Τελικων ειναι καποια απο τα κατορθωματα του Ντανκαν.Ειναι ο μονος που κοιταξε στα ματια σε βαθος χρονου τον Σακιλ στο prime του κανοντας μαλιστα ρεκορ καριερας στα πλειοφ με 53 ποντους απενατι στον prime Σακ στο Αλαμονοτομ.
Παιχτης παλιας κοπης των 80ς αλλα με υψηλο μπασκετικο IQ εξαιρετηκος πασερ,ριμπαουντερ,αμυντικος.Μπορει να μην ηταν τοσο μεγαλος σκορερ οσο ο Μαλοουν σε βαθος χρονου και μεσων ορων αλλα ποτε δεν κρυφτηκε και ειδηκοτερα στα πλειοφ.
Κερδισε την μαχη στο νημα απο τον Σακ στα στανταρ μου τον οποιο τον εχω δευτερο αλλα και ασφαλως μπορει να θεωρηθει πρωτος απο καποιους αλλους.
Τριτον θεωρω τον Κομπι που με τις δυνατοτητες και το εξωπραγματικο ταλεντο του θα μπορουσε να ειναι ο καλυτερος αλλα εχει μικροτερο impact εν τελει απο Ντανκαν και Σακιλ.Μπορει να τους ξεπερασει βεβαια ακομα δεν εχει κλεισει τα 31!
Οσον αφορα τον Λεμπρον και κυριως αυτον εχω ξαναπει οτι θεωρω οτι εχει τα φοντα να τους ξεπερασει ολους και να γινει ο κορυφαιος ολων των εποχων αλλα προς το παρων δεν μπορει να σταθει σε αυτην την συγκριση ουτε με αλλους πιο παλιους.Τα ιδια και ο Γουειντ.
Ο Αιβερσον ειναι μεγαλος παιχτης θα μπει στην Ιστορια για μενα ως ο 2ος μεγαλυτερος "κοντος" εκτος καθαρων ασσων πισω απο τον Τζερι Γουεστ.
Επισης με τους υμνους που ειχε ακουσει ο Γκαρνετ (του οποιου ειμαι μεγαλος φαν λογω του ταλεντου που εχει) οταν πρωτομπηκε στο ΝΒΑ περιμενα κατι παραπανω απο αυτον οσο αφορα την καριερα του στο συνολο.
Ποτε δεν ημουν φαν του Ντανκαν αλλα εχω μαθει στην ζωη μου να αναγνωριζω αξιες και σε τετοιες συγκρισεις βαζω κατω οσες πιο πολλες παραμετρους γινεται.Το ταλεντο που εθεσε ο bullet ειναι ενας ακομα παραγοντας που εβαλα τον Ντανκαν πανω απο το Σακιλ στην κοψη του ξυραφιου καθως ο Ντανκαν ειχε σαφως μεγαλυτερο ταλεντο απο τον Σακ.
Οσο αφορα το ατοφιο ταλεντο,το "gift" που εχει ο Λεμπρον στο συνολο θεωρω οτι ποτε δεν το ειχε παιχτης.Ισως μονο ο προγονος του Λεν Μπαιας.
Boom Dizzle
Ψηφισα τον Σακ,οχι μονο λογω της αδυναμιας μου προς αυτον αλλα γιατι εχει συνδυασει και προσφορα και καριερα αφου πηρε τους μετριους Ματζικ και τους πηγε τελικους ενω πηρε και δαχτυλιδι με Λεικερς και Χιτ!!
мя лiTнoидS
μεγάλο δίλημμα ... ήμουν ανάμεσα στον lebron , iverson , Ο'neal και wade ... αλλα ψήφισα IVERSON ... τον θεωρώ μεγάλο ταλέντο (άποψη μου δη ξέρω για εσάς biggrin.gif)
reignman
Θα ξερεις για εμας απλα αν δεις τα αποτελεσματα στο πολ.
Πρωτη ψηφος στον A.I απο εσενα.
The Warlus
Σακίλ και από εμένα.Αν και αγαπημένος μου ο Duncan,θα συμφωνήσω σε όλα με τον Air and King σχετικά με αυτούς τους δύο οπότε περιττό να αναφέρω και άλλα,όμως προσωπικά θεωρώ ότι ο Σακίλ είναι αυτός που πρωταγωνιστεί σε όποια ομάδα και αν πήγε και τις οδήγησε σε μεγάλες πορείες στα Playoff ακόμα και σε πρωταθλήματα,πράγμα όμως που έχει κάνει και ο Duncan.Η κυριαρχία του Σακίλ όμως στο NBA είναι κάτι παραπάνω από μοναδική όλα αυτά τα χρόνια που παίζει.
panagiotisTheDream
Παρ' όλης της αδυναμίας μου για τον KG, η ψήφος μου πήγε στον Diezel.

και δικαιωματικά νομίζω....αν ο Γκαρνέτ είχε δαχτυλίδι με τους T-Wolves ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα...
και πάλι όμως τα επιτεύγματα του Σακ δεν τα έχει....
πήραν MVP στην ίδια ηλικία (έχει ένα ο καθένας)....επίσης 12 all star έχει παίξει ο Σακ και 11 ο Γκαρνέτ (ναι και κάτι στο οπόιο μάλλον θα τον ξεπεράσει ο KG banana.gif )
a bullet for your head
Εδω και 2-3 μερες εχω δωσει την ψηφο μου στον.....Κομπε.. rolleyes.gif
Τα κριτηρια της συγκεκριμμενης ψηφοφοριας ειναι η καλυτερη προσφορα,καριερα,αλλα κ το καλυτερο-ατοφιο ταλεντο.
Και ο Κομπε κατα την γνωμη μου τα καλυπτει ολα.
Εντωμεταξυ πολλοι εχουν παραδεχθει,οτι ο Κομπε ειναι ''οτι πλησιεστερο στον Air''.
Αν κ εχει μπροστα του μια ακομα παραγωγικη 5ετια,δεν εχει κατορθωσει κ λιγα.
-3 φορες πρωταθλητης
-1 φορα πολυτιμοτερος παικτης
-6 φορες στην 1η 5αδα του πρωταθληματος
-2 φορες στην 2η 5αδα του πρωταθληματος
-6 φορες στην καλυτερη αμυντικη 5αδα
-2 φορες στην 2η καλυτερη αμυντικη 5αδα
-11 φορες NBA All-star
-3 φορες NBA All-star game MVP
-1 φορα νικητης σε διαγωνισμο καρφωματων
-1 χρυσο σε ολυμπιακους αγωνες

Μεσοι οροι καριερας σε κανονικη περιοδο:25.1π,5.3ρ,4.6ασ,1.5κλ
Μεσοι οροι καριερας στα πλει-οφ:24.3π,5ρ,4.6ασ,1.4κλ

Τις 2 τελευταιες σεζον οδηγει τους Λεικερς προς την κορυφη(περσι εφτασε στους τελικους και φετος ειναι πολυ πιθανο να ξαναπαει),και αποδεικνυει οτι μπορει να παρει την ομαδα στις πλατες μονος του..
Και οπως ειπα παραπανω,εχει ακομα μια ''γεματη'' 5ετια..
captain charisma
να τονισω επισης το εξης. 3 πρωταθληματα ως νουμερο 2 της ομαδας...
a bullet for your head
QUOTE(big dirk @ Mar 28 2009, 16:04 ) *
να τονισω επισης το εξης. 3 πρωταθληματα ως νουμερο 2 της ομαδας...

Δηλαδη ο Σακ,θα τα επαιρνε τα πρωταθληματα,χωρις τον Κομπε?
Δεν νομιζω..

QUOTE(Air and King @ Mar 27 2009, 19:22 ) *
Ο Αιβερσον ειναι μεγαλος παιχτης θα μπει στην Ιστορια για μενα ως ο 2ος μεγαλυτερος "κοντος" εκτος καθαρων ασσων πισω απο τον Τζερι Γουεστ.

77.gif 77.gif 77.gif
NBAholic
Νομίζω ότι, από άποψης καριέρας, δεν τίθεται σοβαρό ερώτημα ότι ο τίτλος, τουλάχιστον μέχρι την περσινή σεζόν, θα πρέπει να παιχτεί ανάμεσα στους Σακίλ-Ντάνκαν. Ο Κόμπι θα λάβει ψήφους, κυρίως χάρη στις ιστορικές επιδόσεις σκοραρίσματος, ενώ πιθανόν να είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης της σύγκρισης (τουλάχιστον μέχρι να βελτιώσει το μακρινό του σουτ ο "23", ο οποίος, σημειωτέον, έχει ήδη βελτιώσει έναν άλλο τομέα όπου δεν ξεχώριζε τρομερά, την ατομική άμυνα), αλλά σα συνδυασμό ατομικής-ομαδικής κυριαρχίας σε ρέγκιουλαρ σίζον και πλέι οφ (πιθανότατα κι επιμέρους), ο Σακίλ έχει ένα προβάδισμα. Για εμένα, η μεγαλύτερη συνολική καριέρα από το '93 και μετά, όχι απλώς από το '99. Ο Ντάνκαν παίζει σε μια ομάδα πλουραλισμού και χαμηλού επιθετικού τέμπο, σπάνια βγάζει πάρα πολλά λεπτά στο παρκέ κι ως εκ τούτου τα επιθετικά νούμερά του είναι χαμηλότερα απ'όσο θα μπορούσαν να είναι υπό άλλες συνθήκες, όχι όμως και η αμυντική του παρουσία με τις ομαδικές επιτυχίες. Ο Κόμπι, αν φτάσει στον τίτλο φέτος, θα μπει δυναμικά στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, ιδίως αν πραγματοποιήσει πειστικές εμφανίσεις στους τελικούς, κάτι που έχει να κάνει με σταθερότητα από το '02. Ο Γκαρνέτ δεν απέχει από τους 3 όσο δείχνουν οι ομαδικές του αποτυχίες (ποιος άλλωστε κατάφερε να κάνει ομάδα τη Μινεσότα; ). Τις ψήφους στον Άιβερσον τις θεωρώ θέμα συμπάθειας πιο πολύ, μια και δε βλέπω πλεόν πώς μπορεί να εγείρει σοβαρές αξιώσεις για αυτή τη διάκριση.
Οι Τζέιμς-Γουέιντ (και Πολ) είναι ακόμη νεαροί για να συγκρίνουμε τις καριέρες τους στα σοβαρά, αλλά δεν αμφιβάλλω ότι σε μερικά χρόνια θα βρίσκονται κι αυτοί εδώ (αλήθεια, βλέπετε κάποιον άλλο στον κοντινό χρονικό ορίζοντα-πχ, για τα επόμενα 5 χρόνια-ο οποίος να τους απειλήσει σοβαρά για τα MVP αυτών των περιόδων; ).
Το ταλέντο είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να το μετρήσει κανείς. Πρώτα πρέπει να το κατηγοριοποιήσουμε. Πέραν ίσως του Ντάνκαν, που μοιάζει πιο συντηρητικός (και παρόλα αυτά κυριαρχεί βεβαίως), όλοι οι άλλοι έχουν στοιχεία που τους κάνουν/έκαναν ξεχωριστούς. Συνδυαμός όγκου-δύναμης-κινητικότητας για τους Σακίλ-ΛεΜπρόν, ρεπερτόριο κινήσεων και footwork για τον Κόμπι, συνδυασμός ταχύτητας και δύναμης για το Γουέιντ, εκπληκτική ευκινησία και χειρισμός μπάλας για τον Άιβερσον, σπάνιος συνδυασμός ταχύτητας-ψυχραιμίας για τον Πολ (συνήθως οι πολύ ευκίνητοι είναι και κάπως απρόσεκτοι), ολ αράουντ παιχνίδι κι εξίσου σπάνια σωματοδομή για τον Γκαρνέτ. Και για να μην αφήσουμε απ'έξω και τον Ντάνκαν, ο πιο πετυχημένος "combo PF-C" παίκτης. Θα μπορούσαν να το έχουν κάνει κι άλλοι ιστορικά, αλλά ο TD το έκανε ούτως ή άλλως.
Hayate
Χωρίς καμία αμφιβολία θα ψηφίσω τον Duncan.. Στον διαγωνισμό καρφωμάτων του 2008 στην κριτική επιτροπή είναι και ο Malone και όταν περνάει η κάμερα λέει ο Barkley "Ο 3ος καλύτερος forward όλων των εποχών" ρωτάει ο Harlan "το νο2;"
"εγώ" απαντάει ο Barkley " και το νο1;"
"Tim Duncan"
Ένας απίστευτος παίχτης που πιστεύω είναι ο κορυφαίος PF όλων των εποχών..
Air and King
QUOTE(a bullet for your head @ Mar 28 2009, 17:14 ) *
Δηλαδη ο Σακ,θα τα επαιρνε τα πρωταθληματα,χωρις τον Κομπε?
Δεν νομιζω..

Σαφως οχι!Οχι τουλαχιστον Three pit.
Παντως bullet του Κομπι θεωρω οτι οι Τελικοι του 2004 θα του στοιχησουν οσον αφορα την καριερα του και ειδικα οσον αφορα την "κοντρα" του με τον Τζορνταν.
Οι λογοι ειναι οτι τοτε οι Λεικερς του 2003-2004 πολυδιαφημιστικαν λογω των 4 Hall of Famer Σακ-Κομπι-Μαλοουν-Πειτον(εστω και στα γεραματα οι δυο τελευταιοι) και μπηκαν στους Τελικους ως το ακλονητο φαβορι αλλα εφαγαν το στραπατσο απο τους Πιστονς εστω και με Χωρις-Μαλλοουν στο Παλατι του Οουμπερν Χιλλς.
Ο Κομπι τοτε ηταν ελαφρως το πρωτο βιολι των Λεικερς και λογικα εκτος απροοπτου θα επαιρνε το MVP των Τελικων.Ωστοσο με εξαιρεση το 2ο παιχνιδι που εβαλε το μεγαλο τριποντο και εστειλε το ματς στην Παραταση και στην συνεχεια το κερδισαν οι Λεικερς στα υπολοιπα παιχνιδια στραγγαλιστηκε απο την αμυνα των Πιστονς του master Λαρρυ Μπραουν σουταρωντας τραγικα.
Ηταν και το τελευταιο παιχνιδι μετα το 4-1 του Κομπι μαζι με τον Σακιλ και του Φιλ Τζακσον(για μια χρονια μεχρι που ξαναγυρισε).Οι Λεικερς τοτε αν εμεναν ενωμενοι θα τους εβγαινε θωρω σε καλο.Ναι μεν ο Μαλλοουν και ο Πειτον θα αποτελουσαν παρελθον αλλα ο Κομπι ηταν (και ειναι ακομα) ακμαιοτατος ο Σακιλ μεγαλωνε και συναμα εδινε τα σκηπτρα στον Κομπι αλλα παντα η προσφορα του θα ηταν τεραστια(εδω ειναι ακομα) θα μπορουσαν με ενα συμπαθητικο σαπορτινγκ καστ να εχουν παρει η να διεκδικησουν 2-3 πρωταθληματα ακομα με τον Κομπι να διεκδηκει τα βραβεια που επαιρνε ο prime Σακ στις αρχες της δεκαετιας.Σκεψου τωρα που ακομα δεν εχει κλεισει τα 31 να ειχε ηδη 5-6 πρωταθληματα.Ο Σακιλ ειχε πει οτι αν ηταν ακομα μαζι θα μπορουσαν να εφταναν τα 8 πρωταθληματα.Τοτε θα μπορουσε και πολυ μαλιστα να αμφισβητησει ακομα και τον Τζορνταν αλλα "οποιος δεν εχει (και ειναι και εγωιστης) μυαλο,εχει ποδια".
Το τι ακουσε ο Κομπι μετα τους Τελικους του 2004 νομιζω το θυμασαι!Ολη η Αμερικη λογω του σαπορτινγκ καστ που ειχαν οι Λεικερς και εχασαν με 4-1 "τον εστεισε στον τοιχο" και ο λογος ηταν βεβαια η "μαχη" με τον Τζορνταν.Διοτι δεν πηρε απο το χερι μια καλυτερη απο τους Πιστονς στα χαρτια ομαδα να την οδηγησει στο πρωταθλημα.Αν οι Λεικερς επαιρναν εκεινο το πρωταθλημα θα ηταν διαφορετικη η ιστορια οσο αφορα τον Κομπι(απεναντι στον Τζορνταν) αλλα και τον Σακιλ(απενατι σε Τσαμπερλαιν και Τζαμπαρ).
Ανεκαμψε με μια εκπληκτικη χρονια το 2006 αλλα πλεον με συμαπιχτες τυπου Σμους Παρκερ.
a bullet for your head
Οι εντονες κριτικες σε αποτυχιες κ το ''κυνηγι μαγισσων'',ηταν-ειναι-και θα ειναι ''μερος του παιχνιδιου''..
Αν περσι επαιρνε το πρωταθλημα,η' αν το παρει φετος,τι θα λενε τοτε για τον Κομπι?
Οπως εχω πει κ στην αρχικη μου τοποθετηση,ο Κομπε εχει ακομη μια καλη 5ετια.
Και σιγουρα αυτα που ηδη εχει πετυχει δεν ειναι κ λιγα.
Air and King
QUOTE(a bullet for your head @ Mar 29 2009, 16:43 ) *
Οι εντονες κριτικες σε αποτυχιες κ το ''κυνηγι μαγισσων'',ηταν-ειναι-και θα ειναι ''μερος του παιχνιδιου''..
Αν περσι επαιρνε το πρωταθλημα,η' αν το παρει φετος,τι θα λενε τοτε για τον Κομπι?
Οπως εχω πει κ στην αρχικη μου τοποθετηση,ο Κομπε εχει ακομη μια καλη 5ετια.
Και σιγουρα αυτα που ηδη εχει πετυχει δεν ειναι κ λιγα.

Δεν διαφωνω αλλα "πηγα πιο μακρια την βαλιτσα".Αν δεν το παρει?Αν χασει και αλλο Τελικο??Αρχιζει οπου να ειναι η κυριαρχια του Λεμπρον.Αν οχι φετος σε ενα-δυο χρονια σιγουρα!Ο Γουειντ?Αν συνεχιζουν να τον πλαισιωνουν με καλους οσον αυτον ειναι δυνατον συμπαιχτες.Ο Πολ?Το Πορτλαντ?Αν γυρισει ο Μπαινουμ εστω και στο 60% να ειναι απλα και μονο σαν παρουσια διπλα στον Γκασολ και χασουν δευτερη χρονια απο τους Σελτικς οι Λεικερς και με πλεονεκτημα εδρας τοτε θα υπαρξει παλι σκληρη κριτικη!Οι Αμερικανοι ειναι πρωτοι στο να αποδηδουν φορους τιμης στους Greats αλλα και πρωτοι τους στεινουν στον Τοιχο guns.gif .
a bullet for your head
QUOTE(Air and King @ Mar 29 2009, 16:52 ) *
Δεν διαφωνω αλλα "πηγα πιο μακρια την βαλιτσα".Αν δεν το παρει?Αν χασει και αλλο Τελικο??Αρχιζει οπου να ειναι η κυριαρχια του Λεμπρον.Αν οχι φετος σε ενα-δυο χρονια σιγουρα!Ο Γουειντ?Αν συνεχιζουν να τον πλαισιωνουν με καλους οσον αυτον ειναι δυνατον συμπαιχτες.Ο Πολ?Το Πορτλαντ?Αν γυρισει ο Μπαινουμ εστω και στο 60% να ειναι απλα και μονο σαν παρουσια διπλα στον Γκασολ και χασουν δευτερη χρονια απο τους Σελτικς οι Λεικερς και με πλεονεκτημα εδρας τοτε θα υπαρξει παλι σκληρη κριτικη!Οι Αμερικανοι ειναι πρωτοι στο να αποδηδουν φορους τιμης στους Greats αλλα και πρωτοι τους στεινουν στον Τοιχο guns.gif .

Ουσιαστικα δεν διαφωνω ουτε εγω με αυτα που λες..
Το σιγουρο ειναι οτι τον Κομπε,θα μπορεσουμε να τον κρινουμε εξ'ολοκληρου,σε καμια 5ετια..
Ερωτημα:Πως εισαι τοσο σιγουρος,οτι σε εναν ενδεχομενο τελικο,οι Σελτικς θα ειναι αντιπαλοι των Λεικερς..?? rolleyes.gif
ΥΓ:Μου αρεσε αυτο με το Πορτλαντ.. smiley.gif
Air and King
QUOTE(a bullet for your head @ Mar 29 2009, 17:00 ) *
Ερωτημα:Πως εισαι τοσο σιγουρος,οτι σε εναν ενδεχομενο τελικο,οι Σελτικς θα ειναι αντιπαλοι των Λεικερς..?? rolleyes.gif
ΥΓ:Μου αρεσε αυτο με το Πορτλαντ.. smiley.gif

Θεωρω οτι οι Σελτικς θα περασουν το Ορλαντο και το Κληβελαντ ακομα και να καταταγουν τριτοι στην Ανατολη.Ο Λεμπρον θα παρει φετος το MVP που για μενα λογω της ηλικιας του ειναι πολυ σημαντικο να το παρει φετος!Αν καταφερει και παει και Τελικο τοτε θα ειναι ακομα πιο καλα.Αλλα δεν το βλεπω.Προβλεψεις θα μου πεις.
Στην Δυση οι Λεικερς δεν ειναι οτι με το πειθουν τοσο πολυ αλλα δεν με πειθουν ακομα περισσοτερο οι αλλες δυτικες ομαδες οτι μπορουν να τους αποκλεισουν.
Το Πορτλαντ για φετος νομιζω εχει ταβανι τους ημιτελικους της Δυσης.Στο μελλον αν καταφερουν και κρατησουν στην ομαδα λογω του Σαλαρυ καπ ολο αυτο το ταλεντο που εχουν ενωμενο σιγουρα θα χτυπησουν πρωταθληματα.


Υ.Γ Δεν ειναι τυχαιο οτι εσυ και ο Elio δειχνεται μια προτιμηση στο Πορτλαντ.Ειστε και καποιας ηλικιας και σας αρεσει γιατι ειναι ομαδα "μοντελο" και στις μερες αλλα και με τις 30 ομαδες 68.gif που υπαρχουν πλεον στο ΝΒΑ σπανια το συνανταει κανεις αυτο!
Εγω ακομα δεν εχω κλεισει τα 31 οποτε προτιμω να παραμενω "ειδωλολατρης".Εσεις κοντευτε 40 οποτε ειστε πιο ρομαντικοι.Και εγω συμπαθω το Πορτλαντ εχει πολυ ταλεντο ως ομαδα αλλα πανω απο ολα τον Λεμπρον οπου και να παιζει!Η τελαυταια ομαδα που υποστηριξα στο ΝΒΑ ηταν οι Λεικερς του 80 (για τους σημερινους δεν πολυτρελαινομαι.)
a bullet for your head
QUOTE(Air and King @ Mar 29 2009, 17:15 ) *
Εγω ακομα δεν εχω κλεισει τα 31 οποτε προτιμω να παραμενω "ειδωλολατρης".Εσεις κοντευτε 40 οποτε ειστε πιο ρομαντικοι.

E,οχι και 40... huh.gif
Κοντα ειμαστε.. cool.gif
nikolas12
Ολοι εχουν αποδειξει οτι ειναι παικταραδες αλλα θα ξεχωριζα κυριως Κομπι και Λεμπρον.Τελικως επελεξα τον Κομπι,γιατι ο Λεμπρον ειναι μικρος ακομα και εχει μελλον για διακρισεις και δεν εχουμε συνολικη εικονα γι'αυτον οπως των υπολοιπων γερολυκων.

Υ.Γ:Φετος οι τελικοι λογικα θα ειναι ή Λεικερς-Σελτικς ή Λεικερς-Καβαλιερς.
Air and King
QUOTE(a bullet for your head @ Mar 29 2009, 17:22 ) *
E,οχι και 40... huh.gif
Κοντα ειμαστε.. cool.gif

Το ξερω ετσι το ειπα!Δεν βιαζεσαι να μεγαλωσεις απο οτι βλεπω!
Air and King
QUOTE(Air and King @ Mar 29 2009, 16:35 ) *
Σαφως οχι!Οχι τουλαχιστον Three pit.
Παντως bullet του Κομπι θεωρω οτι οι Τελικοι του 2004 θα του στοιχησουν οσον αφορα την καριερα του και ειδικα οσον αφορα την "κοντρα" του με τον Τζορνταν.
Οι λογοι ειναι οτι τοτε οι Λεικερς του 2003-2004 πολυδιαφημιστικαν λογω των 4 Hall of Famer Σακ-Κομπι-Μαλοουν-Πειτον(εστω και στα γεραματα οι δυο τελευταιοι) και μπηκαν στους Τελικους ως το ακλονητο φαβορι αλλα εφαγαν το στραπατσο απο τους Πιστονς εστω και με Χωρις-Μαλλοουν στο Παλατι του Οουμπερν Χιλλς.
Ο Κομπι τοτε ηταν ελαφρως το πρωτο βιολι των Λεικερς και λογικα εκτος απροοπτου θα επαιρνε το MVP των Τελικων.Ωστοσο με εξαιρεση το 2ο παιχνιδι που εβαλε το μεγαλο τριποντο και εστειλε το ματς στην Παραταση και στην συνεχεια το κερδισαν οι Λεικερς στα υπολοιπα παιχνιδια στραγγαλιστηκε απο την αμυνα των Πιστονς του master Λαρρυ Μπραουν σουταρωντας τραγικα.
Ηταν και το τελευταιο παιχνιδι μετα το 4-1 του Κομπι μαζι με τον Σακιλ και του Φιλ Τζακσον(για μια χρονια μεχρι που ξαναγυρισε).Οι Λεικερς τοτε αν εμεναν ενωμενοι θα τους εβγαινε θωρω σε καλο.Ναι μεν ο Μαλλοουν και ο Πειτον θα αποτελουσαν παρελθον αλλα ο Κομπι ηταν (και ειναι ακομα) ακμαιοτατος ο Σακιλ μεγαλωνε και συναμα εδινε τα σκηπτρα στον Κομπι αλλα παντα η προσφορα του θα ηταν τεραστια(εδω ειναι ακομα) θα μπορουσαν με ενα συμπαθητικο σαπορτινγκ καστ να εχουν παρει η να διεκδικησουν 2-3 πρωταθληματα ακομα με τον Κομπι να διεκδηκει τα βραβεια που επαιρνε ο prime Σακ στις αρχες της δεκαετιας.Σκεψου τωρα που ακομα δεν εχει κλεισει τα 31 να ειχε ηδη 5-6 πρωταθληματα.Ο Σακιλ ειχε πει οτι αν ηταν ακομα μαζι θα μπορουσαν να εφταναν τα 8 πρωταθληματα.Τοτε θα μπορουσε και πολυ μαλιστα να αμφισβητησει ακομα και τον Τζορνταν αλλα "οποιος δεν εχει (και ειναι και εγωιστης) μυαλο,εχει ποδια".
Το τι ακουσε ο Κομπι μετα τους Τελικους του 2004 νομιζω το θυμασαι!Ολη η Αμερικη λογω του σαπορτινγκ καστ που ειχαν οι Λεικερς και εχασαν με 4-1 "τον εστεισε στον τοιχο" και ο λογος ηταν βεβαια η "μαχη" με τον Τζορνταν.Διοτι δεν πηρε απο το χερι μια καλυτερη απο τους Πιστονς στα χαρτια ομαδα να την οδηγησει στο πρωταθλημα.Αν οι Λεικερς επαιρναν εκεινο το πρωταθλημα θα ηταν διαφορετικη η ιστορια οσο αφορα τον Κομπι(απεναντι στον Τζορνταν) αλλα και τον Σακιλ(απενατι σε Τσαμπερλαιν και Τζαμπαρ).
Ανεκαμψε με μια εκπληκτικη χρονια το 2006 αλλα πλεον με συμαπιχτες τυπου Σμους Παρκερ.

Επισης ειχαν κατηγορηθει οι Λεικερς τοτε που εχασαν τρια σερι παιχνιδια καθως εγιναν η πρωτη ομαδα στην Ιστορια του ΝΒΑ και μετα την εφαρμογη 2-3-2 που "καταφερε" να χασει 3 σερι εκτος εδρας παιχνιδια για να ακολουθησει το Νταλλας το 2006 οπου επεσε θυμα των "οργιων" του Γουειντ.
Γενικα το 2004 επιμενω ηταν κομβικο σημειο στην καριερα του Κομπι απο πολλες αποψεις οσων αφοραν κυριως την αναρριχηση του στους κορυφαιους ολων των εποχων(και παντα την αναποφευκτη συγκριση με τον MJ).Θεωρω οτι ειχε τοσο μεγαλο ταλεντο που απο αποψη καριερας μαλλον δεν προλαβαινει να απειλησει τον Τζορνταν.Θεωρω οτι ο "πηχης" για τον Κομπι ειναι ο Air λογω ταλεντου αλλα..............προς το παρων δεν εχει ξεπερασει κατα την αποψη μου ουτε Ντανκαν ουτε Σακιλ.Για να δουμε........................ειναι "Black Mamba" "φιδι κολοβο" και με τρομερα ψυχικα αποθεματα.
T.W.Is.M.
Και για μενα η συγκριση γινεται μεταξυ Σακιλ και Ντανκαν. Το γεγονος οτι μετα τη διαλυση των Μπουλς τα 8 απ τα 10 πρωταθληματα πηγαν σε αυτους τους δυο τα λεει ολα. Ψηφισα το Σακ γιατι α)μεχρι πριν 2 χρονια η παρουσια του σε μια ομαδα την εκανε διεκδικητρια του πρωταθληματος β)λογω προσωπικης συμπαθειας(ξερω, ειμαι αντικειμενικος smiley.gif ) γ)γιατι ειναι η μεγαλυτερη μορφη του συγχρονου ΝΒΑ-οποιος ειδε το βιντεο απο προπερσι που μαθαινε break dance στο Χαουαρντ και τη φετινη παρουσιαση στο all star game που μπηκε χορευοντας καταλαβαινει τι εννοω. Ειχε και εχει ακομα και τωρα στα 37 επιβλητικη παρουσια και εκτος του αγωνα. Θα πει κανεις βεβαια οτι το β) και το γ) δεν ειναι μπασκετικα επιχειρηματα. Σωστο, γι αυτο και ο κυριος λογος ηταν ο πρωτος που ανεφερα.
Να βαλω κι αλλη μια παραμετρο, λιγο πιο ακραια και ισως "αιρετικη"? Το hack-a-Shaq! Και μονο το γεγονος οτι εφαρμοστηκε ενας ιδιαιτερος τροπος αντιμετωπισης σ αυτον τον παιχτη δειχνει τη δυσκολια που ειχε ενα ολοκληρο πρωταθλημα να τον αντιμετωπισει! Οσο κι αν μπορει να φαινεται λογικο σαν τακτικη γιατι ο Σακ ειχε πολυ χαμηλα ποσοστα στις βολες, αν σκεφτει κανεις οτι σουταροντας μολις 50% θα ειχε την ιδια αποτελεσματικοτητα με το να βαζει τις μισες επιθεσεις που επαιρνε, ποσοστο αρκετα καλο ειδικα για πλει οφ, τοτε βλεπει καλυτερα την πληρη εικονα. Οι αντιπαλοι προτιμουσαν να δεχονται περιπου 1 ποντο ανα επιθεση απο τον Ο'Νιλ και να ξοδεψουν ευκολα μερικα φαουλ στους ψηλους τους, παρα να προσπαθησουν να αμυνθουν!
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
ΧΟΝΤΡΟΣ .+-
Timemaster
Ντάνκαν γιατί απλά είναι το καλύτερο 4ρι στην ιστορία του ΝΒΑ
ο Λεμπρόν πιθανότατα θα τους ξεπεράσει όλους αυτούς αλλά έχει μέλλον ακόμα.

Όσο για το Νο2 της λίστας για εμένα (Σακ) χάνει επειδή είχε μπορεί να κυριαρχούσε σε πολλούς τομείς
αλλά υπήρχαν και άλλοι που ήταν ο αδύναμος κρίκος συν ότι ο Ντανκαν ήταν ποιο ολοκληρωμένος!
j-kidd13
QUOTE(Timemaster @ May 20 2009, 16:15 ) *
Ντάνκαν γιατί απλά είναι το καλύτερο 4ρι στην ιστορία του ΝΒΑ
ο Λεμπρόν πιθανότατα θα τους ξεπεράσει όλους αυτούς αλλά έχει μέλλον ακόμα.

Όσο για το Νο2 της λίστας για εμένα (Σακ) χάνει επειδή είχε μπορεί να κυριαρχούσε σε πολλούς τομείς
αλλά υπήρχαν και άλλοι που ήταν ο αδύναμος κρίκος συν ότι ο Ντανκαν ήταν ποιο ολοκληρωμένος!


Εγω βλεπω οτι ο Σακ πηγε στους ασιμους Ματζικ και τους εφτασε τελικο,πηγε στους Λεικερς και τους ξαναεκανε πρωταθλητες,πηγε στο Μαιαμι και τους εδωσε το πρωτο τους πρωταθλημα....Ο ανθρωπος ειναι στους μεγαλυτερους παιχτες στην ιστορια του αθληματος.Με τιποτα δεν τον βαζω κατω απο Ντανκαν.
Timemaster
QUOTE(j-kidd13 @ May 20 2009, 18:27 ) *
Εγω βλεπω οτι ο Σακ πηγε στους ασιμους Ματζικ και τους εφτασε τελικο,πηγε στους Λεικερς και τους ξαναεκανε πρωταθλητες,πηγε στο Μαιαμι και τους εδωσε το πρωτο τους πρωταθλημα....Ο ανθρωπος ειναι στους μεγαλυτερους παιχτες στην ιστορια του αθληματος.Με τιποτα δεν τον βαζω κατω απο Ντανκαν.



τα έχει κάνει όσα λες και πολύ σωστά τα λες...όπως και πολλά άλλα μιας και είναι από τους καλύτερους σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ.
όμως θεωρώ τον Ντάνκαν πιο ολοκληρωμένο παίχτη
περισσότερο παίχτη ομάδος...
που κάνει πολύ αθόρυβη δουλειά στον αγώνα και με λιγότερα πλυν στο βιογραφικό του.

φυσικά έχει και αυτός μπόλικα δαχτυλιδάκια και τίτλους MVP κ.λ.π.

Όμως προσωπικές απόψεις είναι όλα αυτά και το τι κρίνει ο καθένας ότι είναι ποιο σημαντικό.
Air and King
To Sporting News ανακυρηξε Αθλητη της Δεκαετιας για το ΝΒΑ τον Κομπι Μπραιαντ ο οποιος κερδισε την μαχη απο τον 2ο Τιμ Ντανκαν και τον 3ο Σακ.Το φετινο πρωταθλημα ηταν ισως το διαβατηριο για τον Κομπι......

Προσωπικα για μενα παραμενει μπροστα ο Ντανκαν και ο Σακ απο τον Κομπι.Ενα ακομα πρωταθλημα ισως αλλαξει τα δεδομενα για μενα.

Βεβαια υπηρξαν και αντιδρασεις και μαλιστα καποιοι θεωρησαν γελοια την αναδειξη του Κομπι σε κορυφαιο και οχι κυριως του Σακιλ που κυριαρχησε στο παιχνιδι.............

http://www.sportingnews.com/nba/article/20...ryant-sg-lakers
koutsou10
QUOTE(Air and King @ Sep 25 2009, 15:35 ) *
Βεβαια υπηρξαν και αντιδρασεις και μαλιστα καποιοι θεωρησαν γελοια την αναδειξη του Κομπι σε κορυφαιο και οχι κυριως του Σακιλ που κυριαρχησε στο παιχνιδι.............

η αποψη σου ειναι σεβαστη!!!
αλλα πραγματικα οποιος θεωρει γελοια την αναδειξη του τοτε ειναι ασχετος!!! angry_red.gif
1)μιλαμε για παιχτη ο οποιος εχει σπασει πολλα ρεκορ(81 . 61 κ πολλα ακομα !!!)
2)ο μοναδικος παιχτης στον κοσμο που οι κινησεις του θυμιζουν τον air κ μερικες καλυτερες κ απο τον μιχαλη!!!
3)την βαζει οπως θελει κ οποτε θελει κ δεν ειναι μονοδιαστατος οπως οι αλλοι 2!!!
4)εχει παρει πρωταθληματα ως παιχτης νο 1,νο 2 μεχρι κ ως νο12 blech.gif !!!
5)βγηκε μπροστα στην εθνικη οταν δεν πηγαιναν καλα τα πραγματα κ την επανεφερε στην θεση που της αξιζει!!!
6)γενικα με τεραστια διαφορα ειναι ο καλυτερος παιχτης στην μετα τζορνταν εποχη!!!

Υ.Γ πραγματικα εχω κουραστει να ακουω-διαβαζω για το αν μπορει να το παρει ως νο1...λοιπον οχι μονο τα καταφερε αλλα το πηρε κ με ευκολια!!!δεν υπαρχει παιχτης που να το πηρε εντελως μονος του!!!αν θελετε δειτε ποιοι ηταν οι συμπαιχτες του ντανκαν κ του ο νιλ αλλα κ οποιου αλλου το εχει σηκωσει κ μετα πειτε μου...
Air and King
koutsou ο Κομπι βγηκε καλυτερος απο το sporting news.Δεν θα μου φαινοταν παραξενο να εβγαινε ο Σακιλ η ο (υποτιμημενος και αντιεμπορικος) Ντανκαν.
Υπηρξαν αντιδρασεις ειδικα στο ραδιο του ESPN που ακουω συχνα πυκνα και ταχθηκαν πολλοι υπερ του Σακ.......

Υ.Γ Σε εφτιαξα με την ειδηση δεν μπορεις να πεις.
ΥΓ.2 Sporting News 68.gif

Υ.Γ3 Με την Αμερικη Leader ηταν ο ΛεΜπρον.Το παραδεχτηκε και ο Σιζεφσκι και ο Πολ και ο Γουειντ.Το οτι εβαλε 2 σουτ με τους Ισπανους τι παει να πει οτι αυτος ηταν ο καλυτερος η καταλυτης στην Ολυμπιαδα?Τι λες τωρα βρε Κουτsou?
Κατα σειρα σε προσφορα στους Ολυμπιακους!
ΛεΜπρον
Γουειντ
Κομπι.
koutsou10
QUOTE(Air and King @ Sep 25 2009, 16:22 ) *
koutsou ο Κομπι βγηκε καλυτερος απο το sporting news.Δεν θα μου φαινοταν παραξενο να εβγαινε ο Σακιλ η ο (υποτιμημενος και αντιεμπορικος) Ντανκαν.
Υπηρξαν αντιδρασεις ειδικα στο ραδιο του ESPN που ακουω συχνα πυκνα και ταχθηκαν πολλοι υπερ του Σακ.......

Υ.Γ Σε εφτιαξα με την ειδηση δεν μπορεις να πεις.
ΥΓ.2 Sporting News 68.gif

καλα οτι με εφτιαξες με εφτιαξες banana.gif
σεβαστο το οτι ταχθηκαν υπερ του σακιλ αλλα οχι κ γελοια η αναδειξη...
παντως κ εγω τον σακιλ θα εβαζα δευτερο κ μετα ντανκαν... smiley.gif
il postino
εγω την εδωσα στον σακ!

στην αρχη θεωρουσα οτι ηταν απλα ενας γιγαντας που δε μπορουσε κανεις να τον σπρωξει και γι αυτο το λογο μου ηταν αντιπαθης. στο περας των ετων ομως εξελιχθηκε , κερδισε τιτλους , προσωπικους και ομαδικους και αναδειχθηκε σε μια απο τις μεγαλυτερες μορφες του μπασκετ ολων των εποχων.

ολα αυτα ομως δε μου εκαναν τοσο εντυπωση οσο το γεγονος οτι αυτος ο παικτης εχει ενα γνωρισμα σχετικα σπανιο για μπασκετμπολιστες , κοινο γνωρισμα ομως πολλων μεγαλων παικτων , αναδεικνυε παντα τους συμπαικτες του. με τον σακ στην ομαδα πολλοι παικτες γινονταν καλυτεροι και πολλοι του χρωστανε μερος απο τα συμβολαια τους. νιωθω , χωρις να ειμαι σιγουρος , οτι το χαρακτηριστικο αυτο το εχει σε ακομα μεγαλυτερο βαθμο απο τον ντανκαν , που διπλα του υφισταται μπασκετικα ο παικτης παρκερ και αλλοι πολλοι αταλαντοι , τον οποιον ντανκαν τον θεωρω , καλυτερο γνωστη του αθληματος και ισαξιο παικτη του σακ!
red pyramid88
Μία ψήφο στον Duncan απο εμένα, αν και πολύ θα ήθελα Kobe. Η αλήθεια είναι πως ο συνδιασμός επιτυχίας -διάρκειας - πρωταγωνιστικού ρόλου είναι απλά αχτύπητος και ο Duncan δε αυτό το κομμάτι δε πιστεύω πως παίζεται, μιάς και ακόμη και τις χρονιές που δεν τα πήγε τόσο καλά όσο άλλοτε ήταν στα φαβορί για το τίτλο. Απίστευτος παίκτης και μου αρέσει που δεν είναι τόσο εμπορικός όσο οι άλλοι.

Και ο Shaq και ο Kobe είναι κοντά, αλλά τα σκαμπανεβάσματα του πρώτου και κάποιες αποτυχίες του δεύτερου τους βάζουν απο κάτω.

LeBron και Wade ούτε κατά διάνοια, ίσως την επόμενη δεκαετία. Για τον Iverson, άσχετα του τι έκανε ως παίκτης, με 0 τίτλους δε θα έπρεπε να είναι υποψήφιος για εμένα.

Air and King
Eπισης το Sporting News αναδειξε την 1η και την 2 η κορυφαια πενταδα της δεκαετιας..............

1η:

Νας
Κομπι
ΛεΜπρον
Ντανκαν
Σακιλ

2η:

Αιβερσον
Γουειντ
Νοβιτσκι
Γκαρνετ
Γιαο

Δεν μας τα καλα το Sporting News που ειναι ο Κιντ?
Επισης δεν ξερω αν το παρατηρησατε αλλα στον Ντανκαν χρεωνουν 3 πρωταθληματα και οχι 4 γιατι το πρωτο το πηρε το 1999 δηλαδη την προηγουμενη δεκαετια!Εχουν πλακα......

http://my.lakers.com/blogs/2009/09/24/play...de-kobe-bryant/

Παντως αξιζει να δουμε οτι το ιδιο περιοδικο ανεδειξε μολις 1 φορα παιχτη της χρονιας τον Κομπι(2008) ενω τους Σακιλ(2000,2005) Ντανκαν(2002,2003) και Λεμπρον(2006,2009) απο 2 φορες και παρολα αυτα ο Κομπι αναδειχτηκε αθλητης της δεκαετιας.......
polympoumpounas
QUOTE(Air and King @ Sep 26 2009, 01:55 ) *
Eπισης το Sporting News αναδειξε την 1η και την 2 η κορυφαια πενταδα της δεκαετιας..............

1η:

Νας
Κομπι
ΛεΜπρον
Ντανκαν
Σακιλ

2η:

Αιβερσον
Γουειντ
Νοβιτσκι
Γκαρνετ
Γιαο

Δεν μας τα καλα το Sporting News που ειναι ο Κιντ?


Aπλως βαλανε τον Αιβερσον σαν ασσο, μαλλον γιατι αν τον ειχαν σαν δυαρι θα επρεπε να αφησουν αυτον ή τον Ουειντ απ εξω, και ετσι ο Κιντ πεφτει στην τριτη θεση αφου σιγουρα Αιβερσον>Κιντ, ενω θεωρησαν Νας>Κιντ σωστα κατα τη γνωμη μου.Πολλοι ειστε φανατικοι του Κιντ, και πραγματι στην αρχη της καριερας του να ηταν πολυ καλυτερος του Καναδου, ο Νας ομως ανεβηκε τοσο πολυ στο τελος που τον ξεπερασε.Ο μονος τροπος που θα μπορουσε να μπει ο Κιντ απο πανω του ειναι να εχει καταφερει κατι εκπληκτικο στα play-off αλλα απο τη στιγμη που δεν το εκανε για εμενα ειναι τριτος
Air and King
QUOTE(polympoumpounas @ Sep 26 2009, 01:36 ) *
Ο μονος τροπος που θα μπορουσε να μπει ο Κιντ απο πανω του ειναι να εχει καταφερει κατι εκπληκτικο στα play-off αλλα απο τη στιγμη που δεν το εκανε για εμενα ειναι τριτος

Νομιζω οτι 2 τελικοι ΝΒΑ που οδηγησε ο Κιντ τους Νετς σε αντιθεση με τον Νας που δεν εχει παει σε κανενα ειναι ενα καλο αντεπιχειρημα.......Τελος παντων ο Κιντ για μενα ειναι τεραστιο κεφαλαιο οχι μονο για το σημερα αλλα για την Ιστορια του ΝΒΑ και μαλλον αδικημενος ειναι σε συνειδησεις.Απο τα κορυφαια μπασκετικα IQ ολων των εποχων!
polympoumpounas
QUOTE(Air and King @ Sep 26 2009, 02:41 ) *
Νομιζω οτι 2 τελικοι ΝΒΑ που οδηγησε ο Κιντ τους Νετς σε αντιθεση με τον Νας που δεν εχει παει σε κανενα ειναι ενα καλο αντεπιχειρημα.......Τελος παντων ο Κιντ για μενα ειναι τεραστιο κεφαλαιο οχι μονο για το σημερα αλλα για την Ιστορια του ΝΒΑ και μαλλον αδικημενος ειναι σε συνειδησεις.Απο τα κορυφαια μπασκετικα IQ ολων των εποχων!


Κι ομως για εμενα δεν ειναι καθολου καλο αντεπιχειρημα.Τα δυο του πρωτα χρονια στους Νετς ο Κιντ πραγματι εκανε εκπληκτικες χρονιες και μαλιστα το 2002 πιστευα και πιστευω ακομα οτι ο Κιντ αξιζε το MVP πιο πολυ απο τον Ντανκαν για τον ιδιο λογο που το αξιζε και ο Σακιλ στην πρωτη του χρονια στο Μαιαμι:Μετετρεψε μια συμπαθητικη ομαδουλα σε διεκδικητη(και αν δεν εκανε καποιες χαζες ηττες η ομαδα θα το παιρνε το βραβειο νομιζω)

Καταφερε ομως αυτες τις δυο χρονιες κατι το εκληκτικο στα play-off, κατι που να μας επιτρεπει να του δωσουμε σοβαρο προβαδισμα εναντι του Νας?Σαφεστατα οχι.H ανατολη εκεινες τις δυο χρονιες ηταν απιστευτα αποδυναμωμενη.Ειδικα το 2001 απλως δεν θα μπορουσα να φανταστω αλλη ομαδα να φτανει στους τελικους.Και που δυσκολευτηκε απο την Βοστωνη για μενα ηταν εκληξη.Το δε 2003 εγω να σου πω την αληθεια στοιχηματιζα οτι το Ντιτροιτ θα τους αποκλεισει αλλα ακομα και ετσι δεν ηταν καμια υπερβαση.Πιστευεις οτι οι Σανς των χρονων των MVP του Νας δεν θα καταφερναν να φτασουν στους τελικους αν επαιζαν ανατολη?Το πιο πιθανο ειναι οτι θα καναν περιπατο, το 2001 τουλαχιστον.Οι Νετς αντιστοιχα θα καταφερναν να πανε τελικους αν παιζανε στη δυση?Με τιποτα!Βεβαιως το 2006 αν ηταν μαγκες οι Σανς επρεπε να περασουν αλλα τι να εκανε ο Νας?Ο Γερμανος δεν παιζοταν 77.gif .My point is οτι δεν πρεπει να βλεπουμε ξεκομενα τα αποτελεσματα και να βγαζουμε συμπερασματα.

Τελος, ακομα και αυτες τις χρονιες ο Κιντ δεν επιασε τα επιπεδα του Νας του 2004-2008.Χαμηλοτερο fg% και ratio ασσιστ/λαθη, μετρια εικονα ομαδας, χειροτερος σκορερ.

Εξακολουθω να πιστευω λοιπον οτι ο Κιντ ηταν σπουδαιος παιχτης αλλα ο Νας μεγαλυτερος...

edit:το 2002 εννουσα οτι εφτασε βεβαια τελικους, οχι το 2001.Πηγα να γραψω 2001-2002 αλλα βαρεθηκα στη μεση icon_drunk.gif
a bullet for your head
QUOTE(a bullet for your head @ Mar 28 2009, 17:00 ) *
Εδω και 2-3 μερες εχω δωσει την ψηφο μου στον.....Κομπε.. rolleyes.gif
Τα κριτηρια της συγκεκριμμενης ψηφοφοριας ειναι η καλυτερη προσφορα,καριερα,αλλα κ το καλυτερο-ατοφιο ταλεντο.
Και ο Κομπε κατα την γνωμη μου τα καλυπτει ολα.
Εντωμεταξυ πολλοι εχουν παραδεχθει,οτι ο Κομπε ειναι ''οτι πλησιεστερο στον Air''.
Αν κ εχει μπροστα του μια ακομα παραγωγικη 5ετια,δεν εχει κατορθωσει κ λιγα.
-3 φορες πρωταθλητης
-1 φορα πολυτιμοτερος παικτης
-6 φορες στην 1η 5αδα του πρωταθληματος
-2 φορες στην 2η 5αδα του πρωταθληματος
-6 φορες στην καλυτερη αμυντικη 5αδα
-2 φορες στην 2η καλυτερη αμυντικη 5αδα
-11 φορες NBA All-star
-3 φορες NBA All-star game MVP
-1 φορα νικητης σε διαγωνισμο καρφωματων
-1 χρυσο σε ολυμπιακους αγωνες

Μεσοι οροι καριερας σε κανονικη περιοδο:25.1π,5.3ρ,4.6ασ,1.5κλ
Μεσοι οροι καριερας στα πλει-οφ:24.3π,5ρ,4.6ασ,1.4κλ

Τις 2 τελευταιες σεζον οδηγει τους Λεικερς προς την κορυφη(περσι εφτασε στους τελικους και φετος ειναι πολυ πιθανο να ξαναπαει),και αποδεικνυει οτι μπορει να παρει την ομαδα στις πλατες μονος του..
Και οπως ειπα παραπανω,εχει ακομα μια ''γεματη'' 5ετια..

Αυτο το ειχα ποσταρει πριν 6 μηνες...και πριν οι Λεικερς κατακτησουν τον τιτλο..ετσι ωστε ο Κομπε να φτασει τους 4..βεβαια τον ενα,ως το Νο1 της ομαδας του..
Βρισκω τις ψηφους που εχει ως τωρα λιγες..
Air and King
QUOTE(polympoumpounas @ Sep 26 2009, 02:41 ) *
Κι ομως για εμενα δεν ειναι καθολου καλο αντεπιχειρημα.Τα δυο του πρωτα χρονια στους Νετς ο Κιντ πραγματι εκανε εκπληκτικες χρονιες και μαλιστα το 2002 πιστευα και πιστευω ακομα οτι ο Κιντ αξιζε το MVP πιο πολυ απο τον Ντανκαν για τον ιδιο λογο που το αξιζε και ο Σακιλ στην πρωτη του χρονια στο Μαιαμι:Μετετρεψε μια συμπαθητικη ομαδουλα σε διεκδικητη(και αν δεν εκανε καποιες χαζες ηττες η ομαδα θα το παιρνε το βραβειο νομιζω)

Καταφερε ομως αυτες τις δυο χρονιες κατι το εκληκτικο στα play-off, κατι που να μας επιτρεπει να του δωσουμε σοβαρο προβαδισμα εναντι του Νας?Σαφεστατα οχι.H ανατολη εκεινες τις δυο χρονιες ηταν απιστευτα αποδυναμωμενη.Ειδικα το 2001 απλως δεν θα μπορουσα να φανταστω αλλη ομαδα να φτανει στους τελικους.Και που δυσκολευτηκε απο την Βοστωνη για μενα ηταν εκληξη.Το δε 2003 εγω να σου πω την αληθεια στοιχηματιζα οτι το Ντιτροιτ θα τους αποκλεισει αλλα ακομα και ετσι δεν ηταν καμια υπερβαση.Πιστευεις οτι οι Σανς των χρονων των MVP του Νας δεν θα καταφερναν να φτασουν στους τελικους αν επαιζαν ανατολη?Το πιο πιθανο ειναι οτι θα καναν περιπατο, το 2001 τουλαχιστον.Οι Νετς αντιστοιχα θα καταφερναν να πανε τελικους αν παιζανε στη δυση?Με τιποτα!Βεβαιως το 2006 αν ηταν μαγκες οι Σανς επρεπε να περασουν αλλα τι να εκανε ο Νας?Ο Γερμανος δεν παιζοταν 77.gif .My point is οτι δεν πρεπει να βλεπουμε ξεκομενα τα αποτελεσματα και να βγαζουμε συμπερασματα.

Τελος, ακομα και αυτες τις χρονιες ο Κιντ δεν επιασε τα επιπεδα του Νας του 2004-2008.Χαμηλοτερο fg% και ratio ασσιστ/λαθη, μετρια εικονα ομαδας, χειροτερος σκορερ.

Εξακολουθω να πιστευω λοιπον οτι ο Κιντ ηταν σπουδαιος παιχτης αλλα ο Νας μεγαλυτερος...

edit:το 2002 εννουσα οτι εφτασε βεβαια τελικους, οχι το 2001.Πηγα να γραψω 2001-2002 αλλα βαρεθηκα στη μεση icon_drunk.gif

Eχω ενστασεις σε αυτα που λες αν και εξηγεις το σκεπτικο σου και ειναι σεβαστο.Νομιζω οτι υπαρχει τοπικ Κιντ vs Nας οποτε αν ειναι θα την συνεχησουμε εκει καποια στιγμη την κουβεντα.......

QUOTE(a bullet for your head @ Sep 26 2009, 02:48 ) *
Αυτο το ειχα ποσταρει πριν 6 μηνες...και πριν οι Λεικερς κατακτησουν τον τιτλο..ετσι ωστε ο Κομπε να φτασει τους 4..βεβαια τον ενα,ως το Νο1 της ομαδας του..
Βρισκω τις ψηφους που εχει ως τωρα λιγες..

Παντως bullet πολλοι θεωρουν οτι αδικειθηκε ο Σακ απο το συγκεκρημενο περιοδικο και οτι αυτος επρεπε να θεωρηθει αθλητης της δεκαετιας..............Παντως σιγουρα ο Κομπι με το φετινο πρωταθλημα αλλαξε τις ισορροπιες.....
a bullet for your head
QUOTE(Air and King @ Sep 26 2009, 03:56 ) *
Παντως bullet πολλοι θεωρουν οτι αδικειθηκε ο Σακ απο το συγκεκρημενο περιοδικο και οτι αυτος επρεπε να θεωρηθει αθλητης της δεκαετιας..............Παντως σιγουρα ο Κομπι με το φετινο πρωταθλημα αλλαξε τις ισορροπιες.....

Και μπορει να το ξαναδιεκδικησει...πολυ βασιμα..οπως αλλωστε και ο Σακ..και ο Ντανκαν..
Θα δειξει..
Air and King
QUOTE(a bullet for your head @ Sep 30 2009, 12:18 ) *
Και μπορει να το ξαναδιεκδικησει...πολυ βασιμα..οπως αλλωστε και ο Σακ..και ο Ντανκαν..
Θα δειξει..

Αν το ξανακατακτησει θα παρει κεφαλι σιγουρα σε σχεση με Ντανκαν και Σακ γιατι θα εχει παρει 2ο σερι ως Leader και θα εχει συνολικα 5.Ο Σακιλ το τελευταιο που πηρε ως Leader ηταν το 2002 δηλαδη 3 σερι.Το 2006 ο Γουειντ ηταν το 1# της ομαδας των Χιτ και ο πρωτος λογος που πηρε το Μαιαμι το πρωταθλημα με τον Σακιλ νουμερο 2 της ομαδας!Ο Ντανκαν και στα 4 ηταν ο leader ασχετα αν το 2007 βγηκε MVP των Τελικων ο Παρκερ που πιο πολυ εικονικο ειναι..........
Air and King
http://www.nba.com/alldecade/vote1/?ls=iref:nbahpt1


Τελειωνει η δεκαετια και το ΝΒΑ.COM εβαλε ψηφοφορια για τα καλυτερα των τελευταιων 10 χρονων:


Στην πρωτη το 5ο παιχνιδι του ΛεΜπρον στους Τελικους της Ανατολης του 2007 (22μισι χρονων τοτε) απεναντι στο Ντιτροιτ θεωρω οτι ειναι μακραν η κορυφαια παρασταση της δεκαετιας οσο αφορα τα Πλειοφ (ο Μπαρκλει στο Βιντεο λεει οτι ειναι οτι καλυτερο εχει δει στην ζωη του στο 3:10 του Βιντεο) αλλα και η δευτερη ολων των εποχων πισω μονο απο τον 6ο Τελικο του Ματζικ το 1980........ειδικα αν λαβουμε υποψην και τις ηλικιες τους.....Mατζικ (21 παρα κατι) ΛεΜπρον (22 και κατι).


Στο τελος θα αναδειχτει και ο Παιχτης της δεκαετιας με τον Κομπι να μοιαζει το φαβορι αν και προσωπικα θα ψηφισω τον Ντανκαν για μενα(και τον Μπαρκλει που το παραδεχετε προς τιμη του) κορυφαιο Παουερ Φοργουορντ ολων των εποχων.......και παιχτης της δεκαετιας αν και ποτε δεν ημουν μεγας φαν του αλλα αναγνωριζω την μεγαλη του αξια και το impact του "συγχρονου Μπιλ Ρασσελ"........
a bullet for your head
Σ'αυτο το αρθρο, παικτης της 10ετιας ειναι ο Ντανκαν..
http://blogs.hoopshype.com/blogs/lazenby/2...st-of-the-best/
half-man half-maverick
για μενα παντως σακιλ. ο τυπος ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ . αλλαζαν κανονες μπας και μπορεσουν να τον περιορισουν. παιχτες με προσφορα ειναι απειροι. το θεμα ειναι οτι ο σακιλ εσωσε ολοκληρο το νβα σε μια εποχη που εψαχνε τον επομενο υπερηρωα μετα τον μιχαλακη.

ο ανθρωπος ηταν one man show μεσα και εξω απο το γηπεδο.
μεγαλη η προσφορα του ντανκαν . μεγαλη η προσφορα του κομπι . το ιδιο μεγαλη προσφορα στις ομαδες τους ειχαν οι γουειντ ακομα και ο παρκερ.

αλλα δεν ειχαν την επιρροη του σακιλ.


ο λεμπρον ισως να βγει ο καλυτερος παιχτης αυτης της επομενης δεκαετιας για τους ιδιους ακριβως λογους
Air and King
Γενικως την μεριδα του Λεοντως φαινεται να την κερδιζει ο Κομπι ως Παιχτης της Δεκαετιας στην Αμερικη απο κοσμο(λογικο) και αναλυτες.......Ειναι αυστηρα απο το 2000 καθως "τρωνε" και δεν μετρανε το πρωταθλημα του Ντανκαν του 1999......

Ενω παρατηρω υποτιμηση στον Σακιλ κατι που ειναι παραξενο καθως πολλοι των θεωρουν(ειμαι μεσα σε αυτους) εναν απο του 7-8 καλυτερους παιχτες ολων των εποχων!Ναι μεν απο το 2005 και μετα αρχισε σιγα σιγα να πεφτει αλλα στις αρχες της δεκαετιας κυριαρχησε στο μπασκετ σε βαθμο που μονο με τον Τσαμπερλαιν ειχε γινει και με τον Σακ να ειναι μακραν ο Καλυτερος παιχτης στον κοσμο παιρνοντας 3 σερι πρωταθληματα 1 MVP Κανονικης Περιοδου 3MVP Τελικων....

Παντως και οι Τρεις ειναι μεσα στους 10 καλυτερους ολων των εποχων για μενα!Ο Κομπι και ο Ντανκαν ναι μεν ειχαν/εχουν μεγαλυτερη διαρκεια στην δεκαετια που τελειωνει καθως ειναι και πιο νεοι αλλα θεωρω οτι ο Σακιλ στο Prime του επαιζε σε επιπεδα G.O.A.T....Δεν ηταν λιγοι αυτοι που θεωρουσαν οτι ο Σακιλ μπορουσε να ξεπερασει τον Τζορνταν αν σαρωνε και αλλο με τους Λεικερς μετα το 2002.....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.