Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Denver Nuggets
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
jasonick
Denver Nuggets




Click to view attachment


Denver, it 's going to be a Mu-D(i)ay


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2014-2015): 30-52

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2014-2015):
Πόντοι: Ty Lawson 15,2 - Arron Afflalo 14,5 - Wilson Chandler 13,9
Ριμπάουντ: Kenneth Faried 8,9 - Timofey Mozgov 7,8 - J.J Hickson & Jusuf Nurkic 6,2
Ασίστ: Ty Lawson 9,6 - Jameer Nelson 3,7 - Randy Foye 2,4
Κλεψίματα: Ty Lawson 1,2 - Will Barton 1,2 - Danilo Gallinari, Kenneth Faried, Darrell Arthur & Jusuf Nurkic 0,8
Κοψίματα: Timofey Mozgov 1,2 - Jusuf Nurkic 1,1 - Kenneth Faried 0,8
Ευστοχία %: Kenneth Faried .507 - Timofey Mozgov .504 - Alonso Gee .482
Χρόνος συμμετοχής: Ty Lawson 35,5 - Arron Afflalo 33,0 - Wilson Chandler 31,7

Πιθανή 5άδα:

Mudiay Chandler Gallinari

Faried Nurkic


Πάγκος:
PG: Jameer Nelson, Erick Green
SG: Randy Foye, Garry Harris
SF: Will Barton, Mike Miller
PF: Darrell Arthur, Joffrey Lauvergne
C: J.J. Hickson, Nikola Jokic

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Emmanuel Mudiay (#7, πρώτος γύρος), Nikola Radicevic (#57, δεν υπέγραψε)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Matt Janning (FA/Efes), Mike Miller (FA/Cavs), Darrell Arthur (ανανέωσε), Wilson Chander (ανανέωσε), Danillo Gallinari (ανανέωσε), Will Barton (ανανέωσε), Jameer Nelson (ανανέωσε), Nick Johnson (ανταλλαγή από Rockets)

Έφυγαν: Jamaal Franklin (FA), Joey Dorsey (FA/Galatasaray), Κώστας Παπανικολάου (FA), Pablo Prigionι (FA/Clippers), Ian Clark (FA/GSW)

Παρουσίαση ομάδας
Πέρσι πριν ξεκινήσει η χρονιά, το Denver λογιζόταν ως ομάδα που θα πάλευε για να μπει στα playoffs. Τελικά η ομάδα του Shaw βγήκε εκτός στόχων από πολύ νωρίς και ήταν από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις του NBA. Ο Shaw στην 2η του χρονιά δεν βελτίωσε την εικόνα της ομάδας και όλοι αναρωτιόμασταν τι είχε στο μυαλό του γιατί στο παρκέ η ομάδα δεν είχε ταυτότητα. Tα πολλά και διαφορετικά rotation δεν βοήθαγαν την ομάδα να βρει ρυθμό και η εικόνα στην άμυνα ήταν απογοητευτική. Οι παίκτες δεν είχαν καλή σχέση με τον προπονητή και έτσι απολύθηκε ο κόουτς μέσα στην χρονιά.

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Hunt τα πράγματα καλυτέρευσαν. Η άνοδος του Gallinari που είχε αρχίσει να συνέρχεται από τον τραυματισμό του, η βελτίωση του Faried σε ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του Karl όπου είχε παίξει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, ο ερχομός του Barton που πήγε πολύ καλά από τον πάγκο, έδωσαν έναν τόνο αισιοδοξία στους οπαδούς του Denver για το μέλλον.

Στο draft του Ιούνη οι Nuggets είχαν το #7 και δεν δυσκολεύτηκαν να κάνουν την επιλογή τους. Ο Ty Lawson παρά το ταλέντο του είχε απασχολήσει αρκετά με τα εξωαγωνιστικά του θέματα και ήταν δεδομένο ότι δεν θα βρισκόταν στο Colorado για πολύ ακόμα. Ο Mudiay λοιπόν ήταν εύκολη επιλογή, ένας παίκτης που παίζει στον άσσο, είναι αρκετά ψηλός για την θέση του, έχει καλά αθλητικά προσόντα και είναι εξαιρετικός playmaker.

Click to view attachment


Το καλοκαίρι ήταν ήρεμο σε θέμα μεταγραφών. Αρχικά ανανέωσαν το συμβόλαιο τους οι Chandler, Gallinari, Nelson, Barton και Arthur και προστέθηκε στην ομάδα το περσινό pick τους από τον 2ο γύρο ο Jokic, όπως και ο Miller που έμεινε ελεύθερος από το Cleveland. Από το trade του Lawson ήρθε ένα pick και οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν έχουν χαιρετίσει όλοι εκτός από το Nick Johnson που παλεύει για να μπει στο τελικό ρόστερ.

Για τη νέα χρονιά η επιτυχία της ομάδας θα εξαρτηθεί αρχικά από την υγεία του Gallinari. Ο Ιταλός όταν είναι στο 100 % βρίσκεται κοντά σε all star επίπεδο και δεν ήταν τυχαίο ότι όταν τραυματίστηκε πριν 2 χρόνια οι Nuggets παρόλο που έκαναν εξαιρετική χρονιά (57 νίκες) δυσκολεύτηκαν στα playoffs επειδή ο Gallo ήταν ο closer της ομάδας και η πρώτη επιθετική λύση όταν το Denver έψαχνε απεγνωσμένα σκορ. Ένας δεύτερος λόγος είναι η προσαρμογή του Mudiay στους ρυθμούς του NBA. Μέχρι στιγμής στα φιλικά έχει αρκετά λάθη και μένει να δούμε το πως θα παρουσιαστεί στους κανονικούς αγώνες.

Από εκεί και πέρα στο ρόστερ υπάρχει ο Wilson Chandler ο οποίος βοηθά με το versatility του, ο Faried όπου μετά από ένα μεγάλο συμβόλαιο και μια μέτρια χρονιά πρέπει να αποδείξει πράγματα. Ήταν βέβαια ένας από αυτούς που μετά την φυγή του Shaw είχε σημαντική άνοδο αλλά όσον αφορά την ομαδική άμυνα θέλει ακόμη δουλειά. Στην περιφέρεια τώρα, υπάρχουν καλοί σουτέρ από το 3ποντο με τους Nelson, Foye, Miller, Harris να ξεχωρίζουν με τον τελευταίο να φαίνεται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, να δείχνει πολύ καλύτερος μετά από μία μέτρια rookie χρονιά. Ο Barton όπως προαναφέρθηκε πιο πάνω έδειξε πολύ καλά στοιχεία από τον πάγκο όταν ήρθε από το trade του Afflalo. Σε κάποια φάση της περσινής χρονιάς τον είχα χαρακτηρίσει σαν τον Corey Brewer (αν και καλύτερο επιθετικά) λόγω της κορδέλας που φοράει, του ψιλόλιγνου στυλ όπως και το ότι επιτίθεται στο καλάθι κάπως άτσαλα και περίεργα. Στους ψηλούς υπάρχει ο Arthur η επιτομή της τίμιας αλλαγής στο 4, ο Γάλλος Lauvergne και από εκεί και πέρα ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Jokic. Δεν ξέρουμε αν θα πάρει χρόνο φέτος λόγω αρκετών επιλογών στο 4-5 αλλά διαθέτει πολύ καλή πάσα και σουτ για το ύψος του. Ο JJ Hickson υπάρχει ακόμα για να παίρνει ριμπάουντ, να παίζει ανύπαρκτη άμυνα και να ξαναπαίρνει ριμπάουντ.

Στην θέση του center υπάρχει η μεγαλύτερη ελπίδα της ομάδας (μετά τον Mudiay) ο Nurkic. Όντας 2,11 και κοντά στα 127 κιλά διαθέτει ένα τρομερό συνδυασμό δύναμης και αθλητικότητας. Αν και rookie πέρσι έδειξε σημάδια εξαιρετικού παίκτη στην άμυνα όπου σύμφωνα με τα στατιστικά είχε 101 drtg* όταν το δεύτερο καλύτερο νούμερο το είχε ο Lauvergne με 106. Επιθετικά από την άλλη δείχνει να έχει επίσης καλές προοπτικές. Διαθέτει καλό post game το οποίο μπορεί να βελτιωθεί και έχει δείξει ότι έχει το σουτ από μέση απόσταση αν του δωθεί από την αντίπαλη άμυνα.

*drtg= Οι πόντοι που δέχεται μια ομάδα ανά 100 κατοχές.


Μέσα σε όλα αυτά φαίνεται να διαθέτει και.. άγνοια κινδύνου για να το θέσω όμορφα.


Προπονητής
Ο Mike Malone είναι πλέον προπονητής στο Denver μετά από το μικρό πέρασμα του από το Sacramento. Προηγουμένως ηταν ο υπεύθυνος για την βελτίωση της άμυνας του Golden State σε μια από τις κορυφαίες της λίγκας. Στους Kings μετά την πρώτη αναγνωριστική χρονιά, η δεύτερη ξεκίνησε καλύτερα με την ομάδα να παίζει καλά αλλά ο τραυματισμός του Cousins στοίχισε στους Kings κάποιες ήττες και έτσι απολύθηκε. Ουσιαστικά υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας με τον πρόεδρο του Sacramento να θέλει μεγαλύτερο pace και cherry picking. Στη σύντομη αυτή πορεία του έδειξε θετικά στοιχεία όπως ότι ήταν ο πρώτος προπονητής που βρήκε το κουμπί του DMC και είδαμε το νεαρό center να παίζει το καλύτερο μπασκετ της καριέρας του. Δεν ήταν τυχαίο ότι μετά την φυγή του Malone η απόδοση του Cousins έπεσε από τα υψηλά στάνταρ που τον είχαμε συνηθίσει.

Click to view attachment


Στην παρουσίαση του από τους Nuggets ρωτήθηκε για το αν επιμείνει σε χαμηλό pace και απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από την ομάδα στην οποία βρίσκεται, οπότε περιμένουμε διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού σε σχέση με την θητεία του στους Kings. Θεωρείται γενικά αμυντικογενής coach, λάτρης της πειθαρχίας και θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε πως θα δουλέψει σε ένα καλύτερο περιβάλλον σε σχέση με το χάος της προηγούμενης ομάδας του.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Με υγιή Gallo, τον Mudiay να προσαρμόζεται αμέσως στην λίγκα, τους ρολίστες στην περιφέρεια να πυροβολούν με πολύ καλά ποσοστά και την άμυνα να παίζει σε above average επίπεδα θα έλεγα ότι με βάση αυτά το ταβάνι της ομάδας θα είναι στις 47+ νίκες. Όμως ο στόχος για φέτος δεν φαίνεται ότι είναι τα playoffs αλλά να φτιαχτεί μια ομάδα που σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιστρέψει στην postseason.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
GAAAAAAAAAALLLOOOOO!

Click to view attachment


- Καλός σουτέρ; ✔
- Δημιουργεί το σουτ του; ✔
- Ποστάρει άμα λάχει; ✔
- Παίζει καλά και στο 3 και στο 4; ✔
- Έχει βρει τα πατήματα του μετά τον τραυματισμό; ✔
- Μπορεί να κάνει και το μοντέλο; ✔

Ε ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ALL STAR ΠΙΑ!

Θέλω να ρωτήσω τον... Θέλω τον Θεό να τον ρωτήσωωω [Βάσω Χατζή] Συγγνώμη αλλά θα έσκαγα αν δεν το γραφα Tim Connelly (GM του Denver)
Αν η χρονιά κυλήσει όπως η περσινή πάμε για ολοκληρωτικό rebuilding ή στηρίζουμε το project;

Πρόβλεψη νικών: 39-43
Conference rank: 9
Division rank: 4

Teaser
sacarame
Και συνεχίζει ο Jokic...

jasonick
Αρχικά ας πάρω την ευθύνη για την παραπάνω πρόβλεψη νικών του Denver μιας και τα περισσότερα άτομα όταν τους ρώτησα δεν τους ανέβαζαν πάνω από 30 νίκες. tongue.gif Από τη Δϋση τους έχω σαν #1 sleepers και αντίστοιχα στην Ανατολή έχω το Orlando.
Θέλω να δω τον Faried φέτος. Πέρσι περιμέναμε όλοι ένα (μίνι) breakout αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Φέτος είπε ότι είναι με διαφορά η καλύτερη preseason του από τότε που ήρθε στην ομάδα και μένει να φανεί στην πράξη τι θα κάνει στην regular.
Συνεχίζω να τους στηρίζω και φέτος, θα τους παρακολουθήσω αρκετά.
ssoulliss
Επέστρεψε ο Κώστας!
tsitum
Καλα επιτυχια στον Κωστα !!!
να βγαλει το πραγματικο εαυτο του και να προσπαθει συνεχεια.
SG3ptshooter


Καρίερ χάιζ ακρός δε μπορντ προφανώς, έως και άργησαν. Με Νρκτς και το Γάλλο να επιστρέφουν και το Hickson να είναι προσωρινά βασικός θα γίνει πόλεμος για τα λεπτά στο 5.
aegeansheed
Αρχικά σκέφτηκα ότι μόνο που δεν έχει φωτογραφία του Gallinari, αλλά αν δει κανείς η διαφορά των +16 χάθηκε στην 3η περίοδο όπου από την αρχή έως το δέκατο λεπτό περίπου, έπαιξαν σίγουρα δέκα διαφορετικοί παίκτες (ναι ακόμα και ο Παπανικολάου!). Η διαφορά άρχισε να καταρρέει μετά την είσοδο Nelson και Barton, την ώρα που στην πεντάδα βρισκόταν και ο Γκάλο, κάτι μάλλον αναμενόμενο για τους περισσότερους...
http://espn.go.com/nba/playbyplay?gameId=4...72&period=3

Roto
QUOTE
"You're going to play hard or you're going to sit. I don't care who you are. I must be speaking Chinese because these guys are not getting [how to defend 3-point shooters]," the coach said. He said he "didn't like the effort from a bunch of guys" in the game, so he's talking about a handful of players. The Nuggets get the Warriors on Sunday, so that'll be fun for their 3-point defense

Δυνατό σχόλιο από τον συντάκτη.
duncan21


NBA εδώ αλλά τρελαίνομαι(sic) στην ιδέα συνύπαρξης με κάνα Milos στην εθνική.Βρήκε χώρο να παίξει προφανώς αλλά δεν περίμενα ότι θα παίζει σε τόσο καλό επίπεδο απ' την αρχή.Προσοχή με τα βάρη Νικολάκη.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.