Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ - ΑΕΚ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton









QUOTE
ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ - ΑΕΚ 61-86  12/10/2005

Με μία επιβλητική εμφάνιση η ΑΕΚ πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ιωνικού στη Λαμία και προκρίθηκε άνετα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα μας νίκησε 86-61 και στους «4» του θεσμού θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον νικητή της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, η οποία πραγματοποιείται την Πέμπτη. Πρώτοι σκόρερ για την ΑΕΚ οι Παπαϊωακείμ 14 (π.), Κόπενραθ (13π.).

Το «Χαλκιοπούλειο» ήταν κατάμεστο από δύο χιλιάδες θεατές που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ομάδα μας.

Το ματς δεν αντέχει σε μεγάλη κριτική, αφού οι παίκτες του Λευτέρη Κακιούση από το πρώτο λεπτό δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου 14-13, όμως στη συνέχεια η ομάδα μας... πάτησε γκάζι και δεν ξανακοίταξε πίσω. Γρήγορα η διαφορά έφτασε σε μεγάλα επίπεδα και εκεί διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.   


Ο τεχνικός της ΑΕΚ χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του, όμως οι αλλαγές δεν επηρέασαν σε τίποτα την εικόνα της ομάδας μας.

Σε υψηλά επίπεδα απόδοσης έφτασαν όλοι οι παίκτες του Λευτέρη Κακιούση με τον Παπαϊωκαμείμ και τον Παπανικολάου να κλέβουν την παράσταση και τους Χάτζατζ, Κόπενραθ να δείχνουν ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ προσαρμόζονται.


Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (16/10) στην έδρα του αντιπάλου (ΣΕΦ ή ΟΑΚΑ) και η ρεβάνς την Τετάρτη (19/10) στο Γαλάτσι.

Ο Λευτέρης Κακιιούσης λίγο μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: «Η ομάδα όπως έχω ξαναπεί θα παλεύει όλα τα ματς, όπως και σήμερα. Είναι καλό ο κόσμος να έχει απαιτήσεις από την ομάδα, όμως έχουμε και εμείς απαιτήσεις από αυτόν. Να έρθει στο γήπεδο για να μας συμπαρασταθούν και να είναι σίγουροι όλοι ότι εάν έρθουν δεν θα ξαναφύγουν».

*** Πριν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι τίμησαν τον Λευτέρη Κακιούση και τον Γιάννη Μπουρούση για  το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν στο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Ελλάδας.



ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-23, 27-46, 45-65, 61-86



ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ: (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΓΑΣ): Γεώργαρος 10, Σοφογιάννης 3 (1), Παναγάκης 11 (2), Μπούχερτ 8 (2), Βαρδιάνος 8 (2), Μητρόπουλος 6 (1), Κότσιας 8, Μπέλλης 5, Φαλλιάς 2.

ΑΕΚ: (ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΚΙΟΥΣΗΣ): Ταμίρ 2, Χάτζατζ 10 (2), Ρίματς 7 (1), Πελεκάνος 10, Παντελιάδης 9 (1), Αθανασούλας 3, Καλαμπόκης 2, Παπανικολάου 10 (2), Τσιάρας, Κόπενραθ 13, Μπουρούσης 6, Παπαϊωακείμ 14.


aekbc.gr

QUOTE
OKTΩΒΡΙΟΣ 2005
Ω τι κόσμος!!!

Αυτό που ζήσαμε απόψε, ισοδυναμεί με 100 κύπελλα!

Τι και αν χάσαμε με 86-61, τι και αν σταμάτησε αυτή η ανεπανάληπτη πορεία. Ζήσαμε μια μοναδική γιορτή, μέσα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ακόμα και αν ξεχάσουμε τη βράβευση του Λευτέρη Κακιούση και του Γιάννη Μπουρούση ως πρωταθλητές Ευρώπης, τη βράβευση της ΑΕΚ (στο πρόσωπο του Κώστα Κώτση), ακόμα και αν ξεχάσουμε ό,τι έγινε στο ματς, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αποθέωση των παικτών, ένα λεπτό πριν τελειώσει η συνάντηση, με τον κόσμο όρθιο να θέτει αίτημα για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο αγωνιστικό μέρος η ΑΕΚ ήταν σαφώς καλύτερη, αλλά και ο Ιωνικός Λαμίας στάθηκε με αξιοπρέπεια ως το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 27-46, 45-65, 61-86.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (Λιόγας): Γεώργαρος 10, Σοφογιάννης 3 (1), Παναγάκης 11 (2), Μπούχερτ 8 (2), Βαρδιάνος 8 (2), Μητρόπουλος 6 (1), Κουτκιάς 8, Μπέλλης 5, Φαλιάς 2, Ψάλτου Μάρκο.

ΑΕΚ (Κακιούσης): Ταμίρ 2, Χάτζατζ 10 (2), Ρίματς 7 (1), Πελεκάνος 10, Παντελιάδης 9 (1), Αθανασούλας 3, Καλαμπόκης 2, Παπανικολάου 10 (2), Τσιάρας, Κόπερναθ 13, Μπουρούσης 6, Παπαϊωακείμ 14.

Μετά το τέλος του αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν:

Δημήτρης Λιόγας: "Είμαι απίθανα ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Μας βοήθησε το όνομα της ΑΕΚ να γεμίσουμε το γήπεδο. Πρόκειται για μια απίθανη επιτυχία, το ότι καταφέραμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας. Είμαι απίθανα ευχαριστημένος με τα άλματα που έχουμε κάνει.

Δεν θα ασχοληθώ με το αγωνιστικό μέρος. Αλλο επίπεδο η ΑΕΚ, αν κι εμείς αντέξαμε και τελικά σταθήκαμε με αξιοπρέπεια. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για τις συνθήκες που μας προσφέρει. Θέλω, και πρέπει, να ακουστούν τα ονόματα του προέδρου Γιάννη Διαμαντή, των υπολοίπων μελών της διοίκησης, του Παναγιώτη Κραβαρίτη.

Μπορεί να μας στοιχήσει αυτή η πορεία, γιατί θα είναι δύσκολο να προσαρμοστούμε στο πρωτάθλημα, όμως αποκτήσαμε αγωνιστική προίκα και εμπειρίες από τα ματς νοκ άουτ. Δεν θα αρκεστούμε στη συμμετοχή στη Β’ εθνική. Θα προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω!..."

Λευτέρης Κακιούσης: "Αντιμετωπίσαμε με σεβασμό μια πολύ καλή ομάδα. Είπα στους παίκτες μου πως αν υποτιμήσουμε τον Ιωνικό Λαμίας θα το πληρώσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο χαλαρώσαμε, όμως συνολικά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί σε μικρό χρονικό διάστημα δέσαμε καλύτερα την άμυνά μας.

Αν και μεσολαβούν πολύ δύσκολα ματς πρέπει να συνεχίσουμε την προπόνηση για το πρωτάθλημα. Ο Ιωνικός Λαμίας διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα. Μας πίεσε και μας δημιούργησε προβλήματα.

Ευχαριστούμε ον κόσμο που ήρθε κοντά μας. Αν εξακολουθήσουν να έρχονται θα τους αναγκάσουμε να μείνουν".

Ο Γιάννης Μητρόπουλος υποστήριξε πως "ζήσαμε ιστορικές στιγμές. Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός και τον ευχαριστούμε που μας τίμησε. Ευχόμαστε να είναι δίπλα μας και στο πρωτάθλημα", ενώ ο πρώην συμπαίκτης του στο Περιστέρι και νυν αντίπαλος Μιχάλης Πελεκάνος δήλωσε: "Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα ο Ιωνικός Λαμίας. Εχει μέλλον μπροστά της. Συγχαρητήρια για τον κόσμο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μας φιλάθλους".

12/10/2005


Εχουμε πάρτι αύριο!...

Ποτά μπορεί να μην υπάρχουν (άντε κανένα αναψυκτικό), όμως το πάρτι ξεκινά. Δεν χρειάζεται να βάλετε τα. καλά σας, αφού δεν υπάρχει αυστηρός κανόνας ένδυσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε διάθεση για να ζήσετε μοναδικές στιγμές.

Αύριο στις 17:00 στο "Χαλκιοπούλειο" ο Ιωνικός Λαμίας υποδέχεται την ΑΕΚ (όσο το γράφουμε, τόσο το πιστεύουμε περισσότερο.) στο πλαίσιο των οκτώ καλύτερων ομάδων του κυπέλλου Ελλάδας. Πρώτο θέμα συζήτησης στην πόλη μας είναι η ιστορική αναμέτρηση με τον "δικέφαλο", με τον κόσμο να δείχνει μια άνευ προηγουμένου ανταπόκριση, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το κλειστό γυμναστήριο της Λαμίας θα. ζήσει αύριο πρωτόγνωρες στιγμές.

Η ΑΕΚ μπορεί να είναι αντίπαλος στο παρκέ, όμως πριν το τζάμπολ το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιωνικού Λαμίας θα τιμήσει τον Λευτέρη Κακιούση και τον Γιάννη Μπουρούση, ως μέλη της Εθνικής ομάδας που μας έκανε περήφανους στο Βελιγράδι και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Παράλληλα θα τιμηθεί και συνολικά η ομάδα της ΑΕΚ, για την προσφορά της στο μπασκετικό γίγνεσθαι της Ελλάδας.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας Παναγιώτης Κραβαρίτης δήλωσε σχετικά: "Το παιχνίδι με την ΑΕΚ αποτελεί πιθανότατα τον τελευταίο σταθμό μια ονειρεμένης πορείας, στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Το αυριανό αθλητικό γεγονός θα είναι το μεγαλύτερο στην έως τώρα πορείας μας και συγχρόνως πολύ σημαντικό για την πόλη μας. Γι’ αυτό το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε να προσδώσει τον τίτλο της γιορτής του μπάσκετ στη Λαμία. Στο πλαίσιο αυτής της γιορτής θα τιμήσουμε στο πρόσωπο των κ. Κακιούση και Μπουρούση, τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ. Επίσης θα τιμήσουμε το ιστορικό σωματείο της ΑΕΚ για την συνεισφορά του στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό της χώρας".


ionikoslamias.gr
suspect
Χαριδημε, την Κυριακη που θα μας δειξει η τηλεοραση θα εχει και το Χ πανω δεξια ?

biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.