Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ο 2ος κορυφαίος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών..
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
Pages: 1, 2
benchwarmer
Χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, απλά για να βρίσκεται... biggrin.gif

(ίσως να μπορούσε να μεταφερθεί και στο φόρουμ των εθνικών ομάδων, δεν ξέρω)

Επειδή πιθανότατα ένα δημοψήφισμα για τον κορυφαίο δεν θα είχε τόσο ενδιαφέρον, βάζω αυτό..
Παρόλα αυτά, έχω βάλει και την επιλογή του Γκάλη μέσα, για όποιον πιστεύει ότι δεν είναι ο κορυφαίος, αλλά ο 2ος.
Επίσης, επειδή φοβόμουν ότι ίσως ξεχάσω κάποιους, έβαλα τους απολύτως προφανείς, οπότε μπορείτε να επιλέξετε και το "άλλος"..
Ψηφίζετε με όποιο κριτήριο θέλετε, απλά μόνο για παίχτες που ή έχουν τελειώσει την καριέρα τους, ή έχουν προχωρήσει σε κάποιο μεγάλο βαθμό (πχ όχι Κουφός).
Small Forward
Επέλεξα Γκάλης διότι πιστεύω ότι ο κορυφαίος ήταν ο Γιαννάκης...
Vivalocos21
Μυστική πρέπει να είναι... Διαμαντίδης-Γιαννάκης πιστεύω παίζουν για αυτή τη θέση..... Στην πρώτη μόνος και έρημος ο Γκάλης....
a bullet for your head
Ψηφισα Φανη Χριστοδουλου.Ηταν μοναδικο το ταλεντο για την εποχη που αγωνιστηκε κ τον θεωρω ως τον προπομπο των Ελληνων all around,που εκανε πολλες δουλειες μες το γηπεδο.Παικτης που κατα την γνωμη μου,δουλεψε κ αξιοποιησε μονο το 50% του ταλεντου του.Αν δουλευε οσο δουλεψε ο Γκαλης η' ο Γιαννακης,θα ηταν σιγουρα ο 1ος Ελληνας που θα αγωνιζοταν στο ΝΒΑ.Αν δε,αγωνιζοταν στο συγχρονο μπασκετ,θα αναγνωριζοταν πληρως η πολυδιαστατη συνεισφορα του στο παιχνιδι και θα ηταν ενα κλικ πανω κ απ τον Διαμαντιδη κ απ τον Παπαλουκα..
dirk10
εεε οχι και 2ρος ο γκαλης ελεος.χαρις αυτον ασχολουμαστε smiley.gif πιστευω γιαννακης λογο της ενεργειας που εβγαζε στο γηπεδο μεσα πολυ παραπανω απο τους υπολοιπους(εκτος απο την ηρεμη δυναμη νικο γκαλη).ολοι πανω κατω τα ιδια ειναι.συμφωνω για τον φανη θα ηταν ο κουκοτς της ελλαδος αλλα.............
giannis_
ημουν αναμεσα σε φανη και μητσο αλλα τελικα ψηφισα τον μητσο γιατι κατα την αποψη μου οταν ενας παιχτης καταφερνει να ειναι για χρονια ο συνδετικος κρικος μιας ομαδας η οποια ειναι γεματη τεραστια ονοματα και οταν λειπει αυτος ο κρικος η ομαδα πελαγοδρομει σημαινει οτι εισαι κορυφαιος παιχτης(παντα λιγο πιο κατω απο τον νικ)
Air and King
Κορυφαιο ως προς τι?Αν μηλαμε για καριερα,ατομικα,ομαδικα επητευγματα τοτε χωρις δευτερη σκεψη Παπαλουκας.Αν μηλαμε για ταλεντο all-around Φανης Χρηστοδουλου.Αν μηλαμε για το συγχρονο μπασκετ παιχτης ομαδας πολυ-εργαλειο τοτε Διαμαντιδης.Ειναι αναλογως τι και πως συγκρηνουμαι.
Ψηφισα τον Παπαλουκα λογω καριερας και γιατι "βλεπει πιο πολυ γηπεδο" απο ολους τους προαναφερθεντες και μπορει να κανει την διαφορα με την ικανοτητα στην πασα.Αυτος που "πασαρει" ειναι μεσα στην καρδια μου.(ειμαι φαν του Λεμπρον Τζειμς που εκτος απο το να σκοραρει βλεπει και απηστευτα γηπεδο) 41.gif
nicolicius
Δημήτρης Διαμαντίδης.

Τρομερός παίκτης τα κάνει όλα, ιδανικό εργαλείο για κάθε προπονητή.

Αμυνα, πολύ καλό σούτ και πάσα, αν τελείωνε και τις φάσεις κοντά στο καλάθι!
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που είναι ο ηγέτης του Παναθηναικού τόσα χρόνια.

Μετά τον Νικ φυσικά που απλά ήταν μοναδικός!
NBAholic
Είναι δύσκολη η σύγκριση, τουλάχστον για εμένα, έστω κι αν έχω ξεκαθαρίσει ότι συγκρίνω καριέρες κι όχι ταλέντο. Οι μεγάλοι Έλληνες παίκτες μοιάζουν να χωρίζονται σε 3 χρονικές περιόδους:

1) Πριν τις αρχές των 80'ς: Παίκτες με μεγάλα νούμερα, μερικοί από αυτούς και με πολλά εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά παίζοντας σε ένα πρωτάθλημα μέτριας το πολύ δυναμικότητας και χωρίς ξένους (Γκούμας, Κολοκυθάς, Αμερικάνος, Κόντος, Κορωναίος...).

2) Αρχές των 80'ς-μέσα 90'ς: Παίκτες με μεγάλα νούμερα, σε ένα πρωτάθλημα αυξημένου έως υψηλού επιπέδου, με ξένους, χωρίς κοινοτικούς, κάποιοι και με διεθνείς τίτλους (Γκάλης, Γιαννάκης, Χριστοδούλου, Φασούλας...).

3) Μέσα 90'ς-σήμερα: Παίκτες με μικρά (συγκριτικά με τις προηγούμενες εποχές) νούμερα, σε ένα πρωτάθλημα αρκετά υψηλού επιπέδου, με ξένους+κοινοτικούς, σε μια εποχή με πιο ομαδικό και αμυντικογενές μπάσκετ (Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Σπανούλης...), οι περισσότεροι με διεθνείς τίτλους.

Ίσως να επιλέξω το Γιαννάκη λόγω διάρκειας (ενώ έχει και επάρκεια σε τίτλους+στατιστικά), αλλά οι Διαμαντίδης-Παπαλουκάς είναι πληρέστεροι και μάλλον θα τον περάσουν σύντομα. Για κάποιους το έχουν ήδη κάνει.
j-kidd13
Eπέλεξα Φάνη...λόγω του οτι είμαι θαυμαστής του και οτι μπορούσε να παίξει εύκολα σε όλες τις θέσεις της 5άδας.!Ο πληρέστερος Ελληνας παίχτης(μαζί με Διαμαντίδη).................
a bullet for your head
QUOTE(j-kidd13 @ Dec 14 2008, 17:43 ) *
Eπέλεξα Φάνη...λόγω του οτι είμαι θαυμαστής του και οτι μπορούσε να παίξει εύκολα σε όλες τις θέσεις της 5άδας.!Ο πληρέστερος Ελληνας παίχτης(μαζί με Διαμαντίδη).................

Ο Φανης εχει παιξει με σχετικα μεγαλη επιτυχια απ τον ασο εως το 5,ενω εχει μαρκαρει απ τον Γκαλη εως τον Ταρπλει..
benchwarmer
Ειναι πολυ δυσκολο να γινει συγκριση, καθως οπως ειπε και ο Χολικ, ειναι τελειως διαφορετικες εποχες. Αυτα τα 20 χρονια (87-07) ειναι πολυ "περισσοτερα" απο οτι ειναι τα αντιστοιχα του ΝΒΑ.. Επισης, εχουμε την μεγαλη "τυχη" να μην εχουμε στατιστικα της Α1, πριν απο το 99..
Οποτε, καθαρα και μονο απο ενστικτο, ψηφισα Γιαννακη..
tsitum
Ωραιο θεμα bball.gif

Δε θα ψηφισω εναν απο αυτους της λιστας με μηνυμα οτι ο καθε ενας μας περα απο αντικειμενικα κριτηρια επηρεαζεται απο οπαδικα κριτηρια αλλα κ απο το σπρωξιμο των ΜΜΕ. Συν οτι οι μεγαλοι παιχτες μεγαλων ομαδων εχουν κ την αναλογη ανοχη των διαιτητων σε υπερ τους σφυριγματα (πχ στην αμυνα του Διαμαντιδη θα εδινα πολλα περισσοτερα φαουλ)

Αρα Διαμαντιδης οχι, γιατι περιγραφεται στο παραπανω σχολιο μου, αν κ ειναι ενας πολυ καλος παιχτης.

Το Παπαλουκα εκει που μεχρι το Μαιο θα τον ψηφιζα δαγκωτο, δε μου αρεσε η επιλογη του να γυρισει στον Ολυμπιακο. Κ ενω κατα καιρους κριτικαρει το φανατισμο κ τη νοοτροπια στους ελληνες οπαδους (συμφωνος με εμενα) επεστρεψε να συμμετασχει κ αυτος στην ομαδα που ειναι οπαδος, αφηνοντας την ομαδα που τον εκανε ο,τι τον εκανε.

Απο κει κ περα ο Ρεντζιας το 1ο μεγαλο αστερι-αποτελεσμα του μπιγκ μπανγκ του 87, δεν ηταν στην υπολοιπη καριερα του καν στο επιπεδο που ηταν το 95 (οχι να βελτιωθει). Αλλιως θα πηγαινε σ αυτον η ψηφος.

Κ οσο κ να φαινεται παραξενο ειμαι μεταξυ Λιαδελη κ Φωτση.

Ο Λιαδελης ειναι ο,τι κοντινοτερο στο Γκαλη. Αδικημενος, στοχοποιημενος, σουπερ σκορερ αλλα κ αμυντικος, παιχταρας που στο τελος καταλαβε το νοημα κ εγινε απολυτος επαγγελματιας. Μεγαλος παιχτης που εμενε στον αερα οπως κ ο Γκαλης.

Ο Φωτσης εχει το μεγαλυτερο potential απο ολους. Ριμπαουντερ, θεαματικος, δυνατος, μετα απο καποια ηλικια ΚΑΙ σουτερ (κ ισως αυτο να ειναι το καλυτερο συν του) κ με μεγαλη καριερα σε πολλες ομαδες. Αν ξαναπηγαινε φετος ΝΒΑ, η ψηφος θα πηγαινε σ αυτον.

Μενω σ αυτους τους 2, Φωτση, Λιαδελη κ ψηφιζω την επιλογη "αλλον".


Υ.Γ. Τη προοπτικη να συζητιουνται προς το τελος της καριερας τους κ αυτοι, εχουν αυτη τη στιγμη κατ εμε ο Σπανουλης κ ο Μπουρουσης.
a bullet for your head
QUOTE(tsitum @ Dec 15 2008, 13:43 ) *
Ο Λιαδελης ειναι ο,τι κοντινοτερο στο Γκαλη. Αδικημενος, στοχοποιημενος, σουπερ σκορερ αλλα κ αμυντικος, παιχταρας που στο τελος καταλαβε το νοημα κ εγινε απολυτος επαγγελματιας. Μεγαλος παιχτης που εμενε στον αερα οπως κ ο Γκαλης.

Το οτι προσπαθουσε να μιμιθει σε εναν βαθμο αγωνιστικα τον Γκαλη,δεν σημαινει οτι ειναι κ οτι κοντινοτερο του μεγαλου Νικ..
Θα συμφωνησω οτι ηταν καπως αδικημενος κ στοχοποιημενος..υπηρξαν εποχες στα πολυ καλα του,που θα επρεπε ισως να εχει κληθει στην Εθνικη..Σε συλλογους δεν κατορθωσε να κανει την υπερβαση..επαιξε στον ΟΣΦΠ,στο περιεργο συνοθυλευμα που ειχε ''φτιαξει'' ο Σουμποτιτς..οχι τιποτα ιδιαιτερο ομως.
Ηταν καλος σκορερ,αλλα οχι σουπερ σκορερ και οχι τοσο καλος σουτερ μακρινης αποστασης.Επιπλεον ηταν κοντος για την θεση 2(περιπου 1.90μ),χωρις καλη τεχνικη καταρτιση για να μπορει να σταθει σαν combo guard.
Ειχε παθος κ ψυχικα χαρισματα,ηταν δυνατος,με καλα πατηματα κ μια ευχερεια στα 1 εναντιον 1,αλλα μεχρι εκει..Θα μπορουσα να πω,οτι ηταν απ τους καλυτερους της γενιας του,οχι ομως κ 2ος ολων των εποχων..
Υ.Γ.Γνωμη μου ειναι,πως πολλες πιθανοτητες για αυτη την θεση,θα μπορουσε να εχει ο Οικονομου..
Αν δεν εκανε την κακιστη επιλογη,να φυγει απ την Μπαρτσα για να ερθει να παιξει στην Ολυμπια Λαρισας,οπου την επομενη σεζον η Μπαρτσα του Πεσιτς με Σαρας,Μποντιρογκα,Φουτσκα σηκωσε την Ευρωλιγκα,θα ειχε την δυνατοτητα σε εκεινο το σημειο της καριερας του,να εχει 2 κατακτησεις Ευρωλιγκα στο βιογραφικο του..ηταν τοτε περιπου 29ετων και σιγουρα θα εξελισσοταν καλυτερα για αυτον η καριερα του..
Pantel
πιστεύω πως το μεγαλύτερο λάθος του ήταν που έφυγε από τον Παναθηναικό. ΑΛήθεια, ξέρει κανείς τις λεπτομέρειες της απομάκρυνσής του; ειλικρινά περίμενα πως θα τελείωνε την καριέρα του στον ΠΑΟ μαζί με τον Αλβέρτη. Όπως και να χει, μεγάλη παικτάρα που την χρονιά ειδικά που αποκλειστίκαμε από την Tιμσίστεμ στα ευρωπαϊκά playoffs, θεωρούνταν το καλύτερο 4άρι της Ευρώπης
a bullet for your head
QUOTE(Pantel @ Dec 15 2008, 21:17 ) *
πιστεύω πως το μεγαλύτερο λάθος του ήταν που έφυγε από τον Παναθηναικό. ΑΛήθεια, ξέρει κανείς τις λεπτομέρειες της απομάκρυνσής του; ειλικρινά περίμενα πως θα τελείωνε την καριέρα του στον ΠΑΟ μαζί με τον Αλβέρτη. Όπως και να χει, μεγάλη παικτάρα που την χρονιά ειδικά που αποκλειστίκαμε από την Tιμσίστεμ στα ευρωπαϊκά playoffs, θεωρούνταν το καλύτερο 4άρι της Ευρώπης

Αν θυμαμαι καλα,ειχε δηλωσει ο ιδιος,οτι οταν εληγε το συμβολαιο του,η Κιντερ του ειχε κανει μια πολυ μεγαλη οικονομικα προταση κ ο ΠΑΟ δεν εκανε ουσιαστικα καμια αντιπροταση και ισως στην ομαδα να μην χωρουσαν 2 ''σημαιες'',εννοωντας αυτον κ τον Αλβερτη.
Λαθος του ηταν να παει στον ΟΣΦΠ,οπως κ τραγικο λαθος ηταν να παει απ την Μπαρτσα στην Ολυμπια οπως προανεφερα.Απ την ομαδα δηλαδη που την επομενη πηρε την Ευρωλιγκα,στην νεοφωτιστη?που υποβιβαστηκε αν δεν κανω λαθος..αυτο τον χαντακωσε κ του εριξε κατακορυφα τις μετοχες του..και αν δεν κανω λαθος,''επαναπατριστηκε'' για οιοκογενειακους λογους..
Οντως,μια εποχη ηταν το καλυτερο 4αρι στην Ευρωπη..
tsitum
QUOTE(a bullet for your head @ Dec 15 2008, 21:54 ) *
Y.Γ.Γνωμη μου ειναι,πως πολλες πιθανοτητες για αυτη την θεση,θα μπορουσε να εχει ο Οικονομου..
Αν δεν εκανε την κακιστη επιλογη,να φυγει απ την Μπαρτσα για να ερθει να παιξει στην Ολυμπια Λαρισας,οπου την επομενη σεζον η Μπαρτσα του Πεσιτς με Σαρας,Μποντιρογκα,Φουτσκα σηκωσε την Ευρωλιγκα,θα ειχε την δυνατοτητα σε εκεινο το σημειο της καριερας του,να εχει 2 κατακτησεις Ευρωλιγκα στο βιογραφικο του..ηταν τοτε περιπου 29ετων και σιγουρα θα εξελισσοταν καλυτερα για αυτον η καριερα του..
Αυτο ηταν το αποκορυφωμα της καριερας του... rolleyes.gif
Οντως εχεις δικαιο αλλα τροπη θα επαιρνε η καριερα του αν συνεχιζε Μπαρτελονα κ επαιρνε κ την Ευρωλιγκα μαζι με τους αλλους γνωστους ή κ ακομα αν συνεχιζε σε αλλη μεγαλη ομαδα της Ευρωλιγκας. Σκεψου ομως για να πηγαινει στην Ολυμπια κ να αρνειται μεγαλους συλλογους ποσα λεφτα θα του εδωσε ο Μαλακος που εκεινη τη χρονια ξοδεψε τρελα λεφτα. Ειχε μεινει στην Ελλαδα λογω της Δρουζα. Αλλα ουσιαστικα η Ολυμπια πλειοδοτησε σε προσφορα εν ενεργεια Ελληνα διεθνους κ με μεγαλο παρελθον, εναντι ολων των ελληνικων ομαδων (βγαλε Παναθηναικο κ ισως Ολυμπιακο που δε θα τον ηθελαν). Τελικα ομως απετυχε στο να ειναι ηγετης κ εριξε την ομαδα.

Σεβαστες η γνωμη σου για το Λιαδελη, bullet, αλλα εχω διαφορετικο σκεπτικο κ κριτηρια.
Χωρις να λεω κατι για 2ος καλυτερος ελληνας θελω να δω κ την εξελιξη της καριερας του Διαμαντοπουλου.
Green Warrior
Με βάση την λογική ίσως έλεγα Γιαννάκη αλλά με με βάση το συναίσθημα αλλά και με αρκετή δόση λογικής (τι διάολο all around παίκτης ήταν...) θα ψηφίσω Φάνη 77.gif
closv
QUOTE(a bullet for your head @ Dec 15 2008, 19:54 ) *
Το οτι προσπαθουσε να μιμιθει σε εναν βαθμο αγωνιστικα τον Γκαλη,δεν σημαινει οτι ειναι κ οτι κοντινοτερο του μεγαλου Νικ..
Θα συμφωνησω οτι ηταν καπως αδικημενος κ στοχοποιημενος..υπηρξαν εποχες στα πολυ καλα του,που θα επρεπε ισως να εχει κληθει στην Εθνικη..Σε συλλογους δεν κατορθωσε να κανει την υπερβαση..επαιξε στον ΟΣΦΠ,στο περιεργο συνοθυλευμα που ειχε ''φτιαξει'' ο Σουμποτιτς..οχι τιποτα ιδιαιτερο ομως.
Ηταν καλος σκορερ,αλλα οχι σουπερ σκορερ και οχι τοσο καλος σουτερ μακρινης αποστασης.Επιπλεον ηταν κοντος για την θεση 2(περιπου 1.90μ),χωρις καλη τεχνικη καταρτιση για να μπορει να σταθει σαν combo guard.
Ειχε παθος κ ψυχικα χαρισματα,ηταν δυνατος,με καλα πατηματα κ μια ευχερεια στα 1 εναντιον 1,αλλα μεχρι εκει..Θα μπορουσα να πω,οτι ηταν απ τους καλυτερους της γενιας του,οχι ομως κ 2ος ολων των εποχων..
Υ.Γ.Γνωμη μου ειναι,πως πολλες πιθανοτητες για αυτη την θεση,θα μπορουσε να εχει ο Οικονομου..
Αν δεν εκανε την κακιστη επιλογη,να φυγει απ την Μπαρτσα για να ερθει να παιξει στην Ολυμπια Λαρισας,οπου την επομενη σεζον η Μπαρτσα του Πεσιτς με Σαρας,Μποντιρογκα,Φουτσκα σηκωσε την Ευρωλιγκα,θα ειχε την δυνατοτητα σε εκεινο το σημειο της καριερας του,να εχει 2 κατακτησεις Ευρωλιγκα στο βιογραφικο του..ηταν τοτε περιπου 29ετων και σιγουρα θα εξελισσοταν καλυτερα για αυτον η καριερα του..



Αν μιλαμε για σκορερ τοτε εκτος του ΓΚΑΛΗ (μονο με κεφαλαια γραμματα πρεπει να γραφουμε τ ονομα του), μονο ενα ονομα μου ερχεται στο μυαλο. Χαρης Παπαγεωργιου.Ισως καποιοι ουτε τ ονομα του δεν εχουνε ακουσει....
Πληροφοριακα παντως εχει παρει πρωταθλημα με τον Αρη απεναντι σε κορυφαιες ομαδες της εποχης οπως Ολυμπιακος ( με Γιατζογλου, Καστρινακη, Διακουλα , Μελλινι - ολοι αμερικανοθρεμμενοι) , ΠΑΟ ( με Κοντο, Κεφαλο, Κορωναιο, Στεργακο ) . Βγηκε πρωτος σκορερ με 40 ποντους περιπου μεσον ορο χωρις να υπαρχει τριποντο !!!! με τα περισσοτερα σουτ του να ειναι απο τα 7 μετρα !!!
CHATZI
Γιαννάκης σιγουρα!!
Αλλα μου κανει τρομερη εντυπωση που υπαρχουν ατομα που ψηφιζουν Διαμαντιδη και Παπαλουκα...Ισως να φταιει η ηλικια,ισως η ομαδα που υποστηριζουν...γιατι πραγματικα κατα την ταπεινη μου αποψη, μπορει οι προαναφερθεντες να συνεδεσαν το ονομα τους με μεγαλες επιτυχιες ατομικες,συλλογικες και σε εθνικο επιπεδο...αλλα πιστευω και θα το πιστευω οτι ειναι ''λιγοι'' μπροστα στους πραγματικα μεγαλους παιχτες του παρελθοντος, δηλαδη μπροστα σε Γκαλη,Γιαννακη,Χριστοδουλου,Φασουλα....
asero
Εγω ψηφισα τον γιαννακη κυριως για την προσφορα που εχει στο ελληνικο μπασκετ αλλα και για τις ηγετικες ικανοτητες που ειχε ως παιχτης
benchwarmer
Παντως κατα τη γνωμη μου, αδικειται πολυ ο κυριος δημαρχος απο τη ψηφοφορια rolleyes.gif
Ειναι ο σημαντικοτερος λογος (μετα βεβαια τον Γκαλη, αλλα πανω απο τον Γιαννακη, παρολο που αυτον ψηφισα) της κατακτησης του Ευρωπαικου το 87, αν σκεφτει κανεις οτι ηταν ο μονος παικτης μας πανω απο 2.05... Και αυτο συνεχιστηκε και στις αρχες τις δεκαετιας του 90, οταν 2ος ψηλος μας ηταν ο Τσεκος(!!). Και δεν μπορω να σκεφτω και αρκετα καλυτερα σεντερ (αμυντικα κυριως) εκεινη την εποχη στην Ευρωπη. Αν υπηρχαν στατιστικα απο εκεινη την εποχη δεν θα μου εκανε καμια εκπληξη αν ειχε καταφερει και καποιο τριπλ νταμπλ με ταπες...
Air and King
QUOTE(CHATZI @ Dec 18 2008, 15:02 ) *
Γιαννάκης σιγουρα!!
Αλλα μου κανει τρομερη εντυπωση που υπαρχουν ατομα που ψηφιζουν Διαμαντιδη και Παπαλουκα...Ισως να φταιει η ηλικια,ισως η ομαδα που υποστηριζουν...γιατι πραγματικα κατα την ταπεινη μου αποψη, μπορει οι προαναφερθεντες να συνεδεσαν το ονομα τους με μεγαλες επιτυχιες ατομικες,συλλογικες και σε εθνικο επιπεδο...αλλα πιστευω και θα το πιστευω οτι ειναι ''λιγοι'' μπροστα στους πραγματικα μεγαλους παιχτες του παρελθοντος, δηλαδη μπροστα σε Γκαλη,Γιαννακη,Χριστοδουλου,Φασουλα....

Δεν ξερω την ηλικια σου αλλα εγω που ειμαι 30 διαφωνω με καποια που λες.
Ο Γκαλης ειναι για τους περισσοτερους ο κορυφαιος Ελληνας μπασκεμποληστας ολων των εποχων αλλα για την δευτερη θεση τα παντα ειναι ανοιχτα.Ο Χρηστοδουλου οσο ταλεντο και να ειχε η καριερα του δεν ηταν αναλογη αυτου.Ενας παιχτης πρεπει να κερδηζει και τιτλους και να αγωνηζεται με συνεπεια στο υψηλοτερο επιπεδο για να θεωρηθει ο καλυτερος κατι το οποιο ο Φανης δεν εκανε σε σχεση με Γιαννακη,Διαμαντιδη κ.α
Δεν βλεπω τον λογο γιατι εκτος του Γιαννακη(καποιοι τον θεωρουν και νουμερο 1 ολων των εποχων) ο Διαμαντιδης η ο Παπαλουκας (τον Φασουλα αστον στην ακρη να χαρεις για δευτερη θεση μηλαμε δεν μηλαμε για τοπ-10) μην αξηζουν την δευτερη θεση.
Ο Διαμαντιδης(παρολο που δεν ειμαι φαν του) ειναι ενας παιχτης που κανει τα παντα στο γηπεδο.Πασαρει,σκοραρει,κλεβει μπαλες,παιρνει ρημπαουντ,κοβει,παιζει αμυνες και γενικα κανει τα παντα.Συν της αλλης εχει κερδησει τα παντα στην καριερα του.Ομαδικους και ατομηκους τιτλους.
Ο Παπαλουκας απο την αλλη εχει σαρωσει τα παντα και αυτος σε τιτλους και εχει και ενα προτερημα(οπως ειχε ο Γκαλης στο σκοραρησμα μακραν απο ολους) "να βλεπει γηπεδο" περισσοτερο απο ολους τους προαναφερθεντες υστεροντας βεβαια σε αλλους τομεις.
Το οτι ο Γκαλης,ο Γιαννακης και οι λοιποι μεγαλοι του παρελθοντος εκαναν μεγαλο το αθλημα(κατι που δεν επιδεχεται αμφηβολια) δεν σημαινει οτι μηδενιζεται η καριερα και η αξια κανενος παιχτη σε οποιαδηποτε εποχη και να αγωνηζεται/αγωνηστηκε.
Υ.Γ Να ξεκαθαρησω οτι ειμαι λατρης του προ δεκαπενταετιας Ευρωπαικου μπασκετ αλλα οταν μηλαω για παιχτες και αξιες βαζω πολλες παραμετρους κατω και οχι τοσο τις εποχες που αγωνηστηκε ο καθενας.
CHATZI
QUOTE(Air and King @ Dec 19 2008, 11:45 ) *
Δεν ξερω την ηλικια σου αλλα εγω που ειμαι 30 διαφωνω με καποια που λες.
Ο Γκαλης ειναι για τους περισσοτερους ο κορυφαιος Ελληνας μπασκεμποληστας ολων των εποχων αλλα για την δευτερη θεση τα παντα ειναι ανοιχτα.Ο Χρηστοδουλου οσο ταλεντο και να ειχε η καριερα του δεν ηταν αναλογη αυτου.Ενας παιχτης πρεπει να κερδηζει και τιτλους και να αγωνηζεται με συνεπεια στο υψηλοτερο επιπεδο για να θεωρηθει ο καλυτερος κατι το οποιο ο Φανης δεν εκανε σε σχεση με Γιαννακη,Διαμαντιδη κ.α
Δεν βλεπω τον λογο γιατι εκτος του Γιαννακη(καποιοι τον θεωρουν και νουμερο 1 ολων των εποχων) ο Διαμαντιδης η ο Παπαλουκας (τον Φασουλα αστον στην ακρη να χαρεις για δευτερη θεση μηλαμε δεν μηλαμε για τοπ-10) μην αξηζουν την δευτερη θεση.
Ο Διαμαντιδης(παρολο που δεν ειμαι φαν του) ειναι ενας παιχτης που κανει τα παντα στο γηπεδο.Πασαρει,σκοραρει,κλεβει μπαλες,παιρνει ρημπαουντ,κοβει,παιζει αμυνες και γενικα κανει τα παντα.Συν της αλλης εχει κερδησει τα παντα στην καριερα του.Ομαδικους και ατομηκους τιτλους.
Ο Παπαλουκας απο την αλλη εχει σαρωσει τα παντα και αυτος σε τιτλους και εχει και ενα προτερημα(οπως ειχε ο Γκαλης στο σκοραρησμα μακραν απο ολους) "να βλεπει γηπεδο" περισσοτερο απο ολους τους προαναφερθεντες υστεροντας βεβαια σε αλλους τομεις.
Το οτι ο Γκαλης,ο Γιαννακης και οι λοιποι μεγαλοι του παρελθοντος εκαναν μεγαλο το αθλημα(κατι που δεν επιδεχεται αμφηβολια) δεν σημαινει οτι μηδενιζεται η καριερα και η αξια κανενος παιχτη σε οποιαδηποτε εποχη και να αγωνηζεται/αγωνηστηκε.
Υ.Γ Να ξεκαθαρησω οτι ειμαι λατρης του προ δεκαπενταετιας Ευρωπαικου μπασκετ αλλα οταν μηλαω για παιχτες και αξιες βαζω πολλες παραμετρους κατω και οχι τοσο τις εποχες που αγωνηστηκε ο καθενας.





Κανενας δεν αμφιβαλλει για την αξια των Παπαλουκα Διαμαντιδη.Προκειται σιγουρα-ειδικα ο Διαμαντιδης- για play maker που κανουν ολες τις δουλειες,αλλα στο σκοραρισμα ειναι περιορισμενων δυνατοτητων αμφοτεροι...
Σιγουρα ειναι ταλαντουχοι αλλα ειδικα ο Διαμαντιδης στηριζεται ΚΥΡΙΩΣ στα εκπληκτικα του φυσικα προσοντα και στον χαρακτηρα του,αφου ειναι προθυμος να βαζει κατω το ''εγω'' του και να κανει τη χαμαλοδουλεια για να φαινονται οι συμπαικτες του.Σιγουρα αυτο ειναι σπουδαιο χαρακτηριστικο,αλλα δεν απαιτει ιδιαιτερο ταλεντο για να το κανει...
Ειμαι της αποψης οτι πλεον δεν βγαινουν τα αυθεντικα ταλεντα του παρελθοντος.Πλεον οι παιχτες ειναι πρωτα απο ολα καλοι αθλητες,ενω στο παρελθον στηριζονταν σχεδον αποκλειστικα στο ταλεντο τους.
Τι να σου πω...ισως να τα βλεπω ετσι τα πραγματα επειδη και γω ειμαι λατρης του μπασκετ της προηγουμενης 15 ετιας,ισως να φταιει οτι ειδα,δυστυχως δεν τα εζησα Live,τα ανεπαναληπτα ΠΑΟΚ-Αρης και ενιωσα καλα στο πετσι μου ποσο μεγαλοι παιχτες ηταν ο Γκαλης εννοειται και ο Γιαννακης.... wink.gif
Παντως θεωρω οτι οι παιχτες του παρελθοντος,και φυσικα οχι μονο οι Ελληνες,αλλα και οι Αμερικανοι που επαιξαν στην Ευρωπη και οι κοινοτικοι,ειναι ανυπερβλητοι σε συγκριση με τους τωρινους..
Consultant
Eαν θελετε να σας πω την αποψη μου πιστευω οτι το poll ειναι λιγο ακυρο.Τι δουλεια εχει ο Διαμαντιδης και ο Παπαλουκας σε μια συγκριση με πρωην παιχτες.Ως γνωστων μετα τον ''αθλητικο'' θανατο σε εκτιμα ο αλλος...Οποτε ειναι ανιση συγκριση.

Αν για παραδειγμα ο Διαμαντιδης συνεχισει να βελτιωνεται,παρει 2-3 ευρωπαικα ακομα,αλλους 6 τιτλους κορυφαιου αμυντικου τοτε μαλλον θα λεμε ποιος ειναι ο δευτερος καλυτερος παιχτης μετα τον Διαμαντιδη...Για αυτο σας λεω..Coolαρετε!!!
Air and King
QUOTE(CHATZI @ Dec 19 2008, 19:07 ) *
Σιγουρα ειναι ταλαντουχοι αλλα ειδικα ο Διαμαντιδης στηριζεται ΚΥΡΙΩΣ στα εκπληκτικα του φυσικα προσοντα και στον χαρακτηρα του,αφου ειναι προθυμος να βαζει κατω το ''εγω'' του και να κανει τη χαμαλοδουλεια για να φαινονται οι συμπαικτες του.Σιγουρα αυτο ειναι σπουδαιο χαρακτηριστικο,αλλα δεν απαιτει ιδιαιτερο ταλεντο για να το κανει...
Ειμαι της αποψης οτι πλεον δεν βγαινουν τα αυθεντικα ταλεντα του παρελθοντος.Πλεον οι παιχτες ειναι πρωτα απο ολα καλοι αθλητες,ενω στο παρελθον στηριζονταν σχεδον αποκλειστικα στο ταλεντο τους.
Τι να σου πω...ισως να τα βλεπω ετσι τα πραγματα επειδη και γω ειμαι λατρης του μπασκετ της προηγουμενης 15 ετιας,ισως να φταιει οτι ειδα,δυστυχως δεν τα εζησα Live,τα ανεπαναληπτα ΠΑΟΚ-Αρης και ενιωσα καλα στο πετσι μου ποσο μεγαλοι παιχτες ηταν ο Γκαλης εννοειται και ο Γιαννακης.... wink.gif
Παντως θεωρω οτι οι παιχτες του παρελθοντος,και φυσικα οχι μονο οι Ελληνες,αλλα και οι Αμερικανοι που επαιξαν στην Ευρωπη και οι κοινοτικοι,ειναι ανυπερβλητοι σε συγκριση με τους τωρινους..

Ναι αλλα στο συγχρονο ευρωπαικο μπασκετ αυτα που κανει ο Διαμαντιδης ειναι πιο σημαντικα απο το να εβαζε 30 ποντους αφου δεν θελουν οι προπονητες μεγαλους σκορερ(στην πλειοψηφια) οπως παλιοτερα αλλα πολυσυνθετα "εργαλεια".
Για το ταλεντο συμφωνω ως ενα σημειο αλλα οχι εξ ολοκληρου.Το "βλεπω γηπεδο" απαιτει ταλεντο,χαρησμα και ο Παπαλουκας βλεπει πιο πολυ απο τους μεγαλους του παρελθοντος wink.gif
Θα επρεπε να προβληματιστεις κυριως με την εξελιξη του Ευρωπαικου(το εχω ξαναπει δυστηχως δεν βγαζει μεγαλους σκορερ) μπασκετ παρα με τους παιχτες.
Υ.Γ Ο ιδιος ο Γκαλης ειχε πει οτι τωρηνη Εθνικη ομαδα ειναι καλυτερη απο του 87 και οι παιχτες ειναι πληρεστεροι.(Ασχετα αν δεν υπαρχει Γκαλης και Γιαννακης)
benchwarmer
QUOTE(Air and King @ Dec 19 2008, 21:09 ) *
Θα επρεπε να προβληματιστεις κυριως με την εξελιξη του Ευρωπαικου(το εχω ξαναπει δυστηχως δεν βγαζει μεγαλους σκορερ) μπασκετ παρα με τους παιχτες.


Αυτο συμβαινει γιατι πολυ απλα, κανεις παιχτης δεν παιζει πλεον 40 λεπτα το ματς, οπως γινοταν στις αρχες τις δεκαετιας του 90.. Παιχτες οπως ο Μπερι, ο Πασπαλι, ο Εντι κλπ κλπ (παρολο που δεν υπαρχουν στατιστικα) ειμαι σιγουρος πως ειχαν πανω απο 35 λεπτα μεσο ορο ανα αγωνα. Συν το οτι, με τους μονο 2 ξενους τοτε, χωρις κοινοτικους, ηταν λιγοτεροι οι "καλοι" παιχτες ανα ομαδα, επομενως αυτοι παιρναν και περισσοτερες προσπαθειες (σταθερα πανω απο 15 πχ το παιχνιδι)
kolokotronis
Κατά τη γνώμη μου στην ψηφοφορία παίζει μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι ο Γιαννάκης έιχε μεγάλη επιτυχία σαν προπονητής της εθνικής και το γεγονός ότι τώρα είναι κόουτς στον ολυμπιακό. Πολλοί ολυμπιακοί και ουδέτεροι θα τον ψήφησαν επηρεασμένοι από αυτά τα δύο. Γνώμη μου βέβαια. Αν ρώταγες 100 προπονητές το 1990 ποιον απ'τους Γιαννάκη ή Φάνη θα προτιμούσαν στην ομάδα τους πιστεύω ο Φάνης θα έπερνε ποσοστά χούντας.
benchwarmer
QUOTE(kolokotronis @ Dec 19 2008, 22:36 ) *
Κατά τη γνώμη μου στην ψηφοφορία παίζει μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι ο Γιαννάκης έιχε μεγάλη επιτυχία σαν προπονητής της εθνικής και το γεγονός ότι τώρα είναι κόουτς στον ολυμπιακό. Πολλοί ολυμπιακοί και ουδέτεροι θα τον ψήφησαν επηρεασμένοι από αυτά τα δύο. Γνώμη μου βέβαια. Αν ρώταγες 100 προπονητές το 1990 ποιον απ'τους Γιαννάκη ή Φάνη θα προτιμούσαν στην ομάδα τους πιστεύω ο Φάνης θα έπερνε ποσοστά χούντας.


[γαυρος mode]Επισης, ο Διαμαντιδης εχει προβαδισμα γιατι ειναι ο μονος "παναθηναικος", ενω οι Ολυμπιακοι εχουν διασπαστει σε Γιαννακη και Παπαλουκα[/γαυρος mode]
Ελεος δηλαδη.....


Σοβαρα τωρα, ΕΙΔΙΚΑ οι προπονητες αμφιβαλλω αν θα ηθελαν στην ομαδα τους εναν υπερταλαντουχο αθλητη, που ομως εκανε τη ζωη και τη προπονηση που εκανε, απεναντι σε εναν που ζουσε και πεθαινε μεσα στο γηπεδο... Και εν πασει περιπτωση, οσοι εχουν τον Γιαννακη στο κεφαλι τους ως κατι σαν τον Παπαμακαριο πχ, ξεχνουν οτι εχει βαλει 73 ποντους σε παιχνιδι Α1...
kolokotronis
Και ο Φάνης πράσινος θεωρείται. Ήταν παναθηνα'ι'κός και έπαιξε και δύο χρόνια σε μας. ΄
Όσο για τους 73 πόντους και ο μούμογλου έχει βάλει 100. Δεν νομίζω ότι είναι επιχείρημα οι 73 πόντοι. Άλλα πραγματα έκανε ο Γιαννάκης που τον κατατάσουν στους κορυφαίους.
Αν μάλιστα δεν είχε κάνει το κόψιμο ο στόγιαν στον τελικό μετά το 'πούλημα' της μπάλας απο τον Γιαννακη και είχαν μετρήσει οι διαιτητές το κανονικό καλάθι... Κλάφτα χαράλαμπε.
Air and King
QUOTE(benchwarmer @ Dec 19 2008, 22:13 ) *
Αυτο συμβαινει γιατι πολυ απλα, κανεις παιχτης δεν παιζει πλεον 40 λεπτα το ματς, οπως γινοταν στις αρχες τις δεκαετιας του 90.. Παιχτες οπως ο Μπερι, ο Πασπαλι, ο Εντι κλπ κλπ (παρολο που δεν υπαρχουν στατιστικα) ειμαι σιγουρος πως ειχαν πανω απο 35 λεπτα μεσο ορο ανα αγωνα. Συν το οτι, με τους μονο 2 ξενους τοτε, χωρις κοινοτικους, ηταν λιγοτεροι οι "καλοι" παιχτες ανα ομαδα, επομενως αυτοι παιρναν και περισσοτερες προσπαθειες (σταθερα πανω απο 15 πχ το παιχνιδι)

Δεν εχει να κανει με αυτο!Ειναι η εξελιξη του ευρωπαικου μπασκετ που δεν "επιζητα" μεγαλους σκορερ,ηρωες κ.τ.λ αλλα νικες μεσα απο το συνολο.40 λεπτα δεν επαιζε κανενας στο βαθμο που το παραθετεις φιλε benchwarmer.Αλλα ακομα και αν επαιζαν καποιοι παραπανω δεν εχει να κανει με αυτο που λεω διοτι στους παιχτες πλεον μπαινει "φρενο" και λιγοι εως ελαχηστοι παιχτες στο υψηλο ευρωπαικο επιπεδο εχουν το δηκαιωμα να παιρνουν πολλες προσπαθειες.
apkat
Παντως θα ειχε ενδιαφερον να ειχαμε στατιστικα απο τα 90΄ς και τα 80'ς..Αν παιρναμε τον λογο προσπαθειες/λεπτο πιστευω οτι τα νουμερα των Εντι Μπερι Ριβερς Ζαρκο και των λοιπων δεν θα ηταν μεγαλυτερη απο τα αντιστοιχα των Τσιλντρες Μπραουν Αρογιο Μακινταιρ Ντομερκαντ Ρακοσεβιτς κλπ..Σιγουρα οι τοσο μεγαλοι σκορερ δεν ευνοουνται τοσο πλεον ομως αυτο ειναι επειδη η καθε ομαδα εχει πανω απο 7-8 καλους παικτες και οχι 2-3 οπως παλιοτερα που αναγκαστικα χτυπουσαν 40λεπτα και επαιρναν ολες τις φασεις.Ο Γκριρ και ο Νικολας αν ο Ολυμπιακος και ο παο δεν ηταν τοσο γεματες ομαδες δεν θα μπορουσαν να εχουν μεσο ορο 25 ποντους;;Ομως παιζουν λιγοτερο απο 20 λεπτα μο.
CHATZI
Α και τωρα που το ξανακοιταω καλυτερα,λειπει απο τη λιστα ενας πολυ μεγαλος παιχτης που αφησε ιστορια και δυστυχως απο τα ''παιχνιδια'' καποιων δεν μπορεσε ποτε να παιξει στην Εθνικη Ομαδα...και δεν ειναι κανεις αλλος παρα ο Μεγαλος
ΤΖΟΝ ΚΟΡΦΑΣ!!
Αν μπορουν και βρισκονται στη λιστα οι Παπαλουκας-Διαμαντιδης μου φαινεται απαραδεκτο που δεν συμπεριληφθηκε και ο Τζονι!!!
Air and King
QUOTE(CHATZI @ Dec 20 2008, 15:49 ) *
Α και τωρα που το ξανακοιταω καλυτερα,λειπει απο τη λιστα ενας πολυ μεγαλος παιχτης που αφησε ιστορια και δυστυχως απο τα ''παιχνιδια'' καποιων δεν μπορεσε ποτε να παιξει στην Εθνικη Ομαδα...και δεν ειναι κανεις αλλος παρα ο Μεγαλος
ΤΖΟΝ ΚΟΡΦΑΣ!!
Αν μπορουν και βρισκονται στη λιστα οι Παπαλουκας-Διαμαντιδης μου φαινεται απαραδεκτο που δεν συμπεριληφθηκε και ο Τζονι!!!

CHATZI σεβομαι την αποψη σου αλλα ο benchwarmer που εφτιαξε το τοπικ αναφερει "το ποιος ειναι ο δευτερος κορυφαιος ολων των εποχων!!Επαναλαμβανω ο δευτερος!!Τι δουλεια εχει ο κατα αλλα συμπαθεστατος Κορφας σε αυτην την κατηγορια?Τι σχεση εχει ο Κορφας με τον Παπαλουκα και τον Διαμαντιδη???Για ονομα του Θεου και της Παναγιας.
Ο Κορφας ειναι πολυ χαμηλοτερης αξιας απο τον Διαμαντιδη και τον Παπαλουκα.Σεβομαι τις αποψεις των παντων αλλα μερικα πραγματα ειναι ανηκουστα.Μην λεμε οτι θελουμε.
a bullet for your head
QUOTE(Consultant @ Dec 19 2008, 19:49 ) *
Αν για παραδειγμα ο Διαμαντιδης συνεχισει να βελτιωνεται,παρει 2-3 ευρωπαικα ακομα,αλλους 6 τιτλους κορυφαιου αμυντικου τοτε μαλλον θα λεμε ποιος ειναι ο δευτερος καλυτερος παιχτης μετα τον Διαμαντιδη...Για αυτο σας λεω..Coolαρετε!!!

Ποτε δεν προκειται να ξεπερασει τον Νικ..Παντοτε το ονομα του θα φιγουραρει,σε μια υποθετικη συζητηση για τον 2ο καλυτερο..
a bullet for your head
Ο Φανης δεν κατορθωσε σε συλλογικο επιπεδο να κανει αυτα που καταφεραν αλλοι,αν κ θεωρω μεγαλη υποθεση,που ο Πανιωνιος την εποχη εκεινη ηταν μετα το διδυμο Αρη-Παοκ,ισως η κορυφαια ομαδα.
Τα πραγματα τοτε ηταν διαφορετικα κ δεν υπηρχε αυτη η ''κινητικοτητα'' στις μεταγραφες κ στις μετακινησεις των παικτων,ηταν οι εποχες του ''δελτιου'' ακομα..
Ειχαν γινει παρα πολλες προτασεις για τον Φανη παλια,ομως προς το τελος της καριερας του καταφερε κ επαιξε στον ΠΑΟ.
Αν τοτε ισχυαν τωρινα δεδομενα και ο Φανης μπορουσε να μετακινηθει σε ομαδα που κανει πρωταθλητισμο,στην Ελλαδα η' στο εξωτερικο,τοτε κ αυτος θα εκανε πολυ μεγαλη καριερα απο αποψη ''παλμαρε''..και σιγουρα θα ηταν κατι παραπανω ισως απο βαρομετρο..
Αυτη την νυξη την κανω,διοτι φανταστειτε τον Διαμαντιδη στο 90% της συνολικης του καριερας να αγωνιζοταν στον Ηρακλη?Η',τον Παπαλουκα στον Πανιωνιο?
Θα εξακολουθουσαν να ειναι πολλοι καλοι παικτες,χωρις ομως ολους αυτους τους τιτλους που εχουν κατακτησει..
Θα αισθανομασταν το ιδιο ''δεος'' για αυτους..?
basketikos
θα βαλω τον Νικη Γκαλη - ο 'γκαγκστερ' ηταν πιο επαγγελματιας απο τον Φανη και γι' αυτο δικαιουται την ψηφο μου.


ΕΛΠΙΖΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ:ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ..

ΥΓ. Προφανως οποιος εφτιαξε το γκαλοπ ειναι νεος: παιδια, υπηρξε και καποιος Κωστας Πετροπουλος και καποιος Καλλιγκαρης .....
a bullet for your head
QUOTE(basketikos @ Dec 21 2008, 04:48 ) *
θα βαλω τον Νικη Γκαλη - ο 'γκαγκστερ' ηταν πιο επαγγελματιας απο τον Φανη και γι' αυτο δικαιουται την ψηφο μου.


ΕΛΠΙΖΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ:ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ..

Αυτο φιλε μου,λεγεται ''πεμπτουσια της δημοκρατιας''..διοτι ο καθενας ειναι ελευθερος να διατυπωνει τις αποψεις του..
Air and King
QUOTE(basketikos @ Dec 21 2008, 04:48 ) *
θα βαλω τον Νικη Γκαλη - ο 'γκαγκστερ' ηταν πιο επαγγελματιας απο τον Φανη και γι' αυτο δικαιουται την ψηφο μου.


ΕΛΠΙΖΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ:ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ..

ΥΓ. Προφανως οποιος εφτιαξε το γκαλοπ ειναι νεος: παιδια, υπηρξε και καποιος Κωστας Πετροπουλος και καποιος Καλλιγκαρης .....

Πως ο Γιαννακης ειναι ο κορυφαιος ευρωπαιος ολων των εποχων οταν εχουν βγει παιχτες οπως ο Νοβιτσκι(για μενα ο κορυφαιος ολων των εποχων αλλα και σε poll παγκοσμιως σχεδον παντα πρωτος βγαινει),ο Μπελοφ,ο Πετροβιτς,ο Σαμπονις(αν δεν ειχε τραυματησμους ενδεχομενως να ηταν αυτος ο κορυφαιος),ο Μαρτσιουλονις,ο Κουκοτς κ.α.
Οσο για το poll καλα εκανε κατα την αποψη μου ο benchwarmer και δεν εβαλε τον Καλλιγκαρη.Ο Καλλιγκαρης ηταν μεγαλο ταλεντο αλλα επαιξε σε χαμηλο επιπεδο σε σχεση με τους αλλους στο Σπορτινγκ.Αρα δεν στεκει να μπει στο poll "ο Γκαλης των Πατησιων".
Για τον Πετροπουλο ας το καλυτερα.
Υ.Γ Το poll που εφτιαξε ο φιλος benchwarmer ειναι σαφες!Ζηταει τον δευτερο κορυφαιο Ελληνα ολων των εποχων!Πετροπουλος,Κορφας,Λιαδελης κ.α τι δουλεια εχουν ασχετα αν ειχαν μεγαλο ταλεντο(το οποιο το εκτειμω αλλα βγαζουμε τον κορυφαιο!)
benchwarmer
Καλά κάνετε και λέτε και άλλα ονόματα..
Κι εγώ αρχικά είχα στο μυαλό μου να βάλω παραπάνω επιλογές, όμως ήμουν σίγουρος ότι θα ξεχάσω κάποιους και για αυτό έβαλα τους πιο αντιπροσωπευτικούς (κατα την αποψη μου παντα)..
Και απο τη στιγμη που η επιλογη "αλλος" εχει μονο 1 ψηφο μεχρι στιγμης, θεωρω οτι ειναι "επιτυχες" το πολλ..
basketikos
QUOTE(Air and King @ Dec 21 2008, 12:31 ) *
Πως ο Γιαννακης ειναι ο κορυφαιος ευρωπαιος ολων των εποχων οταν ......
Υ.Γ Το poll που εφτιαξε ο φιλος benchwarmer ειναι σαφες!Ζηταει τον δευτερο κορυφαιο Ελληνα ολων των εποχων!Πετροπουλος,Κορφας,Λιαδελης κ.α τι δουλεια εχουν ασχετα αν ειχαν μεγαλο ταλεντο(το οποιο το εκτειμω αλλα βγαζουμε τον κορυφαιο!)



Παιδια ΟΚ, ειπα να το 'προβοκαρω' λιγακι το θεμα - ψυχραιμια.

O benchwarmer εφτιαξε ενα ωραιο poll, δεν αντιλεγω 77.gif 77.gif Αλλα ξερετε αυτου του τυπου τα polls εχουν καποια προβληματα:

1. Πχ. Εγω δεν ψηφισα τον Π. Γιαννακη γιατι τον θεωρω 1ο καλυτερο. Αρα ο Π. Γιαννακης δεν θα βγει καλυτερος 2ος αφου εχασε την ψηφο μου... Υπαρχει λοιπον ενα στατιστικο πρόβλημα..

2. Δεν μπορεις γενικα να πεις '2ος καλυτερος'. Τι συγκρινω δηλαδη; την δεκαετια του 80 με την δεκαετια του 2000? Αλλο μπασκετ το ενα, αλλο μπασκετ το αλλο. Αν δουμε σημερα την στατικοτητα που ειχε το πρωτο, και τα υψη της εποχης, με την δυναμική, ταχυτητα που εχει το σημερινο, θα δουμε οτι αλλο πραγμα ζητουσαν τοτε και αλλα σημερα.

Αλλιως ποιος μπορει σημερα να βαλει 73 ποντους σε αγωνα Α1 - οπως εκανε ο Π. Γιαννακης;;; 77.gif 77.gif

Επισης, αλλο να συγκρινω 'κοντους' και αλλο 'ψηλους'. Θα δεχθουμε ολοι οτι ο ψηλος της δεκαετιας του 80/90, που δεν σουταρε ποτε και δεν ηταν πραγματικα πολυσυνθετος οπως θα το ερμηνευαμε σημερα (και...ο Φανης προτιμησε την 'αποχη απο προπονησεις' ο πρωτος πραγματικα all around ηταν ο Κουκοτς, ο δε Σαμπονιτς πηρε την πρωτοβουλια λογω προσωπικότητας/εξυπναδας και οχι λογω σχεδιου της εποχης) ειναι εξορισμου δυσκολο να ειναι ανταγωνιστικοι σε ενα τετοιο poll...

3. Επισης κατα την γνωμη μου, εχει σημασια να μιλαμε για Ελληνες που βγηκαν απο την παραγωγική διαδικασια της χώρας μας, Θεσπεσιος ο Γκαλης, αλλα κακα τα ψεματα, η Αμερικη τον εφτιαξε...


ΥΓ1. Μην παραβλεπουμε οτι υπηρξε πολυ καλος Πετροπουλος - πριν τους τραυματισμους..

ΥΓ2. Ενταξει, ειναι συζητησιμο αν ο Γιαννακης ειναι ο καλυτερος Ευρωπαιος, αλλα Ελληνας ειναι σιγουρα 77.gif 77.gif 77.gif icon_wave.gif icon_wave.gif icon_wave.gif icon_wave.gif icon_wave.gif
Air and King
QUOTE(basketikos @ Dec 21 2008, 14:46 ) *
Παιδια ΟΚ, ειπα να το 'προβοκαρω' λιγακι το θεμα - ψυχραιμια.

O benchwarmer εφτιαξε ενα ωραιο poll, δεν αντιλεγω 77.gif 77.gif Αλλα ξερετε αυτου του τυπου τα polls εχουν καποια προβληματα:

1. Πχ. Εγω δεν ψηφισα τον Π. Γιαννακη γιατι τον θεωρω 1ο καλυτερο. Αρα ο Π. Γιαννακης δεν θα βγει καλυτερος 2ος αφου εχασε την ψηφο μου... Υπαρχει λοιπον ενα στατιστικο πρόβλημα..

2. Δεν μπορεις γενικα να πεις '2ος καλυτερος'. Τι συγκρινω δηλαδη; την δεκαετια του 80 με την δεκαετια του 2000? Αλλο μπασκετ το ενα, αλλο μπασκετ το αλλο. Αν δουμε σημερα την στατικοτητα που ειχε το πρωτο, και τα υψη της εποχης, με την δυναμική, ταχυτητα που εχει το σημερινο, θα δουμε οτι αλλο πραγμα ζητουσαν τοτε και αλλα σημερα.

Αλλιως ποιος μπορει σημερα να βαλει 73 ποντους σε αγωνα Α1 - οπως εκανε ο Π. Γιαννακης;;; 77.gif 77.gif

Επισης, αλλο να συγκρινω 'κοντους' και αλλο 'ψηλους'. Θα δεχθουμε ολοι οτι ο ψηλος της δεκαετιας του 80/90, που δεν σουταρε ποτε και δεν ηταν πραγματικα πολυσυνθετος οπως θα το ερμηνευαμε σημερα (και...ο Φανης προτιμησε την 'αποχη απο προπονησεις' ο πρωτος πραγματικα all around ηταν ο Κουκοτς, ο δε Σαμπονιτς πηρε την πρωτοβουλια λογω προσωπικότητας/εξυπναδας και οχι λογω σχεδιου της εποχης) ειναι εξορισμου δυσκολο να ειναι ανταγωνιστικοι σε ενα τετοιο poll...

3. Επισης κατα την γνωμη μου, εχει σημασια να μιλαμε για Ελληνες που βγηκαν απο την παραγωγική διαδικασια της χώρας μας, Θεσπεσιος ο Γκαλης, αλλα κακα τα ψεματα, η Αμερικη τον εφτιαξε...


ΥΓ1. Μην παραβλεπουμε οτι υπηρξε πολυ καλος Πετροπουλος - πριν τους τραυματισμους..

ΥΓ2. Ενταξει, ειναι συζητησιμο αν ο Γιαννακης ειναι ο καλυτερος Ευρωπαιος, αλλα Ελληνας ειναι σιγουρα 77.gif 77.gif 77.gif icon_wave.gif icon_wave.gif icon_wave.gif icon_wave.gif icon_wave.gif

peace.gif Δεν τρεχει τιποτα κουβεντα να γινεται απλα νομιζω οτι σε αυτο το τοπικ εχει υπαρξει αρκετη υπερβολη και ονοματα που τουλαχηστων για τον δευτερο κορυφαιο Ελληνα ολων των εποχων δεν στεκουν!
Οσο για τους 73 ποντους που εβαλε ο Γιαννακης και το αν μπορει καποιος σημερα να βαλει κ.τ.λ η απαντηση ειναι οχι.
Εχει αλλαξει το μπασκετ παρα πολυ οπως λες και εσυ ο ιδιος παραπανω.
nikolas12
Κατα τη γνωμη μου ειναι ο Διαμαντιδης.Πολυ καλος σουτερ,χειριστης της μπαλας και τρομερος αμυντικος.Ειναι πολυ καλος παικτης ενω παντα ειτε στην Εθνικη,ειτε στον Παναθηναικο παντα τα δινει ολα και ειναι παντα βασικο στελεχος για ολες τις κατακτησεις των δυο αυτων ομαδων.
Flexo
Ψήφισα "άλλος", γιατί απο την λίστα απουσιάζει ο Αλβέρτης.

Μπορεί στο μέλλον να μην τον θυμάται κανείς απο την Εθνική, αλλά έχει κατακτήσει σε διασυλλογικό επίπεδο τα πάντα και πολλές φορές, ξεπερνώντας κάθε άλλον Έλληνα παίκτη.
Σίγουρα ποτέ δεν ήταν μία ομάδα μόνος του, αλλά η παρουσία του στον Παναθηναϊκό για τόσα πολλά χρόνια δεν είναι τυχαία.
Παίκτης σημαία της πιο επιτυχημένης ομάδας στην Ελλάδα και ίσως και στην Ευρώπη, για τα τελευταία 10 χρόνια, με παρουσία απαραίτητη και για αγωνιστικους, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.
Air and King
Σεβαστη η αποψη σου φιλε.
Εγω προσωπηκα τον Αλβετρη ουτε στο τοπ-10 για να μην πω στο τοπ-20 δεν θα τον εβαζα διοτι υπαρχουν ενα τσουρμο καλυτεροι και μεγαλυτεροι παιχτες απο αυτον και με το να καθεται στο παγκο και να περημενει στο τελος καθε χρονιας απλα να σηκωνει τα κυπελλα αυτο δεν τον τιμαει κατα την αποψη μου.Ουτε μπασκετικα μου "εκανε" ποτε ιδιαιτερη αισθηση ακομα και πιο παλια που ειχε ενεργο ρολο στον Παναθηναικο.
Να θεωρηθει ο Αλβερτης ο δευτερος κορυφαιος?Για μενα με τιποτα.
Flexo
Μάλλον τον θυμάσαι μόνο απο τα τελευταία χρόνια, όπου κάθεται στον πάγκο, αλλά και πάλι σε μικρό χρόνο συμμετοχής έβαλε πολλά κρίσημα σουτ.
Air and King
QUOTE(Flexo @ Jan 9 2009, 01:40 ) *
Μάλλον τον θυμάσαι μόνο απο τα τελευταία χρόνια, όπου κάθεται στον πάγκο, αλλά και πάλι σε μικρό χρόνο συμμετοχής έβαλε πολλά κρίσημα σουτ.

Iσα ισα τον θυμαμαι καλυτερα παλαιοτερα μιας και τωρα παρακολουθω πολυ λιγο Ελληνικο και γενικοτερα Ευρωπαικο μπασκετ(μονο τα παιχνηδια του Ολυμπιακου και ελαχηστα του Παναθηναικου) ενω παλαιοτερα και ειδηκοτερα την δεκαετια του 90 παρα πολυ.
Δεν αλλαζει σε κατι "μπασκετηκα" εχω δει πολυ καλυτερους παιχτες απο αυτον.
g_s_peristerioy
Πρώτος σκόρερ της Α1, πρώτος στα κλεψίματα, πρώτος στις ασίστ, αλλά τόσο αδικημένος από την "κλίκα" του Βασιλακόπουλου...

Φυσικά... ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ!

dirk10
τωρα που το σκεφτομαι ειναι αδικο και νομιζω δεν στεκει να τους βαζουμε ολους μαζι αλλα το καλυτερο ειναι ανα 10τια!νομιζω οτι ειναι δυσκολο να συγκριθει παιχτησ της 10ας του 80 με καποιον του 2000!!εχει αλλαξει κατα πολυ το μπασκετ σωματοδομη ταχυτητα δυναμη γνωσεις τα παντα!
Gash
Θα συμφωνησω με τον αποπανω rolleyes.gif (ή αλλιως dirk 10!!)
Μονο ανα δεκαετία μπορουμε να συγκρινουμε με εξαιρεση βεβαια τον τρισμεγιστο Νικο Γκαλη για τον οποιο ουτε κουβέντα ότι είναι ο πρώτος!!

Απο δεκαετία 80-90 λοιπόν νομίζω ότι ο Γιαννάκης εύκολα μπαίνει δεύτερος, αλλωστε 2ο τον θεωρούσαμε όλοι και τότε που έπαιζε και όχι το Φάνη. Ναι ο Φάνης τεράστια ταλεντάρα και πολυ αδικημένος αλλά ο Γιαννάκης είχε καλύτερη καριέρα και ήτανε πολύ καλός σκόρερ, πολύ καλός αμυντικός, ηγέτης , παίκτης γεννημένος για τα δύσκολα και είχε α....α στις κρίσιμες στιγμές να παίρνει την ομάδα πάνω του (πράγμα που πολλές φορές απεφευγε ακόμα και ο 'θεός' Γκάλης).

Ο Φασούλας τεράστιος κι αυτός αλλά δε μπορεί να μπει στη λίστα γιατί πολύ απλά έκανε καριέρα επειδή για πολλά χρόνια δεν υπήρχε άλλος ψηλός. Είχε αρκετες αδυναμιες τις οποίες βέβαια προς τιμήν του τις δούλεψε πολύ και κατάφερε προς το τέλος της καριέρας του να θεωρείται ίσως και ο καλύτερος σεντερ Ευρωπαίος εκείνης της εποχής.

Η φουρνια των παικτών των 90s δε νομίζω ότι ήτανε αντάξια της προγενεστερης 'αγιας τετράδας' και για μένα οι καλύτεροι αυτής της εποχής ήτανε Αλβερτης και Σιγάλας. Επειδή όμως δε κατάφεραν να συνδέσουν το όνομα τους με επιτυχίες της Εθνικής δε θα τους έβαζα στο συναγωνισμό για τον 2ο καλύτερο παίκτη.

Αντιθετα σε αυτόν βάζω τους κορυφαίους των 00s Διαμαντίδη, Παπαλουκά. Συμφωνω ότι δεν έχει τελειώσει η καριέρα τους αλλά ειδικα για τον Παπαλουκα δε μπορω να φανταστω ν αλλάζουνε πολλά ακόμα. Για μένα ελφρά καλύτερος είναι ο Μήτσος (αν και ομολογω ότι ίσως να μην είμαι πολύ αντικειμενικός). Πάντως και οι δύο πολύ χαλαρά μπορουν να θεωρηθούν 2οι καλύτεροι
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.