Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α2 ΝΟΤΟΥ 2012-13
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
jhantzop

Α2 ΝΟΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2012-13
ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ - http://www.proteasvoulas.gr
ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ - http://sportingbc.blogspot.gr/
ΑΟ ΦΑΡΟΣ - http://aofaros.blogspot.com/
ΑΣ ΚΩΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ - http://www.ippokratisbc.gr/
ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΜΙΛΛΑ
ΓΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - http://www.gsap.gr/
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ - http://www.melissiabc.gr/
ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ - http://www.feabc.gr

- Έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012.

- Από την αγωνιστική περίοδο 2013-14, το κάθε Σωματείο στον αριθμό των δώδεκα (12) αθλητριών, θα δηλώνει στο Φύλλο Αγώνα υποχρεωτικά δύο (2) αθλήτριες κάτω των 21 ετών, δηλαδή γεννηθείσες το έτος 1991 και νεώτερες.

- Η πρωταθλήτρια ομάδα του Ομίλου του Νότου ανέρχεται απευθείας στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Η δεύτερη ομάδα της τελικής κατάταξης θα αγωνιστεί σε αγώνα μπαράζ με τον ηττημένο της αναμέτρησης των δύο πρώτων των Ομίλων του Βορρά για την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

- Στην Α2 Εθνική Κατηγορία (όμιλος Νότου) ανέρχονται τέσσερα (4) Σωματεία. Συγκεκριμένα: οι Πρωταθλητές ΕΣΚΑ & ΕΣΚΑΝΑ και οι πρώτοι νικητές των δύο (2) Υποομίλων του Ειδικού Πρωταθλήματος Ανόδου.

- Οι πέντε (5) τελευταίοι της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, μετά την διαδικασία των play-outs, υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία και τα σωματεία του Βορρά (λόγω έδρας) εντάσσονται στον αντίστοιχο όμιλο.

- Μετά την διαδικασία Ανόδου και Υποβιβασμού, θα υποβιβαστούν τόσα Σωματεία, όσα απαιτούνται, προκειμένου να διατηρηθεί ο σταθερός αριθμός των δέκα (10) Σωματείων.

- Η κλήρωση των αγώνων του θα γίνει τη Δευτέρα 27/08/2012.


jhantzop
ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Ήρθαν: Αλεξανδρή (ΜΕΛΑΣ), Ανδρουλάκη, Τσιαδή (Πανιώνιος), Γεωργούση (Αγία Παρασκευή)
Έφυγαν: Καραβέλη Μ (Μελίσσια), Τριμέρη (Μελίσσια), Σαρκίρη (Αμαζόνες), Μάλαμα (Προμηθέας), Τουλιάτου (ΦΕΑ)
ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ
Ήρθαν: Μανώλη (Ελληνικό), Μαγαλιού (Αθηναϊκός), Δασκαλοπούλου (Αθηναϊκός), Βλάχου (Αθηναϊκός)
Έφυγαν: Σπυριδοπούλου (Τερψιθέα)
ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
Ήρθαν: Λυμπεροπούλου (Προμηθέας), Μουζάκη (Ίκαρος Καλλιθέας), Σπίνου (Ίκαρος Καλλιθέας)
Έφυγαν: Καπερώνη (Μελίσσια), Τσαγκαράκη (Μελίσσια), Γιακουμάτου (Άρης Πετρούπολης), Δελητζά (Φάρος)
ΑΟ ΦΑΡΟΣ
Ήρθαν: Τσιφτελή (ΜΕΛΑΣ), Δελητζά (Σπόρτιγκ)
ΑΣ ΚΩΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
Ήρθαν: Κουφογιάννη (Ολυμπιακός Βόλου)
ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΜΙΛΛΑ
ΓΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
'Ηρθαν: Κοτσιάφτη (ΑΕΚ Περιστερίου), Τσιχριτζή (ΔΑΣΑΛ), Χαϊνά (Χαλκίδα), Μουσάδη (Παναθηναϊκός), Παπαδούρη (Κύπρος)
Έφυγαν: Φιλοπούλου (Πεύκη), Λωσταράκου (Πεύκη), Αρβανίτη (Πεύκη), Γεωργούση (Κηφισιά)
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Ήρθαν: Θεοδώρου (ΒΑΟΛ)
ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Ήρθαν: Καπερώνη (Σπόρτιγκ), Τσαγκαράκη (Σπόρτιγκ), Κοιλιαρίδη (Γαλάτσι), Τριμέρη (Κηφισιά), Καραβέλη Μ (Κηφισιά), Κόνιαλη (Απ. Πτολεμαΐδας), Μπασούκου (Χαλκίδα), Χρυσίνα (Κουκουβάουνες)
Έφυγαν: Κασίμη (Προμηθέας), Σολωμού (Προμηθέας), Κουτσαυγουστή (Πεύκη), Φρέρη (Ιάσων Κολωνού), Ράπτη, Μοίρα (ΦΕΑ), Καβαλλάρη (ΦΕΑ), Κεμαβόρ (ΦΕΑ), Παναγίδου
ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ
Ήρθαν: Μοίρα (Μελίσσια), Καβαλλάρη (Μελίσσια), Κεμαβόρ (Μελίσσια), Γκόγκου, Ανωγιαννάκη (ΔΑΣΑΛ), Τουλιάτου (Κηφισιά), Μακρυνίκα (ΜΕΛΑΣ)
Έφυγαν: Σταμάτη (Ελληνικό), Χαλιβέρα (Ελληνικό), Δελή (Αστέρας Εξαρχείων)
jhantzop
Ετοιμάζει μεγάλο «μπαμ» ο Ιπποκράτης Κω!

Πολύ κοντά σε μια σπουδαία μεταγραφή είναι ο Ιπποκράτης Κω που βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την πολύπειρη πλέι μέικερ Δήμητρα Τελίδου, η οποία τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στη Νίκη Λευκάδας. Η Τελίδου αποτελεί σταθερά μια από τις καλύτερες πλέι μέικερ της Α2 και από τις κορυφαίες σκόρερς του πρωταθλήματος και η απόκτησή της ανεβάζει σημαντικά την ομάδα της Κω, που παράλληλα κινείται για την απόκτηση μιας ψηλής παίκτριας για να γεμίσει τη ρακέτα της.

Πηγή: www.weplayball.gr
jhantzop
Έκλεισε και η Βλάχου στον Πρωτέα!

Συνεχίζει την ενίσχυσή του με έμπειρες παίκτριες ο Πρωτέας Βούλας, που μετά τις Τούλα Μαγαλιού και Βάσω Δασκαλοπούλου που αποκτήθηκαν από τον Αθηναϊκό, συμφώνησε και με την σέντερ Φρόσω Βλάχου, που ήταν ελεύθερη αλλά πέρσι έπαιζε και αυτή στον Αθηναϊκό. Η Βλάχου είναι 30 ετών (1982) και έχει ύψος 1.92. Έπαιξε για αρκετά χρόνια στην Καστοριά (ως το 2008), οπότε και μετακόμισε στην Α2 Ισπανίας με την Ουρένσε. Το 2009-10 αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πανιωνίου και αμέσως την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Παρ’ ότι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών, πέρσι κέρδισε μια θέση στο ρόστερ του Αθηναϊκού, όπου έπαιξε σε 6 αγώνες έχοντας μέσο όρο 5 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Πηγή: www.weplayball.gr
jhantzop
Έμειναν άλλες δύο στην Αγία Παρασκευή!

Άλλες δύο παίκτριες από το περσινό ρόστερ ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την Αγία Παρασκευή, που ετοιμάζεται για το ξεκίνημά της για την Α2 Νότου. Πρόκειται για τις Κυριακή Φωτοπούλου και Χρύσα Μπότσαρη, που μαζί με τις Λιμνιάτη, Μερισιώτη, Γιουκάκη και Μαγιντόμπε αποτελούν τις κοπέλες που έμειναν από το περσινό ρόστερ. Εξάλλου, έγινε γνωστό ότι η προετοιμασία της ομάδας γυναικών και νεανίδων υπό τις οδηγίες των Κάββουρα-Δέδε ξεκινάει την Δευτέρα 27/08 στις 20.00.

Πηγή: www.weplayball.gr
jhantzop
Τριπλό χτύπημα της Αγίας Παρασκευής!

Σχεδόν έτοιμο είναι το ρόστερ της Αγίας Παρασκευής για το νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας αφού με τις τρεις τελευταίες προσθήκες έκλεισαν οι τρύπες στην σύνθεση της ομάδας του Κάββουρα. Η «Αγία» απέκτησε την Βούλα Τσιχριτζή που έπαιζε στον ΔΑΣΑΛ και έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και στην Παιανία αν και ακόμα δεν έχει κερδίσει την ελευθερία της από την ομάδα των Άνω Λιοσίων όπως και οι υπόλοιπες που έπαιζαν πέρσι στον σύλλογο. Η Τσιχριτζή θα περιμένει και αυτή την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Αποκτήθηκε ακόμα η γκαρντ Ανθή Χαϊνά από την ΑΓΕ Χαλκίδας, που είναι συμπαίκτρια της Αλεξάνδρας Κοτσιάφτη (επίσης νέο φετινο απόοκτημα) στην Εθνική Κωφών και τέλος η σέντερ Θεοδώρα Μουσάδη (19 χρονών) που ανήκε στον Παναθηναϊκό.

Πηγή: www.weplayball.gr
jhantzop
Η νέα Αγία Παρασκευή!

Το ρόστερ της ομάδας του κ. Κάββουρα! Αναλυτικά, τα ονοματεπώνυμα και οι θέσεις των παικτριών του Γ.Σ Αγίας Παρασκευής, εν όψει του επόμενου Πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας!

Πλέι-μέικερ: Πάτυ Λημνιάτη, Ανθή Χαϊνά
Γκαρντ: Βούλα Τσιχριτζή, Νόρα Μαγιτόπε, Κυρήνη Φωτοπούλου
Σμολ-φόργουορντ: Σόνια Γιουκάκη, Χρύσα Μπότσαρη
Φόργουορντ: Αλεξάνδρα Κοτσάφτη, Κατερίνα Μερισιώτη
Σέντερ: Λάουρα Νιτουλέσκου, Θοδώρα Μουσάδη

Πηγή: www.athlisi.gr
jhantzop
Αποκλειστικό - Ο Τσικλήρας στις γυναίκες του Σπόρτιγκ

Νέος τεχνικός για το γυναικείο τμήμα του Σπόρτιγκ. Ο Αγγελος Τσικλήρας με μεγάλη θητεία στον ΔΑΣ Ανω Λιοσίων, τόσο στην υποδομή όσο και στο γυναικείο ως συνεργάτης του Αγγελου Γιαννουλάκη, θα αναλάβει την ομάδα των Πατησίων με στόχο μια καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα της Α2.

Πηγή: tsiotras.blogspot.com
papajohn89
Σε καλή κατάσταση βρίσκεται η ομάδα του Σπόρτιγκ και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα φέτος! Η άνοδος είναι στο χέρι της με λίγη προσοχή....
jhantzop

"Όταν ο Βασίλης πήρε τ' όπλο του..."


kasper7
Καλημέρα! smiley.gif

Ξέρει κανένας να μας πει, αν την νέα σεζόν η Λευκάδα και τα Γιάννενα θα επιστρέψουν στην Α2 Νότου ή αν θα παραμείνουν στον όμιλο του Βορρά;
stev basket
QUOTE(kasper7 @ Feb 21 2013, 09:57 ) *
Καλημέρα! smiley.gif

Ξέρει κανένας να μας πει, αν την νέα σεζόν η Λευκάδα και τα Γιάννενα θα επιστρέψουν στην Α2 Νότου ή αν θα παραμείνουν στον όμιλο του Βορρά;


H αναμενόμενη αναδιάταξη στην Α2 θα φέρει το Νότο με 12 ομάδες, χωρίς άλλες εκπλήξεις.
Δηλαδή, ανεβαίνει ο Πρωτέας & η Κως, πέφτουν 4 Αθηναικές από την Α1 & ο Φάρος με Αγία από την Α2.

Για να ζητήσουν οι δύο ομάδες Λευκάδα και Γιάννενα αλλαγή από Β>Ν όμιλο, θα πρέπει να υπάρχει και ενδιαφέρον από αυτές που ανεβαίνουν για μία ή δύο θέσεις. Φέτος είχαμε 10Ν με 7χ2=14Β

Και γιατί να ζητήσουν, λέω εγώ, μια χαρά τη σώσαν τη παρτίδα στο Βορρά & ίσως του χρόνου ευκολότερα.
kasper7
QUOTE(stev basket @ Feb 21 2013, 15:00 ) *
H αναμενόμενη αναδιάταξη στην Α2 θα φέρει το Νότο με 12 ομάδες, χωρίς άλλες εκπλήξεις.
Δηλαδή, ανεβαίνει ο Πρωτέας & η Κως, πέφτουν 4 Αθηναικές από την Α1 & ο Φάρος με Αγία από την Α2.

Για να ζητήσουν οι δύο ομάδες Λευκάδα και Γιάννενα αλλαγή από Β>Ν όμιλο, θα πρέπει να υπάρχει και ενδιαφέρον από αυτές που ανεβαίνουν για μία ή δύο θέσεις. Φέτος είχαμε 10Ν με 7χ2=14Β

Και γιατί να ζητήσουν, λέω εγώ, μια χαρά τη σώσαν τη παρτίδα στο Βορρά & ίσως του χρόνου ευκολότερα.

Αν όμως δεν ανέβει ο Ιπποκράτης, θα πέσει κι άλλη ομάδα της ΕΣΚΑ. Σωστά;
stev basket
QUOTE(kasper7 @ Feb 21 2013, 18:44 ) *
Αν όμως δεν ανέβει ο Ιπποκράτης, θα πέσει κι άλλη ομάδα της ΕΣΚΑ. Σωστά;


Ναι, αυτό όμως θα επηρεάσει την Α' ΕΣΚΑ που θα πέσουν 5, όχι την Α2
jhantzop
Σύμφωνα με τη σημερινή προκήρυξη, αν υποβιβαστούν 4 ομάδες νότου από την Α1, το οποίο φαντάζει και το πιο πιθανό σενάριο, τότε οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α2 νότου θα είναι 6, με την προϋπόθεση πως ο 2ος του ομίλου (λογικά ο Ιπποκράτης) να προβιβαστεί στην Α1. Αν το τελευταίο δεν γίνει, τότε από την Α2 νότου θα υποβιβαστούν 7 ομάδες.

γ) Υποβιβασμός από την Α1 Εθνική
Οι πέντε (5) τελευταίοι της Α1' Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, μετά την διαδικασία των play out, υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία και εντάσσονται στον Όμιλο (Νότου-Βορρά), εκεί όπου λόγω έδρας ανήκουν.
δ) Υποβιβασμός από την Α2 Εθνική
Μετά την διαδικασία Ανόδου και Υποβιβασμού, θα υποβιβαστούν από κάθε Όμιλο της Α2 Εθνικής Κατηγορίας τόσα Σωματεία, όσα απαιτούνται, προκειμένου να διατηρηθεί ο σταθερός αριθμός των δέκα (10) Σωματείων, σε κάθε Όμιλο. Μετά από αυτήν την διαδικασία και μετά την λήξη του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, η κατηγορία αυτή θα αποτελείται από 2 Ομίλους (Βορράς και Νότος) των 10 Ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2013–2014.


Με τις αλλαγές που συζητιούνται (και το περίεργο είναι το πότε θα γίνει κάτι, αν είναι να γίνει), δηλαδή ο αριθμός των δέκα (10) ομάδων να γίνει δώδεκα (12), οι ομάδες που υποβιβάζονται αντίστοιχα στις πιο πάνω περιπτώσεις, θα είναι 4 ή 5.

Αν μέσα σε αυτές που υποβιβάζονται από την Α2 νότου, είναι και ομάδες της ΕΣΚΑ (θα είναι μία ως τέσσερις, ανάλογα με την περίπτωση), τότε από την Α' ΕΣΚΑ θα υποβιβαστούν τόσες όσες και αυτές παραπάνω από τις 2 που γράφει η προκήρυξη (Ιάσων Κολωνού είναι ήδη η μία).

Γ) ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο (2) τελευταίες θέσεις της Α' κατηγορίας Γυναικών υποβιβάζονται στην Β' Κατηγορία.
Σε περίπτωση που υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της Ένωσης από την Α2 Εθνική Κατηγορία τότε υποβιβάζονται τρεις (3) ομάδες.
Σε περίπτωση που υποβιβασθούν περισσότερες ομάδες της Ένωσης από την Α2 Εθνική Κατηγορία τότε αντίστοιχα υποβιβάζεται ο ίδιος αριθμός ομάδων στην Β' Κατηγορία.


Αναλυτικά
  • Υποβιβάζονται οκτώ (8) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν πέντε (5) ομάδες νότου από την Α1 και δεν προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται επτά (7) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν πέντε (5) ομάδες νότου από την Α1 και προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται επτά (7) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν τέσσερις (4) ομάδες νότου από την Α1 και δεν προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται έξι (6) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν τέσσερις (4) ομάδες νότου από την Α1 και προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται έξι (6) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν τρεις (3) ομάδες νότου από την Α1 και δεν προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται πέντε (5) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν τρεις (3) ομάδες νότου από την Α1 και προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.

Αν αλλάξει η προκήρυξη και η Α2 Νότου για το 2013-14 γίνει με δώδεκα (12) ομάδες, τότε αφαιρέστε δύο ομάδες από τον υποβιβασμό (τα κόκκινα γραμματάκια).
stev basket
QUOTE(jhantzop @ Feb 22 2013, 09:17 ) *
...
Αναλυτικά
  • Υποβιβάζονται οκτώ (8) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν πέντε (5) ομάδες νότου από την Α1 και δεν προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται επτά (7) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν πέντε (5) ομάδες νότου από την Α1 και προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται επτά (7) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν τέσσερις (4) ομάδες νότου από την Α1 και δεν προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται έξι (6) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν τέσσερις (4) ομάδες νότου από την Α1 και προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται έξι (6) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν τρεις (3) ομάδες νότου από την Α1 και δεν προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται πέντε (5) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν τρεις (3) ομάδες νότου από την Α1 και προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.

Αν αλλάξει η προκήρυξη και η Α2 Νότου για το 2013-14 γίνει με δώδεκα (12) ομάδες, τότε αφαιρέστε δύο ομάδες από τον υποβιβασμό (τα κόκκινα γραμματάκια).


Βάλε μας και την περίπτωση να ζητήσουν και δεχτούν τη Λευκάδα και τα Γιάννενα στο Νότο, να γίνει κόλαση. χα, χα, χα.
Για να είμαστε και λίγο σοβαροί η σειρά με βαρύτητα θάπρεπε να είναι ανάποδη, αλλά όταν δεν ανακοινώνουν αυτά που έχουν αποφασίσει οι θεσμικοί τους forumistes θα εγκαλούμε ?
Κυκλοφόρησαν και οι ημερομηνίες για την Άνοδο στην Α2. Στην ουσία απαγορεύει σε ομάδα που ενδιαφέρεται να έχει και νεανίδες στο πρωτάθλημα. (Παλαιότερα Χαλκίδα, Άμιλλα,...)
Δε ξέρω τις υποψήφιες αλλά, δε το βρίσκω σωστό.

Σε αλλαγές των ημερομηνιών για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων σε Κορασίδες, Νεανίδες και για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών (Όμιλος Νότου), ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Αναλυτικά:

1. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων: 26-30/06/2013.

2. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων: 20-24/06/2013.

3. Ειδικό Πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών (Όμιλος Νότου): 20-23/06/2013.
jhantzop
Άλλαξε η προκήρυξη στην Α2, αυξάνουν σε 12 οι ομάδες!

Μετά την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη των Σωματείων της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών η Ε.Ε. του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. με την υπ’ αριθμ. 24/18-02-2013 απόφαση της τροποποιεί το άρθρο 11, Γδ της Ειδικής Προκήρυξης του ως άνω Πρωταθλήματος. Σύμφωνα με την τροποποίηση αυτή ορίζεται ότι μετά την διαδικασία Ανόδου και Υποβιβασμού, θα υποβιβαστούν από κάθε Όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας τόσα Σωματεία, όσα απαιτούνται, προκειμένου να διατηρηθεί ο σταθερός αριθμός των δώδεκα (12) Σωματείων, σε κάθε Όμιλο .

Μετά από αυτήν την διαδικασία και μετά την λήξη του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012–2013, η κατηγορία αυτή θα αποτελείται από 2 Ομίλους (Βορράς – Νότος) των δώδεκα (12) ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2013–2014.
Για τον λόγο αυτό μετά την λήξη του Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 4η και 5η θέση στους δύο Υποομίλους Βορρά για τον καθορισμό σειράς τυχόν υποβιβασμού.

Πηγή: www.weplayball.gr


Άρα...
  • Υποβιβάζονται έξι (6) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν πέντε (5) ομάδες νότου από την Α1 και δεν προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται πέντε (5) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν πέντε (5) ομάδες νότου από την Α1 και προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται πέντε (5) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν τέσσερις (4) ομάδες νότου από την Α1 και δεν προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται τέσσερις (4) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν τέσσερις (4) ομάδες νότου από την Α1 και προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται τέσσερις (4) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν τρεις (3) ομάδες νότου από την Α1 και δεν προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
  • Υποβιβάζονται τρεις (3) ομάδες από την Α2 Νότου, αν υποβιβαστούν τρεις (3) ομάδες νότου από την Α1 και προβιβαστεί ο 2ος του ομίλου στην Α1.
stev basket
QUOTE(jhantzop @ Feb 26 2013, 08:20 ) *
Άλλαξε η προκήρυξη στην Α2, αυξάνουν σε 12 οι ομάδες!

Μετά από αυτήν την διαδικασία και μετά την λήξη του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012–2013, η κατηγορία αυτή θα αποτελείται από 2 Ομίλους (Βορράς – Νότος) των δώδεκα (12) ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2013–2014.
Για τον λόγο αυτό μετά την λήξη του Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 4η και 5η θέση στους δύο Υποομίλους Βορρά για τον καθορισμό σειράς τυχόν υποβιβασμού.

Πηγή: www.weplayball.gr


Αν συγχωνευθούν δύο ομάδες που πέφτουν, πχ Τερψιθέα και Ικαρος(δικό μου το σενάριο) ή μια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή στην Κατηγορία της Α1 ή Α2 από που συμπληρώνεται η κατηγορία τους, από αυτές που πέφτουν -1 λιγότερη ή από αυτές που ανεβαίνουν +1 ακόμη ?
Οι σίγουρες που ανεβαίνουν είναι των τοπικών πρωταθλημάτων, από τα μπαράζ στην Α2 ή προβλέπεται και μπαραζ με τις 2ες ΕΣΚΑ & ΕΣΚΑΝΑ ?
jhantzop
QUOTE(stev basket @ Feb 26 2013, 14:04 ) *
Αν συγχωνευθούν δύο ομάδες που πέφτουν, πχ Τερψιθέα και Ικαρος(δικό μου το σενάριο) ή μια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή στην Κατηγορία της Α1 ή Α2 από που συμπληρώνεται η κατηγορία τους, από αυτές που πέφτουν -1 λιγότερη ή από αυτές που ανεβαίνουν +1 ακόμη ?
Οι σίγουρες που ανεβαίνουν είναι των τοπικών πρωταθλημάτων, από τα μπαράζ στην Α2 ή προβλέπεται και μπαραζ με τις 2ες ΕΣΚΑ & ΕΣΚΑΝΑ ?


Αν ελευθερωθεί θέση στην Α1, τότε ανεβαίνει η πρώτη επιλαχούσα ομάδα από την Α2 μετά από τα μπαράζ που θα γίνουν.

Αν ελευθερωθεί θέση στην Α2, τότε ανεβαίνει μία ομάδα από τα μπαράζ των επαρχιακών πρωταθλημάτων και όχι από ΕΣΚΑ/ΕΣΚΑΝΑ.


sporting b.c.
Μένουν 2 αγωνιστικές και ο άλλοτε Αυτοκράτορας χρειάζεται 2 νίκες και την όσο το δυνατόν καλύτερη θέση για να μην παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα play out της Α1. Εκεί θα παίζει ο "σωτήρας" του Κρόνος ο οποίος το 2011 ανέβηκε στην Α1 με νίκη στο μπαράζ με το Βορρά και έσωσε την ομάδα της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ κλπ από τη συμμετοχή στην ΕΣΚΑ.

1)ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ 32
2)ΑΣ ΚΩΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 30
3)ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 27
4)ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 25
5)ΦΕΑ ΝΦ - ΝΧ 25
6)ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ 24
7)ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000 21
8)ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 21
9)ΑΟ ΦΑΡΟΣ 18
10)ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 17

24/03/13 12:00 ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΑΟ ΦΑΡΟΣ
24/03/13 12:00 ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ-ΑΣ ΚΩΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
24/03/13 12:00 ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
23/03/13 20:00 ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000-ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
24/03/13 12:00 ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ-ΦΕΑ ΝΦ - ΝΧ

07/04/13 12:00 ΑΣ ΚΩΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ-ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ
07/04/13 12:00 ΦΕΑ ΝΦ - ΝΧ-ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ
07/04/13 12:00 ΑΟ ΦΑΡΟΣ-ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
07/04/13 12:00 ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ-ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000
07/04/13 12:00 ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ-ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
sporting b.c.
Η ήττα στο Κοντόπευκο δίνει παράταση στην αγωνία μιας και δεν επιτρέπεται να ορίζει άλλος τη μοίρα σου.
Ένας από Τερψιθέα και Ιπποκράτη Κω με τη συμμετοχή τους στην επόμενη Α1 κλειδώνουν την Α2 για τον Σπόρτιγκ.
magickaminia
Αν πεσει τελικα μαζιμε Πανιωνιο και Ευνικο , ο Αστερας και η Τερψιθεα , ποσες ομαδες πεφτουν απο το Νοτιο Ομιλο της Α2; Ξερει καποιος να μας πει; blove.gif
sporting b.c.
Σ αυτή την περίπτωση πέφτουν 4. Αλλά πρέπει να ανέβει ο Ιπποκράτης για να μη γίνουν 5...
jhantzop
Ανακοινώσεις Επιτροπής Πρωταθλημάτων

"Λόγω αδυναμίας του Σωματείου ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ να κατέβει στον αγώνα ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ – ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, για την 18η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών (Όμιλος Νότου) της 7/04/2013 ματαιώνεται και κατακυρώνεται υπέρ του Σωματείου ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ με σκορ 20–0."

"Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από συμφωνία των δύο Σωματείων, ο αγώνας ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ - ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ, για την 18η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών (Όμιλος Νότου) της 7/04/2013 αντί του γηπέδου Ν. Φιλαδέλφειας, θα διεξαχθεί στο γήπεδο Βούλας."


Μετά και τα παραπάνω, έχουμε τα εξής...

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ: Θέλει να κλείσει πανηγυρικά την φετινή ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ χρονιά του! Δεν έχει κάνει τη γνωριμία με το κίτρινο φύλλο αγώνα, ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε και στο κύπελλο. Απομένει ένα παιχνίδι, αυτό με τη ΦΕΑ, εντός έδρας πλέον μετά την αλλαγή της έδρας!

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: Θα περιμένει τον ηττημένο του αγώνα μπαράζ από τον Βορρά, έτσι ώστε να διεκδικήσει την άνοδό του στην Α1. Τελευταίο παιχνίδι αδιάφορο, εντός με Κηφισιά.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Η κατάκτηση της τρίτης θέσης θεωρείται πετυχημένη για την ομάδα της Κηφισιάς. Ταξιδεύει στην Κω, σε ένα αδιάφορο -βαθμολογικά- παιχνίδι.

ΦΕΑ: Αν ηττηθεί στη Βούλα, θα έχει κατακτήσει την 5η θέση στη βαθμολογία. Θέση η οποία αν συνδυαστεί και με τον επικείμενο υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου (για να μην υποβιβαστεί θα πρέπει να κερδίσει τρεις φορές τον Ίκαρο Καλλιθέας και μάλιστα τις δύο από αυτές εκτός έδρας), θα φέρει την ομάδα από τη Φιλαδέλφεια και πάλι στην Α2 για την επόμενη χρονιά. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα έχει μόνο καταφέρει να κατακτήσει την 4η θέση, αλλά θα έχει σπάσει και το φετινό αήττητο του Πρωτέα!

ΜΕΛΙΣΣΙΑ: Τέλος οι αγώνες για τα Μελίσσια. Αν συμβεί το λογικό, δηλαδή να ηττηθεί η ΦΕΑ στη Βούλα, η ομάδα θα κατακτήσει την 4η θέση η οποία την διατηρεί στην Α2 και του χρόνου. Με νίκη της ΦΕΑ, θα περιμένει τον υποβιβασμό του Βόλου στη σειρά των αγώνων με τον Ίκαρο.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Η ομάδα από τα Πατήσια, ό,τι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική, θα βρεθεί στην 6η θέση. Για να παραμείνει στην Α2 θα πρέπει να προβιβαστεί στην Α1 ο Ιπποκράτης. Σε αντίθετη περίπτωση (ήττα του Ιπποκράτη στα μπαράζ), θα περιμένει να υποβιβασθεί ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά και ο Άρης, αλλιώς θα αποχαιρετήσει την κατηγορία.

ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μία ελπίδα σωτηρίας. Να κερδίσει μέσα στα Πατήσια ή να ηττηθεί η Αγία Παρασκευή από τον Φάρο και συγχρόνως να υποβιβαστούν Βόλος και Άρης και να επικρατήσει ο Ιπποκράτης στο μπαράζ ανόδου.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μία ελπίδα σωτηρίας. Να κερδίσει τον Φάρο εκτός έδρας και συγχρόνως να ηττηθεί η Άμιλλα από τον Σπόρτιγκ, να υποβιβαστούν Βόλος και Άρης και να επικρατήσει ο Ιπποκράτης στο μπαράζ ανόδου.

ΦΑΡΟΣ: Υποβιβάζεται από την Α2.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ: Υποβιβάζεται από την Α2.


Στο πιο πιθανό, κατά τη γνώμη μου, σενάριο, δηλαδή υποβιβασμός του Βόλου και άνοδος του Ιπποκράτη, θα έχουμε τις τέσσερις τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται (Άμιλλα, Αγία Παρασκευή, Φάρος, Παραλία).
jhantzop
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ 66-45
ΦΕΑ - ΠΡΩΤΕΑΣ 70-74
ΦΑΡΟΣ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 81-72
ΣΠΟΡΤΙΓΚ - ΑΜΙΛΛΑ 34-42
ΜΕΛΙΣΣΙΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ 20-0 α.α.

Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα, η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

1. ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ
2. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ
3. ΚΗΦΙΣΙΑ
4. ΜΕΛΙΣΣΙΑ
5. ΦΕΑ
6. ΣΠΟΡΤΙΓΚ
7. ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

8. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
9. ΦΑΡΟΣ
10. ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ


με τις ομάδες ΚΗΦΙΣΙΑ, ΜΕΛΙΣΣΙΑ και ΦΕΑ να παραμένουν στην Α2.

Ο Σπόρτιγκ για να παραμείνει στην κατηγορία, περιμένει να συμβούν δύο από τα εξής τρία: υποβιβασμός του Άρη, υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου, άνοδος του Ιπποκράτη. Το πρώτο φαντάζει δύσκολο μιας και σε σημερινό αγώνα ΑΡΗΣ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ 71-55 και η σειρά στο 2-1 (best of 5).

Η Άμιλλα για να παραμείνει στην κατηγορία θέλει και τα τρία παραπάνω!

Αγία Παρασκευή, Φάρος και Παραλία αποχαιρέτησαν την κατηγορία.

Ο Πρωτέας αήττητος στην Α1 και ο Ιπποκράτης στα μπαράζ για την άνοδο. Νομίζω πως και ο 3ος της κατάταξης θα αγωνιστεί σε αγώνα μπαράζ, ώστε να υπάρχει η 2η επιλαχούσα ομάδα για άνοδο σε περίπτωση που χρειαστεί. Η 1η θα είναι ο ηττημένος του μπαράζ του Ιπποκράτη.
sporting b.c.
Μοιάζει να επαναλαμβάνεται η μέσω Κρόνου σωτηρία το 2011 αρκεί να τα καταφέρει ο Ιπποκράτης στις 28/4 στο μπαράζ της Αθήνας.
jhantzop
QUOTE(jhantzop @ Apr 7 2013, 14:51 ) *
...
Ο Σπόρτιγκ για να παραμείνει στην κατηγορία, περιμένει να συμβούν δύο από τα εξής τρία: υποβιβασμός του Άρη, υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου, άνοδος του Ιπποκράτη. Το πρώτο φαντάζει δύσκολο μιας και σε σημερινό αγώνα ΑΡΗΣ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ 71-55 και η σειρά στο 2-1 (best of 5).

Η Άμιλλα για να παραμείνει στην κατηγορία θέλει και τα τρία παραπάνω!
...


Μετά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου, η Άμιλλα Τρίπολης αποχαιρετά την Α2. Ο Σπόρτιγκ πλέον περιμένει είτε υποβιβασμό του Άρη, είτε άνοδο του Ιπποκράτη για να σώσει την κατηγορία.
sporting b.c.
ΑΡΗΣ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ 3-1
O Άρης μένει στην Α1, η Τερψιθέα πέφτει, πέφτει και η Άμιλλα...
Τα φώτα πλέον στο μπαράζ ανόδου της Α2...
Γράφεται ότι φαβορί είναι ο Ιπποκράτης (και μακάρι να το αποδείξει) όμως το κύπελλο του Πρωτέα δεν ήταν νίκη του φαβορί.
magickaminia
Ευχομαι η ιστορικη ομαδα του Σπορτιγκ να μην πιει το ποτηρι του υποβιβασμου στα τοπικα. Ομως η δυναμικοτητα του Ιπποκρατη δεν ειναι τετοια που να μπορω να πιστευω οτι θα ανεβει στην Α1. Οτι καλυτερο λοιπον και με ελπιδα για την σωτηρια του Σπορτιγκ. blove.gif
stev basket
Τον Παναθλητικό Συκεών θα αντιμετωπίσει στον αγώνα μπαράζ την προσεχή Κυριακή 28-4 στο Μετς, ο Ιπποκράτης Κω.
Η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας τον Παναθλητικό με 54-45 και ανέβηκε απευθείας στην Α1, οπότε η ομάδα των Συκεών θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Ιπποκράτη Κω.
Πρόκειται για μία ομάδα στα μέτρα του Ιπποκράτη, ο οποίος αν είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος δεν αναμένεται να συναντήσει δυσκολίες και θα πάρει το εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια του γυναικείου μπάσκετ.
jhantzop

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ - ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 63-61

Ο Ιπποκράτης στην Α1 και ο Σπόρτιγκ παραμένει στην Α2.

Α2 Νότου 2013-14
ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΔΑΣΑΛ
ΚΗΦΙΣΙΑ
ΜΕΛΙΣΣΙΑ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΣΠΟΡΤΙΓΚ
ΤΕΡΨΙΘΕΑ
ΦΕΑ
-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΣΚΑΝΑ-
-ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ-
-ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ-
sporting b.c.
Πρωτάθλημα με εκλεκτές ομάδες (σε κρίση) το επόμενο!
kasper7
QUOTE(jhantzop @ Apr 28 2013, 17:39 ) *
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ - ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 63-61

Ο Ιπποκράτης στην Α1 και ο Σπόρτιγκ παραμένει στην Α2.

Α2 Νότου 2013-14
ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΔΑΣΑΛ
ΚΗΦΙΣΙΑ
ΜΕΛΙΣΣΙΑ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΣΠΟΡΤΙΓΚ
ΤΕΡΨΙΘΕΑ
ΦΕΑ
-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΣΚΑΝΑ-
-ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ-
-ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ-

Θα γίνει πολύ καλό πρωτάθλημα την νέα σεζόν, με δυνατές ομάδες... με μειωμένα λειτουργικά έξοδα καθώς δεν προβλέπονται πολλές μετακινήσεις... σε έναν όμιλο... Αττικής!!! smiley.gif
jhantzop
QUOTE(kasper7 @ Apr 29 2013, 02:00 ) *
Θα γίνει πολύ καλό πρωτάθλημα την νέα σεζόν, με δυνατές ομάδες... με μειωμένα λειτουργικά έξοδα καθώς δεν προβλέπονται πολλές μετακινήσεις... σε έναν όμιλο... Αττικής!!! smiley.gif


Ο πρωταθλητής ΕΣΚΑΝΑ θα είναι ο νικητής της σειράς μεταξύ Παλαιό Φάληρο - Ελευθερία Μοσχάτου ή ΑΟΝΑ με την έδρα στο Φάληρο.
jhantzop
QUOTE(jhantzop @ Apr 29 2013, 08:46 ) *
Ο πρωταθλητής ΕΣΚΑΝΑ θα είναι ο νικητής της σειράς μεταξύ Παλαιό Φάληρο - Ελευθερία Μοσχάτου ή ΑΟΝΑ με την έδρα στο Φάληρο.


Το Παλαιό Φάληρο στην Α2 μετά τη νίκη μέσα στο Μοσχάτο.


sporting b.c.
Λες;

wbasket.gr

Η ΦΕΑ γίνεται ΑΕΚ ( ; )

Μετά την επιτυχία της ΑΕΚ στο γυναικείο βόλεϊ γίνονται σοβαρές σκέψεις τα γυναικεία τμήματα της ΑΕΚ να επεκταθούν και στο μπάσκετ.
Η ΦΕΑ είναι ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας και είναι εξαιρετική περίπτωση για συγχώνευση. Αν υλοποιηθεί το σενάριο τότε το πρωτάθλημα της Α2 θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
sporting b.c.
basketblog.gr
Σάββατο, 08 Ιούνιος 2013 23:39 | Γιώργος Νικολάου

"Υπάρχει φωτιά" με τις Γυναίκες της ΑΕΚ

Η είδηση ότι ενδέχεται να συγχωνευτούν ΑΕΚ και ΦΕΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας προκάλεσε "μπλακ άουτ" στο προσωπικό μας e-mail, αλλά και στην σελίδα μας στο facebook από δεκάδες μηνύματα αγωνιούντων οπαδών της "Ένωσης".

Πρεμούρα ξαφνικά για το μπάσκετ, που την χρονιά που πέρασε, εγκατέλειψαν; Όχι! Οι… γυναίκες είναι αυτές, που προκαλούν το ενδιαφέρον, όπως άλλωστε αποδείχθηκε και με το επιτυχημένο εγχείρημα της ομάδας βόλεϊ Γυναικών της ΑΕΚ. Ψάξαμε και μάθαμε λοιπόν. Και καταλήξαμε, ότι "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά". Δεν επιβεβαιώνεται η είδηση για την συγχώνευση από το περιβάλλον της διοικούσας επιτροπής, τα μέλη της οποίας αντιτίθενται σε συγχωνεύσεις ή συνενώσεις, όπως είχε συμβεί και στις περιπτώσεις με ΑΕΚ Άργους και Ίκαρο Καλλιθέας στους Άνδρες. Μάθαμε όμως ότι δεν λένε "όχι" στη δημιουργία ομάδας μπάσκετ Γυναικών, η οποία θα συμμετάσχει αυτόνομα στην χαμηλότερη κατηγορία με στόχο να πρωταγωνιστήσει ψηλότερα σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπήρξε η σκέψη αυτή πριν από καιρό, ενώ "βρέθηκε" και ομάδα (όχι η ΦΕΑ) η οποία προσφέρθηκε να "απορροφηθεί" από την ΑΕΚ. Με δεδομένη την εμπλοκή όμως των χρηματοδοτών της μπασκετικής ΑΕΚ με την Ερασιτεχνική, όπου το εύρος των αθλημάτων και των εκκρεμοτήτων είναι τεράστιο, άγνωστο είναι αν παραμένει άσβεστο το ενδιαφέρον για τις γυναίκες.

Το δημοσίευμα του "wbasket.gr" του φίλου Κωνσταντίνου Αντωνιάδη, που "άναψε τις φωτιές" στους οπαδούς της ΑΕΚ και κυρίως στον …ανδρικό πληθυσμό της "κιτρινόμαυρης" οικογένειας αναφέρει: "Μετά την επιτυχία της ΑΕΚ στο γυναικείο βόλεϊ γίνονται σοβαρές σκέψεις τα γυναικεία τμήματα της ΑΕΚ να επεκταθούν και στο μπάσκετ. Η ΦΕΑ είναι ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας και είναι εξαιρετική περίπτωση για συγχώνευση. Αν υλοποιηθεί το σενάριο τότε το πρωτάθλημα της Α2 θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον".

Οι επόμενες ημέρες ίσως είναι καθοριστικές ως προς την διαλεύκανση και αυτής της υπόθεσης...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.