Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Χρυσός. Ευλογία ή Κατάρα;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Magnus92
Ειπα να ανοιξω ενα ξεχωριστο τοπικ, για το "καυτό" (ειδικα για εμας εδω πανω) θεμα των τελευταιων μηνων...


Απιστευτο περιστατικο με προσαγωγη... μαθητη σχολειου απο τα σκυλακια των εταιριων...



Και αλλα δυο ωραια αρθρα-βιντεο :

Το πρωτο...

και το δεύτερο...
rchos
Εμένα μου κάνει εξαιρετικά αρνητική εντύπωση η ανακοίνωση των μαθητών του λυκείου.

Δυστηχώς στα σχολεία πάει να γίνει ότι εδώ και πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια με τις κομματικές νεολαίες και έχει περάσει και στους μαθητές η ίδια ψυχολογία και προδιάθεση.

Η κομματικοποίηση σε ηλικίες που το μυαλό δεν έχει πήξει είναι κάτι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να έχει πολύ κακές συνέπειες...
HLR CENATION
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com...BA%CE%B9%CE%B4/

Ο κόσμος υποφέρει στην Ιερισσό Χαλκιδικής (χρυσός/Σκουριές)-Links
από ΒlackΜediterraneanPirate

http://wp.me/pPn6Y-fUu

Ενημέρωση: 15:52 (προσθήκη σχετικής εκπομπής με νεώτερα)

Αυτά που γίνονταν πριν 2-3 χρόνια στην Κερατέα,

επαναλαμβάνονται σε χειρότερη μορφή

στην Ιερισσό Χαλκιδικής (χρυσός/Σκουριές)

Δεν πιστεύουν τα μάτια μας & τ΄αυτιά μας

αυτά που διαβάζουμε & ακούμε σήμερα για τις Σκουριές >>>

Έπεσαν δακρυγόνα στο σχολείο & το γιατρείο;;; >>>

Απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια από τους Ιερισσιώτες Χαλκιδικής

598841_149902795174083_1798393739_n

“Καπνογόνα παντού!!Είναι δυνατόν έφοδο στο χωριό μας????? Προσοχή όσοι κινούνται προς τα Lidl . μακριά οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά. όποιος μπορεί ας σπεύσει σε βοήθεια!! Εχουν μπει γιατροί μέσα στο σχολείο λόγω των δακρυγόνων που ρίξανε στα παιδιά!!”

Αυτά μαθαίνουμε από εδώ>>> Facebook / Ιερισσιώτες

κι εδώ www.ierissiotes.blogspot.gr

BEvhS2xCIAAz1FE-1

BEvizRxCAAEwxFL

BEvhDu6CMAAxgaB

-Χαλκιδική: Νέες προσαγωγές κατοίκων στο πλαίσιο της επιχείρησης τρομοκράτησης και καταστολής. Με αφορμή την προβοκάτσια στις Σκουριές| www.902.gr
-Τώρα – Σκουριές: Τραυματισμός 15χρονου από κάλυκα δακρυγόνου /

www.enikos.gr
.
.
Οι Ιερισσιώτες γράφουν & ζητούν βοήθεια>>>
-Η ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS!!ZHTOYME ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ!!
.
-ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ!!ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΡΑ!!ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ!!!!!!!!!!!!
.
-Κατεβειτε να βοηθήσετε!οπισθοχώρησαν προς τον Μασούτη και κάνανε απευθείας ρίψη χημικών πάνω στον κόσμο!!Ξεκίνησαν να μπαίνουν σε σπίτια!!Έχουν έτοιμα τα όπλα για να ρίξουν ξανά πάνω στον κόσμο τα δακρυγόνα απευθείας επάνω τους!!
.
-ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!
.
-ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ!!ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΑΤ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ!!ΑΔΕΡΦΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ!!ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ
.
.
-ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΤΩΡΑ-ΜΑΤ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΡΙΨΕΙΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ
-SOS ΤΩΡΑ στην Ιερισσό

Η Ιερισσός εκπέμπει SOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αδέρφια σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε η κατάσταση έχει ξεφύγει, ΜΑΤ επιτίθενται μέσα στο χωριό!!Ρίξανε δακρυγόνα στον κόσμο και στο σχολείο!!! Όσοι δουν ανθρώπους μεγάλης ηλικίας βοηθήστε!! Μιλάει ο Βλαχόπουλος στο ΣΚΑΙ τους ξεφτέλισε και ο Παυλόπουλος θέλει να παρουμε τηλέφωνο στον Δένδια ΕΜΕΙΣ???Πού να το σηκώσει !!!!!!!!¨Ελεος πια!! Αδέρφια από τα διπλανα χωριά και όποιος μπορεί ας έρθει να βοηθήσει!!
http://www.ierissiotes.blogspot.gr/
.
.
-ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
Χτυπούν καμπάνες συναγερμού στην Ιερισσό. Από τον Πολύγυρο ξεκίνησαν 4 κλούβες των ΜΑΤ και τσιπάκια της αστυνομίας. Που να πηγαίνουν άραγε? Όλοι στην πλατεία ΤΩΡΑ… Άρχισαν τα όργανα!!!!!!!!!!!
http://www.ierissiotes.blogspot.gr/..

Μαθητές Ιερισσού: «Φτάνει η αστυνομική τρομοκρατία»

.

.
-Προσάγεται ξανά σήμερα η μαθήτρια – Κλειστό το Γυμνάσιο/Λύκειο Ιερισσού

-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ιερισσού

-Διαμαρτυρία Διδασκόντων Λυκείου Ιερισσού

Ομολογω οτι δεν το γνωριζα το θεμα και το διαβασα σημερα στην εφημεριδα η ελλαδα αυριο,αλλα απο ενα googlarisma που εκανα ειδα οτι μιλαμε για ενα πολυ σοβαρο θεμα.Τωρα δεν ξερω αμα το πηρα απο το καταληλο λινκ.Οτι μπορουσα εκανα.

.
Magnus92
QUOTE(rchos @ Feb 27 2013, 21:47 ) *
Εμένα μου κάνει εξαιρετικά αρνητική εντύπωση η ανακοίνωση των μαθητών του λυκείου.

Δυστηχώς στα σχολεία πάει να γίνει ότι εδώ και πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια με τις κομματικές νεολαίες και έχει περάσει και στους μαθητές η ίδια ψυχολογία και προδιάθεση.

Η κομματικοποίηση σε ηλικίες που το μυαλό δεν έχει πήξει είναι κάτι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να έχει πολύ κακές συνέπειες...



Μαλιστα...
Για ρωτα και τα παιδακια σχολειου, που εφαγαν δακρυγονα ΜΕΣΑ στο σχολειο τους, τι γνωμη εχουν...

Ειναι η πολιτικοποιηση το προβλημα , ε ;







ΥΓ Αυριο ( Σαββατο 9/3 ) στις 11.30 οσοι μπορουμε , πηγαινουμε στην πορεια κατα των μεταλλειων...
11.30 στο δημαρχειο η συγκεντρωση...
rchos
QUOTE(Magnus92 @ Mar 8 2013, 15:14 ) *
Μαλιστα...
Για ρωτα και τα παιδακια σχολειου, που εφαγαν δακρυγονα ΜΕΣΑ στο σχολειο τους, τι γνωμη εχουν...

Ειναι η πολιτικοποιηση το προβλημα , ε ;


Η κομματικοποίηση και όχι πολιτικοποίηση (έννοιες εντελώς διαφορετικές) σε "παιδάκια" όπως τα αναφέρεις εσύ είναι σοβαρότατο πρόβλημα.
Magnus92
QUOTE(rchos @ Mar 8 2013, 15:29 ) *
Η κομματικοποίηση και όχι πολιτικοποίηση (έννοιες εντελώς διαφορετικές) σε "παιδάκια" όπως τα αναφέρεις εσύ είναι σοβαρότατο πρόβλημα.



Το εχω πει απειρες φορες πως ειμαι 1000% ιδεολογικα εναντιον της κομματικοποιησης, και προφανως ξερω να ξεχωριζω κομματικοποίηση και πολιτικοποίηση...

Εκει που διαφωνησα με το σχολιο σου, ειναι πως το θεμα στην Χαλκιδικη ΔΕΝ εχει να κανει με κομματικοποιηση, ισως ουτε και με πολιτικοποιηση...

Το προβλημα ειναι ( πρωτα απ ολα ) θεμα επιβιωσης....
bballbill
Έλεος ρε φίλε. Πόσες δυνάμεις στείλανε? Τί προσπαθούν να κάνουν, να καταλάβουν την περιοχή?
HLR CENATION
Mεγαλη συγκεντρωση γινεται αυτη την ωρα... http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=349361





Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου κατά των μεταλλείων χρυσού


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού που διοργανώνουν οι συντονιστικές επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Θράκης. Η πορεία με χιλιάδες κόσμο στους δρόμους, αλλά και στα γύρω πεζοδρόμια, διασχίζει τις οδούς Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης με κατάληξη την πλατεία του Δημαρχείου. Υπάρχει ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, η οποία προσπαθεί να είναι διακριτική, ενώ παραταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στο Βελίδειο και στο Αμερικανικό προξενείο.

Πολλά πλακάτ και πολύχρωμα πανό δίνουν τόνο και ρυθμό στους δρόμους, ενώ δεν κρύβεται η φαντασία αρκετών διαδηλωτών οι οποίοι έχουν μασκαρευτεί... αναλόγως, συμβαδίζοντας με τις ημέρες των αποκριών.

Κάνουν λόγο για "Καρναβάλι" που ηγείται της προσπάθειας εξόρυξης χρυσού, με σκοπό... χορό κερδών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος της ζωής και της υγείας των κατοίκων.

Στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, περίμενε και ένα μουσικό παραδοσιακό συγκρότημα από τη Χαλκιδική, που "υποδέχτηκε" την πορεία παίζοντας μουσική.

Στην πορεία συμμετέχουν επίσης κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, μέλη πολιτικών κινήσεων και οργανώσεων που εναντιώνονται επένδυση χρυσού και αντιπροσωπείες διαδηλωτών από το Κιλκίς και τη Θράκη.

Την ίδια ώρα από το άγαλμα του Βενιζέλου ξεκίνησε η πορεία του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά του σχεδίου «Αθηνά» και την κατάστασης στο χώρο της παιδείας, με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών, σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και φοιτητών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την οδό Τσιμισκή, για να συναντήσουν την πορεία κατά των μεταλλείων χρυσού. Στη διασταύρωση με την Αγ. Σοφίας κόσμος από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο χειροκροτούσε την πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και μπήκε στις γραμμές της.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών. Η κεφαλή της πορείας νωρίτερα έφτανε στην οδό Ναυαρίνου, ενώ η ουρά της βρίσκονταν ακόμα στη ΧΑΝΘ. Τα μεγέθη είναι ανάλογα με αυτά των πορειών της ΔΕΘ, λένε κάτοικοι της πόλης που διαδηλώνουν μαζί.

Η πορεία κατέβαινε προς την παραλία από την οδό Βενιζέλου. Τα ΜΑΤ έκαναν μπλόκο αρκετά μέτρα πιο κάτω στο ύψος της οδού Δραγούμη, με αποτέλεσμα το προγραμματισμένο δρομολόγιο της πορείας να μην περάσει από το σημείο αυτό.

Όταν η πορεία βρέθηκε στο ύψος του Αμερικάνικου προξενείου η αστυνομία έκλεισε τα στόρια, ενώ οι διαδηλωτές αποδοκίμαζαν το μπλόκο των ΜΑΤ στο ύψος της Δραγούμη.

Η μαζικότητα φαίνεται από τις περιγραφές που λένε πως όταν η κεφαλή έφτανε στο Λευκό Πύργο, η ουρά έστριβε ακόμα από Βενιζέλου, ενώ όλη η Λ. Νίκης είχε πλημμυρίσει με διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα η αστυνομία έδιωχνε δημοσιογράφους και φωτογράφους από το τον Λευκό Πύργο για να μην τραβήξουν πανοραμικά πλάνα. Η πορεία έφτασε στον Λευκό Πύργο λίγο μετά τις 14:00.

Το κάλεσμα της προσυγκέντρωσης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ήταν στις 11:30 το πρωί.

Νωρίτερα έφτασαν λεωφορεία με κατοίκους της Χαλκιδικής οι οποίοι κατευθύνθηκαν με πορεία στο σημείο προσυγκέντρωσης όπου ξεκίνησε η διαδήλωση.

Την Παρασκευή κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων που είναι αντίθετοι στη λειτουργία της μονάδας χρυσού, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου ένα 24ωρο νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια.

Χθες στους συγκεντρωθέντες στην Ιερισσό μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επανέλαβε την αντίθεσή του κόμματός της στην επένδυση εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός».

Την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής, ανέβαλε για τις 17 Ιανουαρίου 2014 τη δίκη των τεσσάρων κατοίκων της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο στις Σκουριές, στη διάρκεια κινητοποίησης εναντίον της εξόρυξης χρυσού. Το δικαστήριο ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της υπόθεσης, έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος λόγω ασθένειας ενός εκ των κατηγορουμένων.

Έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν από νωρίς δεκάδες κάτοικοι της Χαλκιδικής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διωκόμενους συντοπίτες τους, ενώ φώναζαν συνθήματα εναντίον της "αστυνομικής καταστολής".

Επίσης, χθες, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με πρωτοβουλία του εισαγγελέα Εφετών της πόλης, παρουσία κατοίκων της Ιερισσού και του αστυνομικού διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.

Οι κάτοικοι τόνισαν πως αντέδρασαν για την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και δεν έχουν σκοπό να εμποδίσουν τις όποιες έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης στις Σκουριές.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υπογράμμισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν χθες στο πλαίσιο της νομιμότητας, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Εισαγγελίας, ΕΛ.ΑΣ. και κατοίκων.

Απο σαιτ ελευθεροτυπιας
Magnus92
Εξαιρετικη περιγραφη των γεγονοτων απο την Ελευθεροτυπια... Περιεργο αυτο στις μερες μας...


Ο κοσμος ηταν απιστευτα πολυς ( σιγουρα πανω απο 15000, κατα τη γνωμη μου ) , και με παρα πολυ καλο παλμο...
Το ακριβως αντιθετο με τις πορειες-κηδειες που γινονται εδω πανω στις απεργιες-εκτονωσεις των εργατοπατερων της ΓΣΕΕ...

Θετικοτατο το οτι σε τετοιες περιπτωσεις συμμεχουν ολοι, ισως πανω και απο κομματικα κριτηρια...
Magnus92

HLR CENATION
Μια πολυ πετυχημενη συναυλια εγινε την Παρασκευη που μας περασε στο Ιβανωφειο σταδιο εναντια στα μεταλλεια χρυσου.

Μπραβο σε οσους την διοργανωσαν. http://nogoldthess.espivblogs.net/files/20...2tdcmaa6li0.jpg
Magnus92
Magnus92
QUOTE
@seleogr: ΤΩΡΑ: Προφυλακίστηκαν οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού! #skouries http://t.co/1assub3DFT


Παρανοια...

Θα τα πουμε ...
Magnus92
Αποψε


Μεγαλη συναυλια στου Π. Μελα , για την εξορυξη που δεν θα γινει ΠΟΤΕ !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.