Help - Search - Members - Calendar
Full Version: All-Star Weekend
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
MZ13
Με τον άσο των Denver Nuggets και οικοδεσπότη στο "Pepsi Center", Carmelo Anthony να έχει τον ρόλο του πρωταγωνιστή, η ομάδα των δευτεροετών του ΝΒΑ επιβλήθηκε της αντίστοιχης των... νέων με 133-106 στον αγώνα που άνοιξε το All Star Weekend. Ο γπηεδούχος σημείωσε συνολικά 31 πόντους, εκ των οποίων οι 17 ήταν στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Σε καμία περίπτωση ο Anthony δεν ήταν μόνος του, καθώς τόσο ο Kyle Korver των Philadelphia Sixers που είχε 21 πόντους, αλλά και ο Chris Bosh των Toronto Raptors που πρόσθεσε 26π, έβαλαν εξίσου τις βάσεις για το θετικό αποτέλεσμα. Πολύ καλός ήταν και ο LeBron James ο οποίος ολοκλήρωσε τη παρουσία του, σημειώνοντας τελικά 20 πόντους. Οι έμπειροι μπορεί, αρχικά, να βρίσκονταν πίσω στο σκορ με εννέα πόντους, ενώ το ημίχρονο έληξε υπέρ των "νέων" με το σκορ να είναι 64-58.

Περίπου στα μισά της τρίτης περίοδου, η κατάσταση άλλαξε, με τους δευτεροετείς να παίρνουν το προβάδισμα με 70-67. Ηταν γενικά φανερό ότι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο οι έμπειροι είχαν αποφασίσει να σοβαρευτούν και να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν, ενώ από την άλλη μεριά οι πρωτοετείς προσπαθούσαν να αποφύγουν την συντριβή. Οι πρωτάρηδες είχαν καλύτερους παίκτες τόσο τον Tony Allen όσο και τον Al Jefferson όπου αμφότεροι σημείωσαν από 17 πόντους. Χαρακτηριστικό του πρώτου ήταν τα δυνατά του καρφώματα.

Απο contra.gr
------------------------------------------------------------------------------------------------

Sophomores Stop Rookies in the
got milk? Rookie Challenge

DENVER, Feb. 18 (Ticker) - Carmelo Anthony gave the home fans plenty of reasons to cheer.
Anthony, the Denver Nuggets' star forward who has had a difficult second season, scored 17 of his 31 points in the second half to lead the Sophomores to a 133-106 comeback victory in the got milk? Rookie Challenge.

"It's a wonderful feeling," said Anthony, who was named the game's MVP. "You know, this is another positive thing I can put on my resume. It's a great feeling coming out here on my home court and getting MVP of the rookie-sophomore game."

Anthony said he was not bothered that he did not earn an All-Star berth, even though the game was being played here.

"I can't hold my head down because I didn't make the game," he said. "Like I tell everybody, this is only my second year in the NBA. I am going to be here for a long time. I ain't going nowhere."
Chris Bosh of the Toronto Raptors added 26 points, the Philadelphia 76ers' Kyle Korver chipped in 21 and the Cleveland Cavaliers' LeBron James 20 for the Sophomores, who trailed by as many as nine points late in the first half and 64-58 at the break.

The second-year players, who played somewhat lackadaisically in the first half, came out of intermission with a sense of purpose and took the lead for good, 70-67, on a jumper by James with 16:47 remaining.

"We didn't play well in the first half," Korver said. "We weren't really utilizing our abilities really well. We came out at halftime and Carmelo said, 'We're going to win by 20.' We came out and started playing a lot harder on defense."

"I think the second half, everybody picked it up a little bit, especially just coming out right in the second half," Chicago Bulls rookie Luol Deng said. "I think the Sophomores must have spoke about it in the locker room be

cause they came out pretty intense, and we could see that."

James made 9-of-16 shots in 27 minutes despite fighting dizziness, dehydration and an ankle injury.

"It's a very talented bunch," Sophomores coach Bob McAdoo said of the young stars. "LeBron, especially, because he's so big and physical and he sees the court so well. And now he's developed a 3-point shot. He's just going to be impossible to stop the rest of the year and in the future."

Anthony made 13-of-18 shots for the Sophomores, who shot 56 percent (53-of-95) - including 62 percent (32-of-52) in the second half.

"We came back, and our goal was to beat them by 20, and we did that," Anthony said. "Things have not went his way this year, but he's starting to get his mind straight and not worry about the off-the-court things," James said of Anthony. "I'm so happy for him, he got the MVP tonight. It's supposed to work out that way. It's going to work out the best for him."

Deng and Boston Celtics teammates Tony Allen and Al Jefferson scored 17 points apiece to pace the Rookies, who shot 52 percent (46-of-88).

The Sophomores connected on 10-of-21 3-pointers, with Korver going 7-of-10, but the Rookies made just 4-of-15.

Απο nba.com
NBAholic
James made 9-of-16 shots in 27 minutes despite fighting dizziness, dehydration and an ankle injury.

Ποιος ο λόγος όλων αυτών; Ελπίζω να μη μας κάνει καμιά ακόμη λαδιά στο παιχνίδι, έτσι;
dizzy_fingers
Το ματς δεν το έδειξε το supersport 45.gif...
IraTmac
πάνω στην ώρα ήρθε αυτή η εμφάνιση για τον Καρμέλο, γιατί κοντεύαμε να τον ξεχάσουμε. Χάθηκε φέτος στην μετριότητα του Ντένβερ, αλλά χτες έπαιξε καλά μπροστά στο κοινό του.

με τις υποψηφιότητες που είδα στα καρφώματα, πιστεύω οτι και να είχα Nova δεν θα έχανα τον ύπνο μου να δω τους διαγωνισμούς...
NBAholic
Δες το άλλο thread, είχε κανα-δυό καλά καρφώματα. Τα αμερικανάκια (στα threads που είδα), μονίμως ανικανοποίητα, χαρακτήρισαν το διαγωνισμό worst ever (συνηθισμένα τα βουνά από χιόνια...). Αλλά τα τρίποντα ψιλο-πάτωσαν.

Άντε, και καλό παιχνίδι. Έχω ήδη αγωνία να δω ποιος θα βγει MVP.

(50% σχετικό, μιας και μιλάμε για MVP: Το ξέρατε ότι στο μπέιζμπολ ο MVP του Ολ Σταρ Γκέιμ καθορίζει το πλεονέκτημα έδρας στους Τελικούς; blink.gif )
dizzy_fingers
40.gif
IraTmac
Allen Allien Iverson The Answer.

η φετινή χρονιά του ανήκει. άξιος 41.gif

Νίκη της Ανατολής! ohmy.gif α ρε Shaq γέρνεις μόνος σου την πλάστιγγα... cool.gif 77.gif
dizzy_fingers
The most dominant center in the league...
Απλά αυτό! 41.gif

Μπράβο και στον ΑΙ για το παιχνίδι του (δεν κατάλαβα όμως πότε έβαλε 15 πόντους και μοίρασε 10 ασσίστ huh.gif).

Όσον αφορά όμως το παιχνίδι, δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Πολλά λάθη, λίγα σχετικά καρφώματα ( το κλασσικό πέταγμα στο ταμπλό και κάρφωμα το εκανε ο άλλος ξάδερφος φέτος, VC, με πολύ θεαματικό όμως τρόπο) και μεγάλη βάση στην άμυνα.

Λογικά λοιπόν όλος ο κόσμος περίμενε να φτάσουμε στο τέλος και να δούμε ένα παιχνίδι με αγωνιώδη κατάληξη, αλλά οι East έφτασαν εύκολα στη νίκη, καθώς οι Δυτικοί δεν προσπάθησαν να διεκδικήσουν τη νίκη...

Δεν πειράζει. Ακόμα και αυτά τα λίγα που είδαμε, ήταν καλά. Πήραμε τη "μπασκετοδόση" μας. biggrin.gif

Άντε, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!! biggrin.gif
IraTmac
that was unfair Mr. Carter... 68.gif
NBAholic
Αν ένας αγώνας είναι ανταγωνιστικός , οι ευκαιρίες για θέαμα έρχονται στο Β´ 12λεπτο και στο Β´ μέρος του Γ´. Στο Α´ και στο υπόλοιπο του Γ´, γίνεται το ζέσταμα και η επανένταξη, αντιστοίχως, στο Δ´, η μάχη.

Όντως, σε σχέση με τα 3-4 τελευταία, το θέαμα ωχριούσε και πολλοί λένε ότι ο μέσος αγώνας των φετινών Σανς είναι καλύτερος!
Πάντως, το όλο νταβαντούρι, με τα αεροπλανικά και εξωγήινα κόλπα, είναι γενικά χαρακτηριστικό της τελευταίας 15ετίας. Όχι ότι πιο πριν δεν είχαμε τέτοιες φάσεις, αλλά τότε οι ομάδες λάμβαναν πιο "σοβαρά" το ρόλο τους κι έπαιζαν πιο σκληρά. Από αυτή την άποψη, ο αγώνας θύμιζε παλιό Ολ Σταρ.

that was unfair Mr. Carter...

Δεν ξέρω αν είδες τον αγώνα. Στο τέλος, και ο ΤΜακ δοκίμασε να το κάνει, αλλά δεν του έπιασε πολύ καλά και ολοκλήρωσε με λέι απ. Λίγο αργά, όμως...
dizzy_fingers

Εμ, αν ο δικός σου δε μπορούσε να το κάνει, καλά έκανε και το κάρφωσε ο cous' wink.gif.
Γενικώς πάντως, ο TMAC σερνόταν σε αυτό το όλ σταρ - και δεν ήταν ο μόνος...είχες την εντύπωση ότι βαριόντουσαν φέτος όλοι οι παίχτες.

Σχετικά με τη φάση αυτή, επειδή το supersport έκανε σύνδεση με το γήπεδο προτού κάνει το αμερικάνικο κανάλι, άκουγα το σχολιαστή (ο αποκωδικοποιητής μου είναι "περίεργος" και δεν έχει ελληνική περιγραφή...καλύτερα tongue.gif ) να ρωτάει: "πόσες φορές το έκανε ο TMAC στα ολ σταρ γκέιμ? τί είναι αυτοί οι δύο, κουμπάροι? (blink.gif)α, ξαδέρφια ε?" 40.gif
Τελικά δεν έχουμε μόνο εμείς άσχετους σε μεταδόσεις.
IraTmac
QUOTE (dizzy_fingers @ Feb 22 2005, 12:58 AM)

Εμ, αν ο δικός σου δε μπορούσε να το κάνει, καλά έκανε και το κάρφωσε ο cous' wink.gif.
Γενικώς πάντως, ο TMAC σερνόταν σε αυτό το όλ σταρ - και δεν ήταν ο μόνος...είχες την εντύπωση ότι βαριόντουσαν φέτος όλοι οι παίχτες.

Σχετικά με τη φάση αυτή, επειδή το supersport έκανε σύνδεση με το γήπεδο προτού κάνει το αμερικάνικο κανάλι, άκουγα το σχολιαστή (ο αποκωδικοποιητής μου είναι "περίεργος" και δεν έχει ελληνική περιγραφή...καλύτερα tongue.gif ) να ρωτάει: "πόσες φορές το έκανε ο TMAC στα ολ σταρ γκέιμ? τί είναι αυτοί οι δύο, κουμπάροι? (blink.gif)α, ξαδέρφια ε?" 40.gif
Τελικά δεν έχουμε μόνο εμείς άσχετους σε μεταδόσεις.

NBAholic, δεν το είδα το ματς. είναι το προτελευταίο All Star που χάνω στη ζωή μου. από το μεθεπόμενο δεν πρόκειται να χάσω άλλο (ίσως κι απ' το επόμενο...).

Σπύρο, αυτό το κάρφωμα -για μένα- ανήκει στον Μάγο(όπως το windmill είναι του Kobe κλπ). και δεν πιστεύω οτι ο Κάρτερ χρειάζεται να πάρει ιδέες από άλλους για να παραμείνει κορυφαίος dunker. wink.gif εννοείται οτι δεν είναι αποκλειστικό ένα κάρφωμα, αλλά δεν θα έκανα σε All Star το κάρφωμα του ξάδερφού μου, όταν σαν super dunker μπορώ να κάνω χιλιάδες άλλα.

ωστόσο φυσικά δεν έγινε και τίποτα... rolleyes.gif δεν νομίζω να του κρατήσει κακία, έτσι κι αλλιώς τον έχει ξεπεράσει προ πολλού σαν παίκτης tongue.gif

σερνόταν ε? sad.gif φαντάζομαι...

έχω πάντως την υποψία οτι MVP μπορούσαν να βγουν κι άλλοι παίκτες, δεν ήταν ξεκάθαρα κορυφαίος ο Αιβερσον. είδα 5 λεπτά φάσεις όμως, όχι όλο τον αγώνα.

υγ. είπε τέτοιο πράμα ο μεταδοτής? blink.gif :takataka: icon_drunk.gif
dizzy_fingers
Έχω πάντως την αμυδρή εντύπωση ότι το πέταγμα της μπάλας στο ταμπλό και κάρφωμα το είχε φέρει άλλος παίχτης παλαιότερα... Δεν είμαι σίγουρος...holiiiiiiiiiiiic???? Θέλουμε τη βοήθειά σουbiggrin.gif.

Για το MVP, δεν κάνεις λάθος wink.gif. Διαλέξαν στους τυφλούς τον μονόφθαλμο φέτος.
dizzy_fingers
Ώπα...τώρα διάβασα και κάτι άλλο.

Τo windmill του Kobe??? blink.gif
Δεν το περίμενα, ειδικά από εσένα να το ακούσω αυτό για τον Κόμπι biggrin.gif.
2 λέξεις:
Dominique Wilkins wink.gif
IraTmac
κοίτα, όποιο κάρφωμα κι αν δεις, σίγουρα θα υπήρξε κάποιος που θα το είχε ξανακάνει.

αλλά από τους εν ενεργεία, αυτοί είναι που το έχουν ως χαρακτηριστικό κάρφωμα. ο Tmac το κάρφωμα με το ταμπλό όταν το είχε κάνει πρώτη φορά όλοι χάζεψαν. αυτό με κάνει να πιστεύω οτι εκείνος το ξεκίνησε-επανέφερε.
NBAholic
έχω πάντως την υποψία οτι MVP μπορούσαν να βγουν κι άλλοι παίκτες, δεν ήταν ξεκάθαρα κορυφαίος ο Αιβερσον. είδα 5 λεπτά φάσεις όμως, όχι όλο τον αγώνα.

Πήρε το MVP κυρίως για τις 10 ασίστ και τα 5 κλεψίματα. Οι άλλοι που τον κόντραραν στο σκοράρισμα δεν είχαν τόσο πληθωρική προσφορά. Ίσως, αν ο Σακ έπαιζε με λίγο πιο μεγάλη όρεξη στα ριμπάουντ να το ξανάπαιρνε.
Αν νικούσε η Δύση, το MVP θα πήγαινε σε Κόμπι ή Ντάνκαν.

Έχω πάντως την αμυδρή εντύπωση ότι το πέταγμα της μπάλας στο ταμπλό και κάρφωμα το είχε φέρει άλλος παίχτης παλαιότερα... Δεν είμαι σίγουρος...holiiiiiiiiiiiic???? Θέλουμε τη βοήθειά σου

Το σίγουρο είναι ότι σε διαγωνισμούς καρφωμάτων, το πραγματοποίησε (εις διπλούν) ο Λάρι Νανς (το 1984 και 85).
Βέβαια, πέταγμα στο ταμπλό και κάρφωμα από διαφορετικό παίχτη είδα ακόμη και από δεκαετία του '70 (σε ένα σχολικό παιχνίδι του Μάτζικ Τζόνσον, ένας τη χτύπησε στο ταμπλό κι ο Μάτζικ κάρφωσε) ή και του '60 (Κούζι και Ράσελ).

Αλλά σε αγώνα...ίσως ο Σακίλ στις μέρες του Ορλάντο να έκανε κάτι παρόμοιο (σε λιγότερο αέρινη κλίμακα, βέβαια), αλλά δεν είμαι σίγουρος. Θα προσπαθήσω να θυμηθώ. Τους δύο J (Dr και Μ) δεν τους θυμάμαι σε μια τέτοια φάση.
Πιθανώς να είναι ο πρώτος.

Θεωρώ πιθανό όμως να το έκανε (για άλλους λόγους, όχι για θέαμα) και ο Μόουζες Μαλόουν, γνωστός για τη συνήθειά του να χάνει επίτηδες σουτ, για να μαζεύει τα επιθετικά ριμπάουντ. Οπότε, καταλαβαίνετε...
dizzy_fingers
Σχετικά με το κάρφωμα είχαν μία συζήτηση οι παρουσιαστές...

Αν δηλαδή το πέταγμα στο ταμπλό είναι :
α) χαμένο σουτ
β) ριμπάουντ
γ) ασσίστ

Πάντως, η στατιστική υπηρεσία δεν μέτρησε τίποτα από αυτά. Όλη κίνηση μέτρησε σαν ένα σουτ.
MZ13
To πρώτο κάρφωμα που έχω δει με πέταγμα της μπάλας στο ταμπλώ το έχει κάνει ο Larry Kenon όταν έπαιζε στο ΑΒΑ.... τουλάχιστον αυτό έχω δει...

Σε διαγωνισμούς, ο Nance....

Οσο για το windmill..... Ο Dominique συνέδεσε το όνομα του με αυτό το κάρφωμα, αν και παλιότερα το είχε κάνει και ο Darryl Dawkins.....

Απο το 1997 και μετά όλα τα καρφώματα είναι προϊόν αντιγραφής και δεν μπορούν να δωθούν ως "χαρακτηριστικά" σε νεότερους παίκτες.... wink.gif
IraTmac
κλασικά διαφωνώ με τον ΜΖ tongue.gif . όταν ένα κάρφωμα το κάνει μόνο ένας σε ολόκληρο πρωτάθλημα, είναι το χαρακτηριστικό του. άσχετα αν έχει ξαναγίνει από άλλον, προφανώς θα χει γίνει, εκτός αν κάποιος έχει πάρει κάνα σούπερ χάπι και πηδήξει απ' το κέντρο. δεν υπογράφει για να χει τα πνευματικά δικαιώματα του στυλ καρφώματος αλλά τουλάχιστον όταν βλέπουμε κάποιον να το κάνει για πρώτη φορά, λέμε "α, δες σαν το κάρφωμα του ..........". αυτό εννοώ όταν λέω οτι το πέταγμα στο ταμπλό είναι του Tmac. και το hook μπορεί να το χε δει σε καμιά αλάνα ο Jabbar, αλλά σημασία έχει οτι στην εποχή το το υιοθέτησε εκείνος.

υγ. γελοία ψηφοφορία στην κεντρική του nba.com ίσα ίσα για να μου τη σπάσουν...
dizzy_fingers
Να πω εγώ τι ψήφισα??? rolleyes.gif tongue.gif

Πλάκα πλάκα φέτος ο Κάρτερ το έκανε πολύ πιο θεαματικά από τον ΤΜΑΚ πέρσι. Δεν ξέρω αν τις άλλες φορές το είχε κάνει καλύτερα...

Ο Κάρτερ όμως το έκανε με πολλή δύναμη και όπως και να το κάνουμε, με καλύτερο στυλ wink.gif.

Τι βρίσκουν όμως και ασχολούνται εκεί πέρα blink.gif...
NBAholic
και το hook μπορεί να το χε δει σε καμιά αλάνα ο Jabbar, αλλά σημασία έχει οτι στην εποχή το το υιοθέτησε εκείνος.

Πληροφοριακά, το πρωτοδοκίμασε στα 9 του χρόνια και είπε ότι του φάνηκε "φυσιολογικό", μιας και ήταν ήδη 1,80!
Χουκ σούταρε συχνά ο Μάικαν και ο Τζόνστον από τα 40ς και 50ς, αλλά ο Καρίμ το τελειοποίησε. Γι'αυτό και φέρεται ως ο εφευρέτης. Δεν είναι 100% σωστό ή λάθος.
IraTmac
οι ανυπέρβλητες γνώσεις του holic ενισχύουν την άποψή μου. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.