Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακος-Ζαλγκιρις
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3
dimit
QUOTE(passer @ Oct 26 2012, 15:42 ) *
Dimit, συγγνώμη ρε φίλε αλλά τα posts σου συνεχίζουν να μου προκαλούν ευθυμία!

Σου ευχομαι παντα γελια και ποτε κλαματα

TWIsM
Αν ο αντιπαλος σου εχει 7/7 τριποντα ΕΣΥ φταις . Ο Ποποβιτς, ο Ουκιτς και λοιπα τρελοκομια ενιοτε ταλαιπωρουσαν αλλα ποτε δε νικουσαν καλα οργανωμενες ελληνικες ομαδες. Εμεις του δωσαμε δικαιωματα χθες
badder
Σε μια ομάδα που θέλει να είναι σοβαρή και που είναι κάτοχος του μεγαλύτερου τίτλου της Ευρώπης, δεν μπορεί να μην υπάρχει συνέχεια από τη μία χρονιά στην άλλη. Ακόμα και με νέο προπονητή κάποια πράγματα θα έπρεπε να ήταν αλληλένδετα. Ε λοιπόν σε εμας φέτος δεν είναι. Και επειδή η μόνη αλλαγή μας ήταν ο προπονητής εκεί εστιάζεται το αγωνιστικό μας πρόβλημα. Αν είχαμε αλλάξει όλη την ομάδα θα ψαχνόμασταν αλλού. Αλλά τώρα τα κουκιά είναι μετρημένα... 1+1=2 Μπαρτζώκας= φιλοτιμος, γνώστης αλλά όχι για αυτό το επίπεδο.

Και για όσους συνεχίζουν να μιλάνε για το περσινό ως θαύμα, φάρδος και δεν ξέρω τι άλλο, να θυμίσω ότι στο τελικό φτάσαμε με πραγματικά καλύτερο μπάσκετ από όλους τους αντιπάλους (Σιένα, Μπάρτσα). Στο τελικό μπορεί να μας βοήθησε και η τύχη (όπως και άλλους που πήρανε ευρωπαικό), σίγουρα όχι η διαιτησία (όπως άλλους που πήρανε Ευρωπαϊκό), και ούτως ή άλλως μέχρι εκεί φτάσαμε με την αξία μας. Όσο για τη Ελλάδα σε σειρά 5 αγώνων αποδείξαμε ποιος είναι καλύτερος. Τα περί τύχης δεν ισχύουν.

Η εικόνα πάνω στη οποία βγάζουμε συμπεράσματα για το χθεσινό αλλά και για όλα τα φετινά ματς είναι η εικόνα μιας ομάδας κορυφαίας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μιας ομάδας που δεν άλλαξε, αντιθέτως ενισχύθηκε με παίκτες, αλλά άλλαξε τεχνικό ηγέτη. Και μετά ήρθε ο κατήφορος. Ακόμα και στα χρόνια του Γιαννάκη που αλλάζαμε 10 παίκτες η ομάδα ήταν πιο δεμένη και πειθαρχημένη.
berry
παντως και περσυ πρωτο γυρο ψιλοχαλιες ειμασταν . αν δεν ειχαμε σπανουλη να τραβαει κουπι δεν θα περνουσαμε επομενη φαση.
αυτος ειναι και ο μονος λογος που ακομα δεν μιλαω για μπαρτζω
tzagasdog
QUOTE(dimit @ Oct 26 2012, 17:32 ) *

TWIsM
Αν ο αντιπαλος σου εχει 7/7 τριποντα ΕΣΥ φταις . Ο Ποποβιτς, ο Ουκιτς και λοιπα τρελοκομια ενιοτε ταλαιπωρουσαν αλλα ποτε δε νικουσαν καλα οργανωμενες ελληνικες ομαδες. Εμεις του δωσαμε δικαιωματα χθες

Μπορεί να είναι από τα λίγα πράγματα αλλά σε αυτό συμφωνώ με dimit πέρυσι η κακή επίθεση των αντιπάλων οφειλόταν εν μέρει και στο ότι μέχρι να πάρει την μπάλα ο σουτερ έπρεπε να πάλεψει. Τώρα τα βαράνε χαλαροί...
T.W.Is.M.
QUOTE(dimit @ Oct 26 2012, 17:32 ) *

TWIsM

Ισα ισα που πιστευω οτι το τριποντο ειναι το μονο πραγμα που δεν μπορεις να σταματησεις με την αμυνα. Μπορεις να το περιορισεις, μπορεις να δωσεις οσο γινεται λιγοτερα ελευθερα σουτ και γι αυτο θα συμφωνησω μαζι σου και με ολους που λενε οτι παιξαμε κακη αμυνα στην Κωνσταντινουπολη. Αλλα 7 ελευθερα σουτ δε σημαινουν και δε θα επρεπε να σημαινουν υπο φυσιολογικες συνθηκες 21 ποντους.
Μην μπερδευεσαι, δεν παω να ριξω τη συντριβη της Κωνσταντινουπολης στην κακη μας τη μοιρα. Απλα δεν το θεωρω φυσιολογικο το 7/7, ουτε το δευτερο ημιχρονο της Ζαλγκιρις. Κι ας ειδα παιδικη αντιδραση απο τη δικη μου ομαδα οταν το παιχνιδι στραβωσε. Ουτε βγαζω αθωο τον προπονητη. Εχει κι αυτος την ευθυνη του και σωστα το παραδεχτηκε στη συνεντευξη τυπου. Αλλα πλεον απαιτω απ αυτον οχι μονο να παραδεχεται την ευθυνη, αλλα και να κανει κατι για να μην εμφανιζεται η κακη εικονα. Απλα στα 20 χρονια που παρακολουθω στενα το μπασκετ εχω μαθει να μη βγαζω οριστικα συμπερασματα απο τον Οκτωβριο.
rankin
Η αμυντική τακτική πέρσι ήταν να κλείνουμε το σουτ και να σπρώχνουμε τον αντίπαλο μέσα στην ρακέτα, στην αγκαλια του Τζόι.
Αυτό δε γίνεται φέτος, έτσι ο Ντόρσι φαίνεται άχρηστος..
Επίσης, γίνονται άπειρες αλλαγές και περιστροφές στα σκριν, με αποτέλεσμα να τρέχουν ολοι σαν παλαβοί και στο τέλος να μπουρδουκλόνονται, να δημιουργούνται κενά στη ρακέτα, και να τρώμε ευκολα καλάθια..
Με δυο τρια σκριν στη κορυφή γινόμαστε κουρέλια και τρύπιοι
Αν μάλιστα αρχίσει και βαζει σουτ ο αντίπαλος, κλάφτα χαράλαμπε ... Πάρτι !
Οι μισοι τρέχουν γυρω γυρω, ο ψηλος ανεβαίνει μαζί τους και μετά, τσουπ, ενα σπάσιμο μεσα στη ρακέτα, και ευκολο καλάθι απο τον αντίπαλο ψηλό
Με αυτο το τρόπο και με τη κακή και κουραστική άμυνα, χάνεις και την επιλογή τον να πάρεις ριμπάουντ και να τρέξεις στο τρανζίσιον ..
Κάθε λογική ομάδα με σέντερ - φόβητρο στην άμυνα επιλέγει μια ανάλογη τακτική. Εμείς, οχι πια... Αποφασίσαμε να κάνουμε άλλα κόλπα και ομαδικές άμυνες τις πλάκας

Δε ξέρω με τι ειδους παιχτες μπορείς να παιξεις την άμυνα που εχει επιλέξει ο Μπαρτζώκας. Αυτη τη στιγμή πάντως εχουμε γίνει τροφή για τα θηρία.

Μια τελευταία παρατήρηση ειναι πως ενώ οι αντίπαλοι μας ειναι διαβασμένοι, εμείς μοιάζουμε μονίμως αδιάβαστοι . Ούτε ξέρουμε που να χτυπήσουμε, ούτε πως να αμυνθούμε.. Νομίζω πως σε αυτο το επίπεδο και με πραγματικά καλους αντιπάλους, με αυτό το τρόπο ειμαστε καταδικασμένοι
Επιβολή ρυθμού, μηδέν
Αμυντικό πλάνο, λαθος
Επιθετικό πλάνο, μηδέν
Διαβασμα αντιπάλου, μηδέν

αυτή ειναι η βαθμολογία μας εως τώρα
Μηδέν
Reggie Miller #31
Για να παίξεις άμυνα με αλλαγές και περιστροφές στην άμυνα και ο καθένας να ξέρει που να πηγαίνει,ώστε να πιάνει ελεύθερο παίκτη κτλ κτλ...θέλει πολλά καρβέλια ψωμί και φοβερή δουλειά,πολύ μπλα μπλα και άλλα πολλά...
Είναι τρομερά δύσκολο κατόρθωμα...
rankin
QUOTE(Reggie Miller #31 @ Oct 26 2012, 21:22 ) *
Για να παίξεις άμυνα με αλλαγές και περιστροφές στην άμυνα και ο καθένας να ξέρει που να πηγαίνει,ώστε να πιάνει ελεύθερο παίκτη κτλ κτλ...θέλει πολλά καρβέλια ψωμί και φοβερή δουλειά,πολύ μπλα μπλα και άλλα πολλά...
Είναι τρομερά δύσκολο κατόρθωμα...

Αυτές οι "καινοτομίες"μου θυμίζουν το Γιαννάκη που ειχε μια ομάδα γεμάτη ταλέντο και ειχε 274 διαφορετικά συστήματα στην επίθεση...
Στην αρχή μπερδεύονταν ολοι και στο τέλος κατέληγαν να παίζουν μονο ενα συστημα

γενικά οι έλληνες προπονητές την έχουν δει σε φάση, textbook, κατεβάζουν ενα σορό ιδεές απο βιβλία και κολεγιακές ομάδες, και στην πράξη δεν καταφέρνουν να εφαρμόσουν τίποτα...
Οι Σέρβοι διδάσκαλοι του μπάσκετ αντιθέτως, με την αντίληψη τους γυρω απο το σπορ, έβρισκαν 2-3 σημεία κλειδί που ταιριάζανε στην ομάδα τους, και του έδιναν να καταλάβει..
Ο Ομπράντοβιτς πχ. (για να μη λέμε συνέχεια για το Ντουντα) είχε βρει μια συνταγή, την ειχε δουλέψει ανελέητα, και η ομάδα του ειχε φτάσει σε επίπεδο ρομποτικό, σε άμυνα και επίθεση...
Ναι , όλοι ξέραμε οτι θα παει να παιξει πικ&ρολ ο Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης ή ο Σαρας, με τον Μπατιστ, αλλά κανείς δε ήξερε πως να το σταματήσει!!! Αυτη ειναι η μεγάλη μπασκετική μαγκιά.. Οχι να προσπαθείς να έχεις 400 συστήματα ωστε, και καλά, να μην ξέρει ο αντίπαλος πως θα σε αντιμετωπίσει, αλλά στην πραγματικότητα να μην ξέρεις ουτε εσυ ο ιδιος, τι θες να κάνεις..!!!
saou
Όσοι σκίζετε πάντως το Μπαρτζώκα είμαι σίγουρος ότι και πέρυσι μετά τα αρχικά ματς όπου η ομάδα έβγαζε μια αίσθηση ''θέλω αλλά δε μπορώ με τπτ'' θα είχατε σκίσει και το γερο Ίβκοβιτς, τους άμπαλους αμερικανούς, τον σέντερ ανέκδοτο Κάιλ Χάινς, το Μάντζαρη που δεν μπορεί, τους αδερφούς που μας παρουσιάζουν ένα έκτρωμα και πάει λέγοντας....

Μετά βέβαια πήρατε τη μεγαλύτερη χαρά της ολυμπιακής μπασκετικής ζωής σας, αλλά φευ.... Πάλι με την καινούργια χρονιά πάλι τυρί κουμπάρε...

Βαριέμαι να ανατρέχω στα περσινά ποστ αλλά είμαι βέβαιος για το τι θα βρω εκεί.
rankin
QUOTE(saou @ Oct 26 2012, 21:39 ) *
Όσοι σκίζετε πάντως το Μπαρτζώκα είμαι σίγουρος ότι και πέρυσι μετά τα αρχικά ματς όπου η ομάδα έβγαζε μια αίσθηση ''θέλω αλλά δε μπορώ με τπτ'' θα είχατε σκίσει και το γερο Ίβκοβιτς, τους άμπαλους αμερικανούς, τον σέντερ ανέκδοτο Κάιλ Χάινς, το Μάντζαρη που δεν μπορεί, τους αδερφούς που μας παρουσιάζουν ένα έκτρωμα και πάει λέγοντας....

Μετά βέβαια πήρατε τη μεγαλύτερη χαρά της ολυμπιακής μπασκετικής ζωής σας, αλλά φευ.... Πάλι με την καινούργια χρονιά πάλι τυρί κουμπάρε...

Ο παππούς τα ειχε ακουσει χοντρά για τον Χαουαρντ κυρίως, που το παλικάρι ηταν λίγο (και δεν ειχαμε αδικο) αλλά απο εμένα και για τον Χάινς, και εκεί ειχα άδικο εγώ, γιατι ειναι μεγάλο παλικάρι ο κοντός!
Απλά ο άνθρωπος έκανε αλλαγή την κατάλληλη στιγμη και άλλαξε η ροή της ιστορίας
Ακόμα και τότε ομως, δε μας ξεφτύλιζε κανείς αντίπαλος
Σκοράραμε με το σταγονόμετρο, αλλά χάναμε δύσκολα.
Επίσης αυτή ηταν μια ομάδα που ηρθε απο το μηδέν, επρεπε να βρει χημεία, τρόπο παιχνιδιού και τους κατάλληλους παίχτες... Και τα βρήκε όλα!
Αυτη τη στιγμή όμως δεν ισχύει το ίδιο
Η ομάδα είχε χημεία. Είχε τους παιχτες, Ειχε ακόμα και την κατάλληλη ψυχολογία
Ακόμα και την ψυχολογία ομως, την κάναμε κουρέλι. Αντί για ομάδα που να μπαίνει μέσα με μαγκιά πρωταθλητή, εχουμε μετατραπεί σε μια ομάδα που έχει τρομάξει μπροστά στην επιτυχία της και δείχνει ανίκανη να υπερασπιστεί το τίτλο της. .
τόσα χρόνια είχαμε το άγχος της έλλειψης τίτλων, τώρα έχουμε το αγχος της; υπεράσπισης του τίτλου! Ήμαρτον!!!
Νοιωθω σαν ο Μπαρτζώκας να ξαναπέρασε στην ομάδα την μίζερη ψυχολογία του κακομοίρη.. του φουκαράκου ...

τελος πάντων, δεν έχει άλλο νοημα αυτη η κουβέντα, στην επόμενη συντριβή θα πρέπει να φύγει την ίδια στιγμή.. απλά πράγματα
natouralistis
Χθες χασαμε απο τη τραγικη μας επιθεση και απο την ανικανοτητα μας να παρουμε σκορ απο πολλους παιχτες. Κατι που ισχυε και περυσι. Δεν ηταν η αμυνα αυτη που μας προδωσε.

Στα του Ντορσευ, εχει καθε λογο να ειναι στραβωμενος απο το Μπαρτζωκα και απο τους συμπαιχτες του, τους οποιους χαρακτηρισε εγωιστες. Στη 3η περιοδο το 42-35 γινεται 42-46, αυτο το "χρεωνεται" ο Τζοϊ ποι αντικαθισταται και δεν επιστρεφει στο παρκε για τα επομενα 15 λεπτα. Μονο που πρεπει καποιος να μας πει ,περα απο το εξιλαστηριο θυμα τον Τζοϊ, ποιος ευθυνεται για οτι επακολουθησε. 49-71 πηγε το σκορ...Αν δεν ειχαν προηγηθει οι δηλωσεις περι στενοχωριας, θα ειχε καθε δικιο, τωρα ισως το χανει γιατι μοιαζει σαν αφορμη σε κατι προαποφασισμενο, να αποχωρησει.

Υ.Γ1. Απο ολους τους παιχτες του κοσμου μονο ο χριστουγεννας υπαρχει?
Υ.Γ2. Η θεση του Λο στο ροστερ ειναι σιγουρη?

natouralistis
Κρις Άντερσεν τελεία

"Κουμπωνει" στην ομαδα τελεία

Το τι κανει σπιτι του, μου ειναι αδιαφορο, τελεία

tzagasdog
Σε ότι αφορά την περυσινή αντίστοιχη περίοδο η ομάδα έδειχνε ότι δεν μπορούσε παραπάνω λόγω έλλειψης βασικών μονάδων και όχι γιατί είχε στοιχειώδη λάθη στο πως εμφανίζεται μέσα στο γήπεδο. Την επιλογή παιχτών την χρεώθηκε ο ντουντα και την διορθωσε με την πρώτη ευκαιρία.

Το φετινό πρόβλημα δεν μου φαίνεται και δεν μπορεί να είναι αντίστοιχο.
Reggie Miller #31
QUOTE(saou @ Oct 26 2012, 21:39 ) *

Εγω προσωπικά έκραζα για το μπάσκετ που παίζαμε και για ορισμένες επιλογές του παππού Λάζο και Χάουαρντ.
Και η χρονιά θα κατέληξε σε φιάσκο αν ο παππούς δεν άλλαζε 180 μοίρες και έπαιρνε ψηλό αθλητικό,ο οποίος δεν ξέρει και πολλά κιλά μπάσκετ,αλλά ξέρει να πηδάει καλά και νομίζω πως αυτό είναι γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αρνηθούμε.Ο Ντούντα πάντα προτιμούσε παίκτες που να ξέρουν μπάσκετ,από παίκτες που ήταν απλά αθλητικοί.
T.W.Is.M.
Να πω ετσι στο ασχετο οτι σημερα για τη λιγκα VTB η Ζαλγκιρις κερδισε την ΤΣΣΚΑ με 76-66. Μαλλον εχουμε να κανουμε με ομαδα που φορμαριστηκε προωρα, αλλα το φαινομενο να κερδιζει μεσα σε 4 μερες τους 2 φιναλιστ του προηγουμενου φαιναλ φορ ειναι σημαντικο κατορθωμα. Εστω κι αν αυτο εγινε τον Οκτωβριο και συνηθως οσοι πανηγυριζουν τον Οκτωβριο, σκυβουν το κεφαλι το Μαιο. Ειδικα οταν υπαρχει κι ο Ρομανοφ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.