Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός 2005 - 2006
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
thrylos7
Την ιδέα την πήρα από τον Air Kef κι έτσι είπα να κάνω κάτι παρόμοιο για τον Ολυμπιακό...

Μετά την περσινή πολύ άσχημη χρονιά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αποφάσισε ν’ αλλάξει άρδην την κατάσταση. Το καλοκαίρι η ομάδα απέκτησε 13 παίκτες και οι μόνοι που έμειναν από τη προηγούμενη ήταν ο Αγαδάκος και ο Πρίντεζης. Ο Στόχος;
Να επανέρθει ο Ολυμπιακός στο προσκήνιο και να γίνει πρωταγωνιστής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για φέτος, ο στόχος πραγματοποιήθηκε. Αν και η σεζόν ξεκίνησε πολύ άσχημα με τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο μέσα στο ΣΕΦ, η ομάδα έδεσε σιγά σιγά και παίζοντας όμορφο μπάσκετ κατάφερε να φτάσει ψηλά στις 2 μεγαλύτερες διοργανώσεις. Στους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό και στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα με τη δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι. Επίσης ο κόσμος του Ολυμπιακού ασχολήθηκε συστηματικά με το μπάσκετ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ΣΕΦ να γεμίσει ουκ ολίγες φορές. Το μεγαλύτερο κέρδος όμως ήταν η δημιουργία μιας πολύ ανταγωνιστικής ομάδας αποτελούμενη ως επί των πλείστων από νεαρούς παίκτες με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Στο πρωτάθλημα η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, ωστόσο πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε, έστω κι αν κάποια από αυτά κρίθηκαν στο τέλος. Η πρώτη ήττα ήρθε αναπάντεχα από το Γυμναστικό Λάρισας την 6η αγωνιστική αλλά πλέον η ομάδα άρχιζε σταδιακά να βρίσκει ρυθμό. Η νίκη στο ΣΕΦ επί του Παναθηναϊκού έφερε την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλά δεν παρέμεινε για πολύ εκεί αφού έχασε από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είχε πιστοποιήσει την ανωτερότητα του απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος, πλην του Παναθηναϊκού, κάνοντας εύκολες νίκες, οι οποίες επιβεβαίωναν ότι η πρώτη σε ποιότητα «τάξη» της Α1 έχει από φέτος 2 ομάδες. Ακολούθησαν άλλες 2 ήττες στο Μαρούσι και στο ΟΑΚΑ κι έτσι η κανονική περίοδος έληξε με ρεκόρ 22 νίκες και 4 ήττες. Μάλιστα, στο ΣΕΦ το αντίστοιχο ρεκόρ ήταν το απόλυτο 13-0, επίδοση που είχε να γίνει από την περίοδο 1998-1999. Στα πλέι οφ, η ομάδα ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της μάλλον αδύναμης ΑΕΚ με 2-0, αλλά στο 2ο γύρο χρειάστηκαν 5 παιχνίδια για να επικρατήσει του Αμαρουσίου και να περάσει στον τελικό. Γεγονός είναι ότι οι νίκες στο ΣΕΦ ήρθαν εύκολα, σ’ αντίθεση με τις νίκες του Αμαρουσίου στον Άγιο Θωμά. Πλέον, ο στόχος είχε επιτευχθεί και η ομάδα θ΄ αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στους τελικούς. Εκεί ο Παναθηναϊκός όντας πολύ ποιοτική ομάδα, εμπειρότερη από τον Ολυμπιακό κατέκτησε το πρωτάθλημα με 3-0, σπάζοντας το αήττητο(17-0) του ΣΕΦ στην Α1 για φέτος. Γενικό συμπέρασμα: ο στόχος πραγματοποιήθηκε, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Στο κύπελλο η ομάδα έδωσε δύο αγώνες. Αρχικά κέρδισε εκτός έδρας το ICBS αλλά μετά γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό. Δε μπορούμε να μιλάμε για αποτυχία από τη στιγμή που οι αγώνες έγιναν στην αρχή της χρονιάς και ήταν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια μιας εντελώς καινούριας ομάδας. Δε μπορούμε να μιλάμε και για επιτυχία ασφαλώς.

Στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την έδρα του στην κανονική περίοδο, όπου ήταν ιδιαίτερα ισχυρός, κερδίζοντας τη Μακάμπι και τη Μπαρτσελόνα. Αντίθετα, εκτός έδρας η ομάδα μεταμορφωνόταν προς το χειρότερο γνωρίζοντας εύκολα την ήττα ακόμα και από ομάδες όπως η Τσιμπόνα. Τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση αν και βρισκόταν στο δυσκολότερο όμιλο. Στο TOP 16 ο νέος όμιλος προμηνυόταν κι αυτός ο πιο συναρπαστικός και συνάμα δύσκολος για τον Ολυμπιακό. Το ευνοϊκό πρόγραμμα όμως, μαζί με την πολύ καλή κατάσταση της ομάδας εκείνη την περίοδο την έφερε στους 8 της Ευρωλίγκα, αντιμέτωπη με τη Μακάμπι, με μειονέκτημα έδρας. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτική θα είχε αντίπαλο την ασθενέστερη Ρεάλ, με πλεονέκτημα έδρας, αλλά στο κρίσιμο ματς με τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ κατάφερε να ηττηθεί. Η αποστολή στους 8 ήταν a priori δύσκολη, εντούτοις, ο Ολυμπιακός έφτασε ένα τρίποντο μακριά από την Πράγα και το final 4. Πέρα από τρίποντο, η Μακάμπι ήταν σαφώς πιο έμπειρη ομάδα από τον Ολυμπιακό που πλήρωσε κάποια λάθη απειρίας των παικτών του. Γενικό συμπέρασμα: ο στόχος όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά έγινε και η υπέρβαση, δεδομένου ότι στην αρχή του ΤΟΡ 16 φαινόταν να μην υπάρχουν πολλές ελπίδες πρόκρισης αλλά κι επειδή η ομάδα διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο το εισιτήριο για το final 4 στην πιο δύσκολη έδρα της Ευρώπης.

Click to view attachment

Αγωνιστικά, ο κινητήριος μοχλός του παιχνιδιού του Ολυμπιακού ήταν ο Τάιους Έντνι. Αυτός ήταν ο πιο ποιοτικός και ο πιο έμπειρος παίκτης, και όντας πλέι μέικερ ολόκληρη η ομάδα στηρίχθηκε σ’ αυτόν. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι καλές και οι κακές περίοδοι της ομάδας και του παίκτη συμπίπτουν. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ολυμπιακός έπιασε την καλύτερη απόδοση του μέσα στη σεζόν τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, όταν ο Έντνι «πετούσε». Όσο προχωρούσε η χρονιά και η ομάδα έδενε, ο μικρόσωμος πλέι μέικερ σταμάτησε να καθορίζει σε τόσο μεγάλο βαθμό την απόδοση της ομάδας, παρέμενε ωστόσο ο πιο σημαντικός παίκτης. Πέρα από τον Έντνι, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα στη θέση 1, αν και η απόκτηση του Χαρίση μπάλωσε το πρόβλημα στην Ευρώπη. Από εκεί και μετά, ο Καζλάουσκας θέλησε να εκμεταλλευτεί τις τεράστιες δυνατότητες του Σχορτσιανίτη στη ρακέτα και δε το μετάνιωσε. Γενικά η ομάδα είχε αποτελεσματική frontline με τους Ζίζιτς, Σχορτσιανίτη, Μπάρλο αλλά και τους Βασιλόπουλο, Πρίντεζη. Αντίθετα, ο προπονητής δεν πήρε όσα θα ήθελε από τους σκόρερ της ομάδας όπως ο Λιούις και ο Χατζής. Περιφερειακά δεν υπήρξε η ανάλογη αποτελεσματικότητα, κυρίως όσον αφορά το σουτ, αφού οι δυο προαναφερθέντες δεν έκαναν και την ιδανική χρονιά, ο Σειμπούτις έχει ακόμη δουλειά στο σουτ και ο Παπαμακάριος «περιορίστηκε» σε πιο ανασταλτικά καθήκοντα.
Η βασική, ή καλύτερα, η αρχική πεντάδα ήταν οι Ζίζιτς, Μπάρλος, Λιούις, Παπαμακάριος, Έντνι. Στην ομάδα όμως, πλην των ξένων δεν υπήρχαν βασικοί και αναπληρωματικοί. Πιο βασικοί ήταν οι Σχορτσιανίτης, Βασιλόπουλος και ίσως ο Σειμπούτις(Χατζής προς το τέλος) αφού αυτοί ήταν που έπαιζαν στα πιο κρίσιμα λεπτά του κάθε αγώνα. Επιπρόσθετα, η ομάδα απέδιδε καλύτερα τις περισσότερες φορές μ’ αυτούς.
Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της ομάδας ήταν η νεανικότητα της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όταν υπάρχουν τρεις ή και τέσσερις μικροί παίκτες στο παρκέ η ομάδα να βγάζει μια απίστευτη ενέργεια μην αφήνοντας περιθώρια στον αντίπαλο. Ο ρυθμός του παιχνιδιού από γρήγορος γινόταν ανεξέλεγκτος και αυτό το «κόλπο» το χρησιμοποίησε πολλάκις ο Καζλάουσκας.
Ένα σημείο που βελτιώθηκε αλλά δεν εξαλείφθηκε ήταν οι βοήθειες στην άμυνα. Οι παίκτες βρίσκονταν όλοι μαζί πρώτη φορά και θα ήταν μάλλον ακατόρθωτο να μάθουν να λειτουργούν όλοι μαζί στην εντέλεια. Έτσι, πολλές φορές υπήρξαν λάθος συνεννοήσεις με αποτέλεσμα να μένουν αντίπαλοι παίκτες ελεύθεροι και η ομάδα να δέχεται εύκολα καλάθια.
Γενικά η ομάδα έπαιξε γρήγορο, ελεύθερο μερικές φορές και επιθετικό μπάσκετ, στηριζόμενη στον αιφνιδιασμό(6 επιτυχημένους σε κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος) χωρίς να δίνει τη μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα αλλά αυτό αποδείχθηκε αποτελεσματικό. Θα μπορούσε να πάει και καλύτερα; Ίσως… Σίγουρα όμως θα μπορούσε να πάει χειρότερα.. Η χρονιά είναι επιτυχημένη σε όλους τους τομείς.

Click to view attachment

Πρωτάθλημα: 82,7 πόντοι, 71,9 πόντοι κατά, 76% βολές(20,4/26,6), 56,6% δίποντα(19,9/35,4), 36% τρίποντα(7,5/20,6), 32,5 ρημπάουντ, 14,9 ασσίστ, 8 κλεψίματα, 2,7 τάπες, 13,7 λάθη.
Πλέι οφ: 78 πόντοι, 72 πόντοι κατά, 73% βολές(15,2/20,6), 54% δίποντα(18,5/34), 40% τρίποντα(8,6/21,2), 31 ρημπάουντ, 14,1 ασσίστ, 6,2 κλεψίματα, 2,5 τάπες, 13 λάθη.
Ευρωλίγκα: 78,3 πόντοι, 75,7 πόντοι κατά, 73,8%βολές(18,1/24,5), 51,4% δίποντα(20,4/39,6), 34% τρίποντα(6,5/19,2), 31 ρημπάουντ, 12,2 ασσίστ, 8,7 κλεψίματα, 2,1 τάπες, 13,3 λάθη.
thrylos7
Οι παίκτες:

Μανώλης Παπαμακάριος:
Ιδιαίτερα χρήσιμη παρουσία. Αν και δεν είχε τον πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, έκανε αρκετά καλή χρονιά και βοήθησε σε πολλά σημεία της. Ξεκινούσε κάθε φορά βασικός και ανάμεσα στα πολλά καθήκοντά του ήταν να παίξει άμυνα(είτε περιορίζοντας κάποιον περιφερειακό της αντίπαλης ομάδας, είτε διαβάζοντας φάσεις) και να οργανώσει το παιχνίδι, όταν ο Έντνι αντιμετώπιζε πρόβλημα. Δεν ξέχασε το καλό του σουτ. Μεγάλη σταθερότητα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη αν δούμε τα στατιστικά, ειδικά στο χρόνο συμμετοχής. Στα πλέι οφ αναβαθμίστηκε έστω και λίγο ο ρόλος του αν κοιτάξουμε τους περισσότερους πόντους, τις λιγότερες ασσίστ και τα περισσότερα λάθη.
Πρωτάθλημα: 5,7 πόντοι, 2,3 ρημπάουντ, 2,1 ασσίστ, 0,8 κλεψίματα, 1,1 λάθη σε 22:10
Πλέι οφ: 7,5 πόντοι, 2,7 ρημπάουντ, 1,2 ασσίστ, 1 κλέψιμο, 1,5 λάθη σε 22:00
Ευρωλίγκα: 5,6 πόντοι. 2,4 ρημπάουντ, 1,8 ασσίστ, 1,2 κλεψίματα, 0,9 λάθη, σε 22:06

Click to view attachment


Νίκος Χατζής:
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε μια μέτρια σεζόν. Δε βοήθησε όσο αναμενόταν αλλά αυτό δεν οφείλεται αναγκαστικά σ’ αυτόν αλλά και στον Καζλάουσκας που δεν το χρησιμοποιούσε πολύ. Ειδικά από ένα σημείο και μετά «εξαφανίστηκε» από το παρκέ αλλά επανήρθε αφού παραμένει ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη. Πέρα από το σουτ, ίσως ήταν ο πιο κατάλληλος παίκτης για να αξιοποιήσει τον Σχορτσιανίτη στη ρακέτα, με τις πάσες του. Στα στατιστικά βλέπουμε πως στην Ελλάδα τα πήγε κάπως καλύτερα αλλά αυτό έχει να κάνει και με τον ελαφρώς περισσότερο χρόνο καθώς και με το χαμηλότερο επίπεδο της Α1 σε σχέση με την Ευρωλίγκα.
Πρωτάθλημα: 8,7 πόντοι, 2,1 ρημπάουντ, 1,2 ασσίστ, 0,7 κλεψίματα, 0,8 λάθη σε 18:54
Πλέι οφ: 7,8 πόντοι, 2,2 ρημπάουντ, 1,1 ασσίστ, 0,7 λάθη σε 16:54
Ευρωλίγκα: 7,2 πόντοι, 1,4 ρημπάουντ, 0,7 ασσίστ, 0,4 κλεψίματα, 0,5 λάθη, 96,9% βολές, σε 15:52

Click to view attachment


Γιώργος Πρίντεζης:
Τί καλό είχε ο τραυματισμός του Ράντσικ και η φυγή του Φρίτζι; Την ανάδειξη του Πρίντεζη μετά από τόσα χρόνια υπομονής (και δουλειάς απ’ ότι φάνηκε). Ο Καζλάουσκας είχε ένα άσσο στο μανίκι του και ο Πρίντεζης κάλυψε όσο μπορούσε τα κενά στη θέση των φόργουορντ. Παράλληλα, προσέφερε και θέαμα αφού διαθέτει μεγάλα σωματικά προσόντα. Λόγω της μικρής ηλικίας του αλλά και πολύ περισσότερο λόγω της έλλειψης εμπειριών δεν ήταν στις πρώτες επιλογές στα κρίσιμα, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να έχει τα παρακάτω στατιστικά.
Πρωτάθλημα: 7,1 πόντοι, 3,4 ρημπάουντ, 0,5 ασσίστ, 0,6 κλεψίματα, 0,5 τάπες, 0,9 λάθη σε 14:29
Πλέι οφ: 4,8 πόντοι, 2,9 ρημπάουντ, 0,6 ασσίστ, 0,8 λάθη σε 13:26
Ευρωλίγκα: 3,7 πόντοι, 1,1 ρημπάουντ σε 8:52(8αγώνες)

Click to view attachment


Τάιους Έντνι:
Αναμφίβολα το βαρόμετρο του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα στην αρχή της χρονιάς. Μην έχοντας αξιόπιστη λύση στον πάγκο(τουλάχιστον στην Ελλάδα) ο Καζλάουσκας αναγκάστηκε να το χρησιμοποιεί πολύ ώρα στον αγώνα με αποτέλεσμα ο Έντνι να αντιμετωπίζει πρόβλημα κούρασης. Στην αρχή της σεζόν δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά ωστόσο στη συνέχεια ανέβασε στροφές με αποκορύφωμα το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, που ήταν ασταμάτητος. Αργότερα έπεσε πάλι η απόδοσή του φτάνοντας σε μέτρια επίπεδα, για έναν παίκτη αυτής της αξίας. Γενικά έκανε μια αρκετά καλή σεζόν.
Πρωτάθλημα: 14 πόντοι, 2 ρημπάουντ, 3,4 ασσίστ, 1 κλέψιμο, 3,1 λάθη, 53% τρίποντα σε 25:19
Πλέι οφ: 11 πόντοι, 2,2 ρημπάουντ, 3,7 ασσίστ, 0,8 κλεψίματα, 2,4 λάθη σε 24:48
Ευρωλίγκα: 13,3 πόντοι, 2,9 ρημπάουντ, 4,4 ασσίστ, 1 κλέψιμο, 2,7 λάθη σε 30:39

Click to view attachment


Ιβάν Κόλιεβιτς:
Ήρθε στη μέση της χρονιάς για να βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού. Ικανός παίκτης, όμως δεν προσέφερε αυτά που ήθελε ο Καζλάουσκας. Είναι ασταμάτητος αλλά αυτό είχε δύο καταλήξεις. Είτε συνέχιζε στο ρυθμό του Έντνι κι έτσι ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να τρέχει είτε... δεν πατούσε φρένο κι έκανε επιπόλαιες ενέργειες, πράγμα που ζημίωνε την ομάδα. Στα κρίσιμα πάντως δεν ήταν αποτελεσματικός.
Πρωτάθλημα: 6,4 πόντοι, 1,4 ρημπάουντ, 3 ασσίστ, 0,6 κλεψίματα, 1,8 λάθη σε 17:05(9αγώνες)
Πλέι οφ: 2,4 πόντοι, 1,3 ρημπάουντ, 1,6 ασσίστ, 1 λάθος σε 11:54
Ευρωλίγκα: 1 πόντος, 0,5 ρημπάουντ, 0,5 ασσίστ, 0,7 λάθη σε 4:07(4αγώνες)

Click to view attachment


Κουίνσι Λιούις:
Ο παίκτης για τον οποίο έχουν ειπωθεί τα περισσότερα και ο οποίος έχει αμφισβητηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Η αλήθεια είναι ότι αυτός έδωσε αφορμή. Δεν είναι κακός παίκτης, κάθε άλλο, αλλά πολλές φορές φαίνεται να βρίσκεται στον κόσμο του. Στα κρίσιμα είτε θα είναι εντελώς εκτός κλίματος(πιο συχνό), είτε θα πιάσει πολύ καλή απόδοση, σπάνια να παίξει μέτρια. Έχει επαφή με το καλάθι κι επίσης είναι πολύ καλός αμυντικός. Ωστόσο, κανείς δε μπορεί να πει ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος με τη χρονιά που έκανε. Πέρα από τ’ ότι «χάνεται» μειονέκτημά του είναι και τα χαζά φάουλ, αν και πολλά από αυτά ίσως να μην έγιναν ποτέ.
Πρωτάθλημα: 8,3 πόντοι, 2,8 ρημπάουντ, 1,3 ασσίστ, 1,2 κλεψίματα, 1,1 λάθη σε 21:44
Πλέι οφ: 11,9 πόντοι, 2,4 ρημπάουντ, 1,4 ασσίστ, 1,1 κλεψίματα, 0,7 τάπες, 1 λάθος σε 22:40
Ευρωλίγκα: 10,9 πόντοι, 3,6 ρημπάουντ, 1,1 ασσίστ, 1,3 κλεψίματα, 0,6 τάπες, 1 λάθος σε 27:41

Click to view attachment


Άντρϊα Ζίζιτς:
Ξεκίνησε στο 4 αλλά λόγω του τραυματισμού του Ζουκάουσκας πήγε στο 5, όπου ταίριαξε καλύτερα. Ιδιαίτερα αποτελεσματικός, όσες φορές πήρε τη μπάλα στη ρακέτα πέτυχε το καλάθι. Δεν πήρε πολύ χρόνο λόγω της παρουσίας του Σχορτσιανίτη. Επίσης, είναι soft παίκτης, τουλάχιστον αμυντικά ενώ η άμυνα αυτή καθ’ εαυτή δεν είναι το δυνατότερό του σημείο. Βοήθησε στα ρημπάουντ αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς περιόρισε τα σουτ από τα 4-5 μέτρα, στα οποία είναι ιδιαίτερα καλός. Κι αυτός «χάνεται» ορισμένες στιγμές. Γενικά, καλή χρονιά.
Πρωτάθλημα: 7,6 πόντοι, 4,8 ρημπάουντ, 1,4 λάθη σε 18:36
Πλέι οφ: 8,1 πόντοι, 3,5 ρημπάουντ, 0,7 λάθη σε 17:12
Ευρωλίγκα: 8,3 πόντοι, 4,3 ρημπάουντ, 0,6 κλεψίματα, 1,3 λάθη σε 20:35

Click to view attachment


Λάζαρος Αγαδάκος:
Από βασικός σέντερ πέρσι, στο πρώτο μισό της σεζόν, κατέληξε στις τελευταίες λύσεις από τον πάγκο. Για φέτος δε μπορούμε να βγάλουμε ιδιαίτερα συμπεράσματα, αφού δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου. Ίσως θα μπορούσε να πάρει περισσότερο χρόνο αφού δεν είναι κακός παίκτης. Αν ήταν στην ομάδα οι Ζουκάουσκας, Ράντσικ τώρα τα παρακάτω στατιστικά δε θα υπήρχαν.
Πρωτάθλημα: 4,3 πόντοι, 2,2 ρημπάουντ, 0,6 ασσίστ, 0,9 λάθη σε 13:06
Πλέι οφ: 1 πόντος, 0,5 ρημπάουντ σε 5:00(6 αγώνες)
Ευρωλίγκα: 1,8 πόντοι, 0,5 ρημπάουντ σε 5:40(9αγώνες)

Click to view attachment


Παναγιώτης Βασιλόπουλος:
Άλλη μια πολύ θετική παρουσία για τον Ολυμπιακό. Ιδιαίτερα χρήσιμος καθώς μπορεί να παίζει και στο 3 και στο 4 ενώ κάποιες φορές μάρκαρε και 5άρια. Ιδιαίτερα καλή χρονιά στην Ευρωλίγκα. Αν και δεν είναι σκόρερ(παρ’ όλα αυτά 51% στα τρίποντα), έχει τον τρόπο του να βοηθάει, είτε με την άμυνα είτε με όλη την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ. Στα σημαντικά ματς προς το τέλος της χρονιάς, έκανε κρίσιμα λάθη αλλά κανείς δε μπορεί να τον κατηγορήσει αφού δεν είχε εμπειρίες σε τέτοιο επίπεδο. Αρκετά καλή χρονιά.
Πρωτάθλημα: 5,7 πόντοι, 4 ρημπάουντ, 1,5 ασσίστ, 0,8 κλεψίματα, 0,7 τάπες, 1,5 λάθη σε 18:15
Πλέι οφ: 5,1 πόντοι, 4,1 ρημπάουντ, 1,1 ασσίστ, 0,6 κλεψίματα, 0,8 τάπες, 1,4 λάθη σε 19:54
Ευρωλίγκα: 7,2 πόντοι, 4,8 ρημπάουντ, 1 ασσίστ, 0,6 κλεψίματα, 0,6 τάπες, 1,5 λάθη, 51% τρίποντα σε 20:09

Click to view attachment


Σοφοκλής Σχορτσιανίτης:
Ο πιο βελτιωμένος παίκτης του Ολυμπιακού, ίσως και ολόκληρης της Α1. Με απίστευτα σωματικά προσόντα, ήταν αδύνατο να το σταματήσεις όταν έπαιρνε τη μπάλα κάτω από το καλάθι. Ειδικά σε κάποια ματς έκανε θραύση. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς έμαθε να κοιτά γύρω του και να πασάρει ανάλογα, καθώς και να χρησιμοποιεί καλύτερα το σώμα του ώστε να αποφεύγει τα φάουλ. Ωστόσο, δεν αντέχει πάνω από 25 λεπτά στον αγώνα, κάτι λογικό ίσως αφού όταν αγωνίζεται όλη η ομάδα γυρνάει γύρω από αυτόν κι έτσι παίρνοντας συνεχώς προσπάθειες με αντιπάλους 2 ή και 3 παίκτες η κούραση είναι αναπόφευκτη. Πάρα πολύ καλή χρονιά, δικαίωσε και με το παραπάνω τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που τον εμπιστεύτηκαν.
Πρωτάθλημα: 9,3 πόντοι, 3,9 ρημπάουντ, 0,6 ασσίστ, 0,9 κλεψίματα, 0,7 τάπες, 1,5 λάθη σε 16:45
Πλέι οφ: 9,6 πόντοι, 3,6 ρημπάουντ, 1,2 ασσίστ, 0,6 κλεψίματα, 0,6 τάπες, 1,9 λάθη σε 18:30
Ευρωλίγκα: 10,7 πόντοι, 4,9 ρημπάουντ, 0,5 ασσίστ, 1,1 κλέψιμο, 0,5 τάπες, 2,1 λάθη σε 19:06

Click to view attachment


Ρεϊνάλντας Σειμπούτις:
Άλλος ένας νεαρός που αποκτήθηκε φέτος από τον Ολυμπιακό. Έχοντας κεκτημένη ταχύτητα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων που αναδείχθηκε MVP ξεκίνησε πολύ δυνατά τη σεζόν, χαρίζοντας μάλιστα και νίκες στην ομάδα. Στο πρώτο μισό της χρονιάς αποδείχθηκε ένα πολύ αξιόπιστο εργαλείο στα χέρια του Καζλάουσκας, αποδίδοντας περισσότερο απ’ όσο και ο ίδιος περίμενε. Στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε, αφού ήρθαν τα κρίσιμα και περιορίστηκαν οι πρωτοβουλίες και ο χρόνος συμμετοχής του, καθώς σε κάποιο σημείο επανήρθε και ο Χατζής.
Πρωτάθλημα: 8,3 πόντοι, 2,4 ρημπάουντ, 1,1 ασσίστ, 0,6 κλεψίματα, 48% τρίποντα, 1,2 λάθη σε 19:14
Πλέι οφ: 5,1 πόντοι, 1,2 ρημπάουντ, 1,3 ασσίστ, 0,6 λάθη σε 14:42
Ευρωλίγκα: 6,2 πόντοι, 1,9 ρημπάουντ, 0,6 ασσίστ, 0,6 κλεψίματα, 1,1 λάθη σε 17:50

Click to view attachment


Νίκος Μπάρλος:
Σταθερή αξία αποδείχθηκε ο Μπάρλος. Πάντα βασικός, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη από τους τραυματισμούς των Ράντσικ(κυρίως) και Ζουκάουσκας(ο Ζίζιτς πήγε στο 5) και κατάφερε να είναι σε κάθε αγώνα χρήσιμος. Δεν ήταν σκόρερ, αλλά βοήθησε σε πολλούς τομείς, κάνοντας όποτε χρειαζόταν και βρώμικη δουλειά.
Παίκτης για μεγάλα ματς, ποτέ δεν εξαφανίστηκε σ΄ αυτά, ενώ είχε και διάρκεια στην απόδοση του σε όλη τη χρονιά.
Πρωτάθλημα: 6,4 πόντοι, 3,2 ρημπάουντ, 0,7 ασσίστ, 1 κλέψιμο, 1,4 λάθη σε 17:40
Πλέι οφ: 6,3 πόντοι, 2,9 ρημπάουντ, 0,6 ασσίστ, 0,6 κλεψίματα, 0,9 λάθη σε 12:54
Ευρωλίγκα: 5,6 πόντοι, 3,8 ρημπάουντ, 0,5 ασσίστ, 1 κλέψιμο, 1,1 λάθη σε 16:42

Click to view attachment


Νίκος Αργυρόπουλος:
Ξεκίνησε τη σεζόν ως δεύτερος πλέι μέικερ βοηθώντας αρκετές φορές την ομάδα. Ωστόσο, στη συνέχεια, με την απόκτηση των Χαρίση, Κόλιεβιτς είδε το χρόνο συμμετοχής του να ελαττώνεται σημαντικά κι έτσι παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς από τον πάγκο.
Πρωτάθλημα: 4,7 πόντοι, 0,8 ρημπάουντ, 0,8 ασσίστ, 0,5 κλεψίματα, 0,8 λάθη σε 11:49
Πλέι οφ: 1 πόντος, 1 ρημπάουντ, 1 ασσίστ, 0,7 λάθη σε 8:40(3αγώνες)
Ευρωλίγκα: 0,6 πόντοι, 0,3 ρημπάουντ, 0,3 κλεψίματα σε 2:50(3αγώνες)

Click to view attachment


Δημήτρης Καλαϊτζίδης:
Ακόμη ένας νέος που αποκτήθηκε το καλοκαίρι, ωστόσο δεν του δόθηκαν ευκαιρίες, αφού, ειδικά στο τέλος της χρονιάς, είχε 3 ή και 4 παίκτες μπροστά του.
Πρωτάθλημα: 0,5 πόντοι σε 3:37(8 αγώνες)
Ευρωλίγκα: Συμμετοχή για 3:15

Click to view attachment


Χρήστος Χαρίσης:
Αποκτήθηκε μέσα στη χρονιά για να βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού, έχοντας δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην Ευρωλίγκα. Δεν έπαιξε πολύ, αλλά η παρουσία του βοήθησε τόσο τον Έντνι όσο και την ομάδα. Ειδικά στο τέλος της ευρωπαϊκής περιπέτειας της ομάδας έκανε πολύ καλές εμφανίσεις.
Ευρωλίγκα: 3,2 πόντοι, 0,9 ρημπάουντ, 1,2 ασσίστ, 0,6 κλεψίματα, 0,6 λάθη σε 10:25

Click to view attachment


Ματ Φρίτζι:
Πολύ μικρή παρουσία. Ακόμα κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί πραγματικά έφυγε. Δεδομένο είναι ότι στους 2 αγώνες που έπαιξε δεν ενθουσίασε.
Ευρωλίγκα: 3 πόντοι, 0,5 λάθη σε 9:15(2 αγώνες)

Click to view attachment


Εουρέλιους Ζουκάουσκας:
Το καλοκαίρι η μεταγραφή του έγινε μεγάλο σίριαλ αλλά όλοι οι κόποι και οι προσπάθειες των ανθρώπων του Ολυμπιακού πήγαν τελικά χαμένες αφού τραυματίστηκε στο 2ο ματς του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός τον περίμενε για 5 μήνες αλλά φάνηκε πως ο παίκτης δεν ήθελε να ρισκάρει κι έτσι αποτελεί πια παρελθόν από την ομάδα. Απ’ ότι φάνηκε θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά αλλά μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι ο Σχορτσιανίτης θα παρουσίαζε την ίδια πρόοδο αν ήταν κι αυτός στην ομάδα;
Πρωτάθλημα: 7 πόντοι, 7 ρημπάουντ, 0,5 ασσίστ, 0,5 κλεψίματα, 1,5 τάπες, 3 λάθη σε 23:40(2 αγώνες)

Click to view attachment


Ο προπονητής:

Γιόνας Καζλάουσκας:
Αποκτήθηκε ξαφνικά πέρσι αλλά με το υλικό που είχε δεν κατάφερε πολλά πράγματα. Πολλοί τον αμφισβήτησαν αλλά είχε το ελαφρυντικό της μικρής δυναμικότητας του ρόστερ αλλά και του ότι αυτό δεν αποτελούνταν από δικές του επιλογές. Φέτος, αυτός έφτιαξε την ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες, ωστόσο οι κακές εμφανίσεις στην αρχή της χρονιάς αναζωπύρωσαν την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του. Στη συνέχεια όμως, μετέφερε αυτά που ήθελε στους παίκτες, η ομάδα βρήκε ρυθμό, έπαιξε σε μεγάλο βαθμό το γρήγορο μπάσκετ που θέλει ο ίδιος και σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα κέρδισε την εκτίμηση του κόσμου. Αυτός και όλο τo προπονητικό team του Ολυμπιακού «χρεώνονται» τη δημιουργία μιας τόσο καλής ομάδας από το μηδέν. Γενικά πήρε σωστές επιλογές στη διάρκεια των παιχνιδιών αν και φάνηκε να έχει εμμονή με τον Έντνι. Στα συν του, η ευγένεια του που απ’ ότι φαίνεται θα δημιουργήσει άλλο ένα προσωνύμιο δίπλα σ’ αυτά των Ξανθού, Σοφού, Γκαστόνε και πάει λέγοντας.. αυτό του gentleman.

Click to view attachment
thrylos7
Μεγάλες στιγμές - νίκες:

Ολυμπιακός – Μακάμπι 83-78 10/11/2005
(Το πρώτο «μήνυμα» της δυναμικότητας του Ολυμπιακού. Το 68-61 έγινε 68-74 και ακολούθως 83-78. Από τα λίγα ματς που κέρδισε ο Ολυμπιακός ενώ κρίνονταν στο τέλος. Αυτή τη συνήθεια την είχε πάντως στην αρχή της σεζόν, αν δούμε τις δύσκολες νίκες του στο πρωτάθλημα.)

Click to view attachment

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 67-90 11/12/2005
(Ίσως δε μπορεί να θεωρηθεί αυτή η νίκη μεγάλη καθώς τότε ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά ήταν στο ναδίρ για φέτος… Ο Ολυμπιακός παίζοντας καλό μπάσκετ πήρε άνετα τη νίκη.)

Ολυμπιακός – Μιλάνο 89-67 14/12/2005
(Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό. Αρχίζει να δείχνει πως στην έδρα του θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός. Η διαφορά έφτασε τους και τους 27 πόντους. Επίσης, κρίσιμη νίκη για τη συνέχεια στη διοργάνωση.)

Click to view attachment

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 84-77 18/12/2005
(Ντέρμπι από τα παλιά περιμέναμε κι έτσι αποδείχθηκε. Ο Καζλάουσκας χρησιμοποιεί την «παλιομοδίτικη» ζώνη σταυρό 1-3-1 και ο Παναθηναϊκός εγκλωβίζεται, μη μπορώντας να εκμεταλλευτεί τα αρκετά ελεύθερα τρίποντα. Οι φαλακροί Λιούις και Σχορτσιανίτης παίζουν πολύ καλά ενώ από την άλλη ο Διαμαντίδης κάνει πολύ κακό παιχνίδι. Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κλέψουν τη νίκη, με τον Σπανούλη κυρίως αλλά δεν τα κατάφεραν.)

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-68 22/12/2005
(Το ΣΕΦ είναι ξανά γεμάτο και ο Ολυμπιακός αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση κερδίζει τη Μπαρτσελόνα εύκολα. Το σκορ λίγο πριν το τέλος ήταν 76-60 όση δηλαδή και η διαφορά που αναζητούσε ο Ολυμπιακός λόγω της ήττας του στη Βαρκελώνη. Τελικά δεν τα κατάφερε, ούτε του χρειάστηκε βέβαια. Αξιοσημείωτο γεγονός, οι 9 ασσίστ του Έντνι.)

Click to view attachment

Ολυμπιακός – Τσιμπόνα 99-70 01/02/2006
(Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το πρώτο ημίχρονο που το σκορ ήταν 45-42. Στη συνέχεια η ομάδα ανέβασε στροφές κι έτσι ήρθε το τελικό σκορ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Έντνι με 24 πόντους, 11 ασσίστ και 7 ρημπάουντ. Πρώτο ματς με 99 πόντους για τον Ολυμπιακό. Πλέον αρχίζει το δίμηνο που παίζει το καλύτερο μπάσκετ σε όλη τη χρονιά.)

Click to view attachment

Πανελλήνιος – Ολυμπιακός 65-90 05/02/2006
(Πιστοποιώντας την πολύ καλή κατάστασή του ο Ολυμπιακός μετατρέπει το ντέρμπι σε παράσταση για ένα ρόλο μην αφήνοντας περιθώρια στον Πανελλήνιο. Πρωταγωνιστής ο θεαματικότατος Πρίντεζης.)

Μιλάνο – Ολυμπιακός 75-84 09/02/2006
(Ο Έντνι συνεχίζει να δίνει ασσίστ(9) και ο Ολυμπιακός παίρνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη μετά από… 14 περίπου μήνες, αποκλείοντας παράλληλα την αντίπαλό του από τη συνέχεια. Όχι μόνο δεν παθαίνει blackout αλλά παρουσιάζεται καλύτερος όσο κυλά ο χρόνος και στα κρίσιμα καταφέρνει να σταθεί όρθιος, αν και η διαφορά μειώνεται στους 4 1:05 πριν το τέλος, ύστερα από 4 συνεχόμενες άστοχες βολές του Πρίντεζη.)

Click to view attachment

Ολυμπιακός – Μάλαγα 87-84 22/02/2006
(Ο Έντνι συνεχίζει ακάθεκτος με 18-7-7 και σε ένα μεγάλο παιχνίδι ο Ολυμπιακός αναδεικνύεται νικητής. Πλέον, πολλά έχουν αλλάξει, αφού η ομάδα παίρνει το ματς ενώ κρίνεται στο τέλος. Από τη Μάλαγα ο Μπράουν έκανε ότι ήταν δυνατό αλλά δεν αρκούσε ενώ οι Ισπανοί έχασαν συνεχόμενα τρίποντα στο τέλος ώστε να πάνε το ματς στην παράταση. Το ΣΕΦ είχε αρκετό κόσμο αλλά δεν ήταν κατάμεστο.)

Click to view attachment

Μάλαγα – Ολυμπιακός 75-87 14/03/2006
(Η έδρα της Μάλαγα δε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κι έτσι το ματς πήγε μια μέρα πίσω. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μείνει στην Ισπανία και ο Καζλάουσκας διώχνει τους παίκτες του από την προπόνηση μισή ώρα πριν επειδή είναι 100% ικανοποιημένος… Ίσως το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού σε όλη τη χρονιά. Πραγματικά αχτύπητος έπαιξε για κάτι λιγότερο από 40 λεπτά το απόλυτο μπάσκετ. Το 44-67 στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες περί τούτου. Η Μάλαγα προσπάθησε όσο αυτό ήταν δυνατό να γυρίσει το ματς και τα κατάφερε μέχρι το 70-77. Ο Παπαμακάριος κλέβει, ο Βασιλόπουλος καρφώνει και ο Ολυμπιακός σφραγίζει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στους 8 της Ευρωλίγκα. Όσο για τον Έντνι; 25 πόντοι και 7 ρημπάουντ η «συγκομιδή του»)

Click to view attachment

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 72-99 30/03/2006
(Το ματς είναι αδιάφορο, όχι όμως και ο Ολυμπιακός. Παίζοντας πολύ αποτελεσματικά και θεαματικά κέρδισε άνετα μέσα στη Λιθουανία. Ο Χατζής κάνει καταπληκτικό παιχνίδι πετυχαίνοντας σε 16 λεπτά 21 πόντους με απόλυτη ευστοχία. Τέταρτο παιχνίδι που ο Ολυμπιακός σταματάει στους 99-τα άλλα ήταν μέσα στην Κοζάνη και εντός με την Ολύμπια με το ίδιο ακριβώς σκορ!)

Click to view attachment

Ολυμπιακός – Μακάμπι 76-70(2ο ματς πλέι οφ) 06/04/2006
(Το ΣΕΦ γεμίζει άλλη μια φορά-αν και δε σημειώθηκε sold out- και ο Ολυμπιακός παίζοντας ώριμα και αποφασιστικά πανηγυρίζει τη νίκη. Έχει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον έλεγχο, αλλά στο τέλος η Μακάμπι προσπαθεί να κάνει το κόλπο γκρόσο. Ο Λιούις βάζει το «μεγαλύτερό» του τρίποντο και δίνει κάποιον αέρα στον Ολυμπιακό αλλά η Μακάμπι δεν το βάζει κάτω. Τελικά ο Βασιλόπουλος πηδάει στο Θεό και αρπάζει το επιθετικό ρημπάουντ στην κρισιμότερη φάση και ακολούθως πετυχαίνει καλάθι και φάουλ. Η νίκη είχε κριθεί.)

Click to view attachment

Πιο γενικά:
Όλο το ΤΟΡ 16 (αν κέρδιζε και τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ τώρα θα μιλούσαμε σε άλλη βάση…)
Οι άνετες επικρατήσεις επί της ΑΕΚ στα πλέι οφ, και επί του Αμαρουσίου στο ΣΕΦ, που πιστοποίησαν την ποιότητα της ομάδας. Τα σκορ:
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 93-67
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 83-104
Ολυμπιακός – Μαρούσι: 75-60, 81-62, 82-65.



Κακές στιγμές:

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 51-81 (Κύπελλο) 13/10/2005
(Ουσιαστικά ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για τον Ολυμπιακό-είχε προηγηθεί αυτός με το ICBS. H ομάδα εντελώς ανέτοιμη, δε μπορούσε να αντισταθεί στον ήδη φορμαρισμένο Παναθηναϊκό. Περαιτέρω σχόλια δε χρειάζονται καθώς το σκορ μιλάει από μόνο του.)

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 86-70 3/11/2005
(Πολύ κακή εμφάνιση για τον Ολυμπιακό, στην αρχή της χρονιάς. Η διαφορά είχε πάρει και μεγαλύτερη τιμή όπως το 69-46 στη λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Το πρώτο ματς χωρίς τον Ζουκάουσκας.)

Click to view attachment

Λιέτουβος Ρίτας – Ολυμπιακός 78-67 23/11/2005
(Το 41-43 έγινε 56-52 για να κλείσει το 3ο δεκάλεπτο με το σκορ 60-59. Από το 63-61 ο Ολυμπιακός κάνει 8 λεπτά να σκοράρει και η λιθουανική ομάδα έχοντας βρει ρυθμό και μεγάλη ευστοχία κάνει το 74-61. Το ματς πλέον είχε κριθεί.)

Click to view attachment

ΓΣΛ – Ολυμπιακός 83-74 26/11/2005
(Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά αλλά όσο προχωρούσε το ματς τόσο χειρότερα έπαιζε με αποτέλεσμα να χάσει ένα από τα πιο εύκολα φαινομενικά ματς.)

Τσιμπόνα – Ολυμπιακός 74-62 8/12/2005
(Ο Ολυμπιακός ξεκινά δυναμικά αλλά στο τέλος μένει από καύσιμα… Το 18-29(και αργότερα 25-35) έγινε 60-49. Η διαφορά πήγε και στους 16 πόντους, 67-51 για να έρθει το τελικό σκορ. Πολύ κακή εμφάνιση από ένα σημείο και μετά.)

Click to view attachment

Άρης – Ολυμπιακός 70-64 08/01/2006
(Ο Άρης είναι φανερά ανανεωμένος από τον Ματσόν ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε άλλο γήπεδο… Η διαφορά παίρνει πολύ μεγάλα νούμερα αλλά τελικά με τη βοήθεια του Σχορτσιανίτη και… των παικτών του Άρη καταφέρνει να τη σουλουπώσει.)

Μαρούσι – Ολυμπιακός 82-69 15/02/2006
(Το Μαρούσι αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά σκληροτράχηλο και εγκλωβίζει τον Ολυμπιακό, ο οποίος δε διεκδίκησε τη νίκη. Με αυτή την ήττα η ομάδα έχασε την ευκαιρία να βρεθεί έστω και για λίγο στην κορυφή της Α1.)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 68-79 04/06/2006
(Στο κατάμεστο ΣΕΦ ο αγώνας είναι ντέρμπι μέχρι το 25’ με αλλεπάλληλα σερί των 2 ομάδων. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός βραχυκύκλωσε, στηρίχθηκε μόνο στον Σχορτσιανίτη και ο Παναθηναϊκός όντας πιο έμπειρος σαν ομάδα αλλά και σαν μονάδες πήρε το ματς. Οι ελπίδες για τίτλο συρρικνώθηκαν.)

Πιο γενικά:
Το 3-0 του Παναθηναϊκού στους τελικούς, σαν αποτέλεσμα.
Οι συνολικά 3 ήττες από το Μαρούσι.

Χαμένα ματς στο τέλος:

Ολυμπιακός – Εφές Πίλσεν 75-78 17/11/2005
(Το πρώτο παιχνίδι που το ΣΕΦ ήταν γεμάτο. Κανονικός αγώνας: 71-71. Ο ίδιος παίκτης που έστειλε το ματς στην παράταση με 2 βολές, ήταν και ο μοιραίος για τον Ολυμπιακό καθώς μπερδεύτηκε στην τελευταία φάση. Πρόκειται για τον Τάιους Έντνι. Από την Εφές μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Πόποβιτς με 29 πόντους-6 τρίποντα.)

Click to view attachment

Μακάμπι – Ολυμπιακός 101-95 05/01/2006
(Ο Ζίζιτς κάνει index rating 41 με 17/17 βολές, ο Λιούις κάνει ίσως το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς αλλά η Μακάμπι είναι αυτή που παίρνει τη νίκη με 29 πόντους του Σόλομον. Δεν είναι τόσο ότι το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ωστόσο μπήκε σ’ αυτή την κατηγορία καθώς ο Ολυμπιακός δεν άφησε σε κανένα σημείο τη Μακάμπι να ξεφύγει ιδιαίτερα. Χορταστικό αν μη τι άλλο ματς.)

Click to view attachment

Εφές Πίλσεν – Ολυμπιακός 77-69 11/01/2006
(Μετά από τις 2 ήττες σε 2 καυτές έδρες υπάρχει μια 3η «επικίνδυνη αποστολή» στην Τουρκία. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά(αν και αντιμετωπίζει προβλήματα με φάουλ) και προηγείται με 57-64 στις αρχές της τέταρτης περιόδου ωστόσο παθαίνει το γνωστό blackout και η Εφές παίρνει τη νίκη και μια μικρή διαφορά ύστερα από συνεχόμενα φάουλ-και λάθη των παικτών του Ολυμπιακού προκειμένου να διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες για νίκη.)

Click to view attachment

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 76-72 09/03/2006
(Το ματς μοιάζει χαμένο αλλά ο Ολυμπιακός επανέρχεται. Το 53-40 γίνεται 58-55. Το 70-59 μοιάζει να μην αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά η διαφορά μειώνεται… η πιο μικρή της διαφορά; Το τελικό σκορ. Ο αγώνας μοιάζει πολύ με τους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Ο Έντνι συνεχίζει σε μεγάλα νούμερα 20-6-5.)

Click to view attachment

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 67-74 23/03/2006
(Ο αγώνας αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στις κακές στιγμές.. Ωστόσο, ο τρόπος που ήρθε το τελικό αποτέλεσμα τον τοποθετεί εδώ. Το ΣΕΦ είναι γεμάτο και οι ομάδες παίζουν την πρώτη θέση στον όμιλο. Στα πρώτα 25’ ο Ολυμπιακός παίζει ίδια και καλύτερα με το παιχνίδι στη Μάλαγα, με ένα ξέφρενο ρυθμό αλλά αργότερα ακολούθησε απότομη προσγείωση. Η Μπαρτσελόνα αποκτά τον έλεγχο και 1:11 πριν το τέλος ο Κακιούζης βάζει ένα κρίσιμο τρίποντο χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη και την πρώτη θέση στην ομάδα του.)

Click to view attachment

Μακάμπι – Ολυμπιακός 87-78 (1ο ματς πλέι οφ) 04/04/2006
(Η Μακάμπι έχει το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά ο Ολυμπιακός δεν την αφήνει να ανασάνει. Το 70-62 έγινε 72-68 και αργότερα 72-72 και 74-74 αλλά εκεί κάποια λάθη απειρίας των παικτών του Ολυμπιακού δεν του επέτρεψαν να πάρει τη νίκη. Ο Βούισιτς κάνει καταπληκτικό παιχνίδι εκθέτοντας για πρώτη(και ίσως τελευταία) φορά φέτος τη frontline του Ολυμπιακού.)

Click to view attachment

Μακάμπι – Ολυμπιακός 77-73 (3ο ματς πλέι οφ) 13/04/2006
(Το πιο σημαντικό ματς για τις 2 ομάδες. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά (11-18) αλλά αργότερα η Μακάμπι πήρε κεφάλι στο σκορ. Η διαφορά ήταν σε αρκετά μικρά επίπεδα μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο. Από εκεί και πέρα το ματς ήταν ντέρμπι. Η απειρία στοίχισε πάλι στον Ολυμπιακό, όπως επίσης και η ατυχία, με το χαμένο ελεύθερο τρίποντο του Παπαμακάριου 10” πριν το τέλος κι ενώ το σκορ ήταν 76-73.)

Click to view attachment

Μαρούσι – Ολυμπιακός 70-65, 70-66 (2ος γύρος πλέι οφ) 16/5/2006, 24/05/2006
Στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός αλλά κατάφερε να κρατηθεί στο παιχνίδι μέχρι τέλους. Στο δεύτερο αγώνα, είχε τον έλεγχο αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να απολέσει διαφορά 10 πόντων και να χάσει στο τέλος.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 82-76 (1ος τελικός) 31/05/2006
(Πολύ μεγάλο ντέρμπι! Ο Ολυμπιακός δεν πανηγύρισε από απειρία και ατυχία… Χαρακτηριστικά τα λάθη του Βασιλόπουλου. Χατζής και Μπάρλος ήταν οι καλύτεροι αν και ο τελευταίος τραυματίστηκε και αποχώρησε. Το ματς ήταν στο 51-51, από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά 10 πόντων αλλά ο Ολυμπιακός επανήρθε και πήγε το ματς(με τα 2 τρίποντα του Λιούις) στους 3 πόντους λίγο πριν το τέλος. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το στόχο του και ηττήθηκε.)
Air Kef
Νοτη τιμή μου που σε ενέπνευσα!Για να είμαι ειλικρινής με ενέπνευσες και συ και το ανάλογο τόπικ της Ολύμπιας Λ. θα έχει κάποιες προσθήκες!

Χρειάζεται να πω πως είμαι 100% σύμφωνος με όσα γράφεις;;;

Υ.Γ.:Με τιμεί(fightclubικό) που δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο Φρίτζι αν και παρακολουθούσα τον ΟΣΦΠ στενά αυτήν την σεζόν;
fragos
ενας λευκος αμερικανος που τον λεγανε οτι ηταν ο νεος νοβιτσκι και εφυγε γιατι του ελειπαν οι δικοι του. αυτος ηταν ο ματ φριτζι.
dizzy_fingers
Σίγουρα θα τον θυμάσαι Kef....
Είχαμε σπάσει αρκετή πλάκα με αυτόν, τον χειμώνα tongue.gif.

Νότη, ακόμα δεν έχω προλάβει να διαβάσω τα γραφόμενά σου αλλά απ'ότι φαίνεται θα έχουμε άλλο ένα (3 συγκεκριμένα biggrin.gif) golden class post.
ISO9001 και δε συμμαζεύεται biggrin.gif thumbsup.gif!
thrylos7
Merci!!
Όταν και αν βρω φωτογραφίες από τους ελληνικούς αγώνες θα τις προσθέσω...
morfi
Πολυ καλο thrylos7!Ωραιος...
Βλεπω να μας παιρνει η basketnews τα ανασκοπησεις του basketforum και να τις βγαζει σαν δικες της... tongue.gif

ΠΑΜΕ ΡΕ ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ!!!
thrylos7
Βασικά το παραπάνω θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" σε 16σέλιδο αφιέρωμα για τη φετινή χρονιά μαζί με μια συνέντευξη με τον Καζλάουσκας. Τώρα με αυτήν δεν ξέρω τι θα κάνουν, ίσως τη δημοσιεύσουν ως την τελευταία του συνέντευξη πριν φύγει, αλλιώς θα βάλουν μία πιο μικρή με τον Ελληνιάδη...















laugh.gif laugh.gif
Το πιστέψατε!!!! tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.