Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Utah Jazz
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Western Conference
SG3ptshooter
Utah Jazz




Έτσι θα πάμε τελικούς ψηλέ...



Προηγούμενο Ρεκόρ (2017-2018): 48-34
Leaders (2017-2018):
Πόντοι:Donovan Mitchell 20.5 - Rodney Hood 16.8 (σε 39 παιχνίδια) - Rudy Gobert 13.5
Ριμπάουντ:Rudy Gobert 10.7 - Derrick Favors 7.2 - Ricky Rubio 4.6
Ασσίστ: Ricky Rubio 5.3 - Joe Ingles 4.8 - Donovan Mitchell 3.7

Πιθανή 5άδα:
πιθανή πεντάδα

PG:RubioSG:MitchellSF:InglesPF:FavorsC:Gobert


Πάγκος:
PG’s: Dante Exum, Raul Neto
SG’s: Alec Burks, Grayson Allen
SF’s: Jae Crowder, Thabo Sefolosha
PF’s: Royce O' Neale, Georges Niang
C’s: Ekpe Udoh, Tony Bradley

Offseason moves
Ήρθαν ή ανανέωσαν: Dante Exum (33m/3yr), Raul Neto (4.4m/2yr), Τyler Cavanaugh (Atlanta Hawks, 2-way), Naz Mitrou-Long (2-way)
Draft picks: Grayson Allen (#21, υπέγραψε)
Έφυγαν: David Stockton (Bayreuth), Jonas Jerebko (waived, Golden State Warriors)

Προπονητής:
Quin Snyder

ή έτσι μας έχουν πει να λέμε


Σχόλιο:
Πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και να παραμείνουν ίδια. Όταν ο Gordon -προδότης- Hayward άφησε το όχι ανήλιαγο Salt Lake City για να πάει να βρει τον teenage αγαπητικό του στην πρωτεύουσα των ψωνισμένων sports fans, υπήρχε αρκετή αμφιβολία για το πως θα είναι η επόμενη μέρα για τη Utah. Παρότι ανήκα στους υποστηρικτές της δουλειάς του Snyder και πίστευα πως θα βρει τον τρόπο να κρατήσει την ομάδα του στη συζήτηση για οχτάδα, αν μου έλεγες ότι o Εxum θα δεχόταν άλλο ένα setback από τραυματισμό κι ότι ο Royce O' Neale θα έπρεπε να παίζει μισό ματς τον Απρίλη, δε θα πόνταρα ποτέ πως θα έβρισκαν διπλό κόντρα στο πρώτο seed στο δεύτερο γύρο μάλιστα της postseason. Ακόμα κι οι πιο γραφικοί οπαδοί του Donovan Mitchell δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τη σχεδόν αυτόματη ανάδειξη του σε go-to status κι ακόμα και οι πιο επίμονοι υποστηρικτές της αξίας του Rudy Gobert δεν θα τους έδιναν ιδιαίτερη τύχη αν ήξεραν πως ο Γάλλος έχασε 26 παιχνίδια της κανονικής περιόδου και απ' αυτά ήρθαν ήττες στα 15. Στο κουβάρι της Δυτικής περιφέρειας για πέρυσι η τρίτη απ' την ένατη θέση απείχε ελάχιστα και ένα πλασάρισμα στη μέση της λοταρίας των seeds θα είναι το λογικό αποτέλεσμα και για φέτος. Η ουσιαστική διαφορά θα φανεί απ' την ετοιμότητά τους να διεκδικήσουν ξανά σπάσιμο έδρας κόντρα στα μεγαλύτερα ψάρια και ακόμα περισσότερο απ' το πως θα το διαχειριστούν αυτή τη φορά. Φέτος σίγουρα δεν τους ξεγράφει κανείς.




Το roster αναμενόμενα θα έχει ελάχιστες αλλαγές. Free agents ή high profile παίκτες διαθέσιμοι για ανταλλαγή δεν συνηθίζουν να προτιμούν ομάδες με έδρα σε τέτοιο υψόμετρο και βέβαια ο υπάρχων κορμός λειτουργεί τόσο καλά που δε χρειάζεται δραστικές παρεμβάσεις που μπορεί να αποδειχθούν ρίσκο για τις ισορροπίες και τη χημεία. Υπάρχουν βέβαια κι εδώ πολλά συγκοινωνούντα δοχεία μπαίνοντας στη σεζόν. Αναμένουμε άλλη μία επιστροφή του Exum που ούτε εγώ τον έχω ξεγράψει ακόμα και το front office διάλεξε κακιασμένο SG στον πρώτο γύρο του draft, οπότε Rubio και Mitchell έχουν ανταγωνισμό αλλά και περισσότερο περιθώριο λάθους στη δεύτερη χρονιά του καθενός στη Utah. Στα forwards ο Ingles με την εντυπωσιακή πολυπραγμοσύνη του -ακόμα δε δέχομαι πως στην Ευρώπη δε μπόρεσε κανείς να αξιοποιήσει καλύτερα το αγωνιστικό του προφίλ διάολε- δεν κουνιέται με τίποτα, αλλά υπάρχουν λύσεις με ισχυρότερο χαρτί το χειμωνιάτικο απόκτημα το Jae Crowder που έφτασε να παίζει σπουδαίο ρόλο Μάη μήνα. Ο υγιής Gobert παραμένει σκιάχτρο και παρά τη χρησιμότητά του ο Favors μάλλον παραμένει το φαβορί προς παραχώρηση για κάτι διαφορετικό που ίσως ταιριάζει και κάπως καλύτερα. Πάντα περιμένει κι ο Udoh να δώσει λεπτά, είχε καλά advanced στο όσο βοήθησε πέρυσι, δικός μας είναι ο Quin θα τον βάλει όσο χρειαστεί.

Ο ερχομός του LeBron ανακατεύει κι άλλο ένα μεγάλο mix από playoff contenders στη Δύση, για Mitchell εκτός απ' το δρόμο του stardom θα μπορούσε να δει κανείς ένα sophomore slump που θα στοίχιζε όσο παροδικό κι αν αποδεικνυόταν, ευπαθείς υποψήφιοι για pits υπάρχουν αρκετοί -υπάρχει πάντα κι ο Alec Burks στη 15αδα, επιστρέφει κι ο απών απ' το Γενάρη, 34χρονος πια Thabo-, μα δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά στη Utah. Μπορούν να γίνουν οι νέοι Grizzlies, η αξιόμαχη small market ομάδα που χωρίς superstars φτάνει σε τελικούς περιφέρειας, λογικά έχουν χάσει την ευκαιρία τους να είναι οι επόμενοι Spurs, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. To bromance D-Mitch με Rubio έχει κι άλλα κεφάλαια...



Πρόβλεψη: 46-36
Conference rank: 5th-6th
Division rank: 2nd-3rd

yorgos
Oι Τζαζ έχουν βάλει 81 πόντους.

Στους Ουόριορς.








ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ!!!

w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif w00t.gif
yorgos
Ελπίζω κάποιος να κάνει ένα βίντεο με αυτά που βάζει ο Ίνγλες σήμερα, δεν υπάρχει αυτό... Βότσαλα στον Ατλαντικό πετάει το παλικάρι.
yorgos
Απ' τα καλύτερα ματς που έχω δει στη ζωή μου. Μένουν 32'' δεν ξέρω ποιος θα νικήσει, παίζονται 170 ευρώ... αλλά δε με νοιάζει. Δεν κάνω σπόιλερ, όποιος δεν ξέρει το αποτέλεσμα ας βάλει να το δει όλο, απίστευτο.
T.W.Is.M.
QUOTE(yorgos @ Oct 20 2018, 08:02 ) *
Απ' τα καλύτερα ματς που έχω δει στη ζωή μου. Μένουν 32'' δεν ξέρω ποιος θα νικήσει, παίζονται 170 ευρώ... αλλά δε με νοιάζει. Δεν κάνω σπόιλερ, όποιος δεν ξέρει το αποτέλεσμα ας βάλει να το δει όλο, απίστευτο.


Δυστυχως προτιμησα να βαλω να δω Κλιπερς-ΟουΚειΣι το μεσημερι(χωρις να ξερω το σκορ) και απ αυτο το ματς ειδα μονο το αποτελεσμα.
yorgos
QUOTE(T.W.Is.M. @ Oct 20 2018, 23:20 ) *
Δυστυχως προτιμησα να βαλω να δω Κλιπερς-ΟουΚειΣι το μεσημερι(χωρις να ξερω το σκορ) και απ αυτο το ματς ειδα μονο το αποτελεσμα.

Απίστευτο ματς... Οι Τζαζ έβαζαν τα πάντα στο πρώτο, οι 81 πόντοι λένε πολλά, αλλά όχι το ότι οι Νταμπς έπαιξαν άμυνα, κυνήγησαν αλλά δε γινόταν τίποτε. Μετά φαινόταν ότι μπορούσαν να το γυρίσουν, μείωσαν αλλά ξανανέβηκε, ξανά, αλλά πάλι έμεναν πίσω με διψήφια για να γίνει μια επική ανατροπή με τόσα πάνω-κάτω που το κερασάκι ήταν το νικητήριο του.... Γερέμπκο w00t.gif που έγινε ο ήρωας του δράματος.

Απίστευτες επιδόσεις κι από τις δύο πλευρές, Ντουράντ απίστευτος, ο δε Ίνγκλες έχει επίστευτο μπάσκετ μέσα του, μιλάμε για παίχτη που σε 4 χρονιές στην Ευρωλίγκα έβαζε 5π Μ.Ο και στη Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να σταυρώσει τρίποντο τις πρώτες χρονιές, στη Μακάμπι γκρίνιαζαν για τις χαμένες βολές σε κρίσιμα σημεία και ξαφνικά τον βλέπεις στη ζώνη του λυκόφωτος με μια αυτοπεποίθηση που ξεχείλιζε. Στεναχωρήθηκα που δεν κέρδισαν, αλλά δε μου έκατσαν άσχημα και τα 170€...

Κατά τα λοιπά, εγώ τη Γιούτα την έχω πάνω από το ΛΕμπρόν, αλλά χθες ξέφυγαν. Τους έμπαιναν όλα και αποφάσισαν να ντυθούν Νταμπς για ένα βράδυ και το πλήρωσαν στην τελευταία περίοδο, με αποτέλεσμα να δούμε αυτά τα "χαριτωμένα" βλέμματα του Σνάιντερ που αν δεν έχει βγει από ψυχιατρείο με τέτοια φάτσα, είναι για να μπει και άμεσα μάλιστα.
Andre Miller
Ο Κόρβερ ξανά στους Τζαζ! Καλή κίνηση, χρειάζονται σούπερ.
whaler
Φοβερος Mitchell στα τελευταια 3 παιχνιδια, οπου εχει 31 ποντους μ.ο με την απουσια Rubio και Exum και παιζοντας αρκετα περισσοτερο και μονο στο 1. Ψηφιστηκε παικτης της εβδομαδας για τη δυση και πλεον μιση αναπνοη απο την 8η θεση οι Jazz.

Παρολα αυτα, οταν δεν ειναι στο παρκε ο Donovan με τον Gobert, το χαος. 0 φαντασια, ολοι ψαχνουν τον 37χρονο Korver και περιμενουν να γραφει τα παντα. Πολυ αδυναμη second unit, πραγματικα ολοι παιρνουν διαφορες οταν ειναι μεσα ο παγκος. Αλλα και ο Mitchell, οταν καθεται παραπανω ωρα στο παρκε, αρχιζει και θολωνει και μπερδευει τα πραγματα.

SG3ptshooter
To φοβόμουν ένα sophomore slump του Donnie και δεν μπορώ να πω πως το απέφυγε απόλυτα, ειδικά από πλευράς efficiency, αλλά μετά κάνει κάτι παιχνίδια όπως αυτό χτες, 46 πόντοι για νέο career high και μεγάλη ανατροπή για νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα της λίγκας, και αναπτερώνονται οι ελπίδες σου για κάτι ξεχωριστό από δω και πέρα. Κατά προτίμηση στα playoffs. laugh.gif
yorgos
QUOTE(SG3ptshooter @ Mar 3 2019, 09:25 ) *
To φοβόμουν ένα sophomore slump του Donnie και δεν μπορώ να πω πως το απέφυγε απόλυτα, ειδικά από πλευράς efficiency, αλλά μετά κάνει κάτι παιχνίδια όπως αυτό χτες, 46 πόντοι για νέο career high και μεγάλη ανατροπή για νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα της λίγκας, και αναπτερώνονται οι ελπίδες σου για κάτι ξεχωριστό από δω και πέρα. Κατά προτίμηση στα playoffs. laugh.gif

ΟΚ, αλλά έγινε με το αντίπαλο backcourt να ξεκουράζεται από τον προπονητή του. Η πρωτοπόρος ομάδα της λίγκας κατέβηκε χωρίς περιφέρεια για λόγους ξεκούρασης.
aegeansheed
Μέρος Α': Donovan με 30 πόντους σε 29 λεπτά την ημέρα που έσκασε συνέντευξή του σχετικά με το "sophomore wall" και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, μάλλον έχει ξεχωριστή αξία. Φαίνεται να αφήνει το δύσκολο χειμωνιάτικο μέρος της πρώτης του vet χρονιάς στο παρελθόν που είναι ό,τι καλύτερο εν όψει playoffs.



QUOTE
"Coach [Quin] Snyder stressed to me that this year was going to be a lot different, and it was one thing for me to hear, and another thing for me to go through it," Mitchell said. "It's one of those things you really have to go through, to experience. They kind of anticipated this happening; I didn't.

"But to have the support of my teammates through the early part of the season was really special, and really helped get us back to where we need to be."

"This year, it's different. I have to be locked in for every moment; they make it so tough on every possession," Mitchell told SI.com. "But the words I've received from James [Harden], from Kobe [Bryant], Chris Paul, it's helped me understand that. I think in my rookie year, I was really taken aback. This year I came seeking advice."
"Changing my pace and making an effort to get to the free throw line, that's something James [Harden] is great at and Dwyane Wade talked to me about as well," Mitchell said. "To hear that from them and then trying to follow their advice really helped me get back on track."

"It's been a crazy past two years, trying to absorb everything I've learned," Mitchell said. "We've got a healthy lineup, and one that can be pretty special. Now we've got to prove it each and every night."

http://www.espn.com/nba/story/_/id/2631681...es-caught-guard

Μέρος Β': Rudy Gobert.

Έχει περάσει κάπως στα αζήτητα, όπως η αξία του Mike Conley, ξεπεράστηκε χωρίς πολύ συζήτηση το all star snub, αλλά η Αράχνη έχει career year σχεδόν σε όλα!
Πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και best 4ετίας σε λάθη (που είναι το σωστό κριτήριο από την βάπτισή του σε βασικούρα-ψηλό). Βρίσκεται στην τετράδα που ηγείται της κατηγορίας του true shooting με 68% (πρώτος και στο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα με 66%) και δεύτερος πίσω μόνο από τον Γιάννη σε defensive win shares. Θα είναι απίθανο να μην είναι μέρος κάποιας all-nba team στο τέλος της σαιζόν.

(Μέσοι όροι)
Ιανουάριος: 15π - 13,6ρ - 2,5τ - 1,1κλ
Φεβρουάριος: 18π - 13ρ - 2,6τ - 0,6κλ
Μάρτιος: 15,3π - 13,3ρ - 2,3τ - 0,5κλ
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.