Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Eurocup 2013-2014
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3
benchwarmer
Έγινε μόλις η κλήρωση του νέου διευρυμένου Eurocup.
Οι όμιλοι είναι:

A: Nymburk, Cantu, Le Mans, Ostande, Cibona, Artland Dragons
B: Bilbao, Cedevita, Sassari, Charleroi, Chalon, Oldenburg
C: Valencia, Olimpia, Varese, ASVEL, Ulm, Paris
D: Alba, Zaragoza, Roma, Mons Hainaut, Gravelin, Telekom Bonn
E: Khimki, Karsiyaka, Hapoel J-M, Igokea, Lukoil, Ploesti
F: Buducnost, Nizni Novgorod, TED Ankara, PAOK, Khimik, Fehervar
G: Unics, Banvit, VEF Riga, Maccabi Haifa, MZT Skopje, Kalev Talinn
H: Spartak St. Petersburg, Besiktas, Panionios, Neptunas, Radnicki, Nilan Bisons

Περνάνε οι 3 πρώτοι.

Νομίζω πως με μία πρώτη ανάγνωση, και οι 2 ελληνικές ομάδες έχουν πολύ καλές πιθανότητες..
Zoys
Χωρίς να έχω ξεκάθαρη εικόνα για τη δυναμικότητα όλων των ομάδων, νομίζω ότι και ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος έχουν πολύ καλές κληρώσεις. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου βέβαια λογικά δεν μπορεί να φιλοδοξεί για κάτι παραπάνω από την 3η θέση, αλλά αυτό που μετράει είναι η πρόκριση. Άντε να δούμε, μπας και κάνουμε κάτι καλό σε μια διοργάνωση που δεν τα πάμε καλά τα τελευταία τρία χρόνια.
benchwarmer
QUOTE(Zoys @ Oct 5 2013, 14:53 ) *
Χωρίς να έχω ξεκάθαρη εικόνα για τη δυναμικότητα όλων των ομάδων, νομίζω ότι και ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος έχουν πολύ καλές κληρώσεις. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου βέβαια λογικά δεν μπορεί να φιλοδοξεί για κάτι παραπάνω από την 3η θέση, αλλά αυτό που μετράει είναι η πρόκριση. Άντε να δούμε, μπας και κάνουμε κάτι καλό σε μια διοργάνωση που δεν τα πάμε καλά τα τελευταία τρία χρόνια.


Ο Πανιώνιος μπορεί και παραπάνω από τη 3η θέση. Η Σπαρτάκ δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι ξένοι της (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) είναι ο ΜακΓκραθ, ο Χόμαν και ο Μπαρτ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι Ρώσοι, κανείς από τους οποίους μάλιστα με θητεία στην εθνική..
benchwarmer
QUOTE(benchwarmer @ Oct 5 2013, 15:11 ) *
Ο Πανιώνιος μπορεί και παραπάνω από τη 3η θέση. Η Σπαρτάκ δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι ξένοι της (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) είναι ο ΜακΓκραθ, ο Χόμαν και ο Μπαρτ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι Ρώσοι, κανείς από τους οποίους μάλιστα με θητεία στην εθνική..


Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, η Μπεσίκτας σίγουρα είναι το φαβορί, με τους Λόφτον, Ντόρον Πέρκινς και Μπάκμαν, αλλά και 2 πολύ ταλαντούχους παίχτες από το κολλέγιο, τους Μπρόκχοφ και Άιβερσον (που έγινε και ντραφτ). Οι Τούρκοι της βέβαια δεν είναι κάποιου ιδιαίτερου επιπέδου, είναι ξεκάθαρα ομάδα Γιούροκαπ και όχι Ευρωλίγκας (όπως ήταν πέρυσι η Γαλατά πχ που έπαιζε στο Γιουροκαπ όμως).
Η Νεπτούνας είναι η κλασική Λιθουανική ομάδα με σχεδόν αποκλειστικά Λιθουανούς (2 μόλις Αμερικανοί οι οποίοι μάλιστα δεν κάνουν και τη διαφορά). Οι φαν του Λιθουανικού πρωταθλήματος (δηλαδή ο SG3ptshooter και οι όμοιοί του) θα βρουν αρκετά γνώριμα ονόματα στο ρόστερ, αλλά γενικά νομίζω πως ο Πανιώνιος είναι καλύτερος.
Η Radnicki είναι κι αυτή αντίστοιχα εκπρόσωπος της Σέρβικης σχολής. Πήρε και 2 παίχτες από το κολλεγιακό, τους Seeley και Yarou (οι οποίοι είχαν κάνει και κάπως αισθητή την παρουσία τους), αλλά βασίζεται κυρίως φυσικά σε νεαρούς Σέρβους, με προεξάρχοντα βέβαια τον Νίκολα Κάλινιτς που είδαμε στο Ευρωμπάσκετ. Πιστεύω πως αν γίνει η ζημιά από κάπου θα είναι από εδώ..
Τέλος, οι συμπαθείς Φινλανδοί της Nilan Bisons είναι το ερωτηματικό. Το ρόστερ πάντως είναι αξιόλογο, έχουν 5(!) Αμερικανους, μεταξύ των οποίων ο Φρανκ Ρόμπινσον που έπαιξε Ευρωλίγκα με την Πρόκομ πέρυσι, τον Ραλφ Σάμπσον III (γιο του παλιού σταρ των Ρόκετς), αλλά και τον γνωστότατό μας Μπίλι Κις, ενώ από Φινλανδούς ξεχωρίζουν οι Κόττι (Κοττί κατά Ιάκωβο) και Κοϊβίστο.
Zoys
Πρόγευμα της νέας σεζόν στις Ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις πριν το κυρίως πιάτο της 1ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας είναι το Eurocup που ξεκινά αύριο με 48 ομάδες και 8 ομίλους! Φυσικά το πρωτότυπο αυτό άνοιγμα της δεύτερης σε σημαντικότητα διοργάνωσης της ULEB έχεις ως συνέπεια να δούμε πολλές πρωτοεμφανιζόμενες και λιγότερο γνωστές στο κοινό ομάδες όπως η Alba Fehervar από την Ουγγαρία, αλλά και η πρώτη εκπρόσωπος των Σκοπίων στην ιστορία MZT Skopje.

Να δούμε αν θα βοηθήσει τη δημοφιλία της διοργάνωσης και τις ομάδες αυτή η ριζική άνοδος του αριθμού των συλλόγων, αλλά και τα γεωγραφικά κριτήρια διαμόρφωσης των ομίλων ή θα αποτελέσει αχρείαστη υπερβολή. Πολύ ενδιαφέρουσα και η συμμετοχή των απογοητευμένων της Euroleague μετά την πρώτη φάση στα πρότυπα του ποδοσφαίρου.

Το καλό με το μεγαλύτερο Eurocup ever είναι ότι με τον σχηματισμό ομίλων με 6 ομάδες ένα-δύο αρνητικά αποτελέσματα δεν είναι καταδικαστικά για τις Ελληνικές ομάδες που είναι σε καλή μοίρα στους ομίλους τους και θα έχουν ευκαιρίες να μπαλώσουν τα στραβοπατήματα τους.

Πρώτος αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ που επιστρέφει στο Eurocup μετά από ένα χρόνο απουσίας. Στην Πυλαία θα αντιμετωπίσει την Μπουντούσνοστ από το Μαυροβούνιο με την οποία τα τελευταία χρόνια μετρά 2 νίκες εντός και 2 ήττες μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Από τις σκληρές ομάδες της γιουγκοσλαβικής σχολής με αξιόλογο ρόστερ και καλή περσινή πορεία μέχρι και την οκτάδα όπου την φρέναρε η μετέπειτα πρωταθλήτρια Λοκομοτίβ Κούμπαν. Κατατοπιστικό το αφιέρωμα της gazzetta. Πολύ επικίνδυνη πρεμιέρα για τον ΠΑΟΚ που μπήκε με το δεξί στην Α1, αλλά δεν έχει δείξει απόλυτα έτοιμος ενώ δεν θα έχει στη διάθεση του τον Πέιν. Και με ήττα πάντως η πρώτη φάση είναι βατή και νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ συμπεριλαμβάνεται στα φαβορί για την πρόκριση. Ένα 3/5 στον πρώτο γύρο θα πρέπει να θεωρείται ο minimum στόχος αν και μπορεί και καλύτερα. Βαρόμετρο η απόδοση του Κούπερ ειδικά στην αρχή που αποτελεί και τον μόνο Αμερικανό του δικεφάλου.

Την Τετάρτη ακολουθεί ο Πανιώνιος που δίνει το πρώτο του ματς στην έδρα του με αντίπαλο τη Ραντνίτσκι. Η σερβική ομάδα ντεμπουτάρει στο Eurocup και βασίζεται κυρίως σε παίκτες εγχώριας παραγωγής (όπως ο Κάλινιτς που είδαμε και με την Εθνική τον Σεπτέμβρη) και σε δύο μόλις ξένους, τον DJ Seeley (1.93) που δεν έχει κάνει αίσθηση στα ματς που έπαιξαν στην ABA Liga και τον Yarou Monra Mouphtaou από το κολλέγιο Villanova και με καταγωγή από το Μπενίν (2.08) της Αφρικής που έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά στα τρία πρώτα του ματς στην Ευρώπη με μ.ο. 14,7 πόντους και 5,7 ριμπάουντ.

Πιο πλήρης πάντως ο Πανιώνιος έχει προβάδισμα νίκης και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά παρ' ότι στην ομάδα δεν υπάρχει πια ούτε Παππάς ούτε Γιάνκοβιτς. Στο site του Eurocup το ρόστερ της Ραντνίτσκι αποτελείται αποκλειστικά από Σέρβους παίκτες, αλλά φαντάζομαι ότι είναι κάποια παράλειψη και πως οι ξένοι αγωνίζονται κανονικά και στην Ευρώπη.

Αν πετύχει να διατηρήσει αλώβητο το Ελληνικό στον πρώτο γύρο ο Πανιώνιος μπορεί να αισιοδοξεί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Καλή πορεία και στις δύο ομάδες. Άντε και με 3 εκπροσώπους του χρόνου...
PanosIlio
Αυτό το Eurocup θα το δείχνει κανένας φέτος? κανένα καναλάκι? μόνο Eurosport?
Zoys
QUOTE(PanosIlio @ Oct 15 2013, 12:25 ) *
Αυτό το Eurocup θα το δείχνει κανένας φέτος? κανένα καναλάκι? μόνο Eurosport?

Πουθενά προς το παρόν...
benchwarmer
Αρχίζει λοιπόν σήμερα το Γιούροκαπ, με τον ΠΑΟΚ να παίζει στις 21:00 απέναντι στη Μπούντουτσνοστ.

Μια κλασική Γιουγκοσλάβικη ομάδα, με παίχτες από την εθνική Μαυροβουνίου που είδαμε στο Ευρωμπάσκετ (Σουάντ Σέχοβιτς πχ), κάποιους άλλους γυρολόγους Σέρβους κλπ (όπως πχ τον Τσάπιν που είναι ο πρώτος σκόρερ της στα 3 ματς της Αδριατικής Λίγκας), και τον Ακιντέλε μαζί με τον Κόλεμαν της Καβάλας (που όμως δεν παίζει πολύ) στο 5. Καλή ομάδα, αλλά εντός έδρας ο ΠΑΟΚ μπορεί σίγουρα να την χτυπήσει.

Τα υπόλοιπα σημερινά ματς είναι
Banvit-Kalev
Riga-Skopje
Bilbao-Cedevita
Zaragoza-Mons Hainaut
Paris-Valencia
Bonn-Alba
Zoys
Επειδή σαν ομάδα δεν έχει δείξει και την τρομερή ετοιμότητα δεν θα πρέπει να απογοητευτεί ο ΠΑΟΚ από μια ήττα στην πρεμιέρα ακόμα και στην Πυλαία γιατί το σημερινό ματς είναι από τα δύσκολα.
Zoys
QUOTE(PanosIlio @ Oct 15 2013, 12:25 ) *
Αυτό το Eurocup θα το δείχνει κανένας φέτος? κανένα καναλάκι? μόνο Eurosport?

Τελικά NOVA.

http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=30...4&Country=7
1990ge
Μεγάλη νίκη για την ομάδα με τρίποντο του D.J. στο τελευταίο δευτερόλεπτο .Εξαιρετική εμφάνιση από Μπόγρη και το πουλέν τον Κούπερ.Κρίμα που δεν είχε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο!
rchos
Ο Μπόγρης σήμερα ήταν απολαυστικός.Το ίδιο και ο Κούπερ σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού.

Ευτυχώς που μπήκε το τρίποντο στο τέλος και δεν στοίχισαν οι χαμένες βολές του Μπόγρη γιατί θα ήταν κρίμα μετά από τέτοιο παιχνίδι να χάσει ο Παοκ εξαιτίας του.

Ωραία νίκη που δίνει ψυχολογία στην νεαρή ομάδα του Παοκ για την συνέχεια.

Zoys
Εκτεταμένα στιγμιότυπα από τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ.
http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=30...untry=82#videoX
PanosIlio
QUOTE(Zoys @ Oct 15 2013, 18:03 ) *


Ναι ρε γμτ, καμία διαφήμιση, ούτε στο πρόγραμμα δεν το είχαν τα sites.

Cooper αρχίζω να αγαπάω τρελά, πολύ potential αυτό το παιδί.

Και Μπόγρης σοβαρός, απλά πράγματα έκανε. Όπως πρέπει δηλαδή.
Zoys
Νίκησε και ο Πανιώνιος με πρώτους σκόρερ ΜακΚόλουμ και Ντούβνιακ οι οποίοι σημείωσαν τους 46 από τους 77 πόντους της ομάδας! 27 ο πρώτος και 19 ο δεύτερος!! w00t.gif

Περίληψη και highlights από τη nova: http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=30...&Country=82
yorgos
Βγήκανε τα μάτια μου σήμερα από το πολύ ζάπινγκ, αλλά ήταν ένα εξαιρετικό μπασκετοαπόγευμα. Τι είδε ο Γιαπωνέζος;

- Τη Χίμκι να έχει 60% στα δίποντα και να χάνει εντός από κάτι Ρουμάνους (για όσους βλέπουν πάντως ρουμάνικο πρωτάθλημα να πούμε ότι έχει προοδεύσει), δεχόμενη 97 πόντους και παίζοντας άμυνα πυλωτής
- Την Τσιμπόνα να παίζει παιδικό μπάσκετ, να μένει πολύ πίσω από τη Λεμάν, προσπάθησε να το σώσει ηρωικά στο τέλος, αλλά αποδόθηκε δικαιοσύνη και έκαναν το διπλό οι Γάλλοι΄. Μεγάλο διπλο...
- Τη Ρόμα να μου σπάει τα νεύρα απέναντι στη Γκραβλίν. Απέναντι σε μια απλώς υποφερτή αθλητική ομάδα οι Ρωμαίοι έδειξαν πόσο χαμηλά έχει πέσει το μπάσκετ της γείτονος. Όσοι είδατε και το χάλι της Σιένα, πεισθήκατε.
- Ντερμπάρα στο Ουλμ-Βιλερμπάν, με 4η περίοδο-πυροβόλο (58 πόντοι !) , με τους καλούς Γερμανούς να παίρνουν τη νίκη δύσκολα, ήταν πίσω συνέχεια
- Πανεύκολο διπλό της Σάσσαρι μέσα στην Όλντενμπουργκ, από τις σπάνιες περιπτώσεις που καθαρίζεις το παιχνίδι μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο... 17-33 έληξε... Πολύ σταθερή η Σάσσαρι, αλλά και με 54% στα τρίποντα. Η φάση είναι ότι ακόμη κι όταν ήταν μπροστά με 20 πόντους, οι στοιχηματατζήδες την έδιναν 1.65 . Ε, τα' θελε ο κώλος τους.
- Ολύμπια - Βαρέζε 67-59, σοβαροί οι Σλοβένοι, αλλά μέχρι το 55-53 ήταν ντέρμπι. Άθλια εντύπωση το πόσο άδειο ήταν το γήπεδο, σα συγκέντρωση του ΛΕβέντη ήταν, αραία-αραία να φαινόμαστε καμιά πενηνταρέα. Μετά τις άδειες κερκίδες στο Ευρωμπάσκετ, συνεχίζουν το χαβά τους οι Σλοβένοι και δε μας τα λένε καλά.

Ε τα άλλα δεν τα είδα, δεν είμαι και η Ευγενία Πασχαλίδου να κοιτάω 5 οθόνες ταυτόχρονα.
Zoys
QUOTE(yorgos @ Oct 17 2013, 00:01 ) *
- Τη Χίμκι να έχει 60% στα δίποντα και να χάνει εντός από κάτι Ρουμάνους (για όσους βλέπουν πάντως ρουμάνικο πρωτάθλημα να πούμε ότι έχει προοδεύσει), δεχόμενη 97 πόντους και παίζοντας άμυνα πυλωτής

Η μπόμπα της αγωνιστικής. Και στο live score θυμάμαι να ισοφαρίζει και να προσπερνά σε κάποια φάση η Κίμκι, αλλά φαίνεται το ξανάχασε στη συνέχεια. Και μιλάμε για μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες της διοργάνωσης.

QUOTE(yorgos @ Oct 17 2013, 00:01 ) *
- Την Τσιμπόνα να παίζει παιδικό μπάσκετ, να μένει πολύ πίσω από τη Λεμάν, προσπάθησε να το σώσει ηρωικά στο τέλος, αλλά αποδόθηκε δικαιοσύνη και έκαναν το διπλό οι Γάλλοι΄. Μεγάλο διπλο...

Κάθε διπλό που κάνει γαλλική ομάδα είναι μεγάλο. tongue.gif

QUOTE(yorgos @ Oct 17 2013, 00:01 ) *
- Τη Ρόμα να μου σπάει τα νεύρα απέναντι στη Γκραβλίν. Απέναντι σε μια απλώς υποφερτή αθλητική ομάδα οι Ρωμαίοι έδειξαν πόσο χαμηλά έχει πέσει το μπάσκετ της γείτονος. Όσοι είδατε και το χάλι της Σιένα, πεισθήκατε.

Αλήθεια είναι αυτό. Παρ' ότι παρέμεινε το αμερικάνικο δίδυμο Γκος-Τέιλορ η απουσία του μεγάλου Τζίτζι έχει ρίξει επίπεδο τη Ρόμα. Πάντως μπορεί και φέτος να κάνει καλή πορεία, αλλά ευκαιρία τίτλου όπως πέρυσι δύσκολα θα ξαναβρεί. Αν έπαιζε και άμυνα η Σασάρι δεν θα μου έκανε εντύπωση αν θα έφτανε στους τελικούς στην Ιταλία φέτος με αυτή την αποδυναμωμένη Σιένα.

QUOTE(yorgos @ Oct 17 2013, 00:01 ) *
- Πανεύκολο διπλό της Σάσσαρι μέσα στην Όλντενμπουργκ, από τις σπάνιες περιπτώσεις που καθαρίζεις το παιχνίδι μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο... 17-33 έληξε... Πολύ σταθερή η Σάσσαρι, αλλά και με 54% στα τρίποντα. Η φάση είναι ότι ακόμη κι όταν ήταν μπροστά με 20 πόντους, οι στοιχηματατζήδες την έδιναν 1.65 . Ε, τα' θελε ο κώλος τους.

Όσο πάνε καλά τα πράγματα στην επίθεση δεν τη φοβάμαι τη Σασάρι που διαθέτει εξαιρετικό οπλοστάσιο. Στην άμυνα υπάρχει αδυναμία.
benchwarmer
Υπάρχουν πάρα πολλές ενδιαφέρουσες ομάδες φέτος στο Γιούροκαπ. Θα έχουμε όμως μια πιο σαφή εικόνα όσο προχωράνε οι αγωνιστικές και εδώ και στα εθνικά πρωταθλήματα.

Δύο πράγματα μόνο εκτός από αυτά που αναφέρατε:

1) Οι περήφανοι Φινλανδοί συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν. Νίκη των Bisons, και 11/12 από τον βέρο Φινλανδό Lee στη νίκη των Ρουμάνων.

2) ΕΝΤΟΥΙΝ ΤΖΑΚΣΟΝ. Επιτέλους. wos_sport3.gif
Zoys
QUOTE(benchwarmer @ Oct 17 2013, 00:39 ) *
2) ΕΝΤΟΥΙΝ ΤΖΑΚΣΟΝ. Επιτέλους. wos_sport3.gif

Αυτός όταν έχει όρεξη κάνει παπάδες.
rchos
Στό Γιούροκαπ φέτος εκτός του ότι έχουμε πιο πολλά παιχνίδια προσθέτει ενδιαφέρον και ότι οι αποκλεισμένες από την Ευρωλίγκα θα συνεχίσουν σε αυτό.

Αυτό ανεβάζει αρκετά το επίπεδο.


patrickdrd
QUOTE(yorgos @ Oct 17 2013, 00:01 ) *
Βγήκανε τα μάτια μου σήμερα από το πολύ ζάπινγκ, αλλά ήταν ένα εξαιρετικό μπασκετοαπόγευμα. Τι είδε ο Γιαπωνέζος;

Ε τα άλλα δεν τα είδα, δεν είμαι και η Ευγενία Πασχαλίδου να κοιτάω 5 οθόνες ταυτόχρονα.


Καλα, στην προηγουμενη σελιδα γραφει οτι δεν υπαρχουν μεταδοσεις,
εκτος απο τις ελληνικες ομαδες στην νοβα κ κανα 2 ματς βραδυνα στο eurosport 2,
οποτε το ερωτημα που προκυπτει ειναι:
εσυ που τα ειδες ολα αυτα;
yorgos
Στο ίντερνετ, δεν έχω τηλεόραση.
Zoys
Για το 2/2 σε Ρωσία και Ουγγαρία αντίστοιχα παίζουν απόψε ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ. Στις 18:00 οι κυανέρυθροι θα παίξουν στην έδρα της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (μετάδοση από NS3) ενώ δύο ώρες αργότερα ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Ουγγρική Άλμπα Φεχερβάρ (μετάδοση από NSHighlights).

Ο Πανιώνιος σαφώς και θα έχει δυσκολότερο έργο από τον δικέφαλο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τις δικές του ελπίδες στον αγώνα αφού η Σπαρτάκ δεν είναι πια από τα φαβορί της διοργάνωσης και η ποιότητα του ρόστερ της έχει πέσει αισθητά. Έκανε εντύπωση πάντως το σπουδαίο διπλό που πέτυχε μέσα στην Τουρκία με αντίπαλο την Μπεσίκτας, νίκη που ίσως λειτουργήσει θετικά για την ελληνική ομάδα, αφού μπορεί να οδηγήσει τους Ρώσους σε επανάπαυση. Προβλημάτισαν πάντως στο τελευταίο τους αγώνα για τη βαλτική λίγκα όπου ηττήθηκαν με 77-65 εκτός από την πολωνική Τουρόφ.

Δεν αναμένεται μεγάλη προσέλευση αφού δεν θα παίξει στην Αγία Πετρούπολη, αλλά στα περίχωρα της Μόσχας και συγκεκριμένα στο Sport Palace Triumph (3500 θέσεων) της τοπικής Τριούμφ του Λιούμπερτσι. Τα μεγάλα ονόματα που θυμόμασταν τα προηγούμενα χρόνια δεν υπάρχουν πια στην ομάδα. Στις θέσεις των Αμερικανών ο γνώριμος... πρώην οικονομικός βραχνάς του Αμαρουσίου Τζάρεντ Χόμαν στη θέση του σέντερ και ο σχετικά άγνωστος στην Ευρώπη Στίβεν Μπαρντ που στην Τουρκία είχε 10 πόντους (2/4 δ. 2/5 τρ. 3 ασ. 2 λ.). Κορυφαία επιθετική απειλή ο επίσης γνωστός Ντόνι ΜακΓκραθ (και προσωπική αδυναμία) με τις δύο θητείες του στον ΠΑΟΚ την περασμένη τριετία. Λίγα πράγματα από τους Ρώσους παίκτες. Ενθαρρυντική η εμφάνιση ενάντια στην Μπεσίκτας ενός από τους λίγους παίκτες που συνεχίζει από την προηγούμενη χρονιά στην ομάδα, του power forward Artem Yakovenko (2,05) που έγραψε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ. Σημαντικές ελπίδες ο Πανιώνιος που χωρίς άγχος αφού δεν καίγεται μπορεί να σταθεί αξιοπρεπής και να παλέψει στα ίσια για το διπλό.

Ο ΠΑΟΚ τώρα στην έδρα της πρωτάρας Άλμπα θα είναι το φαβορί αφού είναι ομάδα με μεγαλύτερο βάθος. Στην τριάδα των Αμερικανών τους ποντάρουν οι γηπεδούχοι και συγκεκριμένα του διδύμου στα γκαρντ Hobbs και Moore και του σμολ φόργουορντ Maurice Kemp. Οι τρεις τους σημείωσαν στην ήττα της 1ης αγωνιστικής στην έδρα της Νίζνι τους 41 από τους 62 πόντους της ομάδας! Από τις λίγες αξιοσημείωτες απειλές του ντόπιου υλικού της ομάδας ο Ούγγρος Gergely Somogyi που βλέπει τον κόσμο από τα 2,20 μέτρα. Αλλά με Μπόγρη σε τέτοια κατάσταση βλέπω να μετράει μπλοκ απόψε κάτω από το καλάθι του ΠΑΟΚ. icon_drunk.gif

Τους είδα στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Νίζνι (η οποία και επικράτησε πολύ εύκολα με 82-64) και δεν μπορώ να πω ότι έχουν σοβαρές ελπίδες απόψε αν και λογικά στο σπίτι τους θα δείξουν καλύτερο πρόσωπο. Ένας σοβαρός ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει εύκολα ή δύσκολα και με το 2/2 να είναι πιο άνετος στη συνέχεια. Θέλει προσοχή όμως γιατί η Άλμπα έχει δύσκολο πρόγραμμα στα επόμενα 3 ματς και θα την ψάξει την αποψινή νίκη αν θέλει να ελπίζει.

Καλή τύχη.
gkamared
QUOTE (patrickdrd @ Oct 22 2013, 13:35 ) *
Καλα, στην προηγουμενη σελιδα γραφει οτι δεν υπαρχουν μεταδοσεις,
εκτος απο τις ελληνικες ομαδες στην νοβα κ κανα 2 ματς βραδυνα στο eurosport 2,
οποτε το ερωτημα που προκυπτει ειναι:
εσυ που τα ειδες ολα αυτα;
Η nova θα μεταδίδει όλο το eurocup από του χρόνου όπως ανακοίνωσε στην εκπομπή ορά για καλαθοσφαίριση(μπασκετ) καθώς η τωρινή σύμβαση δεν το καλύπτει, αυτό είναι χαζομαρα καθώς έχει την euroleague για το 2014-2017.

Η Ελληνικές ομάδες τα πήγαν καλά πέρσι στους προημιτελικούς μετά από 3 χρονιά, φέτος θα πάνε καλύτερα.
benchwarmer
4/4 οι ελληνικές ομάδες με συνολικό άθροισμα διαφοράς των 4 νικών τους 8 πόντους laugh.gif

Πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα πάντως. Δεν βρίσκω το λόγο να μην γίνει και το 6/6 την επόμενη αγωνιστική με Νεπτούνας και TED εντός.

Όσον αφορά τώρα τη διοργάνωση γενικά, πέραν της Βαλένθια δεν βλέπω κάποια άλλη ομάδα πραγματικά υψηλού επιπέδου. Ακόμα και η Κίμκι δεν δείχνει καλά.

Γενικά για ενδιαφέροντες παίχτες και στατιστικά θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα από την επόμενη αγωνιστική. Ξεχωρίζουν πάντως τα 33 ριμπάουντ του Γιαρού σε 2 ματς (τα 13 επιθετικά)..
T.W.Is.M.
QUOTE(benchwarmer @ Oct 23 2013, 23:41 ) *
4/4 οι ελληνικές ομάδες με συνολικό άθροισμα διαφοράς των 4 νικών τους 8 πόντους laugh.gif

Πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα πάντως. Δεν βρίσκω το λόγο να μην γίνει και το 6/6 την επόμενη αγωνιστική με Νεπτούνας και TED εντός.

Όσον αφορά τώρα τη διοργάνωση γενικά, πέραν της Βαλένθια δεν βλέπω κάποια άλλη ομάδα πραγματικά υψηλού επιπέδου. Ακόμα και η Κίμκι δεν δείχνει καλά.

Γενικά για ενδιαφέροντες παίχτες και στατιστικά θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα από την επόμενη αγωνιστική. Ξεχωρίζουν πάντως τα 33 ριμπάουντ του Γιαρού σε 2 ματς (τα 13 επιθετικά)..


Θα εχει μεγαλο ενδιαφερον η πορεια των ομαδων που θα μπουν απο την Ευρωλιγκα. Αν οι ομαδες που παιζουν τωρα συνεχισουν οπως λες, σε μετριο επιπεδο δηλαδη, ισως οι αποκλεισμενοι της Ευρωλιγκα εχουν ενα προβαδισμα.
Θυμιζω μονο οτι την πρωτη χρονια που εγινε κατι αναλογο στο ποδοσφαιρο με το κυπελλο ΟΥΕΦΑ, στον τελικο εφτασαν Γαλατασαραι-Αρσεναλ, 2 αποκλεισμενοι του Τσ.Λ. Να δουμε μηπως γινει κατι τετοιο και φετος στο Eurocup. Σκεψου και οτι αλλες 7 ομαδες εχουν ερθει απο τα προκριματικα της Ευρωλιγκα.
Zoys
QUOTE(benchwarmer @ Oct 23 2013, 23:41 ) *
4/4 οι ελληνικές ομάδες με συνολικό άθροισμα διαφοράς των 4 νικών τους 8 πόντους laugh.gif

Πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα πάντως. Δεν βρίσκω το λόγο να μην γίνει και το 6/6 την επόμενη αγωνιστική με Νεπτούνας και TED εντός.

Μάλιστα το να περάσουν χωρίς απώλειες οι ελληνικές ομάδες από τις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει συμβεί μόνο τη σεζόν 2009-10 (με Άρη και Πανελλήνιο) ενώ το 6/6 δεν έχει γίνει ποτέ.

QUOTE(benchwarmer @ Oct 23 2013, 23:41 ) *
Όσον αφορά τώρα τη διοργάνωση γενικά, πέραν της Βαλένθια δεν βλέπω κάποια άλλη ομάδα πραγματικά υψηλού επιπέδου. Ακόμα και η Κίμκι δεν δείχνει καλά.

QUOTE(T.W.Is.M. @ Oct 24 2013, 00:25 ) *
Θα εχει μεγαλο ενδιαφερον η πορεια των ομαδων που θα μπουν απο την Ευρωλιγκα. Αν οι ομαδες που παιζουν τωρα συνεχισουν οπως λες, σε μετριο επιπεδο δηλαδη, ισως οι αποκλεισμενοι της Ευρωλιγκα εχουν ενα προβαδισμα.

Πράγματι αν εξαιρέσουμε τη Βαλένθια, αλλά και την Ούνικς που κι αυτή μπορεί να φτάσει ψηλά, οι υπόλοιπες ομάδες που θεωρητικά μπορούν να διεκδικήσουν το τρόπαιο δεν πείθουν ιδιαίτερα. Μπιλμπάο και Καντού π.χ. μπορούν να φτάσουν ψηλά, αλλά δεν έχουν τα ρόστερ των προηγούμενων χρόνων. Κι εγώ βλέπω το ενδεχόμενο να έχουμε προβάδισμα στις ομάδες που θα έρθουν από την Ευρωλίγκα και τις περιμένω με πολύ ενδιαφέρον.

QUOTE(benchwarmer @ Oct 23 2013, 23:41 ) *
Γενικά για ενδιαφέροντες παίχτες και στατιστικά θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα από την επόμενη αγωνιστική. Ξεχωρίζουν πάντως τα 33 ριμπάουντ του Γιαρού σε 2 ματς (τα 13 επιθετικά)..

Από τα ματς που είδα και τα φύλλα στατιστικής που διάβασα κρατάω:

-Στην ελληνική μονομαχία Ούνικς-Μπάνβιτ που είχαμε νικητή τους Ρώσους με 72-71 είδαμε σε κέφια την ελληνική τριάδα. 14 πόντοι, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη από το Νίκο το Ζήση. 10 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ από τον Βουγιούκα. 10 πόντοι, 6 ριμπάουντ, αλλά και 4 λάθη από τον Καϊμακόγλου. Pas mal...

-Επειδή δεν είναι ο Τζόνις Μπράιαντ ο πιο cult ψηλός της Ευρώπης, αλλά υπάρχει και το αντίπαλον δέος στην Μπεσίκτας που λέγεται Bradley Buckman: 23 πόντοι (6/9 δ. 3/5 τρ.) και 12 ριμπς απέναντι στη Νεπτούνας!! w00t.gif

-Για να μείνω στα της Μπάγερν, οι Γερμανοί δεν διαθέτουν φαίνεται τον μόνο ταλαντούχο Delaney στην Ευρώπη, αφού η Κιμίκ φαίνεται να έχει βρει λαβράκι (όχι στον Malcolm), αλλά στον Paul Delaney που στα δύο πρώτα ματς έχει 15,5 πόντους μ.ό.

-Ο γνώριμος μας από τη θητεία του στη Νανσί (είχε αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό πριν 2 χρόνια) Jamal Shuler με 17 πόντους μ.ό. στα δύο πρώτα ματς με τη φανέλα της Κιμίκ στο Eurocup βγάζει επίσης ασπροπρόσωπους τους Ουκρανούς που παρεμπιπτόντως μετρούν και το 2/2 στο ξεκίνημα.

-Ο Vladimir Golubovic που μας σύστησε η Ολίμπια Λουμπλιάνας πριν 5 χρόνια στην Ευρωλίγκα φαίνεται να βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα αυτό το διάστημα. Ο Σέρβος Σέντερ φιλοδώρησε με 23 π. την Κιμίκ και με 25 την Μπουντούσνοστ (με ποσοστό που ξεπερνά το 70% στα δίποντα) χωρίς όμως η ομάδα του η Ανκάρα να γευτεί τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ χωρίς να έχει αποκτήσει ακόμα έναν τρίτο ψηλό (και με τον Καλλέ να είναι στον πάγο) μπορεί να έχει πρόβλημα στην επόμενη αγωνιστική.

- Η χαρά της επίθεσης όπως είναι κάθε ματς της Ντίναμο Σασσάρι ήταν και αυτό με αντίπαλο την Μπιλμπάο. Δεν είναι είδηση οι 23 πόντοι του Drake Diener, όπως και οι 19 του Marques Green που παίζει να είναι ο κοντύτερος παίκτης στην Ευρώπη (δεν θυμάμαι πιο κοντό από 1,65, αν ξέρει κανείς ας πει). Διπλό με κατοστάρα από τους Βάσκους που ως συνήθως πήρε πολύ σκορ από τον παίκτη που ματώνει σε κάθε ματς τη φανέλα παρά τα χρόνια του, τον Μουμπρού (18 π.-7 ριμπ.- 6 ασ.). 4/5 τρίποντα από τον Μπέρτανς και απίστευτη εμφάνιση του γνωστού μας Καβαλιάουσκας με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ! blink.gif

-Ο Ragland οδήγησε την Καντού στο διπλό στην έδρα της ΛεΜαν με 23 πόντους.

-Με πόνεσε στοιχηματικά αφού εξαιτίας αυτού έχασα παρ' ότι είχα παίξει πολύ σωστά, αλλά χαλάλι. Στην ήττα της Τσιμόνα από τη Νίμπουρκ στην Τσεχία την παράσταση έκλεψε ένα από τα πουλέν που παρακολουθώ στενά την τελευταία διετία. Ο σέντερ της Νίμπουρκ Rasid Mahalbasic (οι φίλοι της Εθνικής ομάδας της Αυστρίας ασφαλώς τον θυμάστε από τα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του '13 icon_drunk.gif οι φυσιολογικοί άνθρωποι τον θυμάστε από τη θητεία του στην Πρόκομ πέρσι) που σημείωσε 25 πόντους (8/10 δίπ. και 9/11 β.) κι έκανε ρεκόρ καριέρας στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Εύγε! 41.gif

-Είδα το MZT-Macabbi Haifa και μου άρεσαν αρκετά οι Ισραηλινοί που έχουν παράδοση στην επιλογή καλών Αμερικανών και παρ' ότι βρέθηκαν να χάνουν και με 11 το πήραν το ματσάκι στο τέλος. Εξαιρετικός ο Donta Smith, λίγο απρόσεκτος, αλλά θετικός ο Brian Randle ενώ καθοριστική η συμβολή του David Cubillan από τη Βενεζουέλα με 11 πόντους, 4 ασίστ και 6 κλεψίματα! Μια μετριότητα οι Σκοπιανοί, αν ήταν σοβαροί στην άμυνα τους οι της Χάιφα το ΄χαν τελειώσει πολύ νωρίτερα.

-Και η Χάποελ Ιερουσαλήμ (του Γιοτάμ η ομάδα ντε) έκανε σημαντικό διπλό στη Βοσνία απέναντι στην Ιγκοκέα με τον Derwin Kitchen να φτάνει τους 17 πόντους. Ο Χαλπερίν σταμάτησε στους 13. Mετά μπορεί να άρχισαν να τον μαρκάρουν.

-Στο Λουκόιλ-Κίμκι οι Ρώσοι γλίτωσαν την ήττα από τον οίστρο του τρελού σουτέρ που είχε 25 πόντους με 5/6 δίποντα και 4/5 τρίποντα (!!) και την παικτούρα που λέγεται Σέρχει Μόνια που πρόσθεσε 20 πόντους κι εννιά ριμπάουντ. Εγώ μένω στον παίκτη που μου τράβηξε την προσοχή από τους Βούλγαρους. Ο Davin White που σημείωσε 18 πόντους και 5 κλεψίματα νομίζω ότι είναι ένας από τους Αμερικανούς που παρ' ότι δεν έχουν εμπειρία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορεί να μας απασχολήσει στο μέλλον. Δεν ξέρω βέβαια αν θα είναι με την τωρινή του ομάδα που μετρά 2 ήττες και έχει μπροστά της δύσκολη συνέχεια. Κι επειδή κι εκεί είχαμε ελληνικό ενδιαφέρον, αξιοπρεπέστατος ο Βεργίνης με 12 πόντους σε 14 λεπτά συμμετοχής.

-Στις πιο παλιές καραβάνες ο γυρολόγος Bobby Dixon που φέτος αγωνίζεται στην Καρσίγιακα στα δύο ματς που έχει παίξει η ομάδα του μετρά 22 και 25 πόντους με μ.ό. 4,5 ασίστ. Είναι και σε μια ομάδα που δεν βρίσκει και πολύ σκορ με λίγους επιθετικούς πόλους. Συγκεκριμένα τους Dixon, Diebler (πρώην παίκτη του Πανιωνίου) και τον επί χρόνια ρολίστα σε ομάδες της Ευρωλίγκας Esteban Batista.

-Τέλος, οι φιλότιμοι Φινλανδοί της Bisons Loimaa παρά το θετικό τους ντεμπούτο στο Eurocup με νίκη επί της Νεπτούνας λύγισαν στην καλή έδρα της Radnicki. 24 πόντοι από τον γνωστό απ' το περσινό του πέρασμα απ' την Πρόκομ Frank Robinson, 12 οι Kotti και Koivisto, 13 πρόσθεσε ο νεαρός Nuutinen. Ο Μπίλις ο Κις που θα επιστρέψει σε ελληνικό έδαφος στις 13 του Νοέμβρη για να αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα έμεινε στους 7 πόντους. Για τη Σερβική ομάδα έχουμε ξαναμιλήσει πριν παίξει με τον Πανιώνιο και οι αριθμοί των δύο ξένων τους είναι ενδεικτικοί για τη συμβολή τους. Ο Denis Seeley πέτυχε 23 πόντους και ο Monra Mouphtaou Yarou πρόσθεσε 17 πόντους και (wait for it) 17 ριμπάουντ. Δεν τον έχω παρακολουθήσει, αλλά από τη σύντομη παρουσία του εκεί μου φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση ο σέντερ από το Μπενίν της Αφρικής.
Και όχι, δεν είναι 2,00m όπως λανθασμένα αναφέρει το προφίλ του στο Eurocup, αλλά 2,08.
yorgos
Μπράβο Zoys, εξαιρετικό ριπόρτ. Κι εμενα η Νίμπουργκ μου την έφερε για έναν πόντο όλο κι όλο, και πήγαινε πολύ καλά η Τσιμπόνα, στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ήταν μπροστά.

Εγώ για να πω την αλήθεια την Ουνίξ τη βλέπω καλύτερη από τη Βαλένθια, με πολύ βάθος στον πάγκο (ο Ειντσον ας πούμε δεν ξεκίνησε καν βασικός) και από τις υφιστάμενες τη βάζω ένα κλικ πιο πάνω κι ας κέρδισε με απίθανο τρίποντο τη Μπάνβιτ (με τρελή ανακούφιση στοιχηματικώς, μας έβγαλαν την πίστη σε δικό τους ματς).

Το ποιες θα μπουν από την Ευρωλίγκα θα έχει ενδιαφέρον. Αλλά δε νομίζω ότι είναι καλύτερες από τις 3-4 που έχουν αναφερθεί ήδη. Λογικά θα είναι από τον Α η Ναντέρ (άντε να' ναι τα παιδαρέλια της Παρτιζάν στη θέση της) και η Μπουντιβέλνικ (άοσμη), από το Β η Μπρόουζ και η Ζαλγκίρις (η Στρασμπούρ πιστεύω θα περάσει, αλλά και αυτή να είναι, λίγα πράγματα), από το Γ οι Πολωνοί (για τα μπάζα, πολύ κατώτεροι της παλιάς Προκόμ) συν μία ενδιαφέρουσα (Μπαγερν ή Σιένα) κι από το Δ Ερυθρός Αστέρας και Λοκομοτίβ. Με εξαίρεση τη Σιένα/Μπάγερν και ίσως και τη Λοκομοτίβ, οι άλλες δεν νομίζω ότι πάνε πουθενά απέναντι σε Βαλένθια-Ουνίξ, μη σου πω και Οστάνδη. Κι ευτυχώς δηλαδή γιατί μου φαίνεται αρλούμπα μια ομάδα που βγαίνει 5η ή 6η σε όμιλο Ευρωλίγκας να παίρνει στο τέλος κι ευρωπαϊκό τίτλο.
Zoys
QUOTE(yorgos @ Oct 24 2013, 17:15 ) *
Εγώ για να πω την αλήθεια την Ουνίξ τη βλέπω καλύτερη από τη Βαλένθια, με πολύ βάθος στον πάγκο (ο Ειντσον ας πούμε δεν ξεκίνησε καν βασικός) και από τις υφιστάμενες τη βάζω ένα κλικ πιο πάνω κι ας κέρδισε με απίθανο τρίποντο τη Μπάνβιτ (με τρελή ανακούφιση στοιχηματικώς, μας έβγαλαν την πίστη σε δικό τους ματς).

Απλά πιστεύω λίγο παραπάνω τη Βαλένθια λόγω καυτής έδρας, αλλά και μεγαλύτερου κινήτρου. Σε σχέση με τις ρωσικές έχει τις λιγότερες ελπίδες να βρεθεί σε ομίλους Ευρωλίγκας. Έτσι νομίζω ότι πρέπει να μπαίνει ψηλά σαν στόχος η κορυφή στη διοργάνωση που εξασφαλίζει την επιστροφή στην Ευρωλίγκα αφού οι θέσεις από ACB είναι τσεκαρισμένες με συμβόλαια (γι' αυτό έχει μπαστακωθεί η Ουνικάχα παρά τη φρικτή πορεία της εντός Ισπανίας την τελευταία διετία). Και η κατάκτηση του Eurocup για τη Βαλένθια είναι πολύ πιθανότερη από το να βρεθεί στους τελικούς στην Ισπανία όπως είχε κάνει η Μπιλμπάο το 2011 μπαίνοντας σαν 5η ισπανική ομάδα την επόμενη σεζόν στην Euroleague.

QUOTE(yorgos @ Oct 24 2013, 17:15 ) *
Το ποιες θα μπουν από την Ευρωλίγκα θα έχει ενδιαφέρον. Αλλά δε νομίζω ότι είναι καλύτερες από τις 3-4 που έχουν αναφερθεί ήδη. Λογικά θα είναι από τον Α η Ναντέρ (άντε να' ναι τα παιδαρέλια της Παρτιζάν στη θέση της) και η Μπουντιβέλνικ (άοσμη), από το Β η Μπρόουζ και η Ζαλγκίρις (η Στρασμπούρ πιστεύω θα περάσει, αλλά και αυτή να είναι, λίγα πράγματα), από το Γ οι Πολωνοί (για τα μπάζα, πολύ κατώτεροι της παλιάς Προκόμ) συν μία ενδιαφέρουσα (Μπαγερν ή Σιένα) κι από το Δ Ερυθρός Αστέρας και Λοκομοτίβ. Με εξαίρεση τη Σιένα/Μπάγερν και ίσως και τη Λοκομοτίβ, οι άλλες δεν νομίζω ότι πάνε πουθενά απέναντι σε Βαλένθια-Ουνίξ, μη σου πω και Οστάνδη. Κι ευτυχώς δηλαδή γιατί μου φαίνεται αρλούμπα μια ομάδα που βγαίνει 5η ή 6η σε όμιλο Ευρωλίγκας να παίρνει στο τέλος κι ευρωπαϊκό τίτλο.

Κι εγώ έτσι τα βλέπω για αυτούς που θα περάσουν, αλλά δεν νομίζω ότι καμία από όσες θα έρθει στην Ευρωλίγκα υπολείπεται αισθητά από τις δυνατές του Eurocup ακόμα κι αν στα χαρτιά υπάρχει διαφορά δυναμικότητας. Για παράδειγμα ομάδες όπως η Μπάμπεργκ, η Παρτιζάν (που πιστεύω πάντως ότι θα περάσει στο TOP 16 φέτος, αλλά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα τα πήγαινε στη δεύτερη διοργάνωση) και όποιες κι αν αποκλειστούν απ' τον όμιλο του Παναθηναϊκού μπορούν κάλλιστα να μπουν δυνατά και να διεκδικήσουν την κούπα. Βέβαια είναι και θέμα διάθεσης που δεν θα είναι η ίδια για όλες τις ομάδες παρά το δέλεαρ της σίγουρης συμμετοχής στους ομίλους της επόμενης σεζόν.
yorgos
QUOTE
Marques Green που παίζει να είναι ο κοντύτερος παίκτης στην Ευρώπη


Για όσους δεν τον έχουν δει, μιλάμε για νάνο που τα μπουμπουνίζει από τα 8-9 μέτρα. Ιδού:
gkamared
Παιδια ξερούμε ποτε τελειωνουν τα προκριματικα του eurocup?
Zoys
QUOTE(gkamared @ Oct 26 2013, 22:06 ) *
Παιδια ξερούμε ποτε τελειωνουν τα προκριματικα του eurocup?

Αν εννοείς την 1η φάση (regular season) τελειώνει την 10η αγωνιστική στις 17-18 Δεκεμβρίου.
gkamared
QUOTE (Zoys @ Oct 26 2013, 21:18 ) *
Αν εννοείς την 1η φάση (regular season) τελειώνει την 10η αγωνιστική στις 17-18 Δεκεμβρίου.

Thanks
Zoys
Εξαιρετική κρίνεται η ελληνική παρουσία στο Eurocup με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο να έχουν φτάσει στο 4/4 με τον Δικέφαλο να αντεπεξέρχεται μετά από ένα χρόνο απουσίας από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με το διπλό στο πονηρό ματς με την Άλμπα Φέχερβαρ και τους κυανέρυθρους να σημειώνουν σπουδαία νίκη επί της Σπαρτάκ μέσα στη Ρωσία. Εκτός από την απλή πρόκριση οι δύο ομάδες μπορούν κάλλιστα να βλέπουν και σε ένα καλό πλασάρισμα, αρκεί να ολοκληρώσουν και την 3η αγωνιστική χωρίς απώλειες, κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο.

Ο ΠΑΟΚ που παίζει νωρίτερα την Τετάρτη (19:00) φιλοξενεί στην Πυλαία την Άνκάρα, πρωτάρα στο Eurocup με απογοητευτική πορεία στη διοργάνωση (2 ήττες από Χιμίκ και Μπουντούσνοστ). Μετά το μεγάλο διπλό μέσα στο Ρέθυμνο στην Α1 ο ΠΑΟΚ καλείται να διαχειριστεί την κούραση, τις προσδοκίες που αρχίζουν δειλά δειλά να χτίζονται για την ομάδα μετά την εξαιρετική της παρουσία σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και τον τίτλο του φαβορί απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει να χάσει και τίποτα από αυτό το ματς, αντίθετα αν πετύχει την έκπληξη μπορεί να την ξαναβάλει στο κόλπο.

Οι Τούρκοι διαθέτουν μερικές γνωστές και σημαντικές μονάδες όπως ο Clay Tucker (Ρόμα, Ρεάλ, Χίμκι) που τραβάει και το μεγαλύτερο κουπί στο σκοράρισμα και ο Λετονός Kristaps Valters που θυμόμαστε από το προ διετίας πέρασμα του από την Μάλαγα. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται ο σέντερ της ομάδας, ο Σέρβος Vladimir Golubovic που έχει στα δύο πρώτα ματς μ.ό. πόντων τους 24 με 8 ριμπάουντ ανά ματς! Στο ζωγραφιστό που δεν έχει και περίσσευμα επιλογών ο ΠΑΟΚ θα στοχεύσουν οι Τούρκοι, γι’ αυτό και ο Μαρκόπουλος θα πρέπει να σκέφτεται από τώρα την αντιμετώπιση του βασικού σέντερ της Άνκαρα.

Ο Πανιώνιος στις 21:00 στο Ελληνικό έχει παρόμοια αποστολή αφού θα μπει κι αυτός στην αναμέτρηση ως φαβορί απέναντι σε μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα που επίσης μετρά 2 ήττες στη διοργάνωση. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως γιατί για την Νεπτούνας από τη Λιθουανία και οι δύο ήττες ήρθαν στις λεπτομέρειες ενώ η πρόσφατη από την Μπεσίκτας ήρθε μετά από πολύ σκληρή μάχη και την Νεπτούνας να χάνει στις λεπτομέρειες. Οι Λιθουανοί κρίνονται ως μια πολύ επικίνδυνη και σκληρή ομάδα που δεν ήρθε στην Ελλάδα για να χάσει, αντίθετα βλέπει ως ευκαιρία το παιχνίδι αυτό για να ξεκινήσει την αντεπίθεση της. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου αρχίζει να δείχνει σημάδια κούρασης, έχασε στη Δράμα από τον ΚΑΟΔ το Σάββατο και πλέον καλείται να επιστρέψει στις νίκες για να μην εξατμιστεί γρήγορα το διπλό στη Ρωσία.

Το προφίλ της Νεπτούνας είναι ένα σύνολο έμπειρων Λιθουανών παικτών με δύο εξ αυτών να διαθέτουν εμπειρία και από την ελληνική Α1. Συγκεκριμένα ο Arvydas Eitutavičius έχει αγωνιστεί στον Ηρακλή τη σεζόν 2010-11 και ο Martynas Mažeika έχει υπάρξει ένα φεγγάρι στην ΑΕΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2009-10. Ο δεύτερος μάλιστα είναι και δεύτερος σκόρερ της ομάδας στη διοργάνωση με μ.ό. 14 πόντους πίσω από τον Valdas Vasylius με 15 π. μέσο όρο. Οι δύο Αμερικανοί της Λιθουανικής ομάδας ο γκαρντ David Mc CLure και ο σέντερ Andrew Smith (με ύψος 2,03) δεν έχουν κάνει μεγάλη αίσθηση στα πρώτα τους ματς με την μπλε φανέλα της Νεπτούνας. Παρατηρείται ένα κενό στη θέση 5 αφού πίσω από τον Smith υπάρχει μόνο ο Simas Galdikas που δεν αγωνίστηκε στα δύο προηγούμενα ματς.

Δεν είναι τόσο απλά όσο δείχνουν τα πράγματα, αλλά ασφαλώς και μπορούμε να αισιοδοξούμε για το 3/3. Καλή τύχη.
yorgos
QUOTE
και ο Λετονός Kristaps Valters που θυμόμαστε από το προ διετίας πέρασμα του από την Μάλαγα


Επίσης γνωστός επειδή είναι ο γιος του Βάλντις Βάλτερς που είχε αντιμετωπίσει η Εθνική ουκ ολίγες φορές με την πρώην ΕΣΣΔ, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του '87, αν θυμάμαι καλά είχε ένα απαράδεκτο μουστάκι τότε. Παράλληλα, πολύ πιτσιρικάς ο Kristaps πέρασε από τον Πανιώνιο, αν θυμάμαι καλά με κόουτς τον Καλαφατάκη την εποχή των χιλίων κοινοτικών, αλλά δεν έπαιξε πολύ, το θυμάμαι ως ένα εκρηκτικό αλλά άτεχνο πιτσιρίκο με μάυρα leg warmers, από τους πρώτους που τα φόρεσε στην Α1.
Zoys
Γκέλαραν αμφότεροι ΠΑΟΚ (δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για τον σεληνιασμένο Golubovic) και Πανιώνιος χάνοντας την ευκαιρία να απλουστεύσουν την υπόθεση πρόκριση. Μπορούν σίγουρα να αισιοδοξούν για τη συνέχεια αφού το 2-1 δεν σε καταδικάζει, αλλά πρέπει να σε κρατήσει σε εγρήγορση.

Και στα υπόλοιπα χθεσινά ματς πάντως υπήρξαν εκπλήξεις. Πάμε να δούμε.

-Θα ήθελα πολύ να έχω παρακολουθήσει με ποιον τρόπο η Τσιμπόνα έχασε με διαφορά 10 πόντων από την Γερμανική Άρτλαντ ενώ μάλιστα θα πρέπει να λέει και πάλι καλά, αφού στο ημίχρονο έχανε με 17! 0/3 η ιστορική Κροατική ομάδα που πραγματικά βλέποντας τέτοιες ήττες, αλλά και τις ομάδες του ομίλου της δεν τους δίνω πια καμία ελπίδα για πρόκριση ακόμα κι αν απομένουν 7 αγωνιστικές - τα έχω πάρει που χάνω για δεύτερη σερί βδομάδα τριάδα εξαιτίας τους. ugly1.gif . Εμφάνιση υψηλού επιπέδου από τον Saric με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από τους νικητές που μετά την κακή τους πορεία πήραν εκ νέου αισιοδοξία για την συνέχεια πρώτοι σκόρερ ήταν οι Anthony King (19 π.) και Lawrence Hill (12 π.-8 ριμπ.) που προσφέρουν σταθερά και ο Brandon Thomas με 16 πόντους και 4 ριμπ. που δεν ήταν καλός στα πρώτα δύο ματς. 13 πόντοι και 4 ριμπ. από τον Keneth Frease (ναι, και αυτός Αμερικανός).

-Η Βαρέζε που δεν γεμίζει ακόμα το μάτι γνώρισε την 2η ήττα της στην Ιταλία από τη Βιλερμπάν με 78-85. Οι 23 πόντοι του Aubrey Coleman, οι 23 πόντοι και τα 11 ριμπάουντ του Hassell αλλά και η μεστή εμφάνιση του Αρειανού Kiki Clark (16 π. - 4 ασ.) δεν αρκούσαν για τους Ιταλούς που είχαν σε μέτρια μέρα τους Sakota, De Nikolao και Polonara. Οι Γάλλοι που πέτυχαν σπουδαίο διπλό (δεν τους το 'χα παρ' ότι διαθέτουν καλό υλικό) είναι στο 2-1, αλλά βρίσκονται και σε δύσκολο όμιλο. Ξεχώρισαν ο έμπειρος σέντερ Uche Nsonwu (11 π.-7 ριμπ.-2 κλ.), αλλά την παράσταση έκλεψε ο καταπληκτικός φέτος Edwin Jackson με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ (!) και 6 ασίστ! Αν συνεχίσει έτσι θα τσιμπήσει μεγάλο συμβόλαιο του χρόνου και νομίζω απ' ότι έχω ακούσει κιόλας ότι θα το ήθελε πολύ να συνεχίσει σε ομάδα Ευρωλίγκας.

-Μικρότερης εμβέλειας η νίκη της Ρουμανικής Ασέσοφτ Πλοϊέστι στην δυνατή έδρα της Βοσνιακής Ιγκόκεα με 77-84. Να θυμίσουμε ότι οι Ρουμάνοι είχαν κερδίσει την Χίμκι στην πρεμιέρα και πλέον βρίσκονται στο 2-1. Για να δούμε αν έχουν να μας επιδείξουν και άλλες εκπλήξεις τα φρέσκα underdogs της διοργάνωσης. Από πλευράς ηττημένων ξεχώρισαν ο γνωστός Βόσνιος Nemanja Gordic (20 π.), ο Σέρβος σέντερ Dusco Bunic (21 π.- 4 ριμπ.) (που δεν καταλαβαίνω πόσο χειρότερος θα μπορούσε να είναι του Stimac) και ο γνώριμος από την ελληνική Α1 Branko Yorovic (15 π.). Μετά το πέρασμα του από την Καβάλα δεν τον είχα δει πουθενά και πίστευα ότι το 'κοψε το μπάσκετ. tongue.gif Οι θριαμβευτές (τουλάχιστον με τις 2 νίκες σε 3 ματς!) Ρουμάνοι είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Dragan Zekovic το ρεσιτάλ του οποίου σταμάτησε στους 25 πόντους (δεν τον ήξερα και βλέπω παίκτη 2,10 να έχει 5/6 τρίποντα! w00t.gif ) και τον Φινλανδό Gerald Lee να έχει 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.

-Μια από τις απολαυστικές επιθετικές ομάδες στην Ευρώπη (εντός έδρας κυρίως) κατάλαβε ότι για να δει νίκη στο Eurocup ο καλύτερος τρόπος είναι να βάλει περισσότερους απ' ότι θα δεχθεί. 108-104 το σκορ στη νίκη της Βόννης απέναντι στην Σαραγόσα που ακολούθησε τον ρυθμό των Γερμανών γνωρίζοντας όμως την ήττα τελικά. 29 τρίποντα μπήκαν στο παιχνίδι με ποσοστό επιτυχίας 50% για τους Γερμανούς και 60% για τους Ισπανούς! Δεν νομίζω ότι θα ξαναδώ εύκολα αγώνα που η ομάδα που θα χάσει θα σουτάρει με 60% πάντως. blink.gif Σε δύσκολη θέση η Σαραγόσα που είναι καλή ομάδα, αλλά χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία. Το ματς της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την Ρόμα (που νίκησε δια περιπάτου την Άλμπα την Τρίτη) θα είναι καθοριστικό για τη συνέχεια.

-Υγιεινό περίπατο έκανε όμως και μια από τις ομάδες που έχω ξεχωρίσει από τη διοργάνωση. Η άχρωμη Ρίγα δεν γεμίζει πια και τόσο το μάτι στην έδρα της την οποία άλωσε η Μακάμπι Χάιφα με 73-94 και αναπάντεχα εξαιρετική εμφάνιση του έμπειρου Ισραηλινού Moran Roth που έγραψε 22 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ με το ranking του να χτυπάει 29! Αλλά η εξωπραγματική εμφάνιση ήταν αλλού.

Ο εξωγήινος (γιατί δεν εξηγείται αλλιώς αυτό που θα διαβάσετε) Donta Smith ανέβασε τον πήχη στον ουρανό με μια DOMINANT εμφάνιση χωρίς προηγούμενο! Διαβάστε μαζί μου:

18 πόντοι smile.gif
16 ριμπάουντ (τα 13 επιθετικά!) ohmy.gif
10 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 κερδ. φάουλ blink.gif
Συνολικό ranking: 41!! w00t.gif
Αν δεν υπήρχαν και τα 5 λάθη νομίζω ότι θα ξεπερνούσε το 50!

Συμπερασματικά, η Χάιφα έχει αυτή τη στιγμή ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των υπολοίπων να ακολουθήσει τις Μπάνβιτ και Ούνικς Καζάν στην επόμενη φάση.

-Και η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς η πρώτη ήττα της Βαλένθια στη διοργάνωση από την Ολίμπια Λουμπλιάνας με 67-64. Προσωπικά δεν έπεσα και απ' τα σύννεφα γιατί κάπου θα γκέλαρε και η Βαλένθια ενώ η Ολίμπια παρά το πεσμένο μπάτζετ φαίνεται ότι τουλάχιστον στην έδρα της είναι ικανή για τέτοιες νίκες. Μην ξεχνάμε ότι είχε νικήσει και τη Βαρέζε στην πρεμιέρα.
Ο Alex Stepheson που δικαιολογημένα νοσταλγούν τελευταία οι φίλοι του Πανιωνίου πέτυχε 18 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ. Ακολούθησε άλλος ένας παίκτης με μεγάλο ενδιαφέρον (ειδικά για το Λιθουανικό λόμπι του forum cool.gif ), o Deividas Gailius που σημείωσε 14 πόντους ενώ στα πρώτα 3 ματς έχει έναν μέσο όρο της τάξης των 15,3 πόντων. Ο ρολίστας στην Εθνική, αλλά πρωταγωνιστής στην Ολίμπια Joksimovic ήταν καλός με 9 πόντους, 4 ασίστ. Οι νυχτερίδες είχαν πρώτους σκόρερ τον φορμαρισμένο, αλλά όχι εύστοχο από τα 6,75 Sato (13 π., 6/7 διπ., 0/5 τρ., 7 ριμπ.) και τον συνεπή Lafayette με 13 πόντους, αλλά και 5 λάθη.

Και οι παρ' ολίγον γκέλες:

-Η μαχητική Χάποελ Ιερουσαλήμ προβλημάτισε στην έδρα της την αλλαζονική σε πολλά σημεία Χίμκι στέλνοντας το ματς στην παράταση με τους Ρώσους όμως να μην δέχονται νέα ήττα-έκπληξη όπως το στραπάτσο της πρεμιέρας. Εκπληκτικός ο Derwin Kitchen που εκτός από το ότι διακρίθηκε σε όλες τις κατηγορίες της στατιστικής φαίνεται ότι είναι τέρας αντοχής αφού άντεξε χωρίς να δείξει σημάδια κούρασης για 47 και βάλε λεπτά! Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Tim Josh Duncan που σημείωσε 23 πόντους, αν και αυτός έδειξε να κουράζεται όπως φάνηκε από τα 4 λάθη του.
Από τους Ρώσους που ακόμα ψάχνουν τη συνταγή του να καθαρίζουν πιο εύκολα και γρήγορα τέτοια ματς σούταραν συνεχώς και χωρίς πολλή σκέψη οι Koponen (20 π.), Gelabale (16 π.) και Marko Popovic (17 π.) (όχι ότι ήταν απαραίτητο να το γράψω για τον τελευταίο), αλλά τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητς είχε φυσικά ο Monia (18 π.) που πολύ θα τον ήθελα να δω σε μια σοβαρότερη ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας και όχι αυτό το τρελοκομείο. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Χίμκι σούταρε τετραπλάσιο αριθμό τριπόντων: 44 έναντι 11 των Ισραηλινών!

-Η Μπεσίκτας έπαιξε ξανά με τη φωτιά στην έδρα των εξαιρετικά επικίνδυνων Φινλανδών της Μπίσονς και νίκησε με 1 πόντο διαφορά. Οι Αμερικάνοι φαίνεται πως έκαναν τη μεγαλύτερη δουλειά από πλευράς γηπεδούχων με τον Frank Robinson να σημειώνει 19 πόντους και 4 κλεψίματα και τον "δικό μας" Billy Keys να γράφει ακριβώς ίδιο αριθμό πόντων + 4 ασίστ! Πάντως στην τελευταία του χρονιά στον Πανιώνιο δεν με έπεισε ότι μπορούσε να αγγίξει πλέον τέτοια νούμερα. Τους αδικεί πάντως τους Φινλανδούς το 1-2 αφού φαίνεται ότι μπορούν να κοιτάξουν κάθε αντίπαλο στα μάτια. Ελπίζω η προβληματική εικόνα των Τούρκων να συνεχιστεί και την επόμενη αγωνιστική που θα υποδεχθούν τον Πανιώνιο.
Weekendman
QUOTE(Zoys @ Oct 31 2013, 13:42 ) *
-Μια από τις απολαυστικές επιθετικές ομάδες στην Ευρώπη (εντός έδρας κυρίως) κατάλαβε ότι για να δει νίκη στο Eurocup ο καλύτερος τρόπος είναι να βάλει περισσότερους απ' ότι θα δεχθεί. 108-104 το σκορ στη νίκη της Βόννης απέναντι στην Σαραγόσα που ακολούθησε τον ρυθμό των Γερμανών γνωρίζοντας όμως την ήττα τελικά. 29 τρίποντα μπήκαν στο παιχνίδι με ποσοστό επιτυχίας 50% για τους Γερμανούς και 60% για τους Ισπανούς! Δεν νομίζω ότι θα ξαναδώ εύκολα αγώνα που η ομάδα που θα χάσει θα σουτάρει με 60% πάντως. blink.gif Σε δύσκολη θέση η Σαραγόσα που είναι καλή ομάδα, αλλά χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία.


Τα τρία τελευταία λεπτά του συγκεγκριμένου μστς...

benchwarmer
Κρίμα, ήταν ματς που ΕΠΡΕΠΕ να τα πάρουν, και ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ. Τώρα τα πράγματα μπλέκουν...

Να δουμε λιγο τους ομιλους.
Στον Α, μπορει ολοι σχεδον να ειναι με την Οστανδη, εγω ομως στηριζω Καντου και Τζοε Ράγκλαντ biggrin.gif Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάει τόσο άσχημα η Τσιμπόνα, δεν είναι τόσο κακό το ρόστερ της. Τουλάχιστον βλέπουμε επιτέλους σε full season τον Σάριτς.
Στον Β, η Μπιλμπάο είναι στο 3-0 αλλά προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι η Μπιλμπάο των προηγούμενων ετών. Η Σάσσαρι (θα συμφωνήσω με τον φίλο duncan21) είναι οι Warriors της Ευρώπης, ο Drake Diener κάνει απίστευτα πράγματα.
Στον Γ τα πράγματα φαίνονται ανοιχτά, αλλά νομίζω η Βαλένθια θα καθαρίσει. Δεν την περίμενα την χτεσινή ήττα, αλλά μακάρι τουλάχιστον να βοηθήσει να ανέβει και η Ολίμπια. Επίσης, EDWIN JACKSON, μετανοείτε που λέει και μια ψυχή...
O Δ είναι αρκετά ανοιχτός, η Γκραβελέν είναι μίνι έκπληξη στο 3-0, νομίζω πως και η Ρόμα και η Σαραγόσα είναι καλύτερες.
Στον Ε η Κίμκι ξεκίνησε να κερδάει(sic) αλλά ακόμα δεν πείθει, ενώ αγαπάμε την Καρσίγιακα με το τρίο Bobby Dixon-Diebler-Esteban, όπως βέβαια και τους θεικούς Ρουμάνους.
Ο ΣΤ του ΠΑΟΚ είναι πολύ ανοιχτός φυσικά, έρχεται το μεγάλο ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική ΠΑΟΚ-Χίμικ(με Τζαμάλ Σούλερ, Ρομέο Τράβις, αλλά και τον αγαπημένο παίχτη του SG3ptshooter Πούστοβιι).
Στον Ζ ξεχωρίζει βεβαίως η ελληνικη παροικια της Ουνιξ (Ζησης, Καιμακογλου, Βουγιουκας, Ανδρεας Ευαγγελοπουλος), όπως και η Μπάνβιτ,
ενώ τέλος ο Η του Πανιωνίου είναι επίσης πολύ ανοιχτός, αλλά τώρα έρχεται το πολύ δυσκολο ματς για τους Νεοσμυρνιωτες στην Πόλη. Ξαναλέω, ΤΕΡΑΣΤΙΑ χαμένη ευκαιρία χθες...
Weekendman
QUOTE(Zoys @ Oct 31 2013, 13:42 ) *
13 πόντοι και 4 ριμπ. από τον Keneth Frease (ναι, και αυτός Αμερικανός).

Ο Frease είναι ένας Τζον Μπράιαντ των φτωχών ,στο στυλ ,και στα κιλά που κουβάλαει ,που όπως και ο παίκτης της Μπάγιερν είναι αρκετά περιττά...
benchwarmer
QUOTE(Weekendman @ Oct 31 2013, 15:53 ) *
Ο Frease είναι ένας Τζον Μπράιαντ των φτωχών ,στο στυλ ,και στα κιλά που κουβάλαει ,που όπως και ο παίκτης της Μπάγιερν είναι αρκετά περιττά...


Ο οποίος βέβαια είναι ευρύτερα γνωστός για αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=9vyvfHi4lAk
Weekendman
QUOTE(Zoys @ Oct 31 2013, 13:42 ) *
Ο εξωγήινος (γιατί δεν εξηγείται αλλιώς αυτό που θα διαβάσετε) Donta Smith ανέβασε τον πήχη στον ουρανό με μια DOMINANT εμφάνιση χωρίς προηγούμενο! Διαβάστε μαζί μου:

18 πόντοι smile.gif
16 ριμπάουντ (τα 13 επιθετικά!) ohmy.gif
10 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 κερδ. φάουλ blink.gif
Συνολικό ranking: 41!! w00t.gif
Αν δεν υπήρχαν και τα 5 λάθη νομίζω ότι θα ξεπερνούσε το 50!


Άντε να γινόμαστε σιγα-σιγα πολλοί οι φαν του γυρολόγου Αμερικάνου! Εγω πάντως του εύχομαι ,και ένα back to back πρωτάθλημα εναντίον της Μακάμπι του Τελ Αβιβ ,αν και μόνο με κατάκτηση του Γιούροκαπ θα βρεί τον δρόμο για την Ευρωλίγκα η Μακάμπι Χάιφα...


QUOTE(benchwarmer @ Oct 31 2013, 14:55 ) *
Ο οποίος βέβαια είναι ευρύτερα γνωστός για αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=9vyvfHi4lAk


Με βάση το παραπάνω, το μαλθακό σε σχέση με τα Ευρωπαικά δεδομενα Γερμανικό πρωτάθλημα του ταιριάζει, δεν ξέρω αν για το Κολεγιακό τέτοια σκληρότητα είναι ο κανόνας...

QUOTE(Zoys @ Oct 31 2013, 13:42 ) *
-Η Μπεσίκτας έπαιξε ξανά με τη φωτιά στην έδρα των εξαιρετικά επικίνδυνων Φινλανδών της Μπίσονς και νίκησε με 1 πόντο διαφορά. Οι Αμερικάνοι φαίνεται πως έκαναν τη μεγαλύτερη δουλειά από πλευράς γηπεδούχων με τον Frank Robinson να σημειώνει 19 πόντους και 4 κλεψίματα και τον "δικό μας" Billy Keys να γράφει ακριβώς ίδιο αριθμό πόντων + 4 ασίστ! Πάντως στην τελευταία του χρονιά στον Πανιώνιο δεν με έπεισε ότι μπορούσε να αγγίξει πλέον τέτοια νούμερα. Τους αδικεί πάντως τους Φινλανδούς το 1-2 αφού φαίνεται ότι μπορούν να κοιτάξουν κάθε αντίπαλο στα μάτια. Ελπίζω η προβληματική εικόνα των Τούρκων να συνεχιστεί και την επόμενη αγωνιστική που θα υποδεχθούν τον Πανιώνιο.

Ο Λόφτον έχει προσόντα μεγαλου σκόρερ, ο Μπάκμαν του ταιριάζει το Τουρκικό μπάσκετ, και ο Πέρκινς έχει δείξει κλάσση σε ανώτατο Ευρωπαικό επίπεδο ,και με καλό ξεκίνημα φέτος, αλλά ούτε ο Λόφτον έχει κάνει την μεγαλη καριέρα ,ούτε οι Μπάκμαν και Πέρκινς είχαν καμιά σπουδαιά χρονιά πέρσι...

Και επειδή ο Άιβερσον είναι μικρός ακόμη ,και η τουρκική βάση δεν τρομάζει ,δεν βλέπω γιατί ο Πανιώνιος πρέπει να ελπίζει μόνο σε προβληματική εικόνα των Τούρκων ,αν βρεθεί σε καλή ημέρα με τις συγκεγκριμένες δυνατότητες του...
Zoys
QUOTE(Weekendman @ Oct 31 2013, 14:48 ) *
Τα τρία τελευταία λεπτά του συγκεγκριμένου μστς...

'Ντάξει, αυτό που έβαλε ο Τζόρνταν στα 41,5 δευτερόλεπτα δεν υπάρχει.
Weekendman
QUOTE(Zoys @ Oct 31 2013, 17:21 ) *
'Ντάξει, αυτό που έβαλε ο Τζόρνταν στα 41,5 δευτερόλεπτα δεν υπάρχει.


Θύμησε λίγο απο Χουέρτας γιατί κάτι τέτοια ανοθόρδοξα σουτ παίρνει ο Βραζιλιάνος, βέβαια ο Τζόρνταν το πήρε απο ανάγκη, ενω ο Χουέρτας μπορεί να κάνει ανάλογα πράγματα με πλήρη πρόθεση...

Weekendman
QUOTE(benchwarmer @ Oct 31 2013, 14:49 ) *
ο Drake Diener κάνει απίστευτα πράγματα.

Ναι πράγματι...

Zoys
Μετά τις πρώτες τους ήττες σε μια θεωρητικά εύκολη αγωνιστική για αυτούς, ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος καλούνται να μάθουν από το πάθημα τους και να επιστρέψουν στην ευρωπαϊκή δράση. Ο Δικέφαλος θα υπερασπιστεί την έδρα του με αντίπαλο την φορμαρισμένη Χιμίκ (Τετάρτη 19:00) ενώ ο Πανιώνιος ταξιδεύει στην Τουρκία για την δύσκολη αναμέτρηση με αντίπαλο την Μπεσίκτας (Τετάρτη 20:00).

Ο ΠΑΟΚ έχασε δικό του ματς την περασμένη αγωνιστική από την Άνκαρα και ταυτόχρονα την ευκαιρία να μπει σε θέση οδηγού στον όμιλο. Η Χιμίκ είναι μια από τις εκπλήξεις της διοργάνωσης αφού βρίσκεται στο εντυπωσιακό 3-0 με πρόσφατα θύματα της την Άνκαρα, την Νίζνι Νοβγκόροντ και την Άλμπα Φέχερβαρ. Οι Ουκρανοί δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν την παραμικρή δυσκολία όταν παίζουν μακριά από την έδρα τους και θέλουν το διπλό που θα τους φέρει σε θέση ισχύος στον όμιλο.

Η δυναμική της ασταμάτητης Ουκρανικής ομάδας βρίσκεται ως επί το πλείστον στην τετράδα των Αμερικανών της. Οι Paul Delaney (18,3 π. με 58,3 %δίποντα και 71,4% τρίποντα), Jamal Shuler (17,3 πόντοι με 46,2 % δίπ. Και 46,7% τρίπ.) και Matt Gatens (9,7 πόντοι) συνθέτουν μια καυτή περιφέρεια ενώ κοντά στο καλάθι βρίσκεται ο power forward Romeo Travis που με 12,3 πόντους και 8 ριμπάουντ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας. Στην Χιμίκ βρίσκονται επίσης ο διεθνής Ronalds Freimanis (2,06) από τη Λετονία ενώ στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας είδαμε και τον Ουκρανό Artem Pustovyi (2,16). Και οι δύο συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας που με την αδυναμία του ΠΑΟΚ στη θέση 5 δεν αποκλείεται να κάνουν ζημιά.

Ο Πανιώνιος με λιγότερο άγχος, αφού μια ήττα στην Τουρκία δεν θα αποτελέσει απώλεια εκτός προγράμματος, ταξιδεύει για την Κωνσταντινούπολη όπου θα αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας που μετά τη σύντομη παρουσία της στην Ευρωλίγκα επιστρέφει στο Eurocup. Οι Τούρκοι δεν έχουν πείσει με την παρουσία τους παρά τις 2 νίκες εκτός έδρας με αντιπάλους τις Νεπτούνας και Μπίσονς (με συνολική διαφορά τους 3 πόντους!) και λογικά θα μπουν πιο υποψιασμένοι στο παιχνίδι με τους κυανέρυθρους αφού δεν θέλουν αποτελέσματα όπως η σφαλιάρα της πρεμιέρας από την Σπαρτάκ να επαναληφθούν μέσα στην έδρα τους.

Ο μεγαλύτερος επιθετικός κίνδυνος των Τούρκων παρουσιάζεται μέχρι στιγμής ο εξαιρετικός σκόρερ Chris Lofton που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα του με σκοράρισμα που αγγίζει τους 16 πόντους μέσο όρο. Ακολουθεί ο Doron Perkins, γνωστός μας από την βραχύβια θητεία του στον Ολυμπιακό, η παρουσία του οποίου είναι πολύ θετική με τον Αμερικανό γκαρντ να μετρά 7,7 π. (με 53,8 % δίποντα) και 4 ασίστ κατά μέσο όρο. Σημαντικότατος παίκτης ο ύψους 2,13 Colton Iverson (8,7 π., 4,7 ριμπ.) που ακόμα προσαρμόζεται στα ευρωπαϊκά δεδομένα και φυσικά η αγαπημένη cult μούρη του topic, ο Bradley Buckman που χωρίς να έχει σταθερή απόδοση στα πρώτα τρία ματς της Μπεσίκτας σουτάρει με 52,9 % δίποντα και ευστοχεί σε ½ τρίποντα. Δεν έχουν εντυπωσιάσει ακόμα οι πιο φρέσκοι (23 ετών) Ryan Broekhoff (6,3 π. μ.ό.) και Kevin Foster ενώ από το ντόπιο υλικό αξίζει προσοχής ο έμπειρος Muratcan Guler που πετυχαίνει 5 πόντους και 3 ασίστ μέσο όρο.

Γενικά, οι ελληνικές ομάδες έχουν μπροστά τους δύο τεστ με υψηλό βαθμό δυσκολίας και εκτός των άλλων καλούνται να δείξουν χαρακτήρα σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο.
Weekendman
QUOTE(Zoys @ Nov 5 2013, 00:11 ) *
Ο Πανιώνιος με λιγότερο άγχος, αφού μια ήττα στην Τουρκία δεν θα αποτελέσει απώλεια εκτός προγράμματος, ταξιδεύει για την Κωνσταντινούπολη όπου θα αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας που μετά τη σύντομη παρουσία της στην Ευρωλίγκα επιστρέφει στο Eurocup.


Από τo μίνι-scouting report που έκανα ,βλέπωντας τα 3 ντέρμπι που έδωσε η Μπεσίκτας με Γαλατασαραί και Φενέρμπαξε σε Κύπελλο και πρωτάθλημα ,τα δυνατά σημεία της που πρέπει να προσέξει ο Πανιώνιος είναι

-Τα ντραιβ των Πέρκινς και Γκιουλέρ που οδηγούν σε καλάθι η δημιουργία
-Τα επιθετικά ριμπάουντ ,ειδικά από τους Μπάκμαν και Πέρκινς
-Το παιχνίδι με πλάτη του Άιβερσον που είναι βασικά ο μοναδικός που μπορεί να απειλήσει σταθερά από κοντά ,αφού οι υπόλοιποι ψηλοί Σιρίν,Ρούζιτς και Μπάκμαν προτιμούν να απειλούν από πιο έξω…
- Και τα τρίποντα με τους Τοπάλογλου, Λόφτον, Μπάκμαν, Γκιουλέρ, Σιμίρ, και Ρούζιτς να είναι οι κύριοι κίνδυνοι

Τώρα από πλευράς αδυναμίων επειδή είναι άλλο ο Πανιώνιος ,που δυσκολέυεται με Βελγικές,Λιθουανικές και Πολωνικές ομάδες, και άλλο οι Γαλατασαράι,Φενερμπάξε από πλευράς δυναμικότητας ,δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ,αν τα συμπεράσματα των Τουρκικών ντέρμπι μπορεί να μεταφερθούν για το ματς του Γιούροκαπ, άλλωστε δεν έχω πολύδει και τον Πανιώνιο μέχρι στιγμής…

Το πιο αξιοσημειώτο πάντως από την Μπεσίκτας είναι η βελτιώση του Πέρκινς. Που από τον παίκτη ,που με την φανέλα του Ολυμπιακού δεν έβαζε τρίποντο ούτε με αίτηση, είχε 14,3 % στις βολές στην Α1, και έχανε μόνος του κάρφωμα σε αιφνιδιασμό. Έχει γίνει παίκτης που βάζει κάποια τρίποντα και παρουσιάζεται πιο ψύχραιμος στην εκτέλεση των βολών με 84,6% ποσοστό ευστοχίας στην Τουρκική λίγκα. Θυμίζοντας λίγο περισσότερο τον παλιό ,παρά τον ερυθρόλευκο Πέρκινς….

Θεωρητικά η στατηγική του Πανιώνιου με τον Πέρκινς ,θα μπορούσε να είναι ,να του δώσουν το σουτ ,και να του κόψουν τις διευσδύσεις. Αλλά όταν δεν το καταφέρνει ο Ομπράντοβιτς με το πλούσιο υλικό που έχει στην διάθεση του, αμφιβαλλω αν το κάνει ο Πανιώνιος…
Zoys
Η 5η αγωνιστική του Eurocup βρίσκει τον Πανιώνιο σε ισορροπία όσον αφορά τις νίκες και τις ήττες του με ρεκόρ 2-2, ενώ ο ΠΑΟΚ μετρά μόλις μία ήττα με 3-1. Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει για το δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι του για τη Ρωσία όπου και θα αντιμετωπίσει την Νίζνι Νόβγκοροντ (αύριο, νωρίς το απόγευμα στις 17:40) ενώ ο Πανιώνιος περιμένει στο Ελληνικό την Φινλανδική Μπίσονς (αύριο στις 19:00).

Ο Δικέφαλος έχει μια αρκετά ικανοποιητική πορεία στη διοργάνωση και αύριο θα δώσει τον δυσκολότερο αγώνα του για την πρώτη φάση της regular season. Κι αυτό γιατί η Νίζνι (που παρεμπιπτόντως ισοβαθμεί στον όμιλο με τον ΠΑΟΚ) έχει πολύ ισχυρή έδρα στην οποία μετρά μέχρι τώρα 2 στα 2. Πρώτο θύμα η Άλμπα Φέχερβαρ που σκόρπισε με 82-64, ενώ ακολούθησε η εντυπωσιακή νίκη επί της Μπουντόσνοστ με παρόμοιο σκορ (83-62) και ακόμα μεγαλύτερη διαφορά! Οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει πολύ καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν και θέλουν με θεμέλιο την έδρα να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση από την πρώτη τους χρονιά στη διοργάνωση.

Οι Ρώσοι είναι μια πλήρης ομάδα για το επίπεδο του Eurocup με ίδιο προπονητή σταθερά εδώ και μια τετραετία, τον Ζόραν Λούκιτς. Στο ρόστερ δεσπόζουν και δύο διεθνείς από την Εθνική Ρωσίας που ήταν από τη μία μια από τις απογοητεύσεις του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, αλλά διέθετε παράλληλα και αρκετούς νέους παίκτες που υπό προϋποθέσεις μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον του Ρωσικού μπάσκετ. Ο ένας εξ αυτών είναι ο 24χρονος πόιντ γκαρντ Dimitriy Khvostov που κρατά το τιμόνι της ομάδας εντός γηπέδου με συμπαθητική παρουσία μέχρι στιγμής (4,5 π. και 4,8 ασίστ) και στα φόργουορντ ο επίσης 24 ετών Semen Antonov που έχει σαφώς κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι της ομάδας μετρώντας κατά μ.ό. στα πρώτα 4 παιχνίδια 10,5 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ. Οι Petr Gubanov (2,06) και Vadim Panin (2,03) που έχουν θητείες στο παρελθόν από τις σημαντικότερες Ρωσικές ομάδες (εκτός από την ΤΣΣΚΑ) προσφέρουν βάθος και σκοράρουν 11 και 9,8 πόντους αντίστοιχα. Οι Αμερικανοί της ομάδας Brandon Paul (1,93) και Dijon Thompson (2,01) ανταποκρίνονται με επιτυχία στα καθήκοντα τους προσφέροντας όχι σαν πρωταγωνιστές, αλλά σαν πολύτιμοι ρολίστες στο παιχνίδι των Ρώσων ενώ ο Luke Babbit με τριετή παρουσία στο NBA έχει δώσει μόλις ένα παιχνίδι στο Eurocup με την ομάδα της Νίζνι οπότε και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Τέλος, αν και έχει καταντήσει πια ρουτίνα να επισημαίνουμε την αδυναμία του ΠΑΟΚ στη θέση 5, μεγάλος κίνδυνος είναι ο πολύπειρος Σλοβένος σέντερ Primoz Berec που από τα 216 εκατοστά του προσφέρει ως τώρα 16 πόντους και 4 ριμπάουντ! Μάλιστα, η τελευταία φορά που ο Σλοβένος γίγαντας (αν και ο συγκεκριμένος τίτλος ανήκει μόνο στον Μίρζα) συνάντησε τον ΠΑΟΚ χρονολογείται πριν 13 χρόνια (!) όταν και για τα play offs της Ευρωλίγκας φιλοδώρησε στα τρία ματς που έπαιξε εναντίον της τότε ομάδας του Κώστα Φλεβαράκη το καλάθι των ασπρόμαυρων με 39 πόντους συνολικά (13 μέσο όρο).

Σειρά έχει η επικίνδυνη αποστολή του Πανιωνίου που πρέπει να είναι πιο υποψιασμένος πια από το προ δύο εβδομάδων στραπάτσο και την ήττα επί της Νεπτούνας. Η Μπίσονς αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης αφού η… Φινλανδική επέλαση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ φαίνεται να συνεχίζεται και σε συλλογικό επίπεδο. Προφανώς και είναι υπερβολικές τέτοιες φράσεις, αλλά οι 2 νίκες της Μπίσονς επί της Νεπτούνας και της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης έδειξαν ότι οι παίκτες του Αμερικανού κόουτς Gregory Gibson δεν αρκούνται στη συμμετοχή της ομάδας για πρώτη φορά στη διοργάνωση, αλλά θέλουν να τα δώσουν όλα και για το επόμενο βήμα. Οι ισάριθμες ήττες μάλιστα της ομάδας ήρθαν με μέσο όρο διαφοράς τους 2 πόντους. Η Μπεσίκτας την τρίτη αγωνιστική λίγο έλειψε να την πατήσει στην αφιλόξενη Helsinki Ice Hall Arena νικώντας τελικά μετά κόπων και βασάνων με 61-60! Ευτυχώς για τον Πανιώνιο πάντως σε πρώτη φάση τους αντιμετωπίζουν σε ελληνικό έδαφος οπότε και θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Από την επιτυχημένη Εθνική ομάδα της Φινλανδίας που κατάφερε στο περασμένο Ευρωμπάσκετ να φτάσει μέχρι την 12άδα - και να λάβει την 9η θέση στην τελική κατάταξη – στην Μπίσονς αγωνίζονται οι Mikko Koivisto (10,8 πόντοι μ.ό.) και Tuukka Kotti (11, 5 πόντοι και 5,5 ριμπάουντ). Το μεγάλο όπλο των Φινλανδών είναι ο Αμερικανός γκαρντ Frank Robinson που πέρυσι έπαιζε στην Πρόκομ ενώ στην Ευρώπη μας συστήθηκε κυρίως με την Ολίμπια Λουμπλιάνα τη σεζόν 2008-9. Ο Robinson σκοράρει 15 πόντους μέσο όρο, μοιράζει 2,5 ασίστ ενώ έχει την αθλητικότητα για να μαζεύει 5,8 ριμπάουντ – στη νίκη επί της Σπαρτάκ τελείωσε τον αγώνα με 10 ριμπάουντ! Ακολουθεί ο παλιός γνωστός Billy Keys με δύο θητείες στον Πανιώνιο την προηγούμενη διετία (και φυσικά σε ΑΕΛ και Μαρούσι) που παρ’ ότι έχει κλείσει τα 36 έτη αποτελεί τον δεύτερο ισχυρό επιθετικό πόλο των Φινλανδών με μέσο όρο τους 14,3 πόντους. Προσθέστε σε αυτά τα 4 ριμπάουντ, τια 3,3 ασίστ και τα 1,5 κλεψίματα ανά ματς για τον γερο-Κιζ που αποδεικνύει ότι όποιος κατέχει το άθλημα μπορεί να πετυχαίνει τέτοια νούμερα ακόμα και στην… τρίτη μπασκετικά ηλικία. Δεν έχει πείσει ο Αμερικανός σέντερ Ralph Sampson (2,7 πόντοι και ισάριθμα ριμπ.) ενώ άγνωστο παραμένει εάν υπάρχει πιθανότητα να ντεμπουτάρει ο τέταρτος Αμερικανός της ομάδας, ο σμολ φόργουορντ John Williamson, που παρ’ ότι αναφέρεται στο ρόστερ της ομάδας στη σελίδα του Eurocup, το site της ομάδας αγνοεί την ύπαρξη του…

Δύσκολα για τον ΠΑΟΚ, μπορεί να απλοποιήσει τα πράγματα αν προσέξει ο Πανιώνιος. Good luck.
Zoys
Ακόμα ένα ντέρμπι ανάμεσα στην Μπιλμπάο και την Ντιναμό Σασσάρι που οδηγήθηκε όπως και αυτό του πρώτου γύρου στην παράταση. Δείτε τον τρόπο:



Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει πάθει ο Raul Lopez πάντως το ποσοστό του στα τρίποντα στη διοργάνωση έχει αγγίξει το 53.6%...

Τη νίκη την πήρε η ιταλική ομάδα αυτή τη φορά που αν κρίνω από το σκορ (91-93) πήγε όπως συνηθίζει το παιχνίδι σε φουλ-επίθεση όπου και δεν υπάρχει ομάδα στη διοργάνωση να την κοντράρει αφού παρ' ότι είναι ανύπαρκτη αμυντικά στην επίθεση παίζει καταιγιστικό μπάσκετ. Ο Caleb Green που διανύει μια εξαιρετική χρονιά σταμάτησε στους 20 πόντους και τα 11 ριμπάουντ (!), ακολούθησε ο συνήθης υποπτος Drake Diener με 14 πόντους (αν και για αυτόν κάτω από 19-20 θεωρείται κακή επιθετική βραδιά) και, τέλος, ο Omar Thomas με 21 πόντους (9/9 βολές) και 6 ριμπάουντ. Ντεμπουάρισε και ο Markota για την ομάδα των Βάσκων. Καλό ματς με 8 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Κάπως έτσι στον Β' Όμιλο η Σάσσαρι έπιασε την Τσεντεβίτα στην κορυφή με 5-2 και ακολουθούν με μια νίκη λιγότερη Μπιλμπάο και Όλντενμπουργκ. Η Σαλόν έχει μαθηματικές ελπίδες βέβαια με το 3-4, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να συνεχίσουν το σερί των 2 νικών τους και στα δύσκολα ματς που ακολουθούν. Η χθεσινή σπουδαία νίκη επί της Όλντενμπουργκ στη Γερμανία κρατάει πάντως ζωντανούς τους Γάλλους. Μεγάλο ματς από τον Jon Brockan που πρέπει να μπήκε στα παπούτσια του άφαντου φέτος J-BAM (ξέρει κανείς τι παίζει με αυτόν; ) παίζοντας σαν σέντερ με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ!

Πάμε να δούμε τι γίνεται και στους υπόλοιπους ομίλους:

Στον Α' Όμιλο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα με την Καντού να κάνει παρέλαση και να αποτελεί την μια εκ των δύο αήττητων της διοργάνωσης (η άλλη είναι η Ούνικς του Αντρέα), την Οστάνδη να έχει πολύ καλή πορεία με 5-2 και τη Νίμπουρκ να ζορίζεται, αλλά να έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση και πιθανότατα την 3η θέση.

Γ' Όμιλος και ενώ θα περίμενε κανείς να δει πρώτη τη Βαλένθια, οι Ισπανοί βρίσκονται στο 4-3 και από πάνω τους καμαρώνουν η γερμανική Ουλμ (του Matt Howard ντε) που φαίνεται να διαθέτει τα φόντα να πάει μακριά φέτος στο Eurocup , αλλά και η έκπληξη ονόματι Ολίμπια Λουμπλιάνας που έχει ξεπεράσει το σοκ της πρώτης της μη συμμετοχής στην Ευρωλίγκα από το 2000 και έπειτα και με το μειωμένο μπάτζετ της φετινής χρονιάς δείχνει να τα πηγαίνει εξαιρετικά με ρεκόρ 5-2! Η Βιλερμπάν ασόβαρη στα τελευταία δύο ματς. Μετά την ήττα με 60-78 στην έδρα της Ουλμ ήρθε το χθεσινό ντροπιαστικό 86-48 (!!) στη Λουμπλιάνα από την Ολίμπια. Επειδή είδα (όσο άντεξα να βλέπω μια ομάδα να παίζει μόνη της...) το ματς πραγματικά η Βιλερμπάν δεν μπήκε για να νικήσει, ούτε καν για να παίξει μπάσκετ. Οι μόνοι που προσπάθησαν κάπως για τα προσχήματα ήταν οι ψηλοί Amara Sy (9 π.) και Georgi Joseph (11 π.,5 ριμπ., 4 ασ.) χωρίς αποτέλεσμα βέβαια.

Η σοβαρότερη και καλύτερη Γαλλική ομάδα είναι η επικεφαλής του 4ου ομίλου, η Γκραβελίν που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του ρόστερ της έχοντας πετύχει μεγάλες νίκες (όπως αυτές απέναντι σε Σαραγόσα και Ρόμα). Το αμυντικογενές πλάνο της Άλμπα (σε συνδυασμό φυσικά με την πάντα δυνατή έδρα) αποδίδει καρπούς και την οδηγεί με ασφάλεια στην επόμενη φάση αφού ισοβαθμεί στην κορυφή με τους Γάλλους. Ακολουθούν η Σαραγόσα στο 4-3, αλλά και η μίνι-έκπληξη Βόννη με ίδιο ρεκόρ που περιμένουμε κάθε αγωνιστική ότι θα έρθει το αναμενόμενο ξεφούσκωμα, αλλά προς το παρόν είμαστε στην αναμονή. Χθες νίκησε και την Γκραβελίν με 80-77 με τον σέντερ Jamel McLean να συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις (13 π., 12 ριμπ.) και παρά τα όργια του Marcus Lewis που έγραψε 26 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ! Οι 16 πόντοι και οι 5 ασίστ του Jordan είναι μάλλον αυτονόητοι. cool.gif Η Ρόμα έχει παραιτηθεί ξεκάθαρα από τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση, αφού χθες κατάφερε να χάσει στην έδρα της από μια από τις δύο-τρεις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης, την Μονς... 68.gif

Στον Ε' Όμιλο η Χίμκι φυσιολογικά στο 6-1. Ακολουθεί η Καρσίγιακα με 5 νίκες και 2 ήττες. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται την εμπειρία του Leo Lyons στη διοργάνωση (η περσινή σεζόν ήταν εξαιρετική με τη φανέλα της Μπουντιβέλνικ), την εκτελεστική δεινότητα του πρώην κυανέρυθρου Diebler, αλλά και τη μαγική χρονιά που κάνει τόσο ο Αμερικανός Bobby Dixon (21 π., 6,1 ασίστ μ.ό.) 77.gif όσο και ο Esteban Batista (17,6 π. και 9,1 ριμπ. μ.ό.) ο οποίος απαλλάχθηκε από τη θέση του ρολίστα πολυτελείας στην Εφές και έχει πλέον βασικότερες αρμοδιότητες και πολύ περισσότερο χρόνο όπως είναι λογικό. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ φυσιολογικά στο 4-3 με αιχμή του δόρατος την έδρα όπου μετρά μόνο μια ήττα από την Χίμκι.

6ος Όμιλος με την Νίζνι (6-1) και την απίστευτα δυνατή έδρα της στην κορυφή. Χαρακτηριστικά η χαμηλότερη διαφορά με την οποία έφυγε από τη Ρωσία αντίπαλη ομάδα ήταν αυτή των 18 πόντων με την οποία ηττήθηκε η Άλμπα Φέχερβαρ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης! Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ιδανική πορεία τηρουμένων των αναλογιών και βρίσκεται στο 5-2 κρατώντας την τύχη στα χέρια του. Η δεύτερη θέση δύσκολα θα διατηρηθεί μέχρι τέλους, αλλά νομίζω ότι η πρόκριση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη ειδικά από τη στιγμή που ευνοείται σε τυχόν ισοβαθμίες με την Μπουντόσνοστ. Η διατήρηση της 2ης θέσης βέβαια είναι κομματάκι δύσκολο για τον Δικέφαλο που έχει απαιτητικό πρόγραμμα στη συνέχεια με Άνκαρα και Χιμίκ εκτός και Νίζνι στην Πυλαία.

Στον 7ο όμιλο έχουμε την Ούνικς Καζάν να πηγαίνει τρένο με 7-0 και χθες να σημειώνει τη μεγαλύτερη νίκη αφού επικράτησε στο δυσκολότερο ματς της πρώτης φάσης και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί κάποια υπερπροσπάθεια αφού είχε προβάδισμα με διαφορά "ασφαλείας" στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. 71-79 το τελικό σκορ μέσα στην έδρα της Μπάνβιτ και φαίνεται να υπάρχουν καλές πιθανότητες για 10-0 αφού η συνέχεια είναι θεωρητικά τουλάχιστον peace of cake για την ομάδα του Τρινκιέρι. Στο χθεσινό (στα χαρτιά μόνο) ντέρμπι του ομίλου ο Andrew Goudelock έκανε ένα από τα καλύτερα του ματς φέτος με 22 πόντους ενώ πολύτιμη η συμβολή των Ζήση (10 π., 8 ασίστ) και Καϊμακόγλου (14 π., 7 ριμπ.). Η μέτρια χθες Μπάνβιτ βρίσκεται στο 3-4, αλλά δεν υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα πάρει την πρόκριση έστω και σαν 4η. Εξαιρετικό συνολικά performance από τη Μακάμπι Χάιφα (5-2) - να δούμε αν θα έχει διάρκεια και στην επόμενη φάση.

Τέλος, ο όμιλος του Πανιωνίου φαίνεται να είναι αρκετά αμφίρροπος. Η Μπεσίκτας χωρίς να πείθει και πολύ διατηρεί την πρωτιά με 5 νίκες και ακολουθούν Ραντνίσκι και Πανιώνιος με μια νίκη λιγότερη με τις "ζημιάρες" Νεπτούνας και Μπίσονς να παρουσιαζονται μαχητικότατες. Στις έδρες των δύο τελευταίων έχει επικίνδυνες εξόδους ο Πανιώνιος και θέλει προσοχή για να μην χάσει στο τέλος αυτό που αξίζει 100%. Η Σπαρτάκ φαίνεται ότι φέτος θα πάει νωρίς σπίτι της με την ομάδα να παρουσιάζεται εμφανώς αποδυναμωμένη και χωρίς το απαραίτητο βάθος.

Ελπίζω να πήρατε μια γενική ιδέα για τον μαραθώνιο του Eurocup μέχρι στιγμής. smile.gif

(edited)
kotzito
3 ομαδες περνανε απο καθε ομιλο,οχι 4.Συνολο δηλαδη 24 απο Eurocup και οι 8 της Ευρωλιγκα που ερχονται,σχηματιζουν μετα 4 ομιλους των 8.


Αρκετα ενδιαφερον φετος το Eurocup,με αρκετες ομαδες να πηγαινουν απροσμενα καλα απο εκει που δεν το περιμεναμε.Σε συνδυασμο μαλιστα με τις 8 ομαδες που θα ερθουν απο Ευρωλιγκα μετα,θα γινει αρκετα αμφιρροπη η διοργανωση.Αν στοιχηματιζα αυτη την στιγμη παντως,η Ουνιξ και η Βαλενθια(παρ'οτι ειναι στο 4-3) μεχρι τωρα νομιζω ειναι απο τα φαβορι της διοργανωσης.
Οσον αφορα τις ελληνικες,ο ΠΑΟΚ δυσκολα θα χασει την προκριση πλεον αφου και 1 νικη να κανει με Ανκαρα ή Χιμικ νομιζω του αρκει για να περασει,κι απο εκει και περα εχει και ελπιδες για την 2η θεση.Ο Πανιωνιος ειναι κι αυτος σε καλη μοιρα,αν και εχει καποιες δυσκολιες η προκριση.Ολα τα λεφτα ειναι το επομενο παιχνιδι με την Νεπτουνας,οπου με νικη 99% περναει ενω σε περιπτωση ηττας μπλεκουν καπως τα πραγματα καθως θα θελει 1 νικη παραπανω απο τους Λιθουανους στα τελευταια 2 ματς για να περασει.Παντως και για τις δυο ομαδες,θεωρω οτι το ταβανι τους ειναι η φαση των 32.Ειδικα απο την στιγμη που θα αναγκαστουν να δωσουν και βαρος στην Α1 εναντι του Eurocup.
Zoys
QUOTE(kotzito @ Nov 28 2013, 15:18 ) *
3 ομαδες περνανε απο καθε ομιλο,οχι 4.Συνολο δηλαδη 24 απο Eurocup και οι 8 της Ευρωλιγκα που ερχονται,σχηματιζουν μετα 4 ομιλους των 8.

Ναι, σωστά... Μπερδεύτηκα. icon_drunk.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.