Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Θέμα Γκέρσον, υπάρχει? Θέλετε να φύγει?
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
PanosIlio
Λοιπόν η αφορμή για αυτό το θέμα είναι ένα θεματάκι της sportxl κάτω δεξιά στην πρώτη της σελίδα πως Μπλατ εκμυστηρεύτηκε λέει σε φίλο του πως ο μάνατζερ του το μίλησε για τον Ολυμπιακό. Εννοείται πως 99% είναι μπαρούφες αλλά επειδή έχω σιχαθεί να διαβάζω για τα μεταγραφικά του ποδοσφαίρου, επειδή όπως και να το κάνουμε οι μεταγραφές είναι το όπιο του οπαδού και επειδή μου αρέσουν τέτοιες κουβέντες ακόμα και αν δεν έχουν βάση (και επειδή το forum εδώ μένει στάσιμο) είπα να ανοίξω αυτό το θέμα. Και επίσης επειδη στους επόμενους 2 αγώνες κρίνετε η ευρωλίγκα αλλά και πιθανότατα η 2η θέση στο πρωτάθλημα, ε μια ίντριγκα δεν έβλαψε ποτέ κανένα smiley.gif

Σας αρέσει ο Γκέρσον? Σας αρέσει ο τρόπος που κοουτσάρει? Θα θέλατε άλλο προπονητή στον Ολυμπιακό?

Προσωπικά νιώθω πως μάλλον ο Γκέρσον αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς τα βρήκε. Περίμενε ένα Πεν καλύτερο, πιο μυαλλομένο. Περίμενε ένα Σοφοκλή πιο ώριμο. Ατύχησε με τον Μάτσε και δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό. Δεν εμπιστεύεται τους Έλληνες παίχτες της ομάδας ή και αν το κάνει το κάνει για λίγο καιρό και μετά πάλι τους ξεχνάει, εξαίρεση ο Μπουρούσης που κάνει καταπληκτική χρονιά.

Μάλλον νόμιζε πως θα βρει παίχτες που θα κάνουν αυτό που θέλει χωρίς να πρέπει να τους το δείξει. Δεν είναι δάσκαλος, δεν είναι ούτε Ίβκοβιτς, ούτε Ομπράντοβιτς. Είχε τον Πάρκερ, τον Βούισιτς, τον Γιασικεβίτσιους και τους έλεγε μπείτε και τρέχτε τρέχτε τρέχτε, και είχε και τον Γιασικεβίτσιους να κοντρολάρει την ομάδα όποτε έπρεπε ή το Σόλομον ή αναλάμβανε ο Πάρκερ να το κάνει αυτό, είχε και το Μπαστόν. Ουσιαστικά είχε μια ομάδα έτοιμη.

Εδώ έπρεπε να τη χτίσει την ομάδα από την αρχή. Με το σχεδιασμό του καλοκαιριού η βάση ήταν ο Μάτσε που όμως τραυματίστηκε και ποτέ δεν μπόρεσε να βρει κάποιο τρόπο να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού. Το υλικό υπάρχει, το δείξαμε αυτό στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό, και κατά καιρούς σε άλλα ματς αλλά δεν είμαστε σταθεροί.

ΥΓ: Μπορεί να νομίζετε πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να λέμε τέτοια κτλ κτλ αλλά επαναλαμβάνω τέτοιες κουβέντες είναι πάντα ωραίες και μάλιστα μπορούν να οδηγήσουν σε πολλά καλά συμπεράσματα.
thrylos7
Καλά έκανες, απλά θα μπορούσες να το θέσεις απλά στο τι γνώμη έχουμε για τον Γκέρσον...

Να σας πω την αλήθεια, θέλω να μείνει και του χρόνου, ανεξαρτήτως του τι θα πετύχουμε φέτος... Πάλι αλλαγές από την αρχή, είναι ανώφελες...

Αν δουλευτεί αυτή η ομάδα (με κανά 2 προσθαφαιρέσεις, έχοντας παράλληλα εμπειρία ενός έτους) θα είναι πανίσχυρη.

Αν αλλάξει προπονητής είναι σίγουρο ότι θ' αλλάξει σημαντικά και το ρόστερ... κάτι που θα φέρει για μια ακόμη χρονιά πίσω την ομάδα.


Θέμα της αξίας του ασφαλώς δεν τίθεται...
kop-13
Εγώ σαν Παναθηναϊκός θέλω να μείνει tongue.gif ,αλλα αν φύγει θα ήθελα να δω προπονητή του ολυμπιακού τον Ελληνιάδη!!! icon_drunk.gif

Σοβαρά τώρα αν φύγει πιστεύω οτι καλύτερη επιλογή θα ήταν ο Κατσικάρης.
apkat
Σαν Παναθηναικος καλα θα κανεις να κοιταξεις τις νικες Γκερσον-Ομπραντοβιτς.. tongue.gif

Τωρα θεωρω οτι ειναι εξαιρετικα ακαιρο να συζηταμε για προπονητη οταν ο Ολυμπιακος μπορει να χτυπησει τις 2 μεγαλες κουπες τηυς χρονιας..Σκεφτειτε να τις παρει τι θα λεμε..Και τιποτα βεβαια να μην παρει ο Πινι θελω να μεινει αφου τον παω παρα πολυ απο καθε αποψη και πιστευω οτι στα επομενα χρονια με τον Γκερσον θα κυριαρχησουμε..
PanosIlio
@thrylos7 Δίκιο έχεις για το poll κτλ αλλά είπα μιας και το άνοιξα ας το πλουτίσω λίγο.

@apkat Άκαιρο είναι βαρετό δεν είναι, τουλάχιστον για μένα. Και συμφωνώ στο ότι αν πάρουμε κάτι θα καταπιώ τη γλώσσα μου αλλά δεν πειράζει, ας πάρουμε κάτι και ας πέσω έξω smiley.gif
sihainas
Όπως είπες και στο πρώτο σου ποστ η ομάδα έχει δείξει σε μεμονομένους αγώνες ότι έχει τις δυνατότητες να πάει ψηλα...αλλά δεν έχει σταθερή απόδoση πράγμα απολύτως φυσιολογικό καθώς είναι μία καινούρια ομάδα... σίγουρα έχει αδυναμίες και φαίνεται όμως θεωρώ ότι με 2 το πολύ 3 αλλαγές του χρόνου αυτή η ομάδα θα πάει πολύ ψηλα... ο Γκέρσον παρόλο που κι εγώ τον έχω βρίσει αρκετές φορές δεν νομίζω ότι πρέπει να φύγει γιατί την αξία του την ξέρουμε όλοι και θα την στρώσει την ομάδα αυτό είναι σίγουρο...

Τώρα για το τι θα γίνει τελικά κανείς δεν ξέρει...αυτό που θέλουμε όλοι είναι να πάει ψηλά ο Ολυμπιακός...άσχετα αν θα 'χει τον Γκέρσον ή τον Ρούσσο προπονητή tongue.gif
thrylos7
QUOTE
Δίκιο έχεις για το poll κτλ αλλά είπα μιας και το άνοιξα ας το πλουτίσω λίγο.


Όχι για το poll βρε, αλλά για τ' ότι παρουσιάζεται μάλλον αποτυχημένος, ενώ βρισκόμαστε στο Μάρτιο.

Κι εμένα πάντως, θα μου άρεζε πολύ το δίδυμο Κατσικάρη - Ζήση...
apkat
Μα δεν ειπα πουθενα οτι ειναι βαρετο..

Απλα δε μπορω να καταλαβω γιατι Μαρτη μηνα και ενω ο Ολυμπιακος ειναι μεσα στους 2 μεγαλους στοχους του εχουμε ετοιμες μεταγραφες και καινουργιους προπονητες και στον Παναθηναικο πχ δεν κουνιεται φυλλο και ολα λειτουργουν ηρεμα..Και ο Ολυμπιακος την χρειαζεται αυτην την ηρεμια..
Air Kef
O Kατσικαρης παντως ανανεωσε για μια ακομη χρονια με τη Βαλενθια..Αν και δν μου αρέσει καθολου ο Πινι,ολως περιέργως πιστεύω πως θα ειναι καλύτερο να μεινει για ακομη εναν χρόνο.Δν ειναι δυνατον να παιξει η ομαδα το μπασκετ που θελει μεσα σε μικρο χρονικο διαστημα ειδικα οταν λειπει ο ηγέτης της για ολη τη σεζον..

Αυτο που δν μου αρέσει επι Γκερσον,ειναι οτι ο Ολυμπιακος αρχιζει και μοιαζει με την Τσέλσι.Εχει εναν νεο πρόεδρο που χτυπάει οτι κινηται και αν του αρέσει πολυ θα τα δώσει ολα για τον παρει,σε αντιθεση με τον ΠΑΟ που μοιαζει με την Γιουναιτεντ..Ιδιο προπονητη και κορμο για πολλα χρονια και 2-3 προσθηκες εκει που ποναει..Βέβαια,οπως η Γιουναιτεντ μετα τον Σμαιχελ δν εχει τερματοφυλακα,έτσι κι ο ΠΑΟ μετά τον Ρεμπρατσα δν εχει σταθερο και αξιοπιστο σεντερ..!
Ασφαλως και το μοντελο Γιουναιτεντ μου αρέσει περισσοτερο απο αυτο της Τσέλσι καθως σιγουρα δν στηριζετε μονο στα λεφτα και αντεχει περισσοτερο στο χρονο..Τι θα γινει ας πουμε αν ο Αγγελοπουλος φύγει;; peace.gif
Anaz
QUOTE
Απλα δε μπορω να καταλαβω γιατι Μαρτη μηνα και ενω ο Ολυμπιακος ειναι μεσα στους 2 μεγαλους στοχους του εχουμε ετοιμες μεταγραφες και καινουργιους προπονητες και στον Παναθηναικο πχ δεν κουνιεται φυλλο και ολα λειτουργουν ηρεμα..

Γιατι δεν μπορεις να το καταλαβεις? Μα προφανως γιατι ο Παο ειναι πρωτος σε πρωταθλημα,Ευρωλίγκα ενω ο Ολυμπιακος παλευει για την δευτερη θεση και στις δυο διοργανωσεις και για να πετυχει τους στοχους του θα πρεπει να κανει την υπέρβαση..
Τωρα το αν ειναι λαθος η σωστό να γινεται η κουβεντα ειναι αλλο θεμα..Eφοσον γινεται σε "καφενειακο" επιπεδο σ'ενα φορουμ με καλο γενικα επιπεδο δεν θεωρω οτι διακυβευεται η ηρεμια της ομαδας.. rolleyes.gif
Anyway.Κι εγω ειμαι υπερ της παραμονης Γκερσον όχι γιατι ειμαι ικανοποιημενος αλλα γιατι συμφωνω σε αυτό που ειπε ο thrylos!Eνας νεος προπονητης θα φερει πάλι μεγαλες αλλαγες κατι που δεν το θελει βεβαιως κανεις!Αν δεσει η ομαδα,αποκτησει αγωνιστικη ταυτοτητα και με 2-3 καιριες αλλαγες ειναι πανετοιμη!
Τωρα..ΑΝ εφευγε..Αγαπημενος μου προπονητης ειναι ο Μεσινα!! Επειδη ομως ειναι σχεδον απιθανο να ερχοταν,ενας εκ των Γιαννακη,Ιβκοβιτς θα'ταν ιδανικοι!Κι ο Μπλατ που αναφερθηκε μου αρεσει..
dizzy_fingers
O Kef έγραψε με την παρομοίωσή του 77.gif!

Εσύ ρε κοπέλι, apkat, τί τσινάς κάθε φορά που ανοίγεται νέο τόπικ στο φόρουμ του ΟΣΦΠ? tongue.gif biggrin.gif

Εμένα μου αρέσει και το πολ...η ερώτηση "ποιόν θα θέλατε αν έφευγε ο Γκέρσον" με ιντριγκάρει και με βάζει σε πολλές μπασκετικές σκέψεις biggrin.gif.


Η ρεαλιστική απάντησή μου είναι όμοια με των περισσοτέρων καθώς προτιμώ να μείνει έναν ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό. Δεν είναι χαζός ο "Μαμαλάκης" και πιστεύω πως όποιες παραβλέψεις και λάθη έκανε το καλοκαίρι θα τις διορθώσει φέτος (αν δεν το έχει κάνει νωρίτερα, κι αναφέρομαι στα γνωστά θέματα τακτική; ----> πεν δυάρι + η μπάλα στους ψηλούς).


Τώρα, το ποιόν θα προτιμούσα σε μία φανταστική του αποχώρηση?
Ότι λέει ο Αναζ: Μεσίνα-Ίβκοβιτς...

Αν όμως ο Ζήσης ερχόταν στον Ολυμπιακό ΜΟΝΟ μαζί με τον Μπλατ, τί θα προτιμούσατε?
Να παραμείνει ο Γκέρσον αλλά να μην έρθει ο έλληνας γκαρντ, ή να φύγει και να έρθει ο Νικόλας μαζί με έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη?
Απαντήστε με ειλικρίνεια παρακαλώ biggrin.gif.

Ο Σφαιρόπουλος, επίσης, τί θα σας έλεγε σε μερικά χρονάκια ως βασικός coach του ολυμπιακού?
apkat
Το προβλημα ειναι οτι δημιουργειται κλιμα..Θα αρχισουν σιγα σιγα και οι εφημεριδες να γραφουν για πιθανη διαδοχη κατασταση(οπως σημερα) κλπ..Ο Ολυμπιακος σιγουρα θα μπορουσε να ειναι σε καλυτερη κατασταση αλλα ειδικα τον τελευταιο καιρο παει καλα χτυπαει(και παιρνει καποια) μεγαλα παιχνιδια και εχει πιασει για πρωτη φορα μεσα στη χρονια ρυθμο..Δε μπορω να καταλαβω λοιπον ποιος και τι κερδος εχει απο αυτη την υποθεση..

Υ.Γ:Ντιζυ εχω προβλημα συγχρονισμου με τον υπολοιπο κοσμο..Εγω αυτες τις κουβεντες σχεδιαζα να τις κανω σε 3 μηνες.. tongue.gif
dizzy_fingers
Γιάννη άμα δω δημοσιεύματα σε εφημερίδες βασισμένα σε τόπικ του basketforum, θα σβήσω το παρόν και θα σε κεράσω μία μπύρα στο Τηνιακό biggrin.gif.
apkat
Την υποθεση Σχορτσιανιτη φαινεται την ξεχασες.. tongue.gif

Οσο για την μπυρα μου δινεις κινητρο για να κανω διαρροη στον τυπο tongue.gif


Kαι μιας και το θυμηθηκα Θρυλε τι γινεται με το θεμα Σοφο;;Να φοβομαι ακομα τη Μπενετον;; biggrin.gif 69.gif
Air Kef
Εννοειται Μπλατ+Ζηση Πακετο..!!Εκτος αν ο Ιβκοβιτς κουβαλησει μαζι του Φωτση-Παπαδοπουλο.. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
apkat
Εγω προτιμαω Γιασικεβιτσικιους.. tongue.gif Με κοουτς τον Πινι και 2 τον Ματσε θα κανουμε μεγαλη ομαδα. tongue.gif smiley.gif



Παντως επι του θεματος..Αν και μονο αν εφευγε ο Πινι για καποιον τρελο λογο( του λειπει η μαμα του πχ) θα προτιμουσα Καζλαουσκας η Ιβκοβιτς.Ε Q?
thrylos7
QUOTE
Ο Σφαιρόπουλος, επίσης, τί θα σας έλεγε σε μερικά χρονάκια ως βασικός coach του ολυμπιακού?


Εμένα αν θυμάσαι δε με χαλούσε καθόλου ούτε μετά τη φυγή του Καζλάουσκας... Αν και αυτή τη στιγμή (όπως ξύπνησα δηλαδή) δε μου φαίνεται καλή επιλογή για ν' αντικαταστήσει τον Γκέρσον (έστω από την επόμενη χρονιά).

Πέρυσι υπήρχαν παίκτες επίσης πολύ καλοί, αλλά με όχι τόσο μεγάλο εγωϊσμό ίσως, όσο φέτος. Ναι, φέτος έχουμε περισσότερους σταρ ή πρωταγωνιστές, κάτι που θα συμβεί και του χρόνου κατά πάσα πιθανότητα. Ίσως του είναι δύσκολο να το διαχειριστεί όλο αυτό, από την πρώτη του χρονιά ως πρώτος coach. Γι' αυτό ίσως και δεν είχα ενδοιασμούς πέρυσι.

Όσον αφορά σε λίγα χρόνια, το θεωρώ δεδομένο ότι θ' αναλάβει τα ηνία της ομάδας εντός των παρκέ, εφόσον μείνει βέβαια στην ομάδα.

QUOTE
άμα δω δημοσιεύματα σε εφημερίδες βασισμένα σε τόπικ του basketforum, θα σβήσω το παρόν και θα σε κεράσω μία μπύρα στο Τηνιακό

QUOTE
Την υποθεση Σχορτσιανιτη φαινεται την ξεχασες..


Καλά λέει, μου χρωστάς μια μπύρα...

QUOTE
Kαι μιας και το θυμηθηκα Θρυλε τι γινεται με το θεμα Σοφο;;Να φοβομαι ακομα τη Μπενετον;;

Τι να σου πω, δεν έτυχε να έχω άλλη πληροφόρηση... Δεν ξέρω τίποτα, αλλά ψυχανεμίζομαι ότι πλέον μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι... Ίσως δε μάθουμε ποτέ τι παίχτηκε τότε...

QUOTE
Παντως επι του θεματος..Αν και μονο αν εφευγε ο Πινι για καποιον τρελο λογο( του λειπει η μαμα του πχ) θα προτιμουσα Καζλαουσκας η Ιβκοβιτς.


Εγώ θα προτιμούσα Ομπράντοβιτς... Δεν ξέρω αν "φτιάξουμε" εμείς, αλλά ο ΠΑΟ θα "χαλάσει"... (Μόλις σιγουρεύτηκα ότι είμαι Έλληνας...)
PanosIlio
lol Μα είναι δυνατόν να μην έχει συμμετοχή αυτό το θέμα. Καταρχάς είμαστε Έλληνες και μετά γάβροι, αφού ζούμε και αναπνέουμε για τέτοιες κουβέντες ακόμα και από τον Μάιο που είμαστε μέσα και στους 2 βασικούς στόχους μας smiley.gif

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μιας και έχω ξυπνήσει νωρίς μετά από σχετικό ξενύχτι και με μια άλφα σκέψη μετά την πρώτη γουλιά καφέ, καλό θα ήταν να μείνει ακόμα ένα χρόνο ο "Μαμαλάκης" (κορυφαίο έλιωσα 41.gif 41.gif ) για να δούμε τι μπορεί να κάνει, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά έχω βαρεθεί να χτίζουμε ομάδα κάθε χρόνο από την αρχή. Να δει τα λάθη του, αν μπορεί, να κάνει τις κατάλληλες εισηγήσεις, ο Αγγελόπουλος θα τις ικανοποιήσει αυτό είναι βέβαιο και βλέπουμε. Έτσι και αλλιώς εγώ φέτος περίμενα μια πορεία ίδια με την περσυνή. Όχι κάτι καλύτερο αλλά όχι και κάτι χειρότερο. Δηλαδή θα είναι αποτυχία μια ομάδα των 12 εκατομμυρίων ευρώ περίπου να μείνει εκτός 8αδας στην ευρωλίγκα και να μην πάει τελικό στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
enypnio
koita o ivkovits paleyei na parei ton zisi stin dinamo tha ton peiraksei na ton exei ston olympiako

episis o ivkovits me ton katsikari ton eferan stin AEK

stin IAPONIA dilose o Ntounta oti leipei poly o zisis apo tin omada tis ellados

i kali hara tha nai ama tou erthei o zisis

kali i sigkrisi me tin united
PanosIlio
Εγώ με τα το σημερινό, το οποίο ήταν καθαρά ήττα Γκέρσον, θεωρώ πως αυτό το topic, έχει νόημα.

Άναρχο παιχνίδι, ανέτοιμοι παίχτες (ψυχολογικά), σύστημα 0, κτλ κτλ κτλ. Τέσπα, πάντως με τέτοιες εμφανίσεις δεν πάμε πουθενά.
Aristofanis
Ψηφίζω Περάσοβιτς ή Πέσιτς!
rchos
νομιζω οτι ο γκερσον πρεπει με ελαφρια να την κανει!
ψηφισα κατσικαρη.απο οτι ακουσα ομως συνεχιζει βαλενθια και του χρονου!
ειναι δυσκολο να πεις ποιον προπονητη προτιμας αντι του γκερσον.πολλοι θα μπορουσαν να εθουν που με καταλληλο υλικο μπορουν να χτυπησουν ολους τους τιτλους!
sihainas
σίγουρα έχει κάνει πάρα πολλά λάθη αλλά σκεφτείτε...3 παίχτες που προορίζονταν για την βασική 5 άδα (Penn, Acker, Domercant) παίξανε (και παίζουνε στα τελευταία παιχνίδια) χάλια...
Anaz
Βεβαια και οι τρεις ειναι επιλογες του.Οποτε μοιραια και παλι η ευθυνη πεφτει επανω του..
Ποιος Κατσικαρης ρε..?Γιαννακης,Ιβκοβιτς ΜΟΝΟ..! 33.gif Εκτος αν ερθει ο Μεσινα..ή ο Γιονας.. 15.gif
x35
Όλοι βλέπουνε εύκολα τα λάθη του Γκέρσον αλλά αφήνουν πίσω τα λάθη της διοίκησης (ένα εκ των οποίων είναι και ο Γκέρσον κατά τη γνώμη μου).
Το πρώτο και βασικό λάθος που έγινε στον Ολυμπιακό ήταν η απόκτηση του Στακ. Και δεν το λέω γιατί δεν είναι καλός παίκτης ή γιατί δεν απέδωσε αλλά γιατί αποκτήθηκε χωρίς να υπάρχει προπονητής στην ομάδα. Βασικότατο λάθος κατά τη γνώμη μου. Το ίδιο έγινε και με τον Μπουρούση αργότερα. Αποτέλεσμα είναι τον Φεβρουάριο να ζητήσει ο προπονητής και να αποκτηθεί και άλλος ψηλός για την ευρωλίγκα. Μοιάζει με ανέκδοτο σε ομάδα με Σοφο, Ζίζιτς, Μπουρούση, Στακ, Βασιλόπουλο να ψάχνουν ψηλό όμως όταν οι παίκτες αποκτούνται χωρίς να υπάρχει προπονητής δηλαδή χωρίς να γνωρίζουν τι είδους παίκτες θέλει είναι λογικό επακόλουθο.
Λάθος δεύτερο και μεγαλύτερο κατά τη γνώμη μου η πρόσληψη Γκέρσον. Πρωταθλητής ευρώπης βέβαια αλλά δεν λέει κάτι αυτό. Για όποιον παρακολουθεί την ευρωλίγκα ο Γκέρσον πέτυχε γιατί είχε κοκκαλάκι νυχτερίδας πέραν του τρομερού ρόστερ. Στην πρώτη κατάκτηση της ευρωλίγκας έπρεπε να αυτοκτονήσει η Ζαλγκρίς (κέρδιζε 3 πόντους και είχε 2 βολές 2 δεύτερα πριν την λήξη) για να πάει φάιναλ φορ. Ένα χρόνο αργότερα κληρώθηκε στον ευκολότερο όμιλο στους 16 και είχε την καλύτερη δυνατή διασταύρωση στους 8. Πέρσι όλα του πήγαν όσο καλύτερα γινόταν. Βγήκε κατά λάθος πρώτος στην πρώτη φάση της ευρωλίγκας καθώς 2 ομάδες έχασαν στο τελευταίο ματς από υποδεέστερες ομάδες. Αποτέλεσμα για μια μια ακόμη χρονιά να βρεθεί στον ευκολότερο δυνατό όμιλο στους 16 και εκεί να περιμένει πάλι την ήττα της Ρεάλ από την αδιάφορη Κλιμάμιο για να βγει πρώτος και να έχει αβαντάζ έδρας στους 8. Και εκεί είχε πάλι την τύχη να βρει τον πιο αδύναμο δεύτερο που ήταν ο περσινός Ολυμπιακός (σε σχέση με Ταού και Εφές) και να περάσει στο φάιναλ φορ φτύνοντας αίμα.
Όμως ο Γκέρσον πέρα από την τρομερή τύχη που τον συνόδευε μέχρι τα φάιναλ φορ είχε και την ικανότητα να φορμάρει και να παίρνει το 110% από τους παίκτες του εκεί. Και στα 3 φάιναλ φορ πήγε εξαιρετικά διαβασμένος και νίκησε σε όλα τα ματς πλην του περσινού τελικού πολύ άνετα.
Τέτοιο προπονητή δεν νομίζω ότι χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Δεν νομίζω ότι είναι αρκετός ένας προπονητής των 2-3 ματς για τον Ολυμπιακό. Στην ευρωλίγκα ίσως τα καταφέρει γιατί εκεί ο τίτλος κρίνεται σε 3-4 ματς ουσιαστικά (στην σειρά με ΤΑΟΥ και στο φάιναλ φορ) αν και δεν έχει την ποιότητα παικτών που είχε στη Μακάμπι. Στην ελλάδα όμως δεν υπολογίσαν τον Άρη αν και θα έπρεπε με βάση τα αποτελέσματα του στην ευρωλίγκα αλλά και με οδηγό τον περσινό δύσκολο ημιτελικό με Μαρούσι. Για τίτλο στην ελλάδα δεν χρειάζονται απλά 2-3 καλά ματς αλλά μια ολόκληρη ημιτελική σειρά με Άρη και μια σειρά τελικών με Παναθηναικό που δεν νομίζω να αντέξει να παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο τόσο μεγάλο διάστημα. Και ούτε είναι τόσο απλό όσο ακούγεται ότι χρειάζονται απλά μια νίκη εκτός και με τους 2 όταν κανένα δεν κέρδισε εντός. Μην ξεχνάμε ακόμη ότι στη Μακάμπι πριν τα φάιναλ φορ είχε πάντα πολύ χρόνο να προετοιμάζεται απερίσπαστος και μάλιστα έψαχνε τον Μπάρτον για να κλείσει φιλικά εκείνο το διάστημα.
AZ1980
'Eχω κατ΄επανάληψη παραθέσει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους ο Πίνι αποτελεί το βασικό πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού. Εξακολουθώ να το πιστεύω, και νομίζω πως παιχνίδια σαν αυτό με τον Άρη απλά ενισχύουν αυτή την τοποθέτηση, σημαντικές ήττες έχουν έρθει με τραγικό κοουτσάρισμα και ανύπαρκτη στρατηγική προετοιμασία.

Να συμπληρώσω σε όσα έγραψε ο x35 (και τα οποία στο ιστορικό επίπεδο είναι απόλυτα ακριβή) πως, παρά τη σωστή του παρατήρηση για την έλευση παικτών προ της απόκτησης προπονητή, η εξέλιξη των πραγμάτων έδειξε πως καλύτερα να είχαν γίνει όλες οι μεταγραφές από τη διοίκηση! Αστειεύομαι, βεβαίως, αλλά είναι εντυπωσιακό πως όλες οι επιλογές Γκέρσον είτε προέκυψαν άστοχες, είτε ασυμβίβαστες μεταξύ τους από πλευράς χημείας ή αμυντικής ισχύος... Ενώ ο Μπουρούσης, αν και επιλογή της διοίκησης που αναγκαστικά είχε μπει στο rotation εν αναμονή νέου ξένου, έχει ξελασπώσει την ομάδα ουκ ολίγες φορές, παρά την άρνηση του προπονητή του να επενδύσει πάνω του ή σε οποιονδήποτε άλλο σέντερ της ομάδας κάποια βασικά plays στην επίθεση. Ίσως λοιπόν, αν ο Αγγελόπουλος είχε προλάβει να πάρει και κάποιον πλέι μέικερ, ο Γκέρσον να τα κατάφερνε για μια ακόμη χρονιά, πάλι με την τύχη αγαστή συμβοηθό... (επαναλαμβάνω πως αστειεύομαι, αλλά χωρίς να απομακρύνομαι και πολύ από όσα πιστεύω πως ισχύουν)
Dromeas7
QUOTE(thrylos7 @ Mar 16 2007, 02:54 PM) *
Καλά έκανες, απλά θα μπορούσες να το θέσεις απλά στο τι γνώμη έχουμε για τον Γκέρσον...

Να σας πω την αλήθεια, θέλω να μείνει και του χρόνου, ανεξαρτήτως του τι θα πετύχουμε φέτος... Πάλι αλλαγές από την αρχή, είναι ανώφελες...

Αν δουλευτεί αυτή η ομάδα (με κανά 2 προσθαφαιρέσεις, έχοντας παράλληλα εμπειρία ενός έτους) θα είναι πανίσχυρη.

Αν αλλάξει προπονητής είναι σίγουρο ότι θ' αλλάξει σημαντικά και το ρόστερ... κάτι που θα φέρει για μια ακόμη χρονιά πίσω την ομάδα.
Θέμα της αξίας του ασφαλώς δεν τίθεται...



Συμφωνώ και επαυξάνω!!

Δηλώνω λάτρης του Πίνι και πιστεύω πως του χρόνου με Γιασικεβίτσιους στον άσσο θα σαρώσουμε!!!
PanosIlio
QUOTE(Dromeas7 @ Mar 19 2007, 03:41 PM) *
Συμφωνώ και επαυξάνω!!

Δηλώνω λάτρης του Πίνι και πιστεύω πως του χρόνου με Γιασικεβίτσιους στον άσσο θα σαρώσουμε!!!


Έλα? Ποιος ήρθε? ναι και τον Πάρκερ και τον Βούισιτς και όλη την ομάδα της Μακάμπι tongue.gif

Α δεν παίζουν τέτοια σενάρια. Παρόλο που δεν ξέρω αν θα είναι καλό ή όχι, (εγώ βασικά δεν τον εκτιμώ σαν προπονητή τον Γκέρσον, μάλλον τον θεωρώ πιο πολύ κάτι σαν μάνατζερ, διαχειριστή ανθρωπίνου δυναμικού, με το υλικό έρχονται και τα ανάλογα αποτελέσματα) έχω την εντύπωση, καθώς δεν υπάρχει τέτοιο θέμα από πουθενά και απλά ήταν πιο πολύ για φιλολογική κουβέντα το θέμα που έβαλα, πως θα μείνει και του χρόνου και απλά θα έρθουν οι παίχτες που θέλει.

Δηλαδή δεν αποκλείεται ο Στακ πχ να φύγει, που δεν είναι και δική του επιλογή στην τελική. Αν είναι να μείνει θα δούμε πραγματικά ομάδα Γκέρσον, 100%. Αλλαγές θα γίνουν, σίγουρα στον άσσο (πρέπει και μόνος του να ξέρει τη βλακεία έκανε με Πεν) και σε παίχτες πάγκου. Στεναχωριέμαι και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί Στακ, Παπαμακάριος και Μπάρλος θα φύγουν το καλοκαίρι.

Θα δείξει.
suspect
Το μεγαλυτερο προβλημα του Ολυμπιακου είναι ο Εβραιος προπονητης του.
1. Συνεχεις αλλαγες παικτων στην ομαδα χωρις σκοπο. Εκτος και αν καταλαβε κανεις γιατι εφυγε ο Μουλα και ηρθε ο Στεφανοβ και γιατι ηρθε καποιος αμερικανος που δεν επαιξε ποτε. Δεν λεω, καλη η δικαιολογια του Ματσε αλλα ο Ολυμπιακος εχει πολλους και καλους παικτες που μπορουν να κερδισουν και χωρις τον Λιθουανο.
2. Ουτε ένα συστημα για δειγμα. Ο καθενας κανει ότι του σφυριξει. Μονο η μπασκετικη παιδεια των παικτων τους βοηθα να αλλαζουν καμια πασα γιατι αλλιως αμφιβαλλω αν ο Ζιζιτς θα εκανε πανω από 3 σουτ το παιχνιδι.
3. Υπαρχουν χρυσοψαρα εδώ ελεγε ενας ψιλοαδιαφορος δισκος των πυξ λαξ. Κατ επεκταση υπαρχουν και Ελληνες εδώ. Τον Μπουρουση τον εβγαλε από τη ναφθαλινη γιατι ξεμεινε αλλα δεν παρελειψε να αγορασει και αλλον αμερικανο. Τον χρησιμο για το χθεσινο αγωνα παπαμακαριο τον αφησε να χαζευει τις τσιρλιντερς, τον Μπαρλο τον εθαψε, τον Χαριση αφου του γυρισε το ματς τον αφησε στον παγκο και τον μονο που εμπιστευεται είναι ο Βασιλοπουλος μεχρι να αγορασει καποιον Αμερικανο στη θεση του.

4. Ο Ματσον ειχε δουλεψει τον αγωνα. Ειχε σκεφτει μερικα πραγματα και τα εφηρμοσε. Εκλεισε το παιχνιδι, χαμηλωσε υψος και ρυθμο, εβαλε τον Σιγαλα στο 4, εδωσε το ελευθερο στον Τσαλδαρη να παρει πρωτοβουλιες, εβγαζε τον Μασεϊ εξω και οι αλλοι ανοιγαν χωρο και ο Γκερσον εκανε ότι και εγω καποτε στη Σαντορινη. Χαζευε το δειλινο.
Αλλαγες απλα για να μην γκρινιαζουν οι παικτες για τον χρονο συμμετοχης χωρις να υπαρχει μια φιλοσοφια αντιμετωπισης αγωνα.
Καπου πιστευω ότι είναι φυσιολογικο. Η Μακαμπι στο Ισραηλ παιζει μονο για να προπονειται και στην Ευρωπη καθαριζαν οι φανταστικ-φορ εδώ όμως είναι διαφορετικα τα πραγματα. Δεν είναι τυχαιο που ο Γκερσον φωναζε μετα για τη διαιτησια. Ετσι εμαθε. Να υποκλινονται ολοι μπροστα του και όταν δεν το βλεπει αυτό, παραξενευεται.

υγ1. Οσο για τον Στακ, αυτος τον εθαψε αδικα. Πολυ καλος παικτης που θα μπορουσε να βοηθησει περισσοτερο.
υγ2.Οσο για το ερωτημα του τοπικ, το κακο ως ελληνικο μπασκετ ειναι πως δεν εχουμε δασκαλους προπονητες. Οποτε μονο ο Γιαννακης θα μπορουσε να ειναι κοουτς.
hagi
Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει ο Γκέρσον..Νομίζει ότι παίζει στο ΝΒΑ.Στην Ευρώπη το παιχνίδι είναι διαφορετικό.Και αν έχεις τους παίχτες να το κάνεις οκ..Αλλά αν οι παίχτες έχουν άλλη νοοτροπία δεν γίνεται..

Και εξάλλου βλέπει ότι η ομάδα του δεν πάει και τόσο καλά..Δεν είναι σταθερή δηλαδή οπότε αυτό που πρέπει να κάνει είναι να αλλάξει κάτι..Έχει ένα πολύ καλό υλικό και πρέπει να μπορέσει να το αξιοποιήσει σωστά..

Δεν ξέρω αν πρέπει να φύγει ή να μείνει στον Ολυμπιακό αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και μάλλον τρόπο παιχνίδιού..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.