Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Π.Α.Ο.Κ. - Playoffs 2016-2017
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
SteelGandalf
Basket League Playoffs 2017

2η Φάση (Προημιτελικοί) - 1ος Αγώνας

Σάββατο, 29/4/2017, 19:00
(novasports1HD "live")

Άρης - Π.Α.Ο.Κ.

Κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς όταν είχε πλέον προδιαγραφεί η απώλεια της δυνατότητας κατάκτησης της 3ης θέσης από τον Άρη, όλοι μέσα στην ομάδα και γύρω από αυτήν, γνώριζαν πως το έπομενο πραγματικά σημαντικό παιχνίδι θα είναι εκείνο κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ. στην προημιτελική φάση των playoffs. Είτε τερμάτιζε 4ος ο Άρης, όπως και τελικά κατάφερε, είτε 5ος, αυτή θα ήταν η "σειρά" η οποία θα έδινε "τίτλο" στη φετινή περίεργη, σίγουρα πολύ άτυχη και σαφώς κάτω των προσδοκιών για όλους, χρονιά.

Και να που φτάσαμε στην συγκεκριμένη "σειρά" αναμετρήσεων, αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι στις 19:00, στο "Nick Galis Hall", το οποίο θα ακολουθηθεί μετά από τέσσερις ημέρες από την ίδια αναμέτρηση (με διαφορετική σειρά αναφοράς των ομάδων), εκτός έδρας αυτή τη φορά, στην "PAOK Sports Arena".

Οι φιλοξενούμενοι έχουν δύο νίκες επί του Άρη στην κανονική διάρκεια της χρονιάς (με σκορ 62-66 και 62-58), αλλά αυτό από μόνο του δεν καταδεικνύει τίποτα, πολύ δε περισσότερο τώρα που τα δεδομένα μιας ήττας μπορεί να σημάνουν το πρόωρο και άδοξο τέλος αυτής της σεζόν.

Προσθήκες και αλλαγές, αρκετές και για τις δύο ομάδες. Ο Π.Α.Ο.Κ. με τις προσθήκες στην διάρκεια της χρονιάς και ιδίως προς το τέλος αυτής, κατάφερε να αποκτήσει περισσότερο "βάθος" αλλά κι επιλογές στον επιθετικό τομέα, τη στιγμή που ο Άρης έμεινε λειψός από παίχτες και την τελευταία στιγμή απέκτησε τον Antwan Scott. Ο τελευταίος δεν έχει συμμετάσχει σε κάποιο επίσημο παιχνίδι ακόμη, με το σημερινό να αναμένεται να αποτελέσει το ντεμπούτο του με την φανέλα των κίτρινων.

Ο νικητής της σημερινής αναμέτρησης θα αποκτήσει ένα προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του και θα μπορεί να ολοκληρώσει την δουλειά μεσοβδόμαδα. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχει πάντα η δυνατότητα και τρίτου παιχνιδιού, εφόσον αυτό χρειαστεί, σε μια εβδομάδα από σήμερα.

QUOTE(www.pressaris.gr - 29/4/2017)
Η ώρα των πράξεων είναι τώρα! Ομάδα και κόσμος «ένα» για το 1-0! (PRESSARIS LIVE, 19:00)

Η ώρα των πράξεων έφτασε. Ο Άρης μπαίνει στην μάχη των πλέι οφ, υποδέχεται σήμερα (19:00) στον πρώτο αγώνα της σειράς τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο και θέλει να κάνει το 1-0.

Όλοι στον Άρη δήλωσαν μέσα στη βδομάδα την… πείνα που έχουν για να περάσουν αυτή τη σειρά και να μπουν στην τελική τετράδα. Μπροστά τους είναι η ευκαιρία. Δύο νίκες και πρόκριση στην τετράδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι ο στόχος. Τίποτα άλλο.

Ο Άρης έχει το πλεονέκτημα έδρας. Παίζει μπροστά στον κόσμο του αν χρειαστεί τρίτο ματς για την πρόκριση. Τεράστιο πλεονέκτημα, θα είναι κρίμα να πάει στράφι.

Οι κίτρινοι έχουν ηττηθεί δύο φορές από τον σημερινό αντίπαλό τους στην κανονική περίοδο. Αυτό σημαίνει πολλά και τίποτα. Είναι καθαρά ένα δεδομένο το οποίο ο Άρης οφείλει να “χρησιμοποιήσει” με τον σωστό τρόπο και να το κάνει ένα επιπλέον κίνητρο.

Αγωνιστικά, οι δύο ομάδες είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο. Η βασική διαφορά τους είναι ότι ο Άρης θα στηριχθεί στο ελληνικό στοιχείο, ο ΠΑΟΚ στους ξένους του και αυτό επί της ουσίας διαφοροποιεί και τον τρόπο παιχνιδιού που έχει η κάθε ομάδα.

Οι κίτρινοι προέρχονται από ένα διάστημα που έκαναν μόνο προπονήσεις μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο φινάλε της κανονικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ έδωσε δύο αγώνες με το Λαύριο στο ίδιο διάστημα. Θεωρητικά ο Άρης είναι πιο ξεκούραστος αλλά χωρίς ρυθμό, όμως όλα αυτά αποδεικνύονται στην πράξη, μέσα στο γήπεδο.

Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν. Η ώρα της αλήθειας, η ώρα των στόχων, η ώρα των πράξεων είναι τώρα.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 22/4/2017)
Μαρκόπουλος: «Ο Άρης παίζει πολύ καλά τις παγίδες…»

O ΠΑΟΚ θα βρεθεί στον δρόμο του Άρη στη β’ φάση των πλέι οφ και ο Σούλης Μαρκόπουλος ρωτήθηκε σήμερα για το τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του ενόψει της σειράς με τους κιτρινόμαυρους.


«Θα είναι διαφορετικά παιχνίδια. Σίγουρα θα δούμε το video και τα λάθη που κάναμε. Δεν πρέπει να δίνουμε τόσο εύκολα την μπάλα στη μέση του γηπέδου, καθώς ο Άρης παίζει και αυτός πολύ καλά τις παγίδες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση» είπε ο Έλληνας τεχνικός.


QUOTE(www.pressaris.gr - 24/4/2017)
Ο Πρίφτης ρίχνει το βάρος και στα δύο νέα πρόσωπα του αντιπάλου

Ο Δημήτρης Πρίφτης ξεκινάει από σήμερα την ενδελεχή ανάλυση του αντιπάλου του Άρη στην β’ φάση των πλέι οφ, έχοντας ως μία από τις προτεραιότητές του τα δύο νέα πρόσωπα του ΠΑΟΚ.


Στους αγώνες πρωταθλήματος οι κίτρινοι δεν συνάντησαν ούτε τον Νέιθαν Σόμπι, ούτε τον Ιβάν Άσκα. Ήρθαν και οι δύο προς το τέλος της κανονικής περιόδου και αμέσως απέκτησαν σημαντικό ρόλο στο ροτέισον της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου.

Ο Σόμπι στην περιφέρεια μετράει 12,7 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ σε 8 παιχνίδια, ενώ ο Άσκα σε 6 αγώνες έχει 10,8 πόντους και 4,5 ριμπάουντ.

Είναι δύο προσθήκες που έχουν διαφοροποιήσει το αγωνιστικό προφίλ του αντιπάλου και σαφώς θα γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές από τον Δημήτρη Πρίφτη στην αμυντική λειτουργία του Άρη.


QUOTE(www.pressaris.gr - 26/4/2017)
Πρίφτης: «Η σειρά αυτή θα βάλει τον τίτλο στη χρονιά μας»

Η σειρά με τον ΠΑΟΚ έρχεται και για τον Δημήτρη Πρίφτη αυτά τα παιχνίδια εν πολλοίς θα βάλουν και τον τίτλο στην φετινή χρονιά του Άρη.


Ο τεχνικός των κίτρινων τόνισε αρχικά: “Η ομάδα έκανε προπόνηση, δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε φιλικό. Το είχαμε ανάγκη ένα φιλικό, ίσως και δύο, έχουμε καινούριο παίκτη, στην προσπάθειά μας να τον εντάξουμε στην ομάδα. Κάναμε προπόνηση, προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούμε”.

Για τον βαθμό ετοιμότητας του Αντουάν Σκοτ είπε ότι: “Δεν μπορώ να το προσδιορίσω με σαφήνεια διότι μέσα από την προπόνηση μπορεί να έχω μια ιδέα, αλλά είναι παρακινδυνευμένο να πω ότι είναι πολύ έτοιμος ειδικά για ένα τέτοιο παιχνίδι. Η ομάδα θα στηριχθεί στο υπάρχον δυναμικό της και ανάλογα με τον τρόπο που εξελίσσεται το ματς και το ένστικτό μου εκείνη τη στιγμή θα αποφασίσω”.

Για την διαφορετικότητα των δύο ομάδων και πως περιμένει την σειρά και τον ΠΑΟΚ τόνισε: “Η αγωνιστική απραξία μας βοήθησε μέχρι ένα σημείο σε ότι αφορά τους τραυματίες. Σίγουρα δεν βοήθησε στον αγωνιστικό μας ρυθμό που χρειάζεται να έχει μια ομάδα πριν τα πλέι οφ. Και οι δύο ομάδες έχουν κάνει πολλές αλλαγές. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει την εικόνα προς το καλύτερο. Οι τελευταίες προσθήκες του έχουν προσδώσει πλεονεκτήματα ειδικά στο σκοράρισμα. Εμείς είχαμε αντίθετη διαδρομή. Ελαφρύναμε κάπως το ρόστερ, έφυγαν κάποια παιδιά, ήρθαν ο Τζάκσον και ο Σκοτ τώρα. Νομίζω ότι η ομάδα θα στηριχθεί στον κορμό που έχει αυτόν τον χρόνο”.

Ρωτήθηκε αν το ότι ο κορμός που ανέφερε επειδή είναι κατά βάση ελληνικός θα παίξει ρόλο σε μια τέτοια σειρά με ιδιαιτερότητες και απάντησε: “Σε ότι αφορά το συναισθηματικό κομμάτι που είναι έντονο σε τέτοια παιχνίδια θα παίξει ρόλο. Η ομάδα μας ειναι ελληνική κατά 80%. Υπάρχουν πεντάδες και με πέντε Έλληνες. Αυτό είναι το στοιχείο μας και εκεί πρέπει να στηριχθούμε και έτσι έτσι πρέπει να αποδώσουμε καλύτερα”.

Για τις δύο ήττες του Άρη στην κανονική περίοδο είπε: “Δημιουργεί ένα ψυχολογικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, αλλά και ένα κίνητρο για μας. Και τα δύο ισχύουν”.

Για την… πείνα της ομάδας είπε: “Θεωρώ ότι είναι πιο πεινασμένη η ομάδα από ότι ήταν στην διάρκεια της σεζόν. Βγάζει ένα συναίσθημα, έχουμε μια ομοιογένεια, πιστεύω ότι θα παίξει κάποιο ρόλο αυτό στη σειρά, όπως πιστεύω ότι θα παίξει και η μέρα που θα βρεθούν οι δύο ομάδες και λεπτομέρειες όπως το μακρινό σουτ, τα ριμπάουντ, τα λάθη”.

Για το αν το πλεονέκτημα έδρας χρίζει τον Άρη φαβορί υποστήριξε: “Το γήπεδό μας είναι το γήπεδό μας. Είναι πλεονέκτημα σε μας αναμφίβολα. Ο ΠΑΟΚ έχει αντιστρέψει την κατάσταση, βελτιώνοντας το ρόστερ του”.

Για το κίνητρο που υπάρχει μέσα στην ομάδα είπε: “Είναι πολύ μεγάλο το κίνητρο να είναι στην τετράδα η ομάδα”.

Ρωτήθηκε αν αυτή η σειρά χαρακτηρίσει αυτή τη χρονιά και απάντησε: “Η χρονιά είναι δύσκολη και γεμάτη ιδιαιτερότητες. Κατ’ εμέ ναι θα βάλει τίτλο αυτή η σειρά. Είναι μεγάλης σημασίας σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα από μας αυτή η σειρά των αγώνων”.
T.W.Is.M.
Κριμα για το ζευγαρι αυτο να παιζεται παραλληλα με τα πλει οφ της Ευρωλιγκα και ειδικα με τη συμμετοχη του Ολυμπιακου. Αξιζει ο κοσμος να ασχοληθει, οχι για το επιπεδο μπασκετ που θα παιχτει, που πιστευω θα ειναι κατω απο τις δυνατοτητες των ομαδων, αλλα για τη μεγαλη κοντρα των συλλογων, γιατι τακτικα θα εχει ενδιαφερον η σειρα και γιατι η σειρα αυτη ειναι το κριτηριο της επιτυχιας των ομαδων στη σεζον. Οπως ειναι για Ολυμπιακο και Παναθηναικο οι τελικοι...
Για το νικητη του ζευγαριου βεβαια υπαρχει και συνεχεια στα πλει οφ και δεν πρεπει να το ξεχασουν στη Θεσσαλονικη αυτο.
Για σημερα προβλεπω νικη του Αρη.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 16-20

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 33-37

Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν κατάφερε να πάρει ο Άρης κεφάλι στο σκορ, έχοντας ξεκινήσει νωθρά το παιχνίδι κι έχοντας βρεθεί από νωρίς να κυνηγάει τον αντίπαλο του. Ήδη στα πρώτα 2 λεπτά οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 4-11, την στιγμή που ο Άρης επιθετικά ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ως συνήθως φέτος. Το 30-30 ήταν το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, αλλά δε μπόρεσαν να προσπεράσουν.

Γενικά βλέπουμε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι και ειδικά σε ό,τι αφορά τον Άρη, αυτό το φετινό είναι πραγματικά το κάτι άλλο.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 47-50

Να γελάς και να κλαις με τις επιθετικές επιλογές των παιχτών του Άρη που σε ακόμη δύο περιπτώσεις (σκορ 43-43 και 45-45) δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε κάποια λογική συνθήκη ώστε να προσπεράσουν στο σκορ...
SteelGandalf
4η Περίοδος

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 61-61

Το σκορ 61-54 στα 40" πριν το τέλος του παιχνιδιού, έγινε 61-61 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Άρης κάνει υπερπροσπάθεια να το χάσει το ματς και μαντεύω πως θα το χάσει...
SteelGandalf
Παράταση (Τελικό Σκορ)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 69-65

Πολύ κακό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες πραγματικά. Απίστευτη κακοποίηση του αθλήματος...

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 29/4/2017)
Αυτοκτόνησε, αναστήθηκε και έκανε το 1-0!

Ο Άρης αυτοκτόνησε, αλλά… αναστήθηκε, επέστρεψε στους ζωντανούς και κέρδισε! Βρέθηκε μπροστά με 61-54 στα 36" πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, αλλά έκανε ό,τι χρειαζόταν για να πάθουν καρδιά όλοι. Έστειλε με τα λάθη του το ματς στην παράταση και εκεί το πήρε με 69-65 κάνοντας το 1-0 στην σειρά με τον ΠΑΟΚ στην β’ φάση των πλέι οφ.


Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό ποιοτικά και από τις δύο πλευρές. Ο Άρης αναγκάστηκε πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα να παίξει με το δεύτερο ή τρίτο πλάνο του, καθώς χρεώθηκε πολύ γρήγορα με δύο φάουλ ο Γουίλ Κάμινγκς. Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε με τον Νέιθαν Σόμπι, που σκόραρε 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και ήταν αυτός που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα στον Άρη.

Οι παίκτες του Πρίφτη έδωσαν εύκολα δίποντα στον αντίπαλό τους (8/10 είχε ο ΠΑΟΚ στο α’ δεκάλεπτο), βρέθηκαν πίσω με 4-11 (3’) και 9-15 (6’), όμως το παιχνίδι άρχισε να ισορροπεί όταν σταμάτησε να σκοράρει ο Σόμπι. Ο πάγκος του Άρη έδωσε λύσεις, οι κίτρινοι μείωσαν σε 15-16 (8’) και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 16-20.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εξίσου κακό. Πολλά φάουλ, μεγάλη αστοχία, κακό μπάσκετ, κυρίως από τον Άρη που πάντως αμυντικά μπόρεσε να κλείσει διαδρόμους, όμως επιθετικά χωρίς τον Κάμινγκς δεν λειτούργησε. Στα μισά της δεύτερης περιόδου το σκορ ήταν 22-24 (16’), με διαδοχικά (τα πρώτα) τρίποντα από Ξανθόπουλο και Ντραγκίσεβιτς οι κίτρινοι ισοφάρισαν σε 30-30 (18’), αλλά ο ΠΑΟΚ είχε ψυχραιμία στο τέλος του ημιχρόνου και ξέφυγε ξανά με 33-37.

Ο Πρίφτης ξεκίνησε με τον Κάμινγκς το δεύτερο μέρος, θέλοντας να τον βάλει στο ματς, όμως ο Αμερικανός ήταν εκτός ρυθμού, είχε κακές επιλογές και σκόραρε μόλις στο 28’ το πρώτο καλάθι του. Ο Ξανθόπουλος και ο Γιάνκοβιτς κράτησαν τον Άρη που ισοφάρισε δύο φορές (43-43 και 45-45). Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε και πάλι (45-50) καθώς ο Μαγκλογιάννης χρέωσε με τεχνική ποινή τον Πρίφτη για διαμαρτυρία σε καταλογισμό φάουλ και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 47-50 με 2/2 βολές του Κάμινγκς από αντιαθλητικό που κέρδισε από τον Μιλιένοβιτς.

Οι δύο ομάδες έμειναν χωρίς σκορ για σχεδόν τρία λεπτά στην τέταρτη περίοδο, ο Ζάρας μείωσε στον πόντο (49-50, 33’) και ο Κάμινγκς με 2/2 βολές (5:42 πριν το τέλος) έδωσε πρώτη φορά το προβάδισμα στους κίτρινους μετά το αρχικό 2-0. Ξανθόπουλος και Γιάνκοβιτς ήταν αυτοί που έβαλαν τον Άρη και πάλι μπροστά. Το 51-52 έγινε 57-52, ενώ απέμεναν 2:29 για το τέλος του αγώνα. Ο Τσαϊρέλης με 1/2 βολές στα 1:19 πριν το τέλος έγραψε το 58-52, όμως ο Σόμπι μείωσε γρήγορα σε 58-54 (1:05). Ο Κάμινγκς με 1/2 βολές έκανε το 59-54 (59’’), ο Τσόχλας έχασε το σουτ από μέση απόσταση και ο Κάμινγκς βρήκε με εξαιρετική ασίστ τον Τσαϊρέλη στον αιφινιδιασμό, αυτός κάρφωσε για το 61-54 (36,7’’).

Ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε. Ο Τσόχλας με τρίποντο και φάουλ (από τον Ξανθόπουλο) μείωσε σε 61-58 στα 26,7’’ για το φινάλε. Ο Ξανθόπουλος έκανε λάθος στην επαναφορά, ο Άρης δεν έκανε φάουλ και δέχθηκε τρίποντο από τον Μακ Φάντεν στα 11’’ (61-61), ενώ ο Κάμινγκς χωρίς καθαρό μυαλό δεν επιτέθηκε, έδωσε στον Γιάνκοβιτς του οποίου το “σκοτωμένο” σουτ δεν βρήκε στόχο…

Το έξτρα πεντάλεπτο ήταν επίσης πολύ νευρικό με άστοχα σουτ και κακές επιλογές και από τις δύο ομάδες. Ο Σόμπι με καλάθι έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά με 63-64, ενώ ο Κάμινγκς (1:37) με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 64-64 και ο ίδιος με σουτ έγραψε το 66-64 (1:22). Ο Μακ Φάντεν κέρδισε φάουλ σε τρίποντο, είχε 1/3 και το σκορ έγινε 66-65 στα 27’’ πριν το τέλος. Ο Ζάρας με 1/2 βολές έγραψε το 67-65 στα 21’’ και στην επίθεση του ΠΑΟΚ οι Σόμπι και Άσκα αστόχησαν σε διαδοχικά σουτ. Ο Ξανθόπουλος κέρδισε φάουλ, έβαλε τις βολές και έγραψε το τελικό 69-65.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 33-37, 47-50, 61-61 (κ.α.), 69-65.
Magnus92
Ματσάρα tongue.gif

SkiesOfAzel
Γενικά προσπαθώ να μένω πάντα ψύχραιμος και να αντιμετωπίζω τις καταστάσεις λογικά.

Σήμερα η ομάδα κατάφερε να με θυμώσει όσο ποτέ άλλοτε. Δε με νοιάζει αν η διοίκηση έχει τους παίκτες απλήρωτους, δε με ενδιαφέρει αν ο προπονητής έδωσε εντολή για φάουλ και οι παίκτες δεν τον άκουσαν, ή αν θεώρησε σωστό με 7 πόντους προβάδισμα, συμπληρωμένα φάουλ και λιγότερο από 1 λεπτό απομένοντα χρόνο για τη λήξη να μη στείλει τον αντίπαλο στις βολές. Σε 2 διαδοχικές επιθέσεις. Ούτε σε ΕΣΚΑΝΑ, ούτε σε σχολικό πρωτάθλημα δε γίνονται αυτά.

Είναι ντροπή αυτό το συνονθύλευμα να αντιπροσωπεύει τον Άρη. Ειλικρινά προτιμώ να βλέπω Γιατζόγλου και Τίγρηδες στον πάγκο και πιτσιρικάδες στην 5αδα παρά αυτό το πράγμα από ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους επαγγελματίες.
SteelGandalf
Δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος σε αυτή τη φετινή, ο Θεός να την κάνει, ομάδα. Επιθετικά το απόλυτο τίποτα. Χάος...

Έπαιρναν τη μπάλα οι παίχτες μας και δεν ήξεραν τι να την κάνουν. Ούτε κίνηση, ούτε τακτικές, μόνο άγχος και, επιτρέψτε μου τον αδόκιμο όρο, αμπασκετοσύνη. Έπεφταν ο ένας επάνω στον άλλον, οι περισσότερες πάσες ήταν ριψοκίνδυνες και σε κακό συγχρονισμό. Ακόμη και τα λίγα ελεύθερα σουτ που βγήκαν μέσα κάποιες υποτυπώδεις επιθετικές ενέργειες ήταν άστοχα. Μια ματιά στην στατιστική, πιο πάνω, τα λέει όλα.

Προβλέπω ήττα μεθαύριο και πιθανολογώ πως το ίδιο θα συμβεί εδώ μέσα στο 3ο παιχνίδι της σειράς. Όταν σήμερα υπήρχε τέτοιο άγχος που επί της ουσίας δεν ξεπεράστηκε ποτέ, αδυνατώ να αντιληφθώ τι θα συμβεί στα επόμενα δύο παιχνίδια και ειδικά στο 3ο που θα πρόκειται για τελικό. Θα μου πείτε, να μην βιάζομαι και να μην προεξοφλώ την ήττα στις 3/5, αλλά δεν ξέρω σε ποια βάση θα μπορούσα να στηρίξω τον συγκεκριμένο ισχυρισμό σας.

Ξεχάστηκε στον πάγκο για πολλή ώρα και ο Dragicevic, ο οποίος διαθέτει μακρινό σουτ, την στιγμή που και ο Scott θα έπρεπε, κατά την άποψη μου, να αγωνιστεί περισσότερο χρονικό διάστημα. Στην τελική, πόσο χειρότερος από τους υπόλοιπους παίχτες μας θα ήταν; Όσο λεπτά αγωνίστηκε (ούτε 4), είχε θετική παρουσία κατά τη γνώμη μου. Επρόκειτο άλλωστε για ντεμπούτο, οπότε μέχρι να βρει τα πατήματα του, ο κόουτς τον έβγαλε.
gerorge
QUOTE (SteelGandalf @ Apr 29 2017, 22:13 ) *
Δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος σε αυτή τη φετινή, ο Θεός να την κάνει, ομάδα. Επιθετικά το απόλυτο τίποτα. Χάος...

Έπαιρναν τη μπάλα οι παίχτες μας και δεν ήξεραν τι να την κάνουν. Ούτε κίνηση, ούτε τακτικές, μόνο άγχος και, επιτρέψτε μου τον αδόκιμο όρο, αμπασκετοσύνη. Έπεφταν ο ένας επάνω στον άλλον, οι περισσότερες πάσες ήταν ριψοκίνδυνες και σε κακό συγχρονισμό. Ακόμη και τα λίγα ελεύθερα σουτ που βγήκαν μέσα κάποιες υποτυπώδεις επιθετικές ενέργειες ήταν άστοχα. Μια ματιά στην στατιστική, πιο πάνω, τα λέει όλα.

Προβλέπω ήττα μεθαύριο και πιθανολογώ πως το ίδιο θα συμβεί εδώ μέσα στο 3ο παιχνίδι της σειράς. Όταν σήμερα υπήρχε τέτοιο άγχος που επί της ουσίας δεν ξεπεράστηκε ποτέ, αδυνατώ να αντιληφθώ τι θα συμβεί στα επόμενα δύο παιχνίδια και ειδικά στο 3ο που θα πρόκειται για τελικό. Θα μου πείτε, να μην βιάζομαι και να μην προεξοφλώ την ήττα στις 3/5, αλλά δεν ξέρω σε ποια βάση θα μπορούσα να στηρίξω τον συγκεκριμένο ισχυρισμό σας.

Ξεχάστηκε στον πάγκο για πολλή ώρα και ο Dragicevic, ο οποίος διαθέτει μακρινό σουτ, την στιγμή που και ο Scott θα έπρεπε, κατά την άποψη μου, να αγωνιστεί περισσότερο χρονικό διάστημα. Στην τελική, πόσο χειρότερος από τους υπόλοιπους παίχτες μας θα ήταν; Όσο λεπτά αγωνίστηκε (ούτε 4), είχε θετική παρουσία κατά τη γνώμη μου. Επρόκειτο άλλωστε για ντεμπούτο, οπότε μέχρι να βρει τα πατήματα του, ο κόουτς τον έβγαλε.





Συμφωνω για Σκοτ και Ντραγκι διαφωνω στο οτι θα ειμαστε χειροτεροι στα επομενα.Καταρχας ποσο χειροτεροι μπορει να γινουμε;Κατα δευτερον 2μιση βδομαδες απραξια ειχαμε και σε συνδυασμο με το must-win της σειρας βγηκε αρκετο αγχος απο ολους πλην τους Ξανθοπουλο και Σιμτσακ.Ο Cummings δεν ηταν οτι περιοριστηκε απο τον ΠΑΟΚ,απλως ο ιδιος δεν ειχε καθαρο μυαλο να επιτεθει σωστα στον αντιπαλο ψηλο αντι για τα σουτακια μεσης αποστασης που επαιρνε.Τελος,τετοιες εμφανισεις του ΠΑΟΚ πισω απο τα 6,75 ειναι σχεδον ο κανονας,ενω για μας ενω δεν ειναι η εξαιρεση ειναι λιγοτερο συχνα.Προσωπικα ειμαι πιο αισιοδοξος για το επομενο αποτι ημουν γι αυτο το ματς,αλλα και παλι πιστευω οτι θα παει σε κοντινο σκορ.Το οτι ειμαι αισιοδοξος δεν σημαινει οτι μ αρεσε ο,τι ειδα σημερα επιθετικα,και τα δικα μου ματια πονεσαν.Μονο το οτι δεν χασαμε τη μαχη των rebounds κατα κρατος και οτι δεν πηρε την ομαδα απο κατω ο τροπος που ισοφαριστηκε αξιζει να κρατησουμε απο ολο το ματς
SteelGandalf
Πόσο χειρότεροι να γίνουμε; Ρίξε μια ματιά στις φετινές μας εμφανίσεις σε όλους τους θεσμούς. Πόσες ήττες κάναμε φέτος, από ποιες ομάδες, με τι τρόπους, αλλά ακόμα και στις νίκες που κατακτήσαμε με την ψυχή στο στόμα και θα πάρεις την απάντηση που ψάχνεις.
Timemaster
Πόνεσαν τα μάτια μου από το θέαμα.

Αν οι προπονητές είχαν χιούμορ μετά το τέλος του αγώνα έπρεπε να βάλουν τους παίχτες τους να σουτάρουν βολές.

57 φάουλ που δόθηκαν και άλλα τόσα που τα άφησαν. Αλλά σε ένα τέτοιο σκληρό ματς το φάουλ στο τρίποντο του Τσόχλα είναι επιθετικό. Ο παίχτης του ΠΑΟΚ ανοίγει τα πόδια και χτυπάει τον Ξανθόπουλο.

56% στις βολές συνολικά

17% στα τρίποντα συνολικά

ο πρώτος σκόρερ του αγώνα είχε 0/8 τρίποντα
ενώ αυτός που έβαλε το τρίποντο για να πάει το παιχνίδι στην παράταση είχε 1/6

Οκ ο Παοκ ήταν δεδομένο ότι θέλει τέτοιο παιχνίδι για να κερδίσει όπως κέρδισε τα δύο προηγούμενα όμως εμείς πέσαμε στην παγίδα του.
Τα δύο γρήγορα φάουλ του Κάμινγκς τον έβγαλαν εκτός αγώνα για το πρώτο ημίχρονο και για εμένα κακός δεν έπαιξε σε αυτό το διάστημα περισσότερο ο Σκοτ που έδινε ενέργεια.

Ο Ντραγκίσεβιτς ήταν κατά την γνώμη μου για άλλο ένα παιχνίδι ο χειρότερος μας παίχτης.
Ενώ του άφησαν ελεύθερα σουτ δε τα πήρε. Και η άμυνά του ήταν για τα πανηγύρια.
Ενώ κακοί ήταν και οι Μούρτος , Καββαδάς.

Ο Γιάνκοβιτς βγήκε νικητής από την κοκορομαχία με τον Πέινερς.
Ο Κάμινγκς ήταν στην χειρότερή του μέρα φέτος.
Ο Ξανθόπουλος και ο Σίμτσακ πραγματικά για εμένα αξίζουν τα συγχαρητήρια της νίκης. Αν και ο πρώτος χρεώνεται το φάουλ και την επαναφορά στο τελευταίο λεπτό, συν τα χαμένα σερί ελεύθερα τρίποντα.
Ενώ Σκοτ, Τζάκσον και Ζάρας δε φάνηκαν.

Ο Τσαιρέλης μέτριος. Καλύτερος από τον Ντραγκίσεβιτς μιας και έπαιξε ξύλο άμυνα. Όμως οι 4/8 βολές παραλίγο να κρίνουν το παιχνίδι.

Ενώ ο Φλιώνης πήρε τα σουτ του και αστόχησε. Όμως μου άρεσε πολύ η άμυνά του. Πρέπει να περνάει πολλές ώρες με τον Ξανθόπουλο μιας και κάνει τις ίδιες αμυντικές κινήσεις.

Για την τελευταία φάση στην κανονική διάρκεια . Πιστεύω πως σωστά η ομάδα δεν έκανε φάουλ και σωστά έπαιξε με αλλαγές. Μιας και η άμυνά μας ήταν πολύ καλή , ο Παοκ πολύ άστοχος στο τρίποντο, είχαμε κάνει πριν μερικά δεύτερα λάθος στην επαναφορά, ενώ ήμασταν τραγικοί στις βολές και έμενε πολύ χρόνος. Το λάθος όπως το παραδέχτηκε και ο Τσαιρέλης ήταν δικό του που έπρεπε από την αρχή να κολλήσει στον Μακφάντεν και να του δώσει διάδρομο. Όχι να κρατήσει απόσταση και να προσπαθήσει να κόψει το τρίποντο.
SteelGandalf
Και μια που το παιχνίδι πήγε στην παράταση, να αναφέρω κάτι που μόλις παρατήρησα φέτος.

Είναι το 3ο παιχνίδι πρωταθλήματος (4ο συνολικά) φέτος που χρειάστηκε παράταση για να ολοκληρωθεί.

Στο πρωτάθλημα λοιπόν, έχουμε 3/3 με νίκες επί του Κοροίβου (στη 2η παράταση μάλιστα), επί της Κύμης και σήμερα επί του Π.Α.Ο.Κ.!!!

Το 4ο παιχνίδι αφορά τον θεσμό του Basketball Champions League, στον οποίο ηττηθήκαμε στην παράταση με έναν πόντο (σκορ 95-94) στην κλοπή της δεκατίας στο παιχνίδι της Πανόρμου με αντίπαλο τη Banvit.

El_Cid
Αληθεύει ότι ο Κάμινγκς έπαιξε άρρωστος;
Όχι ότι αυτό (αν ισχύει) αποτελεί δικαιολογία για την εν γένει εικόνα της ομάδας, αλλά προφανώς έχει βαρύτητα αν ο πρώτος σκόρερ-παίκτης βαρόμετρο αγωνίζεται άρρωστος.
SteelGandalf
QUOTE(El_Cid @ May 2 2017, 09:11 ) *
Αληθεύει ότι ο Κάμινγκς έπαιξε άρρωστος;
Όχι ότι αυτό (αν ισχύει) αποτελεί δικαιολογία για την εν γένει εικόνα της ομάδας, αλλά προφανώς έχει βαρύτητα αν ο πρώτος σκόρερ-παίκτης βαρόμετρο αγωνίζεται άρρωστος.


Εκ των υστέρων το διάβασα, αλλά εντάξει, όντως δε μπορεί αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την άθλια εικόνα των υπολοίπων.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.