Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ - ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
Pages: 1, 2
dolly12
Γυναικείο μπάσκετ ώρα μηδέν
Του Κώστα Παπαπάνου
09/10/2007

Όλοι επιχειρούν να... στρογγυλέψουν τις γωνίες, έτσι ώστε να είναι πιο όμορφη η εικόνα αυτού που παρουσιάζουν. Μια πρακτική βαθιά νεοελληνική, αλλά και βαθιά καταστροφική, καθώς μόνο αν κοιτάξουμε την πραγματική εικόνα, θα μπορέσουμε να τη διορθώσουμε.
Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος έζησε στο πλευρό του Κώστα Μίσσα την κατάσταση στο Ευρωμπάσκετ γυναικών, όπου εμφανίσεις και αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Χωρίς διάθεση να χαϊδέψει αυτιά, αναλύει στο basketblog.gr τα αίτια για τα χάλια του χώρου, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί... Μια συνέντευξη που δεν δόθηκε για να αναδείξει το "πόσο καλοί είναι όλοι" και "πόσο σκληρά προσπάθησαν", αλλά για να ζητήσει από όλους να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα. Γιατί το γυναικείο μπάσκετ έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα.

- Στο Ευρωμπάσκετ γυναικών δεν πήγαμε καλά τελικά, κάτι που λίγο πολύ το περιμέναμε.
"Ίσως αναμενόταν από τους υπόλοιπους, από εμάς όμως όχι. Καμιά φορά δεν είναι ανάγκη να έχεις κάποιο καλό αποτέλεσμα για να σε κάνει αισιόδοξο, ή το αντίθετο. Θάρρος και δύναμη μπορείς να παίρνεις και από ήττες, αρκεί να ξέρεις ότι κάπου βαδίζεις και έχεις στόχους. Πάρτε παράδειγμα την Εθνική γυναικών Βελγίου, μια χώρα με μηδαμινές περγαμηνές στον χώρο. Πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχαν πουθενά, όμως με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και υπομονή κατόρθωσαν να είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και να θέλουν να διεκδικούν μετάλλιο και συμμετοχή σε Ολυμπιάδα. Μέχρι και παίκτριες στο WNBA έχουνε. Στο Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ βλέπει κανείς κάτι που μπορεί να τον κάνει αισιόδοξο";
- Παρ' όλα αυτά, αυτή η Εθνική μας, με τις πολλές αδυναμίες, είχε δείξει από πέρυσι ότι μπορούσε να κάνει αισθητή την παρουσία της, να δείξει κάτι καλό.
"Ναι όντως, το μικρό θαύμα πέρυσι ήταν προϊόν σκληρής δουλειάς, άρα φυσιολογικά αποτελέσματα για εμάς και όχι θαύμα. Αποδείχτηκε όμως ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Πιθανόν οι παίκτριες μας τώρα να βλέπουν τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων και να… χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Διότι συνειδητοποιούν πως αν είχαν το μυαλό θα μπορούσαν εύκολα να ήταν ψηλά, πιθανόν όμως και να ρίχνουν τα βάρη ή μια στην άλλην, όπως συνηθίζουν να κάνουν και έτσι να έχουν την συνείδηση τους ήσυχη.
Ενδεικτικά θα σας πω ότι ομάδες που τους… κάναμε πλάκα (κατά το κοινώς λεγόμενο), η Λετονία όπου πέρυσι την κερδίσαμε 25 πόντους στο γήπεδό της, η Λευκορωσία όπου πέρασε στο Ευρωμπάσκετ από τον όμιλό μας δεύτερη πίσω από εμάς, διεκδίκησαν στον μικρό τελικό το μετάλλιο.
Προσέξτε, δεν λέω πως αν θα πηγαίναμε καλά στο Ευρωμπάσκετ αυτόματα θα ήμασταν κάτι διαφορετικό, απλά θα είχαμε την δύναμη να απαιτήσουμε να αλλάξουν άμεσα κάποια πράγματα στο γυναικείο μπάσκετ και οι παίκτριες θα βλέπανε στην πράξη πόσο απλό είναι να πηγαίνεις μπροστά, κάνοντας μόνο ένα πραγματάκι: σκληρή δουλειά με επαγγελματική συνείδηση".

"Φαύλος κύκλος"

- Ποιος νομίζεις πως ευθύνεται για την πολύ άσχημη εικόνα που δείχνει το γυναικείο μπάσκετ στην χώρα μας;
"Δεν είμαι ο καταλληλότερος να μιλήσει για το γυναικείο μπάσκετ, αφού σε όλη μου την καριέρα δούλευα και δουλεύω μόνο στο αντρικό, όπου σίγουρα για εκεί έχω να σου πω πολλά περισσότερα. Η παρουσία μου αυτά τα δυο καλοκαίρια στην Εθνική γυναικών και η παρακολούθηση που έκανα σε παίκτριες και ομάδες μού έδωσε να καταλάβω το εξής:
Το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα είναι πολύ απλά ένας φαύλος κύκλος, όπου δεν μπορείς να βρεις μια άκρη για να ξεκινήσεις να διορθώνεις. Δεν διεκδικώ τον τίτλο του "κριτή των πάντων", μα -όπως κάθε άνθρωπος- έχω κρίση και κρίνω κάποια πράγματα, και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να βρω από που αρχίζουν τα λάθη και ποιον βαρύνουν περισσότερο. Ποιος τραβάει τον άλλον και όλοι μαζί το γυναικείο μπάσκετ στον γκρεμό; Οι αθλήτριες; Τα σωματεία; Εμείς οι προπονητές; Η ομοσπονδία;
Απ' όπου κι αν ξεκινήσω να… αναζητώ ευθύνες (σχήμα λόγου, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου), πολύ εύστοχα την ίδια στιγμή εγώ ο ίδιος θα τους βρω δικαιολογίες, μεταθέτοντας τα βάρη στους διπλανούς τους. Όπως και να 'χει πάντως, τα μηνύματα που παίρνουμε όχι μόνο δεν είναι καθόλου αισιόδοξα, μα μας κάνουν να τρέμουμε για το μέλλον. Θεωρώ πως είναι "ώρα μηδέν" για το γυναικείο μπάσκετ. Ή κάτι ξεκινά και χτίζεται τώρα, ή ο κατήφορος θα είναι απελπιστικά μακρύς και απότομος, τόσο απότομος που ο γυρισμός θα είναι πολύ δύσκολος".
- Όμως δεν μπορεί, κάποιος κατά τη γνώμη σου θα είναι αυτός ο οποίος φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.
"Ας ξεκινήσω από τις αθλήτριες γιατί με αυτές συνεργάστηκα, αυτές "μελέτησα", και από αυτές είχα απαιτήσεις. Δεν αναφέρομαι μόνο στην Εθνική ομάδα, αλλά στο σύνολο των Ελληνίδων παικτριών, επισημαίνοντας φυσικά πως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Απειροελάχιστες όμως.
Θεωρώ ότι οι μπασκετμπολίστριες στην Ελλάδα δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει επαγγελματισμός, νοοτροπία αθλήτριας, δουλειά μέχρι εξάντλησης. Ούτε καν μπορεί να περάσει από το μυαλό τους ο κανόνας πως ο/η αθλητής/τρια έχουν αυτήν την ιδιότητα 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, πως πρέπει να ρυθμίζουν μέχρι και τις ώρες ξεκούρασης, να τρέφονται ανάλογα, να κάνουν έξτρα προπόνηση στο γήπεδο και στα βάρη. Πώς πρέπει να συμπεριφέρονται πάρα πολύ προσεκτικά, διότι είναι πλέον "επώνυμες", ορισμένες και ινδάλματα στα μικρότερα κορίτσια. Το μόνο που ξέρουν είναι να ζητάνε και να παραπονιούνται, να αμείβονται αλλά στην πράξη να μην τιμούν αυτά τα όποια χρήματα παίρνουν.
Οι περισσότερες είναι αγύμναστες! Αρκετές είναι υπέρβαρες και αυτό που τις ξεγελάει και τις κάνει να νομίζουν ότι είναι αθλήτριες, είναι η σύγκριση που κάνουν με τις υπόλοιπες φίλες τους, που δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η τεχνική τους είναι η χειρότερη δυνατή και ποτέ μα ποτέ καμία δεν μπήκε στον κόπο να κάνει κάτι παραπάνω για να διορθώσει τις αμέτρητες αδυναμίες της.
Όλες θέλουν να έχουν στόχους μα δεν κάνουν κάτι για να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Μετά τον αποκλεισμό μας, είπα κάποια πράγματα σε μια παίκτριά μας: Ήθελες να κερδίσεις την Lawson της εθνικής Γαλλίας, σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. Πόσα παιχνίδια κάνει η Lawson την εβδομάδα; Ένα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Ρωσσίας και ένα στην Ευρωλίγκα. Εσύ παίζεις μόλις δυο δύσκολα παιχνίδια το χρόνο. Πόσες προπονήσεις κάνει η Lawson την εβδομάδα πρωινές και απογευματινές, βάρη, σουτ κλπ.; Πόσες εσύ; Και η πιο δύσκολη ερώτηση τώρα. Ποιες έχει για συμπαίκτριες να συναγωνίζεται στις προπονήσεις όλη τη χρονιά; Τη Στεπάνοβα, τη Βάουτερς και μια τρομερή δωδεκάδα. Εσύ τι κάνεις την ίδια στιγμή;
Προπονείσαι με άλλες 6-7 και δεν μπορείτε να συμπληρώσετε 10, για να παίξετε διπλό. Και όταν αυτό γίνει, δεν μπορείτε να αλλάξετε μια πάσα, γιατί μόλις την πιάνει κάποια από τις μη διεθνείς ή από τις νεάνιδες, η μπάλα κοντεύει να καταλήξει σε κανένα τζάμι.
Άρα είσαι εκ προοιμίου χαμένη και για να καλύψεις το τεράστιο έδαφος που σας χωρίζει πρέπει να στάξεις αμέτρητους κουβάδες ιδρώτα. Την ώρα που πιθανόν αυτή το καλοκαίρι να παίζει στο WNBA εσύ κάνεις τρεις μήνες διακοπές και μετά από 45 ημέρες προπόνησης με την Εθνική θέλεις να την κερδίσεις; Σου φαίνεται λογικό;".

"Ποτέ τους δεν προσπάθησαν"

- Άρα κατά τη γνώμη σου θα πρέπει να εστιάσουμε το πρόβλημα στη νοοτροπία των αθλητριών μας.
"Όχι μόνο, κυρίως όμως αυτό είναι. Η νοοτροπία της Ελληνίδας μπασκετμπολίστριας. Όσο για νοοτροπία ομάδας, καλύτερα να μην γίνεται λόγος και αυτό είναι δυστυχώς το χειρότερο, αφού ακόμα και οι πιο σκληρά δουλεμένες, οι πιο προπονημένες και οι πιο έμπειρες, δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν νοοτροπία ομάδας.
Πάντα κάτι έχουν να πουν, κυρίως η μια για την άλλην, αλλά και για όλους τους άλλους, επαναπαύονται στα ψυχολογικά "up ‘n down" που έχουν και το προβάλλουν ως δικαιολογία. Τελευταία στιγμή, την ώρα του αγώνα, ψάχνουν να βρουν κάποιον να τους ανεβάσει, κάπου να στηριχτούν, μα μάταια, αφού κάτι τέτοιο για να γίνει χρειάζεται να το έχεις κάνει και εσύ και οι 11 συμπαίκτριές σου συνείδηση".
- Κι όμως, κάποιοι του γυναικείου μπάσκετ λένε πως έτσι είναι η γυναικεία φύση και γι' αυτό κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.
"Όχι, αυτή την καραμέλα εγώ δεν την πιπιλάω, δεν το δέχομαι. Αν το δεχτούμε αυτό, τότε καταλύεται κάθε μορφή της λέξης και έννοιας "ομάδα". Ομάδα σημαίνει συνεργάζομαι, ακολουθώ συγκεκριμένους κανόνες και όχι ό,τι καταβολές έχω από το σπίτι μου ή από την κοινωνία που μεγάλωσα.
Ομάδα σημαίνει υποβιβάζω λίγο το "εγώ" μου για να προβιβαστεί και να αναδειχτεί το "εμείς". Όταν οι περισσότερες παίκτριες έχουν άθλια ποσοστά ευστοχίας, τα "up ‘n down" τους φταίνε; Και μιλάμε πως συναγωνίζονται σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται μεταξύ συγγενών και φίλων, χωρίς καθόλου πίεση. Αν χάνανε κάποια παιχνίδια και κινδυνεύανε να τους κόψουν το συμβόλαιο (όπως συμβαίνει στους άντρες), αν μετά από κάποιες ήττες τους γιουχάρανε εν χορό 1.000 φίλαθλοι (όπως στους άντρες), ή δεν τολμούσαν να βγουν από το σπίτι τους από ντροπή, αν παίζανε κάθε τρεις μέρες σκληρά παιχνίδια, χωρίς την πολυτέλεια στραβοπατήματος (όπως οι άντρες), ε τότε ναι! Τότε θα συζητούσα για ψυχολογικές μεταπτώσεις των αθλητριών.
Αυτά τα "πάνω και τα κάτω" στην ψυχολογία τους ξέρεις γιατί τα έχουν; Γιατί ποτέ δεν προσπάθησαν σε όλη τους την καριέρα να ακολουθήσουν σταθερή πορεία δουλειάς, συγκέντρωσης και νοοτροπίας. Πάντα αυτή η πορεία τους είχε "πάνω και κάτω", συνήθως κάτω, γι' αυτό και η ψυχολογία της Ελληνίδας μπασκετμπολίστριας είναι έτσι. Και είναι νόμος στην ψυχολογία του αθλητή οποιουδήποτε αθλήματος, πως όσο πιο πολύ προπονείσαι, τόσο πιο σίγουρος και έτοιμος νιώθεις, τόσο πιο ανεβασμένη ψυχολογία έχεις, τόσο πιο σταθερή απόδοση έχεις".
- Είπες όμως πριν πως στον καθένα δίνεις και μια δικαιολογία. Μετά από αυτά που αναφέρεις, δεν μπορώ να φανταστώ στις παίκτριες μας τι δικαιολογία τους βρίσκεις;
"Αυτό είναι το κακό, πως δικαιολογία -δυστυχώς- μπορώ να τους δώσω. Τι να ζητάμε από αθλήτριες που όλη τη χρονιά το σωματείο τους είναι διαλυμένο και δεν τους προσφέρει ούτε τα βασικά, δεν τους προσφέρει κίνητρο, συνθήκες δουλειάς και καθοδήγηση;
● Που οι προπονήσεις (όσες γίνονται τέλος πάντων) γίνονται με έξι παίκτριες, μα κι εκεί όπου υπάρχουν παραπάνω παίκτριες είναι γιατί επιστρατεύονται κάποιες νεανίδες, οι οποίες δεν μπορούν ούτε την μπάλα να σκάσουν.
● Που τον σημαντικότατο ρόλο του γυμναστή αναλαμβάνει κάποιος, ο οποίος δεν είναι τόσο ειδικευμένος και έχει στο κεφάλι του και δεκάδες ακόμα ευθύνες, πιθανόν και scouting ή και κάποια άλλη δουλειά;
● Που μοιραία το επίπεδο προπόνησης συναγωνισμού και βελτίωσης είναι από τραγικό έως ανύπαρκτο.
Ποιο σωματείο στην Ελλάδα έχει βλέψεις να παίξει στην Ευρωλίγκα και να διακριθεί, όπως αντίστοιχα οι άντρες; Οι Εσπερίδες πήραν το νταμπλ πρόπερσι και είχαν έξι παίκτριες στη Εθνική ομάδα, μα δεν δήλωσαν συμμετοχή στην Ευρώπη. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό, φαντάζομαι όχι γιατί δεν ήθελαν, αλλά ίσως γιατί δεν είχαν τους πόρους για κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η εικόνα του καλύτερου σωματείου στην Ελλάδα, μαζί με τον Πανιώνιο και ένα - δυο άλλων.
Φανταστείτε να γίνονταν αυτά τα πράγματα στο αντρικό μπάσκετ, τι θα επακολουθούσε; Επανάσταση! Μα στο γυναικείο δεν κουνιέται φύλο. Και φυσικά τα σωματεία μεταθέτουν τις ευθύνες στην ομοσπονδία. Δεν έχουν την οικονομική βοήθεια, λένε. Τι σχέση έχουν τα σωματεία με την ομοσπονδία και τι απαιτήσεις έχουν οι μεν από τους δε, δεν μπορώ να ξέρω οπότε δεν μπορώ να επεκταθώ.
Αυτό που μπορώ να καταθέσω είναι την εμπειρία μου από την part time συνεργασία που έχω μαζί τους. Συνήθως, όλοι στρέφουμε τα πυρά μας κατά της ομοσπονδίας και ίσως έτσι είναι το λογικό να γίνεται, αφού αυτοί λόγω διοίκησης είναι υπεύθυνοι για ό,τι καλό ή κακό συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ. Σίγουρα κάποιοι εκεί μέσα θεωρούν ότι η Ελληνίδα δεν έχει θέση στον επαγγελματικό αθλητισμό και δεν αξίζει προσοχής, κάτι που θεωρώ εντελώς ρατσιστικό! Η πλειονότητα όμως νοιάζεται αρκετά και από πέρυσι κυνηγούν το θέμα γυναικείο μπάσκετ, με τον ίδιο ζήλο όπως το αντρικό.
Είδα ανθρώπους να ξημεροβραδιάζονται στο Internet για να βρουν παίκτριες με ελληνικό όνομα να παίζουν στα κολέγια της Αμερικής, ακόμα και αμερικανάκια που δεν έχουν πια ελληνικό όνομα μα καταγωγή ελληνική. Ο Κουφός πώς νομίζετε ότι βρέθηκε; Ακριβώς το ίδιο κάνουν και για τις γυναίκες.
Μάλιστα, βρήκαν κάποιες, δοκιμάσαμε και κάποιες άλλες, μα δεν ήταν κάτι εξαιρετικό. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Απόδειξη των όσων λέω, είναι η άψογη λειτουργία της Εθνικής γυναικών σε όλα τα θέματα. Προετοιμασίες στα καλύτερα κέντρα, διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία, γυμναστής, φυσιοθεραπευτής και κυρίως πρόσληψη ενός τεραστίου ονόματος στην θέση του head coach, αλλά και ως υπεύθυνου αναπτυξιακού προγράμματος.
Κατά τη γνώμη μου ο Κώστας Μίσσας είναι πολυτέλεια για το γυναικείο μπάσκετ. Άνθρωπος από τους λίγους, προπονητής από τους καλύτερους, έχει τόσα να προσφέρει, τόσα να τους μάθει και δυστυχώς οι περισσότερες δείχνουν να μην εκμεταλλεύονται αυτά που τους διδάσκει ούτε στο ελάχιστο".
- Αρκούν όμως αυτές οι κινήσεις της ομοσπονδίας;
"Όχι σίγουρα δεν αρκούν μόνο αυτές οι κινήσεις, κυρίως λόγω κατάστασης σωματείων και νοοτροπίας αθλητριών. Κινήσεις όπως η πρόσληψη του Μίσσα, ή η είσοδος δεύτερης ξένης στο πρωτάθλημα (κάτι που με βρίσκει σε πλήρη αντίθεση τώρα που βλέπω τα πράγματα από μέσα, καθώς δεν υπάρχουν οι βάσεις για κάτι τέτοιο), μοιάζουν με φιλί ζωής στον πεθαμένο! Το τι χρειάζεται να γίνει είναι ένας μακρύς κατάλογος, τον οποίο συζητάμε ήδη και προβληματιζόμαστε. Απ' αυτόν τον κατάλογο όμως θα ξεχωρίσω την ανάγκη να γίνει αυτό που γινότανε στην Εθνική αντρών επί χρόνια.
Δηλαδή, μεταγραφή ψηλής νατουραλιζε παίκτριας καθώς απ' ότι φαίνεται για τα επόμενα χρόνια στην Εθνική δεν θα έχουμε σέντερ πάνω από το 1μ90, και λήψεις αποφάσεων της ομοσπονδίας, όπου δεν θα τους νοιάξει κανένα κόστος, ακόμα και αν χρειαστεί να πάρει με το έτσι θέλω κάποια ταλέντα από ομάδες και να τα εντάξει σε ένα δικό της πρόγραμμα, ή μια δικιά της ομάδα (κάτι που έχουν στο πρόγραμμα τους η ομοσπονδία της Γαλλίας σε άντρες και γυναίκες).
Άποψη μου είναι πως θα πρέπει να γίνει πλήρη αναδιοργάνωση του πρωταθλήματος, πιθανόν και με λιγότερες αλλά σοβαρές ομάδες και την ανάγκη play offs, ούτως ώστε να αποκτήσουν οι παίκτριες εμπειρίες από δύσκολα παιχνίδια. Ξέρεις πόσα δύσκολα παιχνίδια έπαιξαν οι Εσπερίδες πέρυσι; Τα δυο με Πανιώνιο, και δυο - τρία εκτός έδρας. Με τα play offs αυτό το νούμερο θα πολλαπλασιαζόταν. Άσε που με το ισχύον σύστημα, αν στο σημαντικότερο παιχνίδι που κρίνει τους στόχους σου (όποιοι και αν είναι αυτοί), η καλύτερη σου παίκτρια είναι τραυματίας, τότε πάνε και οι στόχοι, πάει και η χρονιά διότι δεν έχεις ξανά την ευκαιρία να τους υλοποιήσεις.
Άφησα τελευταίους τους συνάδελφους προπονητές. Αυτοί τελικά συγκεντρώνουν τα πυρά σωματείων και αθλητριών (άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε) αλλά στο τέλος - τέλος και τους "κακούς" προπονητές (αν και όσοι υπάρχουν) ποιος τους διαλέγει; Τα σωματεία. Και γιατί τα σωματεία δεν έχουν κάνει τίποτα, ούτως ώστε να βρουν τους πόρους και να φέρουν μεγαλύτερα ονόματα; Αυτό που ξέρω είναι πως αν αφήσεις τον Έλληνα προπονητή να δουλέψει απερίσπαστος, κάτω από καλές συνθήκες, θα κάνει θαύματα. Και εντέλει, από όλους αυτούς που ασχολούνται με το μπάσκετ, ο μόνος που έχει άποψη για το τι φταίει και το γιατί δεν πάει κάτι καλά είναι ο προπονητής.
Αυτός είναι ο μοναδικός που είναι επαγγελματίας και είναι ο μοναδικός πραγματικά γνώστης του αθλήματος. Όμως, είναι ο μοναδικός ο οποίος δεν ρωτήθηκε ποτέ να πει τη γνώμη του, ή ο μοναδικός που δεν εισακούσθηκε. Όσο δεν αφήνουν τον προπονητή να δουλεύει, τόσο και αυτός θα κοιτάει το συμφέρον του και θα λέει: "Πέντε - έξι έξυπνα συστήματα να βάλουμε κανένα καλάθι και την επόμενη Κυριακή έχει ο Θεός. Σιγά μην κάτσουμε να ασχοληθούμε με τις… "άχρηστες" που δεν μπορούν να σουτάρουν, σιγά μην κάτσω να κάνω extra προπονήση σε σουτ ή στα βάρη, σιγά μην ασχοληθώ με τις μικρές αφού αν χάσω την άλλη Κυριακή θα φύγω νύχτα και δεν θα με έχουν πληρώσει -έχω ήδη χάσει τον λογαριασμό- πόσους μήνες".
Τα ίδια πράγματα συμβαίνουν και στους άντρες και δυστυχώς σε όλες τις βαθμίδες. Λέω ψέματα μήπως; Παρόλα αυτά, πιστεύω πως οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να μεταστρέψουν εν μέρει την όλη κατάσταση είναι οι ίδιοι οι προπονητές. Εδώ έχει εφαρμογή το ρητό "χωρίς καλό δάσκαλο, όσο πολυτελές και αν είναι το σχολείο, το παιδί αγράμματο θα μείνει".
Μόνο εμείς οι προπονητές μπορούμε να εμφυσήσουμε νοοτροπία σκληρής δουλειάς και ομαδικότητας στις παίκτριες, εμείς οι ίδιοι να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά και κυρίως ποιοτικά μαζί τους, ανεξαρτήτως συνθηκών που αντιμετωπίζουμε, εμείς θα γίνουμε οι καθοδηγητές τους όπως στο γήπεδο έτσι και έξω από αυτό. Αυτός είναι και ο ρόλος μας. Μόνο ο ρόλος του ηθοποιού στο θέατρο τελειώνει στο δίωρο. Ο ρόλος ο δικός μας συνεχίζεται".
- Από φύση σου είσαι πάντα αισιόδοξος. Έχεις κάποιο μήνυμα με θετική προοπτική;
"Γενικά, πιστεύω πως μόνο αν κάθε πλευρά κάνει την αυτοκριτική της και πιεστεί να αλλάξουν τα πράγματα, τότε μόνο θα αλλάξουν. Στο σημείο που είμαστε είμαι λίγο απαισιόδοξος, διότι αν μία, μόνο μια, πλευρά κωφεύσει, αδρανήσει και δεν κάνει σημάδια προόδου, τότε δεν θα αλλάξει τίποτα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα από κάτω που να μας κάνει αισιόδοξους. Δείτε τις μικρές εθνικές. Η νέων γυναικών τερμάτισε 10η, η εθνική νεανίδων είναι ήδη στη Β’ κατηγορία και τερμάτισε 5η, η κορασίδων 15η και υποβιβασμός στη Β’ κατηγορία. Αν αυτά τα πλασαρίσματα δεν σας λένε τίποτα, τότε κάντε μια βόλτα από τα παιχνίδια πρωταθλήματος κορασίδων νεανίδων, ή ακόμα χειρότερα κάντε καμιά βόλτα από τις προπονήσεις τους.
Πιθανόν, μόνο στο πρόγραμμα του γυμναστηρίου θα αναγράφετε πως υπάρχει προπόνηση. Τίποτα άλλο δεν θα σας θυμίζει ότι κάποιος προπονείται εκεί. Και προσέξτε, μιλάμε για Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Φανταστείτε τι γίνετε στην υπόλοιπη Ελλάδα, εκεί μάλλον δεν υπάρχει καν γυναικείος αθλητισμός. Μόνη νότα αισιοδοξίας η δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες σε κάποιες ομάδες και κυρίως στην Πτολεμαΐδα.
Πιστεύω, όμως, ότι για να αλλάξουν όλα αυτά τα πράγματα πρέπει όλοι, μα όλοι οι φορείς να κάνουν κάτι ΤΩΡΑ! Με κέφι, με μεράκι, με προγραμματισμό, με σοβαρότητα, με υπομονή και επιμονή".
tsops
Δυναμική τοποθέτηση. Περιέχει μερικές ακρότητες, αλλά τουλάχιστον κάποιος παίρνει θέση, σωστή ή λάθος και ελπίζω αυτή η τοποθέτηση να αφυπνίσει μερικές συνειδήσεις. Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω καλά τη λειτουργία της γυναικείας καλαθοσφαίρισης στο Βέλγιο, όπου αναφέρθηκε

"Πάρτε παράδειγμα την Εθνική γυναικών Βελγίου, μια χώρα με μηδαμινές περγαμηνές στον χώρο. Πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχαν πουθενά, όμως με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και υπομονή κατόρθωσαν να είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και να θέλουν να διεκδικούν μετάλλιο και συμμετοχή σε Ολυμπιάδα."

Σκληρή δουλειά, ναι, προγραμματισμός, ναι, υπομονή, ναι, αλλά και πόρους και κρατικά κεφάλαια, υποδομή και πάνω από όλα, άθλητική νοοτροπία. Αυτά μας λείπουν...

Δεν είμαι ουτοπιστής, αλλά ούτε και ολιστικά αρνητικός. Η κατάσταση είναι άσχημη, αλλά θεωρώ ότι βρίσκεται σε τάση ανάκαμψης. Χρειάζεται "ενέσεις", χρειάζεται προσπάθεια από όλους μας και, σημαντικότερο όλων, αλλαγή νοοτροπίας.

Μπράβο στο coach για την τοποθέτησή του 41.gif
Live strong
QUOTE(tsops @ Oct 9 2007, 11:32 ) *
Δυναμική τοποθέτηση. Περιέχει μερικές ακρότητες, αλλά τουλάχιστον κάποιος παίρνει θέση, σωστή ή λάθος και ελπίζω αυτή η τοποθέτηση να αφυπνίσει μερικές συνειδήσεις. Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω καλά τη λειτουργία της γυναικείας καλαθοσφαίρισης στο Βέλγιο, όπου αναφέρθηκε

"Πάρτε παράδειγμα την Εθνική γυναικών Βελγίου, μια χώρα με μηδαμινές περγαμηνές στον χώρο. Πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχαν πουθενά, όμως με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και υπομονή κατόρθωσαν να είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και να θέλουν να διεκδικούν μετάλλιο και συμμετοχή σε Ολυμπιάδα."

Σκληρή δουλειά, ναι, προγραμματισμός, ναι, υπομονή, ναι, αλλά και πόρους και κρατικά κεφάλαια, υποδομή και πάνω από όλα, άθλητική νοοτροπία. Αυτά μας λείπουν...

Δεν είμαι ουτοπιστής, αλλά ούτε και ολιστικά αρνητικός. Η κατάσταση είναι άσχημη, αλλά θεωρώ ότι βρίσκεται σε τάση ανάκαμψης. Χρειάζεται "ενέσεις", χρειάζεται προσπάθεια από όλους μας και, σημαντικότερο όλων, αλλαγή νοοτροπίας.

Μπράβο στο coach για την τοποθέτησή του 41.gif


Δεν θα έλεγα ότι λέει ακρότητες, απεναντίας μάλιστα.
Απλά λέει τα πράγματα με τα όνομα τους!
Έτσι ακριβώς είναι. Για το μόνο πράγμα που δεν συμφωνώ ή μάλλον να το θέσω καλύτερα… απλά δεν αναφέρθηκε… είναι το σημείο που λέει για τη νοοτροπία των αθλητριών.
Το μόνο που θα ρωτήσω είναι το εξής… πότε και σε ποιο γήπεδο την έμαθαν;
Και σε ποια ηλικία;
Αυτό λοιπόν, είναι κάτι που ο εκάστοτε προπονητής/τρια, σωματείο κλπ στο περνάνε σιγά σιγά, σαν τρόπο ζωής! Κι όπως τα μικρά παιδιά τα μαθαίνεις από μωρά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα και μετά τα βοηθάς να τρέχουν, έτσι κι οι προπονητές πρέπει να μαθαίνουν σωστά τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Να τους δείχνουν τον επαγγελματισμό και τη πειθαρχία από νωρίς, από τα πρώτα αγωνιστικά τμήματα.
Νομίζω έχει αναφερθεί ο coach σχετικά.
Όσο για τα κονδύλια, θα πω το εξής, τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, οι γονείς μας, μας μαθαίνουν πώς να φοράμε το ρούχο σωστά, όχι ποια μάρκα θα μας ταιριάζει καλύτερα. Μετά η επιλογή είναι δική μας δουλειά. Τώρα όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν με τον συνειρμό.
Συμφωνώ ότι πρέπει να δίνονται κονδύλια πάρα πάνω, και μάλιστα το λέω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία. Αλλά η νοοτροπία και η ομαδικότητα είναι κάτι που δεν πληρώνεται!
peka
Εγω ενα εχω να πω:
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ... μηπως και βαλουν μυαλο καποιοι!
41.gif
mafia
Αγαπητέ Κύριε Coach, συμφωνώ για την κακή νοοτροπία των παικτριών αλλά πρέπει να ξέρετε ότι αυτή ξεκινάει από τους ίδιους τους προπονητές σε μικρότερες ηλικίες. Στην Ανυπαρξία καθοδήγησης από τα ίδια τα σωματία και το κυριότερο δεν υπάρχουν κίνητρα. Για μια γυναίκα καλαθοσφαιρίστρια, δεν υπάρχουν οράματα. Πραγματικά παίζουμε γιατί αγαπάμε το μπάσκετ πρώτα από όλα. Στο γυναικείο υπάρχει ακόμα αυτό που λέμε φιλότιμο, τσαγανό.... Απλά πλέον δεν φτάνει μόνο αυτό. Γιαυτό αντί να κάνουμε κριτική και να γράφουμε άρθρα ας συσπηροθούμε, παίκτριες-σωματεία-ομοσπονδία-προπονητές και όλοι όσοι ασχολούνται με το γυναικείο για να δουλεψουμε προς την ίδια κατεύθυνση προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα ουσιαστικά και με συνέπεια.
dolly12
μπορει να συμφωνω σε αρκετα απο αυτα που ειπε ο κοουτς αλλα και η μαφια εχει ενα απολυτο δικιο

με τους μισθους που παιρνει το αντρικο ζει για χρονια
εμεις δε ζητησαμε ποτε τεοιους μισθους, αλλα αν θελουμε να δουμε το μπασκετ ακρως επαγγελματικα πιστευω οτι ενασ μισθος αντιστοιχος μιας πρωινης δουλειας θα εφτανε..

οι περισσοτερες απο εμας δουλευουμε τα πρωινα και τα απογευματα τρεχουμε για προπονηση οσο πιο επαγγελματικα γινεται. Το κανουμε γιατι εμεις το αγαπαμε το αθλημα και γιατι ειναι μερος της ζωης μας αλλα καπου τα ορια μας και η διαθεση μας χαλαει οταν πχ πρεπει να κανω προπονηση παρασκευη 10-1130 το βραδυ γιατι εχω αντρικα πιο πριν...
που δε τα βρισκουνε και που οι προεδροι των ομαδων δε δεχονται να παραμερισουν τις ζηλιες τους και τις κοντρες τους με αποτελεσμα να ειναι εις βαρος μας. Εις βαρος της υγειας μας, της διαθεσης μας, της ψυχολογιας μας, των ονειρων μας...

Πειτε μου γιατι να εχω οραμα να παιξω στην Α2, Α1 με τετοιες συνθηκες... Γιατι ολα ξεκινανε απο τις μικρες κατηγοριες... δεν ειναι τυχαιο που οι μισες ομαδες αποσυρουν νεανιδες η κορασιδες γιατι δεν εχουνε ωρες, γηπεδα και κοσμο....


αυτο ειναι ενα απο τα μικροτερα και πιο απλα παραδειγματα που μπορς να παραθεσω υπαρχουν πολυ πιο δυνατα.. απλα ξεκιναω απο τα ευκολα...

υπαρχουν πολλοι λογοι λοιπον για τους οποιους αυτα συμβαινουν
απλα ειναι καλο που και που να βγαινει καποιος να τα λεει οπως ειναι χωρις να τον φανε μπας και γινει ποτε τιποτα. Εγω μπορει να μην τα προλαβω αλλα θα ηθελα η ανιψια μου η η κορη μου καποια στιγμη να το κανουνε!!!!
Live strong
QUOTE(dolly12 @ Oct 9 2007, 13:25 ) *
μπορει να συμφωνω σε αρκετα απο αυτα που ειπε ο κοουτς αλλα και η μαφια εχει ενα απολυτο δικιο

με τους μισθους που παιρνει το αντρικο ζει για χρονια
εμεις δε ζητησαμε ποτε τεοιους μισθους, αλλα αν θελουμε να δουμε το μπασκετ ακρως επαγγελματικα πιστευω οτι ενασ μισθος αντιστοιχος μιας πρωινης δουλειας θα εφτανε..

οι περισσοτερες απο εμας δουλευουμε τα πρωινα και τα απογευματα τρεχουμε για προπονηση οσο πιο επαγγελματικα γινεται. Το κανουμε γιατι εμεις το αγαπαμε το αθλημα και γιατι ειναι μερος της ζωης μας αλλα καπου τα ορια μας και η διαθεση μας χαλαει οταν πχ πρεπει να κανω προπονηση παρασκευη 10-1130 το βραδυ γιατι εχω αντρικα πιο πριν...
που δε τα βρισκουνε και που οι προεδροι των ομαδων δε δεχονται να παραμερισουν τις ζηλιες τους και τις κοντρες τους με αποτελεσμα να ειναι εις βαρος μας. Εις βαρος της υγειας μας, της διαθεσης μας, της ψυχολογιας μας, των ονειρων μας...

Πειτε μου γιατι να εχω οραμα να παιξω στην Α2, Α1 με τετοιες συνθηκες... Γιατι ολα ξεκινανε απο τις μικρες κατηγοριες... δεν ειναι τυχαιο που οι μισες ομαδες αποσυρουν νεανιδες η κορασιδες γιατι δεν εχουνε ωρες, γηπεδα και κοσμο....
αυτο ειναι ενα απο τα μικροτερα και πιο απλα παραδειγματα που μπορς να παραθεσω υπαρχουν πολυ πιο δυνατα.. απλα ξεκιναω απο τα ευκολα...

υπαρχουν πολλοι λογοι λοιπον για τους οποιους αυτα συμβαινουν
απλα ειναι καλο που και που να βγαινει καποιος να τα λεει οπως ειναι χωρις να τον φανε μπας και γινει ποτε τιποτα. Εγω μπορει να μην τα προλαβω αλλα θα ηθελα η ανιψια μου η η κορη μου καποια στιγμη να το κανουνε!!!!


Έτσι είναι παιδιά, όπως τα λέει η Ντόλι.
Όλα από κάπου ξεκινάνε.. αυτό που είπα κι εγώ νωρίτερα!
Και για του λόγου του αληθές…
Σήμερα, ομάδα της Α2 θα κάνει προπόνηση στις 9.30 και όχι τη συνηθισμένη της ώρα γιατί απλά βάλανε στο πρόγραμμα ρυθμική.
Πρέπει να καταλάβουν και οι φορείς που έχουν τα γήπεδα ότι δεν γίνονται όλα μαζί!
Δέκα ομάδες μπάσκετ για προπόνηση, άλλες τόσες για βόλεϊ ρυθμική γιόγκα και ότι άλλο τους κατέβει στο κεφάλι…ας κάνουν γήπεδα, ας βρούνε χώρους σε πνευματικά κέντρα για αθλήματα που δεν χρειάζονται παρκέ.
Τώρα τελευταία γίνεται και σε άλλο γήπεδο αυτό. Με αντρική ομάδα στην Α2 και γυναικεία στην Α Εσκα. Τις κορασίδες που τόσα χρόνια τις είχαν σε γήπεδο τώρα κάνουν τις πιο πολλές προπονήσεις σε ανοιχτό.
Επιτέλους, βοηθήστε τα παιδιά αν θέλετε να γίνετε ανταγωνιστικοί στην ευρώπη!!!
kat
QUOTE(Live strong @ Oct 9 2007, 13:53 ) *
Έτσι είναι παιδιά, όπως τα λέει η Ντόλι.
Όλα από κάπου ξεκινάνε.. αυτό που είπα κι εγώ νωρίτερα!
Και για του λόγου του αληθές…
Σήμερα, ομάδα της Α2 θα κάνει προπόνηση στις 9.30 και όχι τη συνηθισμένη της ώρα γιατί απλά βάλανε στο πρόγραμμα ρυθμική.
Πρέπει να καταλάβουν και οι φορείς που έχουν τα γήπεδα ότι δεν γίνονται όλα μαζί!
Δέκα ομάδες μπάσκετ για προπόνηση, άλλες τόσες για βόλεϊ ρυθμική γιόγκα και ότι άλλο τους κατέβει στο κεφάλι…ας κάνουν γήπεδα, ας βρούνε χώρους σε πνευματικά κέντρα για αθλήματα που δεν χρειάζονται παρκέ.
Τώρα τελευταία γίνεται και σε άλλο γήπεδο αυτό. Με αντρική ομάδα στην Α2 και γυναικεία στην Α Εσκα. Τις κορασίδες που τόσα χρόνια τις είχαν σε γήπεδο τώρα κάνουν τις πιο πολλές προπονήσεις σε ανοιχτό.
Επιτέλους, βοηθήστε τα παιδιά αν θέλετε να γίνετε ανταγωνιστικοί στην ευρώπη!!!



Ναι μεν αλλα...Πρώτα απο όλα μπράβο στον coach που τα είπε...Έχετε δίκιο για τις συνθήκες αλλά αφού αναφερόταν πιο πολύ στις αθλήτριες τις εθνικής φαντάζομαι ότι μάλλον εννοούσε ότι πόσες από αυτές φέρονται 100% επαγγελματικά??Αν πάρουμε αυτές τις παίκτριες οι μισές έχουν ύφος και οι άλλες μισές δεν προσπαθούν αρκετά γιατί νομίζουν ότι κάτι έγινε που είναι καλύτερες...Μα που είναι καλύτερες??Στην Ελλάδα που δεν υπάρχει μπάσκετ?Βγαίνουν στο εξωτερικό καο ψάχνονται μετα....Αν έχετε διαβάσει συνεντεύξεις κάποιων από τις πρωτοκλασσάτες θα κατάλαβετε τι ενοοώ...Και επειδή ξέρω τις περισσότερες χρόνια νομίζω ότι και οι ίδιες βολεύονται απο αυτή την κατάσταση....Αυτά όλα βέβαια είναι τίποτα μπροστά στην αδιαφορία της πολιτείας και των παραγόντων...
assist8
Γεια σας και απο 'μενα.Μετα απο μια πολυχρονη σχεση που εχω με το μπασκετ σαν αθλητρια και σαν κωουτς τωρα νομιζω οτι δικαιουμαι να εκφρασω την αποψη μου πανω σε αυτα που δηλωσε ο συναδελφος.Πιστευω οτι ητανε αρκετα καυστικος και καλα εκανε στην συνεντευξη του.Αλλα νομιζω οτι εριξε το μεγαλυτερο βαρος της συζητησης στα κοριτσια και για να κανω τον δικηγορο του διαβολου κατα την δικη μου αποψη ειναι εν μερη λαθος.Υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ του ανδρικου και του γυναικειου μπασκετ στην ελλαδα.Δεν μπορουμε να ζηταμε απο την ελληνιδα αθλητρια να ειναι επαγγελματιας οταν δεν της φερονται επαγγελματικα.Δεν μπορει να της ζηταμε να αφιερωσει ολη της την ζωη στο αθλημα οταν δεν μπορουμε να της προσφερουμε τα απαραιτητα.Και δεν μιλαω μονο για τις οικονομικες απολαβες.Πειτε μου ποσες αθλητριες στο παρελθον και οχι μονο τραυματιστηκαν και ουτε την εγχειρηση δεν πληρωσαν τα εκαστοτε σωματεια.Πειτε μου τις ωρες που κανουν προπονηση τα γυναικεια σωματεια.Πειτε μου ποτε πληρωνονται?Πειτε μου αν οταν αποφασισουν να τελειωσουν με τον αθλητισμο που αυτο κανανε μια ολοκληρη ζωη τι θα κανουνε επαγγελματικα?Γιατι οσες σταματησανε απομακρυνθηκανε απο τον χωρο?Η παλευουνε να βρουνε μια ομαδα για να διδαξουνε στα καινουργια κοριτσια αυτα που ξερουνε.Απο το 1984 δεν υπαρχει καμια αλλαγη στο γυναικειο μπασκετ και αυτο γιατι δεν θελουνε εχει δικιο ο συναδελφος που ειναι τα play offs φυσικα και δεν προκειται να γινουν ποτε γιατι θα βαλει σε περισσοτερα εξοδα την ομοσπονδια!Φωναζουνε ολοι για την εθνικη ομαδα γιατι?εδω η ιδια η ομοσπονδια εβγαλε τα εισητηρια επιστροφης για την πεμπτη τοσο σιγουρο το ειχανε!Εγω δεν πιστευω οτι η ωρα μηδεν ηρθε τωρα πολυ απλα ποτε δεν πηγαμε μεχρι το μηδεν,το μαχαιρι πρεπει να μπει στο κοκκαλο και δεν βλεπω να ειναι κανεις διαθετημενος να το κανει.Και μην ξεχναμε οτι το μπασκετ ειναι ενα παιχνιδι και οτν δεν το διασκεδαζουμε οταν το κανουμε καλυτερα να απομακρυνομαστε.Για ολους το λεω.Σας ευχαριστω πολυ για την φιλοξενια και καλη χρονια σε ολα τα κοριτσια και τις ομαδες τους.
dolly12
να σου πω κατι κατ συμφωνω με αυτο που λες γιατι εχω δει παικτριες που παιζουν στην Α1 να εχουνε τρομερο τουπε κ υφακι λες και ειναι θεες... Αλλα υπαρχουν και πολλες που ειναι πιο προσιτες και απο αυτες που τωρα παιζουν Β Εσκα. Υπαρχουν και παικτριες που ειναι ινδαλματα για εμας τις μικροτερες πχ. Η Δελλη, η Μαλτση κτλ. Αλλα δεν νομιζω οτι το υφος κτλ ειναι ο κυριος λογος για τον οποιο δε παει καλα το ελληνικο μπασκετ.

Πες μου σε δεκα χρονια ποια θα ειναι η παικτρια ινδαλμα για τις τωρινες κορασιδες?.... Που θα τη βρεις....

Και πως να την βρεις οταν στην εθνικη ελλαδος πανε μονο παικτριες της Α1 και υπο συγκεκριμενες συνθηκες... και δεν κοιταει κανεις παρακατω... Που να βρεθουνε παικτριες που θα μπορουσαν να παιξουν στην εθνικη περα απο τις 10 γνωστες. Γιατι υπαρχουν παικτριες κατα τη γνωμη μου σε πιο χαμηλες κατηγοριες που απλα δε τους δοθηκε ποτε η ευκαιρια να ανεβουνε πιο πανω χαρη στα σωματεια και στις μεταγραφες κτλ τκλ και ετσι δε μαθανε ποτε... γιατι αυτες οι παικτριες να το αντιμετωπιζουν επαγγελματικα?

Ανεξαρτητως απο ολα αυτα που ολοι σκεφτομαστε, καποια στιγμη πρεπει καποιος να τα πει ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ!!!
Αλλα δεν ειδα κανεναν να παει πχ στο ΠΣΑΚ και να μιλησει για αυτα που γινονται απο την Α1 ως και τη Γ εσκα....
Δεν ειδα κανεναν να παρακολουθει ποτε αγωνες Α, Β Γ ΕΣΚΑ... Μονο Α2 και Α1οπου και εκει τα πραγματα δεν ειναι καλυτερα για να μη παρεξηγηθω απλα δεν τα γνωριζω εκ τωνε σω και για αυτο δε τα εκθετω). Αν τα πραγαμτα δεν αλλαξουν απο χαμηλα δε προκειται ποτε να βελτιωθουνε ουτε στα ψηλα... and vice versa....
Live strong
QUOTE(kat @ Oct 9 2007, 14:20 ) *
Ναι μεν αλλα...Πρώτα απο όλα μπράβο στον coach που τα είπε...Έχετε δίκιο για τις συνθήκες αλλά αφού αναφερόταν πιο πολύ στις αθλήτριες τις εθνικής φαντάζομαι ότι μάλλον εννοούσε ότι πόσες από αυτές φέρονται 100% επαγγελματικά??Αν πάρουμε αυτές τις παίκτριες οι μισές έχουν ύφος και οι άλλες μισές δεν προσπαθούν αρκετά γιατί νομίζουν ότι κάτι έγινε που είναι καλύτερες...Μα που είναι καλύτερες??Στην Ελλάδα που δεν υπάρχει μπάσκετ?Βγαίνουν στο εξωτερικό καο ψάχνονται μετα....Αν έχετε διαβάσει συνεντεύξεις κάποιων από τις πρωτοκλασσάτες θα κατάλαβετε τι ενοοώ...Και επειδή ξέρω τις περισσότερες χρόνια νομίζω ότι και οι ίδιες βολεύονται απο αυτή την κατάσταση....Αυτά όλα βέβαια είναι τίποτα μπροστά στην αδιαφορία της πολιτείας και των παραγόντων...



Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες… γι αυτό μιλάω για πειθαρχία και επαγγελματική νοοτροπία από τις ακαδημίες ακόμα.
Πρέπει οι προπονητές αυτών των ηλικιών να είναι και παιδαγωγοί πέρα από σωστοί προπονητές, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν σωστά, άσχετα αν θα προχωρήσουν μετά ή όχι.
Να μάθουν τι σημαίνει εμείς και όχι εγώ! Δεν υπάρχει εγώ σε ομαδικά παιχνίδια.
Μοιραία λοιπόν, όταν φτάνουν σε μια Α ηλικία και γίνουν «κάποιες» να το «παίζουν» βεντέτες και ότι συνεπάγεται αυτού.
Γνωρίζω περιστατικό που έγινε στην αποστολή της Εθνικής μεταξύ συμπαιχτριών, που δεν γίνεται ούτε σε παιδάκια δημοτικού. Δεν θα αναφέρω τι έγινε γιατί θα ήταν μικροπρεπές από μέρους μου. Αυτό όμως δεν δείχνει το κλίμα που επικρατεί, αλλά τη νοοτροπία που λέγαμε….

Από την άλλη επίσης δίκιο, έχουν και τα άλλα κορίτσια που μιλάνε για συνθήκες τραγικές. Έτσι ακριβώς είναι.
Υπάρχουν δηλαδή δυο εντελώς διαφορετικές παράμετροι που καταλήγουν όμως στον ίδιο παρανομαστή.
Και ποιος είναι αυτός; Μα το κακό μπάσκετ!
Το θέμα είναι όμως, ότι ναι μεν είναι δυο εντελώς παράμετροι όπως είπαμε, αλλά αν πάτε λίγο πίσω θα δείτε ότι και τα δυο προβλήματα πηγάζουν από ένα σημείο. Από τις ομάδες και κατ επέκταση από την ομοσπονδία λόγω της γραμμής που δίνει στον εκάστοτε σύλλογο.
Τώρα το τι πρέπει να γίνει, νομίζω ότι το γνωρίζουν οι υπεύθυνοι πολύ καλύτερα από μένα.
mafia
Τώρα είμαστε σε ένα δρόμο νομίζω που εξηγεί αυτή την φθορά του γυναικείου μπασκετ. Σας ενημερώνω επίσης ότι υπάρχει και σύνδεσμος καλαθοσφαιριστριών που δεν έχει ενεργοποιηθεί. Το σφάλμα των Ελληνίδων παιχτριών είναι ότι δεν το ενεργοποίησαν ποτέ ως τώρα. Όχι για να απαιτήσουν αυτό που δεν υπάρχει αλλά για να δουλέψουμε οργανωμένα προς την ανασυγκρότηση του γυναικείου μπασκετ. Δεν είναι η έλλειψη νοοτροπίας, διότι δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο, και αισθανόμαστε εγκαταλελλημένες και στο έλεος μας ως προς την ανάπτυξη του αθλήματος, εξού και η κακή νοοτροπία. Ασχολούμε με τον χώρο 25 χρόνια και πιστέψτε με έχω ζήσει και τα καλύτερα και τα χειρότερα. Και ειλικρινά οι απόψεις που αβασάνιστα εκφράζονται μεταφέροντας όλες τις ευθύνες αλλου και πέρα από εμάς συμβαίνει κατα κόρον και κουράζει.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
μαφία
mafia
Και να προσθέσω και κάτι ακόμα που αφορά το θέμα του μεγάλου ονόματος του Ομοσπονδιακού προπονητή. Μιλάμε για γυναικείο μπάσκετ, και δεν βλέπω παρα ελάχιστες γυναίκες να σταδιοδρομούνε στον χώρο της προπονητικής, όχι γιατί τους λείπει το ταλέντο ή η ικανότητα να το κάνουνε, αλλά διότι ένα γυναικείο άθλημα ανδροκρατήτε και δε δίδονται οι ευκαιρίες στις γυναίκες προπονήτριες να το πράξουνε.
Παίκτριες με εκπληκτικό μυαλό , ικανότητες και προσωπικότητα, παροπλίζονται αντί να χρησιμοποιηθούνε από την Ομοσπονδία παροπλίζονται όταν σταματάνε και ξεχνιόνται (βλέπε περίπτωση Κωνσταντινίδου,κα.).
Ενώ στο ανδρικό βλεπουμε το παράδειγμα του Γιαννάκη. Δεν υπάρχει καταληλότερος άνθρωπος από κάποιον που έχει ζήσει τον χώρο, έχει προσφέρει σε αυτόν και τον γνωρίζει. Καλός ο Μίσας αλλά δεν γνωρίζει το γυναικείο μπάσκετ. Τις ιδιαιτερότητες του και τα πλεονεκτήματά του.
Είναι τραγικές οι επιλογές της ομοσπονδίας, βασίζονται σε λάθος κριτίρια,και δεν δύνουν λύσεις στον χώρο. Πρόκειται για επιλογές που εξηπηρετούν συγκεκριμένους λόγους πέρα από τους προφανείς. Ο νοόν νοήτο. bball.gif
KUNENEamanaman
Παντως εγω δεν μπορω να διανοηθω πως μπορουνε καποιοι να ισοπεδωνουν καποια πραγματα. Ακουστηκε οτι εμεις "...Στο γυναικείο υπάρχει ακόμα αυτό που λέμε φιλότιμο, τσαγανό..." . Και ποιιος ειπε οτι εμεις στο αντρικο δεν παιζουμε ακομα για τους ιδιουσ λογους. Σε ολες τις κατηγοριες παιζουμε για το κεφι μας με υποσχεσεις που δεν τηρουνται ποτε, με λεφτα που δεν παιρνουμε ποτε σε σημειο να εχουμε προβλημα επιβιωσης, και επισης σε ωρες προβληματικες οπως 9-10.30 ή 10-11.30 και ομως συνεχιζουμε γιατι το γουσταρουμε!!!!!
όμως γα μενα ειναι πολυ σημαντικο που βρεθηκε επιτελους καποιος ανθρωπος και ειπε τα πραγματα με το ονομα τους, Αλλα επισης ειναι παρα πολυ σημαντικο και το ποιος τα λεει, για να κρινω. Ειχα την τυχη πριν πολλα χρονια να εχω παιξει για τον Δικαιουλακο και πολυ κριμα που δεν ειχα το μυαλο τοτε να ακολουθησω ολα αυτα που μου ελεγε γιατι δεν θα γινομουνα παιχτης Γ εθνικης αλλά Α1-Α2. Και παρακαλω οσοι εχουν αποψη για τον προπονητη αυτον να την εκφρασουν.
Κατα συμπτωση ομως σχετιζομαι με μια κοπελα που παιζει Α1, και απο τις κολλητες της ξερει οτι πινουν νερο στο ονομα του ολες οι παιχτριες της Εθνικης, Στο ονομα του πινουν νερο και μεγαλοι παιχτες που εχουν δουλεψει μαζι του (βλ. Παπαλουκας Ζεβροσενκο Διαμαντοπουλος Σκλαβος Πελεκανος κ.α.). Και αντι να προβληματιστουμε ολοι με αυτα που γραφει (αν και το εχουν κανει παρα πολλοι απ'οτι μαθαινω) καποιοι εδω μεσα λενε αντι να κανει κριτικη και να αρθρογραφει να κοιταξει να δουλεψουν ολοι μαζι. Επίσης εντοπισανε το προβλημα του γυναικειου μπασκετ στο οτι οι παιχτριες δεν εχουν ενεργοποιησει το συνδεσμο παιχτριων και ειναι ερμαια και δεν μπορουν να αποκτησουν νοοτροπια ετσι ουτε να δουλεψουν για την προοδο του αθληματος. Μα ποιον κοροιδευουμε, τους εαυτους μας, Ο συνδεσμος παιχτριων το μονο που θα κανει ειναι να προσπαθησει να φτιαξει συμβολαια και απο κει και περα δεν εχει καμια σχεση με το αθλημα, ακριβως οπως ο συνδεσμος αντρων.
Το αλλο προβλημα το ανακαλυψαμε, δηλαδη οτι φταιει η ομοσπονδια που η Αννυ Κωνσταντινιδου δεν θελησε να γινει προπονητρια, αλλα και αν γινοτανε ποιος εγγυοτανε οτι θα γινοτανε καλη προπονητρια; Επειδη ηταν καλη παιχτρια; Μα δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο.
Και η μεγαλυτερη ιεροσυλια που άκουσα ηταν αυτο για τον Μισσα. Ναι, το αθλημα αντροκρατειται, ξερετε γιατι ομως; γιατι ολοι που συμμετεχουν στο αντρικο μπασκετ εχουν εμπειριες που ουτε σε 200 χρονια γυναικειου δεν θα εχουν οι προπονητες γυναικειου και το ξερουν και οι ιδιοι, ποσο μαλλον οι γυναικες προπονητες.
Και που ξερετε οτι ο Μισσας δεν εχει γνωσεις για το γυναικειο; Εδω οι ιδιες οι παιχτριες σε δηλωσεις τους λενε πως ειναι ο μοναδικος που τις προσσεγγισε οπως επρεπε και τις καταλαβαινει απολυτα και ειναι μεγαλη τιμη και τυχη που δουλευουν με τετοιο προπονητικο team.
Εξάλλου αναγνωριζεται απο τους παντες και ειναι ο μοναδικος που εχει κερδισει ivkofic obradovic σε οποια ομαδα και αν ητανε
Οποτε το υπονοουμενο για τον Μισσα "...οι επιλογές της ομοσπονδίας, βασίζονται σε λάθος κριτίρια,και δεν δύνουν λύσεις στον χώρο. Πρόκειται για επιλογές που εξηπηρετούν συγκεκριμένους λόγους πέρα από τους προφανείς. Ο νοόν νοήτο. .." ειναι μαλλον ισοπεδωση των παντων, οπότε τωρα καταλαβαινω γιατι με τετοια μυαλα δεν παει μπροστα το γυναικειο μπασκετ.
basketa
Καποιος κουτς μου ειπε οτι προτιμω να χασω με 10 ποντους με τις βασικες παρα να χασω με 1ποντο με μια μικρη μεσα.
diama13
Ποιος @>$Σ*$* το ειπε αυτο?(ειδατε livestrong?μαθαινω).....μαλλον δν εχει συναισθηση τι του γινεται....
Live strong
QUOTE(diama13 @ Oct 23 2007, 13:05 ) *
Ποιος @>$Σ*$* το ειπε αυτο?(ειδατε livestrong?μαθαινω).....μαλλον δν εχει συναισθηση τι του γινεται....


rolleyes.gif wink.gif smiley.gif
F A N of TSAKI TSAN
QUOTE(dogcat @ Nov 22 2007, 10:09 ) *
Διαβαζω οτι ασχολειστε πολυ με την αναλυση του Δικαιουλακου για το γυναικειο μπασκετ. Θα σας ρωτησω λοιπον γιατι θα πρεπει να εχουν βαρος οι αποψεις του; Δουλεψε σε καμια γυναικεια ομαδα και γνωριζει πως δουλευουν; Σαν ομοσπονδιακος εκανε συγκεντρωσεις σε Αθηνα και Θεσ/νικη με τους προπονητες που δουλευουν στο γυναικειο; Και αφου η αποψη του ειναι οτι οι διεθνεις δεν ξερουν μπασκετ και γιαυτο φταινε οι ιδιες και οι προπονητες γιατι ασχολειται με την ανυπαρκτη Εθνικη γυναικων; Επειδη πεφτετε στο τρυπακι και σεις και κανετε το ιδιο σχολιαζοντας προπονητες και παικτριες του γυναικειου δινετε δικαιωματα ολα να τα φορτωνουν σαυτους που πραγματικα δουλευουν για τον χωρο. Χαλαρωστε με το γυναικειο και ψαξτε τα τρωτα του ανδρικου μπασκετ εχει πολυ περισσοτερο φαι. Πιστεψτε μας, κατι ξερουμε παιξαμε 20 χρονια.

απλα θελω να σου πω οτι δαβασα πολυ προσεκτικα τι ελεγε και ηταν απο τις ελαχιστες φορες που μια τοποθετηση με βρισκει 100%, ή σχεδον σε ολα συμφωνη. Δεν νομιζω οτι ειναι δουλεια του να κανει αυτες τις συγκεντρωσεις, ουτε ειπε οτι οι διεθνεις δεν ξερουν μπασκετ. Με την νοοτροπια τους τα ειχε. Δεν ξερω γιατι, αφου εισαι Αθηναικος ρωτα την Κοσμα. Και δεν ξερω αν πρεπει να εχουν βαρος ή οχι οι αποψεις του, ειλκρινά, απλα αν διαφωνεις σε και απο ολα αυτα επειδη ειπε πολλα, κανε το θεμα για συζητηση, γιατι απο ολα αυτα που ειπε δεν βρισκω καπου να εχει αδικο.
assistwoman
QUOTE(F A N of TSAKI TSAN @ Nov 21 2007, 23:10 ) *
QUOTE(dogcat @ Nov 22 2007, 10:09 )

Διαβαζω οτι ασχολειστε πολυ με την αναλυση του Δικαιουλακου για το γυναικειο μπασκετ. Θα σας ρωτησω λοιπον γιατι θα πρεπει να εχουν βαρος οι αποψεις του; Δουλεψε σε καμια γυναικεια ομαδα και γνωριζει πως δουλευουν; Σαν ομοσπονδιακος εκανε συγκεντρωσεις σε Αθηνα και Θεσ/νικη με τους προπονητες που δουλευουν στο γυναικειο; Και αφου η αποψη του ειναι οτι οι διεθνεις δεν ξερουν μπασκετ και γιαυτο φταινε οι ιδιες και οι προπονητες γιατι ασχολειται με την ανυπαρκτη Εθνικη γυναικων; Επειδη πεφτετε στο τρυπακι και σεις και κανετε το ιδιο σχολιαζοντας προπονητες και παικτριες του γυναικειου δινετε δικαιωματα ολα να τα φορτωνουν σαυτους που πραγματικα δουλευουν για τον χωρο. Χαλαρωστε με το γυναικειο και ψαξτε τα τρωτα του ανδρικου μπασκετ εχει πολυ περισσοτερο φαι. Πιστεψτε μας, κατι ξερουμε παιξαμε 20 χρονια.


Ωχ τωρα ειδα την απαντηση, ηδη απαντησα στο τοπικ α1 αλλα θα σου πω και κανα δυο πραγματακια που πιστευω.
- εχουν βαρος οι αποψεις του γιατι εχει εμπειρια, ξερει τι λεει και τελος παντων οτι και να ειπε ηταν σωστο, κυριως απο εκει το κρινω
- Δεν ηταν δικη του δουλεια να κανει συγκεντρωσεις, δεν ξερω καν αν ειναι δουλεια του Μισσα να κανει συγκεντρωσεις
- Ευτυχως δεν ειπε πουθενα οτι οι διεθνεις δεν ξερουν μπασκετ, ουτε ειπε πουθενα οτι φταινε οι προπονητες, μπορει να μας τα εχωσε αλλα ειχε δικιο, μας τα εχωσε για την νοοτροπια μας, και δυστυχως δικαιολογησε τους προπονητες γιατι ειπε πως δεν τους αφηνουν οι παραγοντες να δουλεψουν οπως ξερουν. Στο μονο που τον κατηγορω ειναι οτι δεν τα εχωσε σε καποιους προπονητες.
Αυτα πιστευω, δεν προσπαθω να σε πεισω, απλα σου λεω αυτα που ακουσα και αυτα που ειδα.
Να σαι καλα.
KUNENEamanaman
QUOTE(dogcat @ Nov 22 2007, 12:28 ) *
Διαβαζω οτι ασχολειστε πολυ με την αναλυση του Δικαιουλακου για το γυναικειο μπασκετ. Θα σας ρωτησω λοιπον γιατι θα πρεπει να εχουν βαρος οι αποψεις του; Δουλεψε σε καμια γυναικεια ομαδα και γνωριζει πως δουλευουν;

Οι αποψεις του πρέπει να έχουν βάρος, όπως και του Μίσσα,όπως και του Κορωναίου, όπως και όποιου άλλου προπονητή έχει εμπειρία και λέει σωστά πράγματα, είτε έχει είτε δεν έχει δουλέψει στο γυναικείο νωρίτερα όπως οι παραπάνω γιατι το μπασκετ καταλαβετε το είναι ενα.

QUOTE(dogcat @ Nov 22 2007, 12:28 ) *
Σαν ομοσπονδιακος εκανε συγκεντρωσεις σε Αθηνα και Θεσ/νικη με τους προπονητες που δουλευουν στο γυναικειο;

οχι γιατι δεν ειναι δουλειά του, μα κάνει παντου σεμινάρια και μοιράζει απλοχερα τις γνωσεις του σε σεμινάρια, σε περιοδικά, και σε site στο ιντερνετ. Τετοιους θέλουμε.

QUOTE(dogcat @ Nov 22 2007, 12:28 ) *
Και αφου η αποψη του ειναι οτι οι διεθνεις δεν ξερουν μπασκετ και γιαυτο φταινε οι ιδιες και οι προπονητες γιατι ασχολειται με την ανυπαρκτη Εθνικη γυναικων;

Ανακρίβεια μεγάλη, ποθενά δεν διάβασα αυτά που γράφεις, ούτε δημόσια τον έχω ακούσει, αν στο έχει πει εσένα prive παω πάσο.

QUOTE(dogcat @ Nov 22 2007, 12:28 ) *
Επειδη πεφτετε στο τρυπακι και σεις δινετε δικαιωματα να τα φορτωνουν σ'αυτους που πραγματικα δουλευουν για τον χωρο. Χαλαρωστε με το γυναικειο ...

Ποιοι είναι αυτοί δηλαδή που δουλέυουν για το χώρο; (δεν λεω, υπάρχουν κάποιοι). Και τοτε γιατι το μπασκετ γυναικών στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτο στην Ευρώπη;;;

Ακούστε τι λέει ο ανθρωπος, ξέρει τι λέει!
dogcat
QUOTE(KUNENEamanaman @ Nov 23 2007, 00:42 ) *
Οι αποψεις του πρέπει να έχουν βάρος, όπως και του Μίσσα,όπως και του Κορωναίου, όπως και όποιου άλλου προπονητή έχει εμπειρία και λέει σωστά πράγματα, είτε έχει είτε δεν έχει δουλέψει στο γυναικείο νωρίτερα όπως οι παραπάνω γιατι το μπασκετ καταλαβετε το είναι ενα.
οχι γιατι δεν ειναι δουλειά του, μα κάνει παντου σεμινάρια και μοιράζει απλοχερα τις γνωσεις του σε σεμινάρια, σε περιοδικά, και σε site στο ιντερνετ. Τετοιους θέλουμε.
Ανακρίβεια μεγάλη, ποθενά δεν διάβασα αυτά που γράφεις, ούτε δημόσια τον έχω ακούσει, αν στο έχει πει εσένα prive παω πάσο.
Ποιοι είναι αυτοί δηλαδή που δουλέυουν για το χώρο; (δεν λεω, υπάρχουν κάποιοι). Και τοτε γιατι το μπασκετ γυναικών στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτο στην Ευρώπη;;;

Ακούστε τι λέει ο ανθρωπος, ξέρει τι λέει!

Πιθανως να κανω λαθος. Εσυ ομως δεν γνωριζεις Ελληνικα. 1. Δηλωνει οτι δεν ξερει πολλα για το γυναικειο μπασκετ.
2. Μιλαει για υπερβαρες, αγυμναστες κ.λ.π. δηλαδη τι ειναι η Εθνικη γυναικων ΓΟΥΕΙΤ ΓΟΥΩΤΣΕΡΣ η ΜΠΟΝΤΥ ΛΑΙΝ και αφου ειναι ετσι το γυναικειο μπασκετ, ποιος του εριξε ξυλο να παει στην Εθνικη ομαδα. Δηλαδη κανει χαρη στο γυναικειο χωρο;
3. Νομιζω οτι ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ,ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ, ο ΜΑΡΙΝΟΣ, ο ΚΥΡΑΤΖΗΣ, ο ΤΣΙΜΠΗΣ, ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ του ΜΕΓΑ δεν ξερω πως το λενε το παληκαρι, κατι θα ειχαν να πουνε για το γυναικειο.
4. Το μπασκετ ειναι ενα. Αλλα αλλο μπασκετ το γυναικειο, αλλο το ανδρικο, αλλο το κολεγειακο. αλλο το ΝΒΑ, γενικα εχουν διαφορες. Και η Ιατρικη μια ειναι αλλα οι γιατροι κανουν ιδικοτητα.
5. Αν τωρα για σενα οι αποψεις του Κωρωναιου εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα απο του Μαρινου για το γυναικειο χωρο δικαιωμα σου.
6. Επειδη βαριεμαι να σου απαντησω για ολη την συνεντευξη, σου επαναλαμβανω οτι τον Κο Δικαιουλακο σαν προπονητη δεν τον σχολιασαμε, αυτα που ειπε σχολιασαμε και την ωρα που τα ειπε.
7. Αν εισαι γυναικα και ασχολεισαι με το μπασκετ λυπαμαι. Αν εισαι ανδρας μαλλον εισαι πικραμενος απο τις γυναικες.
8. Ο αθλητισμος δεν εχει ρατσισμο, ουτε κρινεται απο τις επιτυχιες η τις αποτυχιες. Απο την προσπαθεια κρινεται.
9. Θα προτιμουσα λοιπον να μας πει τις προτασεις του για το πως θα γινει καλιτερο το μπασκετ και οχι μονολογους κριτικης.
10. Μεσα απο τετοιες αποψεις Ομοσπονδιακων κανεις στην ΕΟΚ δεν θα ασχοληθει με το χωρο και συ πιθανως να να μην εχεις αλλη ευκαιρεια να πεις : ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ!
Προς το παρων αυτα αμα θες συνεχιζουμε...............................
KUNENEamanaman
Καταρχας δεν έχω όρεξη να γινω υποστηριχτης κανενός, απλά λέω την άποψη μου και αυτά που πιστευω, άσχετα αν τον Δικαιουλάκο τυγχαίνει να τον έχω γνωρίσει και προσωπικά, χωρίς όμως να είμαστε φίλοι. Αν είχε όμως κάπου άδικο σε αυτά που λέει και το εντόπιζα θα το έλεγα. Κυρίως όμως δεν θέλω να σου επιβάλω την άποψη μου όπως εσυ προσπαθείς σε εμένα, απλά να την καταθέσω. Έτσι λοιπόν θα προσπαθήσω να βελτιώσω τα Ελληνικά μου και να σου πω πολύ απλά οτι μάλλον είσαι εμπαθής μαζί του για άγνωστο λόγο. Διότι δεν γίνεται να βάζεις συνέχεια στο στόμα του λόγια που δεν είπε. Την μια λες πως ειπε οτι οι παιχτριες είναι άσχετες, την άλλη πως είπε οτι φταίνε οι παίχτριες και οι προπονητές γι’αυτό, την άλλη είπε οτι οι παίχτριες της Εθνικής είναι αγύμναστες και υπέρβαρες, την άλλη οτι είπε πως δεν γνωρίζει πολλά για το γυναικείο μπασκετ και συνέχεια του επιτίθεσε και ρωτάς γιατι πήγε στην Εθνική, μέχρι και γιατί δεν έκανε σεμινάρια στους προπονητές του γυναικείου...και φυσικά το μόνο που καταλαβαίνει κανένας διαβάζοντας σε, είναι οτι πολυ απλά δεν διάβασες την συνεντευξη του. Σε σενα προσωπικά τα είπε όλα αυτά;;;; Ή τον έχεις ακούσει σε παρέα να τα λέει; Αν τον έχεις ακούσει εσυ τότε εντάξει. Και οχι απλά δεν διάβασες την δική του συνεντευξη αλλά ουτε και την δική μου απάντηση γιατι δεν μπορω να καταλάβω απο που πηγάζει η σκέψη σου οτι εγω είμαι πικραμένος απο τις γυναίκες (φαντάζομαι εννοείς απο το γυνακείο μπάσκετ) και ευτυχώς που δεν είμαι γυναίκα για να συρθώ στην λύπησή σου. Και επίσης δεν μπορώ να καταλάβω απο που αντλείς την πληροφορία και που είδες γραμμένο οτι οι απόψεις του Κορωναίου έχουν για μένα μεγαλύτερη βαρύτητα απο του Μαρίνου. Γι’αυτό κι εγω για να συνεχίσω να μιλάω με κάποιον θα πρέπει πρωτα να σέβεται τα Ελληνικά μου, να σέβεται την άποψή μου, να διαβάζει αυτά που λέμε και το θέμα για το οποίο λέμε, και κυρίως να μην είναι εμπαθής. Εσυ τώρα αν θες γράψε, εγω πάντως δεν έχει νόημα να το συνεχίσω. Κατα τ’άλλα καλή σου μέρα.
dogcat
1.Ποιος νομίζεις πως ευθύνεται για την πολύ άσχημη εικόνα που δείχνει το γυναικείο μπάσκετ στην χώρα μας;
"Δεν είμαι ο καταλληλότερος να μιλήσει για το γυναικείο μπάσκετ, αφού σε όλη μου την καριέρα δούλευα και δουλεύω μόνο στο αντρικό, όπου σίγουρα για εκεί έχω να σου πω πολλά περισσότερα. Η παρουσία μου αυτά τα δυο καλοκαίρια στην Εθνική γυναικών και η παρακολούθηση που έκανα σε παίκτριες και ομάδες μού έδωσε να καταλάβω το εξής:
Το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα είναι πολύ απλά ένας φαύλος κύκλος, όπου δεν μπορείς να βρεις μια άκρη για να ξεκινήσεις να διορθώνεις. Δεν διεκδικώ τον τίτλο του "κριτή των πάντων", μα -όπως κάθε άνθρωπος- έχω
2."Ας ξεκινήσω από τις αθλήτριες γιατί με αυτές συνεργάστηκα, αυτές "μελέτησα", και από αυτές είχα απαιτήσεις. Δεν αναφέρομαι μόνο στην Εθνική ομάδα, αλλά στο σύνολο των Ελληνίδων παικτριών, επισημαίνοντας φυσικά πως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Απειροελάχιστες όμως.
Θεωρώ ότι οι μπασκετμπολίστριες στην Ελλάδα δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει επαγγελματισμός, νοοτροπία αθλήτριας, δουλειά μέχρι εξάντλησης. Ούτε καν μπορεί να περάσει από το μυαλό τους ο κανόνας πως ο/η αθλητής/τρια έχουν αυτήν την ιδιότητα 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, πως πρέπει να ρυθμίζουν μέχρι και τις ώρες ξεκούρασης, να τρέφονται ανάλογα, να κάνουν έξτρα προπόνηση στο γήπεδο και στα βάρη. Πώς πρέπει να συμπεριφέρονται πάρα πολύ προσεκτικά, διότι είναι πλέον "επώνυμες", ορισμένες και ινδάλματα στα μικρότερα κορίτσια. Το μόνο που ξέρουν είναι να ζητάνε και να παραπονιούνται, να αμείβονται αλλά στην πράξη να μην τιμούν αυτά τα όποια χρήματα παίρνουν.
Οι περισσότερες είναι αγύμναστες! Αρκετές είναι υπέρβαρες και αυτό που τις ξεγελάει και τις κάνει να νομίζουν ότι είναι αθλήτριες, είναι η σύγκριση που κάνουν με τις υπόλοιπες φίλες τους, που δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η τεχνική τους είναι η χειρότερη δυνατή και ποτέ μα ποτέ καμία δεν μπήκε στον κόπο να κάνει κάτι παραπάνω για να διορθώσει τις αμέτρητες αδυναμίες της.
3.
"Ποτέ τους δεν προσπάθησαν"

- Άρα κατά τη γνώμη σου θα πρέπει να εστιάσουμε το πρόβλημα στη νοοτροπία των αθλητριών μας.
"Όχι μόνο, κυρίως όμως αυτό είναι. Η νοοτροπία της Ελληνίδας μπασκετμπολίστριας. Όσο για νοοτροπία ομάδας, καλύτερα να μην γίνεται λόγος και αυτό είναι δυστυχώς το χειρότερο, αφού ακόμα και οι πιο σκληρά δουλεμένες, οι πιο προπονημένες και οι πιο έμπειρες, δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν νοοτροπία ομάδας.
Πάντα κάτι έχουν να πουν, κυρίως η μια για την άλλην, αλλά και για όλους τους άλλους, επαναπαύονται στα ψυχολογικά "up ‘n down" που έχουν και το προβάλλουν ως δικαιολογία. Τελευταία στιγμή, την ώρα του αγώνα, ψάχνουν να βρουν κάποιον να τους ανεβάσει, κάπου να στηριχτούν, μα μάταια, αφού κάτι τέτοιο για να γίνει χρειάζεται να το έχεις κάνει και εσύ και οι 11 συμπαίκτριές σου συνείδηση".
- Κι όμως, κάποιοι του γυναικείου μπάσκετ λένε πως έτσι είναι η γυναικεία φύση και γι' αυτό κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.
"Όχι, αυτή την καραμέλα εγώ δεν την πιπιλάω, δεν το δέχομαι. Αν το δεχτούμε αυτό, τότε καταλύεται κάθε μορφή της λέξης και έννοιας "ομάδα". Ομάδα σημαίνει συνεργάζομαι, ακολουθώ συγκεκριμένους κανόνες και όχι ό,τι καταβολές έχω από το σπίτι μου ή από την κοινωνία που μεγάλωσα.
Ομάδα σημαίνει υποβιβάζω λίγο το "εγώ" μου για να προβιβαστεί και να αναδειχτεί το "εμείς". Όταν οι περισσότερες παίκτριες έχουν άθλια ποσοστά ευστοχίας, τα "up ‘n down" τους φταίνε; Και μιλάμε πως συναγωνίζονται σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται μεταξύ συγγενών και φίλων, χωρίς καθόλου πίεση
4.Αυτά τα "πάνω και τα κάτω" στην ψυχολογία τους ξέρεις γιατί τα έχουν; Γιατί ποτέ δεν προσπάθησαν σε όλη τους την καριέρα να ακολουθήσουν σταθερή πορεία δουλειάς, συγκέντρωσης και νοοτροπίας. Πάντα αυτή η πορεία τους είχε "πάνω και κάτω", συνήθως κάτω, γι' αυτό και η ψυχολογία της Ελληνίδας μπασκετμπολίστριας είναι έτσι. Και είναι νόμος στην ψυχολογία του αθλητή οποιουδήποτε αθλήματος, πως όσο πιο πολύ προπονείσαι, τόσο πιο σίγουρος και έτοιμος νιώθεις, τόσο πιο ανεβασμένη ψυχολογία έχεις, τόσο πιο σταθερή απόδοση έχεις".
5.Όμως, είναι ο μοναδικός ο οποίος δεν ρωτήθηκε ποτέ να πει τη γνώμη του, ή ο μοναδικός που δεν εισακούσθηκε. Όσο δεν αφήνουν τον προπονητή να δουλεύει, τόσο και αυτός θα κοιτάει το συμφέρον του και θα λέει: "Πέντε - έξι έξυπνα συστήματα να βάλουμε κανένα καλάθι και την επόμενη Κυριακή έχει ο Θεός. Σιγά μην κάτσουμε να ασχοληθούμε με τις… "άχρηστες" που δεν μπορούν να σουτάρουν, σιγά μην κάτσω να κάνω extra προπονήση σε σουτ ή στα βάρη, σιγά μην ασχοληθώ με τις μικρές αφού αν χάσω την άλλη Κυριακή θα φύγω νύχτα και δεν θα με έχουν πληρώσει -έχω ήδη χάσει τον λογαριασμό- πόσους μήνες".




Θα αναγκαστω να σου απαντησω και δεν θελω, διαβασε ομως προσεκτικα τα παραπανω και σκεψου αντικειμενικα. Στο κατω-κατω δεν με πειραζει κιολας αφου εσυ που ασχολεισαι με το γυναικειο σευχαριστει εμενα μου περισευει
F A N of TSAKI TSAN
Νομιζω οτι ο κουνενεσ αμανες (καλα, χαθηκε να βρεις ενα πιο ευκολο ψευδωνυμο, εκτος αν εισαι τουρκος οποτε δικαιολογησαι για τα ελληνικα σου smiley.gif ) εχει καπου δικιο. Ευτυχως που τα ειπε καποιος ανθρωπος τα πραγματα γιατι κανενας δεν μιλαει και ολοι νομιζουν οτι κανουν κατι, και απλα το γυναικειο ειναι μια τρυπα στο νερο. (διευκρινηση οτι τον κο Διακαιουλακο εγω δεν τον γνωριζω)
QUOTE(dolly12 @ Oct 9 2007, 12:54 ) *
Δεν είμαι ο καταλληλότερος να μιλήσει για το γυναικείο μπάσκετ, αφού σε όλη μου την καριέρα δούλευα και δουλεύω μόνο στο αντρικό, όπου σίγουρα για εκεί έχω να σου πω πολλά περισσότερα. Η παρουσία μου αυτά τα δυο καλοκαίρια στην Εθνική γυναικών και η παρακολούθηση που έκανα σε παίκτριες και ομάδες μού έδωσε να καταλάβω το εξής:
Το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα είναι πολύ απλά ένας φαύλος κύκλος, όπου δεν μπορείς να βρεις μια άκρη για να ξεκινήσεις να διορθώνεις.

δεν βλεπω να ειπε πουθενα οτι δεν γνωριζει για το γυναικειο μπασκετ οπως λες οτι ειπε, αλλα και απο αυτα που διαβαζω μάλλον ξερει πολλα
QUOTE(dolly12 @ Oct 9 2007, 12:54 ) *

QUOTE(dolly12 @ Oct 9 2007, 12:54 ) *
Θεωρώ ότι οι μπασκετμπολίστριες στην Ελλάδα δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει επαγγελματισμός, νοοτροπία αθλήτριας, δουλειά μέχρι εξάντλησης. Ούτε καν μπορεί να περάσει από το μυαλό τους ο κανόνας πως ο/η αθλητής/τρια έχουν αυτήν την ιδιότητα 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, πως πρέπει να ρυθμίζουν μέχρι και τις ώρες ξεκούρασης, να τρέφονται ανάλογα, να κάνουν έξτρα προπόνηση στο γήπεδο και στα βάρη. Πώς πρέπει να συμπεριφέρονται πάρα πολύ προσεκτικά, διότι είναι πλέον "επώνυμες", ορισμένες και ινδάλματα στα μικρότερα κορίτσια. Το μόνο που ξέρουν είναι να ζητάνε και να παραπονιούνται, να αμείβονται αλλά στην πράξη να μην τιμούν αυτά τα όποια χρήματα παίρνουν.
Οι περισσότερες είναι αγύμναστες! Αρκετές είναι υπέρβαρες και αυτό που τις ξεγελάει και τις κάνει να νομίζουν ότι είναι αθλήτριες, είναι η σύγκριση που κάνουν με τις υπόλοιπες φίλες τους, που δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η τεχνική τους είναι η χειρότερη δυνατή και ποτέ μα ποτέ καμία δεν μπήκε στον κόπο να κάνει κάτι παραπάνω για να διορθώσει τις αμέτρητες αδυναμίες της.

δεν λεει πουθενα οτι ειναι ασχετες ουτε οτι φταινε οι ιδιες-ισα ισα που αν διαβαζεις πιο κατω τους δινει αλλοθι- και δεν αναφερεται στις παιχτριες της Εθνικής αλλα στο γυναικειο μπασκετ γενικοτερα. Και μηπως δεν ειναι ετσι;
QUOTE(dolly12 @ Oct 9 2007, 12:54 ) *
Αυτός είναι ο μοναδικός που είναι επαγγελματίας και είναι ο μοναδικός πραγματικά γνώστης του αθλήματος. Όμως, είναι ο μοναδικός ο οποίος δεν ρωτήθηκε ποτέ να πει τη γνώμη του, ή ο μοναδικός που δεν εισακούσθηκε. Όσο δεν αφήνουν τον προπονητή να δουλεύει, τόσο και αυτός θα κοιτάει το συμφέρον του και θα λέει: "Πέντε - έξι έξυπνα συστήματα να βάλουμε κανένα καλάθι και την επόμενη Κυριακή έχει ο Θεός. Σιγά μην κάτσουμε να ασχοληθούμε με τις… "άχρηστες" που δεν μπορούν να σουτάρουν, σιγά μην κάτσω να κάνω extra προπονήση σε σουτ ή στα βάρη, σιγά μην ασχοληθώ με τις μικρές αφού αν χάσω την άλλη Κυριακή θα φύγω νύχτα και δεν θα με έχουν πληρώσει -έχω ήδη χάσει τον λογαριασμό- πόσους μήνες".
Τα ίδια πράγματα συμβαίνουν και στους άντρες και δυστυχώς σε όλες τις βαθμίδες. Λέω ψέματα μήπως;

απο αυτα που λεει δεν προκυπτει καπου οτι φταινε οι προπονητες, το αντιθετο.

εσυ λες:
3. Νομιζω οτι ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ,ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ, ο ΜΑΡΙΝΟΣ, ο ΚΥΡΑΤΖΗΣ, ο ΤΣΙΜΠΗΣ, ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ του ΜΕΓΑ δεν ξερω πως το λενε το παληκαρι, κατι θα ειχαν να πουνε για το γυναικειο.
και γιατι κανενας δεν λεει τιποτα;;; (αν και νομιζω οτι πανω κατω ολοι εχουνε πει και ολοι τα ιδια λενε) αφου και ο κος Σιμος εκανε ποστ χτες, αρα διαβαζει το φορουμ, τον παρακαλουμε να μας πει και αυτος τις αποψεις του. Θα του στειλω και πμ

εσυ λες:
4. Το μπασκετ ειναι ενα. Αλλα αλλο μπασκετ το γυναικειο, αλλο το ανδρικο, αλλο το κολεγειακο. αλλο το ΝΒΑ, γενικα εχουν διαφορες. Και η Ιατρικη μια ειναι αλλα οι γιατροι κανουν ιδικοτητα.
το μπασκετ στην προπονηση και στο παιχνιδι ειναι ενα, συμφωνω κι εγω. Αλλα αυτη ειναι και η δηλωση του Μισσα και οπου σταθει και οπου βρεθει το ιδιο λεει, αρα μπροστα στην γνωμη του πιο εμπειρου οτι και να λεμε εμεις...

εσυ λες:
5. Αν τωρα για σενα οι αποψεις του Κωρωναιου εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα απο του Μαρινου για το γυναικειο χωρο δικαιωμα σου.
Για μενα παντως εχουν, δεν τολμω καν να συγκρινω τους δυο προπονητες. Όμως αν λεει κατι σωστο καποιος ειτε τον λενε Μαρινο ειτε τον λενε Ανωνυμο ειτε τον λενε Ιβκοβιτς, δεν εχω παρα να συμφωνησω, και στην πρεοκειμενη περιπτωση αυτα που ειπε ο Δικαιουλακος ειναι ολα σωστα.

εσυ λες:
8. Ο αθλητισμος δεν εχει ρατσισμο, ουτε κρινεται απο τις επιτυχιες η τις αποτυχιες. Απο την προσπαθεια κρινεται.
δυστυχως σε επιπεδο εθνικης ομαδας ή πρωταθληματος θελουμε και αποτελεσματα. Δεν πηγε κανενας στην Εθνικη ή σε κάποια ομαδα Α1 για την προσπαθεια. Προσωπικά δεν με ενδιαφερει η Εθνική Ελλαδος απλα να προσπαθει. Θελω και αποτελεσματα.

εσυ λες:
9. Θα προτιμουσα λοιπον να μας πει τις προτασεις του για το πως θα γινει καλιτερο το μπασκετ και οχι μονολογους κριτικης.
κι αυτος ειπε (μαλλον δεν το διαβασες)
QUOTE(dolly12 @ Oct 9 2007, 12:54 ) *
Το τι χρειάζεται να γίνει είναι ένας μακρύς κατάλογος, τον οποίο συζητάμε ήδη και προβληματιζόμαστε.

και συνεχιζει
QUOTE(dolly12 @ Oct 9 2007, 12:54 ) *
Απ' αυτόν τον κατάλογο όμως θα ξεχωρίσω την ανάγκη να γίνει αυτό που γινότανε στην Εθνική αντρών επί χρόνια.
Δηλαδή, μεταγραφή ψηλής νατουραλιζε παίκτριας καθώς απ' ότι φαίνεται για τα επόμενα χρόνια στην Εθνική δεν θα έχουμε σέντερ πάνω από το 1μ90, και λήψεις αποφάσεων της ομοσπονδίας, όπου δεν θα τους νοιάξει κανένα κόστος, ακόμα και αν χρειαστεί να πάρει με το έτσι θέλω κάποια ταλέντα από ομάδες και να τα εντάξει σε ένα δικό της πρόγραμμα, ή μια δικιά της ομάδα (κάτι που έχουν στο πρόγραμμα τους η ομοσπονδία της Γαλλίας σε άντρες και γυναίκες).
Άποψη μου είναι πως θα πρέπει να γίνει πλήρη αναδιοργάνωση του πρωταθλήματος, πιθανόν και με λιγότερες αλλά σοβαρές ομάδες και την ανάγκη play offs, ούτως ώστε να αποκτήσουν οι παίκτριες εμπειρίες από δύσκολα παιχνίδια. Ξέρεις πόσα δύσκολα παιχνίδια έπαιξαν οι Εσπερίδες πέρυσι; Τα δυο με Πανιώνιο, και δυο - τρία εκτός έδρας. Με τα play offs αυτό το νούμερο θα πολλαπλασιαζόταν. Άσε που με το ισχύον σύστημα, αν στο σημαντικότερο παιχνίδι που κρίνει τους στόχους σου (όποιοι και αν είναι αυτοί), η καλύτερη σου παίκτρια είναι τραυματίας, τότε πάνε και οι στόχοι, πάει και η χρονιά διότι δεν έχεις ξανά την ευκαιρία να τους υλοποιήσεις.

εσυ λες:
10. Μεσα απο τετοιες αποψεις Ομοσπονδιακων κανεις στην ΕΟΚ δεν θα ασχοληθει με το χωρο
εδω σηκωνει μεγαλη κουβεντα. Γιατι ασχολειται κανενας; Αυτος λεει ναι, ασχολουνται, μα εγω δεν τον πιστευω πολυ, μαλλον ειμαι επιφυλακτικη. Και εν πασει περιπτωση ευτυχως που καποιος τους τα λεει μπας και ξυπνησουν εκει.

Και τελος παντων αν κατα την γνωμη σου δεν πρεπει να εχουν βαρος οι αποψεις του Δικαιουλακου, σκεψου οτι λογικά την ιδια γνωμη εχει και ο Μσσας αφου αυτοι οι δυο, απ'οτι λενε, ειναι το ιδιο σε σκεψεις και φιλοσοφια. Παντως εγω χαρηκα που τα ειπε καποιος ανθρωπος σταρατα και οχι μασημενα προς ολες τις κατευθυνσεις γιατι το γυναικειο μπασκετ εκτος Ελλαδας ειναι ανυπαρκτο, και στην Ελλαδα υποτονικό, και δεν πρεπει να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Με στεναχωρουν ολα αυτα που ειπε, η αληθεια ειναι, αλλά μονο αν αντιμετωπισουμε την αληθεια θα παμε μπροστα. Ουφ βρε γατοσκυλο, πολυ κουραστηκα με ολα αυτα, θελεις να συνεχισουμε;;;
dogcat
QUOTE(F A N of TSAKI TSAN @ Nov 27 2007, 16:15 ) *
Νομιζω οτι ο κουνενεσ αμανες (καλα, χαθηκε να βρεις ενα πιο ευκολο ψευδωνυμο, εκτος αν εισαι τουρκος οποτε δικαιολογησαι για τα ελληνικα σου smiley.gif ) εχει καπου δικιο. Ευτυχως που τα ειπε καποιος ανθρωπος τα πραγματα γιατι κανενας δεν μιλαει και ολοι νομιζουν οτι κανουν κατι, και απλα το γυναικειο ειναι μια τρυπα στο νερο. (διευκρινηση οτι τον κο Διακαιουλακο εγω δεν τον γνωριζω)

δεν βλεπω να ειπε πουθενα οτι δεν γνωριζει για το γυναικειο μπασκετ οπως λες οτι ειπε, αλλα και απο αυτα που διαβαζω μάλλον ξερει πολλα
δεν λεει πουθενα οτι ειναι ασχετες ουτε οτι φταινε οι ιδιες-ισα ισα που αν διαβαζεις πιο κατω τους δινει αλλοθι- και δεν αναφερεται στις παιχτριες της Εθνικής αλλα στο γυναικειο μπασκετ γενικοτερα. Και μηπως δεν ειναι ετσι;

απο αυτα που λεει δεν προκυπτει καπου οτι φταινε οι προπονητες, το αντιθετο.

εσυ λες:
3. Νομιζω οτι ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ,ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ, ο ΜΑΡΙΝΟΣ, ο ΚΥΡΑΤΖΗΣ, ο ΤΣΙΜΠΗΣ, ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ του ΜΕΓΑ δεν ξερω πως το λενε το παληκαρι, κατι θα ειχαν να πουνε για το γυναικειο.
και γιατι κανενας δεν λεει τιποτα;;; (αν και νομιζω οτι πανω κατω ολοι εχουνε πει και ολοι τα ιδια λενε) αφου και ο κος Σιμος εκανε ποστ χτες, αρα διαβαζει το φορουμ, τον παρακαλουμε να μας πει και αυτος τις αποψεις του. Θα του στειλω και πμ

εσυ λες:
4. Το μπασκετ ειναι ενα. Αλλα αλλο μπασκετ το γυναικειο, αλλο το ανδρικο, αλλο το κολεγειακο. αλλο το ΝΒΑ, γενικα εχουν διαφορες. Και η Ιατρικη μια ειναι αλλα οι γιατροι κανουν ιδικοτητα.
το μπασκετ στην προπονηση και στο παιχνιδι ειναι ενα, συμφωνω κι εγω. Αλλα αυτη ειναι και η δηλωση του Μισσα και οπου σταθει και οπου βρεθει το ιδιο λεει, αρα μπροστα στην γνωμη του πιο εμπειρου οτι και να λεμε εμεις...

εσυ λες:
5. Αν τωρα για σενα οι αποψεις του Κωρωναιου εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα απο του Μαρινου για το γυναικειο χωρο δικαιωμα σου.
Για μενα παντως εχουν, δεν τολμω καν να συγκρινω τους δυο προπονητες. Όμως αν λεει κατι σωστο καποιος ειτε τον λενε Μαρινο ειτε τον λενε Ανωνυμο ειτε τον λενε Ιβκοβιτς, δεν εχω παρα να συμφωνησω, και στην πρεοκειμενη περιπτωση αυτα που ειπε ο Δικαιουλακος ειναι ολα σωστα.

εσυ λες:
8. Ο αθλητισμος δεν εχει ρατσισμο, ουτε κρινεται απο τις επιτυχιες η τις αποτυχιες. Απο την προσπαθεια κρινεται.
δυστυχως σε επιπεδο εθνικης ομαδας ή πρωταθληματος θελουμε και αποτελεσματα. Δεν πηγε κανενας στην Εθνικη ή σε κάποια ομαδα Α1 για την προσπαθεια. Προσωπικά δεν με ενδιαφερει η Εθνική Ελλαδος απλα να προσπαθει. Θελω και αποτελεσματα.

εσυ λες:
9. Θα προτιμουσα λοιπον να μας πει τις προτασεις του για το πως θα γινει καλιτερο το μπασκετ και οχι μονολογους κριτικης.
κι αυτος ειπε (μαλλον δεν το διαβασες)

και συνεχιζει

εσυ λες:
10. Μεσα απο τετοιες αποψεις Ομοσπονδιακων κανεις στην ΕΟΚ δεν θα ασχοληθει με το χωρο
εδω σηκωνει μεγαλη κουβεντα. Γιατι ασχολειται κανενας; Αυτος λεει ναι, ασχολουνται, μα εγω δεν τον πιστευω πολυ, μαλλον ειμαι επιφυλακτικη. Και εν πασει περιπτωση ευτυχως που καποιος τους τα λεει μπας και ξυπνησουν εκει.

Και τελος παντων αν κατα την γνωμη σου δεν πρεπει να εχουν βαρος οι αποψεις του Δικαιουλακου, σκεψου οτι λογικά την ιδια γνωμη εχει και ο Μσσας αφου αυτοι οι δυο, απ'οτι λενε, ειναι το ιδιο σε σκεψεις και φιλοσοφια. Παντως εγω χαρηκα που τα ειπε καποιος ανθρωπος σταρατα και οχι μασημενα προς ολες τις κατευθυνσεις γιατι το γυναικειο μπασκετ εκτος Ελλαδας ειναι ανυπαρκτο, και στην Ελλαδα υποτονικό, και δεν πρεπει να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Με στεναχωρουν ολα αυτα που ειπε, η αληθεια ειναι, αλλά μονο αν αντιμετωπισουμε την αληθεια θα παμε μπροστα. Ουφ βρε γατοσκυλο, πολυ κουραστηκα με ολα αυτα, θελεις να συνεχισουμε;;;




Aναγκαστηκα θα σου απαντησω γιατι νομιζω οτι κανεις λαθος. Ο Δικαιουλακος ειναι Ομοσ/κος προπονητης, θα πρεπει λοιπον να ξερει οτι το γυναικειο μπασκετ στην Ελλαδα ειναι καθαρα ερασιτεχνικο. Οτι οι περισσοτερες παικτριες δεν πληρωνονται. οτι ειναι ερμαια των συλλογων με τα δελτια και οτι συμφωνουν αλλα και στο τελος αλλα εχουν παρει αν εχουν παρει. Οτι τις προτασεις για την διεξαγωγη του πρωταθληματος τις κανει καποιος που αν δεν γινουν αποδεκτες παραιτειται απο την θεση του. Δεν γνωριζω αν εχει κανει προτασεις για το πρωταθλημα, θα ρωτησω αυριο ομως και θα σου πω. Ξερω την υποθεση Σουλης και αυτη οχι καλα αλλα απο οσα γνωριζω ο Καλογεροπουλος με τον Δημαρχο τρεχουν και γιαυτο θα ρωτησω και θα σου πω. Εκει που διαφωνω με ολες σας ειναι οτι κανετε κριτικη στον Αρβανιτη και στον καθε Αρβανιτη (που δεν τον γνωριζω) αλλα αποδεχεστε την αποψη του Δικαιουλακου για υπερβαρες Ελληνιδες μπασκεμπωλιστριες. Οτι δικαιολογειτε την αθλητρια που πεφτει στο παραπτωμα και την τιμωρει ο προπονητης της αλλα ασπαζεσαι την αποψη του Δικαιουλακου για περαστικες απο τον χωρο αθλητριες που δεν εχουν στοχους. Αν εχει αποψη οτι με νατουραλιζε θα γινει καλιτερο το γυναικειο τι να πω. Το ξαναλεω αλλο η επιτυχια ,αλλο η προοδος. Τον Μισσα μην τον μπερδευεις γιατι παραμενει στην Εθνικη ασχολειται με το αναπτυξιακο και δεν νομιζω να τον εκφραζουν οι αποψεις Δικαιουλακου. Αλλα σου ξαναλεω οταν μιλαμε στον κοσμο πρεπει να ξερουμε τι λεμε. Εσυ αν ο προπονητης σου ειχε αυτη τηυν αποψη για σενα και εξεφραζε δημοσια θα τον ανεχοσουν γιατι ειπε την αληθεια; θα προσπαθουσες την αλλη μερα να γινεις καλιτερη; Ο προπονητης ειναι παιδαγωγος, ειναι δασκαλος, εξαντλει τις μεθοδους μαθησης και οχι μετα την αποτυχια φορτωνει αλλου το βαρος. Με τα ιδια κιλα επαιζαν προκριματικα. το ιδιο μπασκετ γνωριζαν. Αν, λεω αν, η Εθνικη ειχε περασει στους οκτω θα τα ελεγε αυτα; Γιατι μετα τη θεση στους Ολυμπιακους δεν μαζευτηκαν οι γνωριζοντες να μιλησουν για την προοδο του γυναικειου και να αποφασισουν για την επομενη μερα. Σαυτα διαφωνω και στην δημοσιοποιηση τους γιατι δεν φερνουν προοδο. Δεν φταινε οι κοπελλες το συστημα φταει. Αρα αμα βαραμε το σαμαρι δεν ποναει ο γαιδαρος. Κριτικη εκ του ασφαλους δεν ειναι κριτικη. Και τελος παντων αν εσας σας καλυπτουν ολα αυτα που παιζεται μπασκετ η ασχολειστε προπονητικα με το γυναικειο εμενα δε μου πεφτει λογος και πολυ ασχολειθηκα. Γιατι θα καταληξω οτι εχει δικιο ο Δικαιουλακος με τα πανω - κατω των γυναικων. Εσεις τελικα δεν ξερετε τι θελετε. Αληθεια, τι θελετε; Γιατι σαυτα που ειπε αληθεια- ψεματα δεν γνωριζω υποτιμηθηκε κατα την ταπεινη μου αποψη ολο το γυναικειο. Αν για σας ετσι ειναι μαζι σας και δεν θα ξανασχοληθω.
F A N of TSAKI TSAN
QUOTE(dogcat @ Nov 27 2007, 21:28 ) *
Aναγκαστηκα θα σου απαντησω γιατι νομιζω οτι κανεις λαθος. Ο Δικαιουλακος ειναι Ομοσ/κος προπονητης, θα πρεπει λοιπον να ξερει οτι το γυναικειο μπασκετ στην Ελλαδα ειναι καθαρα ερασιτεχνικο. Οτι οι περισσοτερες παικτριες δεν πληρωνονται.

Εδω κανεις μεγαλο λαθος! Αρκετες (οχι ολες) πληρωνονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Αφου ειναι φιλος σου ο κοουτς του Αθηναικου ρωτα τον ποσα παιρνει η Γκουζινη η Κοσμα και τι μπατζετ εχετε.Το μπατζετ απο που διευρυνεται;απο τους μισθους βρε! Φυσικα οι παιχτριες στην Ελλαδα δεν παιρνουμε αυτα που παιρνουν οι αντρες, αλλα οτι καποιες ασχολουνται μ ο ν ο με αυτο και αμειβονται πολυ πολυ παραπανω απ'οτι παιρνεις εσυ στον δημο ισχυει
QUOTE(dogcat @ Nov 27 2007, 21:28 ) *
Οτι τις προτασεις για την διεξαγωγη του πρωταθληματος τις κανει καποιος που αν δεν γινουν αποδεκτες παραιτειται απο την θεση του.

Αυτο πρεπει να κανει ο ασισταντ κοουτς της Εθνικης;;;
QUOTE(dogcat @ Nov 27 2007, 21:28 ) *
Εκει που διαφωνω με ολες σας ειναι οτι κανετε κριτικη στον Αρβανιτη και στον καθε Αρβανιτη (που δεν τον γνωριζω) αλλα αποδεχεστε την αποψη του Δικαιουλακου για υπερβαρες Ελληνιδες μπασκεμπωλιστριες. Οτι δικαιολογειτε την αθλητρια που πεφτει στο παραπτωμα και την τιμωρει ο προπονητης της αλλα ασπαζεσαι την αποψη του Δικαιουλακου για περαστικες απο τον χωρο αθλητριες που δεν εχουν στοχους.

Γιατι τα βαζεις ολα στον ιδιο κουβα;Μοιαζουν οι περιπτωσεις;Με τον Αρβανιτη και την συμπεριφορα του τα ειχαμε απο περυσι,φαινοταν οτι ηταν μα βομβα ετοιμη να εκραγει. εγω το ειπα, δεν συμφωνησα με την Καλτσιδου που εφυγε και παρατησε την ομαδα, μα πηρε αδεια. και ειναι ανηθικο απο την μια να δινει η οαδα αδεια σε καποια και μολις γυρναει να την τιμωρει. Και φυσικα η μεγαλυτερη βλακεια ηταν που τιμωρησε ολη την ομαδα ετσι. Δεν ξερω αν ειναι αγυμναστες οι Ελληνιδες μπασκετμπολιστριες, δεν εχω τετοια εμπειρια, εμενα γυμνασμενες μου φαινονται(παντως πιο γυμνασμενες απο εμενα)αλλα οτι εχουν υπερβαρες, ε δεν κανουν πουλακια τα ματια μας, σε ολες τις ομαδες τις βρισκεις. Απο την πρωτη ομαδα της βαθμολογιας-εσας δηλαδη-μεχρι την τελευταια. Και κανεις συνεχεια το λαθος να βαζεις λγια στο στομα του που δεν ειπε. Ειπε οτι ολες εχουν στοχους μα δεν κανουν και τιποτα για να τους υλοποιήσουν
QUOTE(dogcat @ Nov 27 2007, 21:28 ) *
Αν εχει αποψη οτι με νατουραλιζε θα γινει καλιτερο το γυναικειο τι να πω. Το ξαναλεω αλλο η επιτυχια ,αλλο η προοδος.

Απο την αλλη το μεγαλο λαθος σου στην συνεντευξη ειναι οτι δεν την παρατηρσες καλα. Σε καποια σημεια μιλησε για την εθνικη και σε καποια για το γυναικειο γενικοτερα. Και εκει εχεις μπεδευετι και του κανεις επιθεση. Ειπε λοιπον οτι με νατουραλιζε θα γινει καλυτερη η Εθνικη, κατι που κανει χρονια το αντρικο. Δεν ειπε να βαλουμε στο γυναικειο νατουραλιζε παιχτριες
QUOTE(dogcat @ Nov 27 2007, 21:28 ) *
Τον Μισσα μην τον μπερδευεις γιατι παραμενει στην Εθνικη ασχολειται με το αναπτυξιακο και δεν νομιζω να τον εκφραζουν οι αποψεις Δικαιουλακου.

Ε δεν νομιζω.Δεν ξερω τι κανουν οι δυο τους αλλα εχω την αισθηση οτι δεν θα ελεγε τιποτα ο Δικαιουλακος που θα τον εφερνε αντιμετωπο με τον Μισσα, ασε που εχω την αισθηση οτι συνενοημενη ηταν αυτη η συνεντευξη για να μην βγει και τα πει ο ιδιος. Δεν το λεω με σιγουρια, απλα αυτη την εντυπωση εχω
QUOTE(dogcat @ Nov 27 2007, 21:28 ) *
Εσυ αν ο προπονητης σου ειχε αυτη τηυν αποψη για σενα και εξεφραζε δημοσια θα τον ανεχοσουν γιατι ειπε την αληθεια; Με τα ιδια κιλα επαιζαν προκριματικα. το ιδιο μπασκετ γνωριζαν. Αν, λεω αν, η Εθνικη ειχε περασει στους οκτω θα τα ελεγε αυτα;;

Αυτη ειναι καλη ερωτηση, εξαρταται τι σχεση εχω μαζι του. ομως στο ξαναλεω διαβασε καλα τι λεει. Μιλαει για το γυναικειο μπασκετ, δεν ειπε χοντρες και αγυμνααστες τις παιχτριες του,ουτε αυτες που ειχε στο Ευρωμπασκετ αν και καποιες απο αυτες ειναι, ή τουλαχιστον ήταν.

QUOTE(dogcat @ Nov 27 2007, 21:28 ) *
Γιατι σαυτα που ειπε αληθεια- ψεματα δεν γνωριζω υποτιμηθηκε κατα την ταπεινη μου αποψη ολο το γυναικειο. Αν για σας ετσι ειναι μαζι σας και δεν θα ξανασχοληθω.
Ναι, υποτιμηθηκε φοβερα, εχεις δικιο. Μαλλον για να ειμαι πιο σωστη θα πω οτι διαπιστωθηκε απο καποιον ανθρωπο ποσο υποτιμημενο ειναι και επιτελους ειπε τα πραγματα με το ονομα τους.

Αχ βρε συ δεν γινεται να τη σταματησουμε αυτη τη κουβεντα; Εχουμε μπει στο λουκι να τα ριχνεις εσυ στον Δικαιουλακο κι εγω να τον υπερασπιζομαι λες και ειναι μπαρμπας μου. jedi.gif Ας κανει οτι θελει ο Δικαιουλακος, αμα θελεις ριξτου και ντοματα στη μουρη, icon_tomato.gif 24.gif εγω δεν ασχολουμαι αλλο γιατι βαρεθηκα. icon_bored.gif Χαιρομαι ομως που τα ειπαμε ωραια και μια φορα κι ας διαφωνουσαμε smilie_schal1.gif . thumbsup.gif
dogcat
Και γω για την Εθνικη μιλαω. Αλλα η εθνικη ειναι ο καθρευτης του γυναικειου μπασκετ. Μαρεσει να διαφωνουμε αλλα πρεπει να καταλαβεις οτι εγω τον Δικαιουλακο αν τον δω δεν θα τον γνωρισω. Δεν τον ξερω τον ανθρωπο. Απλα διαβασα εδω την συνεντευξη του και διαφωνω καθετα. Οι μονες αθλητριες που γνωριζει και εχει συναναστραφει ειναι της Εθνικης και αυτο ειναι κατι που με πειραζει. Γιατι εγω δεν διαφωνω οτι ετσι μπορει να ειναι στο γυναικειο η κατασταση (δεν γνωριζω γιατι δεν ασχολουμε καθημερινα μαζι του για να ξερω τα προβληματα του χωρου ), διαφωνω με την συνεντευξη και την ωρα που εγινε. Σαν συνεργατης της Ομοσπονδιας πρεπει να κανει τις προτασεις του για την αναπτυξη του αθληματος. Σενα χωρο που τη μια χρονια πεφτουν 2, την αλλη 3 ,την αλλη 4 κ.ο.κ, που δεν υπαρχουν play-off που δεν υπαρχει υπευθυνος για την αναπτυξη του γυναικειου εκ μερους της Ομοσπονδιας δεν μπορει να βγαινει καποιος και να μιλαει για τα προβληματα μονο που απορρεουν απο τις αθλητριες. Οσο για τον Μισσα θεωρω οτι ειναι πολυτελεια για τον γυναικειο χωρο, ισως οπως τα λετε να ισχυει το ιδιο και για τον Δικαιουλακο, εγω δεν διαφωνω για την προπονητικη ικανοτητα του και θα ειμουν και ο τελευταιος που θα μπορουσα να κανω κριση, αλλα γιαυτα που ειπε και την χρονικη στιγμη που τα ειπε. Οσο για την νατουραλιζε σου λεω οτι αν η Εθνικη εχει 4 νατουρ. παικτριες και παιζει σε καθε διοργανωση στι final 4 θα γινει καλιτερο το γυναικειο η θα αλλαξει η αποψη του για τις παικτριες; αυτο ειπα και πιστεψε με καταλαβαινω καλα τι λεει και τι λεω εγω. Ο ανθρωπος μπορει να ειναι αξιολογοτατος και πολυ ικανος προπονητης και δεν τον κρινω, τη συνεντευξη του κρινω και την χρονικη στιγμη που την εκανε. και μεις τωρα μαλωνουμε σε ξενο αχυρωνα. Εγω δεν εχω σχεση με το μπασκετ δε ζω απαυτο, δεν πληρωνομαι απαυτο, περναω καλα καθε Κυρικη και μαρεσει να παρακολουθω τα παιχνιδια. Αν οσες δεν καταλαβαινετε γιατι διαφωνω με την συνεντευξη Δικαιουλακου και οχι με τον Δικαιουλακο τοτε υπαρχει διαφορα μεταξυ μας και οχι μαυτον. Εγω εχω την αποψη οτι τα προβληματα του σπιτιου μου τα λυνω στο σπιτι μου και μαυτους που ταχω τα προβληματα και οχι στο καφενειο. Εδω εχουμε κανει τα προβληματα του γυναικειου μεσημεριανη εκπομπη με τον Παπανωτα και τις Κατινες που τηλεφωνουν. Αφου διαφωνουμε δεν χρειαζεται να το συνεχισουμε, φτανει και ισως μετα απο λιγο καιρο τα ξαναλεμε σε διαφορετικη βαση. Το προβλημα ειναι, αν διαφωνουμε η αν δειχνουμε οτι διαφωνουμε, για να κανουμε κοντρες. Αν μπορουσαμε να μιλησουμε απο κοντα θα συμφωνουσαμε σολα αλλα τωρα και με τον τροπο που προσπαθουμε να λυσουμε τις αντιρησεις μας δεν υπαρχει περιπτωση να συμφωνησουμε, γιαυτο υποχωρω και αποδεχομαι οτι εχει δικιο ο Δικαιουλακος για το γυναικειο μπασκετ. Εμεις εχουμε αδικο που ασχολουμαστε μαυτο γιατι δεν αξιζει, αυτος καλα τα λεει. Ουφ κουραστηκα να υπερασπιζομαι αυτο που εσεις ασχολειστε διαφωνοντας μαζι σας διατι σας υπερασπιζομαι.
tsops
QUOTE(dogcat @ Nov 28 2007, 09:27 ) *
Ουφ κουραστηκα να υπερασπιζομαι αυτο που εσεις ασχολειστε διαφωνοντας μαζι σας διατι σας υπερασπιζομαι.


Αν κουράστηκες τόσο γρήγορα, τι να πούμε και εμείς βρε dogcat? έτσι εύκολα λύνεται το θέμα του γυναικείου μπάσκετ? σε παρακαλώ, σου έχω στείλει ένα σημαντικό πμ που θέλω να δεις και να μου απαντήσεις άμεσα. Περιμένω απάντησή σου bball.gif
ptolemaidaras
Καλα ειναι τα πανυγηρια και το οπαδιλικι αλλα συχνα πυκνα θα πρεπει να αφουγκραζομαστε και καποιους ανθρωπους του χώρου. Έτσι για να μην ξεχνιομαστε. Διαβαστε την τελευταια συνεντευξη του Τσεμπερη.

Γ. Τσεμπέρης: «Πολλά τα προβλήματα στο γυναικείο μπάσκετ»
15.10.08
Ο προπονητής του Πανιωνίου στις γυναίκες Γιώργος Τσεμπέρης, μίλησε στο sepk.gr, τόσο για την ομάδα του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όσο και γενικά για το γυναικείο μπάσκετ, το οποίο θεωρεί ότι νοσεί. Ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης και υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής, θεωρεί και μάλλον ορθά, ότι οι υποδομές στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ τουλάχιστον... υπολειτουργούν!
«Η εμπειρία πρωταθλητισμού για μένα τώρα ξεκινάει. Το αγωνιστικό κομμάτι όμως, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Οι πολλοί τραυματισμοί είναι για μας ένα σημαντικό πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι συνεργάζομαι με έναν εξαιρετικό γυμναστή τον Χατζηχρήστο και δεν ακολουθούμε παλιές μεθόδους με πολύ αναερόβια άσκηση, αλλά κυρίως προπόνηση μέσα στο γήπεδο, δεν αποφύγαμε τους πολλούς τραυματισμούς.

Δυστυχώς ενώ υπάρχει πρόγραμμα εβδομάδας, τριών εβδομάδων κτλ, λόγω τραυματισμών αυτά τα προγράμματα ανατρέπονται. Ένας προπονητής στο γυναικείο μπάσκετ ωστόσο, έχει κι άλλες δυσκολίες. Για παράδειγμα η διαφορά δυναμικότητας των παικτριών μέσα στην ίδια την ομάδα είναι τεράστια. Η τρίτη με τη πέμπτη π.χ. παίκτρια έχει μεγάλη διαφορά παικτικά. Έτσι λοιπόν η προπόνηση δεν είναι ανταγωνιστική, δεν μπορείς να προχωρήσεις.

Το κακό φυσικά ξεκινάει από τις υποδομές, που δυστυχώς υπολειτουργούν. Δεν είναι μόνο ότι από τις υποδομές προκύπτουν παίκτριες που δεν γνωρίζουν αρχές στην τακτική του αθλήματος, αλλά ακόμα και σε επίπεδο ατομικής τεχνικής, καθώς οι περισσότερες δεν γνωρίζουν τα βασικά. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι μόνο ότι δεν ξέρω να σουτάρω, αλλά και πότε πρέπει να σουτάρω, ή πότε πρέπει να πασάρω, τι πάσα να κάνω; Από μικρές οι κοπέλες είναι αλήθεια ότι δεν μαθαίνουν να διαβάζουν το παιχνίδι.

Βέβαια στο γυναικείο μπάσκετ πολλά «κινέζικα», όπως σύνθετες άμυνες, πολλές αλλαγές κτλ δεν τιμωρούνται, γιατί οι αντίπαλοι δεν μπορούν να διαβάσουν καλά τις άμυνες, να περάσουν ή να βρουν πχ το μις ματς.

Άλλο πρόβλημα για μένα ειδικά στο Κύπελλο φέτος ήταν οι ξένες. Η μία τραυματίστηκε και δεν την είχα στο Κύπελλο, ή άλλη έπαιζε στο WNBA και έφτασε μέχρι τους τελικούς. Αυτή η παίκτρια όσο και καλή να είναι σε ατομική τεχνική, χρειάζεται χρόνο για να μπει στην υπόλοιπη ομάδα. Αυτό είναι πισωγύρισμα, γιατί θα αναγκαστούμε να κάνουμε πράγματα που έχουμε ξανακάνει.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ο επαγγελματισμός ή ο ερασιτεχνισμός. Άλλες ομάδες πληρώνονται και κάνουν το τυπικό αριθμό προπονήσεων και άλλες δεν πληρώνονται με αποτέλεσμα να κάνουν καθαρά χόμπι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποιες παίκτριες να παραιτούνται εύκολα να μην προσπαθούν και να μπαίνουν σε μια διαδικασία σύγκρισης που δεν ωφελεί τον χώρο. Υπάρχει επαγγελματισμός και υπερβολικός ερασιτεχνισμός, δεν υπάρχει μέση κατάσταση.

Ένα άλλο πρόβλημα έχει να κάνει καθαρά με τον προγραμματισμό, ο οποίος ξεκινάει από πάνω και καταλήγει μέχρι κάτω. Από το πώς ασχολείται η ομοσπονδία, μέχρι πως ασχολούνται οι ίδιες οι ομάδες. Αρκεί στις υποδομές να τοποθετηθούν καλοί προπονητές, που θα θέσουν δυνατές βάσεις, γιατί τα βασικά δεν είναι εύκολο πράγμα να τα μεταδώσεις, εντούτοις μπαίνουν για μένα κακοί προπονητές, ή αθλητές που συμπληρώνουν το εισόδημά τους. Στο γυναικείο είναι ο Μίσσας και αυτό είναι μια ευκαιρία. Ο Μίσσας είναι δάσκαλος έχει πολλές γνώσεις και πρέπει η ομοσπονδία να το εκμεταλλευτεί αυτό.

Ένα τρίτο θέμα είναι ότι στο γυναικείο μπάσκετ υπάρχει μια κακομοιριά άνευ προηγουμένου. Ο Μίσσας που είναι επικεφαλής στο γυναικείο μπάσκετ πρέπει να βάλει κανόνες που να ισχύουν για όλους. Ένα πρωτάθλημα τι είναι; Τι να το κάνει όποιος και να το πάρει; Το θέμα είναι να γίνει κάτι που θα κρατήσει καιρό που θα είναι σωστό. Μόνο με προγραμματισμό από την ομοσπονδία που θα τηρήσουν όλοι μπορεί να γίνει κάτι. Δεν μπορεί να κάνει τον προπονητή στις μικρές ηλικίες όποιος περισσεύει και όποιος πρέπει να βολευτεί».

marsbar
Διάβασα σχετικά για το τι γίνεται στο Γυναικείο μπασκετ.
Δεν θα κρίνω κανένανε ούτε θα αναφέρω κάτι για το θέμα. Πολύ σωστά τα λένε έτσι είναι κάπως τα
πράγματα.
Θα πώ μόνο για μιά ομάδα Κορασίδων ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ ΠΑΤΡΩΝ. Δουλειά φοβερή!
Τα κορίτσια αυτά έχουν μέλλον στο Γυναικείο μπασκετ. Τεσσερις φορές την εβδομάδα προπόνηση, γυνμαστική, φιλικά παιχνίδια έστω και με ομάδες αγοριών. Απλως θέλω να πω είναι ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο ΑΘΗΝΑ.
Κοιτάξετε λίγο γύρω σας!!! Μην αφήνετε την επαρχία απ'εξω.
Ο Σύλλογος αυτός προσφέρει πάρα πολλά σε αυτήν την ομάδα. Πάνω απ'ολα ενδιαφέρεται!!

ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!! smiley.gif
sch
Επέλεξα να βάλω αυτή την δημοσίευση απο το site του ΣΕΠΚ, γιατί ενδιαφέρει όλους όσοι ασχολούνται με τον χώρο του μπασκετ και ειδικά για τις μικρές ηλικίες και όχι μόνο (παίκτες-προπονητές-παράγοντες-γονείς). Είναι η ομίλια που έκανε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Γυναικών Κώστας Μίσσας στο σεμινάριο ενημέρωση των σωματείων της ΕΣΚΑΝΑ για τους νέους κανονισμούς και το αναπτυξιακό πρόγραμμα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία καταθέτοντας απόψεις για συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν το μπάσκετ που αναφέρουμε πιο κάτω.

Αναλυτικά:

"Αν κάνουμε μια έρευνα στα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών και κατγράψουμε τον αριθμό ελλήνων αθλητών και αθλητριών τις ηλικίες τους και τον χρόνο συμμετοχής τους θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι χρειαζόμαστε άμεσα ανανέωση του έμψυχου υλικού.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής , ελευθέρου χρόνου των παιδιών αλλά και έλλειψη τεχνογνωσίας στην δημιουργία προγραμμάτων υποδομής .

Είναι όμως ακόμη πιο σημαντικό να δούμε τι εμείς πρέπει να κάνουμε και όχι τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι για μας .

Ξεκινάμε απαντώντας σε δύο ερωτήσεις :

Α) Πόσο πραγματικά θέλουμε να δουλέψουμε στην υποδομή ; Διότι αυτό σημαίνει πόσο υπομονή έχουμε για να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα και να περιμένουμε τα αποτελέσματά του

Β) 1. Ξέρουμε να στήσουμε το πρόγραμμα ; Δηλαδή ποιοι είναι οι στόχοι : Η κατάκτηση του παιδικού ή εφηβικού πρωταθλήματος ή η παραγωγή αθλητών και αθλητριών;

2. Οι προπονητές έχουν τις γνώσεις να εκτελέσουν το πρόγραμμα βάσει των στόχων που πρέπει να βάλουν οι διοικήσεις των ομάδων ;

Αν πραγματικά θέλουμε συνειδητά να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα παραγωγής αθλητών και αθλητριών πρέπει :

*Να επιλέξουμε προπονητές με διάρκεια τουλάχιστον τριετή

*Δεν στοχεύουμε το άμεσο αποτέλεσμα αλλά την παραγωγή και προετοιμασία αθλητών και αθλητριών , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κυνηγήσουμε ένα πρωτάθλημα εάν συμβεί να έχουμε καλό υλικό .

*Μας ενδιαφέρει το κοινωνικό έργο που παράγεται όταν ασχολούμαστε με παιδιά

*Δεν παρεμβαίνουμε στο έργο των προπονητών και ιδιαίτερα οι γονείς -παράγοντες που είναι απαραίτητοι την σημερινή εποχή αλλά πρέπει να έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία .

Ιδιαίτερη σημασία στην νοοτροπία , στους κανόνες συμπεριφοράς και στην σωστή λειτουργία του προγράμματος.

Η δομή του προγράμματος πρέπει να περιλαμβάνει :

Ακαδημίες

Προ μίνι & Μίνι -μπάσκετ : ¨Ενας προπονητής

Παμπαίδες -Παγκορασίδες & Παίδες -Κορασίδες : ¨Ενας προπονητής

Έφηβοι -νεανίδες & επίλεκτη ομάδα : Ένας προπονητής

Όλος ο σχεδιασμός ελέγχεται από άνθρωπο της διοίκησης

Το αγωνιστικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και ελέγχεται από τον προπονητή της α΄ ομάδας με άμεσο συνεργάτη τον προπονητή των εφήβων -νεανίδων .

Το αγωνιστικό μέρος του προγράμματος αποτελείται :

*Ανάλογα με την ηλικία αντίστοιχα ποσοστά δουλειάς στα αντικείμενα που επιλέγονται από την βασική τεχνική , θεμελίωση και τακτική .

*Τα βασικά αντικείμενα που επιλέγονται αποτελούνται από την βασική τεχνική , ατομική επίθεση -άμυνα , την συνεργασία δύο παικτών , τριών παικτών .Στις μικρές ηλικίες χρησιμοποιούμε 80% θέματα που αναφέρονται στα βασικά έως 30% στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι αθλητές και αθλήτριες εκπαιδεύονται σε όλες τις επιθέσεις στην ηλικία των εφήβων και νεανίδων . Σημαδεύουμε τις πιθανές θέσεις που μπορούν να αγωνιστούν στο μέλλον .

*Η τακτική ανάλυση έχει απόλυτη σχέση με την ηλικία των αθλουμένων π.χ. είναι απαράδεκτο να διδάσκουμε «σκριν» στο μίνι μπάσκετ .

Σχετικά με τον τρόπο δουλειάς με τις ηλικίες και πλήρες ασκησιολόγιο περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Φιλοσοφία και αγωνιστικές κατευθύνσεις» που έχει εκδώσει η ΕΟΚ .

*Η προπόνηση των επιλέκτων παιδιών έχει ιδιαιτερότητες και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

*Η ψυχολογική παρέμβαση είναι απαραίτητη . Πρέπει να μιλάμε με τα παιδιά , να τους δίνουμε λύσεις στα προβλήματά τους και να τα κατευθύνουμε στις ουσιαστικές αξίες που έχει το ομαδικό άθλημα

*Οι εποχές άλλαξαν , γι΄αυτό πρέπει να ανακαλύψουμε νέες μεθόδους επικοινωνίας με τα παιδιά

*Η μάθηση της σωστής αθλητικής νοοτροπίας είναι ευθύνη και των προπονητών .

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε αν θέλουμε να έχουμε ουσιαστική συμμετοχή στην παραγωγή αθλητών και αθλητριών πρέπει :

Να μην κατηγορούμε κανένα !

Να μην περιμένουμε τίποτα!

Αλλά να κάνουμε κάτι ! "

coa
συγνωμη που επεμβαινω, αλλα περιμενα απο τον κυριο μισα να θιξει και κανα προβλημα που αφορα τον χωρο μπασκετ...
1. Ο κυριος μισας που εκπροσωπει το γυναικειο μπασκετ δεν μας ειπε γιατι στις περισσοτερες τοπικες ενωσεις δεν διεξαγονται πρωταθληματα νεανιδων;
2. Απο ποιους επιλεγονται οι προπονητες στα τοπικα κλιμακια;
3. Γιατι οι περισσοτεροι προπονητες που ασχολουνται με υποδομες αμοιβονται με 3 και 60 χωρις ΙΚΑ;
4. Πως θα βγουν παιχτες οταν οι περισσοτεροι συλλογοι δεν εχουν χρηματα για να επενδυσουν στις υποδομες ή και αυτοι οι συλλογοι που το κανουν προσλαμβανουν ανθρωπους που δηλωνουν προπονητες οπως π.χ παικτες, για να το τζαμπα;
5. Τι κινητρο δινεται σε νεους εξειδικευμενους προπονητες απο την πολιτεια για να ασχοληθουν με το αθλημα;
6. O κυριος μισας που κατεχει μια περιοπτη θεση στον χωρο του μπασκετ γιατι δεν μας ειπε για το ποιοι ειναι οι υπευθυνοι που οδηγουν σε μαρασμο τον χωρο του μπασκετ; βλεπε εοκ
7. Ο κυριος μισας δεν μας ειπε, τι κινητρο εχουν τα νεα παιδια (ταλεντα) για να συνεχισουν το μπασκετ απο την στιγμη που θα το κανουν χωρις να πληρωνονται; δηλαδη η ενασχοληση τους με αυτο που αγαπουν θα τους εξεσφαλιζει τα προς το ζειν ή θα βαζουν και απο την τσεπη τους ( αφου ως γνωστον το αθλημα οδηγειτε σε ερασιτεχνικα πλαισια βλεπε τακ)
ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΠΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΝΑ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ... ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ... ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

συγνωμη για το υφος της γραφης μου
COA
soouza
QUOTE(coa @ Oct 28 2008, 04:38 ) *
συγνωμη που επεμβαινω, αλλα περιμενα απο τον κυριο μισα να θιξει και κανα προβλημα που αφορα τον χωρο μπασκετ...
1. Ο κυριος μισας που εκπροσωπει το γυναικειο μπασκετ δεν μας ειπε γιατι στις περισσοτερες τοπικες ενωσεις δεν διεξαγονται πρωταθληματα νεανιδων;
2. Απο ποιους επιλεγονται οι προπονητες στα τοπικα κλιμακια;
3. Γιατι οι περισσοτεροι προπονητες που ασχολουνται με υποδομες αμοιβονται με 3 και 60 χωρις ΙΚΑ;
4. Πως θα βγουν παιχτες οταν οι περισσοτεροι συλλογοι δεν εχουν χρηματα για να επενδυσουν στις υποδομες ή και αυτοι οι συλλογοι που το κανουν προσλαμβανουν ανθρωπους που δηλωνουν προπονητες οπως π.χ παικτες, για να το τζαμπα;
5. Τι κινητρο δινεται σε νεους εξειδικευμενους προπονητες απο την πολιτεια για να ασχοληθουν με το αθλημα;
6. O κυριος μισας που κατεχει μια περιοπτη θεση στον χωρο του μπασκετ γιατι δεν μας ειπε για το ποιοι ειναι οι υπευθυνοι που οδηγουν σε μαρασμο τον χωρο του μπασκετ; βλεπε εοκ
7. Ο κυριος μισας δεν μας ειπε, τι κινητρο εχουν τα νεα παιδια (ταλεντα) για να συνεχισουν το μπασκετ απο την στιγμη που θα το κανουν χωρις να πληρωνονται; δηλαδη η ενασχοληση τους με αυτο που αγαπουν θα τους εξεσφαλιζει τα προς το ζειν ή θα βαζουν και απο την τσεπη τους ( αφου ως γνωστον το αθλημα οδηγειτε σε ερασιτεχνικα πλαισια βλεπε τακ)
ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΠΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΝΑ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ... ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ... ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

συγνωμη για το υφος της γραφης μου
COA

Συμφωνώ με χίλια.Ο κύριος Μίσσας εκτός από ιστορίες καλά θα κάνει να πράξει επιτέλους.Αναμφισβήτητα είναι καλός προπονητής κι αυτό φάνηκε τώρα με την εθνική γυναικών,αλλά και παλαιότερα από την πορεία του.Θα πρέπει όμως να κάνει κάτι επιτέλους,δηλαδή να γίνει μπροστάρης,για το καλό όλων κι όχι μόνο μία κάστα ανθρώπων που είναι οι ίδιοι κι ίδιοι τα τελευταία χρόνια. bball.gif
sch
QUOTE(soouza @ Oct 29 2008, 02:14 ) *
Συμφωνώ με χίλια.Ο κύριος Μίσσας εκτός από ιστορίες καλά θα κάνει να πράξει επιτέλους.Αναμφισβήτητα είναι καλός προπονητής κι αυτό φάνηκε τώρα με την εθνική γυναικών,αλλά και παλαιότερα από την πορεία του.Θα πρέπει όμως να κάνει κάτι επιτέλους,δηλαδή να γίνει μπροστάρης,για το καλό όλων κι όχι μόνο μία κάστα ανθρώπων που είναι οι ίδιοι κι ίδιοι τα τελευταία χρόνια. bball.gif

...και θα παραμείνουν οι ίδιοι. Θέλει...πολύ προσπάθεια wink.gif
nikefalin
coa

εδώ ο γιαννάκης πήρε τη θέση των παικτών στο θέμα της απεργίας και αμέσως βγήκαν δίκαιοι και άδικοι να τον φάνε από τον ομοσπονδία.
Είναι κάτι σαν νόμος πως όποιος πάει ενάντια στη νομενκλατούρ(τ)α των προυχόντων γερόντων τον τρώει το μάυρο φίδι από άποψη δουλειάς στο χώρο. Ακόμα και να έχει την καλύτερη δουλειά θα πολεμηθεί με κάθε τρόπο.

Δεν είναι τόσο πρόβλημα του ομοσπονδιακού λοιπόν.

κατά τα λοιπά δίκιο έχεις
akadimia2008
QUOTE(coa @ Oct 28 2008, 04:38 ) *
συγνωμη που επεμβαινω, αλλα περιμενα απο τον κυριο μισα να θιξει και κανα προβλημα που αφορα τον χωρο μπασκετ...
1. Ο κυριος μισας που εκπροσωπει το γυναικειο μπασκετ δεν μας ειπε γιατι στις περισσοτερες τοπικες ενωσεις δεν διεξαγονται πρωταθληματα νεανιδων;
2. Απο ποιους επιλεγονται οι προπονητες στα τοπικα κλιμακια;
3. Γιατι οι περισσοτεροι προπονητες που ασχολουνται με υποδομες αμοιβονται με 3 και 60 χωρις ΙΚΑ;
4. Πως θα βγουν παιχτες οταν οι περισσοτεροι συλλογοι δεν εχουν χρηματα για να επενδυσουν στις υποδομες ή και αυτοι οι συλλογοι που το κανουν προσλαμβανουν ανθρωπους που δηλωνουν προπονητες οπως π.χ παικτες, για να το τζαμπα;
5. Τι κινητρο δινεται σε νεους εξειδικευμενους προπονητες απο την πολιτεια για να ασχοληθουν με το αθλημα;
6. O κυριος μισας που κατεχει μια περιοπτη θεση στον χωρο του μπασκετ γιατι δεν μας ειπε για το ποιοι ειναι οι υπευθυνοι που οδηγουν σε μαρασμο τον χωρο του μπασκετ; βλεπε εοκ
7. Ο κυριος μισας δεν μας ειπε, τι κινητρο εχουν τα νεα παιδια (ταλεντα) για να συνεχισουν το μπασκετ απο την στιγμη που θα το κανουν χωρις να πληρωνονται; δηλαδη η ενασχοληση τους με αυτο που αγαπουν θα τους εξεσφαλιζει τα προς το ζειν ή θα βαζουν και απο την τσεπη τους ( αφου ως γνωστον το αθλημα οδηγειτε σε ερασιτεχνικα πλαισια βλεπε τακ)
ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΠΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΝΑ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ... ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ... ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

συγνωμη για το υφος της γραφης μου
COA

Συμφωνω μαζί σου απόλυτα αλλά θέλω να τονίσω πως όλοι μας<πρεπει να προσπαθήσουμε το κατι παραπάνω προκειμένου η γυναικεία νεολαία να αγαπήσει τον αθλητισμό πρώτα και το γυναικείο μπάσκετ
akadimia2008
Όλος ο σχεδιασμός ελέγχεται από άνθρωπο της διοίκησης

σε αυτο διφωνώ κυριε Μίσσα ο σχχεδιασμός πρέπει να γίνετε από τον προπονητή του μεγαλύτερου τμήματος που θα είναι και παράλληλα ο τεχνικός διευθυντής των υποδομών
οι άνθρωποι της διοίκησης πρέπει να παρέχουν όλα τα απαραίτητα στον τεχνικό διευθυντή
sch
QUOTE(akadimia2008 @ Oct 31 2008, 00:15 ) *
Όλος ο σχεδιασμός ελέγχεται από άνθρωπο της διοίκησης

σε αυτο διφωνώ κυριε Μίσσα ο σχχεδιασμός πρέπει να γίνετε από τον προπονητή του μεγαλύτερου τμήματος που θα είναι και παράλληλα ο τεχνικός διευθυντής των υποδομών
οι άνθρωποι της διοίκησης πρέπει να παρέχουν όλα τα απαραίτητα στον τεχνικό διευθυντή

Το ζητούμενο είναι, ότι πρέπει να μάθουν τα παιδιά σωστά και στην ολότητά του αυτό το άθλημα απο προπονητές-παιδαγωγούς και όχι απο...
Έχω ξαναγράψει στο φόρουμ ότι, δυστυχώς, οι πιο πολλές ομάδες βλέπουν τα παιδιά ως 20-25 ευρώ το κεφάλι.
KUNENEamanaman
QUOTE(coa @ Oct 28 2008, 04:38 ) *
συγνωμη που επεμβαινω, αλλα περιμενα απο τον κυριο μισα να θιξει και κανα προβλημα που αφορα τον χωρο μπασκετ...
1. Ο κυριος μισας που εκπροσωπει το γυναικειο μπασκετ δεν μας ειπε γιατι στις περισσοτερες τοπικες ενωσεις δεν διεξαγονται πρωταθληματα νεανιδων;
2. Απο ποιους επιλεγονται οι προπονητες στα τοπικα κλιμακια;
3. Γιατι οι περισσοτεροι προπονητες που ασχολουνται με υποδομες αμοιβονται με 3 και 60 χωρις ΙΚΑ;
4. Πως θα βγουν παιχτες οταν οι περισσοτεροι συλλογοι δεν εχουν χρηματα για να επενδυσουν στις υποδομες ή και αυτοι οι συλλογοι που το κανουν προσλαμβανουν ανθρωπους που δηλωνουν προπονητες οπως π.χ παικτες, για να το τζαμπα;
5. Τι κινητρο δινεται σε νεους εξειδικευμενους προπονητες απο την πολιτεια για να ασχοληθουν με το αθλημα;
6. O κυριος μισας που κατεχει μια περιοπτη θεση στον χωρο του μπασκετ γιατι δεν μας ειπε για το ποιοι ειναι οι υπευθυνοι που οδηγουν σε μαρασμο τον χωρο του μπασκετ; βλεπε εοκ
7. Ο κυριος μισας δεν μας ειπε, τι κινητρο εχουν τα νεα παιδια (ταλεντα) για να συνεχισουν το μπασκετ απο την στιγμη που θα το κανουν χωρις να πληρωνονται; δηλαδη η ενασχοληση τους με αυτο που αγαπουν θα τους εξεσφαλιζει τα προς το ζειν ή θα βαζουν και απο την τσεπη τους ( αφου ως γνωστον το αθλημα οδηγειτε σε ερασιτεχνικα πλαισια βλεπε τακ)
ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΠΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΝΑ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ... ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ... ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

συγνωμη για το υφος της γραφης μου
COA

Δεν εχω την διάθεση να γίνω υπερασπιστης κανενος, αλλα κάποια πράγματα στο κεφάλι μου μου φαίνονται ιεροσυλία.
Ρε κορίτσια εναν (ΕΝΑΝ) Ε Ν Α Ν ανθρωπο εχουμε που ενδιαφέρεται για το γυναικειο μπασκετ (και γενικοτερα για το μπασκετ) στην Ελλαδα απο αυτη την θέση που είναι, και πεσατε να τον φατε. Ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που ασχολειται τοσο με την παραγωγή. ο μοναδικος που γυρνάει σε όλη την Ελλάδα και μιλάει σε σεμιναρια προπονητων, που συμβουλευει σωματεια, που οργωνει ολη την Ελλαδα για ταλεντα, που κανει ο ιδιος προπονησεις σε παιδακια, που εβγαλε βιβλιο με οδηγιες προς προπονητες κλιμακιων, με διαφορες ομιλιες, που αντι να κατσει στα αυγα του και να περιμενει το καλοκαιρακι να σχεδιασει κανενα συστημα για την Μαλτση, κάθεται και σκίζεται για το καλο του γυναικειου, κι εσεις του επιτιθεστε;
Για ποια πράγματα μιλάτε; Τι σχεση εχει ο προπονητης της Εθνικης γυναικων με τις ομάδες που δεν εχουν τμημα νεανιδων;
Τι σχεση εχει ο προπονητης της εθνικης γυναικων με τα οικονομικα των συλλογων και με το ποσο αμοιβονται οι προπονητες; Ο συνδεσμος προπονητων εβαλε κανενα μινιμουμ πλαφον; Σε αυτους δεν πρεπει να τα ριχνουμε;
Τι σχεση εχει ο προπονητης της Εθνικης γυναικων με τους συλλόγους που προσλαμβάνουν παίχτες για προπονητες; Κυνήγησε κανέναν ο συνδεσμος προπονητων;
Τι σχεση εχει ο προπονητης της Εθνικης γυναικων με την πολιτεία που δεν δίνει κίνητρα οικονομικα σε νεους προπονητες; Και με αυτο ο συνδεσμος προπονητων δεν θα έπρεπε να ασχοληθει;
Γιατι περιμένεις απο τον προπονητη της Εθνικής γυναικών να βγει και να τα χώσει στην ΕΟΚ, και δεν ζητας το ιδιο απο τον προπονητη της Εθνικης Αντρων; Και τελικα γιατι να είναι αυτοι οι κακοί;
Οσο για το τελευταίο διαφωνω κάθετα. όποιος παίζει μπασκετ στην Ελλάδα πληρώνεται. Αυτο ειναι ανεπιτρεπτο. Πρεπει να πληρώνονται μονο οι Επαγγελματίες, αυτοι δηλαδη που παίζουν Α1 Α2, και ολοι οι άλλοι εινα ερασιτεχνες. Δεν εχω καταλάβει γιατι θα πρεπει να παιρνουν κατι παραπάνω απο νορμαλ οδοιπορικά. Παίχτες ανυπαρκτοι σε Β-Γ εθνική, ακομα και πιο κατω, εχουν μισθους τρομερους, απο που κι ως που; Και τελος πάντων τι σχέση έχει με όλα αυτά ο προπονητης της Εθνικης γυναικων όπου ο ρόλος του είναι πως θα παρει ενα δυο παιχνιδάκια να ανέβει ενα σκαλοπάτι παραπάνω η εθνικη;
Μην μπερδευετε τους ρόλους, και κυρίως μην ιεροσυλειτε σε βάρος ανθρώπων όπου πραγματικά έχουν συνεισφερει και συνεχίζουν και το κάνουν.
KUNENEamanaman
QUOTE(akadimia2008 @ Oct 31 2008, 00:15 ) *
Όλος ο σχεδιασμός ελέγχεται από άνθρωπο της διοίκησης

σε αυτο διφωνώ κυριε Μίσσα ο σχχεδιασμός πρέπει να γίνετε από τον προπονητή του μεγαλύτερου τμήματος που θα είναι και παράλληλα ο τεχνικός διευθυντής των υποδομών
οι άνθρωποι της διοίκησης πρέπει να παρέχουν όλα τα απαραίτητα στον τεχνικό διευθυντή

Δεν το διαβασες καλα. Ο σχεδιασμός στο ποιος προπονητης ελέγχει ποιο τμημα γινεται απο άνθρωπο της διοίκησης.
Για τον αγωνιστικό σχεδιασμό λέει παρακάτω: "Το αγωνιστικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και ελέγχεται από τον προπονητή της α΄ ομάδας με άμεσο συνεργάτη τον προπονητή των εφήβων -νεανίδων" κατι δηλαδή σαν τεχνικό διευθυντη το οποίο συμφωνώ κι εγώ αλλα δυστηχώς πολλες ομάδες δεν εχουν τους πόρους για μια τετοια θέση οπότε τεχνικός διευθυντης στην συγκεκριμενη περίπτωση γίνεται ο πρωτος προπονητης με βοηθό τον προπονητη του εφηβικου.
ptolemaidaras
Oταν μιλαει ο κυρ Κωστας καλο θα ειναι ολοι να παρακολουθουμε με πολυ μεγαλη προσοχη.

http://www.basketblog.gr/index.php?option=...9&Itemid=33

Χρειάζονται αλλαγές
Του Κωνσταντίνου Κυρατζή
Προπονητής του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας
14/01/2009 (16:03)

Όπως γνωρίζετε το basketblog.gr είναι ανοιχτό σε όλον τον μπασκετόκοσμο, σε όσους νιώθουν πως κάτι έχουν να πουν. Κι ο Κώστας Κυρατζής έχει πολλά να πει, αφού υπηρετεί το γυναικείο μπάσκετ για 18 συνεχή χρόνια. Με αφορμή τα άρθρα που δημοσιεύσαμε, σχετικά με την ανάγκη μείωσης των ομάδων της Α1, αλλά και το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου, θέλησε να καταθέσει άποψη, την οποία με χαρά σας παρουσιάζουμε, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσουν κι άλλα κείμενα με την ιδιαίτερα βαριά υπογραφή του:

"Πιστεύω ότι πρέπει να μειωθούν οι ομάδες της Α1 σε 12, σε έναν χρονικό ορίζοντα διετίας για να μην αιφνιδιαστούν οι ομάδες και να γίνει ένας προγραμματισμός. Η μείωση μπορεί να γίνει με ένα τουρνουά οκτώ ομάδων (οι τέσσερις τελευταίες της Α1 της επόμενης σεζόν, οι δύο πρώτοι της Α2 Βορρά και Νότου με σύστημα πουλ ή νοκ άουτ, με τις ομάδες Α1 να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξένες), όπου οι δύο πρώτες ομάδες θα αγωνιστούν στην Α1 και οι υπόλοιπες έξι στην Α2.
Αμέσως μετά μπορούν να εφαρμοστούν τα play offs και play out, γιατί πλέον οι ημερομηνίες θα επαρκούν και δεν θα υπάρχει η δικαιολογία πρόσθετου οικονομικού κόστους.

PLAY OFFS με τις πρώτες οκτώ ομάδες της κανονικής περιόδου, με τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου να μετράνε, με πλεονέκτημα έδρας αυτόν που τερμάτισε πιο ψηλά στην κανονική περίοδο, στις τρεις νίκες μέχρι τον ημιτελικό και στις τέσσερις στον τελικό.
PLAY OUT με τις τέσσερις τελευταίες ομάδες της κανονικής περιόδου (με τους ίδιους όρους με τα play offs) για να υποβιβαστούν οι δύο ομάδες.
Και τότε θα δούμε αν θα υπάρχει αδιάφορη ομάδα στο πρωτάθλημα και αν θα μπορεί κάποιος να διώχνει ξένες και να αλλοιώνει το πρωτάθλημα, χωρίς να το πληρώνει (πάντα, βέβαια, θα υπάρχουν κάποιες τέτοιες περιπτώσεις, αλλά θα μειωθούν στο ελάχιστο).

Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου, στα πρότυπα του ισπανικού μοντέλου, για να αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος και ενδιαφέρον ο θεσμός. Αφού οριστεί εξαρχής ο τόπος διεξαγωγής και οι ημερομηνίες (περίπου τέλος Φεβρουαρίου) οι οκτώ πρώτες ομάδες του 1ου γύρου της Α1 κερδίζουν τη συμμετοχή τους στο FINAL-8 του κυπέλλου. Εκεί συναντιούνται με νοκ άουτ παιχνίδια (1ος-8ος, 2ος-7ος, 3ος-6ος, 4ος-5ος κλπ.) μέχρι τον τελικό.

Μ' αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεις τεράστιο ενδιαφέρον, γιατί όλες οι καλές ομάδες θα είναι εκεί.
● Δεν ταλαιπωρούνται οι ομάδες με ανούσια (τα περισσότερα) παιχνίδια, τον Σεπτέμβριο, όταν οι περισσότερες είναι ανέτοιμες και χωρίς ξένες.
● Δεν κινδυνεύει κάποια καλή ομάδα λόγω κακής κλήρωσης να μείνει εκτός (όπως φέτος Αθηναϊκός, Πανιώνιος κλπ.).
● Δεν έχει επιπλέον οικονομικό κόστος, γιατί αν προσθέσεις το κόστος των παιχνιδιών που γίνονται σ' όλες τις φάσεις με το σημερινό σύστημα διεξαγωγής, σίγουρα κοστίζει λιγότερο αυτό το σύστημα. Άσε που θα είναι τέτοιο το ενδιαφέρον (8 ομάδες), που όλο και κάποιος δήμος θα βρίσκεται να αναλάβει το κόστος της διοργάνωσης.

Το μόνο αρνητικό που μπορεί να βρει κάποιος, είναι ότι δεν συμμετέχουν οι ομάδες της Α2. Αλλά τί πιθανότητες έχει μια ομάδα Α2, χωρίς ξένες, να κατακτήσει το κύπελλο με το σημερινό σύστημα; Μάλλον μηδαμινές. Μόλις δύο φορές ως τώρα στην ιστορία του θεσμού κατάφερε ομάδα Α2 να προκριθεί σε final four. Και τις δύο φορές αποκλείστηκε στον ημιτελικό".

magickaminia
QUOTE(ptolemaidaras @ Jan 15 2009, 02:46 ) *
Oταν μιλαει ο κυρ Κωστας καλο θα ειναι ολοι να παρακολουθουμε με πολυ μεγαλη προσοχη.

http://www.basketblog.gr/index.php?option=...9&Itemid=33

Χρειάζονται αλλαγές
Του Κωνσταντίνου Κυρατζή
Προπονητής του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας
14/01/2009 (16:03)

Όπως γνωρίζετε το basketblog.gr είναι ανοιχτό σε όλον τον μπασκετόκοσμο, σε όσους νιώθουν πως κάτι έχουν να πουν. Κι ο Κώστας Κυρατζής έχει πολλά να πει, αφού υπηρετεί το γυναικείο μπάσκετ για 18 συνεχή χρόνια. Με αφορμή τα άρθρα που δημοσιεύσαμε, σχετικά με την ανάγκη μείωσης των ομάδων της Α1, αλλά και το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου, θέλησε να καταθέσει άποψη, την οποία με χαρά σας παρουσιάζουμε, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσουν κι άλλα κείμενα με την ιδιαίτερα βαριά υπογραφή του:

"Πιστεύω ότι πρέπει να μειωθούν οι ομάδες της Α1 σε 12, σε έναν χρονικό ορίζοντα διετίας για να μην αιφνιδιαστούν οι ομάδες και να γίνει ένας προγραμματισμός. Η μείωση μπορεί να γίνει με ένα τουρνουά οκτώ ομάδων (οι τέσσερις τελευταίες της Α1 της επόμενης σεζόν, οι δύο πρώτοι της Α2 Βορρά και Νότου με σύστημα πουλ ή νοκ άουτ, με τις ομάδες Α1 να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξένες), όπου οι δύο πρώτες ομάδες θα αγωνιστούν στην Α1 και οι υπόλοιπες έξι στην Α2.
Αμέσως μετά μπορούν να εφαρμοστούν τα play offs και play out, γιατί πλέον οι ημερομηνίες θα επαρκούν και δεν θα υπάρχει η δικαιολογία πρόσθετου οικονομικού κόστους.

PLAY OFFS με τις πρώτες οκτώ ομάδες της κανονικής περιόδου, με τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου να μετράνε, με πλεονέκτημα έδρας αυτόν που τερμάτισε πιο ψηλά στην κανονική περίοδο, στις τρεις νίκες μέχρι τον ημιτελικό και στις τέσσερις στον τελικό.
PLAY OUT με τις τέσσερις τελευταίες ομάδες της κανονικής περιόδου (με τους ίδιους όρους με τα play offs) για να υποβιβαστούν οι δύο ομάδες.
Και τότε θα δούμε αν θα υπάρχει αδιάφορη ομάδα στο πρωτάθλημα και αν θα μπορεί κάποιος να διώχνει ξένες και να αλλοιώνει το πρωτάθλημα, χωρίς να το πληρώνει (πάντα, βέβαια, θα υπάρχουν κάποιες τέτοιες περιπτώσεις, αλλά θα μειωθούν στο ελάχιστο).

Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου, στα πρότυπα του ισπανικού μοντέλου, για να αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος και ενδιαφέρον ο θεσμός. Αφού οριστεί εξαρχής ο τόπος διεξαγωγής και οι ημερομηνίες (περίπου τέλος Φεβρουαρίου) οι οκτώ πρώτες ομάδες του 1ου γύρου της Α1 κερδίζουν τη συμμετοχή τους στο FINAL-8 του κυπέλλου. Εκεί συναντιούνται με νοκ άουτ παιχνίδια (1ος-8ος, 2ος-7ος, 3ος-6ος, 4ος-5ος κλπ.) μέχρι τον τελικό.

Μ' αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεις τεράστιο ενδιαφέρον, γιατί όλες οι καλές ομάδες θα είναι εκεί.
● Δεν ταλαιπωρούνται οι ομάδες με ανούσια (τα περισσότερα) παιχνίδια, τον Σεπτέμβριο, όταν οι περισσότερες είναι ανέτοιμες και χωρίς ξένες.
● Δεν κινδυνεύει κάποια καλή ομάδα λόγω κακής κλήρωσης να μείνει εκτός (όπως φέτος Αθηναϊκός, Πανιώνιος κλπ.).
● Δεν έχει επιπλέον οικονομικό κόστος, γιατί αν προσθέσεις το κόστος των παιχνιδιών που γίνονται σ' όλες τις φάσεις με το σημερινό σύστημα διεξαγωγής, σίγουρα κοστίζει λιγότερο αυτό το σύστημα. Άσε που θα είναι τέτοιο το ενδιαφέρον (8 ομάδες), που όλο και κάποιος δήμος θα βρίσκεται να αναλάβει το κόστος της διοργάνωσης.

Το μόνο αρνητικό που μπορεί να βρει κάποιος, είναι ότι δεν συμμετέχουν οι ομάδες της Α2. Αλλά τί πιθανότητες έχει μια ομάδα Α2, χωρίς ξένες, να κατακτήσει το κύπελλο με το σημερινό σύστημα; Μάλλον μηδαμινές. Μόλις δύο φορές ως τώρα στην ιστορία του θεσμού κατάφερε ομάδα Α2 να προκριθεί σε final four. Και τις δύο φορές αποκλείστηκε στον ημιτελικό".

Επετρεψε μου φιλε να κανω λιγο το συνηγορο του διαβολου. Υπαρχει μελος του φορουμ που εχει καταθεσει τις προτασεις που πιπιλαν εδω και κανα μηνα ολα τα μεγαλα κεφαλια του μπασκετ εδω και δυο χρονια , οχι εγω βεβαια μαλιστα ειναι εν ενεργεια αθλητρια της Α1. Οχι βεβαια οτι της κατεβηκαν οι ιδεες απο το πουθενα αλλα απο την επαφη της με την Ευρωπη.Οταν θα καταφερει φιλε να παιζει η γυναικεια ομαδα της πολης πριν απο την ανδρικη που θα ειναι σε Εθνικη κατηγορια και να εχει το γηπεδο και κοσμο και κινητρο για να παει να δει και λιγο γυναικειο μπασκετ , τοτε μονο θα αποκτησουμε μπασκετ επιπεδου. Το εχω δει στην Ισπανια με την Ρος Καθαρες να παιζει πριν την Παμεσα που παιζει στην Λιγκα και εχει το γηπεδο 5.000 κοσμο. Το χω δει στη Γαλλια στο Παλε ντε Μπερσι . Πρεπει επιτελους να υπαρξει μια προσπαθεια οσες ομαδες θελουν να εχουν τμημα ανδρικο σε Εθνικη Κατηγορια να εχουν και αντιστοιχου επιπεδου Γυναικεια ομαδα. Η δημιουργια αποκλειστικα γυναικειων σωματειων στην Ελλαδα δεν εχει την επιτυχια που αναμενοταν. Πως να προσελκυσεις κοσμο οταν παιζεις σε γηπεδα Σχολειων των 300 και 400 θεσεων. Εγω αν ημουν ιδιοκτητης ομαδας θα εκλεινα πρωτα γηπεδο επιπεδου κλειστο Γαλατσιου 4.000 θεσεων ή κλειστο Ελληνικου που ειναι μεγαλυτερο και θα δημιουργουσα κυψελη γυναικειου μπασκετ. Με σχολες, με τμηματα υποδομων με καλους προπονητες με χαμηλη σχετικα συνδρομη που θα μπορουσαν μεσα σε μια 10ετια να μου αποφερουν και κερδη και νεο αιμα για την πρωτη ομαδα. Ποιος μπορει να πει για την επομενη μερα των Εσπεριδων , του Αθηναικου, του ΠΑΟ, του Πανιωνιου οταν φυγει ο Προεδρος αυριο; Ο Σπορτιγκ ειδατε που ειναι σημερα, ο Θριαμβος Αθηνων, ο Θερμαικος , η ΜΕΝΤ . Ανοιχτα μυαλα χρειαζεται τωρα γιατι η επομενη Καστορια δεν ειναι μακρια. Οχι ευχολογια επιτελους , πραξεις . Αμεση ενεργοποιηση των σωματειων των Ενωσεων καθε Νομου και συγχωνευσεις ειδικα στην Αθηνα και Θεσσαλονικη. Ειναι υποχρεωτικο δεν αντεχει αλλα σωματεια η Ελλαδα.
sch
η άποψη του κόουτς Κώστα Κυρατζή για ξένες και κοινοτικές στο πρωτάθλημα

Ξένες και κοινοτικές
Του Κωνσταντίνου Κυρατζή
Προπονητής του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας



Σαφώς και ξεκάθαρα είμαι υπέρ των δύο ξένων παικτριών στο πρωτάθλημα, για πάρα πολλούς λόγους.
● Καλύτερο επίπεδο πρωταθλήματος, καλύτερο θέαμα, πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια.
● Μικραίνει η απόσταση μεταξύ των ομάδων, και κυρίως έχουν πιο πολλές πιθανότητες οι ομάδες που ανεβαίνουν από Α2 να μείνουν στην Α1 (με μια ξένη θα ψάχνουν πιο πολλές μεταγραφές ελληνίδων που θα είναι και πιο ακριβές, όπως συνέβη τις δύο περιόδους που ίσχυσε η μία ξένη).
● Καλύτερες και περισσότερες παραστάσεις και εικόνες, για τα μικρά κοριτσάκια που ασχολούνται με το μπάσκετ (αν είναι μία η ξένη, όλες οι ομάδες θα πάρουν ψηλές λόγω έλλειψης ψηλών, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).

● Ανεβάζεις πολύ τις πιθανότητες να φέρεις πιο καλές Αμερικανίδες, γιατί πιο εύκολα έρχεται μια καλή παίκτρια όταν έχει και συμπαίκτρια μια Αμερικανίδα, παρά μόνη της. Σκεφτείτε πόσο ανέβηκε η ποιότητα των ξένων που ήρθαν στην Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια, που οι ξένες είναι δύο.

● Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν μπορείς να έχεις καμία φιλοδοξία διάκρισης στην Ευρώπη με μία ξένη, όσο καλές Ελληνίδες και αν έχεις, γιατί έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες με δύο Αμερικανίδες και αρκετές κοινοτικές. Και δεν είναι λύση -γιατί το έχω δοκιμάσει- να έχεις άλλη ομάδα για την Ελλάδα (με μία ξένη) και άλλη ομάδα στην Ευρώπη (με δύο ξένες και 1-2 κοινοτικές)

● Και για τους θιασώτες της μιας ξένης, θυμίζω ότι δεν απαγορεύει ο κανονισμός να έχεις μία ή καμία ξένη, αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις (π.χ. οι ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ πέρυσι πήραν το νταμπλ στην ουσία με μία ξένη, η δεύτερη είχε διακοσμητικό ρόλο. Δεν θα τους έλειπε αν δεν υπήρχε). Δεν μπορείς όμως να στερείς το δικαίωμα σε κάποιον που θέλει να προοδεύσει, να ανέβει επίπεδο, να θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη, να έχει δύο, επειδή εσύ δεν μπορείς ή δεν θέλεις. Η πρόοδος έρχεται κοιτάζοντας ψηλότερα, στοχεύοντας να φτάσεις τον από πάνω, και όχι προσπαθώντας να κατεβάσεις επίπεδο τον καλύτερο.

● Και φυσικά πρέπει να αλλάξει η διάταξη που επιτρέπει μόνο δύο αλλαγές ξένης και μέχρι 31/01 κάθε έτους (δεν είμαι σίγουρος αν άλλαξε σε 28/02, όπως είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη των σωματείων πέρυσι). Σ' όλη την Ευρώπη επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές και μέχρι δυο μέρες πριν το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Είναι απαράδεκτο να καταδικάζονται ομάδες, λόγω αυτής της διάταξης.

Θυμηθείτε τη σεζόν 2003-'04 όταν η Μουρ εγκατέλειψε την Πτολεμαΐδα πού βρισκόταν στην 5η θέση και σώθηκε τελικά στο τελευταίο παιχνίδι κερδίζοντας τον Πανιώνιο στην Αθήνα. Θα κινδύνευε ποτέ η Πτολεμαΐδα αν είχε δικαίωμα να πάρει άλλη ξένη; Θα έπεφτε ο Πανιώνιος εκείνη τη χρονιά, αν μπορούσε να πάρει άλλη ξένη στη θέση της Μπούσερ, που δεν έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι; Και ένα ακόμη πιο πρόσφατο παράδειγμα: Θα έπεφτε πέρυσι ο Σπόρτιγκ αν είχε δικαίωμα να αντικαταστήσει την Κοχ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο παιχνίδι με τη Χίο; Δεν νομίζω...
Ό,τι ισχύει, λοιπόν, σε όλη την Ευρώπη, να ισχύσει και στο δικό μας πρωτάθλημα.

Κοινοτικές ή όχι στο πρωτάθλημα;

Έχω ακριβώς την ίδια άποψη που έχω για τις ξένες: Να είναι ελεύθερες οι ομάδες να πάρουν ή όχι, όπως ισχύει σε όλες τις προηγμένες μπασκετικα χώρες της Ευρώπης. Όποια ομάδα θέλει και μπορεί να πάρει κοινοτικές, να έχει το δικαίωμα να το κάνει. Δεν μπορείς να βάζεις εμπόδια σε όποιον θέλει και μπορεί να αλλάξει επίπεδο.
Για σκεφτείτε, η ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος (όποια και αν είναι, δεν έχει σημασία), να θέλει να δηλώσει συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Το προπονητικό τιμ να κρίνει ότι το υπάρχον ρόστερ δεν επαρκεί, η διοίκηση να έχει χρήματα να επενδύσει, να μην μπορέσει να κάνει μεταγραφές από την ελληνική αγορά για διάφορους λόγους, και να μην έχει το δικαίωμα να πάρει κοινοτικές παρά μόνο για την Ευρώπη. Ποιά καλή παίκτρια θα έρθει για να παίζει μόνο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και όχι στο πρωτάθλημα;

basketblog.gr
WATCHER
QUOTE(sch @ Jan 16 2009, 20:10 ) *
η άποψη του κόουτς Κώστα Κυρατζή για ξένες και κοινοτικές στο πρωτάθλημα

Ξένες και κοινοτικές
Του Κωνσταντίνου Κυρατζή
Προπονητής του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας



Σαφώς και ξεκάθαρα είμαι υπέρ των δύο ξένων παικτριών στο πρωτάθλημα, για πάρα πολλούς λόγους.
● Καλύτερο επίπεδο πρωταθλήματος, καλύτερο θέαμα, πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια.
● Μικραίνει η απόσταση μεταξύ των ομάδων, και κυρίως έχουν πιο πολλές πιθανότητες οι ομάδες που ανεβαίνουν από Α2 να μείνουν στην Α1 (με μια ξένη θα ψάχνουν πιο πολλές μεταγραφές ελληνίδων που θα είναι και πιο ακριβές, όπως συνέβη τις δύο περιόδους που ίσχυσε η μία ξένη).
● Καλύτερες και περισσότερες παραστάσεις και εικόνες, για τα μικρά κοριτσάκια που ασχολούνται με το μπάσκετ (αν είναι μία η ξένη, όλες οι ομάδες θα πάρουν ψηλές λόγω έλλειψης ψηλών, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).

● Ανεβάζεις πολύ τις πιθανότητες να φέρεις πιο καλές Αμερικανίδες, γιατί πιο εύκολα έρχεται μια καλή παίκτρια όταν έχει και συμπαίκτρια μια Αμερικανίδα, παρά μόνη της. Σκεφτείτε πόσο ανέβηκε η ποιότητα των ξένων που ήρθαν στην Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια, που οι ξένες είναι δύο.

● Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν μπορείς να έχεις καμία φιλοδοξία διάκρισης στην Ευρώπη με μία ξένη, όσο καλές Ελληνίδες και αν έχεις, γιατί έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες με δύο Αμερικανίδες και αρκετές κοινοτικές. Και δεν είναι λύση -γιατί το έχω δοκιμάσει- να έχεις άλλη ομάδα για την Ελλάδα (με μία ξένη) και άλλη ομάδα στην Ευρώπη (με δύο ξένες και 1-2 κοινοτικές)

● Και για τους θιασώτες της μιας ξένης, θυμίζω ότι δεν απαγορεύει ο κανονισμός να έχεις μία ή καμία ξένη, αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις (π.χ. οι ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ πέρυσι πήραν το νταμπλ στην ουσία με μία ξένη, η δεύτερη είχε διακοσμητικό ρόλο. Δεν θα τους έλειπε αν δεν υπήρχε). Δεν μπορείς όμως να στερείς το δικαίωμα σε κάποιον που θέλει να προοδεύσει, να ανέβει επίπεδο, να θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη, να έχει δύο, επειδή εσύ δεν μπορείς ή δεν θέλεις. Η πρόοδος έρχεται κοιτάζοντας ψηλότερα, στοχεύοντας να φτάσεις τον από πάνω, και όχι προσπαθώντας να κατεβάσεις επίπεδο τον καλύτερο.

● Και φυσικά πρέπει να αλλάξει η διάταξη που επιτρέπει μόνο δύο αλλαγές ξένης και μέχρι 31/01 κάθε έτους (δεν είμαι σίγουρος αν άλλαξε σε 28/02, όπως είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη των σωματείων πέρυσι). Σ' όλη την Ευρώπη επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές και μέχρι δυο μέρες πριν το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Είναι απαράδεκτο να καταδικάζονται ομάδες, λόγω αυτής της διάταξης.

Θυμηθείτε τη σεζόν 2003-'04 όταν η Μουρ εγκατέλειψε την Πτολεμαΐδα πού βρισκόταν στην 5η θέση και σώθηκε τελικά στο τελευταίο παιχνίδι κερδίζοντας τον Πανιώνιο στην Αθήνα. Θα κινδύνευε ποτέ η Πτολεμαΐδα αν είχε δικαίωμα να πάρει άλλη ξένη; Θα έπεφτε ο Πανιώνιος εκείνη τη χρονιά, αν μπορούσε να πάρει άλλη ξένη στη θέση της Μπούσερ, που δεν έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι; Και ένα ακόμη πιο πρόσφατο παράδειγμα: Θα έπεφτε πέρυσι ο Σπόρτιγκ αν είχε δικαίωμα να αντικαταστήσει την Κοχ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο παιχνίδι με τη Χίο; Δεν νομίζω...
Ό,τι ισχύει, λοιπόν, σε όλη την Ευρώπη, να ισχύσει και στο δικό μας πρωτάθλημα.

Κοινοτικές ή όχι στο πρωτάθλημα;

Έχω ακριβώς την ίδια άποψη που έχω για τις ξένες: Να είναι ελεύθερες οι ομάδες να πάρουν ή όχι, όπως ισχύει σε όλες τις προηγμένες μπασκετικα χώρες της Ευρώπης. Όποια ομάδα θέλει και μπορεί να πάρει κοινοτικές, να έχει το δικαίωμα να το κάνει. Δεν μπορείς να βάζεις εμπόδια σε όποιον θέλει και μπορεί να αλλάξει επίπεδο.
Για σκεφτείτε, η ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος (όποια και αν είναι, δεν έχει σημασία), να θέλει να δηλώσει συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Το προπονητικό τιμ να κρίνει ότι το υπάρχον ρόστερ δεν επαρκεί, η διοίκηση να έχει χρήματα να επενδύσει, να μην μπορέσει να κάνει μεταγραφές από την ελληνική αγορά για διάφορους λόγους, και να μην έχει το δικαίωμα να πάρει κοινοτικές παρά μόνο για την Ευρώπη. Ποιά καλή παίκτρια θα έρθει για να παίζει μόνο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και όχι στο πρωτάθλημα;

basketblog.gr


Σεβαστές οι παραπάνω απόψεις ενός έμπειρου προπονητή αλλά υπάρχει και η άλλη, κατά τη γνώμη μου πεζή αλλά ίσως πιο ρεαλιστική πλευρά:

Ποιοί σύλλογοι στην Ελλάδα είναι σε θέση να καλύψουν budget πάνω από τουλάχιστον 300.000 € που απαιτείται για μια πλήρη σύνθεση ομάδας στην Α1 σύμφωνα με τα παραπάνω? (αν μιλήσουμε και για κοινοτικές σαφώς και μιλάμε για πολύ υψηλότερο budget).

Τι θα σημαίνει για το γυναικείο μπάσκετ αν μια ομάδα της Α1 καταφέρει να καταφέρει να διακριθεί στην Ευρώπη τη στιγμή που τα 2/3 των ομάδων της Α1 ψυχοραγούν οικονομικά? Ότι αυτό θα έχει προοπτική και συνέχεια για το μέλλον? Η ότι ξαφνικά ανέβηκε το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ επείδη πιθανών κάποια ομάδα κατάφερε συγκυριακάνα συγκεντρώσει τους πόρους και τους ανθρώπους ? Μάλλον θα μιλάμε για φωτοβολίδα παρά για άνοδο του επιπέδου. Άλλωστε η φετινή ικανοποιητική πορεία των ομάδων μας στην Ευρώπη δεν φένεται να συγκινεί και πολύ τον αθλητικό μας κόσμο.

Με τις δύο ξένες στο πρωτάθλημα έχει ανέβει το επίπεδο των υπολοίπων παιχτριών ή μήπως οι ελληνίδες έχουν το 2ο ρόλο στις ομάδες και στις στατιστικές οι ξένες συγκεντρώνουν το 60 - 70% του σκοραρίσματος στις περισσότερες ομάδες ?

Θα συμφωνίσω ότι έχουν μείνει πολύ πίσω οι υποδομές του γυναικείου μπάσκετ και οι παίχτριες που έχουν τη δυνατότητα, το ταλέντο αλλά και την μπασκετική κατάρτιση για ψηλές κατηγοριες κάθε χρόνο μειώνονται με τις αποχωρίσεις παιχτριών από την ενεργώ δράση. Αυτά είναι κάτι που πρέπει να δουν πολύ σοβαρά τα σωματεία σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις.

Τέλος θεωρώ ότι το γυναικείο μπάσκετ πάσχει από προβολή. Οι αγώνες τις Εθνικής Γυναικών σπάνια προβάλονται σε τηλεοπτικά μέσα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πρότυπα για τις μικρές αθλήτριες και όταν υπάρχουν προέρχονται από το χώρο του αντρικού μπάσκετ. (πόσες αθλήτριες άραγε γνωρίζουν την φετινή πορεία των Ελληνικών ομάδων γυναικών στην Ευρώπη).

Προσωπικά ελπίζω σε μια επιτυχία της Εθνικής Γυναικών (Ευρωμπάσκετ?) που θα οδηγήσει νέες αθλήτριες στα γήπεδα (όπως έγινε και στο παρελθόν με την Εθνική Ομάδα Ανδρών) που θα έχει βέβαια και την αντίστοιχη προβολή. Θα είναι ένα δυνατο έναυσμα για να μιλάμε για γυναικείο μπάσκετ επιπέδοθ σε 5-7 χρόνια.

Ελπίζω ο προβληματισμός μου να βοηθήσει στο διάλογο του topic.
magickaminia
QUOTE(WATCHER @ Jan 17 2009, 23:57 ) *
Σεβαστές οι παραπάνω απόψεις ενός έμπειρου προπονητή αλλά υπάρχει και η άλλη, κατά τη γνώμη μου πεζή αλλά ίσως πιο ρεαλιστική πλευρά:

Ποιοί σύλλογοι στην Ελλάδα είναι σε θέση να καλύψουν budget πάνω από τουλάχιστον 300.000 € που απαιτείται για μια πλήρη σύνθεση ομάδας στην Α1 σύμφωνα με τα παραπάνω? (αν μιλήσουμε και για κοινοτικές σαφώς και μιλάμε για πολύ υψηλότερο budget).

Τι θα σημαίνει για το γυναικείο μπάσκετ αν μια ομάδα της Α1 καταφέρει να καταφέρει να διακριθεί στην Ευρώπη τη στιγμή που τα 2/3 των ομάδων της Α1 ψυχοραγούν οικονομικά? Ότι αυτό θα έχει προοπτική και συνέχεια για το μέλλον? Η ότι ξαφνικά ανέβηκε το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ επείδη πιθανών κάποια ομάδα κατάφερε συγκυριακάνα συγκεντρώσει τους πόρους και τους ανθρώπους ? Μάλλον θα μιλάμε για φωτοβολίδα παρά για άνοδο του επιπέδου. Άλλωστε η φετινή ικανοποιητική πορεία των ομάδων μας στην Ευρώπη δεν φένεται να συγκινεί και πολύ τον αθλητικό μας κόσμο.

Με τις δύο ξένες στο πρωτάθλημα έχει ανέβει το επίπεδο των υπολοίπων παιχτριών ή μήπως οι ελληνίδες έχουν το 2ο ρόλο στις ομάδες και στις στατιστικές οι ξένες συγκεντρώνουν το 60 - 70% του σκοραρίσματος στις περισσότερες ομάδες ?

Θα συμφωνίσω ότι έχουν μείνει πολύ πίσω οι υποδομές του γυναικείου μπάσκετ και οι παίχτριες που έχουν τη δυνατότητα, το ταλέντο αλλά και την μπασκετική κατάρτιση για ψηλές κατηγοριες κάθε χρόνο μειώνονται με τις αποχωρίσεις παιχτριών από την ενεργώ δράση. Αυτά είναι κάτι που πρέπει να δουν πολύ σοβαρά τα σωματεία σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις.

Τέλος θεωρώ ότι το γυναικείο μπάσκετ πάσχει από προβολή. Οι αγώνες τις Εθνικής Γυναικών σπάνια προβάλονται σε τηλεοπτικά μέσα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πρότυπα για τις μικρές αθλήτριες και όταν υπάρχουν προέρχονται από το χώρο του αντρικού μπάσκετ. (πόσες αθλήτριες άραγε γνωρίζουν την φετινή πορεία των Ελληνικών ομάδων γυναικών στην Ευρώπη).

Προσωπικά ελπίζω σε μια επιτυχία της Εθνικής Γυναικών (Ευρωμπάσκετ?) που θα οδηγήσει νέες αθλήτριες στα γήπεδα (όπως έγινε και στο παρελθόν με την Εθνική Ομάδα Ανδρών) που θα έχει βέβαια και την αντίστοιχη προβολή. Θα είναι ένα δυνατο έναυσμα για να μιλάμε για γυναικείο μπάσκετ επιπέδοθ σε 5-7 χρόνια.

Ελπίζω ο προβληματισμός μου να βοηθήσει στο διάλογο του topic.

Πανω κατω αυτα που λες δεν απεχουν απο την πραγματικοτητα. Το θεμα ομως ειναι οτι επιτυχια της Εθνικης στο ςυεωμπασκετ δεν σημαινει πλεον τιποτα για το Γυναικειο Μπασκετ. Το αθλημα ειναι αντιεμπορικο φιλε μου. Κανεις δεν ενδιαφερεται για το μελλον του. Ουτε καν η Ομοσπονδια. Η μεγαλη δεξαμενη του αθληματος ηταν παντα η Βορειος Ελλαδα η οποια σε λιγο δεν θα εχει αξιομαχο σωματειο στην Α1. Περσι χτυπησε το καμπανακι με τον Σπορτιγκ, φετος φευγει και ο Μεγας του χρονου ποιος; Φετος αποχωρησε η Καστορια πριν την εναρξη , 3 ομαδες ηταν σακος του μποξ κ.α. Αν δεν θελουν να υπαρξει επαγγελματικο γυναικειο μπασκετ πρεπει να οριοθετησουν και να μας πουν τι θελουν. Δεν μπορει να υπαρχει ομαδα με μπατζετ Α1 ανδρων και απ την αλλη ομαδα με νεανιδες ή με μισθους των 500 Ε. και αυτα να τα παιρνουν οταν δεησει ο θεος. Η υποβαθμιση του αθληματος δεν παει πιο κατω. Επιτελους η λιγκα του γυναικειου μπασκετ ειναι απαραιτητη για να μην γινεται ο χωρος ερμαιο παραγοντων της μιας νυχτας. Ομαδες με οικονομικη ανεξαρτησια και διαφανεια , με σαλαρι καπ με υλικοτεχνικες υποδομες, με αξιοπρεπεια. Ας γινουν επιτελους συγχωνευσεις σωματειων. Το μπασκετ της γειτονιας ξεπεραστηκε πρεπει οι ομαδες να εχουν βασεις. Γιατι για παραδειγμα δεν δημιουργειται μια ομαδα στην ευρυτερη περιοχη του Ελληνικου με εδρα το Ολυμπιακο Κλειστο που θα αποτελεσει κυψελη του γυναικειου μπασκετ στα Νοτια προαστια; Το ιδιο να γινει και στην περιοχη του Γαλατσιου. Γιατι να μην δουμε και στην Ελλαδα αγωνα γυναικειου μπασκετ σε ενα γηπεδο με 5.000 κοσμο; Μαρκετιγκ απαιτειται φιλοι μου οχι λογια. Καντε το προιον ανταγωνιστικο για να προσελκυσετε επενδυτες και κοσμο. Τα γηπεδα των 300 θεσεων και των 50 θεατων δεν ειναι δειγμα υγειας. Πραξεις παληκαρια και οχι λογια. blove.gif
ptolemaidaras
QUOTE(magickaminia @ Mar 17 2009, 17:58 ) *
Πανω κατω αυτα που λες δεν απεχουν απο την πραγματικοτητα. Το θεμα ομως ειναι οτι επιτυχια της Εθνικης στο ςυεωμπασκετ δεν σημαινει πλεον τιποτα για το Γυναικειο Μπασκετ. Το αθλημα ειναι αντιεμπορικο φιλε μου. Κανεις δεν ενδιαφερεται για το μελλον του. Ουτε καν η Ομοσπονδια. Η μεγαλη δεξαμενη του αθληματος ηταν παντα η Βορειος Ελλαδα η οποια σε λιγο δεν θα εχει αξιομαχο σωματειο στην Α1. Περσι χτυπησε το καμπανακι με τον Σπορτιγκ, φετος φευγει και ο Μεγας του χρονου ποιος; Φετος αποχωρησε η Καστορια πριν την εναρξη , 3 ομαδες ηταν σακος του μποξ κ.α. Αν δεν θελουν να υπαρξει επαγγελματικο γυναικειο μπασκετ πρεπει να οριοθετησουν και να μας πουν τι θελουν. Δεν μπορει να υπαρχει ομαδα με μπατζετ Α1 ανδρων και απ την αλλη ομαδα με νεανιδες ή με μισθους των 500 Ε. και αυτα να τα παιρνουν οταν δεησει ο θεος. Η υποβαθμιση του αθληματος δεν παει πιο κατω. Επιτελους η λιγκα του γυναικειου μπασκετ ειναι απαραιτητη για να μην γινεται ο χωρος ερμαιο παραγοντων της μιας νυχτας. Ομαδες με οικονομικη ανεξαρτησια και διαφανεια , με σαλαρι καπ με υλικοτεχνικες υποδομες, με αξιοπρεπεια. Ας γινουν επιτελους συγχωνευσεις σωματειων. Το μπασκετ της γειτονιας ξεπεραστηκε πρεπει οι ομαδες να εχουν βασεις. Γιατι για παραδειγμα δεν δημιουργειται μια ομαδα στην ευρυτερη περιοχη του Ελληνικου με εδρα το Ολυμπιακο Κλειστο που θα αποτελεσει κυψελη του γυναικειου μπασκετ στα Νοτια προαστια; Το ιδιο να γινει και στην περιοχη του Γαλατσιου. Γιατι να μην δουμε και στην Ελλαδα αγωνα γυναικειου μπασκετ σε ενα γηπεδο με 5.000 κοσμο; Μαρκετιγκ απαιτειται φιλοι μου οχι λογια. Καντε το προιον ανταγωνιστικο για να προσελκυσετε επενδυτες και κοσμο. Τα γηπεδα των 300 θεσεων και των 50 θεατων δεν ειναι δειγμα υγειας. Πραξεις παληκαρια και οχι λογια. blove.gif

Αψογος ο ματζικαμινιας! Μπραβο!
Live strong

Πρόεδρος ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Α' Αντιπρόεδρος ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Πρόεδρος ΕΣΑΚΕ)
Β' Αντιπρόεδρος ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γεν. Γραμματέας ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ειδ. Γραμματέας ΚΟΛΟΣΟΥΣΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Ταμίας ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Μέλη ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΟΛΕΜΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΖΩΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΤΡΑΦΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΟΡΤΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΝΙΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΕΡΑΦΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Εκπρόσωπος ΕΣΑΚΕ - ΧΑΛΒΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εκπρόσωπος ΕΣΑΚΕ - ΠΑΝΕΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Παραθέτοντας τα ονόματα του ΔΣ της ομοσπονδίας θα ήθελα να ρωτήσω με το φτωχό μου το μυαλό γιατί δεν υπάρχει γυναικείο όνομα;
Θα μου πείτε, μα καλά, περιμένεις να μπει γυναίκα στο ΔΣ για να πάει το γυναικείο μπάσκετ καλά; Σώθηκες!!!! Όχι δεν περιμένω αυτό, απλά είναι μια αρχή!
Αλλά ούτε μία βρε παιδί μου; Και μη μου πει κανείς ότι δεν θέλουν οι ίδιες! Γιατί αλήθεια δεν γίνεται πρόταση; για παράδειγμα στην Άννυ τη Κωνσταντινίδου (τυχαίο το όνομα, το ανάφερα όμως σαν μια γυναίκα που έχει δώσει πολλά στο γυναικείο μπάσκετ)
Εκτός αυτού θα ήθελα να επισημάνω ότι βλέπουμε παντού και πάντα τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πάνω κάτω μεγάλες ηλικίες.
Μήπως ήρθε ο καιρός, λέω μήπως, να μπουν νέα πρόσωπα; Με νέες πιο φρέσκιες ιδέες, μπας και δώσουν μια νέα πνοή στο ελληνικό μπάσκετ; Γιατί κακά τα ψέματα και λυπάμαι που το λέω αλλά άρχισε να μυρίζει πτωμαΐνη!!!!! Από πολλές πλευρές!!!
Έχουν τελματώσει τα πάντα και όπως όλοι γνωρίζουμε ο βούρκος βρωμάει!!!!
Πρέπει να υπάρχει και λίγη ευθιξία και κάποια άτομα να δώσουν τη σκυτάλη από μόνοι τους!!!! Ελλάδα η χώρα των καρεκλοκένταυρων !!!!


nikefalin
QUOTE(Live strong @ Mar 18 2009, 11:01 ) *
Εκπρόσωπος ΕΣΑΚΕ - ΠΑΝΕΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Παραθέτοντας τα ονόματα του ΔΣ της ομοσπονδίας θα ήθελα να ρωτήσω με το φτωχό μου το μυαλό γιατί δεν υπάρχει γυναικείο όνομα;
Θα μου πείτε, μα καλά, περιμένεις να μπει γυναίκα στο ΔΣ για να πάει το γυναικείο μπάσκετ καλά; Σώθηκες!!!! Όχι δεν περιμένω αυτό, απλά είναι μια αρχή!
Αλλά ούτε μία βρε παιδί μου; Και μη μου πει κανείς ότι δεν θέλουν οι ίδιες! Γιατί αλήθεια δεν γίνεται πρόταση; για παράδειγμα στην Άννυ τη Κωνσταντινίδου (τυχαίο το όνομα, το ανάφερα όμως σαν μια γυναίκα που έχει δώσει πολλά στο γυναικείο μπάσκετ)
Εκτός αυτού θα ήθελα να επισημάνω ότι βλέπουμε παντού και πάντα τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πάνω κάτω μεγάλες ηλικίες.
Μήπως ήρθε ο καιρός, λέω μήπως, να μπουν νέα πρόσωπα; Με νέες πιο φρέσκιες ιδέες, μπας και δώσουν μια νέα πνοή στο ελληνικό μπάσκετ; Γιατί κακά τα ψέματα και λυπάμαι που το λέω αλλά άρχισε να μυρίζει πτωμαΐνη!!!!! Από πολλές πλευρές!!!
Έχουν τελματώσει τα πάντα και όπως όλοι γνωρίζουμε ο βούρκος βρωμάει!!!!
Πρέπει να υπάρχει και λίγη ευθιξία και κάποια άτομα να δώσουν τη σκυτάλη από μόνοι τους!!!! Ελλάδα η χώρα των καρεκλοκένταυρων !!!!


150% δίκιο! αλλά ο Πανελούδης ακόμα εκπρόσωπος του ΕΣΑΚΕ ? Δεν ...άλλαξε ιδιοκτησία ο Παοκ πριν ένα χρόνο περίπου ?
Συμφωνώ στο πρόσωπο της Αννυς, ποτ το όνομα της στο γυναικείο είναι αντίστοιχο του Γκάλη
ptolemaidaras
QUOTE(Live strong @ Mar 18 2009, 11:01 ) *
Πρόεδρος ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Α' Αντιπρόεδρος ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Πρόεδρος ΕΣΑΚΕ)
Β' Αντιπρόεδρος ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γεν. Γραμματέας ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ειδ. Γραμματέας ΚΟΛΟΣΟΥΣΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Ταμίας ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Μέλη ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΟΛΕΜΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΖΩΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΤΡΑΦΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΟΡΤΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΝΙΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΕΡΑΦΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Εκπρόσωπος ΕΣΑΚΕ - ΧΑΛΒΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εκπρόσωπος ΕΣΑΚΕ - ΠΑΝΕΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Παραθέτοντας τα ονόματα του ΔΣ της ομοσπονδίας θα ήθελα να ρωτήσω με το φτωχό μου το μυαλό γιατί δεν υπάρχει γυναικείο όνομα;
Θα μου πείτε, μα καλά, περιμένεις να μπει γυναίκα στο ΔΣ για να πάει το γυναικείο μπάσκετ καλά; Σώθηκες!!!! Όχι δεν περιμένω αυτό, απλά είναι μια αρχή!
Αλλά ούτε μία βρε παιδί μου; Και μη μου πει κανείς ότι δεν θέλουν οι ίδιες! Γιατί αλήθεια δεν γίνεται πρόταση; για παράδειγμα στην Άννυ τη Κωνσταντινίδου (τυχαίο το όνομα, το ανάφερα όμως σαν μια γυναίκα που έχει δώσει πολλά στο γυναικείο μπάσκετ)
Εκτός αυτού θα ήθελα να επισημάνω ότι βλέπουμε παντού και πάντα τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πάνω κάτω μεγάλες ηλικίες.
Μήπως ήρθε ο καιρός, λέω μήπως, να μπουν νέα πρόσωπα; Με νέες πιο φρέσκιες ιδέες, μπας και δώσουν μια νέα πνοή στο ελληνικό μπάσκετ; Γιατί κακά τα ψέματα και λυπάμαι που το λέω αλλά άρχισε να μυρίζει πτωμαΐνη!!!!! Από πολλές πλευρές!!!
Έχουν τελματώσει τα πάντα και όπως όλοι γνωρίζουμε ο βούρκος βρωμάει!!!!
Πρέπει να υπάρχει και λίγη ευθιξία και κάποια άτομα να δώσουν τη σκυτάλη από μόνοι τους!!!! Ελλάδα η χώρα των καρεκλοκένταυρων !!!!


Δεν φταινε οι ανθρωποι αυτοι ...
Αυτος που κουναει (ή οχι) αυτες τις μαριονετες φταιει...
Live strong
Αν εννοείς τον κύριο Βασιλακόπουλο, με τα 75 έτη και βάλε στη πλάτη, πρέπει να μάθει ότι σ αυτή την ηλικία ο άνθρωπος παίρνει σύνταξη και αποτραβιέται για να ηρεμίσει. Αν το έχει ξεχάσει, ( σ αυτή την ηλικία ξεχνάμε βλέπεις…) να του το θυμίσουν….

Μέχρι και ο κύριος Μητσοτάκης έχει αποτραβηχτεί, είναι πλέον επίτιμος, κι ας θέλει να δει τη Ντόρα πρωθυπουργό. Ας γίνει κι ο κύριος Βασιλακόπουλος επίτιμος!!!

Αλλά να μπει νέος άνθρωπος, με νέες αντιλήψεις να φυσήξει αέρας ανανέωσης στο χώρο, γιατί έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα σε λίγο θα βλέπουμε όχι μόνο το γυναικείο αλλά γενικότερα το μπάσκετ μόνο μέσα από ταινίες dvd και φωτογραφίες και θα λέμε… κάποτε υπήρχε ένα άθλημα που παιζόταν με πορτοκαλί μπάλα …basket το λέγανε….


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.