Μικρή Εισαγωγή
Το συγκεκρίμενο θέμα αποτελεί υποσύνολο του θέματος με τις Μεταγραφές. Απλώς με την διαφοροποίηση, του σκοπου, να απευθύνεται σε Έλληνες και Ελληνικό κορμό.

Στην θεση 5 για παράδειγμα μετα τον Μπορούση, δεν βρήκαμε αξιόπιστο Πεντάρι.
Δεν ξερω γιατι οι προσδοκίες με Καββαδα δεν απέδωσαν στο ελαχιστο.

Ο Κατσιβελης, ποτε δεν πηρε τις ευκαιριες του, και μαλλον δικαιως, διοτι δεν εξελιχθηκε ποτε.
Και εδω τιθεται ενα ερωτημα/προβλημα ο Donic της Real, γεννηθεις του 1999, παιζει σταθερα στο rotation, αφηνει εκτος 12αδας maciulis και nocioni.
Είναι 5 χρόνια μικρότερος απο τον Αγραβανη, που λεμε ΟΤΙ πρεπει να παει δανεικος για να ψηθει.

Ανυπομωνω να δω την εξέλιξη των, Αρσενόπουλο, Μουράτο.
Δεν εχω εικονα για τον Μαραγκο, ακομα δεν ειναι για επιπεδο Ευρολιγκας και απο τη φυσιογνωμια του, μου μοιαζει ξυστης, ξερω, φθηνο επιχειρημα ελπιζω να κανω λαθος. Για τον Τολιοπουλο δεν ξερω, δεν τον πολυ-πιστευω.

Talent Age
Μεχρι ποια ηλικια θα τους λεμε ταλεντα; Μηπως οντως οι Ελληνες αθλητες οριμαζουν πιο αργα; Στα 24-25 (1ο ερωτημα);
Ποσοι Ελληνες πρωταγωνιστησαν σταθερα απο τα 19 μεχρι το τελος της καριερας τους (βλεπετε Navarro, Teodocic απο τα προσφατα)
Αντι-επιχειρημα ειναι, οτι ισως δεν θα επρεπε, μιας και απο μικρους τους μαθαινουν συστηματα και αμυνα. Το τελευταιο μαλιστα κοστιζει στο ταλεντο τους, αρα μηπως στην αρχη της εξελιξης ενος παιχτη παιζει ρολο το ταλεντο- σουτ-γρηγοραδα και εμεις το εμποδιζουμε με τα συστηματα (2ο ερωτημα) Εν τελει ποιος ο λογος που πανε 22-23-24 και τους θεωρουμε ακομα ταλεντα (3ο ερωτημα); Μηπως απλα να το αποδεχτουμε ως δεδομενο των Ελληνικων γονιδιων και της Ελληνικης μπασκετικης σχολης;

Ελληνες της Διασπορας
Συνεχιζοντας, με το βασικο τιτλο του θεματος, τους παιχτες που εχουν μεγαλωσει στον Εξωτερικο τους θεωρουμε στον Ελληνικο κορμο; (4ο ερωτημα) Προφανως και ειναι Ελληνες, αλλα εννοω, μπασκετικα, με οτι σημαινει αυτο για τα αποδητηρια και τα derby.
Αρα περιπτωσεις Ογκαστ, Ντορσευ, ισως ακομα και του Καλαθη

Ελληνικος Κορμος ή απλως Κορμος
Εγω τεινω να πιστευω πιο πολυ στην ΥΠΕΡΟΧΗ του κορμου, χωρις το Ελληνικο μεσα. Δηλαδη αν ενας παιχτης μεγαλωσει σε μια ομαδα, να ειναι κτημα της νοοτροπιας της. Δηλαδη αν ο teodocic εμενα, θα θεωρουσα οτι ειχε αφομοιωσει πληρως την Νοοτροπια της ομαδας. Ναι ή Οχι (5ο ερωτημα);

Προσθεστε τους Παιχτες σας
Εφοσον σας αρεσει το θεμα, θα ηθελα να προσθετετε εδω, τις κατα καιρους ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ και τα που-λεν σας. smile.gif

YΓ: Δεν κανω ορθογραφικο ελεγχο και δεν βαζω τονους, βαριεμαι sorry tongue.gif