Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Euroleague 2014-2015 off-topic
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2014-15
Pages: 1, 2, 3
rankin
QUOTE(yorgos @ Apr 22 2015, 16:06 ) *
Τα της ΦΙΜΠΑ δεν τα ξέρω, αλλά κάπου διάβασα ότι το παλικαράκι που κάνει πια κουμάντο και είναι μεταγραφάτος, δεν τα πάει καθόλου καλά με το Βασιλακό, από την εποχή της ULEB. Ξαναλέω, δεν το κατέχω το θέμα.

Ενας σακαφλιάς Ελβετός είναι (ελβετόψυχος που θα λεγε και ο Πανούσης) ο νεος μεγαλός ηγέτης της Fiba-europe, και "λενε" οτι προσπαθεί να παροπλίσει τον Βασιλακόπουλο...
Όμως, αν ο Βασιλακόπουλος του δώσει τον Παναθηναϊκό σερβιρισμένο σε χρυσή πιατέλα, φαντάζομαι οτι τα δεδομένα θα αλλάξουν...

QUOTE(yorgos @ Apr 22 2015, 16:06 ) *
Πάντως αν πάει η μία ομάδα στη μια λίγκα κι η άλλη στην άλλη, χοντρή ξενέρα για όλους.

Για εμενα ξενέρα θα ειναι να τρώω στη μάπα μια λιγκα με τον Βασιλακόπουλο σε οποιοδήποτε ποστο.. Αρκετά με δαυτον..

Φυσικά, στο τέλος ρόλο θα παίξουν τα παραδάκια.. Αυτη ειναι η αλήθεια.. Οποιος δώσει περισσότερα θα μαζέψει και τις ομάδες.
Οι πονηριές πάντως της Fiba, με τις αλλαγές στο καλεντάρι για τις εθνικές και τις απειλές για αποκλεισμό εθνικών ομάδων, δε μου κάθονται όμορφα. Ειναι περισσότερο εκβιαστικά κολπα, παρά ουσιαστικά.
yorgos
Σε άλλα νέα της Ευρωλίγκας... έχω να σας πω ότι η γκόμενα του Πάμπλο Λάσο φυσάει, είναι πρώην Miss Espana και μπορείτε να τη δείτε εδώ:
https://www.google.com.hk/search?q=helen+li...024&bih=499

Αν είναι δυνατόν!
Anubis
Mονο μια διορθωση η fiba ηθελε την δευτερη λιγκα απο το 16-17 αλλα φαινεται να την προωθει απο του χρονου. Επισης προσφερει πολυ καλυτερα λεφτα απο αυτα που υποσχεται ο μπερτομπεου για το μελλον.
rankin
QUOTE(Anubis @ Apr 22 2015, 17:10 ) *
Mονο μια διορθωση η fiba ηθελε την δευτερη λιγκα απο το 16-17 αλλα φαινεται να την προωθει απο του χρονου. Επισης προσφερει πολυ καλυτερα λεφτα απο αυτα που υποσχεται ο μπερτομπεου για το μελλον.

Ο Μπερτομέου ειναι βασιλιάς στο cost cutting, αλλά εδώ θα αναγκαστεί να βάλει το χέρι λιγο πιο βαθιά στη τσέπη της λιγκας.
Φυσικα ακομα δε ξερουμε ποιος θα δώσει, τι.. Απλά λένε οτι η Φιμπα προτίθεται να εχει πιο ανοιχτό σύστημα λειτουργίας και χρηματοδότησης, προκειμένου να προσελκύσει ομάδες.
Δε ξέρω τι θα διαλέξουν οι μεγάλοι σύλλογοι στο τέλος (εαν οντως φτάσουμε στην απόσχιση). Θεωρώ οτι μπορει να μην ειναι μονο τα χρήματα στη μέση. Η ευρωλίγκα φαίνεται να εχει ως επομενο πλάνο την απόσχιση των ομάδων της απο τα εθνικα πρωταθλήματα και τη δημιουργία κλειστής λιγκας. Αν αυτο το project, σε μεσο-μακροπρόθεση βάση, πετάει οικονομικά, ενδέχεται να προσελκύσει παραπάνω συλλόγους.
Οπως ειπαμε, η ιστορία θα δείξει...
yorgos
Η ευρωλίγκα φαίνεται να εχει ως επομενο πλάνο την απόσχιση των ομάδων της απο τα εθνικα πρωταθλήματα και τη δημιουργία κλειστής λιγκας.

Καλά. αυτοί δεν είχαν ανακοινώσει ότι θα υπάρχει πια σύνδεση της θέσης που παίρνει κάποιος στο εθνικό πρωτάθλημα με το αν θα παίζει Ευρωλίγκα;
olympiakos
Καλησπέρα παιδιά δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό θέμα για αυτό αν θεωρήσει κάποιος Moderator πως πρέπει να το μετακινήσει ας το κάνει, ψάχνω 2 εισιτήρια για το final four , όποιος γνωρίζει κάποιον που πουλάει ας μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ πολύ! rolleyes.gif
assistant
QUOTE(yorgos @ Apr 22 2015, 18:03 ) *
Σε άλλα νέα της Ευρωλίγκας... έχω να σας πω ότι η γκόμενα του Πάμπλο Λάσο φυσάει, είναι πρώην Miss Espana και μπορείτε να τη δείτε εδώ:
https://www.google.com.hk/search?q=helen+li...024&bih=499

Αν είναι δυνατόν!

Aυτη είναι το αμορε του αχωνευτου του Ρουδι.....
TakeshyKurosawa
Η Ευρωλίγκα φέτος δεν έχει βγάλει ψηφοφορία για all euroleague team?
manosnismo
Βλεπω τωρα την εκπομπη στη νεριτ και πραγματικα αν και παναθηναικος ζηλευω τον ολυμπιακο τα τελευταια χρονια.Α ρε δγ ...Ειναι ισως η μοναδικη χρονια που θελω να χασουμε το πρωταθλημα μπας και ξυπνησει κανεις εκει στη καε.

ΥΓ Απο την αλλη βεβαια σκεφτομαι πως καποτε θα γυρναγε ο τροχος, δεν μπορει κανεις να πρωταγωνιστει για παντα
Zoys
Το εξώφυλλο του Gigantes Del Basket με θέμα το Final 4 της Μαδρίτης:

yorgos
Δε μου αρέσουν αυτά που ακούγονται ούτε από την πλευρά της Ευρωλίγκας, ούτε από τη FIBA για το φόρματ της επόμενης χρονιάς.
http://www.iefimerida.gr/news/205258/plano...-tin-euroleague

Και οι δύο πλευρές βασικά κατευθύνονται στο να υπάρχει μια τεράστια κανονική περίοδος, όπου όλοι θα παίζουν με όλους. Χειρότερο κι από το ΝΒΑ θα γίνει, όπου από τα μέσα της σαιζόν οι μισές ομάδες θα είναι αδιάφορες, χέστηκαν αν θα κερδίζουν ή θα χάνουν, διότι πολύ απλά δεν έχει καμία διαφορά αν είσαι 9ος ή 12ος ή 15ος. Όπως είναι τώρα (με κάποιες αλλαγές), η κάθε ήττα μετράει και τσούζει. Άμα είναι να το κάνουμε ΝΒΑ τότε να φωνάζουμε και ντι-φενς και να τρώμε λουκάνικα, οι προπονητές να δίνουν οδηγίες "έλα παιδιά, μπορούμε... βάλτε τα σουτ καλέ" και τα εισιτήρια να τα διοχετεύουν οι σπόνσορες στους υπαλλήλους του που θα λένε όπως και στις αμερικάνικες σειρές "έχω εισιτήρια για τους Νικς. Με ποιον παίζουν; Α, δε θυμάμαι...".

Θα τοπ μαμήσουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ αυτοί με επιχείρημα ότι θα γίνονται περισσότερα ματς ανάμεσα σε μεγάλες ομάδες. Τα οποία όμως θα είναι αδιάφορα...
Quincy
Κάπου διάβασα ότι ο Μπερτομέου τάζει περισσότερα έσοδα στις ομάδες από εισητήρια πριμ νικών και κατακτηση του τροπαίου. Μου αρέσει αυτή η προσπάθεια και μπορεί να βοηθήσει πολύ ομάδες όπως η παρτιζάν, η ζαλγκίρις κλπ. Είναι κάπως βαρετό να βλέπεις τις ίδιες ομάδες να πρωταγωνιστούν και τους ίδιους κομπάρσους. Μόνο τις ισπανικές και τουρκικές ομάδες θα χαλάσει αυτό που έχουν δύσκολο πρωτάθλημα.
SG3ptshooter
Δε βαρεθήκατε πια ρε συ yorgos.. Βλέπω και τις 2 μεριές του Ατλαντικού. Είναι τόση ανάγκη να παριστάνουμε πως είμαστε συντριπτικά καλύτεροι στα πάντα; Ειλικρινά όμως.. δηλαδή προτιμάς να ακούς για τη μάνα του Διαμαντίδη κάθε φορά που παίζουμε στο ΣΕΦ ή τα άπαντα των ναρκωτικών στο ΟΑΚΑ μέσα, απ' το να φωνάζει "defense" ή ό,τι άλλο σαχλό για σένα κάθε φορά ολόκληρη η Oracle Arena;
yorgos
Δε βαρεθήκατε πια ρε συ yorgos.. Βλέπω και τις 2 μεριές του Ατλαντικού. Είναι τόση ανάγκη να παριστάνουμε πως είμαστε συντριπτικά καλύτεροι στα πάντα; Ειλικρινά όμως.. δηλαδή προτιμάς να ακούς για τη μάνα του Διαμαντίδη κάθε φορά που παίζουμε στο ΣΕΦ ή τα άπαντα των ναρκωτικών στο ΟΑΚΑ μέσα, απ' το να φωνάζει "defense" ή ό,τι άλλο σαχλό για σένα κάθε φορά ολόκληρη η Oracle Arena;

Εμένα η ένστασή μου δεν είναι στο αν θα σταματήσουν να βρίζουν μανάδες. Δε θα σταματήσουν είτε παίζουμε 15 ματς στην Ευρωλίγκα είτε παίζουμε 40. Το αν θα γεμίσουμε την Ευρωλίγκα με αδιάφορα ματς δε θα μας κάνει ούτε χειρότερους ούτε καλύτερους χούλιγκαν, απλά θα κάνει τη λίγκα απίστευτα πιο βαρετή.

"Συντριπτικά" καλύτερη είναι η ευρωλίγκα, αλλά φυσικά όχι σε όλα. Είναι ΠΟΛΥ ανώτερη σε:
- ατμόσφαιρα (π.χ. Βελιγράδι vs Φοίνιξ)
- φόρματ (κάθε ήττα μετράει και μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη, π.χ. με 32 ομάδες και 4 ομίλους στην πρώτη φάση), το Φ4 δίνει περιθώρια εκπλήξεων σε αντίθεση με τις σειρές στην τελική φάση και φυσικά λείπει η μαραθώνια αδιάφορη κανονική περίοδος του ΝΒΑ
- προπονητική στρτηγική (βλέπεις τάιμ άουτ στο ΝΒΑ και γελάς πραγματικά με τα παλαμάκια και τα "be aggressive"
- κανόνες. Π.χ. τα 48 λεπτά είναι too much, οι διακοπές ατελείωτες, αυτό με τις αντικανονικές άμυνες είναι για γέλια και γενικώς η τακτική του isolation και μπάσκετ κουκουρούκου όπου η κάθε εταιρεία αθλητικών ειδών ή αναψυκτικών τίγκα στη ζάχαρη επιβάλλει στον οργανισμό πόσα σουτ θα πάρει ο τάδε παρουσιαστής προϊόντων/καλαθοσφαιριστής επειδή τα σπρώχνει

Συντριπτικά καλύτερο είναι το ΝΒΑ σε
- επίπεδο αθλητών (δεν υπάρχει σύγκριση και φυσικά δεν είναι μόνο τα αθλητικά προσόντα, τεχνικά οι άνθρωποι είναι αιώνες μπροστά, διάβαζα κάτι σχόλια για το Μούντο και γελούσα)
- εκπληκτικό μάρκετινγκ επιστημονικού επιπέδου
- τηλεοπτική κάλυψη αγώνων (διαφωνώ μόνο με τις κάμερες και μικρόφωνα στα αποδυτήρια που το κάνουν Big Brother, "άκου τι είπε ο Τσάκας στον Πρόδρομο")

Από κει και πέρα αν με το να κάνουμε το 90% των αγώνων της Ευρωλίγκας βαθμολογικά αδιάφορους εξαφανιστούν τα ορκ, ας το πιω το ποτήρι. Αλλά σχετίζεται το ένα με το άλλο; Δηλαδή ο ανεγκέφαλος της δίπλα πόρτας/κερκίδας/γραφείου όταν πάει την Παρασκευή το βράδυ στο ΟΑΚΑ θα είναι λιγότερο ορκ αν η Ευρωλίγκα έχει 30 αγωνιστικές αντί για 8; Με ποια λογική;

Η λογική του να γίνει μια μακρά κανονική περίοδος είναι η αύξηση των εσόδων. Που κατά πολλούς θα επιτευχθεί εάν παίζουν περισσότερα ματς οι ομάδες. Διαφωνώ καθέτως. Θα είναι πιο αδιάφορα, ειδικά οι μικρομεσαίες ομάδες θα πετάνε χαρταετό, τα ματς θα χάσουν αυτό το χαρακτήρα do or die και ο κόσμος θα συνηθίσει ότι κάθε Π'εμπτη-Παρασκευή παίζουμε και μια Ευρωλίγκα ποιος θυμάται με ποιον, ποια αγωνιστική είναι κι αν παίζεται τίποτε. Εδώ στο ποδόσφαιρο όταν αποφάσισαν στο Τσου-Λου να κάνουν και δεύτερη φάση ομίλων την κατήργησαν διότι ήταν υπερβολικά πολλά τα ματς και για τους παίκτες και η θεαματικότητα πήρε την κατιούσα, παρότι πάλι όμιλοι των 4 ομάδων ήταν, δηλαδή θεωρητικά είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον κάθε ματς. Αλλά πολύ απλά, το πολύ το Κύριε Ελέησον, το βαριέται κι ο γεια σου Παππάς-Παππάς. Όπως κάποτε που είχαμε 9 ομάδες να παίζουν σε ευρωπαϊκές οργανώσεις στο μπάσκετ, 7 μάτς κάθε ΣΚ στην τηλεόραση κι επήλθε ο κορεσμός.

Η Ευρωλίγκα θέλει ακόμη πιο drama format, καλύτερο μάρκετινγκ, φυσικά περισσότερους σπόνσορες και περισσότερους εθνικούς πρωταγωνιστές, περισσότερους Ναβαροσπανούληδες. Κάποια από αυτά γίνονται, κάποια άλλα είναι πιο εύκολο να τα λες παρά να τα κάνεις. Φόρματ αδιάφορου πρωταθλήματος δε θέλει. Ορκ επίσης δε θέλει, αλλά αυτά είναι θέμα επιβολής των νόμων, ας πιάσουν τους ηλίθιους που μπουκάρησαν προχθές στο ΟΑΚΑ να τους βάλουν 3-4 χρόνια μέσα να σου πω εγώ αν θα ξαναμπεί κανείς. Ας αποκλείσουν και τον Παναθηναϊκό 2 χρονάκια από την Ευρωλίγκα ή χωρίς μεταγραφές να δούμε αν θα ξανπάει κανένας επίσημος φίλαθλος με αναβολικούς συνοδούς στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Το μπάσκετ μας δε θα γίνει πιο πολιτισμένο με ατέρμονα ματς, πιο νερόβραστο θα γίνει. Πολλά μπορούμε να αντιγράψουμε από τους Αμερικανούς, αλλά όχι αυτά που κάνουν λάθος.
SG3ptshooter
Σε τι να σου απαντήσω πρώτα, για το "κωλοάθλημα" το ποδόσφαιρο ή για τη ["συντριπτικά" καλύτερη] Ευρωλίγκα...

Δεν υπάρχει λόγος. Να σε πάω συγκαταβατικά να σου πω για τις ενστάσεις μου για τη regular του ΝΒΑ; Άλλα θα λέω άλλα θα καταλαβαίνουμε. Να σου πω επιθετικά για τις προπονητικές διάνοιες της Ευρώπης που έβγαλαν αυτούς που έβγαλαν ως καλύτερους αμυντικούς της χρονιάς και πέρυσι MVP το μούσι; Να κάτσω να υπερ-εξηγήσω πως βλέπω τις διαφορετικές ισορροπίες λόγω των διαφορετικών ιδιότητων των παικτών ως λόγο για διαφορετική προσέγγιση απ' τον πάγκο; Δεν υπάρχει νόημα σε τίποτε απ' αυτά.

Η άποψή σου είναι δεδομένη. Και για μένα, δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ τον όρο, είναι "μπασκετικός σωβινισμός". Τζάμπα να χαλάσουμε τις καρδιές μας. Ξεχνάω πως ζω στη χώρα του Μελάγιες καμιά φορά ο ανόητος...
yorgos

Δεν υπάρχει λόγος. Να σε πάω συγκαταβατικά να σου πω για τις ενστάσεις μου για τη regular του ΝΒΑ; Άλλα θα λέω άλλα θα καταλαβαίνουμε. Να σου πω επιθετικά για τις προπονητικές διάνοιες της Ευρώπης που έβγαλαν αυτούς που έβγαλαν ως καλύτερους αμυντικούς της χρονιάς και πέρυσι MVP το μούσι; Να κάτσω να υπερ-εξηγήσω πως βλέπω τις διαφορετικές ισορροπίες λόγω των διαφορετικών ιδιότητων των παικτών ως λόγο για διαφορετική προσέγγιση απ' τον πάγκο; Δεν υπάρχει νόημα σε τίποτε απ' αυτά.

Εγώ και σε όλα αυτά βλέπω νόημα και δεν ξέρω γιατί προεξοφλείς ότι θα καταλαβαίνουμε άλλα, αλλά κάτι θα ξέρεις.

Αλλά νομίζω ότι ήταν προφανές ότι θα μπορούσες να απαντήσεις στο ζητούμενο, δηλαδή αν συμφωνείς ή όχι με το νέο φόρματ της Ευρωλίγκας που προτείνεται και από FIBA και από Μπερτομέου. Δηλαδή πρωτάθλημα 30-32 αγωνιστικών και μετά πλέι οφ. Αυτό ήταν το θέμα μας και είναι ον τόπικ.
Zoys
QUOTE(TakeshyKurosawa @ May 8 2015, 15:22 ) *

Μπορεί η επιλογή του καλύτερου αμυντικού να ήταν επιεικώς άστοχη για στους περισσότερους από μας (παρότι η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν απίστευτη φέτος), αλλά θεωρώ ότι όσον αφορά την καλύτερη πεντάδα η εικόνα είναι αντιπροσωπευτική.
D-Wade
QUOTE(Zoys @ May 8 2015, 18:20 ) *
Μπορεί η επιλογή του καλύτερου αμυντικού να ήταν επιεικώς άστοχη για στους περισσότερους από μας (παρότι η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν απίστευτη φέτος), αλλά θεωρώ ότι όσον αφορά την καλύτερη πεντάδα η εικόνα είναι αντιπροσωπευτική.

Ναι . . .Για μένα θα έπρεπε να είχε θέση στις πεντάδες ο Vesely , τον οποίον είχα και για αμυντικό της χρονιάς αλλά . . .

Μάλλον δε θα ήθελαν και τρίτο παίχτη της Φενερ
TakeshyKurosawa
QUOTE (Zoys @ May 8 2015, 18:20 ) *

Έτσι είναι! Για το βραβείο του MVP της σεζόν νομίζω ότι ο Μπιέλιτσα έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω αριθμών!
Manu7
Πότε θα ανοίξει το ευλογημένο τόπικ του final four ;
yorgos
Είναι προφανές ότι το Ντάνστον τον ψήφισαν ως "εκπρόσωπο" της άμυνας του Ολυμπιακού. Άστοχο να προσωποποιούνται ομαδικά επιτεύγματα, αλλά αν όντως ήθελες να ψηφίσεις κάποιον παίκτη του Ολυμπιακού για να καταδείξεις την άμυνα της ομάδας ποιον θα ψήφιζες; Το Λοτζέσκι; Ο δε Χάντερ σε ίδιο χρόνο συμμετοχής με το Ντάνστον παίρνει τα ίδια ριμπάουντ αλλά κάνει γελοιωδώς λιγότερα μπλοκ και κλεψίματα, δε γίνεται να προκριθεί προ του Ντάνστον. Η ιστορία πάντω θα γράψει μια άκυρη επιλογή, ο Βέσελι ήταν προφανώς η αμυντική αποκάλυψη της χρονιάς κι ο άνθρωπος που μετέτρεψε ένα αμυντικό σκορποχώρι σε ομάδα Φ4.

Quincy
Μωρέ καλά τα λες. Την ομαδική άμυνα του Ολυμπιακού πιστώθηκε ο Ντάνστον -ίσως και οι περσινές εμφανίσεις του να έπαιξαν ρόλο-. Για τον Βεσελι μπορεί να σκέφτηκαν ότι δεν ήθελαν τόσους πολλούς παίκτες της Φενερ στα βραβεία και αρχίσει μουρμούρα για παράγκα Τζόρντι με Turkish Airlines icon_drunk.gif

Αστεία πράγματα, αλλά δεν είναι για να τους δώσεις και πολλή σημασία. Ο καθένας βλέπει και κρίνει.
SG3ptshooter
Το Ορκ έκανε per40 τον καλύτερο μέσο όρο αξιολόγησης στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης, πάνω απ' το 2001 του Tomasevic ή τη χρονιά του Sabonis ή την καλύτερη του Anthony Parker. Αφού μόνο αυτό έχουν ως κριτήριο και πλέον το top16 είναι πολύ μεγάλο δείγμα αγώνων, θεωρώ οφείλουν να του το δώσουν με βάση τη λογική που ακολουθούσαν ως τώρα. Απ' την άλλη νιώθω βέβαιος πως θα το στραβώσουν και θα πουν δεν έπαιξε στους 8, τρία ματς παραπάνω.

Έκλεισε για Βερολίνο το επόμενο f4.

QUOTE(yorgos @ May 11 2015, 02:25 ) *
ο Βέσελι ήταν προφανώς η αμυντική αποκάλυψη της χρονιάς

Αγαπάμε Vesely. Αλλά δε γίνεται να μου λες πως ήταν αποκάλυψη. Είχε ήδη παίξει παρά την ηλικία του σε υψηλό επίπεδο άμυνα σε Euroleague, NBA και Εθνικές ομάδες, έχοντας αγωνιστεί ξεκάθαρα ως rim protector ξανά. Μπορώ να σου πω 10 άτομα τουλάχιστον που συζητούσαμε το καλοκαίρι όχι αν θα παίζει στο 5 ο Τσέχος, αλλά πόσο θα παίζει και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το είχες κι εσύ στο μυαλό σου.

sacarame
QUOTE(Manu7 @ May 10 2015, 23:32 ) *
Πότε θα ανοίξει το ευλογημένο τόπικ του final four ;

Κάτι θα ετοιμαστεί παρά τις δυσκολίες..
TakeshyKurosawa
Τελικός Ολυμπιακός-Φενέρ! Μέχρι και ο ίδιος ο Θεός θέλει να δει το Σπανούλης-Ομπράντοβιτς! Ανυπομονώ να δω "κλαμμένες" cska και Ρεάλ στους ημιτελικούς και γεμάτες μώλωπες! icon_drunk.gif
Quincy
Κάουν: «Να πάρουμε εκδίκηση από τον Ολυμπιακό»

Έλεγα κι εγώ δεν θα το πει κανένας..! Μέχρι κι εγώ κόντεψα να πιστέψω ότι είμαστε το φαβορί από τις δηλώσεις του Ιτούδη και του Κιριλένκο smiley.gif
SkyFall
QUOTE (manj13 @ Nov 8 2014, 21:05 ) *
Και λιγα για τον Ζοτς...ειναι ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ...Χωρις να φταιει αποκλειστικα αυτος αλλα ΟΦΕΙΛΕ να ΓΝΩΡΙΖΕΙ-ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ - ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ: Η εννοια Τουρκος μπασκετμπολιστας ειναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!Τουρκογλου-Κουτλουαι-Σαριτσα σε ΕΙΚΟΣΙ χρονια...Τυχαιο???Με ασο ΜΟΝΟ τον Γκουντελοκ και ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ και 5αρια Ζοριτς και Βεσελι και Σαβας δεν πας ΠΟΥΘΕΝΑ...Προπονηταρα,the best AΛΛΑ δεν θ ανατραπουν και τα βασικα του μπασκετ...ι Αν καποιοι θεωρουν επιτυχια οτι περσι πηρε με 3-2 το πρωταθλημα(ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ)ΟΚ....πασο...Γιατι φετος βλεπω ΚΑΙ αυτο να του το παιρνει ΜΑΡΣ ο ''Σοφος''...Η ζωη η ρημαδα...ΧΩΡΙΣ Μητσο...

Μιας και δεν υπάρχει τόπικ για F4 θα ήθελα από το μεγάλο Manj ένα σχόλιο για το παραπάνω πόστ.. tongue.gif
rankin
QUOTE(Quincy @ May 11 2015, 02:18 ) *
Μωρέ καλά τα λες. Την ομαδική άμυνα του Ολυμπιακού πιστώθηκε ο Ντάνστον -ίσως και οι περσινές εμφανίσεις του να έπαιξαν ρόλο-. Για τον Βεσελι μπορεί να σκέφτηκαν ότι δεν ήθελαν τόσους πολλούς παίκτες της Φενερ στα βραβεία και αρχίσει μουρμούρα για παράγκα Τζόρντι με Turkish Airlines icon_drunk.gif

Αστεία πράγματα, αλλά δεν είναι για να τους δώσεις και πολλή σημασία. Ο καθένας βλέπει και κρίνει.

Καλά ρε παιδιά. Οι προπονητές ψήφισαν.
Δεν πήγε ο Μπερτομέου με τους χορηγούς για ψαράκι και γράψανε την καλύτερη πεντάδα και τα λοιπά βραβεία σε χαρτοπετσέτα, έχοντας πιει καμιά δεκαριά τσίπουρα πρώτα...

Απο εκει και πέρα, θεωρώ καλύτερο εκφραστή της επιθετικής άμυνας του Ολυμπιακού τον Χάντερ, αλλά χου γκιβς ε ντεμ ενιγουει...
Οι ατομικές διακρίσεις δεν έχουν ιδιαίτερη αξία. Αξία έχει να δουμε αν θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε την ευρωλίγκα 15-16
yorgos

Μπορώ να σου πω 10 άτομα τουλάχιστον που συζητούσαμε το καλοκαίρι όχι αν θα παίζει στο 5 ο Τσέχος, αλλά πόσο θα παίζει και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το είχες κι εσύ στο μυαλό σου.

Από την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας (κι αυτό επειδή δεν είδα τις δύο πρώτες...) οι μισοί εδώ μέσα γράφαμε ότι η μόνη σωτηρία για τη Φενέρ είναι να πάει ο Βέσελι στο 5 και να πάρουν άσο γιατί με αυτούς που έχουν οι κοτσάνες ξεκινάνε μόλις περάσουν τη σέντρα.

Αγαπάμε Vesely. Αλλά δε γίνεται να μου λες πως ήταν αποκάλυψη. Είχε ήδη παίξει παρά την ηλικία του σε υψηλό επίπεδο άμυνα σε Euroleague, NBA και Εθνικές ομάδες, έχοντας αγωνιστεί ξεκάθαρα ως rim protector ξανά.

Μωρέ ναι, χρησιμοποιήσα τον όρο αποκάλυψη σε συνδυασμό με την άλλη πρόταση, για το πώς ένα σκορποχώρι μετατράπηκε σε ομάδα με στοιχειώδη άμυνα. Κοινώς "αποκαλυπτικός" ήταν ο βαθμός μεταμόρφωσης της αμυντικής λειτουργίας κι όχι οι αμυντικές ικανότητες του Βέσελι.

Τελικός Ολυμπιακός-Φενέρ! Μέχρι και ο ίδιος ο Θεός θέλει να δει το Σπανούλης-Ομπράντοβιτς! Ανυπομονώ να δω "κλαμμένες" cska και Ρεάλ στους ημιτελικούς και γεμάτες μώλωπες! icon_drunk.gif

Εμένα και ο ημιτελικός Ιτούδη-Σπανούλη μ' αρέσει και γουστάρω, δε νομίζω να χαιρετηθούν και εγκάρδια... υπάρχει μια συμπάθεια... Και ότι θα έχουμε Έλληνα προπονητή στον τελικό είναι μεγάλη υπόθεση.

70% δίνω στη Ρεάλ στον πρώτο ημιτελικό και 80% στην ΤΣΣΚΑ στο δεύτερο, όπου ποντάρω την περούκα μου πως ο σπανούλης θα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα με τα πελώρια χέρια που θα πετάγονται αριστεροδέξια μπροστά του. Στον άλλο ημιτελικό το πρώτο που θα δω θα είναι οι διαιτητές και πόσο γρήγορα θα κάνει ο Βέσελι φάουλ. Είναι που είναι επιρρεπής, έχει και κάτι Ρούντι και Ρέγιες απέναντι που παθαίνουν ηλεκτροπληξία, παίζουν και στη Μαδρίτη δεν τον βλέπω να παίζει καθαρά πάνω από 15'. Τη Φενέρ τη σώζει μόνο ένας Γκάουντλακ και ίσως το κλασικό κλασμεντέν των Ισπανών σε μεγάλα ματς. Αλλά ροστερικώς η Ρεάλ δε θα δυσκολευτεί από τη Φενέρ. Είναι βέβαια θέμα ότι απέναντι στον καλύτερο έχουν ένα μάγειρα στον πάγκο, αλλά δύσκολα θα χάσει η Ρεάλ, της δίνω μειονέκτημα μόνο αν πάει στον πόντο, που κι εκεί βλέπω κανά Λαμόνικα να δίνει φάουλ υπέρ του Ρούντι στο πρώτο ηλεκτροσόκ.

Στον τελικό που θέλω να δω, είμαι με την ΤΣΣΚΑ κι αν έχει προκριθεί ο Ολυμπιακός, με τον Ολυμπιακό. Αλλά βασικά θα μου άρεσε να το πάρει η ΤΣΣΚΑ και παίζει να είμαι και ο μόνος Έλληνας που το επιθυμεί. Μου αρέσει η πρόταση του Ιτούδη, θέλω να το σηκώσει ο Κιριλένκο, θέλω να το πάρει ο Μίλος πριν φύγει για ΝΒΑ και μου αρέσει να τους βλέπω, είναι πολύ πλήρης ομάδα και κάποια στιγμή πρέπει να το παίρνει και η καλύτερη ομάδα. Επίσης μου αρέσει να χάνει η διοργανώτρια, κι αν είναι να δω το Ρούντι να κλαίει καλό είναι αυτό.

Αν το πάρει η ΤΣΣΚΑ θα είναι καλό... για την ΤΣΣΚΑ
Αν το πάρει ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ καλό για το ελληνικό μπάσκετ (και ειδικά για τον Παναθηναϊκό)
Αν το πάρει η Φενέρ θα είναι εξαιρετικό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ
Αν το πάρει η Ρεάλ δε θα ναι καλό για κανέναν.
RipCity
o Lamonica δε σφυράρει στο f4 tongue.gif

Νομίζω αυτό με τα "χέρια" της ΤΣΚΑ έχει υπερεκτιμηθεί. ουσιαστικά για τον Κιριλένκο μιλάμε, που δε μπορεί να μαρκάρει όλες τις θέσεις, και λίγο από Καούν που κάνει τάπες αλλά έχει αδυναμίες άλλες.

εμένα μου χει κολλήσει ότι η φενέρ θα το πάρει το ματσάκι. μου φαίνεται μέτρια φέτος η Ρεάλ.
yorgos
QUOTE(RipCity @ May 12 2015, 21:32 ) *
Νομίζω αυτό με τα "χέρια" της ΤΣΚΑ έχει υπερεκτιμηθεί. ουσιαστικά για τον Κιριλένκο μιλάμε, που δε μπορεί να μαρκάρει όλες τις θέσεις, και λίγο από Καούν που κάνει τάπες αλλά έχει αδυναμίες άλλες.

Χριάπα, Βοροντσέβιτς, Κιριλένκο, Ουίμς. Οποιονδήποτε από τους 4 μπορεί να το δεις απέναντι στο Σπανούλη και ειδικά το Χριάπα-Κιριλένκο παίζει πολύ, δε θα εκπλαγώ αν δω κανένα Ουίμς. Γενικά θα έχει μις ματς εναντίον του στο ύψος ο Ολυμπιακός και είναι σήμα κατατεθέν του Ιτούδη η εμμονική εκμετάλλευσή τους.
BasketZilla

Κάπως έτσι θα είναι το ματσάκιον την Παρασκευή ....
manj13
QUOTE(SkyFall @ May 12 2015, 15:19 ) *
Μιας και δεν υπάρχει τόπικ για F4 θα ήθελα από το μεγάλο Manj ένα σχόλιο για το παραπάνω πόστ.. tongue.gif

Ευχαριστως και μετα χαρας....Για Μπατιστα και Παππα δεν χρειαζεται ν απαντησω φανταζομαι εχουν απαντησει ΟΙ ΙΔΙΟΙ...
Παμε στα υπολοιπα...

ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ:Για μενα αυτα που ειπα τοτε λεω και τωρα...Απο τους περισσοτερους πηρε το περισσοτερο που μπορουσε...Του καταλογιζω το λαθος με το Νελσον, αλλα ηξερε καποιος απο πριν οτι ο Νελσον μετα τον τραυματισμο θα γυριζε...Ξανθοπουλος??? tongue.gif
Για τη χρησιμοποιηση του μετα ειχε να βαλει ποιον...ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΑΚΗ??Το πηγε ως το τελος his way....Ακομη και στην ανανεωση Μπλουμς, γιναμε μετα Χριστον προφητες οταν σταματησε να ναι... Στηβ Κερ.... To MONO που του καταλογιζω απο το ΝΟΕΜΒΡΗ που χα γραψει το ποστ ηταν λαθη στην διαχειριση την ωρα του αγωνα....Αλλα ουτε συγκριση δεν θα μπορω να κανω με τον επομενο γιατι αυτος ΜΑΛΛΟΝ θα χει ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΕΙΜΕΙΚΕΡ!!!!

ΣΛΟΤΕΡ :Εκανε κοιλια...ΟΚ...Αν εσυ θεωρεις οτι ξεχασε να σουταρει παω πασο..Εγω πιστευω θα με δικαιωσει στους τελικους...

ΜΠΛΟΥΜΣ :Απαντησα και πιο πανω...Αλλα επι τρεις κοντα μηνες ειχε 80%...Δεν περιμενα βεβαια να ναι εκει αλλα οχι και στο 30 που ναι τωρα....

ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ:ΝΟΕΜΒΡΗΣ ηταν τον ειδα και τον ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΦΟΡΑ...Αν μετα χεστηκε απο το βαρος τι να κανω???Να μην το πω??Κριμα μαλιστα τ αριστερο που λεγα τοτε...

Κι ας παμε τωρα ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ wink.gif που σχολιασες ποστ μου κοντα....εξαμηνητικο tongue.gif

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ:Εχει παρει ΗΔΗ κατι?? rolleyes.gif Μαλιστα...Ο Ιβκοβιτς που λεω εχει στο ταγαρι το κυπελλο για την ωρα...Συμμετοχη στο Φ4 ΔΕΝ εχει αλλα κι ο Ζοτς αν μεινει με τη συμμετοχη σιγα τα ωα(για Ζοτς παντα)...Στην Τουρκια τα πλει οφ ακομη δεν ξεκινησαν...Κατσε να ξεκινησουν και θα δουμε...Α και την εικονα της ομαδας ο Ζοτς την αλλαξε με 2 κινησεις εκ των οποιων τη μια τη λεω και τοτε...ΔΕΝ πας πουθενα με ΠΟΙΝΤ γκαρντ τον Γκουντελοκ...Αγορασε λοιπον το Ζηση και ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ...Ρωτα και τη...Μακαμπι...Η 2η κινηση ηταν να βαλει τον Βεσελι βασικο ψηλο και τους τραχανοπλαγιαδες να τον πλαισιωνουν...Τωρα τι θα γινει με τα σεντερ της Ρεαλ θα δουμε παντως οι... ''ψαραδες '' και ''αμπαλοι'' μπουκ την Ρεαλ τη δινουν στο 1.30 και τη Φενερ στο 3.5 ΚΑΙ ΑΝΩ...Ε καλοκαιρι ερχεται θελουν να κανουν δωρα....Αν το βλεπεις παιξτο... rolleyes.gif
Μη γραψει στο τελος μονο κανα 0/3....αν και στην Εφες παρα τον Ντουντα ειναι λιγο γυμνος ο παγκος...Ιδωμεν και...ξανασχολιαζομεν.....
BasketZilla
Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η κόντρα των 2 powerhouses στο Adidas New Generation Tournament (το NIJT άλλαξε φέτος σπόνσορα και όνομα φυσικά) Ρεάλ και Ερυθρού Αστέρα πού ξεκινά την Πέμπτη στην Μαδρίτη και θα διεξαχθεί παράλληλα με το F4.

Από την μια πλευρά οι Καστιγιάνοι με τον επόμενο mega star του Ευρωπαικού μπάσκετ Luka Doncic (αν και 16ρης κυριαρχεί ήδη στο επίπεδο των εφήβων με αντιπάλους 2 χρόνια μεγαλύτερους) και μια international ομάδα συν τους Ισπανούς Yusta και Barreiro , και οπό την άλλη ο περσινός νικητής Ερυθρός Αστέρας με μια πραγματικά γεμάτη ταλέντο φουρνιά με τους Stojanovic, Aranitovic, Simanic, Radanov, Rakicevic να αποτελούν μια σχεδόν ανίκητη ομάδα σε αυτό το επίπεδο.

Οι υπόλοιπες έξι ομάδες της τελικής φάσης θα είναι οι Stella Azzura, VEF Riga, INSEP, Unicaja, Zalgiris και Spars Sarajevo, όλος ο καλός .... ο κόσμος δηλαδή με πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών τον Ιταλό LaTorre, τον σούπερ αθλητικό Λετονό do-it-all forward Rodions Kurucs και τον μακρυχέρη σχεδόν δίμετρο Βόσνιο point Amar Gegic.
RipCity
QUOTE (yorgos @ May 12 2015, 20:47 ) *
Χριάπα, Βοροντσέβιτς, Κιριλένκο, Ουίμς. Οποιονδήποτε από τους 4 μπορεί να το δεις απέναντι στο Σπανούλη και ειδικά το Χριάπα-Κιριλένκο παίζει πολύ, δε θα εκπλαγώ αν δω κανένα Ουίμς. Γενικά θα έχει μις ματς εναντίον του στο ύψος ο Ολυμπιακός και είναι σήμα κατατεθέν του Ιτούδη η εμμονική εκμετάλλευσή τους.

μακάρι να παίξει ο Χριάπα κατ' αρχήν. θα ναι ευχής έργον, δεν κουνιέται πια.

οι άλλοι δύο δεν είναι τίποτα τρομερό αμυντικά.

Για μένα όλη η υπόθεση είναι ο παικταράς ο ΑΚ47 που είναι παντού στο γήπεδο. ο οποίος όμως έχει κι αυτός αδυναμία στην ομαδική άμυνα γιατί πάει συνέχεια να κόψει μέσα δίνοντας βοήθεια (το ένστικτο του μπλοκέρ) και αφήνει ελεύθερο τον εκάστοτε παίκτη του. Μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό ο Ολυμπιακός.

Το θέμα με τα "χέρια" της ΤΣΚΑ είναι περισσότερο στα ριμπάουντ κι όχι στην άμυνά της, πρέπει επιτέλους τα γκαρντ του Ολυμπιακού να πάνε και στο ριμπάουντ.
Quincy
QUOTE(yorgos @ May 12 2015, 19:27 ) *
70% δίνω στη Ρεάλ στον πρώτο ημιτελικό και 80% στην ΤΣΣΚΑ στο δεύτερο, όπου ποντάρω την περούκα μου πως ο σπανούλης θα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα με τα πελώρια χέρια που θα πετάγονται αριστεροδέξια μπροστά του.

Αυτό φίλε yorgo το λέμε από τον ημιτελικό Παναθηναικός-ΤΣΣΚΑ το '12 (τότε που τους έκαναν πλάκα ο Μάριτς κι ο Καιμακόγλου). Δύναμη πυρός στη ρακέτα, πολλά κορμιά στο ζωγραφιστό και διάφορα τέτοια. Αλλά ποτέ δεν έκανε τη διαφορά η frontline των Ρώσων ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση. Και το '13 τα ίδια λέγαμε και βγήκαμε ψεύτες. Δεν με πείθουν ότι μπορούν να κυριαρχήσουν οι ψηλοί της ΤΣΣΚΑ. Πιθανότερο το βρίσκω να αλληλοεξουδετερωθούν με τους δικούς μας και η διαφορά να γίνει από τα guard.

Άλλωστε ο Σφαιρόπουλος είχε πει πως πολύ σημαντικό είναι να περιορίσουν την δημιουργία των guard τους. Και κρίνοντας από την σειρά με την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός τα πήγε περίφημα σε αυτό ρίχνοντας κατά πολύ το μέσο όρο των ασσιστ που είχαν στο τοπ16.

Τις δύο φορές που συναντήθηκαν οι ομάδες στο τοπ16 τα παιχνίδια ήταν πολύ κοντά. Καμία σχέση με τις καθαρές ήττες που είχαμε το '12 πχ για να έχει βάση το 80% που λες peace.gif . Ένα 60-40 από μένα υπέρ των Ρώσων για να κρατηθούν τα γούρια

* Ελπίζω ο Παπαπέτρου να πέρασε το τριήμερο σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο των αποδυτηρίων του ΣΕΦ δεμένος σε μια καρέκλα σαν τον Άλεξ από το κουρδιστό πορτοκάλι βλέποντας στιγμιότυπα Παπανικολάου vs Κιριλένκο ninja.gif

Edit: Η Ρεάλ από πότε έχει να χάσει στην έδρα της;
manosnismo
Επαιξα στοιχημα οτι θα το σηκωσει ο ολυμπιακος.Ειμαι πιο αισιοδοξος ακομα και απο πολλους φιλους ολυμπιακους.
RipCity
H Real έχασε από την Unics στην πρώτη φάση εντός έδρας.
TakeshyKurosawa
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...ri-o-olympiakos

Γνωρίζουμε ότι δεν σου αρέσουν οι ταμπέλες, ωστόσο η πλειοψηφία φιλάθλων και αναλυτών χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό αουτσάιντερ. Ποια είναι η γνώμη που έχεις σχηματίσει για τους αντιπάλους σου και ειδικά για τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη;

«Ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός κατέκτησαν δύο τίτλους τις τρεις τελευταίες σεζόν κουβαλώντας την ταμπέλα του αουτσάιντερ. Νομίζω, λοιπόν, πως αυτό ακριβώς το στοιχείο τούς καθιστά φαβορί και όχι αουτσάιντερ».

Κάτι τέτοιες δηλώσεις σε κάνουν να πιστεύεις ότι έχουν χάσει από το αεροδρόμιο!
qspock
Φαβορι ειναι η ΤΣΣΚΑ. Το θεμα ειναι αν θα το αντεξουν αυτο. Ηδη ο Κιριλενκο φωναζει απεγνωσμενα "ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ"!

Ομως το φοβερο τους ροστερ σε συνδιασμο με εναν ικανοτατο προπονητη τους καθιστα αναποφευκτα φαβορι. Οσο κι αν δε το θελουνε. cool.gif

Το θεμα ειναι το εξης: Ο Ολυμπιακος ηδη εχει κατωρθωσει εναν αθλο, ηδη ειναι απολυτα πετυχημενος και αμα χασει δεν θα πει κανενας τιποτα. Ειναι δηλαδη απαλαγμενος απο το αγχος. Το θεμα ειναι μονο ποσο το θελει και αν μπορει απεναντι στα θηρια της ΤΣΣΚΑ. Γιατι μη ξεχναμε πως κερδισε με +1 στην Πολη την ομαδα του Κιριλενκο και ποσο δυσκολο ηταν...
Στο αλλο (Λονδινο) που κερδισε ανετα δεν επαιζε ο Αντρει. Και αυτος κανει τη διαφορα.
lightday
Για μένα 25% όλες. Ρεαλ έχει ομάδα -ταλέντο , φενερ τον σατανα στον πάγκο, τσσκα έχει πυρηνικά, ολυμπιακός το refuse to lose. Κάθε μια έχει στο μέγιστο ένα χαρακτηριστικό που υπερτερεί των άλλων.
Προσωπικά θα ήθελα να το πάρει ο Κιριλένκο μπας και σταματήσει φέτος. Δεν αντέχεται άλλη μια χρονιά να το παίζει ψαράς το παλικάρι πάνω από το στεφάνι και να κόβει ότι κόβεται. Οπως και να έχει όποιος σηκώσει το τρόπαιο δεν θα είναι εκπληξη. καλή επιτυχία στον οσφπ φυσικά και μακάρι να δούμε μεγάλα ματς με αγωνία (για εμάς τους ουδέτερους ).
Zoys
Αναμένοντας το φετινό MVP.

RipCity
Bjelica o MVP.

Το άξιζε. Εκπληκτικός φέτος.
frenchman7
Αύριο τέτοια ώρα θα περιμένουμε σε αναμμένα κάρβουνα!
Άντε και κανα θρεντάκι παιδιά!

tongue.gif
SG3ptshooter
QUOTE(SG3ptshooter @ Jul 1 2015, 17:06 ) *

Guards.
Υπόκεινται σε ένα σχετικό minimum attempts.
50+ fg% season
Τα μέτρησα ο ίδιος οπότε μπορεί να χάθηκε κανάς άλλος; Χλωμό αλλά παίζει.

A-Jax 77/142 (54,2%, το μεγαλύτερο)
Causeur 79/156
JayCee 103/197
Rochestie 135/264
Goudelock 193/378

O Goudelock είχε τα περισσότερα εύστοχα δίποντα από περιφερειακό με 122 (54,5%), ανεξαρτήτως θέσης μόνο οι Marianovic και Vesely ευστόχησαν σε περισσότερα. Οι άλλοι guards στο top20: 102(50%) είχε ο DeColo, 99 ο Pargo(47,4%). Μόνος SF της "κορυφής" ήταν ο Redding με 87(48,9%).
sacarame
Follow the Bouncing Ball

Ένα άρθρο των Tosten Burks και Jeremy Woo οι οποίοι πήγαν στη Ρωσία να κάνουν ένα ρεπορτάζ για τους Αμερικανούς αθλητές της αρκούδας..

Το άρθρο δείχνει ότι οι προσθήκες των Κιριλένκο και Κριάπα δεν έκαναν κακό μόνο στο ροτέισιον της ΤΣΣΚΑ, αλλά και στα αποδυτήριά της..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.