Help - Search - Members - Calendar
Full Version: San Antonio Spurs
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
aegeansheed
San Antonio Spurs






Μπαλώματα και Ρεκτιφιέ



Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2015-2016): 67-15

Leaders (2015-2016):
Πόντοι: 21.2 Leonard
Ριμπάουντ: 8.5 Aldridge
Ασίστ: 5.3 Parker
Κλεψίματα: 1.8 Leonard
Κοψίματα: 1.3 Duncan
Ευστοχία %: 54.5% West
Χρόνος συμμετοχής: 33.1 Leonard

Πιθανή 5άδα:
Parker Green Leonard Aldridge Gasol


Πάγκος:
PG: Patty Mills, Dejounte Murray, Nicolas Laprοvittola
SG: Manu Ginobili, Jonathan Simmons, Bryn Forbes
SF: Kyle Anderson, Davis Bertans
PF: David Lee
C: Dewayne Dedmon

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Dejounte Murray (#29, πρώτος γύρος)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Nicolas Laprovittola (FA), Pau Gasol (FA), Davis Bertans (FA), David Lee (FA), Dewayne Dedmon (FA), Bryn Forbes (FA), Manu Ginobili (ανανέωσε)

Έφυγαν: Tim Duncan (απεσύρθη), Andre Miller (μάλλον αποσύρεται), David West (FA), Boban Marjanovich (FA), Boris Diaw (ανταλλαγή σε Jazz), Matt Bonner (εκτοξέυτηκε)

Παρουσίαση ομάδας


Δεν είναι εύκολο για κανέναν: για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια η φωνή του Tim Duncan δε θα ακούγεται στα αποδυτήρια των Spurs. Το Ιερό Τέρας αποσύρθηκε, μιας και η προηγούμενη χρονιά σκάλωσε νωρίτερα από ότι το ρεκόρ της κανονικής διάρκειας υπαγόρευε. Όλοι ήλπιζαν σε έναν τελευταίο "χορό" για την τριάδα των Duncan-Parker-Ginobili.

Ο Parker πλέον στα 34 του και ο Gino έχοντας κλείσει ήδη τα 39 του θα μείνουν στην ομάδα, οφείλοντας να προστατεύσουν το Spurs Culture και να το μεταλαμπαδεύσουν στους νεότερους, που δεν είναι λίγοι φέτος. Στους Spurs έγινε μια σημαντική ανανέωση, που μπαίνει σε εισαγωγικά μόνο όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Duncan, τον Pau Gasol (δύο έτη) και τον βετεράνο David Lee. Κατά τα άλλα οι Dedmon, Bertans, Laprovitolla θα δώσουν το βάθος στον πάγκο πέραν από τον Ginobili, Mills και τους Simmons και Anderson. Άγνωστο πώς αυτοί οι παίκτες θα φτιάξουν τους ρόλους τους στο σύστημα του Popovich, αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αυτό θα γίνει.

Το αρνητικό στους Spurs είναι πλέον η ηλικία τους, κυρίως στις θέσεις των γκαρντ. O Parker χρειάζεται λεπτά ξεκούρασης και θα λέγαμε ότι μαζί με τον Mills συνθέτουν από κοινού τον άσσο τα τελευταία χρόνια. Στο 2 υπάρχει ο Danny Green που είναι παίκτης του ύψους ή του βάθους στην επίθεση, αν και αποτελεσματικός στην άμυνα, αλλά ο Ginobili είναι πλέον σε ηλικία που πρέπει να προφυλάσσεται και να κρατάει δυνάμεις για το δυνατό, δημιουργικό του κομάτι στην επίθεση. Ο Simmons μου αρέσει και είναι ο τύπος του παίκτη που περιμένεις ότι σταδιακά με τον Popovich θα αναπτυχθεί σε κάτι αξιοπρεπές, αν όχι αντικειμενικά καλό.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Η τριάδα στο frontcourt είναι πολύ ποιοτική και σχεδόν εγγυάται από μόνη της άνετα 55 νίκες σε αυτή τη Δύση, αρκεί να μείνουν όλοι υγιείς. Ακόμα και σε έναν τραυματισμό υπάρχει πάντα πλάνο αντικατάστασης, έτσι όπως ο Popovich μας έχει προετοιμάσει τα τελευταία χρόνια. Οι τελικοί στη Δυτική θα ήταν τεράστια επιτυχία για αυτούς τους Spurs σε μια χρονιά όμως που αναμένεται να έχει περισσότερες δυσκολίες απ' ότι στο παρελθόν, σκαπμπανευάσματα και νέες προκλήσεις: άραγε σε μια σειρά με τους Blazers, πόσο εύκολο θα είναι για αυτούς τους Spurs να τα βάλουν στα ίσα με τα νιάτα του Stots?

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Ο Kawhi έχει καταφέρει να χριστεί ήδη από πρόπερσι από συμπαίκτες και προπονητές ως ο νέος ηγέτης αυτής της ομάδας. Καλύτερος αμυντικός παίκτης στο ΝΒΑ για δεύτερο συναπτό έτος, αναμένεται να αναλάβει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες.
Ωστόσο το ερώτημα είναι αν ο LaMarcus θα κάνει το επόμενο βήμα και θα φέρει στους Spurs τα νούμερα που έκανε στο Portland, τώρα που ο Duncan έχει αποχωρήσει και έχει όλη την ελευθερία να παίξει το μπάσκετ όπως του αρέσει. Με την ευτυχία να έχει δίπλα του ένα ακόμα υψηλότερο επιθετικό IQ στον Pau -ιδανική ευκαιρία για high-low και εύκολους πόντους απόρροια του εκπληκτικού playmaking ταλέντου του Καταλανού. Αυτή είναι η χρονιά του Aldridge να δείξει ότι μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του ένα franchise που τον επέλεξε από πέρυσι ως τον φυσικό αντικαταστάτη του Duncan. Το ερώτημα είναι αν είναι έτοιμος να αναλάβει αυτήν την ευθύνη.



Προπονητής
Gregg Popovich: Καμία αλλαγή σε σχέση με πέρυσι. Ή θα έχει το μαλλί κοντοκουρεμένο ή λίγο μακρύ και θα το συνδυάζει με two-and-a-half weeks beard...

Θέλω να ρωτήσω... τον Popovich
... αν έχει σκεφτεί ποτέ να ξεκουράσει παίκτες του στην πρεμιέρα της Regular? tongue.gif

Πρόβλεψη νικών: 59-23
Conference rank: 2
Division rank: 1

Teaser
T.W.Is.M.
Ειναι καλοι αυτοι ε;
The Admiral
To κλιμα δεν ηταν καλο τις τελευταιες μερες,υπηρχαν φημες οτι ο Ολντριτζ θελει να φυγει. Αποκαλυψη ηταν ο σιμονς,ενα παιδι που ηρθε απ τα summer leagues και με υπομονη και εμπιστοσυνη ανεβηκε παρα πολυ. Ε,αφου εφτιαξε και το σουτ του,δικαιουται να παρει χρονο,να ξεκουραζει και τον μανου. Δινει και αθλητικοτητα που ανεκαθεν ελειπε απ την ομαδα.

Πιστευω ομως πως ειναι και λιγο παραπλανητικη η εικονα του παιχνιδιου. Δεν ειναι μονο οτι δεν εχουν βρεθει οι γουοριορς,δυστυχως εχουν και πολυ αδυναμη ρακετα φετος.Αν και κυριαρχησαν οι Σπερς μεσα,δεν τους θεωρω πολυ ικανους σ αυτο το κομματι,αμυντικα συντομα θα παρουσιασουν προβλημα.

Ελπιζω σε καλη διαχειριση του ροστερ και μεσα στη χρονια και καλες αποφασεις στα πλεη οφς. Μπορει να πηγαν 2013-2014 τελικους,ωστοσο κανουν κουφες ηττες τα τελευταια χρονια μολις βρουν μια διψασμενη και αθλητικη ομαδα μπροστα τους.
benchwarmer
Κατά μία έννοια από τις πιο "αδιάφορες" ομάδες της λίγκας.. Το ρόστερ ακόμη ψάχνεται, ο Πόποβιτς μάλλον το ίδιο, αλλά παρόλα αυτά έχουν 16-4 laugh.gif Και ο Τζινόμπιλι δηλώνει ότι δεν παίζουν καλά, που μάλλον είναι και αλήθεια laugh.gif
Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το ροτέισιον όταν θα πλησιάζουν τα πλέι-οφ, προς το παρόν είναι λίγο παιδική χαρά. Για μένα πάντως παίχτης-κλειδί είναι ο Πάρκερ. Με αυτόν τον Πάρκερ που κάθε χρόνο είναι και αισθητά χειρότερος, είναι σχεδόν απίθανο να τα καταφέρουν σε μία σειρά απέναντι στους Γουόριορς...
RipCity
Βασικά το κλειδί είναι να καταλάβει ο Πόποβιτς πως εδώ και 2-3 χρόνια ο Mills είναι καλύτερος του Parker. Επίσης είναι λίγο κρίμα που χει κλειδωθεί σε αυτό το συμβόλαιο του Γάλλου το Σαν Αντόνιο, αφού δύσκολα τον διώχνεις αλλά με αυτά τα λεφτά παίρνεις και George Hill το καλοκαίρι.
benchwarmer
QUOTE(RipCity @ Dec 3 2016, 15:22 ) *
Βασικά το κλειδί είναι να καταλάβει ο Πόποβιτς πως εδώ και 2-3 χρόνια ο Mills είναι καλύτερος του Parker.


Ναι το είπα λίγο πιο έμμεσα rolleyes.gif rolleyes.gif
Manimal
Και το παράδοξο είναι ότι όλες οι ήττες γίνανε στο Σαν Αντόνιο. Γενικά εκτός έδρας η ομάδα παρουσιάζει τελείως διαφορετική εικόνα. Εκτός από την παρουσία του Πάρκερ, πρόβλημα έχουν και με τον Γκασόλ. Πλέον δεν μπορεί να ακολουθήσει το σώμα. Αυτά που προσφέρει επιθετικά δεν μπορούν να καλύψουν σε καμία περίπτωση την ζημιά που κάνει στην άμυνα. Και γενικά στην front line φαίνονται και ελλιπής και soft.
Ginobili
QUOTE(RipCity @ Dec 3 2016, 13:22 ) *
Βασικά το κλειδί είναι να καταλάβει ο Πόποβιτς πως εδώ και 2-3 χρόνια ο Mills είναι καλύτερος του Parker.

Όπου να ναι...και ο Λαπροβίτολα θα ναι καλύτερος του Πάρκερ...
Η ομάδα ακόμα ψάχνεται,και το κακό είναι ότι δεν μας βλέπω να κάνουμε το κάτι παραπάνω,όταν είμαστε τόσο φτωχοί στο 1,και με έλλειψη αθλητικότητας στην frontline.
Μεγάλη κλάση,φινέτσα,προσωπικότητα στο 4-5 με Λαμαρκους-Γκασόλ...αλλά...αργά πόδια δυστυχώς..
tanasen01
Πιστεύω ότι στην πορεία ο Ποπ θα δοκιμάσει να ξεκινάει ο Ντέντμον και ο Πάου να παίρνει το ρόλο του Όλντριτζ όταν μπαίνει αλλαγή. Όσο για τον Πάρκερ βλέπω εκεί στο all-star brake να του δίνει 2-3 βδομαδούλες αναρρωτική μπας και επιστρέψει πιο φρέσκος για τα playoffs. Επίσης σιγά σιγά μες στη σεζόν θα δούμε και τον Murray στον άσσο. Γενικά υπάρχει βάθος αλλά το θέμα είναι στα playoffs αν οι παγκίτες θα είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν υπό πίεση, κάτι που δεν έγινε πέρυσι π.χ.
SG3ptshooter

Tim Duncan with some serious ink 👀 #Retirement

https://twitter.com/NBALowdown/status/807699763294535680

Πωπω τόσο out of character, δεν ξέρει τι να κάνει με τη ζωή του λέμε. Εκτός κι αν του τα είχε απαγορεύσει ο Pop τότε στο μήνα του μέλιτος πριν το draft του 1997. Γύρνα πίσω μέχρι και σε μένα λείπεις.
aegeansheed
Duncan night απόψε


QUOTE
SAN ANTONIO (Dec. 9, 2016) – The San Antonio Spurs today announced additional details regarding Tim Duncan’s Jersey Retirement Night presented by H-E-B on Sunday, Dec. 18 when the Silver and Black host the New Orleans Pelicans at 6 p.m. CST. A special postgame ceremony honoring Duncan will take place on the AT&T Center floor and will be broadcast live on FOX Sports Southwest and the FOX Sports Go app and will be carried live by WOAI-AM 1200 and KXTN-FM 107.5.

All fans in attendance will receive an exclusive commemorative Tim Duncan T-shirt courtesy of H-E-B and BlackJack Speed Shop. Fans will also have the opportunity to take photos with a replica banner of Duncan’s retired No. 21 jersey and with the Spurs five NBA Championship trophies. During halftime, renowned speed artist Vilas Nayak will paint an image of Duncan that will be auctioned off by Silver & Black Give Back at a later date. At the end of the third quarter, all fans are encouraged to be in their seats and will be asked to hold out a commemorative placard which will come together to create a special message to honor Duncan.

Spurs.com and Spurs social media accounts are currently honoring the 5-time NBA Champion’s career with a retrospective that highlights Duncan’s accomplishments, accolades and the indelible impact he’s had on San Antonio and the Spurs. “21 Days of Tim Duncan,” which launched on Nov. 27, showcases a wealth of historical photos, archive video, informational graphics and reactions around the league that celebrate Duncan’s 19-year career in a Spurs uniform that featured five championships and a 1,072-438 regular-season record. The .710 winning percentage is the best 19-year stretch in NBA history and was the best in all of the NBA, NFL, NHL and MLB over that time. Fans are encouraged to participate in the celebration by submitting personal stories, moments and messages on social media using the hashtag #DearTim. The best entries will be shared on Spurs.com and in-game on Dec. 18.

Prior to the postgame ceremony, some of Tim Duncan’s best H-E-B commercials will be shown along with videos chronicling each of the Spurs five NBA titles.

http://www.nba.com/spurs/spurs-announce-ad...presented-h-e-b

Vilas Nayak


Zoys
Αφήνω τα βίντεο να μιλήσουν. RESPECT TD. cool.gif

TP


Manu


Coach Pop


Timmy...

T.W.Is.M.
Ελα, κοψτε την πλακα, δεν ειναι αστειο πια μετα απο 7'! Βαλτε τους να σουταρουν σε καλαθι κι οχι σε βαρελι και δωστε τους κανονικη μπαλα κι οχι τις ταπες των βαρελιων. Το ματς δε γινεται στο αποστακτηριο του Jack Daniels... cool.gif
benchwarmer
Ελαφρώς off-topic ίσως αλλά δεν πειράζει rolleyes.gif

Coach Periklis
Εξαιρετικο βιντεο

Γενικα οταν το μπασκετ ειναι απόλαυση και σε ευχαριστεί, όταν αντιμετωπίζεις την ζωή με χιούμορ και θετική ματιά, όταν δεν είσαι ο καλύτερος αθλητής, το ξέρεις και δεν σε νοιάζει (μάλλον) γιατί κάνεις αυτό που σε γεμίζει ...Έχεις το απαραίτητο χιούμορ να κάνεις αισθητή την αποχώρηση σου
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 07/01 - Davis Bertans

Τα νούμερα: 21 πόντοι σε 18 λεπτά με 5/6 σουτ, 1/1 δίποντο tongue.gif , 7/8 βολές, 1 rebound, 2 assists, 1 κλέψιμο, +19 στην πειστική εντός έδρας νίκη των Spurs απέναντι στην ομάδα Charlotte. Ως στήλη έχουμε μείνει μακριά απ' τα νεκρά λεπτά των Spurs και των κορυφαίων ομάδων γενικά, σας διαβεβαιώ πως ο Bertans γίνεται ο πρώτος unexpectoς του SA γιατί καθάρισε το ματς χτες. Επίσης Δεκέμβρη και Γενάρη ως εδώ αθροιστικά είχε 14 πόντους βάλει.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Λετονία, διάφορες ομάδες, είχε χτίσει buzz με τις εμφανίσεις του με τις "μικρές" Εθνικές ομάδες, είχε καταφέρει κι ένα χάλκινο μετάλλιο στο U-18 της Λιθουανίας. Πήγε στη Ljubljana, με την οποία έπαιξε για πρώτη φορά και στη Euroleague, έγινε draft απ' τους Pacers στο νούμερο 42 το 2011 και μετακόμισε στο San Antonio αμέσως μέσω του.. Leonard trade. laugh.gif Επέμεινε πρώην Γιουγκοσλαβικά περνώντας στην Partizan, ξεπέρασε το πρώτο πρόβλημα στο χιαστό, κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Σερβίας και μία Αδριατική λίγκα. Στην Ισπανία φόρεσε τη φανέλα της Baskonia, όσο έμεινε υγιής είχε μια σαφώς παραγωγική διετία αλλά είχε κόψει ξανά τον ίδιο χιαστό, πράγμα που προκαλεί ανησυχία μα δεν έχει ακόμα απασχολήσει στο ΝΒΑ. Έχει το σουτ να κρατήσει ρόλο στους Spurs, που μοιάζουν η ιδανική ομάδα να τον χρησιμοποιούν όποτε χρειάζεται/πρέπει/συνίσταται ακόμα και να ανέβει στο depth chart. Μόνο 24, οκ δε θα γίνει συντριπτικά καλύτερος παίκτης overall όμως χωράει και παραχωράει στη λίγκα. Στη χειρότερη σύντομα θα ανακηρυχθεί "Baby Red Rocket" / "Οrange Rocket" / "Latvian Kevin Durant", το "White Mamba" ακόμα και ως "2.0" το βρίσκω ασέβεια προς το B-Scal. Βέβαια είναι καλύτερος απ' όλους αυτούς, όχι το Durant, τους λευκούς ημίψηλους. tongue.gif

Δεν ξέρατε πως: είχε 51-47-91 πέρυσι στη Euroleague, δεν πληροί τις ποσοτικές προϋποθέσεις για το club, οκ ο Curry σούταρε λίγο περισσότερο cool.gif αλλά δεν παύει να είναι 6'10. Κι αυτό που σίγουρα δεν ξέρατε είναι πως αν αναιρέσεις τις ποσοτικές προϋποθέσεις το έχει κάνει στο ΝΒΑ ο.. Meyers Leonard.
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 19/01 - Dejounte Murray

Τα νούμερα: Rookie sure got his cookie. Έμεινε στο παρκέ για 34 απ' τα 48 και είχε 24 πόντους από 7/11 σουτ με 3/5 τρίποντα και 7/7 βολές, ακόμη είχε 2 αμυντικά rebounds, 2/1 a/to, 1 κλέψιμο και +23 στη σχετικά άνετη εντός έδρας νίκη επί του ελλιπούς Denver. Τρίτη φορά βασικός στη σεζόν, πρώτη φορά που παίζει πάνω από 20 λεπτά στη σύντομη ως εδώ καριέρα του. Αν εξαιρέσεις τα 2 προηγούμενα spot starts δεν είχε παίξει ποτέ διψήφιο αριθμό λεπτών και ανεξαρτήτως χρόνου συμμετοχής δεν είχε περάσει ποτέ τους 10 πόντους.

H εικόνα:


Πριν/Μετά: Παιδί του Seattle, αναδείχθηκε καλύτερος high school μπασκετμπολίστας της πολιτείας της Washington κι έπαιξε στο πανεπιστήμιό της ως Husky μόνο για την περσινή σεζόν, όπου αναδείχθηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα νεοφερμένων, freshmen. Kαλύτερος freshman της Pac12 πέρυσι btw ήταν ο Jaylen Brown. Oι Spurs τον επέλεξαν στο τέλος του πρώτου γύρου, στο νούμερο 29 της διαδικασίας επιλογής, ένα πιθανώς και κατά κάμποσες εκτιμήσεις -και τη δική μου 42.gif - αρκετά εύστοχο pick σε μια χρονιά που πρακτικά δε θα είχε RoY αν δεν υπήρχε o Embiid. Το δείγμα συμμετοχής του Murray ως εδώ ήταν αρκετά μικρό για πραγματικά συμπεράσματα, ερχόταν κι από τραυματισμό χτες μπορούσε καλύτερα tongue.gif , όμως πλέον θα τον δούμε ξανά, μπορεί όχι σταθερά μα σε σοβαρά λεπτά στο μέλλον, ο Laprovittola αποχώρησε, ο Parker θα χρειαστεί τα ρεπά του και προφανώς ο Pop νιώθει καλύτερα με τον ΚαβουροPatty να ηγείται της δεύτερης πεντάδας. Eίναι άγουρη επιλογή υψηλού ρίσκου που δεν είχε συνεπάρει ως χτες, είχε αναλαμπές σε Summer League κλπ αλλά είναι δύσκολο να πάρεις συστηματικά την ευκαιρία ως Spur, μπορεί οι διαθέσιμες θέσεις να είναι προσβάσιμες για τα prospects της ομάδας όμως οι απαιτήσεις για εξαιρετική συγκομιδή στη στήλη με τις νίκες δεν παύει να βαραίνει, ακόμα και ένα franchise τόσο μεθοδικά ισχυρό όσο αυτό του Νότιου Texas. Το μέλλον του Dejounte θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον, ο Parker εμφανίζει την ημερομηνία λήξης του κι ο Mills δε θα είναι ο παίκτης των 38 λεπτών ποτέ, ο χώρος στο rotation μπορεί να μην είναι δικός του ακόμα, όμως θα υπάρχει για να τον διεκδικήσει και να τον υπερασπιστεί. Στην τελική είναι το καλύτερο prospect των Spurs αυτή τη στιγμή, μ' αρέσει κι ο Forbes αν βρει σε συνθήκες ΝΒΑ το σουτ που έδειξε στους Spartans, αλλά δε μπορεί να περιμένει κανείς το δυνητικό έστω upside του Murray.

Δεν είπε στο επιτελείο, ο Popovich: "Τι καθόμαστε και βλέπουμε κασέτες από σάπιους freshmen τρεις η ώρα το πρωί ρε παιδιά, αφού κανά Γάλλο θα πάρουμε.. Α κοίτα να δεις ωραίος αυτός, τον κρατάμε.."
SG3ptshooter
Το sequel:


O Pop κάποια στιγμή θα πιάσει το LaMarcus απ' το λαιμό.. laugh.gif
tanasen01
Δεύτερη συνεχόμενη ήττα και βλέποντας το χθεσινό συμπέρανα τα εξής:
1) ο LA μάλλον δεν γουστάρει και καλό θα ήταν το καλοκαίρι να δωθεί σε ανταλλαγή
2) ο Πάττυ μετά τα Χριστούγεννα θυμίζει Καβουρο-Πάττυ, ειδικά αμυντικά δείχνει κάπως χαμένος ενώ φοβάται να πάρει κρίσιμα σουτ
3) παίκτης Anderson δεν έχει κανένα μέλλον στο NBA
4) ο Kawhi προσπαθεί να τα κάνει όλα αφού κανείς δεν παίρνει πρωτοβουλία στα δύσκολα
5) λείπει πολύ ο Simmons
6) ο Γκασόλ πάλι όχι, προτιμώ Lee αν και αμυντικά είναι και αυτός κάτω του μέσου όρου
7) ο Πάρκερ παίζει καλύτερα τώρα τελευταία, αλλά ο Ποπ τον φυλάει για τα playoffs
8) ο Βertans πρέπει να μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα

Γενικά η ομάδα φέτος είναι αρκετά σοφτ αμυντικά και δεν την βλέπω να φτάνει στους τελικούς της Δύσης, αλλά και να φτάσει με την εικόνα που έχει δείξει μέχρι στιγμής δίνω μόνο ένα 20% να μπορέσει να περάσει τους Warriors.
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 10/02 - Dewayne Dedmon

Τα νούμερα: Season high και σε πόντους και σε rebounds, από 17 το καθένα, με 8/10 προσπάθειες και μία βολή εύστοχη. 5 σκουπίδια ήταν επιθετικά, ακόμη ένα κλέψιμο, 2 τάπες, 3 λάθη, +11 στην πειστική νίκη των Spurs απέναντι στο Detroit.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Καλιφορνέζος, δεν έπαιζε μπάσκετ μέχρι να κλείσει τα 18 γιατί δεν το επέτρεπε η μητέρα του, που τον μεγάλωνε μόνη και φοβόταν πως θα διαταραχθεί η πίστη του. Σπούδασε προς ώρας σε τοπικό Community -lives!- college, έγινε έπειτα δεκτός στο USC και έπαιξε για μια διετία πριν δηλώσει στο draft του 2013, όπου δεν έπεισε κάποια ομάδα να τον επιλέξει. Το πρώτο του παιχνίδι στο ΝΒΑ το έπαιξε ως Warrior, μετά προς ώρας έγινε Sixer, έκλεισε τη σεζόν στο roster του Orlando όπου κέρδισε μεγαλυτερη δέσμευση απ' τα 10ήμερα με μια extra διετία. Συμπληρωματικός, φιλότιμος, χρήσιμος γιατί είναι μαχητικός, ρεκόρ καριέρας έχει μόλις τους 18 πόντους και ως Warrior έβαλε.. μια βολή, μοιάζει ό,τι πρέπει για προσθήκη του San Antonio, που ξέρει να παίρνει τα μέγιστα από παίκτες με μετρημένες αρετές και δεδομένες αδυναμίες. Το μέλλον του θα συνεχίσει να εξαρτάται από τις δυνάμεις του και το ρόλο που θα του προσφέρει ο εκάστοτε εργοδότης του.

Δήλωσε, ο Jonathon, πως σουτάρει με περισσότερη αυτοπεποίθηση μέαα απ' τις συνεχείς παραινέσεις του Dewayne. Trade στους Suns να μάθει λίγο τα μυστικά του τριπόντου και στο Devin...
Tobias Funke
Μέσα στην εβδομάδα θα συμπληρώσουν κι επίσημα 20 συνεχείς παρουσίες στην post season, πιάνοντας στην 3η θέση τους Jazz (1984-2003) και κυνηγώντας πλέον τις 21 των Blazers (1983-2003) και τις 22 των Sixers/Nationals (1950-1971). Με κάποιο μυστήριο τρόπο, το 2ο καλύτερο ενεργό σερί, το έχουν οι Hawks που φέτος λογικά θα φτάσουν τα 10

Tαυτόχρονα είναι το μοναδικό franchise στην ιστορία που δεν έχει μείνει 2 συνεχόμενες φορές εκτός play-offs.

Tέλος φέτος, θα συμπληρώσει 18 συνεχείς χρονιές με πάνω από 50 νίκες (20 αν μετρήσουμε και τη χρονιά του lock out) ενώ έχει πλέον και το καλύτερο ποσοστό νικών/ηττών από όλα τα franchises στην ιστορία της λίγκας.

Φανταστικά πραγματάκια. bball.gif spurs1-sm.gif
tanasen01
Η ομάδα δείχνει να έχει βρει καλό ρυθμό τον τελευταίο καιρό και με την φόρα που έχει πάρει δεν αποκλείεται να καπαρώσει την 1η θέση. Ο Leonard πλέον κάνει επίδειξη δυνάμεων, ειδικά σε συνθήκες clutch.
Ενδιαφέρον στατιστικό: σε όσα παιχνίδια έχει ξεκινήσει ο Dedmon στην αρχική πεντάδα το ρεκόρ είναι 15-2!
tanasen01
Νίκη μικρής σημασίας η σημερινή καθώς η υγεία του Aldridge επισκιάζει τα πάντα στην επικαιρότητα των spurs. Κατά πάσα πιθανότητα επαναπαρουσιάστηκε το πρόβλημα που είχε το 2007 και το 2011 τα οποία και στις δύο περιπτώσεις δεν τον εμπόδισαν να επανακάμψει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Βέβαια το μπάσκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα και μακάρι ο άνθρωπος να το ξεπεράσει.

Σε περίπτωση απώλειάς του για το υπόλοιπο της σεζόν βέβαια ο στόχος του πρωταθλήματος φαντάζει πιο δύσκολος από ποτέ. Σχεδόν ακατόρθωτος.
tanasen01
Λήξη συναγερμού. Οι γιατροί έδωσαν το οκ στον Αldridge και ο Ποπ θα τον έχει διαθέσιμο για το σημερινό παιχνίδι με την πρώην ομάδα του. Αυτά και αν είναι ευχάριστα.

Την ίδια ώρα διαβάζω από το ίδιο twitter account ότι ο πρώην συμπαίκτης του, ο Nic Batum θα κάνει αξονική γιατί υποφέρει από ημικρανίες...
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 07/04 - Bryn Forbes

Τα νούμερα: Career high 27 πόντοι, με 10/19 σουτ, 4/9 τρίποντα, 3/3 βολές. 3 αμυντικά rebounds, 6 assists με ένα λάθος, +9 σε 29 λεπτά στην εκτός έδρας επικράτηση των Spurs στο Dallas. Ναι έλειπαν οι Parker και Murray, πάλι όμως υπήρχε -και παραδόξως ξεκίνησε βασικός- ο Mills, που χτες τουλάχιστον δεν ήταν καλύτερος του Bryn.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Απ' το Lansing του Michigan κι αυτός, όπως ο Magic και ο high school συμπαίκτης του, ο Denzel Valentine. Μάλιστα ο Forbes δεν ήταν καν ο δεύτερος σε αξία κατά τους scouters παίκτης της ομάδας καθώς υπήρχε κι ο Anthony Clenmons, με 4 μέτρια χρόνια στο Iowa και φέτος πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στη Βιέννη, όπου παίζει καλά τουλάχιστον. Η μόνη "καλή" πρόταση που βρήκε ο Forbes για φοίτηση και αγωνιστική παρουσία ήρθε απ' το άσημο Cleveland State, με τους ειδικούς να τον δίνουν ως τον ενενηκοστό δεύτερο καλύτερο off guard στη χώρα και το τρίτο καλύτερο recruit της ομάδας του, καπως έτσι δεν ξεκίνησε καν ως βασικός στη freshman χρονιά του. Κέρδισε την πρώτη πεντάδα κι έμεινε δύο χρονιές στους Vikings, βγήκε καλύτερος νέος παίκτης της division κι έπειτα ως sophomore στη δεύτερη καλύτερή της πεντάδα. Λόγω ασθένειας στην οικογένειά του ή της παρουσίας του νεογέννητου γιου του στο Michigan, το NCAA επέτρεψε στο Forbes να μεταγραφεί στο Michigan State χωρίς να τον αναγκάσει να απέχει ένα χρόνο απ' την αγωνιστική του κολεγιακή καριέρα. Ως Spartan συνάντησε ξανά το Valentine και ήρθε να κουμπώσει δίπλα του με μια συμπληρωματικότητα αντίστοιχη των Gary Harris και Keith Appling που είχαν μόλις αποχωρήσει για NBA. Ως junior έφτασε στο σπουδαίο final four του 2015 για να αποκλειστεί απ' τους Blue Devils που τελικά κατέκτησαν την κορυφή, ως senior παραέμεινε στην άκρη για να κάνει την απίθανη ατομικά σεζόν που έδωσε πέρυσι ο Valentine, αποκλείστηκαν όμως απρόσμενα νωρίς στο bracket και η καριέρα τους έληξε αρκετά άδοξα. Ο Forbes δεν βρήκε ζέση να επιλεγεί στο μέτριο περασμένο draft, κέρδισε όμως με το τρίποντο σπαθί του τη θέση του στο roster των Spurs και έπαιξε ως εδώ σε 34 παιχνίδια των επίδοξων πρωταθλητών, είχε περάσει οριακά άλλες δύο φορές το μέσο των 24 λεπτών αλλά πρώτη φορά σήκωσε τέτοιο βάρος, πρώτη φορά το αξίωσε με την παρουσία του πατώντας παρκέ, πράγμα που άλλες φορές φαντάζει εύκολο κι άλλες ακατόρθωτο για συμπληρωματικό guard στο San Antonio.. Μ' άρεσε από πριν, έχει μέλλον στη λίγκα, οφείλει να δείξει πως μπορεί να βοηθήσει μέρα τη μέρα, όταν επεσήμαιναν την ανάγκη να δουλέψει σε άμυνα/δύναμη μπορεί να τον υποτιμούσαν αλλά μακροσκοπικά δεν έπεφταν κι έξω.. Άλλος ένας undersized στη μάχη με τα Snell.

Τον βάφτισε καθυστερημένα κάποιος που διάβαζε Song of Ice and Fire;
BasketZilla
Sources tell me Euroleague DPOY Adam Hanga could land in San Antonio IF Manu Ginobili retires. Spurs 2011 stash.

David Pick @IAmDPick

Με την συνεχή αφαίμαξη της Ευρωλίγκας από το ΝΒΑ βλέπω του χρόνου να βγαίνει MVP ο Αγραβάνης (αν δεν πάει και αυτός σε καμία Ατλάντα tongue.gif ).

Μπογκντάνοβιτς - Ούντο - Wanamaker - Χάνγκα - Μέλι θα την κάνουν σίγουρις και πιθανά Γιουλ-Μίλος-Βέσελ.

Άρα ο Πριντ δεν έκανε πλάκα. Του χρόνου τελικός στο Βελιγράδι Αστέρας-Ολυμπιακός biggrin.gif
tanasen01
Λοιπόν ας κάνουμε μια σούμα με τις μεταγραφικές κινήσεις των Σπιρουνιών μέχρι στιγμής.
Έφυγαν:
J.Simmons, D.Dedmon, D.Lee, J.Anthony

Ήρθαν:
R.Gay, J.Lauvergne, B.Paul, D.White, M.Costello (two-way)


O Lauvergne ήρθε καθαρά στη θέση του Dedmon, οπότε η συμμετοχή του θα είναι κατά μέσο όρο 15 λεπτά περίπου. Οπότε βασικός center, ή τελοσπάντων αυτός που θα παίζει εκεί περισσότερο, μάλλον πάλι θα είναι ο γερο-Pau, ο οποίος ανανέωσε με 3-ετές σήμερα. Ακούγεται ότι ο Gay θα είναι ο 6ος παίκτης και θα περνά αρκετή ώρα στο 4, με τον Aldridge να ανεβαίνει στο 5 (να δούμε και πώς θα ανταποκριθεί ο LA σε αυτό, γιατί προβλέπω να αρχίζει τις γκρίνιες). Στο 3-4 επίσης θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο και ο Anderson. Στα guard ο Parker σήμερα δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει τρέξιμο. Λογικά δεν θα βιαστούν να τον βάλουν στο γήπεδο, οπότε τον βλέπω από το 18 να μπαίνει σιγά σιγά. Μέχρι τότε βασικός θα είναι ο Μills, καθώς ο Murray δείχνει να θέλει αρκετή δουλειά ακόμα. Ο Green, που και αυτός μαζί με τον Aldridge ήταν υποψήφιος για ανταλλαγή, έχει τελικά και φέτος εξασφαλισμένη τη θέση του βασικού SG, με τους Ginobili και Forbes να συμπληρώνουν, ο οποίος Forbes θα πάρει λογικά τα λεπτά του Simmons αφού έλαμψε στο SL.
Πάντως η ανανέωση του 40χρονου πλέον Manu για μένα ήταν η δεύτερη καλύτερη κίνηση του καλοκαιριού μέχρι τώρα (μετά την υπογραφή του Gay). Χωρίς τον Parker, οι μόνοι παίκτες στο ρόστερ που μπορούν να "τρέξουν" την ομάδα, να δώσουν ρυθμό και να δημιουργήσουν καταστάσεις είναι ο Leonard και ο Ginobili. Ο Mills δεν ήταν και δε θα γίνει ποτέ floor general και ο Gay είναι κυρίως σκόρερ.
Γενικά το ρόστερ έχει σχεδόν κλείσει και φαίνεται αρκετά ισορροπημένο και με διακριτούς ρόλους. Ερωτηματικό η κατάσταση του Rudy Gay μετά τον τραυματισμό και η έλλειψη rim protector. Kαι δυστυχώς δεν βλέπω τον Ποπ να παίρνει άλλο ψηλό. Απ΄ότι φαίνεται θα παίξει αρκετό small ball φέτος. Δεν αποκλείεται βέβαια να υπογράψει ένας ακόμα ψηλός με two-way contract, αφού cap space δεν υπάρχει ούτε για δείγμα...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.