Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΠΑΟ - Μεταγραφές
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300
Flexo
QUOTE(Air and King @ Jun 22 2009, 20:49 ) *
Βλεπεις εσυ ο Παναθηναικος να παιζει κανενα γρηγορο και θεαματικο μπασκετ?Θα προτιμουσα να ελεγες ουσιαστηκο.Η τελευταια ομαδα που επαιξε γρηγορο και θεαματικο μπασκετ ηταν η Μακαμπι του Γκερσον.Αυτο ειναι γρηγορο και θεαματικο μπασκετ.
Για τον Γκαλη τα ειπα αν ειχε το ελευθερο που πολυ αμφηβαλω θα ειχε 20 ποντους στο τσεπακι!
Και ομως ο Μπατιστ χαλασε ασσιστ του Σαρας και περυσι και φετος και δεν ειναι μονο θεμα χημειας αλλα και μπασκετικης αντιληψης καποιου που δεχεται μια πασα.Δες τον Ντιβατς που επαιξε με τον Ματζικ το 1990-1991 και πως αντηλαμβανοταν τις πασες του Ματζικ και θα καταλαβεις!

Κι όμως κάθε χρόνο βλέπω πιο γρήγορο μπάσκετ. Σίγουρα είναι ουσιαστικό το μπάσκετ του ΠΑΟ, αλλά έχει πει και ο ίδιος ο Ζοτς πως θέλει να ανεβάσει ταχύτητα.
Αυτό φαίνεται και απο το σχήμα με τα τρια γκαρντ και απο τους πολλούς αιφνιδιασμούς που κυνήγησε φέτος.

Δεν θα συγκρίνω Μάτζικ - Ντίβατς. Σίγουρα το μυαλό του Ντίβατς δεν το βρίσκεις σήμερα στο μπάσκετ.
Αλλά ο Μάικ δεν έχει πρόβλημα αντίληψης. Παίζει με πολλά διαφορετικά PG το pick n roll και αυτό με διαφορετικό στυλ ανα pg.
Έχει μάθει να προσαρμόζεται σε όλους τους αυτοματισμούς και κατα συνέπεια να ταϊζεται απο τα γκαρντς συνεχώς. Και το γκαρντ που τον τάισε περισσότερο φέτος, ήταν ο Σάρας.
Άλλωστε αυτό φαίνεται και απο τις επιλογές του Ζοτς. Για πιο πολύ χρόνο θα βλέπεις σχήμα με Σάρας και Μάικ, παρά με Σάρας και Πέκο.

Για την πρώτη σεζόν συμφωνώ μαζί σου. Υπήρχε πρόβλημα όσο αφορά την αντίληψη στις πάσες του Σάρας. Το είχε πει και ο Τσαρτσαρής αναφέροντας πως πρέπει να μάθουν τις πάσες του Σάρας.
Αλλά φέτος δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Οι συνδυασμοί των δύο έβγαλαν την ομάδα απο πολλές δύσκολες καταστάσεις.
Air and King
QUOTE(Flexo @ Jun 22 2009, 21:25 ) *
Κι όμως κάθε χρόνο βλέπω πιο γρήγορο μπάσκετ. Σίγουρα είναι ουσιαστικό το μπάσκετ του ΠΑΟ, αλλά έχει πει και ο ίδιος ο Ζοτς πως θέλει να ανεβάσει ταχύτητα.
Αυτό φαίνεται και απο το σχήμα με τα τρια γκαρντ και απο τους πολλούς αιφνιδιασμούς που κυνήγησε φέτος.

Iσως ειναι λαθος να προσδιορησουμε το αργο η γρηγορο μπασκετ γιατι ο καθενας προφανως εχει τα δικα του στανταρ στο συγκεκρημενο θεμα.Ο Παναθηναικος για τα δικα μου στανταρ δεν παιζει γρηγορο μπασκετ που ισως να ειναι και αδικα σε σχεση με το μπασκετ που παιζεται στην Ευρωπη καθως αφορουν κυριως το ΝΒΑ αφου στην Ευρωπη μπασκετ που μπορω να πω οτι ικανοποιηθηκα να βλεπω ειναι της Μακαμπι αλλα σαν Ολυμπιακος δεν με χαλαγε η αποτελεσματικοτητα του Παναθηναικου.Παρολα αυτα οπως ειπα ο Παναθηανικος παιζει ουσιαστηκο μπασκετ αλλα για μενα αυτο δεν λεγεται γρηγορο μπασκετ.
Το σχημα με τρια γκαρντ μπορει να δειχνει μια διαθεση να παιχτει γρηγορο μπασκετ αλλα στην πραξη φανηκε ελαχηστα ειδικα αν τον συγκρηνω με το μπασκετ της Μακαμπι!
Τελος παντων ενταξει νομιζω οτι αυτα τα περι γρηγορου η αργου ειναι απο τις υποκειμενεικες συζητησεις και μαλλον ειναι απο τις πιο δυσκολες να γινουν αντικειμενικες καθως ειναι θεμα και μπασκετικου γουστου ειδικα οταν μιλαμε και για Τεμπο.
a bullet for your head
QUOTE(a bullet for your head @ Jun 22 2009, 21:01 ) *
Θα ψαξω να βρω παλιοτερα γραφομενα μου περι του θεματος & θα επανελθω..

''Θελω να πω με ολα αυτα οτι,υπηρξε μεγαλος ανηφορος μεχρι η Εθνικη Ελλαδος να καθιερωθει στις συνειδησεις των Ευρωπαιων,ως μια,εκ των κορυφαιων ομαδων.Και σε ολα αυτα ο Νικ μεγαλουργησε.4 φορες πρωτος σκορερ σε Ευρωμπασκετ,2 MVP σε Ευρωμπασκετ,1 φορα 1ος σκορερ σε παγκοσμιο,επιλεκτο μελος της μικτης Ευρωπης,σπαζοντας το φραγμα των 5000π με την Εθνικη κανοντας τον τον μοναδικο αθλητη που το εχει καταφερει,κ' με μεσο ορο κατι παραπανω απο 30π!Οσον αφορα τις αμυντικες του ''Αδυναμιες'' θα ελεγα οτι οποτε χρειαστηκε να παιξει αμυνα το επραξε.Ηταν ο πιο γυμνασμενος αθλητης ομαδικου σπορ στα χρονια του.Πιστευω οτι κ ο Ιωαννιδης στον Αρη,κ οι Πολιτης,Κιουμουρτζογλου στην Εθνικη τον ''Διαχειριστηκαν'' με τετοιον τροπο,ωστε να ζητανε απο αυτον το μεγιστο σε επιθετικες επιδοσεις, κ' δεν ισχυε αυτο οτι οι υπολοιποι κυριως ο Γιαννακης καλυπταν την αμυντικη του ''Αμελεια''.Απλα ο Νικ ηταν machine gun στην επιθεση.Εκτος αυτου του ''Χαρισματος'',διεθετε φοβερη αντιληψη στη πασα.Οι no look πασες του Νικ,εχουν μεινει στην ιστορια.Οι μεσοι του οροι στις ασιστ ηταν παντα ψηλοι,με την 1η χρονια στον ΠΑΟ,να αγγιζει τις 6 ασσιστ ανα παιχνιδι!Στην απορια που εχουν εκφρασει πολλοι κατα καιρους,αν ο Νικ θα μπορουσε να ανταποκριθει με παρομοιο τροπο(Να κυριαρχησει δηλαδη),κ' στο συγχρονο μπασκετ η προσωπικη μου απαντηση ειναι ΑΝΕΤΑ!!Για ποιο λογο?Επιθετικα,τα κυριαρχα στοιχεια ειναι το isolation game κ' η ικανοτητα στο 1 vs 1,η extra πασα,το pick n' roll k' split out game.Αν ο Σπανουλης θεωρειται ως ενας εκ των κορυφαιων στη Ευρωπη σ'αυτα τα στοιχεια,τοτε θα μου επιτρεψετε να πω οτι ο Γκαλης θα εκανε θραυση!Συν το γεγονος οτι οι συγχρονοι ψηλοι ειναι πιο οξυδερκεις κ ταλαντουχοι απο αυτους που ειχε ο Νικ κατα καιρους για συμπαικτες,για να αξιοποιουν τις laser πασες του,κ περισσοτεροι καλοι σουτερ υπαρχουν,για να τους τις στελνει ''Συστημενες''!Ειτε με pick n' roll,ειτε με 1 vs 1,ειτε ετσι ,ειτε αλλιως,ο Νικ θα περναγε τον προσωπικο του αντιπαλο κ' η' θα το εβαζε η' θα αξιοποιουσε τον ελευθερο συμπαικτη του.Αν καποιος ισχυριστει οτι οι συγχρονοι αμυντικοι ειναι ικανοτεροι κ' θα μπορουσαν να τον περιορισουν(Μεσα σ'αυτους κ' ο Διαμαντιδης),εγω θα ελεγα, οτι σιγουρα δεν εχουν δει,ακουσει η' διαβασει για Σιγαλα,Ντακουρι,Ζντοβτς,Φανη,Μαρτσουλιονις κ πολλους αλλους που ειχε αντιμετωπισει σε Ελλαδα κ' Ευρωπη.''.

απ το τοπικ ''Γκαλης vs Διαμαντιδης''
Air and King
Να αναφερω σε αυτα που λεει ο bullet αν και οπως ξαναειπα ειναι δυσκολες εποχες για 40αρες και 50αρες και δεν θα εφταιγε ο Γκαλης σε αυτο οτι μιας και αναφερθηκε το ονομα του Κιουμουρτζουγλου,ο Ευθυμης ο φιλος μας ειχε πει οτι μπασκετ ειναι "ατομικο αθλημα και αυτο το δειχνει ο Γκαλης.Πρεπει να ειναι τρελος καποιος να μην τον αφηνει να κανει οτι νομιζει στο γηπεδο".Αυτον λατρεψε η μπασκετικη Ελλαδα.
Ο Κιουμουρτζογλου,ο Ιωαννιδης, ο Πολιτης τον αφηναν ελευθερο στο τοτε μπασκετ να κανει το one man show τωρα αμφιβαλλω!
pkalo13
Εγω θα ηθελα να αναφερθω στο θεμα που αφορα το αν υπαρχουν παικτες που βαζουν 40αρες πλεον.κατα τη γνωμη μου ολα εξαρτωνται απο τις συνθηκες,για παραδιγμα ο Grandy οταν επαιζε στο Αιγαλεο επερνε μονος του την ομαδα βαζοντας 30-40 παντακια στη Roma ομως μιωθηκαν κατα πολυ οπως και η συνισφορα του στην ομαδα.Πιστεβει κανεις οτι ο Saras αν επαιζε σε αν Αρη π.χ θα χρισημοποιουταν 15 λεπτα?αφτα μονο blove.gif
Gravedigger
QUOTE (pkalo13 @ Jun 23 2009, 01:16 ) *
Εγω θα ηθελα να αναφερθω στο θεμα που αφορα το αν υπαρχουν παικτες που βαζουν 40αρες πλεον.κατα τη γνωμη μου ολα εξαρτωνται απο τις συνθηκες,για παραδιγμα ο Grandy οταν επαιζε στο Αιγαλεο επερνε μονος του την ομαδα βαζοντας 30-40 παντακια στη Roma ομως μιωθηκαν κατα πολυ οπως και η συνισφορα του στην ομαδα.Πιστεβει κανεις οτι ο Saras αν επαιζε σε αν Αρη π.χ θα χρισημοποιουταν 15 λεπτα?αφτα μονο blove.gif

Ο Grundy έπαιζε στον Πανελλήνιο,ο Jaaber έπαιζε σε Αιγάλεω και Roma.
George_12ISL
Να ξεκαθαρίσουμε το θέμα Γκάλη (για όποιον βέβαια τον έχει δει να παίζει).
Στην εποχή του ο Γκάλης μπορούσε άνετα να βάζει 30-40 πόντους επειδή δεν υπήρχαν τότε οι βοήθειες στα μαρκαρίσματα και οι άμυνες ήταν τύπου ένας εναντίον ενός! Χαρακτηριστική δε είναι η περίπτωση του αιφνιδιασμού, όπου κανείς δεν έκανε φάουλ για να τον ανακόψει και όταν ο Γκάλης έπαιρνε τη μπάλα σε "ένας εναντίον ενός", τότε απλά δεν είχε αντίπαλο! Όταν όμως οι άμυνες προσαρμόζονταν πάνω του τότε είχε πρόβλημα! Θυμάστε ποιοι το εφάρμοσαν αυτό; Αν όχι, οι Ισπανοί. Και για αυτόν το λόγο όταν η Εθνική έπαιζε με την Ισπανία, ο Γκάλης πάντα είχε προβλήματα.
Περί αμύνης και NBA τώρα... Ποια άμυνα παίζουν στο NBA αλήθεια; Στην κανονική περίοδο οι άμυνες είναι παιδικές και οι αγώνες μερικές φορές θυμίζουν τσίρκο! Και εγώ να έπαιζα θα μπορούσα να βάλω 1-2 τρίποντα! Μόνο στα play-offs παίζονται σοβαρές άμυνες.

ΥΓ. Μια ερώτηση προς τους φίλους της καλαθοσφαίρισης...
Θυμάστε το αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας του Γκάλη στο Ελληνικό Πρωτάθλημα;
Πιστεύω ότι θα υπάρξει έστω και μια σωστή απάντηση!
Andrew19
(Αφού δεν γίνονται μεταγραφές το ρίξαμε στο όφτοπικ!)
Αν κάποιος έχει μεγάλο αρχείο για να δει τη διαφορά στο επίπεδο προπόνησης βάλτε μια φωτογραφία του Μπουντούρη να μαρκάρει τον Γκάλη και μια από τα τελευταία του (στα 36 του) παιχνίδια με το Μαρούσι. Ενα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Γκάλη ήταν η άριστη φυσική κατάσταση που είχε σε σύγκριση με τους αντιπάλους του που δεν θα την είχε τώρα.
Green Warrior
QUOTE(George_12ISL @ Jun 23 2009, 05:43 ) *
Να ξεκαθαρίσουμε το θέμα Γκάλη (για όποιον βέβαια τον έχει δει να παίζει).
Στην εποχή του ο Γκάλης μπορούσε άνετα να βάζει 30-40 πόντους επειδή δεν υπήρχαν τότε οι βοήθειες στα μαρκαρίσματα και οι άμυνες ήταν τύπου ένας εναντίον ενός! Χαρακτηριστική δε είναι η περίπτωση του αιφνιδιασμού, όπου κανείς δεν έκανε φάουλ για να τον ανακόψει και όταν ο Γκάλης έπαιρνε τη μπάλα σε "ένας εναντίον ενός", τότε απλά δεν είχε αντίπαλο! Όταν όμως οι άμυνες προσαρμόζονταν πάνω του τότε είχε πρόβλημα! Θυμάστε ποιοι το εφάρμοσαν αυτό; Αν όχι, οι Ισπανοί. Και για αυτόν το λόγο όταν η Εθνική έπαιζε με την Ισπανία, ο Γκάλης πάντα είχε προβλήματα.
Περί αμύνης και NBA τώρα... Ποια άμυνα παίζουν στο NBA αλήθεια; Στην κανονική περίοδο οι άμυνες είναι παιδικές και οι αγώνες μερικές φορές θυμίζουν τσίρκο! Και εγώ να έπαιζα θα μπορούσα να βάλω 1-2 τρίποντα! Μόνο στα play-offs παίζονται σοβαρές άμυνες.

ΥΓ. Μια ερώτηση προς τους φίλους της καλαθοσφαίρισης...
Θυμάστε το αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας του Γκάλη στο Ελληνικό Πρωτάθλημα;
Πιστεύω ότι θα υπάρξει έστω και μια σωστή απάντηση!

Πρέπει να ήταν σε έναν από τους μικρούς τελικούς του 1994 με τον Πανιώνιο (ο 2ος νομίζω) όπου για πρώτη και μοναδική φορά δεν είχε βάλει πόντο!
George_12ISL
Σωστό και αυτό, αλλά εννοώ όταν ήταν στα ντουζένια του (με Άρη δηλαδή)...
Όχι όταν ήταν προς το τέλος της καριέρας του....
zoze
Ρε παιδιά, δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση, αλλά για το χαβαλέ θα απαντήσω.

Ο Γκάλης στην Ελλάδα χάρισε το μπάσκετ. Τεράστια μορφή, εισήγαγε κινήσεις στο ελληνικό παιχνίδι, αλλά οι πόντοι και οι ασίστς του δεν είναι η μεγάλη του προσφορά.

Η τεράστια του προσφορά, που κανένας παίκτης σ' όλα τα ομαδικά αθλήματα δεν έκανε, είναι ότι έκανε τον έλληνα ν αγαπήσει το μπάσκετ. Τον έκανε να πάρει τη σπυριάρα στα χέρια και να ονειρευτεί πως είναι ο Γκάλης.

Έκανε μια ολόκληρες γενιές να παίξουν μπάσκετ και τ αποτελέσματα φάνηκαν. Η Ελλάδα θα λέγαμε έφτιαξε σχολή μπάσκετ και ο Έλληνας παίκτης πλέον αντιμετωπίζεται με σεβασμό.

Η βάση του μπάσκετ στην Ελλάδα εδρεώθηκε από τον Γκάλη. Τ΄ όνομα του έγινε μύθος.
Πόσες εθνικές μετά τον Γκάλη είχαν επιτυχίες??? Όλα αυτά τα παιδιά, αλλά και παιδιά που δεν τα κατάφεραν να μπουν στην Εθνική έπαιξαν μπάσκετ κι ονειρεύτηκαν από τον Γκάλη...

Τώρα, ο Γκάλης για την εποχή του ήταν πρωτοπόρος. Ανίκητος στο 1-1, και πολλές φορές στο 1 εναντίον όλων, δίδαξε το σπάσιμο της μέσης, στάθηκε στο αέρα σε μία εποχή που οι Έλληνες παίκτες δεν πηδούσαν εφημερίδα. Τρομερό επιθετικό ταλέντο για την εποχή του και μεγάλος αθλητής.

Σήμερα όμως ο Γκάλης, με τα στοιχεία που είχε, δε θα ήταν αυτό το τρομερό φαινόμενο.
Οι άμυνες σήμερα εστιάζουν στις βοήθειες και στις αλλαγές μαρκαρισμάτων.
Οι παίκτες είναι 10 φορές πιο αθλητικοί. Θα μου πείτε κι ο Γκάλης θα ήταν πιο αθλητικός. Αλλά και πάλι το πλεονέκτημα της αθλητικότητας έναντι των αντιπάλων του θα το έχανε, πολύ απλά γιατί θα ήταν όλοι δυνατοί και αθλητικοί...

Την εποχή εκείνη, δεν υπήρχαν αυτοί οι παίκτες που ήταν αθλητικοί 2,00 2άρια στην Ευρώπη. Δεν υπήρχε το στυλ Σάτο, ΔΔ, Πλάνινιτς κλπ... Τα ψηλά γκαρντ με τα γρήγορα πόδια και το άλμα στο Θεό. Εκεί ο Γκάλης του 1,86 δε θα είχε την ίδια επιτυχία...
Στην άμυνα με τους αντίστοιχους παίκτες θα είχε πάλι πρόβλημα. Στην εποχή του, δεν δοκίμασε κάποιος προπονητής να τον ποστάρει, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε γκαρντ τέτοιο να το κάνει. Σήμερα όμως, θα δεινοπαθούσε.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά... Τα ύψη έχουν ανέβει κατά μ.ο. από τότε 10π. Δηλαδή ο Κόρφας δε θα μπορούσε να παίξει μπάσκετ σήμερα. Οι επιθέσεις των 24 δευτερολέπτων είναι σαφώς πιο κουραστικές από των30' και σίγουρα θα του μείωνε τις αντοχές του. Η αθλητικότητα των παικτών, οι γρήγορες επιθέσεις, αλλά και το ότι οι διαιτητές σφυράνε δραματικά λιγότερο επιτρέποντας την επαφή είναι στοιχεία που θα ψαλιδίζανε τους πόντους του Γκάλη.

Γι΄αυτό θέλω στο μυαλό μου να θυμάμαι τον Γκάλη εκείνης της εποχής. Δε θέλω να μάθω τι θα έκανε ΑΝ έπαιζε σήμερα.
Σήμερα μου αρκεί που βλέπω τον Παναθηναϊκό και το ολοκληρωμένο μπάσκετ του.

Οι μνήμες μου απ' τον Γκάλη είναι σ ένα μαγικό επίπεδο. Δε θέλω να το συγκρίνω, απλά να ζήσω το σήμερα...
Marciulionis
Με αυτή τη λογική ούτε και ο 1.75 ΜακΙντάιρ θα μπορούσε να παίξει μπάσκετ. Άλλα παίζει και διαπρέπει. Και είναι και 8 πόντους πιο κοντός από το Νικ.

Ποια έλλειψη αθλητικότητας? Αθλητικότατος ήταν ο Γκάλης! Απλά κοντός! Ε, και? Το άλμα του τον βοηθούσε να ξεπεράσει την έλλειψη ύψους.

Βοήθειες στην άμυνα? Η ικανότητά του στη πάσα θα έκανε τις βοήθειες πάνω του περισσότερο πρόβλημα απ' ότι λύση! Εδώ είχε κάνει το ξυλάγγουρο γιαφτοκοειδές Βράνκοβιτς σκόρερ με τις πάρτο-βάλτο πάσες του!

24" σημαίνει απλά ότι θα έβαζε περισσότερα καλάθια!

Όταν βάζει τζαμπ σουτ μπροστά σε παίκτες 2.20 (Τσατσαένκο, Σαμπόνις) θα έχει πρόβλημα με το Σάτο, το ΔΔ κλπ?

Κι εντάξει αυτοί μπορεί να μην υπήρχαν άλλα υπήρχε το δίμετρο (1,96 όσο κι Σάτο κι ο ΔΔ συμπτωματικά tongue.gif) 2άρι και φοβερός αμυντικός Μαρτσιουλιόνις και δεν κατάφερε να τον περιορίσει.

πάτα Γκάλης στο youtube να τον δεις στο τελικό με την ΕΣΣΔ τι κάνει σε ένα μόνο παιχνίδι, πρώτο βγαίνει to videaκι νομίζω γιατί έχω την εντύπωση πως δε τα θυμάσαι καλά.

Ο "μύθος" του Γκάλη δε ξεπερνάει την ικανότητά του! Το αντίθετο συμβαίνει!
pitto
QUOTE(PrasiniThyella @ Jun 22 2009, 17:06 ) *
Offtopic:Για την οικονομία της κουβέντας, ο ίδιος ο Γκάλης έχει δηλώσει οτι πολλές φορές ενώ μπορούσε να καρφώσει, δεν κάρφωνε επειδή δεν ήθελε να σπαταλά ενέργεια.

Πολύ σωστά φίλε.... Συγκεκριμένα είχε πει "και το κάρφωμα και το λει-απ, για 2 πόντους μετράνε , γιατί να σπαταλάω τζάμπα ενέργεια"
και αυτό ακριβώς έκανε ο Γκάλης, που για την εποχή του ήταν πολύ μπροστά (200 χρόνια που ελεγε και ένας ποδοσφαιρικός προπονητής)
Και κάτι ακόμα : τα βάρη που έκανε ο Γκάλης, δεν τα έκανε κανένας....για πλάκα σήκωνε με τα πόδια του 200 κιλα....
man10
QUOTE(zoze @ Jun 23 2009, 08:58 ) *

Ο Γκάλης στην Ελλάδα χάρισε το μπάσκετ. Τεράστια μορφή, εισήγαγε κινήσεις στο ελληνικό παιχνίδι, αλλά οι πόντοι και οι ασίστς του δεν είναι η μεγάλη του προσφορά.

Η τεράστια του προσφορά, που κανένας παίκτης σ' όλα τα ομαδικά αθλήματα δεν έκανε, είναι ότι έκανε τον έλληνα ν αγαπήσει το μπάσκετ. Τον έκανε να πάρει τη σπυριάρα στα χέρια και να ονειρευτεί πως είναι ο Γκάλης.

Έκανε μια ολόκληρες γενιές να παίξουν μπάσκετ και τ αποτελέσματα φάνηκαν. Η Ελλάδα θα λέγαμε έφτιαξε σχολή μπάσκετ και ο Έλληνας παίκτης πλέον αντιμετωπίζεται με σεβασμό.

Η βάση του μπάσκετ στην Ελλάδα εδρεώθηκε από τον Γκάλη. Τ΄ όνομα του έγινε μύθος.
Πόσες εθνικές μετά τον Γκάλη είχαν επιτυχίες??? Όλα αυτά τα παιδιά, αλλά και παιδιά που δεν τα κατάφεραν να μπουν στην Εθνική έπαιξαν μπάσκετ κι ονειρεύτηκαν από τον Γκάλη...

Τώρα, ο Γκάλης για την εποχή του ήταν πρωτοπόρος. Ανίκητος στο 1-1, και πολλές φορές στο 1 εναντίον όλων, δίδαξε το σπάσιμο της μέσης, στάθηκε στο αέρα σε μία εποχή που οι Έλληνες παίκτες δεν πηδούσαν εφημερίδα. Τρομερό επιθετικό ταλέντο για την εποχή του και μεγάλος αθλητής.

Μεχρι εδω συμφωνουμε απολυτα.

Σήμερα όμως ο Γκάλης, με τα στοιχεία που είχε, δε θα ήταν αυτό το τρομερό φαινόμενο.

αποφασισε δεν θα ηταν το τρομερο φαινομενο η θα ειχε 10 ποντους μεσο ορο.Γιατι αυτα τα 2 απεχουν.

Οι παίκτες είναι 10 φορές πιο αθλητικοί. Θα μου πείτε κι ο Γκάλης θα ήταν πιο αθλητικός. Αλλά και πάλι το πλεονέκτημα της αθλητικότητας έναντι των αντιπάλων του θα το έχανε, πολύ απλά γιατί θα ήταν όλοι δυνατοί και αθλητικοί...

Σημερα ειναι star στο Ευρωπαικο Μπασκετ παικτες οπως ο Σαρας,ο Ναβαρο,ο ΜακΙνταιρ,ο Γκριρ.Τι ακριβως εχει να ζηλεψει ο Γκαλης απο αυτους?Για την ακριβεια ειναι πολυ καλυτερος και πολυ περισσοτερο χαρισματικος.
Οι παικτες ειναι πιο αθλητικοι θα συμφωνησω.Αλλα παραλληλα αρκετοι ειναι λιγοτερο ''τεχνιτες''.Μπορει λοιπον η διαφορα του Γκαλη στα αθλητικα προσοντα απο τους υπολοιπους να μην ηταν πια τοσο χαωδης αλλα τεχνικα θα ηταν ακομη πολλα βηματα μπροστα.

Την εποχή εκείνη, δεν υπήρχαν αυτοί οι παίκτες που ήταν αθλητικοί 2,00 2άρια στην Ευρώπη. Δεν υπήρχε το στυλ Σάτο, ΔΔ, Πλάνινιτς κλπ... Τα ψηλά γκαρντ με τα γρήγορα πόδια και το άλμα στο Θεό. Εκεί ο Γκάλης του 1,86 δε θα είχε την ίδια επιτυχία...

Ατυχες παραδειγμα ο Πλανινιτς.Σωματικα προσοντα μεν θαυμασια,αλλα αθλητικα απο τα χειροτερα που εχω δει σε τετοιο επιπεδο.Επισης οκ θα ειχε προβλημα ο Γκαλης,αλλα εγω βλεπω οτι και τα ψηλα αυτα guard στα οποια αναφερεσαι συχνα εχουν προβλημα κοντρα σε κοντορεβυθουληδες οπως ο Πεν,ο ΜακΙνταιρ.Αρα και με τον Γκαλη θα ειχαν.Ο ΔΔ αποδεδειγμενα μπορει να μαρκαρει καλυτερα εναν παικτη τυπου Ρακοσεβιτς παρα τον Πεν και τον ΜακΙνταιρ.

Στην άμυνα με τους αντίστοιχους παίκτες θα είχε πάλι πρόβλημα. Στην εποχή του, δεν δοκίμασε κάποιος προπονητής να τον ποστάρει, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε γκαρντ τέτοιο να το κάνει. Σήμερα όμως, θα δεινοπαθούσε.

Σωστο αυτο.Αν και το ποσταρισμα εξαρταται και απο την δυναμη του αμυνομενου.Παικτες που ειναι μεν κοντοι αλλα ειναι δυνατοι ειναι καλυτεροι αμυντικοι στο low post απο αλλους που ειναι ψηλοτεροι αλλα με αλλη σωματοδομη(ΜακΙνταιρ-Γκριρ)

Δεν είναι όμως μόνο αυτά... Τα ύψη έχουν ανέβει κατά μ.ο. από τότε 10π. Δηλαδή ο Κόρφας δε θα μπορούσε να παίξει μπάσκετ σήμερα. Οι επιθέσεις των 24 δευτερολέπτων είναι σαφώς πιο κουραστικές από των30' και σίγουρα θα του μείωνε τις αντοχές του. Η αθλητικότητα των παικτών, οι γρήγορες επιθέσεις, αλλά και το ότι οι διαιτητές σφυράνε δραματικά λιγότερο επιτρέποντας την επαφή είναι στοιχεία που θα ψαλιδίζανε τους πόντους του Γκάλη.

εδω δεν μπορω να σε καταλαβω.
BOUROUSIS13

Εχω την εντυπωση πως σε ολη αυτη τη κουβεντα για το Γκαλη και για το αν θα μπορουσε να ανταπεξελθει στο σημερινο μπασκετ δεν εχετε παρει υποψη σας τον τελικο του ευρωμπασκετ στο ζαγκρεμπ το '89 οπου οι αντιπαλοι του(Γιουγκοσλαβια) ειναι πιο αθλητικοι πιο νεοι και ψηλοτεροι(βεβαια ειναι ενας και μονο αγωνας).Σε αυτο τον αγωνα ο Γκαλης πραγματικα δειχνει μεγαλη δυσκολια στο να σκοραρει και βεβαια για αμυνα δε συζηταω.Αυτη η αποψη δεν ανερει το οτι ειναι τεραστιος παιχτης αλλα ειναι απ τα λιγα ματς που φαινονται τοσο πολυ οι αδυναμιες του.
colonel gomelsky
Λοιπόν θα πρότεινα να επανέλθουμε στο ρόστερ. Αν περάσει η αλλαγή με τους 3 αμερικάνους, προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν επηρεάζει το σχεδιασμό μας. Πολύ απλά γιατί, και με τους 2, αν ήθελε κάποιον ακόμη αμερικανό ο Ζοτς θα έδινε διαβατήριο στον Μαικ (οι νομικές προϋποθέσεις υπάρχουν, καθώς και η θέλησή του). Κάποιον σταρ από το ΝΒΑ δε βλέπω να παίρνουμε, καθώς θα άλλαζαν δραματικά οι ισσοροπίες στην ομάδα. Θα μου πείτε και με το Σάρας πριν 2 χρόνια είχαν χαλάσει, αλλά δεν είναι το ίδιο. Ο Σάρας ήταν (είναι) ένας από τους 10 καλύτερους ευρωπαίους όλων των εποχών. Ο αμφίβολης προσαρμοστικότητας αμερικάνος που πιθανώς θα έρχονταν δε νομίζω ότι θα κόμιζε τέτοιες γλαύκες.

Ούτε ο Τούρκογλου νομίζω θα άξιζε τα 5εκ ευρώ το χρόνο, καθώς μπορεί να δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ ότι θα έλυνε. α) Στα αποδυτήρια (όχι λόγω χαρακτήρα απαραίτητα, αλλά και οικονομικής δυσαναλογίας) β) πιθανόν στα συστήματα, εκτός αν έπαιζε 4αρι. Γιατί σε πιθανή ενσωμάτωσή του, το σχήμα με τα τρια γκαρντ πάει περίπατο.

Ένας υγιής Πέτζα, να παίζει 20 λεπτά στο 3 και να αμείβεται με 2,5 το πολύ 3 εκ το χρόνο θα ήταν η καλύτερη λύση. Ο Περπε θα έκανε το μεταπτυχιακό του δίπλα του και η περιφέρειά μας θα ήταν απλά αχτύπητη. Τότε στο βαθμό που δε θα μας άφηναν τα ελεύθερα σουτ, θα κάναμε το παιχνίδι στη ρακέτα με τον Πέκο να σαρώνει.

ΥΓ Και για να προλάβω ερωτήσεις του τύπου "πώς θα δεχτεί ο Πέτζα να υποτριπλασισατεί ο μισθός του" πιστεύω πως αν έρθει Ελλάδα θα το κάνει κυρίως γιατί κουράστηκε στην Ορλεάνη και θέλει να ζήσει εδώ, όπως είναι και ο διακηρυγμένος στόχος του, και όχι για τα λεφτά. Έχει και επιχειρήσεις εδώ.

ΥΓ2 Μπορεί να είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και παίκτης του ΠΑΟ;
danibra

QUOTE(colonel gomelsky @ Jun 23 2009, 12:43 ) *
Ούτε ο Τούρκογλου νομίζω θα άξιζε τα 5εκ ευρώ το χρόνο, καθώς μπορεί να δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ ότι θα έλυνε. α) Στα αποδυτήρια (όχι λόγω χαρακτήρα απαραίτητα, αλλά και οικονομικής δυσαναλογίας) β) πιθανόν στα συστήματα, εκτός αν έπαιζε 4αρι. Γιατί σε πιθανή ενσωμάτωσή του, το σχήμα με τα τρια γκαρντ πάει περίπατο.

Ένας υγιής Πέτζα, να παίζει 20 λεπτά στο 3 και να αμείβεται με 2,5 το πολύ 3 εκ το χρόνο θα ήταν η καλύτερη λύση. Ο Περπε θα έκανε το μεταπτυχιακό του δίπλα του και η περιφέρειά μας θα ήταν απλά αχτύπητη. Τότε στο βαθμό που δε θα μας άφηναν τα ελεύθερα σουτ, θα κάναμε το παιχνίδι στη ρακέτα με τον Πέκο να σαρώνει.

ΥΓ Και για να προλάβω ερωτήσεις του τύπου "πώς θα δεχτεί ο Πέτζα να υποτριπλασισατεί ο μισθός του" πιστεύω πως αν έρθει Ελλάδα θα το κάνει κυρίως γιατί κουράστηκε στην Ορλεάνη και θέλει να ζήσει εδώ, όπως είναι και ο διακηρυγμένος στόχος του, και όχι για τα λεφτά. Έχει και επιχειρήσεις εδώ.

ΥΓ2 Μπορεί να είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και παίκτης του ΠΑΟ;

πεστα ρε φιλε!!!ΣΤΟΓΙΑΚΟΒΙΤΣ Κ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ.JOIN THE CLUB!!!
Πετζα= το καλυτερο 3αρι που εχει βγαλει το ευρωπαικο μπασκετ τα τελευταια 10 χρονια + ο καλυτερος σουτερ και με τρομερη διαρκεια στην αποδοση του!!

Σοβαρα τωρα, αν μεινει ο γιασικεβιτσιους νομιζω οτι πολυ δυσκολα θα αποκτησουμε αλλον παικτη,μακαρι βεβαια να διαψευστω..
ΥΓ.PEDJA BETTER THAN TURKOGLOU!!! smiley.gif

ΥΓ2.Δεν γινεται να κανουμε μια υποχωρηση και για τον βελιτσκοβιτς;;

colonel gomelsky
QUOTE(danibra @ Jun 23 2009, 13:17 ) *
Πετζα= το καλυτερο 3αρι που εχει βγαλει το ευρωπαικο μπασκετ τα τελευταια 10 χρονια + ο καλυτερος σουτερ και με τρομερη διαρκεια στην αποδοση του!!

Σοβαρα τωρα, αν μεινει ο γιασικεβιτσιους νομιζω οτι πολυ δυσκολα θα αποκτησουμε αλλον παικτη,μακαρι βεβαια να διαψευστω..

Ο Μεσίνα σχεδόν ανακοίνωσε ότι υπογράφει στη Ρεάλ ο Νόβισα. Τώρα για τον Πέτζα, τι να πω. Συμφωνούμε απόλυτα. Τον ξέρει άριστα και ο Ζοτς από την εθνική Γιουγκοσλαβίας και λογικά θα έχουν και πολύ καλές σχέσεις. Η κατάσταση της μέσης του είναι ένα ζήτημα, αλλά το θετικό είναι ότι οι Χόρνετς δεν θέλουν να τον κρατησουν, καθώς κάνουν εκκαθάριση και έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο (μεγαλύτερο και από του κρις πολ). Μέχρι τώρα, πάντως, μόνο από τον Σωτήρη Γεωργίου έχουν ακούσει το όνομά του σαν πιθανό στόχο του ΠΑΟ.
danibra
QUOTE(colonel gomelsky @ Jun 23 2009, 13:22 ) *
Ο Μεσίνα σχεδόν ανακοίνωσε ότι υπογράφει στη Ρεάλ ο Νόβισα. Τώρα για τον Πέτζα, τι να πω. Συμφωνούμε απόλυτα. Τον ξέρει άριστα και ο Ζοτς από την εθνική Γιουγκοσλαβίας και λογικά θα έχουν και πολύ καλές σχέσεις. Η κατάσταση της μέσης του είναι ένα ζήτημα, αλλά το θετικό είναι ότι οι Χόρνετς δεν θέλουν να τον κρατησουν, καθώς κάνουν εκκαθάριση και έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο (μεγαλύτερο και από του κρις πολ). Μέχρι τώρα, πάντως, μόνο από τον Σωτήρη Γεωργίου έχουν ακούσει το όνομά του σαν πιθανό στόχο του ΠΑΟ.

η κατασταση της μεσης του ειναι ενα ζητημα αλλα ειναι πολυ περισσοτερη η καταπονηση των 80 αγωνων στο νβα απο τους 50-60 αγωνες της ευρωπης.Ασε που εδω στα μισα ματς της σεζον δεν ειναι απαραιτητο να παιζει πανω απο 15-20 λεπτα.Πιστευω οτι ΑΝ ποτε ερχοταν στον παο πιστευω οτι ο ζοτς θα τον αντιμετωπιζε σαν τον σαρας δηλ δε θα επαιζε ποτε παραπανω απο 20 λεπτα στην α1 παρα μονο στους τελικους...
Τωρα για τις πιθανοτητες αποκτησης του ειναι αντιστοιχες με αυτες του ροναλντινιο απο τον ποδοσφαιρικο ολυμπιακο icon_drunk.gif
Gravedigger
QUOTE (danibra @ Jun 23 2009, 13:17 ) *

Ο Peja δεν είναι με καμία παναγία καλύτερος του Turkoglu.Επίσης...Πως μπορείς να θεωρήσεις 1 παίχτη ως το καλύτερο 3αρι στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια όταν αυτός έχει μόνο σουτ?Τότε και ο Reggie Miller είναι το καλύτερο 2αρι στο NBA τα τελευταία 15 χρόνια.
apkat
Kαλα αυτην την στιγμη δεν συγκρινονται καν οι 2 παικτες.Ο Χεντο ειναι 5 κλασεις πανω απο τον Πετζα σημερα.Αν συγκρινουμε τους 2 στο πικ τους δηλαδη τον Πετζα πριν 4-5 χρονια και τον Χεντο σημερα ειναι κοντα αλλα και παλι ο Χεντο ειναι μεγαλυτερη κλαση και εκανε παντα πολυ πολυ περισσοτερα απο τον Στογιακοβιτς..

Παντως ξαναλεω με τα σημερινα δεδομενα ο Χεντο αδικειται και μονο που μπαινει στην συγκριση.
rahxephon
Kαι εγω πρωτιμο Peja απο τουρκογλου οχι γιατι ειναι καλυτερος παιχτης αλλα γιατι η πρωτη περιπτωση ειναι πιο εφικτη και περιεχει μικροτερο ρισκο ο πετζα παρολο το ερωτιματικο για την κατασταση της υγειας μπορει να ερθει με γογικα χρηματα που δεν θα διαταραξουν της ισοροπιες στην ομαδα ειδικα απο τη στιγμη που γνωριζη τον ζοτς ξερει την να περιμενει και δεν θα εχει την απαιτηση να παιζει σχυνεχεια ενω το γεγονος οτι βασιζεται στο σουτ και λιγοτερο στην φυσικη του κατασταση σημαινει οτι και να μην ειναι στην κατασταση που θελουμε και παλι υπαρχει τροπος να τον αξιοποιησουμε οπως και τον σαρας και το ρισκο να μην πιαση μειωνεται.
Αντιθετα το ρισκο τουρκογλου ειναι πολυ μεγαλυτερο καταρχας μονο με τα χρηματα που θα πρεπει να παρει για να ερθει θα την δει ηγετης και πριμαντονα κατι που σιγουρα θα διαταραξει τις ισοροπιες στην ομαδα οχι μονο τωρα αλλα και για του χρονου οπου πολλα συμβολαια λιγουν,επισης σε περιπτωση που για καποιο λογο δεν πιαση η δεν ειναι ευχαριστημενος(δεν παιζει αρκετα,διαφωνια με τον προπονητη)το προβλημα που δημιουργη ειναι τεραστιο και χαλαει το κλιμα στην ομαδα και φυσικα εχει χασει ενα σωριο λεφτα.
Για τους παραπανω λογους εγω ψηφιζω Peja αν και αυτου ειναι πολυ δυσκολο να ερθει.
panic
QUOTE(zoze @ Jun 23 2009, 10:58 ) *

Γι΄αυτό θέλω στο μυαλό μου να θυμάμαι τον Γκάλη εκείνης της εποχής. Δε θέλω να μάθω τι θα έκανε ΑΝ έπαιζε σήμερα.
Σήμερα μου αρκεί που βλέπω τον Παναθηναϊκό και το ολοκληρωμένο μπάσκετ του.

Οι μνήμες μου απ' τον Γκάλη είναι σ ένα μαγικό επίπεδο. Δε θέλω να το συγκρίνω, απλά να ζήσω το σήμερα...

Στο ευρωμπάσκετ του 87 οι Γιουγκοσλάβοι είχαν ρίξει πάνω του τον Πάσπαλιε. Παρά το ο Ζαρκο οτι είναι 2μ όλοι ξέρουμε τι έκανε ο Γκάλης...
Ο Γκάλης είχε 1.000.000 τρόπους να σκοράρει. Επίσης θα δούλευε σίγουρα και θα έφτιαχνε την άμυνα του...
zoze
QUOTE(panic @ Jun 23 2009, 15:21 ) *
Στο ευρωμπάσκετ του 87 οι Γιουγκοσλάβοι είχαν ρίξει πάνω του τον Πάσπαλιε. Παρά το ο Ζαρκο οτι είναι 2μ όλοι ξέρουμε τι έκανε ο Γκάλης...
Ο Γκάλης είχε 1.000.000 τρόπους να σκοράρει. Επίσης θα δούλευε σίγουρα και θα έφτιαχνε την άμυνα του...

Εντάξει... Τώρα με κούφανες... Ήταν ο Πάσπαλι αθλητικός?? 2.07 και δεν κάρφωνε ποτέ.. Πιο αργός κι απ' την αργή κίνηση... Ήξερε πολύ μπάσκετ αλλά όχι αθλητικός...

Δηλαδή πιστεύεις ότι θα μπορούσε στο Σάτο να κάνει τα ίδια, με σημερινούς διαιτητές?? Που δίνουν φάουλ άμα βγει αίμα?? Μόνο οι επαφές θα τον έβγαζαν εκτός πορείας...

Άλλο το σημερινό μπάσκετακι... Κι άλλο τότε... Τότε το φύσιμα ήταν φάουλ... Σήμερα το σπρώξιμο καμιά φορά δε δίνεται...
Τώρα καρφώνουν όλοι... Παλιά μόνο ο Φασούλας smiley.gif

Δες τον Ρόντο στο ΝΒΑ.... 1,85 και φθάνει στο θεό... Ποιος παίκτης της εποχής έκανε τέτοια??
Πoυ δεν είναι και κάνα πρωτοκλασάτο όνομα...

Ο Γκάλης για την εποχή του είναι μύθος... Ας αρκεστούμε σ΄αυτό...
panic
QUOTE(zoze @ Jun 23 2009, 15:37 ) *
Εντάξει... Τώρα με κούφανες... Ήταν ο Πάσπαλι αθλητικός?? 2.07 και δεν κάρφωνε ποτέ.. Πιο αργός κι απ' την αργή κίνηση... Ήξερε πολύ μπάσκετ αλλά όχι αθλητικός...

Δηλαδή πιστεύεις ότι θα μπορούσε στο Σάτο να κάνει τα ίδια, με σημερινούς διαιτητές?? Που δίνουν φάουλ άμα βγει αίμα?? Μόνο οι επαφές θα τον έβγαζαν εκτός πορείας...

Άλλο το σημερινό μπάσκετακι... Κι άλλο τότε... Τότε το φύσιμα ήταν φάουλ... Σήμερα το σπρώξιμο καμιά φορά δε δίνεται...
Τώρα καρφώνουν όλοι... Παλιά μόνο ο Φασούλας smiley.gif

Δες τον Ρόντο στο ΝΒΑ.... 1,85 και φθάνει στο θεό... Ποιος παίκτης της εποχής έκανε τέτοια??
Πoυ δεν είναι και κάνα πρωτοκλασάτο όνομα...

Ο Γκάλης για την εποχή του είναι μύθος... Ας αρκεστούμε σ΄αυτό...

Ο Γκάλης είναι μύθος. Και δεν κάρφωνε μόνο ο Φασούλας.
http://galobasket.files.wordpress.com/2008...alisdunkft0.jpg

Ναι πιστεύω ότι αν χρειαζόταν θα μπορούσε να κάνει τα ίδια...
Green Warrior
QUOTE(apkat @ Jun 23 2009, 11:50 ) *
Kαλα αυτην την στιγμη δεν συγκρινονται καν οι 2 παικτες.Ο Χεντο ειναι 5 κλασεις πανω απο τον Πετζα σημερα.Αν συγκρινουμε τους 2 στο πικ τους δηλαδη τον Πετζα πριν 4-5 χρονια και τον Χεντο σημερα ειναι κοντα αλλα και παλι ο Χεντο ειναι μεγαλυτερη κλαση και εκανε παντα πολυ πολυ περισσοτερα απο τον Στογιακοβιτς..

Παντως ξαναλεω με τα σημερινα δεδομενα ο Χεντο αδικειται και μονο που μπαινει στην συγκριση.

Για το θέμα της τωρινής κατάστασης θα συμφωνήσω ότι τώρα είναι καλύτερος, αλλά αυτά που έχει καταφέρει ο Στογιάκοβιτς συνολικά στο ΝΒΑ δεν τα έχει πετύχει ο Τούρκογλου. 3 φορές all star ήταν ο Σέρβος και μια χρονιά ήταν 2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα 2004 αν θυμάμαι καλά. Συν το φεφονός βέβαια ότι σε περίπτωση που έρθει στη Ελλάδα θα αγωνίζεται ως Έλληνας
danibra
πρωτα απο ολα ειναι προσωπικη μου αποψη και δεν προσπαθω να την επιβαλλω σε κανεναν κ ειπα οτι τον προτιμω στον παο αντι του τουρκου για λογους που εχουν πει και αλλοι , δεν εξεταζω .το πως ειναι τωρα αλλα συνολικα την καριερα τους..
ο πετζα σε ηλικια 20 χρονων προερχομενος απο 2 απανωτους σοβαρους τραυματισμους με συμπαικτες μπουντουρη,μπαλογιανη,μοραλες,μακρει.νικολ
αιδη κτλ παιρνει απο το χερακι τον παοκ αποκλειει τον προερχομενο απο τριπλ κραουν ολυμπιακο μεσα στο σεφ και κοντεψε να παρει το πρωταθλημα απο τον παο των σκοτ,ρατζα,κοχ ,φανη,οικονομου,αλβερτη (με 3-2 πηραμε το πρωταθλημα τοτε) και βγαινει mvp της α1 με 23.9 points, 4.9 rebounds, 2.5 assists and 1.2 steals.
-στο νβα το οποιο δεν παρακαλουθω πολυ εχει επιλεχτει 3 φορες all star o δε τουρκογλου καμμια πως προκυπτει καλυτερος δλδ ο τουρκος;
Εχει επι 8 συνεχομενα χρονια μο κοντα στους 20 ποντους (κ αν θυμαμαι καλα οταν ηταν συμπαικτες ο τουκογλου ηταν πισω -απο τον πετρο);
-οι καλυτεροι παικτες και πραγματικα μεγαλοι κρινονται σε βαθος χρονου κ οχι με βαση μια σεζον (αλλιως ο παπαλουκας θα ηταν ισαξιος του γκαλη). Ο πετζα απο τα 20 με εξαιρεση τα πρωτα του χρονια στο νβα ειναι παντα πρωταγωνιστης σε οποια ομαδα κ αν επαιξε για αυτο αυτος κ ο ντεγιαν μποντιρογκα ειναι για μενα τα καλυτερα 3αρια στην ευρωπη που εχω δει τα τελευταια 10 χρονια ,παικτες που απο τα 19 μεχρι να τελειωσουν την καριερα τους ηταν πρωταγωνιστες στις ομαδες τους κ οχι με 2-3 καλες σεζον.Αληθεια ποιον θεωρειτε καλυτερο ευρωπαιο 3αρι;
Επαναλαμβανω με βαση την συνολικη τους πορεια κ οχι την τωρινη τους κατασταση (και παλι δε συμφωνω για το 4-5 κλασεις παραπανω)
Στο φιναλε γιατι δεν εχει κανει κατι και με την εθνικη του ο τουρκογλου ;μια χαρα παικτες εχει η τουρκια τι να πει κ ο ντιρκ δλδ;
zoze
QUOTE(panic @ Jun 23 2009, 15:59 ) *
Ο Γκάλης είναι μύθος. Και δεν κάρφωνε μόνο ο Φασούλας.
http://galobasket.files.wordpress.com/2008...alisdunkft0.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_42w5-R0zz2g/SgMb...ht+Howard+2.jpg

Αυτό είναι κάρφωμα. Κόιτα το χέρι του αμυντικού στη μέση του Ρόντο (1,85 όπως ο Γκάλης). Αυτό ήταν φάουλ στην εποχή του Γκάλη, στην εποχή μας όχι...

Αυτό λέω όταν εννοώ ότι έχει αλλάξει το μπάσκετ και δεν ξέρω αν ο Γκάλης θα μπορούσε να ξεχωρίσει σήμερα και να χει 20 πόντους μ.ο.

Στην εποχή του όμως με το τότε μπάσκετ ήταν μορφή. ΘΡΥΛΟΣ.
Air and King
QUOTE(Green Warrior @ Jun 23 2009, 16:01 ) *
Για το θέμα της τωρινής κατάστασης θα συμφωνήσω ότι τώρα είναι καλύτερος, αλλά αυτά που έχει καταφέρει ο Στογιάκοβιτς συνολικά στο ΝΒΑ δεν τα έχει πετύχει ο Τούρκογλου. 3 φορές all star ήταν ο Σέρβος και μια χρονιά ήταν 2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα 2004 αν θυμάμαι καλά. Συν το φεφονός βέβαια ότι σε περίπτωση που έρθει στη Ελλάδα θα αγωνίζεται ως Έλληνας

To οτι ηταν All Star δεν λεει τιποτα γιατι και ο Ντοναλτσον ηταν τι παει να πει αυτο?
O Στογιακοβιτς δεν εχει καταφερει κατι παραπανω απο τον Τουρκο.Στα Πλειοφ με το Σακραμεντο ηταν ανυπαρκτος μεχρι και αιρμπολ σε τριποντα που ειναι το φορτε του εκανε.
Ο Τουρκγλου ειναι και ηταν καλυτερος παιχτης.Μπορει να κατεβασει την μπαλα,να πασαρει,να σκοραρει εν σταση η μετα απο ντριμπλα,να παρει ριμπαουντ να παιξει και καποιες αμυνες μεχρι και να σουταρει fedeaway σουτ.
Ο Στογιακοβιτς ειναι μετριος εως κακος στην ντριμπλα,δεν ειναι καλος πασερ,αμυνα δεν επαιζε ποτε και δεν μπορει να βαλει την μπαλα κατω οπως ο Τουρκος ουτε εφτασε ποτε το παιχνιδι του σε τοσο υψηλο επιπεδο στα Πλειοφ οπως ο Τουρκος.
Δεν λεω οτι ο Πετζα δεν ειναι καλος παιχτης αλλα σε σχεση με τον Τουρκο υστερει πολυ!
apkat
Συν τοις αλλοις ο Πετζα πλεον εχει 13 ποντους μεσο ορο.Οι εποχες με τους 20 εχουν περασει απο καιρο.

Με βαση την συνολικη παρουσια ο Πετζα εχει καλυτερη παρουσια στο ΝΒΑ αθροιστικα και περισσοτερα χρονια παρουσιας βεβαια αλλα οχι καμια τρελη διαφορα.Και οπως και να εχει δεν υπηρξε ποτε καλυτερος και πιο πληρης παικτης.Για καποιον καιρο ηταν πιο αποτελεσματικος οντως.Το Ελληνικο του διαβατηριο για τις Ελληνικες ομαδες βεβαια ειναι τεραστιο +.Η τωρινη κατασταση του Τουρκου ειναι καλυτερη απο τον prime Peja.
man10
Για Πετζα-Τουρκογλου εχω να πω τα εξης:
bball.gif Oταν ηταν συμπαικτες στους Κινγκς,ο Πετζα ηταν βασικος και αναντικαταστατος στην μεγαλη ομαδα των Kings τοτε,ο Χεντο αλλαγη του.Βεβαια αξιζει να σημειωθει οτι πιθανοτατα ο Χεντο ειναι 2 χρονια μικροτερος.
(το πιθανοτατα επειδη αφενος οι Τουρκοι δεν φημιζονται για την ακριβεια τους στις ηλικιες ειδικα οταν προκειται για αθλητες που δεν ειναι καθαροι Τουρκοι πχ Ιλιασοβα,αλλα και στους ψιθηρους για τον Πετζα για τον οποιο ειχε ακουστει οτι ειναι μεγαλυτερος τελικα δλδ το 75 η το 76 και οχι το 77.Αν και ειδικα για τον Πετζα εγω δεν το πιστευω,απλα το αναφερω.)
bball.gif Ο Πετζα εχει καταφερει περισσοτερα πραγματα,καλυτερους μεσους ορους,περισσοτερες διακρισεις και ειχε μεγαλυτερη σταθεροτητα στην αποδοση του.Για αρκετα χρονια ηταν star στο ΝΒΑ.Αντιθετα ο Τουρκογλου σταρ κατα καποιο τροπο εχει γινει τα τελευταια 2 χρονια.Βεβαια ο Πετζα δεν εφτασε ποτε σε τελικο ΝΒΑ,εστω και σαν 2-3 ονομα.
bball.gif Ο Τουρκος ειναι περισσοτερο all around,καλυτερος αμυντικος,περισσοτερο αθλητικος(οχι δα και τερας).Ο Πετζα ειναι καλυτερος σουτερ και σκορερ και ιδιας αξιας με τον Χεντο σχετικα με την προσφορα στα rebound.
bball.gif Tωρα πια ειναι φανερα καλυτερος ο Τουρκογλου,αλλα νομιζω οτι αν δουμε τα πικ της αποδοσης τους,αν υποθεσουμε οτι ο Τουρκος το εχει πιασει,ο Πετζα υπερτερει ξεκαθαρα και αδιαμφισβητητα.
bball.gif Αν και δεν πιστευω οτι τιθεται θεμα να αποκτηθει ενας απο τους δυο στην ομαδα,ο Πετζα εχει ελληνικο διαβατηριο,ειναι αποδεδειγμενα πιο αγαπητος στους φιλαθλους και μαλλον ειναι καλυτερος σαν χαρακτηρας.Ομως οι σχεσεις του με τον Ζοτς μονο καλες δεν ειναι,για την ακριβεια κακιστες θα τις ελεγα οποτε δεν το κοβω.Ο Τουρκογλου ειναι δεδομενο οτι θα ηταν στην Ευρωπη σημερα καλυτερος παικτης απο τον Πετζα,αλλα νομιζω οτι αν επρεπε να παρουμε εναν απο τους δυο ο Πετζα εμενα μου φαινεται οτι θα εδενε ευκολοτερα χωρις να χαλασει την χημεια.
Giorgos#4
παντως αν μεινει ο σαρας ισως να χρειαζομαστε μονο ενα 4αρινεαρο που να εχει
μελλον και να μην χρειαστει να ξοδευτουν πολλα για αυτον
αν ειναι και ελληνας τοτε θα ειναι ιδανικη περιπτωση

επεισης βεργινης δανεικος ,σακοτα ελευθερος με καμια οψιον επιστροφης ,,και προωθηση παιδιων απο το παιδικο οπως ειναι ο δημακοπουλος και ο μαραγκος(2.13 και 2.05 αμφοτεροι γεννημενοι το 1994)παντως απο τεχνικη και αθλητικοτητα δεν σκιζουν απο οτι εχω ακουσει αλλα σκεφτειται αν τους πιασει ο ζοτς πως θα τους κανει σε 3-4 χρονια
man10
QUOTE(Giorgos#4 @ Jun 23 2009, 15:01 ) *
επεισης βεργινης δανεικος ,σακοτα ελευθερος με καμια οψιον επιστροφης ,,και προωθηση παιδιων απο το παιδικο οπως ειναι ο δημακοπουλος και ο μαραγκος(2.13 και 2.05 αμφοτεροι γεννημενοι το 1994)παντως απο τεχνικη και αθλητικοτητα δεν σκιζουν απο οτι εχω ακουσει αλλα σκεφτειται αν τους πιασει ο ζοτς πως θα τους κανει σε 3-4 χρονια

Αν μου βρεις παιδι 2.13 και 2.05 στα 14-15 του που να σκιζει απο τεχνικη και απο αθλητικοτητα θα σε παραδεχτω.Εινσι συνηθες το φαινομενο τα πολυ ψηλα παιδια σε τοσο νεαρη ηλικια να αντιμετωπιζουν προβληματα με την τεχνικη τους και την αθλητικοτητα τους.Ο Δημακοπουλος λογικο ειναι να αντιμετωπιζει σαφεστατες δυσκολιες λογω απιστευτου υψους.Ο Μαραγκος ειναι αρκετα καλος τοσο αθλητικα οσο και τεχνικα.
colonel gomelsky
QUOTE(man10 @ Jun 23 2009, 16:52 ) *
bball.gif Αν και δεν πιστευω οτι τιθεται θεμα να αποκτηθει ενας απο τους δυο στην ομαδα,ο Πετζα εχει ελληνικο διαβατηριο,ειναι αποδεδειγμενα πιο αγαπητος στους φιλαθλους και μαλλον ειναι καλυτερος σαν χαρακτηρας.Ομως οι σχεσεις του με τον Ζοτς μονο καλες δεν ειναι,για την ακριβεια κακιστες θα τις ελεγα οποτε δεν το κοβω.Ο Τουρκογλου ειναι δεδομενο οτι θα ηταν στην Ευρωπη σημερα καλυτερος παικτης απο τον Πετζα,αλλα νομιζω οτι αν επρεπε να παρουμε εναν απο τους δυο ο Πετζα εμενα μου φαινεται οτι θα εδενε ευκολοτερα χωρις να χαλασει την χημεια.

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος για τις σχέσεις Πέτζα - Ζοτς; Δεν έχω ακούσει κάτι. Υπήρξε κανένα περιστατικό στην εθνική;
Gravedigger
QUOTE (Air and King @ Jun 23 2009, 16:19 ) *
To οτι ηταν All Star δεν λεει τιποτα γιατι και ο Ντοναλτσον ηταν τι παει να πει αυτο?
O Στογιακοβιτς δεν εχει καταφερει κατι παραπανω απο τον Τουρκο.Στα Πλειοφ με το Σακραμεντο ηταν ανυπαρκτος μεχρι και αιρμπολ σε τριποντα που ειναι το φορτε του εκανε.
Ο Τουρκγλου ειναι και ηταν καλυτερος παιχτης.Μπορει να κατεβασει την μπαλα,να πασαρει,να σκοραρει εν σταση η μετα απο ντριμπλα,να παρει ριμπαουντ να παιξει και καποιες αμυνες μεχρι και να σουταρει fedeaway σουτ.
Ο Στογιακοβιτς ειναι μετριος εως κακος στην ντριμπλα,δεν ειναι καλος πασερ,αμυνα δεν επαιζε ποτε και δεν μπορει να βαλει την μπαλα κατω οπως ο Τουρκος ουτε εφτασε ποτε το παιχνιδι του σε τοσο υψηλο επιπεδο στα Πλειοφ οπως ο Τουρκος.
Δεν λεω οτι ο Πετζα δεν ειναι καλος παιχτης αλλα σε σχεση με τον Τουρκο υστερει πολυ!

QUOTE (apkat @ Jun 23 2009, 16:35 ) *
Συν τοις αλλοις ο Πετζα πλεον εχει 13 ποντους μεσο ορο.Οι εποχες με τους 20 εχουν περασει απο καιρο.

Με βαση την συνολικη παρουσια ο Πετζα εχει καλυτερη παρουσια στο ΝΒΑ αθροιστικα και περισσοτερα χρονια παρουσιας βεβαια αλλα οχι καμια τρελη διαφορα.Και οπως και να εχει δεν υπηρξε ποτε καλυτερος και πιο πληρης παικτης.Για καποιον καιρο ηταν πιο αποτελεσματικος οντως.Το Ελληνικο του διαβατηριο για τις Ελληνικες ομαδες βεβαια ειναι τεραστιο +.Η τωρινη κατασταση του Τουρκου ειναι καλυτερη απο τον prime Peja.

Με κάλυψαν αυτά τα 2 ποστ για την σύγκριση Peja-Hedo οπότε δεν έχω να πω τίποτα άλλο..
diamantidis-pao
Ένα αστέρι στον πεντάστερο....

http://derby.gr/main.php?categ_id=22&art_id=26832

Επένδυση στο μέλλον για τον Παναθηναϊκό, επένδυση στο μέλλον του για τον Δημήτρη Βάνδώρο. Ο λόγος για τον 16χρονο πλέϊ μέικερ, που ξεχώρισε στα δοκιμαστικά του Παναθηναϊκού και κέρδισε μία μεταγραφή στον πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο ίδιος μίλησε στην συνάδελφο Ειρήνη Αντωνοπούλου για τον Παναθηναϊκό, τη μεταγραφή του στον Ευρωπαίο "βασιλιά" του μπάσκετ αλλά και την Παναχαϊκή, όπου έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα.

- Πως έφτασες μέχρι την πόρτα του Παναθηναϊκού;

«Με πολλή δουλειά, προπόνηση και κάτω το κεφάλι… Με βοήθησε και η κολύμβηση, διότι υπήρξα πρωταθλητής στην κολύμβηση στα 200,100 και 50μ. ύπτιο σε ηλικία 10 ετών».

- Σίγουρα δουλεύουν σκληρά πολλά παιδιά… Οπότε, τι άλλο ήταν το κλειδί για να ανοίξει η πόρτα του Παναθηναϊκού;

«Οπωσδήποτε ξεχωρίζεις και από το ταλέντο… Έχω έφεση στον αθλητισμό, όταν έβαζα ένα στόχο ήθελα να τον πετύχω και το πετύχαινα»…

- Έχεις συνειδητοποιήσει ότι πήρες μεταγραφή στην κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα;

«Όχι… Δοκιμάστηκα μέσα από πολλά παιδιά και με επέλεξαν… Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, αν δεν πάω μόνιμα στην Αθήνα, να ζήσω σε αυτούς τους ρυθμούς, δεν μπορώ να το καταλάβω».

- Μίλησέ μας λίγο για την εμπειρία του να πας να δοκιμαστείς στην ομάδα του "τριφυλλιού"...

«Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που πάτησα το παρκέ του γηπέδου της Λεωφόρου…

Πραγματικά έτρεμαν τα πόδια μου. Κοιτούσα προς τη φυσούνα που έβγαιναν οι αθλητές και σκεφτόμουν πως, χρόνια πριν, από το ίδιο σημείο έβγαιναν ο Αλβέρτης, ο Κορωναίος, ο Παταβούκας και άλλοι μεγάλοι αθλητές.

Πραγματικά είναι μεγάλη εμπειρία όταν μπαίνεις στο «ναό της Λεωφόρου». Από τις λίγες προπονήσεις που έχω κάνει ως τώρα με την ομάδα του Παναθηναϊκού, μου έχει μείνει το καλωσόρισμα των παιδιών της ομάδας που με χαιρέτησαν λες και με ήξεραν από χρόνια.

Η πειθαρχία που υπάρχει κατά τη διάρκεια της προπόνησης, όλοι σέβονται τον προπονητή κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος, εκτός από καλός τεχνικός, είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Θέλεις να δώσεις το κάτι παραπάνω μόνο γι’ αυτόν».

- Έκανες το μεγάλο βήμα, επόμενος στόχος;

«Τώρα θα προσπαθήσω να “μονιμοποιηθώ” στην ομάδα, να είμαι βασικό στέλεχος του Παναθηναϊκού και αν μπορέσω να φτάσω μέχρι την Εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει».

- Οι φίλοι και οι συμμαθητές σου τι σου είπαν για τη μεταγραφή σου;

«Μου έδιναν συγχαρητήρια, όμως στην αρχή νόμιζαν πως τους έκανα πλάκα, γενικά δεν το πίστευαν»…

- Η καριέρα σου στο μπάσκετ ξεκίνησε στην Παναχαϊκή. Μίλησε μας λίγο για το ξεκίνημα σου....

«Εκείνη την ημέρα είχα κανονίσει με τη μητέρα μου να πάμε στο χορευτικό του Δήμου και ο πατέρας του κολλητού μου μας πήρε τηλέφωνο να πάμε για προπόνηση στην Παναχαϊκή, ε, μέναμε και κοντά και έτσι έτυχε…».

- Η συνεργασία σου με τους συμπαίκτες σου;

«Στα δέκα χρόνια που είμαι στην Παναχαϊκή με όλα τα παιδιά υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Από μικρά παιδιά είμαστε μια παρέα και μέσα και έξω από το κλειστό.

Γενικά έχω ωραίες αναμνήσεις, θυμάμαι που παρακολουθούσαμε τα μεγαλύτερα παιδιά να κάνουν προπόνηση και να κάνουν διάφορα κόλπα με την μπάλα και προσπαθούσα να τους μιμηθώ κι εγώ, όπως το να περάσω την μπάλα κάτω από τα πόδια, αλλά ήμουν τόσο μικρός που δεν χώραγε!

Σήμερα, όμως, είναι διαφορετικά, μπορώ να το κάνω…».

- Οι γονείς σου ήθελαν να ασχοληθείς με το μπάσκετ;

«Όχι, οι γονείς μου δεν συμφωνούσαν με την ενασχόλησή μου με το μπάσκετ. Τους άρεσε περισσότερο στο κολυμβητήριο, με είχαν γράψει μάλιστα στην ομάδα του Ποσειδώνα από τεσσάρων χρονών.

Ασχολήθηκα με το κολύμπι για έξι χρόνια και έπαιρνα μέρος σε παιδικούς αγώνες, με την προπονήτριά μου, την κυρία Πέντσεβα, η οποία είναι πολύ καλή στη δουλειά της».

- Μετάνιωσες που ασχολήθηκες με την κολύμβηση;

«Εννοείται πως όχι. Είχα την ευκαρία να γνωρίσω μεγάλους αθλητές στο χώρο αυτό, όπως τον Μάκη Γεωργαρά και τον Δημήτρη Μπιτσάκο, που όταν τους έβλεπες να κολυμπούν, πραγματικά δεν σου έκανε όρεξη να φύγεις.

Η αλήθεια είναι πως σταμάτησα να ασχολούμαι, διότι ένα πρόβλημα με ανάγκασε. Φανταστείτε πως μέχρι τότε, στους αγώνες που συμμετείχα, είχα αρκετές διακρίσεις έχοντας κατακτήσει συνολικά 20 μετάλλια».

- Ποια συμβουλή σου έδωσαν οι γονείς σου;

«Να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα, το πιστεύω και εγώ αυτό. Και πολύ δουλειά… ώστε να αποδείξω στον προπονητή μου, τον Κώστα Παπαδόπουλο, ότι άξια με επέλεξε, θα κάνω τα πάντα ώστε να μην τον διαψεύσω για την επιλογή του».

- Υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελες να ευχαριστήσεις;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής για τη δυνατότητα που μου έδωσε να συνεχίσω την αθλητική μου δραστηριότητα στον Παναθηναϊκό.

Επίσης, τους προπονητές μου, που μου δίδαξαν τις βασικές αρχές του μπάσκετ, αλλά και τους συμπαίκτες μου, που όλα αυτά τα χρόνια από τις ακαδημίες είχαμε ξεχωριστή φιλία και εκτός παρκέ. Και, τέλος, μεγάλη βοήθεια είχα από τους γονείς μου».

Ωραιότατα τα λέει ο νεαρός,δεν έχω την παραμικρή ιδέα γι'αυτόν,αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας γράψει.
Μου κάνει εντύπωση που κάνενα άλλο αθλητικό site(και έχουμε και πολλά) δεν αναφέρει κάτι σχετικό...

Καλώς σας βρήκα,σας διαβάζω καιρό τώρα,μόλις σήμερα γράφτηκα στο forum icon_wave.gif blove.gif
man10
Για Ζοτς-Πετζα ναι εχω ακουσει πολλες φορες οτι εχουν προβληματα μεταξυ τους.Δεν ξερω τι εχει προηγηθει απο παλαιοτερα αλλα σχετικα προσφατα(4-5 χρονια) θυμαμαι τον Ζοτς να κατηγορει τον Πετζα που δεν ηρθε να βοηθησει την Εθνικη και τον Πετζα μολις η Σερβια τελικα πατωσε(ευρωμπασκετ 05 η Ολυμπιακοι 04 δεν θυμαμαι σε ποιο απο τα δυο εγινε) να κατηγορει τον Ζοτς.Σχετικες δηλωσεις ειχαν γινει και στα ΜΜΕ.

Για τον μικρο ουτε και γω δεν τον ξερω.
Μην σου κανει εντυπωση που δεν γινεται αναφορα σε αλλα μεσα.Καθε ομαδα εχει το δικαιωμα να αποκτα καθε χρονο 5 παικτες κατω απο 18 χρονων.Συνηθως οι μεταγραφες που γινονται δεν ακουγονται καν,εκτος και αν προκειται για τιποτα σπανιες περιπτωσεις,λογω απιστευτου ταλεντου η υψους(για παραδειγμα περυσι ο Δημακοπουλος ειχε ακουστει)
lakersdynasty
Καλως ηρθες diamantidis-pao smile.gif

Nα δουμε αν τελικα θα ανεβουν και καποιοι απο τις ακαδημιες στην ομαδα.
George_12ISL
Το θέμα δεν είναι να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα. Το θέμα είναι να παίζουν κιόλας. Εδώ στην Ελλάδα τα ταλέντα (ταλέντο είναι ένας παίκτης 18 χρονών και όχι ένας παίκτης 22) τα έχουμε μόνο για τη μόστρα!

Να δώσω την απάντηση για τον Γκάλη! Το αρνητικό ρεκόρ πόντων (είπαμε, όταν ήταν στα ντουζένια του) ήταν την περίοδο 1988-1989 σε αγώνα Παναθηναïκού-Άρη 77-62, όταν πέτυχε μόλις 11 πόντους! Και αυτό ήταν είδηση! Είδηση ήταν όταν έβαζε κάτω από 30 πόντους σε αγώνα!
pitto
QUOTE(man10 @ Jun 23 2009, 17:09 ) *
Αν μου βρεις παιδι 2.13 και 2.05 στα 14-15 του που να σκιζει απο τεχνικη και απο αθλητικοτητα θα σε παραδεχτω.Εινσι συνηθες το φαινομενο τα πολυ ψηλα παιδια σε τοσο νεαρη ηλικια να αντιμετωπιζουν προβληματα με την τεχνικη τους και την αθλητικοτητα τους.Ο Δημακοπουλος λογικο ειναι να αντιμετωπιζει σαφεστατες δυσκολιες λογω απιστευτου υψους.Ο Μαραγκος ειναι αρκετα καλος τοσο αθλητικα οσο και τεχνικα.

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου φίλε
Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία στην ουσία "μαθαίνουν" το σώμα τους .
για τα 2 παιδιά που αναφέρεσαι, τους είχα δει πέρισυ στην Κω που έγινε ένα τουρνουά. Ο Δημακόπουλος ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ υψος, σκεπάζει τα πάντα, αλλά φαίνεται φανερά πως του λείπει η τεχνική. Ο Μαραγκός από την άλλη απλά "το έχει" το άθλημα, πολύ καλός στην κίνηση χωρίς μπάλα και πολύ δυνατός ! Μακαρι να συνεχίσει έτσι, πάνω απ'όλα να μην πάρουν τα μυαλά του αερα και να τον δούμε μια μέρα στην 1η ομάδα !!!!!
colonel gomelsky
QUOTE(diamantidis-pao @ Jun 23 2009, 22:23 ) *
Ένα αστέρι στον πεντάστερο....

http://derby.gr/main.php?categ_id=22&art_id=26832

Επένδυση στο μέλλον για τον Παναθηναϊκό, επένδυση στο μέλλον του για τον Δημήτρη Βάνδώρο. Ο λόγος για τον 16χρονο πλέϊ μέικερ, που ξεχώρισε στα δοκιμαστικά του Παναθηναϊκού και κέρδισε μία μεταγραφή στον πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο ίδιος μίλησε στην συνάδελφο Ειρήνη Αντωνοπούλου για τον Παναθηναϊκό, τη μεταγραφή του στον Ευρωπαίο "βασιλιά" του μπάσκετ αλλά και την Παναχαϊκή, όπου έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα.

- Πως έφτασες μέχρι την πόρτα του Παναθηναϊκού;

«Με πολλή δουλειά, προπόνηση και κάτω το κεφάλι… Με βοήθησε και η κολύμβηση, διότι υπήρξα πρωταθλητής στην κολύμβηση στα 200,100 και 50μ. ύπτιο σε ηλικία 10 ετών».

- Σίγουρα δουλεύουν σκληρά πολλά παιδιά… Οπότε, τι άλλο ήταν το κλειδί για να ανοίξει η πόρτα του Παναθηναϊκού;

«Οπωσδήποτε ξεχωρίζεις και από το ταλέντο… Έχω έφεση στον αθλητισμό, όταν έβαζα ένα στόχο ήθελα να τον πετύχω και το πετύχαινα»…

- Έχεις συνειδητοποιήσει ότι πήρες μεταγραφή στην κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα;

«Όχι… Δοκιμάστηκα μέσα από πολλά παιδιά και με επέλεξαν… Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, αν δεν πάω μόνιμα στην Αθήνα, να ζήσω σε αυτούς τους ρυθμούς, δεν μπορώ να το καταλάβω».

- Μίλησέ μας λίγο για την εμπειρία του να πας να δοκιμαστείς στην ομάδα του "τριφυλλιού"...

«Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που πάτησα το παρκέ του γηπέδου της Λεωφόρου…

Πραγματικά έτρεμαν τα πόδια μου. Κοιτούσα προς τη φυσούνα που έβγαιναν οι αθλητές και σκεφτόμουν πως, χρόνια πριν, από το ίδιο σημείο έβγαιναν ο Αλβέρτης, ο Κορωναίος, ο Παταβούκας και άλλοι μεγάλοι αθλητές.

Πραγματικά είναι μεγάλη εμπειρία όταν μπαίνεις στο «ναό της Λεωφόρου». Από τις λίγες προπονήσεις που έχω κάνει ως τώρα με την ομάδα του Παναθηναϊκού, μου έχει μείνει το καλωσόρισμα των παιδιών της ομάδας που με χαιρέτησαν λες και με ήξεραν από χρόνια.

Η πειθαρχία που υπάρχει κατά τη διάρκεια της προπόνησης, όλοι σέβονται τον προπονητή κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος, εκτός από καλός τεχνικός, είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Θέλεις να δώσεις το κάτι παραπάνω μόνο γι’ αυτόν».

- Έκανες το μεγάλο βήμα, επόμενος στόχος;

«Τώρα θα προσπαθήσω να “μονιμοποιηθώ” στην ομάδα, να είμαι βασικό στέλεχος του Παναθηναϊκού και αν μπορέσω να φτάσω μέχρι την Εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει».

- Οι φίλοι και οι συμμαθητές σου τι σου είπαν για τη μεταγραφή σου;

«Μου έδιναν συγχαρητήρια, όμως στην αρχή νόμιζαν πως τους έκανα πλάκα, γενικά δεν το πίστευαν»…

- Η καριέρα σου στο μπάσκετ ξεκίνησε στην Παναχαϊκή. Μίλησε μας λίγο για το ξεκίνημα σου....

«Εκείνη την ημέρα είχα κανονίσει με τη μητέρα μου να πάμε στο χορευτικό του Δήμου και ο πατέρας του κολλητού μου μας πήρε τηλέφωνο να πάμε για προπόνηση στην Παναχαϊκή, ε, μέναμε και κοντά και έτσι έτυχε…».

- Η συνεργασία σου με τους συμπαίκτες σου;

«Στα δέκα χρόνια που είμαι στην Παναχαϊκή με όλα τα παιδιά υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Από μικρά παιδιά είμαστε μια παρέα και μέσα και έξω από το κλειστό.

Γενικά έχω ωραίες αναμνήσεις, θυμάμαι που παρακολουθούσαμε τα μεγαλύτερα παιδιά να κάνουν προπόνηση και να κάνουν διάφορα κόλπα με την μπάλα και προσπαθούσα να τους μιμηθώ κι εγώ, όπως το να περάσω την μπάλα κάτω από τα πόδια, αλλά ήμουν τόσο μικρός που δεν χώραγε!

Σήμερα, όμως, είναι διαφορετικά, μπορώ να το κάνω…».

- Οι γονείς σου ήθελαν να ασχοληθείς με το μπάσκετ;

«Όχι, οι γονείς μου δεν συμφωνούσαν με την ενασχόλησή μου με το μπάσκετ. Τους άρεσε περισσότερο στο κολυμβητήριο, με είχαν γράψει μάλιστα στην ομάδα του Ποσειδώνα από τεσσάρων χρονών.

Ασχολήθηκα με το κολύμπι για έξι χρόνια και έπαιρνα μέρος σε παιδικούς αγώνες, με την προπονήτριά μου, την κυρία Πέντσεβα, η οποία είναι πολύ καλή στη δουλειά της».

- Μετάνιωσες που ασχολήθηκες με την κολύμβηση;

«Εννοείται πως όχι. Είχα την ευκαρία να γνωρίσω μεγάλους αθλητές στο χώρο αυτό, όπως τον Μάκη Γεωργαρά και τον Δημήτρη Μπιτσάκο, που όταν τους έβλεπες να κολυμπούν, πραγματικά δεν σου έκανε όρεξη να φύγεις.

Η αλήθεια είναι πως σταμάτησα να ασχολούμαι, διότι ένα πρόβλημα με ανάγκασε. Φανταστείτε πως μέχρι τότε, στους αγώνες που συμμετείχα, είχα αρκετές διακρίσεις έχοντας κατακτήσει συνολικά 20 μετάλλια».

- Ποια συμβουλή σου έδωσαν οι γονείς σου;

«Να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα, το πιστεύω και εγώ αυτό. Και πολύ δουλειά… ώστε να αποδείξω στον προπονητή μου, τον Κώστα Παπαδόπουλο, ότι άξια με επέλεξε, θα κάνω τα πάντα ώστε να μην τον διαψεύσω για την επιλογή του».

- Υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελες να ευχαριστήσεις;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής για τη δυνατότητα που μου έδωσε να συνεχίσω την αθλητική μου δραστηριότητα στον Παναθηναϊκό.

Επίσης, τους προπονητές μου, που μου δίδαξαν τις βασικές αρχές του μπάσκετ, αλλά και τους συμπαίκτες μου, που όλα αυτά τα χρόνια από τις ακαδημίες είχαμε ξεχωριστή φιλία και εκτός παρκέ. Και, τέλος, μεγάλη βοήθεια είχα από τους γονείς μου».

Ωραιότατα τα λέει ο νεαρός,δεν έχω την παραμικρή ιδέα γι'αυτόν,αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας γράψει.
Μου κάνει εντύπωση που κάνενα άλλο αθλητικό site(και έχουμε και πολλά) δεν αναφέρει κάτι σχετικό...

Καλώς σας βρήκα,σας διαβάζω καιρό τώρα,μόλις σήμερα γράφτηκα στο forum icon_wave.gif blove.gif

Καλωσήρθες φίλε! Ωραία η συνέντευξη που πόσταρες. Αν μη τι άλλο μας θυμίζει ότι μεταγραφές δεν είναι μόνο αστέρια, αλλά ότι υπάρχουν και πολλά παιδιά που (πιθανόν) στο μέλλον θα μπορούν να βοηθήσουν. Καλές συζητήσεις.
starlouk
Δεκάξι χρονών παλικαράκι και να αναφέρει τον Κορωναίο μέσα σε τρία ονόματα... Εντύπωση μου έκανε (θετική).
Μακάρι να προλάβει ο Ζοτς πριν αποσυρθεί, να ενσωματώσει 3-4 παιδιά από την ακαδημία στον επόμενο κορμό της ομάδας.
Flexo
QUOTE(man10 @ Jun 24 2009, 01:23 ) *
Για Ζοτς-Πετζα ναι εχω ακουσει πολλες φορες οτι εχουν προβληματα μεταξυ τους.Δεν ξερω τι εχει προηγηθει απο παλαιοτερα αλλα σχετικα προσφατα(4-5 χρονια) θυμαμαι τον Ζοτς να κατηγορει τον Πετζα που δεν ηρθε να βοηθησει την Εθνικη και τον Πετζα μολις η Σερβια τελικα πατωσε(ευρωμπασκετ 05 η Ολυμπιακοι 04 δεν θυμαμαι σε ποιο απο τα δυο εγινε) να κατηγορει τον Ζοτς.Σχετικες δηλωσεις ειχαν γινει και στα ΜΜΕ

Απο ότι θυμάμαι ο Ζοτς είχε αποκλείσει τους Πέτζα και Ρέμπρατσα απο την Εθνική, γιατί δεν είχαν παρουσιαστεί στην πρώτη συνάντηση.
Επιπλέον θυμάμαι κάτι δηλώσεις του Ζοτς, που ανέφερε ότι η εθνική έχει πολλά κακομαθημένα παιδιά που έχουν πλουτίσει προωρα και νομίζουν ότι θα κάνουν ότι θέλουν.

Όπως και να έχει δεν νομίζω πως ευσταθεί κανένα σενάριο για Πέτζα. Σάρας και κλείνει το ρόστερ.
Lizard-King
Εγώ θέλω να πω κάτι άσχετο: Χαίρομαι πολύ που έχουμε πάρει τον Καλάθη. Πραγματικά. Κατά τη γνώμη μου θα εξελιχθεί και θα γίνει ίσως καλύτερος point guard κι από το Σπανούλη. Έχω όμως τη βεβαιότητα ότι πάνω που θα αρχίσει να ψιλοεξελίσεται με τη βοήθεια του Zots, θα πάει NBA. Οπότε ποιο το όφελος της Πανάθας; Κανένα. Εύχομαι να περάσει τέλεια στην Ελλάδα και να φτιάξει εδώ τη ζωή του όπως τη θέλει και όλα να του πηγαίνουν πρίμα, οικονομικά, στην ομάδα και στα προσωπικά του. Αν όλες οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές ποιος ξέρει, ίσως να φύγει από τον ΠΑΟ το 2023!!

Υ.Γ. Το ίδιο ισχύει για τον Πέκο όταν τελειώνει το συμβόλαιό του. Τότε -κατά την ταπεινή μου άποψη- θα είναι αδιαμφισβήτητα όχι ένας από τους καλύτερους αλλά ο καλύτερος center σε όλη την Ευρώπη.
PrasiniThyella
Toν Πέκοβιτς ευελπιστώ να τον τουμπάρουμε και να τον κρατήσουμε για πάντα.

Ο Καλάθης ελπίζω να καταλάβει οτι έχει στοιχεία που στην Ευρώπη θα σπέρνει και να μείνει.Διαφορετικά, άμα πάει στο Nba και κάνει καριέρα,θα έχουμε κάνει και ένα καλό (ακόμα )στην Εθνική.

Lizard-King
Mακάρι! Αν μείνει ο Καλάθης θα αντικαταστήσει επάξια τον Μπίλαρο στη βασική 5 άδα σε 4 χρονάκια.
zoze
QUOTE(Lizard-King @ Jun 25 2009, 00:48 ) *
Mακάρι! Αν μείνει ο Καλάθης θα αντικαταστήσει επάξια τον Μπίλαρο στη βασική 5 άδα σε 4 χρονάκια.

Ο Καλάθης έχει τα στοιχεία να γίνει καλύτερος από το Γιασικεβίτσιους...
Σε πάσα και σουτ μπορεί να φτάσει στα ίδια επίπεδα, όμως σε αθλητικά προσόντα και λόγω ύψους μπορεί να προσφέρει σε reb και άμυνα...

Αξίζει να πάρει ευκαιρίες άμεσα
bballbill
Απ'ότι έχω διαβάσει σαν playmaker είναι ασύλληπτος. Τα σημεία που υστερεί είναι το σουτ(μέτριο σχετικά) και η άμυνα. Με τον Ομπράντοβιτς θα συνεργαστεί. Όρεξη να δουλέψει νά'χει και θα βελτιωθεί.
rahxephon
Πολλα πιστευω θα εξαρτηθουν απο τι θεση που θα παρει στο ντραφτ και πια ομαδα θα τον επιλεξη,απο κι και περα παρολα τα σεναρια που ακουγονται θα κατσει μια χρονια τουλαχιστον σε εμας και πιστευω θα εχει σημασια ο χρονος που θα εχει στην ομαδα αλλα και αν καταφερει να προσαρμοστη στην φιλοσοφια του ζοτς οσο για prospect τον βλεπω με τα απο 1 2 χρονια στο nba αν τωρα δεν πιασει εκει εμεις μαλλον θα εχουμε τον πρωτο λογο αν θεληση να ερθει στην ευρωπη.
colonel gomelsky
QUOTE(zoze @ Jun 25 2009, 10:43 ) *
Ο Καλάθης έχει τα στοιχεία να γίνει καλύτερος από το Γιασικεβίτσιους...
Σε πάσα και σουτ μπορεί να φτάσει στα ίδια επίπεδα, όμως σε αθλητικά προσόντα και λόγω ύψους μπορεί να προσφέρει σε reb και άμυνα...

Αξίζει να πάρει ευκαιρίες άμεσα

Νομίζω ότι η κυριότερη κριτική που έγινε στον καλάθη είναι ότι υστερεί σε αθλητικά προσόντα, αλλιώς σίγουρα θα επιλέγονταν πολύ ψηλά στο ντραφτ. Κατά τα άλλα συμφωνώ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.