Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Σερβία - Φινλανδία
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2015
benchwarmer


13/9, ώρα 15:30
GK_23
Ακόμα και αν επιβαλλουν το αγαπημένο τους up tempo παιχνίδι, οι Φινλανδοί έχουν ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσουν τους Σέρβους. Η Σερβία είναι λερναία ύδρα, δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς.

Οτιδήποτε άλλο εκτός νίκης Σερβίας θα είναι υπερ-τεράστια έκπληξη.
Ilias7
Δε θεωρω πως θα αντιμετωπισει καποιο προβλημα η Σερβια και θα περασει σχετικα ευκολα στην επομενη φαση..

Παντως ειναι αξιο αναφορας η πορεια της Φιλανδιας τα τελευταια χρονια που ειναι σταθερα ανοδικη..

Περιμενω να δω πως θα συνεχισει ο Τεοντοσιτς απο δω και περα..
xristos_metal
Πανευκολα μεχρι τον τελικο θα πανε οι Σερβοι. Μετα την Φινλανδια θα εχει Κροατια και μετα στη χειροτερη Λιθουανια ημιτελικο. Και στον τελικο θα χασουν.
zorba
QUOTE(GK_23 @ Sep 11 2015, 08:41 ) *
Ακόμα και αν επιβαλλουν το αγαπημένο τους up tempo παιχνίδι, οι Φινλανδοί έχουν ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσουν τους Σέρβους. Η Σερβία είναι λερναία ύδρα, δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς.

Οτιδήποτε άλλο εκτός νίκης Σερβίας θα είναι υπερ-τεράστια έκπληξη.

Συμφωνώ, άλλωστε η Σερβία φαίνεται να είναι ενα σκαλί πάνω απ' όλους...
Παραταύτα, γι αυτό και λατρεύω το μπάσκετ, η μπάλα του μπάσκετ κανει κακόγουστα ή καλόγουστα (ανάλογα απ' την οπτική γωνία) αστεία και παίζουν τόσες πολλές παράμετροι στην εξέλιξη ενός παιχνιδιού... πχ αν η Σερβία παίξει με το άγχος του φαβορί, ο Τεόντοσιτς σεληνιαστεί με την αρνητική έννοια και οι Φινλανδοί τρέχουν ασταμάτητα και τα βάζουν απο παντού...
Λαμβάνοντας υπόψη βέβαια το γεγονός οτι η Σερβία δίνει πρωταρχική σημασία στην άμυνα, δεν δίνω στη Φινλανδία πάνω από 10% πιθανότητες για πρόκριση...

Άκουσα συνέντευξη του Τζορτζεβιτς στην ιταλική τηλεόραση και μου έκανε εντύπωση το πόσο χαμηλών τόνων είναι...
Τόνισε ότι κάθε νίκη έρχεται απο την καλή άμυνα κι ότι η νίκη με την Ιταλία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία των δυο ομάδων...

ΥΓ: Έτυχε να τον γνωρίσω πριν κάτι χρόνια σ' ενα θερινό καμπ στην Ιταλία όπου συμμετείχε ο γιος μου και τον ρώτησα για τις αναμνήσεις του απο τους αγώνες εναντίον Γκάλη και Γιαννάκη. Η απάντησή του ήταν "Ωω, εμείς απ' αυτούς μάθαμε μπάσκετ...!"
TakeshyKurosawa
Ίσως το παλέψουν για ένα ημίχρονο οι φιλότιμοι Φινλανδοί και το χάσουν γύρω στο 25.
a bullet for your head
Οι Σερβοι μπήκαν μπλαζε και επέτρεψαν στους Φινλανδους να βρουν ρυθμό.
Στο τελευταίο τρίλεπτο, μόλις αύξησαν την αμυντική πίεση και έγιναν πιο physical, ισορροπησαν το ματς.
Η εικόνα τους δεν είναι καλή.
shtarkws
Οι Σέρβοι παίζουν πολύ μυαλωμενα, είναι θέμα χρόνου να λύγισαν οι αξιόμαχο Φινλανδοί.

Ο Ραντουλιτσα τελειώνει πολύ καλά τις σωστές πάσες των γκαρντ αλλά μου φαίνεται λίγο βαρύς.
t0ny3
Οτι θελει κανει τα τελευταια λεπτα ο Ραντουλιτσα, αλλα οι Φινλανδοι δεν εχουν ψηλο να τον κοιταξει και πολυ κακη αμυντικη αντιμετωπιση στο πικ εν ρολ των Σερβων.

Ποσο μου αρεσουν και οι Φινλανδοι. Αλλη μια μικρη μαχητικη ομαδα που στεκεται τοσο δυνατα απεναντι σε πολυ πιο ανωτερη ομαδα. Λογικα το ματς θα εχει την εξελιξη του χθεσινου αγωνα των Πολωνων.
RipCity
κανά foul δεν έχουν δώσει όμως οι ref στη Σερβία tongue.gif

Γενικότερα βασικά το έχουν ξεφτυλίσει στο τουρνουά και φαίνεται πως είναι οδηγία. Ομάδες συμπληρώνουν τα 5 ομαδικά σε 3 λεπτά.
yorgos
Μπορεί κάποιος στο ημίχρονο να μας πει τι διάολο συμβαίνει στο ματς για μας που δεν το βλέπουμε;
Nemesakos
Εντωμεταξύ είναι σαν να παίζουν τραγικά σκληρά οι Φιλανδοί που ουσιαστικά μαρκαρει με τα μάτια, ενώ η Σερβία που παίζει σκληρά δεν συμπληρώνει καν τα 4 φάουλ στη περίοδο.. Έχει αρκετό σπρώξιμο είναι η αληθεια...

Η Φιλανδία δεν μου αρέσει καθόλου.. Μπάσκετ αλάνας... Επιθέσεις στα 6-8 δευτερόλεπτα με πολλά πάααααααρα πολλά τρίποντα. Όσο έμπαιναν καλά ήταν..Τώρα τούβλα ερμπολ... Τώρα όμως που δεν μπαίνουν πήρε κεφάλι η Σερβία με πολλές συνεχόμενες βολές (να τα λέμε όλα) και χαιρετίσματα. 5 πόντοι στο ημίχρονο. Φαντάζομαι ότι στο ημίχρονο θα φωνάξει λίγο ο Σάλε και θα περάσει ένα εύκολο δεύτερο ημίχρονο η Σερβία...
bodiroga10
το τελειωσε ο ραντουλιτσα δυσκολα θα επιστρεψουν οι φινλανδοι στο 2ο ημιχρονο λογικα θα ανοιξει η διαφορα.
15 ποντοι(6/7 διποντα) αλλα κυριως τα 7 κερδισμενα φαουλ του ραντουλιτσα που ουσιαστικα εβγαλε εκτος παιχνιδιου τους δυο καλυτερους ψηλους των φινλανδων τον λι και τον μερφι

a bullet for your head
Σημείο αναφοράς των Σέρβων στην επίθεση είναι ο Ραντουλιτσα και η ικανότητα του Μιλος στην δημιουργία.
Ειδικά στο κεντρικό pick n ' roll , το Σερβικό δίδυμο έκανε θραύση στο πρώτο μισό της 2ης περιόδου.
Επίσης μεγάλη ζημιά έχει κάνει ο Ραντουλιτσα και στην φθορά με φάουλ.
Κατά τα άλλα, ούτε το spacing των Σέρβων μ'αρέσει, ούτε το ball movement.
Στην άμυνα, μπορεί η διάθεση και η ενέργεια τους να αυξήθηκε, όμως εξακολουθούν να έχουν θέματα κυρίως σε προσωπικές μονομαχίες.
ssoulliss
Το παιχνίδι είναι ανοικτό ακόμη. Τα γκαρντ των Σέρβων σήμερα είναι για γέλια. Ο Τεόντοσιτς είναι ο μόνος καλός γκαρντ ,όμως και αυτός κάνει λάθη. Μηδέν συμπαράσταση από Μπογκντάνοβιτς,Μάρκοβιτς,Νέντοβιτς. Οι Μπιέλιτσα και Ραντούλιτσα καλοί, ο πρώτος "κράτησε" τη Σερβία , στην αρχή που ξέφυγαν οι Φινλανδοί, ο δεύτερος τελείωσε όλες τις ασίστ του Τεόντοσιτς.

Οι Φινλανδοί έχουν άγνοια κινδύνου. Μπορεί στο δεύτερο δεκάλεπτο να τα έσπασαν απ'έξω, όμως τα γκαρντ τους τρυπούν συνέχεια την άμυνα της Σερβίας. Τελικά ίσως τα πολλά φάουλ των ψηλών τους και η έλλειψη λύσεων να αποδειχτούν μοιραία. Πάντως θα το παλέψουν.
yorgos
Τα σουτ των Φινλανδών είναι με καλές προϋποθέσεις; Στα δυο ματς που τους είδα είναι μεν πολλά τα τρίποντα αλλά σχεδόν πάντα ελεύθερα, όχι τόσο με εναλλαγή πολλών πασών, αλλά με συνεχή κίνηση.
Jexa
Έχουν βάλει αυτοκαλάθια , έχουν χάσει λει απ στον αιφνιδιασμό , έχουν χάσει αιφνιδιασμό δύο με έναν και είναι ισόπαλοι....

edit : Τόσο πολύ τροφοδοσία σε ψηλό έχω να δω από Πεδουλάκη με Σχορτσιανίτη που έμπαινε 5 λεπτά και έπαιρνε ΟΛΕΣ τις επιθέσεις.
belalik
Ασχετο λιγο .. Τωρα παρατηρησα τον χορηγο που διαφημιζεται στη φανελα της Φινλανδιας rolleyes.gif


Ειναι στα πλαισια της αγορας της Νοκια φανταζομαι smile.gif ...

Nemesakos
QUOTE (yorgos @ Sep 13 2015, 16:33 ) *
Τα σουτ των Φινλανδών είναι με καλές προϋποθέσεις; Στα δυο ματς που τους είδα είναι μεν πολλά τα τρίποντα αλλά σχεδόν πάντα ελεύθερα, όχι τόσο με εναλλαγή πολλών πασών, αλλά με συνεχή κίνηση.



Ε δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις καλές προϋποθέσεις αιφνιδιασμό σταμάτημα τρίποντο, η ντρίμπλα ντρίμπλα ντρίπλα τρίποντο. Υπάρχουν και ελεύθερα αλλα τα περισσότερα είναι τραβηγμένα..

Τεράστιος Ραντούλιτσα!!! smiley.gif
ssoulliss
Εντάξει σε 7 επιθέσεις η Σερβία, έξι εύστοχα τρίποντα και 83-70.

Ίδια εικόνα με τον αγώνα της Ισπανίας εχθές. Ντέρμπι για 30 λεπτά.
Jexa
Τέλος λογικά , έβαλε όλα τα τρίποντα η Σερβία στο 4ο δεκάλεπτο. Η Φιλανδία το πάλεψε το έκανε ροντέο αλλά δεν τους χαλάει τόσο τους Σέρβους αυτός ο ρυθμός.
RipCity
ωραίος ο προπονητής της Φινλανδίας, μόνο 40-0 σερί δεν έφαγε για να πάρει time-out.

Τέσπα, βασικά το πήγαν στο ρυθμό που βόλευε την Σερβία, είπαμε τρίποντα και τρέξιμο αλλά βούτυρο στο ψωμί των άλλων. Δεν κατάλαβα ο Κόπονεν γιατί δεν μπήκε, τραυματίστηκε? δεν είδα.
a bullet for your head
Η ανοχή των διαιτητών στην άμυνα των Σέρβων που ξεπερνουσε το όριο του φάουλ και τα 9 σερί εύστοχα τρίποντα των Σέρβων έκριναν το παιχνίδι.

Zoys
Η δημιουργία του Teodosic με την άμεση πάσα στον αιφνιδιασμό προς τον Bjelica μέσα στα κορυφαία highlights του τουρνουά. cool.gif

Αξιόμαχοι οι Φινλανδοί, δεν νομίζω να περίμεναν πολλοί ότι θα έμεναν για τόση ώρα στο ματς. Ένα καλό διάστημα της Σερβίας (πέραν του διδύμου Teodosic-Raduljica) αρκούσε για να καθαρίσει το ματς.
Λουπους
Η Φινλανδία άντεξε όσο έβαζε αυτή όλα τα τρίποντα και όσο τα έχανε όλα η Σερβία. Μετά τέλος...
Zoys
QUOTE(Λουπους @ Sep 13 2015, 17:05 ) *
Η Φινλανδία άντεξε όσο έβαζε αυτή όλα τα τρίποντα και όσο τα έχανε όλα η Σερβία. Μετά τέλος...

Βασικά όσο τα έχανε ο Markovic. tongue.gif
zorba
Τελικά ειναι το πιο ισορροπημένο Ευρωμπάσκετ μέχρι την τρίτη περίοδο...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.