Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Oklahoma City Thunder
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
aegeansheed
Oklahoma City Thunder






Ο τελευταίος (?) χορός



Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2014-2015): 45-37

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2014-2015):
Πόντοι: Westbrook 28,1
Ριμπάουντ: Enes Kanter 11,0 - Serge Ibaka 7,8
Ασίστ: Westbrook 8,6
Κλεψίματα: Westbrook 2,1
Κοψίματα: Serge Ibaka 2,4
Ευστοχία %: Enes Kanter 56,6% - Steven Adams 54,4%
Χρόνος συμμετοχής: Westbrook 34,4

Πιθανή 5άδα:

Westbrook Roberson Durant Ibaka Adams


Πάγκος:
PG: D.J. Augustin, Cameron Payne
SG: Anthony Morrow, Dion Waiters
SF: Kyle Singler, Steve Novak, Josh Huestis
PF: Nick Collsion, Mitch McGarry, Talib Zanna
C: Enes Kanter, Dakari Johnson

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Cameron Payne (#14, πρώτος γύρος), Dakari Johnson (#48, δεύτερος γύρος)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Kanter (ανανέωσε)

Έφυγαν: Perry Jones III (με ανταλλαγή σε Celtics), Jeremy Lamb (με ανταλλαγή σε Hornets),

Παρουσίαση ομάδας
Μια χρονιά -κακή παρένθεση κάνει στην άκρη. Ο Durant ποτέ δεν βρέθηκε υγιής 100%, αποφασίστηκε να μπει συνεργείο για γενικό ρεκτιφιέ ώστε να επιστρέψει δυνατός φέτος. Τι μας έκανε εντύπωση από την περίοδο της απουσίας του?

Αρχικά ότι o Westbrook έδειξε ότι δεν τον φοβίζει τίποτα μπροστά στον στόχο που βάζει. Το πιστοποιεί σε κάθε φάση με τον τρόπο που ορμάει, έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί στα δύσκολα –ειδοποιώντας τους απανταχού GMs για τις franchise δυνατότητές του. Αν βελτιώσει και τον τρόπο που μπορεί να αξιοποιεί καλύτερα τους συμπαίκτες του θα μιλάμε για μεταμόρφωση σε μια διπλή απειλή, παραπλήσιας της δυναμικής που είχε ο Jordan στη δική του εποχή.

Μου άρεσαν επίσης σε γενικές γραμμές οι χειρισμοί του Presti και το πλάνο που έδειξε. Από τη μέση της χρονιάς με trade αρχικά έφερε τον Waiters αντί του Reggie (που δε θα μπορούσε να κρατήσει), αποκτώντας μια δεύτερη ύπαρξη στο μακρινό σουτ, μετά τον Morrow, που έλειπε πολύ από τους Thunder τα τελευταία χρόνια. Συνδυασμός στατικού τριπόντου και σουτ με ντρίμπλα. Αν και δευτερεύοντες πόλοι δημιουργίας, συμπληρώνουν σωστά και με λογική την επιθετική λειτουργία. Στη συνέχεια πήρε το ρίσκο της απόκτησης του Kanter και δε δίστασε να του δώσει την ευκαιρία να παίξει από την αρχή σημαντικό χρόνο. Ο Kanter ανταποκρίθηκε θετικά (είχε 18π και 11ρ σε περίπου 30 λεπτά κατά μ.ο.) και έδειξε ότι ίσως και να αξίζει τα λεφτά της ανανέωσης ($ 17,5 εκ. ετήσιο για 4 χρόνια). Θετικό? Ναι, για δύο λόγους: αφενός δείχνεις στον Durant ότι με πραγματικές κινήσεις προσπαθείς να βελτιώσεις την ομάδα, αφετέρου υπάρχει ο Kanter ως ένα φτωχότερο plan-B με έναν semi-star, που θα μπορούσε να είναι θετικό για κάποιο νέο recruitment -στo άσχημο σενάριο…

Μιας και το ρόστερ βελτιώθηκε προς το καλύτερο, ίσως είχε έρθει και η σειρά του προπονητή να απομακρυνθεί με στόχο να διαλυθεί μια κατάσταση που θα μπορούσε να δημιουργήσει αρνητικές μνήμες από το παρελθόν και την μόλις μία παρουσία σε Τελικούς τα τελευταία 4 χρόνια. Άδικο για το ταλέντο αυτής της ομάδας, εν μέρει άδικο και για τον Brooks με τους απανωτούς τραυματισμούς διαφορετικού σημαντικού παίκτη στις τελευταίες post season. Αλλά σε κάθε περίπτωση ένα νέο ξεκίνημα δίνει πάντα κίνητρο για κάτι καλύτερο, αρκεί να υπάρχει όραμα και η προσωποποίηση αυτής της προσπάθειας να είναι ένας προπονητής αποδεκτός και σεβαστός από τον πυρήνα των superstars: αυτό βρήκε στο πρόσωπο του Billy Donovan ο Sam Presti.

Προπονητής
Billy Donovan: από τους προπονητές-σύμβολα στο Κολλεγιακό Πρωτάθλημα και αφεντικό στους Gators τα προηγούμενα 19 χρόνια, o Donovan επιλέχθηκε από τον Presti, σε μια κίνηση μεγάλου ρίσκου. Αυτό που φαίνεται να βλέπει ο GM των Thunder είναι ότι οι δύο αστέρες του πνευματικά έχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης, ότι ο Donovan έχει τη φήμη (και το δηλώνει ως πιστεύω του) να ενθουσιάζεται να βοηθάει τους άλλους να προοδεύουν και να αναπτύσσονται. Κάπου εδώ οι δρόμοι των δύο ενώνονται (η συνέντευξη έχει αρκετό ενδιαφέρον τόσο για το πώς το βλέπει ο Presti, όσο και από την πλευρά του Donovan ως «θεωρητική» παρουσία, να μιλάει για τις βασικές αξίες του, χωρίς να αναλώνεται στο παρελθόν του).



Αν κι επιτυχημένος στο κολλεγιακό περιβάλλον (2 πρωταθλήματα NCAA, αρκετοί εν ενεργεία παίκτες στο ΝΒΑ) ο Donovan δεν ήθελε μέχρι σήμερα να δοκιμαστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν ήθελε σίγουρα το 2007, όταν οι Magic του προσέφεραν 5ετές συμβόλαιο: μια μέρα μετά την παρουσίασή του άλλαξε γνώμη και συμφωνήθηκε η λύση της συνεργασίας , πριν καν αρχίσει. Η καρδιά του δεν το έλεγε.
QUOTE
When I made the decision, the next morning it just did not feel right for me. I've got too much respect for the Magic, for the organization, for their team, for their fans, to continue on.


Οι ιδιαιτερότητες του ως άτομο, φαίνονται με το καλημέρα από τη συνέντευξη Τύπου, θα προσπαθήσει να χτίσει προσωπικές σχέσεις με τους παίκτες (ήδη ξεκίνησε με τον Durant από το SL , που μετέφερε θετικές εντυπώσεις) με στόχο να πετύχει ισχυρούς δεσμούς, ώστε το γκρουπ να αποκτήσει ταυτότητα και βγάλει ρόλους ανάλογα με τον χαρακτήρα του καθένα με προσήλωση στην άμυνα. Θυμίζει κάτι από Phil Jackson? Σίγουρα.

Donovan (…5η προπόνηση, όταν ρωτήθηκε για τη θέση «2»):
QUOTE
The one thing for us, the defensive identity, trying to create some of that. There’s going to be some things that are new and different, trying to create a defensive identity. I think the versatility and flexibility of the roster helps, when you have a lot of different people that could slide over to a 2-guard spot


Οι προβληματισμοί προκύπτουν από δύο ιδιαίτερες, αλλά αλληλένδετες συνθήκες: η πρώτη είναι καθαρά πρακτική, αλλά διαχειρίσιμη: ένας rooky coach χωρίς εμπειρία έστω μιας ολόκληρης σαιζόν στο ΝΒΑ βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση να φτάσει την ομάδα μέχρι το τέλος. Έτοιμη ομάδα, υψηλοί στόχοι, η πίεση είναι εδώ.

Ο άλλος έχει να κάνει με το συμβόλαιο του Durant. Τί θα συμβεί αν οι Thunder δεν καταφέρουν κάτι καλό, που θα είναι αρκετά πειστικό και θα τον κάνει να παραμείνει για τα επόμενα –πιο ώριμα μπασκετικά του χρόνια. Για μια νέα προσπάθεια με παρόμοιες συνθήκες. Ή μήπως θα δοκιμάσει το αυτονόητο: να αλλάξει το περιβάλλον γύρω από αυτόν και να δοκιμάσει σε άλλες πολιτείες.

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν προπονητή έμπειρο στην επικοινωνία και γνώστη των βασικών που έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του GM. Σημαντικό αντίβαρο στην εξισορρόπηση της ΝΒΑκής απειρίας θα είναι οι assistant coach, ο πρώην προπονητής των Pelicans, Monty Williams και ο Mo Cheeks, δύο κανονικοί προπονητές, που ωστόσο μάλλον ήταν καλύτεροι ως assistants σε όρους επιτυχίας. Full στήριξη και Μοντέλο «GSW Kerr».

Απ’ ότι ακούγεται ο Donovan αρέσκεται στο passing game στην επίθεση και στο motion με μονά και διπλά σκρην, κάτι που αναμένεται να βοηθηθεί από την παρουσία των Kanter/Adams/Ibaka που όλοι τους* (*αν θέλουν) αποτελούν καλούς σκρήνερ (*για τον Καντέρ πάει αυτό!)

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Τι να λέμε τώρα για στόχους, υπάρχει ένας, το ούτε φοβάται, ούτε ντρέπεται να το πει φόρα-παρτίδα ο KD:
QUOTE
A title. A title is the goal; what more can I say than that. It’s what we want. The individual awards are great but I don’t think about that. We want to win, win and win games to keep getting better

http://thunderousintentions.com/2015/09/05...lenges-and-more

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Ο Kevin Durant: για τον πρώην MVP αυτή είναι η σημαντικότερη χρονιά της καριέρας του, συναισθηματικά, επειδή έχει πονέσει από την περσινή απώλεια μιας ευκαιρίας, ψυχολογικά, επειδή πλέον δε νιώθει άτρωτος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, αγωνιστικά, αφού είναι πλέον 27 ετών και ξέρει ότι αυτή η χρονιά ενδεχομένως να είναι και η τελευταία του με τους Thunder, η τελευταία ευκαιρία με αυτήν την ομάδα και αυτή τη χημεία να κάνει κάτι καλό. Ο Wall και οι Wizards τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες και ένα βασιλικό συμβόλαιο και ο Durant το γνωρίζει καλά.
Συνοπτικός στις δηλώσεις του, αποκήρυξε τον ακατανόμαστο Steven A.Smith, που πριν λίγες μέρες έβγαλε τη φήμη ότι «θα του άρεσε να συνεχίσει στους Lakers», άσκησε κριτική στη «σημαντικότητα» των δημοσιογραφικών παρουσιάσεων, σεμνός και χαμηλών τόνων θα συγκεντρωθεί στον μοναδικό κύριο προσωπικό του στόχο για φέτος: το Πρωτάθλημα.

Θέλω να ρωτήσω τον... Kevin Durant
... (το προφανές): oι Thunder αποκλείονται στον Τελικό Περιφέρειας στα 6 από τους γερασμένους Spurs. Ξέρεις ότι του χρόνου θα έχεις πάλι για αντιπάλους: έναν πεινασμένο Paul, έναν Popovich-μπελά και ξανά τον Westbrook να κάνει τα δικά του. Έχεις φάει τα καλύτερά σου χρόνια έτσι. Μήπως θα ήταν προτιμότερη μια αλλαγή παραστάσεων προς Ανατολή μεριά?»

Πρόβλεψη νικών: 58 νίκες
Conference rank: 1
Division rank: 1

Teaser
Russell, τι άλλο!!! cool.gif
SG3ptshooter


41.gif
aegeansheed
Οι πιο αγαπημένοι αντίπαλοι των παικτών...

(απόσπασμα από το άρθρο)
http://newsok.com/two-of-the-nbas-dirtiest...article/5473508
QUOTE
...Is it possible that two of the NBA's five dirtiest players are in Oklahoma City?

It is if you believe a sampling of two dozen NBA players who were polled on the matter.

Thunder center Steven Adams and power forward Serge Ibaka both ranked in the top five, according to an anonymous survey conducted by The Los Angeles Times.

Cleveland guard Matthew Dellavedova ranked first, garnering 13 of the 31 votes cast by 24 players. Adams, with seven votes, finished second. Golden State center Andrew Bogut (five votes) came in third, Memphis forward Matt Barnes (four votes) ranked fourth and Ibaka (two votes) rounded out the top five...

T.W.Is.M.
QUOTE(aegeansheed @ Jan 20 2016, 00:12 ) *
Οι πιο αγαπημένοι αντίπαλοι των παικτών...

(απόσπασμα από το άρθρο)
http://newsok.com/two-of-the-nbas-dirtiest...article/5473508


Τον Ibaka δεν τον περιμενα σε αυτη τη λιστα. Οι υπολοιποι μου μοιαζει φυσιολογικο να ειναι μεσα.
aegeansheed
QUOTE(T.W.Is.M. @ Jan 20 2016, 00:20 ) *
Τον Ibaka δεν τον περιμενα σε αυτη τη λιστα. Οι υπολοιποι μου μοιαζει φυσιολογικο να ειναι μεσα.


Εσύ και πολλοί άλλοι, κι άλλοι τόσοι, Yoshi Toshi και Satoshi Tomi... tongue.gif Ωστόσο διαβάζοντας την αμερικάνικη πηγή σου λύνεται η απορία...
SG3ptshooter
Διάβαζα το κεντρικό κείμενο sbnation και ξεκινά κάπως έτσι:
QUOTE
There's really nothing the Oklahoma City Thunder can do that's impressive anymore.


Απ' τη μία δεν γίνεται να επαναλάβουν την καλύτερη σεζόν τους και απ' την άλλη ναι θα είναι το τρίτο seed -μπορεί και μια θέση πιο κάτω, πιο πάνω αποκλείεται- επειδή οι δύο πρώτοι είναι σαφώς καλύτεροι. Αλλά νομίζω περισσότερο φοβόμαστε κι ένα πιθανό τέλος εποχής να έρχεται στην offseason.
aegeansheed
Πολύ δυνατός ανθρωπος, ευλογημένοι όσοι βρίσκονται κοντά του.

http://www.nba.com/thunder/video/wordoftha...williams_160218
SteveNashidis
Πρέπει να ξυπνήσει λίγο ο Waiters που τα έχει σπάσει στο ματς. Οι κάβαλιερς συστηματικά τον αφήνουν ελεύθερο και δεν το έχουν πληρώσει. Ο morrow και ο foye δεν έχουν σκοράρει για να αντικαταστήσουν τον κακό Waiters για να βοηθήσουν τους Westbrook-Durant.
RipCity
Η ομάδα αυτή δεν είναι ικανή να κερδίσει πρωτάθλημα σε καμία περίπτωση. Ο Ibaka είναι λίγος για 3η επιλογή στην επίθεση κι αμυντικά κι οι 5 πετάνε αετό. Αστεία σκηνικά χθες με κάτι αλλαγές στα σκριν και τελικά να μένουν δύο παίκτες των cavs ελεύθεροι σε κάθε φάση.
yorgos
Αστείες επιλογές σε όλο το 4ο δεκάλεπτο και σήμερα. Αστεία άμυνα, μηδαμινή καθοδήγηση από τον πάγκο, δε χανόταν αυτό το ματς. Χαλαρά μένουν έξω κι από τον πρώτο γύρο άμα λάχει.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.