Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακος-Αναντολου Εφες
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2
duncan21
QUOTE(kseplenhs @ Feb 2 2012, 00:33 ) *
πάντως εντύπωση μου κάνει ο πελεκάνος σε όλη τη φετινή σεζόν που όχι απλά δεν βοηθάει αλλά τώρα τελευταία μοιάζει πιο ανήμπορος απο άστεγο στη μέση του χιονιά.Υφος ψαρωμένο και κινήσεις 18χρονου ρούκι.Μέχρι και ο παπανικολάου μοιάζει βετεράνος μπροστά του.
Με τον κέσελ να βγαίνει φύρα και τον παπανικολάου να μην είναι και ο τρελλός ανταγωνισμός για αυτή τη θέση,ήταν ευκαιρία του να καθιερωθεί.Αλλά να μου πεις,πότε καθιερώθηκε σε ομάδα υψηλού επιπέδου για να το κάνει στα 30 του...

Δέν πειράζει,του χρόνου θα έχει Γ.Σ.Περιστερίου για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε...

Μου 'χει σπάσει τα νεύρα μ' αυτά τα τραγικά lay up(περίπου) που κάνει και στη συνέχεια σαβουριάζεται στο παρκέ.Χτυπιέται και για φάουλ μάλιστα icon_drunk.gif .Πολύ ατσούμπαλος ρε πστ μου.Και στην άμυνα τίποτα ιδιαίτερο,τουλάχιστον εκεί έπρεπε να σπέρνει αλλά...

Zephyr
QUOTE(T.W.Is.M. @ Feb 1 2012, 23:35 ) *
Οποιος μπορει να βρει τον τελικο του Ευρωμπασκετ Νεων(U-20) του 2007, ας το κατεβασει κι ας το δει. Περα απο τη μονομαχια Κουφου-Ματσβαν θα δει εναν 19χρονο πλει μεικερ να προσπαθει να γυρισει ενα χαμενο παιχνιδι. Απο εκει φαινοταν οτι ο Σλουκας δε φοβαται να παρει το παιχνιδι πανω του.

Δεν τον θυμάμαι στο παιχνίδι αυτό αλλά αν δεν πέφτω πολύ έξω, ο Σλούκας ήταν MVP στον τελικό με την Λιθουανία του Μοντεγιούνας, πιθανότατα το 2008 (μετά Κουφού εποχή), λίγο πριν τον κλείσει ο Ολυμπιακός. Ήδη από τότε είχε δείξει ότι είναι ηγετική φυσιογνωμία και ότι μπορεί να κουβαλήσει μια ομάδα.
Χτες απλά απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο ά ν ε τ α.

ΥΓ1. Χθες ένα split out του Σπαν στον Σλούκα και 3ποντο του τελευταίου, θύμισε φάση βγαλμένη από τα τεφτέρια του Ομπράντοβιτς, παλιά-κλασική συνεργασία Σπαν - ΔΔ.
Είναι άδικο για τον Σλούκα να τον παρομοιάζουμε με τέτοιους παίχτες όπως ο ΔΔ, ο Παπαλουκάς και ο Σπαν αλλά και μόνο που κάτι μας θυμίζει από αυτούς, έχει να λέει πολλά rolleyes.gif

ΥΓ2. Απάλευτος ο Πέλεκαν, στα ίδια ο Παπ, πανηγύρι θα κάνουμε το καλοκαίρι άμα έρθει κανένας Μπράμος...

Manu7
QUOTE(T.W.Is.M. @ Feb 1 2012, 23:35 ) *
Οποιος μπορει να βρει τον τελικο του Ευρωμπασκετ Νεων(U-20) του 2007, ας το κατεβασει κι ας το δει. Περα απο τη μονομαχια Κουφου-Ματσβαν θα δει εναν 19χρονο πλει μεικερ να προσπαθει να γυρισει ενα χαμενο παιχνιδι. Απο εκει φαινοταν οτι ο Σλουκας δε φοβαται να παρει το παιχνιδι πανω του. Σε ενα τουρνουα μικρων εθνικων, που οι ηλικιες μετρανε και ο ενας χρονος κανει τη διαφορα(πχ δε θυμαμαι αν ο Παπανικολαου ηταν σε εκεινη την ομαδα, εστω σαν μπακ απ του Γιαννοπουλου), αυτος καταφερε να δειξει κατι.
Οσοι λετε οτι το παιχνιδι του θυμιζει λιγο Διαμαντιδη, λιγο Παπαλουκα ή καποιον αλλο, εγω θα πω οτι στα τελειωματα των αγωνων θυμιζει και λιγο απο Σπανουλη. Το καλυτερο ομως θα ειναι αν στο τελος της καριερας του βλεπουμε τον Χ πλει μεικερ γεννημενο το 2000 και λεμε "ο Χ μοιαζει στο παιχνιδι του με το Σλουκα".
Ο κινδυνος ομως ειναι τωρα. Επειδη ειμαστε στην Ελλαδα κι οχι στις ΗΠΑ, υπαρχει ο φοβος μη μεινει στασιμος τωρα που αρχιζει να κανει το ξεπεταγμα. Αυτο που κανει τωρα ειναι το πρωτο βημα. Το πιο δυσκολο ισως, αλλα μονο το πρωτο και ελπιζω να το εχει βαλει στο μυαλο του(ή εστω να του το βαλουν). Φυσικα και πρεπει να ανανεωθει το συμβολαιο, αλλα πρεπει κι ο ιδιος να συνεχισει να προσπαθει περισσοτερο.

Καταρχάς T.W.Is.M. εκείνη η διοργάνωση ήταν U-19 και αμφιβάλλω αν ήταν ο Σλούκας στην ομάδα.Εγώ τον Ματαλόν θυμάμαι και τον Γιαννόπουλο από τότε.

Ο Σλούκας ήταν σίγουρα στο U-19 της επόμενης χρονιάς που το σηκώσαμε.Όπως και στα 2 επόμενα U-20.

Στα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ.Στην Ελλάδα το ταλέντο χάνεται εύκολα.

Ο Κώστας είναι φορμαρισμένος αυτή την περίοδο.Όταν κάποια στιγμή όμως δεν του βγουν τα ματς καλά θα κάνουμε να μην αρχίσουμε το κράξιμο γιατί αυτά τα περιμένεις.Έχει να βελτιώσει πολύ την άμυνα του αλλά φαίνεται ότι προσπαθεί και εμενα μου αρκεί.

Ωστόσο εχτές έπαιξε 18 λεπτά μόλις.Ο Λο έπαιξε 24.Τι πιστεύω με αυτό?

Ότι ο Σλούκας για να παίζει παραπάνω πρέπει συνεχώς με το που μπαίνει να εκθέτει τον Ίβκοβιτς ο οποίος για μένα αφορμή βρίσκει για να τον στείλει στον πάγκο.Εκτός φυσικά αν η όλη φάση είναι στρατηγική από τον Ντούντα για να τον έχει στην τσίτα συνέχεια και μην χαλαρώνει.

ΥΓ:Καλά ο Πελεκάνος με έχει απογοητεύσει τελείως.Περίμενα όπως έχω ξαναπεί ότι φέτος θα είναι υπερπολύτιμος.Ο άνθρωπος κάνει την μια αψυχολόγητη ενέργεια μετά την άλλη του στυλ να σηκώνεται στα καλά του καθουμένου για τρίποντο λες και είναι ο Ναβάρο να πούμε...Στα δε τελειώματα του είναι για λύπηση τρώγοντας τα ταπίδια και μετά να γκαρίζει για να του δώσουν φάουλ...Στην άμυνα ακόμη μπαίνει και κάνει για πλάκα φάουλ με οποιονδήποτε αντίπαλο.
Και ο Κωστάκης βέβαια λίγος παρουσιάζεται πάλι αλλά έχει κάποιες εξάρσεις που είναι πολύ ικανοποιητικός.
Manu7
Και ξαναπαντάω στον T.W.Is.M. λοιπόν ο οποίος είχε δίκιο: rolleyes.gif

«Ήταν μια απόφαση του Νίκου Κεραμέα και του το αναγνωρίζω αυτό. Με έβαλε πλέι μέικερ στην Εθνική ομάδα. Δεν είχα ξαναπαίξει πλέι μέικερ μέχρι τότε. Με πήρε ως πλέι μέικερ στο Ευρωμπάσκετ εφήβων στην Ισπανία όπου και βγήκαμε δεύτεροι. Με τον Βασίλη Αγγέλη είχαμε εξέλιξη σε αυτήν τη θέση, με βοήθησε πολύ και μετά πήρα την πορεία μου».

Από gazzetta.gr

mpam
QUOTE (duncan21 @ Feb 1 2012, 23:08 ) *
Στο πρόσωπο του Σλούκα έχουμε βρει μάλλον το go-to-guy που λένε και στο χωριό μου,όταν για διάφορους λόγους δεν θα μπορεί ο Σπανούλης.Ναι είναι μικρός,ναι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά το παλικάρι διαθέτει κάκαλα και τα καταθέτει στο παρκέ.Εμένα δεν μου μοιάζει το στυλ του ούτε μ'αυτό του ΔΔ ούτε του Παπαλουκά και προφανώς είναι πάααρα πολύ νωρίς ώστε να μπει στην ίδια πρόταση μ' αυτούς τους 2.Επίσης νιώθω ότι όταν σηκώνεται ελεύθερος,οι πιθανότητες να χάσει το σουτ είναι κάτω από 5%.Μου εμπνέει μια ανέλπιστη σιγουριά για 21χρόνο που 1-2 μήνες πριν ήταν παροπλισμένος.Πριν 2-3 χρόνια τσακωνόμουν για τις προοπτικές του Σλούκα μ' αυτές του Βαγγέλα του Μάντζαρη 65.gif ...

Εγω δεν ξερω με ποιανου το στυλ μοιαζει, ξερω ομως οτι κανενας απο τους δυο (ΔΔ - Παπαλουκα) δεν εκαναν με τιποτα στα 21 τους αυτα που κανει ο Σλουκας!!! Επισης, την λαλακια που ειπε ο παππους στην συνεντευξη......οτι κ καλα τον ειχε απεξω για να δουλεψει κ οποιος δουλευει αμοιβεται με χρονο συμμετοχης.....(οτι να ναι). Πραγματικα θελω να μου εξηγησει καποιος απο το χωρο του μπασκετ πως εβλεπε ο παππους (κ οχι μονο) οτι ειναι καλυτεροι κ με καλυτερο προσπεκτ οι Λουκας-μαντζαρο-κατσιβελης. Απο τους Κορυφαιους ο παππους στον κοσμο κ του πηρε 5 μηνες για να δει τι εχει στα χερια του....Οταν απο την περσινη κ μονο χρονια επρεπε κατευθειαν πρωτα να τεσταρει τον Σλουκα κ μετα ολους τους αλλους. Ο ανθρωπος στην επιλογη παικτων απλα δεν το εχει.... αλλα να φτιαξει ομαδα ειναι φοβερος. Δεν ξερω αν ειμαι λαθος αλλα πιστευω οτι σαν ομαδα , σαν χημεια μεταξυ των παικτων ειμαστε σε καλυτερο επιπεδο κ απο τις 3 χρονιες του Γιαννακη!!!!Ασχετως του τι δυνατοτητες εχουμε....!

Γουσταρω τρελα να δω Ντορσευ στο ΟΑΚΑ κ γενικοτερα σε ντερμπυ. Πιστευω οτι δεν το τελειωνει το ματσ με τιποτα με τα νευρα που εχει.....Κ υποψηφιο να τις φαει εχω τον Τσαρτσαρη....!! Ο τυπος ειναι πραγματικη ντουλαπα. Οι πλατες του μου θυμισαν αεροδρομιο!! Τα δε δακτυλα του εναν θειο μου οικοδομο που τα νουμερα στο κινητο τα παταει με τις προκες αφου με το δακτυλο δεν μπορει να πατησει λιγοτερα απο 4 κουμπια ταυτοχρονα!!!!!Πολυ καλος στην αμυνα.
plo koon
Ε, βασικά δεν παρομοίασα τον Σλούκα με τον Παπαλουκά ως προς το οτιδήποτε. Απλά είπα ότι ο τρόπος που χειρίστηκε τη φάση της άμυνας στον αιφνιδιασμό (που στην ουσία απλά κάθισε και ανέλυσε ψύχραιμα μία φάση) μου θύμισε Παπαλουκά.

Άλλωστε δεν μπορεί να μοιάσει σε κανέναν από τους δύο λόγω ύψους. Επίσης έχει πολύ καλύτερο σουτ και από τους δύο (στην αρχή της καριέρας τους). Άρα δύσκολα θα καταλήξει ο Σλούκας να γίνει ίδιου τύπου παίκτης με τον ΠΑπ ή τον ΔΔ.

Το καλό του Σλούκα στη δεδομένη φάση είναι ότι φαίνεται στο μυαλό του να έχει ξεκάθαρες κατευθύνσεις στο πως να χειριστεί μία επίθεση. Κάτι το οποίο η ομάδα δεν το έχει όταν την κουμαντάρει ο Σπανούλης.
tzagasdog
αυτή τη στιγμή ο Σλούκας δείχνει την καλύτερη επιλογή πάσας στον αιφνιδιασμό μετά τον Τεόντοσιτς σε όλη την ευρώπη.
Και στο σετ παιχνίδι το court vision ειναι απο τα καλύτερα που έχω δει. Πόσο μάλλον σε αυτη την ηλικία.

Εγώ σαν οπαδός της καλής assist βλέπω οτι οι πασες του δημιουργούν σχεδόν πάντα καλές προυποθέσεις και σκοράρισμα. Και ως pg που πρεπει να γίνει νομίζω οτι αυτό είναι το καλύτερο και το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό του.

Εμένα όλα αυτά τα χρόνια που το παρακολουθώ απο όταν ήρθε στον Ολυμπιακό αλλά και την καριέρα του στον Άρη αυτό που βλέπω είναι οτι ο τρόπος παιχνιδιού του επηρεάζεται απο τους συμπαίχτες του. Νομίζω οτι μπορεί κάποιος να δει το πώς μετά απο κλέψιμο όταν πάει η πάσα σε αυτον σηκώνει αμέσως κεφάλι και πασάρει στον σωστό άνρωπο τη σωστή στιγμή όπως έκανε ο Τεόντοσιτς.
Στο σετ παιχνίδι οι πάσες του μου θυμίζουν τις διαγώνιες πάσες του Παπαλουκά και του Τεοντοσιτς.
Η διείσδυσή του μου θυμίζει κατι απο την αρχοντικη διεισδυση του παπαλουκα με στοιχεια shake and bake που κάνει ο Σπανούλης. Επίσης δεν ειναι τυχαιο που δεν έβαλε στο παιχνίδι του την τυπου διείσδυση του τεοντοσιτς ο οποιος συνηθως προσποιείται την πάσα και την αφήνει με λόμπα ή με layup μιας και οταν έβαλε την κίνηση αυτη στο παιχνιδι του ο Τεο ο Σλούκας έλλειπε στον Άρη.

Απο εκείνη την περίοδο (του Αρη) νομίζω οτι έβαλε το τρίποντο μετά απο τρίπλα απο τους κοντους Αμερικάνους του Άρη που αρέσκονταν σε αυτό το παιχνίδι. Και δεν ειναι τυχαιο το πόσο κοίταζε να σκοράρει με 3π εκείνη τη χρονιά.

Ειναι καταπληκτικό για ενα παιχτη της ηλικίας του πάντως το πως μπορεί να βάζει καινούργια πράγματα συνεχώς στο παιχνίδι του (που δεν το έχω δει απο αλλο παιχτη της ηλικίας του να βάζει πραγματα και να τα βγαζει με επιτυχια στο γηπεδο) και πόσο μάλλον οταν βάζει πράγματα απο τα καλύτερα χαρακτηριστικά των συμπαικτών που έχει συνηπάρξει (οπως περιγραφω πιο πάνω).

Ενα ακόμη στοιχείο που τον κάνει πολύτιμο στον φετινό ολυμπιακό ειναι οτι συνδιάζει όλα τα παραπάνω με ένα αξιόπιστο κατέβασμα της μπάλας πράγμα που δεν είχε στην αρχή της φετινής χρονιας και γενικά στην καριέρα του και για αυτό πέρασε αρκετό χρόνο στο 2.

Ειναι σημαντικό προσπεκτ για τον Ολυμπιακό και αυτός πρεπει να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει. Αν και φαντάζει δύσκολο με τις εμφανίσεις που κάνει....
T.W.Is.M.
QUOTE(Manu7 @ Feb 2 2012, 11:39 ) *
Καταρχάς T.W.Is.M. εκείνη η διοργάνωση ήταν U-19 και αμφιβάλλω αν ήταν ο Σλούκας στην ομάδα.Εγώ τον Ματαλόν θυμάμαι και τον Γιαννόπουλο από τότε.

Ο Σλούκας ήταν σίγουρα στο U-19 της επόμενης χρονιάς που το σηκώσαμε.Όπως και στα 2 επόμενα U-20.

Στα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ.Στην Ελλάδα το ταλέντο χάνεται εύκολα.

Ο Κώστας είναι φορμαρισμένος αυτή την περίοδο.Όταν κάποια στιγμή όμως δεν του βγουν τα ματς καλά θα κάνουμε να μην αρχίσουμε το κράξιμο γιατί αυτά τα περιμένεις.Έχει να βελτιώσει πολύ την άμυνα του αλλά φαίνεται ότι προσπαθεί και εμενα μου αρκεί.

Ωστόσο εχτές έπαιξε 18 λεπτά μόλις.Ο Λο έπαιξε 24.Τι πιστεύω με αυτό?

Ότι ο Σλούκας για να παίζει παραπάνω πρέπει συνεχώς με το που μπαίνει να εκθέτει τον Ίβκοβιτς ο οποίος για μένα αφορμή βρίσκει για να τον στείλει στον πάγκο.Εκτός φυσικά αν η όλη φάση είναι στρατηγική από τον Ντούντα για να τον έχει στην τσίτα συνέχεια και μην χαλαρώνει.

ΥΓ:Καλά ο Πελεκάνος με έχει απογοητεύσει τελείως.Περίμενα όπως έχω ξαναπεί ότι φέτος θα είναι υπερπολύτιμος.Ο άνθρωπος κάνει την μια αψυχολόγητη ενέργεια μετά την άλλη του στυλ να σηκώνεται στα καλά του καθουμένου για τρίποντο λες και είναι ο Ναβάρο να πούμε...Στα δε τελειώματα του είναι για λύπηση τρώγοντας τα ταπίδια και μετά να γκαρίζει για να του δώσουν φάουλ...Στην άμυνα ακόμη μπαίνει και κάνει για πλάκα φάουλ με οποιονδήποτε αντίπαλο.
Και ο Κωστάκης βέβαια λίγος παρουσιάζεται πάλι αλλά έχει κάποιες εξάρσεις που είναι πολύ ικανοποιητικός.

Κι οι δυο λαθος ειμαστε. U-18 ηταν η διοργανωση. 89αρηδες και 90αρηδες επαιζαν. Ο Ματαλον ηταν ο βασικος ποιντ γκαρντ και ο Σλουκας ο αναπληρωματικος του. Ηταν και μικροτερος. Επαιζε κι ο Παππας αν θυμαμαι καλα βασικος. Εγραψα U-20 εχοντας στο μυαλο μου οτι επαιζαν οι 89αρηδες σαν τον Κουφο και οτι ειχε γινει το 2009(μπερδευτηκα με τη διοργανωση των U-20 που κερδισαμε στη Ροδο ή την Αμαλιαδα που ειχε βγει MVP ο Παπανικολαου). Μετα θυμηθηκα τη χρονια, αλλα δε διορθωσα τις ηλικιες. Ημουν σιγουρος οτι επαιζε ο Σλουκας, γιατι α)μου εκανε εντυπωση που πηγαινε να γυρισει το ματς ο αναπληρωματικος πλει μεικερ και β)θυμομουν το ονομα γιατι ως γνησιο WWE fan το "Σλουκας" μου θυμιζε το "Snuka" 69.gif
pete7
ο κεσελ επαιξε χθες τι γινεται με αυτον

αλλο ενα καλο ματς απο σλουκα ελπιζω να μην φυγει οπως παπαλουκ κ τεο για ρωσια γιατι συνηθως το ιδιο κανουμε παντα ετοιμαζουμε παικτες για αλλες ομαδες
Reggie Miller #31
Όπως δε γίνεται σύγκριση μεταξύ Σλούκα,ΔΔ,Παπαλουκά κτλ,έτσι και με τον Μάντζαρη δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.
Εμένα δε με χαλάει να μείνει,αλλά να έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο.Δηλαδή,του ρολίστα ο οποίος θα μπαίνει να ελέγχει λίγο το ρυθμό,να παίξει καμιά άμυνα κτλ κτλ.
Νομίζω ότι ο Μαντζαρης είναι ένας νέος Ξανθόπουλος.Πασάρει,δεν εκβιάζει προσπάθειες και δε σουτάρει καλά.

Είχατε επισημάνει ορισμένοι εδώ μέσα(αν δεν κάνω λάθος)πως ο Παππούς δεν προτιμάει να έχει Σπανούλη και Σλούκα μαζί.
Χθες νομίζω πως συνυπήρξαν για αρκετή ώρα,ειδικά στο σημείο που ο Σλούκας ξεκινάει αντεπίθεση...
Manu7
QUOTE(Reggie Miller #31 @ Feb 2 2012, 20:37 ) *
Είχατε επισημάνει ορισμένοι εδώ μέσα(αν δεν κάνω λάθος)πως ο Παππούς δεν προτιμάει να έχει Σπανούλη και Σλούκα μαζί.
Χθες νομίζω πως συνυπήρξαν για αρκετή ώρα,ειδικά στο σημείο που ο Σλούκας ξεκινάει αντεπίθεση...

Δεν τους θέλει μαζί στην πρώτη 5άδα που ξεκινά το ματς.Όχι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και ειδικά στο τέλος.
Reggie Miller #31
QUOTE(Manu7 @ Feb 2 2012, 22:51 ) *
Δεν τους θέλει μαζί στην πρώτη 5άδα που ξεκινά το ματς.Όχι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και ειδικά στο τέλος.

Ε τότε δεν είναι κι άσχημα.Έχουν τόσο χρόνο σε προπόνηση και ζέσταμα!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.