Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός - Euroleague 2009-2010
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
rchos
δεν εχω ιδεα γιατι μιλας.δεν ειδα το παιχνιδι.αν με καποιο τροπο μου δειξεις τη φαση θα σου πω.
il postino
QUOTE(PAKMAN @ Dec 4 2009, 21:31 ) *
Αρα το τριποντο του Σπανούλη από τα 8 μετρα χθες, από τον Πεκοβιτς(νομίζω) είναι ασιστ ????? ugly_tocktock.gif

θεωρητικα ναι φιλε μου! αν και ουτε εμενα μου αρεσει αυτη η λογικη δυστυχως το θεμα ειναι πρακτικο! αλλιως θα πρεπε οι υπαλληλοι του γαλανη να παιρνουν χαρακα να μετρανε την αποσταση του σκορερ απο το καλαθι και την αποσταση του αμυντικου απο τον σκορερ για να δουνε αν θα τη μετρησουν ως ασιστ!

μην κολατε εκει , λεπτομερειες , αλλωστε για ολους το ιδιο μετραει! οταν δηλαδη ο σπαν ή ο σαρας τελειωνουν το ματς με 6-7 ασιστ , τι σημαινει? οτι ολες ειναι με κλειστα τα ματια και πισω απο την πλατη και κατω απο τα ποδια του αμυντικου? smiley.gif
Air Kef
Αν είναι δυνατόν, εννοείται ότι κάθε τελική πάσα είναι ασσίστ. Αν ο Σόφο ή ο Πέκο πέρνουν την μπάλα στο λοου ποστ και πέφτει όλη η άμυνα πάνω τους, γιατί το να δώσουν σε έναν ελεύθερο περιφεριακό την μπάλα να μην μετράει ως ασσιτ;

Αν ο Παπαλουκάς κάνει μπάχαλο μια άμυνα με ένα μπάσιμο, γιατί το να δίνει στον ελεύθερο Κλέιζα στην γωνία (ελεύθερο γιατί ο παίκτης του έτρεξε να βοηθήσει στο μαρκάρισμα του Παπαλουκά) να μην ειναι ασσιστ;
Μονο από κατω;
PAKMAN
QUOTE(rchos @ Dec 4 2009, 22:37 ) *
δεν εχω ιδεα γιατι μιλας.δεν ειδα το παιχνιδι.αν με καποιο τροπο μου δειξεις τη φαση θα σου πω.

Με Αρμανι στο τέλος του χρόνου ο Πέκοβιτς βγάζει έξω στον Σπανουλη όπου με προσποίηση ότι θα ξεκινήσει σηκωνεται και το βάζει από τα 8 μέτρα. Και επαναλαμβάνω πως το ελεύθερο τρίποντο ΝΑΙ ειναι ασιστ. Το υπο πίεση ΔΕΝ είναι. Με αυτη την λογική το τελευταιο τρίποντο του Κριάπα με το Μαρουσι με το χέρι του Μαυροειδη πάνω του είναι ΑΣΙΣΤ . rolleyes.gif
Μου φαίνεται ότι μάλλον χάριν ντου Μαρκετινγκ έχουμε χάσει την ουσία. Με αυτη τη λογική από τους 88 πόντους του ΠΑΟ σε κάθε αγώνα οι 25 είναι ασιστ smiley.gif
Air and King
QUOTE(PAKMAN @ Dec 5 2009, 15:41 ) *
Μου φαίνεται ότι μάλλον χάριν ντου Μαρκετινγκ έχουμε χάσει την ουσία. Με αυτη τη λογική από τους 88 πόντους του ΠΑΟ σε κάθε αγώνα οι 25 είναι ασιστ smiley.gif

Δεν νομιζω οτι εχει να κανει τοσο με το Μαρκετινγγ οσο με την "σημασια" των αριθμων!
Πολυ πιθανο ετσι οπως το λες που εχει βαση ακομα και οι καλυτεροι Πλειμεικερ Σαρας-Παπαλουκας θα τελειωναν με μονο 2-3 ασσιστ σε καθε αγωνα!
apkat
παντως χεροτερο νεο πριν το ματς με την Μαλαγα δεν υπαρχει απο το να εχει ο Λινας την γριπη..Γιατι η ομαδα δεν κανει πια αυτο το εμβολιο να τελειωνουμε..6 κρουσμα θα ειναι αυτο αν ισχυει;;
newpower2020
QUOTE(apkat @ Dec 5 2009, 19:33 ) *
παντως χεροτερο νεο πριν το ματς με την Μαλαγα δεν υπαρχει απο το να εχει ο Λινας την γριπη..Γιατι η ομαδα δεν κανει πια αυτο το εμβολιο να τελειωνουμε..6 κρουσμα θα ειναι αυτο αν ισχυει;;

Κάτι για το λαιμό του δεν λένε και προφυλάχθηκε?Πού άκουσες για γρίπη?Ελπίζω να μην ισχύει κάτι τέτοιο γιατί ενόψει Μάλαγας είναι πραγματικά καταστροφή
rankin
QUOTE(newpower2020 @ Dec 5 2009, 19:40 ) *
Κάτι για το λαιμό του δεν λένε και προφυλάχθηκε?Πού άκουσες για γρίπη?Ελπίζω να μην ισχύει κάτι τέτοιο γιατί ενόψει Μάλαγας είναι πραγματικά καταστροφή

σε πρώτη φαση για ενοχλήσεις στο λαιμό είπαν.. θα δείξει
apkat
Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Λίνας Κλέιζα στον Ολυμπιακό. Εκφράζονται φόβοι ότι ο Λιθουανός φόργουορντ έχει προσβληθεί από την γρίπη των χοίρων (H1N1), έτσι αποκλείστηκε από την 12άδα των Πειραιωτών για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό (17:00).

Aπο sportfm.gr
apkat
Θετικος και ο Κλειζα..να δω ποτε θα τελειωσουμε με αυτην την ιστορια..Αν δεν παιξει με την Μαλαγα η απωλεια ειναι τεραστια..Και μην ξεχναμε οτι δεν παμε για νικη κοντρα στην Μαλαγα αλλα για νικη με +20.

Παντως ο αγωνας ειναι Πεμπτη συνπεως ισως και να προλαβει..Ισως..Η μ@@@ια ειναι οτι την Πεμπτη θα συναντιομουν με τον Κλειζα για να μου υπογραψει την φανελα..Κριμα..
thrylos7
Να τος ο γκαντέμης... tongue.gif

Κι αυτοί τί το ανακοινώνουν... Ένα πεντάλεπτο θα μπαινε μέσα στο τέλος, να καθαρίσει τη μπουγάδα...
Manu7
QUOTE(apkat @ Dec 5 2009, 22:59 ) *
Θετικος και ο Κλειζα..να δω ποτε θα τελειωσουμε με αυτην την ιστορια..Αν δεν παιξει με την Μαλαγα η απωλεια ειναι τεραστια..Και μην ξεχναμε οτι δεν παμε για νικη κοντρα στην Μαλαγα αλλα για νικη με +20.

Παντως ο αγωνας ειναι Πεμπτη συνπεως ισως και να προλαβει..Ισως..Η μ@@@ια ειναι οτι την Πεμπτη θα συναντιομουν με τον Κλειζα για να μου υπογραψει την φανελα..Κριμα..

Είναι πιο εύκολο να κερδίσεις ένα ματς με +20 όταν απλά θες να νικήσεις το ματς παρά όταν θέλεις να το κάνεις.
Το θέμα είναι να κερδίσουμε.Το θέμα είναι αν βγάλουμε 2 διπλά στην Τουρκία και στην Λιθουανία.Γιατί αμφιβάλλω αν η Μάλαγα νικήσει εκεί μέσα και στα 2 ματς.

Τώρα σίγουρα απόντος του Κλέιζα εγώ προβληματίζομαι πιο πολύ για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα παρά για το τρόπο επίτευξης της νίκης.
Razorblade Fish
QUOTE(Manu7 @ Dec 5 2009, 23:30 ) *
Είναι πιο εύκολο να κερδίσεις ένα ματς με +20 όταν απλά θες να νικήσεις το ματς παρά όταν θέλεις να το κάνεις.
Το θέμα είναι να κερδίσουμε.Το θέμα είναι αν βγάλουμε 2 διπλά στην Τουρκία και στην Λιθουανία.Γιατί αμφιβάλλω αν η Μάλαγα νικήσει εκεί μέσα και στα 2 ματς.

Τώρα σίγουρα απόντος του Κλέιζα εγώ προβληματίζομαι πιο πολύ για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα παρά για το τρόπο επίτευξης της νίκης.

Ειναι αψυχολογητη ομαδα και αυτη η Μαλαγα παντως.Πιστευω ενα απο τα 2 διπλα θα τα κανει...Οποτε αν υποθεσουμε οτι δεν καλυπτουμε τη διαφορα θα θελουμε 2/2 σε Τουρκια και Λιθουανια.Κατι που το αποκλειω...Κουτσα-στραβα πιστευω θα κερδισουμε την Πεμπτη παντως,εστω και χωρις Λινας(δεν νομιζω να παιξει).
Manu7
QUOTE(Razorblade Fish @ Dec 5 2009, 23:36 ) *
Ειναι αψυχολογητη ομαδα και αυτη η Μαλαγα παντως.Πιστευω ενα απο τα 2 διπλα θα τα κανει...Οποτε αν υποθεσουμε οτι δεν καλυπτουμε τη διαφορα θα θελουμε 2/2 σε Τουρκια και Λιθουανια.Κατι που το αποκλειω...Κουτσα-στραβα πιστευω θα κερδισουμε την Πεμπτη παντως,εστω και χωρις Λινας(δεν νομιζω να παιξει).

Kαι εγώ αυτό πιστεύω για τη Μάλαγα.Ένα διπλό θα το κάνει.Εμείς πάλι αν θέλουμε να δείξουμε τα δόντια μας, ας στρωθούν στη δουλειά να βγάλουν 2 διπλά οι παίχτες μας.Γιατί αν δεν το κάνουμε, δεν θα μας φταίει κανένας Κλέιζα που έπαθε γρίπη των χοίρων.Μόνοι μας βγάλαμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας και θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει.Δηλαδή τη δεύτερη θέση.
panagiotisTheDream
Παίδες ξέρετε ποιο κανάλι δείχνει απόψε το ματς με τη Μάλαγα;

Α και Παπαλουκάς αμφίβολος μιας χθες είχε πόνους στη μέση...
PanosIlio
Το ΣΚΑΪ μας δείχνει σήμερα, στις 21:00
Redalert
QUOTE(panagiotisTheDream @ Dec 10 2009, 13:38 ) *

Σκαί 21.00 !!
rankin
QUOTE(panagiotisTheDream @ Dec 10 2009, 12:38 ) *

ΣΚΑΙ - 21.00

... Νομίζω αμφίβολος είναι και ο Σόφο με ενοχλήσεις στο γόνατο
Manu7
Από αλλού το περιμέναμε,από αλλού μας ήρθε...(με τις απουσίες)
Hooligan7
θα παίξει και ο τεο και ο σοφοκλής. αλλά αφού παίζει ο λίνας όλα καλά!
Manu7
Αχα...9 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο... huh.gif
newpower2020
Ο Μπέβερλυ γιατί ακριβώς αποβλήθηκε?Τι έκανε δηλαδή?Ο άλλος έκανε ότι έκανε.Ήμαρτον δηλαδή.
Manu7
Ναι μόνο στον Ολυμπιακό μπορούμε να δούμε 2 άστοχα καρφώματα! smiley.gif
Για αυτές τις συγκινήσεις γίναμε γαύροι!
Καλά οι διαιτητές ασχολίαστοι...Ο Μπέβερλι φυσικά δεν έκανε τίποτα ένω ο Williams πουλούσε τσαμπουκά από την προηγούμενη φάση με τον Κλέιζα.
Marciulionis
Πολλά νεύρα και πολλοί τσαμπουκάδες χωρίς να υπάρχει λόγος...

Αυτός δίπλα στο Σκουντή είναι τραγικός. Αφού δεν το έχει το σχόλιο κι όλο βλακείες λέει δε το αφήνει καλύτερα να πάει σπίτι του?
Manu7
QUOTE(Marciulionis @ Dec 10 2009, 22:40 ) *
Πολλά νεύρα και πολλοί τσαμπουκάδες χωρίς να υπάρχει λόγος...

Αυτός δίπλα στο Σκουντή είναι τραγικός. Αφού δεν το έχει το σχόλιο κι όλο βλακείες λέει δε το αφήνει καλύτερα να πάει σπίτι του?

Σε ένα καλάθι του Κλέιζα άκουσες το φοβερό "ποδάρια" από τον Σκουντή? smiley.gif
Marciulionis
QUOTE(Manu7 @ Dec 10 2009, 22:46 ) *
Σε ένα καλάθι του Κλέιζα άκουσες το φοβερό "ποδάρια" από τον Σκουντή? smiley.gif

όχι μετά τη πονηρία έκλεισα τον ήχο... Ο Σκουντής και λαλακία να πει τη λέει με στυλ πάντως.
Ο άλλος ο Μαγουλάς είναι πάλι? Τουλάχιστον δεν τον βάλαν να μεταδίδει μόνος του τον αγώνα, να μας τα κάνει τόσα με το πόσο καλύτερο είναι το ΝΒΑ... Πάντως ακόμα κι όταν σχολιάζει αγώνες ΝΒΑ το ίδιο κάνει! Μιλάμε για κομπλεξικό! Ρε φίλε όταν θέλω να δω ΝΒΑ θα δω ΝΒΑ, δουλειά σου δεν είναι να με πείσεις!

Πάντως στους σπορτσκάστερ προτιμώ να ξέρουν καλά ελληνικά παρά πολύ μπάσκετ...
OnLy_PAS-AthEnS
Εγω παλι γουσταρω μαγουλα.Αν σκεφτειτε οτι εχουμε κατι δημοσθενηδες καρμοιρηδες και κατι Χατζη ο Μαγουλας εχει το κολληματακι του και με το δικιο του ο ανθρωπος αλλα ειναι ηρεμος γενικα.Σημερα τα χει κανει λιγο καπως βεβαια...Παντως ο ΟΣΦΠ αν σοβαρευτει για ενα δεκαλεπτο μπορει ανετα 20ρα...Κλειζα θεος 77.gif
kseplenhs
τι θα γίνει,θα παίξουμε καθόλου ξύλο ή να πάω βόλτα?!...

υ.γ:ξενέρωτε παπαλουκά
lakersdynasty
QUOTE(kseplenhs @ Dec 10 2009, 22:57 ) *
τι θα γίνει,θα παίξουμε καθόλου ξύλο ή να πάω βόλτα?!...

υ.γ:ξενέρωτε παπαλουκά

ναι μεχρι την Πολωνια να φερεις ενυσχισεις  19.gif
Manu7
Πάντως ο Πρίντεζης ότι μπορεί κάνει το παληκάρι όταν παίζει.Από τους διακριθέντες μας ως τώρα. smiley.gif
colonel gomelsky
QUOTE(newpower2020 @ Dec 10 2009, 22:30 ) *
Ο Μπέβερλυ γιατί ακριβώς αποβλήθηκε?Τι έκανε δηλαδή?Ο άλλος έκανε ότι έκανε.Ήμαρτον δηλαδή.

Ενεπλάκη στον καβγά. Ο άλλος τον ξεκίνησε αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Είναι ντισκαλιφιέ και για τους 2.

ΥΓ. Τι έχει κάνει αυτός ο Ρενέσες; Πώς κατάφερε να μαζέψει σε μία ομάδα 2 Σκωτσέζους, έναν Τσέχο και έναν 40χρονο;

QUOTE(Marciulionis @ Dec 10 2009, 22:54 ) *
όχι μετά τη πονηρία έκλεισα τον ήχο... Ο Σκουντής και λαλακία να πει τη λέει με στυλ πάντως.
Ο άλλος ο Μαγουλάς είναι πάλι? Τουλάχιστον δεν τον βάλαν να μεταδίδει μόνος του τον αγώνα, να μας τα κάνει τόσα με το πόσο καλύτερο είναι το ΝΒΑ... Πάντως ακόμα κι όταν σχολιάζει αγώνες ΝΒΑ το ίδιο κάνει! Μιλάμε για κομπλεξικό! Ρε φίλε όταν θέλω να δω ΝΒΑ θα δω ΝΒΑ, δουλειά σου δεν είναι να με πείσεις!

Πρόσεχε τι λες γιατί προβλέπω να σκάει αρματωμένος ο A&K. smiley.gif
kotzito
Nταξει,αν εξαιρεσουμε τα πολλα λαθη,καλα παιζουμε αλλα μπορουμε και καλυτερα.Το παιχνιδι ειναι υπο ελεγχο,αν παιξουμε 5 λεπτα λιγο καλυτερα παιρνουμε και την διαφορα ευκολα.

Α ρε Σοφοκλη πως τα καταφερες να τα χασεις τα καρφωματα;Ειδικα το 1ο ειναι για χαι-λαιτ. tongue.gif
newpower2020
Cook εναντίον Ολυμπιακός με φόντο την διαφορά.Ποιός θα κερδίσει οεο?
Basketikoc
Παρα πολυ καλη εμφανιση στη μεγαλυτερη διαρκεια του παιχνιδιου.
Ειναι καλο το γεγονος πως ειναι σε φορμα οι Παπαλουκας-Τσιλντρεςς-Βουισιτς και μπορουμε να παιρνουμε ευκολους ποντους και ''εμπειρες'' φασεις.
Αυτος ο Κλειζα παλι στην κακη του μερα 15 ποντους 10 ριμπαουντ και 22 ρανκινγκ. smiley.gif
Λιγη σοβαροτητα απο δω και περα να τερματησουμε πρωτοι
kseplenhs
καλά ήταν.αν ξαμολάγαμε και τον σοφοκλή θα ήταν ακόμα καλύτερα...

μην ξαναδω σχήμα με 2 ψηλους.αφου δεν την παλευουμε.αμυντικά τα τρώμε ρολόι και επιθετικά αν δεν μας κάτσει το χαι-λοου την βγάζουμε με σκοτωμένες επιλογές.

Manu7
E συγκριτικά με τα λάθη που κάναμε που ήταν αστεία και τα περισσότερα χωρίς πίεση,καλά τα πήγαμε.Πήραμε και τη διαφορά.Όλα καλά.Μέχρι βέβαια να παίξουμε εκτός έδρας που θα αρχίσει η γνωστή γκρίνια... shot.gif
newpower2020
Ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση σήμερα.Έδειξε χαρακτήρα και απτο 3ο δεκάλεπτο όλοι από μέσα μας ξέραμε ότι θα περάσουμε την διαφορά των 18 πόντων.Μελανό σημείο τα πολλά αβίαστα, χαζά λάθη.Η ομάδα καλείται τώρα να σταθεροποιήσει την απόδοση της και τον χαρακτήρα της και στα εκτός έδρας παιχνίδια οπού και θα κριθεί τελικά η πρωτια στον όμιλο....Τώρα είμαστε το πρώτο φαβορί.Μένει να το επιβεβαιώσουμε...
AZ1980
QUOTE(Marciulionis @ Dec 10 2009, 20:54 ) *

+1000

Μαγουλά κάτω τα χέρια από το άθλημα! Δεν μπορούμε άλλο, παράτα το, "τσουρέκια" μας τα χεις κάνει!!!

Εκπληκτικός ο Ολυμπιακός σήμερα, πολύ καλά διαβασμένος, με τσαμπουκά και δύναμη όπου χρειάστηκε, με φινέτσα και ψυχραιμία όταν απαιτήθηκε από τις περιστάσεις.

Μου αρέσει πολύ και ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα του Γιαννάκη στο 5-5. Πολλές ιδέες, ποικιλία από plays, άσχετα που η παρουσία του (απίστευτου φέτος) Παπαλουκά είναι ακόμα απολύτως απαραίτητη για την υλοποίηση όλων αυτών των επιθετικών κινήσεων.

Μεγάλος ο Κλέιζα, όπως πάντα, υπερπολύτιμη η συνεισφορά του Τσίλντρες, ο τρόπος που οι "ερυθρόλευκοι" τον εκμεταλλεύονται στην base line είναι σεμιναριακός, όσο φυσικά παίζει ο τεράστιος Θοδωρής.

Η ομάδα του Ολυμπιακού δείχνει εξαιρετικά φορμαρισμένη. Αν δεν είναι σε τοπ φόρμα και μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα και από αυτό που είδα σήμερα, τότε νομίζω πως δεν έχει αντίπαλο φέτος, δεδομένης και της απίστευτης δίψας για τίτλο που κυριαρχεί στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου.

Προσωπική μου άποψη ωστόσο και εκτίμηση είναι πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην τοπ φόρμα του. Ίσως να κάνει "κοιλιά", ίσως να μην κάνει, είναι τέτοια η ποιότητά του που, αν τον ευνοήσουν οι συγκυρίες και οι δυο Τεο μείνουν υγιείς, ενδέχεται και να μην κάνει καθόλου "κοιλιά", ή τουλάχιστον να μη γίνει ιδιαίτερα αισθητή μια τέτοια κάμψη. Αλλά είναι δύσκολο να πειστώ πως η συγκεκριμένη ομάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι κοντά στην τοπ φόρμα της.

bball.gif

QUOTE(newpower2020 @ Dec 10 2009, 22:21 ) *
Μελανό σημείο τα πολλά αβίαστα, χαζά λάθη.

Πάντως ομάδα που παίζει συχνά με 3 και 4 παίκτες που δεν μπορούν να βάλουν τη μπάλα στο παρκέ με ασφάλεια, στην ίδια πεντάδα, είναι λογικό να παρουσιάζει συχνά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Κερδίζει άλλα πράγματα ωστόσο ο Ολυμπιακός από αυτά τα σχήματα, τα οποία κατά τη γνώμη μου έχουν ως τώρα αποδειχτεί σπουδαίες εμπνεύσεις για τον κόουτς Γιαννάκη. Και δε το περίμενα αυτό όταν τα χα πρωτοδεί.

bball.gif
Razorblade Fish
QUOTE(AZ1980 @ Dec 11 2009, 00:35 ) *
+1000

Μαγουλά κάτω τα χέρια από το άθλημα! Δεν μπορούμε άλλο, παράτα το, "τσουρέκια" μας τα χεις κάνει!!!

Εκπληκτικός ο Ολυμπιακός σήμερα, πολύ καλά διαβασμένος, με τσαμπουκά και δύναμη όπου χρειάστηκε, με φινέτσα και ψυχραιμία όταν απαιτήθηκε από τις περιστάσεις.

Μου αρέσει πολύ και ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα του Γιαννάκη στο 5-5. Πολλές ιδέες, ποικιλία από plays, άσχετα που η παρουσία του (απίστευτου φέτος) Παπαλουκά είναι ακόμα απολύτως απαραίτητη για την υλοποίηση όλων αυτών των επιθετικών κινήσεων.

Μεγάλος ο Κλέιζα, όπως πάντα, υπερπολύτιμη η συνεισφορά του Τσίλντρες, ο τρόπος που οι "ερυθρόλευκοι" τον εκμεταλλεύονται στην base line είναι σεμιναριακός, όσο φυσικά παίζει ο τεράστιος Θοδωρής.

Η ομάδα του Ολυμπιακού δείχνει εξαιρετικά φορμαρισμένη. Αν δεν είναι σε τοπ φόρμα και μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα και από αυτό που είδα σήμερα, τότε νομίζω πως δεν έχει αντίπαλο φέτος, δεδομένης και της απίστευτης δίψας για τίτλο που κυριαρχεί στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου.

Προσωπική μου άποψη ωστόσο και εκτίμηση είναι πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην τοπ φόρμα του. Ίσως να κάνει "κοιλιά", ίσως να μην κάνει, είναι τέτοια η ποιότητά του που, αν τον ευνοήσουν οι συγκυρίες και οι δυο Τεο μείνουν υγιείς, ενδέχεται και να μην κάνει καθόλου "κοιλιά", ή τουλάχιστον να μη γίνει ιδιαίτερα αισθητή μια τέτοια κάμψη. Αλλά είναι δύσκολο να πειστώ πως η συγκεκριμένη ομάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι κοντά στην τοπ φόρμα της.

bball.gif

Πάντως ομάδα που παίζει συχνά με 3 και 4 παίκτες που δεν μπορούν να βάλουν τη μπάλα στο παρκέ με ασφάλεια, στην ίδια πεντάδα, είναι λογικό να παρουσιάζει συχνά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Κερδίζει άλλα πράγματα ωστόσο ο Ολυμπιακός από αυτά τα σχήματα, τα οποία κατά τη γνώμη μου έχουν ως τώρα αποδειχτεί σπουδαίες εμπνεύσεις για τον κόουτς Γιαννάκη. Και δε το περίμενα αυτό όταν τα χα πρωτοδεί.

bball.gif

Ενταξει,ισχυει σε ενα βαθμο αυτο που λες,αλλα μετρησα 4 πασες του Παπαλουκα στα γονατα,μπορει και πιο χαμηλα,του Τσιλντρες και του Κλειζα...Χωρις καμια πιεση!Οχι και τετοια λαθη ρε παιδια...
nikos76
QUOTE(AZ1980)

bball.gif

φιλε ΑΖ πως ειναι δυνατον να ειναι στην τοπ φορμα της οταν ο τεοντοσιτς παιζει για τον αντιπαλο τον τελευταιο καιρο, ο σοφο εχει σταθερα τα χαλια του και ο μπουρουσης ειναι απλα μετριος? tongue.gif

mrproedros
Euroleague 2010 - Week 7 : Ολυμπιακός - Μάλαγα 89-68 (10-12-09) highlights

&" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350" />
AZ1980
QUOTE(nikos76 @ Dec 11 2009, 00:51 ) *
φιλε ΑΖ πως ειναι δυνατον να ειναι στην τοπ φορμα της οταν ο τεοντοσιτς παιζει για τον αντιπαλο τον τελευταιο καιρο, ο σοφο εχει σταθερα τα χαλια του και ο μπουρουσης ειναι απλα μετριος? tongue.gif

Δεν είπα "στην τοπ φόρμα", είπα "κοντά στην τοπ φόρμα". Δεν πιστεύω πως δεν μπορεί να παίξει "καλύτερα", αλλά θεωρώ δύσκολο να παίξει "πολύ καλύτερα" από αυτό που παρουσιάζει την εποχή αυτή. Και δεν είναι μια άποψή μου την οποία θα υποστηρίξω με τρόπο απόλυτο και σθεναρό, κανείς δεν μπορεί να πραγματικά αποδείξει τέτοια πράγματα. Είναι η αίσθηση που έχω αποκομίσει όχι από την άθροιση των "ατομικών φορμαρισμάτων" (από τα οποία υπαινίσσεσαι πως προκύπτει μονοσήμαντα το συνολικό φορμάρισμα της ομάδας, διαφωνώ με αυτό), αλλά από την εύρυθμη, ψύχραιμη και ομαλή λειτουργία της ομάδας ως συνόλου σε όλα τα επίπεδα.

Για μένα οι πιο ουσιαστικοί ειδικοί μεταβλητοί παράγοντες απόδοσης του φετινού Ολυμπιακού είναι οι εξής (α) υγιείς Τεό (το έχω αναλύσει πολλάκις, και αυτή τη στιγμή υπάρχει), (β) φορμαρισμένοι Τεό (ο Τεόντοσιτς είναι σε μέτρια κατάσταση, αλλά ο παίκτης βαρόμετρο της ομάδας, ο μυθικός Παπαλουκάς είναι σε ΟΡΓΙΩΔΗ φόρμα), (γ) καλό κλίμα και εσωτερικά (γενικά αυτό φαίνεται από την πιστή και υπομονετική εφαρμογή των συστημάτων και των προπονητικών οδηγιών, την εφαρμογή του πλάνου που υπάρχει στον πάγκο, την αλληλοβοήθεια εντός του παρκέ) και σε σχέση με τους οπαδούς (το πρώτο, το "εσωτερικό" θέμα φαίνεται να αποκαθίσταται σε μεγάλο βαθμό με την οριστική εκπαραθύρωση Γουάφερ και τη σταθεροποίηση των ρόστερς, αλλά και με τη βοήθεια της ευδαιμονίας και της αυτοπεποίθησης που επικρατούν μετά την καθαρή και ξάστερη επικράτηση επί του "αιωνίου", η οποία από μόνη της φάνηκε να αρκεί για να ρυθμιστεί άριστα και το θέμα με τη "γκρίνια" της εξέδρας), (γ) χειρισμός του άγχους της πολυπόθητης επιτυχίας (αυτό που κατέστρεψε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς των περσινών τελικών - αυτή τη στιγμή είναι τέτοια τα αποτελέσματα και η "καμπή" του αγωνιστικού προγράμματος που το άγχος είναι εκμηδενισμένο, ξεπεράστηκε πλήρως προς το παρόν με τη νίκη επί του ΠΑΟ, θα επιστρέψει αργότερα μες τη χρονιά, στάνταρ), (δ) ευστοχία από την περιφέρεια (έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα, για διάφορους λόγους, με σημαντικότερο τον ψυχολογικό παράγοντα, που πάντα είναι πολύ κρίσιμος σε ότι αφορά την ευστοχία ομάδων που δεν διαθέτουν πλειάδα "κλασικών" σουτέρ, αλλά αρκετούς "σουτέρ ρυθμού" - η έλλειψη άγχους, η καλή ψυχολογία και η υγιής αγωνιστική λειτουργία πάντα απογειώνουν τα ποσοστά τέτοιων ομάδων, το ίδιο θετικό αποτέλεσμα συνήθως έχει και η ψυχολογία του "απελπισμένου αουτσάιντερ", με την οποία κατέβηκε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι).

Υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι "ειδικοί" μεταβλητοί παράγοντες, αλλά αυτοί είναι οι σπουδαιότεροι κατά τη γνώμη μου στον φετινό Ολυμπιακό. Σε όλους έναν προς έναν εμφανίζεί αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός πολύ ψηλούς δείκτες. Αυτό με κάνει να πιστεύω πως είναι κάπου κοντά στην τοπ φόρμα του, ως σύνολο, και με βάση τις λίγες εγγενείς αδυναμίες, αλλά και τα άπειρα αγωνιστικά του πλεονεκτήματα.

Ελπίζω να τεκμηρίωσα επαρκώς το "ψυχανέμισμά" μου, την "αίσθηση" που περιέγραψα νωρίτερα. wink.gif

bball.gif
rankin
QUOTE(AZ1980 @ Dec 11 2009, 00:35 ) *

Θα το κρατήσω αυτό για να μην λέει ο κόσμος ότι η ομάδα δεν έχει συστήματα με τον Γιαννάκη.. Μάλλον θα πρέπει να δούμε κάποια παιχνίδια της ομάδας επί Γκέρσον, και κάποια επι Γιαννάκη, φέτος αλλά και πέρσι για να καταλάβουμε μερικά πράγματα σχετικά με το μπάσκετ, αλλιώς θα υποθέσω ότι μιλάμε για σουμπούτεο.. Anyway, δε θα σταθώ σε αυτό..

Πάμε στο αγωνιστικό. Λες ότι ο Ολυμπιακός είναι κοντά σε τοπ φόρμα.. Δεν θα συμφωνήσω, ούτε θα διαφωνήσω..
Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα της ευρώπης στην έδρα της και μια από τις χειρότερες εκτός έδρας!
Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους.. Και για ψυχολογικούς και για τακτικούς. Ίσως επίσης να ζαλίζονται οι παίχτες μας απο τα αεροπλάνα!

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αρχίσει λοιπόν να δείχνει καλό πρόσωπο και στα εκτός έδρας παιχνίδια, μακριά από τη ζεστασιά του ΣΕΦ. Εκεί όπου δείχνει ως τώρα να υστερεί σε ένταση, πάθος, ενέργεια στην άμυνα ενώ δεν καταφέρνει να ελέγξει το ρυθμό ούτε απέναντι σε ομάδες τύπου Ορλεάνη..

Κατά τ'αλλα, στα του χθεσινού παιχνιδιού, ο Τεόντοσιτς ήταν ανύπαρκτος, μέχρι που έγραψε τα 2 σερί τρίποντα και καθάρισε τη διαφορά. Όπως έχω ξαναπεί, είχε ένα μεγάλο καλοκαίρι και θα κάνει την κοιλιά του. Το θέμα είναι να ανέβει ξανά όταν πρέπει...
Ο Σόφο αντίθετα, ενώ θα μπορούσε να τους διαλύσει μόνος του, εκνευρίστηκε και έκανε βλακείες .. Κακώς, γιατί χθες του πήγαινε το παιχνίδι

Τσιλς-Παπαλουκας-Χαλπερίν-Κλέιζα-Βούισιτς σε πολύ καλή βραδιά.
Ο Μπουρούσης σε μέτρια... χαλαρός ως συνήθως σε κάποια ματς..
Ο Βασιλόπουλος ?????? ohmy.gif Όχι μόνο άμυνα ρε συ Παναγιώτη..
benchwarmer
QUOTE(rankin @ Dec 11 2009, 09:55 ) *
μακριά από τη ζεστασιά του ΣΕΦ.

blink.gif blink.gif blink.gif
Απο αποψη κοσμου, μονο εδρα δεν ειναι το ΣΕΦ φετος. Ειναι ανευ προηγουμενου η πρεμουρα που υπαρχει, ακομα και οταν απλα γλιστραει η μπαλα πχ.

Δευτερον, http://www.euroleague.net/main/statistics/teams/average
Λεει πολλα. Μακραν της δευτερης η πιο παραγωγικη ομαδα φετος, και μαλιστα εχοντας το συγκεκριμενο τραγικο ποσοστο στις βολες. Τα λαθη ως ενα βαθμο δικαιολογουνται, λογω του τροπου παιχνιδιου. Και παλι βεβαια, ειναι πολλα. Υπαρχει λοιπον κι αλλο περιθωριο βελτιωσης.

Οπως υπαρχει περιθωριο βελτιωσης και στην αμυνα, οπου η εικονα μας κυριως στα εκτος εδρας ειναι απαραδεκτη. Και αυτο ειναι στο μεγαλυτερο ποσοστο θεμα μη προσηλωσης και διαθεσης των παιχτων σε καποια ματς, που θεωρουνται "μη κομβικα". Ελπιζω απο δω και περα να δειξουν περισσοτερο χαρακτηρα, γιατι πλεον περιθωρια για λαθη στην Ευρωλιγκα δεν υπαρχουν. Πρεπει να παμε για το 3 στα 3 τωρα, και την πρωτια μετα στο τοπ16, ανεξαρτητως αντιπαλου (οπου και εκει, δεν φοβαμαι τοσο τα 2 ματς με την αλλη "καλη" ομαδα του ομιλου, αλλα τα υπολοιπα).

Επισης θα συμφωνησω με τα 4 σημεια που παρεθεσε ο φιλος AZ1980 πιο πανω, και κυριως βεβαια με αυτα που αφορουν τους 2 Τεο. Θα πρεπει να προστατευτουν παση θυσια, τοσο με την αποκτηση ενος ακομη γκαρντ για την Ευρωλιγκα (το τι θα γινει στην Α1 εχουμε καιρο να το δουμε), αλλα και απαραιτητως με τον Σλουκα να παιρνει 15 και 20 λεπτα χρονο, σε ματς οπως το μεθαυριανο με τα Τρικαλα πχ. Ειδικα ο μικρος Τεο ειναι εμφανως κουρασμενος απο το Ευρωμπασκετ, και δεν κανει καλα παιχνιδια τελευταια (ασχετα με τα μεγαλα σουτ που παιρνει, αυτα ειναι χαρακτηριστικα μεγαλου παιχτη, και ειναι τετοιος).

Εν πασει περιπτωσει, η ομαδα καταφερε χτες να κερδισει το 2ο κομβικο παιχνιδι για φετος, οταν αλλωστε παιζει καλα, δεν μπορει να φοβηθει καμια ομαδα επιπεδου Μαλαγα, αλλα εξακολουθω να φοβαμαι οτι η λογικη του "αυτοματου" σε καποια ματς, μπορει να αποβει μοιραια στο μελλον.

*Για το αν τελικα η ομαδα εχει συστηματα η οχι, δεν μπαινω καν στον κοπο να γραψω.

xristos_metal
Εμενα δε μου αρεσε ο Ολυμπιακος χθες.Το ματς δεν ειχε ενδιαφερον,καθως ειτε κερδιζε με 1 ειτε με 30 καμμια σημασια δεν εχει γιατι αυτη η Μαλαγα σιγουρα θα κανει και αλλη ηττα και αυτος ο Ολυμπιακος δυσκολο το βλεπω να νικαει και τα 2 εκτος εδρας ματς.
Hooligan7
o ολυμπιακός αν κερδίσει την λιέτουβος ρίτας και η εφές κερδίσει την ουνικάχα στην τουρκία θέλει απλή νίκη με την παρτιζάν τελευταία αγωνιστική στο σεφ για να έχει ΔΕΔΟΜΕΝΗ την πρωτιά και το μάτς στην τουρκία με την εφές θα είναι τουρισμός.
Hooligan7
ρε παιδια παιζει κανεις φαντασι?εχετε πρωταθλημα?εγω ειμαι στο superbasket.gr, στο greekhoopz, στο ballineurope και στο donbasketblog. έχετε εσείς να μπω?κωδικός?όνομα?
AZ1980
Δε νομίζω πως ο Ολυμπιακός έχει δείξει κάποιο πρόβλημα εκτός έδρας τελευταία. Από τη στιγμή που οι 4 "δείκτες" που περιέγραψα "έπιασαν" ψηλές τιμές, δηάδή από το ντέρμπι και μετά, ο Ολυμπιακός έπαιξε εκτός μόνο με τους Γάλλους αν δεν κάνω λάθος, παιχνίδι που, και λόγω χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου, και λόγω κοντινής χρονικά απόστασης με το ντέρμπι, αλλά και λόγω του "επαγγελματικού" τρόπου με τον οποίο το καθάρισε ο Ολυμπιακός, δεν προσφέρεται για ιδιαίτερα συμπεράσματα.

Ο Ολυμπιακός απλά προβληματίζεται πιο πολύ στο παιχνίδι του όταν οι αντίπαλοι τον πιέζουν ψηλά με επιθετικές άμυνες στα "όρια". Αυτό συμβαίνει περισσότερο στα εκτός έδρας, γιατί εκεί νιώθουν οι αντίπαλοί του πιο άνετα να παίξουν επιθετικά και να πιέσουν τη μπάλα, αναδεικνύοντας την "αχίλλειο πτέρνα" για την οποία έχω μιλήσει. Δεν είναι θέμα γηπέδου λοιπόν, είναι θέμα ψυχολογίας αντιπάλου.

Τώρα πάντως που ο Παπαλουκάς έχει πιάσει τέτοια φόρμα, και που η ομάδα είναι αγωνιστικά και ψυχολογικά σε τέτοια κατάσταση, το βρίσκω απίθανο να συναντήσει προβλήματα ο Ολυμπιακός από τη Ρίτας. Θα καθαρίσει την πρωτιά του εκεί.

bball.gif
kotzito
Το παιχνιδι με την Λιετουβος ειναι αυτο που θα κρινει ουσιαστικα την πρωτια.Mε διπλο εκει μεσα μονο με θαυμα χανουμε πιστευω την πρωτια.Βεβαιως η Λιετουβος ειναι δυνατη στην εδρα της,αλλα ο Ολυμπιακος οταν θελει τα παιρνει αυτα τα παιχνιδια.Και να χασουμε παντως εχουμε ελπιδες,δεδομενου οτι η Ριτας εχει Παρτιζαν εξω και Μαλαγα μεσα και η Μαλαγα εχει Λιετουβος και Εφες εξω.Οποτε οπως ειναι τωρα η κατασταση με 2 νικες σε 3 παιχνιδια μαλλον ειμαστε πρωτοι.Τα σεναρια για να βγουμε πρωτοι ειναι τα εξης:

1.Νικη στην Λιθουανια και με Παρτιζαν,νικη της Λιετουβος με την Μαλαγα και νικη της Μαλαγα με Εφες και Ορλεαν.Τοτε αν χασουμε απο Εφες και η Λιετουβος μας κερδισει χωρις να καλυψει την διαφορα,ειμαστε πρωτοι.
2.Με 3 νικες οτι και να γινει ειμαστε πρωτοι.
3.Ηττα στην Λιθουανια,νικες με Εφες και Παρτιζαν.Αν η Ριτας κερδισει και τα 3 παιχνιδια της και εμας με -24 βγαινουμε πρωτοι οτι και να κανει η Μαλαγα.
3.Ηττες με Λιετουβος και Εφες,νικη με Παρτιζαν.Τοτε για να βγουμε πρωτοι θα πρεπει η Λιετουβος να κερδισει την Μαλαγα,εμας με -24 και να χασει απο Παρτιζαν,και η Μαλαγα να κανει αλλη μια ηττα εκτος απο αυτη με την Λιετουβος.Παμε σε τριπλη ισοβαθμια αλλα βρισκομαστε ηδη στο +27,η Μαλαγα στο +7 και η Λιετουβος στο -31,οποτε και τοτε δυσκολα θα χασουμε την πρωτη θεση.
4.Ηττες με Λιετουβος και Εφες,νικη με Παρτιζαν.Αν η Μαλαγα δεν κερδισει ουτε στην Τουρκια ουτε την Λιετουβος και ταυτοχρονα η Λιετουβος νικησει εμας με -24 και χασει στην Παρτιζαν,παλι βγαινουμε πρωτοι.

Αυτα ειναι τα πιο πιθανα σεναρια κατ εμε για να βγουμε πρωτοι.
saou
Εγώ πάντως θεωρώ τον ενθουσιασμό από το προχθεσινό ματς με τους Ισπανούς υπερβολικό. Για την ακρίβεια βλέποντας το ματς, δε μου δημιουργήθηκε σε κανένα σημείο η εντύπωση ότι παίξαμε μεγάλο μπάσκετ. Καλό ναι, μεγάλο όχι. Και πολύ απλά η διαφορά ήρθε γιατί παίζαμε με ομάδα της πλάκας, όπως είναι η φετινή Μάλαγα. Mια ομάδα που έχει 4 νίκες και 7 ήττες στο πρωτάθλημά της και κατεβαίνει με καλύτερο παίκτη τον Ομάρ Κουκ. Κατά συνέπεια καλή η διαφαινόμενη εξασφάλιση της πρωτιάς αλλά ας μην πετάμε και στα σύννεφα. Προσωπικά δε, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι εκτός έδρας θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει στα επόμενα. Ήδη προχθές αφήσαμε κάμποσα ελεύθερα σουτ στους Ισπανούς, άσχετα αν ούτε αυτά δεν ήταν ικανοί να βάλουν. Εκτός έδρας με τους Λιθουανούς και τους Τούρκους μια παρόμοια λογική θα είναι καταστροφική.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.