Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cleveland Cavaliers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
j-kidd13
Cleveland Cavaliers






The last dance?


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2015-2016): 51-31

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2015-2016):
Πόντοι: LeBron James 26.4
Ριμπάουντ: Kevin Love 11.1
Ασίστ: LeBron James 8.7
Κλεψίματα: LeBron James 1.2
Κοψίματα: Tristan Thompson 1.1
Ευστοχία %: Tristan Thompson 60.0 , LeBron James 54.8
Χρόνος συμμετοχής: LeBron James 37.8

Πιθανή 5άδα:
Ι.Τhomas D.Wade L.James K.Love T.Thompson


Πάγκος:
PG: D.Rose, J.Calderon,K.Felder
SG: J.R.Smith, I.Shumpert
SF: J.Crowder,K.Korver, R.Jefferson, C.Osman
PF: C.Frye, J.Green
C: A.Zizic, W.Tavares

Μεταγραφικές Κινήσεις

Υπέγραψαν: I.Thomas-J.Crowder-A.Zizic(ανταλλαγή από Celtics), D.Rose(FA), D.Wade(FA), C.Osman(FA)

Έφυγαν: K.Irving(ανταλλαγή σε Celtics), Deron Williams(FA), Derrick Williams(FA), J.McRae (FA)

Παρουσίαση ομάδας

Mετα-Irving εποχή για τους Cavaliers.Ο σταρ των Cavs ήθελε να φύγει από την σκιά του LeBron,και να αναλάβει ξανά ηγετικό ρόλο,και από τη νέα σεζόν θα φοράει τη φανέλα των Boston Celtics.Μια κίνηση η οποία σίγουρα στερεί έναν παίκτη υψηλού επιπέδου από την ομάδα του Cleveland,και σε καλή ηλικία με χρόνια μπροστά του,αλλά τα ανταλλάγματα ήταν εξ ίσου ικανοποιητικά.Το αντίθετο δρομολόγιο έκαναν οι Isiah Thomas,Jae Crowder και Ante Zizic,όπως και το-πολύ σημαντικό- draft pick 1ου γύρου των Nets στο επερχόμενο draft(μαζί και το 2ο pick των Heat).Aν ο Thomas ήταν υγιής θα λέγαμε ότι ήταν ξεκαθαρο steal υπέρ των Cavs,ωστόσο το πρόβλημα που έχει ο μικρόσωμος pg στο ισχίο είναι σοβαρό,και θα τον κρατήσει εκτός παρκέ τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο.Παρ’όλα αυτά το trade θα μπορούσε να είναι σχετικά fair,ακόμα και χωρίς τον Thomas,καθώς η αξία του pick των Nets είναι μεγάλη,τόσο ανταλλακτικά όσο και σε επιλογή παίκτη.
Πέρα από την απόκτηση των Thomas-Crowder-Zizic,στο Cleveland ήρθε και ο Derrick Rose,σαν επιπλέον λύση στα pg και για να καλύψει το διάστημα απουσίας του Thomas,μια πολύ καλή κίνηση,καθώς ο Rose,μπορεί να μην είναι στο επίπεδο του παρελθόντος πια,ωστόσο έχει να δώσει πράγματα (18 ποντοι και 4,4 ασιστ πέρσι στους Knicks) και σίγουρα η παρουσία του σε μια ομάδα πρωταθλητισμού δίπλα στον James είναι από μόνη της ισχυρό κίνητρο αγωνιστικά.Σημαντική κίνηση είναι και η τελευταία χρονικά,με την απόκτηση του Wade,ο οποίος έσπασε το συμβόλαιο του με τους Bulls.Το δίδυμο του Miami ξανασμίγει,και σίγουρα ο Wade,ακόμα και στα 35,θα δώσει πολύτιμες βοήθειες στον Lebron.
Ένα καινούργιο στοιχείο που σκέφτεται να εντάξει στο παιχνίδι των Cavs o Lue,είναι η μετατόπιση του Love στη θέση 5,βάζοντας στο 4 τον Crowder,με τον Tristan Thompson να περνάει στον πάγκο.Είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον τρικ,το οποίο με την ικανότητα του Love να παίζει μακριά από το καλάθι,μπορεί να δημιουργήσει πολλούς χώρους για την υπόλοιπη ομάδα,ωστόσο σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα με την αντιμετώπιση των αντίπαλων αθλητικών σέντερ.
Στη σούμα,οι Cavaliers έχουν ένα εξαιρετικό και γεμάτο ρόστερ,με πολλές ποιοτικές λύσεις.Αν ο Thomas επιστρέψει υγιής,μιλάμε για μια ομάδα με εντυπωσιακό βάθος,με τους Thomas-Rose-Smith-Wade-Crowder-Lebron-Love σε πρώτο πλάνο.Το ρόστερ δίνει τη δυνατότητα στον Lue να χρησιμοποιήσει ποικίλα σχήματα,με την δυνατότητα που έχουν αρκετοί παίκτες του να παίξουν σε πάνω από μια θέσεις.Ρόστερ για μεγάλα πράγματα,μένει να φανεί στο παρκέ.


Προπονητής

Ο Tyron Lue συνεχίζει στο τιμόνι των Cavaliers.Xωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό στην regular season,έχασε την πρωτιά από τους Celtics,ωστόσο η ομάδα στα play off παρουσιάστηκε δυνατή σκουπίζοντας Pacers και Raptors και κάνοντας επίδειξη δύναμης κόντρα στους Celtics,ωστόσο στους τελικούς, δεν μπόρεσε καν να κοντράρει τους υπερηχητικούς Warriors,χάνοντας το δαχτυλίδι με κάτω τα χέρια.Το ρόστερ παραμένει εξαιρετικό,και πλέον σε μια ανατολή που θα έχει ακόμα πιο δυνατούς τους Celtics, πρέπει να δείξει ότι μπορεί να ξαναφέρει τον τίτλο στο Cleveland.


Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος

Η ομάδα του LeBron James,δεν μπορεί παρά να στοχεύει στον τίτλο.Μπορεί ο Kyrie να έφυγε,αλλά ήρθαν πολλοί και καλοί παίκτες,το ρόστερ είναι σίγουρα πληρέστερο από πέρσυ,και ο στόχος είναι η πρωτιά στην regular season,και η συμμετοχή στον τελικό με στόχο το δαχτυλίδι.


Κάτω απ' το φως του προβολέα

Κevin Love.Είναι πλέον το νο 2 με την αποχώρηση του Kyrie.Μετά από 2 σεζόν χαμηλών πτήσεων,πέρσυ ανέβασε την απόδοση του θυμίζοντας σε πολλά ματς τον παίκτη που έβγαζε ματια στους Timberwolves.Καλός και χρυσός ο Wade,αλλα είναι στα 35,και ο Τhomas αποτελεί ερωτηματικό η κατάσταση του,επομένως ο Love πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στο παιχνίδι των Cavs,με τον Lue να σκέφτεται να τον καθιερώσει σε θέση σέντερ.




Θέλω να ρωτήσω τον...

Lebron...You will take your talents to Holywood next summer?

Πρόβλεψη νικών: 56-26
Conference rank: 1st
Division rank: 1st

Teaser

benchwarmer
Άσχετα με τις όποιες απουσίες, δεν νομίζω να περίμεναν πολλοί τόσο άσχημο ξεκίνημα (3-4 ρεκόρ). Είναι πολύ νωρίς βέβαια για να καταλάβει κανείς τι πραγματικά συμβαίνει, αν υπάρχουν δηλαδή πραγματικά προβλήματα ή αν απλά "βαριούνται" προς το παρόν. Όσο όμως συνεχίζουν έτσι, θα έρχεται και η γκρίνια.
Nuntius
QUOTE (benchwarmer @ Oct 30 2017, 18:25 ) *
Άσχετα με τις όποιες απουσίες, δεν νομίζω να περίμεναν πολλοί τόσο άσχημο ξεκίνημα (3-4 ρεκόρ). Είναι πολύ νωρίς βέβαια για να καταλάβει κανείς τι πραγματικά συμβαίνει, αν υπάρχουν δηλαδή πραγματικά προβλήματα ή αν απλά "βαριούνται" προς το παρόν. Όσο όμως συνεχίζουν έτσι, θα έρχεται και η γκρίνια.


Κοίτα, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ούτε οι Cavs τώρα, ούτε οι Heat επί Big 3 έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις στις αρχές της σεζόν. Θα μαρσάρει σε κάποια φάση ο LeBron και θα ανέβουν οι Cavs.
Air Kef
Υπάρχει μια βαρεμάρα αλλά υπάρχουν και θέματα, βασικά υπάρχει ένα πολύ βασικό θέμα και κάποια άλλα μικρότερα και δεν αναφέρομαι σε κάτι άλλο πέραν του ότι οι Καβς δεν έχουν προπονητή αλλά απλό διαχειριστή.

Δεν έχουν σοβαρή επιθετική τακτική πέραν του iso και του spacing, το οποίο φέτος θα είναι ακόμα δυσκολότερο να βγει από την στιγμή που οι Wade, Rose, Thomas είναι ΚΑΚΟΙ σουτέρ (αντε ο Τόμας να είναι μέτριος) , σε αντίθεση με τον Kyrie που είναι τοπ.

Αντίστοιχο θέμα είχαν και οι Χιτ στην αρχή, αλλά εκεί είχε Σπόελστρα και Πατ Ράιλι, οποιοσδήποτε παίκτης υπέγραφε στους Χιτ θα έπρεπε να ξέρει να σουτάρει και τελικώς βρήκαν τις σωστές ισορροπίες, ειδικά από την στιγμή που ο Μπος έφτιαξε αξιόπιστο σουτ από τα 6 μέτρα. Στο Κλίβελαντ δεν νομίζω να έχουν αντίστοιχο δίδυμο οπότε θα ζουν και θα πεθαίνουν με τον Λεμπρόν, που σίγουρα έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης στο ότι έχουν διαχειριστή και όχι προπονητή - βασικά αυτός το επέβαλε. tongue.gif
RipCity
Πλέον πάντως το τρέιντ του Kyrie μοιάζει μεγάλη κλεψιά για Celtics. Thomas off αφού είχε τελικά χοντρό θέμα, Νετς δεν είναι σάπιοι και λογικά το πικ δε θα ναι τοπ5, μην είναι και κοντά στο 10 και Crowder να μη μπορεί να βρει ρόλο καθόλου κι ίσως τελικά να μην είναι κι όσο καλός φαινόταν στο σύστημα του Stevens.
gerorge
Ρε αντιπαθητικε Λεμπρονη σταματα να μισεις την Washington.Τρελη εμφανιση και χωρις την παρουσια του υπερπολυτιμου ΤΤ icon_drunk.gif
Air Kef
Αδιανόητος, αλλά δεν πάνε έτσι πουθενά ρε γμτ, αν από τώρα παίζει σε mode playoff θα πεθάνει γύρω στον Μάρτη. Έπαιξε όλο το β ημίχρονο με utilisation 100% ξέρω γω, από ένα σημείο και μετά δε, ακόμα και μόνος του να ήταν κάποιος συμπαίκτης του δεν σούταρε, αλλά έψαχνε Λεμπρόν, ακόμα κι αν ήταν σε καλή μέρα, πχ. Ρόουζ.
yorgos
Αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της regular (τραβηγμένο, αλλά τα 9-10 ματς που έχουν παιχτεί δεν είναι αμελητέα ποσότητα) θα είχαμε εκτός πλέι οφ Σαν Αντόνιο, Κλίβελαντ, Μιλγουόκι και Οκλαχόμα, Ντητρόιτ 2ο και Ορλάνοτ τρίτο...
Andre Miller
Μα καλά τι συμβαίνει με τους Καβς; Είναι δυνατόν να χάνουν έτσι από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας; Μπας και είναι συννενοημένοι οι παίκτες (εκτός του Λεμπρόν, δεν του το λένε) να χάσουν όσο πιο πολλά παιχνίδια γίνεται, να πάρουν κανα Ντόνσιτς του χρόνου στο ντραφτ;
drunk guy
Ετσι οπως πανε το πικ τους θα ειναι καλυτερο απ το πικ των nets που εχουν στη διαθεση τους biggrin.gif
RipCity
από ένα site που τσεκάρω για το φάντασι biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE
Jae Crowder scored three points, grabbed five boards, dished out two dimes, and pilfered one in 24 minutes. Remember when people thought the Cavs made out well in the Kyrie trade because they got Crowder? Good times. Let’s cut to Celtics headquarters:

kotzito
QUOTE
Cavaliers guard Derrick Rose has left the team and is seriously re-evaluating his future in the NBA, league sources told ESPN.


Ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος (δυστυχώς) ο Rose.
aegeansheed
O James Johnson απόψε δουλεύει για να χαχανίζει ρίχνοντας τις κλισέ ατακάρες ο Austin Carr.


Κατά τα άλλα πιστεύω ότι το pick n roll ανάμεσα σε Love & Lebron είτε είναι στην κορυφή είτε-το αγαπημένο τους-side pnr είναι το απόλυτο mismatch στην αντιμετώπιση. Μπορούν να το πάνε όλο το βράδυ έτσι αν θέλουν.
jasonick
Η άμυνα στο τρανζίσιον των Cavs είναι λες και έχουν μαζευτεί 5 ράντομ άτομα πριν τον αγώνα και παίζουν για πρώτη φορά μαζί.
SteveNashidis
QUOTE(jasonick @ Jan 20 2018, 23:27 ) *
Η άμυνα στο τρανζίσιον των Cavs είναι λες και έχουν μαζευτεί 5 ράντομ άτομα πριν τον αγώνα και παίζουν για πρώτη φορά μαζί.


χαχαχα

Τα μαρκαρίσματα πάνε ως εξής: Ο Rose μαρκάρει τον Westbrook, o Thomas τον Robertson, o Jr Smith τον Μέλο, ο Crowder τον Paul George και ο Λεμπρον τον Πατερσον. Αν κάνουν αλλαγές στα σκριν , γίνεται ακόμα χειρότερο το οποιοδήποτε ματς απ.....
jasonick
Πολύ καλή η ομαδική άμυνα της OKC ειδικά με τον Adams μέσα. Αν δεν είχαν φάει και κάτι "εύκολες" προσποιήσεις θα ήταν στα όρια της τέλειας κατά διαστήματα τολμώ να πω.
Εντωμεταξύ οι Cavs πρέπει να έχουν αποφασίσει ότι η άμυνα δεν βελτιώνεται. Πρέπει να είναι σε γιολο φάση, θα κερδάμε μόνο με την επίθεση ειδικά για να ενδιαφέρονται για Λου.
gerorge
Ο φετινος Λεμπρον ειναι ο καλυτερος επιθετικα Λεμπρον που εχω δει και ο χειροτερος αμυντικα επισης.Το οτι παιρνει ως assignment μη απειλητικο παικτη το εβλεπα με θετικο ματι γιατι ειναι καλυτερος στις βοηθειες.Το θεμα ειναι ομως οτι παραβοηθαει πολλες φορες(ή ξεχνιεται θα πω εγω) με αποτελεσμα να καταρρεουν τα rotations και να βγαινουν ελευθερα σουτ για πλακα.Σιγουρα θα σοβαρευτει για τα πλειοφς,αλλα σε τι επιπεδο θα φτασουν οταν και οι υπολοιποι ειναι σε κακα χαλια;
geo82
Υπάρχουν αρκετοί παίχτες στο Κλίβελαντ που είναι defensive liabilities που λένε και οι Αμερικανοί, με πρώτο και καλύτερο τον Thomas. Ίσως να έφτασε η χρονιά που κάποιος θα τους νικήσει στα playoffs (όχι ότι θα στεναχωρηθώ, το αντίθετο μάλιστα).
pan24
QUOTE (gerorge @ Jan 21 2018, 00:51 ) *
Ο φετινος Λεμπρον ειναι ο καλυτερος επιθετικα Λεμπρον που εχω δει και ο χειροτερος αμυντικα επισης.Το οτι παιρνει ως assignment μη απειλητικο παικτη το εβλεπα με θετικο ματι γιατι ειναι καλυτερος στις βοηθειες.Το θεμα ειναι ομως οτι παραβοηθαει πολλες φορες(ή ξεχνιεται θα πω εγω) με αποτελεσμα να καταρρεουν τα rotations και να βγαινουν ελευθερα σουτ για πλακα.Σιγουρα θα σοβαρευτει για τα πλειοφς,αλλα σε τι επιπεδο θα φτασουν οταν και οι υπολοιποι ειναι σε κακα χαλια;

Πιστευω λογω ηλικιας εχουν πεσει καπως οι αντοχες του και η αθλητικοτητα του με αποτελεσμα να κλεβει πισω για να ειναι φρεσκος μπροστα που πραγματι κανει την καλυτερη σεζον του

Εχουν στον παγκο κι εναν τυπο που παριστανει τον προπονητη...
RipCity
QUOTE (pan24 @ Jan 21 2018, 10:40 ) *
Πιστευω λογω ηλικιας εχουν πεσει καπως οι αντοχες του και η αθλητικοτητα του με αποτελεσμα να κλεβει πισω για να ειναι φρεσκος μπροστα που πραγματι κανει την καλυτερη σεζον του

Εχουν στον παγκο κι εναν τυπο που παριστανει τον προπονητη...


Παιδιά ο LeBron χρόνια τώρα "κλέβει" στην άμυνα στη regular season, δεν είναι κάτι νέο. Ίσα ίσα που φέτος δείχνει να προσπαθεί και λίγο παραπάνω επειδή τέτοιο χάλι γύρω του δεν ξαναείχε.
geo82
QUOTE (pan24 @ Jan 21 2018, 11:40 ) *
Πιστευω λογω ηλικιας εχουν πεσει καπως οι αντοχες του και η αθλητικοτητα του με αποτελεσμα να κλεβει πισω για να ειναι φρεσκος μπροστα που πραγματι κανει την καλυτερη σεζον του

Εχουν στον παγκο κι εναν τυπο που παριστανει τον προπονητη...


Το ίδιο πράγμα έκανε και ο Bryant μετά τα 30, αλλά πολλοί τον έκραζαν γι' αυτό. Λογικό είναι αυτό που κάνει ο Lebron, συντήρηση δυνάμεων λέγεται. Ας μην ξεχνάμε πως παίζει από το 2004 και από το 2011 και μετά βρίσκεται συνέχεια στους τελικούς. Το κοντέρ έχει γράψει αρκετά χιλιόμετρα, δεν είναι πια 23 ή 24 ετών για να τα δίνει όλα και στις δύο πλευρές του παρκέ.
kotzito
QUOTE
Sacramento and Cleveland continue to discuss a deal for guard George Hill, league sources tell ESPN. Iman Shumpert and Channing Frye are primary players in ongoing conversations.


Κάτι που επιβεβαίωνεται από αρκετές πηγές γενικά, τουλάχιστον σαν σενάριο.

Βέβαια δεν πιστεύω ότι είναι κίνηση που θα απογειώσει τους Cavs. Ίσα - ίσα που με Thomas, Rose (έστω και στην κατάσταση που βρίσκονται τώρα), ο Hill μπορεί να μπερδέψει παραπάνω τα πράγματα στα guards. Το μόνο που θα έβγαζε νόημα, και το οποίο πρέπει να κυνηγήσουν οι Cavs αν θέλουν να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τους τελικούς, είναι να πάρουν έναν rim protector στην συνέχεια. Ιδανικά θα ήταν ο DeAndre αυτός, αλλά επειδή παρουσιάζει δυσκολίες αυτό το σενάριο, ίσως πρέπει να κοιτάξουν κι άλλα ονόματα. Πάντως εκτός αν στα play - offs μπουν όλοι με το μαχαίρι στα δόντια, ακόμα και για να φτάσουν τελικούς περιφέρειας θα φτύσουν αίμα.
Rated: (en)joy
James pre Christmas stats:

G GS MP FG FGA FG% 3P 3PA 3P% FT FTA FT% ORB DRB TRB AST STL BLK TOV PF PTS
33 33 37.3 10.8 19.0 .570 2.1 5.1 .411 4.6 5.9 .785 1.2 7.0 8.2 9.2 1.5 1.1 4.3 1.7 28.4
TS%=65,75%
Cavaliers record: 24-9 winning percentage ≈72,7% δηλαδη on pace για ≈60 νικες


James post Christmas stats:

G GS MP FG FGA FG% 3P 3PA 3P% FT FTA FT% ORB DRB TRB AST STL BLK TOV PF PTS
13 13 35.8 8.9 18.1 .494 0.9 4.3 .214 4.2 6.4 .651 1.2 5.8 7.0 7.1 2.0 1.2 4.5 1.5 22.9
TS%=54,74%
Cavaliers record: 3-10 winning percentage ≈23% on pace για ≈19 νικες
aegeansheed
Όχι ότι ο Crowder παίζει καμιά ιδιαίτερη άμυνα φέτος, αλλά είναι λίγο headscratch σχετικά με το defensive potential της ομάδας, όπως και να 'χει:
QUOTE
Tristan Thompson will replace Jae Crowder in the starting lineup going forward according to coach Tyronn Lue.

Lue has been contemplating a lineup change for a while now and has finally pulled the trigger. With Thompson at the five, this will push Kevin Love back to his natural position at the four. The Cavaliers have lost six of their last seven games, but we'll see if this move pays dividends starting on Friday vs. the Pacers. Thompson is hitting 60.9% from the line this season, but he should get a bump in minutes with this lineup change and will be a nice source of rebounds


Τα θέματα μαζεύονται και αντί να λύνονται πληθύνονται: ο Love για δεύτερη φορά ως Cav, βγαίνει προς τα έξω ότι δέχεται χοντρό κράξιμο για κάτι που του καταλογίζουν συμπαίκτες του, ενώ στα τελευταία 8 ματς δέχονται κατά μέσο όρο 121 πόντους, σε σχέση με τους 110 στη σαιζόν (5οι από το τέλος αυτή τη στιγμή), με αποκορύφωμα τους 148 από τον Κεραυνό.

Οι Cavs είναι μία ομάδα που έχει πέσει στην παγίδα του offensive boosting σε βάρος της άμυνας στην στελέχωση του ρόστερ με βετεράνους κυρίως, οι οποίοι δε μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω πίσω. Ακόμα και ο Σάμπερτ που θεωρείται αμυντικός παίκτης, είναι ήδη 27 και έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς για να πεις ότι έχει αρκετή ενέργεια να σκυλιάσει, ο άλλος που θα μπορούσε να δώσει λύσεις είναι ο Τζεντί. Επίσης μου φαίνεται αρκετά αστείο όταν διαβάζω τις φήμες για Jordan. Ένας και μόνο παίκτης δε μπορεί να δώσει τις απαραίτητες λύσεις σε μια ομάδα με τόσο κακή αμυντική λειτουργία, εκτός αν γνωρίζει να οργανώνει μια άμυνα και να κατευθύνει τους συμπαίκτες (όπως π.χ. Rasheed, Garnett). Ο DAJ δεν είναι τέτοιος παίκτης, δεν έχει τέτοια στοιχεία, παρότι είναι καλός κάθετος μπλοκέρ, αμφιβάλω ότι μπορεί να βοηθήσει.

Δεν πίστευα ότι θα τους έβλεπα σε τόσο αδιάφορη κατάσταση σε σημείο που να πίστευα ότι θα μπορούσαν να αποκλειστούν φέτος από τους Τελικούς, αλλά με το πλεονέκτημα της έδρας να απειλείται σοβαρά και την έλλειψη σφυγμού στην άμυνα, το πράγμα οδειγείται προς τα εκεί. Ας περιμένουμε όμως και τον Thomas να μπει στο 100% πριν προκρίνουμε κάτι, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν έχουν μπει την τελευταία τους κουβέντα ακόμα και αν δίνουν εικόνα παρηκμασμένης ομάδας αυτή τη στιγμή.
Air Kef
QUOTE(aegeansheed @ Jan 25 2018, 23:00 ) *
Οι Cavs είναι μία ομάδα που έχει πέσει στην παγίδα του offensive boosting σε βάρος της άμυνας στην στελέχωση του ρόστερ με βετεράνους κυρίως, οι οποίοι δε μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω πίσω. Ακόμα και ο Σάμπερτ που θεωρείται αμυντικός παίκτης, είναι ήδη 27 και έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς για να πεις ότι έχει αρκετή ενέργεια να σκυλιάσει, ο άλλος που θα μπορούσε να δώσει λύσεις είναι ο Τζεντί. Επίσης μου φαίνεται αρκετά αστείο όταν διαβάζω τις φήμες για Jordan. Ένας και μόνο παίκτης δε μπορεί να δώσει τις απαραίτητες λύσεις σε μια ομάδα με τόσο κακή αμυντική λειτουργία, εκτός αν γνωρίζει να οργανώνει μια άμυνα και να κατευθύνει τους συμπαίκτες (όπως π.χ. Rasheed, Garnett). Ο DAJ δεν είναι τέτοιος παίκτης, δεν έχει τέτοια στοιχεία, παρότι είναι καλός κάθετος μπλοκέρ, αμφιβάλω ότι μπορεί να βοηθήσει.


Kι όμως, ο Ντεαντρε θα μπορούσε να μειώσει τουλάχιστον κατά 10 καθαρούς πόντους το παθητικό των Καβς, τουλάχιστον σε κάποια από τα τελευταία ματς που έχω δει, απλώς ασφαλίζοντας την ρακέτα από εύκολες διεισδύσεις και μαζεύοντας αρκετά πιο εύκολα ριμπάουντ, μειώνοντας και τα second chance points που δέχονται οι Καβς, που χωρίς να εχω δει στατιστικό είμαι σίγουρος ότι είναι πολλά. Το κενό (και) στην ρακέτα είναι τεράστιο.

Μία τέτοια κίνηση θα έδινε και άλλο άερα στην ομάδα, ακόμα και ψυχολογικό έναυσμα για μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα. Θα τα έδινα όλα για τον DJ, ότι καλύτερο μπορούν να πάρουν αυτή τη στιγμή, αφού εκτός από αμυντικός ογκόλιθος εκεί ακριβώς που πονάνε είναι και πολύ καλός φίνισερ στο pnr που παίζουν με πάθος και αυτή τη στιγμή δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑΝ παίκτη που να μπορεί να κάνει καλό σκριν και να τελειώσει την φάση, πλην των pop out του Λαβ. Είχαν τον ΤΤ που είχε στοιχειώδη ικανότητα να πιάνει άλευ ουπ, αλλά κι αυτός κάπου έχει χαθεί φέτος.
jasonick
Και εγώ συμφωνώ με τον Kef για DeAndre αλλά το θέμα είναι τι θα δώσεις για να τον φέρεις στο Cleveland. Δε νομίζω οι Frye, Shumpert ή ο Thompson και ο JR από μόνοι τους να είναι κάποιο deal στο οποίο ενδιαφέρονται οι Clippers. Φαντάζομαι ότι μπορούν να βρουν καλύτερη πρόταση. Αξίζει όμως να δώσεις τον Love (σε ένα υποτιθέμενο 3-way αφού δεν χωράει με Griffin) ή το πικ των Νετς για μισή χρονιά του DeAndre; Μάλλον όχι.
aegeansheed
QUOTE(jasonick @ Jan 26 2018, 02:55 ) *
Και εγώ συμφωνώ με τον Kef για DeAndre αλλά το θέμα είναι τι θα δώσεις για να τον φέρεις στο Cleveland. Δε νομίζω οι Frye, Shumpert ή ο Thompson και ο JR από μόνοι τους να είναι κάποιο deal στο οποίο ενδιαφέρονται οι Clippers. Φαντάζομαι ότι μπορούν να βρουν καλύτερη πρόταση. Αξίζει όμως να δώσεις τον Love (σε ένα υποτιθέμενο 3-way αφού δεν χωράει με Griffin) ή το πικ των Νετς για μισή χρονιά του DeAndre; Μάλλον όχι.


Τον Love δε θα τον έδινα για κανέναν λόγο. Παίκτη που να ταιριάζει τόσο πολύ στην επιθετική φιλοσοφία των Cavs με τα χαρακτηριστικά του Love δε θα βρουν το ίδιο εύκολα, επειδή είναι 5-10 αυτοί στο ΝΒΑ εκ των οποίων οι μισοί franchise players, αλλά και από το κόστος μετάβασης/αλλαγής.

Εγώ επιμένω να θεωρώ ότι ο Ντεάντρε δε θα βοηθήσει όσο αφήνει να εννοηθεί η εντύπωση ότι θα βοηθήσει άμεσα. Είναι εύκολος στόχος στο 1vs1 και τα αμυντικά του stats προέρχονταν κυρίως από τις βοήθειες που έδινε (ο Josh Richardson για παράδειγμα θεωρώ ότι θα έδινε μεγαλύτερο def potential αν πήγαινε τώρα στους Cavs). Οι Clippers φέτος που είναι το ίδιο χωνί στην άμυνα (λίγο καλύτερο προφανώς όταν στο άλλο χέρι έχεις Cavs tongue.gif ), έχοντας δει με τα μάτια μου και εννοώντας ότι δεν υπάρχει υποψία προσωπικής άμυνας, έχουν δείξει αρκετά για την πραγματικότητα σχετικά με το τί ακριβώς είναι ο Ντεάντρε. Ένας πολύ αθλητικός παίκτης με πολύ καλή φυσική κατάσταση και αντοχή που σε μια ομάδα που παίζει άμυνα θα φανεί, ενώ σε μια ομάδα που πετάνε χαρταετό θα τον πάρει και αυτόν η μπάλα.
Φέτος φυστικώνει μόνο 1 φορά κατά μέσο όρο και κλέβει 0.5 ανά παιχνίδι. Το συνολικό του combined 1.5 είναι το χαμηλότερο μετά τις δύο πρώτες του σαιζόν (σε 14 και 16 λεπτά, εντάξει δεν είναι καν συγκρίσιμες τι λέμε...). Μιλάμε για παίκτη που στις καλές του χρονιές και των Clippers -με Paul βασικά, έδινε combined 2.7 κατά μέσο όρο. Τί μου δείχνουν τα παραπάνω; Ότι σε μια υποτιθέμενη μεταγραφή του στους Cavs δε θα περίμενα να έχει σημαντικά μεγαλύτερο defensive impact από αυτό που έχει φέτος σε μια αντίστοιχα καταρρέουσα άμυνα. Ο λόγος είναι η διάθεση να παίξει άμυνα, που δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν υπάρξει γενικότερη αλλαγή στη φιλοσοφία στην ομάδα (προπονητής) ή μεταξύ των παικτών από εγωισμό.
Air Kef
Απίστευτο το ότι δεν κουνιέται ο Λου από το Κλίβελαντ. Η εικόνα τους και χθες ήταν αποκαρδιωτική, άνετα το Χιούστον πήγαινε την διαφορά και στους 50 πόντους αν ήθελε, οι περισσότερες φάσεις ήταν σε ρυθμούς προπόνησης λόγω της αδιανόητης απουσίας έντασης από τους Καβς σε άμυνα και επίθεση.
SteveNashidis


Βρήκε χώρο ο Οσμαν να μας δείξει κάποια νούμερα! icon_drunk.gif
SteveNashidis


Γιατί δεν τον έδιωξε στα αποδυτήρια τον Λεμπρόν Lue ;; icon_drunk.gif smiley.gif
sarounas
QUOTE(Voyager @ Mar 16 2018, 18:04 ) *


Γιατί δεν τον έδιωξε στα αποδυτήρια τον Λεμπρόν Lue ;; icon_drunk.gif smiley.gif

χωρίς προσωπικότητα ο Λου.....
πάντως μάλλον είχε πολλά νεύρα ο βασιλιάς γιατί πάλι έπαιζε για τρεις πήδηξε πάνω απ τον Νούρκιτς αλλά εν τέλει πλάκα του κάναν τα ξημερώματα οι Μπλέιζερς
Dwyane ''the flash'' Wade
Πάντως μέρες τώρα προσπαθώ να σκεφτώ αν έχει υπάρξει μεγαλύτερη ''μαριονέτα'' στην ιστορία του παγκόσμιου ομαδικού αθλητισμού (και όχι μόνο του μπάσκετ) από τον Λου και δεν μου έρχεται κανείς. smiley.gif
RipCity
Τον φάγατε αλήτες.

QUOTE
After many conversations with our doctors and Koby and much thought given to what is best for the team and my health, I need to step back from coaching for the time being and focus on trying to establish a stronger and healthier foundation from which to coach for the rest of the season.
Andre Miller
Σε όσα παιχνίδια ο Καλντερόν είχε τουλάχιστον 15 λεπτά συμμετοχής οι Καβς έχουν καλύτερο ρεκόρ.
21-8; Αν μέτρησα καλά. Γουρλής είναι;
SteveNashidis
Ημουν αρκετά αντιλεμπρονικός αλλά με αυτά που κάνει τις τελευταίες χρονιές δεν σε αφήνουν περιθώρια να μην εντυπωσιαστείς.

Ρεκόρ ασσιστ χωρίς λάθη αυτή τη φορά.



Πιο ώριμος από ποτέ στο παιχνίδι που κάνει, με ένα σύνολο παικτών που δε το λες και ότι καλύτερο κυκλοφορεί ή συνήθιζε να "ρεκρουιτάρει".
Αν συμβιβαζόταν με έναν ταλαντούχο και έμπειρο προπονητή ίσως θα μπορούσε να πάει στο επόμενο επίπεδο, εάν μπορούσε να πει κάποιος ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τον Λεμπρόν.
gerorge
QUOTE (Andre Miller @ Mar 22 2018, 11:48 ) *
Σε όσα παιχνίδια ο Καλντερόν είχε τουλάχιστον 15 λεπτά συμμετοχής οι Καβς έχουν καλύτερο ρεκόρ.
21-8; Αν μέτρησα καλά. Γουρλής είναι;



Δεν θα το λεγα.Φετος οσες φορες τον εχω δει ειναι εξαιρετικος.Φιλοτιμος,δεν εκβιαζει προσπαθειες,δινει τη μπαλα στον Λεμπρον οσο πρεπει,και το βασικοτερο απ'ολα βαζει τα περισσοτερα απο τα ελευθερα σουτ του.Και για καποιο ανεξηγητο λογο ειναι αξιοπρεπης(μη αρνητικος στην αμυνα.Δεν μπορω παντως να μην προσεξω οτι με τους 2 ευρωπαιους μεσα οι Καβς τα πανε καλυτερα απο πριν.Ισως βεβαια περνουν απλως εποχη φορμαρισματος οπως περασαν και αλλες φορες μεσα στη χρονια,και οι χαμηλες πτησεις ξαναερθουν στην συνεχεια.Θα δειξει
Andre Miller
QUOTE (Andre Miller @ Mar 22 2018, 12:48 ) *
Σε όσα παιχνίδια ο Καλντερόν είχε τουλάχιστον 15 λεπτά συμμετοχής οι Καβς έχουν καλύτερο ρεκόρ.
21-8; Αν μέτρησα καλά. Γουρλής είναι;
smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.