Θα αρχίσω από το τελευταίο. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει εκπληκτικά παιχνίδια και με την Εφές και με την Λιέτουβα εντός και με τη Μάλαγα. Αν όχι εκπληκτικά τουλάχιστον έκανε πολύ στιβαρές και πειστικές εμφανίσεις. Ακόμα και τα παιχνίδια του πρωταθλήματος δε τα θεωρώ ανάξια σχολιασμού. Ίσως χαμηλού ανταγωνισμού άλλα σίγουρα ενδεικτικά της αυτοπεποίθησης και σιγουριάς με την οποία παίζει ο Ολυμπιακός. Η Ορλεάν ήταν κακή παρένθεση γιατί την υποτίμησε ή υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του και την ευκολία που θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη.
με εφες και λιετουβα μεσα ημουν και σε διαβεβαιω δεν τις λες εμφανισεις εκπληκτικες.ηταν καλες εμφανισεις για την περιοδο που εγιναν παντως.τα παιχνιδια του πρωταθληματος ειναι αναξια λογου.χωρις προπονητη πρεπει να κερδιζονται απο τα ροστερ των παο και ολυμπιακου(με καποιες ομαδες να αποτελουν εξαιρεση παντως).η ορλεαν δεν ηταν η μοναδικη κακη παρενθεση βεβαια.υπαρχει και η εμφανιση με παρτιζαν και με λιετουβος εκτος και καποιες στο πρωταθλημα και κυπελο.
Το ποσοστό του στα τρίποντα είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά υψηλό (41%) για ομάδα χωρίς σουτέρ. Ο Τσίλντρες δε ξέρω τι έκανε στο ΝΒΑ και λίγο με ενδιαφέρει, πέρυσι πάντως δεν τα έβαζε ούτε με αίτηση στο δημόσιο. Αν όχι στα περσινά θεωρώ ότι σε ένα 25- 30% θα πέσει. Χλωμό να έγινε σε ένα καλοκαίρι μπομπέρ ειδικά με το στύλ του. Θα έλεγα ότι είναι αποτέλεσμα ατξημένης αυτοπεποίθησης λόγο του γενικού ρολαρίσματος της ομάδας. Ο Παπαλουκάς επίσης παρουσιάζεται αγνώριστος σε αυτό το τομέα, κυρίως στο πρωτάθλημα. Επίσης εξαιρετικός στο σουτ παρουσιάζεται και ο Βασιλόπουλος κάτι σίγουρα περισσότερο αναμενόμενο από Τσίλι, Παπ άλλα και πάλι όχι εντελώς εντός προγράμματος. Ο Χαλπερίν ήταν πάντα καλός σουτέρ άλλα με μια τάση να πνίγεται στα βαθιά, κάτι που πιστεύω ότι θα επαναληφθεί και φέτος. Ειδικά από τη στιγμή που προπονητής είναι ο Γιαννάκης (να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι Γιαννάκης- hater κάθε άλλο και θα το εξηγήσω παρακάτω)
το να λες οτι δεν σε νιαζει τι εκανε ενας παιχτης στην καριερα του πριν ερθει στην ελλαδα ειναι αστειο.ολοι εχουν μια ιστορια στο μπασκετ.οταν εχεις ενα αλφα ποσοστο στα τριποντα και ξαφνικα μια χρονια αυτο πεφτει αρκετα ειναι αφελες να λες δεν με νιαζει τι εκανε πριν αλλα αφου πηγε μια χρονια χαλια θα πηγαινει παντα!ο τσιλι φετος εχει 32% στα τριποντα σε ελλαδα και ευρωπη.ενα ποσοστο που μπορει πολυ ανετα να κρατησει.το θεμα ειναι ποια απο αυτα που θα βαλει θα ειναι κρισιμα και ποια οχι.φυσικα θα συνεχισει να σουταρει μονο ως ελευθερος και κυριως τροπος σκοραρισματος θα ειναι η βασικη γραμμη.με 32% φυσικα μπομπερ δεν λεγεσαι!
ο παπαλουκας σουταρει τοσο λιγα τριποντα που ενα να χασει σημερα και ενα αυριο το ποσοστο του αμεσως θα πεσει δραματικα αρα ειναι εντελως πλασματικο το ποσοστο του και γιαυτο δεν επηρεαζει.ο θοδωρης αλλα κανει για την ομαδα που αν πεσουν θα χασει πολυ δυναμη ο ολυμπιακος.ο χαλπεριν το εχω πει και εγω πολλες φορες στα δυσκολα κρυβεται μα αυτο επηρεαζει τον ιδιο κυριως με το να μην σουταρει καν.το σουτ του ειναι απο τα πολυ καλα στην ευρωπη οτι και να γινει.
ο κλειζα δεν το συζηταμε ειναι καλαθομηχανη και εχει και το τριποντο πολυ στο ρεπερτοριο του.ο βασιλοπουλος εδω και 2 χρονια πλεον παιζει σχεδον αποκλειστικα με σουτ παντως δεν εχει το πολυ καλο ποσοστο ουτε και τωρα.
συμπερασματικα θεωρω οτι το ποσοστο του ολυμπιακου στα τριποντα μαλλον θα πεσει απο εκει που βρισκεται μα χωρις να τον επηρεασει αυτο απο μονο του στο γενικοτερο τροπο παιχνιδιου του.παντως η υπαρξη του κλειζα και η ανοδος του τσιλι στα επιπεδα του τα προηγουμενα χρονια δικαιολογει μια ανοδο σε σχεση με περυσι οταν φτασουμε στο τελος.
Επίσης η καλή απόδοση του Ολυμπιακού είναι εκθετική συνάρτηση της απόδοσης του Παπαλουκά, ο οποίος βγάζει μάτια αυτό το καιρό και είναι απολαυστικός με όλη τη σημασία της λέξης. Άλλα μου φαίνεται λίγο απίθανο να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό όλη τη σεζόν και ο Μίλος όσο καλός κι αν είναι, δεν είναι Παπαλουκάς.
εδω εν μερει συμφωνω.και εμενα ο μεγαλυτερος μου φοβος ειναι ο παπαλουκας.ο γιαννακης πρεπει να τον διαχειριστει σωστα στο ελληνικο πρωταθλημα και ας παιζει στην ευρωλιγκα 25 λεπτα μεσο ορο οπως μεχρι τωρα.
Επίσης θα διαφωνήσω στο νωθρό των εμφανίσεων του Μπουρούση. Κάθε άλλο θα έλεγα. Είναι εξαιρετικά εύστοχος από παντού και εμφανώς βελτιωμένος στην άμυνα
ο μπουρου ειναι πολυ χειροτερος σε σχεση με περσι ως τωρα.αυτο ξεκινησε το καλοκαιρι απο την εθνικη.ηταν νοθρως και ακομη ειναι.περσυ ηταν οντως απο τους καλυτερους ψηλους της ευρωπης και καποια περιοδο επαιζε και σχεδον μονος του την ομαδα.φετος απεχει πολυ απο αυτον τον παιχτη αν και δεν χρειαζεται να κανει τα ιδια με περσι αφου υπαρχουν οι κλειζα τσιλι και παπαλουκας (ελπιζω καποια στιγμη και ο μικρος τεο) που τραβανε το κουπι που τραβαγε ο μπουρου μονος του περσυ.
Γιατί τους 16 αυτούς τους είδα, ενώ τους 285 όχι.
αυτο ειναι η λογικη του παραλογου τουλαχιστον.
να σε ρωτησω κατι αλλο.στο ελληνικο πρωταθλημα περσυ που σε 17 παιχνιδια ειχε 34% τον ειδες η οχι?
QUOTE(Xaroumenos loukoumas @ Dec 18 2009, 16:21 )
Φίλε μου μην ξεχνάς ότι οι αιτήσεις στο δημόσιο πιάνουν τόπο μετά από ένα χρόνο συνήθως
χαχαχαχα!
οπως ειπε και μια ψυχη αυτο το ποστ ειναι ο ορισμος του owned!
α ρε hd το ποστ της χρονιας εκανες!