Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (u16)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
ggrilik
Στο 2ο παιχνίδι οι χρόνοι ήταν πιο απλωμένοι, όπως πιο απλωμένο ήταν και το σκοράρισμα 60% v 43%. Καλό σημάδι αυτό.

Προσωπικά θα ήθελα να δω τις Παπαροϊδάμη κ' Γρηγοροπούλου να παίζουν περισσότερο. Την Παπαροϊδάμη δεν την έχω δει ποτέ αλλά ΟΚ, άλλωστε μ'αρέσουν τα φόργουορντ αυτού του ύψους, η ψηλή η Γρηγοροπούλου το ξέρω πως έχει ένα σωρό αδυναμίες αλλά ασχέτως, κι οι δύο πρέπει να ξεψαρώσουν, κι οσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.
Πιστεύω μπορεί να παίξει καλό μπασκετάκι αυτή η ομάδα.

Η ΦΙΜΠΑ εξέδωσε και το γνωστό δελτιάκι με κάποιες απο τις παίκτριες που ενδεχομένως να έχουν καλή απόδοση που θα προσέξουμε:
http://www.fiba.basketball/europe/u16bwome...-b-in-podgorica
ggrilik
QUOTE (ggrilik @ Aug 12 2018, 16:05 ) *
Με την Αναστασοπούλου μέσα είναι πιο πιθανό να πάει (δυστυχώς) η Χατζηλεοντή στο 5 και στα φτερά να έχει Μποσγανά Μουντούρη.

εννοώ στο υποθετικό σχήμα με ενα γκάρντ - το οποίο δεν νομίζω να το δούμε πολύ. Θα είχε ενδιαφέρων πάντως.
BASKET TUNE
QUOTE (ggrilik @ Aug 12 2018, 14:15 ) *
Και ... habemus duodenae

11. Ολυμπία Σακελλαρίου __ .Guard 171 cm  10/2/2002
09. Φιλίππα Γούλα ________ .Guard 171 cm  10/4/2002
07. Λαμπρινή Πολυμένη ____ .Guard 173 cm  8/4/2003
10. Αθηνά Λέξα ___________ Guard 176 cm  3/4/2002
06. Ευαγγελία Νάτσκου _____ Guard 173 cm  4/11/2002

19. Χριστίνα Αναστασοπούλου __ Forward 182 cm  25/11/2002
08. Δέσποινα Παπαροϊδάμη ____ Forward 184 cm  8/3/2002
12. Ελισάβετ Μπουντούρη _____ Forward 183 cm  7/8/2002
05. Έλενα Μποσγανά _________ Forward 188 cm  4/12/2003

18. Ιωάννα Χατζηλεοντή ______ Forward 185 cm  5/1/2002
14. Δανάη Παπαδοπούλου _____ Center 192 cm  18/11/2003
15. Γεωργία Γρηγοροπούλου ___ Center 191 cm  6/1/2004

καλά ματσάκια !!
wav.gif

Η Φάρου που λείπει (όντως από την 13άδα) ποια είναι; τι ύψος έχει; τι θέση παίζει; καμιά συγγένεια με τις γνωστές αδελφές Φάρου;
ggrilik
QUOTE (BASKET TUNE @ Aug 13 2018, 09:40 ) *
Η Φάρου που λείπει (όντως από την 13άδα) ποια είναι; τι ύψος έχει; τι θέση παίζει; καμιά συγγένεια με τις γνωστές αδελφές Φάρου;

Α.Φ.Σ. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Ελένη Φάρρου 2002 1.84 σέντερ

Στο πανελλήνιο κορασίδων είχε πολύ καλά νούμερα, και στο παιχνίδι με τον Έσπερο και τον Ιάσονα που την είχα δει καλή ήταν.
Ορθή κλήση νομίζω.
BASKET TUNE
Τώρα κατάλαβα, όντως πολύ καλή κλήση συμφωνώ, απλά ψάχνω την τελική δωδεκάδα εγώ τώρα, οπότε για μένα θέτει υποψηφιότητα για τη δωδεκάδα.
ggrilik
QUOTE (BASKET TUNE @ Aug 13 2018, 11:24 ) *
Τώρα κατάλαβα, όντως πολύ καλή κλήση συμφωνώ, απλά ψάχνω την τελική δωδεκάδα εγώ τώρα, οπότε για μένα θέτει υποψηφιότητα για τη δωδεκάδα.

Αφού την έδωσα την τελική δωδεκάδα, όπως έχει δηλωθεί στην ΦΙΜΠΑ.

Μπορεί φαντάζομαι ν αλλάξει αλλά δεν βλέπω τον λόγο, νομίζω η δωδεκάδα που δηλώθηκε είναι ένας καλός συγκερασμός παικτριών που (α) τις θες για να βοηθήσουν για νίκες και (β) παικτριών που ίσως βοηθήσουν λιγότερο αλλά αποτελούν επένδυση δλδ μοιάζει να έχουν υψηλότερη προοπτική. (Αν θα κάτσει η όχι, αυτό είναι το ρίσκο των επενδύσεων tongue.gif)

Εγώ θα ήμουν λίγο πιο επιθετικός επιλέγοντας άλλη μία απο την κατηγορία (β) - δεν ξαναλέω το όνομα rolleyes.gif αλλά οκ, όσο οι άλλες παίζουν αυτή - αν πραγματικά αυτό θέλει - μπορεί να κάτσει να προπονηθεί και να βελτιώσει ταχύτητα, σούτ, ντράιβ κλπ. Μπορεί ν αποδειχτεί πιο χρήσιμο απο συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό.

Το ίδιο ισχύει για όλες βέβαια, είτε κόπηκαν είτε δν κλήθηκαν καθόλου.
ggrilik

1η μέρα με νίκη έναντι της οικοδέσποινας, του αδύναμου Μοντενέγκρου, όπου είδαμε σαν βασικό σχήμα του Μπακογιώργου αυτό το ψηλό που ήθελε ο Benchwarmer, Γιούλα PG, Αναστασοπούλου, Μποσγανά, Χατζηλεοντή κ' Παπαδοπούλου. Παραδόξως ήταν και το σχήμα που έπαιξε το πιο γρήγορο και καλό μπάσκετ, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως σε δύσκολα παιχνίδια δεν πολυτραβάει. Θα δούμε. Γενικά θα έλεγα πως παρά την ευρεία νίκη δεν πολυενθουσιάστικα. δεν παίξαμε και πολύ καλά, αλλά πρώτη μέρα είναι. Θα δείξει. Να περιμένουμε να δούμε και τις άλλες ομάδες τι λένε. Γιατί κάλλιστα μπορεί να μην λένε και τίποτα περισσότερο.

Πάντως λέω να θέσω τον σκοπό αυτού του τορνέου. Κι ο σκοπός για μένα είναι να παίξουμε δυνατά, να παίξει όλη η ομάδα, δλδ όλες οι 12 παίκτριες κι αν πραγματικά είμαστε συνολικά καλοί, το επίπεδο συνολικά καλό κι αξίζουμε ας ανέβουμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα η άνοδος. Δλδ επειδή σου έτυχε μια δυο καλές παίκτριες να τις βάζεις 40-άλεπτα ν' ανέβεις? Και τι έγινε? Θα ξαναπέσεις.

Αυτά.

Άχρηστες πληροφορίες

Δεν είμαι σίγουρος οτι τα ύψη πρέπει να τα παίρνουμε και τοις μετρητοίς, ειδικά των πρώτων τριών (κ' Βαλκανικών) χωρών rolleyes.gif αλλά πάντως αυτή η συγκεκριμένη Ελληνική ομάδα έχει όντως καλά ύψη. Μάλλον μικρό είναι το φούσκωμα, στα όρια του στατιστικού σφάλματος smile.gif

Έτσι για σύγκριση αλλά και για να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας στις σημαίες κρατών θα δώσω το αντίστοιχο γράφημα για την Α' κατηγορία που διεξάγεται ταυτόχρονα στην Λιθουανία.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ

#13 Stephanie MARTINEZ
Point Guard 172cm  Grand-Saconnex BBC 4/12/2004
Switzerland

#14 Jovana SAVKOVIC
Point Guard 165cm  ZKK PRIMORJE 28/9/2005
Montenegro

ΚΟΝΤΥΤΕΡΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ

#25 Tetiana MALINOVSKA
Guard 160cm  14/1/2002
Ukraine

#15 Darya BALAKER
Point Guard 162cm  19/10/2002
Belarus

#1 Yaroslava IVANIUK
Point Guard 162cm  31/12/2002
Ukraine

#10 Marija BAOSIC
Point Guard 162cm  ZKK JEDINSTVO 12/10/2004
Montenegro

ΨΗΛΩΤΕΡΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ

#15 Mojca JELENC
Power Forward 197cm  KK Škofja Loka 4/1/2003
Slovenia

#10 Matea NIKOLIKJ
Power Forward 195cm  Stella Azzurra Academy 1/8/2002
MKD

#13 Gabriela MODEVA
Center 195cm  Struga 2009 3/4/2003
MKD

#18 Anete ADLER
Center 195cm  G4S Noorteliiga 11/8/2003
Estonia

#15 Maja BIGOVIC
Center 195cm  ZKK LOVCEN BEMAX 24/9/2002
Montenegro

Την Μπίγκοβιτς την είδαμε και πράγματι μου φάνηκε στα ίδια ή και λίγο πιο ψηλή απ την Δανάη Παπαδοποπούλου. οπότε οι Μαυροβούνιοι είναι ΟΚ smile.gif Για του βόρειους γείτονες δεν ξέρω, αλλά αν όντως έχουν στην ομάδα τους τέσσερις πάνω απ 190 θα προτείνω ανταλλαγές τώρα που τα βρήκαμε, θα μας δώσουν ψηλές και θα τους δώσουμε γκάρντ, γιατί ως γνωστόν γκάρντ έχομεν rolleyes.gif

13η Ελληνίδα

#8 Rexhina AGO
Point Guard 163cm  7/2/2002
Albania

Η Ρεγγίνα Άγκο του Αιγέα Χίου! Καλά ματσάκια Ρεγγίνα!

Υπάρχει και 14η Ελληνίδα αλλά στην Α' κατηγορία:

#13 Maria KONSTANTINIDOU
Power Forward 186cm  BSG Basket Ludwigsburg 13/12/2002
Germany
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Aug 17 2018, 01:26 ) *

Α πα πα! Τι έπαθαν καλέ οι μικρές μου Τσέχες; Γιατί τόσο μπασμένες; blink.gif
benchwarmer
Δεύτερη εύκολη νίκη σήμερα, λογικά θα ακολουθήσει και άλλη μία τέτοια αύριο με την Ισλανδία, για να πάμε μετά στο ρεπό και το πολύ κρίσιμο ματς με τη Σουηδία τη Δευτέρα για την πρωτιά του ομίλου.

Το χθεσινό δεν το είδα, σήμερα είδα αρκετά ωραία πράγματα, αλλά είτε για τα καλά είτε για τα άσχημα δεν θα βγουν συμπεράσματα από ένα παιχνίδι 30-40 πόντων. Πιο συγκεκριμένα πράγματα (ατομικά κλπ) στο τέλος της διοργάνωσης, για την ώρα μου αρκεί που βλέπω αυτό που έλεγα, δηλαδή το ψηλό σχήμα (πρακτικά δηλαδή την Χατζηλεοντή στο 4, αυτό είναι που με νοιάζει tongue.gif )
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Aug 17 2018, 16:08 ) *

Εμένα πάντως δεν μου φάνηκαν και τόσο μπασμένες στο μάτς με την Γαλλία huh.gif Παίζει να τις έχουν μετρήσει 2-3 χρόνια πριν?

Στα δικά μας, νομίζω πως η ομάδα μας μπορεί να παίξει πολύ πιο γρήγορα αρκεί να μην πηγαίνει η μπάλα στα PG tongue.gif
Αστειεύομαι smile.gif Όντως όμως μπορεί να παίξει πιο γρήγορα.

Το άλλο που δεν μου πολυαρέσει και είναι δικό μου προσωπικό βίτσιο είναι η εμφανής χρήση "βασικής" πεντάδας που σε αυτές τις ηλικίες βγάζει τις υπόλοιπες παίκτριες εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Να το πω αλλιώς σε κρίσιμους αγώνες υπάρχει ο κίνδυνος οι παγκίτισες να τρέμουν σαν τα ψάρια. Προτιμώ ένα ψιλοσταθερό ροτέϊσον που εμπλέκει όλες τις παίκτριες. Βέβαια τα πράγματα είναι καλύτερα απο πέρσι κι απείρως καλύτερα απο πρόπερσι.

Όσον αφορά τις άλλες ομάδες, δεν έχω ακόμα καθαρή εικόνα, αύριο πάντως το σταυραδέλφι μας η Φινλανδία παίζει στις 14:45 το ποιο κρίσιμο παιχνίδι της με την Λευκορωσία, η οποία Λευκορωσία....

ggrilik
QUOTE (ggrilik @ Aug 17 2018, 23:21 ) *
Όσον αφορά τις άλλες ομάδες, δεν έχω ακόμα καθαρή εικόνα, αύριο πάντως το σταυραδέλφι μας η Φινλανδία παίζει την Κυριακή στις 14:45 το ποιο κρίσιμο παιχνίδι της με την Λευκορωσία ...

Την Κυριακή ε? Ξέρω πόσο πολύ θέλετε να δείτε αυτό το παιχνίδι. Μην στηθείτε αύριο και με βρίζετε tongue.gif
ggrilik
Α πα πα
QUOTE (ggrilik @ Aug 18 2018, 00:01 ) *
Την Κυριακή Δευτέρα ε? Ξέρω πόσο πολύ θέλετε να δείτε αυτό το παιχνίδι. Μην στηθείτε αύριο και με βρίζετε tongue.gif

Οπότε Δευτέρα έχουμε
14:35 Φινλανδία - Λευκορωσία
17:00 Ελλάδα - Σουηδία
BASKET TUNE
Θα συμφωνήσω όντως καλύτερη εικόνα από πέρυσι αλλά ακόμα δεν έχουμε κοντραριστεί με δυνατούς αντιπάλους. Μια παρατήρηση για 2 κοπέλες που ενώ δεν το έχουν καθόλου το τρίποντο, εντούτοις επιμένουν ανενόχλητες. Γιατί; Δεν τις έχει συμβουλέψει-απαγορεύσει κανείς ως τώρα;
ggrilik
QUOTE (BASKET TUNE @ Aug 18 2018, 09:34 ) *
Θα συμφωνήσω όντως καλύτερη εικόνα από πέρυσι αλλά ακόμα δεν έχουμε κοντραριστεί με δυνατούς αντιπάλους. Μια παρατήρηση για 2 κοπέλες που ενώ δεν το έχουν καθόλου το τρίποντο, εντούτοις επιμένουν ανενόχλητες. Γιατί; Δεν τις έχει συμβουλέψει-απαγορεύσει κανείς ως τώρα;

- Ναι, καλύτερη εικόνα όσον αφορά το ροτέισον - εγώ αυτό εννοούσα. Να δούμε τι θα γίνει σε κανα δύσκολο αγώνα.

- Δεν βλέπω κάποια να έχει σουτάρει πάνω απο 3 τρίποντα ανα αγώνα, οπότε.. Άλλωστε με τα απαγορευτικά κινδυνεύεις να πάθεις ότι πάθαμε πέρσι με το Βέλγιο. Ας σουτάρουν δεν με πειράζει αρκεί να μην γίνεται υπερκατάχρηση.

- Επιπλέον σ'αυτές τις ηλικίες για να πεις αν το έχει ή όχι κάποια παίκτρια τo σουτ πρέπει να την δεις σε πολλούς αγώνες, όχι σ ένα και δύο. Να θυμίσω σαν παράδειγμα την Ισραηλινή Γκίλι Άϊσνερ που είχε 0/10 τρίποντα στους δύο πρώτους αγώνες του u18 που είχα δει και 4/7 με την Μπελαρούσια.
BASKET TUNE
Σεβαστή η άποψή σου αλλά η μπασκετική μου φιλοσοφία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη.
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Aug 17 2018, 16:08 ) *

Οι μπασμένες ξέκαναν και την Τουρκία (62-60 σετην παράταση) η οποία έχει καλό ομάδα
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Aug 18 2018, 21:12 ) *
Οι μπασμένες ξέκαναν και την Τουρκία (62-60 σετην παράταση) η οποία έχει καλό ομάδα

wav.gif

3o λεπτό: https://youtu.be/AzV0dg-Ynm0?t=3m

smiley.gif
ggrilik
(division A')

ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ...

ΠΟΛΥ ΠΑΘΟΣ ...

Με 6 τάπες απ τις Γερμανίδες και 13 (!!) απ τις Λιθουανές ..
... 7 έριξε η Σιμόνα Βισοσκάιτε, την βλέπετε στην παρακάτω φωτό οπου τρώει το ξυλαράκι της απο τις Γερμανίδες

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

.. και συν το κακό πως τώρα στον γύρο των 16 θα παίξουμε (εμείς οι Λιθουανές) με τις Μαγυάρες αντί τις Πολωνές, στραμπούληξε άσχημα το πόδι της η Βισοσκάιτε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο κι ενώ το παιχνίδι είχε κριθεί sad.gif

https://youtu.be/zFdZXwVMl48?t=2h2m38s

Να της ευχηθούμε όλοι γρήγορη ανάρρωση και σιδηροπόδαρη.
ethn
QUOTE(ggrilik @ Aug 20 2018, 01:15 ) *
.. και συν το κακό πως τώρα στον γύρο των 16 θα παίξουμε (εμείς οι Λιθουανές) με τις Μαγυάρες αντί τις Πολωνές, στραμπούληξε άσχημα το πόδι της η Βισοσκάιτε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο κι ενώ το παιχνίδι είχε κριθεί sad.gif

https://youtu.be/zFdZXwVMl48?t=2h2m38s

Να της ευχηθούμε όλοι γρήγορη ανάρρωση και σιδηροπόδαρη.

Κρίμα το κορίτσι....Κυριολεκτικά ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ δευτερόλεπτο......Γρήγορη ανάρρωση έυχομαι και εγώ

Στα των κοριτσιών μας τώρα...Σίγουρα το σημερινό παιχνίδι θα δείξει πολλά για τη δυναμική της ομάδος μας μια και οι προηγούμενοι αντίπαλοι μας ήταν αδύναμοι και δεν μπορούν να σε κάνουν να 'μετρήσεις' τις δυνάμεις σου.. Έχω την αίσθηση όμως οτι η φετινή Εθνική κορασίδων μπορεί να χτυπήσει την άνοδο μια και απαρτίζεται σε ένα καλό ποσοστό απο ποιοτικές και ταλαντούχες παίκτριες. Θα δούμε σήμερα πώς θα λειτουργήσουν απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα, και μετά το συζητάμε...
Άρης
QUOTE (ethn @ Aug 20 2018, 10:27 ) *
Κρίμα το κορίτσι....Κυριολεκτικά ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ δευτερόλεπτο......Γρήγορη ανάρρωση έυχομαι και εγώ

Στα των κοριτσιών μας τώρα...Σίγουρα το σημερινό παιχνίδι θα δείξει πολλά για τη δυναμική της ομάδος μας μια και οι προηγούμενοι αντίπαλοι μας ήταν αδύναμοι και δεν μπορούν να σε κάνουν να 'μετρήσεις' τις δυνάμεις σου.. Έχω την αίσθηση όμως οτι η φετινή Εθνική κορασίδων μπορεί να χτυπήσει την άνοδο μια και απαρτίζεται σε ένα καλό ποσοστό απο ποιοτικές και ταλαντούχες παίκτριες. Θα δούμε σήμερα πώς θα λειτουργήσουν απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα, και μετά το συζητάμε...

Έτυχε να παρακολουθήσω ένα από τα φιλικά προετοιμασίας αυτής της Εθνικής. Για να μη θεωρηθώ μετά Χριστό προφήτης καταθέτω πριν από τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν μια αδυναμία στον άσσο. Πολυμένη και Γούλα στην πίεση δεν ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά. Ελπίζω να ήταν τυχαίο.
ethn
QUOTE(Άρης @ Aug 20 2018, 15:07 ) *
Έτυχε να παρακολουθήσω ένα από τα φιλικά προετοιμασίας αυτής της Εθνικής. Για να μη θεωρηθώ μετά Χριστό προφήτης καταθέτω πριν από τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν μια αδυναμία στον άσσο. Πολυμένη και Γούλα στην πίεση δεν ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά. Ελπίζω να ήταν τυχαίο.

Η Σακελλαρίου....?
ggrilik
Αφού μπορούν να κάνουν αυτό ....

... γιατί να μην μπορούν να κάνουν κι αυτό ???

.. δλδ να κερδίσουν μια ομάδα - την Λευκορωσία - που έχει παίκτριες που το μπάσκετ το κατέχουν καλά.

Τρομερό παιχνιδάκι. Οι Φινλανδές παίζοντας απ την αρχή ως το τέλος ένα ολογήπεδο μαν του μαν πρες αιφνιδίασαν τις Λευκορωσίδες, πήραν μια διαφορά 15 πόντων και μετά το πρώτο σοκ οι Λευκορωσίδες προσαρμόστηκαν και σιγά σιγά την ροκάνισαν, αλλά.. Ο Φινλανδός προπονητής μετέτρεψε το παιχνίδι (εν γνώση του ή απλά επειδή έτσι τους αρέσει δν ξέρω) σε φοβερό run & gun, κι εδώ που τα λέμε σε σετ παιχνίδι η Φινλανδία δεν θα είχε τύχη.

Πολλά μπράβο, αν και δεν είμαι σίγουρος πως είναι για καλό των Φινλανδών μια και στα ημιτελικά θα διασταυρωθούν με μας όπου αν ανταπεξέλθουν στοιχειωδώς τα γκάρντ μας (που με την επαναφορά της Λέξας πιστεύω θα το κάνουν) θα τις βάλουμε μέσα στα καλάθια.

Πάντως αν δεν γίνει κάποια έκπληξη (-που 'όμως είναι συχνό σε αγώνες κορασίδων) νομίζω πως οι τρείς πρώτες θέσεις που οδηγούν στην Α' κατηγορία είναι καπαρωμένες απο μας την Λευκορωσία και την Φινλανδία.
ethn
Όσοι πιστοί προσέλθετε, Ελλάδα Σουηδία, ξεκινάει τώρα

https://www.youtube.com/watch?v=IXnYAPPHqzI

ggrilik
QUOTE (ethn @ Aug 20 2018, 16:55 ) *
Όσοι πιστοί προσέλθετε, Ελλάδα Σουηδία, ξεκινάει τώρα

https://www.youtube.com/watch?v=IXnYAPPHqzI

Ξεκινάει το τσούκου τσούκου rolleyes.gif
Δεν ξέρω αν μπορώ να το δω μετά το Φινλανδία Λευκορωσία.. Θα με πάρει ο Μορφέας laugh.gif

QUOTE (ggrilik @ Aug 20 2018, 16:58 ) *
Δεν ξέρω αν μπορώ να το δω μετά το Φινλανδία Λευκορωσία.. Θα με πάρει ο Μορφέας laugh.gif

Και φυσικά στην 1η υποτιθέμενη δυσκολία ο Μπακογιώργος επιστρέφει στο comfort zone του. Χατζ στο 5...
ethn
QUOTE(ggrilik @ Aug 20 2018, 17:02 ) *

Και φυσικά στην 1η υποτιθέμενη δυσκολία ο Μπακογιώργος επιστρέφει στο comfort zone του. Χατζ στο 5...

Πόσο προβλέψιμος.....
benchwarmer
Αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα η Παπαδοπούλου, δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την επιστροφή (από το 1ο λεπτό, αργότερα στο ματς θα το καταλάβαινα) σε αυτό το σχήμα. Το οποίο βέβαια δουλεύει, ή τελοσπάντων όντως είμαστε τόσο καλές ώστε να μπορούμε πλέον να μιλάμε για άνοδο.
Μακάρι να συνεχίσουν τα κορίτσια έτσι και στο Β' και να μην πληρώσουμε ούτε το φτωχό σήμερα ροτέισιον ούτε το ότι όντως στα γκαρντ δεν έχουμε κάποια κοπέλα στο επίπεδο πχ της Πράπα και της Κριμιλή.

EDIT: Τελικά κάτι πρέπει να είχε η Παπαδοπούλου γιατί δεν έπαιξε δευτερόλεπτο, ενώ αντίθετα έπαιξε 12 λεπτά η Γρηγοροπούλου.
Εν πάσει περιπτώσει, πολύ σημαντική νίκη, πλέον αν δεν κάνω λάθος απόλυτα αδιάφορο το επόμενο ματς με την Βρετανία (μακάρι να μην παίξουν δευτερόλεπτο οι γνωστές 2-3 και να παίξουν πολύ τα υπόλοιπα κορίτσια) και μετά αντίπαλος στους 8 η Σλοβενία. Αν δεν είναι κάτι τέτοιο σίγουρο ας με διορθώσει κάποιος.

Η Μποσγανά είναι ολόκληρο κεφάλαιο το πόσο εκνευριστική μπορεί να γίνει όταν συνεχίζει να παίρνει προσπάθειες ακόμα και όταν δεν της βγαίνει τίποτα, σήμερα πάντως έδειξε τι μπορεί να κάνει. Για την Χατζηλεοντή δεν λέω κάτι παραπάνω γιατί θα γίνω κουραστικός, είχα πραγματικά εντυπωσιαστεί όταν την πρωτοείδα πριν 2 χρόνια και νομίζω ότι δουλεύει σωστά smile.gif

Ας αφήσουμε πάντως τα περί δουλειάς στο μέλλον κλπ για λίγες μέρες, δεν είναι κακό πλέον στην ομάδα να αντιμετωπίσουν το τουρνουά πιο "επαγγελματικά" (είναι και αυτό μία άσκηση για τα κορίτσια) και να βάλουμε ξεκάθαρο στόχο πλέον την άνοδο.
ggrilik
QUOTE (benchwarmer @ Aug 20 2018, 17:41 ) *
Αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα η Παπαδοπούλου, δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την επιστροφή (από το 1ο λεπτό, αργότερα στο ματς θα το καταλάβαινα) σε αυτό το σχήμα. Το οποίο βέβαια δουλεύει, ή τελοσπάντων όντως είμαστε τόσο καλές ώστε να μπορούμε πλέον να μιλάμε για άνοδο.
Μακάρι να συνεχίσουν τα κορίτσια έτσι και στο Β' και να μην πληρώσουμε ούτε το φτωχό σήμερα ροτέισιον ούτε το ότι όντως στα γκαρντ δεν έχουμε κάποια κοπέλα στο επίπεδο πχ της Πράπα και της Κριμιλή.

Θα μιλήσω όταν τελειώσει, αλλά δεν συμφωνώ πως είχαμε πρόπερσι και πέρσι ιδαιίτερα καλύτερο επίπεδο στα γκάρντ.
Αν θες μπορώ να σε παραμπέψω σε βίντεο του u16 το 2016 στην Οραντέα να δεις και μόνος σου ph34r.gif
ethn
ΌΣΟ μπορεσα να δω γιατί δεν καταφερα να δω ολοκληρωμενο τον αγώνα (είδα μεγάλο κομμάτι του όμως...)

Στατικό και μονοδιάστατο μπάσκετ, κάκιστο rotation, ξεχασμένες παίκτριες που ΟΤΑΝ και ΕΑΝ τις χρειαστείς δεν ξέρω αν θα είναι ψυχικά (τουλάχιστον) ετοιμοπόλεμες .

Γενικώς παιχνίδι όχι του γούστου μου, όπως όχι του γούστου μου να βλέπω δύο παίκτριες σου να σουτάρουν 50/60 σουτ κσι όλες οι υπόλοιπες καμιά 15αρια σουτ μαξιμουμ στο σύνολο........Αυτό μπορω να το δεχτώ μόνο σε ομάδες που έχεις την παίκτρια που είναι σαν τη μύγα μες στο γάλα και ΄γατζώνεσαι' πάνω της με νύχια και με δόντια......

Καλή νίκη αδιαμφισβήτητα, περίμενα όμως να δω κάτι διαφορετικό...... Οι Σουηδέζες δεν με ενθουσίασαν, αρκετά 'μονοκόμματες' και πολύ άστοχες, καλά για τα 3ποντα τους δεν σχολιάζω...
ethn
QUOTE(ethn @ Aug 20 2018, 18:51 ) *
ΌΣΟ μπορεσα να δω γιατί δεν καταφερα να δω ολοκληρωμενο τον αγώνα (είδα μεγάλο κομμάτι του όμως...)

Στατικό και μονοδιάστατο μπάσκετ, κάκιστο rotation, ξεχασμένες παίκτριες που ΟΤΑΝ και ΕΑΝ τις χρειαστείς δεν ξέρω αν θα είναι ψυχικά (τουλάχιστον) ετοιμοπόλεμες .

Γενικώς παιχνίδι όχι του γούστου μου, όπως όχι του γούστου μου να βλέπω δύο παίκτριες σου να σουτάρουν 50/60 σουτ κσι όλες οι υπόλοιπες καμιά 15αρια σουτ μαξιμουμ στο σύνολο........Αυτό μπορω να το δεχτώ μόνο σε ομάδες που έχεις την παίκτρια που είναι σαν τη μύγα μες στο γάλα και ΄γατζώνεσαι' πάνω της με νύχια και με δόντια......

Καλή νίκη αδιαμφισβήτητα, περίμενα όμως να δω κάτι διαφορετικό...... Οι Σουηδέζες δεν με ενθουσίασαν, αρκετά 'μονοκόμματες' και πολύ άστοχες, καλά για τα 3ποντα τους δεν σχολιάζω...

smiley.gif Γελάω μόνος μου βλέποντας πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται ο καθενας απο εμάς ένα παιχνίδι που παρακολουθεί, πχ πώς το είδε ο benchwarmer που μόλις διάβασα το ποστ του, και πώς πχ εγώ! smiley.gif

Αυτό όμως τελικά δεν είναι το όμορφο σε ένα φόρουμ, να μπορείς να συζητας χωρίς σκοπιμότητες αλλά καθαρά με το πώς 'βλέπεις' κάποια πράγματα....?
ggrilik
QUOTE (ethn @ Aug 20 2018, 19:11 ) *
smiley.gif Γελάω μόνος μου βλέποντας πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται ο καθενας απο εμάς ένα παιχνίδι που παρακολουθεί, πχ πώς το είδε ο benchwarmer που μόλις διάβασα το ποστ του, και πώς πχ εγώ! smiley.gif

Νομίζω το ίδιο είδαμε όλοι. Η διατύπωση διαφέρει.

Για το σχήμα και τις παίκτριες
Ο Μπακογιώργος έχει ένα σχήμα στο μυαλό του, μια βασική πεντάδα, άντε εξάδα που κατα την γνώμη του δουλεύει καλύτερα. Το ξέρει οτι είναι ΛΑΘΟΣ και πως πρέπει να έχει διάφορα σχήματα ανάλογα με τον αντίπαλο, το ξέρει οτι έτσι κι αλλιώς πρέπει να κάνει ροτέισον και για να ξεκουράζει τις παίκτριες αλλά και για να έχει τις άλλες παίκτριες 100% έτοιμες αν χρειαστεί, αλλά δέν μπορεί. Δεν του βγαίνει. Το πνεύμα μεν πρόθυμον αλλα... η Χατζηλεοντή στο 5.

Το αστείο είναι πως διάβασα τα ακόλουθα σε μια απο αυτές τις συνεντεύξεις παικτριων που μας δίνει η ΕΟΚ:

Η Αναστασοπούλου στέκεται στα όσα λίγο νωρίτερα είχε πει η Τούλα Καλέντζου, συνεργάτης του Τάκη Μπακογεώργου στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας: «Όπως είπε η κόουτς είναι σημαντικό να κερδίζουμε παιχνίδια, αλλά και παίκτριες. Δεν υπάρχει βασικός κορμός για εμάς. Όλες μπορούμε να ξεχωρίσουμε, όλες όμως προσπαθούμε για το καλό της άλλης, να αναπληρώνει η μία την άλλη».
rolleyes.gif

Για την Παπαδοπούλου, νομίζω πως δεν θα την έβαζε απ την αρχή, ούτως ή άλλως. Το έδειξε στο προηγούμενο παιχνίδι, στο 3ο δεκάλεπτο οπου πάντα δοκιμάζει το βασικό του σχήμα πριν τον "κρίσιμο" αγώνα. Χατζηλεοντή στο 5. Σίγουρα όμως θα έχει κάποια ενόχληση αλλιώς θα έβαζε αυτήν αντί της Γρηγοροπούλου μια που την προτιμάει σαφώς. Δεν ξέρω γιατί την προτιμάει τόσο εμφανώς, ναι μεν πιο δυνατή, καλύτερη στο σκοράρισμα και λιγότερο επιρρεπής σε λάθη, αλλά πιο αργή, χειρότερη στα ρημπαουντ και στην άμυνα. Προσωπικά πλην ειδικών περιπτώσεων θα τις χρησιμοποιούσα 10+10 λεπτα την μία και 10+10 την άλλη. Και να λέμε κι ευχαριστώ που επιτέλους βγάλαμε ψηλές και μάλιστα η μια ψηλή είναι και γρήγορη.

Χατζηλεοντή, Μοσγανά, Μπουντούρη κάλλιστα μπορούν να εναλλάσσονται στις θέσεις 4-3 Πχ Χατζηλεοντή-Μοσγανά, Μοσγανά-Μπουντούρη, Χατζηλεοντή-Μπουντούρη. Δεν υπάρχει λόγος να παίζει η Μπουντούρη τόσο λίγο. Δλδ αν κολλήσει σε κάποιο αγώνα η Μποσγανά (καθόλου απίθανο στην ηλικία της) ή η Χατζηλεοντή, τέλος? Πάπαλα?

Πάντως η προπονήτρια της Λευκορωσίας είναι χειρότερη. 5 (!!) παίκτριες δεν παίζουν καθόλου αν το παιχνίδι είναι δύσκολο.

Για την Μποσγανά
Όπως τα είπε ο Benchwarmer. Μπορεί να κάνει πολλά, αλλά όντως είναι εκνευριστικό ώρες ώρες. Μου θυμίζει τον Ρογκαβόπουλο όταν ήταν μικρότερος, που σαν να μην μπορούσε να βρει ρυθμό αν δεν έπαιρνε όλες τις προσπάθειες. Ο Ρογκαβόπουλος έχει φτιάξει αρκετά, πιστεύω θα στρώσει κι η Μποσγανά.

Για τα γκάρντ
Δεν υπάρχει ισχυρή προσωπικότητα σαν την Κριμήλη μεν, ναι, δεν είναι πολύ γρήγορες, ναι, αν μας πιέσουν θα κάνουμε λάθη, *εντάξει, όλες οι ομάδες κορασίδων κάνουν, αλλά δεν είναι και μαύρο χάλι. Την δουλειά την κουτσοφέρνουν εις πέρας νομίζω. Τουλάχιστον με αυτούς τους αντιπάλους, δλδ κατηγορία Β'. Όταν μάλλιστα επανέλθει κι η Λέξα θα βελτιωθεί αρκετά η εικόνα στα γκάρντ. Η Σακελαρίου δεν αποδίδει όσο θα περίμενα, και δεν ξέρω γιατί. Ίσως της έχει κόψει τα φτερά ο Μπακογιώργος. Πιτσιρίκια είναι δεν θέλουν και πολύ. Γι αυτό προτείνω ψιλοσταθερό ροτέισον όπως κάνει πχ ο Φινλανδός προπονητής.

Πάντως έχει πλάκα που για να τρέξει η ομάδα η μπάλα πρέπει ν πάει στην Χατζηλεοντή. Aν πάει σε γκάρντ, ΤΣΟΎΚΟΥ ΤΣΟΎΚΟΥ. Αυτό λέγεται System Failure κύριοι προπονητές υποδομών.

Όσον αφορά τον στόχο
Για μένα η άνοδος είναι επιθυμητή μόνο στον βαθμό που το συνολικό επίπεδο της ομάδας είναι για άνοδο. Δλδ και των παγκιτών. Γιατί οι 12 - άντε 10 είναι που ανικαροπίζουν ο επίπεδο ου μπάσκε της χώρας. Όχι οι δύο κι οι τρείς. Παιδιά, αν είναι να ανέβουμε με την Χατζη να παίζει 40-άλεπτο να το βράσω. Θα πάμε του χρόνου Α΄ και θα μας ρίξουν το ξύλο της χρονιάς οι "μπασμένες" οι Τσέχες.. Άσε καλύτερα...
ggrilik

Ορίστε, πήραμε εύσημα απ τον προπονητή της Φινλανδίας, τον Jussi Räikkä.

που είπε για το παιχνίδι με την Λευκορωσία:

Head Coach Räikkä praised Greece and Lithuania Prepared matchmaking played as a builder of experience.

- It was worth playing six hard training matches, although we lost all of them hard. ... If we were to win 20-point victories throughout the preparation period, the team could hardly have been in such a finish, "said Finnish Head Coach Jussi Räikkä.

- Great game in defensive direction, ... The goal was to tire the opponent, once they did not change the players, and that gave us a good run on the game.
ethn
QUOTE(ggrilik @ Aug 20 2018, 23:08 ) *
Νομίζω το ίδιο είδαμε όλοι. Η διατύπωση διαφέρει.

Για το σχήμα και τις παίκτριες
Ο Μπακογιώργος έχει ένα σχήμα στο μυαλό του, μια βασική πεντάδα, άντε εξάδα που κατα την γνώμη του δουλεύει καλύτερα. Το ξέρει οτι είναι ΛΑΘΟΣ και πως πρέπει να έχει διάφορα σχήματα ανάλογα με τον αντίπαλο, το ξέρει οτι έτσι κι αλλιώς πρέπει να κάνει ροτέισον και για να ξεκουράζει τις παίκτριες αλλά και για να έχει τις άλλες παίκτριες 100% έτοιμες αν χρειαστεί, αλλά δέν μπορεί. Δεν του βγαίνει. Το πνεύμα μεν πρόθυμον αλλα... η Χατζηλεοντή στο 5.

Αρχίζω να αμφιβάλλω για το ότι το πνεύμα θέλει......Ή ότι πραγματικά ξέρει ότι είναι λάθος το να μην κάνει rotation. Τι σόι προονητής είναι κάποιος, ειδικά όταν είναι και κάποιας ηλικίας, ο οποίος δεν μπορεί να κάνει κάτι τόσο αυτονόητο............?

Το αστείο είναι πως διάβασα τα ακόλουθα σε μια απο αυτές τις συνεντεύξεις παικτριων που μας δίνει η ΕΟΚ:

Η Αναστασοπούλου στέκεται στα όσα λίγο νωρίτερα είχε πει η Τούλα Καλέντζου, συνεργάτης του Τάκη Μπακογεώργου στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας: «Όπως είπε η κόουτς είναι σημαντικό να κερδίζουμε παιχνίδια, αλλά και παίκτριες. Δεν υπάρχει βασικός κορμός για εμάς. Όλες μπορούμε να ξεχωρίσουμε, όλες όμως προσπαθούμε για το καλό της άλλης, να αναπληρώνει η μία την άλλη».
rolleyes.gif

Τι να πει και το πουλέν μου.............Τι να πει............................... Παρεπιμπτόντως (και όχι επειδή είναι η αγαπημένη μου.......) παίζει με κομμένα τα φτερά, μου είναι πολύ εμφανές εμένα, δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό νοιωθω!

Χατζηλεοντή, Μοσγανά, Μπουντούρη κάλλιστα μπορούν να εναλλάσσονται στις θέσεις 4-3 Πχ Χατζηλεοντή-Μοσγανά, Μοσγανά-Μπουντούρη, Χατζηλεοντή-Μπουντούρη. Δεν υπάρχει λόγος να παίζει η Μπουντούρη τόσο λίγο. Δλδ αν κολλήσει σε κάποιο αγώνα η Μποσγανά (καθόλου απίθανο στην ηλικία της) ή η Χατζηλεοντή, τέλος? Πάπαλα?

Πάντως η προπονήτρια της Λευκορωσίας είναι χειρότερη. 5 (!!) παίκτριες δεν παίζουν καθόλου αν το παιχνίδι είναι δύσκολο.

Πολύ σωστή παρατήρηση. Στο χθεσινό παιχνίδι αδικαιολόγητος ο χρόνος συμμετοχής της Μπουντούρη! Αν και μου φάνηκε κάπως 'βαριά' ( ή βαριεστημένη....? δεν ξέρω πως να το περιγράψω σωτά..........) στον χρόνο που έπαιξε ήταν θετική και ΔΕΝ δικαιολογείται το να την αφήσει αν δεν κάνω λάθος έξω σε όλο το β ημίχρονο!!!

Μην ξανααναφέρεις την προπονήτρια της Λευκορωσίας και βάλεις ιδέες σε μερικούς μερικούς!!! smiley.gif

Για την Μποσγανά
Όπως τα είπε ο Benchwarmer. Μπορεί να κάνει πολλά, αλλά όντως είναι εκνευριστικό ώρες ώρες. Μου θυμίζει τον Ρογκαβόπουλο όταν ήταν μικρότερος, που σαν να μην μπορούσε να βρει ρυθμό αν δεν έπαιρνε όλες τις προσπάθειες. Ο Ρογκαβόπουλος έχει φτιάξει αρκετά, πιστεύω θα στρώσει κι η Μποσγανά.

Ξαναλέω.......όταν κάθε φόρα ένας παιχτης έχει το ελευθερο απο τον πάγκο να σουτάρει όσο και όποτε θέλει ,βάζει δεν βάζει, χτίζει και αυτοπεποίθηση και πολλά. Στην παρούσα φάση not my style παιχνιδιου, θα αναμένω με προσμονή και πραγματική χαρά να δω μια άλλη εξέλιξη στον τρόπο παιχνιδιού της στο μέλλον.Στην τελική είναι μόλις 15 ετών, με πολλά προσοντα...αλλά πια τόση ελευθερία...?Είδομεν......

Για τα γκάρντ
Δεν υπάρχει ισχυρή προσωπικότητα σαν την Κριμήλη μεν, ναι, δεν είναι πολύ γρήγορες, ναι, αν μας πιέσουν θα κάνουμε λάθη, *εντάξει, όλες οι ομάδες κορασίδων κάνουν, αλλά δεν είναι και μαύρο χάλι. Την δουλειά την κουτσοφέρνουν εις πέρας νομίζω. Τουλάχιστον με αυτούς τους αντιπάλους, δλδ κατηγορία Β'. Όταν μάλλιστα επανέλθει κι η Λέξα θα βελτιωθεί αρκετά η εικόνα στα γκάρντ. Η Σακελαρίου δεν αποδίδει όσο θα περίμενα, και δεν ξέρω γιατί. Ίσως της έχει κόψει τα φτερά ο Μπακογιώργος. Πιτσιρίκια είναι δεν θέλουν και πολύ. Γι αυτό προτείνω ψιλοσταθερό ροτέισον όπως κάνει πχ ο Φινλανδός προπονητής.

Σε αντιδιαστολή με αυτά που έγραψα για την αμέριστη ελευθερία προσπαθειών κάποιων, ερχόμαστε στο άλλο ακρο για τα γκαρακια! Εγω αυτο που βλέπω και αισθάνομαι, είναι ότι στα όρια του ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ δεν σουτάρουν!Λες και ένα μαγικό χέρι θα της σφαλιαρίσει! Η Σακελλαριόυ μια και την αναφέρεις, η οποία μου αρέσει πολύ, και έιναι μια σοβαρή και μεστή παίκτρια, είναι σαν υπνωτισμένη. ΚΑΤΙ/ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ . Για τον χρόνο συμμετοχής έταιρου point guard δεν θα σχολιασω......Νομίζω όλοι όσοι είδαμε τον αγώνα μάλλον θα συμφωνήσουμε ότι δεν διακαιολογείται.....

Πάντως έχει πλάκα που για να τρέξει η ομάδα η μπάλα πρέπει ν πάει στην Χατζηλεοντή. Aν πάει σε γκάρντ, ΤΣΟΎΚΟΥ ΤΣΟΎΚΟΥ. Αυτό λέγεται System Failure κύριοι προπονητές υποδομών.

Πάλι ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να το θέλει και να σε αφήσει να παίζεις γρήγορα.........

Όσον αφορά τον στόχο
Για μένα η άνοδος είναι επιθυμητή μόνο στον βαθμό που το συνολικό επίπεδο της ομάδας είναι για άνοδο. Δλδ και των παγκιτών. Γιατί οι 12 - άντε 10 είναι που ανικαροπίζουν ο επίπεδο ου μπάσκε της χώρας. Όχι οι δύο κι οι τρείς. Παιδιά, αν είναι να ανέβουμε με την Χατζη να παίζει 40-άλεπτο να το βράσω. Θα πάμε του χρόνου Α΄ και θα μας ρίξουν το ξύλο της χρονιάς οι "μπασμένες" οι Τσέχες.. Άσε καλύτερα...

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!
ggrilik
QUOTE (ethn @ Aug 21 2018, 10:52 ) *
Τι να πει και το πουλέν μου.............Τι να πει............................... Παρεπιμπτόντως (και όχι επειδή είναι η αγαπημένη μου.......) παίζει με κομμένα τα φτερά, μου είναι πολύ εμφανές εμένα, δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό νοιωθω!

Νομίζω πως είναι αρκετά έμπειρη για να της κόψει κάποιος τα φτερά ή σωστότερα να της σταυροδέσει τα κορδόνια rolleyes.gif Γενικά καλά παίζει, καλή άμυνα και στην επίθεση είναι η πιο κινητική. Σου φαίνεται να υποαποδίδει ίσως λόγω του στυλ επίθεσης της ομάδας.

Πολύ σωστή παρατήρηση. Στο χθεσινό παιχνίδι αδικαιολόγητος ο χρόνος συμμετοχής της Μπουντούρη! Αν και μου φάνηκε κάπως 'βαριά' ( ή βαριεστημένη....? δεν ξέρω πως να το περιγράψω σωστά..........) στον χρόνο που έπαιξε ήταν θετική και ΔΕΝ δικαιολογείται το να την αφήσει αν δεν κάνω λάθος έξω σε όλο το β ημίχρονο!!!

χα χα, έτσι είναι το στυλ της. Ως τώρα έχει παίξει αρκετά καλά, και μέσα στην ρακέτα και περιφεριακά. Θέλει λίγο παραπάνω χρόνο συμμετοχής και λιγάκι πιο επιθετικό πνεύμα, να παίρνει και λίγο παραπάνω σουτ.

Στην τελική είναι μόλις 15 ετών, με πολλά προσοντα...αλλά πια τόση ελευθερία...? Είδομεν......

14 ετών. Δεν είμαι σίγουρος πως βλέπουμε κάποιου είδους ελεύθερο. Όταν έχει κάνει τόσα air-ball όσα δεν έχει κάνει όλη την χρονιά, μην είναι πίεση δια της ανάθεσης αυστηρών ρόλων του στυλ "εσύ κι εσύ θα σουτάρετε". Τέλος πάντων, αυτά τα ξέρεις μόνο αν είσαι μέσα στην ομάδα.

Πάλι ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να το θέλει και να σε αφήσει να παίζεις γρήγορα.........

Σωστό. Και πρέπει να ανέχεται λάθη, γιατί αν πας να παίξεις γρήγορα θα τα κάνεις τα λάθη σου. Όμως τέτοια λάθη είναι καλά, δεν μαθαίνεις αλλιώς.

Τέλος πάντων, νομίζω κάποιες παίκτριες έχουν φορτωθεί με περισσότερο άγχος απ όσο θα έπρεπε. Ναι μεν είναι καλό να υπάρχει κάποιο άγχος, αλλά όσο είναι δημιουργικό. Δλδ να καταφέρεις ως προπονητής να έχεις τις παίκτριες να βγάζουν μαχητικότητα αλλά παράλληλα να το χαίρονται.

Εγώ αυτό θα ευχηθώ για την συνέχεια, και πραγματικά η άνοδος ως αυτοσκοπός μ' αφήνει αδιάφορο.

ethn
QUOTE(ggrilik @ Aug 21 2018, 11:55 ) *
Νομίζω πως είναι αρκετά έμπειρη για να της κόψει κάποιος τα φτερά ή σωστότερα να της σταυροδέσει τα κορδόνια rolleyes.gif Γενικά καλά παίζει, καλή άμυνα και στην επίθεση είναι η πιο κινητική. Σου φαίνεται να υποαποδίδει ίσως λόγω του στυλ επίθεσης της ομάδας.

Eύκολα κόβονται τα φτερά να ξέρεις...........ίσως όμως να ναι η ιδέα μου..Και εννοείται καλά παίζει , είναι πολύ ποιοτική παίκτρια...Απλά την βλέπω λιγο μαγκωμένη..

χα χα, έτσι είναι το στυλ της. Ως τώρα έχει παίξει αρκετά καλά, και μέσα στην ρακέτα και περιφεριακά. Θέλει λίγο παραπάνω χρόνο συμμετοχής και λιγάκι πιο επιθετικό πνεύμα, να παίρνει και λίγο παραπάνω σουτ.

Όντως έτσι είναι το στυλ της, πρέπει κάπως όμως να το 'τονώσει' γιατι κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως αγουροξυπνημένη smiley.gif !!! Σαφέστατα πάντως διακαιούται περισσότερο χρόνο συμμετοχής!!!

14 ετών. Δεν είμαι σίγουρος πως βλέπουμε κάποιου είδους ελεύθερο. Όταν έχει κάνει τόσα air-ball όσα δεν έχει κάνει όλη την χρονιά, μην είναι πίεση δια της ανάθεσης αυστηρών ρόλων του στυλ "εσύ κι εσύ θα σουτάρετε". Τέλος πάντων, αυτά τα ξέρεις μόνο αν είσαι μέσα στην ομάδα.

Αφου του 2003 δεν είναι....? Με μπέρδεψες τώρα. rolleyes.gif Όπως και να έχει, ακόμα και αυτο το "εσύ κι εσύ θα σουτάρετε" ( που, τώρα που το λες, μου ακούγεται και απο αυτά που βλέπω ως πιθανό σενάριο ...) ειναι λάθος αν υφίσταται..

Τεσπα, καλά να ναι όλα τα κορίτσια, καλή συνέχεια να έχουμε, και καλά μυαλά και στον πάγκο tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Άρης
QUOTE (ethn @ Aug 21 2018, 13:10 ) *
Eύκολα κόβονται τα φτερά να ξέρεις...........ίσως όμως να ναι η ιδέα μου..Και εννοείται καλά παίζει , είναι πολύ ποιοτική παίκτρια...Απλά την βλέπω λιγο μαγκωμένη..

Όντως έτσι είναι το στυλ της, πρέπει κάπως όμως να το 'τονώσει' γιατι κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως αγουροξυπνημένη smiley.gif !!! Σαφέστατα πάντως διακαιούται περισσότερο χρόνο συμμετοχής!!!

Αφου του 2003 δεν είναι....? Με μπέρδεψες τώρα. rolleyes.gif Όπως και να έχει, ακόμα και αυτο το "εσύ κι εσύ θα σουτάρετε" ( που, τώρα που το λες, μου ακούγεται και απο αυτά που βλέπω ως πιθανό σενάριο ...) ειναι λάθος αν υφίσταται..

Τεσπα, καλά να ναι όλα τα κορίτσια, καλή συνέχεια να έχουμε, και καλά μυαλά και στον πάγκο tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Δεν μπορώ να κρίνω τον κόουτς. Δεν έχω εικόνα των προπονήσεων, δεν έχω γνώση του στόχου που μάλλον δεν είναι ξεκάθαρος και θα αποφύγω κρίσεις για το κοουτσάρισμα και το χρόνο κάθε αθλήτριας. Θα ασχοληθώ με τις προοπτικές κάποιων από αυτές.
1. Χατζηλεοντή. Έχει τεχνική καλή, έφεση στο ριμπάουντ, βλέπει την πάσα και μπορεί να βάλει καλάθι με πολλούς τρόπους. Κατά τη γνώμη μου πρέπει από τώρα να κληθεί μόνιμα στην εθνική γυναικών.
2. Αναστασοπούλου. Αρκετά καλή και με κάποια δουλειά έχει προοπτική.
3. Μποσγανά. Πολά προσόντα και πολλές αδυναμίες. Δεν δίνει πάσα και μάλλον δεν την βλέπει. Χρειάζεται πολύ δουλειά στην άμυνα. Αν μπορεί να βελτιώσει αυτές τις αδυναμίες της έχει μέλλον σε υψηλό επίπεδο.
4. Οι δύο ψηλές δεν κρίνονται. Είναι νωρίς. Θέλουν πολύ χρόνο προκειμένου να γίνουν γρήγορες και ευέλικτες, αν γίνουν.
5. Στο 1 και 2 κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κάποια με υψηλές προδιαγραφές.

Πάντως αυτή η φουρνιά είναι από τις καλύτερες τα τελευταία 5 χρόνια.
ggrilik
QUOTE (ethn @ Aug 21 2018, 13:10 ) *

Δεκέμβριο του 2003. Παπαδοπούλου Μποσγανά και Γρηγοροπούλου έχουν γεννηθει κι οι τρείς εκεί γύρω, τέλη 2003 αρχές 2004.

Οι ρόλοι υφίσταται, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να καταλήξουν βραχνάς που σφίγγει τον λαιμό για την παίκτρια που τον έχει τον ρόλο και χειροπέδες για αυτές που δεν τον έχουν.

Τέλος πάντων, σε λίγες ώρες με την Μ. Βρετανία. Εντελώς αδιάφορο το παιχνίδι οπότε φαντάζομαι θα δούμε πιο ελεύθερο μπάσκετ. Και προσωπικά σε αγώνα u16 δεν θέλω να δω καμία "βασική" να ξεκουράζεται 40 λεπτά που είπε ο bench για να παίξουν οι "δευτεράντζες". Αν θέλει να ξεκουράσει να κάνει ένα πλούσιο ροτέισον με τις πενταδάτες να παίζουν σύνολο 10-15 λεπτά. Αυτό λένε τα εγχειρίδια rolleyes.gif
ggrilik
Ελλάδα - Μ.Βρετανία 24-58
Τους βάλαμε λιγότερους πόντους απ όσους τους έβαλε η Σουηδία...

Αυτό εδώ το είχα γράψει πέρσι τέτοια εποχή :

QUOTE (ggrilik @ Aug 27 2017, 05:25 ) *
Παρεμπιπτόντως η Παπαδοπούλου η Δανάη προσωπικά δεν μ' αρέσει, όπως δεν μ' αρέσει κι η Φασούλα, αλλά το τι μ αρέσει είναι αδιάφορο. rolleyes.gif Η παίκτρια είναι αναμφίβολα ελπιδοφόρα. Αν είναι όμως να δω πάλι παιχνίδια με κοντό "playmaker" να κατεβάζει αργά και βασανιστικά και μετά όλοι να ψάχνουν να βρουν την Δανάη στο πόστ να μου λείπει. Αν είναι, βλέπω και αγώνες ρετρό με τον Τκατσένκο. Τουλάχιστον έχουν πλάκα sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif

Εντάξει, δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς μάγος για να προβλέψει αυτήν την δυσάρεστη εξέλιξη. Το μπάσκετ που θέλει να παίζει αυτή η ομάδα είναι το εξής. Η μπάλα στο πόστ στην Δανάη, αν την νταμπλτιμάρουν πάσα Δανάης στην ελεύθερη (Αναστασοπούλου ή Χατζηλεοντή), αν δεν μπορεί να σηκωθεί πάσα έξω και σουτ η Μποσγανά που περιμένει στην γωνία.

... απλά δεν βλέπεται...
Χώρια το πέταγμα μπασκετικού ταλέντου στα σκουπίδια

ethn
QUOTE(ggrilik @ Aug 21 2018, 17:55 ) *
Ελλάδα - Μ.Βρετανία 24-58
Τους βάλαμε λιγότερους πόντους απ όσους τους έβαλε η Σουηδία...

Αυτό εδώ το είχα γράψει πέρσι τέτοια εποχή :

Εντάξει, δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς μάγος για να προβλέψει αυτήν την δυσάρεστη εξέλιξη. Το μπάσκετ που θέλει να παίζει αυτή η ομάδα είναι το εξής. Η μπάλα στο πόστ στην Δανάη, αν την νταμπλτιμάρουν πάσα Δανάης στην ελεύθερη (Αναστασοπούλου ή Χατζηλεοντή), αν δεν μπορεί να σηκωθεί πάσα έξω και σουτ η Μποσγανά που περιμένει στην γωνία.

... απλά δεν βλέπεται...
Χώρια το πέταγμα μπασκετικού ταλέντου στα σκουπίδια

I couldn't agree more my dear! (λογω του σημερινού αγώνος με Μ. Βρετανια εριξα το αγγλικό μου..................)

Ελληνιστί, και λίγα λες!!

υ.γ. Μπράβο για το περσινό διορατικό σου ποστ!
benchwarmer
Πραγματικά τα βλέπουμε τελείως διαφορετικά τα πράγματα, αλλά ωραίο είναι αυτό smile.gif

Κατά τη γνώμη μου, όταν έχεις μία κοπέλα σαν την Δανάη να περνάει ένα κεφάλι τις αντιπάλους της, αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις. Να την τροφοδοτείς συνέχεια... Δεν νομίζω πως θα χρειαστεί να κληθεί ποτέ στην καριέρα της να σκοράρει πίσω από τα 4 μέτρα (όπως και η Φασούλα άλλωστε που αναφέρθηκε), σε αντίθεση με την Χατζηλεοντή που είναι ηλίου φαεινότερον ότι μπορεί να φτάσει στο "πλήρες πακέτο".
Γενικά δεν παρακολουθώ τα κορίτσια όλη τη χρονιά, αλλά ξέχωρα από τη γκρίνια για το μπάσκετ που παίζουμε και τον Μπακογιώργο, δεν νομίζω ότι ευθύνεται αυτός που πχ τους όποιους αιφνιδιασμούς έχουμε βγάλει τους ανοίγει καλύτερα η... Χατζηλεοντή και όχι κάποια από τις γκαρντ.

Το έχω γράψει αρκετές φορές σε παίδες/εφήβους κλπ, ίσως όχι εδώ. Η μεγάλη κουβέντα θα πρέπει να είναι το τι μπάσκετ μαθαίνουν τα κορίτσια (και τα αγόρια) στους συλλόγους τους, στο 80% του έτους δηλαδή. Το τι μπάσκετ βλέπουμε στο άλλο 20% (στις Εθνικές δηλαδή) είναι αντανάκλαση αυτού και τίποτα παραπάνω. Στα τουρνουά αυτά για μένα δεν είναι καθόλου κακό να υπάρχει η "σκοπιμότητα", και πράγματι αν μία κοπέλα είναι καλύτερη από τις άλλες να πάρει και 20 και 30 σουτ. Η αλλαγή φιλοσοφίας πρέπει να αρχίσει από τα κάτω, να σταματήσει δηλαδή να είναι σκοπός των ομάδων να βγούνε 4ες αντί για 8ες στις κορασίδες ΕΣΚΑ (τυχαίο το παράδειγμα)... Και στην Εθνική ας δοκιμάζονται όντως όποια κορίτσια επιλέγονται σε συνθήκες "πρωταθλητισμού", με σκοπό τη νίκη (όχι με κάθε μέσο, αλλά καταλαβαίνετε ελπίζω τι εννοώ) και όχι απλώς την χαρά του παιχνιδιού, ελπίζοντας αυτό να το χαίρονται τον υπόλοιπο χρόνο, χωρίς να φοβούνται μία λάθος πάσα σε ένα παιχνίδι Κουκουβάουνες-Τράχωνες (ξανά τυχαίο το παράδειγμα).
ggrilik
QUOTE (benchwarmer @ Aug 21 2018, 20:17 ) *
Πραγματικά τα βλέπουμε τελείως διαφορετικά τα πράγματα, αλλά ωραίο είναι αυτό smile.gif

Κατά τη γνώμη μου, όταν έχεις μία κοπέλα σαν την Δανάη να περνάει ένα κεφάλι τις αντιπάλους της, αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις. Να την τροφοδοτείς συνέχεια...

Να τροφοδοτείται, δεν είπα να μην, κάθε άλλο, αλλά..

1ον την Μ.Βρετανία νομίζω πως θα την κερδίζαμε με διαφορά και χωρίς να έπαιζε η Δανάη. Άλλωστε οι Βρετανίδες έπαιζαν χωρίς το βασικό τους πεντάρι, την Pollyanna Nichol Storie (188) που τραυματίστηκε στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου με την Ισλανδία. Περαστικά της κι όλας, ελπίζω πως δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό*. Οπότε δεν τίθεται θέμα σκοπιμότητας νίκης.

2ον Να τροφοδοτείται το πεντάρι στο πόστ, αλλά δεν γίνεται να είναι αυτό το επίκεντρο του παιχνιδιού σου. Αυτό το παιχνίδι έχει πεθάνει και στο γυναικείο. Αν δεν είχε πεθάνει εκείνη η ομάδα u20 του 2017 με Κολλάτου. Βιντσιλαίου Ντάνου και Φασούλα θα είχε ανέβει κατηγορία. Γιατί κι εκείνη η ομάδα έτσι έπαιζε. Αλλά δεν ανέβηκε, έτσι δεν είναι? Βγήκε η Φασούλα πρώτη σκόρερ, η ομάδα όμως έμεινε στην Β'

3ον Να τροφοδοτείται η Δανάη αφού περνάει τις Εγγλέζες χωρίς Pollyanna ένα κεφάλι αλλά κι η Γρηγοροπούλου τις περνάει μισό. Αυτή γιατί να μην τροφοδοτείται? Που θα ξαναβρεί η Γρηγοροπούλου ψηλές να παίξει? Στην ΕΣΚΑΝΑ? Προσωπικά της προτείνω σαν ψηλή που είναι αν πραγματικά θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά το μπάσκετ, όποτε μπορέσει να φύγει απ την χώρα και να πάει αλλού, Γαλλία, Αμερική, Βέλγιο, Ισπανία, όπου βρει.

Συνοψίζω Έστω κι αν δεχτώ την σκοπιμότητα μόνο της νίκης (δεν την δέχομαι αλλά έστω) , αυτό το παιχνίδι μπορεί να βγαίνει με την Βρετανία χωρίς το πεντάρι τους, δεν βγαίνει όμως με καλύτερες ομάδες και τότε θα πρέπει να ξέρουν κι οι άλλες τι να κάνουν. Αλλιώς η ομάδα θα χάσει.

Η σημερινή επίδειξη ήταν απλά μια επίδειξη πάνω σε ψόφιο άλογο (τις Εγγλέζες χωρίς Pollyanna). Κι αυτό δεν κάνει καλό ούτε στην Δανάη η οποία έχει εδώ που υπάρχουν ψηλές να μάθει και πέντε πράγματα εκτός του να ποστάρει. Που ούτως ή άλλως το κάνει καλά. Συμφωνώ πως η δουλειά γίνεται στους συλλόγους και στα τοπικά πρωταθλήματα, για τις ψηλές όμως είναι μια μεγάλη ευκαιρία και το πανευρωπαϊκό. Και για τις δύο τις ψηλές. Πάντως στους δύσκολους αγώνες φοβάμαι πως θα δείς την Χατζή πεντάρι. Η σκοπιμότητα της νίκης βλέπεις rolleyes.gif

* θα βάλω και το βίντεο για να πειστούν διάφοροι γονείς πως το μπάσκετ είναι σκληρό άθλημα για γυναίκες και μου φαίνεται θα συνεχίσω να ποστάρω τραυματισμούς -έχω μπόλικους απο αυτό εδώ το πρωτάθλημα μόνο- μέχρι να σταματήσουν να πιέζουν τα παιδιά τους αλλά και τους ομοσπονδιακούς.

https://youtu.be/BcZvKaKknj4?t=1h23m1s
ggrilik
.. Εν τω μεταξύ μας δουλεύουν κι όλας.

Την παράσταση σήμερα έκλεψε σε μεγάλο βαθμό η Δανάη Παπαδοπούλου. Μια κοπέλα που στον προηγούμενο αγώνα, με την Σουηδία δεν πάτησε καν παρκέ. Σήμερα είχε 23 πόντους με 10/10 εντός πεδιάς. Πόσο εύκολο είναι αυτή η «διαφορά» για ένα κορίτσι 16 χρονών; «Είναι ένα παιδί πολύ προσηλωμένο σε αυτό που κάνει και σε αυτό που πρέπει να κάνει. Ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των προπονητών και είναι ένα ταλέντο που προσπαθούμε να αναδείξουμε. Ο αγώνας με την Ισλανδία δεν της «ταίριαζε», αλλά σήμερα ήταν εξαιρετική».

Τάδε έφη Γιάννης Παπούλης, μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ομάδας

Λοιπόν για να κλείσω, τις ψηλές τις ψάχνουμε με το μικροσκόπιο. Κι αγώνες με ψηλές αντιπάλους ούτε με μικροσκόπιο, πρέπει να παίξουμε με ξένες ομάδες. Λοιπόν. Του έτυχε κι έχει δύο. Να τις βάζει να παίζουν. 20 λεπτά την μία 20 λεπτά την άλλη, τους «ταιριάζει» δεν τους «ταιριάζει» η αντίπαλη ομάδα, το επιβάλει δεν το επιβάλει η σκοπιμότητα του αγώνα.

Άλλωστε σας το έχω πει ήδη και το ξέρουν κι αυτοί, οι μόνες δύσκολες ομάδες σ'αυτό το τουρνουά είναι η Φινλανδία και η Λευκορωσία, οι υπόλοιπες είναι η καλύτερη επιπέδου Σουηδίας. Και δεν πρόκειται να διασταυρωθούμε και με τις δύο πριν τον μεγάλο τελικό. Συνεπώς η άνοδος είναι εξασφαλισμένη. Να τις βάζει να παίζουν.

Υ.Γ.1 Σκέφτηκα κι άλλον αναχρονισμό εκτός του επικεντρωμένου στο post play παιχνιδιού. Δίδυμοι πύργοι. Ορίστε, ετσι θα παίζουν οι ψηλές ακόμα περισσότερο.
ethn
QUOTE(ggrilik @ Aug 22 2018, 10:29 ) *
Ο [b]αγώνας με την Ισλανδία δεν της «ταίριαζε»[/b], αλλά σήμερα ήταν εξαιρετική».

Τάδε έφη Γιάννης Παπούλης, μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ομάδας

Τι εννοεί ο ποιητής....? blink.gif
benchwarmer
Ολοκληρωτική εμφάνιση σήμερα (52-23 στο 28' αυτή τη στιγμή, χάρη σε ένα 16-0 στην αρχή της τρίτης περιόδου), στο θεωρητικά πιο δύσκολο ματς ως τώρα 41.gif 41.gif

Αύριο το απόγευμα στις 19.15 το ματς που θα κρίνει την άνοδο, απέναντι στο νικητή του Φινλανδία-Ρουμανία (παίζουν στις 5 σήμερα).

* Πέρα από τα υπόλοιπα καλά (ή όχι τόσο καλά) στοιχεία των κοριτσιών που έχουμε αναφέρει ως τώρα, να συμπληρώσω και το πόσο καλά βάζει τα χέρια της στις φάσεις η Γρηγοροπούλου. Ίσως παραείναι λεπτομέρεια, αλλά μου έκανε πολύ εντύπωση για την ηλικία της (θυμίζω είναι η μικρότερη της 12άδας, μόλις 14 και 6 μηνών).

Αύριο τα σπουδαία λοιπόν, με την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες μας για άνοδο (ας μου σιγουρέψει κάποιος ότι όντως φέτος ανεβαίνουν οι 3 πρώτες).
taselen
Μπράβο στα κοριτσια, έκαναν την καλύτερη τους εμφάνιση μέχρι τώρα.
Κρίμα που αυτή η ομάδα δεν έπαιξε Ά φέτος, εύχομαι σε δύο χρόνια.
ggrilik
QUOTE (benchwarmer @ Aug 23 2018, 15:59 ) *
Αύριο τα σπουδαία λοιπόν, με την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες μας για άνοδο (ας μου σιγουρέψει κάποιος ότι όντως φέτος ανεβαίνουν οι 3 πρώτες).

ορθόν
benchwarmer
QUOTE(taselen @ Aug 23 2018, 16:28 ) *
Μπράβο στα κοριτσια, έκαναν την καλύτερη τους εμφάνιση μέχρι τώρα.
Κρίμα που αυτή η ομάδα δεν έπαιξε Ά φέτος, εύχομαι σε δύο χρόνια.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ανεβούν του χρόνου οι 2001-2002, κάτι που θεωρητικά είναι σίγουρα εφικτό, με Κριμιλή-Χατζηλεοντή-Εζέτζα.

Ίσως να χρειάζεται ένα review το όλο σύστημα με τις κατηγορίες, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.
ethn
Μπράβο στα κορίτσια, υποθέτω απο το σκορ και τα ανωυεν σχόλια ότι πήγαμε πολύ καλά..Δεν μπόρεσα να δω τον αγώνα (Λες αυτό να έφερε γούρι και να παίξαμε τόσο καλά???? smiley.gif )

Επόμενος αγώνας πότε.?
ggrilik
QUOTE (ethn @ Aug 23 2018, 17:12 ) *
Μπράβο στα κορίτσια, υποθέτω απο το σκορ και τα ανωυεν σχόλια ότι πήγαμε πολύ καλά..Δεν μπόρεσα να δω τον αγώνα (Λες αυτό να έφερε γούρι και να παίξαμε τόσο καλά???? smiley.gif )

Επόμενος αγώνας πότε.?

Ayrio 19:15
θα σας κάανω μια παρουσίαση της συμπαθέστατης Φινλανδίας αν βρω χρόνο. Βλέπεις τα μπασμένα ξέκαναν και τις Μαγυάρες στο division A και πρέπει να δω πως το κατάφεραν .. smile.gif
parketeza
QUOTE (ggrilik @ Aug 23 2018, 19:32 ) *
Βλέπεις τα μπασμένα ξέκαναν και τις Μαγυάρες στο division A και πρέπει να δω πως το κατάφεραν .. smile.gif

Ένα θα σε πω... Ένα κι εξήντα! smiley.gif
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Aug 23 2018, 20:44 ) *
Ένα θα σε πω... Ένα κι εξήντα! smiley.gif

Ρε, το κοντοπίθαρο.. laugh.gif
Πάντως τα ύψη που έχουν δώσει είναι λάθος. Πχ αυτό το #13 Klara STLOUKALOVA αποκλείεται να είναι 174cm που την δίνουν, μάλλον προς το 184 είναι. Όντως όμως είναι κοντούτσικη ομάδα. Να δούμε αν μπορούν να ξανανικήσουν την Τουρκία.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.