roben28
Feb 27 2007, 02:30
το...χειροφρενο και τριποντο του Γιαννακη!!
το σταματημα και το σουτακι απο τα 5-6 μετρα τραβωντας ελαφρα το σωμα προς τα πισω του Μποντιρογκα!!
το κατι σαν σουτ του Μπερι!!
το σουτ αλα μπαλαρινα του Βρανκοβιτς,με το σωμα κατακορυφο και το χερι απλωμενο πανω απο το στεφανι!!
το μπασιμο του Γκαλη,με το δεξι σουταρε,με το αριστερο κρατουσε τον αντιπαλο σε αποσταση για να μην δεχτει ταπα!!
το σουτ του Κορφα,με το ενα χερι!!
οι βολες του Μιλισεβιτς που σουταρε βγαζοντας την μπαλα απο την...κοιλια του!!
τα...επαγγελματικα πεσιματα του Σαβιτς που ειχε κανει επιστημη το επιθετικο φαουλ!!
τα...σαν να πυροβοληθηκε θεαματικα πεσιματα του Αλβερτη στο παρκε επειτα απο σουτ 3 ποντων!!
οι απιστευτες τριπλες του Ριβερς που αναγκαζαν τους σκηνοθετες να τις δειχνουν σε slow motion!!
τι αλλο μπορειτε να θυμηθειτε;
basketaris
Feb 27 2007, 03:36
-Οι ελευθερες βολες-ουρανοξυστης του Χοσε Πικουλιν Ορτιθ, που οταν βαρουσε η μπαλα εφτανε πιο ψηλα και απο το ταμπλο!
-Το σουτ "κρατω τη μπαλα ψηλα και δεξια απο το κεφαλι μου" του Λιαδελη!
-Το σουτ με γλωσσα εξω του MJ!
-Το sky hook του Καριμ!
-Το alley hoop του Ναβαρο!
Αυτα μου ρχονται προς το παρον. Σιγουρα αν κατσω και σκεφτω θα μου ρθουν κι αλλα!
Dromeas7
Feb 27 2007, 05:18
Τζον Κόρφας:Απλά μοναδικός
Το jump-shot του Webber:Περίεργο στυλάκι με φοβερή ευστοχία.
Τα μπασίματα του Tony Parker:Ο μπασκετικός Zidane
Το σπάσιμο της μέσης toy Ginobilli
Το φοβερό Jump-shot toy Oscar Robertson:δεν έσπαγε σχεδόν καθόλου τον καρπό!
Αυτά για την ώρα..,
Papaloukas 4 ever
Feb 27 2007, 10:06
Οι βολές από την άκρη της σχετικής γραμμής από τον Εντγκαρ Τζόουνς και πρόσφατα από τον Χόσκινς του Θρύλου. Και όμως τις βάζουν!!!!
nikefalin
Feb 27 2007, 21:18
QUOTE(Papaloukas 4 ever @ Feb 27 2007, 09:59 AM)
Οι βολές από την άκρη της σχετικής γραμμής από τον Εντγκαρ Τζόουνς και πρόσφατα από τον Χόσκινς του Θρύλου. Και όμως τις βάζουν!!!!
- Οι βολές του Πεδουλάκη με το αριστερό χέρι
- Τα σουτ κουτάλα και οι βολές στυλ κουτάλα του Αραποστάθη (εν οίδει quiz για όποιον δεν τον θυμάται)
- Τα α λα Magic λει απ του Νίκου Σταυρόπουλου
- Οι ραβέρσες του Γιώργου Τρόντζου (σαν να τον αντέγραφε ο Καρίμ ε ?)
- Τα....γρήγορα φάουλ του Φιλίππου
- Το πίβοτ του Ντίνο Μενεγκίν (και οι αγκώνες του βεβαίως βεβαίως)
- Τα καρφώματα με το αριστερό χέρι των δεξιόχειρων ομογενών Πιτ Παπαχρόνη & Τζον Μπρούγος
Νίκος
mathbasketic
Feb 27 2007, 21:26
Το σουτ του Ροτζερς όταν πρωτοήρθε στον Ολυμπιακό!!!!
dizzy_fingers
Feb 27 2007, 22:09
- Το ένα και μοναδικό στυλ του Μπέρι
.
- Κουούσμα στον αιφνιδιασμό, παίρνει τη μπάλα μερικά εκατοστά μέσα από τη γραμμή των 6,25...μικρή τρίπλα με πίσω βήμα, τρίποντο, μέσα!
- Στόγιαν Βράνκοβιτς στο ποστ, παίρνει την εσωτερική, βγαίνει σχεδόν ολόκληρος πίσω από τη μπασκέτα και τεντώνει το χέρι για να την αφήσει στο καλάθι από κάτω(-πίσω
).
- Παναγιώτης Φασσούλας. Σηκώνεται κάθετα με τα χέρια στην ανάταση λες και έχει συγκαεί στις μασχάλες να καρφώσει, κρεμιέται και γλυστράει από τη μία πλευρά του στεφανιού στην άλλη.
Τί μας έκανες να θυμηθούμε Ρομπέν
...
Papaloukas 4 ever
Feb 28 2007, 10:34
Το αλησμόνητο τρίποντο του Έντυ (ένας είναι ο Έντυ) στον αιφνιδιασμό στο 65-67 της Γλυφάδας απέναντι στο βάζελο. Επίσης, το καθοριστικό τρίποντο (με το ένα πόδι παρατεταμένο μπροστά) στη Σαραγόσα (F4).
Pierce
Feb 28 2007, 12:00
με το παραπανω ποστ θυμηθηκα και εγω ενα εκπληκτικο τριποντο .αυτο του μπανε (εχει κρεμασμενους 2-3 και το εκανε και εκτος ισοοροπιας0 στον ημιτελικο του f4 του 98 με την μπενετον. ο ομπραντοβιτς οποτε το θυμαται χτυπαει το κεφαλι του
αλλα και γενικοτερα το στιλ του μπανε ειναι αξιομνημονευτο
EXPLOITED ARIS
Feb 28 2007, 12:12
Εγω θυμαμαι το στυλ του Παπαχρονη στις βολες.
Που μετα απο καθε χαμενη γυρνουσε τρομαγμενος προς τον παγκο να δει εναν Ιωαννιδη να χτυπιεται
Οσο για τα τριποντα αλησμονητο του Πετζα μεσα στο Σεφ και τρελο το buzzer-beater του Τζορνταν με την προσποιηση ριβερς και μετα πηγε και χτυπαγε το κεντρο του γηπεδου.(δεν θυμαμαι με ποιον επαιζαν οι Μπουλς μη ρωτησετε!!!)
Αλλη χαρακτηριστικη κινηση του Αιρ το καρφωμα μεσα στη μαπα του Μουτομπο και μολις γυρνουσε προς την αμυνα ο Μαικλ του εκανε αυτο το νοημα με το δαχτυλο που εκανε σε ολους τους αλλους ο Ντικεμπε
grigoris
Feb 28 2007, 14:55
QUOTE(pierce21 @ Feb 28 2007, 11:53 AM)
με το παραπανω ποστ θυμηθηκα και εγω ενα εκπληκτικο τριποντο .αυτο του μπανε (εχει κρεμασμενους 2-3 και το εκανε και εκτος ισοοροπιας0 στον ημιτελικο του f4 του 98 με την μπενετον. ο ομπραντοβιτς οποτε το θυμαται χτυπαει το κεφαλι του
αλλα και γενικοτερα το στιλ του μπανε ειναι αξιομνημονευτο
Ακόμα απιστευτότερο ήταν το τρίποντο του Μπάνε στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων του ΠΑΟΚ με τη Ρεάλ που ισοφάρισε σε 63-63.Έχει κατεβάσει τη μπάλα και σηκώνεται από τα 7,5 μέτρα και ΠΑΡ'ΤΟ!!!Το κυριότερο όλων σ'αυτό το σούτ ήταν ότι το πίστευε,δεν ήταν εννοώ προσπάθεια απελπισίας.
Βέβαια μετά έκανε το λάθος ο Φασούλας και έπεσαν οι τίτλοι τέλους
Papaloukas 4 ever
Mar 1 2007, 10:15
Γιατί το τρίποντο του Μπάνε (που πολλοί υποστηρίζουν ακόμα ότιαμέσως πριν έκανε βήματα) εναντίον του Άρη, με το οποίο έσπασε το μεγάλο σερί του Άρη;
QUOTE(EXPLOITED ARIS @ Feb 28 2007, 12:05 PM)
Οσο για τα τριποντα αλησμονητο του Πετζα μεσα στο Σεφ
Απλώς
EXPLOITED ARIS
Mar 1 2007, 12:42
Επισης μου αρεσε πλου και το τυπου fade away στυλακι που ειχε ο Μακντανιελ του Ηρακλη.
Δεν ετρωγε ταπα με τιποτα.Μονο μια φορα τον θυμαμαι να του αλλοιωσε το σουτ ο Μιχαιλοφ οταν επαιζε στην ΤΣΣΚΑ.Κατα τ αλλα ουτε που την εβλεπαν τη μπαλλα.
Ηταν η σχολη των Σελτικς οπως και να το κανουμε
PanosIlio
Mar 1 2007, 13:11
Χμμμμμ η σκηνή με τον Jordan και τον McDaniel σε αγώνα Seattle-Chicago: Ο Μιχαλάκης του δείχνει σε πιο σημείο θα πάρει την μπάλλα από την επαναφορά, του λέει πόσα δευτερόλεπτα θα μείνουν στο χρονόμετρο μετά το σουτ και φυσικά ήταν το τελευταίο σουτ. Pippen επαναφορά, ο Jordan ξεμαρκάρεται από το μαρκάρισμα του McDaniel (ω τι περίεργο!!
) ο κακομοίρης ο McDaniel τον κυνηγάει, ο Μιχαλάκης πάει ακριβώς εκεί που του είπε, παίρνει μπάλλα, σουτάρει, το βάζει εννοείται και απλά έπεσε έξω κάτι δέκατα του δευτερολέπτου από τον χρόνο που είπε πριν
Τα pick n roll Malone-Stockton, πραγματική επιστήμη
Τα pick n roll Παπαλουκά - Σόφο στον ημητελικό με της ΗΠΑ
Το μαμάτο κάρφωμα του Jordan πάνω από τον Ewing σε αγώνα Chicago-Knicks που αφού ξεφορτώνεται Starks και άλλον έναν ταλαίπωρο στη baseline σηκώνεται πάνω από τον Ewing ο οποίος έχει σηκωθεί κάθετα με τα δύο χέρια να έχουν περάσει τη στεφάνη και να φτάνουν στους αγκώνες και απλά ο Μιχαλάκης πηδάει πιο ψηλά, απλά πράγματα.
Και επίσης, θέλω εδώ να υποκλιθώ σε έναν μεγάλο που ποτέ δεν έγινε αυτός που έπρεπε, η καταπληκτική εμφάνιση του Ντίνου Αγγελίδη με την Σερβία στο παιχνίδι του ομίλου αν θυμάμαι καλά, όχι στον ημιτελικό, του Eurobasket του 95 στην Αθήνα που σκόραρε 17? πόντους και απλά είχε κατατροπώσει τον Divac. Φυσικά χάσαμε σε εκείνο το παιχνίδι
EXPLOITED ARIS
Mar 1 2007, 13:16
17 ηταν οι ποντοι και νομιζω ειχε χασει μονο ενα σουτ.
Τελεια στατιστικα
PanosIlio
Mar 1 2007, 14:02
Οκ ήρθε και η επιβεβαίωση από τον βορρά
PanosIlio
Mar 1 2007, 14:11
Τελικά το έψαξα λίγο και δεν ήταν 17 οι πόντοι αλλά 16, το βρήκα στο www.basket.gr του ΕΣΑΚΕ, δεν λέει άλλα στατιστικά μόνο πόντους.
EXPLOITED ARIS
Mar 1 2007, 14:46
Οντως;Θα ορκιζομουν οτι ηταν 17 οι ποντοι του.Τελος παντων.
Ηταν εντυπωσιακη η εμφανιση του και εχω την εντυπωση οτι προερχομασταν και απο ηττα στην Ευρωπη απο τη Σκαβολινι αν δεν κανω λαθος.Ημασταν 14 ποντους μπροστα στο ημιχρονο και καταφεραμε και χασαμε.
klearxos
Mar 1 2007, 18:10
QUOTE(PanosIlio-G7 @ Mar 1 2007, 03:04 PM)
Αυτο ειναι σιγουρα Jordan?
Γιατι ακριβως το ιδιο πραγμα-και μαλιστα πανω στον Xavier εχει κανει και ο Bird.
basketaris
Mar 1 2007, 18:36
Να πω και γω τα καρφωματα του Vince?? Η ειναι περιττο....??
Εννοειται με αποκορυφωμα αυτο πανω απο τον φουκαρα τον Βαις στο ΗΠΑ-Γαλλια στους Ολυμπιακους του Συδνευ...!!!
Oh my God!!!
dizzy_fingers
Mar 1 2007, 18:44
Αν είναι να αναφέρουμε και παγκόσμια κατορθώματα, να το μεταφέρω το τόπικ στο "Οτιδήποτε για το μπάσκετ" όπου και ταιριάζει?
PanosIlio
Mar 1 2007, 19:53
QUOTE(klearxos @ Mar 1 2007, 06:03 PM)
Αυτο ειναι σιγουρα Jordan?
Γιατι ακριβως το ιδιο πραγμα-και μαλιστα πανω στον Xavier εχει κανει και ο Bird.
Όπα καλά έχει δίκιο ο klearxos είμαι για πολλές
Βασικά το θυμάμαι πολύ έντονα να το κάνει αυτό ο Jordan, και όχι τίποτα άλλο αλλά έχω σχεδιάσει και τη φάση στο μυαλό μου λες και έγινε. Ακόμα και στο youtube που βρήκα το video με τον Bird να το κάνει ακόμα δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου ότι εγώ βλέπω Jordan. Λέω να το βουλώσω τώρα.
klearxos
Mar 2 2007, 00:15
QUOTE(PanosIlio-G7 @ Mar 1 2007, 09:46 PM)
Φιλε μου δεν τρεχει και τιποτα! Εχει κανει τοσα πολλα ο Jordan που ο οποιοςδηποτε θα μπορουσε να ειχε μπερδευτει.! Τυχαινει να εχω δει τη φαση με τον Bird και γι' αυτο το σχολιασα!
scorpions
Mar 3 2007, 00:11
Ο Τονυ ο καλαθης στον Παο
Roy James Tarpley
Mar 5 2007, 13:56
QUOTE(Papaloukas 4 ever @ Feb 27 2007, 09:59 AM)
Μάλιστα ο Εντγκαρ Τζόουνς, γνωστός και ως "Ελικόπτερο" στα νίατα του, στη θητεία του στον Άρη, όταν εκτελούσε τις βολές, άφηνε και τα γυαλιά του στο παρκέ!
Roy James Tarpley
Mar 5 2007, 14:16
Κάποια highlights στο μυαλό μου:
Αν και αντι-παναθηναικός, η σταυρωτή ντρίπλα του Dejan Bodiroga (αργή και αποτελεσματική) ειδικότερα στις κατα μέτωπο επιθέσεις...
Η τάπα του Henry Terner πάνω στον Νίκο Γκάλη σε αιφνιδιασμό (αν θυμάμαι καλά στο κλειστό της Γλυφάδας)...
Το κάτι σαν σουτ-κουτάλα-πετάω πέτρα στο γυαλό του Παναγίωτη Φασούλα πριν τον περιλάβει ο Ιωαννίδης και τον μάθει να σουτάρει κάπως πιο ανθρώπινα...
Ολυμπιακός - Λεβερκούζεν ΣΕΦ και ο Roy (ένας είναι ο Roy) αφού ακούει εξάψαλμο από τον Ιωαννίδη στο time-out, κατεβάζει αμυντικό rebound, αγνοεί Tomic (νομίζω), κατεβάζει μπάλα σε όλο το γήπεδο, κάνει μια σταυρωτή, άλλη μια πίσω από την πλάτη, σηκώνει μπάλλα στο δεξί και πατάει πρώτο βήμα στη βολή, παίρνει μαζί του τον Βελπ (μετέπειτα στον ΟΣΦΠ για 2 φεγγάρια) και καρφώνει (goal-foul)... Μετά γύρισε προς τον πάγκο και έλεγε κάτι δικά του... ως συνήθως!
Τα 2 ανάποδα lay-ups του Μπακατσιά στο Mundobasket Toronto κάτω από τον ίσκιο του Shaq...
Τα χαρακτηριστικά κάτι σαν hooks του Μιρο Πετσάρσκι όσο έπαιζε στον Άρη... Πάντα με βλέμμα ψιλο-απλανές και το στόμα ανοικτό...
Τον Νίκο Γκάλη να πανηγυρίζει το τρίποντο του Φάνη πριν ακόμη η μπάλλα μπει στο καλάθι στο Ζαγκρεμπ
Και για το τέλος τις πλαστικές κινήσεις pivot του Hakeem ¨The Dream¨ Olajuwon οι οποίες πρέπει να διδάσκονται σε σεμινάρια
QUOTE(basketaris @ Mar 1 2007, 06:29 PM)
Να πω και γω τα καρφωματα του Vince?? Η ειναι περιττο....??
Εννοειται με αποκορυφωμα αυτο πανω απο τον φουκαρα τον Βαις στο ΗΠΑ-Γαλλια στους Ολυμπιακους του Συδνευ...!!!
Oh my God!!!
Και ο πανηγυρισμός του Vince στο εν λόγω κάρφωμα είναι όλα τα λεφτά, όπως και ο Garnett ο οποίος καταφθάνει χαμογελαστός με στυλάκι "τι λες τώρα!!!!"
dizzy_fingers
Mar 5 2007, 14:17
Καλωσορίζω και υποκλίνομαι σε μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ, στον Roy James Tarpley
.
Τί ωραία nick είναι αυτά που βάζετε...tsitum ο ένας, tarpley ο άλλος...να'στε καλά που μας θυμίζετε τις όμορφες αυτές εποχές (περιμένω Μίροσλαβ, Κουούσμα, Τιτ Σοκ, Βολκώφ έτσι?
).
Καλά ποστ να έχεις φίλε μου.
nikefalin
Mar 5 2007, 14:50
Τον Νίκο Γκάλη να πανηγυρίζει το τρίποντο του Φάνη πριν ακόμη η μπάλλα μπει στο καλάθι στο Ζαγκρεμπ
Παρομοίως στον ημιτελικό του Βελιγραδίου , τα υψωμένα χέρια του Λάζαρου και του Ντικούδη στο σουτ του Διαμαντίδη
Roy James Tarpley
Mar 5 2007, 17:54
QUOTE(dizzy_fingers @ Mar 5 2007, 02:10 PM)
Καλωσορίζω και υποκλίνομαι σε μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ, στον Roy James Tarpley
.
Τί ωραία nick είναι αυτά που βάζετε...tsitum ο ένας, tarpley ο άλλος...να'στε καλά που μας θυμίζετε τις όμορφες αυτές εποχές (περιμένω Μίροσλαβ, Κουούσμα, Τιτ Σοκ, Βολκώφ έτσι?
).
Καλά ποστ να έχεις φίλε μου.
Σ'ευχαριστώ πολυ φίλε μου!
Από την πλευρά μου υπόσχομαι να μείνω "καθαρός" κατά την διάρκεια της παραμονής μου (ελπίζω να είναι μακροχρόνια - όχι συμβόλαιο 10 ημερών) στο forum...
Υ.Γ. Τις Αmstel τις έχω καλά κρυμμένες!!
Υ.Γ.2 Αν μπούνε στο forum ο Rolando (Blackman), o Rich (Relford) και ο Nique (Dominique Wilkins) τους περιμένω για βραδυνή έξοδο!!!!
nikefalin
Mar 5 2007, 18:00
QUOTE(Roy James Tarpley @ Mar 5 2007, 05:47 PM)
Σ'ευχαριστώ πολυ φίλε μου!
Από την πλευρά μου υπόσχομαι να μείνω "καθαρός" κατά την διάρκεια της παραμονής μου (ελπίζω να είναι μακροχρόνια - όχι συμβόλαιο 10 ημερών) στο forum...
Υ.Γ. Τις Αmstel τις έχω καλά κρυμμένες!!
Υ.Γ.2 Αν μπούνε στο forum ο Rolando (Blackman), o Rich (Relford) και ο Nique (Dominique Wilkins) τους περιμένω για βραδυνή έξοδο!!!!
Όλους αυτούς θα τους στείλει στον πυρ το εξώτερο ο Μορμόνος Τζιμ Γιούσεβιτς και το παιδί με τη βίβλο στα χέρια ο Λόουελ Χάμιλτον
Περιμένοντας και τον επιχειρηματία Ντάνι Βρέινς (κτηματομεσίτης σήμερα)
φίλε Ρόυ το πλήρες όνομα θυμίζει το συγκρότημα James Barclay Harvest
Νίκος
PanosIlio
Mar 5 2007, 18:19
Ας ξαναπώ και γώ και ελπίζω να μην κάνω λάθος πάλι
Το κάτι σαν σουτ του Σαβιτς
Το κάτι σαν σουτ/χουκ, βαριέμαι που ζω αλλά πετάω την μπάλλα του Μπέρι και την τρομερή έφεση του στα ριμπάουντ αν και όχι πρώτο μπόι
Τα 360 καρφώματα του Χένρι Τέρνερ στη Νέα Σμύρνη
Τα 360 καρφώματα του Χάμιλτον (έτσι τον έλεγαν νομίζω) της ΑΕΚ στο Γεώργιος Μόσχος και τα καρφώματα του μπροστά σε Βράνκοβιτς στο ίδιο γήπεδο επίσης.
Τον Λέβινγκστον να καρφώνει μπροστά στον Μουρεσάν σε παιχνίδια ΠΑΟΚ-Ορτέζ στη Γαλλία και γενικά την παρουσία του μέσα στις 4 γραμμές. Μπορεί στα 3 πρώτα δαχτυλίδια του Σικάγο να ήταν παγκίτης αλλά εδώ μας έδειξε ότι ξέρει και μπάσκετ.
Τον Όντι Νόρις γενικά, ένα από τα καλύτερα σέντερ που έχουν περάσει ποτέ, κατά τη γνώμη μου.
Όλη την ομάδα του Άρη που πήρε το κύπελλο το 98 νομίζω με πάσπαλι, αγγελίδη κτλ που έχουν αφήσει ιστορία μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό, βλέπε μπαράκια Λεωφόρου Νίκης
Air Kef
Mar 5 2007, 18:51
Τα απολαυστικα coast-to-coast του Rivers με αμετρητες σταυτρωτες-ρακχιαιες και reverse ντρίπλες που κατέληγαν σε lay up&foul απεναντι στον οποιοδήποτε.
Τον Τζιμι Ολιβερ να βγαινει απο σκριν στην αριστερη πλευρα,να δεχεται την πασα λιγο πιο πισω στο δεξι του χερι και κρατώντας το αριστερο του ποδι να γυριζει προς το καλάθι και να σουτάρει..Αχαστος..
pan_kyp
Mar 6 2007, 11:24
QUOTE(Roy James Tarpley @ Mar 5 2007, 12:09 PM)
Και ο πανηγυρισμός του Vince στο εν λόγω κάρφωμα είναι όλα τα λεφτά, όπως και ο Garnett ο οποίος καταφθάνει χαμογελαστός με στυλάκι "τι λες τώρα!!!!"
Και που παραλιγο να φαει τρελο hook-punch ο garnett οπως πανηγύριζε o vince!
Air Kef
Mar 6 2007, 12:54
Όντως..Απορω πως την γλιτωσε ο Γκαρνετ.
Δν ξερω αν με τιμα,αλλα σε εναν παρομοιο πανηγυρισμο μου,ξαπλωσα στην κυριολεξια για κανα 5λεπτο εναν άτυχο.!
grigoris
Mar 6 2007, 15:53
Διάβασα σχετικά σε άλλο τόπικ και με κατέκλυσαν οι αναμνήσεις:
Ο τρισμέγιστος χλαπατσοκοιλιάς τριχωτός καραφλομαλλιάς Μίρκο Μιλίσεβιτς,ο παίχτης-γραφικότητα,το είδωλο των απανταχού χοντρών με απωθημένο μπασκετικής καριέρας (πλάκα-πλάκα ήταν και καλός παίχτης...)
thrylos7
Mar 7 2007, 02:06
Tα καρφώματα με το χέρι στο αυτί του Καρλ Μαλόουν! Απολαυστικότατα!
Roy James Tarpley
Mar 7 2007, 21:17
Αν ενθυμούμαι καλά, ο Zdovc, στις πετυχημένες ημέρες του Ηρακλή στην Α1, είχε εκθέσει 3-4 φορές αντιπάλους του καθώς πάνω στα βήματα του μπασίματος (συνήθως από τα πλάγια) κατάφερνε να τους περνάει την μπάλλα πίσω από την πλάτη τους, ξαναφέρνοντάς την μπροστά και σουτάροντας.
Κανα-δυο καρφώματα που έχασε σε αιφνιδιασμούς ο Stojko Vrancovic στην επι ΠΑΟ θητεία του στην Ελλάδα.
Τον Hollywood Robinson ο οποίος δεν έλεγε να κάνει κανα καλό παιχνίδι και επέμενε όμως να μην φοράει ποτέ καλτσες κατά την διάρκεια του αγώνα (καλά αυτό δεν είναι μπασκετική κίνηση αλλά τι να κάνουμε...)
Θέλω δοθείσης της ευκαιρίας να κάνω μια ιδιαίτερη μνεία στο καλαθάκι του Λιβέρη Ανδρίτσου, στον τελικό του 1987. Όλος ο κόσμος θυμάται τον μέγα Νικ (40αρα στο κεφάλι των Σοβιετικών), τις βολές του Αργύρη Καμπούρη (τίμιος γίγας) αλλά λίγοι θυμούνται πως ο Λιβέρης ισοφαρίζει και το παιχνίδι οδηγείται παράταση...
Τα καλάθια που έμπαιναν στα παιχνίδια των Αμπελοκήπων (με Σταυρακόπουλο-Φλώρο-Lorence Funderburk- Asraf Amagia), αποθέωση του run and gun!!! Το ένα καλύτερο από το άλλο!!!
Τις θεαματικές - προς τα πίσω - βουτιές του Παναγιώτη Γιαννάκη (επι χρυσής εποχής Αρη) προσπαθόντας κάποιες φορές να εκμαιεύσει επιθετικό φαουλ και τα "κοντινά" που έκαναν οι κάμερες τότε της ΕΡΤ στο "κλάμα" του Γιαννάκη.
Τα τρίποντα του Subotic στα ντέρμπι των 80ς με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο: Από την γωνία και με καμπύλη για να αποφύγει τις χερούκλες του Φασούλα!
Τα τρίποντα που είχε σκοράρει ο Μπακατσιάς στην Α1!Άλλωστε δεν είναι και πολλά!!!! Μάλιστα επί Ιωαννίδη στον ΟΣΦΠ, είχε εκδωθεί και σχετική εντολή: Απαγορευόταν να σουτάρει τρίποντο ο Μπακατσιάς!!!!
Το νικητήριο κάρφωμα του Τζον Χατσον (του Πανιωνίου) στο διαγωνισμό καρφωμάτων στο 1ο All Star Game στο ΣΕΦ που σπάει το ταμπλό. You Broke It, You Bought It!!!!!
hellenic
Mar 7 2007, 21:21
Hatzivrettas na dexetai tin mpalla stin grammi triponton na kanei 2bimata piso meta pali 2mprosta kai na kopanaeo sout sto stefani!
Xatzis na pairnei tin mpalla sto triponto na kanei to sout,na ginetai foul,o Xatzis na anigei kapos paraksena ta podia,na stekete telios atsala kai na to bazei!
eimai sostos?
o Τόμπι Μπέιλυ του Πανιωνίου(δε θυμάμαι χρονιά) να πετάει τη μπάλα προτού εκτελέσει τις ελεύθερες βολές, ο Σιγάλας να ξερογλείφεται στις βολές και ο Φράνκο Νάκιτς να σκάει τη μπάλα σκυμένος όσο δε πάει (πάλι στις βολές!)
CK13gr
Mar 18 2007, 17:05
καρφωμενα στο μυαλο μου ....
Χενρι Τερνερ για καρφωματα
Στογιαν στις ταπες
Μπερι με το στυλ βαριεμαι που ζω.
Αλβερτης με το σουτ-καταπελτης και το πεσιμο μετα
Γκαλης-δεν κατεβαινω οταν πηδαω-Νικος, με 32 σπασιματα μεσης στον αερα...
Διαμαντιδης με τα πλοκαμια και η ευκολια στα κλεψιματα.
Διαμαντιδης ΒΑΛΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.....
http://www.youtube.com/watch?v=T6h__vO7y2M
hellenic
Mar 18 2007, 19:40
Thimame stoys Clippersprin arketa xronia toys Darius Miles kai Quentin Richardson na sikonoyn kai ta duo xeria pano apo to kefali toys meta apo karfoma!
a bullet for your head
Apr 2 2009, 17:30
Τι θυμηθηκα σε αυτο το τοπικ...
-Το κατι σαν σουτ του Μπερι
-Οι βολες του Μιλισεβιτς..και οχι μονο..
-Η προστασια της μπαλας με το αριστερο,απ τον Νικ
-Οι βολες απ την γωνια του χαι-ποστ απ τον Εντγκαρντ Τζοουνς
-Στα ''επιστημονικα πεσιματα'',θα εβαζα και αυτα του Μηριουνη
-Τις βολες με το αριστερο του Πεδουλακη..
-Τις βολες με το ενα χερι του Κορφα
-Επισης θα εβαζα τις βολες του Ζαρκο..
-Το στυλ που σουταρε ο Κομαζετς
-Τη ταχυτητα εκτελεσης στο σουτ,απ τον Εντι..
-Την κινηση στη βασικη γραμμη του Κακιουζη
αν θυμηθω αλλα θα επανελθω..
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Apr 3 2009, 01:10
Βολες Ρολαντο Μπλακμαν (οχι αυτος στο ραδιοφωνο στους 103,1)
Αλλα η μεγαλυτερη απολαυση ηταν να βλεπεις τον καλυτερο Αμερικανο παιχτη
που επαιξε ποτε στην Ευρωπη,
να παιρνει ριμπαουντ, να κατεβαζει την μπαλα και να καρφωνει,
περνοντας παραμαζωμα οποιον εβρισκε μπροστα του.
Και στην επομενη επιθεση να σουταρει απο τα 6,25 και να ευστοχει χαλαρα.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΡΟΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑ.
Air and King
Apr 3 2009, 01:13
Απο τους καλυτερους και απο τους αγαπημενους μου ειναι και μενα ο Ταρπλει.Ηξερε πολυ μπασκετ και πιθανων να μην ερχοταν στην Ευρωπη αν δεν εχει αποκλειστει απο το ΝΒΑ.Θα ερχοταν στα γεραματα ισως.
Το καλυτερος ομως δεν υφησταται.Υπαρχει ταβανι αντικειμενικα.Μπομπ Μακαντου.
j-kidd13
Apr 3 2009, 01:42
Tον τροπο που εκτελουσε βολες ο Μαρκους Λιμπερτι που επεζε στην Αεκ(χρονια δεν θυμαμαι...),οπως και εντυπωση μου εκανε ο τροπος που επιανε την μπαλα,παλι στις βολες,ο Τραβις Μεις του Πανιωνιου..
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Apr 3 2009, 03:05
QUOTE(Air and King @ Apr 3 2009, 02:13 )
Απο τους καλυτερους και απο τους αγαπημενους μου ειναι και μενα ο Ταρπλει.Ηξερε πολυ μπασκετ και πιθανων να μην ερχοταν στην Ευρωπη αν δεν εχει αποκλειστει απο το ΝΒΑ.Θα ερχοταν στα γεραματα ισως.
Το καλυτερος ομως δεν υφησταται.Υπαρχει ταβανι αντικειμενικα.Μπομπ Μακαντου.
Ο Μακαντου επαιξε σε μια εποχη που το Ευρωπαικο μπασκετ ηταν σε αναπτυξη
και η αμυνα αγνωστη λεξη.
Ο ΡΟΙ επαιξε την περιοδο που το Ευρωπαικο μπασκετ ηταν στην καλυτερη περιοδο του
και η αμυνα τσακιζε κοκκαλα.
Αυτα που εκανε στο γηπεδο ο Ταρπλει δεν τα εκανε ποτε κανεις αλλος.
Air and King
Apr 3 2009, 20:19
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Apr 3 2009, 04:05 )
Ο Μακαντου επαιξε σε μια εποχη που το Ευρωπαικο μπασκετ ηταν σε αναπτυξη
και η αμυνα αγνωστη λεξη.
Ο ΡΟΙ επαιξε την περιοδο που το Ευρωπαικο μπασκετ ηταν στην καλυτερη περιοδο του
και η αμυνα τσακιζε κοκκαλα.
Αυτα που εκανε στο γηπεδο ο Ταρπλει δεν τα εκανε ποτε κανεις αλλος.
Αντε παλι με τις εποχες.Τα ιδια και τα ιδια.Ειναι λαθος να κρινεις με βαση τις εποχες συν του οτι δεν στεκει στην συγκεκριμενη περηπτωση.Μηπως σε παραμυθιαζει η μετα 93 εποχη δηλαδη η μετα Λιμοζ εποχη?Λαθος.Ο Μακαντου εκανε το repeat με την Τρεισερ το 1988 και ο Ταρπλει επαιζε στον Ολυμπιακο μια 6ετια αργοτερα.Τοσο αλλαξε το Ευρωπαικο μπασκετ και οι αμυνες?Υπερβολη.
Δηλαδη διαγραφεις και την Τσιμπονα του Πετροβιτς?Λαθος επαναλαμβανω.Δεν μπορει να θεωρεις την μια εποχη καλυτερη απο την αλλη η το αντιστροφο.Καθε εποχη εχει τα υπερ και τα κατα ειτε λεγεται Ευρωπη ειτε ΝΒΑ.
Για να τελειωσω ο Μακαντου στα γεραματα(37 χρονων) με 39 ποντους εριξε στον καναβατζο τον Αρη του Γκαλη στο prime του Νικ.Και στον τελικο επι της Μακαμπι του Τζαμπσι ηταν παλι ο Γερο Μακαντου ο ηγετης.
Ο Ταρπλει δεν μπορει να συγκρηθει με τον Μακαντου ουτε στο ΝΒΑ ουτε στην Ευρωπη ουτε σαν παιχτης.Ο Μακαντου ηταν αλλη κλαση.(προγονος του Νοβιτσκι κυριως επειδη ηταν ψηλος και ειχε σουτ απο μακρια)
Ο Ταρπλει ειναι και εμενα ο αγαπημενος μου ξενος που εχει ερθει στον Ολυμπιακο και ασφαλως ηξερε πολυ μπασκετ για το υψος του αλλα οταν συγκρινω παιχτες αφηνω το συναισθημα και τις εποχες στην ακρη.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Apr 4 2009, 02:08
QUOTE(Air and King @ Apr 3 2009, 21:19 )
Αντε παλι με τις εποχες.Τα ιδια και τα ιδια.Ειναι λαθος να κρινεις με βαση τις εποχες συν του οτι δεν στεκει στην συγκεκριμενη περηπτωση.Μηπως σε παραμυθιαζει η μετα 93 εποχη δηλαδη η μετα Λιμοζ εποχη?Λαθος.Ο Μακαντου εκανε το repeat με την Τρεισερ το 1988 και ο Ταρπλει επαιζε στον Ολυμπιακο μια 6ετια αργοτερα.Τοσο αλλαξε το Ευρωπαικο μπασκετ και οι αμυνες?Υπερβολη.
Δηλαδη διαγραφεις και την Τσιμπονα του Πετροβιτς?Λαθος επαναλαμβανω.Δεν μπορει να θεωρεις την μια εποχη καλυτερη απο την αλλη η το αντιστροφο.Καθε εποχη εχει τα υπερ και τα κατα ειτε λεγεται Ευρωπη ειτε ΝΒΑ.
Για να τελειωσω ο Μακαντου στα γεραματα(37 χρονων) με 39 ποντους εριξε στον καναβατζο τον Αρη του Γκαλη στο prime του Νικ.Και στον τελικο επι της Μακαμπι του Τζαμπσι ηταν παλι ο Γερο Μακαντου ο ηγετης.
Ο Ταρπλει δεν μπορει να συγκρηθει με τον Μακαντου ουτε στο ΝΒΑ ουτε στην Ευρωπη ουτε σαν παιχτης.Ο Μακαντου ηταν αλλη κλαση.(προγονος του Νοβιτσκι κυριως επειδη ηταν ψηλος και ειχε σουτ απο μακρια)
Ο Ταρπλει ειναι και εμενα ο αγαπημενος μου ξενος που εχει ερθει στον Ολυμπιακο και ασφαλως ηξερε πολυ μπασκετ για το υψος του αλλα οταν συγκρινω παιχτες αφηνω το συναισθημα και τις εποχες στην ακρη.
Το Ευρωπαικο μπασκετ απο το 91-92 και μετα αλλαξε εντελως
και απο το ''περαστε κοσμε'' που επαιζαν οι ομαδες στην αμυνα,
φτασαμε στις αμυνες του Μαλκοβιτς και του Ιωαννιδη που εσπαγαν κοκκαλα.
gallistis
Apr 16 2009, 22:00
σαν αρειανος δεν εχω παρα να θυμηθω τα καρφωματα του μεγαλου οντι νορις.παντα με το ενα χερι και να κρεμιεται στη μπασκετα-σα να σε ειρωνευοταν.ειχε στοιχειωσει τα παιδικα μου χρονια ο ατιμος.πολυ κριμα που τον ειδαμε μολις μια χρονια στην ελλαδα με το περιστερι-εκανε αρθροσκοπηση και του εβαλαν μολυσμενες βελονες στο γονατο.κατα παραξενο λογο δεν εγινε στην ελλαδα και στο ικα αλλα στην ισπανια.απο τοτε το σταματησε.
Μήτσος-Jimmys-ΔΣ#18#
Jun 11 2009, 20:52
το φειντ αγουει του Φραγκι, τα καρφωματα του Ντομινικ, οι πασες του Σαρας, τα τριποντα του Τσιλντρες
και οι προσποιηση του Νοβιτσκι πανω στο jump shoot!!!
Δ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.