Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
ΚΥΡΙΑΚΗ 12-10-2008
ΣΠΟΡΤΙΓΚ 17:00 Α.Ε.Κ.-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΒΑΠ (Κεκλεισμένων των Θυρών)

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : Παπαδημητρίου, Χριστοδούλου, Μαχαιριανάκης
ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ : Τασούλας, Ντίνος
TAPOYTOS
XΩΡΙΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΤΣΙ??
ashton
άνευ κόσμου, άνευ τηλεόρασης.

Ελπίζω τουλάχιστον να δείξει πλάνα ο ΑΝΤ1 το βράδυ στις ειδήσεις..
ashton
QUOTE
# 10/10/2008 Την Κυριακή το παιχνίδι
Την προσεχή Κυριακή στις 17.00 στο κλειστό του Σπόρτιγκ θα διεξαχθεί η αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΚ και του Κολοσσού ύστερα από συντονισμένες των ανθρώπων της ΑΕΚ και του ΕΣΑΚΕ. [περισσότερα]
Αναφορικά με την ενδεχόμενη αναβολή της κυριακάτικης αναμέτρησης λόγω ακαταλληλότητας του κλειστού του Σπόρτιγκ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς πρόβλημα την προσεχή Κυριακή. Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ, σε συνεργασία με τους ανθρώπους του ΕΣΑΚΕ, έλυσαν «εν τη γεννέση» του το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, ενώ ενημερώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Δύο ημέρες, λοιπόν, απομένουν από τη διεξαγωγή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και ο Κώστας Φλεβαράκης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Χθες Πέμπτη ο Έλληνας τεχνικός και οι Χατζής, Παπανικολάου, Ταπούτος και Δορκοφίκης παρευρέθηκαν στην εκδήλωση των εταιριών Energizer - Wilkinson.


aekbc.gr


QUOTE
Παραλίγο... αναβολή!

Του Γιώργου Νικολάου
10/10/2008 (19:03)

Πέρασε από "σαράντα κύματα", εντός της εβδομάδος, η διοίκηση της ΑΕΚ, αλλά η "φουρτούνα" πέρασε. Μπάμπης Καραμανλής, Βασίλης Βάσσιος και Λία Μάντη "έγιναν χίλια κομμάτια", αλλά τα κατάφεραν. Οι τρεις "πυλώνες" διαχείρισης κρίσεων της "Ένωσης" διεκπεραίωσαν τις όποιες εκκρεμότητες και θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ομάδα να αγωνίζεται, τη Κυριακή, στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον Κολοσσό. Για μερικές ώρες, χθες, είχε τεθεί θέμα ακαταλληλότητας του κλειστού του Σπόρτιγκ, από απρόσμενη παρέμβαση της Αστυνομίας, αλλά οι κινήσεις των "κιτρινόμαυρων" και η καλή θέληση του ΕΣΑΚΕ, απέτρεψαν την αναβολή του αγώνα.

Προφανές είναι, ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε σοβαρός λόγος για να προκληθεί εμπλοκή, ιδιαίτερα από τη στιγμή που είχε κριθεί κατάλληλο ακόμη και το κλειστό της... Καλαμίτσας.

Σε επίπεδο διπλωματικό και "εν μέσω" παγκόσμιας οικονομικοπιστωτικής ύφεσης, το διοικητικό τρίο τα καταφέρνει περίφημα. Με περιορισμένης ισχύος φαρέτρα. Με απρόοπτα. Δίχως συμμάχους. Δίχως την συνδρομή (και) εκείνων που άλλα είχαν υποσχεθεί και άλλα έπραξαν. Με το δυναμικό "σκριν" της "Ορίτζιναλ 21" που στηρίζει την προσπάθεια και θα έχει ενεργό συμμετοχή στο διάβα της αγωνιστικής σεζόν. Τί θα ξημερώσει; Αυτό είναι άλλο θέμα.

Η εποχή δεν είναι εύκολη για κανέναν και για καμία επιχείρηση. Ετσι ή αλλιώς, δεν ήταν εύκολη για την ΑΕΚ, οι υπεύθυνοι της οποίας δεν περίμεναν το σημερινό "κραχ" των Ισλανδών για να διαπιστώσουν πού έχουν μπλέξει και πόσο επικίνδυνο είναι το "ταξίδι" -κατά έκφραση Βάσσιου- στο οποίο ανέλαβαν "καπετάνιοι", αναζητώντας απάνεμο λιμάνι.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Κώστας Φλεβαράκης θα πρέπει να νιώθει ευτυχής, καθώς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Ο Χρήστος Ταπούτος παρότι ανέτοιμος σε σχέση με τους συναθλητές του θα συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα, κάτι που παραδέχθηκε ο ίδιος ο προπονητής στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης του ΕΣΑΚΕ.

basketblog.gr
ashton
QUOTE
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε να ενημερώσει για τον Κολοσσό πως «έχουμε δουλέψει αρκετά καλά για να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Eκτός από κάποια σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, όλα πήγανε όπως τα προγραμματίσαμε. Eίμαστε σε αρκετά καλό σημείο και περιμένουμε την έναρξη του πρωταθλήματος, μετά από δύο μήνες σκληρής δουλειάς». Αναγνώρισε πως «ξεκινάμε με ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, με μία ομάδα που ναι μεν είχε τα δικά της προβλήματα, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει οργανωθεί, έχει συσπειρωθεί και διαθέτει έμπειρους παίκτες. Πιστεύω ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι» και κατέληξε στο ότι «Το γεγονός ότι θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο και σε παγωμένη ατμόσφαιρα θα επηρεάσει και τις δύο ομάδες». Επ' αυτού ο Σπύρος Παντελιάδης, είχε να καταθέσει ότι «όταν ένας αγώνας διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών συνήθως επηρεάζεται ο γηπεδούχος, που δεν έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Ομως μερικές φορές αποτελεί και αστάθμητο παράγοντα. Στο τέλος, λοιπόν, θα δούμε ποιον βοήθησε και ποιον όχι το γεγονός ότιο δεν θα υπάρχει κόσμο στις εξέδρες. Η απουσία οπαδών θα αφαιρέσει άγχος από την ΑΕΚ, αλλά εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, διότι μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε. Οχι μόνο το ματς της πρεμιέρας, αλλά κάθε ματς». Γενικά για την εκκίνηση της χρονιάς, διευκρίνισε ότι «σίγουρα για την ομάδα μου δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Εχουμε κάνει καλό ξεκίνημα ως τώρα και στα φιλικά και στην προετοιμασία. Είμαστε στο σωστό δρόμο, έχουμε ετοιμαστεί σωστά και θα παίξουμε δίχως άγχος στο ματς. Αισιοδοξούμε ότι θα κτυπήσουμε το παιχνίδι και θα αρχίσουμε με το δεξί το πρωτάθλημα».

esake.gr
ashton
QUOTE
ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΛΟΣΣΟΣ: «Φαβορί η ΑΕΚ»
Γράφει ο/η ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΣΑΔΑΚΗΣ
Πέμπτη, 09 Οκτώβριος 2008 18:24

Ο Κολοσσός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα με την εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο τεχνικός των «θαλασσί», Γιάννης Σφαιρόπουλος σε δηλώσεις στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου των προπονητών και αρχηγών του φετινού «μαραθωνίου» σε δηλώσεις του έχρισε φαβορί την ΑΕΚ. «Είμαστε μια καινούργια ομάδα, της οποία της λείπουν τα επίσημα ματς ωστόσο παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι. Ο αγώνας της πρεμιέρας με την ΑΕΚ είναι δύσκολος αφού ναι μεν άργησε (σ.σ. η ΑΕΚ) να στελεχώσει το ρόστερ της ωστόσο είναι μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες» σχολίασε ο νεαρός κόουτς που παρά το γεγονός πως το ματς γίνεται κεκλεισμένων των θυρών τόνισε πως: «Η ΑΕΚ είναι το φαβορί για τη νίκη και λόγω έδρας».


Επίσης, ο Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε και στο γεγονός πως τρεις παίκτες του (Βασίλιεβιτς, Τσάμης και Χαρίσης) αλλά και ο συνεργάτης του, Κώστας Κώτσης θα αγωνιστούν κόντρα στην περσινή τους ομάδα, τονίζοντας: «Δεν σημαίνει κάτι, αυτό όλοι μας προερχόμαστε από κάποια ομάδα. Είμαστε επαγγελματίες και μας ενδιαφέρει το καλό της ομάδας στην οποία εργαζόμαστε αυτή την στιγμή».

orasports.gr
XATZIS
78-59 ANTE MΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ!!
sporting b.c.
δεν σας ειχα πει απο το φιλικο ΣΠΟΡΤΙΓΚ-ΑΕΚ ότι ο ΠΑΠ θυμάται τα νιάτα του στα Πατήσια ;


QUOTE
Του Γιώργου Κογκαλίδη
12/10/2008 (18:56)

"Ήρθε η ώρα του Καραμανλή"!...
Το ακούσαμε και αυτό. Δεν ήταν προεκλογική συγκέντρωση της Ν. Δημοκρατίας, αλλά το ξέσπασμα των φίλων της ΑΕΚ, που (φυσικά έκαναν λόγο για τον Μπάμπη Καραμανλή, τον πρόεδρο του "δικεφάλου) πανηγύρισαν έξαλλα το 78-59, στο πρώτο και από πολλές απόψεις δύσκολο παιχνίδι της χρονιάς. Κάτι το "άδειο" Σπόρτιγκ, κάτι η απουσία του Ταπούτου (ανέτοιμος), κάτι το άγχος της πρεμιέρας και ο αγώνας ήταν εξ ορισμού ντέρμπι. Μόνο που και ο Κολοσσός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, απέναντι σε μια ΑΕΚ που μπορεί να στηριχθεί στην ωριμότητα, την εμπειρία, την αξία κάποιων παικτών της.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν διστακτικά, με βασικό μέλημα να μην δώσουν τη δυνατότητα στον αντίπαλο να επιβάλλει τον ρυθμό του. Αργό τέμπο, μεγάλες επιθέσεις, σε έναν αγώνα που ήθελαν και οι δύο και κανείς δεν ένιωθε το... συναίσθημα της υπεροχής για να πάρει πρωτοβουλία. Χαμηλό σκορ, αργές επιθέσεις, έκαναν μάλλον ανιαρή την πρώτη περίοδο, απ' όπου κανείς δεν ξεχώρισε. Ακόμα και τα τρίποντα ήταν εξαιρετικά περιορισμένα, δείγμα της ατολμίας των δύο προπονητών και των παικτών.

Η ΑΕΚ πήρε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (και αφού το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 12-11, με τον Μπράιαντ να παίρνει τον μεγάλο όγκο των επιθέσεων για τον "δικέφαλο") ένα ελαφρύ προβάδισμα (17-11) με επί μέρους σκορ 8-0, για να απαντήσουν οι Ροδίτες με τις δύο πιο αξιόπιστες λύσεις τους στο πρώτο μισό, τον Βασίλιεβιτς και τον Τσέρανιτς.
Κάπου στα μισά της δεύτερης περιόδου ο Τόμσον αποφάσισε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο παρκέ, η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων (6-10 στο πρώτο μισό) και άνοιξε την ψαλίδα. Το 17-15 έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 21-17 και 28-19. Με τη συμβολή του Χατζή στην επίθεση έφτασε στο 37-25, για να κλείσει το ημίχρονο με αέρα 10 πόντων για τους γηπεδούχους (37-27).

Η μηχανή είχε πάρει μπροστά. Η ΑΕΚ, με έμπειρα παιδιά στις τάξεις της, όπως ο Χατζής και ο Παπανικολάου, με την ενέργεια του Μπράιαντ και κάποια εκρηκτικά λεπτά από τον Τόμσον, είχε καπαρώσει τη νίκη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος "φοβήθηκε" το παιχνίδι και το… πλήρωσε. Το 44-30 διαμόρφωσε μια νέα κατάσταση, η οποία διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, χάρη σε 2/2 τρίποντα του Νέμεθ, που "ακύρωσαν" την αντεπίθεση του Κολοσσού (είχε μειώσει σε 48-41). Το 56-41 του τρίτου δεκαλέπτου έδινε ουσιαστικά τέλος στην όποια αγωνία υπήρχε για τον νικητή.
Η μπάλα ήταν πιο ελαφριά, ο Κυριακόπουλος με τρίποντο διαμόρφωσε το 61-44, λίγο μετά το σκορ έγινε 69-51 και 76-57, με την "Ένωση" να έχει διαρκώς το προβάδισμα και μάλιστα με διαφορά ασφαλείας. Το τελικό 78-59 πανηγυρίστηκε από τους φίλους της, που αν και το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών το χάρηκαν με την ψυχή τους (αυτοί οι 50+ που βρέθηκαν στις κερκίδες του κλειστού του Σπόρτιγκ).

Η νίκη δεν κάλυψε όλες τις αδυναμίες. Ο Μίκαελ Άντερσεν δεν έχει θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ. Εξαιρετικά βαρύς, δεν μπορεί να βοηθήσει και το καλύτερο που έχει να κάνει ο Κώστας Φλεβαράκης είναι να ψάξει για άλλον ψηλό.
Όπως επίσης είναι εξαιρετικά μέτριος (αν όχι κακός) ο Ντι Τζέι Τόμσον. Και να σκεφτεί κανείς ότι απέναντί του ήταν ένας εξίσου "βραχύσωμος" πόιντ (Βασίλιεβιτς). Τί θα γίνει όταν συναντήσει ψηλότερους περιφερειακούς; Σίγουρα η ΑΕΚ θα γίνει καλύτερη με τον Ταπούτο, αλλά αν θέλει να πορευτεί με ασφάλεια και άνεση, θα χρειαστεί ΑΜΕΣΑ μία - δύο αλλαγές στο ρόστερ της.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κολοσσός έχει βρει λαβράκι. Ο Σμιθ είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς (μιλώντας πάντα με την εικόνα των φιλικών και της πρεμιέρας) Αμερικανούς του πρωταθλήματος. Ο έτερος (Χάρις) αν και έχει εξαιρετικό άλμα, ικανοποιητικότατη μηχανική στο σουτ, χάνεται στο παιχνίδι. Αν άμεσα δεν αντιληφθεί πως δεν μπορεί να επιβιώσει με παραγωγή πέντε πόντων (μόλις έξι σουτ επιχείρησε), χωρίς ασίστ και με μόλις τρία ριμπάουντ, θα αποτελέσει παρελθόν.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 37-27, 56-41, 78-59.
ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος 3 (1), Βασιλόπουλος 2, Παπανικολάου 13, Τόμσον 10 (1), Χατζής 13 (1), Δορκοφίκης 8, Κίκερπιλ 2, Μπράιαντ 16 (1), Άντερσεν, Νέμεθ 11 (3).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Σφαιρόπουλος): Χάρις 5 (1), Παντελιάδης 4, Βασίλιεβιτς 14 (1), Δανάς, Λεριάς, Ασημακόπουλος 5 (1), Σμιθ 19 (2), Χαρίσης, Τσάμης 6, Τζόκο, Τσέρανιτς 6.
XATZIS
ΠΑΡΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟ!!
http://www.contra.gr/pops/photostory.aspx?id=1573&p=5

K KAPOIES AKOMA!!
http://www.goalday.gr/popup.asp?catid=1049...5&imgid=1583995
ashton
Μπράβο στην ομάδα.
Πολύ μεγάλη νίκη και σε σημασία και σε αξια και για τη ψυχολογία

QUOTE
Φλεβαράκης: "Η νίκη μετράει"

Ο Κώστας Φλεβαράκης μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: "Αυτό που μετρούσε στην πρώτη αγωνιστική ήταν να πάρουμε μία νίκη που θα είχε διπλή αξία. Επρεπε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βρούμε τη χημεία μας, τους ρόλους μας καθώς η προετοιμασία μας ήταν και μικρότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Προσπαθήσαμε πολύ απέναντι σε μία καλή ομάδα. Με μία νίκη δεν λύνονται τα προβλήματα και πλέον κοιτάμε την έπόμενη μέρα". Σχετικά με τον Χρήστο Ταπούτο αλλά και το άδειο γήπεδο ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε: "Μέρα με την μέρα θα μπαίνει πιο δυνατά στις απαιτήσεις της ΑΕΚ.

Είναι θέμα χρόνου, αλλά θα γίνει με σταδιακό τρόπο. Θα μπορούσε να παίξει με τον Κολοσσό όμως έχω πει ότι όλοι παίκτες θέλω να είναι έτοιμοι 100% Εχουμε μία ομάδα νέα και πρέπει να παίξουμε σε άδειο γήπεδο για κάτι που έγινε πέρσι. Αυτό είναι άδικο για το άθλημα και οι μόνοι που δεν φταίμε είμαστε εμείς".

Ο Δημήτρης Παπανικολάου από την πλευρά του τόνισε: "Κάναμε ιδανικό ξεκίνημα. Εμείς είχαμε ενέργεια, θέληση και πάθος. Με την ίδια ενέργεια θα έχουμε τύχη στο πρωτάθλημα".

Στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε: "Η ΑΕΚ ήθελε περισσότερο τη νίκη και το έδειξε. Ήμασταν νευρικοί στην επίθεση και δώσαμε εύκολους πόντους στους αντιπάλους μας. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας τώρα που είναι νωρίς".

sport24.gr
ashton
http://youtube.com/watch?v=h3VChbuaVfI
τα στιγμιοτυπα απο ΝΕΤ
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.