Help - Search - Members - Calendar
Full Version: CSKA Moscow - Olympiacos
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Final 4 Madrid 2015
Pages: 1, 2, 3, 4
sacarame




1961, 1963, 1969, 1971, 2006, 2008Κατακτήσεις 1997,2012,2013
12 Παρουσίες σε τελικούς 6


Μέρα και ώρα διεξαγωγής : 15/05/2015 19.00

Οκτώβρης 2014:αφιέρωμα Ευρωλίγκας basketforum-στόχος
CSKA
QUOTE
Τίποτα άλλο πέρα από την κορυφή της Ευρωλίγκα.. ..

Olympiacos-morrison
QUOTE
Ο συνηθισμένος. Final Four....



Η CSKA για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια στήθηκε με ένα και μοναδικό σκοπό, την κατάκτηση της Euroleague. Για αυτό το λόγο δεν δίστασε να σπαταλήσει αρκετά εκατομμύρια στο μεταγραφικό παζάρι δένοντας με τριετές συμβόλαιο τον Milos Teodosic ενώ επίσης απέκτησε για συνοδοιπόρο του στα γκαρντ το Nando De Colo. Τοποθέτησε στη θέση του χεντ-κόουτς τον επί χρόνια βοηθό του mastermind Zeljko Obradovic Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της σε μια κίνηση που αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύστοχη ενώ, ακόμα, ενίσχυθηκε περαιτέρω με τους Nichols και Markoishvili να έρχονται από τον πάγκο. Ο χαρακτηρισμός της "υπερομάδας" που χαρακτηρίζει την Ρωσική ομάδα - αν και δεν συβαδίζει με τις συνεχείς αποτυχίες των τελευταίων ετών - επισφραγίστηκε με τον επαναπατρισμό του Andrei Kirilenko στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Με τους Teodosic και De Colo να αγωνίζονται σε επίπεδο MVP, η Ρώσικη αρκούδα μετέτρεψε την κανονική περίοδο της διοργάνωσης σε υγιεινό περίπατο τερματίζοντας αήττητη παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα γνωρίσει την πρώτη της ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, αλλά και δύο αγωνιστικές αργότερα από τη Fenerbahce με τα δύο αυτά αποτελέσματα να αποτελούν τα μοναδική αρνητικά σε ένα μαραθώνιο 24 αγώνων στον οποίο η CSKA είχε την καλύτερη αξιολόγηση, την υψηλότερη επιθετική παραγωγή (87,8 π.) και το καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα (41,6%). Στα προημιτελικά η CSKA αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό διατηρώντας ανέπαφη την έδρα της με δύο άνετες νίκες, έχασε το πρώτο ματς στην Αθήνα, αλλά ξαναβρήκε το σοβαρό της εαυτό καθαρίζοντας με μια ακόμα ευρεία νίκη στο τέταρτο και τελευταίο ματς. Ταξίδεψε στη Μαδρίτη έχοντας στις αποσκευές το καλύτερο ρεκόρ της διοργάνωσης, αλλά και πολλές απαιτήσεις να το συνοδεύουν.

Το βάρος της άσχημης προϊστορίας με τον Ολυμπιακό σε Final 4 την τελευταία τετραετία είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα κληθεί να ξεπεράσει η CSKA σε αυτό το Final 4.

Ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό μπάσκετ που επιστρέφει σε Final 4 μετά από ένα χρόνο απουσίας από την ετήσια συνάντηση των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων πάλεψε με τις δυσκολίες και όπως μας έχει συνηθίσει την τελευταία τετραετία βγήκε θριαμβευτής και ανέδειξε για άλλη μια φορά το μέταλλο που διαθέτει σαν ομάδα. Η πρώτη "κρίση" της ομάδας ήταν η αλλαγή προπονητή που συνέβη με το καλημέρα μετά την αιφνίδια απομάκρυνση του Γιώργου Μπαρτζώκα έπειτα από την αναπάντεχη ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Milan Tomic βγήκε μπροστά και ανέλαβε προσωρινά την μπαγκέτα του πρώτου προπονητή μετρώντας τρία στα τρία μέχρι την κίνηση ματ της διοίκησης του Ολυμπιακού, δηλαδή την πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι Πειραιώτες ικανοποίησαν στην κανονική περίοδο με 8-2 για να βρεθούν στην επόμενη φάση σε έναν όμιλο φωτιά όπου κλήθηκαν να διεκδικήσουν μια από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις από τα μεγαθήρια CSKA και Fenerbahce. Και στον πρώτο γύρο έκαναν σημαντικότατα βήματα στην επίτευξη αυτού του στόχου επικρατώντας της Fener στην (γούρικη) Κωνσταντινούπολη και της CSKA στην έδρα του. Μια κακή βραδιά του Σπανούλη που οδήγησε στην άσχημη ήττα από την Efes αργότερα σε συνδυασμό με το... ρεκόρ τραυματισμών που έπεσε σαν κατάρα στην ομάδα σε ένα από τα κρισιμότερα σημεία της σεζόν δεν κατέστησαν δυνατό στον Ολυμπιακό να κυνηγήσει το πλεονέκτημα έδρας και έτσι έμεινε στην τρίτη θέση του ομίλου με το όνομα του αντιπάλου στη διασταύρωση για τα προημιτελικά να θεωρείται από απαιτητική έως πολύ δύσκολη.

Η Barcelona ήταν μια ομάδα που στην αφετηρία της διοργάνωσης συγκαταλεγόταν στα τρία καλύτερα και πληρέστερα ρόστερ. Δευτερευόντως και η παράδοση απέναντι της δεν ήταν η καλύτερη καθώς μέχρι τη φετινή μεταξύ τους σειρά ο Ολυμπιακός δεν είχε νικήσει ποτέ στην έδρα της. Κάπως έτσι, οι πρώτες ανησυχίες σχετικά με τις πιθανότητες των παικτών του Σφαιρόπουλου επιβεβαιώθηκαν μετά την ήττα και την κακή επιθετική εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι. Δεν ξέρουμε αν για την ολική μεταμόρφωση του δεύτερου αγώνα ευθύνεται περισσότερο η συσπείρωση των παικτών, οι συμβουλές του κόουτς ώστε να γυρίσει η ψυχολογία της ομάδας ή η επάνοδος του ηγέτη της ομάδας Βασίλη Σπανούλη που στο 1ο ματς αν και αγωνίστηκε ήταν φανερά ανέτοιμος. Ο Ολυμπιακός έδωσε την καλύτερη δυνατή απάντηση στους Καταλανούς επικρατώντας με 76-63 και μεταφέροντας τη σειρά στο σπίτι του. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η ελληνική ομάδα επιβίωσε σε δύο από τις πιο συναρπαστικές και οριακές αναμετρήσεις στην ιστορία των play-off της διοργάνωσης με τη μαχητικότητα και την ψυχή των παικτών της ομάδας σε συνδυασμό με την αύρα νικητή που διέπει τους ερυθρόλευκους στην Ευρωλίγκα να ματσάρουν την ποιότητα του ρόστερ των Πρωταθλητών Ισπανίας. Όταν ο Ολυμπιακός έμεινε με 8 πόντους πίσω στο ημίχρονο του τελευταίου ματς της σειράς τα πράγματα δεν έδειχναν τόσο ευοίωνα όπως περιγράφει και ο Βαγγέλης Μάνζαρης, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που βοήθησε την ομάδα να επιστρέψει δυναμικά στον αγώνα και στη συνέχεια να κερδίσει το ματς με ένα ακόμα μεγάλο νικητήριο σουτ του Γιώργου Πρίντεζη που θα θυμόμαστε για χρόνια.




Η ανάλυση


Η συσσωρευμένη εμπειρία από τα τόσα φάιναλ φορ που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια δείχνει ότι εκεί δεν υπάρχουν φαβορί, δεν υπάρχουν πιθανότητες, υπάρχει μόνο καρδιά-προσωπικότητα-πλάνο-μέρα. Όποιος τα έχει κερδίζει.

Ο Ολυμπιακός είναι ο πρώτος που το ξέρει καλά το έργο.
Έχει χάσει τον τελικό που ήταν πιο φαβορί από ποτέ (Τελ Αβίβ) και έχει κερδίσει έναν άλλο που έμοιαζε χαμένος από χέρι (Πόλη).

Στη Μαδρίτη οι τέσσερις διεκδικητές έχουν από πίσω τη δική τους ιστορία.
Η Ρεάλ έρχεται από δυο χαμένους τελικούς και παίζει εντός έδρας.
Η ΤΣΣΚΑ έχει παραδοσιακά την μεγαλύτερη ποιότητα.
Η Φενέρ έχει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που θέλει να το πάρει με 5η διαφορετική ομάδα και ο Ολυμπιακός έχει τον Βασίλη Σπανούλη που θέλει να ξεπεράσει τον Τόνι Κούκοτς κάνοντας το 4/4, ο Κούκοτς είχε 3/3 αλλά σταμάτησε στη Λιμόζ του Μάλκοβιτς το 1993.

Ας μιλήσουμε όμως συγκεκριμένα για τους 2 αντιπάλους του πρώτου ημιτελικού.

Το επιθετικό transition της ΤΣΣΚΑ ήταν εξαιρετικό καθ 'όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Στην παρακάτω φάση ο Τεόντοσιτς παίρνει τη μπάλα μετά από καλάθι του Μπατίστα και μέσα σε 4'' έχει στήσει πικ με τον Κάουν, βρίσκοντας τον δρόμο για ένα άνετο λέι απ.
Αυτή είναι η τάση στη ΤΣΣΚΑ στη μεταφορά της μπάλας
Τα γκαρντς θα ψάξουν άμεσα να βρουν κάτι πριν η άμυνα στηθεί, τα φόργουορντς θα ανοίξουν, οι ψηλοί θα στήσουν άμεσα πικς. Ακόμα και μετά από καλάθι, η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ επικίνδυνη στα πρώτα 8''-10'' δευτερόλεπτα της επίθεσης.Σε μια άλλη παραλλαγή τα forwards των Ρώσσων επιχειρούν να κλειδώσουν μισματς πριν η άμυνα στηθεί για να πάρουν τη μπάλα με πλάτη στα πρώτα δεύτερα της επίθεσης.


Πώς ο Ολυμπιακός μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό; Χρειάζεται ισορροπία, σωστές επιλογές και υπομονή στην επίθεση αρχικά.
Οι επιλογές του δεν πρέπει να είναι βιαστικές, τα επιθετικά ριμπάουντς δεν χρειάζεται να διεκδικούνται από πολλούς παίχτες, το play πρέπει να ολοκληρώνεται ομαλά.
Άρα ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται απλά καλές επιστροφές.
Χρειάζεται καλές επιστροφές που θα έχουν ισορροπία στα μαρκαρίσματα, χρειάζεται πίεση στον γκαρντ της ΤΣΣΚΑ που θα προσπαθήσει να βγάλει την ομάδα μπροστά, χρειάζεται να εκμεταλλευτεί όλο τον χρόνο στην επίθεση του ψάχνοντας την πιο ισορροπημένη επιλογή.

Το σωστό, όχι απλά γρήγορο, αμυντικό transition είναι το ένα μέρος της δουλειάς στην άμυνα.
Το άλλο μισό είναι να ολοκληρωθούν οι άμυνες στο μισό γήπεδο.
Ένα γενικό πλαίσιο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα απλώσει την άμυνα του αρκετά, θα τρέξει, θα περιστραφεί, θα είναι επιθετικός όταν πρέπει. Το κάνει όλη τη χρονιά με επιτυχία.
Η ΤΣΣΚΑ σουτάρει με πολύ καλά ποσοστά όλη τη χρονιά δείγμα μιας καλοκουρδισμένης επίθεσης με πολλές επιλογές άρα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να την βγάλει από τους χρόνους και τις θέσεις της.


Η πικ εν ρολ άμυνα κόντρα στον Μίλος Τεόντοσιτς είναι βασικό κομμάτι της αμυντικής τακτικής και οι ολοκληρωμένες συνεργασίες του Μίλος με τον Καούν ένα από τα best seller της χρονιάς για αυτούς.
Ο Ολυμπιακός θα βγει επιθετικά στο hedge out προσπαθώντας να βγάλει τη μπάλα από τα χέρια του καλύτερου δημιουργού των Ρώσων, το θέμα είναι πού θα πάει η μπάλα όταν φύγει από τον Μίλος.

Στην εικόνα ο Κάιλ Χάινς έχει τη μπάλα στο τρίποντο αλλά δεν έχει ούτε το σουτ να απειλήσει (ναι, αύξησε το range του στον Ολυμπιακό αλλά οκ), ούτε κάποια εύκολη πάσα. Μόνη σοβαρή επιλογή θα ήταν το drive αλλά αυτό θα ήταν μια βεβιασμένη επιλογή σε μια 4/3 επίθεση.

Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει τον σέντερ που θα λειτουργήσει σαν δημιουργός μετά από short roll (όπως έκανε ο Άντε Τόμιτς για παράδειγμα), ίσως προσπαθήσει να παίξει αυτό τον ρόλο ο Κιριλένκο ερχόμενος κεντρικά, την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός πρέπει να σπρώξει το πικ όσο γίνεται προς τα έξω ώστε ο σκρίνερ να υποδεχθεί τη μπάλα μακριά, χωρίς δυνατότητα απειλής προς το καλάθι.



Η επόμενη επιλογή για τον Τεόντοσιτς είναι να σπάσει τη μπάλα στο πλάι.
Ο Σόνι Γουίμς είναι καλός δημιουργός και στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ θα τρέξει αρκετά side picks αλλά δεν μπορεί να κατευθύνει την ομάδα με τον τρόπο που το κάνει ο Τεόντοσιτς. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται καλή ένας με έναν άμυνα γιατί ο Αμερικάνος μπορεί να κυνηγήσει τέτοιες φάσεις σε αυτές τις περιπτώσεις και φυσικά είναι και καλός σουτέρ.


Στην παραπάνω εικόνα ο Πρίντεζης επιλέγει να μείνει αρκετά στο ρολάρισμα του Καούν μέχρι να επιστρέψει ο Ντάνστον δίνοντας το σουτ στον Αντρέι Βοροντσέβιτς..
Όπως και στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός θα ψάξει να βρει τα σωστά ρίσκα στην πικ εν ρολ άμυνα, το κακό είναι ότι η ΤΣΣΚΑ δεν έχει κάποιον σουτέρ να αμφιβάλλει για το σουτ του όπως έκανε ο Τόμας Σατοράνσκι αλλά ο Άαρον Τζάκσον (που θα έχει ρόλο και χρόνο στο ματς λόγω Σπανούλη) είναι ο πρώτος στόχος.
Μια δεύτερη επιλογή θα μπορούσε να είναι ο Βοροντσέβιτς που δεν έχει κατά τη γνώμη μου το mentality για να γίνει ο καθοριστικός παίχτης σε ένα τόσο μεγάλο ματς αλλά σε κάθε περίπτωση, το τεστάρισμα του Βοροντσέβιτς είναι κάτι παραπάνω από ρίσκο.


Ο Νάντο Ντε Κολό είναι ένα σημαντικό upgrade σε σχέση με την ΤΣΣΚΑ των προηγούμενων χρόνων, ένα γκαρντ ανάλογης κλάσης με τον Τεόντοσιτς που έλειπε πολύ όταν ο Μίλος θόλωνε.
Ο Ολυμπιακός μίξαρε την άμυνα του απέναντι στον Γάλλο στα δυο φετινά ματς και με επιθετικό hedge out (όπως στην εικόνα), και με αλλαγές, και με flash & recover ανάλογα με την περίσταση.
Νομίζω ότι αυτή η τακτική θα πρέπει να συνεχιστεί, αν ο Ντε Κολό παίρνει το κεντρικό πικ εν ρολ (σε 5αδα χωρίς Τεόντοσιτς) ο Ολυμπιακός θα βγει επιθετικά, στην close out άμυνα θα πρέπει να προσεχθεί πολύ η ικανότητά του να τελειώνει ατομικές φάσεις όπως ο Γουίμς.

Ο Άαρον Τζάκσον παρά τη φετινή καλή του χρονιά θα μπορούσε να τεσταριστεί, εκτός από την πικ εν ρολ άμυνα όταν είναι στη weakside, και σαν βασικός πικ εν ρολ ballhandler με τον Σπανούλη να παίζει under και τον ψηλό να κάνει ένα διστακτικό τσεκάρισμα προς τα πάνω.


Όλα αυτά θα ήταν λίγο πιο εύκολα αν δεν υπήρχε στο mix ο Αντρέι Κιριλένκο.Η ΤΣΣΚΑ ασφαλώς και αμυντικά είναι άλλη ομάδα με αυτόν στο παρκέ αλλά και μπροστά, η εξαιρετική του κίνηση μακριά από τη μπάλα και η δουλειά που κάνει στα επιθετικά ριμπάουντς έχουν αναβαθμίσει το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.Τα cuts του είναι απρόβλεπτα, όχι μόνο από τη baseline που είναι πάντα κίνδυνος θάνατος, αλλά και κεντρικά γύρω από το καλάθι.Ο Ιτούδης έχει βάλει ομαλά τα αθλητικά προσόντα του Κιριλένκο στα plays της ομάδας, στην παραπάνω φάση ο Τεόντοσιτς πασάρει στον Βοροντσέβιτς και δίνει back screen στον Κιριλένκο που υποδέχεται το ύψωμα του Βοροντσέβιτς στην πλάτη της άμυνας.


Σε μια παραλλαγή του ίδιου play από την στιγμή που ο Βοροντσέβιτς δεν έχει πάσα, ο Κιριλένκο ποστάρει τον προσωπικό του αντίπαλο και παίρνει τη μπάλα μέσω Τεόντοσιτς σε μια άδεια ρακέτα καθώς Βοροντσέβιτς και Κάουν κινούνται περιφερειακά.


Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, στην επίθεση του Ολυμπιακού και στην άμυνα της ΤΣΣΚΑ, το επίκεντρο αναμένεται να είναι για ένα ακόμα ματς ο Βασίλης Σπανούλης.
Ο Τζάκσον θα τον αναλάβει για αρκετή ώρα, ο Γουίμς επίσης ιδιαίτερα αν η ΤΣΣΚΑ πάει με το ψηλό σχήμα στην αρχή και ίσως ο Μαρκοισβίλι να είναι μια επιλογή όπως στο ματς του ΣΕΦ που ο Τζάκσον ήταν απών και ο Γουίμς σε κακή κατάσταση.Η ΤΣΣΚΑ βγάζει τα 5αρια της σε hedge out στην πικ εν ρολ άμυνα, ο Χάινς ξέρουμε όλοι τι μπορεί να κάνει και ο Κάουν είναι επίσης αρκετά γρήγορος σε αυτές τις άμυνες. Το ερώτημα είναι τι θα αφήσει η ΤΣΣΚΑ σε αυτή την άμυνα. Το ρίσκο του Πασκουάλ με τον Πρίντεζη πήγε άπατο και ο Μπρεντ Πέγουει έχει σουτ και αθλητικά προσόντα που θα χρειαστούν στο ματς. Ο Μάντζαρης με τον Λοτζέσκι είναι άριστοι spot shooters άρα τι μας μένει; O παίχτης του Κιριλένκο που μπορεί ευκολότερα να κάνει τον τερματοφύλακα στις βοήθειες.(λέγε με Τρεμέλ Ντάρντεν;;)

Επίσης τα 4αρια πάνε συχνά σε αλλαγές, ιδιαίτερα όταν ο Ιτούδης έχει μαζί Κιριλένκο και Βοροντσέβιτς, μια άμυνα που ο Ολυμπιακός πρέπει να διαβάσει καλά πριν επιτεθεί γιατί οι αλλαγές σε ένα τέτοιο σχήμα δίνουν ελάχιστα πράγματα στην επίθεση, ο Ολυμπιακός πιθανώς να χάσει την ώρα του ψάχνοντας μισματς εκβιαστικά σε μια άμυνα που μπορεί και να μην δώσει τέτοια.


Στην εικόνα ο Mάντζαρης πάει αντίθετα από το σκριν και αφήνει τον Καούν εκτός φάσης. Οι υπόλοιποι παίχτες της ΤΣΣΚΑ δεν σέβονται το drive του Βαγγέλη που φθάνει μέχρι το λέι απ.
Ο Ιτούδης ξέρει ότι ο Μάντζαρης σουτάρει καλύτερα σε catch n shoot παρά μετά από τρίπλα και γενικά του δίνει αυτό το σουτ στο πικ εν ρολ. Ο Φρίτζον σε αυτή τη φάση δεν περιμένει το drive και αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα γιατί το ίδιο ακριβώς μπορεί να κάνει στη Μαδρίτη σε Τεόντοσιτς και Ντε Κολό που δεν φημίζονται για την αμυντική τους προσήλωση.

[πηγή RedZone, ολόκληρο το ποστ: http://redbasketzone.blogspot.gr/2015/05/my-time-is-now.html ]



Τα "κλειδιά" του ημιτελικού


  1. Τα ματς απ.
    Στο πρώτο ματς του ΣΕΦ ο Κιριλένκο δεν είχε επιστρέψει και ο Ιτούδης είχε συμβατικότερα σχήματα με Μαρκοισβίλι στο 3, Φριτζόν στο 2. Στη Μόσχα ελλείψει Σπανούλη ο Ολυμπιακός είχε ένα ψηλό 2άρι, τον Λοτζέσκι που εξισορροπούσε το ψήλωμα της ΤΣΣΚΑ.Δύο καθαρόαιμα γκαρντς του Ολυμπιακού κόντρα σε σχήμα με Γουίμς στο 2, Κιριλένκο στο 3 δεν το έχουμε δει ακόμα, ίσως την Παρασκευή.
  2. Ο έλεγχος του ρυθμού.Τα δεδομένα λένε ότι η ΤΣΣΚΑ παίζει σε πολύ ψηλό ρυθμό όλη τη σεζόν, ο Ολυμπιακός είναι στην άλλη άκρη της κατάταξης. Στο τοπ16 μάλιστα οι Ρώσοι ανέβασαν λίγο τα νούμερα τους (από 74 Pace σε 76, ο Ολυμπιακός παραμένει κάτω από 70) και η αιτία είναι προφανής.Η φετινή ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που αν δεν προσέξεις, θα σε δαγκώσει στα πρώτα δευτερόλεπτα ακόμα και αν οι παίχτες σου είναι εκεί
    Η ένταξη του Αντρέι Κιριλένκο στην ομάδα οδήγησε σε περισσότερες τάπες, σε πιο πολλά deflections, σε καλύτερα ανοίγματα στον αιφνιδιασμό και κατά συνέπεια η ΤΣΣΚΑ είχε ευκαιρίες για περισσότερες κατοχές και παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο.
  3. Η μάχη στο ποστ.Ο Κιριλένκο είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν συνηθίζει να φέρνει βοήθεια σε τέτοιες φάσεις, θα πρέπει τουλάχιστον ο προσωπικός αντίπαλος να βγαίνει μπροστά. Από την άλλη, ο Γιώργος Πρίντεζης είναι η πιο σταθερή ποστ επιλογή για τον Ολυμπιακό.Έχει ξερά τους Βοροντσέβιτς και Νίκολς, λιγότερο τον Κιριλένκο και θα πρέπει να τροφοδοτηθεί. Θέλει όμως πολύ μεγάλη προσοχή και εδώ, η ΤΣΣΚΑ φέρνει βοήθειες στο ποστ και ο Κιριλένκο είναι ο καθοριστικός παίχτης



Τα αστέρια


Andrei Kirilenko

Σε ένα τέτοιο ρόστερ, με τόσα αστέρια είναι δύσκολο να επιλέξεις. Ο Teodosic έκανε πολύ καλή χρονιά και οργάνωνε την επίθεση των Ρώσων, ο De Colo υπήρξε συγκλονιστικός και εξαιρετικά efficient παίκτης παράλληλα, ενώ κανείς δεν μπορεί να βγάλει τον Weems από την εξίσωση. Εγώ θα πάω όμως με τον απόλυτο glue guy σε άμυνα και επίθεση για την CSKA.



Βασίλης Σπανούλης

Το Α και το Ω των ερυθρολεύκων για ακόμα μια σεζόν (αν και αδικώ λίγο τον Πρίντεζη). Θα έχει για ένα ακόμη παιχνίδι όλη την άμυνα των Ρώσων προσαρμοσμένη πάνω του.




Το ερώτημα


Το ματς της Μαδρίτης είναι πολύ διαφορετικό από το ματς του Λονδίνου.Η ΤΣΣΚΑ έχει πληρέστερο playbook και περισσότερες επιλογές συνεπώς ο Ολυμπιακός πρέπει να σχεδιάσει και να εκτελέσει ένα πληρέστερο σχέδιο αναχαίτισης από τότε. Επιθετικά τα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων είναι κομβικό σημείο του ματς

Πιστοί στις παραδόσεις μας, (και στα γούρια) δεν αλλάζουμε τη Λίτσα ούτε φέτος. Εξάλλου έχει το καταλληλότερο ερώτημα.. Το δις εξαμαρτείν θα τριτώσει κατ'αρχήν;;

mixalisgate7
Θα περάσουμε:

bball.gif Αν παίξουμε καλή άμυνα και κρατήσουμε την ΤΣΣΚΑ κάτω από τους 75 πόντους.
bball.gif Αν πάρουμε σχεδόν όλα τα αμυντικά ριμπάουντ.
bball.gif Αν έχουμε καλό ποσοστό τα τρίποντα, όπως π.χ στο ματς του ΣΕΦ.
GreekNick
Η άμυνα τα ριμπάουντ το ποσοστό ευστοχιας εξω απο τα 6,75 και σε τι μέρα θα βρεθεί ο Σπανουλης θα είναι τα κλειδια για απόψε. Πάντως οτι και αν γίνει σήμερα για εμένα και μονο που η ομαδα πήγε στο final 4 ειναι σαν να το πήρε
pan24
Για εμενα το κλειδι ειναι να κρατηθει ο ολυμπιακος κοντα στο σκορ.
Θεωρω δεδομενο οτι η τσσκα θα μπει με φορα στο ματς.
Αν παρει διαφορα δυσκολα γυριζει.
Αν στο 38' ο ολυμπιακος ειναι μεχρι το -5 λογω σπανουλη και φαντασματων που θα βλεπουν οι ρωσοι θεωρω οτι ο ολυμπιακος θα το παρει
Κλειδια ειναι η μερα του σπανουλη,τα τριποντα και ο τροπος περιορισμου του κιριλενκο και αντιστοιχα ο τροπος να ελευθερωθει ο πριντεζης απο τον κιριλενκο που θεωρω δεδομενο οτι θα παιζει στο 4 οσο ο πριντ θα βρισκεται στο παρκε
Εγω για να κλεισω το τριποντο της τσσκα και να περιορισω ουικς,τεοντοσιτς,ντε κολο θα τζογαριζα πανω στον καουν και τον χαινς μη στελνοντας βοηθειες οπως εγινε στο οακα με τον μπατιστα
Αν κλεισεις την περιφερεια της τσσκα απο τον καουν και τον χαινς δεν χανεις
Manu7
Δυστυχώς εκείνη η μεταγραφή του Κιριλένκο άλλαξε τα δεδομένα. Από κει που ήταν τρωτή και σίγουρα τα κορμιά ήταν λιγότερα και μετριότερα θα έλεγα, τώρα φαντάζει πιο ισχυρή από εκείνη την ομάδα του 12 γιατί ο Κιριλένκο τους ισχυροποίησε αμυντικά αλλά έφερε την εμφάνιση ακόμη περισσότερων miss match.

Μην ξεχναμε πως από τις ομάδες του 12 και 13 λείπουν οι Παπανικολάου - Άντιτς και άρα η μαχητικότητα στα ριμπάουντ και στη ρακέτα.

Τον ημιτελικό τον είχαμε κερδίσει μέσα στα καλάθια το 2013. Όχι από την περιφέρεια. Τώρα δεν νομίζω να είναι έτσι.

Οπότε σκληρή άμυνα, πολύ καλό αμυντικό και επιθετικό transition και σίγουρα ευστοχία από την περιφέρεια.

ΥΓ: Ειλικρινά αν χάσει και σήμερα η Τσσκα θεωρώ ότι πρέπει να διαλυθεί και να φτιαχτεί από την αρχή. Κάτι θα κάνουν λάθος. Είναι κόντρα στη φύση νομίζω να χαθεί ΚΑΙ ΑΥΤΟ το final four...
shtarkws
Καλη επιτυχια στον Ολυμπιακο,ευχομαι να το παρετε bball.gif
Quincy
QUOTE(Manu7 @ May 15 2015, 09:29 ) *
ΥΓ: Ειλικρινά αν χάσει και σήμερα η Τσσκα θεωρώ ότι πρέπει να διαλυθεί και να φτιαχτεί από την αρχή. Κάτι θα κάνουν λάθος. Είναι κόντρα στη φύση νομίζω να χαθεί ΚΑΙ ΑΥΤΟ το final four...


Διαφωνώ. Είναι το πιο αμφίρροπο final four των τελευταίων ετών. Και να κερδίσουν σήμερα οι Ρώσοι, μόνο εύκολο τελικό δεν θα έχουν με όποιον και να πέσουν
Zephyr
Προσωπικά ειμαι υπερευχαριστημένος από την συμμετοχή μας στο Φ4, σπάζοντας μάλιστα την έδρα της Μπάρτσα.
Η ομάδα δεν έχει ούτε την σκληράδα αυτής του '12 ούτε το έξτρα ταλέντο που έβγαζαν Acie, Παπ και Πέρπε το '13.
Ξέρω όμως ότι δεν γατάκια, είτε μπορούν είτε όχι θα παλέψουν μέχρι τέλους και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Σφαιρόπουλου, ότι έδωσε στην ομάδα μαχητικό χαρακτήρα.
Πάμε λοιπόν να κλέψουμε δυο τελικούς. Εύκολο/ δύσκολο, θα δείξει.
ΥΓ. Το παν είναι τα ριμπάουντ. Τόσο σήμερα όσο και στον τελικό (αν τυχόν περάσουμε) έχουμε απέναντι μας σοβαρά υψόμετρα, πρέπει όλη ομάδα να ρίχνει ξύλο από τον Ντάνστον μέχρι τον Κατσίβελη.
str
QUOTE(Quincy @ May 15 2015, 12:21 ) *
Διαφωνώ. Είναι το πιο αμφίρροπο final four των τελευταίων ετών. Και να κερδίσουν σήμερα οι Ρώσοι, μόνο εύκολο τελικό δεν θα έχουν με όποιον και να πέσουν



ε οχι και το πιο αμφιρροπο.. απο που κι ως που??
εχεις δυο ξεκαθαρα φαβορι, τσκα κατα πρωτο λογο...ρεαλ κατα δευτερο...

εκτος αν το κρινουμε αμφιρροπο επειδη 2 χρονιες ο ολυμπιακος και μια η μακαμπι εκαναν την εκπληξη ή επειδη την φενερ την κοουτσαρει ο ομπραντοβιτς...
τωρα το τι θα γινει ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...
δεν ξεκινουν ομως ολες οι ομαδες με τις ιδιες προοπτικες/δυνατοτητες/προσδοκιες κλπ πως θες πεσ το....
SupG18
http://euroleague.sport24.gr/article/34704...thn-ellada.html

Δεν ξέρω κατά πόσο το πιστεύουν και το εννooύν αυτό , αλλά είναι μια ωραία κίνηση ειδικά για την Ελλάδα του οπαδισμού.

Πάμε σήμερα για μια ακόμα έκπληξη , μόνο πιστή στην ομαδάρα. ( Η άλλη ομαδάρα το χιουστον γύρισε από το -19 σήμερα , τυχαίο? tongue.gif)
Conan1982
Θα εξαρτηθεί πολύ και από το άγχος που θα έχουμε, το ξέρουμε ότι δεν είμαστε φαβορί αλλά κατά βάθος όλοι (και οι παίκτες) πιστεύουμε ότι μπορούμε να το χτυπήσουμε το ματς, αν αυτό μεταφέρει πολύ πίεση στους παίκτες και αρχίζουν να χάνουν τα σουτ στην αρχή μετά θα γίνει δύσκολο το ματς. Θεωρώ βασικό μια καλή αρχή που θα μας δώσει αυτοπεποίθηση.
TakeshyKurosawa
Το θέμα είναι να μπούμε πολύ δυνατά από την αρχή του ματς και μέχριτο τέλος! Να μην παρουσιάσουμε κανένα δείγμα νωθρότητας σε κανένα σημείο του ματς! Θέλουμε εμφάνιση παρόμοια με το μπρέικ της Βαρκελώνης, διότι αν παρουσιαστούμε όπως στο τέταρτο ματς του Σεφ θα φάμε εικοσάρα στο κεφάλι! Εγώ είμαι αισιόδοξος πιστεύω ότι η ομάδα θα εμφανιστεί πολύ σκληρή και θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους! Ότι γίνει έγινε! Καλή επιτυχία!
TAKIS7
Η αρχή σε αυτό το ματς είναι το ήμισυ του παντός. Πρέπει να μπεις πολύ καλά να τους κλονίσεις την ψυχολογία. Να τους ζώσουν τα φαντάσματα από την αρχή. Από εκεί και μετά είναι και θεμα ημέρας. Ριμπάουντ και τρίποντα τα κλειδιά.
Επίσης χρειάζεσαι ένα τζόκερ. Ενα παίκτη που δεν θα τον περιμένουν τόσο πολύ που να κάνει τη διαφορά. Το 2012 ο Παπανικολάου, το 2013 ο Περπέρογλου. Το 1997 θυμάμαι ο άλλος Παπανικολάου στον τελικό. Θα είναι ο Λοτζέσκι; Θα είναι ο Λαφαγέτ; Ο Μάτζαρης; Ο Σλούκας;
Runt
50/50 σημερα και τα δυο παιχνιδια. με βαση τι εχει συμβει στα τελευταια ΦΦ, δεν υπαρχουν φαβορι.

Καλη τυχη ευχομαι!

AKRG
Καλή επιτυχία μάγκες ολόψυχα blove.gif
assistant
Η ψυχολογια των Ρωσσων και η σκληραδα η δικια μας φερνει στα ισια την ποιοτικη ανωτερωτητα της Τσσκα.....50-50......είμαι πολύ αισιόδοξος γι αποψε.....ας μπουμε 100% εστιασμένοι και συγκεντρωμένοι στο πλανο και πιστευω ότι τους εχουμε...........
bbplayer
Πιο δεμένη, πιο μαχητική, γενικά πιο ομάδα και με καλύτερη ψυχολογία ο Olumpiakos.

Και με την πελατειακή σχέση που εχει αναπτυχθεί θεωρώ οτι ειναι φαβορί.

Θελω τον Ιτουδη όμως στον τελικό γιατι το αίμα νερό δε γίνεται και για να πάθει φρικουλο ο ΔΓ.
frenchman7
ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μόνο με σκυλίσια άμυνα και αυταπάρνηση μπορούμε να κάνουμε κάτι!

ΔΕΝ αλλάζουμε νοοτροπία
ΔΕΝ είμαστε φαβορί
ΔΕΝ είμαστε (φανερά) αισιόδοξοι
Air Kef
Καθαρά μπασκετικά δεν έχουμε ελπίδα. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο ματς για να νικήσουμε.

Επειδή στα Φ4 δεν έχουμε μονο μπασκετικά κριτήρια όμως, πιστέυω ότι αρκεί να είμαστε κοντά και στο τέλος πιθανώς να δούμε λιποθυμίες από την πίεση που θα έχουν οι Ρώσοι. Εμείς πάμε με refuse to lose και till the last second νοοτροπία. Και 25 πόντους να χάσουμε, καμία πίεση για την ομάδα που έχει κάνει την υπέρβασή της έτσι όπως πήγε το Τοπ 16.

Καλό ματς.
TakeshyKurosawa
Εμένα 2 πράγματα με κάνουν αισιόδοξο για σήμερα. Θεωρώ τους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό παίχτες που τα χάνουν όταν τους παίζεις πολύ σκληρή άμυνα! Επίσης δεν έχουν παίχτη που μπορεί να παίξει άμυνα στον Σπανούλη. Εμείς εντάξει δεν έχουμε παίχτη απάντηση στον Κιριλένκο και σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα ο συγκεκριμένος παίχτης παραμένει ερωτηματικό!
Quincy
QUOTE(str @ May 15 2015, 10:56 ) *
ε οχι και το πιο αμφιρροπο.. απο που κι ως που??
εχεις δυο ξεκαθαρα φαβορι, τσκα κατα πρωτο λογο...ρεαλ κατα δευτερο...

εκτος αν το κρινουμε αμφιρροπο επειδη 2 χρονιες ο ολυμπιακος και μια η μακαμπι εκαναν την εκπληξη ή επειδη την φενερ την κοουτσαρει ο ομπραντοβιτς...
τωρα το τι θα γινει ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...
δεν ξεκινουν ομως ολες οι ομαδες με τις ιδιες προοπτικες/δυνατοτητες/προσδοκιες κλπ πως θες πεσ το....


Ένα είναι αυτό. Δεύτερον αγωνιστικά η διαφορά των ΤΣΣΚΑ-ΟΣΦΠ δεν είναι τόσο χαώδης με βάση αυτά που είδαμε στο τοπ16, η Φενέρ εκτός τον Ομπράντοβιτς έχει να επιδείξει και τις πολύ δύσκολες νίκες στα εκτός έδρας (θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί έτσι και ο 2ος ημιτελικός) ενώ η Ρεαλ έχει τον Λάσο.

Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν τα δύο ξεκάθαρα φαβορί που λες. Αλλά οι δύο συγκεκριμένες ομάδες κάνουν τα πάντα για να το διαψεύσουν εδώ και 2-3 χρόνια
tReason
50-50 το ματς θα δωσω ενα μικρο προβαδισμα στους ρωσους γιατι στα κρισιμα τελευταια λεπτα θα παρουν τα σφυριγματακια τους.Στο αλλο ματς ξεκαθαρο φαβορι η ρεαλ
xristos_metal
Σε ενα ματς ολα γινονται, για μενα ειναι 50-50. Η Τσσκα φοβαται τον Ολυμπιακο, και εκτος απο την πιεση για να παρει το κυπελο, εχει και την πιεση των προηγουμενων αποτυχιων. Κουβαλαει πολυ μεγαλο βαρος.

Αν κατεβασει τη Τσσκα στους 70 ποντους δυσκολα θα χασει, οπως επισης αν εμφανιστει ο γνωστος Σπανουλης των final 4. Αν πονταρα καπου τα λεφτα μου θα ηταν στον Ολυμπιακο, αλλα πιστευω οτι δυσκολα στο τελος θα νικησει η Τσσκα.
επαθα λαστιχο
Από το πρώτο FF μέχρι πέρυσι,πόσες φορές το πήρε το πρώτο φαβορί?
Μιλάμε για κάτω από τις μισές σίγουρα
stoklis
Εχει κανεις κανενα live streaming σε hd? smiley.gif
nikolas12
Για εμένα είναι υπέρβαση που η ομάδα βρίσκεται σήμερα στο Final 4, που ξεπέρασε την κακή περσινή χρονιά, που ξεπέρασε τις δυσκολίες στην αρχή της χρονιάς και που πήρε μεγάλες νίκες απέναντι σε μεγάλες ομάδες που είχαν πιο πολλούς πρωτοκλασάτους παίκτες, αλλά δεν αποτελούσαν ένα σύνολο τόσο δεμένο και μαχητικό όπως το δικό μας. Θεωρώ πως η CSKA σήμερα θα περάσει. Χωρίς να θέλω να γίνω απαισιόδοξος. Με καλή άμυνα πάνω σε De Colo, Teodosic, Weems και Kirilenko, με κυριαρχία στα rebound και καλά ποσοστά στην επίθεση, ακόμα και αν η διαιτησία είναι μαζί τους, μπορούμε να περάσουμε. Ποιος μας λέει όμως πως θα τα έχουμε αυτά; Γι' αυτό θα δώσω στους αντιπάλους τον τίτλο του φαβορί. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο Σφαιρόπουλο και τους παίκτες μας και τους ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα πορεία. Είναι μεγάλη επιτυχία να ξεπερνάς τα εμπόδια μιας χρονιάς και να είσαι στο Final 4. Από εκεί και πέρα, ό,τι και να κάνουν, εμείς θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να τους χειροκροτούμε και του χρόνου.
Dred11
Παικταράς ο Παπαπέτρου. Μπράβο. Τον δουλέψατε καλά.
BasketZilla
10-0 οι βολές στο πρώτο δεκάλεπτο. Άρα ....
xristos_metal
Παλι καλα ο Ολυμπιακος χανει μονο με 3. Ηταν κακος στο πρωτο δεκαλεπτο, οπως και ο Σπανουλης, αλλα θα παρει μπρος.
assistant
σφαγη......επρεπε να είναι 14-0........ουστ.......
Runt
Τι κανει ο Παπαπετρου! Τι κανει η διαιτησια! Τι δεν κανει ο παγκος...
lightday
Ο τζάκσον είναι σε ημιάγρια κατάσταση, Παπαπέτρου τρομέρός μαχητής ..και ο συνήθης άφαντος (και όχι δεν λέω για Σπανούλη)
BasketZilla
5 λάθη, 2 χαμένα σουτ, 1 φάουλ. Μύλος .....
D-Wade
QUOTE(BasketZilla @ May 15 2015, 19:43 ) *
5 λάθη, 2 χαμένα σουτ, 1 φάουλ. Μύλος .....

Δυστυχώς ο Σπανούλης είναι ακόμα χειρότερος μέχρι τώρα
assistant
τελεια το πανε το ματσακι........με το Σπαν στο 0(αλα Μαδριτη)και με διαιτησια 110/-10 και ειμαστε στον ποντο......μακαρι να μαστε στον ποντο στο 38 και όλα καλα θα πανε.......

edit και ζωναρα ο Σφαιρο......δεν του το χα......το ψαχνει.
rankin
Δώστε κανα φάουλ, καμιά βολή στη ΤΣΣΚΑ βρε παιδιά!
Σπαράζω μέσα μου!!! laugh.gif
bbplayer
Αναμενος ο χαμος και η σκληρή κόντρα. Ο Ιτουδης εξαιρετικά διαβασμένος. Η διαιτησία εχει κάνει λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων δε σας ςχει.σφάξει όπως υπονοειτε μερικοι. Απλώς σφυρίζουν διαφορετικά από τον ημιτελικό του Λονδίνου.
Ετσι θα πάει το ματς μεχρι τέλος,δύσκολο να ανοίξεις η διαφορά
xristos_metal
Και εγω νομιζω οτι Ολυμπιακος μια χαρα το παει. Η Τσσκα ειναι χεσμενη και παει το ματς οπως θελει ο Ολυμπιακος. Αν καταφερει και μπει ο Σπανουλης στη ροη του αγωνα θα νικησει. μεχρι στιγμης ο Ολυμπιακος ειναι καλυτερος,χωρις να εχει κανει κανενα τρομερο ματς ομως.
BasketZilla
QUOTE(D-Wade @ May 15 2015, 19:46 ) *
Δυστυχώς ο Σπανούλης είναι ακόμα χειρότερος μέχρι τώρα


Ο Σπαν έχει 0/8 σουτ και τρία λάθη, αλλά τον νοιώθει η άμυνα των Ρώσων, και τον βλέπεις ότι το παλεύει.
Ο Μίλος κάτι παθαίνει στα F4. Τεράστιες εμφανίσεις τα καλοκαίρια με την Σερβία, αλλά τους Μάηδες .....

Η διαιτησία καλά τα πάει παρά το 18-2 στις βολές. Είναι αψηλοί βλέπεις !
SupG18
το φαουλ που εδωσε στον dunston ηταν τ ρ α γ ι κ ο !!! και ο Βαγγελας ειπε οτι ηταν πεντακαθαρο kill.gif

λιγο να ξυπνησει ο σπανουλης το εχουμε το ματς
assistant
QUOTE(rankin @ May 15 2015, 19:50 ) *
Δώστε κανα φάουλ, καμιά βολή στη ΤΣΣΚΑ βρε παιδιά!
Σπαράζω μέσα μου!!! laugh.gif

οσ είναι στον ποντο αδερφε μη σπαραζεις καθολου...........θα δουμε και χειροτερα στο β'......αλλα νομιζω ηταν στο πρόγραμμα και το περιμενανε.
sagatroN
Ο Σπανουλης τα εχει χαμενα.Σουταρει αψυχολογητα 3ποντα πανω σε αμυνες,κανει λαθη συνεχως και για καποιο λογο που δεν καταλαβαινω κανει συνεχεια ντραιβ μεσα στο καλαθι της ΤΣΣΚΑ με αποτελεσμα να τρωει ταπες με το τσουβαλι...Με τετοιο μυαλο στο β ημιχρονο δεν μας βλεπω καλα...
nikolas12
Σφαγή που κρατάει την CSKA στο παιχνίδι, απολαυστικός Παπαπέτρου, αρνητικός Lojeski (o Darden γιατί δεν μπαίνει; ) και πάρα πολύ κακός Σπανούλης με πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Ελπίζω να γίνει όπως με τη Ρεάλ στον προπέρσινο τελικό και να πάρει μπρος στο 2ο ημίχρονο.
rankin
QUOTE(bbplayer @ May 15 2015, 18:51 ) *
Αναμενος ο χαμος και η σκληρή κόντρα. Ο Ιτουδης εξαιρετικά διαβασμένος. Η διαιτησία εχει κάνει λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων δε σας ςχει.σφάξει όπως υπονοειτε μερικοι. Απλώς σφυρίζουν διαφορετικά από τον ημιτελικό του Λονδίνου.
Ετσι θα πάει το ματς μεχρι τέλος,δύσκολο να ανοίξεις η διαφορά

Του Ιτούδη του λείπουν μερικά πράγματα για να καθαρίσει το παιχνίδι,
Ο Αναστόπουλος είναι ενα απο αυτά
Ο Λεμπρον Τζειμς ενα ακόμα
assistant
QUOTE(sagatroN @ May 15 2015, 19:52 ) *
Ο Σπανουλης τα εχει χαμενα.Σουταρει αψυχολογητα 3ποντα πανω σε αμυνες,κανει λαθη συνεχως και για καποιο λογο που δεν καταλαβαινω κανει συνεχεια ντραιβ μεσα στο καλαθι της ΤΣΣΚΑ με αποτελεσμα να τρωει ταπες με το τσουβαλι...Με τετοιο μυαλο στο β ημιχρονο δεν μας βλεπω καλα...

εγω αντιθέτως μας βλεπω μια χαρα στο β' οσο ειμαστε κοντα........μετα το 38' θελει κακαλα.........
kotzito
Πόσο χειρότερος να είναι ο Σπανούλης στο 2ο; Δεν νομίζω. Λίγο αν πάρει μπρος με κάνα 2 σουτ θα ξεσηκώσει και τους συμπαίκτες του παραπάνω. Στην άμυνα πάντως το προσπαθεί όσο μπορεί. Απλά δεν του έχει πάει όσο θα ήθελε το παιχνίδι μέχρι τώρα και κυνηγάει κάποιο παλικαρίσιο καλάθι συνέχεια χωρίς λόγο. Αν ηρεμήσει ή δει και την πάσα λίγο παραπάνω, θα έρθει φυσιολογικά αυτό.

Πάντως καλά έχει πάει το ματσάκι μέχρι τώρα. Με τις βολές στο 18 - 2 κιόλας, και είμαστε στον πόντο. Αμυντικά μπορεί να έχουμε φάει 2-3 καλάθια από κακές αλλαγές, αλλά σε γενικές γραμμές στεκόμαστε καλά. Στην επίθεση είναι το θέμα, που η ΤΣΣΚΑ έχει κλείσει πολύ καλά την ρακέτα. Θέλει πιο γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, να τρέξουμε παραπάνω όσο είναι Καούν - Κιριλένκο μέσα και περισσότερη κίνηση στην weak side.
manj13
Μεγας κοουτς ο ''διερμηνεας''...Με την ομαδα του Παναθηναικου ΜΠΟΡΕΙ και να περναγε την...ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ....Νταξει θα χει να λεει οτι δυσκολευτηκε γιατι δεν ειχε..Τζ.Χαρντεν και.... καποιον απ τους Γκασολ στο ροστερ...Κακουργα κενωνια 68.gif ...
Ευτυχως ΓΙ ΑΥΤΟΝ η διαιτησια ειναι η old time classic της CSKA σε ημιτελικους 68.gif
SkyFall
Τραγικοί Τεόντοσιτς και Σπανούλης. Όποιος εμφανιστεί στο 2ο θα κερδίσει και η ομάδα του.
BasketZilla
Μόνο έτσι θα νικήσουμε ...



Θα πέσωμεν μέχρις ενός, αλλά ηρωικά σήμερις.
ssoulliss
Η ΤΣΣΚΑ έχει δυο εύστοχα σουτ πίσω από τα 5,5 μέτρα. Τα υπόλοιπα είναι βολές και λέι-απ ή καρφώματα και δύο σουτάκια από τα 5 μέτρα περίπου.

Φαίνεται να το έχει στοχεύσει έτσι ο Ιτούδης μέχρι στιγμής. Η μπάλα κοντά στο καλάθι.

Αν συνεχίσει έτσι στα ριμπάουντ ο Ολυμπιακός, νομίζω ότι όσο θα περνάει το παιχνίδι θα έχει τον πρώτο λόγο.

Ας περιμένουμε να δουμε.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.