Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ.- Παναθηναϊκός, 12η αγωνιστική Α1 (2015/16)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
Κυριακή 3 Ιανουαρίου

ΟΑΚΑ 18.00 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός Χριστοδούλου-Καρακατσούνης-Μητσόπουλος (Ντάβαρης)

OTESPORT4HD live
radical
εχουμε να κερδισουμε τον ΠΑΟ απο τη σεζον 2007-08...
ashton
έτσι, παρά τα αντίθετα που γράφει ο εσακε που λέει πως η τελευταία νίκη ήταν το 2008/09 ..

QUOTE
Αριθμοί: ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κατηγορία : Τι λένε οι αριθμοί | 02-01-2016

Με το αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού θα ολοκληρωθεί η 12η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ (3/1, 18:00) η πρώτη του 2016. Ξεκάθαρο προβάδισμα του Παναθηναϊκού δείχνει η ιστορία των αναμετρήσεων με την ΑΕΚ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Σε σύνολο 59 αγώνων, ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει 44 νίκες έναντι 15 της ΑΕΚ.

Στα 28 ματς όμως που έγιναν με γηπεδούχο την «ένωση» υπάρχει απόλυτη ισορροπία με τις δύο ομάδες να μετρούν από 14 νίκες. Ο Παναθηναϊκός νίκησε στα τελευταία τέσσερα όμως η ιστορία αυτών των αναμετρήσεων έχει να επιδείξει αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά και ιστορικά στοιχεία…

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΕΚ

Στο παιχνίδι της περιόδου 2001-2002 η ΑΕΚ σημείωσε την ευρύτερη από τις 14 νίκες της ως γηπεδούχος, επικρατώντας με 86-62 παίρνοντας 20 πόντους από τον Νίκο Χατζή.


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Την περίοδο 2009-2010 οι «πράσινοι» υποχρέωσαν την «ένωση» στην τρίτη μέχρι σήμερα πιο «βαριά» ήττα της ιστορίας της στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Επικράτησαν με 85-47 έχοντας ως πρώτους σκόρερ τους Τσαρτσαρή και Μπατίστ που είχαν από 13 πόντους.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΝΙΚΩΝ

Ο Παναθηναϊκός μετράει ένα σερί τεσσάρων νικών στην έδρα της ΑΕΚ η τελευταία επιτυχίας της οποίας ήταν εκείνη της σεζόν 2008-2009 όταν επικράτησε με 70-66. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία των 28 αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων με γηπεδούχο την «ένωση» που από την πλευρά της «έτρεξε» τρεις φορές, σερί τριών νικών.


ΡΕΚΟΡ ΠΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΕΚ

Το παιχνίδι της σεζόν 1993-1994 κρίθηκε στον πόντο υπέρ της ΑΕΚ (70-69) που επικράτησε εν πολλοίς χάρη στις προσπάθειες του Τόνι Ουάιτ. Ο θαυματουργός βραχύσωμος Αμερικανός είχε σημειώσει 33 πόντους, επίδοση που είναι η κορυφαία όχι μόνο για την «ένωση» αλλά συνολικά στην ιστορία των 28 αγώνων στους οποίους ήταν γηπεδούχος η ΑΕΚ. Στο ίδιο παιχνίδι ο Νίκος Γκάλης είχε 30 για τον Παναθηναϊκό.

ΡΕΚΟΡ ΠΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ο Ντομινίκ Ουίλκινς άφησε το «αποτύπωμα» του και σε αυτά τα ντέρμπι αφού η επίδοση των 31 πόντων στο παιχνίδι της σεζόν 1995-1996 (68-83) παραμένει ακόμη και σήμερα η κορυφαία για τον Παναθηναϊκό στα ντέρμπι με την ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.


ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ


ΑΕΚ

*Η «ένωση» θέλει τη νίκη όχι μόνο για να σταματήσει το σερί του Παναθηναϊκού αλλά και γιατί αυτή θα είναι η 300ή της ιστορίας της στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ως προς την κανονική περίοδο, σε σύνολο 531 αγώνων.

*Ξεχωριστό θα είναι το αυριανό παιχνίδι για τον Δημήτρη Κατσίβελη καθώς θα είναι το 100ό στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έκανε ντεμπούτο στις 23 Οκτωβρίου 2010 στο παιχνίδι Άρης-Ολυμπιακός.

*Με δύο ριμπάουντ ο Ντούσαν Σάκοτα θα φτάσει τα 400 στην κατηγορία.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

*Στη 19η θέση των ριμπάουντερ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα ανέβει ο Αντώνης Φώτσης εφόσον μαζέψει δύο στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Έχει 1.307 και μπροστά του με 1.308 βρίσκεται ο Αντώνης Ασημακόπουλος. Παράλληλα ο «υπαρχηγός» του Παναθηναϊκού με έξι αμυντικά ριμπάουντ θα μπει στην πρώτη 20άδα της σχετικής λίστας.

*Με ένα αμυντικό ριμπάουντ ο Τζέιμς Γκιστ θα συμπληρώσει τα 300 στην κατηγορία.

*Το αυριανό παιχνίδι, εφόσον χρησιμοποιηθεί, θα είναι το 50ό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο νεαρός διεθνής φόργουορντ είχε κάνει ντεμπούτο στις 26 Νοεμβρίου 2012 όντας μόλις 15,5 ετών στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Πανελευσινιακός).

http://esake.gr/el/61917EFE
ashton
προϊστορία στα ματς ΑΕΚ-ΠΑΟ σε Α εθνική/ Α1
http://vasilissa.blogspot.gr/2016/01/2016.html
shtarkws
Η φρεσκάδα της ΑΕΚ και η κόπωση του Παναθηναικου από το ματς του με την Φενερ,θα είναι σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη του ματς. Αν ο Παναθηναικος δεν ξεκινήσει δυνατά δημιουργοντας μια διαφορά ασφαλείας και το ματς πάει στον πόντο τότε η Αεκ θα έχει πολλές πιθανότητες νίκης
G-arenas
πολυ μετρια εμφανιση απο τον παο και 37-37 το σκορ στο ημιχρονο. παλι εχουμε προβλημα με τα φαουλ καθως ο καλαθης και ο ραντου εχουν ηδη απο 3 και ο γκιστ 2. απο αποδοση καλαθης, φελντειν και παππας ειναι πολυ καλοι και ολοι οι αλλοι κακοι. μετριος ο παβλοβιτς. δυσκολο ματς καθως δεν εχουμε την ενεργεια για να τρεξουμε και να πιεσουμε ενω ουτε αμυνα παιζουμ συν οτι χανουμε πολλα αμυντικα ριμπαουντ!μαλλον θα κριθει στο τελος ετσι οπως παει!
shtarkws
Για κάποιο λόγο ορισμένοι παίχτες του παναθηναικου μοιάζουν σαν να κάνουν αγγαρεία, ενώ αυτοί της αεκ δείχνουν να το θέλουν περισσότερο. Δικαιολογίες κούρασης ναι μεν μπορεί να υπάρχουν άλλα αυτή η νοοτροπία δεν ταιριάζει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμο

Ζητείται σκόρερ απόψε
G-arenas
QUOTE (shtarkws @ Jan 3 2016, 19:29 ) *
Για κάποιο λόγο ορισμένοι παίχτες του παναθηναικου μοιάζουν σαν να κάνουν αγγαρεία, ενώ αυτοί της αεκ δείχνουν να το θέλουν περισσότερο. Δικαιολογίες κούρασης ναι μεν μπορεί να υπάρχουν άλλα αυτή η νοοτροπία δεν ταιριάζει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμο

λογικο ειναι τι κινητρο να βρει ο κουζμιτς, ο παβλο, ο βλαντο και ο ραντου οταν ξερουν οτι οτι και να γινει θα παιζουν ακομα και οταν ειναι οι καλυτεροι παικτες των αλλων!και οταν παππας, παπατζον και χαραλαμπο ξερουν οτι δεν θα παιξουν οτι και να κανουν??χαλια μαυρα η διαχειρηση απο τον σαλε και δεν ξερω τι σκεφτεται!!
MiDi_MiLiZ
Κλασικος Ραντουλιτσα και σημερα που διαλεγει παιχνιδια. Αποντος, 4 αστεια φαουλ, βηματα, λαθη, 0 αμυνα, παντελης αδιαφορια. Για ακομα ενα παιχνιδι, απαραδεκτος.
Κλασικος αμπαλος Κουζμιτς.
Και τελικα παιζουμε και παλι με Γκιστ στο 5 και με τον καλυτερο απο τους 2 παραπανω Παπαγιαννη που ο Σαλε δεν τον χρησιμοποιει παρα μονο οταν δεν του βγαινει το ροτεισον αλλιως. Μπραβο στον μικρο που εξεθεσε και παλι τον Σαλε και τους επικριτες του του στυλ "δεν κανει ο Παπαγιαννης, δεν μπορει, καλυτερα Κουζμιτς κλπ".

Καλα για Παβλοβιτς, Γιανκοβιτς τι να λεμε πλεον.

0 κινητρο και γιατι να βρουν κινητρο αλλωστε οταν ολοι τους εχουν εξασφαλισμενο 20λεπτο+ σε καθε παιχνιδι ανεξαρτητως της καταστασης τους και του ενδιαφεροντος τους για το τι συμβαινει εντος παρκε.

Θα βγει παλι ο Σαλε να τα χωσει στα πιτσιρικια της ομαδας και τους μανατζερς τους κι ουτε γατα ουτε ζημια.

Φερτε πισω Μπατιστα, Ιβανοβιτς και Αρτζυ... Για να μην πω και Μοργκαν με τα 5ρια που μας εχει φορτωσει ο ανερχομενος.
shtarkws
Ο Παπαγιαννης είναι ο πιο αποτελεσματικος από όλους τους ψηλούς μας μπροστά σήμερα. Πίσω και οι 3 είναι μέτριοι. Η Αεκ ψάχνει ηγέτη για το τέλος αφού κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο

Edit : νίκη μεν και μάλιστα πολύ χρήσιμη έτσι όπως πήγε το ματς, όμως αν κάνουμε τέτοια εμφάνιση σε επίπεδο ευρωλιγκας, το χαστούκι θα είναι εκκωφαντικό
AJSlaughter6
Νικη αν και δυσκολη, μονο ευχαριστηση απο την εμφανιση του Παπαγιαννη, που ηταν με διαφορα ο πιο αποτελεσματικος μας ψηλος. Καλαθης και Φελντειν οι καλυτεροι, βοηθησε και ο Παππας. στο τελος κολλησε το ρολοι και θα μπορουσαν να το πανε παραταση
G-arenas
τραγικη ειμασταν αλλα παλι καλα δεν εβαλαν τα σουτ στο τελος η αεκ και ετσι κερδισαμε! 4 επιθετικα ριμπαουντ πηραν στο τελος και ευτηχως ο κουπερ εχασε το τελευταιο και δν πηγαμε παρατα!! δεν καταλαβα γιατι δεν αφησε τον παπατζον μεχρι τελους αφου ηταν μακραν ο καλυτερος ψηλος μας και μαζι με καλαθη και φελντειν οι κορυφαιοι του αγωνα!

παντως δεν εχουμε καθολου τριαρια, λιγα γκαρντ, μετριους ψηλους με καθολου αθλητικοτητα τους μισους παικτες τουριστες, τους μικρους ενω αξιζουν να μην παιζουν, στυλ παιχνιδιου τιποτα το ιδιαιτερο!! δεν ξερω αν στο μελλον βελτιωθουμε(δυσκολο) ουτε αν θα παμε μακρια στην ευρωλιγκα και παρουμε πρωταθλημα, αλλα μια φορα αυτο που παρουσιαζει ο σαλε δεν ειναι ομαδα!!καλα δεν ειμαστε και τοσο χαλια οσο με ιβανοβιτς αλλα ο σαλε εχει και 2 κλασεις καλυτερο ροστερ!!και σιγουρα για το ροστερ υπευθηνος ειναι μονο ο σαλε γιατι αυτος τους διαλεξε ολους πλην καλαθη, και ειμαστε χαλια δομημενοι με παρα πολλα κενα και με ελλειψη στοιχειων στο παιχνιδι μας που ειναι τα πιο σημαντικα πλεον στην ευρωλιγκα οπως αθλητικοτητα, ταχυτητα, ποσια, ενεργεια, παθος κλπ. αυτα τα στοιχεια δηλαδη που εχει ο οσφπ με μετριο σε ποιοτητα ροστερ καθε φορα και πηγαινει final 4 καθε χρονο!
t0ny3
Εγω λεω να φερουμε 2-3 πολυθρονες διπλα στον παγκο μας για να αραζουν εκει Παβλοβιτς, Κουζμιτς και Ραντουλιτσα. Παλι απετυχε το σερβικο μπλοκ και συνεχιζει να απογοητευει. Δε γινεται ο Ραντουλιτσα να μην μπορει να αντιμετωπισει τον Μαυροειδη και τον Μαυροκεφαλιδη... Η μονη ευχαριστη παρενθεση του αγωνα η εμφανιση του Παπατζον. Μπορει να ειναι απειρος και στην αμυνα να ειναι κι αυτος χωνι, προσπαθωντας περισσοτερο να κοψει ψηλα, αλλα τουλαχιστον εδειξε τσαγανο, ρολαρε σωστα και απλα ολοκληρωσε τα παρε βαλε του Καλαθη και του Μητσου.

Υπερβολικα κακο παιχνιδι και βολευε αυτο την ΑΕΚ, η οποια εχει ομως πολυ μονοδιαστατο τροπο παιχνιδιου.

Η ομαδα χρειαζεται ενισχυση!

Συγχαρητηρια για την ατμοσφαιρα στου φιλους της ΑΕΚ.
Reggie Miller 31
QUOTE (G-arenas @ Jan 3 2016, 19:32 ) *
λογικο ειναι τι κινητρο να βρει ο κουζμιτς, ο παβλο, ο βλαντο και ο ραντου οταν ξερουν οτι οτι και να γινει θα παιζουν ακομα και οταν ειναι οι καλυτεροι παικτες των αλλων!και οταν παππας, παπατζον και χαραλαμπο ξερουν οτι δεν θα παιξουν οτι και να κανουν??χαλια μαυρα η διαχειρηση απο τον σαλε και δεν ξερω τι σκεφτεται!!

Πραγματικά βλέπεις κάποιους παίκτες και πλέον βαριέμαι να τους κράξω... και μόνο ότι ο Παπατζόν έβαλε πιο πολλούς απο Ραντούλιτσα σε ματς που έκαιγε η μπάλα... Τεσπα, στο τέλος ταμείο αλλά προβλέπω πάλι χαμένη χρονιά και μάλιστα ίδια ακριβώς με την περσινή... ένα κύπελλο και διασυρμός σε playoffs (αν περάσουμε) και τελικούς.

ΥΓ πράγμα επαναλαμβανόμενο παύει να είναι τυχαίο για κάποιους παίκτες και επίσης όταν όλος ο κόσμος φωνάζει ότι αφού θες Ραντούλιτσα, δεν γίνεται να τον έχεις με αργά φόργουορντ γιατί τον ακυρώνεις, δεν γίνεται εσύ να μην δεν ακούς...
pan24
Ραντουλιτσα,κουζμιτς,παβλοβιτς απλα τραγικοι
Ραντουλιτσα πιο τραγικος γιατι αποδεδειγμενα το μπορει
Οι αλλοι ξερουμε οτι εχουν ταβανι αλλα ο ραντουλιτσα με αυτα που εχει δειξει δεν γινεται να μην μπορει να παιξει στην επιθεση τον μαυροειδη και τον μαυροκεφαλιδη που τον σπρωχνω και εγω
Θετικοτατος ο παπαγιαννης και μου αρεσε γιατι αυτο το καλο προσωπο το εδειξε σε ματς ντερμπι και οχι σε ματς αγγαρεια με την διαφορα στους 20 ποντους
comrade
QUOTE(MiDi_MiLiZ @ Jan 3 2016, 19:39 ) *
Κλασικος αμπαλος Κουζμιτς.
Και τελικα παιζουμε και παλι με Γκιστ στο 5 και με τον καλυτερο απο τους 2 παραπανω Παπαγιαννη που ο Σαλε δεν τον χρησιμοποιει παρα μονο οταν δεν του βγαινει το ροτεισον αλλιως. Μπραβο στον μικρο που εξεθεσε και παλι τον Σαλε και τους επικριτες του του στυλ "δεν κανει ο Παπαγιαννης, δεν μπορει, καλυτερα Κουζμιτς κλπ".


Δεν βαζει τον Παπαγιαννη... φταιει ο σαλε που δεν τον εβαλε...
Τον βαζει και παιζει καλα... δεν του βγηκε το ροτεισον και τον εβαλε... τον εξεθε o μικρος τον σαλε

Μονα ζυγα δικα σου δηλαδη; Ο,τι και να κανει ο Σαλε ειναι λαθος; Το οτι τον εβαλε στα κρισιμα και επαιξε καλα δεν το πιστωνεται καθολου;
MiDi_MiLiZ
QUOTE (comrade @ Jan 3 2016, 20:12 ) *
Δεν βαζει τον Παπαγιαννη... φταιει ο σαλε που δεν τον εβαλε...
Τον βαζει και παιζει καλα... δεν του βγηκε το ροτεισον και τον εβαλε... τον εξεθε o μικρος τον σαλε

Μονα ζυγα δικα σου δηλαδη; Ο,τι και να κανει ο Σαλε ειναι λαθος; Το οτι τον εβαλε στα κρισιμα και επαιξε καλα δεν το πιστωνεται καθολου;

Οτι ναναι, καμια σχεση με αυτα που λεω.
Σημερα ο Παπαγιαννης μπηκε κακην κακως για την περιοδο που χτυπησε ο Γκιστ και δεν υπηρχε αλλος να αγωνιστει! (με τον χιπστερα γελαγαν και οι πετρες σημερα, ενω παραλληλα ηταν και φορτωμενος με φαουλ ως συνηθως, ενω ο Κουζμιτς εχανε ριμπαουντ απο τον Μαυροκεφαλιδη εχοντας κερδισει το μπλοκ αουτ, παγκοσμια πρωτοτυπια, με αποτελεσμα ο ΔΔ να εχει φατσα καρτ ποσταλ με αυτα που εβλεπε...).
Δεν ειχε αλλη επιλογη εκεινο το χρονικο σημειο ο Σαλε λοιπον, τον εριξε σε ματς και περιοδο που η μπαλα εκαιγε και ο μικρος τον εξεθεσε για αλλη μια φορα.
Εννοειται ομως, οτι δε θα επαιρνε καθολου χρονο συμμετοχης στο συγκεκριμενο παιχνιδι , αν δεν προεκυπτε ο προσκαιρος τραυματισμος του Τζειμς. Γιαυτο αλλωστε και δεν ξαναπατησε παρκε στη συνεχεια, ενω ηταν το καλυτερο 5ρι μας σημερα με διαφορα, στον ελαχιστο χρονο που του δοθηκε λογω αναγκης...

Επισης, τα "δεν χρησιμοποιειται", τα λεω ιδιως για τα παιχνιδια της Ευρωλιγκας που ενας εκ των Κουζμιτς και Ραντουλιτσα δεν βλεπονται (ή και οι 2 τους), αλλα επιμενει τον Παπαγιαννη να μην τον βαζει ουτε καν για να βρισκει ρυθμο/πατηματα.
ashton
Τσάμπα ήττα γιατί δύσκολα θα ξαναβρούμε έτσι τον Παναθηναϊκό. Αν ήθελε η διοίκηση το ματς, θα είχε φέρει παίκτη εδώ και 10 μέρες και θα έπαιζε σήμερα να υπήρχε καμιά λύση παραπάνω .
Κακή η επιλογή του Zdovc να βγάλει το Μαυροειδή στα μέσα της 4ης περιόδου.. Με τέτοια ποσοστά στα τρίποντα δεν πας πουθενά (1/8 ο ΝτιΤζει, 1/5 ο Ντουσαν). Και στο τέλος η γραμματεία το ξεφτίλησε.. το αστοχο σουτ του Κουπερ ήταν καραεκπρόθεσμο.. Δεν έβγαιναν τόσες φάσεις σε 0.9" που μένανε ..
Μας στοίχισαν και οι χαμένες βολές πάλι / ενώ και η διαιτησία πήγαινε σπρωχτά τον παο .. 1 φαουλ είχαν στα πρώτα 8,5 λεπτ της 4ης, οι δυο συνεχομενες φασεις με Μαυροειδή (το φάουλ που δεν εδωσε στο 1ο καλάθι, η 50/50 ακύρωση στο 2ο μετά κλπ)
more stars
Mέτριο παιγνίδι κυρίως λόγω επιθετικής δυστοκίας του Παο.
Λίγο η κούραση, λίγο οι γιορτές. λίγο η καλή παράδοση της ΑΕΚ δεν επέτρεψαν να υπάρξει η απαραίτητη συγκέντρωση imo.

Kρατάμε τα θετικά... καλά σε υγεία Μήτσος και Γκιστ, συνεχής άνοδος του Παπα και χρησιμοποίηση με επιτυχία ενός εκ των μικρών στα δύσκολα). Πολύ σημαντικό επίσης ότι η ομάδα έχει το μέταλλο να κρατήσει το αήττητο ως τώρα με οσφπ, παοκ εντός και αρη, αεκ εκτός, δλδ τις κατα τεκμήριο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Σαφώς υπάρχουν αδυναμίες. Όπου ο αντίπαλος τις εκμεταλλεύεται θα περνάμε δύσκολα.

Να προσθέσω ένα μεγάλο μπράβο στους υπεύθυνους της ΑΕΚ που έχουν κάνει έξυπνη στελέχωση της ομάδας με καλούς Έλληνες παίκτες (δεδομένου ότι τους καλύτερους τους σαρώνουν παο και οσφπ). Μακάρι να έχουν την αντοχή και υπομονή να χτίσουν κάτι καλό γι αυτούς τους φιλάθλους που στηρίζουν τη όλη προσπάθεια. Κάπως έτσι χτίζονται οι μεγάλες ομάδες. Όλα είναι στο DNA και την αισιοδοξία (και στο χρήμα βέβαια, καμία αντίρρηση). Η μίρλα πάντως μικραίνει τι ομάδες... Μικροί φίλαθλοι - μικρή ομάδα.
comrade
@MiDi_MiLiZ

Επειδη παραπάνω λες αυτό: "Γιαυτο αλλωστε και δεν ξαναπατησε παρκε στη συνεχεια, ενω ηταν το καλυτερο 5ρι μας σημερα με διαφορα", αναφερομενος στον Παπαγιαννη... θα σου πω οτι ξαναμπηκε ο Παπαγιαννης.
Κάπου στα μεσα της 4ης περιοδου χρεωνεται με 4 φαουλ ο ραντουλιτσα και σκεφτομαι: "δεν θα τον αλλαξει τωρα, θα τον κρατησει 2-3 λεπτα, αλλωστε θα κλεισει το παιχνιδι με πιο γρηγορο σεντερ (βλεπε κουζμιτς)" . Κι οντως μετα απο 2-3 λεπτα τον αλλαξε, οχι με τον κουζμιτς ομως, αλλα με τον Παπαγιαννη. Επομενως ξαναεπαιξε, και μαλιστα οχι στο garbage time, οπως λες, αλλα στα κρισιμα.

Επίσης, γι αυτό που λες, οτι ηταν το καλυτερο 5-αρι μας με διαφορα. Συγνωμη αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι. Οταν μπηκε τη πρωτη φορα, εφαγε απανωτους 6 ποντους απο τον μαυροκεφαλιδη. Δυο φορες τον τραβηξε εξω ο μαυροκεφαλος κι εφαγε καλαθι. Ενταξει, του εβαλε και 4 ποντους αλλα εκτεθηκε κι αμυντικα. Παρολαυτα ομως δεν τον εβαλε στο παγκο ο σαλε. Και καλως δεν τον εβαλε. Αλλα δεν μπορει να μην το πιστωνεις στον προπονητη αυτό. Τη δευτερη φορα που μπηκε ο παπατζον οντως ηταν πολυ καλός -καλυτερος απο τη πρωτη φορα.

Και τέλος, γιατι εισαι τοσο σιγουρος οτι δεν θα εμπαινε αν δεν υπηρχε θεμα με γκιστ? Αφου τον κουζμιτς αντικατεστησε. Αυτή ειναι μια δικη σου υποθεση και την παρουσιαζεις σαν αληθεια. Και πανω σ αυτο "χτιζεις" για να τα χωσεις στο σαλε.
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(ashton @ Jan 3 2016, 21:48 ) *
Τσάμπα ήττα γιατί δύσκολα θα ξαναβρούμε έτσι τον Παναθηναϊκό. Αν ήθελε η διοίκηση το ματς, θα είχε φέρει παίκτη εδώ και 10 μέρες και θα έπαιζε σήμερα να υπήρχε καμιά λύση παραπάνω .
Κακή η επιλογή του Zdovc να βγάλει το Μαυροειδή στα μέσα της 4ης περιόδου.. Με τέτοια ποσοστά στα τρίποντα δεν πας πουθενά (1/8 ο ΝτιΤζει, 1/5 ο Ντουσαν). Και στο τέλος η γραμματεία το ξεφτίλησε.. το αστοχο σουτ του Κουπερ ήταν καραεκπρόθεσμο.. Δεν έβγαιναν τόσες φάσεις σε 0.9" που μένανε ..
Μας στοίχισαν και οι χαμένες βολές πάλι / ενώ και η διαιτησία πήγαινε σπρωχτά τον παο .. 1 φαουλ είχαν στα πρώτα 8,5 λεπτ της 4ης, οι δυο συνεχομενες φασεις με Μαυροειδή (το φάουλ που δεν εδωσε στο 1ο καλάθι, η 50/50 ακύρωση στο 2ο μετά κλπ)



''Αν η διοίκηση ήθελε το ματς...''


Τι άλλο θα διαβάσουμε. Πεσμας μία διοίκηση και πως τη θέλεις για την Άεκ για να το σπρώξουμε αν είναι το θέμα. Για όνομα του θεού.
ashton

Αρκετός ο κόσμος στο ΟΑΚΑ, και ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, πίκρα για το αποτελεσμα.


2. COOPER
Έπαιξε σχεδόν όλο το ματς (36'04"), είχε 8 ασιστ (θα μπορούσε παραπάνω αν δεν ήταν κάποιες τόσο εξεζητημένες, ή οι συμπαίκτες του απλά στοιχειωδώς εύστοχοι), 8 ρημπάουντ (προβληματικό να είναι 1ος ρημπαόυντερ ο ύψους 1μ83 playmaker), 2 κλεψίματα, 2 φαουλ, 3 κερδισμένα, αλλα μόλις 5 πόντους απο 0/2 βολές και 2/11 σουτ (1/3 2π, 1/8 3π - δε μπορεί ένας παίκτης και δη ο οργανωτής να έχει 1/8..), έφαγε 1 τάπα και έκανε 5 λάθη σε 36'04". Μάλλον έπρεπε να πάρει κάποιες ανάσες..

3. ΚΑΜΑΡΙΑΝΟΣ
Δεν έπαιξε και πάλι.

4. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Πρώτη φορά δεν πάτησε παρκέ σε παιχνίδι . Ίσως να χρειαζόταν να μπει κάποια στιγμή να πάρει ανάσες ο ΝτιΤζέϊ.


5. SAKOTA
Πέτυχε ένα τριποντο στο τελος και είχε και τις βολές (που έχασε επίτηδες τη 2η για να διεκδικήσουμε το θαύμα - που το διεκδικήσαμε). Κακή βραδιά επιθετικά (6π με 2/7 σουτ), 4 ρημπάουντ, 1 τάπα (έφαγε και μια), 1 λάθος, 3 φαουλ και 2 κερδισμένα σε 22'11".


7. HAIRSTON
Ορεξάτος στο ξεκίνημα, εξαφανισμένος επιθετικά μετά μέχρι το τέλος με εξαιρεση ενα κάρφωμα. Ειχε 9π με 3/5 2π, 1/2 3π, 3ρ, 2ασ 2κλ, 1λθ, 2 φαουλ και 4 κερδισμένα σε 34'04"


8. MILOSEVIC
Ξεκίνησε δυνατά, αλλά φορτώθηκε γρήγορα με 3 φάουλ και έπαιξε μόνο 10'50". Είχε 5π (1/2 2π, 1/2 3π) όλους στο 1ο δεκάλεπτο κι ενα κερδισμένο φάουλ.


12. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
Ρόλαρε επιθετικά κόντρα στον Παπαγιάννη όταν χτυπησε ο Gist και βγηκε (φάγαμε αρκετές ίδιες φάσεις όμως στο καλάθι με τον Παπαγιάννη επίσης). Τέλειωσε με 17 πόντους από 5/5 1π, 6/11 2π και 0/4 3π, 5 (3-2) ρημπάουντ, 2 ασιστ, 1 κοψιμο, 3 φαουλ, 6 κερδισμένα, 2 λάθη σε 27'16".


13. CARTER
Δυο βολές στο 1ο δεκάλεπτο, και το κάρφωμα μετά και that's all folks επιθετικά, αφού είχε 0/3 3π και 1/3 2π.. Ακόμα 2-2 ρημπ, 2 ασιστ, 1 κψ, 2 λθ και 2 κερδισμένα (δεν έκανε κανένα φάουλ..) σε 21'30".


15. ΣΑΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Έπαιξε για λίγο (4'47") στο 1ο δεκάλεπτο και δεν ξαναμπήκε. 2π με 1/3 2π, 2-0ρ, 1 φαουλ.


19. ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ
Βασικός και πάλι. Κακός επιθετικά (0/4 σουτ), 2-1 ρημπάουντ, 1 ασιστ, 1 λαθος, 4 φαουλ σε 9'39".


20. ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ
Πολύ καλή εμφάνιση.. 8π αλάνθαστα (1/1 2π σε αιφνιδιασμό, 2/2 τριποντα), 2 ασιστ (που θα ήταν παραπάνω -πχ έδωσε ένα άχαστο στο Λουκά που αστόχησε από κάτω μόνος του), 1 κλέψιμο, 2 φαουλ, 2 κερδισμένα σε 18'43".


22. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
Ήταν σε καλή βραδιά - λάθος του Zdovc που τον άφησε εκτός στο τέλος . Σε 14'56" είχε 8π με 2/4 1π (..), 3/4 2π, πήρε 6(4-2) ρημπάουντ, κι ακόμα 1 κλέψιμο, 1 φαουλ, 2 κερδισμένα (τόσα χρεώθηκαν) και 4 λάθη .


Θετική η εικόνα του Zdovc σε γενικές γραμμές στον πάγκο, με αλλαγές/time out όταν έπρεπε αν εξαιρέσουμε το ότι άφησε μάλλον παραπάνω τον Carter και λιγότερο τον Μαυροειδή ..


Στιγμιοτυπα από otesport


και το τελευταίο πεντάλεπτο


QUOTE (Dwyane ''the flash'& @ Jan 3 2016, 21:49 ) *
''Αν η διοίκηση ήθελε το ματς...''


Τι άλλο θα διαβάσουμε. Πεσμας μία διοίκηση και πως τη θέλεις για την Άεκ για να το σπρώξουμε αν είναι το θέμα. Για όνομα του θεού.


Η ομάδα σήμερα, μια αγωνιστική πριν τελειώσει ο 1ος γύρος έχει ακόμα τη δυνατότητα για να φέρει έναν ξένο ΠΡΙΝ το ματς στην Τρίπολη . Δεν το έχει κάνει, την ώρα που ο Armstead έχει φύγει από τα Χριστούγεννα -κι ενώ αρχικά γραφόταν στα ρεπορτάζ πως θέλαμε παίκτη μέχρι το ντέρμπυ, μετά από 2-3 μέρες άλλαξε η 'πλάκα' και λέγανε πως "δε βιάζονται" . Σημείωση, πως αυτή η αλλαγή δε 'μεταφέρεται' για το 2ο γύρο / ή την κάνεις ή όχι . Και παράλληλα έχει επιλέξει να έχει βγει στη γύρα ο Scrubb να βρει ομάδα - νομίζω πιο εύκολα θα έβρισκε αν έπαιζε στην ΑΕΚ από το να γυρνάει σε Ισπανία-Γερμανία (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ) .
Αντικειμενικά έχουν φύγει 3 (ήδη), πρακτικά 4 (Anosike, Warren, Armstead - Scrubb) κι έχει έρθει μόνο ο Cooper .
ashton
Ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟ
QUOTE
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη δυσφορία της για τη διαιτησία του αγώνα με την ΑΕΚ και ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να μείνει απαθής σε κακές αποφάσεις ενός διαιτητή που είναι τόσο έμπειρος.Το πλέον απαράδεκτο είναι ότι ο συγκεκριμένος έμπειρος διαιτητής έχει επαναλαμβανόμενες κακές αποφάσεις σε βάρος μας. Επίσης, η στοχοποίηση του Ραντούλιτσα σε κάθε αγώνα αλλά και η ευκολία με την οποία χρεώνεται με τεχνική ποινή ο Καλάθης, όταν σε διαμαρτυρίες αντιπάλων οι διαιτητές γυρίζουν την πλάτη, είναι στοιχεία που προκαλούν έντονο προβληματισμό.

ΥΓ: Είδαμε το πώς σε 0,9 δευτερόλεπτα μπορούν να συμβούν δύο φάσεις και μάλιστα έξω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων».


via sdna.gr

και δηλωσεις στη συνεντευξη
QUOTE
Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ - ΠΑΟ
Κυριακή 03 Ιανουαρίου 2015 21:18
34
1377196.jpg

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με Παναθηναϊκό:

«Συγχαρητήρια στον κόουτς Τζόρτζεβιτς και τον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Ο Σάσα είπε πολλά σημαντικά πράγματα για το ματς. Εμείς από την πλευρά μας, έπρεπε να προσπαθήσουμε να κατεβάσουμε τον Παναθηναϊκό κάτω από τους 70 πόντους για να πάρουμε τη νίκη. Η άμυνα που παίξαμε δεν ήταν τέλεια, αλλά ήταν σωστή. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο συγκεντρωμένος στο τέλος και κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Ο Σάσα είπε ότι προσπάθησαν να βγάλουν τον Κούπερ εκτός αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε εκτός συστήματος, Ήταν δύσκολα. Στο τέλος κέρδισαν για αυτό, επειδή έχουν μεγαλύτερο ρόστερ και είναι πιο δυνατοί σωματικά από εμάς. Ήταν και πιο έξυπνοι στο τέλος. Ίσως ήμασταν και κουρασμένοι, ίσως έπρεπε να βάλω κάποιους παίκτες από τον πάγκο, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι έτοιμοι όλοι για να παίξουν σε αυτό το επίπεδο. Ήταν καλή αρχή, αλλά πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας».

Για τον Κούπερ: «Ο Κατσίβελης, τον οποίο εμπιστεύομαι στη θέση του πλέι μέικερ είχε πρόβλημα με φάουλ από νωρίς. Δεν έχουμε άλλους δημιουργούς αυτή τη στιγμή σαν τον Κούπερ, δεν είναι μυστικό. Ακόμη κι αν είμαστε προετοιμασμένοι για τη ζώνη, εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα. Ο Κούπερ κουράστηκε από την πίεση του Παναθηναϊκού κι έκανε κάποια λάθη που είναι φυσιολογικά. Ο αγώνας κρίθηκε με μικρή διαφορά, με λίγη τύχη θα πέρναμε τη νίκη, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ρόστερ: «Παίζουμε με τέσσερις ξένους αυτή τη στιγμή, έχουμε χώρο για να φέρουμε άλλους δύο παίκτες. Δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό, ούτε βιαζόμαστε. Ματς σαν το αποψινό μας δείχνουν που έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα και εκεί είναι που θα κινηθούμε».

Ο Ντι Τζέι Κούπερ ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς. Παίξαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο για 35 λεπτά, ωστόσο, οι αντίπαλοι έβαλαν κάποια καθοριστικά σουτ στο τέλος του ματς και όταν παίζεις απέναντι σε μια τόσο δυνατή ομάδα, δεν είναι πάντα εύκολο να την αντιμετωπίσεις».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς, σημείωσε: «Πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες που ήθελαν με όλη τους την καρδιά τη νίκη. Προερχόμασταν από ένα δύσκολο ταξίδι και μια άσχημη ήττα από τη Φενέρμπαχτσε. Σε αυτό το παιχνίδι δεν αρχίσαμε καλά τον αγώνα, αυτό έπρεπε να αλλάξουμε απόψε. Ξεκινήσαμε καλά, όπως θέλαμε, δίχως να αφήσουμε στην ΑΕΚ το περιθώριο να ξεφύγει στο σκορ. Μοναδική εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στο τέταρτο δεκάλεπτο, που όμως είναι φυσιολογικό αφού έπαιζε στην έδρα της. Πήγαμε αρκετά καλά πάνω στον Μαυροκεφαλίδη, αφού πέτυχε μόλις ένα ελεύθερο σουτ, τα υπόλοιπα ήταν μπροστά σε άμυνα. Ένα καλό νέο για εμάς ήταν η καλή άμυνα πάνω στον Κούπερ. Ξέραμε ότι αυτός κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ, τα πήγαμε αρκετά καλά. Είτε στα πικ εν ρολ είτε σε προσωπικό επίπεδο, κυρίως με τον Καλάθη».

Για τον Νικ Καλάθη: «Η δουλειά του Καλάθη είναι να παίζει με αυτή την ενέργεια σε όλο το παιχνίδι, κι η δική μου να τον έχω σε τέτοια κατάσταση όταν πρέπει. Είναι ο παίκτης που κινεί τα νήματα στο αμυντικό μας παιχνίδι. Είναι αυτός που ανεβάζει σε επίπεδο την άμυνά μας».

Για τον Παπαγιάννη: «Είναι σε διαδικασία ωρίμανσης, κατανόησης του αθλήματος. Δουλεύει πιο σκληρά απ ότι δούλευε στην αρχή. Σιγά σιγά αρχίζει να καταλαβαίνει. Μπορεί να βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του. Η λέξη υπομονή είναι το κλειδί για τους νεαρούς παίκτες. Πιστέψτε με, ξέρω πως να διαχειριστώ ένα νεαρό παιδί. Το αποψινό παιχνίδι είναι μια μεγάλη εμπειρία για εκείνον».

Για τους Κούζμιτς & Ραντούλιτσα: «Θέλω να πω ένα πράγμα. Ο Κούζμιτς πριν το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε τραυματίστηκε στον αστράγαλο. Είναι εκτός φόρμας, αλλά, δεν σταμάτησε να προπονείται. Κι αυτό πρέπει να του το πιστώσουμε. Ο Ραντούλιτσα κάνει πολλή δουλειά αλλά είχε πρόβλημα με τα φάουλ από νωρίς. Σήμερα ήταν η ώρα του Παπαγιάννη να δώσει λύσεις και το θετικό είναι πως ήταν έτοιμος».

Ο Τζέιμς Φελντέιν τόνισε: «Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Το ξέραμε από πριν ότι η ΑΕΚ θα είναι σκληρή και θα έχει κίνητρο μπροστά στον κόσμο της. Προερχόμασταν από την ήττα και θέλαμε να δείξουμε σημάδια βελτίωσης. Τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό χάρη στην άμυνα, ενώ βάλαμε κάποια σημαντικά σουτ».


via aekbc.gr
ashton

Στιγμιοτυπα από το youtube κανάλι της ΚΑΕ ΑΕΚ
G-arenas
ο παπατζον δεν ηταν κακος στην αμυνα!!ποτε δεν εκτεθηκε σε πικ εν ρολ και επισης οταν ειναι μεσα το σκεφτονται οι αντιπαλοι γκαρντ να μπουν μεσα για μπασιμο σε αντιθεση με τους αλλους 2 που ειναι γελιοι και χαρα του αντιπαλου γκαρντ!! τα 2 πρωτα καλαθια που εφαγε απο μαυροκεφαλο δεν επαιξε κακη αμυνα!στην πρωτη επαιξε σωστα τον μαυροκεφαλο στα 5 μετρα και απλως εβαλε ενα σουτ υπο πιεση στο 2ο εδωσε βοηθεια στην ρακετα γιατι καποιος κοιμοταν και ετσι εμεινε μονος ο μαυροκεφαλος και στο 3ο οντως δεν επαιξε καλη αμυνα αλλα λογω απειριας και οχι ανικανοτητας!! δεν μπορουμε να λεμε οτι δεν πρεπει να παιζει γιατι ειναι 18 χρονων και οταν παιζει να περιμενουμε να μην κανει λαθη απειριας!!
Holy Diver
QUOTE
Για τον Παπαγιάννη: «Είναι σε διαδικασία ωρίμανσης, κατανόησης του αθλήματος. Δουλεύει πιο σκληρά απ ότι δούλευε στην αρχή. Σιγά σιγά αρχίζει να καταλαβαίνει. Μπορεί να βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του. Η λέξη υπομονή είναι το κλειδί για τους νεαρούς παίκτες. Πιστέψτε με, ξέρω πως να διαχειριστώ ένα νεαρό παιδί. Το αποψινό παιχνίδι είναι μια μεγάλη εμπειρία για εκείνον».


Αυτό νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό από αυτά που είπε ο Τζόρτζεβιτς. Τόσο μικροί παίκτες θέλουν πάρα πολύ προσεκτική διαχείριση για να αρχίσουν να καταλαβαίνουν πως πρέπει να διαχειριστούν το παιχνίδι. Το πιο εύκολο για τον Τζόρτζεβιτς είναι να πετάξει τους μικρούς μέσα. Το να τους εντάξει σωστά και σταδιακά είναι το δύσκολο.
Επίσης δεν γίνεται να μπορείς να κρίνεις σαν φίλαθλος από πεντάλεπτα το πως θα συμπεριφερόταν ένα παιδί 18 χρονών αν έπαιζε σε μόνιμη βάση πολύ. Αντίθετα ο προπονήτης έχει μια μόνιμη εικόνα στην προπόνηση. Αλλά ακόμα και καλά να παίζει είναι πάρα πολύ εύκολο μετά από μία καλή εμφάνιση να πάρουν τα μυαλά κάποιου τόσο νέου αέρα και να σταματήσει να δουλεύει.
ashton
Πολύ καλός ήταν ο Παπαγιάννης χτες (και ήταν θετικός και αμυντικά, μόνο ένα ή δυο σουτ έφαγε από Μαυροκεφαλίδη λόγω απειρίας- το ένα από τα 5μ δε νομίζω ότι μπορεί να το χρεωθεί πχ) πολύ πιο χρήσιμος από τον Κουζμιτς που δεν δικαιολογεί την παρουσία του και τον Ραντουλιτσα που ήταν εκτός κλίματος .
ashton
ολο το ματς (με φυσικο ηχο)
yorgos
QUOTE(ashton @ Jan 4 2016, 19:28 ) *
ολο το ματς (με φυσικο ηχο)

μπράβο ρε φίλε!
ashton
Δεν είναι δικό μου το βίντεο :-) Απλά το βρήκα..

Αυτό είναι δικό μου από χθες :
j.browning
QUOTE (ashton @ Jan 4 2016, 19:28 ) *
ολο το ματς (με φυσικο ηχο)

ευγε!!!!
ashton
και με μετάδοση ΟΤΕ/Σκουντή
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.