Πριν πω οτιδήποτε να ξεκαθαρίσω κάτι :
QUOTE(Van_prentzi @ Feb 28 2008, 02:46 )

Τον πάγκο τον Λέικερς ίσως να μην τον συμπαθείς πολύ γιατί έχει αρκετούς λευκούς και ευρωπαίους
Για τους Ευρωπαίους οκ, αν και α) πάντα στηρίζω τις απόψεις μου με επειχηρήματα, οπότε αν αντιπαθώ κάποιον θα υπάρχει κάποιος λόγος και όχι επειδή είναι Σέρβος ή Ισπανός β) δεν ισχύει και τόσο πολύ.
Για το χρώμα, έχω δώσει την εντύπωση ότι κρίνω από αυτό

; Σε παρακαλώ, δες δίπλα ποιοί είναι η αγαπημένοι μου παίκτες. Από τον πρώτο έμαθα το ΝΒΑ και το μπάσκετ.
(μέχρι και ο αγαπημένος μου ράπερ είναι άσπρος !

)

Morfi είσαι λίγο '"αιρετικός" θα έλεγα στις απόψεις σου...Καλύτερα να μιλάς με γεγονότα και όχι με συμπάθειες.
Οι Λέικερς ήταν πάντα μέσα στις συμπάθειες μου και για να πέσουν θύματα αντιπάθειας θα πρέπει να γίνει κάτι πολύ τραγικό. Οπότε δεν ισχύουν αυτά περί αντιπάθειας.
Επίσης, αν δεν μίλαγα με γεγονότα τότε μάλλον θα τα έβγαζα από τη φαντασία μου κάτι που δεν ξέρω αν σε βρίσκει σύμφωνο.
Συνεχίζω :

Ο λουζερ Γκαζόλ,είναι παγκόσμιος πρωταθλητής,έχει κερδίσει την Usa team στην έδρα της,
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γκασόλ όμως στο ΝΒΑ χάνει τα αυγά και τα καλάθια. Αν διαβάσεις πιο πάνω θα δεις ότι εξηγώ αυτό το χαρακτηρισμό.

είναι Αll-star και με τους Λεικερς είναι 10-1.
To αν είναι All-Star είναι προσωπική άποψη. Αν εννοείς ότι έχει παίξει σε All-Star, δεν μου λέει τίποτα αφού α) το θεωρώ άτοπο επιχείρημα. Άλλοι και άλλοι δεν έχουν παίξει σε all-star β) άλλοι και άλλοι έχουν γίνει all-star αλλά υπάρχουν δεκάδες που θα διαλέγαμε πάνω από αυτούς.
Επίσης, με τους Γκρίζλις ήταν 50-32 αλλά στα πλέι οφ κάθε χρόνο στο 0-4.

Επίσης με μεγάλη άνεση αναφέρεις τον Τέρι ως επιπέδου All-star παίχτη,που δεν ήταν,δεν είναι και δε θα γίνει ποτέ.Δεν ήταν ποτέ σπουδαίο point-guard(επιπέδου Μπιμπι και λίγο παρακάτω) και φυσικά δε θα αποδώσει και σαν δυάρι τωρα.
Γραφείς ότι δεν μιλάω με γεγονότα αλλά εγώ απορώ πως δεν τα έχετε δει.
Και φυσικά χαρακτηρίζω με άνεση τον Τέρι all-star. Οι εμφανίσεις του στα μεγάλα ματς, στους τελικούς και στα πλέι οφ, έχουν υπάρξει καταπληκτικές οπότε δεν έχω ούτε ένα λόγο να πιστεύω το αντίθετο. Έχεις εσύ ; Αν ναι, τότε οι εμφανίσεις του σε διαψεύδουν. Γιατί έχει πάρει την ομάδα πάνω του όταν οι άλλοι δεν μπορούσαν, δεν κώλωσε όταν οι άλλοι κώλωσαν και ήταν εκεί όταν οι άλλοι δεν ήταν.

Επιπλέον,ο Ντιρκ αμυντικά δε θα τα βγάλει πέρα με τον Γκαζόλ που παίζει με φινέτσα γυρω απο την ρακέτα.
Πέρα του ότι ο Ντιρκ δεν τα βγάζει αμυντικά με κανέναν, ούτε ο Γκασόλ θα τα βγάλει πέρα με τον Ντιρκ που θα είναι συνέχεια στη περιφέρεια. Αν πάλι αλλάξουν τα μαρκαρίσματα και πάει πάνω στο Χάουαρντ, τότε μάλλον ο Τζος θα κάνει μεγάλες εμφανίσεις αφού εκτός του ότι παίζει και αυτός στη περιφέρεια, έχει τη φινέτσα περιφερειακού παίκτη κάτι που θα δυσκολέψει το Γκασόλ ακόμη περισσότερο.

Όσο για το αν ο Μπάινουμ θα κάνει πάρτι με τον Νταμπίερ...ε θα κάνει πως να το κάνουμε!!Μεγάλη διαφορά επιπέδου ήδη μεταξύ τους.
Όχι δεν θα κάνει και τόσο πάρτι. Μπορεί να είναι καλύτερος αλλά ο Νταμπίερ δεν είναι τόσο κακός όσο πολλοί νομίζουν ότι είναι. Ότι θα κυριαρχήσει ο Μπάινουμ είναι σίγουρο, αλλά η απειρία του (μεγάλο μείον) και η διάθεση που δείχνει ώρες-ώρες ο Νταμπίερ με κάνουν να κρατάω μία πισινή.

Επίσης απορώ πως ο Μπας θα δημιουργήσει πρόβλημα στους ψηλούς των λεικερς.Μιλάμε για ένα παιδί λίγο πάνω απο τα 2,00 κοντός για τη θέση "4" και πιστεύεις οτι θα δημιουργήσει πρόβλημα στον Μπάινουμ που είναι 2,13?

Σίγουρα έχεις παίξει μπάσκετ και έχεις διαπιστώσει οτι είναι λίγο δύσκολο να μαρκάρεις έναν παίκτη 10 πόντους πιο ψηλό απο σένα όταν σε πάει κοντά στο καλάθι.

Εκτός αν εννοείς οτι ο Μπας θα δημιουργήσει πρόβλημα στους ψηλούς των Λεικερς επιθετικά με το συγκλονιστικό μακρινό του σουτ

.
Και εσύ πάλι αν έβλεπες μπάσκετ θα καταλαβαίνες πως εννοώ ότι ο Μπας θα δημιουργήσει προβλήματα με τον ίδιο τρόπο που τα δημιουργεί και τώρα.

ΟΧάουαρντ είναι καλύτερος σκόρερ απο τον Οντομ, αλλά σε όλους τους άλλους τομείς (ριμπάουντ, πάσα, κλεψίματα,τάπες,μπασκετικό IQ,θέσεις που μπορεί να δώσει λύσεις) διαλέγω σίγουρα Οντομ δαγκωτό.
Έγραψα πως είναι διαφορετικοί παίκτες και εννοούσα ακριβώς αυτό. Ο καθένας βοηθάει με διαφορετικό τρόπο αλλά ο Χάουαρντ υπερισχύει στις λεπτομέρειες. Δες τι ρόλο έχει ο καθένας στην ομάδα του. Ο Όντομ ποτέ δεν τον είχε και ποτέ δεν θα τον έχει. Δες τις εμφανίσεις που έχουν κάνει στα πλέι οφ, που ενώ πάνω-κάτω είναι ίδιες, διαφέρει το επίπεδο (εννοώ πρώτο γύρο, τελικούς κτλ) που έχουν γίνει. Ο Όντομ μία φορά πέρασε το πρώτο γύρο και εκεί ήταν σχετικά καλός μπροστά στις αντίστοιχες εμφανίσεις του Χάουαρντ.
Στη χειρότερη είναι ισάξιοι, αλλά παραμένουν διαφορετικοί.

Συνεχίζοντας...ο George καλύτερος από όλους τους αναπληρωματικούς των Λέικερς;

Στην αντίστοιχη θέση απο τον πάγκο οι Λεικερς έχουν έναν παρόμοιο παίκτη,νεότερο,αθλητικότερο με περισσότερο ταλέντο τον Αρίζα(βεβαίως δεν τον ανέφερες καν....)
Δεν τον ανέφερα όχι γιατί δεν με συμφέρει (

) αλλά γιατί δεν τον θεωρώ και τόσο άξιο αναφοράς. Εκτός από τρελά άλματα τι άλλο έχει να προσφέρει ; Σουτ, πάσα, πόντους ; Τι παραπάνω από ότι προσφέρει ο Τζορτζ ;

Αντίθετα οι Μαβς έχουν βοήθεια απο τον πάγκο μόνο απο τον Στακχαουζ(σορρυ αλλά δε θα πάρει ούτε ψήφο φέτος για καλύτερος έκτος παίκτης)ο οποίος σε κάθε μια από τις 4 χρονιές που είναι στην ομάδα βλέπει μια πτώση στην παραγωγικότητά του κατά 2 πόντους κάθε χρονιά.
Σε νοιάζει ένα στατιστικό περισσότερο από αυτά που φαίνoνται μέσα στο γήπεδο ;

ο Τζόοουνς ΤΩΡΑ σε 20 λεπτά συμμετοχής έχει τον απίστευτο μ.ο των 3 πόντων,ο Μαγκλόιρ ΤΩΡΑ είναι για τα πανηγύρια αλλιώς οι Νετς δε θα είχαν την πολυτέλεια να τον αφήσουν ελεύθερο,ο Μπας είπαμε,καλούτσικος..αλλα νάνος,ο Μπαρέα χάλιας,τον Ραιτ να δούμε λίγο άν μπορεί να βοηθήσει...
Ο Τζόουνς σε είκοσι λεπτά κάνει ακριβώς αυτά που του λέει ο προπονητής του. Παίζει σκληρά σε άμυνα και επίθεση και προσπαθεί να βγάλει ότι καλύτερο έχει. Ο Μαγκλόιρ ποτέ δεν είπα ότι είναι καλός αλλά ότι δεν θα έχει και τόσο πρόβλημα απέναντι στους αντίστοιχους αναπληρωματικούς ψηλούς των Λέικερς.
Όσο για τον Μπαρέα, υπάρχει και ο Κόμπι Καρλ μαζί με τον Μπένγκα.

Τέλος ο Κίντ είναι ο δεύτερος καλύτερος στο να "τρέχει" την επίθεση μιας ομάδας, αλλά σαν ολοκληρομένο point δώσε μου καλύτερα Πολ,Μπαρον,Ντερον γιατί πρέπει να σκοράρεις και τα ελεύθερα τρίποντα που σου δίνουν.Ίσως γιαυτό να μην πήρε ποτέ πρωτάθλημα..
Θες να μου πεις πως δεν πήρε ποτέ πρωτάθλημα επειδή δεν έχει σουτ ; Οι ομάδες που έπαιξε δεν σου λένε τίποτα ; Ή μήπως θες να πεις ότι προτιμάς τον Φίσερ ;

Ο Φίσερ σωστά ανέφερες οτι είναι μέτριος,αλλά είναι και απο τους πιο cluch παίχτες στο NBA μαζι με Χορι.Δεν είναι κ άσχημο να τον έχει ο Κόμπι αγκυροβολιμένο για τα ελεύθερα τρίποντα οταν διπλομαρκάρεται

Nice, μόνο που και οι Μάβερικς έχουν τους δικούς τους παίκτες για αυτό το λόγο. Ή μήπως αυτό ανεβάζει την αξία του Φίσερ έναντι του Κιντ ;