QUOTE(NBAholic)
Αυτό είναι οι "μικροπολιτικές" στις οποίες αναφέρθηκα. Τα ηλίθια φάουλ σκοπιμοτήτων, τα οποία, όπως έχω ήδη αναφέρει εδώ και καιρό, θα πρέπει να θεωρούνται αντιαθλητικά (ή έστω, να επανέλθει ο ορισμός των εσκεμμένων), μιας και ποτέ δε γίνονται για το κλέψιμο ή την καλή άμυνα, αλλά για την καταστροφή της επίθεσης του αντιπάλου και το σταμάτημα του χρόνου, με το στόχο φυσικά να μην είναι σχεδόν ποτέ η μπάλα.
Για αυτές τις περιπτώσεις υποτίθεται πως υπάρχει το "πλεονέκτημα" που αφήνεται στον επιθετικό να συνεχίσει.
Τώρα, το που είναι γραμμένος αυτός ο κανονισμός, κι από πού κι ως πού έχει συμφωνηθεί να ισχύει...δεν το έχω καταλάβει ακόμα.
Δε μας φτάνει το τόσο ποδόσφαιρο που βλέπουμε, έπρεπε να βάλουμε και τους κανονισμούς του στο μπάσκετ...

Παιδιά είμαι πολύ θυμωμένος αυτή τη στιγμή...θα καταλάβετε παρακάτω γιατί.
Μόλις έκλεισα την τηλεόραση, ή πιο σωστά, άφησα τον πατέρα μου που γκρίνιαζε τόση ώρα για την κατάληψη που έκανα, να δει το Ακράτητος - Παναθηναϊκός.
Εγώ προσπαθούσα να κρατήσω μέχρι και τους διαγωνισμούς καρφωμάτων και τα κατάφερα...μόλις τέλειωσαν όμως, μου κάνει ο πατέρας μου "αυτό ήθελες να δεις τόση ώρα και δε μ'άφηνες να δω ποδόσφαιρο?".
Κι ο άνθρωπος είχε δίκιο...δεν ξέρω τί θέαμα βλέπει αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτά που είδα εγώ αυτές τις 2 ώρες στην ΕΤ1 με έκανε να ορκιστώ να μην ξαναδώ ελληνικό all star game αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα πρώτα.
Για να μην είμαι αρνητικός, ας αναφερθώ στα θετικά πρώτα, τα οποία ήταν:
- Η παρουσία του κόσμου. Κάπου 5000 είπε πως έχει και βλέπατε άτομα να κάθονται στα σκαλιά, ενώ άλλοι έμειναν έξω. Πολλά μπράβο στους Λαρισαίους που αγκάλιασαν το παιχνίδι.

- Μέχρι ενός σημείου ο Σκουντής, που πάντα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε κάνει να διασκεδάσεις. Αυτό, όμως, ελλείψει κάποιου καλύτερου σχολιαστή. Ο διαγωνισμός καρφωμάτων είχε αρχίσει και αυτός έλεγε τα δικά του...

- Last but not least, οι παίχτες. Όποιος πει ότι οι παίχτες είναι η βασική αιτία που δε βλέπουμε μπάσκετ σε αυτά τα παιχνίδια, έχει μέχρι ενός σημείου δίκιο...μέχρι εκείνο το σημείο που αφορά αυτά που μπορούν να κάνουν, γιατί όπως και να το κάνουμε, ο Τσαρτσαρής δεν είναι Κάρτερ για να πιάνει τα alleyoop του Διαμαντίδη. Αλλά προσπαθεί.
Και οι περισσότεροι παίχτες σήμερα, προσπάθησαν (και προσπαθούν πιθανότατα τώρα που συνεχίζουν να παίζουν) να προσφέρουν
θέαμα και να
ψυχαγωγήσουν τον κόσμο. Έβλεπες τον Σχορτσιανίτη να κάνει τα καρφώματά του και τους χορούς του στην κάμερα, έβλεπες τον Παπανικολάου (που για τους αμφισβητίες...τα πήγε πολύ καλά

) να "κλέβει" τη μπάλα με ύπουλο τρόπο, ζητώντας την από τον αντίπαλο δηλαδή, και να βάζει καλάθι έτσι. Έβλεπες τον Λιούις να φοράει τη φανέλα του Τουρέ, έβλεπες τον Στακ να ταπώνει τρεις θεαματικές φορές στη σειρά (α, εντάξει, αυτό το κάνει και στο πρωτάθλημα

).
Έβλεπες ακόμα και τους πιτσιρικάδες στον διαγωνισμό καρφωμάτων να κάνουν θεαματικές προσπάθειες και τον Φώτη Βασιλόπουλο να κερδίζει μεγάλα ονόματα της Α1 στον διαγωνισμό τριπόντων.
Τώρα, θα μου πείτε, πως αφού είχε όλα αυτά, τί με χάλασε τόσο που δε θα δω το υπόλοιπο παιχνίδι?
Ε, ρε π###τη μου, είμαστε στο 2006 και η εθνική μας πήρε το δεύτερό της ευρωπαϊκό το καλοκαίρι. Οι ομάδες μας έχουν πάρει αμέτρητους ευρωπαϊκούς τίτλους από το μπαμ του '87 και συνεχίζουν να είναι ανταγωνιστικότατες στις διοργανώσεις. Μεγάλα ονόματα έχουν περάσει στο παρελθόν από τις ελληνικές ομάδες, και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα έρθουν κι άλλα. Έλληνες παίχτες και προπονητές αυτή τη στιγμή διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Ε, ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΤΙ ΕΜΑΘΕ? ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ?

Έκανα υπομονή και δε μιλούσα πριν το ματς για να μην το ματιάσω αλλά τελικά είδα αυτό που φοβόμουν. Η κάλυψη του παιχνιδιού από την κρατική τηλεόραση ήταν
χείριστη και το μόνο που σε έκανε να νομίζεις ότι δε βρίσκεσαι στο 1990 ήταν τα μακριά σορτσάκια και τα διαφορετικά γραφικά του παιχνιδιού (που κι αυτά είναι ξεπερασμένα!).
Βλέπαμε πλάνα στις cheerleaders να ζουμάρουν και να ξεζουμάρουν λες και καλά θα μας έκανε να εκτιμήσουμε καλύτερα έτσι τα κάλη τους, ενώ το μόνο που κατάφερνε ο κάμεραμαν ήταν να μας ζαλίζει τόσο που ακόμη και χοντρές να χορεύανε, θα τις περνάγαμε για τις britney spears.
Βλέπαμε μακρινά πλάνα στους διαγωνισμούς καρφωμάτων και ο Στακ που ακουμπούσε τη μπάλα στο ταμπλό πριν καρφώσει, νόμιζα ότι απλά την κουνούσε στον αέρα για να αεριστούν οι μασχάλες του.
Η κλασική βλακώδης ηλιθιότητα που κάνει στις μεταδόσεις μπάσκετ ακόμη και τώρα η ΕΤ: Βλέπαμε αμέτρητα ριπλέι που μας έδειχναν φάσεις που χάναμε γιατί μας έδειχνε τον υφυπουργό αθλητισμού 3 στις 5 φορές και τους παίχτες που κάθονταν κάτω γιατί δεν είχαμε να τους δώσουμε μερικές άσπρες πλαστικές καρέκλες παραπάνω....και λόγω αυτών των ριπλέι, χάναμε τις φάσεις του κανονικού αγώνα. Πάρε κι άλλα ριπλέι τώρα!
Είχαμε διαγωνισμό καρφωμάτων και δεν είχαμε ιδέα για το πόσες προσπάθειες θα έπαιρνε ο παίχτης, πόσες μπορούσε να χάσει...τίποτα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΕΤ θέλοντας να εφαρμόσει τις νέες interactive υπηρεσίες μας όπου εμείς θα μπορούσαμε να βαθμολογήσουμε τα καρφώματα, δε μας έδειχνε τις βαθμολογίες των κριτών!

Επίσης, οι σχολιαστές δεν είχαν ορατότητα με την επιτροπή γι'αυτό δεν είχαμε καμία ενημέρωση για τις βαθμολογίες. Έτσι, στα τελευταία καρφώματα ακούγαμε μία γυναικεία φωνή που φώναζε τα αποτελέσματα.
Α, είδαμε και ένα θεαματικότατο κάρφωμα του Παραγιού που έμοιαζε με αυτό του Ιγκουοντάλα (ασφαλώς απείχε χιλιόμετρα σε εκτέλεση και δυσκολία από εκείνο στο Χιούστον, αλλά κατά τη γνώμη μου ήταν μακράν το καλύτερο της βραδιάς) και το περάσαμε στο ντούκου. Βαθμολογία ασφαλώς δε μάθαμε, αλλά ούτε και πάνω από ένα ριπλέι.
Επίσης, ο Παραγιός έπαιξε τελικά στον τελικό αντί του αμερικάνου λόγω λάθους στη μέτρηση των βαθμολογιών...απίστευτα πράγματα.
Οι Frogs..για πόσα ακόμα χρόνια θα τους βλέπουμε αυτούς? Δεν περιμένω να φέρνουν τους Slam Nation κάθε χρόνο αλλά λίγη ποικιλία δεν βλάπτει.
Τον Ορφανό τον βραβέψαμε, τον είδαμε τόσες φορές στην τηλεόραση, τον βάλαμε να κάνει το τζάμπολ (ως εδώ καλά)...αφού έκανε το τζάμπολ γιατί το ξανακάνανε. Τί στο καλό τον κατεβάσατε κάτω στο παρκέ και κάνατε αυτό το "σπέσιαλ"?
Εν κατακλείδει, αυτό που με ενόχλισε (σχεδόν τσάντισε) σήμερα δεν ήταν η ουσία, το παιχνίδι δηλαδή - το οποίο δεν ήταν Α επιπέδου, αλλά η φιλότιμη προσπάθεια των παιχτών υπήρχε και περίσσευε - αλλά η αντιμετώπιση του όλου κονσεπτ από την τηλεόραση κι από τους παράγοντες.
Αυτό το ταλαιπωρημένο το προϊόν το μπάσκετ, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ευχάριστο στους μη μπασκετικούς και μη οπαδούς αν δεν το κάνετε ελκυστικό. Οι παίχτες και οι προπονητές, όσο και να προσπαθήσουν, αν εσείς που μεταφέρετε την εικόνα στον κόσμο, δεν νοιάζεστε να ακολουθήσετε την πρόοδό τους και νομίζετε πως απλά δείχνοντας ένα στεγνό παιχνίδι και βάζοντας ένα σχολιαστή να μιλάει ακατάληπτα, κάνετε τη δουλειά σας....τότε ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΞΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ (γιατί και στα άλλα αθλήματα δεν είναι καλύτερα τα πράγματα)!!!

Γεμίστε το πρόγραμμα με ριάλιτι εκπομπές, εκπομπές κουτσομπολιού, μεγαλύτερα δελτία ειδήσεων και χιλιοπαιγμένες ταινίες (αφού είμαι σίγουρος ότι δε θα βάλετε δημοσιογραφικές εκπομπές που πραγματικά αξίζουν όπως ο Εξάντας, Οι φάκελλοι, 42 λεπτά και άλλες παρόμοιες που είναι μία όαση στην τηλεόραση).
Για τους παράγοντες που κοιτάνε μόνο να βγάλουν λεφτά από την ομάδα, αλλά και για όσους δεν δίνουν δεκάρα για την προώθηση του μπάσκετ, ισχύουν τα ίδια και τα έχουμε ξαναπεί...απλά σήμερα τα πήρα ΠΟΛΥ άσχημα με την τηλεόραση...
Μπορεί να είμαι ο μοναδικός στην Ελλάδα που ενοχλείται τόσο πολύ από αυτό το πράγμα, τη φτωχή αντιμετώπιση δηλαδή του μπάσκετ, αλλά δεν παύω να πιστεύω πως το άθλημα αξίζει καλύτερης διαχείρισης...και μέχρι να δω να συμβαίνει αυτό, θα συνεχίζω να τα χώνω....
EDIT: Ξεκίνησα να γράφω το ποστ στο τέλος του διαγωνισμού καρφωμάτων και το τέλειωσα τώρα, μετά το τέλος του αγώνα. Απλά, για να μην μπερδεύεστε από τα ποστ των παραπάνω φίλων

.