Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Q&A Basketforum: NBA Draft 2015
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
jasonick
Q&As Basketforum NBA Finals 2015
1) Ποιος είναι ο αγαπημένος σας παίκτης στο φετινό ντραφτ;

thalys: O Justise Winslow. Αμυντικός σκύλος, δουλευταράς με 2-way potential. Βρήκε το ευαίσθητο σημείο μου. Τελευταία αναπτύσσω draft crash και με τον Hezonja.

benchwarmer: Ο Αγραβάνης cool.gif

Voyager: Το μπασκετικό αίμα της Αριζόνα δεν κρύβεται ούτε εδώ . Ο Stanley Johnson του Πανεπιστημίου της Αριζόνα ξεχωρίζει για μένα και έχει γεμίσει το ιστορικό του youtube. Είναι freshman , 6-6 , τρομερά αλτικός και δυνατός και γίνεται επικίνδυνος στο trantition . Η ταχύτητα και η έκρηξη που έχει τον καθιστούν ως καλό αμυντικό εργαλείο , εξαιρετικό rebounder με προοπτική να βελτιώσει το επιθετικό κομμάτι . Σκοράρει με αρκετά drives , post-αρίσματα και 1vs1. Mοιάζει με τον Marion με πιο συμπαθητικό και φυσιολογικό σουτ tongue.gif. Έχει επιθετικό πλουραλισμό και πιστεύω αδικείται στην θέση 10 που τον κατατάσσουν . Τον θέλουμε στο Phoenix ΤΩΡΑ .

jasonick: Ο Mudiay. Ψηλό PG με καλή πάσα, τρέχει καλά στο transition, έχει καλό drive και για την ηλικία του έχει αρκετά ώριμο παιχνίδι. Μόνο SAC μην καταλήξεις και σε καταστρέψουν ρε παικταρα

SG3ptshooter: D'Ange-Russ. Ο πιο ταλαντούχος freshman, παρά το ρίσκο είναι και ο παίκτης με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ο star περιφερειακός αυτού του draft. Είχα ήδη εκφράσει την εκτίμησή μου νωρίς στη σεζόν, πριν σκαρφαλώσει τις θέσεις και έχω ξεμείνει από late-lottery/mid-first πουλέν, αφού δεν δήλωσε συμμετοχή τελικά κι ο Kris Dunn. Πραγματική ιστορία: Με ρώτησε ο από κάτω αν θα τον βάλω ως αγαπημενό μου παίκτη κι απαντάει ο από πάνω, "σε ρώτησε κι αν ο ήλιος βγαίνει απ' την ανατολή;". Μ' αρέσει, κάμποσο.

sacarame: Όποιον παίκτη διαλέξει η Σικαγάρα.. tongue.gif Είναι δύσκολη η επιλογή καθώς βρίσκομαι ανάμεσα σε 2. Ο Russell είναι άκρως εντυπωσιακός και σίγουρα ένας παίκτης που ήδη γουστάρω πάρα πολύ να βλέπω να αγωνίζεται. Θα πω όμως τον Jahlil Okafor του Duke. Σέντερ που ξέρει τόσο πολύ μπάσκετ δεν συναντάμε συχνά στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια. Εξαιρετικός επιθετικά, με μεγάλη ποικιλία κινήσεων στο ποστ είτε με πλάτη είτε με πρόσωπο.

2) Οι Towns, Okafor προβλέπονταν στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν να επιλεγούν στο 1-2. Είναι πραγματικά οι καλύτεροι ψηλοί του draft ή μήπως υπάρχει κάποιος άλλος εκει ψηλά (Porzingis μήπως?) που να σας αρέσει περισσότερο;

thalys: Από άποψη αναμενόμενης εξέλιξης, αυτοί οι δύο είναι στην κορφή. Αν ξορκίσει το φάντασμα του Μπαρνιάνι, ο Porzingis έχει σπάνιο πακέτο και μπορεί να καταλήξει ψηλότερα απ'όλους. Ο Upshaw θα μπορούσε να πιάσει τον Okafor αν δεν είχε τα δικά του, πολλά, προβλήματα. Πλέον δε νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα.

benchwarmer: Είναι όντως οι δύο καλύτεροι ψηλοί του draft. Γνώμη μου ότι ίσως ο Towns να κάνει περισσότερα πράγματα και να έχει και μεγαλύτερο potential οπότε και λογικά να έχει κλειδώσει στο νο1, αλλά ο Okafor είναι αυτός που ξέρει μπάσκετ tongue.gif

Voyager: O Πύργος Ηλείας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στο νούμερο 1 γιατί είναι έτοιμος παίκτης . Έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που οι ομάδες αναζητούν ως την πρώτη επιλογή του Draft και για τη Σότα είναι μονόδρομος καθώς έχει ξεμείνει με τον Πέκο που τραυματίζεται εύκολα.
Ο Όκαφορ δεν με πείθει και πολύ αλλά ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ψηλούς της φετινής χρονιάς. Οι Lakers θέλουν ψηλό αλλά από τα σενάρια που ακούγονται θέλουν πιο έτοιμο παίκτη γιαυτό και το νούμερο #2 έχει βγει στο σφυρί .
Για τον Porzingis δεν έχω καλή γνώμη . Αρκετά αργός και βαρύς για το ΝΒΑ . Δεινοσαυρίζει γιαυτό και κατατάσσεται τόσο ψηλά μιας και είναι σπάνιο είδος με 7-1 και τέτοια τεχνικά χαρακτηριστικά . Στο ΝΒΑ η θέση του C δεν μοιάζει με το αγωνιστικό στυλ της Ευρώπης οπότε αναμένουμε την προσαρμογή του στο νέο πρωτάθλημα.
Ο συμπαθητικός Καμινσκι του Wisconsin είναι αυτός που μου αρέσει περισσότερο και τον ήθελα στην ομάδα μου , για όλα εκείνα τα στοιχεία του αουτσάιντερ που έβγαλε στους τελικούς του NCAA, όπου πάλευε με τα θηρία και τα πήγε καλά . 5άρι που ρίχνει τρίποντα δεν περνάει απαρατήρητο στην Έρημο .

jasonick: Ο Towns κατά την γνώμη μου είναι αδιαμφισβήτητα το #1. Κάνει σχεδόν τα πάντα στο παρκέ και δεν έχει κάποια τρομερή αδυναμία στο παιχνίδι του, είμαι σίγουρος ότι όπου και να πάει θα πετύχει. Αντίθετα για τον Okafor, ο γρήγορος ρυθμός του NBA και η αδυναμία του να μαρκάρει το pick and roll θα με έκανε να ανησυχούσα αν ήμουν scouter συν οτι θα πρέπει η ομάδα που θα τον ντραφτάρει να προσαρμόσει το παιχνίδι της σε αυτόν. Από τους υπόλοιπους ψηλούς του draft ο Λετονός μου αρέσει από τα λίγα που έχω δει και αυτή την στιγμή θα τον προτιμούσα από τον Okafor.

SG3ptshooter: Στο ξεκίνημα της χρονιάς ο Towns ήταν ένα απ' τα συμπαθέστερα προς εμέ prospects, του οποίου είχα και μια σχετική εικόνα λόγω της Δομινικανής καταγωγής. Η άνοδός του απ' το 5 περίπου που ξεκίνησε τη σεζόν προς τα 2-3 πρώτα πικς και στο να θεωρείται το επικρατέστερο νούμερο 1 μου φαίνεται απολύτα δικαιολογημένη. Εκεί που υπερβάλλουν νομίζω πλέον κάποιοι είναι στην πιθανή πτώση του Okafor πέραν του 2-3. Το πακέτο του με τη σωστή καθοδήγηση αλλάζει τη μοίρα ενός franchise εξίσου με του Towns. Μ' αρέσει το σαφώς πιθανό best case scenario του Porzingis, τα έυστοχα σουτ του πάνε πολύ βαθειά στη μπασκέτα για να μη μ' αρέσει. Μ' αρέσει η άμυνα του Cauley-Stein, o Kaminsky ήταν βασικός λόγος να στηρίξω τόσο το Wisconsin της τελευταίας διετίας, παρότι ανέτοιμος μπορεί να φτάσει ψηλά ο Turner. Κανείς εξ' αυτών, ούτε ο Λετονός ούτε οι επόμενοι τρεις καθαρά lottery ψηλοί με βάση τις προβλέψεις, δεν έχει τη βάση του Okafor. Ούτε του Towns.

sacarame: Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι ο Towns είναι το #1 του ντραφτ. Είναι πιο πλήρες πακέτο, είναι καλύτερος στην άμυνα και στο μπλοκ από τον Οκαφορ, οπότε είναι λογικό να προτιμηθεί αντί του Jahlil. Μολαταύτα, ο Okafor αν πάει σε ομάδα που τον πιστέψει και προσαρμόσει το παιχνίδι της γύρω από αυτόν, θα κάνει σίγουρα εντυπωσιακά νούμερα. Το Σακραμέντο το κάνει τόσα χρόνια, οπότε τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες ( αφού ο Κουζίνας θα πάει στο ΛΑ ντε!!).
Ο Porzingis είναι πολύ μεγάλο πρόσπεκτ, έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά αλλά παραμένω διστακτικός για την περιπτωσή του και δύσκολα θα έσπαγα το αρχικό δίδυμο για να τον βάλω κάπου ανάμεσα.

3) Στη θέση του guard οι Russell, Mudiay ξεχωρίζουν. Αξίζουν το hype σε μία θέση που έχει το μεγαλύτερο ταλέντο στο NBA;

thalys: Οι πιο πολλές αναλύσεις που έχω δει είναι αρκετά ισορροπημένες. Ίσως λίγο hype να'χει ο Russell λόγω Ohio State και καλού σουτ. Όσο βαθειά κι αν είναι μια θέση στην λίγκα, πάντα θες τον επόμενο top-3 παίχτη σε αυτήν, τον επόμενο Paul ή Curry. Κανένας από τους δύο δεν μου δείχνει να έχει τέτοια προοπτική ωστόσο.

benchwarmer: Ο Mudiay έχει πιθανότατα τα φόντα να γίνει ένας από τους πολλούς καλούς pg στο ΝΒΑ. Αλλά παίχτη που προτίμησε την Κίνα από τον Larry Brown δεν μπορώ να τον έχω σε μεγάλη υπόληψη. Ο Russell είναι άλλο πράγμα, αρρώστια. Ενδεικτικά αναφέρω τα comparisons που κυκλοφορούν γι αυτόν: Penny Hardaway, Brandon Roy, Manu Ginobili

Voyager: Ο Russell ναι μπορεί να πρωταγωνιστήσει .Αν και θα το αναλύσει διεξοδικά ο Sg3 στην δικιά του 1η ερώτηση (έτσι προβλέπω δηλαδή tongue.gif ) ο Russell έχει εξαιρετικά φυσικά προσόντα , ικανότητα στο σκοράρισμα και στο να πασάρει. Είναι ο καλύτερος PG του Draft.
O Μudiay πήγε Κίνα (για τα λεφτά;;;) και αποτελεί ερωτηματικό για πολλές ομάδες. Δεν θα παραξενευτώ αν τον δω να πέφτει κάποιες θέσεις . Σίγουρα όμως έχει αρκετό ταλέντο .
Από τους 2 θα διάλεγα τον Ράσελ με κλειστά μάτια.

jasonick: Ο Mudiay έχει μια αδυναμία όσον αφορά στο σουτ αλλά αν καταφέρει και τη διορθώσει από εκεί και πέρα έχει all-star/superstar potential. Ο Russell μου αρέσει αρκετά και αυτός και η ικανότητα του να παίζει και στο 2 είναι ένα επιπλέον θετικό για τον ίδιο. Πιστεύω πολύ και στους 2 παίκτες σε μεγάλο βαθμό οπότε πιστεύω αξίζει το hype και για τον Mudiay και για τον D'Angelo.

SG3ptshooter: Πως προτιμώ το D'Angelo είναι γνωστό. Οφείλω να πω κάπου εδώ πως δε βλέπω το Russell ως απαραίτητα κύριο δημιουργικό πόλο ενός διδύμου guards μιας καλής περιφέρειας. Δεν ήταν τέτοιος στο Ohio State, υπήρχε senior pg με μεγαλύτερο μέσο όρο assists, δεν βλέπει τον εαυτό του κατά πρόσφατη δήλωσή του ως καθαρό point guard ούτε ο ίδιος. Με ένα κατάλληλο παίκτη δίπλα του μπορούμε να δούμε κάτι ενδιαφέρον, πιο πολυδιάστατα ενδιαφέρον επιθετικά από πχ το Harden - Beverley. Ο Mudiay στην Κίνα έπαιξε λίγο, έκανε νούμερα σε μια λίγκα που κάνει νούμερα ο οποιοσδήποτε κι έπαιξε στον αποκλεισμό τους στα playoffs ανέτοιμος επιστρέφοντας απ' τον τραυματισμό του, μην κάνοντας τη διαφορά σε ματσαρίσματα απέναντι στο Marbury του 2015 και το Sun Yue. Δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα για το παιχνίδι του πέρα απ' την παρατήρηση της συνήθειας των συμπεριφορών του στο παρκέ. Δεν τον καταδικάζω, δε μπορώ να κρίνω αν αξίζει όμως το hype. Όλα παίχτηκαν στα workouts με την κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα σε μεγάλο βαθμό, κάποιους θα κατάφερε να πείσει χωρίς αμφιβολία. Είναι χρονιά που δεν υπάρχει σιγουριά στα prospects στη θέση "1". Δε θα αλλάξει κάτι και θα επιλεγεί νωρίς, δε θα τον προσπεράσει κανείς πλην του Russell.

sacarame: Οι παραπάνω ανέφεραν την επιλογή του Mudiay να πάει στην Κίνα, πράγμα που με προβλημάτισε κι εμένα. Το μεγαλύτερο μείον του είναι το θεματάκι που έχει στο σουτ, για αυτό και δεν θα του δώσω ακόμα το superstar potential. Από την άλλη το hype του Russell είναι για να γίνει franchise player. Καταπληκτικός παίκτης, φονικό σουτ, άνεση να παίξει το 1 vs 1, και ικανότητα στην πάσα. Οσο γεμάτη και να είναι η θέση από ικανότατα guards, οι μεγάλοι παίκτες είναι πάντα απαραίτητοι.

4) Μετά το March Madness ο Winslow έχει ανέβει αρκετά στις προτιμήσεις των scouters και ο Hezonja όταν παίρνει χρόνο στη Barcelona παρουσιάζεται θετικός. Είναι τα καλύτερα prospects στο φτερό ή προτιμάτε κάποιον άλλο παίκτη;

thalys: Στην αρχή της χρονιάς κοίταζα τα scouting reports στο DX. Όταν διάβασα το report του Winslow, αναρωτιόμουν τι δεν πάει καλά μαζί του, γιατί στα χαρτιά έπρεπε να είναι top-5 pick και τότε ήταν κάπου στο 10. Μετά άρχισε η μετοχή του ν'ανεβαίνει και να μειώνονται οι ελπίδες μου να τον δω Κέλτη. Το μόνο ισάξιο prospect είναι ο Hezonja, με την επιφύλαξη της προσαρμογής στο NBA. Με την άνοδο του pace and space, πιστεύω ότι υποτιμημένος είναι ο Dekker με το all-around παιχνίδι του και την απροσδόκητη αθλητικότητα του.

benchwarmer: Δεν νομίζω ότι κάποιος από τους 2 μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες κάπου. Ίσως να είναι οι καλύτεροι παίχτες στο φτερό, αλλά υπάρχουν άλλα ονόματα σε αυτές τις θέσεις πιο κάτω στα mocks που μπορούν να δέσουν καλύτερα ως ρολίστες σε μία ομάδα (βλέπε Rondae Hollis-Jefferson)

Voyager: Ο Winslow κρίνεται ως ο καλύτερος SF του Draft μιας και έκανε το καλύτερο boost στην καλύτερη χρονική στιγμή ( March Madness) πράγμα που τον βοήθησε να προβληθεί περισσότερο. Θυμίζει λίγο Jimmy Butler και αξίζει κάποιος να επενδύσει στο ταλέντο του.

Για Hezonja όλοι μιλάνε με καλά λόγια και είναι δοκιμασμένος σε υψηλό επίπεδο. Θα πάει καλά στο ΝΒΑ, μόνο σε ομάδα όμως που εμπιστεύεται Ευρωπαίους και έχει σωστή αγωνιστική φιλοσοφία μέσω του προπονητή. Θα δουλέψει και θα γίνει καλύτερος σίγουρα .
Aλλά in the 2015 NBA Draft , Voyager selects Stanley Johnson from University of Arizona

SG3ptshooter: Ο βασικός αντίλογος για το Winslow είναι πως βελτιώθηκε απρόσμενα σε σχέση με τις εκτιμήσεις πριν τη σεζόν ή ξερωγω με καλό timing; Από μένα έχει το ΟΚ να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς. Εξίσου ενδιαφέρον prospect με τους 2 και αυτός με τα εντυπωσιακότερα measurements είναι ο Stanley Johnson, που μπορεί να μην έχει σταθεροποιήσει το σε ποια πράγματα είναι ξεχωριστά καλός αλλά δείχνει "flashes" πως μπορεί να τα καταφέρει σε πολλά. Μάλλον θα τον επέλεγα πριν τον ατίθασο στο shot selection και στο χαρακτήρα και όχι συστηματικά δημιουργικό στην κίνηση Hezonja, που αξίζει όμως κι αυτός το lottery pick του.

sacarame: Και οι δύο παίκτες είναι εξαιρετικά prospects. Ο Winslow έκανε το ανέβασμά του ακριβώς την κατάλληλη στιγμή και έχει σίγουρα μπει στο μάτι πολλών scouters. Από την άλλη, είμαι μεγάλος φαν του Hezonja και θεωρώ πως στην κατάλληλη ομάδα θα μπορέσει να βρει ρόλο και να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Όμως η μετάβαση από την Ευρώπη στο ΝΒΑ είναι δύσκολη και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψιν από όποιον αποφασίσει να τον ντραφτάρει. Είναι οι δυο καλύτερες επιλογές στο φτερό, αν και υπάρχουν καλοί παίκτες και προς το τέλος του α γύρου που θα μπορούσαν να είναι ψηλότερα ( πχ Hollis- Jefferson)

5) Ποιον θεωρείτε υπερτιμημένο και ποιον υποτιμημένο σε σχέση με τις θέσεις που δίνουν τα mock drafts στους παίκτες;

thalys: Θ'αντάλλαζα την θέση του Oubre με αυτήν του Hollis-Jefferson. Αισθάνομαι πιο άνετα με τον πρώτο γύρω στο 25 και τον δεύτερο γύρο στο 15. Από τον δεύτερο γύρο o Connaughton θεωρώ ότι έπρεπε να δίνεται καμμιά δεκαριά θέσεις νωρίτερα. Περισσότερα γι'αυτόν αργότερα.

benchwarmer: Υπερτιμημένος Trey Lyles. Από την άλλη, Kaminsky και Bobby Portis.

Voyager: Kαλό ήταν αυτήν την ερώτηση να την απαντούσαμε αφού γινόταν η διαδικασία της επιλογής. Τα mock Draft αλλάζουν συχνά.
Οπότε υπερτιμημένους θεωρώ τους Muddiay και Porzingis για λόγους που ανάλυσα παραπάνω . Υποτιμημένους κατατάσσω τους Sam Dekker (#16), Frank Kaminsky(#14) και Devin Booker (#15). Για τον Καμίνσκι τα είπαμε. Ο Dekker είναι πολύς καλός σκόρερ και μπορεί να βελτιωθεί και άλλο . Ο Booker έχει εξαιρετικό size για 2άρι (6-6) και πάρα πολύ μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Μου θυμίζει Klay Thompson και θα είναι μεγάλο steal για όποιον τον επιλέξει κάτω από το 10. Τέλος ο Stanley Johnson υποτιμάται αρκετά αλλά πιστεύω θα αλλάξει αυτό και θα ανεβεί αρκετά στον πίνακα.

jasonick: Υπερτιμημένος Jones (#18) και Kaminsky (οπουδήποτε στην λοταρία) και από την άλλη παίκτες όπως οι Justin Anderson, Jefferson, Vaughn οι οποίοι δίνονται στο τέλος του πρώτου γύρου αν βρεθούν στην κατάλληλη ομάδα μπορούν να δικαιώσουν τα αντίστοιχα FO των ομάδων.

SG3ptshooter: Μέχρι.. χτες το nbadraft.net έδινε στο 8, δηλαδή στους Pistons, τον Kαναδό Trey Lyles. Που δηλώνει PF, έχει ύψος PF, έπαιξε στο Kentucky κυρίως SF και αγωνιστικά το πακέτο του έμοιαζε περισσότερο κατάλληλο για ψηλό περιφερειακό, τουλάχιστον στα δικά μου τα μάτια. Σε ένα απ' τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά που διάβασα αυτές τις ημέρες, αν επιλεγεί ο Lyles - που είναι δεδομένο - στον πρώτο γύρο θα είναι ο πρώτος πάικτης της χιλιετίας, φαντάζομαι από τότε μετράνε tongue.gif , που θα είναι 1st rounder και με τέτοια measurements δε θα είχε 1 τάπα κι ένα 1 κλέψιμο μέσο όρο per40. Δεν είναι bust, έχει όμως ξεκάθαρα ερωτήματα. Θέσης, αμυντικής ικανότητας, έλλειψης σουτ (13,8% τρίποντα). Δε θα ήμουν ευχαριστημένος αν η ομάδα μου τον επέλεγε στη λοταρία.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους και παρά τη στήριξή μου προς το πρόσωπό του, δε θα έπαιρνα τον Kaminsky στο νούμερο 10 που τον βλέπω στη λίστα του draftexpress. Δεν ξέρω αν μπορεί να μεταφράσει την άμυνά του στο ΝΒΑ στα επίπεδα που χρειάζεται για να παίξει full βασικός / difference maker. Μακάρι, το ξεκαθαρίζω αυτό. Νιώθω πως πρέπει όμως και να πάρει όγκο και να βάλει ελατήρια στα πόδια για να ένιωθα ασφαλής να τον πάρω στο 10.

Πάμε κι απ' την ανάποδη. Κατανοώ πως είναι senior, ομως ο Delon Wright στο 29 στο nbadraft.net αυτή τη στιγμή είναι πλέον χαμηλά. Ήταν top3 δημιουργός καλαθιών με σκορ ή τελική πάσα στη Div 1, ενώ είχε παρανοϊκά αμυντικά νούμερα και ήταν πολύ λειτουργικό μέλος μιας καλής ομάδας. Δεν έχει upside, είναι όμως έτοιμος με το καλημέρα να παίξει όμως αναπληρωματικό pg για τα επόμενα 10 χρόνια αν τον βοηθήσεις να μεταφράσει σωστά το παιχνίδι του. Το draftexpress έχει το Dekker στο 20. Όχι.

sacarame: Υπερτιμημένους θεωρώ τους Porzingis και Hezonja καθαρά και μόνο για το λόγο που ανέφερα και παραπάνω, ότι δηλαδή η προσαρμογή στα ΝΒΑ δεδομένα είναι πάντα δύσκολη, και αυτό θα με απέτρεπε να τους επιλέξω όσο ψηλά δίνονται αυτή τη στιγμή. Από την άλλη, υποτιμημένος είναι ο Kaminsky ο οποίος διαθέτει ένα εξαιρετικό πακέτο και δίνεται στο #10-14 απλά και μόνο λόγω της ηλικίας του (23 και κάτι ψιλά...)

6) Τι σκέφτεστε για τις τύχες της αγαπημένης σας ομάδας στο ντραφτ;

thalys: Έχουμε 4 πικς σ'αυτό το ντραφτ. Δεν γίνεται να τα κρατήσουμε όλα. Ιδανικά θα πακετάραμε το 16 και το 28 για έναν established veteran. Για τον DMC έδινα και πικς των Νετς. Με το 33 θα παίρναμε κάποιο prospect που ξέφυγε από τον πρώτο γύρο(Upshaw?). Το 45 θα το δίναμε σε άλλο trade για άμεση ενίσχυση. In Danny we trust.

benchwarmer: Μας κατεβάζουν οι πρόεδροι ΝΒΑ? Για Αδριατική ήξερα dry.gif

Voyager: Stanley Johnson για πάντα στην έρημο . Δεν θα αντέξουμε άλλη μια χρονιά με βασικό τον Tucker αλλά ο μικρός δεν πέφτει στο #13. Πρέπει να κάνουμε trade up προς αυτόν και όχι για το νούμερο #4 των NY ( όπου δίνουμε Bledsoe το νούμερο #13 του φετινού Draft και ένα καφάσι από αυτό που καπνίζουνε. )
Μετά διαλέγω τον Booker . Χρειαζόμαστε σκόρερ και τα υπάρχοντα Guard που έχουμε δεν είναι συνεπείς σε αυτό το κομμάτι . Δεν θα με χάλαγε ο Καμίνσκι επίσης.
Μας προτείνουν τον Bobby Portis ,Sophomore, strech 4 αλλά πόσους ακόμα τέτοιους να χωρέσουμε στο ρόστερ . Morris2 dislike this statement.

jasonick: Στα δημοσιεύματα μέχρι ώρας έχουμε δει να παρελάζουν σχεδόν όλα τα ονόματα από τον άσσο και το φτερό. Λογικά μιας και από ότι φαίνεται στην free agency η θέση 5 θα παιχτεί ανάμεσα στον Chandler και τον Jordan. Στο 4 υπάρχει ο Dirk μαζί με Λαμάρκο και στο 3 ο Parsons. Στη θέση 21 ιδανική επιλογή για μένα θα ήταν ο Payne αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι δύσκολα δεν θα έχει φύγει μέχρι τότε. Άλλο PG που μου αρέσει είναι ο Grant ενώ Tyus Jones και Delon Wright δεν με ψήνουν ιδιαίτερα. Οι Dekker και ο Jefferson είναι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις αλλά αν ο Payne δεν είναι διαθέσιμος θα ήθελα να διαλέξουμε τον Justin Anderson.

SG3ptshooter:Pistons είναι αυτοί, κάτι ενδιαφέρον θα συμβεί, είτε καλό είτε κάκιστο. Διάφορα trades που έχουν ακουστεί προξενούν προσμονή αλλά δε θα μπω στη διαδικασία να τα σχολιάσω αφού δεν ξέρουμε κατά πόσο γίνεται να υλοποιηθούν. Όχι ότι θα με χάλαγε το 4 αν υπάρχει ελπίδα για Russell, μα φοβάμαι πως θα κοστίσει πάρα πολύ μια άνοδος στο board, παρότι σχετικά μικρή. Υποθέτοντας πως επιλέγουμε στο νούμερο 8 λοιπόν, θα υπάρχουν κάποιες καλές επιλογές στο board. Πέρα των 8 που μοιάζουν να έχουν ξεχωρίσει στις προβλέψεις, ένας-δύο εκ των οποίων θα είναι ακόμα διαθέσιμοι και πιθανώς και κατάλληλο fit σε μια ομάδα με πολλές ανάγκες ιδίως στο φτερό, πιστεύω ο Stan κόβεται για το σουτ του Booker, που δε μπορώ να πω πως δε μ' αρέσει κι εμένα, είναι μάλιστα ένας απ' τους μικρότερους παίκτες της διαδικασίας. Αλλά θα προτιμούσα κάτι που να έχει αρχίσει να slidάρει. Προτιμώ πάντως αν δεν είναι εκεί κανείς εκ των Winslow / Johnson το Booker από το Dekker ή το Lyles. Για Hezonja η νεκροψία θα δείξει. Στο 38 μπορώ να υποθέσω πως θα είναι διαθέσιμα πολλά ονόματα, δε μπορώ να γίνω συγκεκριμένος. Να μπορεί να παίξει είναι υπερ-αρκετό. tongue.gif

sacarame: Δεν σκεφτόμαστε τίποτα. Το αρμαδούρι θα πετύχει διάνα πάλι... smiley.gif
Γενικά βγαίνει προς τα έξω ότι το Σικάγο στο μοναδικό πικ που έχει ( #22) θα κοιτάξει πάλι να πάρει παίκτη στο φτερό και συγκεκριμένα για την θέση 3. Το DraftExpress μας στέλνει τον Hollis- Jefferson ο οποίος είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση, και θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα με έναν κατάλληλο ρόλο. Όμως έχοντας τους Ντάγκι και Σνέλλ ήδη καθώς και τον Matthews που θα αφήσει τα 15 μύρια για να έρθει στο United Center Dunleavy που δεν φαίνεται να τον αποχωριζόμαστε και φέτος, πιστεύω ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε κάποιο από τα PG που παιζουν εκεί γύρω για να χτίσουμε ένα σοβαρό back up (και όχι μόνο με τις ευπάθειες του Τριαντάφυλλου) για τα επόμενα χρόνια. Οπότε θα βολευόμουν με οποιονδήποτε από τους Tyus Jones, Jerian Grant ή Delon Wright ξέμενε στο #22

7) Ποιον παίκτη θεωρείτε ιδανικό fit για τις ομάδες που είναι ρεαλιστικό να καταλήξει εκεί;

thalys: Towns and Minny = L.F.E.(ή μέχρι ν'απογοητευτεί και να ζητήσει ανταλλαγή έστω).
Ο Χεζόνια θα ταίριαζε καλά στο LA, ειδικά με τη νοοτροπία που έχει και την ευκαιρία να μάθει από τον Κόμπε.
Θα'θελα να δω Όκαφορ στη ΝΥ, Ντέκερ στην Ατλάντα και Πορζίνγκις σε Σίξερς ή Ορλάντο. Ο Anthony Brown του Stanford μοιάζει Pop's material και θα ήθελα να δω RHJ στο Σικάγο αν δεν είχε φύγει ο Τιμπς.

benchwarmer: Δύσκολο να απαντηθεί αυτό για όλες τις ομάδες.. Ειδικά αφού ακόμα δεν ξέρουμε πώς θα κινηθούν οι free agents. D' Angelo πάντως οπουδήποτε αλλού εκτός απο Lakers, εκτός αν αποσυρθεί από φέτος ο Kobe.

Voyager: Eπειδή κατά κανόνα στους πρώτους γύρους οι ομάδες διαλέγουν τον καλύτερο παίκτη που υπάρχει και όχι τόσο με βάση τις ανάγκες τους (διαφορετικά έχουμε τις γνωστές γκάφες) θα πάω λίγο πιο κάτω :
Winslow στο Οrlando #5 . Μπορούν να συνθέσουν ταλαντούχα νεανική 5άδα με τους
Payton,Οladipo,Winslow,Tobias,Vucevic.

Kaminsky στο Sacramento #6 . Eίναι πολύ ψηλά ο Καμινσκι στο 6 αλλά ο Divac, που βρίσκεται στο front office των Σακραμέντο πλέον, θεωρεί ότι θα δώσει εξαιρετικό spacing στον Cousins και μάλιστα χθες η προπόνηση που έκανε ο Καμίνσκι με τους Μεντος ήταν ιδιαίτερη μεγάλη, γιαυτό ίσως δούμε κάποιο trade down
QUOTE
.Ailene Voisin: Divac sticks to plan during Monday workouts featuring Frank Kaminsky. Reiterates not trading DMC, wants playmakers, could trade back.


Willie Cauley-Stein, Pacers #11 Ο Ηibbert γενικά δεν μπορεί οπότε η νεότερη έκδοση του Noah θα δώσει αυτό που δεν κάνει ο πρώην μπασκετμπολίστας και βασικό πεντάρι των Pacers Νuntius (που χάθηκες εσύ by the way ? )

Tyus Jones , Houston #18 Ψάχνουν playmaker στο Houston . Έχουν κάνει πρόταση στον Llull και ξέμειναν με τον αειθαλή Prigioni . Οπότε ανεξαρτήτως των ορέξεων του Beverly , o Τyus είναι αρκετά δυναμικός παίκτης που θα καλύψει τρύπες στην άμυνα και θα μοιράσει τη μπάλα στον Harden.

RJ Hunter στο Golden State #30. Eξαιρετικός σκόρερ και απίστευτο steal αν γίνει στο #30 για τους πρωταθλητές. Θα μάθει από τον Leandro Βarbosa την τέχνη tongue.gif και θα ταιριάξει στο στυλ της ομάδας . Θα είναι ένα μικρό θαύμα του Kerr αν τα καταφέρει.

jasonick:
Η προφανής απάντηση είναι Satnam Singh στους Kings. tongue.gif Θα μου άρεσε ο Booker στην υπερβολικά άσουτη ομάδα των Hornets, το Orlando με Winslow θα είχε μία τρομακτική αμυντική 4άδα με Payton, Oladipo, Winslow, Gordon. Ο Hezonja στη Utah θα τους έλυνε πολλά προβλήματα αλλά δε νομίζω να πέσει κάτω από το 9.

SG3ptshooter: Ο Booker θα βοηθούσε την τραγική κατάσταση από σουτ/σκορ στο φτερό των Hornets. O Cauley-Stein μπορεί να μπει στο σύστημα της Indiana και να πάρει σταδιακά ένα ρόλο αμυντικά αντίστοιχο αυτού του Hibbert. Ο Hollis-Jefferson θα ήταν σαν alien στo Toronto άρα τον χρειάζονται, o Grant ή ο Wright χωρούν στο Dallas - ποιος βλέπει Rozier εκεί; -, οι Spurs θα πάνε για μεγάλο κόλπο φέτος, δεν ξέρω αν θα είναι παντελώς άκυρο pick τύπου προβλεπόταν να έφευγε στο 50 ή αν θα slidάρει κάποιος κάγκουρας (UNLVηδες - Οubre) και θα τσιμπήσει. Πάντως είναι τσαντισμένος ο Pop.

sacarame: Σίγουρα ο Russell θα είναι καλό φιτ σε οποιαδήποτε ομάδα πάει. Επίσης το ζευγάρι Randle και όποιος από τους Towns-Okafor θα μου άρεσε πολύ, αλλά με τις διάφορες φήμες για τρέηντ κρατάμε πισινή επί τους θέματος. Οπότε θα στηρίξω κι εγώ την επιλογή Booker στην Καρλότα, διότι οι τύποι έχουν χτίσει 2 κλειστά με τα τούβλα τους από τη γραμμή του τρίποντου. Ας πάει το παλικάρι να βάλει κανα σουτ..

8) Πέραν των Porzingis και Hezonja υπάρχουν κι άλλες σπουδαίες περιπτώσεις Ευρωπάιων στο φετινό draft. Αρκετοί αναλυτές συζητούν για πρώτο γύρο ονόματα όπως του Hernangomez ή του Cedi Osman, ενώ υπάρχουν κι αρκετοί ακόμα με πιθανότητες επιλογής αργότερα στη διαδικασία. Έχουμε φέτος ένα απ' τα καλύτερα draft όσον αφορά το potential των Ευρωπαίων παικτών;

thalys: Δεν ξέρω αν είναι από τα καλύτερα. Βλέπω όμως ότι όλο και περισσότεροι νεαροί Ευρωπαίοι κοιτάνε πρώτα προς το ΝΒΑ και μετά προς την Ευρώπη. Το οποίο δεν είναι καθόλου καλό για το μελλοντικό επίπεδο των διασυλλογικών διοργανώσεων στην από δω πλευρά. Αλλ'αυτή είναι άλλη κουβέντα. Στο φετινό ντραφτ, με αρκετές ομάδες να έχουν παραπάνω από δύο πικς και όχι αρκετό χώρο στο ρόστερ, περιμένω να διαλέξουν Ευρωπαίους με σκοπό να τους φέρουν αργότερα.

benchwarmer: Γενικά όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι θα παίζουν καλά στο ΝΒΑ, είναι η λογική εξέλιξη του παιχνιδιού αυτή. Αλλά όχι, δεν θεωρώ ότι καθαρά βάσει potential ή αξίας είναι τόσο σπουδαία αυτή η φουρνιά των Ευρωπαίων.

Voyager: Nαι το potential αυτών των παιδιών είναι εξαιρετικό και μπορούν με το ταλέντο που έχουν , γνωρίζοντας διαφορετικά το μπάσκετ που διδάσκεται στην Ευρώπη, να βρουν μια θέση σε ρόστερ ομάδας του ΝΒΑ. Νομίζω όμως ότι δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη φουρνιά για παίκτες όπου θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους . Περισσότερα ως συμπληρωματικοί μπορούν να κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ και μόνο οι Porzingis και Hezonja μπορούν να με διαψεύσουν πανηγυρικά .

SG3ptshooter: Στην κορυφή γράφεται ιστορία όσον αφορά τους Ευρωπαίους αν φύγουν στη δεκάδα και οι 2 top-projected. Η προηγούμενη φορά (Valanciunas - Vesely) δεν πήγε και τόσο καλά, περισσότερο όμως υπαγορεύτηκε απ' την αρνητική διάθεση προς τη δική τους φουρνιά απ' τους ίδιους τους Αμερικάνους. Για κάθε Gasol θα υπάρχει κι ένας Tskitishvili, όπως για κάθε Kwame θα υπάρχει κι ένας Anthony Davis. Πέρα απ' την αναμφίβολη σπουδαιότητα του να επιλεγούν οι Hezonja και Porzingis στις πρώτες θέσεις και χαμηλότερα η παγκοσμιοποίηση του ΝΒΑ συνεχίζεται, η άγουρη ακόμη ικανότητα του Hernangomez με τη μπάλα στα χέρια και το pedigree του Gudaitis είναι λόγοι επιλογής τους χωρίς αμφιβολία.

sacarame: Είναι γεγονός πως και τα δύο παιδιά (Hernangomez, Cedi Osman) είναι καλά prospects. Ειδικά για τον Osman που τον έχω παρακολουθήσει έχω πολύ θετική γνώμη. Όμως, δεν νομίζω ότι είναι παίκτες που θα μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν σε κάποια ομάδα του ΝΒΑ. Στην καλύτερη θα είναι χρήσιμοι παίκτες σε συγκεκριμένους ρόλους. Οι Hezonja και Porzingis είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα, όμως μέχρι να τους δούμε σε συνθήκες ΝΒΑ δεν μπορούμε να μιλάμε για την καλύτερη φουρνιά Ευρωπαίων σε ντραφτ.

9) Φέτος ήταν η χρονιά των Golden State Warriors, σε μεγάλο βαθμό ήταν και η χρονιά του Draymond Green. Γενικά όμως αρκετές ομάδες, ειδικά νωρίς στη διαδιακασία, αποφεύγουν να εμπιστεύονται juniors και seniors, πιστεύοντας πως η μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να σημαίνει και μικρότερο ταβάνι σε κάποιες περιπτώσεις. Για τον πρώτο γύρο φέτος ακούγονται ονόματα seniors όπως του "National Player of the Year" Kaminsky, του Delon Wright, του Grant. Ποια είναι η γνώμη σας για τους φετινούς seniors/juniors του draft;

benchwarmer: Ανέκαθεν είναι η μεγάλη μου αδυναμία οι seniors, όπως και οι παίχτες από κολλέγια που κατακτούν τον τίτλο, ή έστω φτάνουν ψηλά. Ο Kaminsky και ο Grant ξεχωρίζουν, όπως βέβαια και ο Cauley-Stein, σε μία ομάδα που θα ψάχνει τερματοφύλακα. Από αυτούς που δίνονται χαμηλά στον 2ο γύρο, προσωπική μου μεγάλη συμπάθεια ο Pat ο Connaughton.

SG3ptshooter: Κατανοώ γιατί να παίζει ρόλο η ηλικία. Ειδικά στην κορυφή. Όταν πιο κάτω βλέπεις τον Ourbe να μη μπορεί να τη σκάσει αρχίζεις να το σκέφτεσαι. Για μένα οι seniors που είναι έτοιμοι να προσφέρουν πράγματα με το καλημέρα είναι συνετές επιλογές. Περισσότερο εξαρτάται απ' το fit και το να ξέρεις τι θες να πάρεις απ' αυτούς. Αρκετοί φετινοί "υπερήλικες" του draft στις κατάλληλες ομάδες μπορούν να βρουν λεπτά. Οι τρεις που προβλέπεται να επιλέγονται στον πρώτο γύρο, πιο κάτω φυσικά ο Connaughton, o Holmes του Texas.. Κι άλλοι που θα διεκδικήσουν το ρόλο τους το καλοκαίρι και θα βρουν την ευκαιρία τους, πχ περσινά πουλέν ο Bryce Cotton ή ο Kilpatrick. Κι αν δεν κάτσει, εδώ είμαστε κι εμείς... tongue.gif

sacarame: Είναι ένα κλασικό θέμα αυτό με την επιλογή η μη των seniors λόγω της ηλικίας τους. Γενικά στο ΝΒΑ έχουν την αντίληψη ότι αν ο παίκτης φύγει μετά την 4ετία από το Κολλέγιο είναι έτοιμος και δεν μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά. Από την άλλη βέβαια, παίκτες μιας μεγαλύτερης ηλικίας έχουν δουλευτεί περισσότερο και είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν και να βγάλουν στο παρκέ τις δυνατότητές τους. Στα συν τους επίσης ότι έρχονται με καλύτερη γνώση των fundamentals. Οι φετινοί seniors είναι εξαιρετικές περιπτώσεις. Για τον Kaminsky και τον Grant έχουν αναφερθεί οι υπόλοιποι, οπότε θα μείνω λίγο στον Wright. Τοπ αμυντικός ήδη, με μεγάλο wingspan ( στα 6'7 τον δίνει το draftexpress), καλός οργανωτής και χειριστής της μπάλας, βλέπει γήπεδο ενώ μπορεί να σκοράρει παρά το ασταθες σουτ του. Chicagαρα φέρτον λέμε..

10) O Damian Lillard επιλεχθηκε απ' τους Blazers μετα από μια ολοκληρη τετραετια στο "ασημο" Weber St. της Big Sky, φετος ο Cam Payne σκαρφαλωνει τα big boards αφηνοντας το Murray St. και βεβαια στα τελη του πρωτου γυρου υπαρχει ο μεγαλος κολεγιακος σκορερ RJ Hunter του Georgia St. της Sun Belt Conference, οπου βιωσε μεγαλα derby με το Middle Tennessee St.. Παίκτες όπως αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν τρομερό ανταγωνισμό ούτε προπονούνται στα πλαίσια μεγάλων μπασκετικών προγραμμάτων αξίζουν την εμπιστοσύνη των ομάδων φέτος;

benchwarmer: Ο Lillard το έχει αποδείξει και με το παραπάνω αυτό. Ακόμα και ο Curry μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από το Davidson, που δεν το λες και "μεγαθήριο". Για όλους αυτούς όμως, υπάρχουν και άλλοι τόσοι που σκόραραν 25ppg σε κάποιο μικρό κολλέγιο και τώρα κάνουν ένδοξη καριέρα στις Φιλιππίνες ή στην Lega Due. Τον Payne δεν τον έχω παρακολουθήσει, για τον Hunter έχω αρκετές επιφυλάξεις, κάτι άλλο αξιόλογο δεν εχω δει.

SG3ptshooter: I hope you like Payne !!!!Ο Phil θέλει να κάνει trade down γιατί βρήκε τον playmaker του γράφεται, οπότε πως να μην πάρεις σοβαρά κάποιες απ' αυτές τις περιπτώσεις. Η αλήθεια είναι πως η κασέτα μπορεί να άργησε μα είναι αρκετά πειστική πως αξίζει να σπαταλήσεις ένα pick πρώτου γύρου / να πάρεις κι ένα μεγάλο ρίσκο. Ο RJ Hunter δεν ξέρω αν έχει το potential να πρωταγωνιστεί πάντως είμαι ξεκάθαρα φαν, τολμώ να πω είναι ο πιο υποτιμημένος αμυντικός του draft ενώ είναι κι ένας απ' τους καλούς περιφερειακούς του scorers. Έχει κι ένα σχετικά καλό ύψος που δεν κάνει την παρουσία του σε ένα roster ομάδας ΝΒΑ να φαντάζει απαγορευτική. Είναι κι άλλοι παίκτες όπως ο Holmes του Bowling Green κλπ που έχουν πολύ καλές πιθανότητες να επιλεγούν. Θεωρώ δικαιολογημένα.

sacarame: Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις όπως του Lillard που ξεπηδούν από ένα πιο "άσημο" πανεπιστήμιο. Είναι γεγονός πως παίκτες που προέρχονται από καλά προγράμματα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ανταποκριθούν στο επίπεδο του ΝΒΑ, καθώς μπαίνουν νωρίτερα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και αποκτούν μεγαλύτερες και περισσότερες αγωνιστικές εικόνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να υπάρξουν φυντάνια. Μια τέτοια περίπτωση δείχνει να είναι ο Cameron Payne. Ψηλό σχετικά guard,γρήγορος, αριστερόχειρας ικανότατος σκόρερ και σουτέρ, δεν υπολείπεται στην πάσα καθώς φαίνεται να βλέπει καλά το γήπεδο. Δείχνει ότι έχει το potential να πρωταγωνιστήσει.

11) Ποιος παίκτης που αναμένεται γενικά από τα mocks να διαλεχτεί από τον 2ο γύρο και μετά σας πείθει για επιτυχημένη καριέρα μεσοπρόθεσμα στο NBA;

thalys: Δεν θα μιλήσω για τα μεγάλα ονόματα. Θα επιστήσω την προσοχή σ'έναν παίκτη που έχει τα αθλητικά προσόντα, την τεχνική και την νοοτροπία να επιτύχει στο ΝΒΑ, αλλά δεν έχει τύχει αρκετής προσοχής. Ο Pat Connaughton έχει εξαιρετικό μέγεθος, είναι καλός σουτέρ, πηδάει ψηλά, παίζει παθιασμένη άμυνα, έχει το μυαλό μέσα στο κεφάλι του, είναι παίκτης ομάδας και, το σημαντικότερο ίσως, ξέρει πώς να παίζει τον ρολίστα. Στο κολλέγιο ήταν κυρίως 2ρι, αλλά έχει δείξει ικανότητες χειριστή και πασσέρ που ίσως του επιτρέψουν να κατέβει στο 1 στο ΝΒΑ. Danny, φερ'τον να βγάλουμε γούστα. Είναι και 2-sport athlete. Έχει παίξει σε minor league στο baseball, αφού έγινε draft.

benchwarmer: Και αυτή η ερώτηση είναι αρκετά σχετική. Μην ξεχνάμε και τον παράγοντα των συγκυριών και της τύχης. Εάν έπρεπε να πω ένα όνομα από το 30 και κάτι πάντως, θα έλεγα Christian Wood.

jasonick: Ο Upshaw αν δεν έχει θέματα είναι σίγουρο ότι έχει θέση στο NBA. Ο Christmas (και) λόγω ηλικίας έχει πέσει στον 2ο γύρο αλλά σαν backup ψηλός πιστεύω είναι πολύ καλή περίπτωση.

SG3ptshooter: Κατά βάση κοιτάς στα ψηλά. Ο Cliff Alexander ξεκίνησε τη σεζόν ως ένα απ' τα σπουδαιότερα recruits της κολεγιακής φουρνιάς όμως πρέπει να μάθει λίγο μπάσκετ / να μην κάνει foul κάθε δεύτερη κατεβασιά... Ο συμπαθέστερος ως κασέτα για μένα είναι μάλλον ο Jordan Mickey του LSU. High risk / reward είναι ξεκάθαρα και η περίεργη περίπτωση του McCullough απ' το Syracuse. Ο Upshaw έφαγε red flag και για την καρδιά του = κι επίσημα τέλος. O Wood συμφωνώ πως στο τρίτο εκτός συστήματος airball τρίποντο που βλέπεις καταλαβαίνεις πως είναι μια απ' τα ίδια, αλλά δε γίνεται να περάσει απ' όλους και έχει potential μεγαλύτερο του μέσου 2nd rounder. Περιφερειακοί scorers αρκετοί αλλά το μέλλον impact τους πέρα από συμπληρωματικό ρόλο σχετικό, οπότε θα τους μεταφέρω Ευρώπη κι αυτούς.. Ως role player στο φτερό μπορώ να δω το βιαστικό Frazier του Florida, από Ευρώπη πλην των ψηλών οφείλω να επισημάνω και τον πάρα πολύ καλό Shawn Dawson, γιο παλιού import μεγαλωμένο στο Ισραήλ, που με σπουδαίο ρόλο και ποσοστά έβγαλε playoffs την ομάδα του φέτος.

sacarame: Σίγουρα στο δεύτερο γύρο οι συγκυρίες παίζουν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο.. Θα στηρίξω όμως ένα ακόμα guard. Τον Olivier Hanlan. Ψηλός για την θέση του, πολύ καλός στο χειρισμό της μπάλας, ικανότατος slasher χωρίς όμως να υπολείπεται στο σουτ, μπορεί να δημιουργήσει τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συμπαίκτες του. Εξαιρετικός αμυντικός και ειδικά στην πίεση πάνω στην μπάλα και το man2man.

12) Ποιος από τους παίκτες που έκλεισαν την κολεγιακή τους καριέρα και είτε θα επιλεχθούν χαμηλά είτε καθόλου στην διαδικασία του draft πιστεύετε πως θα μπορέσει να κάνει καλή καριέρα στο κορυφαίο ευρωπαϊκο επίπεδο;

benchwarmer: α τελευταία χρόνια έχουν μεγάλη πέραση στην Ευρώπη οι λεγόμενοι ΜΑΠ. Δηλαδή μαυριδεροί τύποι περίπου στο 2.05, που πιάνουν την μπάλα από το κοτσάνι, δεν σκοράρουν πίσω από τα 4 μέτρα και απλά πηδάνε και καρφώνουν. Όπως εμφανίστηκαν δηλαδή πρόσφατα ο Mbakwe και ο Patric Young. Κάτι ακριβώς σε αυτήν την κοψιά δεν υπάρχει, θα τολμήσω όμως με πολύ μεγάλη δόση ρίσκου να αναφέρω τον Branden Dawson του Michigan State. Είναι με το ζόρι δίμετρος βέβαια, αλλά και ο Hines τέτοιος ήταν...

SG3ptshooter: Ryan Boatright για το έβδομο λέμε. Ο τύπος πάει σαν το λαγουδάκι της Duracell. Αντίστοιχη ενέργεια μοιάζει να διαθέτει ο Keifer Sykes, ήλπιζα και για Connaughton φωναχτά αλλά χλωμό πλέον. Στους περιφερειακούς scorers (Trice, Hanlan, Young) προσέθεσα τις μέρες τον Τyler Harvey και τον πιο αργοκουρούτα πεθαίνεις αλλά με σπουδαία ποσοστά με κίνηση Hawkins. Πιο ψηλά η κολεξιόν από ημίψηλους έχει ενδιαφέρον και φέτος -βρήκα κασέτα Big Al Williams σήμερα, έχει κινησούλες- αλλά η μετάβαση είναι το παν και μπορεί να αποτύχει οποισδήποτε από δαύτους. Κάπου ενδιάμεσα ο Seth Tuttle, που στο summer πιστεύω θα πείσει κάποιον και δε θα δούμε ένα τόσο ενδιαφέρον πακέτο στα μέρη μας.

sacarame: Σε αυτό το σημείο ήθελα να κάνω αναφορά στον Nikola Milutinov αλλά η ερώτηση είναι εξειδικευμένη για παιδιά από τα κολλέγια οπότε θα τα κρατήσω για τον εαυτό μου..tongue.gif
Οπότε πάμε. Cady Lalanne. Περίπου στα 208 εκατοστά, αρκετά ελαφρύς για να παίξει στο ΝΒΑ ως σέντερ, και όχι τόσο stretch (αν και διαθέτει σουτάκι) ώστε να αγωνιστεί σαν Power Forward. Στην Ευρώπη όμως θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Δεν είναι ιδιαίτερα τεχνίτης, όμως έχει καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι και 1-2 κινήσεις με πλάτη. Με τον όγκο και το ύψος του θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, καθώς μπορεί να ακολουθήσει στα ρολλαρίσματα ενώ δεν είναι τρύπα στην άμυνα..
giorgos14
QUOTE(jasonick @ Jun 24 2015, 06:04 ) *
Q&As Basketforum NBA Finals 2015

9) Φέτος ήταν η χρονιά των Golden State Warriors, σε μεγάλο βαθμό ήταν και η χρονιά του Draymond Green. Γενικά όμως αρκετές ομάδες, ειδικά νωρίς στη διαδιακασία, αποφεύγουν να εμπιστεύονται juniors και seniors, πιστεύοντας πως η μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να σημαίνει και μικρότερο ταβάνι σε κάποιες περιπτώσεις. Για τον πρώτο γύρο φέτος ακούγονται ονόματα seniors όπως του "National Player of the Year" Kaminsky, του Delon Wright, του Grant. Ποια είναι η γνώμη σας για τους φετινούς seniors/juniors του draft;


10) O Damian Lillard επιλεχθηκε απ' τους Blazers μετα από μια ολοκληρη τετραετια στο "ασημο" Weber St. της Big Sky, φετος ο Cam Payne σκαρφαλωνει τα big boards αφηνοντας το Murray St. και βεβαια στα τελη του πρωτου γυρου υπαρχει ο μεγαλος κολεγιακος σκορερ RJ Hunter του Georgia St. της Sun Belt Conference, οπου βιωσε μεγαλα derby με το Middle Tennessee St.. Παίκτες όπως αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν τρομερό ανταγωνισμό ούτε προπονούνται στα πλαίσια μεγάλων μπασκετικών προγραμμάτων αξίζουν την εμπιστοσύνη των ομάδων φέτος;


11) Ποιος παίκτης που αναμένεται γενικά από τα mocks να διαλεχτεί από τον 2ο γύρο και μετά σας πείθει για επιτυχημένη καριέρα μεσοπρόθεσμα στο NBA;



12) Ποιος από τους παίκτες που έκλεισαν την κολεγιακή τους καριέρα και είτε θα επιλεχθούν χαμηλά είτε καθόλου στην διαδικασία του draft πιστεύετε πως θα μπορέσει να κάνει καλή καριέρα στο κορυφαίο ευρωπαϊκο επίπεδο;



-Γιατι δεν βγαινει κυρια Σταη μου ο Voyager στο τηλεφωνο;
-Σας πειραζει αυτο ε;
-Πολυ...
SteveNashidis
QUOTE(giorgos14 @ Jun 24 2015, 23:28 ) *
-Γιατι δεν βγαινει κυρια Σταη μου ο Voyager στο τηλεφωνο;
-Σας πειραζει αυτο ε;
-Πολυ...


Θες να μεταφέρω τα λόγια σου γιατί δεν πήρες μέρος στις ερωτοαπαντήσεις; smiley.gif

Οι τελευταίες ερωτήσεις ούτε από τους δημοσιογράφους του ΝΒΑ Hellas δεν γινόταν να απαντηθούν. Μόνο ο Sg3 :Ρ


Στα mock αρχίζουν να πέφτουν οι Porzingis και Mudiay. Δεν ξέρω τι γίνεται αλήθεια! icon_drunk.gif
Πάντως αν οι Lakers πάρουν τον Russel όπως ακούγεται θα τα κάνουν λίγο..... μπουρδέλο τα πράγματα.
Πάνε να δέσουν κόμπο τους Sixers που είναι εγκλωβισμένοι με τους ψηλούς .
SG3ptshooter
Ωραία πράγματα συμβαίνουν συνεχώς, ήλπιζα σε τόσο ενδιαφέρουσες καταστάσεις φέτος. Μας βγάζει λίγο off βέβαια με 3/6 να λέμε (το πίστευαν κι άλλοι των 6) καλό fit το Booker και σε λιγότερο από 24 ώρες έχουν πάρει Batum και Lamb καθ' οδόν για Kaminsky.

Ή μήπως όχι; smiley.gif
QUOTE
CHAD FORD: 'FRANK THE TANK'S ON FIRE'
"Frank Kaminsky was a 13, now up to 9, could go all the way up to 6. Could go all the way up -- believe it or not, Knicks fans -- to 4. ... Probably the hottest name right now."

Μακάρι να παίξει. smile.gif

Μotivational poster:
https://twitter.com/ESPNStatsInfo/status/61...5720064/photo/1
biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.