Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Εφυγαν νωρίς... (πριν το τοπ 16)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2011-2012
morrison
Caja Laboral



Στο καλό...


Χωρίς πολλή σκέψη το πιο δυνατό όνομα που αποκλείστηκε από την πρώτη φάση φέτος ήταν η Caja Laboral.
Δεν τους το είχαμε ότι θα φύγουν τόσο πρόωρα εν τω μεταξύ αφού όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν συνηθίσει να τους συναντάμε σε πιο προχωρημένες φάσεις αλλά τελικά συνέβη.

Τι έγινε φέτος; Έλα ντε...Ούτε οι ίδιοι πρέπει να κατάλαβαν.
Μπλέξανε στον πιο αμφίρροπο όμιλο της διοργάνωσης και παρά το αρχικό 3-0 δεν κατάφεραν να ξεκολήσουν βαθμολογικά και να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα όποτε έφτασαν και αυτοί μέχρι τα τελευταία παιχνίδια να διεκδικούν την πρόκριση τους. Έχασαν στο Μπιλμπάο και αντίο ζωή το έργο...

Το παράδοξο ήταν ότι ο αποκλεισμός αυτός δεν ήρθε σε μια χρονιά που η ομάδα είναι χάλια, 9-3 έχει στην Ισπανία και 4η θέση πίσω από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μάλαγα ενώ και στην Ευρωλίγκα λίγοι πίστευαν μέχρι το τέλος ότι μπορεί να αποκλειστεί αλλά είπαμε... Όμιλος τς φωτιάς.

Από ρόστερ αρχικά ο Χοσέαν Κερεχέτα σαν γνήσιο μπασκετικό τζάνκι έπεσε με τα μούτρα στους ΝΒΑερς από το λοκ άουτ αλλά δεν δικαιώθηκε. Ο πολύς Reggie Williams θα το σκεφτεί πλέον δύο φορές αν είναι να ξαναέρθει Ευρώπη ποτέ και ο Goran Dragic έλιωσε τον πισινό του σε μια θέση αεροπλάνου (...έστω και first class) για 10 όλα και όλα λεπτά. Houston->Vitoria μετ'επιστροφής.
Ο μόνος που βοήθησε ήταν ο αγαπημένος Κevin Seraphin αλλά και αυτός στα κρίσιμα έλειπε.
Ο San Emeterio σε πτώση, ο Prigioni στην επιστροφή του ήταν καλός για 35χρονος μόνο και αν εξαιρέσεις τον Milko Bjelica(...προς Θεού όχι Nemanja) oι υπόλοιποι δεν έκαναν και πολλά για να σώσουν το καράβι από την σύγκρουση με το παγόβουνο. Ούτε ο Ιvanovic έκανε...

Κάπως έτσι πήγαν στράφι και οι εμφανίσεις του Bόσνιου Nowitzki Mirza Teletovic αλλά για αυτόν θα τα πούμε παρακάτω...


Donatas Motejunas


O παίχτης που απασχόλησε αρκετούς παίχτες του Euroleague fantasy αυτή τη σεζόν άφησε την διοργάνωση γρήγορα με αρκετά credits για κληρονομιά όμως.
Πέρα από "φανταστικά" παιχνίδια ο Donatas αποτελεί περίπτωση κλασάτου ψηλού που έλαμψε με τις μικρές ομάδες της Εθνικής Λιθουανίας και έκανε καλό όνομα από νωρίς.
Επιλέχθηκε στο νούμερο 20 του φετινού ντραφτ από τους Minnesota Timberwolves και έγινε ανταλλαγή γρήγορα στους Houston Rockets.
Αριστερόχειρας, με ωραίες κινήσεις και σουτ συν την ωραία επαφή στα "σκουπίδια" τελείωσε την Ευρωλίγκα με 12.5 πόντους και 7.9 ριμπάουντς, δεύτερος στην σχετική λίστα.
Ο αποκλεισμός της Πρόκομ θα του επιτρέψει να έχει ένα σχετικά ξεκούραστο δεύτερο μισό της χρονιάς ενώ από το επόμενο καλοκαίρι και μετά, μάλλον θα δηλώνει ¨Ρουκέτα".



Mirza Teletovic



Eίσαι πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκα και η ομάδα σου αποκλείστηκε στην πρώτη φάση, ποιος είσαι;
Κάποιος της Σαρλερουά ή της Ζάγκρεμπ θα απαντούσαν οι περισσότεροι πριν αρχίσει η σεζόν.
Και όμως είναι ο Mirza Teletovic της Caja Laboral.
Το σίγουρο είναι ότι ο Βόσνιος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει την ομάδα στην συνέχεια της διοργάνωσης μόνο που δεν έφτανε.
Πολλά μεγάλα ματς, 21.5 πόντοι - 6 ριμπάουντς με 43% στα τρίποντα για τον Mirza που έπιασε ταβάνι μάλλον στην απόδοση του φέτος.
Θα λείψει γιατί ήταν από τις ατραξιόν της διοργάνωσης...

sacarame
Marcus Slaughter




Παίκτης που έχει συζητηθεί αρκετά και στα στενά του φόρουμ μας, καθώς δεν είναι λίγες οι συγκρίσεις με τον Hines εξαιτίας του χαμηλού σχετικά ύψους για την θέση τους.
Παίκτης που είχε δώσει πολύ καλά δείγματα γραφής πέρυσι στην ACB, πήγε φέτος στην Μπάμπεργκ ως αντικαταστάτης του Hines. Και τα πήγε εξαιρετικά.
Με 11,8 πόντους, 7,2 rebounds, 1,5 ass, 1,7 κλεψίματα σίγουρα έκανε πολύ αισθητή την παρουσία του την πρώτη του χρονιά στην Euroleague.
Η Μπαμπεργκ το πάλεψε για την πρόκριση,όμως οι λάτρεις του θεάματος σίγουρα θα τον θυμούνται και για τις αρκετές εντυπωσιακές φάσεις που μας χάρισε φέτος με τα αθλητικά του προσόντα. Το θέμα είναι πλέον να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του,καθώς όλο και κάποια καλύτερη ομάδα θα ενδιαφερθεί για αυτόν το καλοκαίρι.




Akin Akingbala






Γυρολόγος καθώς είχε αλλάξει αρκετές ομάδες μέχρι το 2008, ο Akingbala βρήκε το "λιμάνι " του στην Nancy, όπου κάθε χρόνο εμφανίζεται και βελτιωμένος.
Φέτος αποτέλεσε το καλυτερο στήριγμα του Batum για όσο διάστημα διήρκησε το lock-out. Πολύ καλός αμυντικός ειδικά "στα ψηλά", καλός μπλοκέρ ενώ ήξερε να εκμεταλλεύεται τις πάσες των συμπαικτών του και να τελειώνει τις φάσεις κάτω από το καλάθι.
Μοναδικό του αισθητό πρόβλημα, το κάκιστο ποσοστό του στις ελεύθερες βολές.
Τα στατιστικά του : 12 πόντοι, 6,9 rebounds, 1,3 steals,1 block



Milan Macvan




Ο άνθρωπος που κόντεψε να κάνει τον Αρμάνι να σκίσει τα ρούχα του!!! Εκπληκτικές εμφανίσεις από τον Macvan,πήρε μαζί με τον Pekovic την Partizan από το χέρι και προσπάθησαν να την φέρουν στην επόμενη φάση της Euroleague.
Οταν ο Pekovic αναχώρησε για την Αμερική, ο Macvan συνέχισε την προσπάθεια, όμως στο τελευταίο ματς η τύχη ήταν με τους Ιταλούς, οι οποίοι πανηγύρισαν τελικά την νίκη και την πρόκριση μέσα στην Beogracka Arena.
Ο Macvan τελείωσε την φάση των ομίλων με 15,3 πόντους, 8,2 rebounds, 2,2 assists,1 κλέψιμο,63,9% στα δίποντα και 37,5% στα σουτ τριών πόντων, δείχνοντας και στους ανθρώπους της Maccabi ότι μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα στην ομάδα του Ισραήλ.




Krunoslav Simon



Από τα ελάχιστα πράγματα που θα θέλουμε να θυμόμαστε από αυτήν την ΚΚ Zagreb είναι η παρουσία του Simon. Ο 26χρονος Κροάτης αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους και πιο ποιοτικούς παίκτες της συγκεκριμένης ομάδας.
Ηταν μακράν ο πρώτος σκόρερ της, 4ος rebounder και 2ος στις ασσίστ πίσω μόνο από τον γνωστό μας Damir Mulaomerovic.
Υπήρξε καθοριστικός στις 2 νίκες που κατάφερε να κάνει η KK φέτος και έδειξε ότι ίσως έχει τα φόντα να αγωνιστεί σε ομάδα ανώτερου επιπέδου.
Να τονίσουμε οτι αγωνίζεται στην συγκεκριμένη ομάδα από το 2003, όταν ανέβηκε από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα της ΚΚ.
baskethood
Ο τίτλος είναι λίγο μακάβριος. Αρχικά σάστισα λίγο biggrin.gif
sacarame
QUOTE(baskethood @ Dec 29 2011, 17:56 ) *
Ο τίτλος είναι λίγο μακάβριος. Αρχικά σάστισα λίγο biggrin.gif


Έτσι είναι αυτά...Πρέπει να είναι πιασάρικος ο τίτλος για να μαζέψει κόσμο...μουαχαχααχα
morrison
Μάθε μπαλίτσα από Sacarame ρε Baskethood...
Έτσι βγαίνουν οι μεγάλοι τίτλοι! tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.