Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΓΕΝΙΚΑ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Γενικές Συζητήσεις
Leon
Παιδιά και φίλοι καλημέρα!

Ένα σχόλιο έχω να κάνω και μία γενικότερη παρατήρηση. Τσακώνεστε μερικές φορές λες και έχετε κάτι να χωρίσετε. Είσαστε σοβαροί? Αθλητισμό κάνετε και όχι πόλεμο. Έλεος. Την αξία του ο καθένας τη δείχνει μέσα στο παρκέ και όχι στα λόγια. Χρειάζετε αρκετή σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να φθάσει κάποιος ψηλά.
Σχετικά με τις ομάδες, έχω να πώ ότι υπάρχουν σημεία διαφορών μεταξύ τους, όμως κάποιοι θα είναι καλύτεροι και κάποιοι άλλοι όχι. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν όλοι οι παίκτες των ομάδων, κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι η γενικότερη ανθρώπινη και αθλητική συμπεριφορά τους, μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο, όπως επίσης και η λήψη περισσότερων γνώσεων για το παιχνίδι του Basket.!

Έχω μία ερώτηση. Πόσες από τις ομάδες έχουν κάνει προετοιμασία πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, πόσο καιρό πριν? Γνωρίζει κάποιος αγαπητός φίλος? Ποιές ομάδες έχουν καλά επιτελεία?

Την άποψή μου για όλες τις ομάδες θα σας την πώ μόνο΄εάν μου ζητηθεί... smiley.gif

Να είσαστε όλοι καλά!
freeball
Αγαπητοι φιλοι-φιλοι του μπασκετ.
Καλη η "στρογγυλη θεα" . Συναρπαζει, οξυνει τα παθη, γινεται αντικειμενο λατρειας, αλλα μην ξεχναμε , υπαρχει και η ανθρωπινη αξιοπρεπεια η ποσο να αξιζει αραγε η ΥΓΕΙΑ μας ! ! !
Σε ολους τους "αγωνες" παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν ηττημενοι. ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑΚΙ ! ! !
taraboura
QUOTE(freeball @ May 22 2009, 00:41 ) *
Αγαπητοι φιλοι-φιλοι του μπασκετ.
Καλη η "στρογγυλη θεα" . Συναρπαζει, οξυνει τα παθη, γινεται αντικειμενο λατρειας, αλλα μην ξεχναμε , υπαρχει και η ανθρωπινη αξιοπρεπεια η ποσο να αξιζει αραγε η ΥΓΕΙΑ μας ! ! !
Σε ολους τους "αγωνες" παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν ηττημενοι. ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑΚΙ ! ! !

Τι θέλει να πει ο ποιητής;
kaukasios
QUOTE(taraboura @ May 22 2009, 11:29 ) *
Τι θέλει να πει ο ποιητής;

to be or not to be?
taraboura
QUOTE(kaukasios @ May 22 2009, 11:31 ) *
to be or not to be?

24.gif 24.gif 24.gif
ikarosbc
Mηνυμα προς:

ΔΗΜΑΡΧΟ και ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΝΑ Ν. Σμυρνης.

Ριξτε μια ματια κατα Καλλιθεα μερια.

Δειτε τι χασατε μεσα απ' τα χερια σας. bball.gif
ALONE AGAIN OR...
Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Απολογισμός των τμημάτων μπάσκετ του ΑΟ Ιεράπετρα
Απολογισμός των τμημάτων μπάσκετ του ΑΟ Ιεράπετρα
Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2009 07:09 διαχειριστής
Η φετινή αγωνιστική περίοδος ήταν μια από τις καλύτερες για τα τμήματα μπάσκετ του ΑΟ Ιεράπετρα. Τόσο στο αντρικό τμήμα όσο και στα τμήματα υποδομής, αγοριών και κοριτσιών είχαν σημαντικές επιτυχίες και κατετάγησαν στις πρώτες θέσεις των πρωταθλημάτων που συμμετείχαν.

Ο υπεύθυνος των τμημάτων Παμπαίδων Α’, Παιδικού και Εφηβικού τμήματος του Α.Ο. Ιεράπετρα, Μαρίνος Γαϊτανάκης, μας μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στο σωματείο με μπροστάρη τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Πλεξουσάκη που έβαλε για πρώτη φορά ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στις υποδομές και υλοποίησε στόχους κάνοντας σημαντικές ενέργειες.

«Όταν προσπαθούσαμε να φτιάξουμε ένα πλάνο μαζί με την Μαρία Γιαλούση (προπονήτρια παμπαίδων και υπεύθυνη αναπτυξιακού) πριν από 3 χρόνια, τόνισε ο κ. Γαϊτανάκης, είχαμε εντοπίσει μερικά βασικά πράγματα πάνω στα οποία προσπαθήσαμε να θέσουμε κάποιους στόχους με κυριότερα:

α) όσον αφορά το νούμερο ένα πρόβλημα, το μεγάλο σχολικό φόρτο των παιδιών, η διοίκηση όλη τη χρονιά κινήθηκε κάνοντας απλές ενέργειες λύνοντας όμως μεγάλα προβλήματα. Βασικά φρόντισε να μας επιβάλλει να αρχίσουμε τη χρονιά από 30 Ιουνίου δουλεύοντας μέσα στο καλοκαίρι έστω και υπό αντίξοες συνθήκες, έπειτα έβαλε με συντονισμένες προσπάθειες όλα τα φροντιστήρια των παικτών τις ίδιες ώρες -όλο τον χειμώνα είχαμε κινητοποίηση παραγόντων και εφόρων όσον αφορά το «πήγαινε-έλα» των παικτών μας σε σπίτι - σχολείο-φροντιστήριο,

β) ως δεύτερο κύριο πρόβλημα εντοπίσαμε την έλλειψη ερεθισμάτων και παραστάσεων λόγω απομακρυσμένης περιοχής. Εδώ η διοίκηση σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα με τον δήμο Ιεράπετρας κατάφερε πραγματικά να φέρει στην Ιεράπετρα δυο σπουδαίες διοργανώσεις το final six των ενώσεων φέτος και ένα όμιλο του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων πέρυσι οπότε και κατέβηκαν όλοι οι ομοσπονδιακοί προπονητές της Ελλάδος στο κλειστό Ιεράπετρας καθώς και οι καλύτεροι παίκτες της Ελλάδος που γεννήθηκαν τα έτη 1994 και 1995. Επίσης έστειλε 22 άτομα στο καμπ του Αρκαλοχωρίου με όλα τα έξοδα πληρωμένα, ενώ έφερε και την παιδική ομάδα του ΑΓΟΡ για δυο φιλικά πληρώνοντας δυο διανυκτερεύσεις. Κατά την διάρκεια της χρονιάς προσπαθήσαμε να δίνουμε προσοχή σε λεπτομέρειες π.χ. η ομάδα παμπαίδων όταν χρειάστηκε να παίξει με τον Κύδωνα στα Χανιά διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο κάνοντας όλη την διαδικασία εκπαιδευτική δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένας αθλητής. Φέτος όλες οι ομάδες πήραν πλήρεις εμφανίσεις, φόρμες, προπονητικά ενώ πληρώθηκε για όλους και το καλοκαιρινό τους γυμναστήριο. Οργανωτικά καταφέραμε και φέραμε κοντά στο σωματείο πολλούς γονείς οι όποιοι στήριξαν πάρα πολύ όλη την προσπάθεια είτε ως έφοροι τμημάτων είτε ως βοήθεια στα έξοδα και στις μεταφορές.

Να υπογραμμίσω και την άψογη συνεργασία με τους υπόλοιπους προπονητές των τμημάτων και ειδικά του Ε.Τ.Α.Δ. το οποίο προσφέρει μεγάλη βοήθεια το χειμώνα.

Γενικά η ομάδα του Α.Ο.Ι. είναι πλέον σε θέση να προσφέρει σε όλα τα παιδιά αυτό που πραγματικά χρειάζονται: α) παρέχει επιστημονική και μεθοδική προπόνηση σε όσους θέλουν να προχωρήσουν ως επαγγελματίες στο άθλημα ενώ β) δίνει και την ευκαιρία σε όλα ανεξαρτήτως τα παιδιά να κάνουν ένα υγιή αθλητισμό.

Όμως το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι ότι η ομάδα κυρίως λόγω της προσωπικής ευαισθησίας του πρόεδρου προσπάθησε να επιτελέσει και κοινωνικό έργο βοηθώντας κάποια παιδιά της ομάδος σε διάφορα προβλήματα που αντιμετώπιζαν αυτά ή οι οικογένειες τους.

Ας κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό της φετινής περιόδου:



ΠΑΙΔΙΚΟ

(αθλητές γεννηθέντες το 1993-94)

Προπονητής Μαρίνος Γαϊτανάκης, έφοροι: Γιαννακουδάκης Α., Πατεράκης Εμμ.

Από το τμήμα που είχε την χειρότερη βαθμολογική επίδοση είχαμε τις καλύτερες ατομικές διακρίσεις. Το παιδικό φέτος ήταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με 7 από τις 8 ισοδύναμες -όσον αφορά το υλικό- ομάδες . Στα πλαίσια τις φιλοσοφίας τους ο κ. Γαϊτανάκης διάλεξε ένα τρόπο παιχνιδιού κάνοντας και την ανάλογη προπόνηση ο οποίος αποτελεί με βάση την διεθνή βιβλιογραφία τον πιο αποτελεσματικό για τη βελτίωση ενός νέου παίκτη σύμφωνα πάντα και με τις οδηγίες του αναπτυξιακού οδηγού της Ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης.

Όμως με έκπληξη διαπιστώσαν ότι αυτό δεν γινόταν και από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Το παιδικό πρωτάθλημα λοιπόν φέτος είχε σχεδόν «αντροποιηθεί» με υπερβολικές τακτικές από τους προπονητές (π.χ. υπήρχαν κάποιες που έπαιζαν ζώνη για 20 λεπτά συνεχόμενα). Ο ΑΟΙ πήρε τότε απόφαση να συνεχίσει ως έχει απλά και μόνο γιατί είχαν διαφορετικό στόχο, την ατομική βελτίωση όλων των παιδιών . Η επιλογή αυτή δικαιώθηκε αφού ναι μεν το παιδικό υποβιβάστηκε, αλλά για παράδειγμα ο Βασιλειάδης βγήκε πρώτος σκόρερ του παιδικού πρωταθλήματος με 29,7 πόντους μέσο όρο, έμαθε να παίζει περιφερειακός, κλήθηκε στο ετήσιο allstar game της ΕΚΑΣΚ, ντεμπούταρε στο ανδρικό στη Γ΄ εθνική και κλήθηκε για δοκιμή στην Εθνική παίδων! Επίσης ντεμπούτο στη Γ΄ εθνική έκανε και ο Στέφανος Βελημβασάκης. Συνολικά 5 παίκτες γεννηθέντες το 1993 έπαιξαν με επιτυχία και στην ομάδα νέων: Βασιλειάδης, Βελημβασάκης, Αθενάκης, Μαρκάκης, Κουφάκης.

Τα αποτελέσματα του ΑΟΙ: Α.Ο.Ι-ΟΦΗ 61-69 και 61-60, ΗΡΑΚΛΕΙΟ-Α.Ο.Ι. 55-41 και 95-83, Α.Ο.Ι.- ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 71-81 και 63-66, ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ-Α.Ο.Ι 21-99 και 37-112 , Α.Ο.Ι.-ΑΓΟΡ 50-52 και 54-69, Α.Ο.Ι.- ΚΥΔΩΝ 65-70 και 65-71, Α.Ο.Ι.-ΗΡΟΔΟΤΟΣ 87-80 και 42-57.

Κατέλαβε την 7η θέση σε 14 αγώνες, με 4 νίκες και 10 ήττες, 954-883 πόντους.

Σκόρερ: Βασιλειάδης Α. 387 (5), Αθενάκης Γ. 35 (3), Κουφάκης Γ. 34, Μαρκάκης Μ. 45 (5), Φρατζεσκάκης Σ. 2, Βελημβασάκης Σ. 87 (9), Μάλλιαρης Δ. 168 (8), Τσικνίδης Μ. 19, ΒαντεΜπιλτ 15 (3), Γιαννακουδάκης Δ. 25 (4), Μαλαθράκης Ν. 8 (1), Παπαδάκης Γ. 113 (4), Χριστάκης Κ. 2.



ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α΄

(γεννηθείς 1994-95 )

Προπονητής Μ. Γαϊτανάκης, έφοροι: Γιαννακουδάκης Α., Πατεράκης Εμμ.

Στους Παμπαίδες έδωσε 20 παιχνίδια και χρησιμοποιήθηκαν 16 παιδιά. Οι γεννηθείς του ‘94 ήταν η ηλικία του αναπτυξιακού, όπου 4 παίκτες του ΑΟΙ ήταν στην 18αδα της Μικτής Κρήτης (Παπαδάκης Γιώργος, Τσικνίδης Μιχάλης, Bruce V.Bilt, Μάλλιαρης Δημήτρης), ένας παίκτης στην τελική 12αδα στο Final 6 των ενώσεων (Μάλλιαρης Δημήτρης) και ένας στο τουρνουά της Καλαμάτας (Bruce V.BILT). Η μικτή Λασιθίου αποτελέστηκε από 10/12 από παίκτες του Α.Ο.Ι. Μεγάλη απώλεια αποτέλεσε η ξαφνική αναχώρηση του Bruce V. Bilt στην Αμερική για οικογενειακούς λόγους όχι μόνο από ανθρώπινης πλευράς αλλά και μπασκετικής αφού το σωματείο είχε επενδύσει πολλά επάνω του και έχασε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του (14 ετών , 1.97)

Τα αποτελέσματα του ΑΟΙ:

Α’ φάση

ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ-ΑΟΙ 21-98 και 24-80, ΑΟΑΝ-ΑΟΙ 24-69 και 66-33, ΑΟΙ-ΗΡΟΔΟΤΟΣ 102-33 και 75-17, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-ΑΟΙ 55-45 και 62-59, ΑΟΙ- ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ 81-40 και 52-36.

Β΄ φάση

ΑΟΙ-ΟΦΗ 50-53 και 37-35, ΑΟΙ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 50-62 και 39-68, ΑΟΙ-ΑΓΟΡ 45-49 και 48-53, ΑΟΙ-ΚΥΔΩΝ 48-47 και 20-0, ΑΟΙ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 50-58 και 42-62.

Τερμάτισε στην 5η θέση με 11 νίκες και 9 ήττες, 954-883 πόντους

Σκόρερ: Μαλαθράκης 106 (2), Χατζάκης 30 (4), Τσικνίδης 101 (4), Van de Bilt 29 (2), Μάλλιαρης 306 (10), Φρατζεσκάκης 34, Γιαννακουδάκης 100 (12), Παπαδάκης 259 (4), Αγιαννιωτάκης 10 (1), Αεράκης 2, Χριστάκης 31 (5), Μουτσα 18, Κολοβός 19, Χατζηϊωαννίδης 14 (1), Κατραντζής 41 (3), Ταμπάκης 14 (1)



ΕΦΗΒΙΚΟ

(γεννηθείς 1992-1990)

Προπονητής Μ. Γαϊτανάκης, έφοροι: Ασπραδάκης Γ., Χάιτας Γ.

Το εφηβικό αν και έφτασε μέχρι το final 4 έδωσε μόνο 7 παιχνίδια. Τα παιδιά που στελεχώνουν τις εφηβικές ομάδες είναι τα παιδιά που πηγαίνουν Β’-Γ’ Λυκείου και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα υπολειτουργεί, με λίγες ομάδες να συμμετέχουν και πολλές αποχωρήσεις και μηδενισμούς κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Τα αποτελέσματα

ΑΟΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 88-77 και 65-60, ΑΟΙ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 64-77 και 68-70, ΑΟΙ-ΑΟΑΝ 76-57 και 20-0, ΑΟΙ-ΣΑΟ 20-0 και 20-0.

Ημιτελικοί ΑΓΟΡ-ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 64-64 και 71-57.

Τερμάτισε στην 4η θέση με 7 νίκες και 3 ήττες.

Σκόρερ: Κολοβός Δ. 186 (26), Βασιλειάδης Α. 145 (7), Μαρκάκης Μ. 4, Αθενάκης Γ. 5 (1), Λιναρδάκης Γ. 2, Μαλαθράκης Ν. 17 (5), Χαλκιαδάκης Γ. 7 (1), Γιακουμάκης Γ. 20, Χατζάκης Γ. 2, Χατζάκης Εμμ. 4, Σκύβαλος Μ. 53 (2), Ρουχάτζε 7, Ατσαλής 3(1).



ΝΕΩΝ

(γεννηθείς 1987-1993)

Προπονητής Γ. Μακρακης, έφορος: Χάιτας Γ.

Το πρωτάθλημα Νέων διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά από την ΕΚΑΣΚ και κοινή διαπίστωση όλων των ομάδων ήταν ότι ήταν πολύ επιτυχημένο αφού έδωσε την ευκαιρία σε όλες τις ομάδες να χρησιμοποιήσουν τους νέους τους παίκτες σε πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια. Ο ΑΟΙ με προπονητή τον Γιώργο Μακράκη κατάφερε να φτάσει στο final four χάνοντας στα ημιτελικά από τον Κύδωνα Χανιών.

Τερμάτισε στην 3η θέση με 8 νίκες 4 ήττες

Τα αποτελέσματα

ΑΟΙ-ΗΡΟΔΟΤΟΣ 53-42 και 55-51, ΑΟΙ-ΑΟΑΝ 20-0 και 20-0, ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ-ΑΟΙ 65-49 και 72-77, ΑΟΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 77-44 και 60-65, ΑΟΙ-ΧΕΡΟΝΝΑΣΙΟΣ 73-36 και 30-65.

Ημιτελικοί Κύδων -ΑΟΙ 73-56 και 42-59

Σκόρερ: Κολοβός 124 (13), Λυκουρίνος 59 (12), Βασιλειάδης 134 (3), Κουφάκης 8, Μαρκάκης 26 (3), Μαλαθράκης 13 (3), Βελημβασάκης 35 (4), Αθενάκης 28 (6), Ματζαράκης 177 (24), Χατζάκης Γ.4, Χατζάκης Εμμ. 2, Μάτος 13, Γιακουμάκης, Χαλκιαδάκης, Λιναρδάκης

www.anatolh.com
ikarosbc
Να κανω μια ερωτηση;

Ειναι τοσο μεγαλη αναγκη χαριν της ενημερωσης, να κατεβαζουμε συνεχως αυτουσιες τις ενημερωσεις του ειδησεογραφικου basketblog και μαλιστα σε παραπανω απο ενα τοπικ;

Μπορουμε πιστευω να κανουμε σχολια μονο στην ουσια των πραγματων.

Αλλωστε μπορουμε να ενημερωθουμε ολοι αμεσα και ανετα, αν θελουμε πληκτρολογωντας αναλογα.

Η ερωτηση ειναι φιλολογικη και δεν περιεχει κανενος ειδους μομφη για κανεναν.

Προς αποφυγη παρεξηγησεων.

Jabar
QUOTE(ikarosbc @ Jun 17 2009, 18:07 ) *
Να κανω μια ερωτηση;

Ειναι τοσο μεγαλη αναγκη χαριν της ενημερωσης, να κατεβαζουμε συνεχως αυτουσιες τις ενημερωσεις του ειδησεογραφικου basketblog και μαλιστα σε παραπανω απο ενα τοπικ;

Μπορουμε πιστευω να κανουμε σχολια μονο στην ουσια των πραγματων.

Αλλωστε μπορουμε να ενημερωθουμε ολοι αμεσα και ανετα, αν θελουμε πληκτρολογωντας αναλογα.

Η ερωτηση ειναι φιλολογικη και δεν περιεχει κανενος ειδους μομφη για κανεναν.

Προς αποφυγη παρεξηγησεων.

Σωστό.Αυτό είναι το νόημα του φόρουμ.Μπορούμε να γράψουμε την μεταγραφή και να τη σχολιάσουμε.Αν και νομίζω αν ο καθένας γράψει τα της ομάδας του θα είμαστε πολύ μπροστά από οποιοδήποτε δημοσιογραφικό site.Aλλωστε πολλές φορές έχει συμβεί αυτό.
ikarosbc
Φιλε Ταραμπουρα.

Οπως σωστα λες, σ' ορισμενες περιπτωσεις χρειαζεται αναφορα στα ειδησεογραφικα blog. Οχι ομως παντα.

Εισαι ευγενεστατος και χαιρομαι να συνομιλω μαζι σου.

Οπως σου ειπα σε προηγουμενο ποστ, λειτουργησε οπως καταλαβαινεις και σου αρεσει και οπως σε κανει να αισθανεσαι πιο ευχαριστα. Δεν θελω να σε πιεσω φορτικα.

Εχεις δικιο, οντως αναφερεσαι σε μεγαλο αριθμο πηγων. Αλλα αν καποιος διαβαζει μονο συγκεκριμενα τοπικ, οπου αναφερεις μονο το basketblog και δεν σε παρακολουθει παντου, θα μπορουσε να υποθεσει οτι εισαι εκπροσωπος.
Ξεχασε το. Η αναφορα μου σ' αυτο ηταν μια μικρη μορφη πιεσης.

Οσο για το τελευταιο, γινεται σκοπιμη και κατευθυνομενη διαφημιση, σε πολλους παικτες - προπονητες απο τους δημοσιογραφους του basketblog, στα πλαισια συνεργασιας που εχουν ετσι ωστε να εξασφαλιζουν ειδησεις σε χρονο ρεκορ.
Προσωπικα για μενα δεν ειναι κατι το εντελως καταδικαστεο, απο τη στιγμη που υπαρχει απο τη μια μερια αναγκη για παροχη ειδησεων, και απο την αλλη η <διαφημιση > βγαζει ματια.

Υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να μην πραγματοποιησω την απειλη μου και τελικα να σε διαβαζω, tongue.gif
taraboura
QUOTE(ikarosbc @ Jun 21 2009, 17:19 ) *
Φιλε Ταραμπουρα.

Οπως σωστα λες, σ' ορισμενες περιπτωσεις χρειαζεται αναφορα στα ειδησεογραφικα blog. Οχι ομως παντα.

Εισαι ευγενεστατος και χαιρομαι να συνομιλω μαζι σου.

Οπως σου ειπα σε προηγουμενο ποστ, λειτουργησε οπως καταλαβαινεις και σου αρεσει και οπως σε κανει να αισθανεσαι πιο ευχαριστα. Δεν θελω να σε πιεσω φορτικα.

Εχεις δικιο, οντως αναφερεσαι σε μεγαλο αριθμο πηγων. Αλλα αν καποιος διαβαζει μονο συγκεκριμενα τοπικ, οπου αναφερεις μονο το basketblog και δεν σε παρακολουθει παντου, θα μπορουσε να υποθεσει οτι εισαι εκπροσωπος.
Ξεχασε το. Η αναφορα μου σ' αυτο ηταν μια μικρη μορφη πιεσης.

Οσο για το τελευταιο, γινεται σκοπιμη και κατευθυνομενη διαφημιση, σε πολλους παικτες - προπονητες απο τους δημοσιογραφους του basketblog, στα πλαισια συνεργασιας που εχουν ετσι ωστε να εξασφαλιζουν ειδησεις σε χρονο ρεκορ.
Προσωπικα για μενα δεν ειναι κατι το εντελως καταδικαστεο, απο τη στιγμη που υπαρχει απο τη μια μερια αναγκη για παροχη ειδησεων, και απο την αλλη η <διαφημιση > βγαζει ματια.

Υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να μην πραγματοποιησω την απειλη μου και τελικα να σε διαβαζω, tongue.gif

Φίλε μου, θα ακούσω πολύ προσεκτικά αυτά που λες, γιατί καταλαβαίνω ότι δεν έχεις στόχο να επικρίνεις ή να πιέσεις αλλά να συμβουλέψεις. Πράγματι, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, ότι η ουσία ενός φόρουμ βρίσκεται στο σχολιασμό των αποφάσεων, των ειδήσεων και των εξελίξεων και όχι στη στεγνή αναφορά τους.

Το έχω ακούσει και εγώ αυτό που λες για το basketblog και θα προσθέσω ότι ορισμένες ειδήσεις (τις οποίες αποφεύγω δια ροπάλου να μεταφέρω) είναι ολοφάνερο ότι υπαγορεύονται από προέδρους και παράγοντες ομάδων. Αυτή είναι τελείως λανθασμένη ενημέρωση αλλά ευτυχώς υπάρχουν και ποιοτικές ειδήσεις, έστω και λίγες.

ΥΓ: Καλή ανάγνωση!!!!!! smiley.gif smiley.gif smiley.gif
D12
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Δ'ΕΣΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ Δ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΟΑΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΑΜΕ ΚΑΝΑ ΣΟΥΤΑΚΙ ΚΑΙ ΞΕΜΟΥΔΙΑΖΑΜΕ ΑΦΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ(ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΛ Η ΩΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΔΕΚΤΕΣ).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

(ΕΙΜΑΙ 24 ΕΠΑΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ Α ΤΟΠΙΚΟ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ)
ikarosbc
Φιλε taraboura......

Μετα την μινι <ανακαινηση> και τη πιο προσεγμενη και ποιοτικοτερη δημοσιευση των πληροφοριων που μας παρεχεις,

θεωρω οτι εχεις ανεβασει το επιπεδο του forum, καμποσα σκαλοπατια.

Σ' ευχαριστω πολυ γι' αυτες σου τις ενεργειες και σου ευχομαι αναλογη πετυχημενη συνεχεια οχι μονο εδω,

αλλα και σ' ολο το φασμα της προσωπικης σου ζωης.



ΥΓ Ελπιζω να το 'χουν παρατηρησει και οι υπολοιποι και θα 'θελα ν' αναφερθουν, για να μη θεωρηθω κολακας.
taraboura
QUOTE(ikarosbc @ Jun 23 2009, 15:56 ) *
Φιλε taraboura......

Μετα την μινι <ανακαινηση> και τη πιο προσεγμενη και ποιοτικοτερη δημοσιευση των πληροφοριων που μας παρεχεις,

θεωρω οτι εχεις ανεβασει το επιπεδο του forum, καμποσα σκαλοπατια.

Σ' ευχαριστω πολυ γι' αυτες σου τις ενεργειες και σου ευχομαι αναλογη πετυχημενη συνεχεια οχι μονο εδω,

αλλα και σ' ολο το φασμα της προσωπικης σου ζωης.



ΥΓ Ελπιζω να το 'χουν παρατηρησει και οι υπολοιποι και θα 'θελα ν' αναφερθουν, για να μη θεωρηθω κολακας.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου για τα καλά σου λόγια και σου εύχομαι να είσαι καλά.

Όποιος λέει την αλήθεια και την άποψή του είναι κόλακας;;; Αν είναι δυνατόν. Μην ανησυχείς για αυτό. smiley.gif
alis_87
Καλησπερα παιδια...ειμαι καινουριος στο forum....θα ηθελα την βοηθεια σας....εχω ενα χρονο να παιξω μπασκετ...αγωνιζομουν στη δαφνη χαιδαριου...θα ηθελα να παιξω φετος σε μια ομαδα δ' εσκα....κ θελω να ακουσω γνωμες κ προτασεις...ευχαριστω
ikarosbc
QUOTE(alis_87 @ Jun 24 2009, 13:53 ) *
Καλησπερα παιδια...ειμαι καινουριος στο forum....θα ηθελα την βοηθεια σας....εχω ενα χρονο να παιξω μπασκετ...αγωνιζομουν στη δαφνη χαιδαριου...θα ηθελα να παιξω φετος σε μια ομαδα δ' εσκα....κ θελω να ακουσω γνωμες κ προτασεις...ευχαριστω

Θα πρεπει να δωσεις καποια στοιχεια.
Ηλικια, υψος, ποσα χρονια παιζεις, τι θεση, αν εισαι ελευθερος και το κυριοτερο που μενεις.
Εχω να σου προτεινω τη Νεα Σμυρνη Δ! ΕΣΚΑΝΑ.
Σε εξυπηρετει ομως;
Αν οχι γραψε τα στοιχεια σου μηπως σ' εξυπηρετησει καποιος αλλος.
alis_87
ειμαι 22 χρονων κ υψος 1,83......παντα επαιζα 2-3......ελαχιστες φορες εχω παιξει στον ασσο....παιζω στην δαφνη χαιδαριου απο τα 7 μου....οπως καταλαβες μενω χαιδαρι αλλα δε με πολυπειραζει το που θα παω,αν παω....κ λογικα ειμαι ελευθερος γτ φετος δεν ειχα βγαλει δελτιο...
ikarosbc
Φιλε jabar...

Σχετικα με τη δημοσιευση σου στο τοπικ του Εσπερου.

Κυριος δε γινεται καποιος βασει της ηλικιας του ή βασει των ασπρων μαλλιων.

Η προσωπικοτητα του και η σταση ζωης ειναι αυτα που του προσδιδουν αυτον τον τιτλο.

Οποτε πρεπει να συνεχισεις.
alis_87
οποιος μπορει ας βοηθησει....
topten
QUOTE(D12 @ Jun 22 2009, 22:31 ) *
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Δ'ΕΣΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ Δ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΟΑΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΑΜΕ ΚΑΝΑ ΣΟΥΤΑΚΙ ΚΑΙ ΞΕΜΟΥΔΙΑΖΑΜΕ ΑΦΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ(ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΛ Η ΩΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΔΕΚΤΕΣ).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

(ΕΙΜΑΙ 24 ΕΠΑΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ Α ΤΟΠΙΚΟ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ)

Yπαρχουν αρκετες ομαδες.Γραψε που μενεις και θα σου βρουμε.
ikarosbc
Φιλε kesariani 4ever.......
Απο την Καισαριανη λειπω ουσιαστικα 24 χρονια.
Απο τοτε λογω οικογενειακων και επαγγελματικων υποχρεωσεων δεν μπορεσα να ξαναπαρακολουθησω καμμια ομαδα.
Ειμαι λιγο ιδιορυθμος. Αυτοι οι παικτες που αναφερεις δε μου εκαναν κλικ, που λεμε, οταν επαιζαν στην Νηαρ.
Τελευταια θυμαμαι οταν παρακολουθουσα επαιζαν οι Καρνεσης, Κλημης, Παναγιωτοπουλος, Ζευγωλης, Μελισσινος,Σκαραφιγκας. Ο μονος <ξενος> ηταν ο Αριδας που ειχε ερθει απο τον Αμυντα. Ο οποιος θυμαμαι την πρωτη του σεζον ηθελε μπαλλα με χερουλια για να μπορει να την πιανει. Κι οταν λεω παρακολουθουσα εννοω και αγωνες και προπονησεις. με τα περισσοτερα παιδια ημουν φιλος. Κι ετρεχα σ' ολα τα κλειστα που δηλωναμε εδρα. Γλυφαδα,Ταφο του Ινδου, Μαρουσι.
Οταν πρωτοεβλεπα Νηαρ επαιζαν ο Ψαραδακης, ο Πολυζωγοπουλος, οι αδελφοι Παντελης και Δημητρης, δε θυμαμαι το επιθετο, γιοι του Αριστειδη του μπακαλη και ενα γκαρντ με καλο επιτοπιο αλμα που επαιζε βολευ στην ΑΕΚ. Ατομικες τους εκανε ο κυρΓιαννης ο Λεζος.
Ολοι Καισαριανιωτες. Ετσι ειχα μαθει απο μικρος κι ετσι το ενιωθα. Τον Αστερα για παραδειγμα τον παρακολουθουσα συνεχεια μεχρι που επαιζαν μονο 2 μη Καισαριανιωτες. Οι Ιστοριος και Σαρικης, ο οποιος επαιξε πολλα χρονια ματωνε για την ομαδα και ειχε γινει ενα.
Η Καισαριανη κι η Νικαια εκεινη την εποχη ηταν οι μεγαλυτερες μπασκετομανες.
Τ' αναφερω βεβαια ολα αυτα χωρις να ξερω την ηλικια σου και μπορει να μη σου λενε τιποτε.
Δεν ειμαι οπαδος ουτε φιλαθλος καμμιας μεγαλης ομαδας Α1 ή Α2. Δεν εχω παει ποτε στα γηπεδα αυτα, παρα μονο για συναυλιες. Στην ΤV βλεπω μεγαλους αγωνες οταν εχω χρονο, μονο για το θεαμα.
Για να στηριξω μια ομαδα, εστω και με την παρουσια μου πρεπει να εχω δυνατο ερισμα. Φιλους, γνωστους, συγγενεις.
Και που περασαν αυτοι οι παικταραδες απο την ομαδα ποιο ειναι το ουσιαστικο οφελος;
Το οτι ειναι σε μεγαλη κατηγορια; Και τι εγινε. Κι η <κουτση Μαρια> αν εχει χρημα και κοινο νου ανεβαζει μια ομαδα οσες κατηγοριες θελει.
Βγηκαν νεοι παικτες απο την Καισαριανη και παιζουν σημερα; Οι Καισαριανιωτες απ' την εξεδρα καμαρωνουν τα παιδια τους, τους φιλους τους; Δεν νομιζω. Μακαρι βεβαια να κανω λαθος. Καλα που ειναι κι ο Καρνεσης και σωζει την κατασταση.
Μεγαλος παικτης στον ασσο της Νηαρ, ταχυτατος και μεγαλο σεντερ φορ στον τοτε Αετο, οσο προλαβαινε να παιξει βεβαια μεχρι να φαει κοκκινη.
Αν η Νηαρ ανεβει φετος στην Α1 θα εχει δεσιμο μετη βαση της; Θα μπορει ο πιο ταλαντουχος εφηβος να προοθηθει στην πρωτη ομαδα;
Δε μπορω τις ομαδες που ειναι γεματες μισθοφορους στις γειτονιες και τις συνοικιες χωρις ενα ντοπιο παιδι απλα και μονο για να καλυπτουν τις ματαιοδοξιες και τα επιχειρηματικα σχεδια φιλοδοξων παραγοντων. Οι οποιοι μολις θεωρησουν οτι διαφημιστηκαν αρκετα ή οτι δεν εχουν ελπιδα να γινει αυτο, παρατουν συξιλη την ομαδα η οποια καταρκυλα και καταστρεφεται ή την πωλουν σαν επιπλο σαν οικοπεδο κλπ.
Για 6-8 περιπου χρονια ημουν σε απραξια. Μολις οι γιοι μου αρχισαν να παιζουν μπασκετ μου ξανακολλησε το μικροβιο.
Ασχολουμαι στην ομαδα της γειτονιας που μενω, οπου ξεκινησαν να παιζουν μπασκετ οι γιοι μου.
Και ειναι φιλε Καισαριανιωτη ο ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ομαδα της Β! ΕΣΚΑΝΑ και οχι ο Ικαρος Καλλιθεας οπως λες, ομαδα της Β2 τωρα πια και προσεχης αντιπαλος της Νηαρ.
Μπορω να πω με σιγουρια οτι αυτη η ομαδα σημερα μου δινει αυτα που ανεφερα παραπανω και με ικανοποιει κατα 80-90 %
Αν ημουν ακομη στην Καισαριανη σιγουρα δε θα ασχολιομουν ενεργα με την Νηαρ, αλλα με μια μικροτερη που υπαρχει. Πανιωνιος νομιζω λεγεται;
Συγνωμη για τα τυχον λαθη αλλα ειναι αργα και νυσταξα.
Χαιρετω και θα τα ξαναπουμε.
aggnba89
Παιδια ψαχνω ομαδα γ εκασθ που να κανει προπονισεις κοντα στο κεντρο.μενω στον αγιο δημητριο.οποτε οποιος ξερει καμια ομαδα που ψαχνει για παιχτες ας με βοηθησει.πηγα σε μερικες προπονησεις με ομαδα β εκασθ αλλα ηταν στην νεαπολη κ ηταν μακρια.γενικα πως ειναι το επιπεδο στιαν γ εκασθ?εχει μεγαλη διαφορα απο β εκασθ?ποσες προπονισεις κανουν οι ομαδες?εχω ακουσει οτι ατομα μαζεθονται μονο για τους αγωνες κ στις προπονησεις μαζευοντε λιγοι.ισχυει?
Ειμαι 1.93 και παιζω 4 κ θελω να παω κ προς τριαρι.ειμαι φοιτητης θεσσ και επαιζα στην λαρισα Α2 τοπικο.στην λαρισα καναμε 3 προπονισεις την εβδομαδα.
Παιδια οποιος μπορει να βοηθησει γτ απο θεσσ δεν ξερω τπτ για την κατηγορια κ τις ομαδες.
ikarosbc
Ισως να φαινεται στο ποστ που εγραψα οτι στηριζω ή δικαιολογω τους ιδιωτες "προεδρους χρηματοδοτες" των ομαδων.
Δεν ειναι ετσι ομως.
Αυτο που ηθελα να δειξω ειναι οτι η Πολιτεια εχει τελειως απροστατευτους τους συλλογους απο τα φαινομενα του ξεριζωμου απο την εδρα τους, (οπως λες κι εσυ), απο τα φαινομενα της εγκαταλειψης με χρεη και του καταποντισμου της ομαδας. Ή απο τα φαινομενα της αλματωδους ανοδου των κατηγοριων μεσω των ευρω. Προσφατο παραδειγμα το Περαμα, ομαδα Γ! εθνικης του οποιου ο προεδρος αγορασε τη θεση του ICBS στην Α2 υπερφαλαγγιζοντας συλλογους που δικαιουνταν τη θεση βασει της αγωνιστικης των αξιας.
Αν αποχωρησει ο "χρηματοδοτης προεδρος" πιστευω οτι οι φιλαθλοι δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στις υποχρεωσεις της ομαδας. Ισως στην Α2 με μεγαλη προσπαθεια να μπορουν, λογω της αυξημενης οικονομικης βοηθειας της Πολιτειας, σε σχεσει με τις αλλες κατηγοριες. Απο κει και κατω ομως το χαος.
Αλλα και παλι οταν υπαρχει "χρηματοδοτης προεδρος" για καποια χρονια, οι φιλαθλοι ειναι αποστασιοποιημενοι απο τα διοικητικα της ομαδας (ή κρατουνται ηθελημενα σε αποσταση), χρειαζεται πολυς χρονος και ειναι πολυ δυσκολο να συνεννοηθουν και να ενταχθουν.
Ειναι γεγονος οτι δεν εχω εμπειρια απο την Α2, ουτε θα μπορουσα να εχω βεβαια, γιατι οι "χρηματοδοτες προεδροι" δρουν κατα κορον σ' ολους τους συλλογους.
Δραστηριοποιουμαι στην Β! ΕΣΚΑΝΑ στον Ικαρο - Ακαδημια Ν. Σμυρνης με εκλεγμενο ΔΣ και αποφασιζουμε απο κοινου με ολες τις διαδικασιες που προβλεπονται.
Σαν παθοντες στο παρελθον, δηλωνουμε αντιθετοι στην εμπλοκη επιχειρηματιων στα ΔΣ των σωματειων, με τη μορφη της οικονομικης στηριξης και κατ' επεκταση της απολυτης εξαρτησης του συλλογου απο την "ιδιωτικη πρωτοβουλια", της οποιας τα αποτελεσματα ειναι γνωστα και δοκιμασμενα.
Ειμαστε ανοιχτοι σε καθε δωρεα ή χορηγια, τις οποιες θα διαχειριζομαστε με απολυτη διαφανεια και θ' ανταποδιδουμε ηθικα.
Αυτος πιστευω ειναι ο πιο υγιης τροπος λειτουργιας ενος συλλογου, για να αποφευγονται οι "δυσαρεστες εκπληξεις".
Κι αναλογα με τις δυνατοτητες του και τη διαχειρηση, ας φτανει ο καθε συλλογος οπου μπορει. (Εννοω σε κατηγορια).
Για να διορθωθουν τα πραγματα χρειαζεται μεγαλη προσπαθεια, αλλα πρωτα απ' ολα απαραιτητος ορος ειναι η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, η οποια για την ωρα δειχνει να βολευεται με την ολη κατασταση και κατα συνεπεια αδιαφορει πληρως.
Το μαρμαρο πληρωνουν οι αθλητες και οι αγνοι φιλαθλοι.
CHE
QUOTE(oh bane bane @ Jul 25 2009, 10:24 )
Για να λειτουργούν σωστά οι ακαδημίες των ομάδων πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις, που στην Ελλάδα, όπως και σε όλους τους τομείς τις έχουμε αφήσει (στις περισσότερες περιπτώσεις) στην τύχη τους. Αλλο είναι να έχεις μια ακαδημία για να λες ότι την έχεις, και άλλο ένα πρόγραμμα που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον αθλητισμό και τα οφέλη του σε μικρή ηλικία (6-13 ετών) και αργότερα διαλέγει τα ταλέντα και τα καλλιεργεί με πρόγραμμα και στόχο. και εξηγούμαι:

Ομοσπονδία - Ενώσεις:

Οι ενώσεις και η ομοσπονδία δεν κινητροποιούν στην ουσία τους συλλόγους να "βγάζουν" ταλέντα. Η αμοιβή ενός σωματείου που καλλιεργεί έναν αθλητή περιορίζεται στα λεφτά της μεταγραφής του όταν ενηλικιωθεί (αν δεν φύγει από μόνος του λόγω σπουδών κλπ.). Δεν υπάρχει ένα σύστημα επιβράβευσης των σωματείων συνδεμένο με το όφελος που αποκομίζει ο παίκτης. Γιατί δηλαδή πρέπει να παίρνει ποσοστό ο μάνατζερ του Παπαλουκά από την αμοιβή του για όλα τα χρόνια της καριέρας του και να μην παίρνει το σωματείο/α που τον ανέθρεψε από τα 10 του μέχρι τα 18;

Επίσης, οι ενώσεις θα έπρεπε να παίζουν ρόλο συμβουλευτικό σε θέματα διοίκησης και προπονητικής του σωματείου (να έχουν τρεις ανθρώπους που θα πληρώνονται από τις ενώσεις και θα είναι οι σύμβουλοι των σωματείων - δεν είναι εύκολο να πληρώνει το κάθε σωματείο δικό του στέλεχος διοίκησης ή δικό του ψυχολόγο, ούτε και συμφέρει).

Σωματεία:

Ποια είναι τα κριτήρια που επιλέγονται οι προπονητές των ακαδημιών; Στους περισσότερους μικρούς συλλόγους ο προπονητής είναι ένας χομπίστας αθλητής της ανδρικής ομάδας, συνήθως όχι πιο καταρτισμένος από τον πρόεδρο ή τον ιδιοκτήτη του κυλικείου. Μάλιστα, τα σωματεία δεν καταλαβαίνουν ότι ο τοπ προπονητής δεν πρέπει να είναι της ανδρικής ομάδας αλλά των τζούνιορ. Αντε και ανέβηκες μια χρονιά από τη Γ' ΕΣΚΑ στη Β'. Και τι έγινε; Αυτός είναι ο ρόλος σου;

Φυσικά φταίει και το σύστημα που επιβραβεύει τη νίκη σε αυτές τις κατηγορίες, σαν να ήταν επαγγελματικές, και όχι τη σωστή δουλειά και την καλλιέργεια των αθλητών. Είναι ας πούμε ένας παίκτης 16 χρονών με ύψος 1.85. Ο προπονητής θα τον βάλει 4-5 γιατί θα είναι από τους ψηλούς της ομάδας, επιδιώκοντας να πάρει τη νίκη. Αν είχε την πολυτέλεια να μην κυνηγά τη νίκη σε αυτήν την κατηγορία, θα τον έβαζε γκαρντ (αφού το παιδί δεν θα φτάσει ποτέ σε ύψος 4-5αριού). Και στα 19 του θα έχει γίνει ένα δυάρι 1,96 με κινήσεις και φιλοσοφία ψηλού.

Γονείς - αθλητές:

Φυσικά, ο αθλητικά απαίδευτος πατέρας (που βρίζει τον γιο του από την εξέδρα αν χάσει σουτ - και μην μου πείτε ότι δεν το έχετε δει να συμβαίνει) δεν καταλαβαίνει ότι είναι προτιμότερο να χάσει ο πιτσιρικάς τον τίτλο του παιδικού αν είναι να μάθει σωστό μπάσκετ. Θα πάει στον (επίσης απαίδευτο) προεδρο και θα τον πρήξει για τον κοιμισμένο τον προπονητή, που έχασε το ματς μέσα από τα χέρια του. Και η προεδράρα θα τα κάνει τσουρέκια του κόουτς που δεν έβαλε τον¨"ψηλό" μέσα στη ρακέτα να καθαρίσει το ματς.

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα σήμερα, όπως τα περιγράφει ο φίλος.Και απομένει σε κάποιους ρομαντικούς να προσπαθούν ενάντια σε θεούς και δαίμονες μήπως κρατήσουν τα παιδιά στα γήπεδα. Επί της ουσίας, δεν ενδιαφέρεται άνθρωπος (οι καρεκλίτσες μας να είναι καλά...) και γιατί άλλωστε? "Αμύνεσθαι περί πάρτης" είναι το μότο των σύγχρονων καιρών...

Μεταφορά από το topic "έχουν μέλλον οι υποδομές σήμερα?"
ikarosbc
Συμφωνω και γω απολυτα. Ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα.
Να δουμε ομως που ακριβως πεφτει το μεγαλυτερο βαρος της ευθυνης;
Ας κανουμε εναν ισολογισμο ενος σωματειου με υποδομες.
Ενας συλλογος εχει 170 παιδια που δραστηριοποιουνται. Κανοντας καποιες εκπτωσεις σε αδελφια και εν μερει και κοινωνικη πολιτικη συν καποιες μικρες απωλειες, "οικονομικα ενημερα" ειναι 130 παιδια.
Η "οικονομικη βοηθεια" προς το συλλογο ειναι 40 ευρω το μηνα επι 9 μηνες συνολο 46800. Για 4 προπονησεις τη βδομαδα σε ανοικτο γηπεδο.
Τα παιδια ειναι χωρισμενα σε 12 τμηματα. (14,2 παιδια ανα τμημα)
Εκτος των προπονητων των τμηματων το εργο του συλλογου στηριζουν ενας φροντιστης (μεταφερει τις φορητες μπασκετες στα γηπεδα απο και προς την αποθηκη), μια κοπελα για τη γραμματειακη στηριξη (7 ημερες την εβδομαδα) και μια κυρια που φροντιζει για την καθαριοτητα.
Η αποζημιωση των "προπονητων" ειναι 150 Ε, ανα τμημα.
Εχουμε λοιπον.
Φροντιστης 170Χ9 μηνες = 1.530 ευρω
Γραμματεια 450Χ10 μηνες = 4.500 ευρω
Καθαριστρια 60Χ10 μηνες = 600 ευρω
Προπονητες 150Χ12 τμηματα Χ 9 μηνες = 16.200 ευρω
Προπονητης παιδικοεφηβικων 600Χ9 μηνες = 5.400 ευρω
Μπαλλες, εμφανισεις, προπονητικα παιδοεφηβικων, νερα, ΟΤΕ, ΔΕΗ, χαρτικα κλπ = 6.000 ευρω
Αλλα απροβλεπτα εξοδα (αγορα μπασκετων, ταμπλω, φιλε, φυσικοθεραπευτης κλπ) = 3.000 ευρω
ΣΥΝΟΛΟ 37.230
Ενας επικεφαλης διπλωματουχος προπονητης με 7ημερη απασχοληση για προγραμματισμο, καθοδηγηση και ελεγχο των υπολοιπων με υποθετικη αποζημιωση 1.500 ευρω το μηνα (κανεις δεν δεχεται) 1.500Χ9=13.500 ευρω
Οποτε 37.230+13.500=50.730 ευρω.
Εσοδα λοιπον 46.800 Εξοδα 50.730
Αν εγκαταλειψουμε τον επικεφαλης προπονητη και ειναι ολοι οι υπολοιποι διπλωματουχοι με ειδικευση στο μπασκετ θα χρειαστει να αυξησουμε κατα 100 ευρω το τμημα το μηνα (και δεν δεχονται γιατι ειναι σ' ανοιχτα γηπεδα) οποτε η επιβαρυνση θα ειναι 10.800.
Ετσι θα εχουμε εσοδα 46.800 και εξοδα 48.030.
Απο κει και περα υπαρχει παντα και μια αντρικη ομαδα, σ' οποιαδηποτε κατηγορια, οπου θα μπορουν να αγωνιζονται οι εφηβοι που τελειωνουν το εφηβικο.
Οποτε τι γινεται λοιπον; Ημουν υπερβολικος; Αν ναι να μου το πειτε. Δεν το νομιζω ομως. (Θεωρω τις αποζημιωσεις ολων χαμηλοτατες, για το χρονο απασχολησης τους)
Αραγε φταινε τα σωματεια οταν εχουν "ασχετους" προπονητες και μερικα κανουν τα "χατηρια" των γονιων για να μην χασουν το "εσοδο";
Πιστευω λοιπον οτι συντριπτικα το μεγαλο βαρος πεφτει στην πρωτη ενοτητα του ποστ του φιλου oh bane bane.
Δηλαδη στις Ενωσεις και την Ομοσπονδια και κατ' επεκταση στην Πολιτεια.
Εχω γραψει ξανα οτι το προβλημα επικεντρωνεται στην ελλειψη αθλητικου οραματος που εχει η Πολιτεια και αδυνατει ή δεν θελει να δει στην πραξη το προβλημα της απροσκοπης συνεχειας των Ερασιτεχνικων Σωματειων.
Με ποιον τροπο μπορει να διασφαλιστει η επιβιωση αυτων των σωματειων;
Πιστευω οτι χρειαζεται χαραξη του χαρτη των Ερασιτεχνικων Σωματειων μεσω των Δημων, αξιολογηση της δρασης τους (οχι απαραιτητα με αγωνιστικα κριτηρια) και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ τους.
Μερος της ευθυνης εχουν και οι Δημοι με τις ελαχιστες και ανεπαρκεις εγκαταστασεις που διαθετουν στους πολιτες για αθληση, οργανωμενη ή μη.
Δε θελω να φανει εγωιστικο αλλα θα πω οτι δεν νομιζω οτι διαφωνει κανεις μ' ολα αυτα.
Σιγουρα μπορουν κι αλλοι να προσθεσουν αποψεις και πολλες περισσοτερες προτασεις.
Το ζητημα πιστευω ειναι να μη μενουμε στις διαπιστωσεις και στις προτασεις για τη λυση των προβληματων.
Θα πρεπει να βρουμε τροπους να οργανωθουμε και να διεκδικησουμε αυτες τις λυσεις.
Αν μενουν μονο εδω, ειναι ασκοπο να τα διαπιστωνουμε και να τα γραφουμε.
Ας σκεφτουμε ολοι λοιπον με ποιους τροπους μπορουμε να τα υλοποιησουμε.
Εχω προτεινει σε καθε κατηγορια να βρεθουν οι εκπροσωποι των ομαδων (14;) να συζητησουν, να εκλεξουν μια 3μελη ή 5μελη επιτροπη, να καταθεσουν τις αποψεις τους και μετα να βρεθουν οι επιτροπες ολων των κατηγοριων μαζι, να καταληξουν και μ' ενα υπομνημα υπογεγραμενο απ' ολους ν' απευθυνθουν στις Ενωσεις στην Ομοσπονδια και την Πολιτεια για να διεκδικησουν λυσεις στα προβληματα μας.
Θα περιμενω προτασεις.
ikarosbc
Ο ΑΟ ΙΚΑΡΟΣ/ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ν.Σμυρνης συγχαιρει τους παρακατω εφηβους αθλητες του που εισηλθαν στα Ανωτερα και Ανωτατα Εκπαιδευτικα Ιδρυματα της χωρας μας.

ΑΒΡΑΑΜ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ
Ηλεκτρολογων Μηχανικων & Τενολογων Υπολογιστων του Ε.Μ.Π.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΩΡΓΟ
Μηχανικων Η/Υ & Πληροφορικης του Πανεπιστημιου Πατρας.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΗ
Ηλεκτρολογιας ΤΕΙ Χαλκιδας.

ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Αυτοματισμων ΤΕΙ Πειραια.

ΛΑΠΑΡΔΑ ΜΙΧΑΛΗ
Οικονομικο Πανεπιστημιο Αθηνας.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΟ
Μηχανολογιας ΤΕΙ Κοζανης.

ΣΠΑΗ ΓΙΩΡΓΟ
Εφηρμοσμενων Μαθηματικων Ε.Μ.Π.


Καθως επισης και τους επιτυχοντες στο προηγουμενο ετος:


ΑΝΤΩΝΟΜΑΝΩΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ
Ηλεκτρονικων ΤΕΙ Πειραια.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΔΗΜΟ ΗΛΙΑ
Ψυχολογιας Παντειου Πανεπιστημιου.

ΜΠΑΤΤΑ ΝΕΛΣΟΝ
Φυσικο Κρητης.

ΠΑΠΑΔΑΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
Τοπογραφων ΤΕΙ Αθηνας.

ΠΑΣΤΑΛΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ
Μηχανολογιας ΤΕΙ Χαλκιδας.

Τους ευχομαστε επιτυχη ολοκληρωση των σπουδων τους και καλη σταδιοδρομια.
Και φυσικα να παιζουν παντα μπασκετ.



Υ.Γ. CHE ναταν η ζηλεια ψωρα. Ετσι;
ikarosbc
Εσπεριωτες....
Βλεπω οτι προστεθηκε κι αλλος στην "παρεα μας".
Κλασσικος Εσπεριωτης!
Ξεκινα και τελειωνει το ποστ του μεσα στην ειρωνεια.
Λοιπον δεν εχω τιποτε να σας πω.
Εχουμε διαφορετικες αποψεις, τις καταθεσαμε κι ο καθενας μπορει τις αξιολογησει.
Αν σας ικανοποιει εγω ειμαι ο απατεωνας, το λαμογιο, ο ιντριγκαδορος.
Εσεις οι τιμιοι, οι παντογνωστες και αυτοι που ξερετε να κανετε αριστη διοικηση σ' ενα συλλογο.
Αν θελετε μονο, μην ταλαιπωρειτε αλλο το τοπικ των παιδικοεφηβικων.
Λαμβανω υπ' οψιν μου, μονο τις αποψεις αξιολογων ανθρωπων που εκτιμω και ευτυχως,
αυτοι εχουν εκφραστει με διαφορους τροπους.
Οι δικες σας μ' αφηνουν παντελως αδιαφορο.
Μπορειτε να κανετε οτι θελετε. Μονο καντε το σαν αντρες. Επωνυμα.
Θα ελεγα ομως καλυτερα να ασχοληθειτε με τα δικα σας προβληματα.
Αφηστε την ομαδα μου και τα παιδια της ησυχα.
Μην ορματε σαν ταυρος σε υαλοπωλειο οπου βλεπετε Ικαρο.
Μαζι σας δεν εχω να πω κατι αλλο.
Ευχομαι να πανε ολα καλα στον Ικαρο-Εσπερο και να 'χετε καλη αγωνιστικη χρονια.
a bullet for your head
QUOTE(CHE @ Jul 28 2009, 15:11 ) *
QUOTE(oh bane bane @ Jul 25 2009, 10:24 )

Ομοσπονδία - Ενώσεις:

Οι ενώσεις και η ομοσπονδία δεν κινητροποιούν στην ουσία τους συλλόγους να "βγάζουν" ταλέντα. Η αμοιβή ενός σωματείου που καλλιεργεί έναν αθλητή περιορίζεται στα λεφτά της μεταγραφής του όταν ενηλικιωθεί (αν δεν φύγει από μόνος του λόγω σπουδών κλπ.). Δεν υπάρχει ένα σύστημα επιβράβευσης των σωματείων συνδεμένο με το όφελος που αποκομίζει ο παίκτης. Γιατί δηλαδή πρέπει να παίρνει ποσοστό ο μάνατζερ του Παπαλουκά από την αμοιβή του για όλα τα χρόνια της καριέρας του και να μην παίρνει το σωματείο/α που τον ανέθρεψε από τα 10 του μέχρι τα 18;

Επίσης, οι ενώσεις θα έπρεπε να παίζουν ρόλο συμβουλευτικό σε θέματα διοίκησης και προπονητικής του σωματείου (να έχουν τρεις ανθρώπους που θα πληρώνονται από τις ενώσεις και θα είναι οι σύμβουλοι των σωματείων - δεν είναι εύκολο να πληρώνει το κάθε σωματείο δικό του στέλεχος διοίκησης ή δικό του ψυχολόγο, ούτε και συμφέρει).

Σωματεία:

Ποια είναι τα κριτήρια που επιλέγονται οι προπονητές των ακαδημιών; Στους περισσότερους μικρούς συλλόγους ο προπονητής είναι ένας χομπίστας αθλητής της ανδρικής ομάδας, συνήθως όχι πιο καταρτισμένος από τον πρόεδρο ή τον ιδιοκτήτη του κυλικείου. Μάλιστα, τα σωματεία δεν καταλαβαίνουν ότι ο τοπ προπονητής δεν πρέπει να είναι της ανδρικής ομάδας αλλά των τζούνιορ. Αντε και ανέβηκες μια χρονιά από τη Γ' ΕΣΚΑ στη Β'. Και τι έγινε; Αυτός είναι ο ρόλος σου;


Μεταφορά από το topic "έχουν μέλλον οι υποδομές σήμερα?"

Βλεπω μεταφερθηκε και εδω η κουβεντα των υποδομων..
Παντως το τοπικ υπαρχει.. http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...c=5912...και εχουν κατατεθει παρα πολλες και ενδιαφερουσες αποψεις..

-Δεν διδονται κινητρα στα σωματεια για να βγαζουν ταλεντα...μια καποιου τυπου ''επιβραβευση''..
Θα κανω ενα ερωτημα.Ποιος γνωριζει και ξερει τους προπονητες που δουλεψαν και ανεδειξαν,σημερινους η' και παλιοτερους γνωστους παικτες..??Και ποια ειναι η επιβραβευση αυτων?
Στο τοπικ που εχω ανοιξει,εχω καταθεσει και μια προταση προς αυτη τη κατευθυνση..
Απο κει κ περα,πολλα σωματεια,ισως δεν εχουν αγορασει,ουτε ενα ζευγαρι παπουτσια σε παικτες τους,που μπορει να τους εχουν απ τα μινι..ομως,οταν θα ερθει μια ενδιαφερομενη ομαδα,θα ζητησουν καποιες χιλιαδες ευρω,για να δοθει ο παικτης με μεταγραφη η' υποσχετικη..
Αληθεια..την εχω αυτη την απορια καιρο τωρα..τα ερασιτεχνικα σωματεια,μπορουν να ''αξιωνουν'' χρηματικα ποσα,προκειμενου να παραχωρησουν εναν αθλητη σε καποια αλλη ομαδα με μεταγραφη??

Οσον αφορα τους προπονητες που επιλεγονται απ τα σωματεια..οντως..πολλοι απ'αυτους,δεν εχουν καν την απαιτουμενη αδεια ασκησεως επαγγελματος..(αληθεια,δεν υπαρχουν αρμοδια οργανα,για να ελεγχουν ολες αυτες τις καταστασεις??)..
Απο κει κ περα..νομιζω, οτι γενικα το επιπεδο των προπονητων και στο επιπεδο των υποδομων,ειναι πολυ χαμηλο..

Καποιοι..αναφερουν πως δεν υπαρχουν προπονητες-δασκαλοι,αλλα προπονητες-κοουτς..βεβαια..δυσκολευονται να θιξουν και καποια αλλα πραγματα..
Θα συμπληρωνα παντως,πως υπαρχουν και προπονητες-δημοσιοσχετιστες..περαν απο προπονητες-κοουτς..που ανεξαρτητα,αν η δουλεια τους ειναι μετρια εως κακη,παντοτε θα εχουν ομαδα για να εργαζονται..


QUOTE(ikarosbc @ Jul 28 2009, 17:57 ) *
Ας κανουμε εναν ισολογισμο ενος σωματειου με υποδομες.


Εκτος των προπονητων των τμηματων το εργο του συλλογου στηριζουν ενας φροντιστης (μεταφερει τις φορητες μπασκετες στα γηπεδα απο και προς την αποθηκη), μια κοπελα για τη γραμματειακη στηριξη (7 ημερες την εβδομαδα) και μια κυρια που φροντιζει για την καθαριοτητα.
Η αποζημιωση των "προπονητων" ειναι 150 Ε, ανα τμημα.
Εχουμε λοιπον.
Φροντιστης 170Χ9 μηνες = 1.530 ευρω
Γραμματεια 450Χ10 μηνες = 4.500 ευρω
Καθαριστρια 60Χ10 μηνες = 600 ευρω
Προπονητες 150Χ12 τμηματα Χ 9 μηνες = 16.200 ευρω
Προπονητης παιδικοεφηβικων 600Χ9 μηνες = 5.400 ευρω
Μπαλλες, εμφανισεις, προπονητικα παιδοεφηβικων, νερα, ΟΤΕ, ΔΕΗ, χαρτικα κλπ = 6.000 ευρω
Αλλα απροβλεπτα εξοδα (αγορα μπασκετων, ταμπλω, φιλε, φυσικοθεραπευτης κλπ) = 3.000 ευρω
ΣΥΝΟΛΟ 37.230
Ενας επικεφαλης διπλωματουχος προπονητης με 7ημερη απασχοληση για προγραμματισμο, καθοδηγηση και ελεγχο των υπολοιπων με υποθετικη αποζημιωση 1.500 ευρω το μηνα (κανεις δεν δεχεται) 1.500Χ9=13.500 ευρω
Οποτε 37.230+13.500=50.730 ευρω.
Εσοδα λοιπον 46.800 Εξοδα 50.730
Αν εγκαταλειψουμε τον επικεφαλης προπονητη και ειναι ολοι οι υπολοιποι διπλωματουχοι με ειδικευση στο μπασκετ θα χρειαστει να αυξησουμε κατα 100 ευρω το τμημα το μηνα (και δεν δεχονται γιατι ειναι σ' ανοιχτα γηπεδα) οποτε η επιβαρυνση θα ειναι 10.800.
Ετσι θα εχουμε εσοδα 46.800 και εξοδα 48.030.
Απο κει και περα υπαρχει παντα και μια αντρικη ομαδα, σ' οποιαδηποτε κατηγορια, οπου θα μπορουν να αγωνιζονται οι εφηβοι που τελειωνουν το εφηβικο.
Οποτε τι γινεται λοιπον; Ημουν υπερβολικος; Αν ναι να μου το πειτε. Δεν το νομιζω ομως. (Θεωρω τις αποζημιωσεις ολων χαμηλοτατες, για το χρονο απασχολησης τους)
Αραγε φταινε τα σωματεια οταν εχουν "ασχετους" προπονητες και μερικα κανουν τα "χατηρια" των γονιων για να μην χασουν το "εσοδο";
Πιστευω λοιπον οτι συντριπτικα το μεγαλο βαρος πεφτει στην πρωτη ενοτητα του ποστ του φιλου oh bane bane.
Δηλαδη στις Ενωσεις και την Ομοσπονδια και κατ' επεκταση στην Πολιτεια.

Φροντιστης,που να κουβαλαει διαφορα??Σε ομαδες τοπικων κατηγοριων και οχι μονο?? rolleyes.gif
Εισαι σιγουρος,οτι οι ομαδες,πληρωνουν και εχουν στη διαθεση τους ''Floor Manager''??

Γραμματειακη υποστηριξη??Καποιες ομαδες μπορει να εχουν..παρα πολλες αλλες δεν εχουν..

Οι καθαριστριες(εαν υπαρχουν),λογικα θα ειναι εργαζομενες,με συμβαση..απ τους δημους..
''Επιστρατευουν'',τα σωματεια νομιζεις καθαριστριες??

Πιστευεις,οτι η πλειοψηφια των ομαδων,διαθετει και πληρωνει,καποιον καταρτισμενο επαγγελματια(εαν υπαρχει..),προκειμενου να εκπονει τον προγραμματισμο των υποδομων??

Με 150 ευρω μηνιαως για καθε τμημα...ουδεις προκοψε σ'αυτο το κοσμο...χωρις ΙΚΑ,χωρις στοιχειωδη κατοχυρωση της οποιας συμφωνιας..

Οχι φιλε...ειναι ευκολο το να πετας το μπαλακι μονο στη πολιτεια & στην ομοσπονδια..
Κατα τη γνωμη μου,η ευθυνη βαραινει παρα πολλες εμπλεκομενες πλευρες..

-Πολιτεια
-Ομοσπονδια
-Σωματεια
-ΣΕΠΚ
-Γονεις
-Προπονητες
-Αθλητες
-Συγχρονοι ρυθμοι ζωης και συγχρονες αναγκες και προτεραιοτητες για τα παιδια-αθλητες..
-Ελλειψη εγκαταστασεων
-Ελλειψη προγραμματισμου,μεθοδικοτητας
ikarosbc
Φιλε μου....
Βλεπω πολλα ερωτηματικα και θα προσπαθησω να σου απαντησω.
Σχετικα με τον φροντιστη, οταν εχεις μονο 1 γηπεδο μπασκετ και αξιοποιεις τα "κενα" ενος γηπεδου τενις, ενος χαντμπωλ και ενος μη κανονικων διαστασεων, τις φορητες μπασκετες (πολυ βαριες με τα αντιβαρα τους) ποιος θα τις μεταφερει σε καθημερινη βαση απο και προς το χωρο φυλαξης τους;
Γραμματειακη υποστηριξη αναφερω για 7 ημερες, γιατι καποιος πρεπει να ειναι σε καθημερινη βαση στα γραφεια του συλλογου που απευθυνονται συνεχως οι γονεις, για διαφορα προβληματα, να γινονται τηλ. ειδοποιησεις για τυχον αλλαγες προγραμματων των τμηματων, ειδοποιησεις για ενα ετησιο τουρνουα που διοργανωνεται κλπ.
Η καθαριστρια ειναι για τα γραφεια του συλλογου.
Τα γηπεδα τα καθαριζουν τα μελη του ΔΣ. (Αν περιμενουμε απο το Δημο σωθηκαμε!).
Θα πετουσα το μπαλακι οπως λες στην Πολιτεια, αν ημουν αναπαυτικα καθισμενος στον καναπε του σπιτιου μου και περιμενα να γινουν ολα απο τον αυτοματο πιλοτο.
Και το λες σαν να εχω υποχρεωση να κανω αυτα τα λιγα που κανω. (Ίσως το καταλαβαινω λαθος)
Εγω και πολλοι αλλοι ειμαστε εκει στα γηπεδα και προσπαθουμε για τα παιδια μας και τα παιδια ολων, καταθετοντας τον (μη) ελευθερο χρονο μας, πολλες φορες σε βαρος των οικογενειων μας.
Εμεις ειμαστε εκει φιλε μου, με τα λαθη μας με τις οποιες ελλειψεις μας και την αγνοια του αντικειμενου σε βαθος.
Το παλευουμε.
Οι Ενωσεις, η Ομοσπονδια και η Πολιτεια ομως, ειναι παντελως απουσες.
Καλουμε λοιπον αυτους τους φορεις να στηριξουν αυτες τις προσπαθειες.
Οχι να τις αναλαβουν εξ ολοκληρου, πραγμα που θα ηταν το ιδανικο, γιατι ξερουμε οτι θα ηταν ουτοπια στην εποχη μας.
Και το καλεσμα αυτο αφορα την καλυτερη παροχη "υπηρεσιων" προς τα παιδια. (εξειδικευμενοι προπονητες, αρτιες εγκαταστασεις κλπ)
Ας στηριξουν λοιπον αυτες τις προσπαθειες των Ερασιτεχνικων Συλλογων για την αναδειξη αθλητων και μετα να θριαμβολογουν και να φωτογραφιζονται διπλα στην Εθνικη Ομαδα μετα απο καθε επιτυχια της, γιατι δεν ειναι εργο δικο τους και δεν το δικαιουνται.
Ο ρολος τους ειναι μονο διεκπαιρεωτικος;
Απλα και μονο η διοργανωση των πρωταθληματων;
Αν αποφασισουμε μια μερα ολοι εμεις που προσφερουμε ανιδιοτελως να παμε σπιτια μας και το ιδιο κανουν και οι προεδροι-χρηματοδοτες των επαγγελματικων συλλογων τι θα γινει;
Απλα θα καταρρευσει ολο αυτο το οικοδομημα.
Εκει λοιπον θα φανει ολη η γυμνια της Πολιτειας, η οποια εχει σοβαρο ελλειμα αθλητικου οραματος για τη χωρα μας.
Ο αθλητισμος ειναι αγαθο και δικαιωμα.
Ειναι διαδικασια αγωγης, κοινωνικοποιησης, πολιτισμου, δημιουργικης χρησης του ελευθερου χρονου.
Πιστευω οτι αθλητισμος δεν ειναι μονο οι υψηλες διακρισεις, τα ρεκορ, τα μεταλλια, τα πριμ και οι σπονσορες.
Δεν ειναι ο επαγγελματικος πρωταθλητισμος που προωθει και στηριζει η Πολιτεια και τα ΜΜΕ.
Δεν ειναι τα οικονομικα συμφεροντα ουτε ο χουλιγκανισμος.
Αθλητισμος ειναι η δυνατοτητα που δινεται σε καθε παιδι, καθε νεο, καθε πολιτη να εχει συμμετοχη, να γυμναζεται στο αθλημα που επιθυμει και να εχει ισες ευκαιριες να προωθηθει οταν διακρινεται.
Η ζωντανια των Συλλογων λοιπον που ενδυναμωνουν τις τοπικες κοινωνιες ειναι αθλητισμος.
Μεσα απο τον αθλητισμο μπορουμε να διαμορφωσουμε τις συνθηκες εκεινες που θα οδηγησουν σε μια καλυτερη κοινωνια, μιας και ο Αθλητικος Συλλογος ειναι μια συγχρονη μοναδα παροχης υπηρεσιων.
Πιο απλα η διασφαλιση απο την Πολιτεια της Αθλητικης ζωης των πολιτων ειναι ζητημα δημοκρατιας, αποτελει συστατικο στοιχειο πολιτισμου και παρ' ολα αυτα επειδη δεν προστατευεται μετατρεπεται σε προβλημα.
Και μαλιστα σοβαρο.
a bullet for your head
Φιλε μου....μια χαρα τα λες..& μια χαρα κανεις τα γραφομενα σου να φαινονται..ομως...

-Ειλικρινα πιστευεις οτι οι ομαδες,ως επι το πλειστον,μισθωνουν φροντιστες??
Αν υπαρχουν τετοιες..τοτε ειναι ελαχιστες..

-Γραμματειακη υποστηριξη??Δεν νομιζω οτι η πλειοψηφια των σωματειων,διαθετει τετοια ''παροχη''...

Οσον αφορα τη πολιτεια και τις ενωσεις...νομιζω οτι ειναι λιγο μονοπλευρο το να αναφερουμε συνεχως τη γυμνια κ την ανυπαρξια τους,σε παρα πολλα ζητηματα..και λεω μονοπλευρο,απ τη στιγμη,που υπαρχει καποιου τυπου ''διαπλοκη'' και με τα ιδια τα σωματεια...

Κανεις λογο για το σημαντικο ρολο των σωματειων..εγω θα πω,πως σε πολλες περιπτωσεις(γιατι ευτυχως υπαρχουν και εξαιρεσεις..),οι ανθρωποι-παραγοντες που ''στελεχωνουν'' τα σωματεια,ειναι ασχετοι με το ''γνωστικο αντικειμενο'',& ιδιοτελεις,χρησιμοποιωντας το οποιο ποστο-θωκο,ως εφαλτηριο για αλλου ειδους πραγματα..στοχευσεις..κ.λ.π.

Οσον αφορα τους προπονητες,εχω αναφερθει ουκ ολιγες φορες...ειτε για την επαγγελματικη τους αρτιοτητα η' μη,ειτε για το πεδιο,της στοιχειωδους διασφαλισης των επαγγελματικων τους δικαιωματων..(που ειναι ανυπαρκτο..)..

Ο ρολος των γονιων??Γνωστος..

Ελλειψη εγκαταστασεων,καλων παρεχομενων συνθηκων,αρκετων ''εργατο-ωρων'',προγραμματισμου,μεθοδικοτητας,σωστης μεθοδολογικης προσεγγισης & κλιμακωσης...γνωστα ολα αυτα..


Εχω εκφρασει πολλακις την αποψη μου για το θεμα...και δεν ειμαι καθολου αισιοδοξος για το μελλον των υποδομων..
Παρα μονο,απο καποιες συγκεκριμμενες ''πρωτοβουλιες'',που δειχνουν οτι κινουνται προς τη σωστη κατευθυνση..

Τα χρονια περασαν,τα δεδομενα αλλαξαν,οι αναγκες κ οι προτεραιοτητες αλλαξαν,οπως αλλαξε και ο τροπος ζωης,τα παντα εξελισσονται γυρω μας..ομως καποια πραγματα και καποιοι τυποι,ζουν ακομη στη ''Ψυχροπολεμικη Περιοδο''...

Αν θελησεις να συνεχισουμε αυτη τη κουβεντα,η' οποια αλλη,θα με βρεις εδω.. http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=5912
magickaminia
Δεν ξερω αν θυμαται κανεις τον φοβερο Προεδρο - χρηματοδοτη του Πανοραματος κ.Παμαγιωτη Σαξωνη. Προχθες προφυλακιστηκε για υπεξαιρεση 22 εκατομμυριων Ευρο απο τον Δημο που εργαζοταν. Μπορει καποιος να μας πει ποτε επιτελους θα γινουν υγιεις οι συλλογοι και δεν θα υπαρχουν τετοια ατομα να παιζουν παιχνιδια σε βαρος των αθλητων και των περιοχων των ομαδων που αναλαμβανουν τις τυχες τους; Ποτε επιτελους θα κινηθουμε στα Ευρωπαικα προτυπα και θα αποκτησουμε εστω και μετρημενα στα δαχτυλα σωστα σωματεια; Ποσο ακομη θα γινεται ξεπλυμα μεσα απο ΚΑΕ , ΤΑΚ, και οτι αλλο φανταζεται κανεις; Με ΟΜΑΔΕΣ κομητες που η ουρα τους σβηνει πιο γρηγορα απο την λαμψη τους; ΠΟΤΕ;
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.