QUOTE(treathitch @ Aug 6 2008, 01:56 )

Ας πούμε ότι την κερδίζει. Μετά πώς θα κερδίσει Λιθουανία ή Αργεντινή;

Με Καζλαουσκας προπονητη? Ευκολα.
Επισης μην θεωρουμε δεδομενο οτι θα κατακτησει την 4η θεση. Ισως δουμε εκπληξεις ειδικα με την Ελλαδα....
Αυτο με κανει και κλαιω και οδυρομαι

αλλα τι να κανουμε? Ετσι ειναι η ζωη....
treathitch
Aug 6 2008, 01:20
QUOTE(NBAer @ Aug 6 2008, 01:59 )

Επισης μην θεωρουμε δεδομενο οτι θα κατακτησει την 4η θεση. Ισως δουμε εκπληξεις ειδικα με την Ελλαδα....
Αυτο με κανει και κλαιω και οδυρομαι

αλλα τι να κανουμε? Ετσι ειναι η ζωη....

Έλα, σύνελθε. Σου υπόσχομαι 10,000 ευρώ (είναι και ισχυρό νόμισμα

), αν η Κίνα κερδίσει φέτος την Ελλάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο
captain charisma
Aug 6 2008, 01:27
ποια κινα?αυτη που κερδισαμε με 30π και κατι το 2006 και τα γκαρντ της δεν μπορουσαν να περασουν ουτε το μισο γηπεδο?ποιος γιαο τωρα?θα δει το σοφο και θα βλεπει εφιαλτες ο κινεζος....
NBAholic
Aug 6 2008, 01:56
Τι θα πει αυτο ακριβως?
Ότι οι ΗΠΑ κάπου στα ημιτελικά μπορεί και πάλι να την πάθουν.

Άρα κι ότι οι επόμενοι 2 της τελικής κατάταξης θα ανέβουν από ένα μετάλλιο, με τους Ισπανούς μάλλον να κατακτούν το χρυσό (κάποιοι μπορεί να τους θεωρούν λούζερ, αλλά αυτό το κατέρριψαν το 2006-κι ας μην ξεχνάμε ότι κάποτε φέραμε κι εμείς αυτή τη στάμπα), αλλά όχι με την άνεση του 2006 (άλλωστε, αυτή τη φορά μάλλον θα παίζει ο Γκασόλ...).
Την Κινα βλεπω την υποτιματε δραματικα ολοι, αλλα εγω εχω την αισθηση οτι θα παει εξαιρετικα για να μην μιλησω για ημιτελικο!
Ιδού μια χώρα που πρέπει να θεωρείται ότι επαναλαμβάνει την ιστορία, σαν underachiver. Από τις αρχές των 90'ς, διαρκώς ακούμε εδώ κι εκεί για τον "κοιμώμενο γίγαντα" που όπου να 'ναι θα ξυπνήσει (μάλλον σε αστρονομικούς όρους το γράφουν το "όπου να 'ναι") και διαρκώς βλέπουμε μια τελικώς ασόβαρη ομάδα που κυμαίνεται μεταξύ μετριότητας και ανυπαρξίας.
Θα καταφέρουν να κάνουν το παραπάνω βήμα τώρα, σαν οικοδεσπότες; They'd better do, που θα'λεγες κι εσύ. Αλλιώς, δε βλέπω τον Καζλάουσκας να (αυτο)δικαιώνεται για την επιλογή του να αφήσει την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό για την εθνική μιας ασιατικής χώρας, όπως κι αν λέγεται αυτή.
Jumpman23
Aug 6 2008, 03:21
ΗΠΑ-ΕΛΛΑΣ _Τελικός
Αντε να φτιαξω κι εγω την δικη μου καταταξη αναμεσα στα 6 φαβορι..
1.Ισπανια, 2.ΗΠΑ, 3.Ελλαδα, 4.Αργεντινη, 5.Λιθουανια, 6.Ρωσια
και απο'κει και περα πιθανοτερη εκπληξη για την 4αδα θεωρω τους Γερμανους.Με λιγες πιθανοτητες ομως..
Στους ομιλους για να'μαι ειλικρινης πιστευω οτι Ισπανοι και Αμερικανοι μας εχουν..
Επειδη ομως το κυριο οπλο αυτης της ομαδας ειναι η ΨΥΧΗ, η συνοχη και η μεγαλη προσωπικοτητα, στα πλευοφ μεταμορφωνεται και τα πραγματα θα ειναι αρκετα διαφορετικα.
Οι "σιχαμενοι" προπερσυ μας πιασαν στον υπνο,οταν η ομαδα ειχε αδειασει ψυχολογικα μετα την μεγαλη νικη επι των Αμερικανων και μας διεσυραν.
Περσυ ομως χρειαστηκε να πιασουν το maximum της αποδοσης τους με απιστευτα στατιστικα (σε βολες και τριποντα), τον κοσμο στο πλευρο τους, την αβαντα της διαιτησιας και επιπλεον οταν ειδαν τα πραγματα να ζοριζουν για τα καλα να αρχισουν και τα υπουλα ψυχολογικα παιχνιδακια με βουτιες και καραγκιοζιλίκια, για να μας κερδισουν εν τελει με τα χιλια ζορια..
Αν λοιπον τους συναντησουμε στα ημιτελικα, κατι μου λεει οτι θα ερθει η εκδικηση μας..!(μαλλον ευχη ειναι αυτο περισσοτερο..παρα προαισθημα)
Η φετινη Ισπανια παντως εχει (παλι) φοβερη ποιοτητα, με σημαντικες προσθηκες τον πιτσιρικα Ρουμπιο, και τον πολυ βελτιωμενο Μαρκ Γκαζολ που δίνουν ακομα μεγαλυτερο βαθος. Αν και το γεγονος οτι ο Γκαρμπαχοσα τον οποιο θεωρω παιχτη κλειδι, δεν ειναι στην καλυτερη κατασταση, ειναι μια σημαντικη απωλεια.
Απ'την αλλη αυτος ο αντιπαθεστατος Καλντερον καθε χρονο ειναι και καλυτερος και φετος δειχνει σε δαιμονιωδη φορμα θυμιζοντας Σαρας στα καλα του! Πιστευω (μαζι με τον Γκαζολ βεβαια) ειναι ο ηγετης αυτης της Ισπανιας, ο παιχτης που οργανωνει ολη την ομαδα και ελεγχει τον ρυθμο και η αμυνα πανω του -και γενικοτερα η περιφερειακη αμυνα βεβαια- ειναι σημειο κλειδι!
Κατα τ'αλλα οσων αφορα τους βασικους μας αντιπαλους..
Οι Ρωσοι προσωπικα δεν με φοβιζουν. Καλη δεμενη ομαδα, με αθλητικους παιχτες εργαλεια που παιζουν πολυ καλη αμυνα και εχουν τον παιχταρα Κιριλενκο ηγετη, αλλα νομιζω οτι φετος θα τους "περιμενουν" ολοι περισσοτερο και σαν ποιοτητα θεωρω οτι υστερουν σημαντικα της δικης μας ομαδας!
Οι Αργεντινοι εχουν μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πενταδα -Πριτζιονι,Τζινομπιλι,Ντελφινο,Νοτσιονι, Σκολα- αλλα ειδικα φετος που λειπουν και οι Σαντσεζ, Βολκοβιτσκι, Ομπερτο υστερουν ΠΑΡΑ πολυ σε βαθος, ειδικα στους ψηλους!Πολυ σκληρη ομαδα παντως με χαρακτηρα!
Οι Λιθουανοι εχουν γεματο και ισορροπημενο ροστερ, καλη και αθλητικη φροντ λαιν, πολυ καλους σουτερ, και δημιουργικους περιφερειακους με προσωπικοτητα, και επιπλεον νομιζω δεν μας πολυταιριαζουν σαν αντιπαλος. Προσωπικα τους φοβαμαι..
Οι Γερμανοι δεν ειναι κακη ομαδα! Αλλα τετοιες ομαδες που στηριζονται κυριως σε εναν παιχτη τις εχουμε.. Παντως τους εχω ικανους να την κανουν τη ζημια τους, και δεν αποκλειω καποιος απο τους "μεγαλους" να πεσει θυμα του τρελο Ντιρκ και να πανε ακομα και ημιτελικα..
ΑΝΑΖ λειπει ο Ομπερτο?Νομιζα οτι ο Χερμαν ελειπε για αυτο.Τσπ ακομη καλυτερα για μας αν λειπει και ο Ομπερτο,περιοριζονται δραματικα οι επιλογες τους στην frontline.
treathitch
Aug 6 2008, 10:16
Eκεί είναι ο Ομπέρτο. Έχασε μερικά φιλικά λόγω τραυματισμών.
Anaz, μαζέψου

Σιχαμένοι οι άνθρωποι; Γιατί; Επειδή μας έχουνε 3-0 τα τελευταία δύο χρόνια; Ας κατέβουμε μία φορά να τους κερδίσουμε...
QUOTE(treathitch @ Aug 6 2008, 11:16 )

Eκεί είναι ο Ομπέρτο. Έχασε μερικά φιλικά λόγω τραυματισμών.
Anaz, μαζέψου

Σιχαμένοι οι άνθρωποι; Γιατί; Επειδή μας έχουνε 3-0 τα τελευταία δύο χρόνια; Ας κατέβουμε μία φορά να τους κερδίσουμε...
Δεν τους ειπε σιχαμενους αλλα "σιχαμενους".
Επισης "σιχαμενους" θα τους ελεγα και εγω οχι φυσικα γιατι μας κερδιζουν συχνα οποτε μας βρισκουν αλλα γιατι ειναι υποκριτες και θεατρινοι.
Άλλοι θα ελεγαν και για αυτο το "τουπε" το εκνευριστικο που εχουν οι περισσοτεροι και θελεις να τους δωσεις μπουνια στα μουτρα.

Το τελευταιο δεν το λεω εγω αλλα αλλοι. Εχω ακουσει παρα πολλους να το λενε.
QUOTE(NBAholic @ Aug 6 2008, 02:56 )

Ότι οι ΗΠΑ κάπου στα ημιτελικά μπορεί και πάλι να την πάθουν.

Άρα κι ότι οι επόμενοι 2 της τελικής κατάταξης θα ανέβουν από ένα μετάλλιο, με τους Ισπανούς μάλλον να κατακτούν το χρυσό (κάποιοι μπορεί να τους θεωρούν λούζερ, αλλά αυτό το κατέρριψαν το 2006-κι ας μην ξεχνάμε ότι κάποτε φέραμε κι εμείς αυτή τη στάμπα), αλλά όχι με την άνεση του 2006 (άλλωστε, αυτή τη φορά μάλλον θα παίζει ο Γκασόλ...).
Αααα καταλαβα τι εννοουσες. Αυτο το "20+ να χασουμε ξανα" δεν πηγαινε στις ΗΠΑ αλλα στην Ελλαδα.
Kαι δηλαδη λες οτι μπορει οι ΗΠΑ να την ξαναπαθουν??
Και εγω το βλεπω οτι αν δεν εχουν μαθει να αντιμετωπιζουν τη ζωνη πολυ καλυτερα(στην επιθεση) και αν δεν εχουν μαθει να αντιμετωπιζουν το πικ-εν-ρολ(στην αμυνα) πολυ καλυτερα τοτε ισως καποιο δυνατο ματς να δυσκολευτουνε παρα πολυ.
Αλλά: Με τον Κομπε και τον Κιντ φετος να υπαρχουν στην ομαδα, με τον Λεμπρον πολυ καλυτερο και πιο ωριμο απο το 2006, με τον Πολ μια απο τα ιδια πολυ καλυτερο και πιο ωριμο νομιζω η φετινη ομαδα ειναι οχι μια αλλα ισως 2-3 κλασεις καλυτερη απο του 2006. Ειναι και ο Ντερον που ωρες ωρες μπορει μεσα απο το απιστευτο ταλεντο του να σου βγαλει ενα καλο σερι ευκολων ποντων, οποτε....θα δουμε anyway.....
MaJesty23
Aug 6 2008, 11:37
Βλέπω τα παιχνιδια των Αμερικάνων και ΄χω βγάλει το συμπερασμα,οτι ναι μεν ειναι καλυτεροι απο 2006 αλλα σ'ολα τα νικηφόρα φιλικά τους:
α)πιέζουν στις αρχές κάθε περιοδου στα 3/4 πρόσπαθωντας να κλέψουν μπάλες-στα φιλικά τα κατάφερναν αλλα δεν νομίζω οτι θά ειναι το ίδιο με ball handlers, όπως navarro-calderon και Σπάνουλης-Διαμαντίδης και γενικα με όμαδες που έχουν 2 guard που εναλλάσσονται στην θέση του οργανωτή!
β)οι ψηλοί τους ,προς το παρόν έχουν διακοσμητικό ρόλο,αφου με τέτοια δύναμη πύρος στην περιφέρεια,η μπάλα δεν πάει μέσα!
γ)αν και η ζώνη δεν είναι πια απαγορεύμενη στο NBA,ακόμα προκαλεί αμηχανία στην team USA!Aν έξαιρεσουμε δε,τον M.Redd,δεν ύπαρχει consistent 3-point shooter και L.James και D.Wade,απέχουν πολύ απο το να χαρακτηρισουν παίχτες για σετ παίχνιδι!
δ)ακόμα και ο Chris Anstey(έλεος δηλαδή),μπόρεσε να δημιουργησει ρήγματα στο καλάθι,αφου για να χωρέσουν όλα τα συμβόλαια με αθλητικες εταιρειές των super star περιφερειακών τους ,''ξέχασαν'' να πάρουν ψηλούς!
Σημαντικό ρόλο όπως έχω γράψει σε άλλο topic,θα παίξει η ψυχολογία!Οι Αμερικάνοι κουβαλάνε κατάλοιπα,απο τις σφαλιάρες των τελευταίων ετών και δέν ξέρω τι θα κάνουν αν το παιχνιδι πάει στον πόντο και πόσο θα αγχωθούν...Το πάθος και την ηγετική φυσιογνωμία,του Βryant,την χρειάζονται πιο πολυ απο ποτέ ,όπως και την ηρέμια και την ψυχραίμια του Κidd!Aν οι δυό τους βρεθούν σε καλή κατάσταση,θα παρασύρουν και τους άλλους και τότε ...κρύψτε τα γυναικοπαιδα!!!!!
Για μένα πρώτο φαβορί ειναι η αντιπαθητική και αλλαζονας ,Ισπανια!
Έχει φοβερή ποιότητα και πληρότητα και αν υστερεί κάπου ειναι οτι δεν αντέχει το ξύλο και το δυνατό παίχνιδι,σημείο υπεροχής της δικής μας εθνικής όμαδας!Επίσης δεν θα έχει σφυρίγματα έδρας,όπως στο πανηγύρακι της Μαδρίτης περυσι,και στα φιλικά(!!!!!) φέτος που όλα έγιναν στην Ισπανία(άλλο κουφό!)!
Για Ελλάδα το μόνο που έχω να πω ειναι ,οτι ναι είμαστε πολυ καλύτερη απο πέρυσι αλλα δεν μου άρεσε
α)οτι δεν δώσαμε φιλικά και ειχαμε κενο μεγάλο μετά το προολύμπιακο τουρνούα
β)δεν παίξαμε με κανένα απο τα φαβορί και δεν έχουμε τεσταρει δυναμεις,σοβαρά!!!
Για μεταλλια βλέπω Ισπανια χρυσό, και Αμερική και Ελλάδα για 2-3 θέση!!
treathitch
Aug 6 2008, 11:45
QUOTE(NBAer @ Aug 6 2008, 12:21 )

Kαι δηλαδη λες οτι μπορει οι ΗΠΑ να την ξαναπαθουν??
Και εγω το βλεπω οτι αν δεν εχουν μαθει να αντιμετωπιζουν τη ζωνη πολυ καλυτερα(στην επιθεση) και αν δεν εχουν μαθει να αντιμετωπιζουν το πικ-εν-ρολ(στην αμυνα) πολυ καλυτερα τοτε ισως καποιο δυνατο ματς να δυσκολευτουνε παρα πολυ.
Αλλά: Με τον Κομπε και τον Κιντ φετος να υπαρχουν στην ομαδα, με τον Λεμπρον πολυ καλυτερο και πιο ωριμο απο το 2006, με τον Πολ μια απο τα ιδια πολυ καλυτερο και πιο ωριμο νομιζω η φετινη ομαδα ειναι οχι μια αλλα ισως 2-3 κλασεις καλυτερη απο του 2006. Ειναι και ο Ντερον που ωρες ωρες μπορει μεσα απο το απιστευτο ταλεντο του να σου βγαλει ενα καλο σερι ευκολων ποντων, οποτε....θα δουμε anyway.....
Δεν παίζουμε τελικούς ΝΒΑ, φίλε μου

Ούτε παίζουνε τα πρόσωπα. Η ομάδα παίζει. Ας μην αναφερθώ και στην έλλειψη ψηλών. Ίσων να την έχουνε πιο άσχημα από ότι φαντάζονται μερικοί και πάντως, ακόμη και να το πάρουν, αυτό θα έρθει από πολύ δύσκολα, μέχρι και με πάνω από μία ήττες
Οι Αμερικάνοι βλέπω να χάνουνε μέχρι και 2 παιχνίδια στον όμιλο, καθώς και ένα νοκ άουτ (δηλαδή, εγώ αυτή τη στιγμή προβλέπω να χάνουν από Ισπανία και Ελλάδα στον όμιλο και ξανά από Ισπανία στον ημιτελικό, αλλά όλα αυτά είναι μπούρδες μπροστά στα νοκ άουτ). Κοινώς, μπορεί να χάσουν κάλλιστα από 0 έως 3 παιχνίδια και αυτό, με δεδομένο ότι είναι η ομάδα με το περισσότερο ταλέντο (πάντα και σε όσες διοργανώσεις κατεβαίνουν οι ΝΒΑers, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς). Δε μαθαίνουν, όμως. Έχουνε φάει τόσο ξύλο και δε μαθαίνουν. Είναι τρομερό (και ταυτόχρονα, ο φυσιολογικός μπασκετικός το χαίρεται αυτό) το πόσο πρέπει να ξανα-αποκλειστούν σε νοκ άουτ παιχνίδι που θα είναι σχεδόν δίκαιο!
QUOTE(man10 @ Aug 6 2008, 09:22 )

ΑΝΑΖ λειπει ο Ομπερτο?Νομιζα οτι ο Χερμαν ελειπε για αυτο.Τσπ ακομη καλυτερα για μας αν λειπει και ο Ομπερτο,περιοριζονται δραματικα οι επιλογες τους στην frontline.
sorry mate. Μπερδευτηκα.Δικο μου λαθος. Δικιο εχεις.
Σιχαμένοι οι άνθρωποι; Γιατί;
Γιατι..ειναι!!
treathitch
Aug 6 2008, 12:02
Επειδή για κάποιο λόγο, δε μπορώ να κάνω edit το μήνυμά μου, θέλω απλά να προσθέσω ότι:
..
Παρεπιπτόντως, η ομάδα του 2006 ήταν πολύ καλή ομάδα. Δε βγαίνουν εύκολα τόσο καλές ομάδες, σε πληροφορώ. Ήταν καλύτερη από τη σημερινή στο φρόντκορτ και χειρότερη στα γκαρντ. Μέχρι και στο ματς που έχασε από την Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά. Πραγματικά, δε βλέπω το λόγο για να περιμένουμε πολλά περισσότερα, πλην φυσικά της παρουσίας του Κόμπε και του λίγο καλύτερου Λεμπρόν
Παρεπιπτόντως, η ομάδα του 2006 ήταν πολύ καλή ομάδα. Δε βγαίνουν εύκολα τόσο καλές ομάδες, σε πληροφορώ. Ήταν καλύτερη από τη σημερινή στο φρόντκορτ και χειρότερη στα γκαρντ. Μέχρι και στο ματς που έχασε από την Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά. Πραγματικά, δε βλέπω το λόγο για να περιμένουμε πολλά περισσότερα, πλην φυσικά της παρουσίας του Κόμπε και του λίγο καλύτερου Λεμπρόν
ειναι και ο καλυτερος κρις πολ και ο εμπειροτατος κιντ και ο ντερον αυτη τη φορα στην ομαδα.την προηγουμενη φορα ηταν αδειοι στην θεση ενα.τωρα ειναι το ακριβος αντιθετο.πολυ πολυ γεματοι.παντως να παρουν το χρυσο με περιπατο το θεωρω αδυνατο.θα γινουν πολυ ωραια παιχνιδια.στα νοκ αουτ τους βλεπω να εχουν περισσοτερα προβληματα.σε αντιθεση με την προηγουμενη δεκαετια πλεον οι αντιπαλοι της αμερικης δεν μπαινουν στο γηπεδο κανοντας τον σταυρο τους και παιζοντας μπασκετ τρεχαλας.στα φιλικα μονο οι αυστραλοι εχουν σκιστει ως τωρα θελω να πιστευω για να τους νικησουν.οι ευρωπαιοι(και αργεντινοι) προπονητες ειναι αρκετα πονηροι ωστε να αγησουν την αμερικη να ους νικησει σε φιλικο παιχνιδι.
ολα θα φανουν βεβαια στο γηπεδο.αλλα με το περασμα των ημερων πιστευω πλεον οτι οι ισπανοι ειναι το φαβορι για το χρυσο και μετα οι αμερικανοι και εμεις.
Νομιζω οτι η διαφορα της φετινης ομαδας ειναι κυριως στον ασσο και στην παρουσια του Ρεντ που ειναι ο πιο αξιοπιστος στατικος σουτερ των Αμερικανων, και πολυ λιγοτερο στην παρουσια του Κομπε ο οποιος δεν προσδιδει και τιποτα ιδιαιτερο παραπανω..Απλα παιρνει προσπαθειες απο τους αλλους αστερες..Κομπε,Γουειντ, Καρμελο.
Weekendman
Aug 6 2008, 12:56
Αφού η ώρα πλησιάζει ας κάνω και εγώ τις προβλέψεις μου
1Η.Π.Α Ακόμα...
2Ισπανία
3Ελλάδα
4Λιθουανία
5Ρωσία
6Αργεντινή
7Κροατία
8Γερμανία
9Κίνα
10Αυστραλία
11Ανγκόλα
12Ιράν
Την άποψη μου για το Τρίο ΗΠΑ-Ισπανία-Ελλάδα την έχω πεί, και με καλύπτουν και οι υπόλοιποι στο φόρουμ
οπότε θα δώ τι μπορεί να συμβεί με δύο απο τους άμεσους διώκτες
Για Λιθουανία είμαι μπερδευμένος, βάση υλικού που και πλήρες είναι και μεγάλα αστέρια έχει, είναι μια ομάδα που μπορεί να νικήσει η έστω να δυσκολέψει στο μέγιστο τους πάντες, τα φιλικά με Ισπανία και ΗΠΑ κλόνισαν την πίστη μου στους Λιθουανούς για κάτι καλό, αλλά δεν θα είναι οι πρώτοι που δεν θα εντυπωσιάσουν στα φιλικά και μπορεί να κάνουν καλή πορεία στα επίσημα, το πρόβλημα θα είναι αλλού ο Σισκάουσκας παίζει στις θέσεις 2,3,4 και αρκετές φορές και σαν πλει-μεικερ και μάλιστα πολύ καλά, όμως αν δεν συνέλθεί ο Γιασικεβίτσιους οτι και να κάνουν ο Σισκάουσκας και οι άλλοι δεν θα πετύχουν το επιθυμητό, η εκτελεστική δυνότητα και η ικανότητα να δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του όσο κανείς άλλος είναι φανερό οτι ανεβάζουν ένα επίπεδο την ομάδα της Λιθουανίας ακόμα και χωρίς τον Σονγκάιλα, όμως η εικόνα του Γιασικεβίτσιους και στα φιλικά και στον φετινό ΠΑΟ δεν ήταν η καλύτερη και δεν ξέρω αν μπορέσει να προσφέρει στην φετινή Λιθουανία αυτά τους έχει συνηθήσει.
Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να τους αποφύγουμε όχι ότι οι υπόλοιπες ομάδες του Β ομίλου πλήν Ιράν θα είναι για υποτίμηση
Οσο αφορά την Ρωσία έχει καλή άμυνα, μπορεί να ελέγχεί τον ρυθμό του παιχνιδιού στα δικά της μέτρα, έχει τον Κιριλένκο να παίζει κυρίαρχο ρόλο σε επίθεση και άμυνα, και ένα πολύ καλό προπονητή, να δούμε όμως πως θα καλύψει το κενό του Κριάπα ειδικά στον αμυντικό τομέα με τα μακρυά χερια του, και σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο Ζεβροσένκο μετα την πολυμηνη απουσία που είχε την περίοδο 07-08.
Αργεντινή δεν ξέρω τι ποιότητα έχουν οι αναπληρωματικοί για να βγάλω πρόβλεψη.
Άποψη μου είναι να μην υποτιμήσουμε την Κροατία παρά τις απουσίες, κάποιοι λένε ότι η Κροατία μοιάζει με την Σλοβενία η οποιά Σλοβενία έφτασε ποιό κοντά απο ποτέ σε ημιτελικό με τις ποιός πολλές απουσίες απο ποτέ στην ιστορία της το 07... και σε ένα τέτοιο αμφίρροπο όμιλο μπορεί με την μιά η άλλη νίκη να πάρει μια καλή θέση στο γκρούπ, όποιος τους βρεί στον προημιτελικό με εξαίρεση ίσως τους Αμερικάνους θα ζοριστεί αρκετά.
Τώρα για όσους λένε ότι η Κίνα μπορεί να νικησεί την Ελλάδα το θεωρώ όχι απίθανο αλλά αρκετά δυσκολο ακόμα και αν οι Κινέζοι ποιάσουν καλή απόδοση και έχουν και κάνενα διαιτητικό σφύριγμα υπέρ τους, μια ομάδα όπως η Ελλάδα που έχασε οριακά πέρσι απο τους Ισπανούς με όχι ευνοική διατησία, με εκπληκτικά Ισπανικά ποσοστά σε τρίποντα και βολές, με θέατρο απο τους Ισπανούς παίκτες , και ήταν και πολύ κουρασμένη απο την υπερπροσπάθεια του προημιτελικού και είχε καυτή ατμόσφαιρα εναντίον της δεν χρειάζεται να φοβάται το παιχνίδι με την Κίνα.
Μάλλον πρέπει να φοβηθεί το παιχνίδι με την Ανγκόλα και το πρωινό ξύπνημα που χρειάζεται, κάπως έτσι πήγε να την πατήσει και το 2004 η υπερομάδα της Λιθουανίας και παραλίγο να χάσει απο την Ανγκόλα σε ένα παιχνίδι που είχε γίνει νωρις το πρωί η το μεσημέρι δεν θυμάμαι ακριβώς.
Οσο αφορά τους Κινέζους το πολύ να φτάσουν προημιτελικά, ομάδες όπως η Λιθουανία η Ρωσία και η Αργεντινή θεωρούνται δύσκολες για την Ισπανία και την Ελλάδα και ενδεχομένως και για ΗΠΑ, πόσο μάλλον για την Κίνα που δεν έχει και τον Γιάο Μίνγκ στην καλύτερη κατάσταση λόγω του τραυματισμού που είχε φέτος.
a bullet for your head
Aug 6 2008, 17:47
Η ψηφος μου πηγε στις Η.Π.Α.Θεωρω οτι μετα τις διαδοχικες ''σφαλιαρες'' στο γοητρο τους,πλεον εχουν παρει παρα πολυ σοβαρα την ολη κατασταση,επικοινωνιακα δεν δειχνουν επαρση,κ η στελεχωση του ροστερ ειναι η καλυτερη κ πιο πληρης,απο το 2000 κ μετα.Περυσι ημουν απο τους ελαχιστους που εβλεπαν χρυσο απο την Ρωσια.Η τωρινη μου προβλεψη λεει οτι την εκπληξη μπορει να κανει η Αυστραλια(Και με τον Μπογκουτ), κ' να βρεθει στο final 4 κ' στην διεκδικηση ενος μεταλιου.Επισης βλεπω Ισπανια,Αργεντινη,Ελλαδα να κονταροχτυπιουνται για εισοδο στους 4(Την Ισπανια την βλεπω σιγουρα.Ειναι η μοναδικη ομαδα που μπορει να παιξει στα ισα τους Αμερικανους).Ειδωμεν....
petrosfm
Aug 6 2008, 23:04
Ψηφιζω ΙΣΠΑΝΙΑ γιατι ειναι απλα η καλυτερη ομαδα οπως εχει δειξει στο παγκοσμιο, πανευρωπαικο, και φιλικα. Η Ισπανια θα κερδισει ΗΠΑ καλως κακως. Οποιος νομιζει κατι αλλο εθελοτυφλει. Οι υπολοιπες θεσεις δεν ειναι σιγουρες. Μαλλον ΗΠΑ με καποιο μεταλλιο. Για την Εθνικη συγκεκριμενα κανεις δεν γνωριζει τι θα κανει με μια ομαδα επιπεδου (και δεν εννοω τις παραπανω αλλα Αργεντινη, Λιθουανια, Ρωσια). Το προολυμπιακο ηταν προπονηση. Παρολο που εχει καποια περισσοτερη κινητικοτητα ο βασικος κορμος ειναι ο ιδιος και της λειπει το δεσιμο με τους καινουριους. Αν η Ελλαδα παει ημιτελικο θα ειναι μεγαλη επιτυχια. Ελπιζω κρυφα για κατι καλυτερο αλλα δεν μπορω να το δικαιολογησω
Gravedigger
Aug 7 2008, 01:48
QUOTE(petrosfm @ Aug 7 2008, 00:04 )

Η Ισπανια θα κερδισει ΗΠΑ καλως κακως. Οποιος νομιζει κατι αλλο εθελοτυφλει.
Μάλλον υπάρχουν πάρα πολλοί που εθελοτυφλούν.Αν κερδίσουμε όμως τι γίνεται?
QUOTE(petrosfm @ Aug 7 2008, 00:04 )

Αν η Ελλαδα παει ημιτελικο θα ειναι μεγαλη επιτυχια.
Για μένα αν η Ελλάδα πάει ημιτελικό θα είναι κάτι normal.Γιατί να θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή στα ημιτελικά όταν στο προηγούμενο παγκόσμιο έχεις πάρει ασημένιο και μάλιστα τώρα είσα καλύτερος κατά γενική ομολογία?
petrosfm
Aug 7 2008, 02:26
Μάλλον υπάρχουν πάρα πολλοί που εθελοτυφλούν.Αν κερδίσουμε όμως τι γίνεται?
Ολα μπορουν να συμβουν ακομα και να "κερδισετε". Το θεμα ειναι ποσο πιθανο ειναι. Αυτος που θα πονταρε σε ενα στοιχημα στις ΗΠΑ ειναι αυτος που εθελοτυφλει (μαλλον θα τα χασει).
Για μένα αν η Ελλάδα πάει ημιτελικό θα είναι κάτι normal.Γιατί να θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή στα ημιτελικά όταν στο προηγούμενο παγκόσμιο έχεις πάρει ασημένιο και μάλιστα τώρα είσα καλύτερος κατά γενική ομολογία?
Ποια ειναι η γενικη ομολογια; Εκτος απο το Χατζηγεωργιου κανεις αλλος. Ισως συγκρινεις με το πανευρωπαικο. Μαλλον καλυτεροι ειμαστε τωρα γιατι τοτε ειχαμε τα χαλια μας. Δυστυχως ομως ο σοφο δεν ειναι ουτος που ηταν και οι νεοι νεοι με ολα τα καλα και κακα. Στα δυσκολα φαινεται η ομαδα και ακομα δεν ειχαμε τετοια. Οποτε μεσα στους τεσσερεις θα ηταν μεγαλη επιτυχια που περεμπιπτοντως δεν εχουμε κατορθωσει ποτε ως τωρα. Αν αυτο δεν ειναι μεγαλη επιτυχια τοτε σιγουρα εθελοτυφλεις

. Ισως ο χατζηγεωργιου να εχει δικιο και η ομαδα να ειναι η καλυτερη που ειχαμε αλλα ποιος αλλος ξερει

Μετα τα πρωτα παιχνιδια θα εχουμε καλυτερη εικονα.
QUOTE(petrosfm @ Aug 7 2008, 03:26 )

Ολα μπορουν να συμβουν ακομα και να "κερδισετε". Το θεμα ειναι ποσο πιθανο ειναι. Αυτος που θα πονταρε σε ενα στοιχημα στις ΗΠΑ ειναι αυτος που εθελοτυφλει (μαλλον θα τα χασει).
Μπα δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Η πραγματικοτητα ειναι:
Αυτος που θα πονταρε σε ενα στοιχημα στην Ισπανια ειναι αυτος που εθελοτυφλει. Και αμα παιξει τα λεφτα του πανω της μαλλον θα τα χασει.
Ποια ειναι η γενικη ομολογια; Εκτος απο το Χατζηγεωργιου κανεις αλλος.
Εχεις ρωτησει του παντες?
Πολυ ευκολα αφοριζεις και γενικευεις τα παντα!
Και BTW εγω πιστευω επισης οτι η Ελλαδα ειναι καλυτερη απο το 2006. Οποτε ετσι και αλλιως εκανες λαθος στο παραπανω quote.
Οποτε μεσα στους τεσσερεις θα ηταν μεγαλη επιτυχια που περεμπιπτοντως δεν εχουμε κατορθωσει ποτε ως τωρα.
Η 4η θεση δεν ειμαι σιγουρος αν μπορει να θεωρηθει επιτυχια.
Η 3η θα θεωρηθει σιγουρα.
Για μενα προσωπικα επιτυχια ειναι παντα η 1η θεση και ολα τα αλλα σκετη αποτυχια, αλλα αυτην την αποψη δεν την εχουν παρα μονο λιγοι οποτε δεν περιμενω να το ακουσω απο τον Γιαννακη πχ, και ισως ακομα και η 4η θεση θα αντιμετωπιστει ως πολυ καλη προσπαθεια, αξιζουν συγχαρητηρια στα παιδια, πρωτη φορα παιρνουμε τετοια θεση σε Ολυμπιακους και άλλα τετοια.
Οχι οτι φυσικα οι παικτες δεν αξιζουν συγχαρητηρια για οποιαδηποτε θεση, απλα εγω δεν θα το θεωρησω επιτυχια.
Αν αυτο δεν ειναι μεγαλη επιτυχια τοτε σιγουρα εθελοτυφλεις

.
Αυτο το "εθελοτυφλεις" θα ηταν καλυτερο να μην το χρησιμοποιουσες γιατι ειναι σαν να λες οτι "αυτο που λεω εγω ειναι σωστο ενω αμα πιστευεις το αντιθετο εισαι λαθος (και δεν ξερεις τι σου γινεται.).".
Και δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Ο καθενας λεει την αποψη του και σε θεματα οχι γεγονοτων αλλα αποψεων και υποκειμενικων κρισεων οπως αυτο πχ, κανεις δεν ειναι υπερανω ολων. Η αποψη του δηλαδη.
benchwarmer
Aug 7 2008, 13:05
Όλα αυτά περί επιτυχίας και αποτυχίας είναι πάρα πολύ σχετικά...
Πχ
Στο ευρωπαικό του 2003 με μόλις μία ήττα ήρθαμε 5οι
Και στο ευρωπαικό του 2005 με επίσης μία ήττα ήρθαμε 1οι..
Επιτυχία σε σχέση με τι?
Με τους Ολυμπιακους του 04 και την 5η θέση?
Με το παγκόσμιο του 06 και την 2η θέση?
Με πέρυσι και την 4η θέση στο ευρωπαικό?
Με τα δείγματα απο φιλικά και Προολυμπιακό?
Όλα θα κριθουν στο τελος...
treathitch
Aug 7 2008, 14:44
Ο,τιδήποτε εκτός του χρυσού δεν είναι επιτυχία
Ο,τιδήποτε μακριά από την τριάδα είναι αποτυχία
QUOTE(treathitch @ Aug 7 2008, 15:44 )

Ο,τιδήποτε εκτός του χρυσού δεν είναι επιτυχία
Ο,τιδήποτε μακριά από την τριάδα είναι αποτυχία
Μήπως (μήπως λέω...) είμαστε λίγο υπερβολικοί να θεωρούμε το αργυρό ή το χάλκινο αποτυχία;
Weekendman
Aug 7 2008, 20:12
Θα συμφωνήσω με τον benchwarmer ότι η επιτυχία και η αποτυχία είναι σχετικές
Αν προσπαθούσα να ορίσω τι είναι επιτυχία για μια κορυφαία ευρωπαική ομάδα όπως η Ελλάδα θα είναι
1) Να είναι στα ημιτελικά της διοργάνωσης που συμμετέχει και να μάχεται την τελευταία μέρα του τουρνουά για ένα μετάλλιο
2)Να έχει μια διάρκεια στις καλές θέσεις όπως έχει η τωρινή Εθνική με τους δυο τελικούς ,την μιά τέταρτη θέση, και 2 πεμπτες θέσεις τα τελευταία χρόνια η ή Εθνική της περιόδου 93-98 που είχαμε με εξαίρεση το 1996 την 4η θέση καπαρωμένη(αν κερδίζαμε και κανέναν μικρό τελικό θα ήταν καλύτερα).
Τώρα να θεωρούμε αποτυχία το αργυρό μετάλλιο η το χάλκινο;,ακόμα και αν αυτή την χρονιά συμβεί το χειρότερο σενάριο να μην πάμε ημιτελικό που εύκολα η δύσκολα πιστεύω να πάμε, ευχαριστημένοι δεν θα είμαστε δικαιολογημένα με τις προηγούμενες επιτυχίες, αλλά και οι μεγάλες μπασκετικές δυνάμεις δεν διακρίνονται πάντα η Κροατία έχει να δεί ημιτελικό απο το 1996, η Σερβία προημιτελικό απο το 2003,η Ιταλία μετά το 2004 δεν έχει και αυτή καμιά σημαντική διάκριση,οι Ρώσοι μόλις πέρσι σπάσανε την κατάρα να μην περνάνε και αυτοί τουλάχιστον σε ημιτελικό απο το 1998 .
Δεν είναι τόσο αυτονόητη η είσοδος στην τετράδα ,και το νιώσαμε και εμείς την περίοδο 1999-2004 για αυτό δεν θα είμαι δυσαρεστημένος με παρουσία στα ημιτελικά έστω και χωρις μετάλλιο που δεν το εύχομαι.
Οι μόνες ομάδες που μπορεί να είναι δυσαρεστημένες με ένα αργυρό η χάλκινο μετάλλιο, μπορεί να είναι
1) Οι Η.Π.Α με την νοοτροπία του ο πρώτος αξίζει μόνο.
2)Οι Ισπανοί λόγω Παγκόσμιου τίτλου,πολύ καλού ρόστερ και πολύ μεγάλου ενθουσιαμού στην χώρα τους
3)Και ίσως η Αργεντινή που μπορεί να φαίνεται να είναι περισσότερο κοντά σε Ελλάδα,Λιθουανία,Ρωσία παρά στα ως τώρα φαβορί ,αλλά αυτοί θα θέλουν να υπερασπίσουν τον τίτλο και δεν θα χαρούν να τον παραδόσουν.
QUOTE(theov @ Aug 7 2008, 13:01 )

Μήπως (μήπως λέω...) είμαστε λίγο υπερβολικοί να θεωρούμε το αργυρό ή το χάλκινο αποτυχία;
Οχι αποτυχια απλα μη επιτυχια.
nikefalin
Aug 7 2008, 23:41
Με τις ευλογίες του Μπους!
Ακόμα και ο Τζορτζ Μπους επιστρατεύτηκε στη «μάχη» των Αμερικανών για επιστροφή στην κορυφή διεθνούς διοργάνωσης μετά το 2000. Ο Κόμπι Μπράιαντ παραδέχτηκε ότι: «είναι πολύ σημαντικό που ο πρόεδρος θα έρθει να μας δει από κοντά» για τον Μπους που θα παραβρεθεί στην τελετή έναρξης και το εναρκτήριο ματς της Team USA με την Κίνα!
Ο πλανητάρχης ξεκαθάρισε ότι ανυπομονεί να παρευρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τη σύζυγό του, τον πατέρα του, πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, και τη μητέρα του. «Ελπίζω να βρω εισιτήρια για τον αγώνα μπάσκετ ΗΠΑ-Κίνας. Αν με βοηθήσετε να βρω ένα, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα», αστειεύτηκε ο Μπους!
«Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η χώρα θα βαδίσει σε αυτό τον δρόμο της… εξιλέωσης» κατέληξε από την πλευρά του ο Κόμπι που θα ηγηθεί της –wannabe- Dream Team στα γήπεδα της Κίνας.
gazetta.gr
νομίζω πως ο κύβος ερίφθη, αν το συνδιάσουμε και με την παρουσίας της θυγατέρας Ντόρας στην πρεμιέρα δεν έχομε καμμία τύχη πλέον, ή θα χάσουμε ή θα μας βομβαρδίσουν....
Δεν μπορω να μην θεωρησω ενα Ολυμπιακο μεταλλιο επιτυχια.
Επισης ο καθενας αντιλαμβανεται και διαφορετικα τον ορο. Πχ για μενα η επιτευξη του ρεαλιστικοτερου στοχου σου -που ειναι ενα μεταλλιο- ΣΥΝΙΣΤΑ επιτυχια! Εξαλλου δεν απεχουμε ιδιαιτερα σε δυναμικοτητα απο τους Αργεντινους, τους Λιθουανους και τους Ρωσους. Ενω η κατακτηση της 1ης θεσης δεν ειναι απλα επιτυχια, αλλα η ΑΠΟΛΥΤΗ επιτυχια που αποτελει ΣΧΕΔΟΝ..υπερβαση.
Αρα κατ'εμε το μεταλλιο ειναι επιτυχια -που το χρωμα του καθοριζει το μεγεθος της-, η 4η θεση νορμαλ, και ο αποκλεισμος απο τα ημιτελικα αποτυχια.
PARISINOS
Aug 8 2008, 04:22
Παντως θεωρω οτι οσοι λετε αβιαστα οτι οι ΗΠΑ εχουν το περισσοτερο ταλεντο σε καθε διωργανωση και αυτο το γεγονος καθιστα την αποτυχια τους ακομα μεγαλυτερη, ξεχνατε μια παραμετρο.
Για να κρινεις το ταλεντο ενος παιχτη , πρεπει να λαβεις υποψη σου και τη διωργανωση στη οποια συμμετεχει.
Αυτη ειναι και η παραμετρος που πολλοι δεν λαμβανετε υποψην. Οι ΗΠΑ εχουν τα περισσοτερο ταλεντο για ΝΒΑ κανονες. Αδιαμφισβητητα. Με ΝΒΑ κανονες, θα κερδιζαν καθε ματς με 20 ποντους και θα περναν το χρυσο περπατωντας.
ΩΣΤΟΣΟ δεν θεωρω οτι οι ΗΠΑ εχουν τα περισσοτερο ταλεντο για παιχνιδι ΦΙΜΠΑ. Η τουλαχιστον δεν το θεωρουσα για τις προηγουμενες διωργανωσεις.
ΠΧ το 2006, και μονο που ειχαν κατεβει με πλευ τον πολ και τον χαινριχ, αυτοματα τους απεκλειε απο την ομαδα με το περισσοτερο ταλεντο, μιας και ολοι ξερουμε ποσο σημαντικος ειναι ο πλευ μεικερ στο ευρωπαικο μπασκετ, και απλα ο κρις πολ και ο χαινριχ απλα ειναι πολλοι χειροτεροι παιχτες, δηλαδη με πολυ λιγοτερο ταλεντο, απο τους διαμαντιδη , παπαλουκα , σαρας κλπ οταν μιλαμε για κανονες ΦΙΜΠΑ.
Ο Πολ μπορει να ειναι πολυ καλυτερος παιχτης απο τον διαμαντιδη η τον παπαλουκα η τον σαρας οταν μιλαμε για ΝΒΑ κανονες, αλλα στη ΦΙΜΠΑ τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Στη ΦΙΜΠΑ θες ο πλευ σου πρωτα να οργανωνει, νε βλεπει παιχνιδι και να μπορει και να αμυνθει, παρα να κανει ντραιβ και μπακ ντορ πασες.
Καλος χρυσος οι πολ, παρκερ και οι πλευ τετοιου τυπου αλλα για το ΝΒΑ οχι για να οδηγησουν στο χρυσο στους ολυμπιακους.
Τωρα για να γιρισω στο θεμα. ισως να θεωρηθει ιεροσυλια αυτο που θα πω, αλλα δεν θεωρω τον κομπε η τον λεμπρον τον καλυτερο παιχτη της συγκεκριμμενης διωργανωσης.
Ο καλυτερος παιχτης για κανονες ΦΙΜΠΑ ειναι κατα τη γνωμη μου ο νοβιτζκι και μετα ακολουθουν οι διαμαντιδης, σκολα, κιριλενκο, παπαλουκας , γκαζολ, μινγκ, σισκαουσκας, κιντ και μπραιντ σε τυχαια σειρα.
Για να τελειωνει, οπως πχ ο σαρας ειναι βασιλιας στην ευρωπη και για ΝΒΑ δεν εκανε για διαφορους λογους, ετσι και πολλοι παιχτες των ΗΠΑ δεν μου πολυγεμιζουν το ματι γι αυτο το επιπεδο που τους θελουν.
Ενας παιχτης σαν τον ουεντ πχ, που παρα πολλοι θα τον θεωρησετε πολυ πιο ταλαντουχο απο ενα κορυφαιο ευρωπαικο διαρι πχ ναβαρρο, ειναι κατα τη γνωμη μου καταστροφη για την ομαδα του και παιχτης με σαφως λιγοτερο ταλεντο απο τον ναβαρρο. Περιφερειακος που ψαχνει μανιωδως το ντραιβ στην ευρωπη, χωρις σουτ και καλη πασα δεν υπαρχει για αυτο το επιπεδο. Το ιδιο ισχυει και για τον πολ. Πλευ που δεν εχει πρωτο μελημα να οργανωσει σωστα και που ειναι 1.80 παλι υστερει σε ταλεντο απο τους αντιστοιχους ανταγωνιστες του.
τεσσαρι που δεν εχει το εξωτερικο σουτ και που παιζει μονο με προσωπο στο καλαθι σαν τον μπος, ειναι πολυ σοβαρο μειονεκτημα για κανονες ΦΙΜΠΑ, και βεεβαια χειροτερος παιχτης για ευρωπαικο παιχνιδι απο κατι νοβιτζκι, γκαρμπαχοθα , σκολα κλπ.
Ο μονος λογος που θεωρω φετος φαβορι τους αμερικανους ειναι επειδη επιτελους πηραν 2 παιχτες, τον κιντ και τον μπραιντ που ειναι οι κορυφαιοι στη θεση τους σε διεθνες επιπεδο. Ολοι οι υπολοιποι εχουν κατα τη γνωμη μου σοβαρα μειονεκτηματα για παιχνιδι ΦΙΜΠΑ.
Τωρα συμφωνω οτι οι ΗΠΑ εχουν το περισσοτερο ταλεντο> Δεν συμφωνουσα ομως το 2006, οπου πιστευω οτι η ισπανια, η αργεντινη και η ελλαδα ειχαν περισσοτερο ταλεντο για να ανταπεξελθουν στις αναγκες μιας διωργανωσης με κανονισμους ΦΙΜΠΑ.
πρεπει να ξεκαθαρησω παλι, οτι οτι αναλυω, το αναλυω υπο το πρισμα των διεθνων κανονων, που εινια κατα τη γνωμη μου , μια πολυ σημαντικη παραμετρος.
Air Kef
Aug 8 2008, 11:31
QUOTE(Anaz)
Νομιζω οτι η διαφορα της φετινης ομαδας ειναι κυριως στον ασσο και στην παρουσια του Ρεντ που ειναι ο πιο αξιοπιστος στατικος σουτερ των Αμερικανων, και πολυ λιγοτερο στην παρουσια του Κομπε ο οποιος δεν προσδιδει και τιποτα ιδιαιτερο παραπανω..Απλα παιρνει προσπαθειες απο τους αλλους αστερες..Κομπε,Γουειντ, Καρμελο.
Ρε Γιώργο δεν μιλάμε για εναν ακόμα σούπερ σταρ. Ο Κόμπι ειναι ο κορυφαιος μπασκετμπολιστας τα τελευταια 2-3 χρόνια με διαφορά απο τον δευτερο.Η χρονιά που έκανε φέτος ήταν τρομακτική! Εκτος των άλλων μοιάζει να έχει αλλη νοοτροπία απο τους υπόλοιπους σουπερ σταρ (Ουειντ,Λεμπρον,Καρμέλο) εννοώντας οτι έχει έμφυτη την νοοτροπία του νικητή,του "no matter what,i'm gonna win" και δεν θα κολώσει ακόμα κι οταν τα πράγματα εχουν σκουρήνει,ακόμα κι αν νιώθει το βάρος ολοκληρου του αμερικανικού μπάσκετ στους ώμους του.
Βεβαιος ο Ρεντ ειναι μεγάλη προσθήκη.
Δεν μπορω να μην θεωρησω ενα Ολυμπιακο μεταλλιο επιτυχια.
Επισης ο καθενας αντιλαμβανεται και διαφορετικα τον ορο. Πχ για μενα η επιτευξη του ρεαλιστικοτερου στοχου σου -που ειναι ενα μεταλλιο- ΣΥΝΙΣΤΑ επιτυχια! Εξαλλου δεν απεχουμε ιδιαιτερα σε δυναμικοτητα απο τους Αργεντινους, τους Λιθουανους και τους Ρωσους. Ενω η κατακτηση της 1ης θεσης δεν ειναι απλα επιτυχια, αλλα η ΑΠΟΛΥΤΗ επιτυχια που αποτελει ΣΧΕΔΟΝ..υπερβαση.
Αρα κατ'εμε το μεταλλιο ειναι επιτυχια -που το χρωμα του καθοριζει το μεγεθος της-, η 4η θεση νορμαλ, και ο αποκλεισμος απο τα ημιτελικα αποτυχια.
Απόλυτα σύμφωνος. Αντε ελα απο δω να βλεπουμε μαζι τα ματς !
---------------------------
Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη του
Παρισινού.
Μάλλον συμφωνώ στα περισσότερα,ωστόσο θεωρώ τον Κόμπι τον καλύτερο παικτη του τουρνουά ακόμα και με κανόνες που θα του απαγορεύουν να σουτάρει με το δεξί χωρίς να αφήνει το έδαφος.
Επίσης συμφωνώ με
treathich, οι ΗΠΑ εχουν φάει τοσο ξύλο κι ακόμα να μάθουν. Ακόμα επιμένουν στο μοντέλο της προηγούμενης 10ετίας.
QUOTE(PARISINOS @ Aug 8 2008, 05:22 )

Π
Ενας παιχτης σαν τον ουεντ πχ, που παρα πολλοι θα τον θεωρησετε πολυ πιο ταλαντουχο απο ενα κορυφαιο ευρωπαικο διαρι πχ ναβαρρο, ειναι κατα τη γνωμη μου καταστροφη για την ομαδα του και παιχτης με σαφως λιγοτερο ταλεντο απο τον ναβαρρο. Περιφερειακος που ψαχνει μανιωδως το ντραιβ στην ευρωπη, χωρις σουτ και καλη πασα δεν υπαρχει για αυτο το επιπεδο.
Ο Ουειντ στο παγκοσμο του 2006 ειχε μ.ο 19 ποντους σε 22 λεπτα με 57% ποσοστο ευστοχιας εντος παιδειας και 3 ασσιστ μ.ο..που να ηξερε και να σουταρει και να πασαρει δηλαδη...
panos75
Aug 8 2008, 12:25
Οι ΗΠΑ έχουν γίνει πλέον κάτι αντίστοιχο με τη Βραζιλία στο ποδόσφαιρο.
Ξεκινούν σε κάθε διοργάνωση ως το πρώτο φαβορί μέχρις αποδείξεως του εναντίου, δηλαδή μέχρι να αποκλειστούν.
Για δείτε και το άρθρο αυτό στο site της FIBA...
Άρθρο - πρόβλεψη για τα μετάλλια
treathitch
Aug 8 2008, 13:09
Ο,τιδήποτε εκτός από το χρυσό δεν θα είναι επιτυχία για τους Αμερικάνους
Ο,τιδήποτε εκτός από το χρυσό δεν θα είναι επιτυχία για τους Ισπανούς
Ο,τιδήποτε εκτός από το χρυσό δεν θα είναι επιτυχία για τους Έλληνες
kaukasios
Aug 8 2008, 13:30
ασημενιο η χαλκινο θα ειναι μεγαλη επιτυχια για μας.και 4 να βγουμε παλι δεν ειναι αποτυχια.εκτος των ΗΠΑ ειναι 4 ομαδες που εχουν την ιδια δυναμικοτητα.Απο κει και περα μεγαλο ρολο θα παιξει σε τι κατασταση θα βρεθουν αυτες οι ομαδες στο τουρνουα.
Alexmei
Aug 8 2008, 14:14
QUOTE(Spyk @ Aug 8 2008, 14:04 )

Άρθρο - πρόβλεψη για τα μετάλλιαΕνθαρυντικό μπορώ να πω:
Getting Specific: Fran Fraschilla said that this is the best team in world basketball, and he is right. The Greeks are at their peak, and this is their best chance to conquer the world. No one else can control the tempo of a game, and move it up and down to suit themselves, like this team can, and they will be deserving gold medalists.
Gravedigger
Aug 8 2008, 14:19
QUOTE(Spyk @ Aug 8 2008, 14:04 )

Άρθρο - πρόβλεψη για τα μετάλλιαΈλληνας το έγραψε?(Μπορεί και Αυστραλός)
treathitch
Aug 8 2008, 18:08
QUOTE(kaukasios @ Aug 8 2008, 14:30 )

ασημενιο η χαλκινο θα ειναι μεγαλη επιτυχια για μας.και 4 να βγουμε παλι δεν ειναι αποτυχια.εκτος των ΗΠΑ ειναι 4 ομαδες που εχουν την ιδια δυναμικοτητα.Απο κει και περα μεγαλο ρολο θα παιξει σε τι κατασταση θα βρεθουν αυτες οι ομαδες στο τουρνουα.
Δυναμικότητα έχουμε ίδια μόνο με την Ισπανία και τις ΗΠΑ
Όλους τους άλλους τους έχουμε από κάτω σε κάθε περίπτωση
kaukasios
Aug 8 2008, 18:22
QUOTE(treathitch @ Aug 8 2008, 19:08 )

Δυναμικότητα έχουμε ίδια μόνο με την Ισπανία και τις ΗΠΑ
Όλους τους άλλους τους έχουμε από κάτω σε κάθε περίπτωση
Ρωσια,αργεντινη και λιθουανια?
PARISINOS
Aug 8 2008, 19:18
QUOTE(McRae @ Aug 8 2008, 09:55 )

Ο Ουειντ στο παγκοσμο του 2006 ειχε μ.ο 19 ποντους σε 22 λεπτα με 57% ποσοστο ευστοχιας εντος παιδειας και 3 ασσιστ μ.ο..που να ηξερε και να σουταρει και να πασαρει δηλαδη...
O ουειντ στο παιχνιδι με την ελλαδα εκτος του οτι δεν μπορουσε να σταυρωσει σουτ για σουτ ( ουτε τις βολες δεν εβαζε), εβαλε ολους του τους ποντους μεσα απο τη ρακετα με καρφωματα λες και ειναι σεντερ. Για αυτη τη δουλεια , οι αμερικανοι δεν χρειαζονται τον ουεντ, εχουν καλυτερους.
Στο ευρωπαικο και παγκοσμιο μπασκετ που κερδιζει η καλυτερη ΟΜΑΔΑ, ο καλυτερος παιχτης, ειναι αυτος που κανει τους συμπαιχτες του καλυτερους. Και ο ουεντ, με το μονοδιαστατο και συχνα ατομιστικο παιχνιδι, μαλλον τους αντιπαλους του κανεις καλυτερους .
Ο ναβαρρο απο την αλλη, με το που πετυχε την εθνικη περσυ, εκτος οτι της εσκασε 20 ποντακια στη μαπα με 5/6 τριποντα, ανοιξε διαδρομους με τις πασες του και τα σουτ του ωστε να μην βαλει μονο αυτος 20 αλλα , διευκολυνε και τον γκαζολ και τους υπολοιπους να μας βαλουν αλλους τοσους.
Ξαναλεω, δεν θεωρω τον ουειντ κακο παιχτη. Ισα ισα. Αν προσπαθουσε ο ζησης η ο παπαλουκας να τον μαρκαρει 1 εναντιον ενος με κανονες ΝΒΑ, θα γελαγανε και οι πετρες. 40 ποντους θα εβαζε με σχεδον αλανθαστη στατιστικη. Απλα οι διεθνεις κανονισμοι μειωνουν παρα πολυ τα πλεονεκτηματα του ουειντ, και τα στρεφουν εναντιον του και αρα της ομαδας του.
Αλλα χαρακτηριστικα χρειαζεται να εχει ενας περιφερειακος για να ειναι ομ καλυτερος στο ΝΒΑ και αλλα για την ευρωπη.
Αν ειχα να διαλεξω προσωπικα, στον ΠΑΟ θα επαιρνα χαλαρα τον ναβαρο αντι του ουειντ. Τον δε διαμαντιδη, δεν τον αντελλαζα με κανεναν, πλην ισως του μπραιαντ.
benchwarmer
Aug 8 2008, 19:40
QUOTE(kaukasios @ Aug 8 2008, 19:22 )

Από κάτω κι αυτοί... Κυρίως λόγω (μη) βάθους...
Θα συμφωνήσω στα υπόλοιπα με τον Parisinos... This is FIBA (όσο και να μην αρέσει σε κάποιους).. Παρόλα αυτά παραμένουν φαβορί οι Αμερικάνοι...
Δεν θυμάμαι τώρα πού, αλλά διάβασα δηλώσεις του Κόμπι και του Καρμέλο που λένε πάνω κάτω ότι θα είναι η μεγαλύτερη ντροπή της ζωής τους αν δεν κερδίσουν το χρυσό.
QUOTE(PARISINOS @ Aug 8 2008, 20:18 )

Αν ειχα να διαλεξω προσωπικα, στον ΠΑΟ θα επαιρνα χαλαρα τον ναβαρο αντι του ουειντ. Τον δε διαμαντιδη, δεν τον αντελλαζα με κανεναν, πλην ισως του μπραιαντ.
και εγω στον ΠΑΟΚ θα προτιμουσα τον μεγα βομβιστη Μποζικα που το στυλ παιχνιδιου του ταιριαζει περισσοτερο στους κανονισμους Φιμπα παρα τον Ουειντ..
περα απο την πλακα let's agree to disagree..για μενα ο καλος παικτης ειναι καλος ειτε παιζει με κανονες ΝΒΑ,Φιμπα η πρωταθληματος των Φιλιπινων...
petrosfm
Aug 8 2008, 20:52
Εγω παλι νομιζω οτι το παιχνιδι των ΗΠΑ ειναι παραξενο και συγχιζει το παιχνιδι της Ισπανιας Ελλαδας και αλλων. Γι αυτο η ΗΠΑ χανει με δυσκολια. Παντως χανει. Καθε δυο χρονια ολοι βρισκουν κατι για να ελπιζουν οτι θα παρουν το χρυσο (αυτη τη φορα ειναι ο Κομπε). Ομως το μπασκετ εχει αλλαξει και δεν ειναι αυτο που ο Κομπε διαπρεπει (τυπου Χαρλεμ Γκλομπτροτερς). Η αποδειξη ηταν η νικη της εθνικης μας το 2006 χωρις να εχει ουτε ενα παικτη στο η απο το ΝΒΑ.

Αυτη τη φορα η Εθνικη μας ειναι ερωτηματικο λογω απουσιας αγωνων αλλα οι Ισπανοι δεν θα χασουν απο ΗΠΑ σε ημιτελικο-τελικο.
treathitch
Aug 8 2008, 21:01
QUOTE(kaukasios @ Aug 8 2008, 19:22 )

Με άνεση
petrosfm
Aug 8 2008, 21:25
Πολλες προβλεψεις
ΗΠΑ το φαβορι
nikefalin
Aug 8 2008, 21:29
Παρακολουθώ πολλές μέρες τώρα την κουβέντα, οι περισσότεροι αν όχι όλοι βάζουν σωστές παραμέτρους για να πουν τη γνώμη τους.
Θέλω να θέσω μια ακόμα, τη νοοτροπία που κατεβαίνουν οι αμερικάνοι που είναι και πάλι φαβορί , σαφώς λιγότερο ισχυρό από κάθε άλλη φορά.
O οργανισμός TEAM USA μετά τις αναπάντεχες και ανευ κάθε αμφισβητήσεως σοβαρές "στα ίσια" ήττες από πλειάδα ομάδων τα τελευταία χρόνια ( Ισπανία, Γιουγκοσλαβία, Αργεντινή, Λιθουανία, Πόρτο Ρίκο, Ιταλία και Ελλάδα) έχει κάνει βήματα μπροστά, προσπαθεί να διορθώσει λεπτομέρειες , αλλά εξακολουθεί να χάνει την ουσία των πραγμάτων όπως την είχε εκφράσει ο γνωστός σε όλους μας από τη θητεία του στη χώρα μας Αντόνιο Ντέιβις το 2002 μετά το καταστραφικό εντός έδρας Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τι έιχε πει ο Αντόνιο (που με τη θητεία του σε Ελλάδα και Ιταλία για 3 σεζόν ήξερε λίγα περισσότερα )? " Το παγκόσμιο μπάσκετ έχει ανέβει αλλά ταυτόχρονα και μεις έχουμε απωλέσει το σεβασμό στο ίδιο το άθλημα"
Βήματα έχουν γίνει αναμφισβήτητα όχι τόσο λόγο σεβασμού όσο κατανόησης και προετοιμασίας. τ'ότι 2 καλοκαίρια ο Ζαβλανός πάει στα καμπ τους για να τους εξηγεί πως σφυρίζει η φίμπα είναι ένα τεχνικό στοιχείο. Μήπως όμως εφταιγε ποτέ η διατησία , ή οι διαφορετικοί κανονισμοί ?
Τ'οτι στέλνουν πλέον σκάουτερ όπως ο Ρονζόνι για να βλέπουν τους αντιπάλους είναι ένα ακόμη τεχνικό στοιχείο. Βοηθά αναμφισβήτητα. Βέβαια, από την ίδια Αργεντινή που έχασαν το 2002 , έχασαν και το 2004, το να μην γνωρίζεις τον αντίπαλο δείχνει έλλειψη σεβασμού, αλλά όταν την ξαναπαθαίνεις δείχνει κάτι παραπάνω από αυτό.
Η ομάδα ΚΑΙ φέτος δεν θα μείνει στο Ολυμπιακό χωριό. Όταν δεν είσαι στον ίδιο χώρο με τους υπόλοιπους συναθλητές σου, ούτε φίλους θα κάνεις , και δημιουργείς ακόμα κι έτσι ένα ακόμα κίνητρο στους άλλους να σε ξανανικήσουν. Αλλά που να δεχτούν οι χρυσοπληρωμένοι σταρ τέτοια ίση μεταχείριση ? Η USA TEAM το μόνο που προσπαθεί είναι να θίξει τον εγωισμό αυτών των σταρ με κολπάκια όπως αυτό του Σιζέφσκι στην αρχή της προετοιμασίας με το αστείο που κυκλοφόρησε στο youtube για τη γιαγιά και την Ελλάδα. Είναι αυτός ο εγωισμός που τους κάνει σήμερα να λένε πως αν δεν κερδίσουν δε θα γυρίσουν πίσω.
Η επιλογή του coach K και η επιμονή σε αυτόν είναι για μένα λανθασμένη. Ο άνθρωπος είχε αποτύχει το 90 , ξανάαποτυχε το 2006 και όσο και αν θεωρείται αυθεντία στο κολεγιακό , δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι και για το διεθνές? Οι Αμερικάνοι μετά το κάζο της Ιαπωνίας έπρεπε να έχουν δώσει τη δουλειά στον Μπλάτ (αυτό βέβαια είναι γνώμη)
Το φετινό ρόστερ πλην του Χάουρντ δεν έχει άλλον ψηλό.Και από 4άρια δηλαδή τι υπάρχει ? Μπούζερ και ? Καρμέλο ? Θυμάστε στον αγώνα μας τι είχε πάθει στην άμυνα ο Καρμέλο από τον αντίστοιχο light 4άρι Κακιούζη ?
Εν κατακλείδι, το ατομικό τους ταλέντο γενικά είναι τεράστιο. Η ομαδικότητα τους όμως αμφισβητείται σαν συνολική λειτουργία και όχι μόνο σαν αγωνιστική συμπεριφορά. Αρκεί λοιπόν να τους δώσει μετά από 8 χρόνια ένα χρυσό ? Μπορεί ναι , μπορεί και όχι, και πάντως δεν αποτελεί πλέον έκπληξη μια ακόμη ήττα.
Και αν αυτή έρθει , τότε στο εξής πιθανόν να μην αποτελεί και είδηση.
Οι υπόλοιπες ομάδες τώρα
Ισπανία : είναι ενισχυμένη , έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Είναι στα φαβορί για μετάλλιο, κλειδί θα είναι η απόδοση της περιφέρειας (Καλντερόν, Ρούντι και Ρούμπιο) όσο και του ρολίστα πολυτελείας Ρέγες.
Ρωσία : o Μπλάτ είναι μεγάλη αλεπού. Κόντρόλ μπάσκετ, και αν ο Χόλντεν παίξει όπως πέρυσι θα μπει στα μετάλλια
Λιθουανία : όποτε πάει χάλια στα φιλικά πετά στα επίσημα. Ικανή όμως και για το χειρότερο
Αργεντινή : Το τελευταίο ταγκό για μια σειρά από τεράστιους παίκτες. Δεν θα παραδοθεί , θα ματώσει, αλλά αυτή τη φορά ελείψει και καλών εναλλακτικών δεν την βλέπω για περισσότερο από 3-4, μάλλον για παρακάτω.
Γερμανία : το όνειρο του Ντιρκ έγινε πραγματικότητα, θα δούμε άλλη μια παράσταση του, εώς εκεί όμως. Αν καταβάλει την Κίνα θα πάει 8άδα
Κροατία : o Ρέπεσα εκανε ομάδα για το μέλλον. Οι Κροάτες επιστρέφουν, όχι τόσο για να κάνουν το μπαμ εδώ αλλά για να χτίσουν την ομάδα που θα τους οδηγήσει σε επιτυχίες πάλι. Ειδικά αν περάσουν 8 άδα θα είναι more than happy
Aussies : Φρόντ λάιν με Μπόγκουτ, Αντερσεν, Ανστει και Νίλσεν δεν έχουν πολλοί. Αν είχαν και αξιόλογα γκάρντ θα χτύπαγαν μετάλλειο. Τώρα έχουν do or die αγώνα με τη Κροατία , ικανοί να απειλήσουν και τους υπόλοιπους.
Κίνα : Γιάο μπορείς ? χρόνια τώρα ο γίγαντας παίζει λίγους μήνες στο Χιούστον, χτυπά, μένει έξω 1-2-3 μήνες και επιστρέφει. Οι υπόλοιποι δεν είναι ικανοί για κάτι παραπάνω αν και αρκετά ταλαντούχοι.
Αγκόλα, Ιράν : Θα παλέψουν σα θηρία και θα πέσουν με τιμή, ήδη από τα φιλικά έδωσαν το στίγμα τους, όποιος τους υποτιμήσει θα κινδυνέψει σοβαρά
a bullet for your head
Aug 8 2008, 23:07
QUOTE(nikefalin @ Aug 8 2008, 22:29 )

Η επιλογή του coach K και η επιμονή σε αυτόν είναι για μένα λανθασμένη. Ο άνθρωπος είχε αποτύχει το 90 , ξανάαποτυχε το 2006 και όσο και αν θεωρείται αυθεντία στο κολεγιακό , δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι και για το διεθνές? Οι Αμερικάνοι μετά το κάζο της Ιαπωνίας έπρεπε να έχουν δώσει τη δουλειά στον Μπλάτ (αυτό βέβαια είναι γνώμη)
Το φετινό ρόστερ πλην του Χάουρντ δεν έχει άλλον ψηλό.Και από 4άρια δηλαδή τι υπάρχει ? Μπούζερ και ? Καρμέλο ?
Για την επιλογη Σιζεφσκι συμφωνω,οπως κ για την προσωπικη σου προτιμηση τον Μπλατ.Τον Σιζεφσκι οι Εξελιξεις τον προσπερασαν.Ο Μπλατ,ειναι ικανοτατος,γνωριζει απολυτα τον εκτος Ν.Β.Α τροπο παιχνιδιου,ειναι Αμερικανος,με επικοινωνιακο χαρισμα,τρομερη μεταδοτικοτητα,super στο ''διαβασμα'' κ' στην ''πλοηγηση'' του παιχνιδιου.Παντως με το υλικο που εχουν επιλεξει,καταλληλοτερος να το διαχειριστει θα ηταν ο Don Nelson.Η αληθεια ειναι οτι κ μενα με παραξενεψε η τελικη συγκροτηση του ροστερ.Φαινεται οτι center θα παιξουν οι Χαουαρντ κ' Μπουζερ,κ' power forward οι Μπος,Πρινς κ ενιοτε οι Καρμελο,ΛεΜπρον.Σιγουρα θα επιδιωξουν να ασκησουν μεγαλη αμυντικη πιεση στα 2\4,3\4,4\4 κ να παιξουν γρηγορο μπασκετ.Γενικα προτεραιοτητα θα δωσουν στον πληρη ελεγχο του ρυθμου του παιχνιδιου κ στον εξορθολογισμο των επιλογων οταν θα επιτιθενται σε 5vs5.Διαθετουν περισσοτερους καλους μακρινους σουτερ απο τις προηγουμενες διοργανωσεις για να αντιμετωπισουν τις πολυ καλα κλειστες προσαρμοσμενες αμυνες εντος της περιμετρου των 6.25μ.Θα επρεπε να παρουν παντως εναν εκ Στουνταμαιρ,Τσαντλερ,Οντεν
QUOTE(treathitch @ Aug 8 2008, 22:01 )

Με άνεση
Kατσε ρε συ.. Συμφωνοι η Ελλαδα ειναι στο τοπ3 και στων περισσοτερων τα rankings ειναι δικαιως πανω απο τους παραπανω, αλλα οχι και με ανεση.. Οι Ρωσοι και οι Λιθουανοι στην τελευταια διοργανωση μας κερδισαν και τερματισαν πανω απο μας. Με τους Αργεντινους δεν εχουμε συναντηθει τελευταια αλλα ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλη και σληροτραχυλη ομαδα που παντα διακρινεται τα τελευταια χρονια. Οποτε προς τι αυτη η..ανεση??Δηλαδη δεν θα ειναι ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ο προημιτελικος..??

Εγω παντως ειμαι επιφυλακτικος και δεν κρυβω οτι Λιθουανους και Αργεντινους τους ψιλοφοβαμαι. Μακαρι να μπορεσουμε να τους αποφυγουμε στους 8.
Κεφ συμφωνοι ο Κομπε ειναι ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ και ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ γκαρντ, αλλα δεν αναιρει αυτο που ειπα, οτι παιρνει προσπαθειες απο τους αλλους τρεις. Ναι, λογικα θα τις διεκπεραιωνει καλυτερα γιατι ειναι καλυτερος (σκορερ) και απ'τους τρεις αλλα ΠΟΣΟ καλυτερα??Δεν νομιζω οτι κανει ιδιαιτερα μεγαλη διαφορα. Γι'αυτο που λες για τον χαρακτηρα του επισης εχεις δικιο, αλλα απ'την αλλη ειναι και ο λιγοτερο "ψυλιασμενος" απο τους αλλους, και δεν εχει τοσες εμπειριες απο παιχνιδια FIBA.Ηδη απο το ελαχιστο που εχω δει απο τα βιντεακια μου φαινεται ο λιγοτερο "εξευρωπαισμενος" απο τους υπολοιπους και παιρνει αρκετες τραβηγμενες προσπαθειες με υπερβολικη αυτοπεποιθηση. Ειναι δηλαδη ο Κομπε των Λεικερς,κι αυτο σε αυτη την διοργανωση ΜΠΟΡΕΙ να μη του βγει σε καλο..
Γενικα για μενα η μεγαλΥΤΕΡΗ βελτιωση ειναι στον ασσο για τους Αμερικανους.
Το ματσακι με τους Αμερικανους θα το δουμε στανταρ παρεα!!!
cu
YΓ:Ειναι η πρωτη φορα (μετα απο πολλα χρονια) που θα υποστηριζω τους Αμερικανους απεναντι σε Ευρωπαικη ομαδα.. Κ μιλαω για τους Ισπανους φυσικα...

ΥΓ2:Ο Πολ ειναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλυτερος απο τον Πολ του 2006. Και μιλω ΚΑΙ για διεθνες επιπεδο.. Γενικα η φετινη τριαδα των ΗΠΑ στον ασσο ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλη..
PanosIlio
Aug 9 2008, 01:17
QUOTE(Anaz @ Aug 9 2008, 01:33 )

ΥΓ2:Ο Πολ ειναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλυτερος απο τον Πολ του 2006. Και μιλω ΚΑΙ για διεθνες επιπεδο.. Γενικα η φετινη τριαδα των ΗΠΑ στον ασσο ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλη..
Ναι μόνο που ο Πολ, στα φιλικά που τον είδα εγώ τουλάχιστον με Αυστραλία και Λιθουανία, δεν ήταν και τόσο καλός.
Ο Γουίλιαμς δείχνει πιο έτοιμος για international παιχνίδια. Ο Κιντ είναι ο Κιντ αλλά επίσης είναι και μεγάλος και δεν θα είναι στο παρκέ περισσότερο από 10 άντε 15 λεπτά.
Στη τελική, προσωπική μου άποψη είναι πως η δύναμη των Αμερικανών και εκεί που θα στηριχτούν είναι η τετράδα Κόμπι, Τζέιμς, Άντονι και Γουέιντ. Αν αυτοί οι τέσσερις βρουν τους ρόλους τους και δεν κουτουλάνε μέσα στο παρκέ τότε η Αμερική θα είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα.
Το πρόβλημά τους όμως μέσα στη ρακέτα είναι εμφανές. Αν ο Χάουαρντ δεν είναι σε καλή μέρα θα έχουν πρόβλημα απέναντι σε ομάδες με καλούς ψηλούς, βλέπε Ελλάδα, Ισπανία, Αργεντινή.
Με ομάδες που βασίζονται στην περιφέρεια δεν θα έχουν πρόβλημα.
Για τετράδα, και αν δεν πέσουν σε προημητελικά μαζί, βλέπω Ελλάδα, Αμερική, Ισπανία και Αργεντινή αλλά την σειρά δεν την ξέρω.
treathitch
Aug 9 2008, 10:37
Έχει αρχίσει να με κουράζει ο πεσιμισμός, πραγματικά. Και πολλών users στο φόρουμ και πολλών αρθρογράφων (Ελλήνων, κυρίως, οι ξένοι καλά είναι να υποτιμούν την ομάδα). Τα έλεγα πρόπερσι που είχαμε ομάδα, τίποτα. Τα λέω και φέτος, μάλλον πάλι μόνος μου τα ακούω...
Anaz, ο λόγος που αυτούς τους έχουμε με άνεση είναι ο εξής. Η Λιθουανία, ναι, είναι κατά κανόνα ο χειρότερος αντίπαλος που θα μας έλαχε ποτέ στους 8. Αλλά ποια Λιθουανία; Η φετινή Εθνική που τρέχει, την περσινή Λιθουανία θα την ξετίναζε, πόσο μάλλον τη φετινή που δεν έχει και το ίδιο βάθος στους ψηλούς. Όσο καλά και να σουτάρουν, έχουμε σοβαρό προβάδισμα. Κοινώς, με την τρύπια την άμυνά τους και χωρίς και μπακ απ άσσο, θα φάνε πολύ ξύλο
Η Αργεντινή δεν είναι απλά πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι η καλύτερη ομάδα που έχει παίξει σε Εθνικό επίπεδο τα τελευταία 6 χρόνια. Αλλά δεν έχει τον Πέπε Σάντσεθ, έχει γεράσει, δεν έχει βάθος. Γενικώς, κατεβάζει τη χειρότερή της ομάδα από τις τέσσερις διοργανώσεις που πρωταγωνιστεί. Στο νοκ άουτ και βέβαια προτιμώ την Αυστραλία ή την Κροατία, αλλά τους Αργεντίνους τους έχουμε φέτος (και γενικώς τους έχουμε για πολλά χρόνια από δω και μπρος) και μάλιστα άνετα
Τη Ρωσία και πέρσι την είχαμε, κακώς χάσαμε σε κείνο το ματς. Πόσο μάλλον φέτος που και έχουμε finishers και δεν έχουνε Χριάπα. Πολύ πολύ άνετα. Μη σου πω με 20