Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Portland Trailblazers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
SG3ptshooter
Portland Trailblazers






New trails in need of blazing


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2014-2015): 51-31

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2014-2015):
Πόντοι: LaMarcus Aldridge 23.4, Damian Lillard 21
Ριμπάουντ: LaMarcus Aldridge 10.2, Robin Lopez 6.7
Ασίστ: Damian Lillard 6.2, Nicolas Batum 4.8
Κλεψίματα: Wesley Matthews 1.3, Damian Lillard 1.2
Κοψίματα: Robin Lopez 1.4, LaMarcus Aldridge 1
Ευστοχία %: Robin Lopez 53,5%, Thomas Robinson 51,6%
Χρόνος συμμετοχής: Damian Lillard 35.7, LaMarcus Aldridge 35.4



Πιθανή 5άδα:


Damian Lillard C.J. McCollum Al-Farouq Aminu
Meyers Leonard Mason Plumlee


Πάγκος:
PG: Tim Frazier, Phil Pressey
SG: Gerald Henderson, Allen Crabbe, Pat Connaughton
SF: Moe Harkless, Luis Montero
PF: Noah Vonleh, Cliff Alexander, Omari Johnson
C: Ed Davis, Chris Kaman

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Rondae Hollis-Jefferson (#23, πρώτος γύρος, έγινε ανταλλαγή), Dani Diez (#54, ανταλλαγή από Cleveland, Utah, δεν υπέγραψε, παίζει στην Unicaja Malaga)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Pat Connaughton (ανταλλαγή, Nets), Gerald Henderson (ανταλλαγή, Hornets), Luis Montero (rookie - FA), Phil Pressey (FA, Celtics), Cliff Alexander (rookie – FA), Al-Farouq Aminu (FA, Mavericks), Ed Davis (FA – Lakers), Moe Harkless (ανταλλαγή - Magic), Omari Johnson (FA- Maine Red Claws), Noah Vonleh (ανταλλαγή, Hornets), Mason Plumlee (ανταλλαγή, Nets)

Έφυγαν: Dorell Wright (FA, Chongqing Soaring Dragons), Wesley Matthews (FA, Mavericks), Arron Afflalo (FA, Knicks), Nicolas Batum (ανταλλαγή, Hornets), Steve Blake (ανταλλαγή, Nets, εκ νέου ανταλλαγή στους Pistons), LaMarcus Aldridge (FA, Spurs), Joel Freeland (FA, CSKA Moscow), Robin Lopez (FA, Knicks), Alonzo Gee (FA, Pelicans)

Παρουσίαση ομάδας
Αιώνιοι Blazers! Μια σεζόν 50+ νικών τέλειωσε άδοξα και με άκαιρους τραυματισμούς αλλά αυτό ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Σε μία πολύ δύσκολη offseason για το franchise της πολιτείας του Oregon, o LaMarcus άνοιξε το χορό των αποχωρήσεων και σύντομα όλοι οι βασικοί πλην του Lillard με τον έναν (free agency) ή τον άλλο (ανταλλαγή) τρόπο αποτελούν πλέον παρελθόν. Από κοντά κι ο περιβόητος sixth player που είχαν ανάγκη αλλά δεν λειτούργησε ως τέτοιος ποτέ, ο Αfflalo. Γύρω απ’ τον εναπομείναντα Dame λοιπόν οι Trailblazers κάνουν μια νέα αρχή προωθώντας τους CJ McCollum, Leonard που άφησαν καλές εντυπώσεις όποτε βρήκαν μεγαλύτερο ρόλο πέρυσι, φέρνοντας τους Vonleh, Plumlee, Harkless και Connaughton μέσα από τρία διαφορετικά trades, ελπίζοντας έτσι να βάλουν τις βάσεις για ένα νέο κορμό με ορίζοντα κάποιων χρόνων υπομονής. Ωραία στη θεωρία όλα αυτά, όμως η Δύση αποδεικνύει συνεχώς πως δεν επιτρέπει πολλά περιθώρια τέτοια. Ίσως φέτος να δούμε κάποια νέα δύναμη να ξεπροβάλλει στην οχτάδα πιο πειστικά, οι Blazers όμως δυστυχώς μάλλον είναι, μαζί με το Dallas, οι δύο υποψήφιοι να χάσουν τη θέση τους απ’ τα περσινά playoffs.

O CJ McCollum μοιάζει να έχει κερδίσει τη θέση του βασικού guard δίπλα στο Lillard απέναντι στους άλλους υποψηφίους starters στο φτερό, όμως θα τον αναπληρώνει κιόλας οπότε θα καταφέρουν να διεκδικήσουν μια θέση στον ήλιο και οι υπόλοιποι, λιγότερο ball hogs SGs του roster. Στα ψηλά μπορεί οι Kaman και Ed Davis να έχουν την εμπειρία, όμως δε θα καταφέρουν να κερδίσουν εύκολα θέσεις βασικών απ' τους -με σουτ και PF πλέον- Leonard και Mason Plumlee. Σίγουρα θα βρει σταδιακά έστω ρόλο και ο πολύ μικρός/υποσχόμενος Vonleh, τον οποίο η Charlotte αποχωρίστηκε απρόσμενα γρήγορα, χωρίς να του δώσει και πάρα πολλά λεπτά ώστε να υπάρξει για μας τους τρίτους μια σαφέστερη εικόνα της πρώτης του χρονιάς στο κορυφαίο επαγγελματικό επίπεδο.

Ταβάνι & στόχοι για φέτος
Δεν αποκλείω να έχουν μια πιο παραγωγική χρονιά απ’ ότι προβλέπουν οι περισσότεροι. Εξαρτάται κι απ’ τη διάθεσή τους να προσπαθήσουν να πλησιάσουν την οχτάδα. Η απλή είσοδος στα playoffs με μειονέκτημα έδρας και τιμητικό αποκλεισμό μοιάζει το απόλυτο ταβάνι όπως και να χει.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Damian Lillard. Καλείται να ανταποκριθεί ως το νούμερο 1 του Portland και να διατηρήσει το status του ως ένας απ’ τους καλύτερος ανερχόμενους guards της λίγκας. Πολλοί ακόμα θα πάρουν την ευκαιρία τους, όμως η σπουδαιότερη σταθερά της επόμενης ημέρας στο Oregon χωρίς αμφιβολία θα παραμείνει ο Dame.


Προπονητής
Terry Stotts. Είναι λίγο meh. Δηλαδή και να μην ξέρει κάποιος πως τον λένε δεν παρεξηγώ. Πολύ καλή επιθετική λειτουργία που είχε στο νου τα ατού αλλά και τα limitations του roster. Είχε μια πολύ καλή πεντάδα και έπαιζε σαφώς καλό μπάσκετ στα μέτρα των ικανοτήτων της. Δεν κατάφερε ποτέ επί LMA να βάλει στο παιχνίδι αρκετά τους αναπληρωματικούς, είτε αποδέχτηκε είτε ζήτησε παίκτες που δε μπόρεσαν να δώσουν τις αναγκαίες επιπλέον λύσεις. Βέβαια ούτε κουβάλησε αυτός μαζί του τους τραυματισμούς.
Πλέον καλείται να δουλέψει περισσότερο με γνώμονα την ατομική βελτίωση των νεαρών, με τις νίκες ίσως να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Τα πρώτα δείγματα είναι μάλλον θετικά. Δε νομίζω να κινδυνεύει η θέση του.

Θέλω να ρωτήσω τον... Μο Harkless
... αν έχει σκοπό να μας θυμίσει κάποιες απ’ τις καλές στιγμές της rookie season του.

Πρόβλεψη νικών: 38 - 44
Conference rank: 10
Division rank: 3

Teaser
SG3ptshooter
Νέα ταινία James Bond στο ειδικό κανάλι του OTE TV χτες. "Απ' το Oregon με αγάπη". Oι Ρώσοι τους πήραν το σύστημα αποκρυπτογράφησης γιατί είχαν παίξει νίκη Pelicans και μπήκε ο 003 CJMcC και τα διέλυσε όλα.

Spoiler alert:


Όποιος δεν έχει δύο καλούς περιφερειακούς αμυντικούς στη βασική του πεντάδα θα έχει θέματα με το Portland. Ας μας ξεγράφετε. #Portlandia_4_ever
pain of salvation
Καλή φάση με Pistons...

73-55 κάπου στο 3ο...
Και από το 41 έως το 48,πρέπει να φάγαμε και 30 πόντους να ουμ'
RipCity
Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματική ντροπή. Μπαίναν τρένα πίσω και μπροστά τουρλουμπούκι. Σίγουρα θα έρθουν κι άλλες τέτοιες βραδιές, αφού δεν υπάρχει εμπειρία, αλλά τουλάχιστον το ταλέντο υπάρχει κι η ομάδα είναι fun to watch.

Πρέπει να βελτιωθούν σημαντικά πάντως στο ριμπάουντ Plumlee+Leonard, δε γίνεται να τους έχει 7-27 ένας παίκτης. Πλήρης απουσία μπλοκ αουτ.
jvalin
QUOTE (RipCity @ Nov 9 2015, 13:27 ) *
Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματική ντροπή. Μπαίναν τρένα πίσω και μπροστά τουρλουμπούκι. Σίγουρα θα έρθουν κι άλλες τέτοιες βραδιές, αφού δεν υπάρχει εμπειρία, αλλά τουλάχιστον το ταλέντο υπάρχει κι η ομάδα είναι fun to watch.

Πρέπει να βελτιωθούν σημαντικά πάντως στο ριμπάουντ Plumlee+Leonard, δε γίνεται να τους έχει 7-27 ένας παίκτης. Πλήρης απουσία μπλοκ αουτ.

Αυτά που κάνει στο ξεκίνημα της σεζόν ο Drummond είναι πέρα από κάθε λογική!

QUOTE
Last 3 players with 3 20-20 games in first 6 games of season:

Kareem Abdul-Jabbar, Wilt Chamberlain, Andre Drummond.


20,3 πόντοι, 20,3 ριμπς w00t.gif , 1,8 μπλοκς, 1,8 κλεψίματα σε 38 λεπτά
(και 42,3% στις βολές το οποίο παρεμπιπτόντως είναι career high tongue.gif )
benchwarmer
4 σερί ήττες.. Εντυπωσιακός ο CJ, ειδικά στον συνδυασμό με τον Lillard, αλλά με αυτή τη frontline δεν πιστεύω ότι έχουν να ελπίζουν πολλά δυστυχώς...
SG3ptshooter
20 πάλι χτες ο CrabPerson, λίγες μέρες μετά το career high των 26 απέναντι στους Κουβάδες. Εικόνα από εκείνο, που είναι διαθέσιμο:



Αντιδράσεις απ' τους ομοεθνείς του:
Pierce
QUOTE
C.J. McCollum was mistakenly put on the inactive list by coach Terry Stotts, so he will not play.




pain of salvation
CJ και Lillard οι Curry-Thomson των φτωχών.
Υπερβάσεις κάνει τελευταία η ομάδα.
RipCity
Καλές κινήσεις στην deadline, καλύπτοντας το κενό στο salary cap και παίρνοντας και κάποια picks+ένα ικανοποιητικό pg backup.

Τώρα βέβαια ποιος είναι ο στόχος μέχρι το τέλος κανείς δεν ξέρει. Ακόμη κι η 6η θέση είναι δυνατή, αλλά αυτό θα σημάνει πως χάνουμε το πικ μας για το επόμενο draft. Tough call!
RipCity
Απίστευτο γλέντι σήμερα στους πρωταθλητές, με τον Lillard να αποδεικνύει πως η θέση του ήταν στη 12άδα της Δύσης.
Zoys
QUOTE(RipCity @ Feb 20 2016, 07:26 ) *
Απίστευτο γλέντι σήμερα στους πρωταθλητές, με τον Lillard να αποδεικνύει πως η θέση του ήταν στη 12άδα της Δύσης.



w00t.gif w00t.gif w00t.gif
RipCity
Τεράστια σεζόν και πολλά μπράβο σε όλους. Κυρίως σε Stotts αλλά και Olshey, που λοιδορήθηκε στην off season αλλά τους άφησε με ανοικτό το στόμα τελικά.

Τεράστια σεζόν!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.