Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Βασίλης Σκουντής
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
colonel gomelsky
Ο κύκλος του -κατά την άποψή μου καλύτερου Έλληνα αθλητικού δημοσιογράφου- στην ΕΡΤ έκλεισε μετά τη μεταγραφή του στο ΣΚΑΙ. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια στροφή του Σκουντή στο ποδόσφαιρο, κυρίως μέσα από τα άρθρα του στο γκολ.

Ανοίγω το τόπικ εμπνευσμένος από αυτό που υπάρχει για το Χατζηγεωργίου (με τελείως άλλη προδιάθεση βέβαια από μεριάς μου)

Βιογραφικό

O Βασίλης Σκουντής γεννήθηκε το 1963 στον Πειραιά και είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής. Αρχισε τη δημοσιογραφική καριέρα του το 1978 και έχει εργασθεί σε πολλές εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Διετέλεσε διευθυντής της Υπηρεσίας Ολυμπιακής Πληροφόρησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του 1991 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ ανδρών του 1998.

Το 1999 βραβεύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου για το «καλύτερο ρεπορτάζ της χρονιάς».

Μερικές ατάκες:

1) ...η ελληνική ομάδα έχει μια νίκη, βαλσαμωμένη από το '77

2) ...το ποντίκι κοιτάει στα μάτια τη γάτα

3) ...δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αγώνας της γάτας με το ποντίκι

4) ...η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να του σπάσει τα αυγά σήμερα, να κάνει ομελέτα!

5) ...παίρνει τη θέση του ο οδοστρωτήρας, ο Σοφοκλής!

6) ...φάοουουου-ουλ! Παρακαλώ! 12-13. Kill the Bill!!! Kill Bill

7) ...και τώρα που θα βλέπετε διαφημίσεις, χειροκροτήστε την. Διότι το αξίζει

8) ...το 8ο θαύμα ψήνεται. Έχει αρχίσει να ροδίζει!!

9) ...ο Σπανούλης, πρώτος σκόρερ, έστειλε το μπιγιετάκι στον Shane Battier

10) ...οι χερούκλες του Τιραμόλα Διαμαντίδη ενήργησαν ως Νέμεσις!!

11) ...Ρε μήπως είχε δίκιο ο Τομζάνοβιτς; Μήπως είναι καλός σουτέρ ο Δημητράκης; Ναι, αγόρι μου, είσαι μεγάλος σουτέρ

12) ...Βάλτο Αγόρι μου!

13) ...Γιοβάισα, όπως τότε!

Και ένα παλιό άρθρο που κάνει κριτική στον Σκουντή από την Ελευθεροτυπία.



ΕΧΩ ΑΓΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ο Αντώνης Φουντής

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ των Βερμούδων της ΕΡΤ έχει πολλές δουλειές τελευταία. Κάτι το μπάσκετ, κάτι το Ευρωπαϊκό του στίβου, κάτι η Aa Εθνική, κάτι οι δημοτικές εκλογές που έρχονται, δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν για να ασχοληθούν...

ΤΟ ΠΑΡΤΙ άρχισε πολύ πιο νωρίς απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο...

ΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ξεκινάει στις 19 του μήνα στην Ιαπωνία αλλά τα γλέντια έχουν ήδη ξεκινήσει από τα φιλικά της εθνικής ομάδας στο τουρνουά «Ακρόπολις»!

«ΤΡΙΠΟΝΤΟΟΟΟ...» κραύγαζε ο Βασίλης Σκουντής και έτρεχες στην τηλεόραση να δεις τι έγινε. Το πήραμε το Μουντομπάσκετ; Να βγούμε από τώρα στους δρόμους; Να πάω στην Ομόνοια να αγοράσω σημαία;

ΦΡΕΝΟ, ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ! Φιλικό ματς ήταν, και μάλιστα της πλάκας, αφού η Εθνική ήταν μπροστά συνεχώς με 20-25 πόντους. Δηλαδή, αν ήταν επίσημο και πήγαινε πόντο πόντο, τι θα γινόταν;

ΜΑΛΛΟΝ Ο ΣΚΟΥΝΤΗΣ θα είχε καταπιεί το μικρόφωνο!

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ αν έχετε ξανακούσει τη φράση: «Ο Διαμαντίδης έχει ξεχάσει πότε δεν έπαιξε για τελευταία φορά»! Αν ο δημοσιογράφος είναι εκτός όλων των άλλων (παραγωγός, συντάκτης, αστέρας, γλωσσοπλάστης, σχολιογράφος, υπεύθυνος γραφείων Τύπου, παράγοντας κ.λπ.) και λυρικός, έχει άλλη χάρη...

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ με τους... Διόσκουρους! Δεν υπάρχει αγώνας μπάσκετ τον οποίο περιγράφουν είτε ο Σκουντής, είτε ο Χατζηγεωργίου που να μην ακούσουμε ορισμένες φράσεις, οι οποίες, πιθανολογώ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το άθλημα ή υποχρεωτικές σε κάθε μετάδοση.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, «οι Διόσκουροι της ομάδας», όταν αναφέρονται σε παίκτες που είναι κολλητοί και έχουν κοινή πορεία. Ή «οι γκασταρμπάιτερ» όταν μιλούν για έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ είναι σαν τους Κινέζους. Δισεκατομμύρια!

«ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ τεχνική και την πλαστικότητα που διαθέτει, βάζει καλάθια όπως θέλει με όποιον τρόπο θέλει»! Σε ποιον αναφερόταν ο Σκουντής κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελλάδας - Κροατίας;

ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ στον Κόμπε Μπράιαντ, ούτε στο Λεμπρόν Τζέιμς, ούτε καν στο Σακίλ Ο'Νιλ. Για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο ήταν η υπερβολή, και πιστεύω πως ακόμη και ο ίδιος ο παίκτης θα εκνευριζόταν αν το άκουγε...

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ η υπερβολή ωχριά μπροστά στον Βασιλάκη. Ομως τέτοιο... παρκέ σε αγώνες της Εθνικής δεν κάνει ούτε ο Βουγιούς σε αγώνες του Ολυμπιακού, ούτε καν η φιλιππινέζα του σπιτιού σας!

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ γίνονται για να διορθώνονται τα λάθη μιας ομάδας. Ομως, στο φιλικό με την Κροατία δεν ακούσαμε για το παραμικρό λάθος των διεθνών.

ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ, όλα ανθηρά. Από το κλίμα στην ομάδα μέχρι τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και από τους γιατρούς μέχρι τους φροντιστές όλα λειτούργησαν άψογα. Σε λίγο θα πιστέψουμε πως πρέπει η απονομή του τίτλου στο Μουντομπάσκετ να γίνει στην Εθνική μας από τώρα!

ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ που φτιάχνουν κάθε φορά οι Σκουντο-Χατζηγεωργίου, ο κόσμος που βλέπει και ακούει, θεωρεί πως αν η Εθνική πάρει τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση, θα είναι τουλάχιστον... τραγωδία!

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ παιχνίδι με την Ιταλία, η Εθνική δεν ήταν το ίδιο καλή. Εκεί πια ο Σκουντής δεν μπορούσε να μην αναφέρει τα λάθη που γίνονταν και, για να το πιστέψει και ο ίδιος, σχολίασε:

«ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΥΤΑ γίνονται για να διορθώνουν οι ομάδες τα κακώς κείμενα. Δεν μπορείς να πανηγυρίζεις σε φιλικά ματς γιατί νίκησες...» Και εσύ, αλήθεια, γιατί τρελαίνεσαι, Βασιλάκη μου;

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

«Εσπασε τους αστραγάλους και τη μέση του αντιπάλου του».

(Β. Ιωάννου, ΕΤ1, Ελλάδα- Ιταλία)


Για να ξέρετε...

Κατά τον Σκουντή, η πεντάδα της Εθνικής μπάσκετ είναι: ο Μητσάρας, ο Λάζος, ο Τεό και οι Διόσκουροι. Βγάλτε άκρη...

http://archive.enet.gr/online/online_text/...9219852,2321356
xristos_metal
Οντως κριμα ειναι γιατι ηταν ο μονος που ασχολειται με το μπασκετ στις εκπομπες του.Την κερκιδα του σαββατου την παρακολουθουσα και ηταν αξιοπρεπεστατη εκπομπη.Τουλαχιστον ελπιζω να κανει καμμια παρομοια στο Σκαι ή να μεταδιδει αγωνες της Ευρωλιγκας.

Ωσον αφορα το Σκαι νομιζω θα χασει με αυτο που κανει παρα θα κερδισει.Μας εφτανε μια αθλητικη κυριακη δε χρειαζομασταν και δευτερη.
colonel gomelsky
QUOTE(xristos_metal @ Sep 3 2009, 20:55 ) *
Οντως κριμα ειναι γιατι ηταν ο μονος που ασχολειται με το μπασκετ στις εκπομπες του.Την κερκιδα του σαββατου την παρακολουθουσα και ηταν αξιοπρεπεστατη εκπομπη.Τουλαχιστον ελπιζω να κανει καμμια παρομοια στο Σκαι ή να μεταδιδει αγωνες της Ευρωλιγκας.

Ωσον αφορα το Σκαι νομιζω θα χασει με αυτο που κανει παρα θα κερδισει.Μας εφτανε μια αθλητικη κυριακη δε χρειαζομασταν και δευτερη.


Γράφτηκε ότι θα μεταδίδει τους αγώνες της Ευρωλίγκας. Ευτυχώς γιατί πολύ "κόκκινος" ο Δάρδαλης. Να υπάρχει ένα αντιστάθμισμα τουλάχιστον
pitto
Θα τον χαρακτήριζα απλά.....ανεκτό να τον ακούς...

Αν και μερικές φορές ξεφευγει απο αυτό που λέει, ειδικά όταν "ανοίγει" μια παρενθεση να πει κάτι, ξεχνάει να την κλείσει...

μερικές φορές θα έλεγα ότι....Χατζηγεωργίζει !!!!

Air and King
Aπο τους ελαχιστους Ελληνες δημοσιογραφους που προσωπικα σεβομαι και εκτιμω.
Οχι δεν συμφωνω παντα μαζι του αλλα ειναι απο αυτους που εχουν αποψη αλλα δεν ειναι απολυτοι!Επισης εχει καποιες γνωσεις πανω στο ΝΒΑ και καθε μερα ενδιαφερεται να μαθαινει.Αν αρχισει να ασχολειται και λιγο παραπανω με την προ 80-εποχη στο ΝΒΑ θα τον εκτιμησω ακομα περισσοτερο.
Εχει και παραστασεις που λιγοι Ελληνες δημοσιογραφοι εχουν απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου (μονο ο Καρυδας εχει εφαμιλλες παλαιοερα)οπως φετος το καλοκαιρι στο Κληβελαντ οπου πηγε στην παρουσιαση του νεου Παπουτσιου του ΛεΜπρον στην γενετειτα του Chosen 1 sto Akron toy Oχαιο.

http://www.youtube.com/watch?v=QQkFaaDnEis

Στο 1:15 περιπου διακρινεται τον Σκουντη.Ολοι αυτοι ειναι δημοσιογραφοι απο ολο τον κοσμο και φορανε την μπλουζα του ΛεΜπρον απο το High School.
benchwarmer
Εντελως υποκειμενικα, ο αγαπημενος μου ελληνας δημοσιογραφος.
Δεν θα εξετασω το ποσο μπασκετ ξερει, ολοι τις εχουν πεταξει τις κοτσανες τους κατα καιρους, αλλα ειναι ο μονος που και τον ακουω πολυ ευχαριστα σε μεταδοσεις, και τον διαβαζω πολυ ευχαριστα (στα αρθρα "πεταγομαι-απο-το-ενα-θεμα-στο-αλλο-χωρις-να-το-καταλαβαινεις", αλα Πανουτσος tongue.gif ). Και οι αγαπημενες μου στιγμες του ητανε στους τελικους του ΝΒΑ, πληρως απελευθερωμενος απο οποιοδηποτε αγχος (ητανε και οι ωρες τετοιες..) που αυτοσχεδιαζε icon_drunk.gif

Συν το οτι η Κερκιδα του Σαββατου ηταν η μοναδικη εκπομπη που δικαιουταν τον τιτλο "αθλητικη".
Ελπιζω να μην το χαλασει εκει στον ΣΚΑΙ τωρα με τα ποδοσφαιρικα μονο...
man10
Kαι μενα ο Σκουντης ειναι ο αγαπημενος μου αθλητικογραφος αλλα και γενικα δημοσιογραφος...
Τον ακουω ευχαριστα ακομη και οταν κανει τις περιβοητες αυτες παρενθεσεις του που συχνα ξεχναει να κλεισει!Εκτιμω τις μπασκετικες του γνωσεις,θεωρω οτι ειναι απο τους καλυτερους σε θεμα γνωσεων,διαβαζω ευχαριστα τα αρθρα του(που παντως μονο αρθρα δεν ειναι,μαλλον ως στοχαστικα δοκιμια μπορουν να χαρακτηρισθουν)
Για την στροφη στο ποδοσφαιρο μην αγχωνεστε ανεκαθεν εκανε αρθρα σχετικα με το ποδοσφαιρο..Και εν τελει αν ο ΣΚΑΙ του ζηταει κατι τετοιο οφειλει να ανταποκριθει,ο ΣΚΑΙ τον πληρωνει οχι εμεις..Αλλα και παλι νομιζω οτι θα καταφερει τελικα να περασει την μπασκετικη του νοτα και στον ΣΚΑΙ..
θετικο οτι θα ακουμε πλεον πιο ευχαριστα τις μεταδοσεις του ΣΚΑΙ για την Ευρωλιγκα και αρνητικο οτι η ΕΡΤ μενει με Χατζηγεωργιου και Ιωαννου..Να ναι καλα ο Λημνιατης!
Air and King
QUOTE(Air and King @ Sep 4 2009, 09:07 ) *
Εχει και παραστασεις που λιγοι Ελληνες δημοσιογραφοι εχουν απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου (μονο ο Καρυδας εχει εφαμιλλες παλαιοερα)οπως φετος το καλοκαιρι στο Κληβελαντ οπου πηγε στην παρουσιαση του νεου Παπουτσιου του ΛεΜπρον στην γενετειτα του Chosen 1 sto Akron toy Oχαιο.

http://www.youtube.com/watch?v=QQkFaaDnEis

Στο 1:15 περιπου διακρινεται τον Σκουντη.Ολοι αυτοι ειναι δημοσιογραφοι απο ολο τον κοσμο και φορανε την μπλουζα του ΛεΜπρον απο το High School.

Περισσοτερα επι αυτου θα εχει στο All Star Basket της επομενης τεταρτης.

Υ.Γ Ευρωλιγκα λογικα θα μεταδιδει με τον Ρηγα Δαρδαλη.
ComingUpRoses
κριμα που χανουμε τον σκουντη απο την ερτ και δεν θα μας μεταδιδει τους αγωνες της εθνικης sad.gif .. αλλα το καλο ειναι οτι θα εχουμε μια καθημερινη αθλητικ εκπομπη blove.gif
xristos_metal
QUOTE(R0cketMan @ Sep 4 2009, 22:08 ) *
κριμα που χανουμε τον σκουντη απο την ερτ και δεν θα μας μεταδιδει τους αγωνες της εθνικης sad.gif .. αλλα το καλο ειναι οτι θα εχουμε μια καθημερινη αθλητικ εκπομπη blove.gif


Αποτι γνωριζω ολα τα παιχνιδια της εθνικης θα τα μεταδιδει και το σκαι μονο ονλαιν απο το σαιτ τους με Σκουντη σε περιγραφη οποτε μπαι μπαι ερτ.
ComingUpRoses
QUOTE(xristos_metal @ Sep 4 2009, 22:22 ) *
Αποτι γνωριζω ολα τα παιχνιδια της εθνικης θα τα μεταδιδει και το σκαι μονο ονλαιν απο το σαιτ τους με Σκουντη σε περιγραφη οποτε μπαι μπαι ερτ.


Ωραια τοτε!!! wub.gif tongue.gif
xristos_metal
Η περιγραφη θα ειναι στα αγγλικα.Δικο μου λαθος!
aegeansheed
Χρόνια Πολλά Βασίλη Σκουντή (το post θα είναι επίκαιρο κάθε Πρωτοχρονιά!!!!)...

thrylos7
laugh.gif

Δεν την παλεύετε ρε... ξέρετε ποιοι!

Κι εμένα ο αγαπημένος μου...
Smrek
Έχει την ιστορία του στο μπάσκετ, γιατί το γύρισε και στο ποδόσφαιρο?
Δεν είναι λίγο ξενέρωμα?

Καλός χρυσός και άγιος, αλλά αφού έχει τόση δύναμη (τηλεοπτική) γιατι δεν κάνει κάτι και για την προβολή του πρωτάθληματος της Α2?

Στο ποδόσφαιρο βλέπουμε μέχρι και Γ'Εθνική και τοπικά μερικές φορές, ενώ στο μπάσκετ δεν δείχνουν καλά καλά ούτε τα αποτελέσματα Α1!

Είναι και σούπερ φαν του Ρεθύμνου! Δεν θα έπρεπε να κάνει κάτι καλύτερο?
thrylos7
Μάλλον δε θα 'χει τη "δύναμη" στην οποία αναφέρεσαι, όπως και κανένας δημοσιογράφος βέβαια... smile.gif
il postino
δεν αποτελει τον τυπο του μπασκετικου αθλητικου συντακτη που αρεσει σε μενα προσωπικα. η ατελειωτη φλυαρια του και τα ανοητα σχολια-αστεια που κανει κατα τη διαρκεια του σπικαζ χαλανε την εικονα ενος δημοσιογραφου , ο οποιος , μεχρι καποιο βαθμο , ειναι γνωστης του αθληματος , ειναι μορφωμενος , μιλαει απιστευτα ελληνικα και εχει εμπειρια μπροστα στην καμερα. επιπροσθετα , και ειναι κατι το οποιο εχω τονισει πολλακις , βγαζει μια ειρωνια στο σπικαζ εναντιον των αντιπαλων , στοιχειο ανεπιτρεπτο για ενα μορφωμενο , με την ευρεια εννοια του ορου , ανθρωπο . επισης , δεν εντυπωσιαζομαι καθολου απο το μνημονικο του. αν εχω και εγω ενα λαπ τοπ μπροστα μου μπορω να πω ο,τι θελω για να εντυπωσιασω! η ατακα "μια στιγμη να δω ......." ειναι βαρετη πλεον!

η συνεντευξη που ειχε παρει απο τον παπαλουκα , εναν ανθρωπο πραγματικα εξυπνο , οταν ηταν ακομα στη ρωσια (στα πλαισια της κερκιδας του σαββατου αν θυμαμαι καλα) τον ειχε εκθεσει! πηγε να θεσει σε εναν εξυπνο ανθρωπο τυπικα και αναμενομενα δημοσιογραφικα ερωτηματα και πηρε τις απαντησεις του!

διπλα στον "καρμοιρη" , βρηκε το αντιστοιχο ποδοσφαιρικο δεος και θα ταιριαξουν εν τελει!
colonel gomelsky
QUOTE(ilpostino @ Nov 7 2009, 15:14 ) *
δεν αποτελει τον τυπο του μπασκετικου αθλητικου συντακτη που αρεσει σε μενα προσωπικα. η ατελειωτη φλυαρια του και τα ανοητα σχολια-αστεια που κανει κατα τη διαρκεια του σπικαζ χαλανε την εικονα ενος δημοσιογραφου , ο οποιος , μεχρι καποιο βαθμο , ειναι γνωστης του αθληματος , ειναι μορφωμενος , μιλαει απιστευτα ελληνικα και εχει εμπειρια μπροστα στην καμερα. επιπροσθετα , και ειναι κατι το οποιο εχω τονισει πολλακις , βγαζει μια ειρωνια στο σπικαζ εναντιον των αντιπαλων , στοιχειο ανεπιτρεπτο για ενα μορφωμενο , με την ευρεια εννοια του ορου , ανθρωπο . επισης , δεν εντυπωσιαζομαι καθολου απο το μνημονικο του. αν εχω και εγω ενα λαπ τοπ μπροστα μου μπορω να πω ο,τι θελω για να εντυπωσιασω! η ατακα "μια στιγμη να δω ......." ειναι βαρετη πλεον!

η συνεντευξη που ειχε παρει απο τον παπαλουκα , εναν ανθρωπο πραγματικα εξυπνο , οταν ηταν ακομα στη ρωσια (στα πλαισια της κερκιδας του σαββατου αν θυμαμαι καλα) τον ειχε εκθεσει! πηγε να θεσει σε εναν εξυπνο ανθρωπο τυπικα και αναμενομενα δημοσιογραφικα ερωτηματα και πηρε τις απαντησεις του!

διπλα στον "καρμοιρη" , βρηκε το αντιστοιχο ποδοσφαιρικο δεος και θα ταιριαξουν εν τελει!


Στο ανανεωμένο σάιτ του "ΓΚΟΛ" http://www.goalday.gr/ έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια ανοίγοντας μπλογκ. Γενικά είναι ζωντανό μπλογκ και τις περισσότερες φορές απαντάει στους αναγνώστες του.

Η συνύπαρξη με Καρμοίρη τον εκθέτει πάντως. Πρέπει να το καταλαβαίνει και ο Καρμοίρης ότι υπάρχει τεράστια διαφορά επιπέδου και μερικές φορές φαίνεται χαμένος και αμήχανος.

Για μένα το καλύτερο θα ήταν να κάνουν -έστω και πειραματικά στην αρχή- μια αμιγώς μπασκετική εκπομπή με το Μαγουλά τον οποίο επίσης εκτιμώ αφάνταστα.

ΥΓ. Στο ματς του ΟΣΦΠ με την Μάλαγα (νομίζω) τα μικρόφωνα έμειναν ανοιχτά (για όσους το έβλεπαν από το live streaming του ΣΚΑΙ). Σε κάποια φάση ο Σκουντής ήταν αγενής προς έναν ρεπόρτερ και με υφάκι μεγάλου αφεντικού. Ελπίζω (και πιστεύω) ότι ήταν τυχαίο.
il postino
QUOTE(colonel gomelsky @ Nov 7 2009, 16:46 ) *
ΥΓ. Στο ματς του ΟΣΦΠ με την Μάλαγα (νομίζω) τα μικρόφωνα έμειναν ανοιχτά (για όσους το έβλεπαν από το live streaming του ΣΚΑΙ). Σε κάποια φάση ο Σκουντής ήταν αγενής προς έναν ρεπόρτερ και με υφάκι μεγάλου αφεντικού. Ελπίζω (και πιστεύω) ότι ήταν τυχαίο.

δεν ειναι η πρωτη φορα! τον εχω ακουσει να τραβαει κατι δοξολογιες στον αερα........

στο Final4 στο τελ αβιβ το 94 αυτος σπικαρε?
colonel gomelsky
QUOTE(ilpostino @ Nov 11 2009, 18:11 ) *
δεν ειναι η πρωτη φορα! τον εχω ακουσει να τραβαει κατι δοξολογιες στον αερα........

στο Final4 στο τελ αβιβ το 94 αυτος σπικαρε?


Ναι αυτός ήταν. Αλησμόνητη βέβαια η θρυλική ατάκα "Ο Ιωαννίδης βάζει, βγάζει, πετάει το σακάκι"
il postino
QUOTE(colonel gomelsky @ Nov 11 2009, 18:51 ) *
Ναι αυτός ήταν. Αλησμόνητη βέβαια η θρυλική ατάκα "Ο Ιωαννίδης βάζει, βγάζει, πετάει το σακάκι"


καλα θυμαμαι τοτε γιατι και εκει του ειχαν φυγει κατι μπινελικια σε καποιο συναδερφο του! αν εισαι φιρμα τελικα......θα πεις και μια κουβεντα παραπανω!!!!

θρυλικη μονο την φλυαρία του βρισκω στο σκουντη και τιποτα αλλο.
colonel gomelsky
QUOTE(ilpostino @ Nov 11 2009, 20:25 ) *
καλα θυμαμαι τοτε γιατι και εκει του ειχαν φυγει κατι μπινελικια σε καποιο συναδερφο του! αν εισαι φιρμα τελικα......θα πεις και μια κουβεντα παραπανω!!!!

θρυλικη μονο την φλυαρία του βρισκω στο σκουντη και τιποτα αλλο.



Μπορεί να του έχει μείνει κάποιο κόμπλεξ από τότε που το Α και το Ω ήταν ο Συρίγος και αυτός ήταν ρεπόρτερ πάγκων. Τότε πέταγε ο Φίλιππας κάτι ατάκες του στυλ "πάμε και στον τάδε πάγκο να δούμε τι θα μας πει κι ο Βασίλης Σκουντής..."
thrylos7
QUOTE
αν εισαι φιρμα τελικα......θα πεις και μια κουβεντα παραπανω!!!!


Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν αυτά, αλλά "φίρμα" όπως τον εννοείς, δεν τον λες... Μπορώ να θυμηθώ πολλά σχόλια γνωστών, ή φίλων μου, να μου λένε "μου απάντησε ο Σκουντής", ή "μιλάω με τον Σκουντή" κλπ.

QUOTE
επισης , δεν εντυπωσιαζομαι καθολου απο το μνημονικο του. αν εχω και εγω ενα λαπ τοπ μπροστα μου μπορω να πω ο,τι θελω για να εντυπωσιασω!


Δεν ξέρω αν είναι θέμα μνήμης, πάντως τα πράγματα που έχει ζήσει, αποτυπώσει και με τα οποία έχει ασχοληθεί είναι πράγματι πάρα πολλά και σημαντικά, που σχεδόν δε χωρούν σε σύγκριση.


Όσο για τις συνεντεύξεις, είναι επίσης ένα πολύ δυνατό του σημείο. Ίσως το πρώτο απ' όλα...
benchwarmer
Kαι μενα μου εχει απαντησει οποτε τον εχω ρωτησει κατι...

Εμενα μ'αρεσει το στυλ του, γουστα ειναι αυτα. Και το "χαλαρο" στυλ στις μεταδοσεις του (ειδικα φετος που δεν εχει διπλα του Χατζηγεωργιου-Ιωαννου δεν φτανει σε γραφικοτητες κ αυτος), και τα αρθρα του (αν μπορει καποιος να τα πει ακριβως αρθρα...). Δεν με νοιαζουν οι αποψεις του πανω στο μπασκετ, απλα μου αρεσει η ροη αυτου που διαβαζω. Οπως μου αρεσε και παρα πολυ στους τελικους του ΝΒΑ τα τελευταια 2 χρονια, οπου επετρεπε και η ωρα και το αντικειμενο να ειναι ακομα πιο χαλαρος, να λεει ιστοριες κλπ..
Αναλογα βεβαια τι ζητας. Αν ζητας αυστηρα περιγραφη αγωνα, και αυστηρα μπασκετικα αρθρα, τοτε δεν ειναι ο Σκουντης ο ανθρωπος σου προφανως.. Εγω παντως εδω στο φορουμ, εχω διαβασει πολυ ανωτερα μπασκετικα ποστ, απο οποιοδηποτε μπασκετικο αρθρο δημοσιογραφου...
il postino
QUOTE(thrylos7 @ Nov 12 2009, 19:46 ) *
Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν αυτά, αλλά "φίρμα" όπως τον εννοείς, δεν τον λες... Μπορώ να θυμηθώ πολλά σχόλια γνωστών, ή φίλων μου, να μου λένε "μου απάντησε ο Σκουντής", ή "μιλάω με τον Σκουντή" κλπ.



Δεν ξέρω αν είναι θέμα μνήμης, πάντως τα πράγματα που έχει ζήσει, αποτυπώσει και με τα οποία έχει ασχοληθεί είναι πράγματι πάρα πολλά και σημαντικά, που σχεδόν δε χωρούν σε σύγκριση.


Όσο για τις συνεντεύξεις, είναι επίσης ένα πολύ δυνατό του σημείο. Ίσως το πρώτο απ' όλα...


τι δε ξερεις αν ισχυει? για τα βρισιδια που εξαπολυει στον αερα στους συναδερφους του? προσωπικα, τον εχω ακουσει , οποτε δε τιθεται θεμα αμφισβητησης , κατ εμε , επ αυτου.

οσο για το τι ξερει ή οχι ,αλιμονο , επαγγελματιας αθλητικος συντακτης ειναι ,αυτη ειναι η δουλεια του. να σε εντυπωσιαζει ομως με τισ γνωσεις του κατα τη διαρκεια του λογου του ,και χωρις να συμβουλευτει τις σημειωσεις του, δεν το κανει.

οσο για τις συνεντευξεις του που λες οτι ειναι το δυνατο του χαρτι ,εκει οι αποψεις διχαζουν! σιγουρα ειναι δυνατος ομιλητης (μιλαει σε υπερβολικα καλο βαθμο την ελληνικη γλωσσα) αλλα η φλυαρια του κουραζει πραγματικα.

υ.γ εννοειται οτι τη λεξη "φιρμα" την ειπα ειρωνικα στο συγκεκριμενο σημειο θελοντας να καταδειξω την αναρμοστη συμπεριφορα που δειχνει μερικες φορες απο θεση ισχυος! ακομα και στο σπικαζ (το εχω αναφερει τοσες φορες) η συμεριφορα του ειναι καπως! εκεινο τον ρολερ της γερμανιας τον εχει ειρωνευτει "στον αερα" απειρες φορες! δεν εχω ξανακουσει σπικερ , σε οποιοδηποτε αθλημα , να ειρωνευεται αντιπαλο ποτε αλλοτε εκτος απο τον συγκεκριμενο δημοσιογραφο.
thrylos7
Δεν ξέρω, άρα ούτε μπορώ να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω αυτό που λες. Προφανώς για να το λες (κι όχι μόνο εσύ) θα έχει συμβεί, αλλά αρκούν αυτές οι φορές για να προαχθεί το περιστατικό σε κανόνα; Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω... wink.gif

Όπως λέει και ο benchwarmer, δεν είναι οι ακραιφνώς ( biggrin.gif ) μπασκετικές γνώσεις καθ' εαυτές που μπορούν να εντυπωσιάσουν, αλλά ... το "αλατοπίπερο" που προσθέτει πάντα. Γενικώς, πάντα έχει να πει κάτι (κι όχι απλώς για να το πει).

Όσον αφορά τις συνεντεύξεις, δεν τις συνέδεσα με την ικανότητά του να χειρίζεται το λόγο, η οποία είναι αδιαμφισβήτητη. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο...

Ποιον Ρόλερ; Θα ξεχάσουμε τον Μαρκ Γκασόλ; biggrin.gif Μετά βέβαια παραδέχτηκε και ο ίδιος πόσο λάθος ήταν (και βγαίνει όλο και περισσότερο). Αλλά εδώ που τα λέμε... ποιος Ρόλερ; tongue.gif Σ' αυτό έχεις δίκιο (αλλά δε νομίζω ότι έχει σχέση με το πόσο "φίρμα" είναι κάποιος), απλά νομίζω το παίρνεις λίγο βαριά.
AirNick7
κατα την γνωμην μου ο καλυτερος μπασκετικος σπικερ......γενικα ο τροπος που μιλαει για το αθλημα ειναι εκπληκτικος....
Manu7
Καλά σήμερα είπε το εξής κορυφαίο ο Σκουντής.

"το μεγαλύτερο ντέρμπι του παγκοσμίου μπάσκετ εκτός ΝΒΑ βέβαια" wacko.gif
giannis_
QUOTE(Manu7 @ Nov 30 2009, 02:14 ) *
Καλά σήμερα είπε το εξής κορυφαίο ο Σκουντής.

"το μεγαλύτερο ντέρμπι του παγκοσμίου μπάσκετ εκτός ΝΒΑ βέβαια" wacko.gif

ακομα να το συνηθισεις?το λεει σε καθε ματς των αιωνιων. smiley.gif
lalos_syros
Κορυφαια η ατακα του Σκουντη στο ημιχρονο του χθεσινου αγωνα με Προκομ!Οταν εμαθε οτι η Παρτιζαν εκανε το 0-1 στο Ισραιλ..αναρωτηθηκε αν μεινει τελικα εκτος final four η μακαμπι τι θα κανουν τα εισητηρια οι Εβραιοι κ ποσο ΚΑΠΕΛΟ θα βαλουν smiley.gif Θα χει ενδιαφερον...
Ginobili
Τον Σκουντή τον παρακολουθώ συνειδητά από το 96' όταν είμουν 11 χρονών.Και δεν κρύβω πως τον θαύμαζα πολύ.Ψάρωνα πολύ εύκολα με την επίδειξη μπασκετικού μνημονικού...ακούγοντας τον να λέει π.χ πόσους πόντους και πόσα τρίποντα έβαλε ένας παίκτης....σε έναν αγώνα το 1970...... icon_drunk.gif Μεγαλώνοντας όμως...και καθώς έπηζε το μυαλό μου....και καθώς άρχιζα να διεισδύω στα αμιγώς μπασκετικά δρώμενα ενός αγώνα,άρχιζα να τον παίρνω πρέφα τον Κύριο Σκουντή ...για την αμπαλοσύνη του.Ο άνθρωπος το μόνο που μπορεί να ξεχωρίσει είναι η άμυνα ζώνης....από κει και πέρα,κοιτάζοντας τα στατιστικά,μπορεί να σου πει το πρόβλημα που έχει η μία ομάδα έναντι της άλλης στα ριμπάουντ,ή πόση ζημιά έχει κάνει ένας παίκτης με τους πόντους που έχει βάλει.Στο να "διαβάσει" ένα παιχνίδι μπασκετικά όπως μπορούν να το κάνουν ο Συρίγος ή ο Μαγουλάς.......ούτε στα όνειρα του....
Τον θεωρώ τρομερά υπερτιμημένο μπασκετικό δημοσιαγροφο.
Όσον αφορά τα Ελληνικά του.........έχω βαρεθεί-σιχαθεί να ακούω εδώ και 15 χρόνια τις επαναλαμβανόμενες φράσεις του:"Και με ό,τι αυτό συνεπάγεται" "δούλεψαν καλά τα μπλοκ-άουτ"

Τα προκλητικά του σχόλια....σχετικά με τον Τζόρνταν έναντι του Κόμπε...και γενικά τους Λέικερς,απαξιώνω να τα σχολιάσω....
pitto
QUOTE(Ginobili @ Mar 27 2010, 14:06 ) *
Ο άνθρωπος το μόνο που μπορεί να ξεχωρίσει είναι η άμυνα ζώνης....


και αυτό με δυσκολία, μετά την 2-3η άμυνα που θα κάνει η ομάδα.....
Air Kef
Ο Σκουντής όμως ποτέ δεν πλάσαρε τον εαυτό του ως υπεργνώστη των τεχνικών και των τακτικών του μπάσκετ, ούτε στις αρθογραφίες μπλέκεται με τέτοια θέματα, ούτε στις περιγραφές του έχει κάνα ύφος ειδικού και παντογνώστη. Ο άνθρωπος λατρεύει το μπάσκετ, με αυτό ασχολείται κυρίως, και αρκείται στο να λέει αυτά που ξέρει.

Προσωπικά δεν περιμένω από κανέναν Συρίγο ή Μαγουλά να μου πει τι βλέπω ή να μου αναλύσει το ματς, προτιμώ τον Πεδουλάκη ή τον Λημνιάτη που είναι στους σχολιασμούς ενώ υπάρχουν κι εδώ μέσα πολλά παιδιά να μου επισημάνουν κάτι που δεν είδα και μάλιστα σε πολύ καλύτερη βάση από μπασκετογνώστες δημοσιογράφους.


QUOTE
Τα προκλητικά του σχόλια....σχετικά με τον Τζόρνταν έναντι του Κόμπε...και γενικά τους Λέικερς,απαξιώνω να τα σχολιάσω....


Τα σχολίασεις. Τα είπες προκλητικά. tongue.gif tongue.gif

pitto
Αγώνας : Κολοσσός - ΠΑΟ
Περιγραφή : Σκουντής Βασίλειος

ΑΤΑΚΑ Νο1 : "Ο Διαμαντίδης γραπώνει την μπάλα αλά...Διαμαντίδης" !!!!!
ΑΤΑΚΑ Νο2 : "Πάντα φταίει ο....πασεύων" !!!!!
ΑΤΑΚΑ Νο3 : "Ο Μπατίστ έχει καλά.....ανακλαστικά" !!!!
pitto
Παρ'ολίγο να κάνει "φάουλ" σήμερα, όταν είπε πως ο ΔΔ ήταν συμπαίκτης με τον Ντίκινς.....
Εσπασα το κεφαλι μου να θυμηθώ, αλλά τίποτα. Τελικά ο τρισμέγιστος είχε δίκιο, μιας και είχαν παίξει μαζί στον Ηρακλή το'99....


Υ.Γ. Πάντως ο Πεδουλάκης πώς τον έβγαλε 2,05 τον ΔΔ ????

spysta
''μαλιστα'' ----> κλασικ σταφ biggrin.gif
Ginobili
QUOTE(pitto @ May 18 2010, 21:50 ) *
Παρ'ολίγο να κάνει "φάουλ" σήμερα, όταν είπε πως ο ΔΔ ήταν συμπαίκτης με τον Ντίκινς.....
Εσπασα το κεφαλι μου να θυμηθώ, αλλά τίποτα. Τελικά ο τρισμέγιστος είχε δίκιο, μιας και είχαν παίξει μαζί στον Ηρακλή το'99....


Υ.Γ. Πάντως ο Πεδουλάκης πώς τον έβγαλε 2,05 τον ΔΔ ????

Το έκανε όμως όταν είπε ότι ο Μπατιστ ήρθε από την Σαρλεουά και πιο μπροστά είχε παίξει στους Μέμφις Γκριζλς....τα είπε ανάποδα δηλαδή....


Υ.Γ Σε άνοιγμα χεριών.....εύκολα.... tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.