Μιας και υπάρχει θέμα και για την Αδριατική Λίγκα αλλά και για την VTB Ενωμένη Λίγκα θα ήταν μεγάλη παράληψη να μην υπάρχει και θέμα για την Βαλτική Λίγκα wink.gif

Η Βαλτική Λίγκα δημιουργήθηκε το 2004 και χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: την Elite League και το Challenge Cup. Στην Elite League λαμβάνουν μέρος ομάδες από την Λιθουανία, την Λετονία, την Εσθονία κατά βάση. Μέχρι και την προηγούμενη σεζόν λάμβανε μέρος και η Σουηδική Norrköping Dolphins όμως φέτος αντικαταστάθηκε από την Ρωσική Triumph Lyubertsy. Στο Challenge Cup λαμβάνουν μέρος ομάδες από τις τρεις Βαλτικές χώρες καθώς και η Barsy Atyrau από το Καζακστάν. Μέχρι στιγμής η Λίγκα κυριαρχείται από Λιθουανικές ομάδες καθώς το πρωτάθλημα το έχουν πάρει 3 φορές η Ζαλγκίρις και άλλες 3 οι Λιέτουβος. Το Κύπελλο αποτελεί μια εξαίρεση μιας και η Tartu Ülikool πήρε το κύπελλο το '10 νικώντας την Λιέτουβος στον τελικό και το '11 (πριν λίγες μέρες βασικά) απόντων των δύο μεγάλων Λιθουανικών ομάδων (τη θέση τους στο Final Four του Κυπέλλου πήρε η Rudupis) κυπελλούχος αναδείχθηκε η VEF Riga νικώντας την Ülikool στον τελικό. Άλλο ένα χαρακτηριστικό της Λιθουανικής κυριαρχίας είναι πως όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στο LKL (το Λιθουανικό πρωτάθλημα) αγωνίζονται στην BBL (8 στην Elite League και 4 στο Challenge Cup) κάτι που δεν ισχύει για τις Εσθονικές και τις Λετονικές ομάδες που αριθμούν 5 και 6 αντιπροσώπους αντίστοιχα.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην Βαλτική Λίγκα την σεζόν 2011-12:

VEF Riga (θα αγωνιστεί κατευθείαν στα playoff)

Lietuvos Rytas (θα αγωνιστεί κατευθείαν στα playoff)

Zalgiris Kaunas (θα αγωνιστεί κατευθείαν στα playoff)

Ventspils

Juventus

Kalev/Cramo

Liepajas Lauvas

Tartu Ülikool

Rudupis Prienai

Siauliai

Triumph Lyubertsy

Pieno Zvaigzdes

Baltai Kaunas

Kėdainiai Triobet

Οι πρώτοι 4 αγώνες έχουν ήδη δοθεί. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Ventspils - Liepaja: 85 - 59

Kalev/Cramo - Baltai Kaunas: 75 - 77

Kėdainiai - Rudupis: 76 - 85 (μετά από παράταση)

Tartu Ülikool - Baltai Kaunas: 86 - 78

Ορίστε και το site της Λίγκας: http://www.bbl.net/

ΥΓ: Ευχαριστώ τον benchwarmer για την ιδέα μιας και το θέμα του για την Λίγκα VTB οδήγησε στην δημιουργία αυτού του thread.