Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
QUOTE
Σε συμφωνία με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή ήρθε σύμφωνα με όλα τα ΜΜΕ, ο Γιάννης Γρανίτσας κι έτσι ο 55χρονος (2/2/1951) τεχνικός θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μας και οι αποδοχές του αναμένεται να φτάσουν τις 120.000 ευρώ. Είναι ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές στην κατηγορία, αλλά με θητεία κυρίως σε ομάδες που προσπαθούσαν είτε να σωθούν, είτε να βγουν στην οκτάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του στον πάγκο του ΓΣ Λάρισας (1992-1995), συνέχισε στον Απόλλωνα Πάτρας (1995-1997) με τον οποίο βγήκε στην Ευρώπη και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου το 1997, στη συνέχεια πήγε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (1997-98), στον ΓΣ Αμαρουσίου (1999-2001) με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα του 2001, μετά στον ΠΑΟΚ (2001-02), έπειτα στον Άρη Θεσσαλονίκης (2002-03) κατακτώντας και το Champions Cup, και τέλος στην Ολύμπια Λάρισας τα τελευταία χρόνια. Συνολικά στην Α1, έχει κωουτσάρει 372 παιχνίδια και μετρά 152 νίκες και 220 ήττες.

Σύμφωνα με την Ώρα για Σπορ της Τρίτης, που έχει τους γνωστούς δεσμούς με την διοίκηση της ΚΑΕ και είχε προαναγγείλει τη συμφωνία, ο Αλςξανδρής επιθυμεί την παραμονή των Γιώργου Καλαμπόκη, Γιώργου Τσιάρα, Σπύρου Μαγγουνή (που η ΚΑΕ δεν ανανέωσε τα συμβόλαιά τους, ζητώντας τους μείωση αποδοχών, αλλά ακόμα δεν έχουν κλείσει αλλού), αλλά και των Ανέστη Μάτου, Αντώνη Μιχάλογλου, Aleksandar Melniks (που είτε δεν έχουν υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια, είτε αυτά είναι ψιλοσυγκεχυμένα) . Θυμίζω πως σίγουρα στο δυναμικό μας ανήκουν σήμερα μόνο οι Μιχάλης Πελεκάνος, Νίκος Παπανικολάου & Γιάννης Αθανασούλας. Παράλληλα υπάρχουν και οι Παντελής Κακκαβάς, Μάριος Σακελλαράκης από την Εφηβική ομάδα, διεθνείς με τις μικρές εθνικές ομάδες, που ίσως προωθηθούν.

Στους στόχους του νέου προπονητή, είναι όπως γράφεται πολλοί πρώην παίκτες μας: ο Νίκος Παπανικολόπουλος που έπαιζε μέχρι το 2000, ο Πρόδρομος Νικολαϊδης που έφυγε από την ΑΕΚ το 1999, ο Σωτήρης Νικολαϊδης που έφυγε το καλοκαίρι του 2005, ο Κώστας Πασχάλης που έφυγε το 2003, ο Γιώργος Σουρλής που αγωνιζόταν πέρσι στο Αιγάλεω.

Πάντως ο 'Τίγρης' ήρθε στην Βασίλισσα τελικά...


http://vasilissa.blogspot.com/2006/07/blog-post_19.html


καλα μπάνια !
Warrior
Οι μεταγραφικοι στοχοι μονο αισιοδοξια δεν προκαλουν..

Η πορεια της ΑΕΚ του χρονου μαλλον θα εξαρτηθει απο τις επιλογες των ξενων.
Αshton τον Πελεκανο εχουν σκοπο να τον κρατησουν ή η ανανεωση εγινε
για να γλιτωσουν χρηματα??
masterjcy
Pistevo oti i proslipsi tou Alexandri itan oti kalytero gia tin AEK dedomenis tis katastasis stin opia vriskete. Krima, poly krima na min mporei kai i AEK na akolouthisei tous Panathinaiko, Olympiakos i esto ton Ari.
suspect
ειμαι κατενθουσιασμενος.

αγοραζω 3259872 διαρκειας τωρα!!!
hellenic
me ti omada tha pame na peksoume stin europi den ksero...tha mas gelane!prepi na baloyn lefta gia na allaksei i katastasei allios blepo na bgei 12 i AEK ston protathlima...
ashton
QUOTE
Τίγρης" και Πέρκοβιτς στην... μηχανή της ΑΕΚ 8/8/2006

Η ΑΕΚ ΚΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιασμίν Πέρκοβιτς (25 χρ.-2,04 μ.). Ο 25χρονος Κροάτης αγωνίζεται στις θέσεις "4" και "5" και αποτελεί εισήγηση του προπονητή της ομάδας μας, Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ο τεχνικός με τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους αναλαμβάνει από σήμερα επίσημα να φέρει ξανά την ομάδα μας στο δρόμο των επιτυχιών!

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι ο μοναδικός Έλληνας τεχνικός που στην καριέρα του έχει "γευτεί" δύο φορές την χαρά της κατάκτησης Ευρωπαϊκού τίτλου. Η πρώτη ήταν το 2001 με το Μαρούσι όταν κατέκτησε το κύπελλο "Σαπόρτα". Όσο για τη δεύτερη, ήταν με τον Άρη το 2003 όταν ο "Τίγρης" οδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην κατάκτηση του "Τσάμπιονς Καπ". Ο νέος προπονητής της ομάδας μας γεννήθηκε στις 2/2/1951 και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα τη σεζόν 1994-95 από τη Λάρισα. Από τότε μέχρι σήμερα κάθισε στους πάγκους των ΠΑΟΚ (1994-95, 2001-02), Απόλλωνα Πατρών (1995-1997), Ηρακλή (1997-98), Ηρακλείου (1998-99), Αμαρουσίου (1999-00), και Ολύμπια Λάρισας (από τα μέσα της σεζόν 2004-05 μέχρι και τη λήξη της περσινής αγωνιστικής περιόδου). Σε ό,τι αφορά την καριέρα του ως παίκτης, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είχε φορέσει τη φανέλα και των τριών μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής), κάτι που επανέλαβε και ως προπονητής. Στον Άρη αγωνίστηκε από το 1976 ως το 1982, στον ΠΑΟΚ από το 1982 μέχρι το 1984 και στον Ηρακλή από το 1984 ως το 1986. Ακόμη έχει φορέσει τη φανέλα των ΧΑΝΘ (1986-87), ΠΑΟΔ (1987-88), Δημόκριτου (1988-89) και Λάρισας (1989-92).


και η επίσημη ανακοίνωση από το aekbc.gr

QUOTE
Το σίριαλ πήρε τέλος. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι κι επίσημα από την Τρίτη το απόγευμα ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, όπως ανακοίνωσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας σαν προπονητής του «δικεφάλου», ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε κυρίως στην πρόκληση που του δίνει η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. «Νιώθω πολύ όμορφα που βρίσκομαι στην οικογένεια της ΑΕΚ. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση που μου παρουσιάζεται αναλαμβάνοντας τις τύχες μιας τόσο ιστορικής ομάδας με εκατομμύρια οπαδούς. Γνωρίζω όμως και τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν και που πρέπει να ξεπεραστούν πάσει θυσία για να ξαναγίνει η ΑΕΚ μεγάλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλεξανδρής. Την ίδια ώρα η «Ένωση» ανακοίνωσε και τον Κροάτη σέντερ, Γιασμίν Πέρκοβιτς.

-Ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕΚ για τη νέα περίοδο;

"Τη δεδομένη χρονική στγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για αγωνιστικούς στόχους. Ειδικά από τη στιγμή που συνεχίζεται η προσπάθεια για ενίσχυση της ομάδας. Έχουμε όμως δύο άλλα σημαντικά κίνητρα τα οποία μπορούμε να τα θέσουμε ως στόχους. Η επιστροφή του κόσμου και η επαναδραστηριοποίηση του προέδρου. Αυτοί οι δύο μεγάλοι στόχοι μπορεί να είναι εξωαγωνιστικοί αλλά τους θεωρώ πολύ σημαντικούς για να πετύχουμε τους αγωνιστυικούς. Ισχυρή διοίκηση και κόσμος είναι η βάση για την επιτυχία".

-Τα μεταγραφικά ζητήματα σε τι δρόμο βρίσκονται;

"Όλο αυτόν τον καιρό έχουμε αλεπάλληλες επαφές με παίκτες, μάνατζερ και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Έμεινε ο Τσιάρας και ο Παπανικολάου και κάναμε μία μεταγραφή αποκτώντας τον Γιασμίν Πέρκοβιτς. Ο Κροάτης είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει"


sportfm.gr
hellenic
Popo pedia kaname 20meres na anakinosoume ton Aleksandri!Apo ti stigmi poy eimoun stin Ellada diabaza pos tha ton anakinosei omos tipota!As erthoun tora kapi paixtes!Pantos ton Nikolaidi den ton thelo!
hellenic
Apo sportime.gr

Και επισήμως παίκτης της ΑΕΚ είναι πλέον ο Πολ Μακ Φέρσον. Ο Αμερικανός γκαρντ απέστειλε υπογεγραμένο το μονοετές συμβόλαιο του στα γραφεία της ΚΑΕ και έγινε το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα (μετά τον Γιασμίν Πέρκοβιτς) που ανακοινώθηκε επισήμως.


Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής...

"Η ΑΕΚ ΚΑΕ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Αμερικάνο σούτινγκ γκαρντ Πολ ΜακΦέρσον (28 χρ.-1,93 μ.). Ο 28χρονος άσος, που την περσινή σεζόν φόρεσε και μάλιστα με επιτυχία τη φανέλα της Ιταλικής Λιβόρνο, ενώ έχει αγωνιστεί και στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Φοίνιξ Σανς και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αποτελεί το δεύτερο εφετινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας, μετά τον Γιασμίν Πέρκοβιτς".


O McFerson eixe balei kapote 26p. se enan agona enantion ton SuperSonics!Fainetai na einai kalos paiktis to mono poy me pirazei einai pos ton pirame monaxa gia enan xrono opos sinithos!
ashton
Αλεξανδρής: Ευνοϊκό το πρόγραμμα 7/9/2006

Θέση τόσο για το θέμα του ΟΑΚΑ και την έναρξη της προετοιμασίας, όσο και την κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 πήρε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, με δηλώσεις του στο aekbc…


ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΝΙΣΕ: "Είναι ευνόητο ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή. Θεωρώ πάντως, πως, σε γενικές γραμμές, η κλήρωση είναι ευνοϊκή γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να από τον πρώτο γύρο να έχουμε πετύχει αρκετές νίκες ώστε να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε τους στόχους μας για τη νέα σεζόν".

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΑΝΕΦΕΡΕ: "Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και δικαιούται να έχει ως έδρα της το ΟΑΚΑ. Όλα αυτά συνεκτιμήθηκαν και είναι λογικό ο κ. Ορφανός να δίνει το "ΟΚ" για να αγωνίζεται εκεί. Είμαι της άποψης πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον Παναθηναϊκό, κάτι που συνέβαινε και στο παρελθόν, μέχρι το 2002".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕ: "Ξεκινάμε από ώρα σε ώρα… Αναμένουμε την άφιξη των παικτών και την υπογραφή συμβολαίων τους και πιθανότατα αύριο θα ξεκινήσουμε προετοιμασία, ενώ από τη Δευτέρα θα μπούμε σε φουλ ρυθμούς".

aekbc.gr
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.