Help - Search - Members - Calendar
Full Version: (1) Boston Celtics vs (4) Washington Wizards
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
aegeansheed
(1) Boston Celtics vs (4) Washington Wizards




QUOTE
How Wizards vs. Celtics became the pettiest rivalry in the NBA

QUOTE
The Wizards - Celtics rivalry has the potential to be great

QUOTE
Wizards, Celtics set to renew feisty rivalry

QUOTE
Is Celtics-Wizards the NBA's newest rivalry?

QUOTE
With plenty of bad blood between them, Wizards-Celtics rivalry is in full bloom

QUOTE
The Rivalry No One Saw Coming: Wizards and Celtics


Αν τα παραπάνω αποτελούν ωραίους εμπορικούς τίτλους στο internet, ας διαβάσουμε ποιά γνώμη έχουν οι αστέρες των δύο ομάδων σχετικά με το τί σημαίνει ένα "Wizards-Celtics":
QUOTE
“Yeah, I think it’s a little rivalry,” John Wall said.

QUOTE
Isaiah Thomas: "I like those type of games. ... Those guys don't like us. We don't like them."

Προϊστορία? ... Πλούσια!
Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως...

2015-16
25 Ιανουαρίου 2016: Κάπως έτσι ξεκίνησε... Οι Wizards είχαν ήδη χάσει τα τρία πρώτα της περσινής χρονιάς από τους Celtics... Ο Beal δεν είχε αγωνιστεί στο τρίτο ματς των season series, που οι Wizards έχασαν από ένα layup του Crowder, αλλά θα το θυμούνται περισσότερο από το χαμένο μπάσιμο του Wall, που δεν ισοφάρισε τότε.
QUOTE
Wizards: G Bradley Beal took a forearm to the face from Smart in the second quarter and did not return. Wittman said Beal was going through concussion protocol... F Nene was assessed a flagrant 1 foul in the fourth quarter for hitting Smart in the face


Με την αγκωνιά του Smart έχαναν τον Beal από την 2η περίοδο για τον υπόλοιπο αγώνα. Δύσκολα θα ήταν ανταγωνιστικοί σε αυτό το παιχνίδι. Ήθελαν μια νίκη, τελικά οι αναμετρήσεις έληξαν 0-4. Ο Crowder διαμαρτυρήθηκε μετά το τέλος του αγώνα ότι δέχθηκε ύβρεις από τον αντίπαλο coach (Wittman τότε) κατά τη διάρκεια του ματς.
QUOTE
"We just tried to wear him down, try to cut the head off the snake early," Smart said

Οι Wizards δεν είναι ομάδα για sweep από κανέναν, οι παίκτες το γνωρίζουν αυτό. Η περσινή χρονιά πλήγωσε τον εγωισμό τους, δε θα το άφηναν έτσι...

2016-17
9 Noεμβρίου 2016:
Είναι το πρώτο από τα τέσσερα νέα ματς της χρονιάς. Ο Horford έλειπε για τους Celtics. Ο Beal χτυπάει το hammy του και βγαίνει από νωρίς, έχοντας παίξει μόλις 11 λεπτά. Ευτυχώς για τους Wizards ο Όθων Porter κάνει το career high του με τους 34 πόντους κερδίζοντας τότε επάξια τη θέση του στον Ανεξπέκτο της Βραδιάς. Με τη διαφορά στους 20 περίπου και 5 λεπτά πριν τη λήξη, o Wall πηγαίνει πάνω στον Smart και αποβάλλεται με flagrant 2. Ήταν προφανές ότι ο Wall ακόμη δεν είχε χωνέψει το περσινό sweep...

Το επόμενο παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο στο Garden.

11 Ιανουαρίου 2017:
Για τις πρώτες τρεις περιόδους οι ομάδες ήταν σχεδόν ισόπαλες. Οι Wizards είχαν ένα μικρό advantage με +2 πόντους.

Ο Isaiah Thomas σκόραρε 20 από τους 38 πόντους του στην 4η περίοδο και οι Celtics προσπέρασαν κρατόντας μέχρι το τέλος τη διαφορά. Ο Wall είχε 4/21 σουτ.
Το παιχνίδι είναι γνωστό και για την αψιμαχία Crowder-Wall με τη λήξη του αγώνα...

QUOTE
"Just two teams playing hard," said Crowder

QUOTE
"It's a physical team. We're physical. Neither one of us has to be pumped," said Bradley Beal

QUOTE
“We’ve had some past history the last couple of years with those guys,” said Porter, who didn’t appear to be on the court during the exchange. “They’re a physical team. They try to play dirty. They try to take you out your game. Their whole team. That’s just how they try to play.”


25 Ιανουαρίου 2017: The Funeral game
Με μια καθόλου προκλητική ενέργεια tongue.gif οι Wizards επιλέγουν με έναν θεατρικό τρόπο να προετοιμαστούν ψυχολογικά για τον επόμενο και τελευταίο αγώνα στο Verizon με τους Cs για φέτος: συνεννοούνται να κάνουν την είσοδο στα αποδυτήρια ντυμένοι στα μαύρα, παραπέμποντας προφανώς σε "κηδεία" των Celtics...
Otto Porter = Men In Black ή Μόρφιους?
QUOTE
“We’re wearing all black to the game,” Kelly Oubre Jr. said. “So you know where we’re going with that. … We’re ready for whatever, man. Round three. Let’s get it.”


Οι Wizards επικράτησαν με Beal, Wall και Morris να έχουν 31, 27 και 19 πόντους αντίστοιχα.
QUOTE
"I wanted to win, man. I wanted to win bad," Beal said. "Especially to keep our home streak going. Especially after the last game we played them. We had a little chip on our shoulder.

Ο Crowder απέκρουε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το rivalry (αφού είχε φρεσκοπληρώσει 25 γκραντ μερικές μέρες πριν δήλωσε ότι θα το σκεφτεί καλά πριν κάνει ο,τιδήποτε αντίστοιχο ξανά...), αλλά οι Celtics είχαν το τελευταίο από την τετράδα στο Garden. Δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσουν να περάσει έτσι...

20 Μαρτίου 2017:
Διαφορετικό από τα προηγούμενα στην εξέλιξη του σκορ, οι Celtics παίζουν με τον Bradley (20π. 9ρ.) αυτή τη φορά και καθαρίζουν το ματς μετά το τέλος της 3ης (+17 διαφορά). Ο πάγκος των Wizards... παραδόξως, μειώνει την τελική διαφορά στους -9.
Από τσαμπουκάδες τί είχαμε? Κάτι light από Rozier και Jennings...

QUOTE
"We knew it was going to be one of those games," Thomas said. "With that team it's always going to be a physical game, always going to be trash talking and things like that. We're basketball players. We love it. We love that type of environment, but we've got to be smart about the things we do and we did a good job tonight."


Boston Celtics
4 συνεχόμενες νίκες μετά το 0-2 δεν είναι εύκολη υπόθεση, όσο και να μέτρησε η απουσία ενός σημαντικού παίκτη (Rondo) από την αντίπαλη ομάδα.
QUOTE
Celtics are just the 18th team in NBA history to come back from a 2-0 deficit to win a seven-game series

Οι Celtics έχουν ξανά στο οπλοστάσιό τους και τον Bradley, που έχει σημειώσει δύο συνεχόμενες καλές εμφανίσεις. Έδωσε απαντήσεις επειδή ένιωσε ότι αμφισβητήθηκε. Είχαν την τύχη με το μέρος τους να μην χάσουν άλλο παιχνίδι από τους Bulls, ενώ όλο τους το backcourt είναι πλήρες και έτοιμο να ξεχυθεί στη μάχη με το καλύτερο ασσόδυο αυτή τη στιγμή (αναφέρομαι στον Πρώτο Γύρο) στο ΝΒΑ.


Washington Wizards
Wall & Beal σκόραραν μαζί 73 πόντους στην τελευταία νίκη εναντίον των Hawks. Είναι το πιο καυτό δίδυμο κοντών συμπαικτών και έχουν έναν και μόνο στόχο φέτος: να αποδείξουν στους εαυτούς τους ότι μπορούν να κερδίσουν τους Celtics σε μια σειρά 7 αγώνων. Ο Wall δε είναι ένας από τους 4 καλύτερους παίκτες του Πρώτου Γύρου φέτος (μαζί με Kawhi, Lebron και Paul). Καμία άλλη υπομονή, δικαιολογία και καθυστέρηση. Την Κυριακή ξεκινάει η μονομαχία...


Tips
* O Bradley έχει αγωνιστεί μόνο στο πρώτο (ήττα) και στο τελευταίο ματς (νίκη) με τους Wizards φέτος.
* Ο Porter έχει κάνει δύο παιχνίδια με +20 πόντους και στα άλλα δύο ήταν μονοψήφιος αχθοφόρος. 1 νίκη και 1 ήττα στα εικοσάρια.
* Στο μοναδικό ματς που έπαιξε ο Bojan, σκόραρε 14 πόντους με 0/5 τρίποντα.
* Με τον Horford στη σύνθεση οι Celtics είναι 2-1 σε νίκες.

Overview
Η σαιζόν μοιράστηκε σε 2-2. Πώς αλλιώς να πάει... Και οι δύο ομάδες κουβαλάνε στα πόδια τους μια σημαντική κούραση έξι παιχνιδιών, κυρίως οι βασικοί των Wizards που παίζουν 38 λεπτά περίπου ο καθένας. Αυτό που βλέπω στο βάθος είναι ότι στην πλευρά των Celtics υπάρχει μια συσπείρωση που έχει δημιουργηθεί τόσο από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν ως team και συμπαίκτες το περιστατικό με τον IT2, όσο και από την αγωνιστική εξέλιξη της Σειράς κόντρα στους Bulls. Οι Wizards έχουν μεν τον καλύτερο παίκτη της Σειράς αυτής στον Wall, αλλά καθόλου πάγκο δε (Mahinmi update: ακόμα Questionable, η Σωτηρία αργεί ακόμα tongue.gif ). Πρόκειται για δύο σκληροτράχηλες ομάδες με ορισμένους πολύ δυνατούς παίκτες σε ατομικό/mental επίπεδο. Στέκομαι εδώ λίγο στον Porter και τον Markief ως προβληματισμό σχετικά με το εάν θα καταφέρουν να δείξουν μια βασική σταθερότητα που απαιτεί η Σειρά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικά η περίπτωση του δεύτερου με οδηγεί να δώσω το πλεονέκτημα στους Celtics και όχι λόγω έδρας. Στα 7 παιχνίδια...
geo82
Θεωρώ κι εγώ ότι η σειρά θα πάει στα 7 παιχνίδια. Ήθελα πολύ να βρεθούν αυτές οι δύο ομάδες αντιμέτωπες στην ποστσίζον λόγω της κόντρας που δημιουργήθηκε στην κανονική περίοδο. Η βασική πεντάδα της Ουάσινγκτον είναι καλύτερη, αλλά η Βοστόνη έχει μεγαλύτερο βάθος. Ελπίζω και εύχομαι να δούμε ωραία παιχνίδια.
geo82
Παίζει κανονικά ο Τόμας, παρότι χθες παρευρέθηκε στην κηδεία της αδελφής του. Ό,τι και να πω γι' αυτόν είναι λίγο. Γνωρίζοντας από προσωπική εμπειρία πόσο οδυνηρό πράγμα είναι ο ξαφνικός θάνατος ενός δικού σου ανθρώπου (σαν σήμερα είχε πεθάνει ο πατέρας μου πριν από 13 χρόνια), του βγάζω το καπέλο για την ψυχική αντοχή που δείχνει. Μακάρι να την πάρουν τη σειρά γι' αυτόν και μόνο.
SteveNashidis
Πολύ μουδιασμένη η Βοστώνη στα πρώτα λεπτά. Περίμενα τους Μάγους πιο κουρασμένους αλλά μπήκαν φορτσάτοι !


Υ.Γ. Geo να είσαι καλά και να τον θυμάσαι φίλε. peace.gif
geo82
@ Voyager.

Ευχαριστώ φίλε, να 'σαι καλά.
SteveNashidis
Μέχρι στιγμής οι Wizards καραδοκούν στο να κλέψουν το ματσάκι, αλλά οι Σέλτικς έχουν απάντηση σε κάθε ξέσπασμα των wall-beal. Mειονέκτημα για τους γηπεδούχους, που συμπλήρωσαν γρήγορα τα 5 ομαδικά, 9 λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι.

Για να δούμε αν πάει σε close game με buzzer beater situations ! !

Edit : O Bogdanovic ο αυθεντικός πήρε το όπλο του. Κλειδί στην πορεία των Μάγων μέχρι στιγμής αυτή η μεταγραφή.
geo82
Τελικά η Βοστόνη τα κατάφερε και ξεκίνησε με το δεξί τη σειρά. Πολύ καλός ο Thomas, ο οποίος δεν εκβίασε προσπάθειες, άξιος συμπαραστάτης ο Crowder και πληθωρικότατος ο Horford.
thalys
Όταν έχεις 19/38 τρίποντα είναι δύσκολο να χάσεις κι ας ξεκινάς με -16 τον αγώνα. Το ματς το έφερε στα ίσα ο πάγκος της Βοστώνης και το καθάρισαν η συλλογική άμυνα και η επιθετική ώθηση του ΙΤ στην τρίτη περίοδο.

Ο τραυματισμός του Μόρις βοήθησε την Βοστώνη αλλά το ματς είχε ήδη ισορροπήσει όταν βγήκε έξω. Ο τραυματισμός του φάνηκε σοβαρός, δεν ξέρω αν θα μπορέσει να επιστρέψει και σε τι κατάσταση θα είναι αν το κάνει στον επόμενο αγώνα.

Ο Wall είχε 20 πόντους με 20 σουτ και 16 ασσίστ με 8 λάθη, τα περισσότερα στην τρίτη περίοδο που πήραν το προβάδισμα οι Σέλτικς, και έπαιξε κακή άμυνα πάνω στον ΙΤ. Αν δεν συνέλθει, δεν έχει ελπίδα η Ουάσιγκτων. Πιστεύω όμως ότι στον επόμενο αγώνα θα γυρίσει στα καλά του επίπεδα και στις δύο μεριές του παρκέ.

Ίσως όχι και τόσο ανέλπιστη η βοήθεια από τον πάγκο των Σέλτικς. Ο Κράουντερ έβαζε όσα τρίποντα έχασε απέναντι στο Σικάγο και οι Ολύνυκ, Ροζίερ, Σμαρτ, ακόμα και ο Μπράουν, βοήθησαν να ισορροπήσει και μετά να κλειδώσει το παιχνίδι. Δύσκολο να ταιριάξει στην συγκεκριμένη σειρά ο Γκρην που πρέπει να γυρίσει στο τέλος του πάγκου (και τώρα μεθαύριο θα βάλει 20 πόντους για να με αποστομώσει).
thalys
Tρομερό παιχνίδι στο Γκάρντεν. Πέφτανε κορμιά συνέχεια, ψιλοκαυγάδες, τρας τόκινγκ, αίμα (άνοιξε η μύτη ξεχνάω τώρα ποιου των Γουίζαρντς), ανισόρροπη διαιτησία (για κάτι τέτοια θες τον Τόμμυ στην περιγραφή) άλλοτε ν'αφήνει όλες τις επαφές κι άλλοτε να σφυρίζει παραπατήματα σε πόδια συμπαικτών. Γουόλ από άλλο πλανήτη μέχρι την τέταρτη περίοδο, οπότε έσκασε κι έκανε λάθη κι αίρμπολ. Η κούραση του στοίχισε στην ΝτιΣι το παιχνίδι. Ο ΙΤ από την άλλη έβαλε 20 πονταλάκια στην 4η περίοδο, άλλα 9 στην παράταση και 53 συνολικά. Αν δεν κάνει λάθος το κέλτικο τουίτερ μου, οι δεύτεροι περισσότεροι πόντοι από παίχτη των Σέλτικς στα πλέυ οφφς, πίσω από τον Χάβλιτσεκ με 54 οι περισσότεροι πόντοι στα πλέυ οφφς από το 2003 και τον Άιβερσον και οι περισσότεροι για φέτος, μπροστά από τους 51 του Ουέστμπρουκ. Κι αυτή η βραδιά ήρθε στα γενέθλια της αδερφής του που πέθανε πρόσφατα.
yorgos
Έσκασε ο Γουόλ και κατέρρευσαν οι Ουίζαρντς που ξεκίνησαν καλά και τελικά το έχασαν μέσα από τα χέρια τους. Ο Όλινικ είναι ο ξανθός Καράγκουτης και απίστευτη τρύπα στην άμυνα. Πολύ κακός ο Beal σήμερα, άφησε τον Γουόλ να τα κάνει όλα μόνος του και δεν είναι βιονικός. Ο τόμας πραγματικά φοβερός, έχει ξαναγίνει να βάζει κανείς 29π σε τελευταία περίοδο + παράταση; Το Μπογκντανοβιτς δεν ξέρω γιατί δεν τον βάζει πιο πολύ. Η Ουάσιγκτον τα έχασε με τα άστοχα σουτ μέσης απόστασης ΕΝΤΕΛΩΣ ελεύθερα, εκεί θες Μπόγκντα. Πολύ κακή διαιτησία, το φάουλ-κλέψιμο του Μπράντελϊ ας πούμε στο τέλος καθοριστικό, ήταν 2 βολές στον Ουόλ ακι ισοφάριση κι όχι +4 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος.
nikolas12
Μεγάλη ματσάρα έγινε στη Βοστώνη. Συμπαθώ πολύ τους Wizards, αλλά δυστυχώς η έλλειψη λύσεων από τον πάγκο τους στοιχίζει πάρα πολύ όπως φάνηκε και σήμερα. Με τον Beal να είναι μέτριος, η απίστευτη παιχνιδάρα του Wall δεν τους έφτανε κάτι απόλυτα λογικό. Από την άλλη ο Thomas των επίσης πολύ συμπαθητικών Celtics είχε και αυτός εξαιρετική βραδιά, αλλά είχε μία ολόκληρη ομάδα από πίσω του να τον βοηθάει. Σε βάθος χρόνου δυστυχώς το μικρό rotation των Μάγων δείχνει ότι οδηγεί σε κούραση, οπότε ίσως αυτή η σειρά να μην τραβήξει και πολύ. Δεν καταλαβαίνω το να μη βάζει Bogdanovic για περισσότερα λεπτά, ήταν μία κομβική ανταλλαγή και τώρα δεν παίρνει χρόνο, ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ. Περιμένω εναγωνίως τα ματς στην πρωτεύουσα.
D-Wade
Σκεφτόμουν πριν αρχίσουν τα playoffs ''Έλα μωρέ ποιος Τόμας; Είναι πολύ τάπας , θα του κρύψουν τον ήλιο στα playoffs, θα βάζει 20 πόντους σουτάρωντας 37%'' Κοντά έπεσα. Απίστευτος.

Και ο Wall κάνει εκπληκτικά playoffs. Tα έφτυσε στο τέλος και δε μπόρεσε να τους κερδίσει τον αγώνα.

Ωραία σειρά , που μπορεί να πάει στα 7.Έχασαν μεγάλη ευκαιρία για break οι Wizards. Ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλον τον αγώνα. Η βασική 5δα τους είναι καλύτερη αλλά όταν μπαίνουν οι Τζενινγκοούμπρηδες ισορροπεί το πράγμα
whaler
Μεγάλο βάθος στον πάγκο η Βοστώνη και αυτό ίσως είναι κάτι που - σε περίπτωση που περάσουν τους Wizards - μπορεί να τους δώσει ένα πλεονέκτημα στους τελικούς με το Cleveland που έχει πιο περιορισμένο ροτέισον. Μου αρέσει γιατί φέτος φαίνεται πως μια ομάδα ίσως μπορεί να τους κοντράρει.
ΙΤ τι να πούμε ρε μεγάλε. Όσο μπόι σου λείπει, άλλο τόσο καρύδια έχεις. Τρομερή παράσταση χθες.
pan24
QUOTE (kouch @ May 3 2017, 11:54 ) *
Μεγάλο βάθος στον πάγκο η Βοστώνη και αυτό ίσως είναι κάτι που - σε περίπτωση που περάσουν τους Wizards - μπορεί να τους δώσει ένα πλεονέκτημα στους τελικούς με το Cleveland που έχει πιο περιορισμένο ροτέισον. Μου αρέσει γιατί φέτος φαίνεται πως μια ομάδα ίσως μπορεί να τους κοντράρει.
ΙΤ τι να πούμε ρε μεγάλε. Όσο μπόι σου λείπει, άλλο τόσο καρύδια έχεις. Τρομερή παράσταση χθες.

Πολυ πολυ δυσκολο να περασουν τους cavs.Ο IT θα πρεπει να παιξει σε 4 παιχνιδια οπως επαιξε χθες για να περασουν
thalys
Οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά. Η ΝτιΣι έχει λίγο καλύτερη πεντάδα, η Βοστώνη έχει πολύ καλύτερο πάγκο. Η σειρά άνετα μπορεί να τελειώσει 4-0 με νίκες με μικρή διαφορά της Βοστώνης εκτός έδρας ή 3-4 με τους Γουίζαρντς να σπάνε την έδρα στον τελευταίο αγώνα ή ο,τιδήποτε στο ενδιάμεσο.

Αναρωτιέμαι πόσα δίνει το να ξεσπάσει καυγάς που θα οδηγήσει σε ντισκαλιφιέ. Υπάρχει κακή προϊστορία, η ένταση είναι υψηλή, σε κάθε αγώνα πέφτουν κορμιά. Ως θεατής την σειρά την απολαμβάνω. Καλές ατομικές εμφανίσεις, σχετικά οργανωμένο μπάσκετ (ΙΤ κόψε τα τρίποντα στον αιφνιδιασμό), πάθος, ωραία ατμόσφαιρα.

+ The first time in NBA Playoff history a player scored 50+ and an opposing player scored 40+ in the same playoff game
https://twitter.com/NBAHistory/status/85961...homas-john-wall
geo82
Όντως είναι πολύ ωραία σειρά γεμάτη ένταση. ΙΤ απλά καταπληκτικός. Έπρεπε να είχα ζητήσει ένα t shirt του από τον κολλητό μου, όταν πήγε τον Αύγουστο στη Νέα Υόρκη.
SteveNashidis
http://fadeawayworld.com/2017/05/03/have-t...against-boston/

Ποιος αποκλείει ότι ο Μάρκους δεν έπαιξε στη θέση του Μαρκιφ μιας και είναι 100% ίδιοι ακόμα και στα τατού;; Θεωρίες συνομωσίες βέβαια tongue.gif
yorgos
Περιμένω ματσάρα Beal σήμερα, τον έπαιξα στο +24.5. Κατά τ' άλλα όποιος και να προκριθεί θα φάει σκούπα από τους υγιείς Καβς, αλλά το να βλέπει κανείς τον Τόμας είναι πραγματική απόλαυση, θέλω να τον δω απέναντι στον Ίρβινγκ. Ο Μπράντλεϊ τρομερό εργαλείο, κρίμα να έχει τέτοιο μηχανισμό στο σουτ. Όλινικ απλά απαράδεκτος για τέτοιο επίπεδο. Ο γιος του μποξέρ Γκορτάτ είναι πολύ τίμιο παλικάρι, εργάτης από τους λίγους.

thalys
Εκεί που ανοίγεις το λάιβ σκορ στο κινητό πριν πέσεις για ύπνο και διαβάζεις στο πλέυ μπάι πλέυ ότι αποβλήθηκε ο Ουμπρε. Το βλέπεις το ντισκαλιφιέ να έρχεται, το παιξες; Κατά τ'αλλα 25 πόντους μπροστά στα μισά του α' ημιχρόνου οι μάγοι, δε γυρνάει το απόγονο.
yorgos
Τράτζικ εμφάνιση, σούπα ματς γενικώς. Ό,τι άξιζε ήταν ο τσαμπουκάδες που ήταν περισσότεροι από τα χάιλάιτς. Ο Τόμας πήρε νομίζω 8 σουτ όλα κι όλα. Πάντως πιο πιθανό φαίνεται να κάνει μπρέικ η Βοστώνη παρά οι Μάγοι.
RipCity
Και χωρίς δόντι και με πρόβλημα στο σαγόνι ο Thomas συν τα γνωστά με την αδερφή του. Απίστευτος, πολύ ψυχή.
Crash95
92-91 με τριπονταρα του Wall , και 3-3 η φοβερη σειρα Σελτικς-Γουιζαρντς. Μεχρι στιγμης και στα 6 ματς οι εδρες μιλησαν ( οχι τοσο συνηθες για Nba), για να δουμε τι θα γινει στο game 7.
nikolas12
Τι ωραίες ομάδες και οι 2 και τι ωραία σειρά που βλέπουμε. Ο Γιαννότοιχος κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και φυσικά τα καλύτερα playoffs, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πόσο υποτιμημένος παίκτης είναι. Αυτοί οι Wizards με λίγο καλύτερους παίκτες να βοηθάνε από τον πάγκο και τις σταθερές τους μονάδες να παίζουν έτσι, θα μπορούσαν να φτάσουν πολύ ψηλά.
Και οι Celtics βέβαια είναι πολύ ωραία ομάδα και θα χαρώ πολύ που θα δω ένα ακόμα παιχνίδι μεταξύ τους. Brooks και Stevens έχουν στήσει εξαιρετικά τις ομάδες τους.
yorgos
Εγώ διαφωνώ. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά μέτριες και οι δύο ομάδες και αμφιβάλλω αν όποια περάσει καταφέρει να πάρει έστω και μια νίκη από το Κλίβελαντ. Η σειρά είναι απόδειξη του χαμηλότατου επιπέδου που έχει η Ανατολή. Δεν πιστεύω ότι καμία από τις δυο θα μπορούσε να αποκλείσει τη Γιούτα, τους Κλίπερς και μάλλον ούτε ο Μέμφις και την Οκλαχόμα.
geo82
Κι εγώ συμφωνώ ότι καμία ομάδα δεν έχει τύχη κόντρα στο Κλίβελαντ.
Air Kef
QUOTE(yorgos @ May 14 2017, 06:25 ) *
Εγώ διαφωνώ. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά μέτριες και οι δύο ομάδες και αμφιβάλλω αν όποια περάσει καταφέρει να πάρει έστω και μια νίκη από το Κλίβελαντ. Η σειρά είναι απόδειξη του χαμηλότατου επιπέδου που έχει η Ανατολή. Δεν πιστεύω ότι καμία από τις δυο θα μπορούσε να αποκλείσει τη Γιούτα, τους Κλίπερς και μάλλον ούτε ο Μέμφις και την Οκλαχόμα.


Θα ήταν αμφίρροπες όλες αυτές οι σειρές, δεν πείθομαι ότι η Γιούτα πχ. θα απέκλειε άνετα την Βοστώνη, ή ότι οι Γουίζαρντς θα έχαναν από την OKC.

Γενικά εγώ έχω να πω ότι πολλές συζητήσεις μπορούν να γίνουν για το "παλίο" και "νέο" ΝΒΑ και το πιο είναι καλύτερο και το επίπεδο του τότε με το τώρα κτλ., δυστυχώς όμως αυτή η αλητεία που υπήρχε στα 90s έχει πεθάνει once and for all.
Τόση κόντρα και μίσος υποτίθεται μεταξύ των 2 ομάδων και σε σειρά που παει στα 7 ματς εχουμε δει ένα σπρώξιμο και μία είσοδο στο γήπεδο με μαύρα - δεν ξέρω αν έχω χάσει κάτι.

Να μου πεις βέβαια, έχουν απαγορέψει ακόμα και το κοίταγμα στον αντίπαλο μετά από in your face κάρφωμα, τι περίμενες ότι θα γίνει, σωστό κι αυτό.
geo82
Nομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε ότι με την αλλαγή των κανονισμών είναι δύσκολο να έχουμε το "μίσος" του παρελθόντος. Παρόλα αυτά, λίγο περισσότερος ανταγωνισμός δε θα έβλαπτε. Το Κλίβελαντ και το Γκόλντεν Στέιτ έχουν κάνει περίπατο μέχρι στιγμής και δεν βλέπω πως αυτό μπορεί να αλλάξει στους τελικούς των περιφερειών. Θυμάμαι τα πλέι οφ από το 2008 μέχρι το 2014 και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των 2 τελευταίων ετών. Η Βοστόνη του 2008 έφτυσε αίμα για να φτάσει στον τελικό, το ίδιο και οι Λέικερς τις δύο επόμενες χρονιές. Τέλος, δεν ξεχνώ την κόντρα των Χιτ με τη Βοστόνη και την Ιντιάνα την εποχή της κυριαρχίας τους. Αν είναι να περιμένω τους τελικούς για να δω ανταγωνισμό, βλέπω και ελληνική Α1.
yorgos
QUOTE(geo82 @ May 14 2017, 20:21 ) *
Nομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε ότι με την αλλαγή των κανονισμών είναι δύσκολο να έχουμε το "μίσος" του παρελθόντος. Παρόλα αυτά, λίγο περισσότερος ανταγωνισμός δε θα έβλαπτε. Το Κλίβελαντ και το Γκόλντεν Στέιτ έχουν κάνει περίπατο μέχρι στιγμής και δεν βλέπω πως αυτό μπορεί να αλλάξει στους τελικούς των περιφερειών. Θυμάμαι τα πλέι οφ από το 2008 μέχρι το 2014 και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των 2 τελευταίων ετών. Η Βοστόνη του 2008 έφτυσε αίμα για να φτάσει στον τελικό, το ίδιο και οι Λέικερς τις δύο επόμενες χρονιές. Τέλος, δεν ξεχνώ την κόντρα των Χιτ με τη Βοστόνη και την Ιντιάνα την εποχή της κυριαρχίας τους. Αν είναι να περιμένω τους τελικούς για να δω ανταγωνισμό, βλέπω και ελληνική Α1.

Δε νομίζω ότι φταίνε οι κανονισμοί για την έλλειψη αντγωνισμού αλλά το ότι η επιτυχημένη εμπορευματοποίηση του αθλήματος διευκολύνει πια το συνωστισμό σταρ στην ίδια ομάδα. Ουσιαστικά δεν παίζει κανένα ρόλο το σάλαρι καπ πια, αφού τα χρήματα που βγάζει ένας αθλητής από τις άλλες δραστηριότητες του επιτρέπουν να παίζει για πολύ χαμηλότερο συμβόλαιο από αυτό που θα μπορούσε να διεκδικήσει. Παίζεις σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί σε μεγαλούτσικη αγορά, πουλάς 200-300εκ σε παπούτσια, διαφημίσεις κλπ δε σε πολυενδιαφέρει αν το συμβόλαιό σου είναι 12εκ ή 25 εκ, σταγόνα στον ωκεανό είναι. Στο επίπεδο των σούπερ σταρ πλέον το συμβόλαιο παίζει λίγο ρόλο, εκτός κι αν είσαι εντελώς φραγκοφονιάς και εγωπαθής τύπου Κόμπι. Εγώ δε θα εκπλαγώ αν στο επόμενό του συμβόλαιο ο Κάρι ζητήσει 50% μείωση..
thalys
Eξαιρετικός Ολύνυκ απόψε. Το ξέραμε ότι στην καλή του μέρα μπορεί να βάλει 20 πόντους για πλάκα. Το πρόβλημα είναι ότι η καλή του μέρα είναι μία στις 3-4. Απόψε ήταν η πολύ καλή του μέρα.

Ο ΙΤ σταθερός. Ο ΑΒ σε κακή μέρα επιθετικά, αμυντικά ο Μπηλ δεν πιανόταν. Έκανε όμως το καθοριστικό κλέψιμο στο τέλος, εκεί που οι μάγοι είχαν την τελευταία ευκαιρία να παραμείνουν στο παιχνίδι.

Μου άρεσε για πρώτη φορά φέτος τόσο πολύ ο JB. Έδειξε άγνοια κινδυνου, πράμα αναμενόμενο για ρούκυ. Γενικά οι παίχτες της Βοστώνης έδειξαν έτοιμοι. Ακόμα και ο Ροζίερ που έπαιξε ελάχιστα συνεισέφερε όσο αγωνίστηκε.

Από την DC Μπηλ, Γουόλ, Μόρις και Πόρτερ το πάλεψαν όσο μπορούσαν. Στο τέλος της τρίτης - αρχές της τέταρτης περιόδου έσκασαν κι εκεί τελείωσε το ματς.

Τώρα το ερώτημα είναι αν ο Λεμπρόν θα σκουπίσει.
yorgos
QUOTE(thalys @ May 16 2017, 04:48 ) *
Τώρα το ερώτημα είναι αν ο Λεμπρόν θα σκουπίσει.

Δυστυχώς έχει να πέσει πολλή σκούπα. Και ο Λεμπρόν και ο Κάρι βλέπουν να φτάνουν με σκουπόξυλα στο χέρι στους τελικούς.

Ο Τόμας είναι μεγάλο liability στην άμυνα. Δεν τον βοηθούν και με double team οι δικοί του κι εκτίθεται, ασχέτως του πόσο απίστευτος είναι μπροστά.
thalys
Αν ο Kawhi επιστρέψει, θα εκπλαγώ αν σκουπίσουν οι Νταμπς. Και πάλι μια νίκη πιστεύω θα την κάνουν οι Σπερς, αλλά δίχως Kawhi δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά.

Στο από δω ματσάρισμα δεν ξέρω. Στο Νοστράδαμο έχω προβλέψει 4-1 γιατί με 2 αγώνες εντός έδρας στην αρχή, λέω 1 θα τον πάρει η Βοστώνη. Είμαι όμως πολύ λιγότερο σίγουρος απ'όσο ήμουν για το ότι οι έδρες δε σπάνε στο BOS-WAS πχ.
nikolas12
Ισορροπημένο ματς μέχρι τα τέλη του 3ου δεκαλέπτου που οι Celtics έβαλαν κάποια σουτ και έπαιξαν καλές άμυνες και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους. Κρίμα για την προσπάθεια των βασικών των Wizards όλη τη χρονιά, ο Beal χθες ήταν συγκλονιστικός, για τον Wall ισχύει το ίδιο για όλη τη διάρκεια της χρονιάς και των playoffs. Δεν είχαν όμως εκτός Morris, Porter, Gortat ανάλογο supporting cast.
Κρίμα να πέσουν αυτές οι 2 ομάδες που έχουν πάθος μεταξύ τους και οι Cavs να έχουν τους λιπόψυχους Raptors να μη μπορούν καν να τους δυσκολέψουν. Προβλέπω δυστυχώς 4-1 στον επόμενο γύρο.
geo82
Συγχαρητήρια στη Βοστόνη για την πρόκριση, αν κι εγώ θεωρώ ότι δεν έχουν ελπίδα απέναντι στο Cleveland. Ευκαιρίας δοθείσης, οφείλω να αναθεωρήσω για τη στάση μου απέναντι στον Ainge για την έλλειψη τόλμης στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Τελικά, καλά έκανε. Η ομάδα έκανε μια πολύ πετυχημένη χρονιά και δεν υπήρχε λόγος να δοθούν υπερβολικά ανταλλάγματα από τη στιγμή που η ομάδα του Λεμπρόν δείχνει αχτύπητη στα πλέι οφ.
Manimal
QUOTE (geo82 @ May 16 2017, 14:25 ) *
Η ομάδα έκανε μια πολύ πετυχημένη χρονιά και δεν υπήρχε λόγος να δοθούν υπερβολικά ανταλλάγματα από τη στιγμή που η ομάδα του Λεμπρόν δείχνει αχτύπητη στα πλέι οφ.


Συμφωνώ στο γεγονός ότι δεν έπρεπε να δοθούν ανταλλάγματα. Η λέξη επιτυχία όμως στην Βοστώνη έχει πτυχές και λεπτομέρειες που στην κατά βάθος ανάλυση δεν απείχε και πολύ από την αποτυχία. Η μικρή διαφορά των δύο εννοιών είναι ένα σπασμένο δάχτυλο του Ρόντο. Μπορεί να ήταν τελείως διαφορετική η κατάσταση και στην Βοστώνη, σχετικά με τον θάνατο της αδερφής του ΙΤ, δεν ξεχνώ όμως τις συζητήσεις του διαδικτύου στο 2-0 για την διαφαινόμενη ως τότε παταγώδη αποτυχία τους. Ακόμα και στην σειρά με DC, η Wizards βρέθηκαν ένα σουτ μακρυά από το σπάσιμο της έδρας, ή από μια επιπλέον ανάσα των Wall & Beal. Με τα αν και μπορεί όμως η ιστορία δεν αλλάζει και έχει όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα. Συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου σε αυτούς που πιστεύουν ότι οι ομάδες της Ανατολής, πέρα των CAVS δεν απέχουν μεταξύ τους και η επιτυχία από την αποτυχία είναι θέμα συγκυριών.
SteveNashidis
QUOTE
Ο ανεξπέκτος: Kelly Olynyk
Ο Κelly ταιριάζει ιδανικά στον ρόλο του ανεξπέκτου γιατί :
  • Η φυσιογνωμία του είναι βγαλμένη από την δεκαετία του 80'.
  • Έχει το τρίποντο κάτι που σημαίνει ότι ως 5άρι θα μπορέσει να ξεκολλήσει την υπόλοιπη ομάδα.
  • Το έχει κερδίσει 1 φορά φέτος.
  • Θα αφήσει τα μαλλιά του λυτά.


Είχα αρχίσει να αμφιβάλλω για την επιλογή μου αλλά ο Ολύνυκ έπαιξε στο τελεύταιο παιχνίδι του δεύτερο γύρου πολύ καλά. Ελπίζουμε και ανάλογες εμφανίσεις με Καβς και σε μεγαλύτερη διάρκεια.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.