Help - Search - Members - Calendar
Full Version: To Μπάσκετ Σήμερα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
treathitch
Γίνεται όλο και πιο φανερό το ότι το μπάσκετ αλλάζει χρόνο με το χρόνο. Κάθε καλοκαίρι, όταν δίνονται τα διαπιστευτήρια των Εθνικών ομάδων στις διοργανώσεις της FIBA και πλέον είναι εμφανές το ότι το λεγόμενο International Ball κερδίζει συνεχώς έδαφος και εξαπλώνεται ανά τον πλανήτη, βλέπουμε όλο και περισσότερες αλλαγές και συστήματα στο παρκέ, τα οποία δεν υπήρχαν ούτε καν σε μίνιμουμ βαθμό πριν το ξεκίνημα του 21ου αιώνα. Παράλληλα όμως, βλέπουμε και κάποιες κινήσεις που μεταβάλλουν το προϋπάρχον σκηνικό, με αφετηρία τη σχέση των επαγγελματικών λιγκών του πλανήτη. Των μεγάλων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (ACB, Legabasket, Russian Superleague, ΕΣΑΚΕ, Αdriatic League), του νέου αφεντικού του Ευρωπαϊκού μπάσκετ (ULEB) και του ΝΒΑ/NBDL.

Οι βασικοί λόγοι γι' αυτό:

1. H ίδρυση της ULEB και κατά συνέπεια η συνεχής και σε ταχείς ρυθμούς ανάπτυξη και επαγγελματοποίηση του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.
2. Η δύναμη των λεγόμενων International Players να αποκτήσουν προσωπικότητα και κατά συνέπεια χρόνο συμμετοχής, πρωταγωνιστικό ρόλο και διάρκεια στο NBA.
3. Τα συνεχώς αυξανόμενα buy-outs, τα οποία δίνουν έναν άλλο αέρα ανταγωνισμού στις Ευρωπαϊκές λίγκες, σε μεγαλύτερο βαθμό βέβαια στις μεγάλες (Ισπανία, Ιταλία), αλλά με τάση να αναπτυχθουν και στις μικρότερες (Ελλάδα, Ρωσία, Γαλλία, Αδριατική Λίγκα), οι οποίες έχουν ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα.
4. Η "επεκτατική" πολιτική των μεγάλων Ισπανικών (κυρίως) ομάδων που λειτουργούν είτε ανταγωνιστικά προς το ΝΒΑ (βλέπε απαγορευτικά buy-outs ή μεγάλα συμβόλαια), είτε ως μέσο (επενδύοντας δηλαδή σε νεαρούς παίκτες από τη Λατινική Αμερική και την πρώην Γιουγκοσλαβία και πολλαπλασιάζουν το κέρδος τους, πουλώντας τους στο ΝΒΑ) "αποστολής τους στο ΝΒΑ.

Πριν προχωρήσω στις πιθανές συνέπειες, στις αντιδράσεις του NBA και στην ανυπαρξία της FIBA, πως σας φαίνεται το παραπάνω? Πιστεύετε ότι χρειάζονται κάποιες συμπαγείς προσθήκες?
NBAholic
5. Αυξανόμενη έμφαση σε αμερικανικές μεθόδους φυσικής εκγύμνασης.

6. Η ίδια η πτώση των Αμερικανών, που θυσιάζουν την ουσία στο βωμό του streetball και του ποιος θα καρφώσει με μεγαλύτερες περιστροφές στον αέρα. Νομίζουν ότι ο Τζόρνταν στις ώρες προπόνησής του εξασκούσε το κάρφωμα απ'τη γραμμή των βολών.
dizzy_fingers
Θετικά είναι αυτά τα σημάδια (τί τον έβαλες τον ΕΣΑΚΕ όμως στα "μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα", μου λες? biggrin.gif) για το παγκόσμιο μπάσκετ.

Το θέμα είναι ότι ο κόσμος και τα ΜΜΕ (αλληλοσυνδεόμενα είναι αυτά τα δύο) αργούν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις και έτσι η άνοδος του παγκόσμιου μπάσκετ εκλαμβάνεται ως "πτώση του ΝΒΑ και κατά συνέπεια, όλου του μπάσκετ".

Κακώς, ασφαλώς...
Το μπάσκετ δε χειροτερεύει, αλλά όπως σωστά λες, αλλάζει και η νέα του παγκόσμια(-οποιημένη) εικόνα ορίζεται από τους δύο πυρήνες εκατέρωθεν του Ατλαντικού (ΝΒΑ και την ανερχόμενη Uleb) και από αμφίρροπες διεθνείς διοργανώσεις.

Pal mal, pal mal...
treathitch
QUOTE(dizzy_fingers @ Aug 3 2006, 03:33 AM) *
Pal mal, pal mal...

Είναι κάποιος basketforumικός κώδικας αυτός, ή απλά μια διαφορετική έκδοση του pas mal εις διπλούν?
dizzy_fingers
Είναι μια basketforumική λανθασμένη έκδοση της μάρκας τσιγάρων. icon_drunk.gif
*Όπου pal, βάλε ασφαλώς pas* (μη φωνάζει και η κυρά στο άβαταρ tongue.gif).
V@Roxe##13
Ο ΕΣΑΚΕ ειναι στα μεγαλα πρωταθληματα. ΕΣΑΚΕ? Ισως πρεπει παντως να βρουμε και ενα καλο ονομα για το πρωταθλημα!!! Προς Θεου οχι ομως HEBA μου θυμιζει κατι απο φαρμακο.
Για μενα το μεγαλυτερο στοιχημα ειναι να ακολουθησουμε την Ισπανια πριν ξεφυγει.

Για μενα το μεγαλυτερο προβλημα του Ν.Β.Α ειναι οτι δινουν πολυ μεγαλη σημασια στα αθλητικα και σωματικα προσοντα των παικτων.
dizzy_fingers
QUOTE
Ο ΕΣΑΚΕ ειναι στα μεγαλα πρωταθληματα.

Χμ...ίσως...αλλά στις μεγάλες διοργανώτριες αρχές, με τίποτα. 33.gif
Το ΗΕΒΑ μου θυμίζει HEMO εμένα. Όντως, πρέπει να δουλέψουν το όνομα.

QUOTE
Για μενα το μεγαλυτερο προβλημα του Ν.Β.Α ειναι οτι δινουν πολυ μεγαλη σημασια στα αθλητικα και σωματικα προσοντα των παικτων.

Μόδα είναι θα περάσει...
weirdo1977
QUOTE(V@Roxe##13 @ Aug 3 2006, 07:46 PM) *
Ο ΕΣΑΚΕ ειναι στα μεγαλα πρωταθληματα. ΕΣΑΚΕ? Ισως πρεπει παντως να βρουμε και ενα καλο ονομα για το πρωταθλημα!!! Προς Θεου οχι ομως HEBA μου θυμιζει κατι απο φαρμακο.



θυμάμαι με πόσες τυμπανοκρουσίες είχαμε περάσει από την εοκ στον εσακε... κρίμα...
V@Roxe##13
Το σημερα ειναι το προβλημα, πρεπει να οργανωθουμε να ακολουθησουμε τους Ισπανους προν ξεφυγουν και αλλο, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, να φυγει ο Οικονομιδης!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.