Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Καλυτερος προπονητης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Versus & Polls
Pages: 1, 2
a bullet for your head
Ριχνοντας μια ματια στο NBA ENCYCLOPEDIA,πηρε το ματι μου οτι υπηρχε ενα top 10,με τους καλυτερους προπονητες στην ιστορια του ΝΒΑ,καθως κ καποια αλλα στοιχεια με τα καλυτερα ρεκορ σε κανονικες περιοδους κ πλει-οφ.
Απ'αυτο λοιπον,πηρα το ερεθισμα για να ανοιξω αυτη την ψηφοφορια.
Το top 10 ηταν:
-Ρεντ Αουερμπαχ
-Τσακ Ντειλι
-Μπιλ Φιτς
-Ρεντ Χολτζμαν
-Φιλ Τζακσον
-Τζον Κουντλα
-Ντον Νελσον
-Τζακ Ραμσει
-Πατ Ραιλι
-Λενι Ουιλκενς

Σ'αυτους,προσθεσα κ τους:
-Γκρεγκ Ποποβιτς
-Τζερι Σλοαν
-Λαρι Μπραουν
-Κ.Σ.Τζοουνς
-Ρουντι Τομζανοβιτς

Για να ειμαι ειλικρινης,δεν γνωριζα τους Τζον Κουντλα κ Ρεντ Χολτζμαν.
Απ'οτι διαβασα,ο Κουντλα κερδισε 5 πρωταθληματα μεσα σε 6 σεζον,ως προπονητης της Μινεαπολις τη περιοδο 1948-54.
Ο Χολτζμαν,ηταν ο προπονητης της μεγαλης ομαδας των Νικς στις αρχες των 70',που κατεκτησε ενα πρωταθλημα κ εφτασε κ αλλη μια φορα στους τελικους.
Απ τους υπολοιπους:
-Ο Ποποβιτς ειναι ο προπονητης της καλυτερης ομαδας της τελευταιας 10ετιας(κατα πολλους),των Σπερς.
-Ο Αουερμπαχ,ειναι ισως η εμβληματικοτερη φιγουρα των Σελτικς.
-Ο Ραμσει,καταφερε κ πηρε πρωταθλημα με τους Μπλειζερς.
-Ο Ουιλκενς ειναι ο πιο πολυνικης προπονητης στο ΝΒΑ.
-Ο ''Μαστερ-Ζεν'',γνωστος και μη εξαιρετεος.
-Ο ''ανατρεπτικος'' Νελσον,ο οποιος εχει ανακηρυχτει 3 φορες ως προπονητης της χρονιας.
-Ο Φιτς εκανε πολλες νικες στη καριερα του(και ηττες),δουλευοντας σε Σελτικς,Κλιπερς κ.α. ομαδες.
-Ο Κ.Σ.Τζοουνς,ηταν ο προπονητης της μεγαλης ομαδας των Σελτικς των 80'(Απ το 83' κ μετα).
-Ο ''Μιστερ-Αρμανι'',Πατ Ραιλι,δεν θα μπορουσε να λειψει.
-Ο ''μεγαλος δασκαλος'' Λαρι Μπραουν,που εχει κατορθωσει να κατακτησει τον τιτλο κ στο NCAA & στο ΝΒΑ.
-Ο Σλοαν,που φετος ξεπερασε το φραγμα των 1000 νικων,ολες με τους Τζαζ.
-Ο Τομζανοβιτς,προπονητης των Ροκετς του τρισμεγιστου Ολαζουον,με 2 δακτυλιδια στο ενεργητικο του.
-Ο Μεγας Τσακ Ντειλι,προπονητης των κακων παιδιων του Ντητροιτ κ της θρυλικης ''Ντριμ-Τιμ 1''.

Η ψηφος ειναι πολλαπλης επιλογης.
Air and King
Eνδιαφερον το poll.

Θα απαριθμησω του 10 κορυφαιους με λιγα σχολια για τον καθενα.

1.Ρεντ Αουερμπακχ:Για μενα ο κορυφαιος προπονητης ολων των Εποχων.Ο "Godfather" του ΝΒΑ ο Θρυλος με το πουρο ειναι η πιο ξεχωριστη φιγουρα που ειδε ποτε η προπονητικη.Οδηγησε τους Σελτικς σε 8 σερι πρωταθληματα πραγμα εξωπραγματικο και αφταστο.Ηταν αυτος που ανεδειξε τον ορισμο της λεξης "ομαδα" με τους Σελτικς σαρωνοντας τιτλους μεσα απο το ομαδικο πνευμα σε μια εποχη που μεσουρανουσε ο Γουιλτ Τσαμπερλαιν.Κατεκτησε συνολικα 9 τιτλους.Παντα θα τον θυμομαστε για τον τροπο που πανυγηριζε αναβωντας το πουρο λιγο πριν την ληξη του αγωνα.

2.Πατ Ραιλι:Ο "Κυριος Armani" υπηρξε σπουδαια μορφη στην προπονητικη.Εγινε διασημος καθως ηταν προπονητης της πιο χαρησματικης ομαδας στην Ιστορια του ΝΒΑ τους Λεικερς του Showtime με γραναζι της μηχανης τον Ματζικ Τζονσον.Κατεκτησε 4 πρωταθληματα με τους Λεικερς και στην συνεχεια αφου ξεκουραστηκε λιγο ανελαβε τους Νικς δειχνοντας οτι μπορει να φτιαξει και μια σκληρη ομαδα και παιζοντας σε διαφορετικο τεμπο.Επαιξε Τελικο το 94 απενατι στους Ροκετς του Χακιμ οπου εχασε.Κατεκτησε ενα ακομα τιτλο με το Μαιαμι το 2006 με ηγετη τον Ντουειν Γουειντ.

3.Λαρρυ Μπραουν:Υποτιμημενος θα ελεγα.Τεραστιος προπονητης που ποτε δεν ειχε και τις καλυτερες ομαδες υπο την καθοδηγηση του.Ειναι ο μονος προπονητης που εχει κατακτησει και κολλεγιακο τιτλο με το Κανσας και πρωταθλημα ΝΒΑ με τους Πιστονς.Ειναι ο μονος προπονητης που καταφερε "να τα βρει" με τον Αιβερσον και μαζι πηγαν τους Σιξερες στους Τελικους του 2001.Εχει καταφερει να βαλει στα πλειοφ 7 διαφοερτικες ομαδες και παραλιγο φετος να τις κανει 8.

4.Τσακ Ντειλι:Ο προπονητης των Bad Boys που τους οδηγησε σε δυο Τιτλους και καταφερε να περιορησει τον Τζορνταν παιζοντας "ξυλο".Πολλοι τον μισησαν για το "σατανικο" του μυαλο αλλοι τοσοι τον λατρεψαν γιατι του αρεσε το υπρβολικο φισικαλ γκειμ.Προπονητης και της Ντριμ Τιμ του 92.

5.Φιλ Τζακσον:Ο "Ψυχολογος" Φιλ αρπαξε την ευκαιρια απο τα μαλλια οταν απο βοηθος του Νταγκ Κολλινς μεσα σε μια νυχτι ανελαβε τις τυχες των Μπουλς και του μπαρουτοκαπνισμενου Μαικλ Τζορνταν.Πολλες φορες κατηγορηθηκε οτι δεν ηταν προπονητης αλλα ψυχολογος.Αυτο ομως εκανε εν τελει την διαφορα.Ηταν αυτος που εδεινε τα κινητρα στον Τζορνταν και ρυθμιζε την ψυχολογια του και τον εκανε δει διαφορετηκα το παιχνιδι οπως λεει και ο ιδιος MJ.Παντως χρωσταει πολλα στον "αορατο" Τεξ Γουιντερ.9 πρωταθληματα στο συνολο εχει την ευκαιρεια να γινει ο πολυνικης κατακτωντας αλλο ενα.

6.Γκρεκ Ποποβιτς:Ο κορυφαιος της τελευταιας δεκαετιας.Κατεκτησε 4 πρωταθληματα με τους Σπερς.Προπονητης που πανω απο ολα βαζει την ομαδα και μετα τους Σταρ.Απο τις εξαιρεσεις.Ενδεχομενως να ανεβει και αλλο οταν σταματησει να κοουτσαρει.

7.Ρεντ Χολτζμαν:Οδηγησε τους Νικς σε δυο πρωταθληματα τα μοναδικα στην ιστοριατους και ειχε υπο την καθοδηγηση του τον Γουολτ Φρειζερ(ειδωλο του Νικου Γκαλη) και τον Γουιλις Ριντ.Στο "Μεγαλο Μηλο" εζησαν μεγαλες στιγμες τοτε απεναντι στους Λεικες των Γερο-Τσαμπαρλαιν και Γουεστ.

8.Κ.Σ Τζουονς:Προπονητης των Σελτικς τη δεκαετια του 80 μιας πολυ ταλαντουχας ομαδας απο το το 1983 εζησε απο κοντα την μαχη Ματζικ και Μπερντ κατεκτησε δυο πρωταθληματα και εχει βαλει το λιθαρακι του στην Legacy των Σελτικς.Ηταν και ως παιχτης μελος της δυναστειας των Σελτικς τους Αουεμπακχ.

9.Ρουντι Τομιανοβις:"Μια Κοκα Κολα Λαιτ" αλλιως δεν μπορω να κοουτσαρω.......
Μεγαλη μορφη ο Ρουντι οδηγησε τους Ροκετς του "μαγου" Χακιμ σε δυο πρωταθληματα.Καλος προπονητης και "μοντερνος".
Χαρακτηριστρικος ο πανυγηρισμος μετα το "Κιss of Death" του Μαριο Ελλι απενατι στους Σανς.Προπονητης και το 2000 της Ντριμ Τιμ.

10.Ντον Νελσον:Για μενα ο κορυφαιος προπονητης που δεν εχει κατακτησει πρωταθλημα.Αλλαξε πολλα με τους Γκολντεν Στειτ Γουριορς και το Run n Gun μπασκετ των Run-TMC.Προπονητης που θελει να κερδιζει μεσα απο την επιθεση και οχι απο την αμυνα.Ισως για αυτο ποτε δεν πηρε πρωταθλημα.


Αξιοι αναφορας ολοι οι υπολοιποι ο Τζον Κουντλα που στα 31 του μολις ανελαβε τους Μινεαπολις Λεικερς και κατεκτησε 5 πρωταθληματα,Τζακ Ραμσι και το πρωταθλημα με τους Μπλειζερς,ο πολυνικης Λενι Γουιλκινς και οι υπολοιποι εν ενεργεια και μη.
a bullet for your head
Air & King,χαιρομαι που βρισκεις αυτη τη ψηφοφορια ενδιαφερουσα.Νομιζω οτι ηταν κατι, που ελλειπε απ τα Versus-Poll του ΝΒΑ.
Ο μινι-σχολιασμος σου για τους 10 που ανεφερες με βρισκει συμφωνο.
Η δικη μου ψηφος ηταν 6πλη:
-Ντειλι
-Τομζανοβιτς
-Ραιλι
-Αουερμπαχ
-Ποποβιτς
-Μπραουν
(Αν και κατι με ετρωγε,να ψηφισω κ τον Νελσον.. rolleyes.gif )..
Στα κριτηρια,νομιζω οτι εκτος των τιτλων κ των διακρισεων,θα πρεπει να συμπεριλαμβανονται κ τα ''προπονητικα στιγματα'' που κατατεθηκαν,οι ''προπονητικες τασεις'' που παρουσιαστηκαν.
Προσωπικες μου αδυναμιες παντως, ηταν ο Τσακ Ντειλι κ ο Ρουντι Τομζανοβιτς,ενω κ για τους αλλους που ψηφισα,νιωθω πολυ μεγαλο σεβασμο κ εκτιμηση.
Air and King
Βλεποντας φιλε bullet παντως οτι δεν αναφερεις καθολου τον Φιλ Τζακσον να πω την αληθεια ουτε εγω τον θεωρω πολυ μεγαλο προπονητη σε αντιθεση με πολυ κοσμο που τον θεωρει και μαλιστα τον κορυφαιο η τον δευτερο κορυφαιο.Τα 9 πρωταθληματα ομως και οι 11 τελικοι ειναι κατι σημαντικο για να τον βαλω στο τοπ-5.Σαν προπονητης και μονο απεχει κατα την γνωμη μου απο αρκετους.Ισως η "ψυχολογια" να ειναι πολυ πιο σημαντικο μερος του παιχνιδιου απο οσο το εκλαμβανουμε πολλες φορες!Υποκλινομαι στον Γουιντερ.
a bullet for your head
QUOTE(Air and King @ Apr 14 2009, 17:36 ) *
Βλεποντας φιλε bullet παντως οτι δεν αναφερεις καθολου τον Φιλ Τζακσον να πω την αληθεια ουτε εγω τον θεωρω πολυ μεγαλο προπονητη σε αντιθεση με πολυ κοσμο που τον θεωρει και μαλιστα τον κορυφαιο η τον δευτερο κορυφαιο.Τα 9 πρωταθληματα ομως και οι 11 τελικοι ειναι κατι σημαντικο για να τον βαλω στο τοπ-5.Σαν προπονητης και μονο απεχει κατα την γνωμη μου απο αρκετους.Ισως η "ψυχολογια" να ειναι πολυ πιο σημαντικο μερος του παιχνιδιου απο οσο το εκλαμβανουμε πολλες φορες!Υποκλινομαι στον Γουιντερ.

Απο αποψη παλμαρε,ειναι μαζι με τον Αουερμπαχ οι πιο επιτυχημενοι.
Την αποψη μου για τον Φιλ την εχω εκφρασει παλιοτερα,κυριως στη συγκριση με τον Πατ Ραιλι.
Δεν θα θελησω εδω να επεκταθω περισσοτερο..
Βλεποντας κ μια ματια απ τα εως τωρα αποτελεσματα,χαιρομαι παρα πολυ που οι ''ατιτλοι'' Νελσον & Σλοαν,εχουν οσες και ο ''τροπαιουχος'' Φιλ..(Ο Σλοαν,εχει κ μια παραπανω).
a bullet for your head
Αν και εχουν κατατεθει μολις 13 ψηφοι,ωστοσο, απ τα μεχρι τωρα αποτελεσματα βλεπω μεγαλη μαχη αναμεσα στους Ποποβιτς(προηγειται με βραχεια κεφαλη),Αουερμπαχ,Τζακσον,Ντειλι και Σλοαν.
Ως αξιοσημειωτο θα ελεγα τους 6 ψηφους του Σλοαν,ενος προπονητη που δεν εχει κατακτησει το τιτλο ως τωρα,τυγχανει ομως αποδοχης και σεβασμου.
man10
Σιγουρα κορυφαιος προπονητης ο Ρεντ Αουερμπαχ που οδηγησε τους Σελτικς στο θρυλικο σερι των 8 πρωταθληματων.
a bullet for your head
QUOTE(man10 @ Apr 21 2009, 22:35 ) *
Σιγουρα κορυφαιος προπονητης ο Ρεντ Αουερμπαχ που οδηγησε τους Σελτικς στο θρυλικο σερι των 8 πρωταθληματων.

Σιγουρα προκειται περι θρυλικης μορφης..
Στις συγκρισεις που εχουν γινει κατα καιρους με τον Φιλ,ψηφιζω υπερ του Αουερμπαχ..οπως κ σε αντιστοιχες με τον Πατ Ραιλι,παλι υπερ του Ραιλι.. rolleyes.gif
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Ο Πατ μονο και μονο για το show time Lakers.
Τετοιο μπασκετ δεν θα ξαναπαιξει ποτε κανεις.
a bullet for your head
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Apr 22 2009, 00:41 ) *
Ο Πατ μονο και μονο για το show time Lakers.
Τετοιο μπασκετ δεν θα ξαναπαιξει ποτε κανεις.

Σιγουρα ο Πατ Ραιλι σηματοδοτησε μια 10ετια με το μπασκετ που επαιξαν οι Λεικερς.
Μπορω να σου πω πως μ'αρεσε και με τους Νικς..αλλη φαση βεβαια,αλλα μ'αρεσε..
Air and King
Υπηρξαν τεραστιοι προπονητες στο ΝΒΑ οπου προσωπικα ανεφερα τις προτιμησεις μου αλλα ο Ρεντ Αουερμπακχ ειναι ο G.O.A.Τ
Ο Ραιλι για μενα ειναι δευτερος οχι τοσο επειδη κοουτσαρε την πιο χαρησματικη,θεματικη και συναμα πρωταθλητρια ομαδα(Λεικερς) αλλα γιατι απεδειξε οτι μπορει να αλλαζει φιλοσοφια 180 μοιρες και να κανει επισης πολυ καλη δουλεια(Νεα Υορκη,Μαιαμι) σε ενα τελειως διαφορετικο μπασκετ.
Timemaster
QUOTE(Air and King @ Apr 22 2009, 19:46 ) *
Υπηρξαν τεραστιοι προπονητες στο ΝΒΑ οπου προσωπικα ανεφερα τις προτιμησεις μου αλλα ο Ρεντ Αουερμπακχ ειναι ο G.O.A.Τ
Ο Ραιλι για μενα ειναι δευτερος οχι τοσο επειδη κοουτσαρε την πιο χαρησματικη,θεματικη και συναμα πρωταθλητρια ομαδα(Λεικερς) αλλα γιατι απεδειξε οτι μπορει να αλλαζει φιλοσοφια 180 μοιρες και να κανει επισης πολυ καλη δουλεια(Νεα Υορκη,Μαιαμι) σε ενα τελειως διαφορετικο μπασκετ.



Δε μπορώ να μη συμφωνήσω...
όταν ένας προπονητής στην εποχή του ενός παίχτη έφτιαξε ομάδα και μάλιστα χωρίς να χάσει τίτλο για 8 χρόνια δε μπορεί παρά να είναι Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Όσο για τον Ράιλι δεν είναι μόνο που κοουτσάρισε τους Λεικερς της παρέας του Μagic αλλά κυρίως για τον τελικό με την Υόρκη και το πρωτάθλημα με το Μαιάμι!!!
77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif

Τέλος ποτέ δε κατάλαβα γιατί ο Τζάκσον είναι κορυφαίος προπονητής είδικά όταν χάλασε εκείνο το δίδυμο Σακιλ-Κόμπι.
a bullet for your head
Μια μινι απολαυστικη κουβεντουλα με τον θρυλο Ρεντ Αουερμπαχ..
http://www.nba.com/video/channels/nba_tv/2..._musberger.nba/
koutsou10
κ εγω ψηφιζω ραηλι κυριως για το showtime αφου δεν προλαβα τον αουερμπαχ...
παντως για μενα 3ος ειναι με διαφορα ο τζακσον αφου εκτος απο τους τιτλους εχει κ
στην κανονικη διαρκεια 1041 νικες!!!-435 ηττες!!! ποσοστο 70,5%
στα play-off 209 νικες!!!-91 ηττες!!! ποσοστο 69,7%
Dwyane ''the flash'' Wade
θεωρω τον αουερμπαχ Νο1 λογω του τεραστιου σερι που εκανε και το οποιο πολυ δυσκολα θα σπασει(μαλλον ποτε) αλλα και της παμμεγιστης ομαδας που ειχε φτιαξει τοτε.

Νο2 ο ραιλι φυσικα!!οπως ειπε και ο air and king απο το showtime και το απολυτο μπασκετ εκανε πληρη στροφη και εφτιαξε αλλες δυο πολυ καλες ομαδες με εντελως διαφορετικες βασεις και στυλ μπασκετ κατακτωντας μαλιστα 1 πρωταθλημα και φτανοντας και σε εναν τελικο!απιστευτος!
a bullet for your head
Ενα αρθρο για τους 10 καλυτερους κοουτς την τελευταια 10ετια...
http://sports.yahoo.com/nba/blog/ball_dont...?urn=nba,193972

Τι δουλεια εχει ο Σκαιλς και ο Χιουμπι Μπραουν?? ohmy.gif
Και σε τοσο υψηλη θεση ο ΝτανΤονι?? huh.gif
Νομιζω οτι ο κοουτς Λαρι Μπραουν,θα επρεπε να βρισκεται σε υψηλοτερη θεση..
Επισης θα επρεπε να αναφερθουν οι Λαρι Μπερντ,Ρικ Ειντελμαν,Μπαιρον Σκοτ και Ντοκ Ριβερς..
Συμφωνω για τη 1η θεση...ο μεγας Γκρεγκ Ποποβιτς,την αξιζει αυτη τη θεση..
il postino
ποποβιτς!!!!!


με ενα ντανκαν στα χερια του πηρε τοσα πρωταθληματα! εφτιαξε ενα αξιομαχο συνολο με παικτες που θα μπορουσαν σε αλλες ομαδες να ειναι απλοι ρολιστες!
aegeansheed
QUOTE(a bullet for your head @ Oct 6 2009, 15:57 ) *
Ενα αρθρο για τους 10 καλυτερους κοουτς την τελευταια 10ετια...
http://sports.yahoo.com/nba/blog/ball_dont...?urn=nba,193972


Το πιο αποτυχημένο decade presentation από αυτά που κάνει εδώ και 1 μήνα το y!

Δεν έχει μέσα Scott...
half-man half-maverick
ο ντονι νελσον παιδια για μενα με διαφορα ! οι ομαδες του παιζουν πανεμορφο μπασκετ! οταν τον ειχε το νταλας χαιροσουν να την βλεπεις την ομαδα! εκανε και το γκολντεν στειτ καλο.
επισης ενας που εκτιμαω και δεν μου φαινεται να τον ειδα στη λιστα ειναι ο πολ γουεστχεντ ! ο τυπος ηταν ο πατερας του περιφημου ραν εν γκαν που επαιζαν με μεγαλη επιτυχια οι φινιξ. εφερε την μοδα των "κοντων γρηγορων ψηλων" (Στυλ μαριον στο φινιξ)
οι ομαδες του παντα σκοραραν πολλους ποντους!

απο τους χειροτερους θεωρω τον αχωνευτο τον τζορτζ καρλ. ο χαζουλης διελυσε το μιλγουοκι που ειχε φτιαξει πολυ καλη ομαδα (τοτε με την τριαδα γκλεν ρομπινσον,κασελ και αλλεν)
almirosbc
ποποβιτς ψηφισα ειναι μεγαλος κοουτς...........
a bullet for your head
QUOTE(half-man half-maverick @ Oct 19 2009, 16:57 ) *
ο ντονι νελσον παιδια για μενα με διαφορα ! οι ομαδες του παιζουν πανεμορφο μπασκετ! οταν τον ειχε το νταλας χαιροσουν να την βλεπεις την ομαδα! εκανε και το γκολντεν στειτ καλο.
επισης ενας που εκτιμαω και δεν μου φαινεται να τον ειδα στη λιστα ειναι ο πολ γουεστχεντ ! ο τυπος ηταν ο πατερας του περιφημου ραν εν γκαν που επαιζαν με μεγαλη επιτυχια οι φινιξ. εφερε την μοδα των "κοντων γρηγορων ψηλων" (Στυλ μαριον στο φινιξ)
οι ομαδες του παντα σκοραραν πολλους ποντους!

O κοουτς Νελσον,εχει 2 θητειες στους Ουωρριορς..η 1η ηταν πριν τους Μαβερικς..και κατα την οποια οι Ουωρριορς τοτε,επαιξαν και το ελκυστικοτερο μπασκετ ισως..
Ο ''πατερας'' του ραν εν γκαν,δεν νομιζω οτι ειναι ο Ουεστχεντ..ουτε πρεπει να ηταν αυτος που πρωτολανσαρε Undersized & γρηγορους αθλητικους ψηλους..ωστοσο,θα συμφωνησω πως οι Φοινιξ επι θητειας του,επαιξαν καλο μπασκετ..
half-man half-maverick
παρεξηγηση ο γουεστχεντ ηταν στο ντενβερ το 90-92 . και εχω την εντυπωση οτι ηταν αν οχι ο πρωτος απο τους πρωτους που το εφαρμοσαν το συστημα. τουλαχιστον ηταν πρωτος στο νβα τωρα για κολλεγιακο δεν ξερω. τοτε οι ντενβερ σκοραραν κατα μεσο ορο 119 ποντους biggrin.gif για λιγα συνεχομενα παιχνιδια ειχαν πανω απο 130 ποντους !!! και επισης εσπασαν και το ρεκορ ποντων σε ενα ημιχρονο σκοραροντας μια φορα 109 ποντους! βεβαια ετσι θα σας φαινεται σε οσους δεν ξερουν λες και οι ντενβερ ειχαν την υπερομαδα του αιωνα. ομως επειδη τοτε δεν ειχαν οι προπονητες αλλους 6 επιστημονες απο πισω να επισημαινουν τα λαθη τους και να βοηθανε η ομαδα αυτη δεν επαιζε καθολου αμυνα. 109 εβαζε 110 ετρωγε.
τους φινιξ τους ανεφερα για να καταλαβετε το ειδος παιχνιδιου αμα τυχον δεν το ειχατε ακουσει.
ο κοουτς τους ο μαικ ντ αντονι ειχε δηλωσει οτι ηταν φαν των ναγκετς εκεινης της περιοδου. (που παρολα αυτα ειχαν τελειωσει με ενα ποσοστο νικων (44-120 tongue.gif)

a bullet for your head
QUOTE(half-man half-maverick @ Oct 19 2009, 19:31 ) *
παρεξηγηση ο γουεστχεντ ηταν στο ντενβερ το 90-92 . και εχω την εντυπωση οτι ηταν αν οχι ο πρωτος απο τους πρωτους που το εφαρμοσαν το συστημα. τουλαχιστον ηταν πρωτος στο νβα τωρα για κολλεγιακο δεν ξερω. τοτε οι ντενβερ σκοραραν κατα μεσο ορο 119 ποντους biggrin.gif για λιγα συνεχομενα παιχνιδια ειχαν πανω απο 130 ποντους !!! και επισης εσπασαν και το ρεκορ ποντων σε ενα ημιχρονο σκοραροντας μια φορα 109 ποντους! βεβαια ετσι θα σας φαινεται σε οσους δεν ξερουν λες και οι ντενβερ ειχαν την υπερομαδα του αιωνα. ομως επειδη τοτε δεν ειχαν οι προπονητες αλλους 6 επιστημονες απο πισω να επισημαινουν τα λαθη τους και να βοηθανε η ομαδα αυτη δεν επαιζε καθολου αμυνα. 109 εβαζε 110 ετρωγε.
τους φινιξ τους ανεφερα για να καταλαβετε το ειδος παιχνιδιου αμα τυχον δεν το ειχατε ακουσει.
ο κοουτς τους ο μαικ ντ αντονι ειχε δηλωσει οτι ηταν φαν των ναγκετς εκεινης της περιοδου. (που παρολα αυτα ειχαν τελειωσει με ενα ποσοστο νικων (44-120 tongue.gif)

Ο Πολ Ουεστχεντ δεν χρειαζοταν αλλους 6 ''επιστημονες'' απο πισω του...διοτι ηδη του ειχε αποδοθει ο τιτλος του ''Τρελου Επιστημονα''... rolleyes.gif
Βεβαια,και εκεινα τα χρονια,οι ομαδες διεθεταν σχετικα πολυαριθμα προπονητικα σταφ..
Απλα ο συγκεκριμμενος κοουτς ''ασπαζοταν'' εκεινη την αγωνιστικη φιλοσοφια.
Αν δεν κανω λαθος,ηταν χεντ-κοουτς των Λεικερς στις αρχες των 80'..και τον διαδεχτηκε ο βοηθος του τοτε..ο Πατ Ραιλι.
Στο κολεγιακο πρωταθλημα στα τελη 80',εκανε μια αξιοσημειωτη δουλεια με το Λοιολα Μεριμαουντ,εχοντας ως σταρ,τον αδικοχαμενο Χανκ Γκαδερς,ο οποιος ειχε νταμπλ-νταμπλ σε ποντους και ρημπαουντ,σκοραροντας +30π μ.ο....και τον Μπο Κιμπλ,μετεπειτα επιλογη των Κλιπερς..ο οποιος απογοητευσε στο ΝΒΑ & χαθηκε..
Παντως,μιας και ανεφερες τους Ναγκετς εκεινης της περιοδου..εμενα μ'αρεσαν..και τους συμπαθουσα καπως, λογω και του Κρις Τζακσον..
a bullet for your head
To ποιο ενδιαφερον απ τα εως τωρα αποτελεσματα της ψηφοφοριας,ειναι οι 11 ψηφοι που εχει παρει ο ''Ατιτλος'' κοουτς Σλοαν...& που ειναι μολις μια ανασα πισω απ τον πολυνικη Φιλ...
Τον πολυνικη Φιλ ο οποιος βρισκεται στη 4η θεση πισω απ τους Αουερμπαχ-Ποποβιτς-Ραιλι...
Τελικα υπαρχει δικαιοσυνη... smiley.gif
aegeansheed
Για μένα είναι ασχετοσύνη (το αποτέλεσμα του Sloan ως τώρα)

Ποιός είναι ο Sloan?
Τί θα γινόταν αν δεν είχε για 15 συνεχή χρόνια μαζί τον συνδυασμό Stockton-Malone, που σε οποιαδήποτε ομάδα να έπαιζαν χώρια δεν υπήρχε περίπτωση να έπιαναν τους ίδιους αριθμούς ποτε? Ο Malone έτρεχε το γήπεδο όσο κανείς PF δεν μπορούσε καλύτερα (μαζί με τον Barkley ίσως) και έτσι μπορούσε να ακολουθήσει τους τρελούς ρυθμούς του Stockton.

Εντάξει παραδέχομαι ότι είναι επιτυχημένος βάσει του Win Pct. % και καλός προπονητής επεδή εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τα δυνατά στοιχεία που του παρείχε στο Hall-of-fame ζευγάρι. Ήταν όμως τυχερός και για μένα δε θα έπρεπε να βρίσκεται στη σχετική κουβέντα για τον καλύτερο. Σίγουρα έχει μεγάλα χέρια πάντως... smile.gif

Για να πω καλό έναν προπονητή θα πρέπει να έχει προσφέρει και κάτι στην Ιστορία του Μπάσκετ. Μία ιδέα, να είναι υπεύθυνος για μία απροσδόκητα καλή εμφάνιση της ομάδας του ενώ κανείς δεν το περιμένει, να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο...Κάτι που τελευταία έχω εκτιμήσει (ποιος θα το έλεγε ότι θα το γράφω αυτό...) στον Van Gundy. Τον Stan.
a bullet for your head
QUOTE(aegeansheed @ Jun 19 2010, 22:05 ) *
Κάτι που τελευταία έχω εκτιμήσει (ποιος θα το έλεγε ότι θα το γράφω αυτό...) στον Van Gundy. Τον Stan.

Καλως ηλθες στο κλαμπ.... rolleyes.gif
Ο Σταν εχει μελλον...
Ειναι ταλαντουχος-ικανος,σε καλη ηλικια,κοουτσαροντας μια απ τις καλυτερες ομαδες της λιγκα.
Μπορει τα επομενα χρονια να τα καταφερει & να κατακτησει τιτλο-ους...
HLR CENATION
Απο τη γεννια των πενηνταρηδων ο κορυφαιος ειναι ο Ντοκ Ριβερς.φετος μπορει να εχασε τον τιτλο αλλα για μενα κερδισε στο κοουτσαρισμα τον φιλ.Επισης ξεχωριζω κ τον Καρλαιλ αλλα σε αυτον ταιριαζει καλυτερα η ανατολη...

Hoff
Σαν φίλος των Lakers έχω σχηματίσει μία ολοκληρωμένη άποψη για τον Τζάκσον. Είναι γεγονός ότι πάντα κατάφερνε να έχει υπερηχητικά δίδυμα στις ομάδες του (MJ-Pippen και Shaw-Kobe) την ώρα που άλλες ομάδες είχαν μόνο τον Ντρέξλερ, ή μόνο τον Κιντ, ή μόνο τον Άιβερσον και πάει λέγοντας... Παίζει μεγάλο ρόλο. Όταν το υλικό ήταν μέτριο το 2006 και το 2007 δεν έκανε τίποτα σπουδαίο, από την άλλη και ο Ρούντι Τ μία απ'τα ίδια έκανε το '05.

Εκείνο που διέκρινε τον Τζάκσον ήταν η ικανότητά του να διαχειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό προσόν, ειδικά στο NBA όπου πάρα πολλοί παίκτες είναι ταλαντούχοι αλλά δεν έχουν τη σωστή νοοτροπία να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Πόσες φορές δεν έχουμε δεί ταλέντα να πηγαίνουν άκλαφτα λόγω κακής συμπεριφόρας/επιλογών κλπ. Πολλές φορές όταν δημιουργείς μια ομάδα με πολύ ταλέντα είναι δύσκολο να τη διαχειριστείς και αυτό είναι κάτι που πρέπει να του το πιστώσουμε. Ενδεχομένως το γεγονός ότι κατάφερε να διατηρήσει την αρμονία στην ομάδα με Σακίλ και Κόμπι και να πάρει 3 πρωταθλήματα σε 4 τελικούς μέσα σε 5 χρόνια, ίσως συνιστά μεγάλη επιτυχία.

Κορυφαίο πάντως δεν το θεωρώ, οι αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν είναι και οι πλέον πετυχημένες, μερικές φορές δεν υπάρχουν καθόλου αντιδράσεις...

Ουσιαστικά συμφωνώ με Air and King που τον έβαλε στο top 10. 11 πρωταθλήματα, μετρ της ψυχολογίας (κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσεις αυτό) δε γίνεται να μην το θεωρείς έναν από τους κορυφαίους προπονητές που έχουν περάσει. Τώρα αν τον κατατάξεις 5ο, ή 10ο μικρή σημασία έχει.
a bullet for your head
QUOTE(Hoff @ Jun 20 2010, 02:20 ) *
Σαν φίλος των Lakers έχω σχηματίσει μία ολοκληρωμένη άποψη για τον Τζάκσον. Είναι γεγονός ότι πάντα κατάφερνε να έχει υπερηχητικά δίδυμα στις ομάδες του (MJ-Pippen και Shaw-Kobe) την ώρα που άλλες ομάδες είχαν μόνο τον Ντρέξλερ, ή μόνο τον Κιντ, ή μόνο τον Άιβερσον και πάει λέγοντας... Παίζει μεγάλο ρόλο. Όταν το υλικό ήταν μέτριο το 2006 και το 2007 δεν έκανε τίποτα σπουδαίο, από την άλλη και ο Ρούντι Τ μία απ'τα ίδια έκανε το '05.

Εκείνο που διέκρινε τον Τζάκσον ήταν η ικανότητά του να διαχειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό προσόν, ειδικά στο NBA όπου πάρα πολλοί παίκτες είναι ταλαντούχοι αλλά δεν έχουν τη σωστή νοοτροπία να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Αν κατι μπορει να πιστωθει στον Φιλ ειναι οτι δημιουργησε εκεινα τα χρονια μια καινουργια ταση,ενα καινουργιο ρευμα-μοδα,με τους λεγομενους ''Διαχειριστες-Προπονητες''..
Που ομως διαχειριζοταν προσωπα & καταστασεις μονο εκει οπου υπηρχε αξιολογο παρον & προοπτικη & εχοντας παικταραδες..(3 εκ των οποιων βρισκονται στο top10 ολων των εποχων,ο Πιππεν ηταν μελος της αυθεντικης Ντριμ-τιμ1,ενας ηταν απ τους καλυτερους αμυντικους & ρημπαουντερ ολων των εποχων,ενας ηταν απ τους καλυτερους Ευρωπαιους ολων των εποχων & με καποιους αλλους να συγκαταλεγονται στους καλυτερους της γενιας τους..)...
Δηλαδη δεν τον ειδαμε ποτε σε μια μικρο-μεσαια ομαδα...για να δουμε πως & εαν οι διαχειριστικες του ικανοτητες θα εφερναν αποτελεσματα & τιτλους..

Επισης ποτε του δεν πηρε ομαδα απ την μετριοτητα & την εφτασε στη κορυφη...
Δεν ανελαβε τους Μπουλς απ την εποχη του Ορλαντο Γουλριτζ...αλλα οταν ηδη ο Τζορνταν ειχε 4-5 χρονια στη λιγκα...ο Κραουζε ειχε φερει-επιλεξει τους Πιπεν-Χ.Γκραντ..& ο Νταγκ Κολλινς τους ειχε οδηγησει μεχρι τους τελικους της ανατολης..
Επισης ο ανταγωνισμος που συναντησε στην ανατολη απ το 90' & μετα,δεν ειχε καμια σχεση με τον ανταγωνισμο που υπηρχε στα μεσα των 80'..καθως οι Σελτικς & οι Πιστονς ηταν πολυ σπουδαιες ομαδες & ανυπερβλητα εμποδια εκεινη την εποχη..
Τον ευννοησαν αφανταστα οι συγκυριες λοιπον...
Σε μια νυχτα ο Νταγκ Κολλινς εχασε τη δουλεια του & απ'οτι θυμαμαι δεν ηταν αγωνιστικοι οι λογοι...
Και αναλαμβανει αυτος εχοντας & στο πλευρο του,τον γκουρου Τεξ Ουιντερς...

Στους Λεικερς δεν βρηκε ενα ''ρημαδιο''....απεναντιας που ο Ντελ Χαρρις ειχε κανει εξαιρετικη δουλεια & με τον Σακ ειχαν φτασει στους ημιτελικους & τελικους της δυσης..
Και ο ερχομος του συμπιμπτει & με το ξεπεταγμα του νεαρου τοτε Κομπε,υπηρχε ηδη & ο Γκλεν Ραις(ενας απ τους καλυτερους παικτες & σουτερ της γενιας του),ενω ερχεται & ο Ρον Χαρπερ...

Νομιζω οτι ολα τα παραπανω δεν γινεται να αμφισβητηθουν...οπως βεβαια δεν γινεται να αμφισβητηθουν & τα 11 δακτυλιδια που εχει κατακτησει εως τωρα..
Ομως δεν μπορει να χαρακτηριστει & ως ενας προπονητης που ''εστιψε'' το μυαλο του,παρουσιασε καινουργιες προπονητικες τασεις,εισηγαγε καινουργια στοιχεια στο παιχνιδι....& ουτε μπορω να θυμηθω να εχει κερδισει & πολλα παιχνιδια απο δικες τους προπονητικες παρεμβασεις-ελιγμους κατα τη διαρκεια των αγωνων...
Ειδικα τωρα στα γεραματα,ειναι πολυ δυσκολο να κρυφτει πλεον ''το βλεμμα της αγελαδας''... rolleyes.gif

Μπορει να εχει μπει στο ''πανθεον'' & να εχει συνδεσει το ονομα του με μεγαλες στιγμες & επιτυχιες τα τελευταια 20 χρονια,ομως δεν εχει πεισει οτι ειναι & ο καλυτερος προπονητης-κοουτς ολων των εποχων...
Σιγουρα ομως ειναι ο πιο πολυνικης..

Βλεπω οτι πηρε απο χτες 5 ψηφακια,ξεπερνωντας κατα εναν ψηφο τον Πατ Ραιλι & φτανοντας τον Γκρεγκ Ποποβιτς... rolleyes.gif
aegeansheed
Νομίζω το poll θα έπρεπε να περιλαμβάνει και τον Adelman. Με σημαντικές επιτυχίες με τρεις διαφορετικές ομάδες την τελευταία 20ετία, κάτι που ως κριτήριο μετράει περισσότερο για μένα. Κυριότερη θεωρώ τα κατορθώματα που κατάφερε με τους Rockets τα τελευταία χρόνια, έχοντας έναν all-star για το περισσότερο διάστημα της regular season και τραυματία τον άλλον, κάνοντας πραγματικές ομάδες με παίκτες από κάτι 1-2ους γύρους του draft (Landry, Brooks, Hayes, Lowry, Scola, Αlston).

Το ποσοστό του (W-L Pct%) είναι αρκετά καλό (0.61) και πάντα άφηνε την ομάδα του σε καλύτερο επίπεδο από όταν την παραλάμβανε. Από τους σημαντικότερους προπονητές των τελευταίων χρόνων μαζί με Popovich, Rivers κατά την ταπεινή μου άποψη.

Σε μία πρόταση: Γιατί Tomjanovich και όχι Adelman?
a bullet for your head
Φιλε aegeansheed δεν θα διαφωνησω για τον Ειντελμαν,ομως το poll το ανοιξα με αφορμη κατι που ειχε παρει το ματι μου στο NBA Encyclopedia,οσον αφορα τους 10 καλυτερους προπονητες ολων των εποχων.
The Warlus
Bullet άστα αυτά και προσκύνα τον γερό-Φιλ!!!! icon_drunk.gif icon_drunk.gif
a bullet for your head
QUOTE(The Warlus @ Jun 20 2010, 17:17 ) *
Bullet άστα αυτά και προσκύνα τον γερό-Φιλ!!!! icon_drunk.gif icon_drunk.gif

Καποτε καποιος αναγκαστηκε να δηλωσει πως η γη δεν κινειται...και ψελισε το αντιθετο...
Και μου ζητας να προβω σε κατι παρομοιο?... rolleyes.gif
Να προσκυνησω τον Φιλ?... icon_drunk.gif icon_drunk.gif
Εχω ριξει 6πλη ψηφο & θα επιμεινω σ'αυτην...
Εσυ αν θελεις προσκυνα τον Φιλ ''Κοιμαμαι ορθιος'' Τζακσον... smiley.gif
Das Kapital
Αν ειναι απιστευτα δυσκολο να βρουμε τον καλυτερο παιχτη ever,το να βρουμε τον καλυτερο coach ειναι ακομα πιο δυσκολο αφου παιζουν πολλα αλλα ρολο κατα κυριο λογο οι παιχτες που κοουτσαραν,εγω ψηφιζω τον Ρεντ λογω της μεγαλης δυναστειας των Σελτικς της δεκαετιας του '60 και του επιβλητικου-συμπαθητικου χαρακτηρα του
captain charisma


ενταξει ο τζακσον δεν κοιμαται εντελως..οταν θελει βγαζει γλωσιτσα smiley.gif
a bullet for your head
QUOTE(captain charisma @ Jun 20 2010, 17:54 ) *
ενταξει ο τζακσον δεν κοιμαται εντελως..οταν θελει βγαζει γλωσιτσα smiley.gif

Ποσους μυες του σωματος του χρησιμοποιησε?... rolleyes.gif
Ακομη & απ το να σηκωθει απ την καρεκλα βαριοταν... biggrin.gif
HLR CENATION
QUOTE(a bullet for your head @ Jun 20 2010, 17:59 ) *
Ποσους μυες του σωματος του χρησιμοποιησε?... rolleyes.gif
Ακομη & απ το να σηκωθει απ την καρεκλα βαριοταν... biggrin.gif



Yπαρχει ομως κ μια αποψη που λεει οτι ο καραγκιοζακος προπονητης ειναι συνεχεια ορθιος κ φωναζει,κουναει τα χερια,ενω απο την αλλη ο μεθοδικος μεγαλος προπονητης καθεται στο παγκο ηρεμος,δεν εκδηλωνεται ειτε χανει με 20ειτε κερδιζει με 20 με καθαρο μυαλο μελετα το ματς κ σχεδειαζει τις επομενες κινησεις.

Αυτο που αναγνωριζω παντως στο Τζακσον,ειναι οτι εχει κτισει ιδανικα μια ομαδα κ εχει μοιρασει εξεραιτηκα τους ρολους....
a bullet for your head
QUOTE(laclipers @ Jun 20 2010, 18:39 ) *
Yπαρχει ομως κ μια αποψη που λεει οτι ο καραγκιοζακος προπονητης ειναι συνεχεια ορθιος κ φωναζει,κουναει τα χερια,ενω απο την αλλη ο μεθοδικος μεγαλος προπονητης καθεται στο παγκο ηρεμος,δεν εκδηλωνεται ειτε χανει με 20ειτε κερδιζει με 20 με καθαρο μυαλο μελετα το ματς κ σχεδειαζει τις επομενες κινησεις.

Αυτο που αναγνωριζω παντως στο Τζακσον,ειναι οτι εχει κτισει ιδανικα μια ομαδα κ εχει μοιρασει εξεραιτηκα τους ρολους....

Καλα,υπαρχουν διαφορετικες αποψεις σ'αυτο το ζητημα.
Καποιοι δυσαρεστουνται με την εντονη ''γλωσσα του σωματος'' & καποιοι με την ''υπνηλια''..
Προσωπικα παντως δεν εχω πειστει τοσα χρονια οτι το μυαλο του δουλευει ακαταπαυστα,λες & ειναι ο Κασπαρωφ..
Θα συμφωνησω οτι ειναι πολυ καλος στην κατανομη των ρολων,ομως ουδεποτε εκτισε ομαδα.
Δουλεψε σε ετοιμες & στρωμμενες ομαδες.
Magnus92
Ψηφος στον Ποποβιτς ...
Εκανε μια καταπληκτικη ομαδα , χωρις να εχει τον απολυτο σουπερ σταρ στην ομαδα του, καταφερε να φορεσει αρκετα δαχτυλιδια, και νομιζω πως παντα ειχε τον ελεγχο της ομαδας (βεβαια για αυτο οφειλεται και ο χαρακτηρας των παικτων που ειχε κατα καιρους ) μεσα και εξω απο τα παρκε ...
HLR CENATION
QUOTE(a bullet for your head @ Jun 20 2010, 19:02 ) *
Καλα,υπαρχουν διαφορετικες αποψεις σ'αυτο το ζητημα.
Καποιοι δυσαρεστουνται με την εντονη ''γλωσσα του σωματος'' & καποιοι με την ''υπνηλια''..
Προσωπικα παντως δεν εχω πειστει τοσα χρονια οτι το μυαλο του δουλευει ακαταπαυστα,λες & ειναι ο Κασπαρωφ..
Θα συμφωνησω οτι ειναι πολυ καλος στην κατανομη των ρολων,ομως ουδεποτε εκτισε ομαδα.
Δουλεψε σε ετοιμες & στρωμμενες ομαδες.



Το ροστερ των ΛΑ δεν ειναι της επιλογης του Φιλ?Αρα το στησιμο της ομαδας δεν ειναι δικο του?Η επιλογη των Αριζα,Αρτεστ,του γκαζολ,του Οντομ δεν ηταν η σωστη?Η ομαδα παντα ρολαρε παρα τις οποιες αλλαγες εργο καθαρα της δουλειας του προπονητη.Οι επιλογες του παντα ευστοχες.
Εστησε σωστα την ομαδα γυρω απο τον κομπι με τα καταλληλα υλικα..Αλλοι μπορει να πηγαιναν σε επιλογες με παικτες που να ηθελαν μια μπαλα μονοι τους.Βλεπε Ματζικ που τουλαχιστον τα 3/5 της πενταδας εχουν σαν πρωτο μελημα το σκοραρισμα κ μετα να δωσουν τη μπαλα.
a bullet for your head
QUOTE(laclipers @ Jun 20 2010, 21:57 ) *
Το ροστερ των ΛΑ δεν ειναι της επιλογης του Φιλ?Αρα το στησιμο της ομαδας δεν ειναι δικο του?Η επιλογη των Αριζα,Αρτεστ,του γκαζολ,του Οντομ δεν ηταν η σωστη?Η ομαδα παντα ρολαρε παρα τις οποιες αλλαγες εργο καθαρα της δουλειας του προπονητη.Οι επιλογες του παντα ευστοχες.
Εστησε σωστα την ομαδα γυρω απο τον κομπι με τα καταλληλα υλικα..Αλλοι μπορει να πηγαιναν σε επιλογες με παικτες που να ηθελαν μια μπαλα μονοι τους.Βλεπε Ματζικ που τουλαχιστον τα 3/5 της πενταδας εχουν σαν πρωτο μελημα το σκοραρισμα κ μετα να δωσουν τη μπαλα.

Με τη λεξη χτιζω η' οικοδομω,εννοω οτι παιρνεις κατι απ τη μετριοτητα & το μετατρεπεις σε κορυφαιο.
Ο Φιλ ουδεποτε εχτισε τους Μπουλς η' τους Λεικερς & εχω ηδη αναφερθει-επιχειρηματολογησει.
Το οτι εφερνε καλα γραναζια ειναι κατι που του εχω αναγνωρισει.
Ωστοσο σχεδον παντοτε δουλευε με πολυ σπουδαια ροστερ...& λεω σχεδον,γιατι την 2ετια 2006-07 που ειχε ενα νορμαλ ροστερ δεν εκανε & τιποτε ιδιαιτερο.
Αλλα ηρθε η προσθηκη του Γκασολ & η ομαδα των λεικερς απεκτησε αλλη δυναμικη.
Air and King
QUOTE(laclipers @ Jun 20 2010, 21:57 ) *
Το ροστερ των ΛΑ δεν ειναι της επιλογης του Φιλ?Αρα το στησιμο της ομαδας δεν ειναι δικο του?Η επιλογη των Αριζα,Αρτεστ,του γκαζολ,του Οντομ δεν ηταν η σωστη?Η ομαδα παντα ρολαρε παρα τις οποιες αλλαγες εργο καθαρα της δουλειας του προπονητη.Οι επιλογες του παντα ευστοχες.
Εστησε σωστα την ομαδα γυρω απο τον κομπι με τα καταλληλα υλικα..Αλλοι μπορει να πηγαιναν σε επιλογες με παικτες που να ηθελαν μια μπαλα μονοι τους.Βλεπε Ματζικ που τουλαχιστον τα 3/5 της πενταδας εχουν σαν πρωτο μελημα το σκοραρισμα κ μετα να δωσουν τη μπαλα.

Την μερα που ανακοινωσε o Koυπσακ τον Γκασολ σαν ανταλλαγη ο Φιλ μπορει ουτε καν να μην ηξερε αυτη την κινηση η να την εμαθε ωρες πριν γινει..
Ο Φιλ Τζακσον δεν εχει στησει καμια ομαδα..Βρηκε ετοιμες ομαδες και τις οδηγησε στον τιτλο...
Επαναλαμβανω ο Φιλ Τζακσον μπορει να θεωρηθει αριστος ψυχολογος αλλα προπονητης με ολη την σημασια της λεξης δεν ειναι...Θα ηθελα πολυ να τον εβλεπα να κοουτσαρει για παραδειγμα τους Πιστονς του 2004 η τους Ροκετς του 94.....
Ενας προπονητης των 11 πρωταθληματων εντυπωσιαστηκε απο μια και μονο φαση που σκαρφιστηκε ενας με 0 πρωταθληματα οπως τον Σταν Βαν Γκαντυ..
Οι προπονητες στο ΝΒΑ εχουν ολοκληρα επιτελεια μαζι τους ασσισταντ κ.τ.λ.Σε αυτο ειναι κορυφη ο Φιλ..Οταν ειχε μαζι του τον ανθρωπο-δασκαλο Γουιντερ αλλα επαιρνε αυτος το μεγαλυτερο credit τοτε σιγουρα ειναι εξυπνος ανθρωπος...
Προπονητες με ολη της σημασια της λεξης ηταν ο Αουερμπακχ,ο Γουντεν,ο Ραιλι,ο Ντιν Σμιθ,ο Ποποβιτς,ο Τσακ Ντειλι...
Σιγουρα ο Φιλ Τζακσον ειναι ο πολυνικης...
Αλλα δεν ξερω αν θα ξαναυπαρξει προπονητης με 11 πρωταθληματα και να υπαρχουν ανθρωποι οπως περυσι ο Μουρνινγκ να λεει οτι ο Φιλ Τζακσον “To tell you the truth, Phil doesn’t have to do anything but call time outs,”
a bullet for your head
QUOTE(Air and King @ Jun 21 2010, 01:46 ) *
Αλλα δεν ξερω αν θα ξαναυπαρξει προπονητης με 11 πρωταθληματα και να υπαρχουν ανθρωποι οπως περυσι ο Μουρνινγκ να λεει οτι ο Φιλ Τζακσον “To tell you the truth, Phil doesn’t have to do anything but call time outs,”

''To tell you the truth, Phil doesn't have to do anything but call time outs.
Kobe is the facilitator. He is the one driving the mission of this particular team right now.The communication level he has with his teammates out there, you can just see it.
I think Phil is just showing up, to tell you the truth, and Kobe is doing all the work to make this team successful''..

Εντωμεταξυ δεν θυμαμαι σε ποιο ματς των περσινων πλει-οφς ηταν,αλλα σε ενα κρισιμο σημειο προς το τελος & σε ενα ταιμ-αουτ που ειχαν παρει οι Λεικερς,ο Φιλ καθοταν στην ακρη & ο Κομπε ειχε μαζεψει γυρω του τους συμπαικτες του & τους εδινε οδηγιες... rolleyes.gif
Θα κοιταξω να το βρω..
airness
Ας μην ξεχναμε κ τον Don Haskins...ηταν απλα ενα φαινομενο του basket (αναδειχθηκε στο NCAA ως προπονητης το 1965-66 με το απιστευτο record:28-1 με μια ομαδα outsider. Aκομη ως καριερα προπονητη ειχε 719–353 record κ οδηγησε την ομαδα του Texas σε 14 πρωταθληματα) αυτο συμμενει καριερα smiley.gif
rankin
Πάτ Ράιλι για τα κοστούμια και την κομψότητα!
Α, και γιατί είχε βάλει τον Στάρκς να κοπανάει μπουκέτα στον Τζόρνταν!!!! smiley.gif


-Καλά, Τσαρλς, το είδες το μπουκέτο που του χωσε πριν; δεν τον χάλασε!!!!ΧΟΧΟΧΟ

giannis_mg
QUOTE(airness @ Jul 27 2010, 18:37 ) *
Ας μην ξεχναμε κ τον Don Haskins...ηταν απλα ενα φαινομενο του basket (αναδειχθηκε στο NCAA ως προπονητης το 1965-66 με το απιστευτο record:28-1 με μια ομαδα outsider. Aκομη ως καριερα προπονητη ειχε 719–353 record κ οδηγησε την ομαδα του Texas σε 14 πρωταθληματα) αυτο συμμενει καριερα smiley.gif


Και για μενα ειναι ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ προπονητης στην ιστορια του παγκοσμιου μπασκετ φιλε μου.Δεν ειναι μονο οι τιτλοι του και που οδηγησε το τοτε Τεξας στον 1ο τιτλο(μια ομαδα ΤΡΑΓΙΚΗ που οποτε εκανε καμια νικη πανηγυριζε σαν να πηρε τιτλο) του αλλα και πως το εκανε.Τοτε που κυριαρχουσε ο ρατσισμος προς τους μαυρους ΡΙΣΚΑΡΕ ακομα και την ιδια του τη ζωη αλλα και των παιχτων του και εβαλε στον τελικο ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ και με τον Μπομπι Τζο Χιλ ηγετη απεναντι στη τοτε υπερδυναμη του Κεντακι του επισης θρυλου Αντολφ Ραπ πηρε το πρωταθλημα.Αυτος ο ανθρωπος ηταν αυτος που αλλαξε την ιστορια του παγκοσμιου μπασκετ αλλωστε εχει μπει και στο Πανθεων του μπασκετ.Το απολυτο respect σε αυτον τον ανθρωπο που εβλεπε πολυ μπροστα.Εχει γυριστει και ταινια με την τοτε ομαδα του Τεξας και τον Ντον Χασκινς υποδυεται φοβερα ο Τζος Λουκας,φανταστικη ταινια που οποιος δεν την εχει δει να τρεξει να την νοικιασει αμεσως και δεν θα το μετανιωσει.Λιγο offtopic.gif αλλα το αξιζει.

Οσο αναφορα τον καλυτερο προπονητη του ΝΒΑ μια ψηφος στον γερο-Φιλ,ο οποιος προσωπικα για μενα ειναι ψυχολογος-προπονητης,παιζει με την ψυχολογια παιχτη εξαιρετικα.Τωρα μπορει να ειναι σαν μουμια στον παγκο αλλα αυτο ειναι το μεγαλειο του...
lakersdynasty
Η ψηφος πηγε στο Φιλ.

Και η αιτιολογηση μου ειναι σχεδον αντιθετη με αυτη που θα χρησιμοποιουσε καποιος για τον Ρεντ Αουερμπαχ. Ο Αουερμπαχ για μενα ειναι ο πιονερος της προπονητικης, οχι απαραιτητα/ξεκαθαρα και ο καλυτερος. Διοτι μπορει καλλιστα καποιος να χρησιμοποιησει τα επιχειρηματα υπερ του για να υποστιριξει τον...Φιλ Τζακσον.

1. Ο Αουερμπαχ ειχε αποδειξει αρκετες φορες και στην προ σαλαρι καπ εποχη αλλα και μετα οτι διαθετει κορυφαιο ματι στην επιλογη ταλεντων. Οταν ηταν προπονητης ειχε τις επαφες του σε πανεπιστημια ή αλλες επαφες που θα τον βοηθουσαν να στρεψει την προσοχη του σε ταλεντα που αξιζαν τον κοπο. Ετσι ξεκινησε η ενασχοληση του με παικτες οπως οι Ρασελ και Κουζι. Δεν ηταν ο μονος που τους προσεξε, ηταν αυτος που τελικα ευτυχησε να τους εχει. Το ιδιο και με τους Σαμ και Κεϊ Σι Τζοουνς που εγιναν ντραφτ απο τους Μινεαπολις Λεικερς πιο πριν οπως και ο Ελτζιν Μπειλορ. Τοτε ομως δεν μπορουσες να κρατησεις τα δικαιωματα παικτη κανοντας τον πιο νωρις νταφτ οπως εγινε πχ με τον Λαρι Μπερντ. Εγω δεν καταλαβαινω απο ποτε ενας προπονητης που εχει την ευχερια να επιλεξει τον καθε παικτη που θα προπονησει ειναι καλητερος προπονητης για αυτο τον λογο. Με περισση ευκολια καποιος θα μπορουσε να υποστηριξει το αντιθετο. Ο Ρεντ ειχε την ευκαιρια να ενταξει στην ομαδα του ταλεντο ισαξιο 6 hall of famer και ξαναλεω...ειχε την δυνατοτητα. Ο μονος αλλος προπονητης τοπ 10 που ειχε την δυνατοτητα να επιλεξει τοσο ταλεντο μαζεμενο οσο καλο σκαουτινγκ και να εκανε η ομαδα του ηταν ο Κουντλα. Κοινο σημειο? Οι ομαδες του Μαικαν (βαζω και τους Γκιαρς το 1946-47 χωρις τον Κουντλα αλλα και τους Λεικερς το 1947-48 στο NBL) και οι ομαδες του Ρασελ εχασαν το πρωταθλημα 1 φορα. Οταν οι ακρογονιαιοι λιθοι τους ηταν τραυματιες. (1951, 1958). Το να εχεις τον πληρη ελεγχο της ομαδας σου ειναι υπερ σου εαν κριθεις ως προπονητης οχι κατα σου. Επισης ο Ρεντ ποτε δεν βρεθηκε να εχει ροστερ αντιστοιχα με αυτο που ειχε ο Τζακσον προ Γκασολ για να χρησιμοποιηθει αυτο κατα του Τζακσον. Στην συγκεκριμενη δυση

2. Εαν θελει καποιος να επιλεξει ως καλητερο προπονητη τον καλητερο δασκαλο, προφανως απο ολους θα επιλεξει τον Ρεντ. Αν αυτο ειναι ομως το κρητιριο μη βαζει στην συζητηση προπονητες απο τα 90ς 2000ς στα οποια αν μη τι αλλο τεχνικα θα βρεις ελαχιστες καινοτομιες σε επιπεδο X and Os σε σχεση με τις δεκαετιες 40-50-60. Σημερα η προπονητικη περιστρεφεται σχεδον 100% σε ηδη πεπατημενα τεχνικα μονοπατια και καλεισαι να επιλεξεις τα καλητερα απο αυτα για να εκμεταλλευτεις το υλικο σου και να μην το χαραμισεις οπως δεκαδες προπονητες που ειχαν ταλεντο στα χερια τους.

3. Ο Ρεντ εκανε τα παντα με μια ομαδα. Και? Και ο Τζακσον το εκανε με 2 ομαδες σε 2 διαφορετικες καταστασεις εχοντας να συνεργαστει με διαφορετικους GM. Εαν καποιος μπει στην διαδικασια να τον κρινει για την μη επιλογη ταλεντου ας του αποδωσει και τα ευσημα για τις 3χ3 συνεχωμενα πρωταθληματα διοτι στην εποχη του sallary cap αυτο ειναι που θα κυνυγαει ο καθε προπονητης απο εδω και περα και οχι το απιστευτο ρεκορ του Ρεντ. Ευκολα καποιος υποτιμα εποχες στις οποιες οι κανονες αγωνιστικα δεν προωθουσαν το αθλημα (πχ προ 24") αλλα δεν ειδα πολυ κοσμο να μπαινει στην διαδικασια να κρινει το χτισιμο ομαδας σε εποχες που σε επιπεδο διαχειρησης ροστερ θα μπορουσαν να χαρακτιριστουν νηπιακες σε σχεση με την σημερινη κατασταση οπως εξελιχθηκε μετα την διαμαχη του ΝΒΑ με τον Οσκαρ Ρομπερτσον.

4. Ο Ρεντ χρησιμοποιησε πρωτος την λογικη του 6ου παικτη. Παρα πολυ ωραια. Μονο που ο Κουντλα τον προλαβε διαμορφονοντας για πρωτη φορα την 5αδα οπως την ηξερε το ΝΒΑ μεχρι και 10 χρονια πριν οταν τα 4αρια αρχισαν να παιζουν ολο και περισοτερο με προσωπο στο καλαθι και αυτο εφτασε στο σημειο να γινει η νορμα. Οι Λεικερς επελεξαν τον Βερν Μικκελσεν ο οποιος αγωνιζοταν στην θεση 5. Ο Κουντλα τον χρησιμοποιησε ως 4αρι διπλα στον Μαικαν αντι για αντικαταστατη του. Ο κοσμος αντικρισε τον πρωτο power forward. Αυτον που θα εβλεπε στα 90s ο Καρλ Μαλοουν και θα του φωναζε αγωνιστικα "γεια σου παππου". Τι κοινο βλεπουμε εδω? Για να εφαρμοσεις μια τετοια καινοτομια πρεπει να εχεις οχι απλα την ικανοτητα να εντοπισεις παικτες αλλα και τα πικς για να τους αποκτησεις. Αυτο προφανως ειναι πιο ευκολο με 8 εως 11 ομαδες παρα με 30.

5. I think Phil is just showing up, to tell you the truth, and Kobe is doing all the work to make this team successful'' Μαλιστα. Και το ειπε αυτο παικτης που για να παρει πρωταθλημα επρεπε ο Τζακσον να αποσυρθει. Ειναι αυτο τωρα κρητιριο? Μπηκε κανεις στον κοπο να δει τι σκεφτοντουσαν οι αντιπαλοι του Αουερμπαχ την δεκαετια του 50 και του 60? Ναι αναφερομαι σε αυτους που δεν ειχαν την διαθεση για να τον επευφημησουν.

6. Οταν ο Τζακσον καθεται πισω απο τον καλητερο του παικτη και τον βλεπει να δειχνει ενα συστημα στην ομαδα του ας μπει στον κοπο να κρινει μαζι με ντον Τζακσον και τον Χολζμαν διοτι προποηνητικα αυτος επηρεασε τον τζακσον περισοτερο απο ολους και αυτος ηταν που πρωτος χαρακτιριστηκε ως ο προπονητης που παντα ακουγε και την γνωμη των παικτων. Οσο για τους Σελτικς δεν μπορω καν να σκεφτω τι επιδραση θα ειχε η διδασκαλια του Ρεντ μεσα στο γηπεδο Μπιλ Ρασελ αποντως.

7. "Ο Φιλ Τζακσον εκανε πετυχημενη καριερα χρησιμοποιοντας το συστημα του Τεξ Ουιντερ". Ας παιξουμε λιγο με τις λεξεις. Ο Φιλ τζακσον με τις παραδοξες τεχνικες του και με τα ψυχολογικα του τρικ, στην εποχη των προπονητων-διαχειριστων-ψυχολογων, κερδισε στην επιθεση του Τεξ Ουιντερ 11 πρωταθληματα και τον εφερε σε θεση να μπει στο Hall of Fame πριν πεθανει. Δεν ειναι η πρωτη φορα που το HOF ξεχνα κορυφαια μυαλα-παικτες για δεκαετιες ολοκληρες. Για οσους θεωρουν αρνητικη για τον Τζακσον την επιδραση του Ουιντερ εγω απλα θα πω οτι ηταν αυτος μετα απο 3 απολυμενους προπονητες που εφαρμωσε την "δυσκολη να εκμαθηθει" αυτη επιθεση και επεισε εναν εκ των 3ων 4ων κορυφαιων ολων των εποχων που ηθελε να τα κανει ολα μονος του να την χρησιμοποιησει και να μοιραστει την επιθεση με λιγοτερο ταλαντουχους συμπαικτες του εκει που αλλοι προπονητες προσκυνουσαν τον Μαικ και καθε φορα που του μιλουσαν "εκλαναν μεντες". Το ιδιο και με τον Σακιλ στο ΛΑ.

Εαν καποιος επιλεγει ως κορυφαιο προπονητη τον κορυφαιο δασκαλο κατανοω απολυτα την επιλογη του Αουερμπαχ. Εαν παλι καποιος θελει να επιλεξει τον κορυφαιο παραγοντα μιας ομαδας προφανως και η συνδεση του Αουερμπαχ με τους Σελτικς απο οποιοδηποτε ποστο δεν μπορει να συγκριθει με αλλη περιπτωση. Εαν καποιος ομως λαβει υποψην του τις διαφορες πριν και μετα την εισοδο στην εποχη του σαλαρι καπ και των περισσων οικονομικων ορων αλλα και την εκταση στην οποια θα μπορουσε να εξελιχθει η προπονητικιη τεχνικα στις πρωτες δεκαετιες του ΝΒΑ σε σχεση με σημερα τοτε δεν βρισκω κανενα λογο να υποτιμησω τον Τζακσον των 90ς 2000ς σε σχεση με τον Ρεντ της δεκαετιας του 60 σε επιπεδο προπονητικης. Τα κυρια κρητιρια που χρησιμοποιει καποιος για να αναδειξει την υπεροχη του Αουερμπαχ θα μπορουσε να τα χρησιμοποιησει καποιος αλλος και ως αντεπιχειρημα.



maik23
ωραιο τοπικ γιατι οι προπονητες πρεπει να εχουν και αυτοι μια θεση εδω.συμφωνω με τον αποπανω.θα σας πω τι ξερω απο πρωτο χερι απο ανθρωπο που τους εζησε.ο φιλ ειναι ο απολυτος ψυχολογος.ο λογος του και τα επιχειρηματα του πειθουν τους παικτες να βγαλουν αυτα που πρεπει για το καλο της ομαδας .ειναι ομως βιτρινα στον παγκο.γιατι ο πραγματικος τεχνικος οπως ειπωθηκε ειναι το τεξ.
πιστευω οτι αυτο το διδυμο ειναι το καλυτερο και πιο πετυχημενο τιμ ,εβερ.
lakersdynasty
Μία συνέντευξη του Auerbach 1 χρόνο πριν τον θάνατό του, σχετικά με τον Jackson και τη σύγκριση της παρούσας εποχής με τα 60s.

http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=2088260

QUOTE
Auerbach: Jackson is 'a great coach'

Red Auerbach was a brash 29-year-old fresh out of the Navy. Without a cigar, he walked into the office of Mike Uline to tell him he was the man to coach his new Washington Capitols in the Basketball Association of America for the 1946-47 season.

"I don't know why, but Mike bought my brag," Red recalls.

Red Auerbach had many victory cigars thanks to Bill Russell.
Uline chose a coach who turned into a legend. In 20 years as a coach with Washington, Tri-Cities and then Boston, Red made the playoffs every year, suffering just one losing season. With the Boston Celtics, he won eight championships in a row from 1959 to 1966.

Auerbach retired with nine titles, a record tied by Phil Jackson in 2002, which puts these two coaches at the forefront of any debate about the NBA's greatest all-time coach.

After the Lakers rehired Phil Jackson this week, ESPN.com spoke to Auerbach for his reaction.

ESPN.com: Why do you think Phil Jackson would take the Lakers' job after the team won 34 and lost 48 last year?

Auerbach: As far as why he would take it, you have to ask him. But it's very obvious; he did it because of the money. I don't blame him for taking the job.

ESPN.com: Do you think part of the motivation was to surpass your record of nine championships?

Auerbach: No, I think that's an incidental factor. Take away the money and he wouldn't be coaching.

ESPN.com: Is a definition of a good coach someone who can win even when his team didn't have the best regular-season record or is not expected to win? For instance, you won the title in 1966 (Auerbach's last year coaching Boston) even though Philadelphia owned the better regular-season record. And Jackson did not win a title without Jordan, but came close, winning 55 games with Chicago in 1994.

Auerbach: Remember Doug Collins had that team and he won with it.

ESPN.com: He didn't win a championship with it.

Auerbach: No, but he was a winning coach and it was just a matter of time.

ESPN.com: What are the similarities and differences between you and Jackson as coaches?

Auerbach: We both had the respect of the players. And that's the key thing. In other words, you say something and they listen. If somebody else does it, they don't listen.

ESPN.com: Besides the ability to communicate, is there anything else that makes him a great coach?

Auerbach: There's no question in my mind that he is a great coach. Because I've seen guys who get great teams on paper and they butcher it up, you see?

If you have some great potential players, there are two things: One, you help make them great. Two, you devise a method of play that is suitable to their talent. He did that.

For example, suppose I had a center like Bill Russell and a point guard like Bob Cousy and I played a half-court game. You know, like Philadelphia did. Chamberlain would get the rebound, make a lot of motions, and they'd wait for him to get upcourt. Now suppose I played that kind of slow-down game with Russell and Cousy. I don't think we would have won.

Phil Jackson has that knowledge of what is best for his players and has the ability to communicate. He's in control. That's the whole thing. He's in control, they listen to him and that's more than half the battle right there. You see a lot of ballplayers – you watch during timeout in college and the pro – the coach is talking, talking, talking and their minds are way the hell someplace else.

ESPN.com: They're looking around, or looking at their feet.

Auerbach: They're not listening. They don't hear a damned thing he says.

Phil may need to meditate more with this Lakers team.

ESPN.com: But they're listening to Phil?

Auerbach: I think so.

ESPN.com: Some people didn't want the job. Like Roy Williams at North Carolina.

Auerbach: Well, they didn't offer Roy Williams $10 million a year. You take a guy like Roy Williams and they may offer him $2 ½ million, or even $3 million, but he can live the life of a king in Carolina, playing half the games or a third of the games, and have time for this and time for that and still be a big guy, and walk away with close to $2 million, why would he want to coach Los Angeles?

ESPN.com: What can be done to make this team win?

Auerbach: I think the biggest mistake that they made – and I don't even discuss other teams, because it's stupid; I don't want to tell you what they can do or what they should do – but I will tell you this: They made one big mistake in letting Jerry West get away.

As far as what they can do and who they should get, hey, that's their problem. I've got my own.

ESPN.com: So you think they could bring in better talent if they had West?

Auerbach: West is a hard, hard worker. West had his own – I can't say following – but he had his own respect. A lot of people respected him and he has credentials to back it up. I would venture to say that if he was still there, Shaq would not have left.

ESPN.com: So you thought Shaq was the key, not Kobe?

Auerbach: Sure, you can't win without the ball.

ESPN.com: Which is what you said when you coached Boston in the early '50s before you got Russell.

Auerbach: Yeah. Plus the fact that Shaq makes players around him better. They double-team Shaq and triple-team Shaq. All he has to do is hand it off and let the other guys shoot.

It's like this kid [Bruce] Bowen. He's done a great job. We had him in Boston [in 1998-99], but we didn't have any Tim Duncan in the middle to make this kid better. So therefore we couldn't see how good he really was.

ESPN.com: Can Kobe make people better? If not, what can they do to get better? It's a tough team to fix.

Auerbach: He's a great player. But you're asking me the same question as before, and I'm still not going to answer it. I don't care if Jackson gets the best players in the country to go to L.A. You still don't win it on paper. You have to go out there and win over 82 games.

ESPN.com: In this debate about who's the greatest all-time coach, you can bring up your record as a coach, general manager, vice president and president. You had a larger role in acquiring talent – and the prudent moves you made to acquire Bill Russell, Dave Cowens, Larry Bird, Kevin McHale and Robert Parish – and building teams.

Auerbach: You could bring that up if you wanted to. I think it's important. If I'm going to coach the players, I want some say on who they're going to be. I used to go out and do as much scouting as I could in those days for that reason. You get players because you work.

ESPN.com: The eight consecutive titles you won from 1959 through 1966 – that seems like an unapproachable record.

Auerbach: All records are made to be broken.

ESPN.com: But that's a pretty tall order.

Auerbach: It is.

ESPN.com: Is there a different way to win in the postseason than in the regular season?

Auerbach: People will say when you get to the playoffs, 'try to play the same way,' but the media won't let you play the same way.

ESPN.com: What do you mean by that?

Auerbach: I mean because of all the hoopla. Look at the games now; the games are going on in the East at 9 p.m. And they can't get an audience because of that. And No. 2, all this crap before the game and all this show. I think – and I don't care what David Stern and what anyone else thinks – I think it takes away from the game.

ESPN.com: You mean the blaring music, long commercials and general delays in getting games started?

Auerbach: It takes away from the game. If you want to have that stuff, give them a show, but give it at some other time. Basketball people get disgusted. The loud music, the extensive interviews – they thrash it to death.

The media writes all this stuff, like [a recent story] about Bowen's family and his mother. During the year they don't write this stuff. Many members of the media have become private investigators. They're looking for stuff no one else has found.

ESPN.com: So the purists who love the game are put off?

Auerbach: I think so.

ESPN.com: What other factors affect a team's ability to win at playoff time?

Auerbach: Like I always said, everything can happen in the playoffs.

I'll give you an example. Suppose you're coming down to the wire and you got a chance the last two weeks – you're fighting for the best record. Then all of a sudden you have your best player, or your two best players are questionable with injuries.

You gotta make a decision. Should I bench these two guys and finish second, or should I go all out to get a one-game home-court advantage?

That situation could very easily arise. Bill Russell could have some problems with his knees and I could have played him 10 minutes a game over the last two weeks or I could rest him for four or five games, and so on.

But we played him his regular 45 minutes. The thing we used to go by was every game is important and don't try to be cute and play the angles. Play every game, win every game, let the chips fall where they may.

I remember people used to tell me years ago, when Bird was here, wouldn't it be better if you lost some of these games and then you would play so and so instead of so and so. I never bought that. I never bought that theory. Bird was like I was – win every game and let the chips fall where they may.

ESPN.com: Back to this issue of greatest coach of all-time, what standard should people use to decide it?

Auerbach: Most of the people that are talking about it never saw the people in contention coach. It's like a lot of these guys – today you get these new writers – and they think Shaq is way ahead of Wilt Chamberlain. They never saw Chamberlain. Maybe Shaq is better. But on what grounds are they picking him?

ESPN.com: Not to mention that Shaq has won just two scoring titles and no rebounding titles and Chamberlain won seven scoring titles and 11 rebounding titles.

Auerbach: Different types of players. But Chamberlain – he was bigger than Shaq, just as strong as Shaq, ran just as good as Shaq, rebounded better. ... Everybody thinks the new players are bigger, stronger, faster and smarter. But they are not. Back in my time we had as big a team as you have today. Only [difference] is you didn't have as many.

Back in those days [counting players starting before 1975, the approximate midway point in the NBA's history], you had Russell, Chamberlain and Kareem Abdul-Jabbar. Take the backcourt. Oscar Robertson is a big backcourt man.

ESPN.com: 6-foot-5.

Auerbach: Jerry West was big, too. [West is listed as 6-2 by the NBA.]

ESPN.com: But your forwards would be a bit small.

Auerbach: Bob Pettit wasn't small.

ESPN.com: Yeah, he was 6-9 but Elgin Baylor was only 6-5.

Auerbach: I don't care if he was 6-1. I'd like to see these kids today stop Baylor.

ESPN.com: So you think it would be a pretty competitive game between an old squad and a new one?

Auerbach: Sure. You also had Dolph Schayes at forward. We were bigger – the whole team.

ESPN.com: What about quickness?

Auerbach: There was only guy running a fast break who could do it better than Bob Cousy and that was Magic Johnson. You think that Cousy couldn't play today? As good as [John] Stockton was, I'd rather have Cousy.

ESPN.com: How would you stop Jordan?

Auerbach: Either West or John Havlicek. You just wear him down.

ESPN.com: This takes some working out. It's a great topic for another day.

Auerbach: OK.

ESPN.com: Any last comparisons on you and Phil?

Auerbach: Any coach needs talent. You start with talent. Without talent, we're all in the soup. You know what I mean? If you get the talent you gotta use it and you better not lose it.
morfi
1) Ρεντ Άουερμπαχ - Φιλ Τζάκσον

O Ρεντ Άουερμπαχ είχε στην διάθεση του ένα από τα καλύτερα (ίσως το καλύτερο) ρόστερ της ιστορίας και ο καθένας θα μπορούσε να έπαιρνε "τέτοια" πρωτάθληματα. Τι δεν γνωρίζει ο κόσμος; Την πρώτη του χρονιά στο BAA δημιούργησε την καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου. Μερικά χρόνια αργότερα (το '51) έκανε τους Σέλτικς από ένα άχαρο τσούρμο σε ομάδα με 60+ νίκες. Ήταν η πρώτη σεζόν με τέτοιους αριθμούς για τους Σέλτικς και η τρίτη προσωπική δική του.

Ο Φιλ Τζάκσον πήρε από το χέρι τους Τζόρνταν, Σακίλ και Κόμπι και τους δίδαξε τι πρέπει να κάνουν για να μείνουν στην ιστορία. Κανείς από αυτούς δεν φαινόταν να ξέρει πριν προπονηθούν μαζί του, και ας είχαν τα ίδια νούμερα ή και καλύτερα πιο πριν. Δεν ξέρω αν τα συστήματα ήταν δικά του αλλά κατάφερε να τιθασεύσει τους πιο δύσκολους χαρακτήρες και όλοι τους του οφείλουν την μπασκετική ωριμότητα τους.

2) Γκρεγκ Πόποβιτς
Δύο από τους τρεις καλύτερους του παίκτες είναι 37 και 35 ενώ γύρω τους μαζεύει εργαλεία που οι άλλοι τα πετάνε στα σκουπίδια. Στις πέντε προσπάθειες έχασε μόλις τον τελευταίο τελικό. Η ομάδα δεν ανήκει μόνο στον καλύτερο PF της ιστορίας. Ο Ντάνκαν χωρίς τον Πόποβιτς θα μάζευε όσα δαχτυλίδια θα είχαν και οι Τζόρνταν - Κόμπι χωρίς τον Φιλ Τζάκσον.

3) Πατ Ράιλι
Φημίζεται για την σκληρή του προπόνηση αλλά αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως ξέρει να δίνει κίνητρο στις ομάδες του. Τους άγχωσε πριν προλάβουν να το χαρούν και το πήρε πίσω με μία μόνο ατάκα προς τον Μάτζικ Τζόνσον. Το πρωτάθλημα του '88 είναι δικό του.


Οι υπόλοιποι είναι μακριά τους με πιο κοντινούς τους Κούντλα και Σλόαν.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.